Digidexo.com

Fare med forstoppelse

IBS med forstoppelse Diet

IBS-kort for irritabel tarm-syndrom, er et helse problem som rammer millioner av mennesker. Noen av de viktigste symptomene er forstoppelse (vanskelig avføring), diaré (ukontrollerbare avføring) eller begge deler. Andre symptomer assosiert inkluderer oppblåst mage, mye luft og slim i avføringen. Personer som lider av IBS trenger å overvåke kosthold og matinntak nøye og å jobbe med stressmestring siden triggere variere fra person til person. Følgende vil ta noen diett retningslinjer spesielt for personer som lider av IBS med forstoppelse.

Triggere

Forskjellige typer matvarer som vanligvis har vært forbundet med personer som lider av IBS. Disse matvarer inneholder melkeprodukter, koffein, animalske produkter, fet mat, mat som inneholder uløselig fiber, sukkeralkoholer, kunstige søtstoffer og fruktose, som finnes i frukt. Noen grønnsaker, spesielt cruciferous grønnsaker og andre som har vanskelig for å fordøye fiber, kan være triggere. Disse grønnsakene inkluderer brocolli, blomkål, rosenkål og kål, som er en del av cruciferous-vegetabilsk familie og andre som gulrøtter. I noen tilfeller kan det ett eller en kombinasjon av disse matvarer som utløser en oppblussing.

Et passende IBS-C diett

En viktig komponent for å lette forstoppelse når lider av IBS er å konsumere større mengder fiber, fortrinnsvis løselige fibre sammen med rikelig med vann. Foods høy i løselig fiber inkluderer havregryn, epler, grønne bladgrønnsaker (spinat, grønnkål), brun ris og noen brød og korn. Selv om flere produkter og korn er dukker opp i butikkhyllene som er annonsert så høyt fiber (Fiber One, All-Bran), kan ikke alle IBS lider dra nytte av de ekstra add-ins. Mange IBS-C (forstoppelse) individer ikke dra nytte av produkter som har tilsatt kunstige fibre. Sikorirot, lagt en ingrediens til mange nye "high-fiber" korn kan utløse symptomer på IBS og forårsake forstoppelse siden det kan gjøre avføringen vanskeligere å passere.

Andre rettsmidler

IBS kan i hovedsak kontrollert og behandlet av nitid kosthold og stressmestring. Holde en matdagbok av symptomer og matvarer kan hjelpe enkeltpersoner bli mer bevisst på hvilke matvarer utløse forstoppelse. Derfra kan de individer begynner å innlemme de ulike mat rettsmidler og se hvilke som fungerer best.

Over disken fiber kosttilskudd og milde avføringsmidler kan også hjelpe forstoppelse lider hvis innlemmet hensiktsmessig i kostholdet. Husk alltid å drikke til mye vann. Trening er også viktig å hjelpe enklere fordøyelsen.

Matvarer for å unngå for IBS med forstoppelse

Irritabel tarm syndrom, vanligvis kjent som IBS, er en tilstand som rammer en stor tykktarmen. Mens legene er ikke helt sikker på hva som forårsaker IBS, de er sikker på at det er en sammenheng mellom fysisk eller følelsesmessig stress, og episoder av tilstanden. Det fører til en rekke gastrointestinale symptomer som oppblåsthet, mye luft, magekramper og enten diaré eller forstoppelse. Samtidig øke fiberinntaket og bruke milde avføringsmidler kan hjelpe avtale med kronisk forstoppelse forårsaket av IBS, er det også flere typer mat som bør unngås for å hindre stillestående avføring.

Fettrik mat

Matvarer som inneholder mye fett og sukker har en tendens til å forlenge forstoppelse og hindre avføring, og det er derfor en person som lider av IBS med forstoppelse bør unngå å spise dem. Disse matvarene har en tendens til å være lav på kostfiber, et nøkkelelement i å flytte avfallsstoffer gjennom kroppen. Også, det uoppløselige natur av fettpartiklene medfører at legemet har større vanskeligheter med å behandle dem, noe som får dem til å bygge seg opp i fordøyelseskanalen. Eksempler inkluderer ost, andebryst og iskrem.

Bearbeidet mat

Bearbeidet mat som hvitt mel produkter og visse kjøtt, er også dårlig valg for personer med IBS. Disse mangler også tilstrekkelige mengder fiber og innføre en rekke kjemiske bestanddeler som er fremmede for kroppens fordøyelseskanalen. For eksempel er et vanlig biprodukt av behandlet kjøtt beta-karbolin, et syntetisk bedøvelse som bremser prosesser av tykktarmen. Eksempler inkluderer hvitt brød, bacon og pølser.

Salt mat

Matvarer som inneholder mye salt vil forsterke og forlenge forstoppelse hos personer med IBS som de dehydrerer kroppen. En av de viktigste skyldige i forstoppelse er en mangel på vann i tykktarmen. Når tarmen ikke er hydrert nok, blir avføringen hard og tett og mer utfordrende å passere. Eksempler inkluderer chips, saltet kjøtt, prepackaged mat, frosne grønnsaker og pretzels.

Alkohol

Alkoholholdige drikker og mat tilberedt i alkohol bør unngås av personer med IBS med forstoppelse fordi alkohol, som salt, er en naturlig dehydrate som vil trekke vann fra tykktarm og tørke ut avføring. Eksempler inkluderer vin, øl, sprit, og matlaging sherry og vin baserte sauser.

