Digidexo.com

slim emfysem bulla

Hva er Bulløst Emfysem?

Hva er Bulløst Emfysem?


Emfysem er en form for kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS. Emfysem innebærer luftblærer i lungene. Uten evnen til å overføre oksygen, lungeblærene blir slitt ut og ser ut som en overstretched ballong. I Bulløst emfysem, sacs bli forstørret og kan til og med sprekke.

Historie

Bulla er latin for "boble". I medisinske termer, kan en bulla være en væskefylt blemme eller når det refereres til lungene, kan en bulla også kalles en bleb og er et luftrom definert som å være minst 1 cm i diameter. Først definert i 1925, ble disse brudd i lungene forbundet med emfysem, i henhold til Annals of Surgery.

Symptomer på Bulløst Emfysem

Personer med Bulløst Emfysem kan ha pustevansker, brystsmerter, tungpustethet, overflødig slim eller andre symptomer relatert til mangel på oksygen i blodet som tap av matlyst, tretthet, tap av appetitt og svakhet.

Tester for Bulløst Emfysem

Diagnostisering Bulløst emfysem er lik diagnostisering vanlig emfysem. Leger bruker røntgen, oksygennivå og lungefunksjonstester (PFT). For å bestemme størrelsen eller omfanget av skader på luftblærer, kan CT brukes. Når diagnosen, vil en pasient med Bulløst Emfysem gis en individuell behandlingsplan.

Behandling

En av de viktigste målene for behandlingen i Bulløst Emfysem øker luftmengden i lungene. Hvis en pasient røyker, de er rettet til å slutte umiddelbart. Muntlige eller steroid inhalatorer kan være foreskrevet. Ekstra oksygen brukes noen ganger. Antibiotika kan gis profylaktisk for å unngå eller behandle infeksjon.

I nødssituasjoner eller ekstreme tilfeller som involverer en kollapset lunge, kan kirurgisk fjerning av en skadet lunge være nødvendig. Lungetransplantasjoner er vanligvis betraktet som en av de siste alternativene for behandling.

Advarsel

Hvis du tror du eller noen du kjenner opplever noen tegn til Bulløs Emfysem, se en lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Hvordan bli kvitt slim med Steam

Hvordan bli kvitt slim med Steam


Slim eller slim kan hope seg opp i lungene eller andre områder av luftveiene. Alvorlige årsaker til slim i visse deler av luftveiene kan være et resultat av bronkitt, lungebetennelse eller emfysem. Bruken av damp er en billig måte for å fjerne slim ettersom det eneste produktet som er nødvendig for damp er vann og varme. Vær forsiktig når du arbeider med damp fordi du kan fortsatt oppleve alvorlige brannskader.

Hvordan bli kvitt slim med Steam

•  Kok opp en kjele med vann. Velg en pott som vil tillate deg å plassere ansiktet foran den. Fyll vannhalvveis fra toppen.

Fjern gryten fra varmen og sett den på et varmebestandig underlag der du kan godt sitte eller stå over potten.

Legg til flere dråper eucalyptus olje til vannet for en ekstra urtemedisin for å bryte opp slim.

Plasser et håndkle over hodet og plasserer ansiktet over potten. Dampen skal direkte stige til nesegangene fordi håndkleet er å holde dampen fra å gå i forskjellige retninger. Opprettholde et trygt, men likevel komfortabel avstand fra potten slik at du ikke vil brenne huden din. Pust dypt.

Tegn og symptomer på Emfysem i alveolene Airways

Tegn og symptomer på Emfysem i alveolene Airways


Lungeemfysem er en uhelbredelig sykdom som påvirker alveolar veggene i lungene sammen med kapillær blodårene. Den resulterende inflammasjon begrenser muligheten for blod for å få den nødvendige oksygen for å transportere hele kroppen. Emfysem er normalt en langsom og progressiv sykdom som er i siste instans dødelig. Det er mange symptomer som tyder på at emfysem kan være til stede.

Kortpustethet

Ifølge Mayo Clinic, en av de tidligste tegn på emfysem påvirker alveoili airways er en kronisk kortpustethet. Dette kan starte langsomt og begynner å påvirke pasienten etter fysisk aktivitet. Som sykdommen begynner å utvikle seg, effekten blir mer alvorlige, og pasienten vil lide pusteproblemer etter mild aktivitet, som for eksempel klatring en trapp. Til slutt, i de mer avanserte stadier av sykdommen, vil pasienten ha en kronisk hard tid å få oksygen og kan kreve oksygen terapi å minske belastningen på lungene.

Fatigue

Et annet symptom på lungeemfysem er tretthet. Legemet får ikke den riktige mengden oksygen som celler og vev krever, og legemet har da å arbeide vanskeligere å forsøke å få oksygen inn i kroppen, og den skal spre den. Alt dette kombinert dekk ut av pasienten. I de tidlige stadiene, kan aktiviteten være vanskeligere enn normalt, og pasienten kan være nødvendig å ta hyppigere pauser. Som sykdommen forverres, kan pasienten lider av kronisk utmattelse fra mengden av belastningen kroppen er under.

Hoste

Emfysem ofte forårsaker en kronisk hoste som et resultat av luftveiene innsnevring. De kan fylle med slim kalles sputum, og dette fortykket slim må fjernes, som kroppen gjør ved å tvinge den ut med hoste. De hoster kan være tørr til tider også, og kan starte umiddelbart som pasienten forsøker å puste i luft. Hoste bidrar til tretthet nevnt tidligere så vel fordi de muskelspasmer som oppstår med hoste er slitsomt over tid.

Hvordan virker røyking forårsake emfysem?

Fra den aller første gangen røykere lyse opp, begynner de å forårsake skade på lungene. Jo lenger de røyker, skjer mer skade. Denne skaden blir til slutt uopprettelig, og kan føre til emfysem, som er et kronisk lungesykdom.

Som sigarettrøyk inhaleres dypt inn i lungene, det etterlater avsetninger av kjemikalier fra tobakken. Slike kjemikalier forblir i tette hulrom og start ødeleggende prosessen nesten umiddelbart.

Disse kjemikaliene ødelegge den lille hairflimmerhårene som bidrar til å holde luftveiene klar av eventuelle slim bygge opp. Dette fører til overflødig slim, forårsaker lunger. Oppbygging av slim begrenser også luft-passasjene, og skaper en mindre luftstrøm.

