Digidexo.com

kuttsår faa luft

Bør du Bandage et kutt eller la luft få til det?

Bør du Bandage et kutt eller la luft få til det?


Når folk opplever kutt eller skraper, de ofte lurer på om det er bedre å bandasjere såret eller la det utsettes slik at luft kan komme inn i såret. Hvert alternativ er hensiktsmessig på bestemte tidspunkter, avhengig av kuttet, og det området hvor det forekommer. Det er alltid viktig å rense et sår godt før du velger hvilket alternativ som skal brukes for helbredende formål.

Sammenligning

Bandasjer holde sårene fuktigere enn å la dem lufttørke. De skal også beskytte sår fra ytterligere skade. Fordi bandasjer bidra til å holde sårene fuktig, blir de ofte brukt for dype kutt som kunne forlate et arr. Ifølge Family Doctor.org, vil fuktighet fra en bandasje å unngå arrdannelse fra såret. Ifølge Mayo Clinic, utsette sår til luft ofte hjelper dem leges raskere.

Detaljer om Bandasjer

Bandasjer er ideelle for visse typer kutt og skrubbsår. Dersom snittet er på et sted som sannsynligvis vil bli skitten, for eksempel på knoker eller hender, bidrar til en bandasje holde såret rent. En bandasje er også ideelt for et kutt som blør eller fortsetter å blø med jevne mellomrom. Hvis kuttet er på en knoke eller annet sted på kroppen som er utsatt for å bli ristet, en bandasje fungerer også bra fordi det hindrer ytterligere skade på såret.

Bruke Salver

Mange mennesker søker antibiotisk salve til et kutt for å hindre smitte. Antibiotika kremer bidra til å holde kutt ren og legge fuktighet til kutt for å hjelpe dem å helbrede og forebygge arrdannelse. En bandasje kan bidra til å holde salven smitter av på klær eller gjenstander.

Rensing av sår

Ifølge Mayo Clinic, når du får et kutt eller skrape, først legge trykk på såret for å stoppe blødningen. Etter det, rengjøre kuttet med vann, unngå såpe, som kan forårsake irritasjoner. Hvis du bruker en bandasje, endre det ofte slik at kuttet vil bli dekket med en ren, tørr bandasje til alle tider.

Kortpustet: årsakene

Dyspné

Dyspné er den fancy medisinske termen for kortpustethet, som kan ta mange former. Når du er tungpustet, kan du hvese eller bukse, eller erfaring "air sult", der det føles som om du ikke kan få nok luft uansett hvor mye du prøver å puste inn. Nerver i brystkassen eller lungene, eller i brystmusklene, signalisere at du er hypoksisk, som betyr mangel på tilstrekkelig oksygen i vevet. Kortpustethet kan være ganske ubehagelig, og veldig skremmende; det må alltid behandles som en potensiell trussel mot livet ditt. Hvis du opplever plutselig kortpustethet fraværende en diagnose, er det viktig at du går til legevakten eller ringe etter en ambulanse.

Astma

Astma er en kronisk betennelse i bronkiene i lungene, vanligvis som et resultat av å bli eksponert for et allergen. Vanlige allergier inkludere mat, dyr dander, pollen, støvmidd og kjemikalier eller medisiner, for å nevne noen. Trene kan også være et astmaanfall trigger. Under et astmaanfall, blir luftveiene betent og hoven, forårsaker begrensning i mengden av luft som kan komme gjennom inn i lungene. Noen allergier kan føre til at du har anafylaksi, en tilstand der dine lepper og svelg kan hovne opp, kutte av all luft levering inn i lungene. Anafylaksi er livstruende; søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hjertesykdommer

Dyspné kan forekomme i kombinasjon med ulike hjertesykdommer, som angina (brystsmerter som ikke stråle ned i venstre arm) eller perikardialeffusjon, noe som kan indikere tilstedeværelse av lungekreft eller en forstørret hjerte. I en artikkel publisert i 2005 i New England Journal of Medicine, uttalte Dr. Daniel Berman som ofte pasienter gjør farlig antagelse at pustebesvær og hjertesykdom ikke er i slekt. Hva folk ikke vet er at kortpustethet uten brystsmerter kan være en indikator på høy risiko sykdom hjerte, og denne situasjonen må behandles som akutt.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er et begrep som faktisk refererer til to forhold under én paraply: emfysem og kronisk bronkitt. Lungeemfysem er den kronisk betennelse i vevet i lungene som forårsaker luft å bli fanget i små lommer i lungene når du puster ut, slik at du ikke klarer å utvise all luft fra lungene. Kronisk bronkitt er innsnevring av bronkiene, rør i lungene som luften du puster inn og ut passeringer. En innsnevring av disse bronkiene kan resultere i oksygenunderskudd blod som pumpes gjennom kroppen din.

Hva typer dietter hjelpe dem med allergi?

Hva typer dietter hjelpe dem med allergi?


Allergier påvirker millioner av mennesker rundt om i verden. Kløe, rennende øyne, kløe i halsen, hoste, nysing og astma er alle symptomer som er knyttet til allergiske reaksjoner. Mange mennesker er allergiske mot dyrehår, støv og pollen fra blomster. Det er mange tilfeller der folk er allergiske mot visse typer mat også. Hva folk kanskje ikke vet er at det faktisk finnes noen matvarer som kan bidra til å redusere allergiske reaksjoner og selv den første utviklingen av allergi. Forbruker et sunt kosthold med riktig mat kan hjelpe med allergi.

Vi presenterer Mediterranean Diet

Det er visse matvarer som faktisk kan hjelpe med allergi. Mange ulike studier har blitt gjennomført, og all forskning peker mot Middelhavet diett som en av de mest effektive dietter for å bekjempe allergi. Forskerne fant at mattilbudet i Middelhavsregionen er svært sunt og ha positive effekter på luftveiene. Disse funnene ble nylig i Thorax Magazine publisert. Forskere vurderes dietter, åndedrettsproblemer og allergiske reaksjoner av nesten 1000 mennesker i Middelhavet. Resultatene viste at mat blir konsumert var veldig potent i bekjempelsen av astma, luftveisallergier, rhinitt og selv hud allergier. Det finnes en rekke forskjellige matvarer som vanligvis finnes i Middelhavet diett. Forbruker disse matvarene på regelmessig basis samtidig kutte ut andre skadelige matvarer kan ha en stor innvirkning på din allergi.

