Digidexo.com

normalt testosteronnivå menn

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?

Hva er normalt blodtrykk mens du sover?


I normale og hypertensive voksne, faller blodtrykket under søvn. Denne effekten er kjent som dypping, og kan være assosiert med bedre søvnkvaliteten og kardiovaskulær funksjon. Men ikke alle voksne opplever dipping.

Funksjoner

Normalt dyppe resulterer i en 10 til 20 prosent fall i blodtrykket. En voksen person med normalt trykk på 130/80 mmHg blod kan dyppe til 104/64 mmHg under søvn.

Betraktninger

Normal dipping forekommer også hos ellers friske hypertensive voksne. Hypertensjon er kronisk hvile blodtrykk større enn 140/90 mmHg. En voksen med et blodtrykk på 160/100 mmHg kan dyppe til 128/80 mmHg under søvn.

Betydning

Dipping er uavhengig forbundet med dyp søvn og færre våkne sykluser, noe som resulterer i mer avslappet og høyere kvalitet søvn. Dipping og dyp søvn er gunstig for normal menneskelig funksjon.

Prevalens

Det er anslått at 17% av den voksne befolkningen ikke opplever dipping. Det er en høyere forekomst av hypertensjon og avbrutt søvn hos personer som opplever liten eller ingen dipping.

Advarsel

Ifølge en 2004 studie publisert i "Sleep," Non-dipping kanskje forbinder med en økt risiko for hypertensive organskade. Verdien av en god natts søvn er uvurderlig. Hvis du er hypertensive og ikke får søvnkvalitet, bør du kontakte lege og livsstil coach.

Normal testosteronnivå

Testosteron er et hormon som finnes i menn og kvinner. I begge kjønn, er dette hormonet involvert i sexlyst, muskelmasse og beintetthet. I tillegg hos menn, er spiller testosteron en rolle i sperm produksjon og røde blodlegemer.

Testing i Menn

En testosteronnivå brukes til å evaluere forsinket eller tidlig pubertet hos gutter og infertilitet, impotens eller å diagnostisere testikkelkreft hos menn.

Testing i kvinner

Dette nivået blir oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av mannlige egenskaper, uregelmessig menstruasjon og for å diagnostisere kreft i eggstokkene.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, et normalt testosteronnivå for en voksen mann er 300 til 1000 nanogram per desiliter og for en voksen kvinne er 20 til 80 nanogram per desiliter. Legen din vil avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Økte nivåer i menn

Økte nivåer av testosteron hos menn kan tyde pinealoma, encefalitt, medfødt adrenal hyperplasi, hypertyreose, testosteron motstand syndromer og andrenocortical, testiklene eller extragonadal svulster.

Økte nivåer i kvinner

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde medfødt andrenocortical hyperplasia, polycystiske eggstokker, idiopatisk hirsutisme og eggstokkreft, binyre eller trofoblastiske svulster.

Redusert nivå

I menn, redusert nivå av testosteron kan bety Klinefelters syndrom, kryptorkisme, hypogonadisme, Down syndrom, levercirrhose og orchidectomy.

Testosteronnivå i en Kvinne

Selv om testosteron er et hormon som vanligvis forbindes med menn, er det også produsert i små mengder av eggstokkene og binyrene hos kvinner. En testosteron-nivå er vanligvis oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av hann-legemet egenskaper, overdreven eller unormal hårvekst, infertilitet, nedsatt seksualdrift og uregelmessig menstruasjonsperioder. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkene eller binyrene kreft. Testosteron påvirker bentetthet, muskelmasse og sexlyst hos kvinner.

Test

En blodprøve for en testosteron-nivå er oppnådd fra en vene i armen eller hånden av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis fasting ikke er nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Du lege kan be deg om å holde tilbake visse medisiner som kan påvirke testresultatene. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer infeksjon i blodprøvetaking området, store blødninger, følelse ør, besvimelse og blod akkumulering under huden.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt testosteronnivå for en voksen kvinne 20 til 80 nanogram per desiliter. Testosteronnivå svinge i løpet av dagen, men er høyest i morgen så blodet bør trekkes så nær morgenen som mulig. Noen laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Basert på resultatene, vil legen avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå hos kvinner er antiepileptika, barbiturater, østrogen og p-piller. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer androgener, deksametason, diethylstilbestrol, digoksin, alkohol, steroider, ketokonazol, phenothiazine og spironolakton.

Symptomer

Symptomer på økt testosteronnivå hos kvinner inkluderer uregelmessig eller uteblitt menstruasjonsblødning, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, vektøkning, økt muskelmasse, forstørrelse av klitoris, vikene og en unormal vekst av tykt, mørkt kroppshår .

Økt testosteronnivå

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde idiopatisk hirsutisme, polycystiske eggstokker, trophoblastic svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, binyre svulst og eggstokkreft tumor. Behandlingstilbud for å redusere testosteronnivå inkluderer p-piller, kortikosteroider og oral østrogen.

Redusert testosteronnivå

Redusert testosteronnivå hos kvinner kan tyde på Addisons sykdom, en underactive hypofysen, prolactimona og tap av eggstokkfunksjonen. Testosteronbehandling er et alternativ, avhengig av din alder og medisinsk historie, for å øke testosteron nivåer. Det er ikke nok studier for å fullt ut forstå fordelene og langsiktige effekten av testosteron terapi hos kvinner.

Depresjon Medisinering for menn

Depresjon Medisinering for menn


Depresjon er en lik-mulighet sykdom med menn å være så utsatt for det som kvinner. Heldigvis skjønt, det er flere reseptbelagte stoffet og holistiske behandlinger tilgjengelig i dag for å behandle denne tilstanden.

Årsak

Bortsett fra lave nivåer av hormoner serotonin, dopamin og adrenalin, noen andre årsaker til depresjon hos menn inkluderer lavere enn normalt testosteronnivå, alkohol og narkotikamisbruk, følelsesmessige traumer, reseptbelagte stoffet bivirkninger og mye stress.

