Digidexo.com

polyartritt

Hva er Polyartritt?

I lekmann vilkår, er polyartritt brukt for å beskrive leddgikt som involverer mer enn én joint. Teknisk sett er begrepet oligoarticular leddgikt som brukes til å beskrive tilstanden når det gjelder to, tre eller fire ledd, så vi vil vurdere polyartritt å referere til fem eller flere rammede leddene.

Identifikasjon

Polyartritt er ikke en bestemt type artritt, men blir bare brukt for å referere til involvering av et visst antall skjøter.

Typer

Mange tilfeller av polyartritt er forårsaket av immunlidelser så som revmatoid artritt, psoriatisk artritt, systemisk lupus, og som selv kan påvirke indre organer.

Funksjoner

Polyartritt er preget av smerter og betennelser i mer enn ett ledd.

Symptomer

Bevis for å se etter at du kanskje har polyartritt inkluderer smerte, rødhet, begrenset bevegelse, hevelse eller en deformasjon av en joint.

Oppløsning

Det finnes ingen kur for polyartritt, men nylige fremskritt i medisiner tillate pasienter å opprettholde en høy livskvalitet hvis behandles tidlig i prosessen.

Sedimente priser & Polyartritt

Sedimentasjonsratene hjelpe leger å identifisere årsaker til polyartritt, definert av Dorland legebok som "leddgikt som involverer mer enn én joint." Sedimentasjonsratene kan også bidra til å fastslå effektiviteten av behandlinger allerede i gang for potensielt ødeleggende forhold som revmatoid artritt.

Senkningsreaksjon

Etter å ha tegnet pasientens blod, laboratorietekniker plasserer blodet inn i et forberedt reagensglass og skjermer hvor langt de røde blodceller (erytrocytter) faller i røret i løpet av en time. Mens ofte kalt en senkningsreaksjon, er det mer nøyaktig en senkning eller ESR.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, endrer betennelse proteiner i blodet, noe som fører til røde blodlegemer til å klumpe seg sammen og bli tyngre. Således, jo lenger eller raskere de røde blodcellene faller i røret kan bestemme nivåer av inflammasjon i kroppen.

Betennelse og Polyartritt

Immunologiske forhold som forårsaker polyartritt, som revmatoid artritt, kan resultere i betydelig betennelse som de angriper felles vev. Når en pasient presenterer med symptomer på polyartritt, bemerker WebMD at legene ofte velger å måle ESR å identifisere om en immunologisk lidelse er på jobb.

Overvåking Behandling og Progresjon

Noen medisiner som brukes til å behandle polyartritt, som kortikosteroider, handle ved å redusere betennelse. Legen din kan bestille rutinemessig overvåking av ESR å sjekke svar på medisiner eller hvis sykdommen utvikler seg, noe som gjenspeiles av stigende ESR.

Begrensninger

The Mayo Clinic bemerker at ESR testing er ikke så spesifikk i å måle betennelse som andre diagnostiske verktøy tilgjengelig for leger og så brukes ikke så ofte i 2010 som i fortiden for å måle betennelse.

Polyartritt Symptomer

Polyartritt Symptomer


Polyartritt påvirker hver pasient annerledes og er svært vanskelig å diagnostisere. Akkurat hvor alvorlig eller invalidiserende polyarthritis symptomene vil bli er alle avhengige av den underliggende sykdom som har forårsaket tilstanden å utvikle seg i første omgang. Fysioterapi er ofte brukt til å behandle polyarthritis symptomer sammen med hvile og varme kompresjoner. De medisiner som brukes for polyarthritis varierer, men målet med behandlingen er den samme: å behandle symptomene og lindre smerten.

Hva er Polyartritt?

The John Hopkins leddgikt Senter forklarer at polyarthritis er ikke en faktisk form for leddgikt, men i stedet en beskrivelse av flere arthritic forhold som involverer to eller flere ledd. I motsetning til slitasjegikt (som involverer bare én joint), er polyartritt ikke er forårsaket av en overbruk av ledd eller skade. Det er vanligvis forårsaket av en autoimmun lidelse som fører til hevelse og inflammasjon i leddene som resulterer i smerte.

Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en polyartritt som ofte påvirker fingrene og ryggraden. Ifølge Mayo Clinic, er psoriasisartritt merket med vev betennelse som påvirker ledd og bein. Denne formen for leddgikt tendens til å påvirke folk som allerede lider med psoriasis, som er en alvorlig hudsykdom. Asymmetrisk psoriatric artritt forårsaker smerte i ledd på en side av kroppen, og artritt symmetrisk psoriatric frembringer smerte i ledd på begge sider av kroppen. Hver form for psoriasis artritt kan føre til misdannelser i fingrene og de små bein innenfor hender.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt påvirker om lag 2 millioner mennesker i USA og er mer utbredt hos kvinner enn hos menn. Denne formen for polyartritt innebærer leddene i hele kroppen og det amerikanske National Library of Medicine rapporterer at tilstanden ofte utvikler seg i mennesker mellom 25 og 55. Bortsett fra smerten som er forbundet med revmatoid artritt, symptomer inkluderer vanligvis vekt tap, tretthet, lungeskade, synsproblemer og hjertesykdommer.

Lupus Relatert Artritt

Systemisk lupus erythematosus (SLE) polyartritt forårsaker smertefulle ledd, men ikke forårsaker varige skader eller misdannelser. Ifølge Entrepenaur.com polyartritt påvirker 80 prosent av pasienter som er diagnostisert med SLE og betennelser og smerte som utvikler er symmetrisk, påvirker knær, skuldre, hender og håndledd likt. Betennelse kan være mild til alvorlig og påvirker bløtvev som er i mellom leddene.

Alfavirus

Når polyartritt skyldes en alphavirus kalles det "alfavirus polyartritt syndrom". Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC) en alphavirus er ofte overføres til mennesker gjennom bitt av en mygg og ofte forårsaker feber, utslett og encefalitt. Hodepine og svimmelhet kan også utvikle samt sterke smerter i ledd (artralgi).

Hva er årsakene til Polyartritt?

I motsetning til utbredt verkende og andre årsaker til ytterpunkt smerter, leddgikt er preget av betennelse, stivhet, hevelse, ømhet og varme. Monoarthritis er definert som betennelse i ett ledd, og kan tyde på septisk artritt, gikt eller svulster. På den andre enden av spekteret, påvirker polyartritt fem eller flere ledd. Revmatoid artritt (RA), systemisk lupus erythematosus (lupus), psoriasisartritt, artrose (OA) og andre sykdommer kan alle tilstede som polyarthritis. Noen av disse sykdommer har utbredt og systemiske effekter, som krever tidlig diagnose og behandling.

Revmatoid Artritt

RA er en autoimmun sykdom som påvirker vanligvis fem eller flere ledd i en symmetrisk måte. Symptomer er svært variabel, men felles er kjennetegnet ved involvering fluid i leddene, smertefull felles bevegelse og erosjon av ben, brusk og ligamenter. Forstørrede leddene føler svampete og varm. Systemiske symptomer inkluderer lavgradig feber, vekttap og tretthet. I senere stadier, dominerer stivhet. RA er bekreftet av røntgen, blodprøver og spesielt blodprøve for revmatoid faktor, auto-antistoff som forårsaker sykdommen.

