Digidexo.com

statistikk hårtap menn

Den Gjennomsnittlig BMI for menn

Den Gjennomsnittlig BMI for menn


Median kroppsmasseindeks (BMI) for menn i USA svever rundt 25, ifølge halls.md, et nettsted om BMI. BMI varierer etter alder og høyde, men ved første øyekast ser det ut til at over halvparten av menn i USA er alvorlig overvektig.

Definisjon

BMI er et mål på hvor mye kroppsfett du har proporsjonal med høyden din. The Center for Disease Control (CDC) sier det er en pålitelig måling som kan hjelpe deg å finne ut om du er på en sunn vekt. BMI over 25 regnes som overvekt, mens BMI over 30 regnes som overvektige, ifølge CDC.

BMI Statistikk for voksne menn

Gjennomsnittlig BMI for voksne menn stiger som menn blir eldre, med en liten nedgang etter fylte 50, ifølge en CDC diagram levert av halls.md. Figuren viser også at median BMI er mellom 20 og 25, noe som betyr at halvparten av mennene i undersøkelsen har en BMI på over 25.

BMI og muskelmasse

BMI måler både muskler og fett. CDC sier at menn som er spesielt atletisk, slik som profesjonelle idrettsutøvere, kan ha en høyere BMI på grunn av sin muskelmasse. Økt muskelmasse kan bidra til å forklare hvorfor gjennomsnittlig BMI for menn er så høyt som det er.

Variasjoner i BMI

CDC anser BMI et pålitelig mål på kroppsfett. Imidlertid varierer BMI etter alder og kjønn. Eldre mennesker har en tendens til å ha mer kroppsfett for samme BMI måling enn yngre mennesker, og kvinner har en tendens til å ha mer kroppsfett enn menn. Dermed kan den gjennomsnittlige BMI for menn svever nær 25 være mindre av en bekymring for yngre menn, og kanskje ikke så meningsfylt for menn som det ville være hvis den gjennomsnittlige BMI for kvinner var rundt dette tallet.

Andre risikofaktorer

BMI er bare en indikator på helserisikoen. Menn som har BMI er over 25 bør spørre sin lege for å sjekke deres livvidde, som abdominal fett er mer en bekymring enn fett generelt, og diskutere risikofaktorer med dem.

Menn Hair Replacement

Menn Hair Replacement


Mann mønster baldness er ansvarlig for over 95 prosent av hårtap hos menn, ifølge American Håravfall Association. Omtrent 25 prosent av menn begynner å merke hårtap før fylte 21, og over 60 prosent av menn merke til noen hårtap etter alder 35. Håravfall påvirker selvfølelse, karriere og personlige relasjoner, spørre flere og flere menn for å undersøke de tilgjengelige alternativene for Etterveksten, restaurering eller utskifting.

Håravfall årsaker

Hårtap kan oppstå på grunn av medisinske forhold eller som en bivirkning av medisiner, men oppstår som oftest på grunn av androgen alopeci, eller mannlig mønster skallethet (MPB.) MBP er en arvelig tilstand som fører til hårsekkene til å utvikle følsomhet for dihydrotestosteron (DHT) . Når denne følsomheten utvikler, hårsekkene begynner å miniatyrisere, noe som forkorter levetiden på berørte follikler. Follikler berørt av DHT til slutt slutter å produsere hår, noe som resulterer i skallethet. Heldigvis har flere medikamenter blitt utviklet som kan bremse eller stoppe denne prosessen hvis behandlingen er påbegynt i de tidlige stadier av hårtap.

Finasteride

Finasteride, solgt som Propecia og Proscar, var et medikament opprinnelig utviklet for å behandle prostata utvidelse, men forskerne oppdaget at stoffet også forårsaket hårvekst. Finasteride virker ved å hemme 5-alfa-reductace, et enzym som omdanner testosteron til DHT. Finasteride er tatt muntlig og virker ved å redusere DHT nivåer, noe som ofte resulterer i å stoppe ytterligere hårtap. Den amerikanske Håravfall Association anbefaler dette stoffet til alle berørte om hårtap menn på grunn av mannlig mønster skallethet.

Minoxidil

Minoxidil, solgt som Rogaine, var den første FDA-godkjente hår-tap stoffet. Minoxidil ble opprinnelig godkjent som et high-blodtrykk medisiner, men det forårsaket også håret til å vokse. Aktuelt monoxidil ble utviklet for å dra nytte av denne bivirkningen. Minoxidil kan bremse utviklingen av håravfall og føre til at noen gjenvekst, men forskerne fant at resultatene kan være midlertidig fordi stoffet ikke påvirker DHT og den underliggende hormonelle problem. Minoxidil er anbefalt for menn som ikke har hatt suksess med Finasteride, eller som ønsker å prøve mer enn én behandlingsmetode.

Hårtransplantasjon

Hair transplantasjon kirurgi bruker din egen sunne follicles og transplantasjoner dem til områder der follikler har dødd. En del av huden som inneholder hårsekker er hentet fra sidene eller baksiden av hodet der håret vokser fortsatt. Tiny spaltene er laget i hodebunnen og giver grafts er implantert i balding områdene. Det antall timer som trengs for å dekke en skallet flekk vil variere avhengig av størrelsen av området. Håret vil vanligvis bli transplantert til toppen og foran hodet først, fordi disse områdene er mer merkbar. Transplantasjoner kan ikke være hensiktsmessig for menn med svært store hårløse flekker.

Erstatning

Pieces, også kalt parykker eller Tupeer, gir en enkel, midlertidig måte å erstatte hår. Pieces med mesh baser er laget ved hjelp av nylon eller polyester og er veldig naturlig i utseende, men kanskje ikke så holdbare som hairpieces laget med en polymer base. Polymer hårdeler er laget med polyuretan eller silikon baser, og er mer holdbare og mindre kostbart. Polymer pieces kan være varm og ikke ser ganske så naturlig som mesh pieces. Pieces er konstruert ved hjelp dyr, mennesker eller kunstig hår. De dyrere hairpieces bruk av den Europeiske hår som er farget for å matche din hårfarge. Billigere pieces er vanligvis laget ved hjelp av hår fra Asia som har blitt bleket eller farget for å ligne din gjenværende hår. Farve prosesser som brukes på asiatisk hår kan gjøre det tørt eller sprøtt, forårsaker ødelagt eller uklar-hår.