Reseptbelagte stoffet intervensjon

De to typer antidepressive medikamenter inkluderer MAO-hemmere (MAO-hemmere) og SSRI (selektive serotonin reopptakshemmere). Prozac, Luvox, Paxil og Zoloft er alle i familien av SSRI medisiner. Parnate, Marplan og Nardil er noen av medisiner i MAOI klassifisering.

Helhetlig behandling

En spesiell helhetlig behandling for depresjon som kalles EFT (Emotional Freedom Technique) skapt av Gary Craig, en minister med Southern Californias Universal Church of God; benytter repeterende tapping av punkter på kroppen mye på samme måte som akupressur setter press på disse punktene også.

Bivirkninger

To av de vanligste bivirkningene som menn lider mens du tar antidepressiva omfatter forsinket orgasme og redusert libido.

Expert innsikt

Dr. Peter Schlegel av Weill Cornell Medical College i New York mener at noen SSRI antidepressiva kan "ha negativ innvirkning på erektil funksjon og ejakulasjon" hos menn som tar dem. Av denne grunn, oppfordrer Dr. Schlegel menn til å snakke i dybden med sine leger om ulike behandlingsalternativer.

Hva Mengde Håravfall er normalt?

Å miste mellom 50 og 100 hårstrå daglig regnes som normalt. Men hvis du børste håret for mye eller massere hodebunnen for entusiastisk mens sjamponering, kan mer hår falle ut. Overflødig Hårtap kan være forårsaket av hormonelle problemer som oppstår etter fødselen og i løpet av peri-menopause og overgangsalder samt av arvelighet. Medisinering, visse sykdommer og vitaminmangel kan også føre til at håret til å tynne og faller ut.

Rotasjon og vekst

Et individ har ca 110.000 hårstrå hvis han har brunt hår; 140.000 tråder om han er en blond; 108.000 tråder om han har svart hår og 90.000 tråder hvis han har rødt hår, ifølge Addr.com. Derfor vurderer disse beløpene, å miste 50 til 100 hår hver dag under tilfeldig rotasjon av hår på hodet er ikke en stor avtale.

Sykluser

Våre hår går gjennom sykluser. Til enhver tid er om lag 90 prosent av våre håret vokser. Denne vekstperioden vil vare fra to til seks år. Resten av håret vårt er i en hvilefase. Det hviler fasen varer mellom to og tre måneder. Når hvilefasen er over, at håret faller ut og nytt hår kommer inn.

Telogen Reaction

Hvis en betydelig og merkbar mengde hår faller ut hver dag, kan det være at du har en "telogen" reaksjon. Telogen betyr hvilefase. Telogen effluvium oppstår når håravfall er bedt av en psykisk eller fysisk stress som har en slik innvirkning på en person at det øker antall hår som går inn i denne hvilefasen samtidig.
Noen ganger kan en persons hår vil falle ut etter operasjonen på grunn av anestesi, eller fordi han har mistet en betydelig mengde vekt for fort. Dette hårtap bør være midlertidige. Telogen reaksjoner kan også være forårsaket av medisiner eller crash dieting. Hvis en person ikke får tilstrekkelig vitaminer og næringsstoffer inn i hennes system, vil dette påvirke håret. Hvis en person er blodfattig (jern dårlig blod) også dette kan føre til at håret tynt og faller ut mer enn normalt. Eller det kan være at du opplever en akselerert fase av mannlig mønster skallethet.

Kvinner og hormoner

Kvinner kan oppleve betydelig hårtap tre måneder etter fødselen. Dette skjer fordi den vanlige mengden av hår ikke har falt ut i løpet av graviditet. Når østrogennivået er høyt under svangerskapet, blir håret full og rikelig. Den kan ikke vokse noe raskere, men den er ikke faller ut ved normal hastighet. Når kvinnens østrogennivået tilbake til det normale etter fødselen det er når hun kan merke hårtap. Dette er en midlertidig tilstand.

Tørr hodebunn, Coloring håret

Hvis en skremmende mengde hår kommer ut i din hårbørste eller går ned i avløpet etter at du shampoo, kan det være fordi du har en tørr hodebunn. Tørr hodebunn kan føre til hårtap, hvis den ikke behandles. Farge håret kan også tar sin toll. Hvis hodebunnen har en dårlig reaksjon på hårfarge kjemikalier som ble brukt, kan dette føre til at håret til å falle ut.

Pay Attention

Ingen forventer at du skal telle antall hår som faller ut av hodet; Men hvis du plutselig merke til hårtap, betyr det sannsynligvis at den har akselerert. Diskuter dette med legen din og se hva løpet av behandlingen hun anbefaler.

Slanking tips mens på kjemoterapi

Slanking tips mens på kjemoterapi


Kjemoterapi er en kreftbehandling i hvilke kjemikalier som brukes til å drepe eller stoppe veksten av kreftceller. Mer enn halvparten av folk som har blitt diagnostisert med kreft har gjennomgått kjemoterapi. Kjemoterapi dreper ikke bare kreftceller, men friske celler, så vel fordi kjemikaliene kan ikke si forskjellen mellom gode celler og dårlige. Et sunt kosthold er viktig under kjemoterapi. Det kan være vanskelig å nyte maten som du en gang elsket, og riktig ernæring er et must.

Matvaner

Kjemoterapi kan drepe appetitten som den dreper kreftcellene. Du kan finne det vanskelig å svelge og kan ha munntørrhet og munnsår. Du må lære å nyte mat igjen. Dette kan være vanskelig fordi cellegift kan også gjøre deg kvalm. Det første trinnet i en diett med kjemoterapi er å spise mindre måltider oftere. Det kan være vanskelig å sette seg ned for store måltider, så prøv å spise mindre porsjoner fordelt oftere i løpet av dagen.

