Digidexo.com

life cycle plasmodium parasitten

Life Cycle av Plasmodium malariae

Life Cycle av Plasmodium malariae


Den encellede Plasmodium parasitten forårsaker malaria. Plasmodium forekommer i fire typer, som hver fører til en annen type av malaria: Plasmodium falciparum forårsaker ondartet malaria, som er den mest dødelige variasjon; Plasmodium vivax, Plasmodium ovale og Plasmodium malariae ("P. malariae") er alle mer godartet, med P. malariae å være det minste onde skjemaet. P. malariae infeksjon presenterer som kroniske influensalignende symptomer, inkludert feber, trøtthet og diaré. Malaria behandling omfatter et medikament kalt primaquine for å hindre tilbakefall av de mer alvorlige versjoner av sykdommen. Klorokin er oftere brukt til å behandle P. malariae infeksjon.

Et myggstikk A Human

The P. malariae livssyklus begynner med den kvinnelige Anopheles mygg, som er den eneste organisme som kan overføre malariaparasitten. Når en slik myggstikk en infisert menneskelig det utgivelser P. malariae parasitter (kalt sporozoites på dette stadiet) fra sitt spytt inn i menneskets blodomløp.

Malariaparasitten Gjengir i leveren

De sporozoites flytte til menneskets leverceller. I løpet av de neste 72 timene, de sporozoites modne og reprodusere i merozoites eller "datter parasitter."

Parasitten sprer seg til Blood

Nå merozoites kan flytte inn i den infiserte menneskelige blodet og invaderer de røde blodcellene. De merozoites vokse og formere seg vegetativt inne de røde blodcellene, til slutt forårsaker cellene til å sprekke og frigjøre enda flere merozoites inn i blodstrømmen. I denne fasen er de merozoites kjent som "blod-trinns parasitter." De fleste merozoites fortsette å reprodusere denne måten, infisere og sprekker mer og mer av den menneskelige blodceller. Dette er når den infiserte menneskelige begynner å oppleve de første symptomene på malaria, som feber og frysninger. Men ikke alle merozoites bare reprodusere: en liten prosentandel skiller inn mannlige og kvinnelige gametocytes.

En annen Mosquito Bites the Infected Menneskelig

Nå en annen kvinnelig Anopheles myggstikk dette infiserte mennesker og får i den mannlige og kvinnelige gametocytes, som deretter reise til myggen tarmen og reprodusere i mellomtarmen. Omsider gametocytes skjema til en cyste, der nye sporozoites form.

The Life Cycle begynner på nytt

Etter ca 10 til 18 dager, sporozoites er tilstrekkelig modne til å være infeksiøs, som betyr at de kan nå føre til en malaria-smitte. På dette punktet sporozoites flytte til myggen spyttkjertler og vente på myggen å bite en infisert menneske. Den kvinnelige Anopheles myggstikk en infisert menneskelig og livet syklusen begynner på nytt.

Life Cycle of Chilomastix Mesnili

Life Cycle of Chilomastix Mesnili


Chilomastix mesnili er en encellet parasitt som kommer under den generelle kategorien av ikke-patogene tarm protozoer, som det er et halvt dusin arter. Den tilhører familien Tetramitidae. Denne parasitten er oftest funnet i tarmen og regnes som ufarlig, selv for folk med nedsatt immunforsvar. Mindre enn fem prosent av folk i USA er infisert med organismen, melder teksten "Foundations of parasittologi." Chilomastix mesnili har en syv-trinns livssyklus som er avhengig av samspill med et dyr vert.

Betydning

Chilomastix mesnili setter opp butikken i tarmkanalen i seg selv, spesielt i tykktarmen. Selv om organismen er mikroskopiske og kan finnes bare gjennom en avføringsprøve test, den ikke har evnen til å gå inn i cellene i tarmveggen, og er heller ikke i stand til å spre seg til andre deler av kroppen.

Transmission

Chilomastix mesnili gjør det i den menneskelige kroppen via enkel mat eller vann forurensning eller fekal-oral rute. Dette betyr at overføring skjer fra avføringen til et infisert individ til munningen (ved inntak) av en ny vert. Selv en liten mengde avføring, sier, det som er igjen mikroskopisk på hånden etter et besøk på toalettet, kan bli overført til en annen person og forårsake infeksjon.

Tidlig Life Cycle

Chilomastix er oftest funnet i miljøet plassert innenfor en cyste, som er opprettet i tarm vert. I form av en cyste, den chilomastix oppnå beskyttelse mot miljøet og er derfor mer vellykket på å finne inngangen til en annen vert. Individuelle trophozoites (voksen chilomastix), så vel som cyster, kan finnes i avføring. Cyster er inntatt gjennom forurenset mat eller vann, eller fekal-oralt.

Late Life Cycle

Trophozoites er frigitt til ytre miljø fra ut av tykktarmen, og noen ganger mindre tarmen, av den infiserte verten. Chilomastix, en commensal organisme, antas å hverken skade eller nytte verten miljø der den ligger, og får næring. Denne vedvarende protozo er funnet over hele verden.

The Seven Stages

Fra kolon hos mennesker, er trophozoite deponert til miljøet. En cyste skjemaer i tarmen. Cyste eller trophozoite kombinerer med fekal stream. Hele cyste når vann eller jord. Cyste er konsumert via forurenset vann eller mat. Trophozoites frigjøres fra ut av cysten inn i tarm-miljø. Chilomastix deretter multiplisere gjennom atom divisjon.

Leishmania Life Cycle

Leishmania Life Cycle

Hva er Leishmania?

Leishmaniasis er en sykdom forårsaket når en sand fly bærer leishmania parasitten biter en person. Sykdommen er mest utbredt i tropiske land i Latin-Amerika, Afrika og Vest-Asia. Kutan Leishmania (CL) er den vanligste formen. Det fører huden sår som vanligvis ikke livstruende, men som kan være skjemmende og kan etterlate arr. Visceral Leishmania (VL) er den mer alvorlige formen av sykdommen. Det kan være dødelig hvis den ikke behandles. VL pasienter lider av feber, betydelig vekttap, anemi og hevelse i milt og lever. Leger behandler leishmania med antimonholdig narkotika. I de mest alvorlige tilfeller kan legene administrere anti-sopp narkotika og utføre milt og leverkirurgi. Plastisk kirurgi for å korrigere skjemmende arr kan noen ganger også være et alternativ.

Infected Sand Fly

Vil en sand fly først bite et menneske eller et dyr som lider leishmaniasis. For sand fly til å bli en bærer av sykdommen, må sand fly bite den infiserte vert når leishmania parasitten i mennesker eller dyr er i vertebrate stadium. På dette stadiet, er parasitter kalt amastigotes.
De amastigotes angi sand fly og reise gjennom fordøyelsessystemet, til slutt slo seg ned i tarmen. Der de amastigotes feste seg til tarmveggene og begynner å vokse gjennom prosessen med binær fisjon, som betyr at de reproduserer seg selv om og om igjen. Etter bare noen få dager, har de amastigotes utviklet seg til det som kalles promastigotes, som er omtrent tre ganger størrelsen av den første parasitten. De promastigotes deretter koble fra flua tarmen og flytte tilbake opp i strupen.

