Digidexo.com

Dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.

Grunner for en dårlig smak i munnen

Grunner for en dårlig smak i munnen


Vi har alle klaget over å ha en "dårlig smak i munnen" på ett eller annet tidspunkt. Hvis vi lider av halitosis, kan dette dårlig smak bli mer merkbare enn andre ganger, men det er vanskelig å legge merke til ens egen dårlige ånde. Halitosis er ikke alltid årsaken til å ha en dårlig smak i sin munn.

Narkotika og kjemisk eksponering

En bivirkning av enkelte medisiner er en dårlig smak i munnen. Dette betyr ikke at det vil skje med alle mennesker å ta et bestemt legemiddel, men det er noe å vurdere. Eksponering for noen kjemikalier, for eksempel insekticider, kan også føre til en dårlig smak i munnen.

Graviditet

Under en del av svangerskapet, vil mange gravide kvinner klager over en dårlig smak i munnen. For noen kan det være så ille som å forårsake kvalme, og de vil som regel suge på mints eller andre candies å lindre plagsomme smak. Heldigvis er dette symptomet midlertidig og vil vanligvis være borte før fødselen av barnet.

Sykdom

Noen sykdommer kan forlate en uvanlig eller dårlig smak i munnen. Dette kan skje med munn og hals sykdommer, for eksempel tannråte, tannkjøtt sykdommer, munn og hals kreftformer, og bakterieinfeksjoner. Respiratoriske og middels øret infeksjoner kan også føre til en dårlig smak i munnen, som kan oppkast. Enkelte sykdommer kan også bære biprodukter inn i spytt, forårsaker dårlig smak og ånde. En lege eller tannlege bør sees umiddelbart hvis du mistenker å ha noen medisinsk problem.

Noen sykdommer som forlater en bitter smak i munnen er halsbrann, hiatal brokk, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), akalasi, Helicobacter pylori, lichen planus og aspirasjonspneumoni.

Smaksforstyrrelser, en forvrengning eller et fravær av smak vedvarer i munnen, kan også føre til en harsk, metallic, foul eller salt smak. Personen kan også ha en brennende følelse i munnen, som kan følge med smaksforstyrrelser. Dette er mer vanlig hos middelaldrende og eldre kvinner.

Sykdom Therapies

Noen sykdoms behandlinger, for eksempel stråling for kreft i halsen og hodet, kan føre til en forvrengning i smak. Kjemoterapi mot hode og nakke kan skade smaksløkene, noen ganger påvirker hvordan maten smaker. Mange ganger kan disse behandlinger forårsake en forandring i evnen til å lukte. Siden både luktesans og smak henger nøye sammen, vil ethvert problem som oppstår med luktesansen radikalt påvirke vår oppfatning av smak.

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Slik fjerner metallisk smak i munnen forårsaket av medisin

Noen medisin du må ta inneholder kjemikalier som etterlater en rest i munnen som fører deg til å smake på ting som om du skulle spise noe metallic. Dette er kjent som "Dysgeusi." Dette problemet kan føre til at du har problemer med å spise visse matvarer, eller gjør normale aktiviteter. Heldigvis finnes det noen mottiltak du kan ta for å redusere smak i munnen.

Bruksanvisning

•  Øke antall ganger du pusser tennene på en dag. Pusse tennene bidrar til å kvitte seg noen rester på tungen som kan resultere fra å ta medisinen.

Børst eller skrape tungen med en tunge renere. Fordi tungen er direkte utsatt for den dårlige smaken av medisin, skraping lagene bør redusere eller eliminere smak i munnen. Ideelt sett vil du ønsker å gjøre dette etter at du har tatt medisinen.

Skyll munnen med en løsning av en kopp vann og en spiseskje salt. Sørg for å spytte ut løsningen etter skylling.

Drikk juice eller andre matvarer som har en sterk smak, for eksempel appelsinjuice, brus eller mat med marinaden eller grillsaus. Dette bør bidra til å maskere metallisk smak i tillegg.

Tips og advarsler

 • Sørg for at den metalliske smaken er en faktisk bivirkning av medisinen du tar. Ellers kan det være tegn på en alvorlig sykdom.
 • Sørg for å unngå noe mat eller drikke som medisinen ikke vil fungere godt. Rådfør deg med lege eller apotek for råd om å fjerne den dårlige smaken.

Grunnen til Salty smak i munnen

Grunnen til Salty smak i munnen


En salt smak i munnen kan skyldes en rekke årsaker. Det kan være bare litt irriterende, eller det kan hindre deg fra å nyte smaken av maten. I de fleste tilfeller varer det fra en uke til flere måneder. Det er ofte lett å finne årsaken og lindre det, men i sjeldne tilfeller, er salt smak et alvorlig symptom. I alle tilfelle, kaller langvarig salt smak for et besøk til legen.

Spytt Gland Infeksjon

Når en infeksjon angriper dine spyttkjertlene, kan en salt smak resultere. Ifølge Dental Problemer nettside, kan Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper fuktighetsproduserende kjertler, berøve kroppen, inkludert munnen, av normale væsker. Kusma og bakterieinfeksjoner kan også være mulige gjerningsmannen.

Mangel på Hydration

Ikke drikker nok væske kan føre til en salt oral smak. Ifølge Helse og ernæring tips nettside, tørr munn ledsaget av tørst er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å drikke mer væske, særlig vann. Drikk åtte eller flere glass om dagen, og unngå å drikke for mye alkohol eller koffeinholdige drikker, som forårsaker dehydrering og kan øke salt smak.