Hvordan velge den beste Hårtap produkter

Hvis du er som folk flest, du egentlig ikke ønsker å miste håret. Det er et tegn på ungdom, er det et tegn på vitalitet og det er et tegn på gode utseende. Når du tilfeldigvis begynner å miste håret ditt, kan du ikke hjelpe, men lurer på hvordan du skal gå om å velge de beste hår tap produkter tilgjengelig, spesielt med kostnaden mest Garner. Å effektivt velger, er det egentlig bare noen få veier å gå.

Hvordan velge den beste Hårtap produkter

•  Ta kontakt med en hudlege. Dette er sannsynligvis den beste personen til å snakke for å finne de mest nyttige hår-tap produkter tilgjengelig i dag. Siden behandlinger for hårtap er i stadig endring og forbedring, en medisinsk fagperson som har spesialisert seg på hud og hodebunn, som en hudlege, vil være i stand til å peke deg i riktig retning av hva produktet eller behandling som fungerer best for deg.

Ha håravfall klassifisert. Det er et diagram kalt Norwood / Hamilton Scale som i hovedsak klassifiserer alvorlighetsgraden av en manns hårtap. Ved å ha din håravfall klassifisert, kan du bedre velge hva slags produkter vil fungere for deg, siden visse produkter fungerer for visse typer hårtap mer enn andre. Kvinner bør bruke Ludwig Scale å klassifisere sine hårtap.

Snakk med en venn som også arbeider med håravfall. Noen ganger, vil du være i stand til å måle hvorvidt visse produkter på markedet faktisk fungerer ved å snakke med folk du kjenner som har brukt dem. Mange mennesker viker unna fra å diskutere deres hårtap, men å ha en åpen diskusjon kan virkelig holde folk informert om de beste produktene tilgjengelig.

Forskning produktet før du noensinne investere en krone. De fleste hår-tap behandlinger - selv de som ikke fungerer - er ganske dyrt. Ved å gjøre forskning på et gitt produkt kan du spare en hel masse penger samt sette dine forventninger om hvor godt et produkt vil fungere.

Stick med FDA. For å sikre at et produkt faktisk fungerer, er det sterkt anbefalt at du holder deg med disse produktene er godkjent av FDA for å behandle hårtap. Foreløpig er det bare tre: minoxidil, Propecia og LaserComb.

Hint

  • Kvinner kan finne positive resultater fra andre reseptbelagte medisiner (resept blir det operative ordet) som har vist positive resultater på hårtap. Legen din kan anbefale deg å begynne et annet behandlingsforløp enn de som reklamerte for hårtap, som Aldactone eller Tagamet.

Hvordan stress forårsaker hårtap

Spenning og hormonubalanse

Som vi alder, er noe tynning og håravfall del av den naturlige prosessen. Forskjellige typer stress kan ha en effekt på håravfall og vekst. Stress fører til en samlet tensing av muskler i hele kroppen. Slike spenninger kan påvirke sirkulasjonen i hodebunnen som kan føre til hårtap. Stress kan også føre til hormonell ubalanse i kroppen, noe som resulterer i tap av hår, i tillegg til andre betingelser. Det er viktig å innse at følelsesmessig stress ikke direkte føre til hårtap, men spiller en rolle i andre faktorer som bidrar til hårtap.

Kosthold og søvn

Personer som lider av kronisk stress kan ikke ta vare på helsen sin skikkelig. For eksempel, de ofte ikke spiser riktig og kan ha problemer med å sove. En person som hopper måltider serveres kanskje ikke får tilstrekkelig ernæring. Mangel på søvn og riktig ernæring kan føre til en generell nedgang i helse, som kan bidra til håravfall. Hår som er tapt som en del av den normale prosessen kan ikke vokse tilbake så raskt, spesielt hvis man er underernært eller lider av en generell nedgang i helse.

Fysisk Stress

Virkningene av fysisk stress på håret og hodebunnen kan bidra til hårtap. Hair tar ofte mye misbruk enten vi innser det eller ikke. Vi utsettes for børste, kam, sjamponering og condition på en daglig basis. Håret er trukket, vridd og manipulert inn i ulike stiler. Det er skjult under caps og andre hodeplagg, som kan constrict riktig sirkulasjon i hodebunnen. Kjemiske behandlinger, for eksempel farge, perming og retting, kan være svært tøff på håret. Når disse behandlinger utføres ofte, kan de skade på håret, slik at den brytes av og faller ut. Slike kjemiske behandlinger kan forårsake skade på hårsekkene, noe som resulterer i en langsom retur av hårvekst eller permanent hårtap.

Løsninger for Hormonelle Hårtap hos kvinner

Hvis du er peri-menopausal eller fullt overgangsalderen, kan du bli opplever håravfall på grunn av varierende og deretter forsvinner hormoner - inkludert østrogen og progesteron. Hvis en kvinnes testosteronnivå er for høyt, kan hun oppleve hårtap kan sammenlignes med det som en mann erfaringer. Etter fødselen, kan noen kvinner oppleve håravfall. Men dette er nesten alltid midlertidig og vil sortere seg ut en gang hennes hormoner komme tilbake til det normale.

Betraktninger om HRT

Hvis du vurderer hormonbehandling (HRT), være oppmerksom på at det er alvorlige risikoer inkludert blodpropp, hjerte-og karsykdommer og brystkreft. Det er fortsatt oppe til debatt om HRT bidrar til å redusere hårtap, men noen leger hevder det hjelper. HRT fordeler kan ikke oppveier risikoen. Diskuter dette med legen din og se om hun tror hormon erstatning er trygt for deg og om det vil ha noen betydning for deres hår tap situasjon.

Narkotika

Tenk Rogaine (minoxidil), som er nyttig for kvinner som mister håret. Et annet stoff som heter Propecia kan være svaret for kvinner i overgangsalderen fordi det hindrer testosteron fra å konvertere til DHT (dihydrotestosteron), som er dødsklokken for hår. Det fører til hårsekkene å krympe i størrelse, noe som resulterer i håravfall, ifølge Womenshealth.org.

Daglig Supplement

Ta et vitamintilskudd daglig. Det avgjørende hår helse vitaminer inneholder B-kompleks og Biotin - noe som er spesielt bra for håret - og E, C og A, men også mye vitamin A kan være skadelig for helsen din. Håret trenger sink, magnesium og cooper, så sørg for at disse er inkludert i din vitamin.