Nøtter

Cashewnøtter, peanøtter, pinjekjerner, mandler og andre nøtter er alle veldig sunt. De fleste nøtter har en høy mengde vitamin E. Dette vitamin hjelper kroppen forsvare seg mot celleskader ved å nøytralisere frie radikaler som kan forårsake allergiske reaksjoner .. Rapporten ble publisert i Thorax viser at barn som spiser nøtter minst tre til fire ganger i uken er mye mindre sannsynlighet for å ha problemer med å puste. Tungpustethet var sterkt redusert som følge av spise nøtter, fordi magnesium i nøtter beskytter mot astma og øker lunge styrke.

Røde druer

Å spise røde druer på daglig basis kan hjelpe med allergi og astma. Rød drue huden inneholder svært høye nivåer av antioksidanter og resveratrol. Disse næringsstoffene redusere allergisk rhinitt, kutte ned på luft betennelser og redusere tungpustethet.

Tomater

Tomater er rike på vitaminer og antioksidanter. Du kan lage en rekke deilige retter med tomater, og du vil også være med på å redusere allergier. Forskere fra Thorax nevnes at allergisk rhinitt og hvesing ofte ble eliminert som et resultat av hyppig tomat forbruk.

Appelsiner

Appelsiner er rike på vitamin C, noe som bidrar til å øke immunforsvaret. Surheten i oransje er også en naturlig slimløsende, bidrar til å fjerne slim fra halsen og lungene. Daglig inntak av appelsiner er en viktig del av Middelhavet diett.

Olive Oil

Olivenolje er faktisk ganske sunt. Mange tror at all olje er dårlig fordi den har mye fett. Men det er gode fettstoffer og dårlig fett. Olivenolje er rik på sunt fett som hjelper våre organer fungere bedre. Olivenolje er et fast innslag i Middelhavet kosthold, og de fleste rettene er tilberedt med minst en dash av denne deilige oljen.

Matvarer for å unngå

Dessverre, mange mennesker er ikke klar over de skadelige effektene av maten de spiser på en jevnlig basis. Gatekjøkken og selv bearbeidede varer på din dagligvarebutikk inneholder kjemikalier som kan skade kroppen din over tid. Litt etter litt, frie radikaler blir introdusert inn i systemet ditt. Dette kan føre til utvikling av forskjellige allergier. Unngå fast food, junk food og brus. Hold deg til de matvarene som er nevnt her, samt andre grønnsaker og belgfrukter når det er mulig.

Behandling Forholdsregler for Kutt & Sår

Behandling Forholdsregler for Kutt & Sår


Alle opplever en flådd kneet eller skrapt albuen på et tidspunkt i livet sitt. Disse skadene vanligvis leges lett med riktig behandling. Forholdsregler må tas for å unngå infeksjoner og arrdannelse. Noen grunnleggende førstehjelp kunnskap kan hjelpe deg i å behandle kutt og sår.

Behandling

Vurdere såret --- hvis det ikke har sluttet å blø, press med et rent, mykt håndkle eller komprimere. Trykk forsiktig i 20 til 30 minutter. Ikke sjekk for å se om blødningen har stoppet før denne tiden har gått, da dette kan forstyrre normal blodlevring, og reaktivere blødning.

Ifølge Mayo Clinic nettsiden, må du vaske såret forsiktig med lunkent vann. Såpe er ikke nødvendig, og kan føre til svie. Du kan vaske området rundt såret med varmt vann og såpe, tar seg ikke å tillate såpe inn i såret. Hvis skitt eller rusk sitter fast i såret fjerne den med pinsett som har blitt renset med alkohol.

Etter rengjøring av såret, påfør et tynt lag med antibiotisk krem ​​eller salve. Dette vil holde området fuktig og bidra til å holde såret fra å bli smittet. Sjansene for arrdannelse er minsket hvis riktige førstehjelpstiltak er tatt i omsorg for såret.

Holde området dekket med en ren bandasje er viktig før helbredelsesprosessen har begynt. Endre bandasje minst en gang om dagen, eller når den blir våt eller skitten. Sørg alltid for å vaske hendene når du søker en ny bandasje. Når såret har stengt grundig, vanligvis etter to eller tre dager, kan du fjerne bandasjen og frisk luft vil bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen.

Forholdsregler

Noen mennesker kan oppleve følsomhet for antibiotika salver. Hvis et utslett vises, avvikle bruken.

Sjekk nettstedet for tegn på infeksjon som er: rødhet, hevelse, uvanlig smerte eller varme i området, og overskytende drenering av såret. Se legen din dersom noen av disse symptomene presenterer seg selv.

Hvis kuttet er dypere enn ¼ tomme, eller har hakkete eller utstående kanter konsultere legen din så såret kan trenge masker. Du trenger også å se en lege umiddelbart hvis kuttet er spurting blod.

Du bør ha en stivkrampe skutt hvert 10. år. Hvis det har gått mer enn 5 år siden du har hatt et skudd, kan legen føler at du trenger en stivkrampe booster hvis såret er alvorlig.

Hvordan Stopp svelger luft når du puster

Hvis du svelger luft når du puster, kan det slå inn i luftlommer i fordøyelseskanalen senere på dagen. Dette fører enten til raping eller flatulens. Det er mange forskjellige grunner til at du svelger luft og heldigvis alle av dem kan unngås, for det meste, slik at du kan kutte ned på mengden av gass du opplever i løpet av dagen.

Bruksanvisning

•  Unngå å svelge rett etter at du gjesper. Gjesping kan bringe en stor mengde luft inn i munnen og svelget etterpå kommer til å sende luften ned i spiserøret. I stedet puster når du gjesper før du svelger.

Pust med nesen. Du kommer ikke til å svelge noen luft når du puster gjennom nesen.

Tygg maten med munnen lukket. Hvis du lar munnen åpen du kommer til å ende opp med å svelge en god del luft med hver matbit.

Vent til munnen din er tom før du snakker med folk i løpet av et måltid. Å snakke med folk når det er fortsatt litt mat i munnen er langs de samme linjer som å tygge mat med munnen åpen.

Fortsett å bruke tyggegummi. Gum kommer til å øke luftstrømmen inn i munnen på grunn av kjeven din konstant bevegelse opp og ned, så hvis du har et problem med å svelge luft kan det være lurt å bytte fra tyggegummi til mints.