Kjemikaliene i røyken angripe luftblærer i lungene også, og de mister sin elastisitet og form. For å visualisere dette, vurdere forskjellen i en fullt oppblåst ballong versus en som har mistet sin luft og bli myk og ut av formen.

Når luftblærer er skadet, de har en vanskeligere tid å skille oksygen fra karbondioksid i røyke system. Dette vil etterlate hele kroppen fratatt mengden av oksygen den trenger å være sunn. Mangel på skikkelig oksygen fører til andre organskade.

Ettersom tilstanden forverres, lungene mister sin elastisitet, så vel. Dette kan gjøre det svært vanskelig for de røyker å ta et dypt pust eller puster dårlig luft skikkelig. Lungene rett og slett nekte å blåse eller deflatere riktig. Dette fører til kortpustethet fordi de røyker kan bare ta svært grunne åndedrag.

Emfysem er en kronisk lungesykdom som ikke har noen kur. Medisiner og endringer i livsstil er de eneste ressursene de røyker har å få noen lettelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, lungene blir mer skadet og pusting reduseres enda mer. Bare gå kan eksos en person som lider av lungeemfysem.

I avanserte tilfeller av emfysem, må røyker bruker en bærbar oksygentank. Sliter med å puste påvirker andre organer i kroppen og personen kan lide kroniske luftveisinfeksjoner. Lungebetennelse er en konstant bekymring fordi de syke og utslitte lungene er i stand til å bekjempe eventuelle bakterier eller virus.

Andre faktorer som kan forårsake lungeemfysem, for eksempel luftforurensning og puste farlige kjemikalier på en vanlig baser. Selv tar alle disse andre årsaker i betraktning, forblir sigarettrøyking fortsatt den vanligste årsaken til denne sykdommen, og det er den som er mest forebygges. Hvis du ikke røyker, ikke start. Hvis du røyker, stopper i dag kan forhindre denne dødelige sykdommen fra å angripe deg.

Emfysem Symptomer & Stages

Emfysem er en lunge sykdom som påvirker luftsekken vegger (alveolene). Årsaken til emfysem i de fleste tilfeller er gjennom sigarettrøyking. De små luftblærer bli skadet av kjemikalier utgitt av lungene som en reaksjon på sigarettrøyk og forurensing. Som et resultat sacs ikke klarer å fylle med luft. De fysikalske effekter av de skadede luftblærer påvirker utånding, som tar dobbelt så lang som inhalasjon på grunn av vanskeligheter med å utvise luft fra lungene. Oksygentilførselen til kroppen er direkte påvirket på grunn av nedgang i lungefunksjonen. Emfysem lider har kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Symptomer

Kortpustethet (SOB) er notert i emfysem pasienter på grunn av det faktum at de ikke kan ta nok luft inn i lungene for å forsyne kroppen sin. SOB er spesielt lagt merke til på trening, der det er vanskelig for emfysem lider å delta.

Effekter

Emfysem lider hvese når de puster på grunn av begrenset lungekapasitet. En kronisk hoste er vanligvis til stede med eller uten å produsere slim. Emfysem kan føre til at offeret til å utvikle et fat brystet.

Betydning

Betydelig vekttap uten intensjon kan observeres i emfysem lider kombinert med angst og tretthet.

Hevelse

Ødem (hevelse) kan oppstå i føtter, ankler og ben på grunn av manglende evne til å rense kroppen for overflødig væske. Derfor fluider bygge seg opp i løpet av dagen. Den lidende kan stå opp for å gå på do flere ganger om natten for å late vannet som kroppen forsøker å eliminere disse væsker lettere når den lidende blir liggende nede.

Oxygen Therapy

Oksygenbehandling kan dra de med emfysem. Hvis ikke på dagtid, kan det lav-oksygenstrømmen kontinuerlig om natten bidra til å hjelpe til med å puste. Bærbare oksygenflasker er tilgjengelig for moderat til alvorlig emfysem lider å gi nok oksygen til å forsyne og støtte deres kroppsfunksjoner.

Stages

Emfysem har mange stadier, avhengig av hvor tung en røyker den lidende var. Røykeslutt er anbefalt å få fullt utbytte av terapi. Hvis den lidende slutter å røyke, vil utviklingen av sykdommen opphøre og være lettere å administrere med inhalatorer eller bronkodilatorer. Hvis røyking er videreført, vil emfysem gradvis fremgang og øke i styrke helt selv mild trening er umulige og normale daglige funksjoner opphøre på grunn av tretthet og svakhet. Oksygen vil være nødvendig på alle tider av dagen og natten.

Transplant

Alvorlige tilfeller av emfysem kan kreve en lungetransplantasjon. Mindre alvorlige emfysem lider kan ha muligheten til å ha lunge reduksjon kirurgi for å fjerne sykt vev fra lungene.

Hvor mange stadier av emfysem er det?

En av de viktigste årsakene til dødsfall hos mennesker er en type lungesykdommen emfysem. En del av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) grupper av sykdommer, er emfysem en lunge sykdom som påvirker lungefunksjon. Behandling av denne sykdommen er bestemt av graden av skade forårsaket til lungene. Graden vil variere fra en mild nivå til en som er alvorlig nok til å føre til døden.

Fakta

Røyking er en av de beste årsakene til emfysem; en annen er vanlig pusting i av giftig røyk fra kjemikalier. Emfysem er en obstruktiv sykdom som begrenser luftstrømmen til og fra lungene, noe som gjør det vanskelig for en pasient å puste riktig.

Betydning

Lungene er viktige respiratoriske organer i menneskekroppen. Det er to lunger, en plassert på hver side av brysthulen. Luft trekkes fra atmosfæren gjennom nesen eller munnen i lungene; oksygen er trukket og sendt til blodbanen og deretter karbondioksid frigjøres fra blodstrømmen, spennende gjennom nese eller munn. Ørsmå celler utgjør lunge vev som utvider og deflate i pusteprosessen. Når farlige giftstoffer blir introdusert til lungene, det ødelegger de små celler og luftstrøm er blokkert, noe som resulterer i vanskeligheter med å puste og utvikling av emfysem.