Urter

Vurder å bruke urter som maca, klaseormedrue, sarsaparilla, lakris og så Palmetto. Klaseormedrue, for eksempel, inneholder østrogener, mens maca ikke - men innholdet produsere østrogen effekt i de som tar den. Diskuter denne tilnærmingen med en erfaren herbalist eller legen din.

Hjem Utbedring

Prøv et hjem rette for å behandle hårtap. Ifølge Organicpassion.info, er følgende metode effektiv: Bland 1 ss. mandelolje med 2 ss. klar honning, to dråper hver av ren rosmarin eterisk olje og sedertre eterisk olje, og en dråpe av ren sitron eterisk olje. Bruk denne blandingen til håret ditt, og deretter vikle hodet i et lite håndkle som har blitt dynket i rosmarin te. La blandingen i hodet 30 minutter. Vaske det ut, ved hjelp av sjampo.

Andre tilnærminger

Shampoo håret i kjerringrokk, en god kilde for silisiumdioksyd. Holisticonline.com sier dette stimulerer velig hårvekst samtidig øke blodsirkulasjonen i hodebunnen og desinfisering av hodebunnen. Silica er viktig fordi det holder håret sterkt og skinnende. For å gjøre dette, bratt 2 ss. kjerringrokk i 4 oz. vann. Bland dette med baby shampoo og skyll.

Flere ideer

Tenk masserer håret med tinkturer av rosmarin, fødsel eller brennesle. Disse urtene velig øke blodsirkulasjonen i hodebunnen og stimulere hårvekst.
Skyll håret ved hjelp av en kombinasjon av salvie te og eple cider mix eller bruk catmint eller kamille infusjoner å skylle med, noe som vil redusere kløende hodebunn som kan føre til hårtap.

Mat

Få nok protein i kosten. Hår består hovedsakelig av protein, Hvis du er mangelfull i dette området, kan det føre til problemer for håret ditt. Anemi (jern dårlig blod) kan føre til at du mister håret. Spis et jernrikt kosthold slik at du kan unngå dette problemet.

Medisinering Med Bivirkninger av hårtap

Hårtap, medisinsk betegnet alopesi, kan forårsakes av en rekke faktorer. Blant disse årsakene tar visse medisiner, både reseptbelagte og over-the-counter. Noen medisiner på denne listen kan være overraskende fordi de er ganske vanlig.

Misforståelse

Mange tror at det er bare reseptbelagte medisiner som kan føre til hårtap, men det er en godt dokumentert liste med over-the-counter medisiner som kan forårsake alopecia også.

Betraktninger

Bortsett fra medisiner tatt i cellegiftbehandling, er det ikke alt som vanlig for narkotika for å forårsake hårtap.

Effekter

Noen av de mer vanlig foreskrevne legemidler forårsaker hårtap er sertralin (Zoloft), visse beslag medisiner, topiramat (Topimax) og noen andre medisiner tatt for leddgikt, depresjon, høyt blodtrykk og hjerteproblemer.

Potensiell

Heldigvis hårtap som har blitt brakt videre ved å ta visse medisiner kan vanligvis helt snudd ved å stoppe medisinering, selv om du ikke bør gjøre det uten først å rådføre deg med legen.

Fun Fact

Stoffet Litium har blitt rapportert å forårsake hårtap i så mye som 15 prosent av pasientene som det er foreskrevet.

Den beste måten å bekjempe Hårtap

Ifølge Time Magazine, håravfall rammer mer enn 50 millioner amerikanere. Hvis du er en av de millioner som lider av hårtap, kan du lurer på om det er noe du kan gjøre for å bekjempe tapet av ditt naturlige hår. Mens det meste arvelig, kan håravfall bekjempes ved å følge noen retningslinjer.

Årsaker til Håravfall

Noen håravfall er uunngåelig. De fleste kaster 50 til 100 hår på en vanlig dag. Med gjennomsnittlig person som har 100.000 hår på hodet, er dette beløpet trolig ikke lagt merke til. Imidlertid, når som frekvensen øker, skallethet kan forekomme. Hårtap er utbredt i flere hudsykdommer som lupus. Det kan også forekomme i autoimmune sykdommer inkludert skjoldbrusksykdom. Kjemoterapi behandling vil også føre til hårtap, men håret vanligvis vokser tilbake når behandlingen stanses.

Andre årsaker til hårtap kan omfatte: utilstrekkelig protein og dårlig næring - kjepphest dietter, krasje dietter og visse spiseforstyrrelser kan føre til dårlig ernæring; hormonelle endringer og ubalanser - dette kunne bidratt til graviditet, overgangsalder eller en feilfungerende skjoldbruskkjertel; kjemikalier som brukes i ferd med å dø, bleking, missfarging eller utretting - dreven børsting og over-styling kan også forårsake skade som fører til håravfall.

Beste måtene å bekjempe Hårtap

Den første linjen i forsvaret i håravfall er å snakke med legen din. Plutselig håravfall kan være et resultat av en underliggende medisinsk tilstand som kunne kreve medisinsk behandling.

Det finnes ingen kur for skallethet. Men det betyr ikke at du må akseptere å miste håret. Sørg for at du spiser en nutritiously balansert kosthold, unngå stramme frisyrer og tvangsmessig vridning, trekking eller gni håret. La håret tørke naturlig kontra å bruke en hårføner.

Over-the-counter medisiner som Rogaine fremme ny hårvekst og hindre ytterligere håravfall hos noen mennesker. Imidlertid må medisinen brukes kontinuerlig som de positive effektene opphøre når du slutter å bruke den.

Hvis metodene ovenfor ikke hjelper, det er medisinske alternativer tilgjengelig. Reseptbelagte legemidler som Propecia kan noen ganger stoppe og med reversere hårtap hos unge menn. Dessverre, dette er ikke et alternativ for kvinner.

De som ikke kan bli hjulpet av noen annen metode, og ikke ønsker å leve med skallethet kan velge transplantasjon kirurgi. Transplantasjonskirurgi har kommet langt i det siste tiåret. Selv om denne metoden er dyrt - vanligvis koster mer enn $ 1200 i utgangspunktet, og om $ 675 årlig for å opprettholde - det er en svært effektiv metode for å bekjempe sta hårtap.