Protein

Når cellene blir drept i kroppen kan det føre til mye protein omsetning. Prøv å spise en diett som er rik på proteiner for å få mer energi. Gode ​​kilder til protein er egg, kjøtt, nøtter, bønner og melk og ost. Proteintilskudd er også en god idé. Du bør ta i mer protein enn du normalt ville mens du er på kjemoterapi. Frukt (spesielt bananer) og grønnsaker er gode valg for et balansert kosthold, men de fleste av kaloriene bør komme fra protein. Høy-kalori og protein milkshakes er også gode valg.

Mat som bør unngås

Fordi chemo kan medføre kvalme, diaré, oppkast og munnsår, det er matvarer som du bør unngå å spise mens under behandlinger. Varm og krydret mat kan opprørt magen og brenne munnen. Fatty, kan fet og fritert mat bosette tungt på magen, og bør unngås. Mat med høyt sukker kan faktisk mate kreftceller, og bør ikke spises. Andre matvarer som bør unngås mens du tar cellegift er store måltider, matvarer med sterke lukter og alkohol.

Hva er normalt Memory Loss?

Hva er normalt Memory Loss?


Den menneskelige hjernen tar i informasjon, behandler den og lagrer den som skal hentes ved behov. Dette er hvordan minne virker. Å være ute av stand til å huske informasjon når det trengs kan være frustrerende. I de fleste tilfeller hukommelsestap er normalt; Men noen ganger kan det være på grunn av alvorlige nevrologiske lidelser.

Normal

Med alderen, begynner du å miste hjerneceller. Hvordan hjernen lagrer og henter informasjon også endringer som fører til hukommelsestap. Visse medisiner, høyt blodtrykk, depresjon, angst, søvnmangel og hormonelle ubalanser også forårsake hukommelsestap. Alle disse årsakene til hukommelsestap er mulig å behandle.

Årsaker til Worry

Du kan ta lengre tid å huske navnet på en person eller glemmer hvor du holdt bilnøklene. Dette er normalt. Men hvis du ikke husker hvilken bil tastene brukes til, kan ikke huske vanlige ord mens du snakker, gå seg vill mens du kjører eller holde bøkene i kjøleskapet, er det på tide å gå til legen.

Beholde Memory

Unngå stress, ta riktig ernæring og få nok søvn til å opprettholde og forbedre hukommelsen. Trener regelmessig som det hindrer vanlige plager som utløser hukommelsestap og øker blodtilførselen til hjernen celler. Engasjere seg i mentale aktiviteter som å lære et nytt språk, og løse oppgaver og gåter for å forbedre hukommelsen.

Hva er normalt Cholestrol?

Hva er normalt Cholestrol?


Normale kolesterolnivåer er viktig for å opprettholde hjertesykdommer, som hindrer oppbygging av kolesterol i arterieveggene. Hvis for mye kolesterol fester seg til disse veggene, kan det føre til mange hjerte og blodrelaterte problemer.

Betydning

Har normale kolesterolnivåer reduserer en persons risiko for å utvikle metabolsk syndrom. Metabolsk syndrom øker risikoen for å utvikle hjertesykdom og diabetes.

Normale nivåer

Ifølge American Health Association, er en normal kolesterolet nivå mindre enn 200 mg / dL. Menn bør også opprettholde en HDL (bra) kolesterol nivå over 40 mg / dL (50 mg / dL for kvinner). A (LDL) dårlig kolesterol nivået i henhold til 100 mg / dL og triglyseridnivå underkant av 150 mg / dL er normalt for menn og kvinner.

Identifikasjon

Normale kolesterolnivåer bestemmes ved å administrere en fastende lipoprotein-profil, som bestemmer persons blodkolesterolnivåer, kolesterolnivåer gode, dårlige kolesterolnivåer og triglyseridnivåer.

Midlertidige faktorer

Ifølge University of Illinois, menstruasjon, prevensjon piller, diuretika, å være gravid og østrogenbehandling midlertidig påvirker kolesterolnivået.

Andre faktorer

Andre faktorer som kan gjøre det vanskelig å oppnå normal kolesterol er røyking, overvekt, ikke trene, og spise en diett rik på mettet fett og transfett.

Androgel Farer

Androgel Farer


I 2000 ble Androgel den første FDA-godkjente testosteronbehandling for menn. Androgel er anbefalt å behandle symptomer på lavt testosteronnivå som redusert sexlyst, erektil dysfunksjon og redusert kroppsvekt. Testosteron kan også bidra til bedre humør og energinivå. Androgel brukes på de øvre armer, skuldre eller mage, og deretter absorbert i blodet hvor det begynner å sirkulere. Selv sikker for det meste, om det er noen risiko forbundet med dette stoffet. Menn som bruker Androgel bør holde den behandlede huden dekket til enhver tid, eller vask grundig før sprek kontakt, for eksempel uformell fysisk kontakt eller samleie.

Advarsler for barn

Små barn som ved et uhell kommer i kontakt med Androgel har vist tidlige tegn på pubertet. FDA rapportert at i tilfeller av noen få barn som utilsiktet var blitt utsatt for aktuell testosteron gel, tegn på pubertet, som forstørrede genitalia, for tidlig kjønnshår, økt libido og aggressiv atferd utviklet. Androgel kan overføres fra en person til en annen hvis en person kommer i kontakt med et udekket eller uvasket område som salven ble påført.

Kreftadvarsler

Menn som har eller har hatt brystkreft eller prostatakreft bør ikke bruke Androgel. En økt risiko for prostatakreft har vært knyttet til bruk av testosteron tilskudd.

Advarsel for kvinner

Androgel har ikke blitt godkjent av FDA til bruk hos kvinner. Kvinner som er gravide eller ønsker å bli gravide, og kvinner som ammer, spesielt bør ikke bruke Androgel. Aktuelt testosteron kan føre til skade på et foster og en ammende baby. En rapport fra Mayo Clinic tyder på at generelt, er testosteronbehandling anbefales kun for kvinner i overgangsalderen med sunne østrogennivå, eller om østrogenbehandling ikke har snudd problemer forbundet med lav sexlyst, depresjon og tretthet.