Stages

Legen bestemmer alvorlighetsgraden av pasientens emfysem gjennom tester og deretter bestemmer etter å analysere resultatene på hvilket stadium av sykdommen faller inn under.
Det er fire stadier av emfysem. Den første heter "i fare", der pasienten har en kronisk hoste, mild pustevansker og en produksjon av slim. Testene pasienten gjennomgår vil ikke vise nok bevis for emfysem, men disse resultatene er nok til å vurdere deg som kandidat for sykdommen.
Det andre trinn er mild emfysem, hvor pasienten viser alle de samme symptomer på i risikosonen stadium, men en pustetest viser at luftstrømmen er begrenset.
Moderat emfysem, den tredje fasen, er ofte den scenen når pasientene gå til legen. Pasienten finner at å puste med normale aktiviteter plutselig blir vanskelig og er skremt. På dette stadiet, er pasientens tilstand på et avansert nivå, og behandling er nødvendig.
Den fjerde og siste etappen er Alvorlig emfysem, der selv små fysiske bevegelser føre til vanskeligheter med å puste. På dette stadiet, skade på lungene funksjoner er alvorlig og respirasjonssvikt eller hjertesvikt er svært sannsynlig.

Betraktninger

Når langvarig inhalering av røken fra sigaretter eller giftige gasser oppstår i lungene, er den luftveiene skadet og vil resultere i emfysem. Emfysem er en progressiv sykdom som starter med milde symptomer eskalere til en alvorlig og livstruende sykdom.

Forebygging

Den mest effektive måten å hindre emfysem fra utviklingsland i lungene er å unngå røyking. Skaden til lungene i alvorlige tilfeller er irreversibel og bare behandling av symptomer som følge av emfysem kan gis, men disse terapi vil ikke være i stand til å behandle sykdommen direkte.

Hva gjør du for Emfysem & KOLS?

KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) er en gruppe av lungesykdommer som inkluderer emfysem. Disse forholdene hindrer skikkelig luftstrøm og forårsake pustevansker. De aller fleste tilfellene skyldes røyking. Dessverre kan du ikke kurere disse forholdene eller reversere eksisterende lungeskade. Behandlingsstrategier fokuserer på å lindre symptomer og komplikasjoner. En kombinasjon av medisiner og egenomsorg er det beste alternativet for vellykket ledelse.

Røykeslutt

Å gi opp røyking er en hjørnestein i behandlingen. Hvis du fortsetter å røyke, vil du raskt akselerere en reduksjon i livskvalitet og gjøre symptomene mye verre. Røykeslutt kan være utfordrende. Snakk med legen din om røykesluttprogrammer, medisiner og andre alternativer som er tilgjengelige for å hjelpe deg å slutte.

Medisiner

Visse medisiner kan kontrollere symptomene og behandle eller forebygge komplikasjoner av KOLS. Legen din kan foreslå passende medisiner som kan hjelpe deg å puste bedre. Du må kanskje noen av dem hele tiden, mens andre er bare nødvendig dersom visse vilkår oppstår. Bronchodilators slappe av musklene i nærheten luftveiene. De hjelper deg å puste bedre og redusere hoste og kortpustethet. Inhalerte steroider bekjempe betennelser og lette lettere å puste. På grunn av alvorlige bivirkninger, de er vanligvis reservert for moderate til alvorlige tilfeller.

Forbedre lungefunksjon med egenomsorg Metoder

Hvis du har KOLS, er du sannsynligvis mangler mange viktige næringsstoffer avgjørende for lungefunksjonen. Øke forbruket av frukt, grønnsaker og hele korn vil fylle på tilførsel av vitaminer A, C, E og mineralene kalium, magnesium, selen og sink. Vurdere å ta en multi-vitamin / mineraltilskudd i tillegg. De kosttilskudd karnitin og NAC (n-acetylecysteine) kan lette symptomer på KOLS. Diskuter passende doser med legen din. Spør legen din om IV magnesium terapi. Ifølge University of Maryland Medical Center, har det vist seg å redusere symptomer på akutt oppblussing av KOLS og redusere sykehusopphold.

Får regelmessig mosjon. Det kan virke bakvendt å anbefale trening for å behandle pustevansker, men regelmessig trening bedrer lungekapasitet og utholdenhet, noe som vil forbedre puste. Rådfør deg med en lege eller åndedrettsterapeut for råd om å designe et treningsprogram som er trygt og effektivt. De kan også lære deg pusteøvelser som kan forbedre lungefunksjonen.

Eksperimenter med Natural Therapy

Naturlige behandlinger kan være et flott supplement til medisiner og egenomsorg metoder. Diskuter kosttilskudd med legen din før du tar dem på egen hånd.

Ginseng kan forbedre treningstoleranse og lungefunksjon, men mer forskning er nødvendig; ta 100 mg daglig. Mullein hjelper klare slim fra lungene, men er ikke undersøkt spesielt for KOLS; ta 3000 mg daglig. Lobelia har en lang historie med bruk i indisk medisin for behandling av luftveisproblemer og bidra til å fordrive slim. Men kan denne behandlingen være giftig, og du bør bare bruke det under streng faglig veiledning.

Akupunktur kan lindre kortpustethet, men mer forskning er nødvendig. Det har også vist seg å være gunstig som en smoking-opphør hjelpemiddel.

Reduser stress og angst

Sykdommer som påvirker pusten din kan være spesielt belastende og angst-påkalle. Dette forverrer bare puste problemer. Finne måter å redusere eller leder disse negative følelsene vil dra pusten din. Prøv avspenningsteknikker som meditasjon, progressiv avslapning eller positiv visualisering. Ta deg tid til å gjøre ting du liker.

Apical bulløs lungesykdom

Bulløs lungesykdom er den vanligste formen for emfysem. Det er en sykdom som kjennetegnes av unormale og forstørrede luftrom i lungene, sammen med forverring av alveolar vev, som er utgangspunktet lungevev som gjør opp veggene mellom luftblærer. Uttrykket "apikale" betyr ganske enkelt at sykdommen er plassert i den øvre del av lungene.

Definere Traits av bulløs lungesykdom

Måten bulløs lungesykdom skiller seg fra andre sykdommer Lungeemfysem er at de forstørrede luftfylte mellomrom i mellom alveolar vev er bygget opp av små blærer som kalles "bullae." Hver bulla er mer enn 5 mm i diameter og er fylt med fluid inne i bulla tynne membranvegger. Hva gjør disse bulla så farlige er at de tar opp masse plass og hindre lungene fra utvinning og kontrahering riktig, noe som gjør det ekstremt vanskelig å puste.

Blod trenger oksygen

Uten lungene å være i stand til å skikkelig utvide og kontrakt, lungene ikke klarer å ta inn så mye oksygen som er nødvendig. Ikke bare gjør som utgjør et problem for vår lufttilførsel, men det skaper et annet problem i at det ikke gir blodet nok oksygen. Vårt blod trenger oksygen for å forbrenne næringsstoffer og gi våre celler energi for å overleve.