Effekter at å kutte løk har på det menneskelige øyet

Effekter at å kutte løk har på det menneskelige øyet


Pære av løk planten vokser under jorden og brukes i matlaging og alternativ medisin for å behandle sykdommer som astma, bronkitt og kikhoste. Mens sine medisinske egenskaper ikke har vært klinisk bevist, har evnen til løk å irritere øynene vært tungt dokumentert. Ifølge Science Daily, har forskere utviklet "tåreløs" løk, men de fleste løk tilgjengelig i markedet fortsatt irritere øynene.

Løk Damp

Når en løk er kuttet, utgivelser det damper som vanligvis kommer i kontakt med øynene. Når de utsettes for luft, propyl- sulfoksyder i en løk slå inn propanetheial-S-oksider og flyte opp i dampform, vanligvis nå øynene til personen kutte løken.

Irritasjon

Når dampen berører fuktighet i øynene, oppløser den i øyenvæsken. Det skaper propionaldehyd, hydrogensulfid og svovelsyre på overflaten av øyet, som deretter fører til en brennende følelse og irritasjon.

Tears

På grunn av den irritasjon, sender hjernen meldinger til de tårekjertler og tåre sekker for å produsere tårer. Den salte løsning renser, smører og fukter øynene. Det fortynner syren og vasker bort det irriterende stoff.

Hvordan å behandle et kutt eller Burn

Denne artikkelen vil gi deg tips om hvordan å behandle et kutt eller brenne og hjelpe huden din ser bedre etter at det gror.

Bruksanvisning

Du må være sikker på at du rengjøre området med kaldt vann umiddelbart og deretter bruke en antibiotisk salve og et plaster. Dette er viktig fordi det vil holde kutt eller brenne fra å bli smittet og forsikre den kan helbrede den raskeste ved å gi fuktighet.

Sørg for å holde kuttet fuktig og holde det dekket. Den gamle "la kuttet luft ut" metoden er foreldet og vil ikke hjelpe såret leges fortere. Når skorpen tørker ut og skorper over, kan ny cellevekst bli forsinket. Du bør bruke en salve eller vaselin under en frisk bandasje inntil kuttet helbreder.

Vær sikker på å massere kutt eller blåmerke etter at den er helt grodd. Dette vil bidra til å bryte ned den tykke arrvev som er igjen av helbredelsesprosessen og hjelper oppmuntre hudens mykere lag for å regenerere.

Hvis du har noen gamle arr på kroppen din, bør du prøve å få en over disk krem slik at arret blir jevnere og lysere utseendet på arr og gjøre det forsvinne etter hvert. Pass på å bruke kremen hver dag for å bidra til å redusere arr.

Tips og advarsler

 • Disse tipsene vil hjelpe deg med å administrere dine kutt og brannskader og hindre arr.

Hvordan behandle mindre kutt og skrubbsår

Behandling av mindre kutt og skrubbsår er noe alle bør vite hvordan de skal gjøre, som å ta de enkle trinnene nødvendig å gjøre dette kan forebygge smitte og andre mer alvorlige situasjoner fra utviklingsland. I de fleste situasjoner, kan mindre kutt og skrubbsår effektivt og vellykket behandlet med de mest grunnleggende av rekvisita.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle mindre kutt og skrubbsår

•  Ta en nøye titt på skaden for å sikre at det er faktisk mindre. Se også etter tegn på eventuelle fremmedlegemer som smuss, grus eller knust glass. Etter å ha vist situasjonen grundig, er du nå klar til å gå videre til neste trinn.

Nå som du vet nøyaktig hva slags situasjon du arbeider med, er du klar til å sette sammen dine forsyninger. Du trenger rent vann og en mild såpe for å vaske såret, noen hydrogen peroxide å bruke som en antiseptisk og anti-bakteriell for å unngå smitte, pinsett hvis du trenger å fjerne noe fra såret, og bandasjer hvis såret trenger beskyttelse .

Vask såret med rent vann og en mild såpe. Hvis du ikke har rennende vann tilgjengelig, kan du helle rent vann over skaden. Pass på å bruke en mild såpe. Hvis den eneste såpe tilgjengelig er en som er sterkt parfymert, det kommer til å svi betydelig, og sannsynligvis bør unngås. Vannet vil være tilstrekkelig til å skylle såret.

Hell hydrogenperoksyd over såret, slik at den boble over overflaten. Den boblende innvirkning av hydrogenperoksyd er en viktig del av hvordan den er i stand til å bidra til å forhindre infeksjon. Boblene hjelpe flytte bakterier og andre potensielle agenter for infeksjon opp og ut av såret.

Hvis det er et fremmedlegeme inbedded i såret, som grus fra en lekeplass skrape, bruker treezers å forsiktig fjerne det. Det er lurt å helle litt peroxide over pinsett før du bruker dem på skaden. Når såret er fri for rusk, rengjør den med peroxide igjen.

De fleste mindre kutt og skrubbsår gjøre det bedre hvis de utsettes for luft. Det quickens clotting og helbredelsesprosessen. Men det er andre mindre kutt og skrubbsår som kan være bedre dekket for en kort stund. For eksempel kan et kutt på undersiden av foten være bedre med en lys gasbind bandasje for en liten stund for å bidra til å holde den ren. En skrape på et område som vil bli utsatt for potensielt skadelige stoffer, slik tilfellet ofte er når en liten skade er erfarne på jobb, bør også være dekket for å hindre smitte. Gasbind er et godt valg fordi det gir luftstrømmen samtidig som den tilbyr en bit av beskyttelse for kutt eller skrape.

Det siste trinnet er å holde et øye med skrape eller kutt, og pass på at den ikke viser tegn til infeksjon. Tegn på infeksjon er rødhet, hevelse, en ubehagelig lukt, og utseendet på pus. Ofte kan en følsom nese oppdage liten endring i lukt som indikerer potensialet for infeksjon. Infeksjoner kan være svært alvorlige og kan kreve profesjonelle helsetjenester.