Infeksjonen sprer seg

Den sand fly biter en person og innskudd de promastigotes inn i huden. De promastigotes invadere de hvite blodcellene til personen, som er immunitet celler. Inne i de hvite blodcellene, promastigotes slå tilbake i amastigotes, som begynner igjen prosessen med å reprodusere seg selv.
Til slutt, den menneskelige hvite blodceller overfylles med amastigotes. Cellene vegger brudd og celle bryter åpen, frigjør den amastigotes, som nå invadere nye hvite blodlegemer, og til slutt å reprodusere og sprekker disse cellene, også. Som denne prosessen utvikler seg, vil personen få lesjoner og vevsskade.

The Life Cycle Continues

En infisert sand fly biter personen med leishmaniasis og parasittens livssyklus begynner på nytt.

Life Cycle of T.Brucei

Trypanosoma brucei, eller T. brucei er en art av parasitt som lever i et pattedyr blodet og er kjent for å føre til flere nevrologiske tilstander, særlig, afrikansk sovesyke. Sovesyke er en tilstand der den smittede personen opplever alvorlig utmattelse og til slutt bukker under for koma og død.

Historie

Som med de fleste andre parasitter, krever T. brucei flere verter for å modne og reprodusere. Den primære vert er fra pattedyr, mens overføringsvektor er den Tsetsefluer. Selv Tsetse flyr vanligvis ikke viser tegn på infeksjon, fordi de ikke klarer å produsere de stoffene som trengs for å modne den parasittiske larver, de viser noen tegn til infeksjon.

Life Cycle

Livssyklusen til T. brucei er ganske enkel. Tsetse flyr fôret på blod av en infisert pattedyr, hvor umodne parasitter raskt utvikle seg til den første fasen av utviklingen, kjent som procyclic scenen. Den procyclic larver reise til midgut av Tsetsefluer og modnes inn i en trypomastigote. Den trypomastigote deretter reiser til spyttkjertlene på flua, der kjemikalier utløser utviklingsprosessen igjen, endrer trypomastigote inn i en epimastigote, hvor det går gjennom videre celledeling og går inn i den siste fasen av utviklingen, den metacyclic scenen. Dette er scenen der parasitten er blitt klar til å infisere en ny vert. Den Tsetsefluer biter og overfører metacyclic larvene inn i det nye vert. Det er i den nye primær vertens blodet som T. brucei fullfører sin utvikling til en voksen og begynner syklusen igjen.

Forsvarsmekanisme

For å overleve i vertens blodet, har T. brucei utviklet et avansert forsvarsmekanisme. Glykoproteiner som omrammer den parasitechange om hver 100 celledelinger. Dette skjer for å holde seg ett skritt foran vertens immunsystem, slik at for kroniske infeksjoner oppstår.

Symptomer på infeksjon

Tidlige tegn på infeksjon har dype lesjoner der parasitten har skadet kapillærene i huden, søker etter større blodkar. Flere dager senere vil verten oppleve lymfatisk ubehag som lymfeknutene begynner å renne fra infeksjon. Verten vil begynne å ha hodepine, feber, og økt tretthetsperioder. Flere uker til flere år senere, avhengig av underarter som infiserer verten, vil parasitten begynner å ødelegge organ vev, spesielt innenfor det sentrale nervesystemet.

Behandling

Behandlinger for T. brucei finnes, men siden de fleste infeksjoner oppstår i den tredje verden, er tilgang til disse livreddende behandlinger begrenset. Mange mennesker dør av sine infeksjoner uten å se en lege eller mottar noen behandling i det hele tatt.

Sporozoa Life Cycle

Sporozoa Life Cycle


Sporozoa er parasittiske mikroorganismer som lever på bekostning av en annen organisme kjent som vert. Sporozoa generelt har svært komplekse livssykluser som krever en eller flere mellomverter før de kommer inn deres reproduktive fase, ifølge Oracle Tenk Ques science nettside. Noen sporozoans forårsake sykdommer hos sine verter. For eksempel sporozoan kjent som Plasmodium vivax er en av fire sporozoan arter som forårsaker malaria.

Malaria Life Cycle

Komplekset livssyklus plasmodium vivax er typisk for Sporozoa, ifølge Think Quest. Denne organismen krever mygg og primater som mennesker for å fullføre sin livssyklus. Plasmodium vokse inni en mygg mage før de når modenhet. Ved forfall, plasmodium migrere til mygg spyttkjertler, der de slipper bittesmå sporelignende reproduktive celler som kalles sporozoites. Når myggen biter en person, overfører den sporozoitter til den menneskelige blodet. De finner veien til leveren, hvor de invadere røde blodceller.

Borte de vokser

Sporozoittene vokse i de røde blodcellene, transformerer seg til seksuelle celler som kalles kjønnsceller. Når moden, kjønnscellene brøt ut av de røde blodcellene, ødelegge cellene. Feber og frysninger er noen av symptomene forbundet med malaria, ifølge Think Quest.

De myggstikk

Hvis en myggstikk personen mens malariasymptomer er manifesting, vil den suge i Plasmodium kjønnsceller som forener i myggen magen til å danne nye Plasmodium organismer som starter livet syklusen igjen. Myggen fase av livssyklusen tar omtrent to uker, etterfulgt av en to-ukers inkubasjonstid fase i det menneskelige før symptomene vises.

Sporozoa Er protister

Sporozoa er en av 14 phylums i dyreriket av protista, bedre kjent som protozoer, sa Snow College biologi nettside. Enkelte medlemmer av phylums zoomastigina og sarcodina forårsake andre sykdommer hos mennesker. For eksempel, de zoomastiginans kjent som Giardia og trypanosomer er insekt-spredt parasitter som forårsaker afrikansk sovesyke og det nært beslektede Chagas sykdom. Radiolarier fra sarcodina phylum gi amøbedysenteri, og spres gjennom forurenset vann.

Enorme Mangfold

De aller fleste av de 65 000 identifiserte arter av protozoer er ufarlig for mennesker, ifølge Kennesaw universitetets science hjemmeside. Den Sporozoa alene utgjør 5500 arter. Malaria-forårsaker Sporozoa oppstå i hele verdens tropene og subtropiske områder, sa Kennesaw U., og drepe om lag 2,5 millioner mennesker i året. Malariatilfeller har vært en kraftig økning siden 1970 på grunn av narkotika og insektmiddel motstand, mygg kontroll nedskjæringer på grunn av bekostning, og økt global reise.

Protozo parasitt Life Cycles

Protozo parasitt Life Cycles


Protozoer er encellede organismer som forårsaker mest sykdom, død, lemlestelse, og svekkelse hos mennesker og dyr. Protozoan parasitt livssyklusen omfatter en seksuell fase og en aseksuell fase, samt et miljø infeksiøs stadium hvor det er ute i det fri mellom verter. Hver generasjon kan utvikle og modne i så lite som 12 til 14 timer.