Årsaker til bulløs lungesykdom

De fleste mennesker med bulløs lungesykdom er sigarett røykere. Det er et anerkjent faktum at røyking fører til utvikling av bullae og kan også forårsake andre pulmonale sykdommer, slik som kronisk bronkitt og respiratorisk bronkitt-assosiert interstitiell lungesykdom. Folk som også bruker marihuana er knyttet til bulløs lungesykdom. Det faktum at marihuana brukere inhalerer og hold i røyk i lungene mye lenger enn tobakk brukere gjør dem mer mottakelig for sykdom.

Røyke sigaretter er ikke den eneste årsaken til bulløs lungesykdom. Det har vært tilfeller hvor gruvearbeidere og andre kull-relaterte arbeidere har kontrakt sykdommen.

Symptomer

Emphysematous bulla kan føre til mange luftveisproblemer, inkludert kortpustethet. I tillegg kan personer med denne sykdommen blir lett utmattet under fysiske aktiviteter siden kroppen ikke kan ta i den normale mengden oksygen som den trenger.

Bulløs lungesykdom kan også føre til alle typer infeksjoner, som er grunnen til at de fleste mennesker som blir behandlet med sykdommen må ta antibiotika.

Behandlinger

Behandlingene for denne sykdommen kan variere. Kirurgi er foreskrevet for personer med emphysematous bulla, men de som har symptomer på kronisk hoste kan være lurt å se nærmere inhalerer terapi som ipratropiumbromid. Steroidbehandling er også en populær behandling for lungesykdom, men er kun et utgangspunkt for andre behandlinger. Alt i alt, uansett behandling som er foreskrevet, er første skritt for å overvinne sykdommen, er å slutte å røyke.

Hva er viktig Emfysem?

Emfysem er en lungesykdom som gradvis forverres. Betydelig emfysem er det punktet hvor en persons evne til å puste er kompromittert og fysisk anstrengelse fører til alvorlig pustebesvær, noe som betyr at det er et avansert stadium av sykdommen. Emfysem er vanligvis forårsaket av røyk, og effektene av sykdommen er irreversible.

Funksjon

Emfysem fører til at millioner av luftblærer i lungene, kalt alveoler, å miste sin elastisitet. De blir betent fra røyking, og luft kan være fanget inni dem. En person med betydelig emfysem har en svært vanskelig tid exhaling. Fjerning av karbondioksyd fra systemet blir et problem.

Effekter

Betydelig emfysem forstyrrer din evne til å bære på normale aktiviteter. Kortpustethet vil være den mest fremtredende symptom. Du vil selv ha problemer med å puste når du ligger nede, og forkjølelse og influensa tar en tung toll. Det er normalt ikke noe hoste forbundet med emfysem, men hvis det er, vil det være en "uproduktivt" hoste, noe som betyr at ikke i noe slim fra lungene. Et tap av matlyst vil skje med betydelig emfysem, siden det vil være vanskelig å puste mens du spiser. Magen ekspanderer og skyver på membranen, som i sin tur presser på lungene og gjør pusting enda vanskeligere. Vekttap oppstår, sammen med tretthet.

Identifikasjon

Legene har mange tester for å diagnostisere emfysem. Lungefunksjonstester måler hvor mye luft lungene dine kan holde. Dette kalles lungekapasitet. Disse testene kan også bestemme hvor mye oksygen er å få inn i blodet. Lungefunksjonstester kan oppdage tidlige stadier av emfysem. Det er klokt å ta disse testene hvis du er en røyker eller har sluttet. Røntgenundersøkelse, CT og blodgassanalyse også kan diagnostisere emfysem.

Betraktninger

Alle med betydelig emfysem vil bli oppfordret til å slutte å røyke. De med dette nivået av sykdommen har vært røyking i mange år og vil finne avslutte en stor utfordring. Alle tiltak tilgjengelig for å hjelpe folk slutte å røyke bør utnyttes, slik som støttesystemer, medisiner som nikotinplaster og tyggegummi, og reseptbelagte medisiner som kan redusere cravings.

Forebygging / løsning

Selv om effekten av betydelig emfysem ikke kan angres, er det ting som kan hjelpe. Bronchodilators åpne luftveier som har smalere for å gjøre det lettere å puste. Inhalasjonssteroider kan oppveie noen av symptomene forbundet med bronkitt og astma hos personer med emfysem, men det er bivirkninger, som for eksempel svekket bein og høyt blodtrykk. Pasienten kan gis ekstra oksygen gjennom en rekke enheter. Antibiotika kan takle infeksjoner som kan føre til lungebetennelse og influensa. De med betydelig emfysem er ofte kandidater for lungekirurgi.

Slik Clear Up Congestion grunn av emfysem

Det finnes en rekke årsaker til pustevansker, men emfysem er spesiell fordi det er progressiv og uhelbredelig. Et symptom på lungeemfysem er kronisk tett bryst, med overflødig slim bygge opp gjennom lungene. For å gjøre hverdagsaktivitet mer komfortabel, bør du benytte et sett med behandlinger som kan hjelpe deg å utvise noe av det overskytende mucus og hindre oppbygging.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke. Legen din vil kunne hjelpe deg å lage et røykesluttprogram for å hjelpe deg å bryte vanen og hindre tilbakefall. Eliminere tobakksprodukter er helt avgjørende hvis du har emfysem.

Se din lege, som kan henvise deg til en åndedrettsterapeut. Øv på Postures og pusteteknikker terapeuten lærer deg.

Ta guaifenesin, en slimløsende som kan hjelpe deg med å få opp og utvise overflødig slim. Legen din kan også legge til pseudoefedrin, kortikosteroider og inhalatorer, men guaifenesin er lett tilgjengelig over disk.

Ta anstrøk av bukkehornkløver frø, som i små doser fungerer som en bronkodilator (åpner luftveiene) og i større doser fungerer som et slimløsende. Få dette på en helsekostbutikk eller fra en herbalist og følg doserings retninger.

Viktigst, drikke rikelig med klare væsker inkludert peppermynte eller kamille te, og spesielt mye vann. Fluider bidra til å hindre opphoping av overflødig slim og gjøre det lettere å utvise.

Tips og advarsler

  • Informere alle leger over hvilke medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner og kosttilskudd.