Tips og advarsler

 • Ved behandling av mindre kutt og skrubbsår på barn, er det best å være ærlig. Ja, vasking kan skade og ja, kan peroxide svi litt. På den måten et barn kan forberede seg på ubehag og kan bli bedre i stand til å holde i ro når det er nødvendig. Videre reenfoces at ærlighet konseptet at barnet kan stole på deg til å fortelle sannheten, selv når sannheten er ubehagelig, ubehagelig eller vanskelig, noe som vil ha stor verdi som forholdet vokser og endringer gjennom årene.
 • Vær sikker på at det er et mindre kutt eller skrape. Hvis det er mer alvorlig enn din erfaring kan administrere, søke profesjonell medisinsk hjelp.
 • Hvis såret blir infisert, og ikke reagere raskt på arbeidet med å avlaste at infeksjon, søke profesjonell medisinsk hjelp.

Hva Vil du legger på et mindre kutt?

Hva Vil du legger på et mindre kutt?


En mindre skade er da bare overflatelaget av huden er skadet, noe som resulterer i noe blødning og mindre irritasjon. Noen ganger de mindre skadene er de som blir mest plagsom, bare mangel på riktig behandling. Selv en mindre sår kan bli infisert eller forlate et arr. En rekke ting kan bli satt på et mindre kutt for å drepe bakterier og lindre ubehag.

Vann

Kaldt vann er den beste måten å rense ut et lite sår, men unngå sprøyting såret eller holde den under springen. Hvis vanntrykket er for høyt, kan det føre til ytterligere skade eller rive til kuttet. Hell vann fra en kopp forsiktig over såret i stedet. Du kan nøye rense huden rundt såret med såpe, men unngå å få noe i såret, så det kan faktisk irritere skaden din.

Dressing og Bleeding

Når kuttet stopper blødning, er en bandasje eller annen dressing bare nødvendig hvis kuttet er i et område som gnir seg mot klær eller er utsatt for skitt. Selv et mindre kutt kan blø mye, avhengig av hvor det er. Det er viktig å stoppe blødningen før du legger noen form for bandasje på det. Trykk på såret lett med en bandasje eller lofri klut til å bidra til å stoppe blødningen, etter skylling området med vann.

Salve

Antibiotika salver som Polysporin forbedre helbredelsesprosessen ved å holde såret rent, fuktig og beskyttet. Avhengig av omstendighetene, kan det hende at såret ikke trenger noen antiseptisk salve. Hvis du er camping, eller i en situasjon der du ikke kan rense ut såret med vann, er noen salve en god idé.

Masker

Et lite kutt kan fortsatt være en dyp en. Hvis cut har ujevne kanter og har problemer med lukking, kan legen din foreslå en søm eller to. Skin limet er et annet alternativ hvis du har et kutt i en vanskelig eller smertefullt sted, som i nærheten av en joint. Hud lim er et godt alternativ for barn og babyer, siden de ikke krever fjerning.

Å redusere Arrdannelse

Små kutt kan fortsatt etterlate arr, og noen trinn kan ta når du bruker medisiner til mindre kutt, for å redusere risikoen for permanent skade. Området bør holde rent. Hvis du bruker et band-aid, endre det ofte. Hold området rundt såret fuktig ved hjelp av salve eller en duft-fri fuktighetskrem.

Hvordan kutte kalorier for å miste vektKutte kalorier er det første mange tenker på når de prøver å gå ned i vekt. Men vet du hvor mange kalorier du bør faktisk være forbruker å få vekttap resultater? Du kan enkelt regne ut hvor mange kalorier kroppen din trenger og bruke det tallet å kutte kalorier fra kosten din. Deretter kan du slå din diett over til en kaloriteller for enkelt å telle det totale kaloriinntaket! Følg disse trinnene for å finne ut nøyaktig hvor mange kalorier du bør spise daglig for å gå ned i vekt.

Hvordan kutte kalorier for å miste vekt

•  For å kutte kalorier må du først finne ut hvor mange kalorier kroppen din trenger daglig for å fungere basert på ditt aktivitetsnivå. Du kan enkelt få dette nummeret ved hjelp av en "kalori behov kalkulator." De enkleste kalori kalkulatorer be deg om å sette inn din høyde, vekt, alder, kjønn, hvis du er gravid eller ammer, og aktivitetsnivået. Du kan finne en enkel å bruke linken i Resources nedenfor.

kalori krav Kalkulatoren vil gi deg to tall. Den første er antall kalorier kroppen din trenger for å overleve hvis du gjorde noe annet enn å ligge i sengen hele dagen. Dette kalles basal metabolic rate eller BMR. Det andre tallet er mengden kalorier du trenger å konsumere for å opprettholde din nåværende vekt.

For å gå ned i vekt må du spise færre kalorier enn dette andre tallet. Men før du kan gjøre det du trenger å vite hvor mange kalorier du faktisk forbruker på en dag. Dette vil gi deg en idé om hvor mange kalorier du trenger for å kutte ut av kostholdet ditt. En enkel måte å begynne å kutte kalorier er å holde oversikt over hva du spiser på en daglig basis, med andre ord begynne å telle kalorier. For mer detaljert informasjon om å føre matdagbok, og hvordan å telle kalorier se artikkel om "Hvordan å telle kalorier Nøyaktig" i Resources nedenfor. Du kan også finne tonnevis av gratis kalori tellere på nettet.

Hvis ditt daglige kaloriinntak (se trinn 2) skal være 2400, for eksempel, og du er faktisk forbruker 2650 bør du prøve å kutte ut 500 kalorier om dagen (-250 for å komme til målet ditt kaloribehov og -250 å tape vekt). Husk 3500 kalorier tilsvarer om lag en kilo kroppsfett. Det betyr at hvis du kutter ut 250 kalorier om dagen vil du miste litt over to pounds en måned eller et halvt kilo i uken.

Nå gå tilbake til maten din journal og se hvor du kan begynne å kutte kalorier. Spiser du helmelk med frokostblanding om morgenen? Prøv å erstatte skummet melk og måle kornblanding å sørge for at du bare spiser en porsjon. Spis to egg i stedet for tre, og gjøre dem posjert i stedet for stekt. Ta et eple og lite fett peanøttsmør med et stort glass vann for en midmorning snack i stedet for en kopp kaffe og ost og kjeks. Til lunsj har en kalkun sandwich på hvete brød i stedet for en pizzabit. Sett på Coke du har i midten av ettermiddagen med en Cola Zero. Tell antall pretzels du spiser for en matbit, slik at du bare spise en porsjon og legg dem på en serviett. Aldri spise ut av en stor pose, vil dette hindre deg fra "beite". Ikke snack mens du forbereder middag og hoppe over dessert. Dette er alle relativt enkle måter å kutte ut overflødige kalorier.

