Digidexo.com

koloskopi nøtter

Hvorfor ingen fersk frukt og grønnsaker før en koloskopi?

Hvorfor ingen fersk frukt og grønnsaker før en koloskopi?


En koloskopi er en kreftscreeningverktøy anbefales rutinemessig for de som er over 50 år gammel og tidligere hvis familiens historie indikerer. Forberedelse til prosedyren innebærer tømming av tykktarmen. Harvard Medical School sier, "tømme innholdet i tykktarmen er det første kravet for en vellykket koloskopi." Det betyr at du må slutte å spise all mat dagen før, inkludert frukt og grønnsaker, og ikke spise igjen før etter inngrepet.

Flytende Diet

Dagen før prosedyren pasienten går på en klar væske diett. Det finnes ingen unntak. Du kan også bli bedt om å unngå nøtter, frø, skrog, skinn eller andre uløselig fiber for en dag eller mer før du begynner klare væsker, ifølge Harvard Medical School. "Klar væske diett" bokstavelig talt betyr bare væsker du kan se gjennom: vann; fettfri kjøttkraft; filtrert fruktjuice uten masse; te eller kaffe uten tilsatt fløte.

Bekymringer

Snakk med legen din om alle medisiner og kosttilskudd du tar. Diskutere eventuelle og alle bekymringer du har om forberedelsene til koloskopi.

Koloskopi Prep

Tømming av kolon trenger å ta kolonoskopi prep, en løsning som er utformet for å tvinge innholdet i tykktarmen ut. Tømme kalenderen din, følg instruksjonene og bo nær hjemmet.

Hensynet

Den klare væsken kosthold og koloskopi prep er designet for å rense ut tykktarmen slik at omfanget kan vise vev. Hvis omfanget støter noen avfall i tykktarmen, vil du bli sendt hjem og bedt om å komme tilbake en annen dag.

Forebygging

Regelmessige koloskopier identifisere og fjerne polypper som kan bli eller allerede er kreft. Ifølge University of Cincinnati, "Mens koloskopi krever forberedelse, det er for øyeblikket den mest nøyaktige måten å få svaret du trenger om din kolon helse." Koloskopier kan hindre behovet for kreft behandlinger i fremtiden.

Koloskopi Prep tips

En koloskopi er regnet som gullstandarden for tykktarmskreft screening, og for at en lege å best vise kolon fôr, er det nødvendig med en tarm forberedelse. Dette innebærer både å drikke en spesiell løsning samt unngå fast føde før selve testen for å oppnå de beste resultatene og oppdage tykktarmskreft.

Overgang til en flytende diett

Når du forbereder for en koloskopi, vil du bli bedt om å konsumere kun klare væsker minst 24 timer før prosedyren. Fordi kosthold og tarm forberedelse mål å rense avfallsstoffer fra tykktarmen, begynner lysne matinntaket to til tre dager før selve testen. Dette inkluderer å eliminere slow-fordøye matvarer som kjøtt, egg, nøtter og grønne greener i favør av high-fiber matvarer som grønnsaker og frukt.

Har forsyninger på hånden

Før du begynner din flytende diett og tarm forberedelse, sørg for at du har alle forsyninger du trenger for hånden. Kontroller at du har kylling og grønnsaksbuljong, eple eller hvit drue juice, flaskevann som inneholder elektrolytter, sportsdrikker, samt rikelig med toalettpapir, tørkepapir og baby wipes som ikke inneholder alkohol, som kan være tørking.

Drikk rikelig med væske

Tarmmidler som inneholder natriumfosfat kan være dehydrerende, noe som gjør drikke rikelig med vann og sportsdrikke viktig å føle seg vel og forebygge nyreskader. Du bør også unngå å drikke alkohol og kullsyre drikker, da disse kan være dehydrerende.

Hold Forberedelse ved romtemperatur

Mens du kan bli fristet til å kjøle utarbeidelse væske for å forbedre sin smak eller hastighet hvor fort du drikker det, kan den kalde temperaturen føre magen til å innsnevre og krampe. I stedet, holde forberedelse ved romtemperatur med mindre annet er angitt.
Hvis du forventer å ha vanskeligheter med å drikke forberedelse, kan du be om en pille avføringsmiddel som må tas hvert 15. minutt. Hvis du blir alvorlig kvalm på noe punkt under koloskopi forberedelser, kan du kontakte legekontoret.

Hovne føtter ved Parkinsons sykdom

Hovne føtter ved Parkinsons sykdom


I henhold til Parkinsons sykdom Foundation, hovne føtter ikke en direkte symptom på Parkinsons sykdom. Imidlertid kan hovne føtter eller ankler være en bivirkning av visse anti Parkinsons medisiner.

Medisiner

Anti-Parkinson-medisiner som er kjent for å muligens føre til hevelse inkluderer Parlodel (bromokriptin), Mirapex (pramipexol), Requip (ropinirol), Apokyn (apomorfin) og Symmetrel (amantadin).

Indirekte årsaker

Hovne føtter kan være en indirekte symptom av Parkinsons sykdom når det oppstår sirkulasjon problemer hos pasienter hvis bevegelser er sterkt begrenset i en lang tidsperiode.