Systemisk lupus erythematosus

Lupus er en autoimmun sykdom som påvirker flere organsystemer på grunn av opphoping av proteiner i det vaskulære system. Polyartritt er nesten alltid en av de første symptomer og artritt kan oppstå i alle ledd. Den leddgikt smerte er vanligvis ikke forbundet med spesifikke radiologiske funn, felles knuter eller benete misdannelse, men andre misdannelser kan oppstå, for eksempel ulnar avvik og svanehals misdannelser i fingrene. Polyartritt, i kombinasjon med malar utslett, fotosensitivitet og flere organer er involvert, er nyttig i diagnostisering lupus.

Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en form for leddgikt påvirker noen mennesker med psoriasis, en autoimmun lidelse preget av hevet flekker eller lesjoner av døde hudceller. Psoriasis er vanligvis diagnostisert først, etterfulgt senere av psoriasisartritt. Symptomer på psoriasis artritt er lik RA, bortsett fra at revmatoid faktor ikke er tilstede. Leddgikt er vanligvis symmetrisk og rammer de små leddene i hender, håndledd, albuer, ankler og føtter. Diagnosen er basert på tilstedeværelsen av psoriasis og artrittisk smerte og en negativ reumatoid faktor blodprøve.

Artrose

OA, også kalt degenerative joint sykdom, fører polyartritt og er lett differensiert fra andre typer leddgikt fordi leddskader er mekanisk (forårsaket av traumer eller overforbruk), er betennelse minimal og leddene er kult snarere enn varm. Symptomer inkluderer benete utvidelse, låste ledd, felles ømhet, stivhet og nedsatt felles mobilitet. OA har ikke systemiske effekter og er diagnostisert av kliniske symptomer og røntgenstråler.

Diverse årsaker

Polyartritt har også mange andre mindre vanlige årsaker som har inflammatorisk, smittsomme, metabolske og andre opprinnelse. For eksempel, er fortsatt sykdom, sklerodermi, sarkoidose, reaktiv artritt, gikt, kreft, kan Whipple sykdom og hemokromatose forårsake polyartritt.

Tegn og symptomer på revmatisk feber hos barn

Tegn og symptomer på revmatisk feber hos barn


Giktfeber generelt frem mellom to og fire uker etter en strep hals infeksjon og forårsakes av en forsinket reaksjon av autoimmune system. Det utvikler seg hos barn som en komplikasjon av strep hals som ikke er tilstrekkelig behandlet og er mest utbredt i barn i alderen fem til 15. Revmatisk feber påvirker hjernen, hud, ledd og hjerte-karsystemet. Symptomer på revmatisk feber inkluderer leddbetennelse, betennelse i hjertet, støt under huden, utvikling av utslett og endret bevegelse.

Leddsmerter

Ifølge Lucille Packard Children Hospital ved Stanford, en av de viktigste kriterier som brukes for å diagnostisere revmatisk feber er polyartritt, eller inflammasjon av flere ledd. De vanligste leddene berørt er håndledd, ankler, albuer og knær, selv om det er mulig å ha smerter eller ømhet i hofter, hender, føtter og skuldre. Leddsmerter kan flytte fra ett ledd til et annet i løpet av flere dager.

Carditis

Betennelse i hjertet, eller hjertebetennelse, er et annet symptom på revmatisk feber. Symptomer inkluderer hjerte knurrer, kortpustethet, rask hjerterytme, flagrende hjerterytme og brystsmerter. Hvis venstre ubehandlet, kan revmatisk feber føre til permanent skade på hjertet.

Subkutane knuter

Barn med revmatisk feber ofte utvikle subkutane knuter nærheten benete områder nær store ledd. Disse små humper befinner seg under barnets hud og ikke forårsake smerte. Ifølge Merck Online Manual, om lag to prosent av barn med revmatisk feber utvikle knuter, vanligvis sammen med andre symptomer.

Utslett

Ifølge Mayo Clinic, erytem marginatum, et rosa eller rødt utslett med uregelmessig utforming eller merkelige kanter, er et annet symptom på revmatisk feber. Utslettet kan bli noe hevet og ofte utvikler på barnets ben eller armer eller på stammen av barnets kropp.

Sydenham Chorea

Ifølge Merck Online Manual, Sydenham Chorea forekommer i om lag ti prosent av barn smittet med revmatisk feber. Tilstanden er preget av jerky, ukontrollert bevegelse av kroppen, følelsesmessige utbrudd, tunge darting, grimaser, redusert finmotorikk og en uregelmessig grep. Den er forårsaket av revmatisk feber største virkning på det nevromuskulære system, som resulterer i endret bevegelighet og ofte en endring i håndskrift ferdigheter. Dette påvirker ofte ansikt, føtter og hender, selv om det kan også påvirke ben og armer. Chorea kan være ledsaget av atferds utbrudd som gråter eller ler på upassende tider.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer feber, ubehag i magen, redusert matlyst, tretthet og vekttap.

Juvenile Psoriasis

Juvenile Psoriasis


Juvenile psoriasis er en autoimmun lidelse som rammer hud og negler. Det antas å være arvelig. Selv om sin utbruddet kan knyttes til stress, leger er fortsatt ikke å finne ut nøyaktig hva som forårsaker det. Psoriasis kan angripe alle i alle aldre og rammer menn og kvinner likt. Juvenile psoriasis, men kan være en indikasjon på andre helsemessige bekymringer.

Beskrivelse

Juvenile psoriasis er en kronisk noncontagious hud tilstand. Dens symptomer inkluderer tørr, ru, skjellende flekker i huden som kan være rødlig eller skissert i rødt. Negler og tånegler kan bli tykkere eller pitted. Noen ganger patcher kan være flere blisterlike og slam pus. Psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er oftest funnet i hodebunnen, albuer, korsrygg, lyske og knær. Symptomene kan gå bort for en tid bare for å returnere.

Diagnose

Hudlege, barnelege eller annet helsepersonell vil samle en historie om pasientens fysiske og psykiske helse. Hun kan ta en blodprøve. En enkel hudbiopsi vil bekrefte diagnosen juvenile psoriasis. Videre evaluering kan være nødvendig for å bedømme nærværet av psoriatisk artritt (PSA). The American Academy of Dermatology antyder i sine retningslinjer utgitt i mai 2008 at "hudleger oppfordres til å vurdere den mulige samtidige diagnosen PsA hos pasienter med psoriasis."

Behandlinger

Behandling for juvenile psoriasis bestemmes av helsepersonell og kan omfatte en multipronged tilnærming. Reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte Kortikosteroider, retinoider (vitamin A derivat), salisylsyre og en syntetisk form av vitamin D er kjent som Calcipotriene. UV-lys-behandling kan også lindre noen av symptomene på juvenile psoriasis, og det finnes en rekke over-the-counter produkter utviklet for å hjelpe til med symptomer. I alvorlige tilfeller kan immunsuppressive medikamenter administreres.