Dårlig Dental Hygiene

Dårlig hygiene kan være en årsak til en salt smak i munnen. Ifølge Pub Med Health nettsted, hvis du ikke pusser tennene minst to ganger om dagen, kan plakk innskudd utvikle, fører til en salt smak i munnen. Dette kan begynne å skje så tidlig som 20 minutter etter at du har spist ditt siste måltid. Børste tungen når du pusser tennene og tanntråd hver dag.

Bihulebetennelse

Under en bihulebetennelse, reiser slim fra nesen ned til munnen. Foruten å forårsake dårlig ånde, kan dette også føre til en salt smak, ifølge Health Nutrition Tips nettside. Hvis du mistenker en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege. Han kan forskrive antibiotika for å behandle bihulebetennelse hvis det er forårsaket av bakterier.

Gråter

En midlertidig salt smak i munnen kan utvikle seg når du gråter, selv om det er sjelden. Under intens, langvarig gråt, derimot, tårer, noe som er salt, renne ned i halsen din og kan skape en salt smak.

Hva som forårsaker en Såpe smak i munnen?

Uvanlig smak i munnen kan være irriterende. De kan være et resultat av en rekke ting: skiftende tannkrem produkter som brukes i hjemmet, spise en eksotisk måltid eller krydder eller medisinering bruk. Men noen uvanlige smaker i munnen er et resultat av forgiftning, så det er viktig å bedre forstå hvorfor du kan være å ha uvanlige smak i munnen. For eksempel kan en såpe smak i munnen være et resultat av inntak av for mye fluor (natriumfluorid), som kan være giftig for helsen ifølge Centers for Disease Control.

Sodium Fluoride Definert

Hvis man ser opp definisjonen av natriumfluorid man kan finne en referanse til fluorisering av vann innenfor definisjonen, samt støtte for dens anvendelse for å forebygge tannråte. Imidlertid gir Miriam-Webster Dictionary en mer kjøling definisjon av natriumfluorid: "et giftig krystallinsk salt (NaF) som brukes i spormengder av fluorisering av drikkevann og tannkremer, i metallurgi, som et flussmiddel, og som et pesticid. "

For de som har antatt at fluor i tannkrem og vann fra springen er en god ting, gir Miriam definisjon stor pause, som det står uttrykkelig at "spormengder bare" er forventet å være til stede i drikkevann og tannkrem. I tillegg står det at natriumfluorid brukes i plantevernmidler, og det er ansett som giftig, mest definitivt når inntatt i store mengder.

Men hva betyr natriumfluorid har å gjøre med å ha en såpe smak i munnen? Ganske mye, faktisk, siden det såpe smak kan indikere at du har inntatt for mye natrium fluor og er nå i fare for mer alvorlige helsemessige symptomer.

Centers for Disease Control

The Centers for Disease Control (CDC), som har hovedkontor ligger i Atlanta, Georgia, advarer mot natriumfluorid forgiftning og advarer at ett av symptomene på denne typen forgiftning er en såpe smak i munnen. Ifølge CDC, kan en såpe smak i munnen være den første indikatoren på natriumfluorid forgiftning. Noen ganger er denne såpe smak er også forbundet med en salt smak i tillegg, på grunn av natrium komponent av dette krystallinske salt.

Men en såpe smak i munnen ikke kommer til å være ditt eneste problem hvis det er et resultat av natrium fluor forgiftning. Andre - og mer alvorlig - symptomene vanligvis følger for de som har inntatt for mye natrium fluor: kollaps, sjokk, nummenhet i munnen, oppkast, diaré, utvidede pupiller og blekhet.

Andre kilder til Sodium Fluoride i Home

I tillegg til de vanligste hjelp av natrium fluor forgiftning (drikkevann fra springen med for mye fluorisering i det, får for mange fluor behandlinger hos tannlege kontoret eller en kombinasjon av de to), er natriumfluorid forgiftning også et resultat av forurensede tørre matvarer : tørr melk, mel, bakepulver og til og med kakemikser. Disse tørre matvarer kan inneholde insektmidler eller rottegift som finnes i natriumfluorid, utgjør en helsefare.

Diagnose

Ifølge CDC, bør laboratorietesting gjøres på oppkast eller gastriske vaskinger hvis de nevnte alvorlige symptomer er til stede (kollaps, sjokk, oppkast, diaré, etc.). Denne testingen vil hjelpe i deteksjon og diagnose av natrium fluor forgiftning.

Denne spesielle medisinske tilstand er ikke smittsom, men testing vil hjelpe deg til å merkes skikkelig årsaken til dine symptomer og hjelpe til med å hindre en annen forekomst, siden du kan ta skritt for å eliminere dette kjemikaliet i ditt hjem og kropp i fremtiden.

Behandling

Hvis en mild såpe smak er til stede, men de andre symptomene som er nevnt ovenfor ikke er det, kan du være i stand til å avverge en mer alvorlig tilfelle av natrium fluor forgiftning - og sette en stopper for din såpe munnen smak - uten hjelp av lege . Du kan være i stand til å gjøre dette ved å redusere mengden du drikker vann fra springen hver dag (eller å ha vann fra springen sjekket for fluorisering nivåer, som kan trenge å bli redusert med vannverket).

I tillegg vil redusere i hjemmet eller tannlege kontoret fluoridbehandlingen bruk av produktet være et klokt valg (etter at du diskutere det med tannlegen din, selvfølgelig), som ville velge å bruke en tannkrem som ikke inneholder så mye natrium fluor.