Behandling

Hovne føtter kan behandles hjemme ved å heve bena over hjertenivå mens du ligger nede, trene bena, iført støttestrømper, og forbruker en lav-natrium diett.

Når skal man oppsøke lege

Medisinsk hjelp må innhentes dersom foten hevelse er ledsaget av kortpustethet, brystsmerter, en nedgang i urinmengde, feber eller føttene er varmt å ta på.

Forebygging

Hovne føtter kan forebygges ved å ikke sitte eller stå stille i lange perioder av gangen, ikke på seg restriktive klær, trene regelmessig og å miste vekt hvis nødvendig.

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter


Mange mennesker i arbeidsstyrken har jobber som krever at de tilbringer mesteparten av sin arbeidsøkter står på føttene. Bruke timevis stående kan være ubehagelig og føre beinet og føtter smerte. Selv når det ikke er noen mulig måte å redusere tiden brukt på føttene, er det noen måter for å gjøre står opp på jobben lettere på kroppen din.

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter

•  Ta pauser så ofte som mulig og finne et sted å sitte ned i pausene. Sitte ned tar presset frem dine ben og føtter, gi dem tid til å hvile.

Sørg for at arbeidsflaten er i en komfortabel høyde hvis du jobber på en teller eller bord. Bøyd over og når opp mindre kan bidra til å minske belastningen på føtter og ben. Hvis arbeidsflaten ikke kan justeres, snakke med arbeidsgiveren din om å få en plattform å stå på.

Bøy det ene beinet på en gang litt for å ta presset ut av det og la den slappe av. Alternative beinet som blir avslappet for å gi hver etappe en liten pause innimellom.

Praksis god holdning når du står. Når du må stå i lange perioder av gangen, er det viktig å stå opp høy.

Walk riktig når du er på føttene hele dagen på jobb. Hold hodet opp med haken parallelt med bakken. La armene svinge naturlig og holde føttene peker rett foran deg.

Bruk komfortable, velsittende sko med skikkelig støtte. Walking sko med polstret bue støtter fungere godt for arbeiderne står på føttene i lengre perioder av gangen. Noen sko er også laget med anti-utmattelses teknologi, som er utformet for å minimere belastningen på føttene.

Hvordan bruke Dr. Scholls Masserer Gel Arch Støtter

Ifølge Mayo Clinic, over-the-counter bue støtter kan brukes for å hindre smerte fra slike forhold som plantar fasciitis (betennelse i bindevevet på undersiden av foten) og metatarsalgia (smerter i ballen av foten ). Dr. Scholls masserer Gel Setter er en type fot støtte. Disse skjærene er tilgjengelige uten resept og er svært enkel å bruke. I tillegg til å lindre smerte forbundet med disse tilstander, kan de brukes til å redusere vanlige påkjenninger på foten.

Hvordan bruke Dr. Scholls Masserer Gel Arch Støtter

Sett den støtten venstre gel inn i din venstre sko, med gel siden ned.

Gjenta dette trinnet med riktig masserer gel støtte.

Test dem ved å ta noen skritt. Det kan ta en stund å bli vant til denne følelsen. Pass på at støtte gel ikke forårsaker smerte eller intens ubehag.

Hvis du kjører eller utføre fysisk aktivitet, gå sakte i begynnelsen. Bli vant til buen støtte før du utfører de mest livskraftige deler av treningen.

Sett buen inserts hvert halvår.

Hint

  • Ifølge Dr. Scholl-tallet, er disse bue støtter ment å bli brukt hele dagen lang. De bør ikke skifte i skoen. Hvis du kjenner at de sklir rundt, kjøpe en annen størrelse.
  • Snakk med legen din. Hvis du har kronisk foten smerte, sjekk med en medisinsk faglig å sørge for at denne type bue støtte ikke vil gjøre tilstanden verre.
  • Hvis du føler smerte mens du bruker støtter, ta dem ut av deg skoene og diskutere problemet med legen din. Buen støtter er ikke en levedyktig erstatning behandling for fot-relaterte helseproblemer.

Hvordan til is Hovne ben og føtter

Ben og føtter kan bli oppsvulmet på grunn av en rekke faktorer, som blant annet stå i lange perioder av gangen, graviditet og skade. Hovne ben, ankler og føtter kan være svært ubehagelig, som vevet strekker seg for å imøtekomme betennelse. Hvis du lider av hovne ben eller føtter, er det viktig å ise det berørte området umiddelbart for å unngå skader og redusere smertefulle symptomer.

Hvordan til is Hovne ben og føtter

•  Fjern press fra plagede området. Umiddelbart etter merke hevelse, stoppe noen aktivitet og sitte ned. Fortsetter å delta i anstrengende aktivitet eller plassere utilbørlig press på området vil bare øke betennelse.

Løft foten. Dette forbyr blod samler seg i hoven vev, og bidrar til å redusere betennelse. Sitt på en sofa eller stol og rekvisitt beinet og foten opp med en pute å dempe betent vev.

Bruk en is-pack. Pakk en is-pack i papirhåndkle og hold på plagede området i tre minutter om gangen. Pass på is-pack er pakket slik at du ikke skader nervene i foten eller beinet. Fjern ispose etter tre minutter. Vent tre minutter og deretter gjenta til betennelse minimerer.