Kan du miste vekt ved å kutte kalorier?

Kontrollere vekten i kroppen egentlig dreier seg om tilbud og etterspørsel. Hvis du gir kroppen mer enn den trenger, vil den lagre ekstra for senere bruk. Hvis du gir mindre enn det som er nødvendig på en daglig basis, vil kroppen bruke disse butikkene, og du vil miste vekt. Trening hjelper også ved å øke den grunnleggende mengde energi kroppen trenger hver dag.

Grunnleggende Vekttap Prinsipp

Hver dag tar vi i kalorier gjennom maten vi spiser. Disse kaloriene gi den energien kroppen trenger for å fungere. Hvis vi tar i mer enn vi trenger, kroppen lagrer disse ekstra kalorier for senere bruk, noe som resulterer i vektøkning. Hvis vi ikke tar i nok, vil kroppen bruke det som ble lagret på et tidligere tidspunkt, noe som resulterer i vekttap.

Kalori behov

Ditt daglige kaloribehov er faktisk antall kalorier kroppen din trenger for å opprettholde sin nåværende vekt. Det nøyaktige antallet varierer fra individ til individ, men for de fleste moderat aktive voksne det faller mellom 2000 og 3000. Kalkulatorer er tilgjengelig på nettet for å hjelpe deg mer nøyaktig bestemme dine eksakte krav.

Overskudd og underskudd

Arbeide fra din base kalori kravet, kan du kontrollere vektøkning eller vekttap ved å opprette en kalori overskudd eller underskudd. Det er ca 3500 kalorier i en kilo kroppsfett. Opprette en 500 kalori per dag underskudd i kosten vil føre til at du mister ett pund per uke. Derimot, hvis du tar i 500 flere kalorier enn du trenger hver dag, vil du få en kilo per uke.

Dette er også hvor trening kan bidra vesentlig til vekttap. Fysisk aktivitet er mer energikrevende, og resulterer i en høyere basiskaloribehovet. Du kan lage den samme 500 kalori underskudd ved å kutte 300 kalorier fra kosten din og gå å brenne en ekstra 200.

Ernæringsmessige hensyn

Kroppen din trenger næringsstoffer som finnes i proteiner og karbohydrater. Fad dietter inkluderer ofte å kutte ut kjøtt, hvor kroppen får mesteparten av sin protein eller karbohydrater. Selv om disse metodene vil føre til hurtig vekttap, et balansert kosthold med trening og kaloriinntaket kontroll er en mye sunnere måte å gå.

Kosttilskudd

Hvis du vurderer en diett supplement, lese nøye de ernæringsmessige etiketter før du bruker disse produktene. Mange kosttilskudd inneholder diuretika som føre til at du mister vann vekt. Dette kan resultere i en usunn tilstand av mindre dehydrering i kroppen. Andre inneholder sentralstimulerende midler som kan forårsake en opprettholdes økning i hjerte-og pustefrekvens.

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Slik fjerner luft fra en sprøyte


Å gi injeksjoner hjemme betyr å vite hvordan du trygt injisere medisinen inn i dine årer. Venene har ikke luft i dem naturlig, noe som betyr at det kan føre til komplikasjoner med hjertet og sirkulasjonssystemet hvis du introdusere noen luftbobler. Spør din lege eller sykepleier for å demonstrere den riktige måten å gi deg selv injeksjoner.

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Sett tuppen av sprøyten inn i medisin eller væske som du skal injisere inn i deg selv. Utarbeide mer enn dosen din krever. For eksempel, hvis du antar å gi deg selv 10cc av medisin, utarbeide 12 til 13cc. Innen du fjerne luftbobler, vil du ha riktig dosering av medisin.

•  Hold sprøyten vertikalt, med spissen vendt mot taket. Luft i sprøyten vil stige til tuppen fra sugetrykket som skapes ved å trekke væsken opp. Slå mot siden av sprøyten slik at eventuelle luftbobler som sitter fast på innsiden av røret stiger til toppen.

•  Trykk ned stempelet langsomt for å slippe noen store luftbobler. Noen av medisinen vil sprute ut av spissen. Luftboblene vil bli også bli utgitt på depresjon. Skyv væske ut av sprøyten før medisinen er på foreskrevet dose.

Slå mot siden av sprøyten på nytt å foreta noen andre mindre luftbobler stiger til toppen. Trykk sakte sprøyten på nytt for å presse at luftboblen ut av spissen. Det skal ikke være noe luft i sprøyten i det hele tatt. Hvis det er, gjenta dette trinnet.

•  Gi deg selv injeksjonen, i henhold til instruksjonene fra din lege eller sykepleier.

Hint

 • Ikke injisere selv, hvis noen av skiltene er forvirrende eller uklart.

Kutte ut alkohol for å miste vekt

Kutte ut alkohol for å miste vekt


Alkohol er nedtynget i tomme kalorier, og mengden av forbruk er blitt vist å ha en direkte sammenheng til en persons vekt. Hvis du synes du kan ikke kutte ut alkohol helt, men likevel ønsker å gå ned i vekt, det er sunnere alternativer med færre kalorier. For å få de beste resultatene, snakke med en lege eller diett profesjonell om alkohol forhold til dine spesifikke vekt mål.

Kalorier i alkohol

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, er det et gjennomsnitt på 149 kalorier i en 12-unse øl, 80 kalorier i fire gram av rødvin, 140 kalorier i en standard martini, og 60 kalorier i en unse av gin eller vodka. Hvis du spiser seks glass vin og to øl i uken, er du inges en ekstra 37 344 kalorier i året.

Tomme kalorier

Ifølge National Institute of Health, kaloriene i alkohol er "tomme" kalorier fordi alkohol gir ingen næring, vitaminer eller mineraler. Disse tomme kalorier kan føre til den som drikker for å overgå sitt daglige kalorigrense og bidra til vektøkning.

Alkoholens effekt på BMI

Body Mass Index er et mål på en persons vekt i forhold til høyden sin regnskap for deres alder. En høyere BMI kan indikere at en person er overvektig. En studie utført av National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism fant at de som drikker en liten mengde alkohol har de laveste BMI og de som drakk det meste hadde de høyeste BMI. Forfatterne av studien hevder at de kaloriene som kommer fra alkoholforbruk kan føre til vektøkning over tid. Også, siden alkohol er ofte forbrukes i sosiale sammenhenger, det kan også oppmuntre til å spise og ytterligere øke kalori teller.