Meieriprodukter

Et annet eksempel på matvarer for å unngå når lider av IBS med forstoppelse er meieriprodukter. Mens meieriprodukter har et bredt spekter av helsemessige fordeler, de krever en spesiell fordøyelsessyre, kjent som melkesyre, for å bli skikkelig behandlet av tarmen. De fleste humane tarmen ikke produserer nok melkesyre til riktig behandle mengden av meieri som er funnet i den moderne amerikanske diett, noe som resulterer i en mange inntatte produkter som ikke kan fordøyes derfor forårsaker forstoppelse. Eksempler omfatter yoghurt, melk og fløte.

Hvordan virker Fiber Hjelp med forstoppelse?

Hvordan virker Fiber Hjelp med forstoppelse?

Hva er forstoppelse?

Hvordan fiber hjelp med forstoppelse? Å vite at, må vi vite hva forstoppelse er, og for å fullt ut forstå hvordan forstoppelse oppstår, må vi forstå hva som skjer når vi spiser.

Når maten er fortært, maten reiser ned og til slutt kommer til tykktarmen. Den kolon absorberer vann, og jo lenger maten er det, jo mer vann er absorbert. Når maten tilbringer for mye tid i tykktarmen, fører det til våre krakker å bli hard og tørr. Følgelig, de noen ganger blir for vanskelig å passere, og vi blir forstoppet.

Hva er årsaken til forstoppelse?

Mange ting kan føre til forstoppelse. Mens mangel på fiber er bare en av disse årsakene, kan ekstra fiber hjelpe med forstoppelse, uansett årsak.

Ting som kan føre til forstoppelse inkluderer:

En melkeallergi
Utilstrekkelig mosjon
Dehydrering
Mangel på fiber

Hvordan Fiber Hjelper

Løselig og uløselig fiber, som finnes i frukt, grønnsaker og korn, er faktisk ikke fordøyd av kroppen. Den går gjennom omtrent uendret. Løselig fiber absorberer vann og blir myk, med en gel-lignende konsistens, mens uløselig fiber passerer bare gjennom uten å absorbere vann.

Dette klumpete fiber fungerer som en skrubb børste, presser mat langs tykktarmen slik at forstoppelse ikke kan forekomme. Fordi løselig fiber absorberer vann, er det alltid vann i avføringen for å hjelpe det passere.

Hva er de beste kildene til fiber?

Noe frukt, grønnsaker eller hele korn inneholder fiber. Imidlertid, noen inneholder mer enn andre. For en matvare som skal behandles høyt fiberinnhold, må det inneholde 5 gram fiber eller mer per porsjon. Matvarer som oppfyller disse kriteriene inkluderer brokkoli, pærer, marineblå bønner, rosiner, erter, svisker, spinat, bygg og linser.

En annen måte å øke fiber inntaket er å ta en fiber supplement. En rekke kosttilskudd er på markedet i dag. Noen er tygge piller; andre er pulver som du rører inn i hvilken som helst drikke du velger.

Hvor mye fiber bør jeg spise?

Den gjennomsnittlige amerikaner bruker 5 til 14 gram fiber daglig. Dessverre, dette er langt mindre enn de 20 til 40 gram kroppen vår trenger for å behandle maten riktig.

Vår mangel på fiber kommer fra en diett fylt med raffinert korn og for få grønnsaker og frukt. Hvis 20 og 40 gram fiber per dag synes en høyreist mål, husk at bare en kopp kokte gule erter inneholder 16 gram fiber, og en kopp bringebær inneholder 8 gram fiber.

Med en diett fylt med høy fiber frukt, grønnsaker og helkorn, vil forstoppelse ikke være et problem. Øk inntaket og se fiber hjelp med forstoppelse.

Et høyt fiber diett for barn med forstoppelse

Forstoppelse er ikke noe gøy, og når barn har å gjøre med harde vanskelige avføring, kan det slå inn i en utfordrende situasjon. Ved å gi en diett høy i fiber, kan problemer med forstoppelse bli lettet og selv unngås. Fiberrik mat er også sunt, holder magen mett, og er avgjørende for å voksende barn.

Rå frukt og grønnsaker

Ifølge National Fiber Council, fiberrik mat inneholder fem eller flere gram fiber per servering. Den anbefalte daglige rasjon for fiber inntak for barn under 3 år er 19 gram og fra alderen 4 til 8, 25 gram. The National Fiber Rådet mener at de fleste barn får halvparten eller mindre av den anbefalte mengden fiber daglig.
Når et barn er allerede arbeider med forstoppelse, start ved å mate ham tre porsjoner daglig av rå frukt og grønnsaker. Pdr.health.com antyder rå skrellet frukt og grønnsaker som svisker, fiken, dadler og rosiner. Brokkoli, kål, fersken, aprikos og erter er også gunstig. Sørg for å kutte elementer i små biter for å unngå problemer med kvelning. Gi mye vann med frukt for å hjelpe på fordøyelsen og lette forstoppelse.

Helkorn

Kli og hele korn er gunstig i behandlingen av forstoppelse hos barn fordi de inneholder fiber, noe som bidrar til å fremme sunne avføring. Gi mange hele korn og kli alternativer for forstoppet barn å bite på. Sjekk mat etiketter for å velge elementer med 4 til 5 gram fiber per servering. En god snack ville være fullkorn knekkebrød med peanøttsmør eller hele hvete pasta med saus, men hoppe over osten. Ifølge pdrhealth.com, spise eller drikke for mye melk, ost, yoghurt, iskrem, eller andre meieriprodukter kan føre til forstoppelse hos barn.