Ta en smertestillende og betennelsesdempende medisin. Ibuprofen, Tylenol og Advil alle arbeide for å redusere betennelse og redusere smertefulle bivirkninger. Fortsett å ta medisinen, å følge instruksjonene på etiketten, inntil smerte og betennelse avtar. Ta kontakt med din lege hvis hevelse ikkje mindre innen 12 timer.

Identifisere årsaken til hovne ben og knær. Betennelse i bena er ofte forårsaket av vann i kroppen og dårlig blodsirkulasjon; blod samler og trykks i den nedre del av kroppen, forårsaker blodkarene til å lekke fluid inn i vev i ben, føtter og ankler. Betennelse kan oppstå under graviditet, etter skade eller på grunn av mer alvorlige forhold, så det er viktig å snakke med en lege hvis du er usikker på hva som forårsaket hevelse.

Hvordan Prep for en koloskopi

Hvordan Prep for en koloskopi

Golytely

Golytely er et pulver som er blandet med vann. Legen bestiller koloskopi vil skrive deg en resept på det. Du vil motta instruksjoner fra apoteket om hvor mye av løsningen å drikke og i hvilke intervaller å drikke det. Du bør sørge for at du har ikke noe der å gå for resten av dagen når du begynner å drikke det fordi det vil gi deg diaré. Hensikten er å få kolon helt renset for testen. Din diaré vil etter hvert slå inn til klar væske. Her er da klar for testen. Denne behandlingen er gjort kvelden før koloskopi er planlagt.

Fosfor-brus

Det andre alternativet for å forberede en koloskopi er å bruke Phospho-brus. Kjøpe Phospho-brus på noen narkotika butikken og blande pulveret med litt vann. Drikk det og deretter fortsette å drikke et par glass vann. Du må da gi deg selv en klyster. To av disse tingene kombinert skal eliminere all din avføring til du ser bare klar væske. Du vil da være klar for test neste dag.

Ingen mat og rikelig med væske

Når du har fullført ett av de to kolon renser ovenfor du trenger for å holde seg borte fra noe mat. Å spise mat før koloskopi vil bare fylle din kolon opp igjen, og ønsker du det å bli klart. Da må du fortsette å drikke klare væsker som vann, eplejuice, kaffe eller te. Dette er nødvendig for å holde deg hydrert før testen er over. Bør følges disse tiltakene fra midnatt natten før testen før testen er fullført.

Behandlinger for Kalde Føtter

Behandlinger for Kalde Føtter


Brrrrr! Har du problemer med kalde føtter? Kalde føtter kan gjøre det vanskelig å sove om natten, og de kan være en distraksjon i løpet av dagen. Heldigvis behandling kalde føtter er ikke vanskelig. Det er flere måter du kan behandle dine kalde føtter for å gjøre dem varm og komfortabel - fra iført lag med sokker til å dyppe dem i varmt vann.

Sokker

Hvis du kronisk lider av kalde føtter, spesielt om natten, kan iført sokker bidra til å holde føttene varme. Lagdeling sokker kan spesielt hjelpe. For det innerste laget, plukke et par sokker med naturlige fibre eller laget av et syntetisk stoff som transporterer fuktighet vekk fra føttene. For det ytterste laget, velger løsere sittende sokker som er laget av et isolerende materiale, slik som ull. Denne kombinasjonen vil holde føttene tørre og holde på varmen som genereres av din egen kropp.

Varmt vann

Soaking føttene i varmt vann, eller tar et bad eller dusj i varmt vann, er en god behandling for kalde føtter. Ikke bruk vann som er varmt, fordi dette kan føre foten smerte og muligens brannsår. Soaking føttene i varmt vann er effektivt fordi vannet omgir foten og varmer hele overflaten. Forsiktig swishing føttene vil hjelpe sirkulere vannet, tar bort vannet kjøles av dine kalde føtter.

Trening

Kalde føtter kan være forårsaket av dårlig sirkulasjon. Trene øker blodsirkulasjonen og vil hjelpe varm dine kalde føtter. Aerob trening er bedre enn mosjon for det formål å behandle kalde føtter.

Rubbing

Rubbing føttene gir varme på to måter. Hvis du eller noen andre gnir føttene med varme hender, vil det overføre varmen fra hendene til føttene. Du vil også produsere varme gjennom friksjon, noe som fungerer selv om du gni kalde føtter sammen.

Advarsel

Kalde føtter kan være et symptom på en sirkulasjons blodsykdom, diabetes og andre sykdommer. Hvis du ofte opplever kalde føtter, konsultere legen din for å finne ut om det er en underliggende årsak som krever medisinsk behandling.

Hva er årsakene til brennende føtter?

Hva er årsakene til brennende føtter?


Brennende føtter, eller brennende fot syndrom, er en tilstand der føttene føles smertelig varmt. Det er vanlig for folk som er 50 og eldre å klage om syndromet og dens symptomer. Selv om det er ulike årsaker som kan bringe på brennende fot syndrom, de fleste av dem er ikke alvorlig. Gjennom ulike behandlinger og endringer i livsstil, kan de fleste symptomer på brennende føtter kontrolleres.