Det finnes ingen spesifikke at-home behandlinger gitt av CDC for dem som lider av en såpe munnen på grunn av natriumfluorid forgiftning. Eliminering av dette kjemikaliet fra hjemmet ditt og diett ville være en logisk konklusjon, skjønt. Men hvis du eller noen du kjenner begynner å lide mer alvorlige symptomer som er beskrevet ovenfor (sjokk, kollaps, munn nummenhet), søke profesjonell medisinsk hjelp.

Medikamenter som forårsaker en metallisk smak i munnen

Det er flere grunner til en person kan oppleve en metallisk smak i munnen. Noen ganger kan en tann infeksjon eller bakterier i munnen sin slimhinnene er årsaken. Flere medisiner kan også bringe på denne merkelige bivirkningen. Det er alltid viktig å forstå alle de bivirkninger av noe narkotika du tar for å vite om du bør kontakte legen din om dine spesielle resepter.

Dysgeusia

Den medisinske termen for endringer i smaken er smaksforstyrrelser. Medisiner ofte bringe på smaksforstyrrelser ved å endre måten kroppen registrerer mat, gir det bitre, salt eller metallisk smak. Denne irriterende bivirkningen er vanlig blant eldre pasienter som de ofte ta flere medisiner. Når medisinen er avviklet, disse smaksopplevelser som regel vil forsvinne.

Antibiotika

Antibiotika er ofte årsaken til en metallisk smak. Følgende antibiotika noen ganger føre til en metallisk smak: Ampicillin, et medlem av penicillin gruppe og en behandling for vanlige bakterier som forårsaker infeksjoner som blære infeksjoner og ørebetennelser; tetracyklin behandler infeksjoner og handlinger for å kontrollere akne; og bleomycin, er en injeksjon medisiner som brukes i kjemoterapi behandling. Cefamandole, dreper bakterier og hindrer deres vekst, mens levofloksacin behandler infeksjoner og brukes etter miltbrann eksponering. Lincomycin brukes for alvorlige infeksjoner og virker ved å hindre produksjon av proteiner som trengs av visse bakterier.

Blodtrykk medisiner

Som en stor del av befolkningen aldre, er forskrivning av blodtrykk og blod tynnere medisiner blitt mer vanlig. ACE-hemmere som kaptopril og enalapril er i denne gruppen av narkotika. ACE betyr angiotensin-converting enzyme. Kaptopril og enalapril er begge brukes til å behandle hjertesvikt, høyt blodtrykk og for å forbedre oddsen for å overleve et hjerteinfarkt. Diltiazem er en kanal blocker medisiner som brukes til å bremse hjertets rytme og å behandle angina og høyt blodtrykk. Disse er alle kjent for å fremstille en metallisk smak bivirkning.

Thyroid og Diuretika

Noen skjoldbrusk medisiner også produsere en metallisk smak. Carbimazole er et stoff som brukes til å behandle hypotyreose og skjoldbruskkjertelbetennelse. Methimazole er også foreskrevet for en overaktiv skjoldbruskkjertel grand eller i forberedelse til skjoldbruskkirurgi. Amilorid er vanndrivende som ofte foreskrevet for å gjenopprette kaliumnivået ved å begrense hvor mye natrium i kroppen absorberer. Amioloride også fører til at maten har en metallisk smak.

Muskel Relaxers

Flere muskel relaxers kan påvirke smaken av mat eller produsere en rest metallisk smak. Baklofen er foreskrevet for muskelkramper ofte forårsaket av multippel sklerose. En annen muskelavslappende middel med den samme bivirkning er klormezanon, et sedativ og muskelavslappende middel.

Hvorfor har jeg en Metal smak i munnen min?

Hvis du merker en metallisk smak i munnen, er du ikke alene. Det er en kjent og ikke uvanlig problem med flere mulige årsaker.

Betydning

Dette kan være en indikasjon på problemer med oral helse, giftighet i blodet eller som en bivirkning av visse medisiner. Det betyr ofte at noe er galt, kanskje veldig små, kanskje alvorlig.

Typer

Den metalliske smaken kan skyldes metal forgiftning, tannkjøttsykdommer, tanninfeksjon, matallergier, nyresykdom, kreft eller bruk av medikamenter som antibiotika, antidepressiva eller blodtrykksmedisin.

Time Frame

Hvis det ikke er identifiserbar årsak, kan problemet gå bort av seg selv i alt fra noen dager til noen måneder. Ellers kan det vare inntil årsaken er fjernet.

Løsninger

Hvis oral helse er problemet, kan hyppigere børsting hjelpe, samt skraping tungen regelmessig med en tunge pensel. Hvis det vedvarer, kontakt lege.

Tips

Det har blitt foreslått av nettstedet Health Blurbs at det kan hjelpe å bruke plastredskaper når du spiser i stedet for sølvtøy.

Hvordan Naturligvis bli kvitt dårlig ånde

Er du lider av dårlig ånde? Så mange mennesker i verden har denne ubehagelig og pinlig tilstand. Det er flere ting som forårsaker dårlig ånde, men mange mennesker er i stand til å eliminere dårlig ånde med bare noen få enkle trinn. Noen ganger folk har dårlig ånde på grunn av dårlig tannhygiene. Andre kan ha dårlig ånde på grunn av deres kosthold, visse medisiner de tar, eller fordi de har en tørr munn. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å naturlig bli kvitt dårlig ånde.