Seksuell Phase

I de infiserte primære verter, protozo parasitten fullføre sin reproduktive stadium. De utvikler seg til oocyster, som føres inn i miljøet i avføringen til hovedvertene innen fem til ti dager.

Miljømessige eller Infeksiøs Phase

En gang i miljøet, oocyster utvikle sporer innen tre til fem dager, på hvilket tidspunkt de blir smittsomme. De lever i lang tid i miljøet forurenser vann, jord og plantelivet.

Aseksuelle Fase

Mellomverter, inkludert fugler, gnagere og andre dyr, bli smittet etter inntak av jord, vann eller plantemateriale forurenset med oocyster. Disse oocyster forvandle tachyzoites kort tid etter inntak (innen en uke av infeksjon). De tachyzoites invadere nevrale og muskelvev og utvikle seg til vev cyste bradyzoites.

Menneskelig Infeksjon

Vilt og dyr avlet for konsum blir smittet også, noe som kan føre til menneske-smitte. Dessuten kan forurenset vann føre til human infeksjon. I den menneskelige verten, har de ikke dø, men de finnes i en sovende tilstand med mindre immunforsvaret er svekket, og i så fall kan de bli aktive.

Life Cycle Completion

Hovedvertene bli smittet etter inntak av mellomverter skjuler vev cyster; for eksempel en katt spise en mus som er infisert. Primære verter kan også bli smittet direkte ved inntak av sporulerte oocyster; for eksempel ved å drikke forurenset vann. Når hovedvert blir forurenset, begynner livet syklusen igjen med den reproduktive seksuell fase. Den seksuelle fase tar én til fem dager der nye oocyster er dannet. Det er ikke klart om de protozo parasitter dør i verts eller bare holde transformere. De til slutt dø i miljøet hvis de ikke blir plukket opp av en ny vert, og kan leve i miljøet i inntil ett år.

Arbovirus Life Cycle

Arboviruses er en familie av smittsomme sykdommer som overføres fra leddyr (mest vanlig, blodsugende insekter) til mennesker eller dyr. I de fleste tilfeller vil disse infeksjonene være forårsaket av en punktering sår fra leddyr, slik som en bit fra en mygg eller et annet insekt. Mer enn 100 arboviruses eksisterer, og de kan forårsake infeksjon hos mennesker hvis leddyr lykkes i å ta et blodmåltid, og dermed åpning av vertens blodbanen for viruset.

Sylvatic Life Cycle

I en livssyklus alternativ for arboviruses - den sylvatic eller "jungelen" syklus - infeksjonen veksler mellom leddyr verter og virveldyr verter. Insektet vil bite virveldyr vert og infisere den, så senere en annen insekt vil bite den samme vert og kontrakt infeksjonen, og fortsette å spre den til andre virveldyr verter.

Denne type livssyklus kommer til en blindvei hvis et insekt bærer smitte til et menneske; Når du er der, slutter infeksjon reprodusere og ikke re-overføre til en ny vert.

Urban Life Cycle

Noen arboviruses (som gulfeber og denguefeber) eksisterer der mennesket er ikke en blindvei vert. I denne typen arbovirus, er livssyklusen et urbant ett, og sykdommen sykluser mellom mann og arthropod gjentatte ganger, som reinfeksjon oppstår med hver ny bit.

Timing

De fleste arboviruses fullføre sin livssyklus i sommermånedene, fra juni til september. Dette er når leddyr er mest sannsynlig å være aktiv og derfor i stand til å spre sykdommen til mennesker og dyr.

Utvikling av infeksjon

Når arbovirus går inn i et menneske, vil den mest sannsynlige å forsvinne (som i tilfellet av de sylvatic-levetids arboviruses). Infeksjonen er så svak på dette punktet at det ikke kan overføres til en annen vert, og det ikke forårsaker noen symptomer i det menneskelige vert.

I andre tilfeller, som for eksempel de med urbane livssykluser, kan arboviruses føre til alvorlige problemer for mennesker. For eksempel er encefalitt en arbovirus som forårsaker betennelse i hjernen, som kan være dødelig for menneskelige verter.

Forebygging arbovirus Utbrudd

Du kan hjelpe deg selv unngå å pådra en arbovirus ved å ta skritt for å kontrollere mygg befolkningen rundt ditt hjem og beskytte deg mot myggstikk. Hvis myggen ikke kan bite deg, så arbovirus ikke kan komme inn i kroppen din og reprodusere, og du vil ikke kontrakt infeksjonen.

Life Cycle of Cholera

Kolera er en diaré sykdom forårsaket av bakterien Vibrio cholerae. Denne arten er ikke endemisk for mennesker, og sin tilstedeværelse i menneskets fordøyelsessystem er ikke en del av den naturlige livssyklusen av bakterier. Normalt finnes i en elvemunning økologi, naturligvis skifter Vibrio cholerae bakterier livssyklus mellom ulike reservoar arter som små snegler og krepsdyr, frittflytende planktoniske former og statiske former bosatt i silt og møkk av elvemunningen.

Accidental Tourist

De Vibrio cholerae bakterier er en utilsiktet turist hos mennesker, selv om en gang til stede i et menneskelig fellesskap kan det bli utbredt. Det er flere stammer av Vibrio cholerae bakterier, noe giftig og noen ikke-giftig. De ikke-toksiske stammer forårsaker ikke de klassiske symptomer på kolera og sjelden overleve i human tarm i mer enn noen få dager i beste fall, selv om de kan spres gjennom den menneskelige befolkning når dårlige sanitære forhold er et problem. Giftige stammer, men er dødelig. Vibrio cholera utløser intens diaré, som fører til smerte, feber og verst av alt alvorlig og plutselig dehydrering. Moderne medisinsk behandling kan redusere kolera dødsfall ved å stoppe dehydrering - den sanne morderen i de fleste tilfeller av kolera.

Natural Life Cycle

Vibrio cholerae bakterier naturlig lever som stavformede bakterier eksisterende primært i planktonbestandene i grunt, brakkvann. Fester seg til mikroskopiske krepsdyr kalt hoppekreps som eksisterer som en del av planktoniske økosystemet, de beveger seg naturlig gjennom flere miljøer. Kolonier av bakterier kan finnes på overflaten av hoppekreps, blomstrende i tider når temperatur, lav saltholdighet og høye nivåer av næringsstoffer føre til algeoppblomstring i elvemunningen, forklarer hvorfor kolera har tradisjonelt vært forbundet med monsunforhold. Bakteriene imidlertid også eksistere som kolonier av biofilm belegg på overflaten av ulike naturlige funksjoner i elvemunningen, som dekker vannflaten, men også planter, steiner, skjell og lignende elementer. De kan ta ikke-aktiv form og overleve i silt av elvemunningen. Endelig de har blitt funnet bosatt i egget masser av innfødte mygg, som fungerer som et reservoar for kolerabakterier. I alle disse tilfeller bakterien er en naturlig innbygger, ikke er assosiert med skade på økologien eller de organismer som det kommer i kontakt.