Hvorfor Har Armour Thyroid føre til hårtap?

Den skjoldbrusk er et organ befinner seg i fronten av halsen. Det er liten og sommerfugl-formet. Selv om en liten organ, styrer den en masse i kroppen, inklusive metabolisme, temperaturregulering og reproduksjon. Som alle andre organer, kan skjoldbruskkjertelen bli plaget med sykdom og funksjonssvikt. Hypertyreose og hypotyreose er de vanligste problemene.

Hypotyreose

Mange mennesker lider av hypotyreose. Det synes at kvinner er mer sannsynlig å få denne sykdommen enn menn. Hypotyreose er når skjoldbrusk doesn & rsquo; t produsere nok hormon for at kroppen skal fungere. Tegn på at noen lider av hypotyreose er vektøkning, en oppblåst i ansiktet, muskelsmerter, tung og uregelmessig menstruasjon og depresjon.

Medisin

Hypotyreose styres enkelt med medisin. Synthroid er den mest foreskrevet av leger. Andre medisiner, inkludert generiske legemidler, fungere like bra. Når en person starter en bestemt medisin, er det best ikke å bytte mellom andre legemidler. Det er ingen typisk doseringsmengde fordi folk har varierende grad av skjoldbrusk sykdom. Leger vil overvåke skjoldbrusk funksjon gjennom blod arbeid og justere dosen deretter. Noen leger og deres pasienter tror en naturmedisin vil bidra til å kontrollere denne tilstanden bedre. En naturlig medisin er Armour Thyroid.

Armour Thyroid

Armour thyroid er en naturlig skjoldbrusk erstatning, noe som betyr at det ikke er et syntetisk stoff, som kan være foreskrevet av en lege på egen hånd eller sammen med annen medisin i behandling av hypotyreose. Leger som denne medisinen fordi det er ikke et syntetisk stoff, og fordi den inneholder både viktige hormoner som skjoldbruskkjertelen produserer: levotyroksin og triiodothyronine. Selv om de fleste finner lindring med denne medisinen, er det noen mennesker lider av bivirkninger.

Bivirkninger

Ved første, de fleste som tar denne medisinen lider av hårtap, men denne bivirkningen forsvinner vanligvis i løpet av få måneder. Dersom håravfall fortsetter eller blir verre, er det vanligvis fordi doseringen er for høy for den spesielle pasient. Tar for mye medisin kan forårsake hypertyreose symptomer, som inkluderer håravfall.

Legens rolle

En lege vil trenge å måle thyroid hormon i blodet for å regulere doseringen. Leger kan endre medisin helt eller bare doseringen, avhengig av hva blodarbeids viser. De bør også overvåke thyroid tettere for en stund for å være sikker på at skjoldbruskkjertelen fungerer som det skal. Når den har stabilisert seg, kan legene rett og slett overvåke sine pasienter en gang i året.

Indiske hjem rettsmidler for Hårtap

Håravfall og til slutt skallethet rammer både menn og kvinner. Hårtap, mens det ikke medfører medisinske problemer kan føre til følelsesmessige og psykiske problemer. Det er mange forskjellige medisinske prosedyrer som vil sikte på å bidra til hårtap ofre, men noen ganger de beste behandlingene er funnet hjemme.

Egg og Castor Oil

India har produsert noen svært interessante hår tap rettsmidler, hvorav mange involverer nøtter, bær, blader og egg. For eksempel tar ukokt eggeplomme av ett egg og masserer den inn i hodebunnen er kjent for å bidra til håravfall. Hold eggeplomme på hodebunnen din i omtrent en time før du vasker den av. Den helbredende kvaliteter som finnes i egg er sagt å stimulere hårsekkene og lade hårvekst. En annen behandling innebærer å bruke lakserolje til hodebunnen og røtter av den gjenværende hår. Ikke legg lakserolje på håret selv, bare rot og hodebunnen. Pakk en klut eller en avis rundt hodet og la den på i hele natt. Vask den av når du våkner opp om morgenen.

Olive Oil og Koriander

Olivenolje og korianderblader er også kjent for å være hår-tap rettsmidler. Stimulerende enzymer som finnes i hver sies å lade hårsekkene 'vekst. Olivenolje rette er utarbeidet ved å kombinere to spiseskjeer olivenolje med rosmarin, saften av en sitron og eggeplomme av ett egg. Masser blandingen inn i håret, rot og hodebunnen, og etter en time vaske det ut. Du kan også blande en halv kopp med olivenolje med en spiseskje spisskummen pulver og gni denne blandingen inn i hodebunnen, la det på i 1/2 time før du vasker den av. Hvis du planlegger å bruke koriander, trekke ut saften fra to kopper korianderblader og bruke den til hele hodet. Du kan også bratt korianderblader i varmt vann, påfør blandingen til hodet og vikle et håndkle rundt hodet for å felle de helbredende kvaliteter av koriander.

Graviditet og hårtap

Graviditet og hårtap


Graviditet forandrer kroppen din i så mange måter. Disse endringene omfatter håret. Du kan begynne å oppleve hårtap under og etter svangerskapet.

Resting Fase

Når du er gravid, kan håret ditt gå inn i en "hvilefase", som vil begrense mengden av hår du mister, ifølge americanpregnancy.org. Dette er helt normalt, og du kan legge merke til håret fyldigere og sunnere utseende.

Vitaminer og mineraler

Hvis du opplever håravfall under svangerskapet, kan det være et større problem for hånden. Ifølge americanpregnancy.org, hvis du merker hårtap mens hun var gravid, du kan ha oppstått et mineral eller vitamin mangel. For å rette på dette, bør du oppsøke lege for å få en vitamin eller mineral supplement.

Hormoner

Rundt tre måneder etter levering, kan du legge merke til håret falle ut i klumper. Hormonene som ble reist i løpet av svangerskapet har siden falt. Når dette skjer, alt håret som var i hvilefasen før kan falle ut på en gang.

Shampoo og Comb

Å hjelpe til med håravfall, kan du bruke en sjampo og balsam som inneholder biotin og silika. Disse hjelpemiddel hodebunnen helse å oppmuntre hår utvikling og unngå hårtap. Du kan også gre håret med en bred kam, som vil holde de løse hårene fra å være over deg.