Bønner og nøtter

Bønner og nøtter er fulle av fiber, nytes av mange barn, og et flott alternativ for behandling av forstoppelse og bidrar til å holde det unna. Ifølge Mayo Clinic, en kopp kokte gule erter har 16 gram fiber. Linser, svarte bønner, lima bønner og bakte bønner alle gir mellom 10 og 15 gram fiber per servering. Inkludert bønner ved måltid ganger vil gi en velsmakende fiberrik løsning til forstoppelse hos barn.
Mange barn liker snacking på nøtter, som også gir store mengder fiber per servering. En fjerdedel kopp solsikkefrø har 3,5 gram fiber. Mandler, pistasjenøtter og pekannøtter har ca 3 gram fiber per 1 unse servering. Serve nøtter til barn bare hvis det ikke er en bekymring for kvelning.

Tarmsykdommer med forstoppelse

Forstoppelse er vansker med eller en manglende evne til å passere avføring. Det kan være smertefullt, sørgelig og pinlig. Årsakene til forstoppelse inkluderer kosthold og livsstilsfaktorer, visse medisinske tilstander og problemer med tarmen. Tarmsykdommer kan oppstå fra mekaniske årsaker slik som en blokkering av tarmen, eller andre årsaker som nervelidelser eller inflammasjon.

IBS

Irritabel tarm syndrom er en tarmsykdom som forårsaker forstoppelse som veksler med diaré samt kramper og oppblåsthet.

Diverticulosis

Diverticulosis er når små poser i tarmen blir betent og hovne opp, bli smittet og kan føre til forstoppelse på grunn av manglende evne til mat til å passere gjennom.

Rektal Sår

Soli rektal ulcer syndrom er en intestinal lidelse som involverer magesår eller polypp-lignende utvekster i rektum og er forbundet med forstoppelse.

Tarmslyng

Tarmslyng er når deler av tynntarmen blir vridd og som et resultat, er mat ikke kan gå gjennom, noe som resulterer i forstoppelse.

Tarm Hindringer

Intestinal hindringer kan være forårsaket av svulster, brokk eller sammenvoksninger av vev og ifølge Mayo Clinic kan forårsake magesmerter, hevelse og forstoppelse.

Hirschprung sykdom

Forstoppelse hos barn kan være forårsaket av Hirschsprung sykdom, som er en fødsel defekt som følge av manglende nerver i tarmer.

Colon Cancer

Svulster av tykktarmskreft kan føre til hindringer i tarmer eller delvis blokkere tarmen og forårsake forstoppelse.

Hva Krydder vil hjelpe med forstoppelse og mangel på energi?

Hva Krydder vil hjelpe med forstoppelse og mangel på energi?


Det finnes en rekke krydder som vil hjelpe med forstoppelse og tap av energi. Ifølge Merc-Buyers.com, kan forstoppelse og uregelmessig bolle bevegelser bidra til tap av energi fordi det kan tyde på at fordøyelsessystemet ikke fungerer effektivt og bruker opp kroppens energi i behandlingen. Enkelte krydder kan hjelpe med lindring av forstoppelse og lavt energiforbruk. Men, advarer DrHoffman.com at forsiktighet må brukes med krydder, da de kan forverre eksisterende mage forhold, for eksempel magesår.

Forstoppelse

Forstoppelse er hovedsakelig forårsaket av kosthold. Mangel på fiber i kosten er en betydelig bidragsyter til forstoppelse, forklarer Merc-Kjøpere nettside. LeafLady.org anbefaler en blanding av krydder laget av ingefær, cape aloe, hvitløk, Cascara Sagrada, cayenne pepper, berberis rot og senna blad for å hjelpe i å overvinne forstoppelse. Ifølge TheMedicalQuestions.com, bør de med forstoppelse være skeptisk at tung bruk av krydder kan brenne like mye går ut som de gjør blir spist.

Fordøyelse

Dårlig fordøyelse kan være årsaken til tap av energi. Det er krydder som hjelper i fordøyelsesprosessen. Ajwain, spisskummen og zeera (ofte stavet jeera, frø av spisskummen) er noen av de mest kraftfulle krydder som hjelper kroppen i fordøyelsesprosessen. Disse krydder bidra til å bryte ned matpartikler og arbeide med kroppens naturlige syrer og enzymer til å absorbere næringsstoffer og prosess mat. I tillegg er en bonus på alle disse tre krydder som de hjelper i reduksjon av luft i magen, ifølge IndianExpress.com.

Metabolisme

Ifølge Lisa Balbach på Kirtland Community College nettstedet, er stoffskiftet hva regulerer hvor raskt kroppen behandler kalorier fra mat. Cayenne pepper, hot saus, ingefær, kanel og gurkemeie alle bidra til å øke kroppens stoffskifte. Disse krydder brenne av overflødige kalorier, og når det spises med tyngre fet mat som tradisjonelt tregere metabolisme, kan oppveie effekten av mat, forklarer WeightLossForAll.com. Dette betyr ikke at de stopper kroppen fra å motta de næringsstoffene i maten. Mesteparten av metabolismen økende krydder er "varm", slik bruk sparsomt inntil pallen er brukt til dem.