Diett tips

Ifølge to Live Lean dag, en slanking nettside, er det visse typer alkohol som er bedre enn andre fra en slanking perspektiv. Det kan være urealistisk å kutte ut all alkoholforbruk, så dieter bør skifte til disse typer drinker å unngå inntak av overflødige tomme kalorier. Vurder å bruke diett brus eller soda vann i blandede drinker for å minimere kalori innvirkning. Hvis du kommer til å drikke øl, sørg for at det er en lettøl. Disse kan inneholde opp til 100 kalorier mindre enn standard brygg. En hvitvin spritzer med to gram av vin og seks gram av selters har bare 40 kalorier.

Snakk med en profesjonell

Hvis du prøver å gå ned i vekt, bør du snakke med legen din eller en ernæringsfysiolog om hvor mye alkohol at du bør spise i tråd med kostholdet ditt. Alkohol påvirker individer annerledes, og din ukentlig inntak kan justeres for å støtte dine spesifikke vekttap mål

Er å kutte fett eller Cutting Karbohydrater Raskere å miste vekt?

Karbohydrater er energi som hvis den ikke brukes vil slå til fett. Fett, på den annen side, er allerede en form for lagret energi som går direkte til tarmen. Begge er essensielle næringsstoffer for kroppen og må tas i forhold i henhold til dine treningsvaner og størrelse.

Cutting Karbohydrater

Karbohydrater er viktig for kroppens vekst og vedlikehold. De gir kroppen din med energi til å fullføre alle nødvendige kroppsfunksjoner. Likevel forbruker for mange karbohydrater er usunt og en rask måte å få vekt. Når du inntar mer karbohydrater enn du trenger for å fungere, forvandler kroppen ekstra karbohydrater til fett inne i leveren. Leveren sender deretter fett inn i fettreservoarer i kroppen din. Karbohydrater trenger å bli fortært med en hastighet så nær kroppens behov som mulig. Kutte karbohydrater under kroppens behov vil gjøre kroppen din fordøyelsessystem mye mer effektiv, bedre utnyttelse av energi tas inn i kroppen enn det hadde tidligere. Når dette "sult" diett ender og en vanlig mengde karbohydrater er fortært, vil fettet akkumuleres på grunn av fordøyelseskanalen effektivitet.

Skjære Fett

Fett holde kroppen fungerer når karbohydrater er brukt opp og gi kroppen med energi når karbohydrater er ikke tilgjengelig. Likevel bør fett bør unngås så mye som mulig for vekttap. Dette kan gjøres ved ganske enkelt å unngå kjøtt, egg, fet mat og meieriprodukter. Michael Phelps, de åtte OL-gullvinner, spiser 12.000 kalorier (seks ganger mer enn den gjennomsnittlige person) fra karbohydrater i løpet av off-season trening, men spiser nesten ingen fett. En diett lav på fett, som Michael Phelps ', må kontrolleres nøye; for eksempel, kan måltider ikke hoppes over. Fett går direkte til magen og bør reduseres i dietter. Men for å redusere fett, vil du trenge en systematisk inntak av karbohydrater. Ernæringsfysiolog Kathleen Zelman forklarer at dietter med en gjennomsnittlig inntak av karbohydrater og lav eller mager kilde til fett viser de beste resultatene om vekttap. Dermed kutte fett er mye bedre for langsiktig vekttap enn å kutte karbohydrater.

Hvordan Kutt Belly Fat

Det er mange myter og usannheter der ute om "best" mulig måte å kutte buk fett på en sunn måte. Såkalte slankematen er bare junk mat i forkledning. TV-reklame presse treningsapparatene inn i markedet som ikke gjør noe for å hjelpe deg å miste disse uønskede pounds. Imidlertid er forskere blir smartere når det kommer til Shedding de siste 10, 20 eller 30 pounds. Gjør du det vil redusere risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og mange forskjellige typer kreft. Kort sagt, spise bedre, trene mer og få resten du trenger hver dag.

Hvordan Kutt Belly Fat

Endre måten du spiser og hva du spiser mest av. Ditt kosthold er det viktigste aspektet for å miste buk fett. Dietter som inneholder mye karbohydrater, spesielt lettfordøyelige karbohydrater som sukker, gjør det nesten umulig å miste magen fett. Den menneskelige kroppen forbrenner karbohydrater først, etterfulgt av fett og deretter protein. Redusere mengden karbohydrater og fett forbrukes og øke mengden av protein forbrukes vil hjelpe deg å forbrenne uønsket kroppsfett.

Endre måten du trener. Trene er en svært viktig del av enhver fett tap diett, men tradisjonelle cardio trening vil gjøre svært lite for å kutte buk fett. I stedet, en National Center for Bioteknologi Information studie fant at å vedta en høy intensitet intervalltrening (HIIT) programmet vil hjelpe brenne fett opptil ni ganger raskere enn en utholdenhetstrening program, som å løpe, gå eller jogge. HIIT er en øvelse rutine som innebærer perioder med lav intensitet anstrengelse etterfulgt av perioder med høy intensitet anstrengelse. HIIT sesjoner trenger kun å vare i 10 til 20 minutter.

Legg styrketrening til ditt treningsprogram tre ganger per uke. Styrketrening ved hjelp av vekter (frie vekter eller vekt maskiner) bidrar til å bygge muskler. Øke det samlede magre kroppsvekt vil hjelpe deg å forbrenne mer kalorier i løpet av dagen. Muscle er en aktiv vev og bruker energi til å opprettholde seg selv --- selv mens du sover. Økende din magre kroppsvekt vil bidra til å brenne ekstra fett hele dagen lang.

Få minst åtte timer søvn per dag (mellom syv og ni per natt er et godt utvalg). Studier har vist at folk som ikke får nok søvn er mer sannsynlig å bli overvektige enn de som sover nok. Søvndeprivasjon senker mengden av leptin som produseres i kroppen, som er et protein som forteller hjernen at den er full. Mindre leptin fører til mer sult, noe som fører til mer spising, noe som fører til en større midje. Kroppen din har også en vanskeligere tid å produsere insulin når det er sove ute. Insulin regulerer nivået av sukker i blodet, og hvis det ikke er nok insulin til å ta seg av sukker i blodet, vil det bli lagret som kroppsfett.