Andre teknikker

Unngå å bruke varme valser, hårføner eller krølltenger, og ikke napp på håret. Spis mye frukt og grønnsaker fordi disse har flavonoider --- antioksidanter som kan beskytte hårsekkene og fremme hårvekst.

Bekymring

Hvis du er bekymret, få legen din til å gjøre et hormon sjekk.

Hva næringsstoffer eller vitaminer forholder seg til hårtap?

Ernæring spiller en rolle i enkelte typer hårtap. For lite jern, sink, protein, vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, eller folsyre i kosten kan gjøre falle ut, snu sprø eller bryte av. Andre typer hårtap, men ikke er sterkt påvirket av ernæring; genetikk, stress, hormoner og sykdom spille en mye større rolle. Finne ut hvilken type hårtap du har før du kjøper kosttilskudd eller endre kosthold.

Typer hårtap

Hvis du opplever håravfall, du opplever noen form for alopecia. Den vanligste typen er androgenetic alopecia (AGA), som står for 95 prosent av all hårtap. Kjent ofte som "mannlig mønster skallethet," AGA rammer både menn og kvinner, og er forårsaket av genetikk og hormoner. Selv om du ikke kan reversere din AGA med mirakel kremer, sjampoer, kosttilskudd eller kosttilskudd endringer, flere behandlinger, inkludert noen næringsbaserte behandlinger, kan hjelpe.

Alopecia areata er en annen vanlig type hårtap som rammer menn, kvinner og barn. Det fører til små, runde flekker og sprøtt hår. Alopecia areata er ofte, men ikke alltid, midlertidig og kan løse seg selv på egen hånd.

Telogen effluvium (TE) er tap eller Shedding av hår forårsaket av stress, kosttilskudd mangler, kjemikalier eller stråling. Hvis du lider av denne tilstanden, vil det mest sannsynlig gå bort når faktor eller faktorer som forårsaker det er løst.

Ernæring Terapi for Håravfall

Hvis håravfall skyldes AGA, kan det være lurt å prøve å ta sink. Ifølge Follicle.com, kan sink hemme dihydrotestosteron (DHT), en mannlig hormon som forårsaker AGA. Urten så Palmetto er ofte brukt for AGA behandling i tillegg. Faktisk, ifølge University of Maryland Medical Center, forskere mener at en kombinasjon av beta-sitosterol og så Palmetto kan fremme hårvekst hos menn med AGA.

Alopecia areta antas å være en autoimmun sykdom, og er vanligvis behandlet med kortikosteroider, tretinoin eller monoxidil. Hvis du har lyst til å prøve en ernæringsmessig behandling, kan sink eller biotin kosttilskudd hjelpe. Vær oppmerksom på at ved bruk av sink for denne tilstanden krever svært høye doser, i henhold til Follicle.com, og dette kan ha slike bivirkninger som diaré og oppkast. Biotin kosttilskudd, ifølge University of Maryland Medical Center, vil gjøre en forskjell bare hvis du har en underliggende mangel på dette vitaminet.

To vanlige årsaker til telogen effluvium (TE) er protein mangler og jern mangler. Jernmangel er spesielt vanlig i pre-menopausale kvinner. Folk på vekttap dietter eller de som lever vegetarisk livsstil er også i fare for økt Shedding eller hår tap på grunn av disse manglene. Hvis du er en dieter eller vegetarianer på jakt etter gode kilder til protein og jern prøve tofu, grønnkål, bønner, kikerter, egg, yoghurt og nøtter.

Andre kosttilskudd mangler, blant annet sink, vitamin A, folsyre, vitamin B6 og vitamin B12, kan også føre til TE. Hvis du er diagnostisert med en av disse manglene, derimot, advarer den amerikanske Håravfall Association mot raskt å laste opp med kosttilskudd. Høye doser av næringsstoffer som jern eller vitamin A kan forårsake en rekke fysiske komplikasjoner --- inkludert håravfall.

Paludrine bivirkninger

Verdens helseorganisasjon rapporterer at 3,3 milliarder mennesker over hele verden er i faresonen for å utvikle malaria. Overføres først og fremst gjennom mygg, har malaria potensial til å forårsake hjerneskade, farlig høy feber og død. Det finnes en rekke medisiner er tilgjengelige for behandling av malaria, inkludert proguanil. I Storbritannia, er proguanil tilgjengelig under merkenavnet Paludrine. Til tross for dens effektivitet, er Paludrine ikke for alle som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av Paludrine forekomme i minst 5 prosent av pasientene. Vanlige gastrointestinale bivirkninger er magesmerter, tap av matlyst, oppkast, diaré og blemmer i munnen. Det er også vanlig for deg å oppleve hoste og en generell følelse av svakhet, samt nevrologiske eller psykiske bivirkninger mens de tok Paludrine. Disse inkluderer hodepine, svimmelhet, unormale drømmer og søvnløshet.

Andre bivirkninger

Paludrine har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen pasienter opplever kløe, tåkesyn eller midlertidig hårtap mens du tar stoffet. Andre rapporterer irritasjon av mageslimhinnen som kalles gastritt eller betennelse i munnen kalt stomatitt. Det er også mulig for deg å oppleve dårlig mens du tar Paludrine.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medisiner som produserer uønskede bivirkninger når det brukes sammen med Paludrine. For eksempel mage narkotika Metoclopramide og antibiotika som rifampicin og Tetracycline ofte redusere nivåene av Paludrine i kroppen din, at du må ta større doser. Dette øker risikoen for å utvikle bivirkninger stoffet. Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, øker Paludrine din risiko for å oppleve ukontrollerbar blødning under operasjon eller etter en skade.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har Paludrine potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Noen pasienter opplever kramper eller alvorlige hallusinasjoner mens du tar stoffet. Iblant bruk av stoffet fører til utvikling av alvorlige hudsykdommer, slik som livstruende Stevens-Johnson syndrom. I sjeldne tilfeller forårsaker Paludrine overfølsomhetsreaksjoner hos pasienter. En mulig reaksjon er anafylaksi, når immunsystemet fører til dannelse av elveblest, pustevansker og til og med sjokk. En annen reaksjon er angioødem, hvor ansiktet og lemmer alvorlig hovne opp.