Psykologisk

Håndteringen av en hudsykdom som juvenile psoriasis kan være vanskelig. Hvordan et barn håndterer juvenile psoriasis er svært individualisert, men det synes å være en økt risiko for barn med sykdommen for emosjonelle vansker som depresjon og angst. I en studie presentert på den 68. årlige møtet i American Academy of Dermatology ble det funnet at barn som lider av juvenile psoriasis hadde en 23 prosent større risiko for å utvikle depresjon og en 32 prosent større risiko for angstlidelser.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt ligner revmatoid artritt, og er forbundet med juvenil psoriasis. Psoriasisartritt er delt inn i følgende fem grupper: artritt i de små leddene i fingre og tær; leddgikt av asymmetriske leddene i den ekstreme; symmetrisk polyartritt, som er svært nær i symptomer til revmatoid artritt; leddgikt mutilans, som ødelegger ledd; og leddgikt av sacroiliac sac og ryggrad. Alle som lider av juvenile psoriasis bør være klar over symptomene på psoriasisartritt, som kan inkludere betent, reddened ledd eller noen felles misdannelse.

De beste kosttilskudd for pensjonister

De beste kosttilskudd for pensjonister


Når vi blir eldre, behovene til våre kropper forandrer seg, og ofte næringsinnholdet i maten vår er ikke nok til å ta høyde for disse endringene. Ernærings-og urte kosttilskudd kan bidra til å øke mengden av mye nødvendig vitaminer, mineraler og plantekjemikalier vi får hver dag, bidrar til å holde våre leddene bevegelige og øyne glitrende for en god, lang levetid. Når du er en senior, se etter visse kosttilskudd som hjelper støtte god helse.

Fiskeoljer

Fiskeolje, oftest hentet fra deep-sea fisk som laks, krill eller torsk, er rik på omega-3 fettsyrer, som anses avgjørende for sunt liv. Omega-3 finnes i fisk bidrar til å beskytte hjertet mot hjerte-og karsykdommer, fremmer sunn sirkulasjon og forbedrer hukommelsen, humør og konsentrasjon. Domenico Prisco fra Universitetet i Firenze uttalte i en studie publisert i "Blodpropp Research" i 1998 at omega-3 oljer bidratt til å redusere høyt blodtrykk hos pasienter som tok 4 g per dag av fiskeolje. Den anbefalte dosering for fiskeolje er 3000 mg til 6000 mg daglig.

Glucosamine sulfat

Glucosamine sulfate er et kjemikalie som reduserer smerter og betennelser i leddgikt forhold, og regnes som en byggekloss i å reparere brusk skader. Tanveer Towheed fra Queens University hevder i en gjennomgang av 16 vitenskapelige studier publisert 2001 i "Cochrane Database of Systematic Reviews" at glukosamin sulfat er like effektive som ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler i behandling og styring av slitasjegikt. Den anbefalte dosering for glukosamin sulfat er 1500 mg daglig, tatt i opptil tre måneder for å se reduksjon i symptomer.

Vitamin C

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en essensiell komponent for liv og brukes til en rekke formål i kroppen, for eksempel for å lage immunceller, beskytte vev fra oksidativ skade og skape collegan for hud og brusk. I en studie publisert i 2004 i "Annals of revmatiske sykdommer," forsker Dorothy Pattison fra University of Manchester funnet at personer med lave nivåer av vitamin C i kosten var den mest sannsynlige til å utvikle inflammatorisk polyartritt, en type leddgikt. Den anbefalte dosering for vitamin C er 500 mg to ganger daglig.

Blåbær (Vaccinium myrtillus)

Blåbær er en urtemedisin rik på antioksidanter og plantekjemikalier. Tas som et supplement, kan blåbær bidra til å forbedre synet, redusere symptomer på åreknuter, forbedre ødem og beskytte hjertet mot hjerte-og karsykdommer. I en studie publisert i "Fremskritt av Gerontology" i 2005, forsker Anzhela Fursova funnet Blåbær var et effektivt supplement for å forebygge grå stær og makuladegenerasjon når tatt for lange perioder av gangen. Den anbefalte dosering for blåbær ekstrakt er 1500 mg daglig.

Advarsler

Mange av disse og andre kosttilskudd kan samhandle med foreskrevet medisiner. På grunn av dette. alle lesere oppfordres til å kontakte sin helsepersonell før oppsøke ernæringsmessige eller urte kosttilskudd.

Hvordan vite de helsemessige fordelene av Papaya

Hvordan vite de helsemessige fordelene av Papaya


Papaya frukt, som er melon-aktig i utseende og er kjent for sin delikate søte smaken, er sterkt anbefalt for sin rike helsemessige fordeler for kroppen. Papaya, kalt av Christopher Columbus som "frukten av englene" inneholder kraftige antioksidanter, vitaminer og mineraler som fremmer god helse. Følgende er noen av de helsemessige fordelene som denne frukten bringer til de som konsumerer det regelmessig:

Hvordan vite de helsemessige fordelene av Papaya

Papaya forbedrer fordøyelsen helse. Spise minst 4-5 porsjoner om dagen har gunstig tonic effekt i magen og tarmene. Denne frukten inneholder fordøyelses enzymet papain, som hjelpemidler i fordøyelsen. Fibrene i frukten hindrer også forstoppelse.

Papaya huden, etterlater, eller frukt, kan anvendes for behandling av sår og brannsår. Forskere ved det russiske State Medical University bekreftet at papaya-baserte medisiner akselererer helbredelse av brannsår og sår, som frukten besitter anti-inflammatorisk og antibakteriell virkning.

Papaya frø hjelpemiddel i å utvise innvollsorm. Ta ca to ts av papaya frø, tygge grundig deretter svelge med litt honning. Frøene er noe bitter, men de er helt spiselig. Har disse tre ganger om dagen etter hvert måltid.

Papaya hjelper i forebygging av kvalme som inkluderer morgenkvalme og reisesyke. Spise den anbefalte porsjoner med frukt i en dag i stor grad redusere ubehag brakt av tilstanden.

Papaya rike C-vitamininnhold beskytter mot inflammatorisk polyartritt, en form av revmatoid artritt, som omfatter to eller flere ledd.

Papaya er rik på antioksidanter og inneholder rik tilførsel av vitaminer A, C og E. Disse næringsstoffene både nødvendig for riktig funksjon av immunsystemet.

Papaya hjelpemidler i vekttap. Denne frukten er lav i kalorier, høy i vitaminer og mineraler, og en god kilde til fiber. Den papain stede i papaya øker forbrenningen, fordøyer fett, og tar opp karbohydrater i kroppen din.

Papaya er stor for å forbedre hudens helse. Sin rike vitamin E innhold forsinkelser aldring ved å minimere dannelsen av rynker og gir huden en sunn glød. Lightening såper laget fra papaya frukten har blitt beskyttet spesielt i asiatiske land for sin skjønnhet resultater. Papaya kraftige enzym, kalt papain, har evnen til å fjerne død hud av og dermed oppmuntre hud fornyelse resulterer i yngre hud.