Risiko

The Mayo Clinic rapporterer at det å ha en høyere enn normalt testosteronnivå kan øke risikoen for å utvikle prostatakreft eller en forstørret prostata. Studier har imidlertid ikke slått opp noen bevis for disse komplikasjonene som finner sted med supplerende testosteron salver.

Vanlige bivirkninger

Androgel kan gi irritasjon og acne hud, spesielt på stedet av søknaden. Androgel kan også føre til økt produksjon av røde celler blodprosent, leverenzymer og kolesterolnivået. En høy blodlegemer og høyt kolesterol kan føre til hjertesykdom.

Geriatriske advarsler

Eldre menn bør advares om risikoen ved å bruke Androgel. Testosteron kosttilskudd som brukes av geriatriske menn kunne forårsake en forstørret prostata, og kan også øke risikoen for pasienten å utvikle prostatakreft.

Høy Testosteron hos barn

Høy Testosteron hos barn


Testosteron er et hormon som finnes i både menn og kvinner. Hanner produserer det i testiklene, mens hunnene produsere det i eggstokkene. Vanligvis testosteronnivå hos gutter er høyere enn hos jenter. Imidlertid kan både gutter og jenter har høyere enn normalt testosteronnivå. (Se referanse 1)

Betraktninger

Normale testosteronnivå hos gutter under 10 år er mindre enn 30 ng (nanogram per desiliter). For jenter under 10 år er det 1-12 ng / dL. (Se Referanse 2)

Effekter

Høy testosteron hos barn vil føre til både gutter og jenter til å vise tegn på pubertet før fylte 10 år. (Se Referanse 2)

Årsaker

Årsaker til høyt testosteron hos barn inkluderer kreft i testiklene, eggstokkene eller binyrene. (Se Referanse 2)

Identifikasjon

For å finne ut om et barn opplever høyt testosteronnivå, vil en lege ta en fullstendig medisinsk historie og utføre en fysisk eksamen. Legen vil også trekke blod for å bestemme mengden av testosteron i blod. (Se Referanse 2)

Behandlinger

Behandlinger for høyt testosteron hos barn er medisiner og kjemoterapi. Kirurgi er anbefalt for barn som har høy testosteron nivåer er forårsaket av kreft. (Se referanse 3)

Grunner for lavt testosteron

The National Institutes of Health anslår at om lag 5 millioner mennesker i USA er rammet av lavt testosteron. I de fleste friske menn testosteron er regulert av kroppens finjusterte systemer. Hypothalamus kjertel utløser hypofysen til å sende en melding til testiklene, som deretter produserer riktig mengde testosteron. NIH siterer en forventet testosteron nivå på 300 til 1200 nanogram per desiliter (ng / dl). Menn kan oppleve lavt testosteron for en rekke årsaker.

Aldring

Aldring er en viktig årsak til lavt testosteron. Nivåer av det mannlige hormonet reduseres naturlig over tid.

Skade

Trauma til testiklene kan forårsake lavt testosteron. Ulykker, kan kreft eller kjemoterapi skade testiklene.

Medisiner

Medikamenter som morfin og steroider kan påvirke produksjonen av testosteron, forårsaker lave nivåer.

Sykdommer

Enkelte sykdommer, spesielt genetiske lidelser som Klinefelters syndrom, forårsake lavt testosteron.

Advarsel

Mens en redusert interesse for sex er normalt som menn alder og testosteronnivå nedgang, er det totale fraværet av libido ikke normalt. Du bør søke diagnose og behandling i denne situasjonen.

Hormon ubalanse symptomer

Det endokrine systemet består av kjertler som produserer og skiller ut hormoner i kroppen vår. Disse unike kjemikalier spre seg inn i kroppsvæsken etter at de er tatt opp av en celle eller en gruppe av celler. Forskjellige typer av hormoner har varierende effekter på andre celler og kroppsvev. Du kan oppleve en rekke ubehagelige symptomer når noe kaster dette nøye utformet system ut av klask.

Hvorfor Hormoner Bli ubalansert

Når hormoner er utgitt i uregelmessige mengder som enten er sparsom eller overdreven, er kroppen din ikke klarer å fungere som normalt. Disse hormon ubalanser kan være forårsaket av en dysfunksjon i systemet som styrer hormonene i blodet.

Hvis en persons lever eller nyrer ikke fungerer som de skal, kan det resultere i svært høy hormon nivået i blodet.

Kvinner naturlig oppleve varierende hormonnivåer i løpet av sine menopausal år.

Hormon ubalanse og overgangsalder

Når kvinner når overgangsalderen, eggstokkene slutter å produsere østrogen. En gradvis nedgang i østrogennivået kan begynne mange år før menopause faktisk skjer.
Mange kvinner velger hormonbehandling for å korrigere de ofte plagsomme symptomer av et hormon ubalanse.

The American Menopause Foundation sier symptomer på overgangsalderen-relaterte hormonelle ubalanser kan inkludere osteoporose, uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, søvnløshet, depresjon, urininkontinens, tap av libido, tørr hud og tynt hår.

Menorrhaiga

Et symptom på en hormonell ubalanse hos premenopausale kvinner kan være kraftig blødning under menstruasjon (menorrhaiga). Under en normal menstruasjonssyklus en balanse mellom østrogen og progesteron justere oppbygging av slimhinnen i livmoren (endometrium), som er utgytt under menstruasjon. Når hormonene er ute av balanse, kan det buildup bli overdreven, noe som resulterer i en tung menstrual flow.

Hormonbehandling

The Mayo Clinic sier utskifting østrogenbehandling er langt den mest effektive behandling for lindring av menopausale hetetokter og nattesvette. Det kan også redusere vaginal tørrhet, kløe, svie og smertefullt samleie.