Unormal Life Cycle

Når Vibrio cholerae kommer inn i menneske økologi, men det kan fort føre til alvorlige epidemier. Giftige stammer av kolerabakterier produsere giftstoff som utløser voldelig diaré hos mennesker. Resultatet, i form av livsløpet, er å helle tusenvis av bakterier inn i menneskelige vannforsyning. Som slitesterkt og allsidig en bakterie som Vibrio cholerae er i stand til å overleve på tross av de ikke-ideelle forhold som vanligvis gjelder for menneske vannkilder. Bakterier formere seg, spesielt i situasjoner hvor vannet er fylt med næringsstoffer som oppmuntrer den samme veksten som nærings-beriket elveos fremme. Hver smittet menneske legger avfall og bakterier i miljøet, å få til hurtig spredning av sykdommen til det tidspunkt en endring i miljøet ender utvidelsen av den bakterielle populasjonen. Vær endringer, befolknings tap og forbedret sanitær kan alle ende et utbrudd.

Entering The Human Ecosytem

Vibrio cholera bakterier inn i menneske økosystemet gjennom en rekke ruter. Den vanligste oppføringen er gjennom forurenset mat eller vann. Når mennesker spiser sjømat - spesielt skalldyr innfødt til elvemunningen miljøer som østers eller krabber - og ikke klarer å lage dem helt eller spise dem rå, kan de ingest store mengder bakterier som er nødvendige for å forårsake et tilfelle av kolera. Dårlig rengjorte grønnsaker vannes av forurensede vannkilder er en annen vanlig kilde. I situasjoner hvor sanitær er sterkt utfordret, for eksempel i flyktningleirer eller samfunn med svært begrensede vannressurser, kan en enkelt påvirket offer forurense alt vann for en hel befolkning.

Spredningen av Kolera

Kolera er ikke smittsomt fra menneske til menneske. I motsetning til bakterier naturlig hjemmehørende i den menneskelige befolkningen, som er avhengig av menneskelig overføring som en del av deres naturlige livssyklus, kolerabakterier trenger litt grov omtrentlig av deres naturlige elvemunning miljø for å spre og formere seg. Dessverre, uhygieniske vannkilder tjene som en akseptabel erstatning for den naturlige økologiske nisje. Dermed spredning av kolera er avhengig av dårlig forvaltet vannressurser, på dårlige matlaging vaner og på dårlige sanitærforhold.

The Life Cycle of helminths

Begrepet "helminth" kommer fra et gresk ord som betyr "orm". Selv medlemmer av denne gruppen er faktisk ikke ormer (det vil si, de mangler segmentering funnet i leddormer som meitemark), de har wormlike egenskaper. Helminths inkluderer flukes, bendelorm og rundorm. Som parasitter, helminths krever en vert som en del av sin livssyklus. De fleste helminths er enten hermafroditter (betyr at de har både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer) eller de er bifil (som betyr at de kan pare seg med enten mannlig eller kvinnelig ormer).

Distribusjon

Det er anslått at det finnes mer enn 10.000 arter av parasittiske flukes. Bendelorm omfatter ca 5000 arter. Rundormer er et utrolig variert gruppe, med over 15.000 arter. Flukes, bendelorm og rundorm er funnet i nesten alle typer økosystem.

Fluke Life Cycle

Schistosoma er et lykketreff som infiserer mennesker. Et lykketreff begynner livet sitt i et egg. Etter klekking, smitter det en mellomvert, slik som en snegle. Fluke utvikler seg til larve inne i sneglekroppen. Menneske-smitte begynner når en larve trenger gjennom sin menneskelige vertens hud, og gjør sin vei inn i en blodåre. Fluke utvikler seg til en voksen i sin menneskelige vertens tarmen. Fluke egg blir returnert til den lokale vannforsyningen etter passerer gjennom menneskets fordøyelsessystem, og syklusen begynner på nytt.

Bendelorm Life Cycle

Livssyklusen til en bendelorm innebærer ofte en rekke ulike verter. I tilfelle av en bendelorm som infiserer et menneske, begynner bendelorm livssyklus når eggene avslutte den menneskelige kropp via sin feces. Utenfor sin vertens kropp, kan egget bli spist av en gris. En gang inne i grisen, bendelorm luker fra egg og utvikler seg til en larve. Den menneskelige blir smittet av bendelorm larve etter å ha spist kokt svinekjøtt forurenset med bendelorm larver. Når inne i menneske, utvikler bendelorm larven til en voksen i menneskets tarm, og syklusen fortsetter.

Roundworm Life Cycle

Et menneske kan bli smittet av en rundorm som en Guinea orm etter inntak av forurenset vann. Forurenset vann inneholder vanligvis vannlopper som er infisert av Guinea-ormen larver. I kroppen, guinea ormer utvikle seg til voksne i deres vertens tarmen. Etter å ha nådd voksen alder, gjør ormen sin vei til nær overflaten av dens vertens hud, forårsaker smertefulle blemmer. Disse blemmer oppstår vanligvis i vertens underekstremitetene. Infiserte mennesker ofte gå inn i vannkilder som elver for å lindre smerten; en gang står i vann, blemmer ofte sprekke, slippe ormer tilbake i vannet. Vel tilbake i vannet, Guinea ormer slipper eggene sine, og syklusen begynner på nytt.

Forebygging helminth Infeksjon

En av de beste måtene å unngå en helminth infeksjon er å unngå å spise kokt kjøtt. Rundorm og flik infeksjoner kan unngås ved å ikke stå i potensielt forurensede farvann og drikker bare flaskevann i områder der vannkvaliteten er tvilsom. Hvis du mistenker at du har blitt infisert av en parasitt, kontakt lege så snart som mulig.

Life Cycle av skabb

Life Cycle av skabb

The Life Cycle Begins

Livssyklusen til Sarcoptes scabiei var. hominis, også kjent som skabb eller den humane "klør midd," behøver bare bli fremsatt av en av disse mikroskopiske dyr, noen 0,30 til 0,45 mm i lengde. Den kvinnelige av artene er selv ansvarlig for skabb infeksjoner hos mennesker, og hun må ha blitt impregnert når hun finner en menneskelig vert som å lage et hjem. Når på den menneskelige hud, de kvinnelige skabb midd migrerer til et foretrukket område på kroppen for å legge sine egg. Impregnerte midd tendens til å velge områder der det er folder og sprekker, for eksempel mellom fingrene, under armene, på håndleddene, rundt midjen, brystet området (på kvinner), og rundt mannlige kjønnsorgan. Livssyklusen til skabb har fire stadier: egg, larve, nymfe og voksen.

Livet i og utenfor Burrow

Når den kvinnelige skabb midd finner sin habitat, legger hun 2 til 3 egg per dag, som er omtrent 0,10 til 0,15 mm i lengde. Etter 3 til 4 dager, eggene klekkes. Skabb larver dukke opp og skape usynlige midlertidige Burrows, eller "molting poser", som å ligge inntil de modne i "nymfe" midd - dette tar en annen 3 til 4 dager. En skabb larve har bare tre par bein; men etter å skifte ham inn i en nymfe, vil mite har fire par bein. En annen molting prosessen foregår før nymfen vokser inn i en voksen skabb midd. Larver og nymfer bor i sine molting poser eller i menneskelige hårsekker. Fysisk, ligner de mindre versjoner av en voksen skabb midd.