Helsemessige fordeler av jordbær

Helsemessige fordeler av jordbær


Jordbær er en mye dyrket frukt hele verden. Det finnes 20 forskjellige arter av jordbær, og de ble først dyrket i Europa. Overraskende, jordbærplanter er faktisk medlemmer av rosefamilien. Lav på kalorier, de er spesielt populære i USA, som produserte mer enn én million tonn frukt i 2007 Nyere forskning er avslørende at jordbær kan være spesielt bra for menneskers helse.

Cardiovascular Health

En studie ved Harvard School of Public Health fant at personer som regelmessig spiser jordbær har lavere kolesterolnivå og lavere mengder av C-reaktivt protein, som kan forårsake betennelse i blodårene.

Fordøyelsen Helse

En kopp jordbær har nesten 15 prosent av en voksen anbefalt daglig inntak av kostfiber. Fiber er viktig for riktig fordøyelse.

Eye Health

Ifølge en studie i Archives of Ophthalmology, spise tre eller flere porsjoner frukt per dag kan redusere en persons risiko for aldersrelatert makuladegenerasjon med 36 prosent.

Joint Health

En studie i Annals av revmatiske sykdommer funnet ut at folk som spiste store mengder mat rik på vitamin C var tre ganger mindre sannsynlighet for å utvikle inflammatorisk polyartritt enn de som spiste lave nivåer av vitamin C-rik mat. En kopp jordbær har 136 prosent av en voksen anbefalt daglig inntak av vitamin C.

Brain Helse

Jordbær kan forebygge aldersrelatert nedgang i kognitiv funksjon, ifølge USDA Human Nutrition Research Center on Aging.

Bivirkninger av Whipples sykdom

Kategorisert som en sjelden sykdom av Office of sjeldne sykdommer, en divisjon av The National Institute of Health, er Whipples sykdom en smittsom patologi forårsaket av en bakterie som kalles Tropheryma Whippei. Færre enn 200.000 personer i USA har blitt diagnostisert med Whipples. Først identifisert av George Hoyt Whipple i 1907, er den primære bivirkning av Whipples malabsorpsjon, manglende evne til riktig assimilere næringsstoffer. Den kronisk, systemisk tilstand kan også påvirke hjertet, lunger, øyne, ledd og hjerne. Whipples forekommer oftere hos menn - 87 prosent av dem diagnostisert med sykdommen er menn, hvorav overvekt er kaukasisk. Selv Whipples er helbredelig med antibiotikabehandling, igjen uten tilsyn sykdommen kan gi opphav til alvorlige komplikasjoner, og i mangel av egnet medisinsk behandling, kan være dødelig.

Patofysiologien Malabsorpsjon

Den primære sykdom forbundet med Whipples sykdom er malabsorpsjon. Dette gastrointestinal lidelse er preget av fett innskudd i tarmen slimhinnen og i lymfeknuter. Den fysiologiske virkning av mage-tarmkanalen omfatter fordøyelsen og absorpsjonen av viktige næringsstoffer slik som karbohydrater, fett, proteiner og homeostase regulerende mikronæringsstoffer. Den gastrointestinale system av individer som lider av Whipples er ute av stand til å utføre disse vitale funksjoner, som fører til en rekke ubehagelige bivirkninger.

The most common side effect of malabsorption is persistent, watery, diarrhea. Steatorrhea, another side effect of malabsorption, results in pale, bulky, malodorous stools. These stools often float on the surface of the water because of their fat content, and individuals may also observe a greasy layer floating on the water.
Another natural corollary to malabsorption is significant weight loss, since the body is not assimilating the nutrients necessary to maintain a reasonable weight. Although weight loss is quite often dramatic, some individuals are successful in hiding the condition by consuming large quantities of food-thus maintaining their normal weight.
Flatulence and abdominal dissension are yet another side effect of malabsorption. Unabsorbed food substances lead to the fermentation of bacteria, a catalyst for the formation of the gases hydrogen and methane. This gaseous mixture induces flatulence. Excess gas in the gastrointestinal system can also cause abnormal abdominal dissension and severe cramping, a typical physiological side effect of redundant gas.
Peripheral edema, the retention of excess liquid in the body, is often caused by malabsorption. Peripheral edema arises from the body's inability to metabolize protein. Severe protein depletion may in turn lead to the development of ascites, an abnormal accumulation of serous fluid in the spaces between tissues and organs.
Anemia, or a compromised red blood cell count, can be a another problem for people suffering from malabsorbtion. This malady arises from the inability of the individual's gastrointestinal system to absorb Vitamin K, which can result in bleeding disorders.
Metabolic defects of the bones due to Vitamin D deficiency can lead to a diagnosis of osteomalacia and/or osteopenia, severe bone deficiencies. Pathological fractures resulting from these two closely related pathologies have been observed in patient's with malabsorption.

Whipple sykdom som en katalysator for leddgikt

Til tross for at intestinal nød er ofte sitert som den primære sykdom forbundet med Whipples sykdom, har en økende mengde bevis indikerte at en rekke arthritic forhold forut for gastrointestinal engasjement. Dr. Xavir Puechal av Centre Hospitalier du Mans påpeker at felles manifestasjoner tilstede før tarmproblemer i tre fjerdedeler av pasientene, og at et betydelig antall av disse pasientene har ingen tarmsymptomer. Legen hevder at en rekke kliniske mønstre uavhengig av gastrointestinale symptomer tyder på Whipples sykdom. Ifølge Dr. Puechal, "uforklart kronisk polyartritt seronegativ oligoarthritis eller påvirker de store lem ledd er den vanligste presentasjon" (av Whipples sykdom). Konsekvenser av denne hypotesen er viktige, siden tidlig diagnose (før sykdommen tærer på tynntarmen), kan føre til tidlig behandling og unngåelse av full-blåst systemiske komplikasjoner.

Pleuritis og Whipple sykdom

Pleuritis, mer vanlig referert til som pleursy, kan være en bivirkning av Whipples sykdom. Symptomer på Pleuritis inkluderer kortpustethet, hoste, feber og frysninger, rask, grunne pust, sår hals og uforklarlig vekttap. Siden Pleuritis kan oppstå fra en rekke underliggende forhold, er det bare forbundet med Whipples sykdom når observert med andre patologier i samsvar med denne sykdommen.

Cardiac komplikasjon som et symptom på Whipples sykdom

Cardiac engasjement er et vanlig funn hos personer med Whipples sykdom, og når de presenterer med andre sykdommer forbundet med Whipple kan være et viktig klinisk tegn. Intra-hjertefeil inkluderer viral myokarditt, ishaemic kardiomyopati, Fabrys sykdom og hjertesvikt. Helsepersonell vil bestille nødvendige undersøkelser om hjertefeil er rapportert i forbindelse med andre symptomer på Whipples sykdom.

Nevrologiske Manifistations er Symptomatisk for Whipples sykdom

Nevrologiske manifestasjoner forbundet med Whipples sykdom inkluderer involvering av lemmer, spesielt bena. Enkeltpersoner kan oppleve prikking, smerte, ustø gange og redusert svakhet av de berørte lem eller lemmer. Mindre vanlig engasjement har blitt observert i armene, med pasienter som klaget over betydelig svakhet i disse vedheng. Klager spenner fra en redusert evne til å gripe gjenstander til vaklende skriftlig. Andre nevrologiske manifestasjoner forbundet med Whipple sykdom inkluderer redusert kognitive evner, forvirring, adferdsendringer og demens. Nevrologiske lidelser som skyldes Whipples sykdom kan også omfatte muskelsvakhet, nedsatt synsskarphet, ansikts nummenhet, prikking eller smerter i beina, (spesielt bena) og en ustø gange.