Symptomer

Det vanligste symptomet på brennende fot syndrom er følelsen av føttene brenner. Noen ganger denne brenn kan føle smertelig varmt; andre ganger brenning kan være mild. Andre symptomer på brennende fot syndrom er rødhet, hevelse eller en stikkende følelse i føttene. Noen ganger denne brenn kan være så smertefullt at en person kan ha problemer med å sove.

Årsaker

Årsakene til brennende føtter kan være noe så enkelt som slitne føtter eller sko som ikke passer ordentlig. Hvis du finner deg selv stående på føttene for lange perioder av dagen, kan dette være årsaken. Andre, mindre alvorlige årsaker er irriterende stoffer eller soppinfeksjoner som fotsopp. Mer alvorlige årsaker til brennende føtter er alkoholisme, nerveskader, skjoldbrusk dysfunksjon, blodsykdommer diabetisk nevropati, HIV / AIDS, nyresvikt, leverskader, gastric bypass kirurgi, perifer karsykdom og anemi.

Ved å søke behandling

Søk medisinsk behandling umiddelbart dersom den brennende følelsen kommer plutselig etter at du har vært utsatt for et giftig stoff. Det samme gjelder hvis du er diabetiker og brennende følelse plutselig kommer på og føttene har åpne sår.

Hvis den brennende følelse fortsetter etter at du har prøvd egenomsorg i flere uker, planlegge en avtale for å se din lege. Det er også best å gjøre en avtale om brenning har blitt intense, mer smertefull, begynte å spre seg inn i bena, eller du har mistet følelsen i tærne og føttene.

Diagnose

Du Legen vil ønske å vite hva som forårsaker føttene til å føle at de brenner før han foreskriver en behandlingsplan. Du vil sannsynligvis bli bedt om nyere historie og helse. Tester som en MR, vil blodprøver og røntgen kjøres i et forsøk på å finne årsaken til dine symptomer.

Behandling

Hvis årsaken til dine brennende føtter er så enkelt som slitne og overarbeidede føtter, kan du bli bedt om å hvile føttene på et forhøyet nivå, slitasje mer komfortable og bedre tilpassede sko eller suge føttene i et badekar med kaldt vann. Du kan også bli bedt om å bære magnetisk terapi innleggssåler. Hvis smertene er forårsaket av en infeksjon, vil du mer enn sannsynlig være foreskrevet en aktuell krem ​​og antibiotika for å behandle soppinfeksjon. Hvis symptomene er forårsaket av en alvorlig sykdom, vil at sykdom må behandles for å lindre brenning i føttene.

Remedy for Kalde Føtter

Enten på grunn av visse medisinske tilstander eller til og med været, kalde føtter er ikke bare smertefull, de er også ofte et symptom på en mer alvorlig tilstand. Les videre for hva du bør vite om årsaker og behandling av kalde føtter.

Årsaker

Blodet sirkulerer i hele kroppen din system, skaper følelser av varme og regulere kroppstemperaturen. Men noen ganger kroppens sirkulasjon ikke fungerer ordentlig, og blod når ikke ekstremiteter slike som føttene. Dette fører til følelsen av kalde føtter.

Noen, slik som de med diabetes, som allerede har dårlig sirkulasjon, noe som betyr at de er mindre i stand til styre fornemmelser som påvirker føttene. En annen vanlig årsak er perifer vaskulær sykdom (PVD), som innebærer blodårene som fører blod til og fra hjertet. Pasienter med PVD har plakk i arteriene, noe som bremser blodstrømmen. Kalde føtter, samt hyppige kramper, hevelse og smerte, er alle symptomer på PVD.

Kalde føtter kan også være et resultat av følgende:
• Røyking
• fedme
• stillesittende livsstil
• skjoldbruskkjertelen eller nerveforhold
• graviditet
• høyt blodtrykk eller kolesterol

Behandlingstilbud

Folk som ofte opplever kalde føtter bør ta skritt for å gjenopprette blodsirkulasjonen i kroppen. I tillegg til de følgende trinn, er det viktig å ta opp den tilstand som forårsaket kalde føtter i første omgang. For eksempel de som røyker bør slutte å røyke, og høyt blodtrykk pasienter bør ta medisiner for å beste regulere blodtrykket.

I tillegg kan følgende livsstilsfaktorer øke blodsirkulasjonen og varmer føttene:
• Tren regelmessig (fleste dagene i uken for 30 til 60 minutter)
• slitasje komprimering slange eller sokker som stimulerer sirkulasjonen selv når du sitter
• bruke verneutstyr som holder føttene varme
• bruk produkter designet for å fremme sirkulasjon, for eksempel en seng eller ben kile mens du sover

Ved å søke hjelp

Fordi kalde føtter kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, slik som dyp venetrombose (blodpropp i beinet som kan vise seg dødelig), er det viktig å søke lege om hjelp for kroniske kalde føtter. Selv om årsaken er lett løses ved økt mosjon, kan en lege teste for dårlig sirkulasjon og gi råd om å gjenopprette blodsirkulasjonen i beina.