Den voksne Midd Emerge

Omtrent 10 prosent av eggene den kvinnelige skabb midd legger luke inn mannlige midd. Hannene er ufarlige, bosatt i grunne områder på huden og fôring på deres menneskelige verten før de peiler seg inn på plasseringen av en kvinnelig mite. Paringen foregår når den mannlige midd befrukter molting pose av en voksen kvinne. Denne prosessen skjer bare en gang i måneden, og resulterer i en kvinnelig midd som er fruktbart for resten av hennes en- til to-måneders levetid. Den nylig impregnert midd forlater henne posen og bukter seg rundt på huden til hun finner et område for å legge sine egg. Dermed begynner livssyklusen til skabb midd igjen.

Haploid-Diploid Life Cycle

En haploid er et sett av kromosomet som inneholder ett medlem av hvert kromosompar. Det kan også bli definert som antall kromosomer i en kjønnscelle (en celle med kun ett par av kromosomer) i en organisme. Det er symbolisert ved "n" eller "1n." En diploid er et sett med kromosomer som inneholder to sett med kromosomer (en mann og en kvinne). Symbolet for en diploid er "2n" fordi den er dobbelt haploid. Den haploid-diploid livssyklus er også kalt et generasjonsskifte.

Fakta

En livssyklus som innbefatter både 1n tilstand og 2n trinnet er referert til som den haploide-diploid livssyklus. Disse to faser separeres ved prosesser av meiose og syngamy (gjødsling av kjønnsceller). Seksuelt reproduserende organismer gjennomgå meiose (reductional celledeling der antall kromosomer per celle er halvert). Meiose fører til fire haploide kjønnsceller som hver inneholder ett av hvert par av mors og fars kromosomer.

Funksjoner

Mitose er en prosess der en celle deles kromosomer i to identiske sett. Når cellene gjennomgå mitose, kan organismen gjøre ett av to ting. Det kan produsere kjønnsceller gjennom mitose eller det kan begynne aseksuell reproduksjon.

Funksjon

Den spesielle løpet av handlingen avhenger av hvilken type organisme som gjennomgår mitose. Hvis kjønnsceller produseres da de er befruktet (eller sygamized). Etter befruktning, de smeltet kjønnsceller bli en zygote og prosessen begynner på nytt.

Haploid Life Cycle

Den haploid livssyklus er vanlig i sopp og alger, og er noen ganger referert til som gametofytt fase. Før meiose, er organismen en diploid zygote (ny organisme som dannes som et resultat av befruktning). Etter zygote gjennomgår meiose, utvikler seg til en haploid spore. Meiose skaper fire celler fra hver zygote som i sin tur kan bli sporer eller andre strukturer, avhengig av organismen. Hver av de fire celler som gjennomgår mitose og blir til en organisme.

Diploid Life Cycle

I motsetning til den haploide livssyklus, har de diploide livssyklus et sporofyttskuddet (og ikke den gametofytt). I denne fasen, produserer meiose fire kjønnsceller som deretter utvikler seg til modne kjønnsceller gjennom prosessen med mitose. Når disse kjønnsceller modnes de smelter sammen og utvikle seg til en zygote. Gjennom mitose, utvikler zygoten i en organisme som deretter frembringer en sporocyte (eller en meiocyte), avhengig av hvilken type organisme. Denne organismen deretter gjennomgår meiose og igjen produserer fire kjønnsceller, slik at syklusen kan gjenta. Avhengig av organismen, kan det også gjennomgå aseksuell reproduksjon.

Hydroid Life Cycle

En hydroiden eller en hydrozoan er små, plantelignende dyr knyttet til maneter, koraller og sjøanemoner. Det er ca 2000 arter av hydroider som varierer sterkt i struktur og utseende. Alle arter gjør imidlertid ha en polypp (en stengel-lignende struktur) som er koblet til tentakler og en munning i henhold til "Hydrozoa" på jrank.org. Hydroider er enten medusa-lignende (gratis-svømming organismer) eller polypoid-lignende (ikke frittsvømmende organismer).

Fakta

Et interessant trekk ved de polypoid hydroider er at noen av dem har en medusoid larvefasen som legger seg på et substrat, ifølge "Hydrozoa" på jrank.org. Mens noen arter er ensomme, de fleste lever i kolonier. Disse kolonier kommer fra en enkelt rot som stammer fra substratet, hvorfra de enkelte polypper oppstår.

Life Cycle

Hydroider har tre stadier i sin livssyklus. I begynnelsen ciliated Planula larve (som er bitte små, gratis svømming organismer av ca 0,04 inches i lengde) stammer og forvandle seg til en vedlagt (fastsittende) polypp scenen (vanligvis gjør opp kolonier). Disse polypper deretter slå inn en kjønnscelle-produserende mannlig eller kvinnelig medusa (noen ganger referert til som maneter).

Funksjoner

Som et resultat av evolusjon, mange hydroider undertrykke medusa ved å holde den fastsittende Hydroid koloni. Disse koloniene varierer 0,2 til 20 inches i lengde, i henhold til "Hydroid" på britannica.com. Sine grener resultere i subindivider (Hydroids polypper). Hver zooid har et rørformet legeme som består av to lag som er adskilt av en mesoglea (en tynn, gelelignende lag av bindevev). Den har også en munn og tentakler. De subindivider er forbundet med en stolon (et rør som løper langs hele lengden av den hydroiden koloni). Dette stolon åpner for utveksling av mat mellom individer av kolonien og er beskyttet av en perisarc (tøft ytre lag).

Funksjon

Hydroids kolonier vokse som følge av det økende antallet hydranths. Gonozooids (reproduktive polypper) er funnet i perioder i hele kolonien. Disse reproduktive polypper slipper medusae eller Planula larver (avhengig av art). Videre visse arter trekke sine polypper i perisarc mens andre mangler denne evnen og struktur, i henhold til "Hydroider" på britannica.com.

Betraktninger

Mens de fleste hydroider finnes i marine miljøer, er noen også i ferskvann. Videre en interessant funksjon av artene som danner kolonier, er at de enkelte polypper oppfylle ulike roller i koloniene, ifølge "Hydrozoa" på jrank.org. Noen er spesialisert for fôring (gastrozooids) og forsvar, mens andre utfører reproduksjon (gonozooids).

Plasmodium falciparum Life Cycle

Plasmodium falciparum Life Cycle

Plasmodium falciparum og malaria

Blod parasitter kalt "Plasmodium" er primært ansvarlig for spredningen av malaria sykdom. Mens det finnes over 150 varianter av Pasmodium arter, bare fire mål mennesker. Av disse er den farligste "Plasmodium falciparum." Denne arten er spesielt skadelig fordi det fører til en høy grad av medisinske komplikasjoner, mange av dem kan føre til døden.

Livssyklusen av Plasmodium falciparum er komplisert, som involverer både menneskelige og mygg verter. Under hele sykdomssyklusen, flere endringer finner sted. Forstå hele livssyklusen er viktig for biologer, slik at de kan bekjempe årsakene til malaria og redde liv.