Hyperpigmentering av huden og vedvarende feber kan være symptomer på Whipples sykdom

Personer diagnostisert med Whipples sykdom opplever ofte hyper-pigmentering av huden. Overproduksjon av melanin årsaker mørke flekker på de enkelte individs lider Whipples. Siden hyper-pigmentering er ofte observert hos ellers friske pasienter, er denne hud misfarging ikke forbundet med Whipples sykdom i fravær av andre symptomer på sykdommen. Vedvarende feber, et annet vanlig symptom på Whipples, kan også oppstå fra en mengde sykdommer, og bør bare knyttes til Whipples sykdom når andre symptomer på sykdommen er observert.

Diagnostisering og behandling av Whipple sykdom

Diagnostisering av Whipple sykdom oppnås ved å utføre en enteroscopy (visning av tarmen med en tent tube) og tar en liten biopsi av tarmen for mikroskopisk undersøkelse. Andre diagnostiske prosedyrer inkluderer måle sukker og albumin absorpsjon og en analyse av fecal fett.
Standard behandling av Whipples omfatter intravenøs antibiotikabehandling etterfulgt av peroral antibiotikabehandling som kan gis for inntil ett år.
Siden Whipples sykdom kan og ikke gjenta seg, regelmessige kontroller er nødvendig. Gjentakelse av sykdommen krever en gjentakelse av den innledende terapi, som kan midlertidig, eller i noen tilfeller permanent kurere sykdommen.

Forskere ved Mayo Clinic også understreke viktigheten av vitamin tilskudd. Personer som har blitt diagnostisert med Whipples sykdom bør rådføre seg med helsepersonell om hva vitamintilskudd for å ta.
Fordi mange sykdommer kan være forbundet med symptomer på Whipples sykdom, er det påhviler at personer som mistenker at de har Whipple kontaktperson deres helse-omsorg leverandøren for en full-batteri av diagnostiske tester. Tatt individuelt, de fleste av disse symptomene etterligne en rekke sykdommer. Det er derfor viktig å ikke forsøke selvdiagnose basert på medisinsk litteratur. Self-diagnose kan føre til enkeltpersoner ingen liten mengde forvirring og unødvendig bekymring. En nøyaktig diagnose kan lindre frykten for de enkeltpersoner som ikke er rammet og garner egnet behandling for de som er. Se din medisinske leverandøren før du hopper til feilaktige konklusjoner.

Tegn og symptomer på Juvenile Revmatoid Artritt

Tegn og symptomer på Juvenile Revmatoid Artritt


Ifølge en "Kids Health" artikkel, juvenil revmatoid artritt (JRA) rammer om lag 50.000 amerikanske barn. Også kjent som juvenil idiopatisk artritt, vises JRA hos barn i alderen 6 måneder og 16 år. De første tegnene er vanligvis leddsmerter, hevelse og varme, reddened leddene. Jo flere ledd som er berørt, jo større er graden av sykdommen, med mindre sjanse for symptomer forsvinner permanent. Det er viktig å kjenne og gjenkjenne vanlige tegn og symptomer på JRA slik at barna kan begynne å motta behandling.

Identifikasjon

JRA er en kronisk betennelsessykdom som begynner i barndommen og til slutt ødelegger kroppens ledd. Sykdommen generelt er brutt ned i kategorier basert på symptomer på pasienter og antall ledd påvirkes. Risikofaktorer for et barn utviklings JRA kan omfatte genetiske årsaker eller en får en fersk rubellainfeksjon.

Generelle symptomer på JRA

Noen generelle symptomer på JRA inkluderer hevelse, leddsmerter, leddstivhet, utslett og feber. Øyeproblemer kan også være et symptom for de to hovedtyper av JRA når bare noen få ledd er involvert. Bryst og magesmerter, sammen med kortpustethet, er andre vanlige symptomer.

Pauciarticular JRA Symptomer

Den hyppigste formen for juvenil revmatoid artritt er pauciarticular JRA, som også er den mildeste form for JRA. Pauciarticular JRA, gjelder vanligvis fingre, tær, ankler, knær, hofter og albuer. Fire eller færre ledd er berørt i løpet av de første seks månedene av sykdom, med symptomer som hevelse og smerte. Ujevn beinvekst kan være et annet symptom, forårsaker det ene benet til å vokse lengre enn den andre.

Symptomer på polyarticular JRA

Polyartikulær JRA, også kalt polyartritt, er mer alvorlig enn pauciarticular JRA, fordi det innebærer flere ledd og forverres over tid. Denne type JRA, som karakteristisk begynner i store ledd, kan også starte i små leddene i hender og føtter, samt knær, ankler, hals, føtter og kjeven. Polyarticular JRA angriper de samme ledd som ligger på begge sider av et barnets kropp. Foruten leddskade, kan symptomer inkluderer svakhet, feber og utslett. Små humper kjent som revmatoid knuter kan vises under huden. Albuer og hæler er trykkpunkter der små humper kan også oppstå, noe som tyder polyartikulær JRA.

Systemiske JRA Symptomer

Den sjeldneste formen for JRA er systemisk JRA eller Stills sykdom. Dette JRA invaderer ulike kroppsdeler som ledd og indre organer. En av de viktigste tegn på systemisk JRA er lymfeknute hevelse. Feber og utslett som vises, og deretter raskt forsvinner er andre klassiske symptomer.

Advarsel

Noen barn med JRA erfaring øyebetennelse og derfor bør ha øynene regelmessig kontrollert for å hindre tap av syn. Dessuten kan psykiske eller følelsesmessige problemer noen ganger utvikler med JRA. Hvis barnet ditt sliter med depresjon, finne profesjonell hjelp så emosjonelle problemer ikke forverres.

Juvenile Revmatoid Artritt Kliniske retningslinjer

Juvenil revmatoid artritt (JRA) er en betennelse i leddene som slår barn under en alder av 16. Det er en idiopatisk lidelse --- betyr årsaken er ikke kjent --- og er også referert til som juvenil idiopatisk artritt. Mens JRA regnes som en kronisk tilstand, ofte løser det på egen hånd over tid. Hvis du er bekymret for barnet ditt har JRA, kan du ha nytte av å lære mer om sine generelle retningslinjer for behandling.

Viktigheten av riktig diagnose

Effektiv behandling av JRA avhenger av tidlig og nøyaktig diagnose. Vanligvis første symptomene på sykdommen inkluderer leddsmerter, ømhet og hevelse. Intermitterende høy feber over en periode på flere dager, kan også være tilstede. Hvis barnet ditt viser disse tegnene, bør du oppsøke lege så snart som mulig. I sine tidlige stadier, symptomene på JRA er lik de for forhold som infeksjon, kreft og andre inflammatoriske lidelser, og legen din vil først må eliminere disse mulighetene. Hvis JRA er diagnostisert, vil legen deretter søke å definere hvilke spesielle form for sykdommen er til stede.