På grunn av sin potensielle helserisikoer, spesielt brystkreft og hjertesykdom, er langvarig hormonterapi for forhindring av postmenopausesymptomer ikke anbefalt. Men for kvinner med moderate til alvorlige symptomer, fordelene av kortsiktig behandling oppveier de mulige farer.

Lave hormon nivåer i menn

Testosteron (en kraftig androgene hormonet produseres hovedsakelig av testiklene) nivåer kan variere betydelig blant menn, men som en generell regel eldre menn har lavere testosteronnivå enn yngre menn.

The Mayo Clinic sier symptomer på lavt testosteron inkluderer avtagende seksuell lyst, søvnløshet, økning i kroppsfett og en reduksjon i bentetthet. Noen menn kan også oppleve depresjon, problemer med konsentrasjon og glemsel.

Testosteron terapi kan lindre symptomene på lavt testosteronnivå, men det kan også øke faren for prostatakreft og andre helsemessige problemer.

Normale nivåer av testosteron

Testosteron er et hormon som produseres av testiklene hos menn og ved eggstokkene og binyrene hos kvinner. Hos menn er testosteron involvert i sperm produksjon, sexlyst, røde blodlegemer, muskelstyrke, muskelmasse, fettfordeling og bentetthet. Hos kvinner spiller testosteron en rolle i sexlyst, muskelmasse og beintetthet.

Betydning

Hos menn er en testosteron nivå innhentet for å vurdere tidlig eller sen pubertet hos gutter og impotens eller infertilitet hos menn. Hos kvinner er et testosteronnivå brukes til å evaluere uregelmessig menstruasjon, mannlige kroppen egenskaper og overdreven eller unormal hårvekst. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkreft eller testikkelkreft kreft.

Test

En blodprøve for en testosteron testen er oppnådd fra en blodåre av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis er faste ikke nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer store blødninger, besvimelse, følelse ør, blod akkumulering under huden og infeksjon på blodprøvetaking nettstedet.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, et normalt testosteronnivå for en voksen mann er 300 til 1000 nanogram per desiliter og for en voksen kvinne er 20 til 80 nanogram per desiliter. Blod skal trekkes i morgen siden testosteron er høyest på den tiden. Ulike laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Legen din vil avgjøre om din lab test er unormal.

Medisinering Interactions

Visse medisiner kan øke eller redusere testosteronnivået i blodet. Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå er p-piller, østrogener, barbiturater og antiepileptika. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer spironolakton, phenothiazine, ketokonazol, steroider, alkohol, digoksin, diethylstilbestrol, deksametason og androgener.

Økte nivåer

Økte nivåer av testosteron hos menn kan tyde idiopatisk seksuelle tidlige utvikling, pinealoma, encefalitt, medfødt adrenal hyperplasi, andrenocortical svulst, testiklene eller extragonadal svulst, hypertyreose og testosteron motstand syndromer. Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde på eggstokkene tumor, binyre svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, trophoblastic svulst, polycystiske eggstokker og idiopatisk hirsutisme.

Redusert nivå

Redusert nivå av testosteron hos menn kan tyde Klinefelters syndrom, kryptorkisme, primær og sekundær hypogonadisme, Down syndrom, orchidectomy og levercirrhose. Hvis testosteronnivået er lavt, vil legen diskutere eventuelle ytterligere testing eller behandlingstilbud som er angitt for din situasjon.

Hva gjør en Økning i Testosteron Mean?

Testosteron er et mannlig hormon eller androgen. Dette hormonet er vanligvis finner hos menn og kvinner, men menn har mye høyere nivåer av testosteron enn kvinner blod. Testosteronnivå normalt øke som et barn kommer inn i puberteten og voksen alder. Flere medisinske tilstander kan føre til unormale økninger i blodtestosteronnivå. En lege kan ha en pasient tar en testosteronblodtest for å måle nivåer av dette hormon.

Normal Økning

Testosteron er produsert i de mannlige testiklene, de kvinnelige eggstokkene og binyrene av både menn og kvinner. En ung gutt har vanligvis lavt testosteronnivå før han går inn i puberteten. En gutts hypofysen ber sine testiklene til å øke testosteron produksjonen i alderen 10 og 14. Gutter utvikler større muskler, dypere stemme og større mengder av ansikts-og kroppshår som deres testosteronnivå øker.

Veslevoksne puberteten

Veslevoksne puberteten er en medisinsk tilstand som forårsaker pubertet å skje før fylte åtte i jenter eller før fylte ni gutter på grunn av høyere enn normalt testosteronnivå. Testosteronnivå øke tidlig på grunn av genetiske problemer, hjerne endringer eller tumorvekst. Tegnene på veslevoksne puberteten inkluderer brystutvikling og menstruasjon hos jenter og ansiktshår vekst eller vekst av mannlige kjønnsorganer hos gutter. Leger kan behandle denne tilstanden med medikamenter som stopper hormon utgivelse eller kirurgisk fjerning av en svulst.

Andre årsaker

Flere medisinske tilstander kan forårsake økning i testosteron. Medfødt adrenal hyperplasia kan føre til tidlig pubertet hos gutter og mannlige egenskaper hos jenter. Denne tilstanden er utløst av reduserte kortisolnivåer og kan behandles med kortisol erstatning medisinering. Testikkelkreft hos menn og kreft i eggstokkene hos kvinner kan føre til testosteron nivåer for å få unormalt høy. Kreft kan behandles med kirurgisk fjerning av en tumor og omkringliggende vev, strålebehandling og kjemoterapi.

Testosteron Test

Leger måle blod nivåer av testosteron med en testosteron blodprøve. En medisinsk profesjonell trekker blod fra pasientens arm og sender den til et laboratorium for analyse. Normale mannlige testosteronnivå varierer mellom 300 og 1200 nanogram per desiliter blod og kvinnelige testosteronnivå er vanligvis mellom 30 og 95 nanogram per desiliter. En lege kan bestille en testosterone blodprøve for å vurdere infertilitet eller impotens hos menn, for å finne årsaken til mannlige fysiske egenskaper hos kvinner eller for å spore utviklingen av pubertet hos gutter.