Plasmodium falciparum Cycle: Første omgang

Livssyklusen av parasitten benytter to separate verter. Den første er mygg, spesielt en kvinnelig "Anopheles." Når en infisert mygg begynner å mate på blod, inoculates det "sporozoites" eller spores i blodet, infisere den menneskelige.

Disse sporozoitter begynner å infisere celler i leveren. Når moden, de kan briste og spre "merozoitter" celler. Disse cellene replikerer i leveren, og videre øke gjennom aseksuell replikering. Som disse merozoites øke, de spre seg og infisere de røde blodcellene.

Når disse parasittene begynne å påvirke røde blodceller, har sykdommen av malaria klinisk oppstått.

Plasmodium falciparum Cycle: Andre omgang

Når Anopheles mygg igjen lever av blod fra en smittet person, får han i seg den infiserte celler som har blitt spredt. Inne i mygg, begynner parasittene multiplisere igjen. Denne myggen baserte multiplikasjon kalles "sporogonic syklus."

Inge infeksjon omfatter både "microgamete" og "microgamete" variasjoner. De mindre variasjoner begynner å trenge de større, og skape zygotes. Disse deretter angripe den indre veggen i mygg, og begynne å utvikle "oocyster."

Når oocyster briste, spre de sporozoites som infiserer kjertler av mygg. Hele syklusen begynner på nytt når insektet bruker disse kjertlene å mate på et annet menneske, vedlikeholdende malariasykdom.

Plasmodium Vivax Life Cycle

Plasmodium Vivax Life Cycle


Plasmodium vivax, en malariaparasitten, er en intracellulær blodparasitt som kan påvirke mennesker og andre virveldyr. Den tilhører klassen Sporozoa av phylum protozoer. Plasmodium vivax er en endoparasite og er godt tilpasset den parasittiske levevis. Livssyklusen til Plasmodium vivax er komplisert og er gjennomført i to forskjellige typer verter: definitive og middels.

Definitive og mellomverter

En definitiv verten gir næring til parasitten. Mennesker handler som definitive verter hvor aseksuell syklus oppstår.
En mellomliggende vert hjelper i overføring fra en definitiv vert til den andre. Mygg (eneste kvinnelige Anopheles) er de mellomverter hvor den seksuelle syklus oppstår.

Livssyklusen til Plasmodium vivax er delt inn i følgende stadier.

Pre-erythrocytisk Cycle

Vaksinasjonen skjer når en infisert kvinnelige Anopheles mygg biter en frisk person å mate på hans blod, så spytte i stedet for bitt; mange sporozoitter inn i blodstrømmen sammen med spytt.
Pre-erythrocytisk schizogoni skjer når sporozoittene først gå til parenchyma cellene i leveren og forbli innenfor det i omtrent syv dager. I denne perioden utvikler hver Sporozoa inn en schizont. Her multipliserer de for de fire første dagene, og rundt 12.000 merozoites dannes.

Erythrocytisk Cycle

Denne syklus er delt inn i følgende trinn:
Trophozoite Stage - Etter inn i blodstrømmen, begynner merozoites invaderer de røde blodceller (RBC).
Signet Ring Stage - En ikke-kontraktile vakuolen vises i sin cytoplasma og vokser ved å mate substansen i RBC. Kjernen er skjøvet på den ene siden og parasitt forutsetter en ringlignende utseende.
Amoeboid Stage - Den vakuole forsvinner og parasitten forutsetter en amoeboid skjema for å representere dette stadiet.
Schizont Stage - Ved stakk sin pseudopodia inne i cytoplasma av RBC, det strømmer på hemoglobin og øker sin størrelse og danner schizont.
Merozoit Stage - Parasitten ikke kan vokse i størrelse, men gjennomgår aseksuell formering. Kjernen deler for å danne åtte til 24 datter individer og skjema merozoites.

Post eller Exo-erythrocytisk Cycle

I dette stadiet, kan de fortsette å produsere ca 1000 exo-erythrocytisk merozoites innenfor leveren uten symptom, og kan leve der i noen år. Etter denne sovende stadium, kan de igjen bli smittsomme. Disse merozoites invadere enten friske parenchyma celler eller RBC.

Seksuell Cycle

Den kvinnelige Anopheles mygg tar et blodmåltid fra den smittede og dermed får i seg både seksuelle og aseksuelle former. De aseksuelle former snart bli fordøyd og de seksuelle former overleve og utvikle seg. Den seksuelle syklus er delt i følgende trinn:
Gametogony, hvor noen av de schizonter er modifisert for seksuell reproduksjon og de resulterende merozoites, etter inn i RBC, ikke danner trophozoites men vokser sakte og har spesialisert seg som gamonts eller gametocytes. Det finnes to former for fullt vokst gametocytes - kvinnelig, eller macrogametocyte og mannlige, eller microgametocyte.
Befruktning: Den aktivt flytte mannlige kjønnsceller er tiltrukket av den kvinnelige kjønnsceller og forener å danne en zygote.
Sporogony: Den aktive bevegelige zygote beveger vibrantly inne i midten av tarmen, boringer gjennom veggen i tarmveggen, og kommer til å hvile under epitelet og den ytre veggen av magen. De zygotes som ikke klarer å få ly i magen veggen av mygg utvikle seg til Ookinete. Ookinete utsondre en tynn membran cyste veggen; Dette er kjent som oocyst. Kjernen deler gjentatte ganger og til slutt et stort antall sigdformet sporozoitter er dannet fra en enkelt oocyst. Den oocyst ryker ca 10 dager fra sin formasjon og sporozoites er frigjort i hemocoele av mygg; senere de vandrer til spyttkjertel og den kvinnelige Anopheles blir infisert, slik at hun skal vaksinere parasitten i blodet strømmen av friske personer.

Plasmodium Life Cycle

Plasmodium er en slekt av protozo parasitter som har livssyklus som består av to distinkte faser. Den første innebærer en mygg som virker som en vektor for sykdommen. Den andre fasen er infeksjon av virveldyr-vert. Det er om lag 150 arter av Plasmodium, hvorav fire er identifisert som menneskelige parasitter. Plasmodium er infeksiøst agent som forårsaker malaria hos mennesker.

Virveldyr Stage: Initial Infeksjon

Det er to distinkte faser innenfor vertebrate stadium; hepatisk fase og blodfasen. Når en mygg bærer sykdommen biter en vert, sporozoites inn i blodet.

Den Lever Phase

Sporozoites infisere leverceller og modnes i kapsler som kalles schizonter. Disse slutt briste å slippe merozoites, som fortsetter å formere seg i leveren.

The Blood Phase

Merozoites slutt infisere røde blodceller der de blir trophozoites. Disse vil da modne til schizonter som vil revne, slippe flere merozoites. Denne prosessen vil fortsette flere ganger. Noen trophozoites modne i gametocytes som til slutt vil bli inntatt av en mygg.