Brennende føtter Symptom

En brennende følelse i føttene kan være forårsaket av et stort spekter av tilstander, noen svært mild og litt mer alvorlig. Finne årsaken til den brennende følelsen er nøkkelen til riktig behandling, slik at de som fortsatt opplever dette symptomet bør se en medisinsk faglig.

Mekanisk Load

Mekanisk overbelastning er betegnelsen som brukes av medisinske fagfolk til å beskrive føtter som har rett og slett hatt en lang dag. Denne tilstanden er spesielt vanlig hos de som er på beina mesteparten av dagen, er overvektig eller har varme og svette føtter på grunn av en hard treningsøkt.

Nerve Damage

Brennende føtter er ofte et tegn på nerveskader. Nerveskade fører til en brennende følelse foten kan stamme fra en rekke grunner, inkludert diabetes, alkoholisme, vitamin B-mangel og tungmetallforgiftning.

Blodsykdommer og sirkulasjons betingelser

Den blodsykdommer trombocytopeni, pernisiøs anemi og den sjeldne sirkulasjonsforstyrrelse erythromelalgia kan også forårsake en brennende fot.

Lokalisert Burning Foot

Når den brennende følelse er lokalisert til visse partier av foten, eller bare en fot, kan følelsen skyldes en fungal infeksjon slik som fotsopp.
Metatarsalgia og Mortons neuroma er også forhold som forårsaker en lokalisert brennende følelse i foten, vanligvis mot fronten av foten.

Symptomlindring

Det er mange måter å finne lindring fra den brennende foten symptom. Prøv soaking føttene i kaldt vann eller massere kjøling kremer og salver over det berørte området. Iført bomull, ikke syntetisk, sokker og demping eller støtdemping innleggssåler kan også gi en viss lettelse.

Brennende føtter Problemer

The Mayo Clinic beskriver tilstanden brennende føtter som "... følelsen at føttene er smertelig varmt ... I noen tilfeller kan dine brennende føtter være så smertefullt at det forstyrrer søvnen din." Det er mange sykdommer som skaper følelsen av brennende føtter, og det finnes også genetiske årsaker til tilstanden. Selv om operasjonen kan være nødvendig for å kurere tilstanden, er det en rekke av enkle fremgangsmåter og medikamenter som er verd å vurdere først.

Alkoholisme

Alkoholavhengighet og avhengighet skaper en kjemisk ubalanse som over tid skader på nervesystemet, ifølge Mayo Clinic. Denne skaden har ofte følelsen av brennende føtter, som alkoholikere er mer sannsynlig å ha problemer med blodsirkulasjonen og nevrologiske komplikasjoner.

Diabetes

Brenn føtter er også en betingelse ofte assosiert med diabetes. Økte nivåer av blod sukker skade nerveceller og omkringliggende vev, skaper nummenhet, prikking, brennende smerte eller følsomhet for berøring. Diabetes er vanligvis behandles gjennom en daglig diett av kosthold, mosjon og medisiner.

Genetisk Disorder

Arvet forhold, for eksempel familiær brennende føtter syndrom, har blitt dokumentert. Identifiserte tyske forskere ved Universitetet i Munster i 1999 bestemte kromosomer som skaper en tilstand i familier som påvirker unmyelinated nervefibre, som produserer en brennende følelse i føttene. Omfanget av denne sykdommen er ikke kjent, og legene sier mer forskning er nødvendig for å finne den beste behandling.

Fotsopp

Fotsopp, også kjent som tinea corporis, er muggsopp (dermatofytter) som create prikking, kløe og en brennende følelse over infiserte området. Fotsopp sprer seg raskt i fuktige, fuktige områder og kan overføres mellom mennesker, objekter og kjæledyr. Behandlingen innebærer å opprettholde tørre føtter og anvendelse av en over-the-counter medisiner. Alvorlige infeksjoner kan kreve en resept for en oral medisin.

Anemi

Unnlatelse av å få de nødvendige daglige behov for vitaminer reduserer kroppens evne til å produsere røde blodceller. Denne mangel reduserer mengden av oksygen som tilføres til kroppen gjennom friske røde blodceller. De ekstremiteter, for eksempel på hender og føtter, er vanligvis den første til å oppleve en brennende følelse som et resultat av denne mangel på oksygen. Anemi er en tilstand som tar måneder eller år, for å utvikle og er behandlet av med vitamintilskudd eller injeksjoner.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom, også kjent som posterior tibial nerve nervesmerter, er en betennelse i nerven "forårsaket av kompresjon av posterior tibial nerve, som går gjennom en kanal nær hælen inn i fotsålen," ifølge National Institutes of Helse. Kompresjonen er forårsaket av overdrive eller skade, og, selv om de fleste behandling begynner med resten og immobilisering av området med en spenne, er operasjonen som kreves for å redusere kompresjons i alvorlige tilfeller.

Botemidler for sirkulasjonsproblemer i Ben & Føtter

Dårlig sirkulasjon i beina og ben, også kjent som perifer vaskulær sykdom, oftest stammer fra fortykkelse og herding av dine arterieveggene. Denne herding er ofte et resultat av sykdommer som diabetes, en mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå. De vanligste symptomene på dårlig sirkulasjon er kramper i leggen, nummenhet og kulde i foten og endringer i huden farge.