Mat for IBS med forstoppelse

Ubehag og smerter i magen, sammen med gass, oppblåsthet, kramper, diaré og forstoppelse all karakter irritabel tarm syndrom (IBS). For pasienter som arbeider med IBS-relaterte forstoppelse, kan enkle endringer i kostholdet gi velkommen lettelse.

Løselig fiber

Løselig fiber kan bidra til å lette både forstoppelse og diaré på grunn av sin distinkte evne til å regulere og berolige din GI (gastrointestinal) kanalen.

Løselig fiber Foods

Mat som inneholder løselig fiber inneholder pasta, havregryn, ris, bygg, yams, neper, søtpoteter, hvite poteter, gulrøtter, squash, gresskar, pastinakk, quinoa, rødbeter, mel tortillas, cornmeal, mango, bananer og papaya.

Uløselig fiber

Personer med IBS bør øke løselig fiber sakte i kostholdet, siden for mye av det kan overstimulate din mage-tarmkanalen og forårsake diaré. Peeling frukt og tilberede grønnsaker kan bidra til å lette potensiell nød.

Uløselig fiber Foods

Mat som inneholder uløselig fiber omfatter hel-hvete produkter, granola, nøtter, frø, hele korn, popcorn, linser, bønner, bær, kirsebær, druer, melon, fersken, dadler, rabarbra, ananas, müsli, pærer, nektariner, svisker, grønne greener, blomkål, løk, selleri, brokkoli, kål og rosenkål.

Væsker

Sørg også for å drikke mye vann og juice (minst åtte glass daglig) for å hjelpe mykne avføring, noe som gjør dem lettere å passere. Unngå koffeinholdige eller alkoholholdige drikker, som de kan ha motsatt effekt på IBS-relaterte forstoppelse.

Hvordan man skal håndtere med forstoppelse naturlig

Forstoppelse er en tilstand av fordøyelsessystemet, hvor legemet opptar for mye vann fra maten når den passerer gjennom tarmen, og det kan være tørr og hard. Dette gjør det vanskelig og til og med smertefullt å passere. Kosthold, hormoner, fysiske årsaker, medisiner eller sykdom kan føre til forstoppelse. Alle som har opplevd det vet at det er en svært ubehagelig tilstand som du ønsker å behandle raskt. Hvis du er ute etter naturlig lettelse, følger du disse trinnene.

Hvordan man skal håndtere med forstoppelse naturlig

•  Øk fiber og væske inntak. Forbruker mer mat som er rik på fiber, for eksempel grønnsaker, frukt og helkorn, samt drikke mer væske, særlig vann, kan bidra til en pangstart på fordøyelsessystemet. Dette kan gi litt lindring fra forstoppelse.

Få mer gym tid. Øvelsen er en felles naturlig behandling for forstoppelse, da det gir fordøyelsessystemet en boost.

Du må ikke kjempe mot trangen til å gå på do når du føler det. Akkurat som holder urin for lenge kan føre til en urinveisinfeksjon, slåss avføring kan føre til forstoppelse. Hvis kroppen din er å fortelle deg å bruke toalettet, er det best å gå umiddelbart.

Unngå å drikke alkohol og koffeinholdige drikker som brus og visse typer te, som disse drikkene føre til at du blir dehydrert. Dette kan forverre problemet eller skape et problem når du ikke har en.

Ta en tur om en time etter å ha spist. Dette vil føre til at maten skal ta kortere tid å gå gjennom tarmen, noe som betyr mindre tid til vann for å bli absorbert av maten du nettopp fortært. Dette reduserer sjansene for å oppleve forstoppelse.

Gå til legen din hvis du lider av kronisk forstoppelse og endre kosthold og vanninntak løser ikke det. Ikke slå til sterke avføringsmidler, som fordøyelsessystemet kan bli avhengig av.

Matvarer som hjelper med forstoppelse

Det er mange matvarer som du kan innlemme i kostholdet ditt for å lindre og forebygge forstoppelse, uten å ty til sterke medisiner som kan rokke systemet.

Økning Fiber

Friske grønnsaker, korn, bønner og hvete produkter gi nødvendig fiber, som hjelper fordøyelsesprosessen.

Hydrate

Foruten drikkevann, kan du spise mørke grønnsaker og frukt for å hjelpe hydrat og skylle kroppen.

Legg gode bakterier

Yoghurt, grønnsaker og hvete-gress produkter fylle de gode bakteriene i fordøyelseskanalen som bidra til å bryte ned og fordøye maten ordentlig.

Fast Relief

For å få ting i bevegelse, svelge noen skjeer av mais sirup, eller drikke et glass sviske juice eller eplejuice. Dette vil vanligvis gjøre triks i løpet av få timer.

Effekter av Fiber

Mens fiber matvarer er nyttige for å lindre forstoppelse, kan for mye av og til ha motsatt effekt. Så, mens det er gunstig å legge fiber i kostholdet ditt, sørg for å moderere mengden.