The Mosquito Stage: Infeksjon

Innenfor mygg, mannlige og kvinnelige gametocytes kombineres for å danne zygotes. Disse modne i mobil ookinetes som flytter til myggen midgut og utvikle seg til en oocyster. De oocyster enn vokse og brudd, slipper sporozoites.

The Mosquito Stage: Transmission

De sporozoites reise til myggen spyttkjertler, hvor de vil vente til myggstikk en vert. De sporozoites overføres til verten gjennom myggen spytt, starte livssyklusen.

Life Cycle av Babesia

Life Cycle av Babesia


Plasmodium, oftere kalt malaria, og Babesia er vanlige parasitter som påvirker både mennesker og dyr. Vanlige navn for Babesia inkluderer Redwater feber, piroplasmosis og babesiosis. I likhet med malaria, bor Babesia og gjengir inne i sirkulasjonssystemet organer og røde blodceller.

Hva er Babesia?

Babesia er parasitter. De bor inne i blodceller hos virveldyr vertene der de vanligvis finnes som par, men reprodusere aseksuelt. Flått overføre sykdommen, som veldig sterkt ligner malaria.

Verter og Habitat

De fleste tilfeller av Babesia oppstå i ville og tamme pattedyr, inkludert kjære, gnagere, storfe og hunder. Den hvite-benet mus tjener som den primære reservoar av sykdommen, og hjort hake er hovedbæreren. Opptil 60 prosent av mus kan bli smittet i områder som anses endemisk. Laboratorieeksperimenter viser at nesten alle infiserte mus produsere infiserte flått.

Reproduksjon

Livssyklusen begynner når infisert flått injiserer sporozoites inn en mus mens de spiser blodet. De sporozoites reise til røde blodceller og begynner å vegetativt formerer seg ved spirende. Deretter deles de inn i mannlige og kvinnelige kjønnsceller som er igjen spist av flåtten. Inne flåtten, kjønnscellene bli med å produsere sporozoites - en sporelike scenen som er infeksiøs agenten introdusert i en vert. Inkubasjonstiden varer fra 1 til 6 uker.

Livsløps Steps

Først, de sporozoites reise til de røde blodcellene i verten hvor de endre til trophozoites (den voksende scenen). Neste, under schizogony - aseksuell reproduksjon - to og deretter fire divisjoner utvikle seg som parasitter splittet. Mens han fortsatt i blodcellene, er parasitter inge av flått spise vertens blod. De flytter inn flåtten gut celler og svelges bakterier eller annet materiale (fagocytose) som forvandler dem til fagocytter som flåtten passerer gjennom larvestadiet til nymfen scenen over vinteren. Fortsatt inne i flått, blir de til vermicular (orm-formet) sporozoites gjennom binær fisjon. Flåtten frigjør sporozoites, som reiser til den nye verten, når flåtten tar en annen måltid.

Transmission

Livssyklusen babesia krever to verter: flåtten å produsere sporozoites og virveldyr vert brukt i avl. Anywhere at enkelte utbydere er parasitized av flått, oppstår infeksjon syklus. Siden overføring skjer direkte gjennom flått, er det liten eller ingen sjanse til host-to-host overføring. I det nordøstlige USA, er den parasittiske syklus hovedsakelig holdt mellom svart-legged flått og hvite-footed mus.

Geografisk fordeling

Parasittene er spredt over hele verden, men på grunn av likheten av malaria og Babesia, er det vanskelig å måle utbredelsen i malariarammede land. I Europa er de fleste rapporterte tilfeller av sykdommen babesiose forekomme hos pasienter som hadde fjernet milten. I USA, er den vanligste rapporterte belastning kalles Babesia microti, uavhengig av pasientenes ha hatt fjernet milten. I Washington og California, har Babesia duncani belastningen vært isolert i pasienter. MO-en belastning har vært isolert i pasienter fra Missouri.

The Life Cycle of Malaria

The Life Cycle of Malaria


Anopheles mygg overfører malaria, dreper nesten 1 million mennesker i 2008 alene. Dette forebygges og kureres sykdom rammer mennesker i 108 land og territorier, men Afrika er langt den delen av verden mest berørt. Hvert 45. sekund dør et afrikansk barn av malaria. Barn er spesielt utsatt fordi de ennå ikke har bygget opp en immunitet. Reisende til malariainfiserte områder er også høy risiko.

Typer

Fire forskjellige typer malaria infisere mennesker: Plasmodium falciparum, Plasmodium vivax, Plasmodium malariae og Plasmodium ovale. De to vanligste er Plasmodium falciparum og Plasmodium vivax. Plasmodium falciparum er den farligste. Noen tilfeller i sørøst Asia har involvert Plasmodium knowlesi, en type malaria vanligvis forbundet med aper.

Avl og Biting

De 20 forskjellige Anopheles arter hekker i grunt ferskvann, slik som i hoven utskrifter, pytter og rismarker. De bite på kvelden. Malaria er en parasittsykdom, og jo mer utviklet parasitten er ved tidspunktet for bitt, jo verre er det for offeret. Så overføring er verst i mygg med lengre levetid, og på steder der myggen vil heller bite mennesker enn dyr. Begge er tilfelle i Afrika, hvor mer enn 85 prosent av det globale malariadødsfall forekomme.

En parasittiske Infeksjon

Livssyklusen til malariaparasitten krever to verter. Mens en malaria-bærende kvinnelige dines på et menneske, slipper hun ørsmå celler, kalt sporozoites, inn i hennes vert. Disse infisere menneskets leverceller, hvor de modnes og utslipp organismer kalt merozoites. Disse igjen formere seg i de røde blodcellene. Utviklingen fortsetter til de modnes til celler som kalles gametocytes. På dette punktet, kommer en annen Anopheles mygg sammen og biter verten. Inne i andre mygg, mannlige og kvinnelige gametocytes produsere zygotes. Disse utvikler seg, til slutt slippe sporozoites, som migrerer til spyttkjertlene av mygg. Myggstikk et annet menneske, og dermed perpetuating malaria livssyklus.

Symptomer

Symptomer syv til 15 dager etter å ha blitt bitt av en infeksiøs mygg. Personen lider av hodepine, feber, oppkast og frysninger. Symptomer kan i utgangspunktet være mild, slik at personen kanskje ikke har mistanke om malaria. Men dersom sykdommen ikke blir diagnostisert og behandlet i de første 24 timer etter symptomene oppstår, kan det raskt bli alvorlig. Mer alvorlige symptomer inkluderer pustevansker, anemi og skader på indre organer. Selv om pasienten mottar behandling, kan de P. vivax og P. ovale former holde seg i leveren. Personen kan tilbakefall uker eller måneder senere uten spesiell behandling for å helbrede leveren.

Bekjempe og utrydde

Verdens helseorganisasjon anbefaler å sove under insektmiddel behandles myggnett som den mest kostnadseffektive måten å forebygge malaria. Sprøyting insektmidler innendørs er også nyttig, men kan være usikre eller koste uoverkommelige, og myggen raskt tilpasse seg for å bli immun mot dem. Reisende som besøker infiserte områder ofte tar medisin for å hindre malariaparasitten fra utviklings inni dem. Men medisinen er for kostbart å beskytte hele lokalbefolkningen.