Behandling

Din lege eller kirurg kan behandle dårlig sirkulasjon i en rekke måter. Hvis du er diabetiker, kontrollere blodsukkernivået er svært viktig siden konsekvent høyt blodsukker kan skade nerver og begrense blodtilførselen til bena og føttene. Legen kan også foreskrive medisiner som skal forhindre blodpropp. Disse legemidlene vil tynne blodet og gjør flyten lettere i fortykket arterier. Hvis legen din bestemmer seg for å behandle blokkeringer i arteriene, kan han bruke angioplastikk å utvide dem eller, i alvorlige tilfeller, bruk en blodåre fra en annen del av kroppen for å omgå den.

Home Care

Enkle endringer i livsstil kan hjelpe deg med å kurere sirkulasjonsproblemer til dine føtter og ben. Deltagelse i fysisk aktivitet som gåing eller svømming kan både hjelpe blodgjennomstrømningen og redusere blokkeringer i blodårene dine. En diett med mindre fett og mer fiber kan også hjelpe tynne blodet, noe som gjør det bevege seg lettere gjennom blokkerte arterier. Redusere stress og røykeslutt er også viktige måter å kurere dårlig sirkulasjon, som røyking bygger opp plakk i arteriene og stress begrenser flyten av blod til kroppens organer.

Foot og Leg Care

Riktig fot og ben omsorg kan gå langt i herding sirkulasjonsproblemer. En daglig mosjon for å legge på ryggen og heve føttene vil hjelpe friskt og oksygenrikt blod flyte gjennom bena. Også en daglig suge i varmt vann vil hjelpe til å lindre symptomene. Dårlig sirkulasjon kan gjøre helbredelse av sår og kutt vanskelige i føttene. Du ønsker å være ekstra forsiktig for ikke å forårsake noen traumer til føttene hvis du har dårlig sirkulasjon. Husk å bruke riktig fottøy, og i noen alvorlige tilfeller, se en lege for å hjelpe deg å klippe tåneglene.

Hvorfor Føtter og ben Swell?

Etter en lang dag med jobb der du står eller sitter er et krav, mange av oss kan komme hjem og "sette beina opp." Vi ofte gjør dette fordi våre føtter og ben er verkende og noen ganger hovne. Årsakene til at føtter og ben svelle kan ikke generaliseres; derfor nøye merke til omstendighetene rundt hendelsen. Bare en helse-omsorg leverandøren kan diagnostisere den spesifikke årsaken til hevelse; Dette oppnås vanligvis ved en medisinsk undersøkelse, sammen med blod og andre prøver.

Betydning

Hevelse i føtter og ben er kjent som perifert ødem; denne tilstanden fører til hevelse på grunn av unormal væske buildup i det berørte området. Betennelse i vevet er en annen grunn til at hevelsen skjer. Hevelse kan oppstå i leggene, lårene, føtter eller ankler --- eller noen eller alle av de ovennevnte. Mange grunner for ben og føtter hevelse; Noen årsaker er ufarlige, mens andre kan være livstruende. Ta kontakt med din lege for å fastslå den eksakte årsaken til væskeretensjon og hevelser.

Effekter

Perifert ødem --- eller væske buildup --- er noen ganger tilskrives tyngdekraften eller systemiske problemene. Ødem produserer en effekt hvor fluider blir fanget i leg vev og forårsaker svelling. Klinikere ved Mayo Clinic sier at sirkulasjonssystemet, lymfesystemet og nyrene bidrar til riktig fordeling av kroppens væske, så problemer med disse områdene kan føre til ødem. Inflammasjon kan være påvirket av en immunsystem-respons, som ville være tilfelle med revmatoid artritt. Pauser eller forstuinger er også viktige årsaker til vev betennelse i bena og føttene.

Årsaker

Felles faktorer som bidrar til dine føtter og ben hevelse kan inkludere stående eller sittende i lange perioder av gangen, som med lange turer i fly eller biler. En skade, for eksempel en forstuing; å være overvektig eller gravid; eller alder kan også forårsake væskeretensjon. Imidlertid kan mer alvorlige årsaker inkluderer blodpropp og hjerte, nyre eller leversvikt. Leg infeksjoner, underernæring, insektsbitt eller stikk, åreknuter, kirurgi og enkelte medisiner kan også forårsake hovne føtter og ben.

Forebygging / løsning

Når hevelse i bena og føttene oppstår, eksperter ved University of Maryland anbefaler heve føttene. For å gjøre dette, legg deg ned og heve føttene over nivået på hjertet ditt. Når du tar lange bilturer, stoppe hver time eller så, strekke på bena og gå rundt. Mens du flyr, stå opp og gå rundt for å holde væske fra coagulating i føttene og leggene. Hvis du opplever smerte mens du prøver å gå rundt, holde seg på føttene og trene bena i stedet.