Oligoarthritis, også kjent som pauciarticular JRA, står for mer enn 50 prosent av JRA tilfeller. Det er diagnostisert dersom færre enn fem leddene er i utgangspunktet berørt, og er ofte ledsaget av uveitt, en betennelse i øynene. Polyartritt er diagnostisert hvis mer enn 5 ledd er i utgangspunktet berørt. Systemisk artritt, til stede i omtrent 15 prosent av tilfellene er diagnostisert dersom de grunnleggende symptomer på JRA er ledsaget av utslett, fortsatt høy feber og betennelse i flere organer. JRA kan også påvirke festepunktene av bein og sener, eller inkludere symptomer på hudutslett psoriasis.

Medisiner for JRA

Når en full diagnose er gjort, vil legen begynne behandlingen. Medisinering for JRA varierer med alvorlighetsgraden av symptomene. Hvis barnets smerte er relativt små, kan legen anbefale bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som naproxen eller ibuprofen. Hvis barnet ditt er to år eller eldre, kan legen forskrive celecoxib (Celebra) for å unngå mageproblemer forbundet med NSAIDs. Hvis disse stoffene er ineffektiv, kan barnet ditt får et medikament som kalles et sykdomsmodifiserende antirevmatisk middel (DMARD). Eksempler inkluderer sulfasalazin (Azulfidine) og metotreksat (Rheumatrex). Disse forbindelsene er vanligvis ikke umiddelbart effektive, og legen din kan foreskrive kortikosteroider som prednison å gi smertelindring i mellomtiden. DMARDs brukes i kombinasjon med NSAIDs kan også være i stand til å bremse utviklingen av JRA.

Legen din kan også foreskrive en av to medisiner, infliksimab (Remicade) og etanercept (Enbrel), for å bremse utviklingen av JRA. Mens alle medikamenter for JRA har potensielle bivirkninger, kan bivirkningene av disse to forbindelser være spesielt alvorlig. Konsultere legen din for en full forklaring av risiko og nytte av alle medisiner.

Fysioterapi og Livsstil Support

I tillegg til medisiner, vil barnet sannsynligvis ha nytte av fysioterapi designet for å opprettholde felles styrke, fleksibilitet og muskel tone. Terapi kan også omfatte bruk støtter for å opprettholde riktig kroppsholdning og beskytte sårbare ledd. Det er også viktig for barnet ditt å trene regelmessig og spise godt. Tilstrekkelig inntak av kalsium er spesielt viktig.

Om effekten av mygg på mennesker

Om effekten av mygg på mennesker


For de fleste mennesker i USA og Europa, mygg la bare kløende røde nupper. Men i resten av verden, kan mygg føre til alvorlig sykdom eller død.

Bare den kvinnelige mygg får i blodet, så hun trenger protein og jern for å produsere egg. Når et myggstikk, injiserer hun spytt og antikoagulantia inn i såret. Det er gjennom disse stoffer som et virus eller en parasitt kan overføres til et menneske eller dyr.

Betydning

Mygg overføre sykdommer til over 700 millioner mennesker per år. I de fleste utviklede land, sykdommer er svært begrenset, og dødsfall er relativt sjeldent, men i Afrika, Sør- og Mellom-Amerika, Mexico og Asia, millioner av infeksjoner og dødsfall skyldes mygg-borne sykdommer.

Historie

Mygg 'rolle i å spre sykdommen ble først forstått rundt begynnelsen av det 20. århundre. I 1898, britiske legen Sir Ronald Ross, som da jobbet i Calcutta, beviste at myggen ble overfører malaria. Før dette hadde Carlos Finlay av Cuba foreslo det samme om gulfeber, som hadde Josiah Nott og Patrick Manson om parasitten filariasis. Ross og Finlay protokoller ble gjennomført med betydelig suksess ved Walter Reed og US Army Medical Board under byggingen av Panamakanalen.

Effekter

Malaria - denne sykdommen er forårsaket av en protozo parasitt. Symptomer er feber, frysninger, hodepine, leddsmerter, oppkast og kramper. Hvert år blir 515 millioner mennesker smittet med malaria, og 1-3 millioner mennesker, de fleste barn, dør av sykdommen årlig.

Gulfeber - forårsaket av et virus i mygg spytt. Symptomer er feber, hodepine, frysninger, kvalme, oppkast og blødninger i huden. Alvorlige tilfeller forårsake indre blødninger, koma og død. Årlig er det 200.000 infeksjoner og 30.000 dødsfall.

Encefalitt / West Nile - minst seks typer encefalitt sykdommer overføres av mygg. Symptomer for alle disse er hodepine, feber, lysfølsomhet, svakhet og kramper. Dødsfall er ikke uvanlig.

Denguefeber - forårsaket av en av fire virus til stede i mygg spytt. Symptomer er hodepine, ledd- og muskelsmerter, feber, kraftig svimmelhet, blødninger fra slimhinnene og blodig oppkast / diaré. Det er anslagsvis 50 millioner tilfeller per år, med et dødsfall rente på 2,5 prosent, eller anslagsvis 125.000 dødsfall.

Epidemien polyartritt / Ross River virus - er endemisk til Australia og Papua Ny Guinea. Mens symptomene kan vedvare i inntil seks måneder, er det bare 400 personer per år smittet, og viruset er sjelden dødelig. Symptomer er feber, hodepine, leddsmerter og utslett.

Filariasis-- er en parasitt endemisk til Asia, Afrika, Mellom- og Sør-Amerika. Parasitten losjer i lymfesystemet og forårsaker fortykkelse av den omkringliggende hud og vev, kjent som elefantsyke. Dette påvirker vanligvis nedre ekstremiteter, inkludert kjønnsorganene. På verdensbasis er 120 millioner mennesker i dag smittet.

Geografi

De fleste av mygg-borne sykdommer er nå endemisk til Sør- og Mellom-Amerika, deler av Asia og Afrika. Noen av encefalitt virus, som West Nile, japansk encefalitt og vestlige og østlige equine encefalitt, forårsaker infeksjoner i USA, Japan og Europa.

Forebygging / løsning

Det finnes en rekke ulike måter å minimere virkningene av mygg-sykdommer. De fleste av dem kan behandles med antibiotika og antivirale midler; det er enda en vaksine for gulfeber. Industrilandene spray for mygg og regelmessig sjekke dødelighet dyr, som de fleste av disse sykdommene kan også overføres til dyr gjennom myggstikk. I utviklingsland, myggnett er en vanlig og økonomisk løsning. Forebygge biter forhindrer sykdom. Det er også organisasjoner som arbeider for å få vaksiner til fattige og medisin til de som allerede er syke.

Migrere Leddgikt

Migrering artritt er en betennelse i leddene som er relativt flyktig. I stedet for kronisk smerte i samme område av kroppen, kan migrere artritt påvirke en skjøt for en kort tid, fortsetter så til et annet felles gruppe, og så videre. Den bevegelige natur denne formen av sykdommen kan gjøre diagnostisering vanskelig; i henhold til American Academy of Family Physicians diagnosen er ofte stående åpent under symptomene behandles. Behandling kan inkludere bruk av standard smertestillende midler.