Bruksanvisning

•  Praksis god tannhygiene. Husk å pusse tennene minst to ganger om dagen med fluortannkrem og ikke glem å pusse tungen og taket av munnen din også. Du bør også bruke tanntråd daglig (etter børsting), for å fjerne mat som er fanget mellom tennene. I tillegg må du kontrollere at du skylle munnen hver dag (i 30 sekunder) med fluormunnvann.

Unngå å få en tørr munn. Tørr munn skjer når det er en mangel på spytt i munnen, og dette fører til dårlig ånde å forekomme. Folk kan få en tørr munn puste gjennom munnen, drikke alkohol, ikke drikker nok vann eller ta visse medisiner som antidepressiva, antihistaminer og blodtrykket medisiner.

Drikk rikelig med vann hver dag. Du bør drikke minst 6 til 8 glass vann om dagen, for å hjelpe bli kvitt dårlig ånde. Drikkevann vasker bort igjen matrester og bakterier fra munnen.

Hold deg unna mat med en sterk lukt og krydret mat. Matvarer som hvitløk og løk kan legge igjen en dårlig smak i munnen i lang tid. Så, er det best ikke å spise dem i det hele tatt.

Eliminer tobakksvarer fra livet ditt. Røyking kan forlate en ubehagelig smak i munnen, og får deg til å utvikle dårlig ånde. Så, unngå å bruke noen form for tobakksprodukt.

Legg mer frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Å spise friske frukter og grønnsaker som gulrøtter, epler, selleri og agurk, alle bidra til naturlig eliminere dårlig ånde. Du kan også prøve andre frukt og grønnsaker produkter, men prøv å holde seg til skarp frukt fordi det har en tendens til å fungere bedre på å eliminere dårlig ånde.

Hint

 • Noen ganger dårlig ånde kan skyldes hulrom, råtne tenner, tannkjøtt sykdom eller en medisinsk tilstand, som diabetes eller nyre sykdom. Så, sørg for å besøke din tannlege for regelmessige kontroller (minst en gang hvert halvår) og se legen din minst en gang i året.

Slik fjerner en Bad Taste fra munnen

Slik fjerner en Bad Taste fra munnen


Å ha en dårlig smak i munnen kan gjøre deg sur over. Dårlig smak kan inkludere et metall-lignende smaken, syrlig smak eller en generell sotete smak og føler i munnen. Mens en dårlig smak i munnen kan være forårsaket av et par ting, blant annet halsbrann, morgen pust eller mat fast i tennene, fjerner ubehagelig smak er enkelt og kan gjøre at du føler deg uthvilt og fornyet.

Bruksanvisning

•  Fukt tannbørste og strø en halv teskje natron over bust, så klem litt tannkrem på børsten din. Pensle du tenner for to og et halvt minutt, og pass på å få foran og bak tennene og tungen.

Bruk en tunge skraper. Starter på baksiden av tungen din på den ene siden, trekker den frem sakte, søker svært lett trykk til tungen. Arbeid på tvers av tungen fra foran til bak, skylling din skraper etter hvert slag.

Ta en spiseskje med munnvann og skyll den i munnen i 30 sekunder, lenger hvis bestemt merke instruerer. Floss tennene med mint-flavored floss etter spytter ut munn skyll.

Slutte å røyke. Røyking kan ikke bare være den underliggende faktor på en dårlig smak i munnen, men kan også forverre dårlig smak som kan være forårsaket av andre ting. Hvis du ikke kan slutte, avstå inntil den dårlige smaken forsvinner.

Ta en over-the-counter syrenøytraliserende. Fordøyelsesbesvær og reflux kan være til stede selv om du ikke føler symptomer og begge kan føre til en sur smak i munnen. Les alle advarsler med hensyn til dosering og legemiddelinteraksjoner før du tar.

Hint

 • Hvis du fortsetter å ha en dårlig smak i munnen ta en tur til tannlegen. Den dårlige smaken kan være forårsaket av en rekke underliggende dental eller helseproblemer og tannlegen din kan hjelpe deg med å finne ut hva er årsaken.

Hvordan Skyll munnen etter Nebulizer Bruk

Noen forstøver medisiner, som steroider, kan føre til en gjær infeksjon i munnen, tørr eller heshet; andre medisiner kan legge igjen en dårlig smak i munnen. Eksempler på steroid medisiner inkluderer Asmanex, Alvesco, Flovent, Pulmicort, Qvar, Aerobid og Asmacort. Skylle munnen og pusse tennene etter forstøveren bruk kan redusere forekomsten av disse ubehagelige bivirkninger.

Bruksanvisning

Ta et glass vann uten å svelge.

Gurgle vann og swish den rundt munnen i 10 til 20 sekunder.

spytte vannet i en vask eller et glass. Ikke svelge noe av vannet.

Puss tennene med en tannbørste og tannkrem hvis en dårlig smak forblir i munnen.

Tips og advarsler

 • Ifølge National Institutes of Medicine, tegn og symptomer på en muntlig gjær infeksjon, også referert til som trost, inkluderer hvite, myke lesjoner i munnen og på tungen. Disse lesjonene kan formere seg og vokse i størrelse. Ta kontakt med din lege dersom du utvikler disse symptomene mens du bruker en inhalert steroid medisinering.
 • De som har en økt risiko for å utvikle trost inkludere mennesker med høyt blodsukkernivå forårsaket av diabetes, de som tar langvarige eller høydose antibiotika, folk med dårlig tilpassede tannproteser, mennesker som har en HIV-infeksjon eller AIDS, folk med dårlig helse, og folk tar immunundertrykkende medisiner og de som får kjemoterapi.