Advarsel

Hvis du opplever brystsmerter, kortpustethet, forvirring eller svimmelhet kombinert med beinet hevelse, ringe 911, eller gå til nærmeste sykehus akuttmottaket. Ifølge Mayo Clinic, kan disse symptomene være et tegn på en alvorlig hjertesykdom. Videre, hvis du har feber, eller hvis benet eller foten er rød, hoven og varm å ta på, kontakt lege umiddelbart.

Kløende Hender & Føtter Symptomer

Kløende hender og føtter er ofte på grunn av allergiske reaksjoner, bakterier eller sopp. De fleste årsaker til kløende hender og føtter er relativt ufarlig, men en lege bør konsulteres for å utelukke komplikasjoner og begynne behandlingen.

Allergier

En allergisk reaksjon på ytre agenter som kjemikalier, insektbitt, planter og dyr, eller til og med klær kan forårsake kløende hender eller føtter. Visse medisiner eller mat kan også forårsake en allergisk reaksjon.

Dyshidrosis

Dyshidrosis er en hud tilstand som forårsaker et kløende utslett på håndflatene og fotsålene. I alvorlige tilfeller, sprukken hud og blemmedannelse kan forekomme. Kortikosteroider kan forskrives som behandling.

Eksem

Eksem, også kalt dermatitt, er en vanlig hud sykdom som forårsaker kløe, hevelse og rødhet. Reseptbelagte kremer kan lindre symptomer og fremme helbredelse.

Psoriasis

Psoriasis kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert hender og føtter. Rød flassende hud, kløe og smertefulle ledd er symptomer på psoriasis.

Keratolysis

Keratolysis er en bakteriell infeksjon som påvirker fotsålene og håndflatene. Dreven svetting og tettsittende klær kan forverre tilstanden og anti-bakterielle medisiner er ofte brukt for behandling.

Fotsopp

Fotsopp vanligvis påvirker føtter og tær, men i noen tilfeller soppen kan spre seg til hendene. Dette kan føre til kløe, rødhet, blemmer og flassende hud. Anti-fungal medisiner vil vanligvis klare opp fotsopp.

Øvelser for klumpføtter

Begrepet "klumpfot" brukes for å beskrive av foten defekter som vises ved fødselen. De fleste babyer med tilstanden vil ha føtter som vri til den ene siden. I de fleste tilfeller, babyer med klumpføtter er ellers frisk. Selv om kirurgi er tilgjengelig for å korrigere en klumpfot, anbefaler Mayo Clinic i Ponseti metoden, som innebærer en rekke reposisjonering øvelser, eller også effektive fransk metode. Ifølge Medical-Dictionary.com, er korrigere klumpføtter vanligvis gjøres i de tre første månedene av livet.

Ponseti Method

Ifølge Ponseti International Association, kan de fleste babyer med klumpføtter bli kurert i seks til åtte uker. Den Ponseti metoden er best ansatt i løpet av barnets første uke eller to, fordi vevet som utgjør leddbånd og sener er fortsatt veldig elastisk. En gang per uke, er babyens føtter strukket og manipulert tilbake i riktig posisjon. Etter tøyningsøvelser, er babyens føtter satt i en gipsavstøpning som hjelper justere bein.

Den franske Method

Ifølge SurgeryEncyclopedia.com, er den franske måten å irettesette klumpføtter mer intens enn Ponseti Method. Dette regimet innebærer daglig fysioterapi der foten er forsiktig strukket. Etter tøyningsøvelsene, som innebærer å manipulere foten tilbake i formen, blir foten da tapet i stilling. Du kan imidlertid fjerne tapen å rengjøre foten og gjøre tøyningsøvelser hjemme. Du må ta med babyen til fysioterapi fem ganger per uke i tre måneder. Taping foten vil fortsette til barnet begynner å gå.

Hjem Practice

Selv om Ponseti og fransk metode er effektive for å korrigere klumpføtter, vil du trenger for å forfølge ulike øvelser for å hjelpe barnet ditt fortsette sin klumpfot korreksjon hjemme når behandlingen er ferdig. Ett av målene er å styrke musklene på utsiden av foten. Svømming er god terapi siden den bruker alt av foten muskler uten mye motstand. Andre nyttige øvelser inkluderer å ha barnet ditt bruke siden av foten til å sparke en ball, gå opp lysbilder på en lekeplass eller bruke tærne til å plukke opp små gjenstander som knekt eller andre leker.

Koloskopi magesmerter

En koloskopi er en medisinsk test som undersøker magesmerter, skjermer for tykktarmskreft og ser for unormal vev i tykktarmen, for eksempel polypper. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for en lege for å se innsiden av en pasients kolon og rektum.

Symptom Investigation

En koloskopi kan brukes til å finne kildene til rektal blødning, abdominal ubehag eller andre tarmproblemer, ifølge Mayo Clinic.

Cancer Screening

Leger kan anbefale periodiske colonoscopies å screene pasienter for kreft polypper og unormale forstadier vekster i tykktarmen.

Koloskopi Risiko

Colonoscopies er generelt sikker og sjelden resultere i blødning inne i tykktarmen fra fjerning av en polypp, en rift i endetarmen eller kolon vegg eller en negativ reaksjon på den sedative som brukes under fremgangsmåten.