Farer med mugg i Homes

Mugg er et felles navn for mugg vokser på stoff eller tre, men er faktisk en form. Muggsopp finnes nesten overalt, inne og ute, og forekommer i en rekke former og farger. Muggsopp er organismer som lever av ting som tre, papir, løv eller skitt og krever fuktighet for å vokse. Mens støpeformer er ganske vanlig, de er ikke ufarlig. Når gitt et fuktig miljø for å trives, kan de reprodusere og skape en god del helseproblemer eller strukturelle skader på boliger.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på mugg og mugg i et hjem kan manifestere seg som rennende eller rennende øyne, nese stuffiness, nysing, hosting eller nysing. Mens de som er allergiske mot muggsopp kan ha en lavere terskel for å reagere på muggsopp, gjentok høy eksponering for muggsopp kan også senke den terskelen. Allergisk betennelse i nedre luftveier kan skape astmatiske reaksjoner som sår hals, tetthet i brystet, kortpustethet og hoste. Støpeformer kan være en betydelig trigger ved astma, spesielt hos barn. Andre allergiske reaksjoner kan omfatte hudutslett, tørrhet og kløe.

Irriterende Reaksjoner

Irriterende reaksjoner på muggsopp innendørs eller mugg inkluderer øyeirritasjoner, øyeinfeksjoner, utslett, kaldt symptomer, laryngitt, heshet, hoste og tetthet i brystet. Andre reaksjoner er hodepine og tretthet. Irritasjonsreaksjoner vanligvis forsvinne ganske raskt når en person er fjernet fra omgivelsene forårsaker symptomene.

Giftige Reaksjoner

Noen muggsopp kan utvikle seg til mykotoksiner, ofte referert til som svart mold. Dette er karakteristisk funnet i vannskadde boliger med store mengder mugg særlig i vegger, tapet, tak flis, tapet, tepper og isolasjon. Disse formene kan føre til nevrologiske, respiratoriske og hudreaksjoner. Eksempler på sykdommer forårsaket av svartsopp inkluderer organisk støv giftig syndrom og pulmonal blødning hos spedbarn.

Radiation farer med å bruke mobiltelefoner

Det er mange rapporter om farene ved mobiltelefonen stråling basert på studier som er mye debattert om. Denne artikkelen vil dekke noen av de potensielle farene ved stråling knyttet til mobil mobiltelefon bruk, hva du skal være oppmerksom på, og hvordan de skal beskytte seg mot potensiell skade eller skade.

Cell Phone Sikkerhet

Mobiltelefoner blir faktisk overfører en viss mengde elektromagnetisk stråling. Den primære bekymring er hvor mye overført stråling fra mobiltelefonen til personens hode anses usikre og hvis det er noen langsiktige negative virkningene av denne typen stråling.

Stråling

De to typer av elektromagnetisk stråling blir ioniserende stråling og ikke-ioniserende stråling. Ioniserende stråling kan ta atomer og molekyler fra menneskelig vev og endre de kjemiske reaksjoner i kroppen. Røntgen og gammastråling er to eksempler på ioniserende stråling. Det er kjent at de begge forårsake skade - for eksempel er bly vester brukes av pasienter under røntgenundersøkelser for beskyttelse. Ikke-ioniserende stråling er vanligvis ansett som trygt, og ser ikke ut til å forårsake noen langsiktige skader på menneskelig vev. Mikrobølger, lys, radiofrekvensenergi, TV, datamaskiner og kopimaskiner er noen kilder til ikke-ioniserende stråling ("Hvordan Cell-Phone Radiation Works," electronics.howstuffworks.com/cell-phone-radiation2.htm).

Bevis

Til tross for at FDA sier det er ingen vitenskapelige bevis som viser eventuelle negative helseeffekter knyttet til bruk av mobiltelefoner, betyr dette ikke utelukke muligheten for at det finnes potensial for skade fra mobiltelefon bruk (Lauran Neergaard, "Cell Phone sikkerhet, "sarshield.com/news/cellphonesafety.html). Eksponering for høye nivåer av stråling kan skade humant vev mye på samme måte som en mikrobølge kokker mat internt. Menneskekroppen er ikke i stand til å opprettholde og spre slike store mengder varme.

Sykdom og mobiltelefoner

Selv om det er hevdet at mobiltelefoner ikke kan føre til umiddelbar skade på menneskelig vev, er forskerne fortsatt diskutere hva langtidseffektene, om noen, av langvarig eksponering for ikke-ioniserende stråling som sendes fra mobiltelefoner er (Marguerite Reardon, "Er celle telefoner sikkert? Forskere fortsatt usikkert, "news.cnet.com/8301-30686_3-10351577-266.html). Noen potensielle konsekvenser for mobilstråling er Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom, hodepine, tretthet, hjernesvulster, leukemi og kreft (William Thomas, "Cell Phone vanlige spørsmål," willthomasonline.net/willthomasonline/Cell_Phones_FAQ.html, "Hvordan Cell-Phone Radiation Works, "electronics.howstuffworks.com/cell-phone-radiation2.htm).

Sikkerhetstips

Hvis det er enda en liten sjanse for å skade din helse fra mobiltelefoner, deretter iverksette tiltak for å sikre din helse. Å spille det trygt du kan gjøre følgende: bruke mobiltelefon utendørs der strålingen kan spres lettere, redusere din bruk innendørs der strålingen er mer konsentrert, begrense mengden av mobiltelefon tid barna har og bruke en Bluetooth eller øreplugg å begrense kontakten din mobiltelefon har med hodet.

Konklusjon

Fordi ulike studier gir forskjellige resultater, er det vanskelig å hvile på en konkluderende svar når du arbeider med temaet mobiltelefoner og helse. Til dags dato er det ingen konkrete bevis for strålefare i forbindelse med mobiltelefoner. På grunn av dette, studier pågår.