Emfysem Vs. Kronisk bronkitt

Både emfysem og kronisk bronkitt påvirker luftveiene. Vanlige symptomer på begge forholdene omfatter problemer med å ta pusten og tungpustethet. Begge er forårsaket først og fremst ved røyking, men det er viktige forskjeller i begge sykdommer, som noen ganger kan være vanskelig å skille.

Emfysem

Emfysem oppstår når røyking skader lungene. I emfysem, noen av luftveiene kollaps, slik at luften inne i lungene. Dette fører til lungene for å bli over-oppblåst.

Kronisk bronkitt

Kronisk bronkitt oppstår når det er betennelse i luftveiene som går fra luftrøret til lungene. Disse luftveiene produserer for mye slim, og som blokkerer luft fra å komme inn i lungene. Personer med kronisk bronkitt vil ha en kronisk hoste, verktøyet.

Diagnose

For å diagnose disse forholdene, vil en lege lytte til dine pustemønster. Hver tilstand høres annerledes. Andre mulige tester inkluderer røntgenundersøkelse og MRI for å se omfanget av skade på lungene.

Forebygging / løsning

Selv om begge disse forholdene er progressiv, den største måten å forhindre eller forsinke en av dem er å slutte å røyke.

Behandling

Begge disse tilstander er behandlet på en lignende måte. Pasienter kan bli gitt en inhalator for å hjelpe tungpustethet. Andre behandlingsformer inkluderer narkotika, for eksempel steroider, for å lindre symptomer og i alvorlige tilfeller, oksygenbehandling.

Avansert Emfysem & Stage 4 Lung Cancer

I 2004 lungekreft hevdet mer enn 170.000 liv, ifølge Centers for Disease Control statistikk. Det gjorde lungekreft den dødeligste av alle krefttilfeller. Dessverre, diagnostisering av lungekreft ofte kommer på senere stadier når det har betydelig utviklet. Denne artikkelen vil diskutere hva som skjer i løpet av de senere stadier og dens forhold til Advanced emfysem.

Emfysem

Emfysem er en sykdom i lungene som forårsaker kronisk kortpustethet. Dette skjer fordi lungene eller annen måte har mistet sin elastisitet og evne til å ekspandere på riktig nok til å få tilstrekkelig oksygen. Alveoler, de hule hulrom i lungene som utveksler gasser med blodet, er uskikket på grunn av ødeleggelse av deres bærende konstruksjoner. Kapillærene som fôrer alveolene er også kompromittert med emfysem.

Lung Cancer

Når lungekreft treffer en person, betyr det at unormale celler har funnet veien ned i lungene og har begynt å ødelegge normale celler. Disse kreftcellene avlede næringsstoffer og oksygen fra sunt lungevev, avtagende lungene evne til å fungere.

Stage 4 Sammenligninger

I avanserte emfysem, også kjent som trinn 4 emfysem, er elastisiteten av lungene så skadet at det er nesten irreversibel. Mye energi er brukt bare puster normalt. Emfysem utvikler seg gradvis, så en udiagnostisert pasient kunne nå dette stadiet med liten eller ingen advarsel. Når stadiet 4 er nådd, blir den tette opererer på 30 prosent kapasitet.
Lungekreft utvikler seg gjennom stadier, men er ofte ikke diagnostisert før den har nådd trinn 2, hvor svulsten har begynt å ødelegge omkringliggende lungevev og har trolig kommet inn i lunge lymfeknuter. Det er i stor grad mulig å behandle selv gjennom stadium 3, der lungekreft har spredt seg til andre organer. Men på scenen fire, er mest lungekreft anses uhelbredelig. Svulster på brystet gjør hvert åndedrag smertefullt og kan også føre til beinbrudd. Kreftsvulster på store arterier forårsake betydelig hevelse i brystet, nakke og hode områder. Når kreften sprer seg til andre kroppsdeler som hals, er uten hjelp puste nesten umulig.

Vanlige faktorer

85 prosent av lungekreftpasienter er røykere. Røykere inhalerer dusinvis av kreftfremkallende, kreftfremkallende kjemikalier, med hver sigarett. Jo lenger lungene blir utsatt for sigarettrøyk, desto større sjansen for utvikling av kreftcelle. Det samme gjelder med emfysem. Mange som har stadium 4 emfysem utvikle det fra år med tung røyking, derav gradvis utvikling i lungene. Hvis emfysem er fanget på tidlige stadier, røykere som slutter kan hindre seg selv fra å nå scenen 4. For noen pasienter, er emfysem et resultat av skade fra stadium 4 kreft.

Behandling

I stadium 4 lungekreft, har de fleste behandlinger rettet mot å lette symptomene. Kjemoterapi kan bremse cellevekst og ekspansjon. Når fulgt med strålebehandling og kirurgi, kan forventet levealder for en pasient øke. Noen ganger svulster kan fjernes med laser eller ved frosset hvis de ikke er for nær vitale organer.
Avansert emfysem behandling kan være drastisk. Det kan omfatte en lungetransplantasjon hvis lungen er for skadet å fungere. Spesial drenering kan også må gjøres for å fjerne væske fra lungene. Med postural drenering, har en pasient å inhalere en aerosol medisiner og deretter posisjonere seg med sin brystet over hodet slik at visse lunge områder kan renne. Bryst perkusjon inkluderer en samtidig klapping av bryst og rygg for å tvinge slim fra lungene. Oksygenbehandling kan også være nødvendig siden lungene opererer med en lav kapasitet i avansert emfysem.

Hvordan behandle Emfysem Med kolloidalt sølv

Hvordan behandle Emfysem Med kolloidalt sølv


Kolloidalt sølv har vært brukt til å behandle en rekke sykdommer i løpet av årene. Nye studier er nå knytte kolloidalt sølv til fordeler for emfysem pasienter. Som navnet antyder, er kolloidalt sølv faktisk sølv, brutt inn i mikroskopiske partikler og opprettholdes i en væske, vanligvis demineralisert vann. Kolloidalt sølv er spioneringen som en kraftig naturlig antibiotika.

Bruksanvisning

•  Kjøp den reneste form av kolloidalt sølv du kan finne. Dette betyr vanligvis å kjøpe den hos din lokale helsekost butikk eller gjennom spesialnettforhandlere. Når du velger den riktige formen for kolloidalt sølv til behandling av emfysem, se til ingredienslisten. Pass på at det er ingen kjemikalier eller tilsetningsstoffer.

Velg drikkende kolloidalt sølv for enklere og bedre absorpsjon. Kolloidalt sølv er absorbert i tynntarmen og gjennom membran slim i munnen. Kolloidalt sølv er også tilgjengelig i sprayflasker, slik at du kan søke sublingually for raskere absorpsjon.