De beste mat å kutte fett

De beste mat å kutte fett


Hemmeligheten til å kutte fett gjennom kosten valg er å velge matvarer som øker metabolismen. Ifølge WebMD, er stoffskiftet "et komplekst nettverk av hormoner og enzymer som ikke bare konvertere mat til drivstoff, men også påvirker hvor effektivt du brenner som drivstoff." Med andre ord, er ansvarlig for metabolismen av hvor raskt kroppen brenner kalorier, så økt metabolisme fører til at kaloriforbrenningshastighet for å øke.

Peppers

Chilipepper, som jalapeños, inneholder et kjemikalie som kalles capsaicin, som ikke bare gir paprikaen 'kraftige smaken, men kan også øke ens stoffskifte. Laval University i Quebec utført en studie som oppdaget menn som spiste kaffe og rød paprika på snacks og måltider brent 1000 flere kalorier om dagen. En japansk studie publisert i British Journal of Nutrition viser også en post-måltid løft i stoffskiftet fra rød paprika. Legg til litt krydder til måltider ved sprinkling i noen rød pepper flak i stedet for svart pepper.

Protein

Ifølge WebMD, må legemet 25 prosent mer energi til å fordøye protein. De beste valgene er magert kutt som beinfri, skinn kyllingbryst, mager kjøttdeig eller kalkun. Videre kan en høy protein snack øke forbrenningen mer enn det samme antall kalorier fra karbohydrater. Hente et par hardkokte egg til et protein-pakket bærbar snack.

Fisk

The Mayo Clinic oppdaget at omega-3 fettsyrer lavere leptin nivåer betydelig. Lavere leptin nivåer lik en raskere metabolisme og bedre fettforbrennende evne, ifølge University of Wisconsin. For folk som ikke liker fisk, er den gode nyheten at fiskeolje caplets kan ha de samme fordelene. Franske forskere oppdaget at menn som spiste seks gram fiskeolje i stedet for seks gram annet fett ruset opp sine metabolisms og mistet 2 pounds i 12 uker. Få mer omega-3 ved å dampe noen kveite for et protein-pakket mettende måltid.

Green Tea

Grønn te inneholder et kjemikalie som kalles EGCG, som ifølge menns helse Magazine, gjør nervesystemet og hjernen kjøre raskere, og som brenner mer kalorier. Kombinere dette stoffet med koffein kan også ha en positiv effekt på metabolismen. En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition sier at 90 mg EGCG tatt med 50 mg koffein under et måltid brent fire prosent flere kalorier i løpet av de neste 24 timene. Erstatte din morgenkaffe med grønn te til frokost for å øke stoffskiftet først i morgen.

Hvordan kutte kalorier uten å frata deg

Hvordan kutte kalorier uten å frata deg


Vekttap oppstår når antall kalorier du forbrenner overstiger antall kalorier du tar inn. Selv vellykkede vekttap strategier innebærer både økt fysisk aktivitet og å kutte kalorier, mange mennesker som ikke kan finne tid til å trene vil ofte bare redusere kaloriinntaket. Men frata seg av kalorier betyr ofte går uten hyggelig mat, rende dietten kortvarig og kanskje til og med fører til vektøkning ned linjen hvis deprivasjon er for alvorlig. En smartere måte å redusere kaloriinntaket er å kutte kalorier judiciously mens ikke frata deg av mat som du elsker.

Hvordan kutte kalorier uten å frata deg

•  Reduser fettinntaket. For hvert gram fett som du tar inn, må du til å bruke ni kalorier for å brenne den av. Dette er i motsetning til fire kalorier som trengs for å brenne av et gram av karbohydrat eller en gram protein. Velg magert kjøtt og lowfat meieri alternativer enn mat som inneholder mer fett. Sats på fettfri måter å tilberede mat (f.eks, broiling snarere enn steking). Spis mørk sjokolade over melkesjokolade.

Kutt tilbake trinnvis. Tar litt mindre porsjoner, bruker sennep i stedet for majones og går lett på dressing er alle måter å fortsatt spise mat som du liker mens litt redusere kaloriinntaket. Dra nytte av de tynnere brød, mini-bagels og mindre tortillas at noen selskaper tilbyr. Kutte ned på høyere kalorifattig mat som søtsaker og fett vil gjøre en enda større effekt.

Ikke drikk kalorier. Drikker som brus, alkohol og juice er høy i kalorier. Hvis du ikke har noe imot smaken av diett drikker, opt for dem. Te og kaffe er kalorifrie alternativer, forutsatt at du ikke legger til krem ​​eller sukker. Vann med sitron er alltid en god innsats.

Hint

 • Et underskudd på 3500 kalorier tilsvarer å miste en pund. Således vil ganske enkelt å skjære ut sukker-fylt soda resultere i en nesten ett pund vekttap på mindre enn en måned eller omtrent 10 pounds i løpet av et år.
 • Vokt dere for lowfat mat som er høy i kalorier, som noen produsenter erstatte fett med høyere sukkerinnhold (f.eks, cookies, salat dressing).

Hvordan å miste vekt ved å kutte ut kjøtt

Hvordan å miste vekt ved å kutte ut kjøtt


Vegetarianere har en tendens til å veie mindre enn kjøttspisere av samme høyde, ifølge Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky. I gjennomsnitt de også bruker mindre fett og færre kalorier. (Ref 1) En vegetarisk kosthold garanterer ikke vekttap. Høy-fett, ernæringsmessig tomme matvarer finnes for vegetarianere samt kjøttetere. Men å kutte ut eller begrense kjøtt mens du følger en balansert, sunt kosthold er en måte å møte dine vekttap mål. Som en ekstra bonus, vegetariske proteinkilder ofte koster mindre enn sine kjøtt-baserte kolleger. (Ref 3)

Hvordan å miste vekt ved å kutte ut kjøtt

•  Begrense det totale kaloriinntaket for å gå ned i vekt. Hvis du er moderat aktiv, noe som betyr at du får mosjon tilsvarer ca 30 minutter med rask gange per dag, multiplisere vekten din med 15 for å finne antall kalorier som trengs for å opprettholde din nåværende vekt. Målet for 500 færre kalorier per dag for å miste omtrent en halvkilo i uken. (Ref 2)