Om Desipramin for behandling av Migrene

Migrene kan unngås ved å bruke ett av flere medisiner, fra triptaner til kombinasjoner av acetominofen og et antihistamin. Trisykliske antidpressants som desipramin, hvis tatt på en daglig basis, kan hjelpe migraineur unngå vanlige migreneanfall.

Trisykliske antidepressiva

Desipramin faller i trisykliske antidepressiva klassifisering. Denne medisinen påvirker visse hjernen kjemikalier, for eksempel noradrenalin og serotonin. Det er ikke helt klart hvordan desipramin virker på hjernen, spesielt når den brukes for å hindre anfall. Desipramin er først og fremst foreskrevet for å behandle depresjon symptomer, selv om det har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for andre bruksområder.

Off-label bruk

For migraineur (migrene lidende), desipramin, tas daglig, kan bidra til å forebygge migrene. For at denne medisiner for å være så effektiv som mulig, må det tas på en daglig basis, slik at pasienten har en konsistent nivå av medikamentet i hans system. Det vil ikke bidra til å redusere eller avslutte migrene smerte hvis det er tatt en gang hodepine har startet.

Medisinering Forholdsregler

Når et barn eller tenåring tar et antidepressivum som desipramin, kan hun oppleve selvmordstanker (tanker om å drepe seg selv). Andre forholdsregler inkluderer å unngå bruk av alkohol mens du tar denne medisinen, og ikke kjører hvis medisinen gjør deg søvnig; beskytte deg selv fra for mye eksponering for sol (medisiner kan forårsake følsomhet for sollys). Hvis du er diabetiker, bør du overvåke blodsukkeret tettere når du begynner å ta denne medisinen. Hvis du lider av en alvorlig reaksjon på desipramin, må du fortelle legen din med en gang.

Bivirkninger

Disse bivirkningene er sjeldne, men skal rapporteres: tåkesyn, forvirring, problemer med å snakke / svelge, smerter i øyet, besvimelse, hallusinasjoner, tap av evne til å kontrollere balanse, nervøsitet / rastløshet, maske-lignende ansikts tone, skjelving / skjelving, redusert seksuell aktivitet, forstoppelse, rask / uregelmessig hjerterytme (hoppe, pounding eller racing) og vannlating problemer. Disse bivirkningene er også sjeldne: brystforstørrelse, sekresjon av melk fra brystene, hårtap, angst, irritabilitet, muskelrykninger, rød / brune flekker på huden, summende eller øresus, hudutslett / kløe, beslag, hevelse i ansikt / tunge, sår hals og feber, gule øyne og hud og svakhet.

Annen informasjon

Andre, mindre alvorlige bivirkninger som kan gå unna omfatter munntørrhet, kvalme, hodepine, økt appetitt (spesielt for søtsaker), vektøkning, dårlig smak i munnen og svakhet / tretthet. Andre inkluderer økt svetting, halsbrann, diaré, oppkast og problemer med å sove.

Hva er årsakene til hyppig Honking tørr hoste?

En hyppig tørr hoste kan være irriterende og holde deg fra å få en god natts søvn. Symptomer på en hyppig, honking tørr hoste kan behandles med hjem rettsmidler som varm te og honning; over-the-counter pastiller, spray, sirup eller reseptbelagte medisiner. Årsakene til en hyppig honking tørrhoste er infeksjoner og allergier.

Allergier

Sesongmessige allergi mot pollen samt støv og kjæledyr dander allergier kan føre til at du har en hyppig tørrhoste.

Astma

Astma er en kronisk tilstand som kan føre til at du har en hyppig honking tørr hoste, særlig under eller etter trening.

Forkjølelse

Forkjølelse kan føre til at du utvikler en hyppig, honking tørr hoste i flere uker, selv etter de andre symptomene har forsvunnet.

GERD

Hvis hyppige, tuting tørr hoste er ledsaget av en dårlig smak i munnen og halsbrann, kan det være forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Kikhoste

Kikhoste, også kjent som kikhoste, er en smittsom sykdom som kan føre til en hyppig honking tørr hoste. Du kan forebygge smitte ved å bli vaksinert mot den.

Røyking

Hvis du er en røyker, kan kjemikalier i tobakk irritere munnen, lungene og halsen, og føre til at du har en hyppig honking tørr hoste.

Bryst Burning Symptomer

Bryst Burning Symptomer


En brennende smerte i brystet kan utvikle plutselig og heve bekymring for et livstruende medisinsk tilstand. Ikke overraskende, brennende smerter i brystet er en vanlig årsak til akuttmottak besøk, ifølge Mayo Clinic. Heldigvis kan leger evaluere symptom for å bestemme hva som medisinsk behandling er nødvendig for å forhindre komplikasjoner.

Årsaker

En brennende smerte i brystet kan føre til hjerteproblemer som angina, perikarditt eller hjerteinfarkt; luftveisproblemer som astma, pulmonal hypertensjon eller lungeemboli; eller andre forhold, inkludert halsbrann, panikkanfall, eller fordøyelsessykdommer.

Identifikasjon

Legen kan diagnostisere symptomer på brennende brystsmerter ved å utføre en fysisk eksamen, og i noen tilfeller, bestiller tester som blodprøver; kiste x-ray; ekkokardiogram; elektro; angiografi; stresstester; og hjertekateterisering. Som tester han ordre vil avhenge av hva han mistenker er årsaken til smertene.