Redusert Testosteron

Folk kan utvikle unormalt lave nivåer av testosteron på grunn av helse og utviklingsforstyrrelser. Pasienter med hypopituitarisme, testikkelsvikt eller prolactinoma kan ha lavere enn normale resultater på en testosterone blodprøve. Langtids kroniske sykdommer kan forstyrre testosteron produksjonen. Sen pubertet kan forekomme samtidig med lave nivåer av testosteron. Tenåringer med forsinket pubertet bør se en lege for å få sine testosteronnivå evalueres.

Testosteron Gel Treatment

Menn som lider av lavt testosteron får testosteronbehandling. Med testosterongel terapi, er det medisinerte gel absorbert i blodstrømmen via huden. Det hjelper så kroppen opprettholde et normalt testosteronnivå.

Funksjon

Testosteronbehandling lindrer depresjon, kjemper bentetthet tap og bekjemper tretthet. Det øker muskelmasse og øker sexlysten.

Side Effects

Bivirkninger av testosteron gel inkluderer akne, brystutvikling hos menn, endringer i smak og lukt, tørr hud, hodepine, høyt blodtrykk, humørsvingninger, nervøsitet og tårevåte øyne. Hudreaksjoner på applikasjonsstedet kan forekomme.

Betraktninger

Enkeltpersoner er svært oppmuntret til å gi legen sin med en grundig familie medisinsk historie og liste over alle medisiner og kosttilskudd i dag tatt. Personer med allergi mot testosteron, alkohol og soya bør ikke bruke testosteron gels.

Interaksjoner

Testosteron gel forandrer insulinfølsomhet hos diabetikere. Væskeretensjon øker da tatt med kortikosteroider. Gelen endrer også aktiviteten i antikoagulantia.

Advarsel

Det kan være skadelig for kvinner, barn og ufødte barn. Forholdsregler er nødvendig for å unngå hud-til-hud overføring av gelen. Separat hvitvaske klær som berører gel. Holdes unna sterk varme og flamme; testosteron gel er brannfarlig.

Hva er tegn på Mann overgangsalder?

Flere middelaldrende menn melder nå om å ha de samme symptomene som kvinner har når de opplever menopause. Dette er kjent som "mannlige overgangsalderen." Det kan være ulike årsaker til mannlig overgangsalder. Visse skritt er tatt for å finne ut om dette er tilfelle eller om det er et tegn på en annen medisinsk tilstand. Mann menopause kan behandles med hormonbehandling eller naturlig.

Definisjon

Mann menopause er også identifisert som Ufrivillig. Dette er når en mannlig lider av testosteron deklinasjon. Det forekommer normalt i menn som er mellom 45 og 60. Ikke alle menn vil gå gjennom dette.

Med mannlige overgangsalderen, er misvisning av testosteron en langsommere prosess enn en kvinnes misvisning av østrogen hormon. De gjør imidlertid oppleve noen av de samme symptomene som en kvinne har når hun går gjennom overgangsalderen.

Årsaker

Det er flere faktorer som kan føre til en mann å oppleve mannlige overgangsalderen. For et flertall av menn, vil det bare skje naturlig. Mann menopause kan også være forårsaket av en person å være deprimert, syk eller overvektig, eller om han lider av demens. Visse medisinske tilstander kan forårsake en manns testosteronnivå for å redusere; Disse betingelser kan være forbundet med hypotalamus eller hypofysen eller testiklene selv. Dessuten kan noen menn som er diagnostisert med kreft eller andre typer autoimmune sykdommer har lavt testosteronnivå.

Symptomer

Tegnene på mannlig overgangsalder er noe som ligner på hva en kvinne opplever i overgangsalderen. Den eneste forskjellen er at det kan virke mindre ekstrem for menn. Menn opplever mannlige overgangsalderen kan lide av nattesvette, hetetokter, muskel og leddsmerter og tretthet. De kan også lider av depresjon og humørsvingninger og bli irritabel. Menn vil muligens merke en nedgang i libido eller sex stasjonen. Dette er forårsaket av hannens avtagende nivåer av testosteron.

Diagnose

Å diagnostisere en mann som har mannlige overgangsalderen, vil hans lege spørre om hans symptomer og hans fullstendig medisinsk historie. Pasienten vil da ha en fullstendig fysisk eksamen. Hvis det virker som om symptomene kan være et tegn på andre medisinske problemer, kan legen kjøre andre diagnostiske tester. For å sjekke mannlige testosteronnivå, vil han også gjennomgå ulike blodhormonprøver. Disse blodprøvene vil bli gjentatt på ulike intervaller.

Behandling

Mann menopause kan behandles gjennom testosteronbehandling. Dette kan bidra til å avlaste noen symptomer, som tretthet og depresjon. Det kan også bidra til å øke den mannlige libido. Mann menopause kan også behandles ved å gjøre noen endringer i livsstil. Ved å spise en sunnere kosthold og trener regelmessig, kan noen av symptomene bli kontrollert. Det er også noen urter som kan tas, for eksempel Avena sativa, så Palmetto, tribulus terrestris og eurycoma longifolia.

Unormal adamseplet

Unormal adamseplet


En unormal adamseplet kan bety en rekke ting. Unormalt store eller hovne Adams Epler kan enten være en kortsiktig eller langsiktig karakteristisk for en rekke forhold, alt fra kreft til puberteten. Noen mennesker kan forvirre en øm eller smertefull adamseplet, eller klump i halsen type følelse, med betente thyroids. Menn som er født med større Adams Epler enn andre vanligvis har visse kvaliteter og egenskaper i deres stemmer. Å vite de endringene som skjer i puberteten og tider med sykdom, samt andre forhold som for eksempel kreft, kan bidra til å identifisere hva som fører til en manns adamseplet å være unormal.