Betraktninger

Selv Paludrine har potensial til å forårsake lav fødselsvekt, dens effekter er mindre skadelig enn de av malaria. På grunn av dette, stoffet er ofte brukt når en gravid kvinne kontrakter malaria, men vordende mødre holdes under nøye observasjon mens du tar stoffet. I tillegg er Paludrine ikke brukes hos barn som veier mindre enn 5 kg. Hvis du har en historie med nyresykdom eller dysfunksjon, er legen din ikke sannsynlig å foreskrive Paludrine som stoffet har potensial til å føre til en gjentakelse i din tilstand.

Hvordan forhindre håravfall Fra Prednisolon

Hvordan forhindre håravfall Fra Prednisolon


Prednison er et stoff som brukes til å behandle inflammatoriske og immunsystemet sykdommer. En bivirkning av prednison er hårtap. Å miste håret endrer din fysiske utseende og kan vraket ødeleggelse på din selvfølelse. Å hindre håravfall fra prednison er ikke umulig - selv om det er vanskelig å oppnå. For best resultat, prøv å forhindre håravfall og regrow håret samtidig.

Hvordan forhindre håravfall Fra Prednisolon

•  Snakk med legen din om å senke prednison dosering. Høye doser ofte resultere i utfelling av hårtap - mens lavere doser kan redusere denne bivirkning.

Kjøp en Veksten aktuell formel. Kjøp en flaske med Rogaine, for eksempel, og massere sjampo inn i hodebunnen som anvist. Rogaine inneholder Minoxidil - en kjemisk vist seg å forbedre hårvekst, ifølge National Center for Bioteknologi Information hjemmeside PubMed Health.

•  Fortsett å bruke minoxidil i minst fire måneder på rad.

Hint

  • Selv om ingen skadelige mot aktiviteten har blitt funnet mellom prednison og minoxidil, ta kontakt med legen din før settling på kjøp og bruk av noen hår re-vekst produktet.

Levothroid for Weight Loss

Folk over hele verden kjemper Ardenneroffensiven, og de er villige til å prøve hver kjepphest diett og kosthold medisiner tilgjengelig, selv om det ikke er deres opprinnelige formål. Levothroid er ett av de stoffene som er godkjent for ett bruk, men blir brukt for vekttap til tross for advarsler og bivirkninger.

Levothroid Oversikt

Levothroid er et syntetisk hormon som brukes til å hjelpe med hypertyreose og andre skjoldbrusk lidelser, blant annet kreft, ved å øke metabolic rate av celler. Den brukes til å erstatte hormon laget av skjoldbruskkjertelen for å opprettholde balansen han nødvendig i legemet i flere organer til å fungere ordentlig. Levothroid er godkjent av Food and Drug Administration for dette og ingen andre. Snakk med legen din før du starter noen nye medisiner.

Bivirkninger av Levothroid andre enn en overdose er generelt sjelden, men kan skje. Den vanligste er midlertidig hårtap, men det bør rydde opp. Deretter er det risiko for allergisk reaksjon, og det er oftest hevelse i ansikt og ekstremiteter, utslett og pustevansker. Du bør snakke med legen din om eventuelle andre medisiner du er på å sørge for at det blir ingen interaksjoner.

Vekttap og Levothroid

Siden formålet med Levothroid er å øke den metabolske hastighet på cellene, vil det føre til det samme i kroppen. Det vil øke stoffskiftet, noe som vil hjelpe deg å miste vekt, men ikke nok til å gjøre det en skikkelig vekttap narkotika. Det bør ikke tas sammen med appetittdempende midler eller andre vekttap narkotika eller kosttilskudd, da det kan ha noen alvorlige og livstruende bivirkninger.

Levothroid kommer i 12 forskjellige reseptbelagte styrker avhengig av behovene til kroppen. Hvis en person som ikke har en skjoldbrusk problem begynner å ta Levothroid, kan det føre til en overdose av hormonet. Symptomer på en overdose inkluderer magekramper, brystsmerter, feber, rødme, håravfall, hjerteinfarkt, uregelmessig hjerterytme og mer. Stoffet skal kun forskrives av lege. For å ta det når du ikke trenger det kan være dødelig.

Er Supplemental Testosteron bra for håret tap?

Ingen ønsker å miste håret som de blir eldre. Mens skallet er vanligvis tenkt som en manns problem, håravfall og tynt hår påvirke eldre kvinner også. Mengden av testosteron i systemet --- om du er en mann eller en kvinne --- er forbundet med hårtap, men supplere direkte med testosteron kan ikke være den beste løsningen for å redde håret ditt.

Testosteron og håravfall

Hos menn testosteron nivåer begynner å slippe i en alder av 30 og stadig avta gjennom middelalderen og inn i de senere år. Kvinner opplever et plutselig fall i testosteronnivået i overgangsalderen. Lavt testosteronnivå kan føre til håravfall og tynt hår, men hos menn overskytende mengder DHT er mer direkte forbundet med hårtap. DHT er en mer aggressiv form for testosteron. Fordi kroppen kan konvertere ekstra testosteron til DHT, kan supplere direkte med testosteron faktisk føre til mer dramatiske hårtap.

Risiko for testosteron tilskudd

Hvis du supplere med testosteron for å korrigere lavt testosteronnivå, er det viktig at du gjør det bare under en lege omsorg. Den primære risikoen ved å bruke kosttilskudd for å øke testosteron er at du vil øke dine nivåer høyere enn normalt for kroppen din. Når det skjer, kan du oppleve mindre bivirkninger som økt hårtap og akne. Du kan også utvikle hjertesykdom, diabetes, høyt blodtrykk eller andre alvorlige forhold.

Kontroll DHT Naturligvis

Snarere enn å supplere med testosteron for å kontrollere hårtap, vil du sannsynligvis få bedre resultater ved å ta skritt for å naturlig kontrollere dine DHT nivåer, spesielt DHT påvirker skalp. Når hodebunnen produserer høye nivåer av sebum --- oljen naturlig finnes i hodebunnen --- hårsekkene kan bli tett. Menn med høyere nivåer av sebum har også høyere nivåer av enzymet som omdanner testosteron til DHT.

Ved å ta skritt for å kontrollere oljeproduksjonen på hodebunnen din, kan du bremse eller hindre hårtap. Nummer én ting å gjøre for å kontrollere talgproduksjon er å shampoo sjeldnere. Når du sjampo, du stripe hodebunnen av oljer. Som signaliserer kjertler som produserer talg for å begynne å produsere mer olje. Ved å redusere hvor ofte du sjampo til to ganger i uken, kan du balansere talgproduksjonen og beskytter håret ditt. For å holde håret ser skinnende og sunt mellom sjamponering, vaske håret med varmt vann, masserer hodebunnen din som du gjør. Deretter børste håret grundig.