Funksjoner

Brystsmerter forårsaket av hjerteproblemer kan føles som en brennende smerte som stråler ut i nakke, kjeve, armer og rygg. Smerte forårsaket av luftveislidelser ofte blir verre med aktivitet, mens smerte forårsaket av en fordøyelsessykdom kan være forbundet med en dårlig smak i munnen og brystømhet.

Behandlinger

Behandlinger for symptomer på brennbrystsmerter forårsaket av hjertesykdom omfatter aspirin, nitroglyserin, trombolytika og kirurgi. Behandlinger for symptomer som følge av andre årsaker er antacids, antianxiety medisiner og og anti-inflammatoriske medisiner.

Forebygging / løsning

Spise små porsjoner av mat og rester oppreist etter et måltid kan hindre brenning brystsmerter fra fordøyelses årsaker. Trinn du kan ta for å forebygge symptomer på brennende brystsmerter forårsaket av hjerteproblemer inkluderer kontrollere diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol; opprettholde en sunn kroppsvekt; unngå tobakk og overdreven alkohol; trener regelmessig; og redusere stress.

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker


Medisiner og visse typer matvarer kan føre til kroppslukt i mennesker i alle aldre. Men kroppslukt i eldre mennesker som også har underliggende medisinske problemer er mer merkbar skyldes naturlige endringer i kroppen som oppstår med aldring. Kroppslukt hos eldre mennesker resulterer fra en økning av palmitolensyre og lipidperoksider fremstilt ved en økning av fettsyre dekomponering som kombinerer med bakterier på huden.

Mageproblemer

På grunn av en minsking av saltsyre i løpet av årene, eldre folk har en tendens til å ha problemer med fordøyelsen. "Hypochlorhydria" er den medisinske termen for denne tilstanden. Estimater viser at rundt 13 prosent av saltsyre er tapt hvert 10. år. Dette resulterer i tap av mat som forblir i kroppen som forårsaker overvekst av bakterier som resulterer i mat fermentering og nedbrytning. Problemer som oppstår fra hypochlorhydria inkluderer dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sykdom, eller "GERD," overdreven gass, candidiasis --- en overvekst av gjær i kroppen, og irritabel tarm syndrom også kjent som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kroppslukt.

Gallestein

Personer over 60 år har høyere risiko for å utvikle gallestein uavhengig av livsstil, og kvinner er to ganger større sannsynlighet for å utvikle gallestein enn menn. Enkeltpersoner som tar kolesterolsenkende medisiner og diabetikere er også i en høy-risiko kategorien.

Gallestein formen når et overskudd av galle og / eller en kombinasjon av galle og kolesterol samler seg i leveren. Bile hjelper kroppen i fordøyelsen av fett og feilaktig eliminering av galle vil resultere i forårsaker kroppen til å lukte som råtne egg.

Kolecystitt er et resultat av betennelse i galleblæren og fører til en dårlig smak i munnen, dårlig ånde og overflødig kroppslukt sammen med illeluktende, lys avføring.

Redusert nyre funksjoner

Nedsatt eller nyresvikt skjer når giftstoffer ikke blir metabolisert og eliminert fra kroppen under urinering. Eldre mennesker er mest sannsynlig å ha en reduksjon av nyre-funksjoner som kan føre til nyresykdom. Reduksjonen av nyrefunksjonen eller en beslektet problem kalt "Uremia" vil føre til at ånde eller urin for å avgi en ammoniakk-lignende lukt og kan også skape en ammoniakk eller urin lukt på kroppen.

Redusert enzymproduksjon

Evnen av legemet for å skape de enzymer som er nødvendige for å forbrenne mat avtar med alderen, og resulterer i frigivelse av giftstoffer gjennom huden via svettekjertlene. I eldre personer som ikke lenger kan produsere de nødvendige enzymer, forbruker organiske forbindelser slik som løk, hvitløk eller karri vil medføre lukt fra de forbindelser som gjennomtrengende huden. Vanligst, lukt fra metabolske ubalanser lukter fisk, gass, søppel, brent gummi, råtne egg eller avføring.

Slik Cure Bitter Mouth

Slik Cure Bitter Mouth


Det er mer enn 200.000 mennesker som går til en lege hvert år for problemer som smaksforstyrrelser, og flere tilfeller blir kjent. Mens våre budsjetter tillate oss å nyte de opplevelser av søt, sur, bitter eller salt mat, er fortsatt bitter smak i munnen ubehagelig. Årsakene er komplisert, og for å lindre symptomer, må den underliggende årsak først bli identifisert.

Slik Cure Bitter Mouth

•  Besøk en tannlege. Tann problemer ofte forårsake dårlig smak i munnen, og behandlingen kan være en løsning.

Sjekk dine medisiner dersom du bruker noen. Mange forårsake en rekke bivirkninger, inkludert en bitter munn. Gjennomgå informasjonsbrosjyrer gitt og om disse er en potensiell årsak, diskutere alternativer med din lege.

Gjennomgå din generelle helse. Forkjølelse, influensa og allergi kan produsere store mengder uønsket slimete som samler i munn og mage. Snakk med apoteket om mulige behandlinger for å redusere slimproduksjon.

Sjekk for fordøyelsesproblemer. Hvis du lider av mage eller sure oppstøt, eller vanlig halsbrann, kan dette også være en årsak til en bitter munn. Snakk med apoteket eller lege for forslag på behandling.

Unngå å spise pinjekjerner. Disse ofte føre til en lang-varig bitter smak i munnen i opp til 10 dager.

redusere symptomene. Unngå å spise bitter eller overdrevet søt mat. Børst tennene regelmessig, tanntråd og bruke et sterkt munnvann. Pust mints og muntlig spray kan også hjelpe.