Ta kolloidalt sølv hver dag. Den beste måten å oppnå resultater på er å bruke sølv som et supplement i stedet for en kortsiktig løsning. Siden det har ingen bivirkninger, tar kolloidalt sølv hver dag er den beste måten å få varige resultater. Enkelte typer av kolloidalt sølv må tas flere ganger om dagen for å tilveiebringe resultater.

Velg et kolloidalt sølv produkt med en liten partikkelstørrelse. Jo mindre partikkelstørrelsen er, desto mer effektivt er produktet, siden det kan absorberes raskere og lettere inn i blodstrømmen. Størrelsen på partiklene er vanligvis identifisert på emballasjen til selve produktet, eller du kan sammenligne flere produkter for å finne hvilken som har de minste partiklene.

Sjekk nettsiden til Kolloidalt Science Laboratory, Inc. for å lære om ny forskning som nå foregår på egenskapene til kolloidalt sølv (se Ressurser nedenfor). Nettstedet tilbyr også et godt innblikk i de ulike produkter tilgjengelig og deres egenskaper.

Lag din egen kolloidalt sølv. Du trenger en generator, som er tilgjengelig gjennom spesialnettforhandlere. Generatoren produserer en liten elektrisk strøm som aktiverer den elektrolytiske prosess av sølv i vann.

Tips og advarsler

  • Ta kolloidalt sølv for å hjelpe med betennelse, autoimmun reaksjon og infeksjoner. I tilfellet av emfysem, kolloidalt sølv kan også bidra til å drepe organismer som kan forverre pusteprosessen.

Hvordan bli kvitt slim i halsen

Hvordan bli kvitt slim i halsen


Alle har kjertler i sin nese, bihuler og hals som produserer slim for å rense og fukte nesegangene. Men hvis du er syk med en viral eller bakteriell infeksjon, har allergi eller er utsatt for irriterende stoffer, kan det hende at kjertlene produserer overflødig slim som samler seg i halsen, noe som skaper en irriterende tilstand som kalles postnasal drypp.

Hjem Rettsmidler

MayoClinic.com foreslår å prøve noen at-home skritt for å lindre postnasal drypp. Disse trinnene inkluderer: sniffing og svelge eller forsiktig blåser i nesen, unngå irriterende stoffer som sigarettrøyk, og drikker mye vann.

OTC Solutions

MayoClinic.com rapporterer at en over-the-counter antihistamin kan lindre postnasal drypp, spesielt hvis tilstanden er allergi relatert. Du kan også kjøpe saltvannsnesespray eller skyller eller en luftfukter for å lindre symptomene. For babyer og små barn, kan foreldrene kjøpe en myk gummisugekilden til å fjerne slim.

Se legen din

Selv om postnasal drypp er ofte et resultat av en virusinfeksjon som vil løse på egen hånd med passering av tid, anbefaler MayoClinic.com se en lege dersom: symptomene varer mer enn 10 dager; symptomer er ledsaget av høy feber, grønt eller blodig slim, eller sinus smerte; eller hvis du har astma, emfysem eller en immunsykdom. Et barns lege bør kalles hvis barnet er yngre enn to måneder, og kjører en feber, eller hvis mucus gjør pleie eller vanskelig å puste.

Hvordan er astma, bronkitt og emfysem Relatert til KOLS?

Hvordan er astma, bronkitt og emfysem Relatert til KOLS?


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom som gjør det vanskelig å puste. KOLS er den fjerde største årsaken til forebygges død i USA og en av de viktigste årsakene til dødsfall på verdensbasis.

Emfysem, bronkitt og astma

Emfysem og kronisk bronkitt er de to viktigste formene for KOLS. Personer med astma har en høyere risiko for å utvikle KOLS, men astma er ellers ikke relatert til KOLS.

Symptomer

KOLS symptomer er de av emfysem og kronisk bronkitt. De inkluderer kortpustethet, hvesing, tetthet i brystet, hyppige luftveisinfeksjoner og en kronisk hoste som produserer slim.

Årsaker

Den vanligste årsaken til kols er røyking. Andre årsaker er eksponering for passiv røyking, gasser og røyk.

Risikofaktorer

Du kan være i fare hvis du er eldre enn 40 år og er ofte utsatt for tobakksrøyk, kjemiske gasser og luftforurensning.

Behandlinger

KOLS er ikke kureres, men det er mulig å kontrollere symptomene med medisiner som antibiotika, steroider og bronkodilatorer. Kirurgi kan være nødvendig for å fjerne skadet lungevev eller utføre en lungetransplantasjon. I noen tilfeller kan legen anbefale oksygen terapi for å bidra til å levere oksygen til blodet.

Om Røyking og emfysem

The American Lung Association definerer emfysem, kronisk obstruktiv lungesykdom, som en tilstand der alveolene og luftsekk vegger mister sin evne til å strekke og trekke. Når luftblærer i lungene svekkes, at de ikke lenger har evnen til å forenkle oksygen og karbondioksid utveksling. Air blir fanget i sekker. Den vanligste risikofaktoren for emfysem er røyking.

Symptomer

Røykere i de tidlige stadier av emfysem erfaring kortpustethet forårsaket av lungebetennelse. Personer med emfysem få flere forkjølelser enn ikke-røykere og griner hoste som ikke vil gå bort. Symptomene blir mer alvorlig over tid, som å puste blir mer arbeidskrevende, lungene blir tilstoppet med slim og piping i brystet og hoste økning. Røykere med emfysem ofte hoste som de røyker og til slutt trenger oksygen fra eksterne kilder for å fullføre daglige aktiviteter.

Hvordan røyking fører Emfysem

Røyking fører ikke emfysem over natten; utvikles langsomt på grunn av røyking i mange år. Røyking fører emfysem ved irriterer lunge luftblærer, og dermed ødelegge den lungene evne til å omdanne oksygen og karbondioksyd i blod. Sigaretter brenne irreversible hull i luftblærer som ikke kan repareres. Ettersom dette fôr brenner bort, reduserer pustekapasitet.

Statistikk

US Centers for Disease Control and Prevention sier at mer enn 400.000 mennesker i året dør av sigarett-relaterte sykdommer, inkludert emfysem. CDC siterer en felles forskningsprosjekt utført av Behavioral Risk Factor Surveillance System, National Health and Nutrition Examination Survey, og US Census. Studien etablert at 59 prosent av alle dødsfall røyk er et direkte resultat av emfysem og kronisk bronkitt. I tillegg, menn lider av lungeemfysem mer enn kvinner. Kun 20 til 30 prosent av personer diagnostisert med emfysem lever lenger enn fem år.