Hvordan avlaste forstoppelse med mat

En av funksjonene til tykktarmen er å fjerne vann fra bearbeider mat som passerer gjennom. Den eksakte mengden vann fjernet er en hårfin balanse. Unnlate å fjerne nok vann kan føre til diaré, og fjerner for mye vann fører til forstoppelse. Mens diaré vanligvis resultater fra en sykdom, kan alle oppleve forstoppelse på grunn av dårlige kostvaner. Heldigvis forstoppelse kan vanligvis løses ved noen endringer i kostholdet og ikke nødvendigvis krever medisinering.

Bruksanvisning

•  Øk fiber inntaket. Fiber i kosten legger bulk til fordøyd maten i tarmen. Fiber vil holde på mer vann i tykktarmen, holde den i avføringen i stedet for å bli absorbert inn i blodet og resultere i mykere avføring. Hele korn, belgfrukter (bønner), grønnsaker og frukt er alle relativt høy i fiber. Hvis du ikke får nok av disse typer mat, kan du kjøpe en fiber supplement.

Spis mat med naturlige avføringsmiddel egenskaper. Disse matvarer inneholder, men er ikke begrenset til, tørket frukt (spesielt svisker), druer, mango, papaya, ananas, soyabønner og valnøtter.

Reduser inntaket av svært bearbeidet mat. De fleste av disse matvarene (f.eks, hvitt brød, pakket snack matvarer) inneholder ikke mye fiber. En diett fylt med det meste disse typer matvarer kan føre til kronisk forstoppelse.

Drikk væske. Jo mer vann du har i fordøyelsessystemet, jo mindre vann kroppen din trenger for å absorbere fra fordøyelsessystemet. Drikker minst 32 gram vann daglig kan bidra til å lindre og sal av forstoppelse. Andre væsker kan også bli regnet mot din daglige vanninntaket så lenge de ikke inneholder alkohol eller koffein, som er både vanndrivende stoffer og kan føre til dehydrering.

Spis probiotika. Tykktarmen inneholder millioner av bakterier som bidrar til å fordøye maten du spiser. Både diaré og forstoppelse kan være forårsaket av et underskudd av disse typer bakterier. Tar probiotiske kosttilskudd kan være gunstig i repopulating tarmen med bakterier. Probiotika finnes også i mange typer yoghurt, så spiser yoghurt med acidophilus eller lactobacilluskulturene i dem kan hjelpe med forstoppelse.

Hint

  • Hvis du er kronisk forstoppelse, se physican.

Svisker og Senna for kronisk forstoppelse

Svisker og Senna for kronisk forstoppelse


Svisker og Senna er effektive naturlige løsninger på felles eller sporadisk forstoppelse, men heller ikke er anbefalt for kronisk forstoppelse problemer. Endringer i rutine og livsstil står for positiv behandling i mange tilfeller av forstoppelse, men kroniske tilstander kan være forårsaket av andre helsemessige problemer, inkludert gastrointestinale sykdommer og diabetes. Svisker 'effektene er mindre skadelig enn de mulige bivirkninger av Senna, men verken bør brukes uten medisinsk tilsyn i tilfelle av kroniske tilstander.

Kronisk forstoppelse

Ifølge Mayo Clinic, er forstoppelse en vanlig gastrointestinal lidelse, og mennesker som har det lider av hard avføring, anstrengende og sjeldne bevegelser. Denne lidelsen kan føre til andre helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet. Kronisk forstoppelse presenterer et helt annet sett av faktorer, og er definert som langvarig eller tilbakevendende. Dette nivået av forstoppelse er en alvorlig lidelse som ikke kan tilstrekkelig behandles med svisker eller Senna.

Svisker

Svisker er et naturlig alternativ til kjemisk avføringsmidler i behandlingen av forstoppelse. Sviske juice inneholder dihydrophenylisatin, et avføringsmiddel. Svisker er medlem av plomme arter og blir ofte solgt som en tørket frukt, hel og pitted, eller som en juice som er laget ved å tilsette frukt med damp og deretter trykke saften fra den. Sviske juice er også høy i antioksidanter.

Senna

Senna eller Cassia senna ekstrakt (en prosess med damp destillasjon) inneholder dimeriske glykosider, ifølge National Cancer Institute, som skaper en rekke kjemiske reaksjoner i tykktarmen, lindrende forstoppelse. Senna har ikke blitt undersøkt av FDA for sikker bruk og kan presentere farene ved langvarig bruk. Senna brukes som en te, et ekstrakt eller i andre kommersielle preparater. Når tatt, tar den urt effekt i 12 til 16 timer.

Fordeler og ulemper

Som naturlige løsninger til forstoppelse, både svisker og Senna gjøre jobben. Svisker har ingen toksisitet og ingen kjente bivirkninger, mens Senna har potensielle reaksjoner og mulige farer med langvarig bruk, men gir lindring i en moderat periode. Svisker eller sviske juice forbrukes daglig kan gi pågående lindring av vanlige forstoppelse problemer. Begge løsningene skal følge høye fiber dietter for sunnere tarmfunksjonen. Det er heller ikke anbefalt for langvarig eller kronisk forstoppelse.

Forsiktig

Avføringsmidler er generelt anbefalt for sporadisk bruk. Senna har en fare for avhengighet, samt noen mindre vanlige bivirkninger som kan omfatte allergiske reaksjoner og smerte. Betennelse i tarmen kan føre med utvidet bruk. De som lider tarm lidelser bør ikke bruke noen avføringsmiddel uten medisinsk konsultasjon. Gravide og ammende mødre bør unngå å bruke Senna.