Prosedyre Forberedelse

Pasienter må følge en begrenset diett på dagen før kolonoskopi undersøkelse, bruke en resept avføringsmiddel for å fjerne kroppsavfall fra tykktarm og eventuelt justere medisindoser før prosedyren.

Prosedyre

En lege setter inn en fleksibel, lysende rør med et kamera i pasientens rektum, beveger seg i røret gjennom tykktarmen og pumper luft inn i tykktarmen for å tillate bedre visning. Dette kan føre til påfølgende magesmerter. Polypper kan fjernes ved små instrumenter under koloskopi.

Hva er behandlingen for klumpføtter hos nyfødte?

Hva er behandlingen for klumpføtter hos nyfødte?


Clubfoot eller klumpføtter, er en medfødt medisinsk lidelse som fører til et nyfødt barn fot å bli vridd til en unormal stilling i spiss ankelen i forhold til skaftet. Behandling for klumpfot er vanligvis utføres kort tid etter fødselen.

Casting

Ifølge Mayo Clinic, blir forskjøvet fot manipulert til en mer korrekt posisjon og en støpt er plassert på foten for å holde posisjonen. Foten er reposisjonert og støpt hver uke til flere uker, inntil den ønskede stilling er oppnådd foten.

Stretching

Foten nye posisjon opprettholdes med tøyningsøvelser og spesielle sko for så lenge som to år.

Bukseseler

Babyer kan være nødvendig å ha tannregulering etter reposisjonering er ferdig å opprettholde en riktig fotstilling.

Kirurgi

Alvorlige tilfeller av klumpfot kan kreve ortopedisk kirurgi for å forlenge sener og lette riktig reposisjonering og recasting prosessen.

Risikofaktorer

Foreldre med en familiehistorie med klumpfot har en større risiko for å ha en baby med denne lidelsen. Guttebabyer har en økt sjanse for å bli født med klumpfot.

Koloskopi Forberedelse Med en ileostomi

Koloskopi Forberedelse Med en ileostomi


Når en kolon er tapt for kreft eller andre sykdommer, kan tynntarmen være festet til buk-veggen, slik at avfallet passerer inn i en pose - ileostomi pose. Regelmessige koloskopier til skjermen for kreft forhindre tap av tynntarmen. Å se klart under en koloskopi, må tarmen være tom. Kolonoskopi preparat med en ileostomi er utformet for å tømme tarmene, men at preparatet bare tar en dag.

Ingen prep

Avfall passerer gjennom kolon langsomt, krever fremstillingen å rense kolon all avføring. På dagen før koloskopi bare væsker kan svelges. På slutten av ettermiddagen og kvelden den dagen "prep" - en saltvann avføringsmiddel foreskrevet av lege - skynder avfallet gjennom tarmen. Men avfall går så fort gjennom tynntarmen at når tykktarmen er fjernet er det ikke behov for prep. Koloskopi forberedelse med ileostomi bag vanligvis ikke krever saltvann avføringsmiddel.

NPO

NPO står for et latinsk begrep som betyr "ingenting ved hjelp av munnen." Koloskopi forberedelse med ileostomi betyr NPO dagen av koloskopi. Avfall går helt gjennom tynntarmen i seks til åtte timer, så ikke spise eller drikke på dagen av koloskopi gir god tid for tynntarmen å tømme.

Ileostomi bag

Kolonoskopi preparat med en ileostomi pose omfatter pakking av en ny ileostomi pose for bruk etter inngrepet. Ileostomien bag du har på deg vil bli fjernet og forkastes når du er klargjort for inngrepet ved kirurgi eller sykehus. Husk å ta en ny pose.

Advarsel

Følg legens ordre. Noen pasienter med ileostomipasienter poser krever en dose av prep, ifølge Dr. David H. Balaban, en Charlottesville, Va., Gastroenterolog.

Hva er årsakene til smerter i føtter og ben?

Foot smerte er en vanlig lidelse, som kan være en liten irritasjon eller kan være svært smertefullt. Leg smerte kan oppstå når som helst mellom hoftene og hælene og det kan være mild eller intens.

Vanlig skade Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, vanlige årsaker til fot og ben smerte inkluderer skader som en sprukket akillessene, Achilles senebetennelse eller et brudd på posterior tibial sene. Stress frakturer kan føre til smerter i ben eller føtter.

Andre vanlige årsaker

Foot smerte og ben smerter kan både resultere fra gikt, artrose eller revmatoid artritt. Perifer neuropati kan bidra til smerter i føtter og ben.

Foot Pain Årsaker

Flate føtter, kan foten utviklingen som bunions, liktorn eller hard hud og brukne bein i føtter, ankler eller tær føre foten smerte. Folk med dårlig tilpassede sko, inngrodde tånegler eller dårlig holdning kan også oppleve smerter i føttene.

Leg Pain Årsaker

Leg smerte kan utvikle seg fra bein kreft, et brukket bein eller dyp venetrombose. Kne bursitt kan muskelkramper eller varicose vein lider oppleve smerter i bena.

Når skal man oppsøke lege

Pasienter med smerter i føtter eller ben bør oppsøke lege umiddelbart hvis et bein eller sene er utsatt, hvis vekt ikke kan plasseres på foten eller beinet, og hvis smertene er alvorlig.