Hvordan å gi barn Øyedråper

Øyedråper er ofte foreskrevet for barn med infeksjoner, allergier og andre forhold som påvirker øynene. Det er viktig å nøye følge instruksjonene ved administrering av øyedråper til barn for å være sikker på at problemet er tilstrekkelig behandlet. Ikke alle barn reagerer godt når medisinen er falt inn i øyet, men det er skritt du kan ta for å gjøre prosessen enklere og få jobben gjort.

Hvordan å gi barn Øyedråper

•  Vask hendene godt og samle øyedråper, en vev og en våt vaskeklut eller bomullsdott.

Forklar barnet hva du skal gjøre, hvis han er gammel nok til å forstå.

Tørk drenering eller crusted saken fra barnets øyne. Dette kan være nødvendig hvis barnet har en øyeinfeksjon. Bruk en våt vaskeklut eller bomullsdott å tørke forsiktig av øyet fra innvendig hjørne til utenfor hjørnet.

Få barnet til å legge seg ned på ryggen. Hvis han er samarbeidsvillig nok, ha ham vippe hodet bakover. Plasser en pute under skuldrene til et yngre barn å få hodet i riktig posisjon, i henhold til Barnehealthcare of Atlanta.

Hold forsiktig en lite samarbeidsvillig barn å holde ham fortsatt. Hvis mulig, få noen til å hjelpe deg med å holde barnet i ro. Hvis du er alene, sitte ned og forsiktig plassere barnet slik at han er på ryggen med hodet mellom lårene og armene i henhold bena, som anbefalt av Barnas Sykehus og klinikker av Minnesota. Hvis det er nødvendig, lett vikle bena dine over bena for å holde dem i ro.

6. Trekk nedre øyelokk ned for å danne en lomme, og presse den riktige antall dråper inn i den. Vent ett minutt mellom dråper hvis anbefalt av barnets lege. Ikke mist medisin direkte på øyeeplet.

Tips barnet ditt til å lukke øynene for et minutt eller to hvis han er gammel nok til å forstå og samarbeide, og trykk forsiktig den innerste hjørnet av øyet i 30 sekunder for å holde dråpene renne nedover nese og hals (som fører til en dårlig smak i munnen).

Tørk overflødig medisiner ut av huden, og la barnet ditt til å stå opp.

Hint

 • Hvis barnet ditt ikke vil holde øynene åpne for å motta dråpene, bare slippe medisinen på det innerste hjørnet av øyet slik at det vil rulle inn når han åpner øynene.
 • Vær svært forsiktig hvis du må holde et barn til å holde ham i ro mens administrere øyedråper.
 • Følg alle pakken retninger ved administrering av øyedråper til barn.
 • Hvis begge øynene krever dråper, bruke en annen vaskeklut eller bomullsdott for hvert øye for å hindre spredning av bakterier.
 • La ikke dråpetelleren for å berøre øyet eller noe annet enn innsiden av medisinen flasken for å hindre forurensning.

Hva er årsaken til renovaskulær betingelser?

Selv om renovaskulær sykdommer oftest påvirker de eldre (og menn), kan de påvirke unge kvinner (vanligvis de under førti) med en type renovaskulær sykdom kalt fibromuscular dysplasi - som kan føre til alvorlig høyt blodtrykk. Generelt, renovaskulær betingelser er sykdommer og lidelser som påvirker blodårene som fører blod til og fra nyrene. Ettersom tilstanden utvikler seg, blodårene begrense eller bli blokkert. Nyrene virker som filter som fjerner avfallsmateriale (urenheter) fra blodet. Nyrearteriene fører blod i nyrene, og den filtrerte blod strømmer så ut, og til resten av kroppen via vener.

Vanlige betingelser

I nyrearteriestenose, har arterie bærer blod inn i en nyre smalere, i motsetning til renal arterie okklusjon hvor en eller begge av de renale arterier har blitt blokkert. I renal venetrombose, er nyre årer blokkert. Nedsatt atheroembolism påvirker nyre arterioler - den minste delen av blodkar som forsyner kapillærene. Arterielle nefrosklerose resultater fra inflammasjon og celledød som forekommer i de renale arterier. Og sklerodermi nyresykdom er en komplikasjon av en hudsykdom som har forårsaket skader i arteriene.

Symptomer

Fordi tilstanden generelt utvikler seg over tid, er det ingen tidlige varseltegn; slik at sykdommen ikke kan bli diagnostisert før etter at skaden er skjedd. Dette kan være særlig hvis blokkeringen bare påvirker én nyre - som den andre nyren er i stand til å gjøre arbeidet for to.
I nyrearterien okklusjon og renal venetrombose, når begge nyrene er blokkert plutselig kan en person oppleve ryggen eller siden smerte, blod i urinen, feber, kvalme eller oppkast. I tilfelle av fullstendig blokkering, kan det ikke være noen urin i det hele tatt. Med nedsatt atheroembolism, er det en sjanse for å ha embolisms andre steder i kroppen - for eksempel i netthinnen.
Som renovaskulær forhold fremgang, kan høyt blodtrykk vises, sammen med tegn på nyresvikt. Nyresvikt symptomer inkluderer: en dårlig smak i munnen, brystsmerter, angst eller forvirring, tretthet, kløe, tap av appetitt og vekttap, muskelkramper eller muskelkramper, kvalme, oppkast, blek eller gul-brun farget hud og puffy ( eller hovne) øyne, hender og føtter.