Østradiol og hårvekst

Østradiol og hårvekst


Østradiol er en form for det kvinnelige hormonet østrogen, en viktig regulator for mange prosesser i den menneskelige kroppen. Den kan brukes som behandling for en rekke medisinske tilstander, inkludert tørrhet og irritasjon vaginal, behandling av menopause symptomer eller forebyggelse av osteoporose. Estradiol kan også anvendes for å behandle visse typer kreft. Som de fleste medikamenter, kan estradiol føre til noen bivirkninger, inkludert uvanlig hårvekst.

Funksjon

Ifølge Endokrine Anmeldelser, østrogener påvirker frekvensen av huden celledeling hos mennesker og dyr. De kontrollerer også størrelsen og aktiviteten i talgkjertlene, oljeproduserende kjertler i hårsekken. Østrogener, slik som østradiol, er også ansvarlig for å kontrollere nivåene av andre hormoner som påvirker hårvekst, inkludert mengden av testosteron i hårsekken.

Typer

Østradiol-basert medisinsk behandling finnes i flere forskjellige typer, som kan påvirke hårvekst på forskjellige måter. For eksempel kan ifølge Drugs.com, østradiolvalerat, Østradiol Cypionate og Estradiol Acetate føre til at håret til å vokse på nye steder, eller det kan forårsake hår tynning eller tap. Extradiol / Norethindron kan føre til hårtap, men det pleier å være mild. Aktuelle programmer av østradiol kan føre til hårtap på og rundt stedet av behandlingen.

Betraktninger

Mens østradiol behandlinger kan føre til uønsket hårtap hos kvinner som tar dem for overgangsalder og lignende forhold, kan de faktisk stoppe hårtap hos andre kvinner. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, er hormonbehandling en felles systemisk behandling for kvinner som lider av androgene eller male-hormonet, håravfall. Disse kvinnene har lave nivåer av progesteron og østrogen, eller for-høye nivåer av mannlige kjønnshormoner, og lider av tynning og skallethet på grunn av denne ubalansen.

Expert Insight

Ifølge AJP - Endocrinology and Metabolism, hemmer estradiol hårvekst hos mus når de påføres på huden, selv i meget lave doser. Hormonet hindrer hårsekken fra å bevege seg til hvilefase til vekstfasen. Andre steroider brukt i denne studien resulterte i mye lavere nivåer av veksthemming.

Advarsel

Håravfall eller uvanlig hårvekst er en irriterende, men i hovedsak ufarlig, bivirkning av østradiol. Kvinner som tar dette stoffet bør kontakte sin lege umiddelbart hvis deres bivirkninger inkluderer også hevelse i munn, tunge eller ansikt, klumper i brystet, tale eller synsforstyrrelser, alvorlig hodepine eller oppkast. Alvorlige reaksjoner på østradiol er sjeldne, men kan være svært farlig.

Kan Herpes Simplex Årsak håret til å falle ut?

Oppsummering

Herpes simplex er en smittsom tilstand, klassifisert som en viral infeksjon. To typer av dette viruset er Herpes simplex 1, som er ført gjennom nær kontakt, for eksempel Kissing, og herpes simplex 2 eller genital herpes, som blir overført gjennom samleie. Når en person har kontrakt enten type, vil han ha tilbakevendende episoder på grunn av beskaffenheten av viruset liggende i dvale i nervevevet til den blir aktivert. Feber, kan sol og stress føre til utbrudd av viruset. Hår tap på grunn av herpes simplex er ikke et vanlig symptom eller utbredt, og er bare sett i follikulitt.

Håravfall

Hårtap kan skyldes flere faktorer. Det kan være på grunn av hormonsvingninger, familiehistorie, vitaminmangel og misbruk fra hår produkter. Jernmangel er også en vanlig årsak til hårtap hos menn og kvinner.

Herpes Simplex

Herpes kan også føre til andre forhold, inkludert leddsmerter og depresjon. Det første utbruddet vil produsere blemmer, ubehag og smerte med en brennende eller prikkende følelse. Influensalignende symptomer er også mulig å inkludere feber, leddverk og lunger. Etter dette vil utbrudd oppstår ved sjeldne hendelser. Det finnes ingen kur for herpes. Behandling er med anti-virus resepter. Forebygging er den eneste sikre måten å unngå å pådra seg sykdom. Dette viruset er medlem av viruset som forårsaker vannkopper og helvetesild.

Follikulitt

En herpesvirus follikulitt er en tilstand som kan føre til hårtap. Follikulitt er en betennelse i hårsekken selv. Den presenterer som en liten rød og betent område ved åpningen av en hårsekken. Den viruset kommer inn i hårsekken, og håret vil falle ut som et resultat. Alvorlige follikulitt kan forårsake bare flekker der håret vokser.

Behandling

Over-the-counter aktuelle antibiotika er nyttig i mindre tilfeller av follikulitt. Neomycin eller bacitracin er tilgjengelige valg. Alvorlige infeksjoner krever et besøk til lege for en resept antibiotika. Anti-virus medisiner for herpes simplex vil ikke hjelpe hårtap, men vil bistå i behandling av herpes.

Hvordan identifisere en Vitamin F-mangel

Hvordan identifisere en Vitamin F-mangel


Vitamin F er definitivt ikke en av de mer berømte av vitamin verden. Faktisk, gjør FDA ikke selv har en anbefalt daglig dose av dette vitaminet, og heller gjøre det meste kosttilskudd nevner Vitamin F ved navn. Imidlertid kan en Vitamin F-mangel føre til alvorlige hudproblemer, øye og visjon komplikasjoner og selv håravfall. Vitamin F er stort sett funnet i matvarer som nøtter, oljer og noen frukter som avokado. Hvis du lider av en rekke hud plager eller andre dermatologiske problemer, er det fullt mulig at dine problemer kan løses med en alvorlig dose av vitamin C, så snakk med legen din umiddelbart dersom disse symptomene høres kjent for deg. Les videre for å lære hvordan du kan identifisere en vitamin C-mangel.