Synonymer

Migrering leddgikt er mer vanlig kalt vandrende leddgikt. Betegnelsene polyartritt eller polyarticular kan anvendes for å indikere flere enn ett ledd påvirkes. Infeksiøs artritt er et annet uttrykk for å indikere migrere leddsmerter dersom underliggende sykdom er kilden.

Årsaker

Revmatisk feber, gonoré, lupus og Lyme sykdom er alle vanlige årsaker til trekkende leddgikt, ifølge National Institutes of Health og American Academy of Family Physicians.

Karakterisering

Rødhet, smerte og hevelse i leddene er symptomer som er karakteristiske for trekkende leddgikt, selv om smertene kan bare vare i et par dager i en gitt felles gruppe. Når smerten fortsetter i et annet felles, er det ofte et asymmetrisk felles, for eksempel ikke i den motsatte side, f.eks. Betennelsen kan påvirke både store og små ledd.

Varighet av symptomer

Varigheten av symptomer kan avhenge av omfanget av den underliggende infeksjon. Gonococcal leddgikt, en ettervirkning av å ha gonoré, er en form for trekkende leddgikt som kan vare i noen dager. Leddgikt som er resultatet av revmatisk feber kan reise i hele kroppen i flere uker, ifølge den britiske allmennmedisin Notebook.

Demografi

Yngre mennesker er mer sannsynlig å utvikle migrere leddgikt, ifølge American Academy of Family Physicians. Lupus, revmatisk feber og strep infeksjoner som ber denne formen for leddsmerter kan jevne effekt barn.

Polyarthritis Differential Diagnosis

Polyartritt betyr rett og slett betennelse i flere ledd. Det er et veldig generelt begrep som beskriver en tilstand som kan ha mange forskjellige årsaker og mange forskjellige utfall. Hvis du har begynner å føle smerte og stivhet i mange ledd, er det viktig at du arbeider med din lege for en differensialdiagnose, eller en diagnose som peikt din bestemt sykdom, så det kan bli riktig behandlet.

Forstå dine symptomer

Det er viktig å huske noe du kanskje har gjort på omtrent samme tid du først opplevd smerter eller stivhet i flere ledd, slik at du kan fortelle din lege. Skriv det ned om nødvendig. Har du hatt en forkjølelse, influensa eller feber? Har du engasjert i en ukjent idrett eller fysisk aktivitet? Har du nylig falt eller hadde en vaksine? Har du tatt ny medisin eller opplevd en reaksjon på en bie stikk, ukjent mat eller infeksjon?

Første skritt mot en diagnose

Start med fastlegen din, informere ham eller henne om eventuelle hendelser i livet som kan ha bidratt til dine smerter og stivhet. Han eller hun kan være i stand til å koble noen av disse med din tilstand. Mest sannsynlig vil han eller hun anbefaler mild over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som aspirin eller ibuprofen og vente flere uker for å se om tilstanden bedrer seg.

Hvis du er eldre enn 50, kan fastlegen din diagnostisere deg med leddgikt, en svært vanlig felles tilstand som følger med aldring. Du kan arbeide med fastlegen din for å utvikle et program for hvile, mosjon og mild smertestillende og betennelsesdempende medisiner som hjelper lindre stivhet og smerte. Men hvis du har alvorlige smerter, hevelse, misdannelse eller hudsymptomer, kan legen din mistenker en systemisk sykdom og henvise deg til en revmatolog, en spesialist som behandler systemisk sykdom.

Finne en spesialist

Du er mest sannsynlig å finne en revmatolog ved et stort universitetssykehus eller hovedstads medisinsk senter. Hvis fastlegen din ikke gjør en henvisning, kan du finne en revmatolog på nettet ved å gå til rheumatology.org og finne et medlem av American College of Rheumatology nær deg. Du vil også finne en god del informasjon om dine symptomer og medisiner som kan være foreskrevet for deg.

Nå en differensialdiagnose

Din revmatolog vil diagnostisere deg fra dine symptomer og hva han observerer og lærer på kontoret besøk. Han eller hun har også flere screening verktøy tilgjengelig for å stille diagnosen. Blodprøver kan måle mengden av betennelse i blodet. Andre diagnostiske tester kan omfatte muskelaktivitet og hud unormalt.

Hvis du har en systemisk sykdom, som SLE (lupus) eller RA (revmatoid artritt) eller en annen kronisk sykdom, vil du bli satt på medisiner som du kan bli pålagt å ta for livet. Sørg for at du forstår bivirkninger av medisiner, riktig timing for å ta det, og de begrensninger det vil påføre. Ta det akkurat som din spesialist beskriver, og sørge for at fastlegen din og din revmatolog arbeider sammen for å overvåke eventuelle bivirkninger.

Spør din lege for støttegrupper for din bestemt sykdom nær deg; eller bli med leddgikt Foundation for elektroniske og trykte materialer som vil hjelpe deg å forstå din sykdom.

Advarsler

Det er mye på nettet og tabloid feilinformasjon om symptomer og behandling av leddgikt. Noe av det er pakket på en måte å gjøre det se ut som om det har vært "klinisk bevist." Legemiddelfirmaer også publisere en god del litteratur som tar sikte på å overbevise folk med flere leddsmerter å ta et bestemt legemiddel som, selv legitim, kan ikke være den som passer til din spesielle tilstand. Den beste tilnærmingen er å etablere et forhold til legen din og ta medisiner som foreskrevet.

Å få en ny mening

Hvis du ikke er overbevist din polyartritt har blitt diagnostisert riktig, forteller legen din at du ønsker en ny mening. Likeledes, holde både spesialist og familien din lege informert om eventuelle endringer i tilstanden din eller noen reaksjoner på medisiner.

Hvis du er diagnostisert med en systemisk sykdom, spør din revmatolog hvis du er på et høyere risiko for kreft og hjertesykdom, og hva screenings kan være aktuelle for deg.

Alternativ medisin

Enten polyartritt skyldes en systemisk sykdom eller normal slitasje i leddene på grunn av alder, er det mange ting du kan gjøre for å øke din komfort. Kosthold og mosjon er viktig del av behandling av enhver sykdom, og noen kosttilskudd og vitaminer har vist seg å redusere betennelse. Sørg for at du diskutere disse med din lege, siden noen over-the-counter og naturlig kosttilskudd samhandle med legemidler du kan ta.

Paraneoplastisk syndrom & Colon Cancer

Paraneoplastic syndromene er unormalt forårsaket av kroppens feilaktig autoimmune reaksjoner på tilstedeværelse av kreftsvulster som kalles svulster. Visse paraneoplastiske syndromer utvikler som reaksjon på nærvær av kreft i tykktarmen.

Fakta

Paraneoplastic reaksjoner oppstår når hvite blodceller som kalles T-celler og antistoffer aktivere respons på kreftceller, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. I stedet for å angripe kreft, noen av disse immunsystemkomponenter feilaktig angriper friskt vev.