Thyroid

Betente thyroids kan påvirke hvordan adamseplet føles ved berøring. Det klump i halsen følelse når en person er syk kan føre til ubehag ved svelging, og kan gi en illusjon av at det er adamseplet som er vondt. Imidlertid er Adam eplet koblet til skjoldbruskkjertelen, som er kilden for smerte i stedet for Adam eplet verket. Thyroids er ansvarlig for å produsere hormoner og spesielle immun-forsvar celler som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. Hvis thyroids er hovne, deretter som vanligvis betyr at kroppen kjemper en sykdom.

Unormalt store Adams Epler

Siden menn med unormalt stor Adams epler har også større stemme bokser, deres stemmer er dypere enn menn med mindre Adams epler og stemme bokser. Større Adams epler bety mer plass i stemmen boksen for stemmebåndene i strupehodet til å strekke. Når stemmebåndene vibrerer, er det en dypere tonehøyde forbundet med lydbølgene som kommer fra stemmebåndene. Menn med større Adams epler, og dermed talebokser, er også antatt å ha potensial til å bli bedre sangere og vokalister enn de uten større stemme bokser ..

Second adamseplet

Noen beskriver ett av tegnene på de tidlige stadier av skjoldbruskkjertelkreft som å ha utseendet av et sekund adamseplet. Skjoldbrusk kreft oppstår hos kvinner fire ganger så mye som hos menn, og dreper ca 1400 amerikanere årlig. Ved første, klump, som utgjør den andre adamseplet, er smertefri og beveger seg opp og ned når du svelger, omtrent som den virkelige adamseplet. Andre symptomer kan være hoste opp blod, problemer med å svelge fast føde, heshet, vedvarende hoste, og smerter som stråler til kjeven og øret.

Pubertet

Adamseplet generelt begynner å utvikle seg og stikker i løpet av de senere stadier av puberteten for unge menn. For noen kan Adam eplet vokse raskere enn andre deler av kroppen, slik det skal vises større enn normalt. Men som utfolder pubertet, vil andre utviklingen tillater kroppen å fange opp, noe som gjør Adam eplet vises proporsjonal med størrelsen av halsen og resten av kroppen. Når unge menn stemmer knirker, er det fordi adamseplet og stemmen boksen går gjennom en vekstperiode.

Legend of Origins

Adamseplet kalles dette på grunn av historien om Edens hage. Ifølge historien, Adam, det første menneske, spiste et stykke frukt, angivelig et eple fra treet til kunnskap om godt og ondt. Den stykke frukt ble sittende fast i halsen.

Hva er Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrigs sykdom, vitenskapelig kjent som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), er en sykdom som angriper de motoriske neuroner i hjernen og ryggmargen. Dette fører til at manglende evne til å styre muskelbevegelser. Lou Gehrig sykdom er sjelden blant barn og er vanligvis diagnostisert hos voksne mellom 40 og 70. Sykdommen er ikke smittsom og er ikke spres gjennom menneskelig kontakt.

Symptomer

Muskelsvakhet i armer og ben er et tidlig tegn på Lou Gehrig sykdom. Andre symptomer er snubler, faller, manglende evne til å holde elementer i hendene, har problemer med å snakke og muskel kramper eller rykninger.

Diagnose

Leger vil utføre ulike tester for å utelukke andre mulige nevrologiske sykdommer. Electromyogram (EMG), spinal kraner, biopsi, blod, urin og røntgen er noen av de testene som bidrar til å identifisere muskel og nerveskader.

Behandling

Medisiner er foreskrevet for å lindre muskelsmerter og vanskeligheter med å svelge. Fysioterapi kan hjelpe pasienter gjenvinne muskelbevegelser. Hjemmehjelp kan være foreskrevet for de familier som har problemer med å håndtere virkningene av sykdommen.

Påvirker

Lou Gehrig sykdom vil ikke hindre deg fra å delta i normale aktiviteter. Du vil fortsatt ha alle de fem sansene, og du vil fortsatt kunne tenke og lære normalt. Mens medisiner og terapier kan lindre noen av symptomene på Lou Gehrig sykdom, dette er en livstruende tilstand.

Fakta

Sykdommen er oppkalt etter en berømt New York Yankees baseball-spilleren som ble rammet av ALS i 1930.

Bruksisme rettsmidler

Bruksisme rettsmidler


Bruxism er den medisinske termen for tennene sliping eller knuger tenner. Selv tenner sliping kan skje bevisst i løpet av dagen, det normalt skjer mens du sover eller, hvis våken, uvitende om at det skjer. Bruxism fører til mange problemer, så det bør ikke bli ignorert, og midler tilgjengelig for å avhjelpe situasjonen bør forfølges.

Stress Management

En årsak til bruxism er stress, ifølge Mayo Clinic. Når du er under stress, slipe tennene mens han sov er en måte kroppen din prøver å takle. Et middel er å finne en måte å håndtere at stress gjennom avslapping, trening eller meditasjon, eller, hvis mulig, eliminering av kilden.

MedlinePlus foreslår å gjøre en bevisst vane i løpet av dagen for å slappe av musklene i ansiktet og kjeven, og dermed håndtere stress og etablere en vane for en avslappet ansikt og kjeve.

Mouth Night Guard

Bruxism kan være forårsaket av tennene er ute av stilling, eller ikke samsvarer fra topp til bunn. Denne forskyvning ber tenner sliping om natten. Ifølge tenner sliping Cure, kan en tannlege diagnostisere dette problemet og gi den rette, en munn natt vakt spesielt designet for deg å bære mens du sover.