Hvordan identifisere en Vitamin F-mangel

•  Børst håret kraftig. Hvis hår børste synes overraskende full av hår etterpå, deretter overvåke håravfall mens dusjing, stell og gre i noen dager. Vitamin F mangel ofte føre til hårtap, men problemet skal opphøre når den riktige balansen er gjenopprettet.

Undersøk huden din for tørre flekker. Mens tørr hud er ikke en uvanlig sykdom, alvorlig flaky eller skjellete hud kan indikere en Vitamin F mangel. Mange ganger, er eksem faktisk forårsaket av en mangel på dette vitaminet, og kan effektivt behandles ved å reparere mangel og opprettholde din Vitamin F inntak på riktig nivå.

Overvåk øynene for tørrhet. Mangel på vitamin C kan føre til at tårekanalene til å tørke opp og ikke å fungere effektivt. Hvis du lider av alvorlig tørre øyne, kan det hende du trenger mer vitamin C i kosten.

Sjekk din kolesterol og blodtrykk. Vitamin F hjelper holder disse tallene i en trygg, sunn rekkevidde. Når du ikke får nok vitamin C, kan dine dårlige kolesterolet stige og blodet er langt mer sannsynlig å danne blodpropper.

Spor helbredelsesprosessen. Vitamin F mangler ofte kompromittere ditt immunsystem, forårsaker mindre sår til å gro saktere og forlater deg utsatt for økt antall forkjølelse, utbrudd av influensa og andre mindre infeksjoner.

Hint

  • Siden Vitamin F er ikke engang nevnt i FDA daglige behov, mange gode leger og dietitians overse potensialet for en Vitamin C-mangel når diagnostisere helseproblemer. Spør legen din hvis du tror du har en Vitamin C-mangel og finne ut om det er et supplement som du kan ta selv om legen ikke tror at vitamin er i roten av din helseproblem.
  • Ikke begynne en vitamin diett uten å konsultere lege. Noen kosttilskudd kan samhandle med hverandre eller reseptbelagte medisiner for å føre til merkelig oppførsel, depresjon og død.

Hvordan regrow hår med ting rundt huset

Hvordan regrow hår med ting rundt huset


Er du lider av hårtap eller hårtap, men ønsker ikke å bruke masse penger på medisinske behandlinger som ikke er 100 prosent effektiv? Kanskje ideen om å stikke noe som ikke er naturlig i kroppen din gir deg heebie-jeebies? Se ikke videre, fordi du kan regrow håret med vanlige ting som finnes rundt huset.

Hvordan regrow hår med ting rundt huset

En gang i uken, massasje 1 ss extra virgin olivenolje i hodebunnen din og lar den stå i over natten. Skyll ut olivenolje neste morgen, eller det kan tette porene. Å gjøre dette en gang i uken er en utmerket måte å rense porene. I løpet av dagen, blir håret utsettes for en rekke giftige og ubehagelige elementer slik som forurensing og bygget opp smuss og svette. Bare sjamponering håret ditt er ikke nok til å rense disse porene. Olivenolje har mange fordeler, og forbedre hårvekst er en av dem.

drikke 8 til 12 glass vann om dagen for å sikre at kroppen din er tilstrekkelig hydrert. Hvis kroppen din ikke er hydrert, vil håret bli tørt og sprøtt. Hvis du ikke er sikker på om det er trygt å drikke vann fra springen, investere i et vannfilter eller kjøpe flaskevann. Vann er ikke bare viktig for håret ditt, men for hele kroppen også.

Spis mer egg. Nylig har det vært en enestående vekkelse av egget. Enten du spiser det hvite eller åk, egg er en utmerket kilde til protein, samt biotin (et B-kompleks vitamin). Biotin er kjent for å forsterke og forbedre hår, negler og hud. Det er viktig å få nok biotin i kroppen din hvis du vil ha sterke hår. Ikke spise mer enn to egg om dagen hvis du ønsker å få den optimale mengden av biotin og protein i kroppen din.

droppe kaffe og gå med grønn te. Flott te er utmerket for å fremme sterke bein og tenner og et sunt leveren, og det er også et ypperlig middel for å redusere hårtap. Grønn te reduserer mengden av dihydrotestostorone (DHT) produsert, og overflødig produksjon av DHT er en av de viktigste årsakene til mannlig mønster skallethet. Drikk minst tre kopper grønn te om dagen for å maksimere sjansene for å beholde håret.

Kombiner disse teknikkene med et sunt kosthold med frukt, grønnsaker, en god natts søvn og trening, og du vil være godt på vei til å vokse tykk skinnende låser. Husk at selv om hårtap kan være genetisk, finnes det måter å roe det ned hvis ikke stanse den ved å radikalt endre livsstil. Eksperimenter med hva som fungerer og hva som ikke fungerer for deg. La det være minst tre måneder å passere før de forventer å merke noen betydelige resultater.

Homeopatiske midler for Håravfall

Homeopatiske midler for hårtap avhenge mye av dine spesielle symptomer og årsaken til hårtap. Hårtap kan oppstå på grunn av sykdom, kjemikalier som brukes til perm og farge håret, overgangsalder, arvelig og stress.

Arsenicum Album

Arsenicum album og salpetersyre er foreskrevet når håret tapet skyldes depresjon, angst og irritabilitet.

Grafitt og Thuja

Den homøopatiske midler graphites og thuja er foreskrevet når håravfall er ledsaget av forstoppelse eller en saktegående system.

Silicea

Silicea er silika potentized, noe som gjør det til en gunstig homøopatisk middel for ikke bare hårtap, men også forbedre hud og negler. Pontentization er ganske enkelt en prosess hvor det opprinnelige stoffet er oppladet for å gjøre det aktive stedet for inert.

Fosfor

Fosfor er foreskrevet for håravfall når håret er fallende i store klumper og flass er til stede. Fosfor fungerer godt på nyrene, for luftveisinfeksjoner og for de svært følsomme for lys, lyd lukt og berøring.

Aktuelle rettsmidler

Arctium lappa, ceanothus, malva sylvestis og Tropaeolum kjøpt i skjær form kan blandes med carrier oljer som lys jojobaolje, kokosolje eller andre carrier oljer. Ved hjelp av en masserende bevegelse gjelder for hodebunnen. Hvis oljen er lys, kan du ønsker å forlate behandling i stedet for sjamponering.