Olivenolje Fordeler for forstoppelse

Olivenolje Fordeler for forstoppelse


Olivenolje er et gammelt produkt som brukes trygt både som mat og medisin. En av de mange bruker olivenolje i alternativ medisin, folkemedisin og hjem terapi er som et mildt avføringsmiddel eller et element i klyster, bidrar til å forhindre og lindre forstoppelse.

Historie og bruksområder

Olivenolje er akkurat det navnet tilsier - olje presset fra oliven. Oliven har vokst i Middelhavsregionen siden minst 3000 f.Kr., da forskning viser at de ble dyrket på Kreta. Gjennom sin historie med menneskeheten, har det blitt brukt ikke bare for sin frukt, men for olje presset fra frukten. Nå dyrkes over hele verden i klima som ligner på Middelhavet, har oliven og olje blitt populært i mange bruksområder, alt fra ingredienser i matlaging, til kosmetisk bruk, til et element i hjemmet medisin og alternativ medisin.

Som et forebyggende

Olivenolje er et mildt avføringsmiddel, fremme tømming av tarmer. Det er ikke en sterk avføringsmiddel og vurderes av Medical News Today (se Resources) som en bedre forebyggende enn kur. Kan forventes olivenolje inngår som en fast del av et balansert kosthold for å redusere mest milde former for forstoppelse, spesielt når inkludert i en høy-fiber diett som inneholder betydelige mengder av frukt og grønnsaker.

Som en krakk mykner

Et aspekt av forstoppelse som kan forårsake ubehag samt redusere tarmfunksjonen er den ekstreme størkning av avføring. Tarmfunksjonen er forbedret og ubehag reduseres hvis avføringen er myknet. Igjen serverer olivenolje som en bedre forebyggende enn kur; ved inntak regelmessig, kan olivenolje å opprettholde en myk, lett gått avføring.

Som en Enema

Blir noen ganger brukt olivenolje og varmt vann i kombinasjon som en forholdsvis mild hjemme klyster behandling. I dette tilfellet omsorg må tas for å finne og følge profesjonelt formulert instruks for bruk av klyster. Misbruk eller unnlatelse av å følge profesjonelle instruksjoner kan føre til ekstrem smerte og skade på endetarmen og tarmen. Tarmen kan punkteres, fører til langt større fare enn forstoppelse alene er egnet til å representere. Hvis du er kjent og erfaren i teknikker for administrering av klyster, kan du fortsette.

Oppfølging

På samme måte som olivenolje er mest effektiv som et forebyggende, er det ideelt som en metode for å hjelpe regularize avføring etter at et tilfelle av forstoppelse. Dydene som tillater det å redusere komprimering av avføring og vedlikeholde myk avføring struktur, kombinert med milde avføringsmiddel effekter av olje, øke sannsynligheten for en problemfri utvinning med minimalt ubehag og mindre sjanse for tilbakefall.

Typer av forstoppelse

Forstoppelse er en tilstand i fordøyelsessystemet forårsaket av en rekke ulike faktorer. Diet, målrettet undertrykkelse av avføring, fysisk hindring, psykosomatiske tanker og misbruk av avføringsmidler kan alle føre til eventuell forstoppelse. Identifisere den spesifikke årsaken til forstoppelse er viktig for å bestemme riktig løpet av behandlingen.

Definisjon

Forstoppelse er manglende evne til å passere avføring på et sunt frekvens. Når en person er forstoppet, avføringen er hard og krever fysisk anstrengelse å passere. Forstoppelse kan være forårsaket av flere faktorer, og rettsmidler for tilstanden er spesifikke til årsaken.

Diet

Dårlig kosthold er en viktig medvirkende faktor til forstoppelse. Rask mat og dietter som senter på fett og fett er korrelert med forstoppelse hos barn og voksne. Kostfiber er viktig for bestått sunne avføring og er en viktig komponent til noen sunt kosthold. Det er også viktig å holde seg hydrert slik at avføring inneholder en tilstrekkelig mengde av fuktighet for å være lett passert.

Undertrykke tarmfunksjon

Unngå turer på do (ellers kjent som "holder det") til tross for behovet for å ha avføring etter hvert kan føre til forstoppelse. Undertrykke avføring når en person føler trang til å gå er usunt fordi det er ignorerer kroppens naturlige signaler. Hvis noen ignorerer signalene for lenge, kan kroppen hans slutte å sende dem.

Obstruksjon

En mer alvorlig årsak til forstoppelse er tarmobstruksjon. Dette oppstår når en del av tarmsystemet forhindrer avføring fra å bli overført enten gjennom dysfunksjon eller blokkering. Fremmedlegemer kan også inngå i fordøyelsessystemet og til slutt hindre passasje av avføring hvis de er for store til å bli lett gått på egenhånd. Lege bør søkes umiddelbart hvis en hindring er mistenkt.

Psykosomatisk

Noen mennesker er så ubehagelig med bruk av toalettet i ukjente innstillinger som de vil overbevise seg selv om at de ikke trenger å bruke fasilitetene når de faktisk skal. Bilturer, middagsselskaper, camping og tid brukt på steder med skitne bad er alle årsaker til psykosomatisk forstoppelse. Andre blir så fokusert på å prøve å ha avføring som de bygger opp mye stress rundt arrangementet, og er ikke i stand til å produsere. Det er viktig i slike tilfeller å huske at bruk av toalettet med jevne mellomrom er sunt og nødvendig, og at bare slappe av og la det skje kan noen ganger være den beste kur for forstoppelse.