Responses nyre

Personer med tykktarmskreft kan utvikle en nyre-relaterte paraneoplastic syndrom kalt membranous glomerulonefritt, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. I dette syndrom, inflammasjon og strukturelle forandringer oppstå i den glomerulære basalmembran, som filtrerer avfallet inne i nyrene.

Revmatiske Responses

Personer med tykktarmskreft kan også utvikle revmatiske sykdommer, som polymyalgia eller revmatiske polyartritt, som et resultat av en paraneoplastic respons, de Merck Håndbøker online bibliotek rapporter.

Andre årsaker

Nyre-relaterte (renal) paraneoplastic syndromene kan også skyldes lymfom eller eggstokkreft, mens revmatiske paraneoplastic syndromene kan også skyldes kreft i blodet, prostata eller bukspyttkjertel, de Merck Manuals elektroniske bibliotek notater.

Behandling

Behandling for paraneoplastic syndromer sentre på den underliggende kreft, med sekundære behandlinger, for eksempel steroider utviklet for å håndtere den defekte immunrespons, melder instituttet.

Sitronsaft Medisinske ytelser

Sitronsaft Medisinske ytelser


Sitronsaft har mange helsefordeler, enten som en kilde til vitamin C eller som en stemning enhancer. Konsumere det er ikke alltid lett, vurderer sin surhet og surt, men drikker det fortynnes med vann eller strø det på en salat regelmessig kan bidra til å øke forbruket av denne sunne juice.

Kilde til vitamin C

Blant de eldste og mest anerkjente lyng fordelene med sitronsaft er som en kilde til vitamin C. Vitamin C er en viktig antioksidant som bidrar skrubbe kroppen av frie radikaler, biprodukter av prosessen syssels å trekke ut energi fra sukker og oksygen. Disse frie radikalene kan forårsake celleskader om lov til å bygge opp, som fører til hjertesykdom, kreft og andre alvorlige sykdommer. Vitamin C er også en viktig byggestein for et sunt immunforsvar.

Antibakterielle Effects

I en artikkel i Journal of Food Safety fra 22 oktober 2008, rapporterte forskerne at sitronsaft, sammen med mange andre sitrus juice, er nyttige som mat konserveringsmidler. De hindrer vekst av bakterier og kunne danne grunnlag for en naturlig mat konserveringsmiddel som er mindre giftige enn noen kjemisk baserte stoffer.

Behandling av revmatoid artritt

I juli 2004 utgaven av Annals av revmatiske sykdommer, forfatterne fant at pasienter som inntar færre frukter med vitamin C, som sitroner, hadde større sannsynlighet for å utvikle en form for leddgikt som kalles inflammatorisk polyartritt.

Lemon Juice og psykisk helse

I mars 2008 utgaven av tidsskriftet Psychoneuroendocrinology, rapporterte Dr. Jacie Kiecolt-Glaser fra Ohio State University hvordan en forskningsstudie som tar sikte på å måle de helsemessige fordelene av aromaterapi avdekket at duft av sitron kan ha en positiv effekt på en persons humør.

Lemon Juice som Digestive Aid

Sitronsaft stimulerer frigjøring av spytt og kjemikalier og enzymer i fordøyelsessystemet. Sitroner er høy i sitronsyre, noe som stimulerer produksjonen av mage saft essensielle for fordøyelsen. Det stimulerer også leveren for å produsere galle, som er avgjørende for fordøyelsen av fett.

Forbruker Lemon Juice

Mange folk ikke drikker sitronsaft fordi det er ekstremt surt. Lemonade er et godt alternativ, men det er høy i sukker eller kunstige søtstoffer. Prøv å drikke vann regelmessig og legge frisk sitronsaft til den for smaken. Dette er en sunn kombinasjon som er lav i sukker og høy i helsemessige fordeler. Du kan også legge sitronsaft til en salat i stedet for eddik for å forsterke en dressing eller legge den til te.

Hvordan kontrollere Revmatoid Artritt gjennom kosten

Mange matvarer forverre smerten ved revmatoid artritt, men den gode nyheten er at det finnes også matvarer og kosttilskudd som hjelper lindre smerte og til og med symptomer. Dersom du endrer din diett for å inkludere de gunstige matvarer og eliminere de som gjør de symptomene verre, kan du kontrollere revmatoid artritt gjennom kosten. Dagens leger og forskere oppdager flere lenker til de matvarer som du spiser og spesifikke plager.

Bruksanvisning

•  Start med å eliminere de fleste matvarer og legge dem tilbake i kostholdet ditt gradvis. Alle synes å ha en annen trigger mat som bringer mye smerte for leddene. Siden revmatoid artritt er en autoimmun sykdom, er det fornuftig at hver person har en annen trigger. Noen mennesker opplever at tomater, sjokolade eller melk kan gjøre leddene hovne opp. Ved hjelp av en enkel diett og legge til matvarer gradvis tilbake i kostholdet ditt vil du kunne finne dine utløse mat og eliminere dem. En studie gjort av RS Panush i revmatiske sykdommer klinikker i Nord-Amerika, 1991, viste at symptomene forsvant dersom pasientene var på sterkt begrenset dietter eller faste, symptomer på revmatoid artritt forsvant og dukket opp igjen når de gjeninnført melk.

Spis matvarer som hjelper som papaya, rød paprika, koriander, appelsiner og mais. The American Journal of Clinical Nutrition (August 2005), viste resultatene av en 8 år studie ved University of Manchester i Storbritannia å sammenligne effekten av høyere inntak av beta-cryptoxanthin, zeaxanthin, lutein, lykopen, og beta-karoten, funnet at de som hadde den høyeste inntak av beta-cryptoxantin hadde den laveste forekomst av inflammatorisk polyartritt, reumatoid artritt, som omfatter to eller flere ledd.

Spis mat som inneholder mye vitamin C i henhold til "Annals av revmatiske sykdommer" juli 2004. Undersøkelsen gjort av leddgikt Forskning Campaign, Epidemiology Unit, University of Manchester funnet ut at folk som spiste matvarer lavere i vitamin C var mer sannsynlig å utvikle inflammatorisk polyartritt.

Ta fettsyrer som omega-3. Disse oljene er i fisk og andre sjødyr. Mens det fortsatt er uenighet om det faktisk bidrar til å redusere betennelse, ifølge en studie utført ved Institutt for indremedisin, Albany Medical College, bemerket en betydelig reduksjon i betennelse og ømhet i leddene.

Ta med olivenolje i kostholdet ditt. Samme studie av omega-3 fra fiskeolje involvert også en gruppe som tok olivenolje daglig. Denne gruppen hadde også en nedgang i leddbetennelse.

Lag dietten som inneholder fargerike frukter og grønnsaker. Fargerike frukter og grønnsaker inneholder beta-karoten og vitaminer som bidrar til å redusere hevelse, bruke dem så mye som mulig for måltider og snacks. Eliminere alle matvarer som skaper flair ups.

Øk dine urter og krydder. Gurkemeie funnet i curry og indiske retter inneholder kraftige anti-inflammatorisk eiendom fra curcumin, ifølge studier ved Phytomedicine Forskning ved University of Arizona. Mange av urtene ikke bare legge ekstra smak til retter, men også flere sporstoffer til din diett for revmatoid artritt.