Self-Treatment

Det finnes ingen kur for emfysem; Men når folk slutte å røyke, progresjon av lungeskade bremser ned. Folk som slutter å røyke en gang diagnostisert med emfysem erfaring økt lungekapasitet og lever lenger enn folk som fortsetter å røyke. I tillegg til røykeslutt, Physicians Desktop Reference sier at folk med emfysem bør unngå forurensning hvis mulig, lære pusteøvelser, spise et sunt kosthold for å unngå å bli undervektig, og forblir hydrert å redusere slimproduksjon.

Medisinsk intervensjon

Over tid eksponering for sigarettrøyk eroderer lungene "foringer, og i tillegg til livsstilsendringer, de eneste behandlinger for emfysem er legemidler eller kirurgiske prosedyrer. The American Lung Association viser noen av de behandlinger, for eksempel antibiotika for å bekjempe infeksjoner som pneumokokklungebetennelse, steroider og bronkodilatorer. Kirurgiske prosedyrer inkluderer lunge-volumreduksjonskirurgi, i hvilken de skadede deler av lungene fjernes, slik at friske lunger til å ekspandere. Personer med alvorlige tilfeller av emfysem, men kan trenge lungetransplantasjoner. Lungetransplantasjoner, men kan ikke gjøres hvis folk er for svak og lungeskade er for avansert.

Om Cures for Emfysem

Emfysem er betennelse i lungene. Dette forårsaker betennelse elastisiteten av lungene til å bryte ned. I denne tilstand dilatert, lungene blir fylt med luft. Emfysem er en kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), og de fysiske effektene av emfysem på lungene anses irreversible. Imidlertid kan Lungeemfysem behandlinger bremse utviklingen av sykdommen og til og med forbedre den totale lungefunksjon og kapasitet.

Unngå røyking

De viktigste forebyggende kur av emfysem er å unngå røyking. De fleste tilfeller av emfysem er forårsaket av røyking. Lungene kan ikke tolerere langvarig eksponering for tobakk. Likeledes kan emfysem også skyldes eksponering for andre kjemikalier, så vel. Unngå kjemikalier og kjemiske sprøytemidler, da disse direkte påvirker lungene.

Vekt og Klær

Bære overflødig kroppsvekt kan ha en negativ effekt på emfysem. Det stammer kroppen og forårsaker stress på lungene. Å miste overflødig kroppsvekt, eller opprettholde en ideell kroppsvekt, kan drastisk forbedre symptomene på emfysem. Også unngå iført trange klær som kan begrense puste.

Konvensjonell medisin

Emfysem behandles vanligvis med aerosol medisiner og steroid medisiner, som åpner lungene og fremme økt luftstrøm og pust. Antibiotika forhindre flere infeksjoner i de skadede lunger, og andre former for medisiner åpne opp puste trasé gjennom utvidelse, for å hjelpe personen pusten lettere.

Vitaminer

Antioksidant kvaliteter av vitamin E og vitamin C gjør dem ideelle kosttilskudd for behandling av emfysem. De kan arbeide for å bekjempe oksidanter i lungene forårsaket av sigaretter, for å hindre dem fra å skade videre ned i lungene.

Juicing

En kort diett strengt friske grønnsaker og frukt juice kan dramatisk reversere noen av de viktigste symptomene på emfysem. Disse frukt og grønnsaker er lastet med vitaminer, mineraler, næringsstoffer, enzymer og antioksidanter som vil gi en varig nytte for helsen til lungene. Rensing fordøyelsessystemet gjennom tarmen avgiftning og klyster vil også øke kroppens opptak av næringsstoffer fra disse frisk frukt og grønnsaker.

Solid Frukt og grønnsaker

Etter juicing i noen dager, bør emfysem pasienten erstatte sin tidligere diett med et naturlig kosthold, full av frukt, grønnsaker, korn, frø og nøtter. Honning, naturlige vegetabilske oljer, og sure melkeprodukter kan bli lagt til som tillegg. Denne korte kosthold bør deretter følges opp med sunnere matvaner, og denne rutinen kan gjentas fire ganger i året.

Hvitløk og sitron

Hvitløk og sitron begge har en positiv effekt på emfysem. De har varme og tørre egenskaper, kan oppløse slim, og er anti-bakteriell. De vil også åpne opp luftveiene i lungene. Ta to fersk hvitløk hansker hver morgen, og ta frisk sitronsaft i løpet av dagen.

Hvordan behandle Emfysem

Hvordan behandle Emfysem


Emfysem er en av tre sykdommene som er nevnt som kronisk obstruktiv lungesykdom. Emfysem er forårsaket av skade på airs sacs, vanligvis fra røyking. Luftveiene mister sin elastisitet og bli over oppblåst. Dette gjør det vanskelig å få luft inn og ut. Symptomer inkluderer kortpustethet, hoste med slimproduksjon, tungpustethet og tretthet. Det er en kronisk sykdom, men det finnes måter å behandle lungeemfysem som forbedrer livskvaliteten.

Bruksanvisning

•  Ha tester gjort for riktig diagnose. Testene for å spørre om er en rekke pustetester som kalles en lungefunksjonstest. Også en arteriell blodgass skal trekkes for å måle karbondioksyd og oksygen i blodet. En kiste x-ray bør inkluderes.

få en henvisning til en pulmonologist. En lunge spesialist vil være bedre egnet til å styre din emfysem enn en allmennlege. Skriv ned noen spørsmål å spørre din pulmonologist om medisiner, livsstilsendringer og måter å redusere symptom fakkel-ups.

Ta puste behandlinger. Bronchodilators er medisiner som hjelper åpne opp luftveiene gjør puste lettere. De kan bli tatt gjennom en forstøver eller en tilmålt doseinhalator. En annen måte å behandle emfysem er med inhalasjonssteroider. De bidra til å redusere hevelse i luftveiene.

Meld deg på et lungerehabiliteringsprogram. Spør du lege eller ringe et lokalt sykehus for å finne en. På rehab vil du trener og har vitale tegn som oksygen nivå og hjertefrekvens overvåkes. De vil hjelpe deg å bygge din treningstoleranse. Dette vil hjelpe til med daglige gjøremål.