Årsaker

For nyrearterien okklusjon, kan problemet være en emboli helt eller delvis blokkerer en arterie. En emboli (blodpropp eller fremmed stoff i blodet) kan være forårsaket av kirurgi, traume, hjertesykdom eller tumorer. Men mest renovasuclar forholdene er forårsaket av artherosclerosis (åreforkalkning) som resulterer fra kolesterol, kalsium eller annen stoffer lining blodåreveggen.
Nedsatt venetrombose er en mindre vanlig foreteelse. Men en emboli kan være forårsaket av en skade på baksiden eller magen. Nefrotisk syndrom (eller andre nyre-relaterte tilstander) kan også forårsake en blodpropp.
Artherosclerosis er årsaken til nedsatt atheroembolism. Risikofaktorer for atheroembolism inkluderer: en familie historie av tilstanden, diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, høyt kolesterol, fedme og røyking.

Behandling

Det er ingen behandling for renal atheroembolism. Målet er å holde tilstanden fra forverring. Så som med alle renovasuclar tilstand, er planen å holde blodtrykket nede og kontrollere diabetes. I tillegg til å spise sunt (redusere fettinntaket) og drikke rikelig med væske kan hjelpe.
For nyrearterien og venen blokkeringer, leger har en rekke behandlinger. I alvorlige tilfeller kan legene bruke kirurgi for å rense ut blokkeringen. Dette er mer sannsynlig å forekomme når blokkeringen er et resultat av noen traumer i stedet for en sykdom. Men hvis det er bare en delvis blokkering, kan leger bruke ballong angioplastikk eller nyrearterien bypass kirurgi for å forbedre nyrefunksjonen.
Leger kan også avtale med blodpropp ved å løse dem med legemidler som kalles trombolytika - for eksempel streptokinase og urokinase. Men denne typen behandling kan bare gjøres dersom vene eller arterie ikke er helt blokkert, og tilstanden er behandlet like etter blokkeringen. Antikoagulantia - som warfarin eller heparin - kan brukes til å hindre ytterligere blodpropper fra forming og forårsaker tidig blokkering.
Når en nyre blir fullstendig blokkert, er det viktig å behandle den umiddelbart. Nyrevevet kan ikke overleve i mer enn tre timer uten blodstrøm.

Ytterligere komplikasjoner

Med det høye blodtrykket vanligvis forårsaket av renovaskulær sykdom gjelder skader på blodkar. Det kan også være hjertesvikt, hjerteinfarkt, slag, tap av syn og nyreskader eller fiasko. Lungeemboli er mulig med nedsatt venetrombose i tilfelle blodpropp flytte fra nyrene til lungene.

Dental behandling av pasienter med nyresykdom

Dental behandling av pasienter med nyresykdom


Behandlende tannlege pasienter med nyresykdom eller nyretransplantasjoner krever spesiell omsorg for å hindre smitte. Dental infeksjoner kan skape alvorlige komplikasjoner hos pasienter som er under behandling for nyresykdom eller har fått nyretransplantasjoner.
Hvis du har nyreproblemer, bør din tannlege og lege utvikle en plan før noen tannarbeid foregår.

Dental betingelser

Nyresykdom, og medisiner som er involvert i behandling av sykdom kan forårsake en rekke dentale problemer som krever behandling. På grunn av en manglende evne til å ta opp kalsium ordentlig, er periodontal bentap vanlig. Med nyresvikt, til den manglende evne til å fjerne urea fra systemet kan forårsake halitose (dårlig ånde) på grunn av ammoniakk-oppbygging, og pasienter vil rapporterer ofte en dårlig smak i munnen. Tap av tenner, tannkjøttsykdom, tørr munn og kjeve smerter kan alle være resultatene av nyresykdom, warranting haster tannbehandling.

Dialysepasienter

Generelt bør enhver nødvendig tannbehandling skje 24 timer etter dialyse for å ha heparin (blodfortynnende) helt ut av systemet, noe som sikrer minimal unormal blødning. Du bør fortelle tannlegen din om alle medisiner du tar, og dele alle blodprøveresultater.

Transplant Kandidater

Pasienter med end-stage nyresykdom som er i ferd med å få en transplantasjon må gjennomgå all tannbehandling før transplantasjon kirurgi. Når pasienten mottar transplantasjon, vil immunsystemet bli alvorlig undertrykt i minst tre måneder, hvis det lykkes, og eventuell tannbehandling mottatt i løpet av denne tiden kan resultere i dødelig infeksjon for pasienten. Derfor er det viktig at alle dental forhold bli behandlet før transplantere å sikre at ingen behandling vil være nødvendig etter transplantasjon.

Medisinering Forholdsregler

Pasienter med nyresykdom ta betydelig lengre tid å filtrere ut medisiner; Derfor må doseringen alltid justeres huske på dette. Antibiotika profylakse kan være nødvendig, og i noen tilfeller vil en dosering av antibiotika bli anbefalt av legen før behandling, og igjen, etter behandling for å forhindre en systemisk infeksjon. Mange pasienter med nyresykdom vil være på antikoagulanter, og leger vil i det minste redusere dosen før nødvendig tannbehandling for å redusere overdreven blødning.

Andre forholdsregler

Som mange pasienter med nyresvikt utvikle andre sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og leversykdom, gjennomfører en full pasientens historie og diskutere alle forhold med legen før tannbehandling er avgjørende. Å være fullt informert om enhver medisinsk tilstand og alle medisiner er viktig å gi den sikreste og mest effektive behandlingen for pasienten med nyresykdom.