Eliminering av årsakene

Enkelte elementer kan forårsake eller bidra til bruxism, og eliminering av disse elementene kan bidra til å avhjelpe den situtation. Eventuelle matvarer som inneholder koffein, som for eksempel kaffe, te og sjokolade, bør unngås så mye som mulig. WebMD antyder også at alkohol kan forverre ønske om å slipe tennene. Et annet forslag er å unngå enhver tygging ikke relatert til spising, så som gummi, eller en hvilken som helst ikke-næringsmiddelprodukt. MedlinePlus anbefaler å unngå hard mat, som nøtter og godteri, som krever dine kjever til å jobbe hardt for å tygge.

Bruxism kan oppstå i løpet av dagen når du bite sammen tennene, og enhver aktivitet eller atferd som utløser den, for eksempel en viss mat eller tygge på en blyant, bør elimineres. Mayoclinic antyder hviler tungen mellom tennene for å slappe av i kjeven som et middel for dagtid knuger.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hemaplegic migrene

Det finnes millioner av migrenepasienter. Blant dem, lider av en liten mengde av en sjelden form for migrene som noen ganger kalles "komplisert" eller "kompleks". Det er bedre kjent, men som hemaplegic migrene. Den får sitt navn fra det faktum at det fører til mild til alvorlig midlertidig lammelse i et visst område av legemet. Det kan ta mange former. Det kan hindre den enkelte fra å flytte sine lemmer. Det kan påvirke evnen til å se eller høre, eller det kan påvirke evnen til å speak.Little er kjent om denne tilstanden som mange måter etterligner symptomene på hjerneslag. Den kommer og går ujevnt. Det fungerer forskjellig innenfor ulike mennesker. Det kan være midlertidig ved starten av hodepine eller fortsette gjennom hele kurset. Noen leger mener at det har liten eller ingen langsiktig effekt på kroppen. Andre mener at det fortsatt svekkelse av muskler kan være kumulative og stave problemer for pasienter i langsiktig. Uansett er det ultimate årsak eller dens konsekvenser, antall hemaplegic migrene diagnostisert hvert år synes å være på vei oppover. Av den grunn er det viktig at folk har en bedre forståelse av tilstanden.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hemaplegic migrene

•  Identifiser "aura." Dette er vanligvis den tidligste fysisk reaksjon til utbruddet av migrene. Det kan presentere seg selv på forskjellige måter. En aura ser ut som fyrverkeri skal ut foran øynene. Gnister kan være få eller de kan nesten obskure visjon helt. En annen er beskrevet som en mørkere visjon. Det ser ut som om en grå sky eller mørk klut plasseres mellom person og hva hun ser. En tredje kalles "tunnelsyn. Det begynner som en TV-skjerm, med en liten sort linje rundt siktelinjen. Da tykkelsen av linjen begynner å vokse og smalt til å likne en tunnel. Mindre og mindre lys skinner gjennom til liten eller ingen i det hele tatt kan sees i det hele tatt. Tilstanden er vanligvis kortvarig, som varer ikke mer enn noen få sekunder eller minutter.

Merk følsomhet for lys og høye lyder. De fleste migrenepasienter har en ekstrem følsomhet for en eller begge av disse ting. Det er en av de tidligste utstilte tegn på et migreneanfall, inkludert hemaplegic migrene.

Rapport lyd sensoriske abnormaliteter. Hemaplegic migrene lider ofte høre en summende lyd eller en ringing i ørene.

Gjenkjenn forvirring. En plutselig tap av hukommelse er et annet symptom på denne tilstanden. Det kan påvirke på kort eller lang sikt minne eller selv være noe sporadisk. Noen individer kan identifisere alt om sitt liv opp til et par minutter før angrepet begynte. Andre kan snakke fritt om de siste minuttene, men kan ikke huske utover det. Atter andre opplever hull i sine minner. I alle fall er det denne midlertidige hukommelsestap som skaper en tåke eller følelse av forvirring. Det kan vare noen minutter eller fortsette til migrene selv har ryddet.

behandle kvalme og / eller oppkast. På grunn av den ekstreme smerter involvert med migrene (hemaplegic inkludert), lider har utbrudd av en av eller begge disse betingelsene. De kan starte når som helst i løpet av migrene, men er som oftest stilles under høyden av problemet.

Rapporter alle slags nummenhet, svakhet eller lammelse av kroppen til en lege med en gang. Dette kan manifestere seg som "pins og nåler" pricking huden. Det kan bety at lemmer er vanskelig å bevege seg normalt. I ekstreme tilfeller kan det manifestere seg som en semi-lammet tilstand hvor hele deler av legemet har liten eller ingen følelse i det hele tatt. Slike forhold er grunn til alarm fordi de er også forbundet med hjerneslag.

gjenkjenne talevansker. Noen hemaplegic migrenepasienter har problemer med å kommunisere. Tilstanden kalles "afasi." Det kan presentere seg selv i en av flere måter. For folk flest, viser den seg som en form for ord scrambling. Den enkelte kan snakke normalt. Men ordene som snakkes ofte gjøre lite eller ingen mening. I noen tilfeller kan de danne de riktige ordene, men de kan ikke snakke dem klart. Talen blir utydelig. I svært sjeldne tilfeller er begge typer afasi utstilt samtidig.

Gjør registrering av eventuelle besvimelser eller besvime. Disse er vanlig hos noen pasienter, men er ikke alltid en del av ligningen.

Hint

  • Ha en søvn maske og ørepropper på hånden for å motvirke følsomhet for lys og lyd.
  • Prøv en ispose gjelder øynene eller pannen for å hjelpe Abate mindre symptomer.
  • Spør en lege for kvalme medisiner for migrene anfall.
  • Søk den riktige type medisin for alvorlighetsgraden av migrene.
  • Migrenepasienter bør unngå visse typer aktiviteter som bilkjøring eller bruk av tungt utstyr.
  • Oppsøk riktig diagnose og behandling fra en nevrolog.
  • Langsiktige anfall av forvirring være et tegn på at det skjer noe mer alvorlig. Lag en legetime umiddelbart.
  • Gå til en ER en gang hvis symptomene ikke avta raskt.