Life Cycle av malariaparasitten

Malaria er forårsaket av blod parasitter av slekten Plasmodium. Av de 156 arter av Plasmodium, de fire som er identifisert som menneskelige parasitter er P. falciparum, P. vivax, P. ovale og P. malariae. Parasittene overføres til mennesker gjennom myggstikk, og malaria er vanlig i tropiske og subtropiske områder der Anopheles mygg er til stede.

The Human Stage - Initial Infeksjon

Den humane vert opplever to distinkte faser av malaria: leveren trinn og blodstadiet. Initial infeksjon oppstår når bitt av en kvinnelig Anopheles mygg introduserer Plasmodium sporozoitter inn vertens blodet.

The Liver Stage

Sporozoittene deretter infisere leverceller. De til slutt vil modnes inn schizonter, celle kapsler som revne å frigjøre merozoites. Merozoittene formere seg i leveren. I noen former av sykdommen, kan en sovende form av parasitten kjent som hypnozoitter fortsette å leve i leveren, forårsaker tilbakefall uker eller år senere.

The Blood Stage

Merozoittene slutt infisere røde blodceller. Inne i cellene, vil de bli trophozoites. I en mellommann stadium kjent som ring scenen, trophozoites modne til schizonter som brudd, slippe flere merozoites, som infiserer flere blodceller. Noen av trophozoites modne til gametocytes som deretter inntatt av en kvinnelig mygg under et blodmåltid.

The Mosquito Stage

Kjent som sporogonic syklus, de inge gametocytes, både mannlige og kvinnelige, kombineres for å danne zygotes. Disse slutt bli et bevegelig form av parasitten kjent som en ookinete. De ookinetes flytte til myggen midgut veggen, der de bytter inn oocyster. Disse vokser og brudd, slipper sporozoites. Sporozoittene flytte til mygg spyttkjertler, som starter infeksjonen syklusen igjen når en infisert myggstikk en vert.

Symptomer

Feber og frysninger er de dominerende symptomer på malaria. Hodepine, muskel- og leddsmerter, oppkast, diaré og svakhet kan også forekomme. Enkelte former av sykdommen kan være dødelig på grunn av renal svikt, anemi, respiratorisk distress eller sentralnervesystemet svikt.

Diagnose og behandling

Diagnostisering av malaria bør gjøres ved å se for parasitten i en nylig samlet blodprøve. Ulike former for Plasmodium krever ulike behandlingsmetoder, slik at riktig identifikasjon av den spesifikke formen for Plasmodium og stadium av infeksjon er nøkkelen. Blodprøver for antigener kan også bistå i å diagnostisere sykdommen.

Den stoffet for behandling av malaria er klorokin. Visse klorokin-resistente stammer av Plasmodium kan behandles enten med kinin sulfat og doksycyklin, tetracyklin, clindamycin eller atovaquon-proguanil.

The Life Cycle av en Malarial Parasite i Human Body

The Life Cycle av en Malarial Parasite i Human Body


Malaria er forårsaket av protozoan parasitter. Det er en vanlig sykdom som finnes stort sett i varme, sørlige delene av verden. Personer som lider av malaria kan ha alvorlige influensalignende symptomer. I alvorlige tilfeller kan malaria være dødelig.

Mygg

Parasitter som forårsaker malaria blir båret av mygg fra én person til en annen. Bare kvinner, og 30 til 40 av Anopheles slekt av myggarter, kan bære parasitten og smitte til mennesker.

Leveren

Når en person blir først infisert, parasitter starte deres vekst og reproduksjon i leveren av menneskekroppen.

Menneskelige røde blodceller

Fra leveren, parasitter reise til de røde blodcellene. Parasitten deretter fortsetter å leve og formere seg i de røde blodcellene hos mennesker.

Blood Stage Parasitter

Parasitter som lever i blodcellene blir referert til som blodtrinns parasitter. De ødelegge cellene og bevirke at sykdommen kjent som malaria.

Sovende Parasitter

To av artene, plasmodium vivax og plasmodium ovale, som forårsaker malaria hos mennesker blir sovende etter å ha nådd leveren. Personer smittet med disse artene kan ikke ha noen malaria symptomer i mange år, til og med tiår, etter den første infeksjonen.

Life Cycle av blastocystis hominis

Life Cycle av blastocystis hominis


Blastocystis hominis er en mikroskopisk parasitt av mage-tarmkanalen. Det er effekten som en sykdom på mennesker er kontroversielt. Mange friske mennesker til stede med B. hominis i deres fordøyelseskanalen, mens andre lider av diaré, magesmerter eller andre gastrointestinale symptomer. Det er imidlertid debatt i vitenskapelige kretser enten B. hominis faktisk forårsaker infeksjon, eller dersom det bare eksisterer harmløst i mage-tarmsystemet.

Metode for Infeksjon

Ingen vet hvordan folk blir infisert med B. hominis, men oral-fecal kontakt mistenkes. Mange former for protozoer gå inn i fordøyelsessystemet gjennom kontakt med forurensede avføring, som når noens hender ikke er vasket grundig etter toalettbesøk, så mat er utarbeidet av dem. Infeksjon med B. hominis ser ut til å være mer utbredt i områder der det er dårlige sanitærforhold og hygiene.

Livssyklus og virkemidler for overføring B. hominis er fortsatt under etterforskning; Derfor er dette en foreslått livssyklus.

Den tykke vegger Cyste Stage

Den tykkveggede cyste fasen foreligger i avføringen og er antatt å bli overført ved utillatelig oral kontakt med forurenset fecal materiale. Gang inntatt, vil cystene infisere epitelceller på tarmkanalen.

Den vacuolar Stage

Cyster vil da formere seg vegetativt i epitelceller. Til slutt vil briste cyster slippe flere parasitter i form av vakuoler i cellen. Disse deretter enten vokse inn i en fler vacuolar form eller en amoeboid form av organismen.

Multi-vacuolar Stage

Den multi-vacuolar form av parasitten vil deretter forlate den infiserte cellen og utvikle seg til en pre-cyste. Dette pre-cyst vil de gå gjennom en prosess for å danne et tynnvegget cyste. Denne cyste vil da infisere andre epitel-celler i tarmkanalen og begynner livssyklusen nytt.

Den Ameboid Stage

Den vacuolar skjemaet kan også endre til en amoeboid form av parasitten som vil forlate infiserte celler og formere seg gjennom mitose. Etter hvert vil disse også danne pre-cyster. Dette pre-cyste vil da danne en tykke vegger cyste. Dette cyste vil da gå ut av tarmen gjennom avføring og forbli der til de er ved vanvare. Deretter livssyklusen vil begynne på nytt.

Diagnose og behandling

Diagnosen kan oppnås ved å søke etter cyster i en nylig samlet avføringsprøve. Blodprøver kan også bistå i å diagnostisere sykdommen ved å se etter spesifikke antistoffer eller antigener. Hvis du er asymptomatiske behandling er unødvendig. Potensielle medisiner for behandling av B. hominis inkluderer metronidazol, sulfametoksazol / trimetoprim og iodoquinol.