Gjør snurpet leppe puste. Pust inn gjennom nesen sakte mens du teller til tre. Pung leppene som om du skulle kysse noen. Pust sakte mens du teller til seks gjennom kniper leppene. Denne type pusteteknikk behandler emfysem ved å øke utpust tid, og får fanget luft ut.

Eliminer lunge irritanter. Røyking bør stoppes. Andre lunge irritanter er parfyme, støv og muggsopp. Gjør ditt beste for å bli kvitt ditt hjem av disse irritanter.

Lær hvordan du gjør brystet perkusjon og postural drenering. Liggende i visse posisjoner hjelper avløp slim. Bryst perkusjon gjøres ved kopping hånden og lett treffer brystet over hver del av lungen. Begge teknikker kan hjelpe deg å hoste opp slim. Spør legen din før du prøver enten teknikk.

Tips og advarsler

  • Vask hendene ofte, og unngå nærkontakt med mennesker med luftveissykdommer. Får en forkjølelse eller bihulebetennelse kan føre til en oppblussing av emfysem symptomer.

Lunge Bulløst Disease

Lunge Bulløst Disease


Lunge bulløs sykdom innebærer tilstedeværelse av hva Mayo Clinic kaller "hull" i den normale lungevevet. Disse luftblærer, også kalt bulla, vanligvis forekommer i forbindelse med emfysem - en ødeleggende lunge tilstand preget av tungpustethet, hoste, kortpustethet, en stram følelse i brystet og andre tegn på respiratorisk distress. Bulla ta plassen til friskt vev ødelagt av emfysem, redusere lungenes effektivitet.

Definisjon

Begrepet "bulløs" refererer til forstørrede luftblærer i lungene kjent som bulla, ifølge Net Doctor Storbritannia. Disse tynne vegger sekker vises i endene av lungene "luftinntaket passasjer og forstyrre lungene 'normal utvidelse og sammentrekning, svekke kroppens evne til å overføre oksygen fra lungene til blodet for sirkulasjonen i hele kroppen.

Årsaker

Lunge bulløs sykdom oppstår i forbindelse med emfysem, en gradvis tap av elastisitet i lungene preget av utvidelsen av den interne luftrommene. Denne tilstanden fører til lungene for å miste sin effektivitet i å utvide og kontrahering. Fibrose, en annen sykdom forbundet med emfysem, kan redusere lungenes elastisitet ytterligere og bidra til ødeleggelse av normal lungevevet, oppmuntre utviklingen av bulla. Fritt, medikament inhalering, miljømessige toksiner eller arvelige sykdommer kan alle føre til bullae formasjonen, i henhold til CTS Net.

Diagnose

Pasienter som tidligere er diagnostisert med emfysem eller fibrose i lungene kan medføre risiko for lunge bulløs sykdom. Leger bruker CT-bilde skanninger av brystet for å påvise tilstedeværelse av bulla i lungene, på jakt etter kjennetegn - for eksempel komprimering av omkringliggende lunge vev. CTS Net legger til at komplikasjoner - som for eksempel infeksjoner eller pneumothorax - kan også indikere bulløs sykdom.

Behandling

Ifølge Net Doctor Storbritannia er pasienter med lunge bulløs sykdom vanligvis får medikamentell behandling, ofte gjennom inhalant medisiner. Salamol, en astma medisin, slapper luftrom for å tillate mer oksygen å komme inn, det samme gjør ipratropiumbromid - et stoff også brukes til å behandle kronisk obstruktiv lungesykdom. Pasienter kan også ha nytte av steroid behandlinger. I noen tilfeller kirurgiske prosedyrer kan forbedre symptomene. CTS Merknader lister stifting og suturering av bulla som to effektive kirurgiske metoder.

Betraktninger

Net Doctor UK råder pasienter som lider av lunge bulløs sykdom til å gi opp røyking eller andre risikofylt atferd mens forfølge en aggressiv behandlingsregime hvis de forventer å forbedre deres tilstand. Individuelle symptomer vil diktere behandlingsstrategier. En pasient med en kronisk hoste, for eksempel, vil reagere bedre på medikamentell behandling enn kirurgi. Pasienter som lider av farlige komplikasjoner, som infeksjoner, på den annen side, kan kreve kirurgisk inngrep, i henhold til CTS Notes.

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald


Tykk, discomfiting slim kan være et resultat av vedvarende bihulebetennelse eller kjølvannet av en forkjølelse. Uansett, kan noen selvhjelpstiltak øke komforten og hastighet helbredelse. Faktisk vil tipsene som tilbys her forbedre sinus helse generelt.

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald

•  Drikk rikelig med vann. Tykk, stilleflytende slim er et signal til å drikke mer vann. Den vanlige visdom er åtte glass vann om dagen, men Mayo Clinic påpeker individuelle behov varierer. Selv mild dehydrering, ifølge Mayo Clinic, får deg til å føle deg sliten. Og det sikkert fører til en fortykkelse av sinus sekreter. For å være sikker, anbefaler Mayo Clinic mellom ni og 13 kopper drikker per dag.

•  Legg fuktighet til luften. En annen måte å løsne slim er å bruke en vaporizer eller luftfukter. Spesielt om vinteren, når forkjølelse og bihulebetennelse er utbredt, tørre innendørs varme angrep bihulene. Ifølge US Department of Health and Human Services, kan en kul-tåke luftfukter eller damp vaporizer løsne slim. Det er best å bruke vann, og for å være sikker på at filtrene er rene og mugg-fri.

Skyll bihulene. En annen, mindre kjent tilnærming til lindrende plugget lomme passasjer er å bruke sinus vanning. The Mayo Clinic antyder en saltholdig løsning av ¼ ts. salt til 2 kopper kroppstemperaturen vann. Ved hjelp av en pære sprøyte, klem løsningen i hvert nesebor, så la det flyte ut igjen fra neseborene. Dette vil lindre irritert passasjer og kan bidra til å fortynne og fjerne slim. Dersom du har tilbakevendende problemer, kan det være verdt det å investere i en enhet som en Waterpik eller Interplak med en nasal vanning vedlegg. Den pulserende handling har vist seg å forynge skadet nesegangene og sinus hulrom. Hvis arbeidsplassen er spesielt tørr, tote langs en liten klemme flaske saltoppløsning, som er tilgjengelig i apotek (se Ressurser).

Hint

  • Puss nesen forsiktig. Noe så enkelt som å blåse nesen hardt kan faktisk kjøre slim dypere inn i sinus hulrom. Resultatet kan være en økning i antallet og varigheten av bihulebetennelse.