Få om lag 10 til 35 prosent av dine daglige kalorier fra protein ved å erstatte kjøtt med andre proteinkilder som bønner, melkeprodukter, egg, hele korn, nøtter og soyaprodukter. (refs 3 & 4)

Spis en rekke matvarer for å sikre at du får næringsstoffer ofte tilbys av kjøtt. For eksempel får vitamin B12 fra egg, meieriprodukter og soya; jern fra linser, kikerter og spinat; og sink fra bladgrønnsaker, hele korn og nøtter. (Ref 4)

Følg generelle retningslinjer for et sunt kosthold, inkludert forbruker rikelig med frukt og grønnsaker, velger hele korn over raffinert korn, og begrense stekt og andre fettrike matvarer. (refs 2, 3, 4, 5)

Hint

 • Kombiner din diett med regelmessig mosjon til fordel for din helse og vekttap mål. (refs 2 & 4)
 • Avvenne deg av kjøtt gradvis hvis du er uerfaren med vegetarisk diett. Begynn med en dag av vegetarianer spiser per uke og øke derfra.
 • Hvis du fortsatt spiser kjøtt av og til, velger 3 til 4 oz deler av magert kjøtt. (refs 2 & 4)
 • Investere litt tid i å bla vegetariske kokebøker og nettsteder for å bli kjent med hvilke typer måltider du kan gjøre uten kjøtt.

Raskeste måten å helbrede et kutt på Lips fra et kaldt sår

En kald sår, vanligvis plassert på munn, hake eller nesebor, er manifestasjonen av herpes simplex virus. Vanligvis forkjølelsessår siste fra 7 til -12 dager, går gjennom en fem-trinns livssyklus som begynner med: prikking og blemmer, etterfulgt av gråt og avskalling og slutter med healing. I løpet av den kriblende og gråtende stadier, kan den kalde sår vises som et kutt. Selv om du ikke kan kureres etter kontrahering herpes viruset, kan du kontrollere smerte og forkorte levetiden på en kald sår utbruddet med over-the-counter og hjem rettsmidler.

Raskeste måten å helbrede et kutt på Lips fra et kaldt sår

Forhindre et utbrudd ved å leve en sunn livsstil. Som med andre sykdommer og infeksjoner, en sunn livsstil, inkludert et sterkt immunforsvar, bidrar til å hindre kald sår gjentakelse. Spis et balansert kosthold, trene regelmessig, sove godt, redusere stress og konsumere vitamin C gjennom vitamintilskudd eller næringsmidler.

Påfør en antiviral medisiner til kutt i løpet av kriblende scenen før den danner en blemme å hindre en forekomst. Når du føler en prikkende eller brennende følelse og legge merke til utseendet på et kutt gjelder en over-the-counter medisiner til det berørte området. Du kan hindre et realt utbrudd eller forkorte levetiden på sår.

Unngå å plukke, skrape eller gni såret for å unngå en bakteriell infeksjon som forlenger levetiden til den kalde sår. Den kalde sår er også svært smittsom. Berøre det uten å vaske hendene etterpå kan infisere noe du berører - fra andre mennesker til kjønnsorganer eller andre deler av ansiktet.

Påfør sitron ekstrakt eller balsam direkte på sår. Sitron ekstrakt inneholder naturlige egenskaper for å bidra til å øke den helbredende prosessen med blemmer hud. Påfør dette flere ganger i løpet av dagen til det berørte området.

Plasser en is eller kald pakke på kutt under den kriblende fase. Ice bidrar til å redusere betennelse; hvis den anvendes til området før blemmer, kan det hindre et utbrudd. Selv om et utbrudd forekommer, bruke isen ofte for å unngå smertefull betennelse.

Hvordan å kutte fett og bli slank

Hvordan å kutte fett og bli slank


Fett er nødvendig for å konsumere for å gi kroppen din energi og fordøye viktige vitaminer. Men forbruker for mange kalorier legger unødvendig fett til kroppen din, og spise feil typer fett bare forverrer problemet. Velge de riktige typer fett, kontrollere kaloriinntaket, og velge effektive øvelser er viktig for å kutte fett og få mager.

Hvordan å kutte fett og bli slank

Diet

•  Beregn antall kalorier kroppen din trenger for å fungere ved hjelp av en kalorikalkulator. Spis dette mengden kalorier daglig for å opprettholde kroppsvekten din. For vekttap, sørg for at du brenner mer kalorier enn du forbruker hver dag.

Velg sunt fett, inkludert flerumettet og enumettet fett. Disse typer fett bidra til å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. Du kan finne denne type fett i plantebasert mat og oljer. Umettet fett er vanligvis flytende ved romtemperatur.

Limit mettet fett og transfett. Disse typer fett vil øke kolesterolet og øke risikoen for hjertesykdom og type 2 diabetes. Mettede fettsyrer kan identifiseres som de som er fast i formen ved romtemperatur, slik som smør og fett fra kjøtt.

Trening

4 treningsmengden US Department of Health and Human Services anbefaler for voksne. Dette inkluderer minst 150 minutter med moderat aerob aktivitet, eller 75 minutter med høy aerobic aktivitet hver uke. Praksis muskel styrke aktiviteter minst to ganger i uken, og øke disse aktivitetene for flere helsefordeler og bedre resultater.

Tren ved å gjøre hjerte-aktivitet i minst 30 minutter, tre til fire ganger per uke. Dette inkluderer gåing, løping og elliptiske trening. Øv intervalltrening for å øke metabolismen og brenne mer fett. For å gjøre dette, jobbe med høy intensitet for en kort periode, og deretter arbeide på et middels intensitet over lengre tid. Begynn på uansett hvor lenge er behagelig for deg og arbeide med å øke denne gangen. Denne typen trening vil brenne fett og gjøre magre muskler mer synlig.

Practice styrketrening for å øke muskelmasse. Bruk lette vekter og gjøre flere repetisjoner for å få de beste resultatene. Pass på at du trener alle store muskler gruppe i kroppen din. Lunges, knebøy, hæl øker, roing, core trening, armhevinger og triceps extensions kan hjelpe deg å få en tynn kroppsbygning.

Hint

 • Rådfør deg med en lege før du endrer kostholdet ditt, eller tar fatt på et treningsprogram.