Misbruker Avføringsmidler

Folk som misbruker avføringsmidler, som for eksempel de med kroniske spiseforstyrrelser, kaste deres fordøyelsessystem til deregulering. Langsiktig, tung bruk av avføringsmidler fører til intestinal lammelser, som hindrer de peristaltiske bevegelser som er nødvendige for passering av avføring. Forstoppelse slutt resulterer, oppheve den hensikt å bruke avføringsmidler i første omgang. Dette føre til forstoppelse kan unngås helt ved hjelp av avføringsmidler bare når det er absolutt nødvendig og ikke for det formål å støtende vekttap.

Høy-protein dietter for forstoppelse

Kronisk forstoppelse er et problem som konfronterer mange personer rundt om i verden hver dag. Mens han bodde med forstoppelse kan være vanskelig, er det håp. Heldigvis, får kontroll over kronisk forstoppelse er ofte bare et spørsmål om å regulere ens kosthold for å bekjempe problemet. En høy-proteindiett er vanligvis et dårlig idé for noen som lider av forstoppelse, som protein vil ytterligere tette "rør". Imidlertid, der fulgt av høyre hjelpe-mat, vil et høy-proteindiett presenterer ikke noen vanskeligheter i det hele tatt.

High Protein og forstoppelse

Høye protein dietter vanligvis plassere ekstra stress på tarmsystem, noe som kan føre til forstoppelse. Høy protein matvarer som har vært knyttet til forstoppelse inkluderer meieri og meieriprodukter, egg og kjøtt. Men det er en måte til å omgå dette problemet gjennom å inkludere tilstrekkelig fiber. Fiber er den ernæringsmessige agent som holder ting "flytte", så å si. Ofte de som gjennomgår en høy-protein diett vil konsumere protein laden matvarer med lite hensyn til noe annet, som fører til problemer. Men har vi to høye protein dietter som ikke gjør denne feilen.

7 Regler Diet

Den 7 Rules dietten ble oppfunnet av kanadiske biokjemiker og ernæringsfysiolog Dr. John Berardi. Dr. Berardi arbeider med kunder som spenner fra bo-at-home mødre til profesjonelle idrettsutøvere, og streng overholdelse av de 7 Regler er noe de alle har til felles. Den 7 Rules kosthold er en høy-protein, moderat fettinnhold, begrenset-carb diett som kan ta deg til din kroppsbygning mål uten farene ved forstoppelse blokkerer veien (pun intended).

De 7 Reglene er:

1.) innta små måltider hver to til tre timer.
2.) Konsumere magre proteiner til hvert måltid - kjøtt, egg, fisk og kylling.
3.) Konsumere frukt og grønnsaker til hvert måltid. Dette garanterer deg tilstrekkelig fiber.
4.) konsumere bare karbohydrater fra frukt og grønnsaker.
5.) Konsumere minst 25 prosent av det daglige kalorier fra fett.
6.) Konsumere bare null-kalori drikker.
7.) Konsumere bare solid måltider - ingen flytende ernæring.

Paleo Diet

Et alternativ høy-protein, høy fiber diett for å bekjempe forstoppelse er Paleo Diet av lege Dr. Ben Balzer. Dr. Balzer modellert sin diett etter spisevanene våre primitive forfedre, og bemerker at korn ble aldri opprinnelig beregnet på konsum. For de å følge Paleo Diet, er compliance bare Liad ut, selv om det ikke nødvendigvis enkelt i praksis. Konsumere bare kjøtt, fisk, kylling, frukt, egg, grønnsaker, nøtter og bær. Unngå alle matvarer som inneholder korn, bønner, poteter, melkeprodukter, sukker og salt. Ved å spise i denne utrolige grunnleggende måten, man sikrer at deres kosthold er proppfulle av protein, fiber, vitaminer og næringsstoffer, unnvike dvelende muligheten for høy-protein forstoppelse.

Kegel øvelser for forstoppelse

Forstoppelse er et problem som får svært lite oppmerksomhet, til tross for at det påvirker nesten alle på et tidspunkt i løpet av livet. De fleste mennesker som lever med forstoppelse lider i stillhet, å ty til dose etter dose over-the-counter medisiner i håp om å kurere sykdommen sin. For dem som er så plaget, er det håp - du trenger ikke stole på medisin for å løse dine problemer lenger. Konsekvent praksis av Kegel øvelser kan bidra til å lindre dine bekymringer.

Kegel øvelser

Kegel øvelser ble oppfunnet av Arnold Kegel, og ble opprinnelig utviklet for å hjelpe personer med inkontinens. Kegels har blitt anbefalt for en rekke andre bruksområder siden starten - alt fra å krydre opp en kjærlighet liv til å hjelpe personer som lider av forstoppelse.

Kegels arbeide ved å styrke musklene i bekkenbunnen, som er en "fishnet" struktur av muskler som går fra forsiden av bekkenet til anus. Normalt er disse musklene sjelden brukt og kan bli slakk over tid. Men gjennom rutinemessig praksis av Kegel øvelser, muskel tone i denne regionen kan bli dramatisk forbedret, bidrar til å kurere de nevnte forhold.

Utføre Kegels

Mange har problemer med å finne de riktige muskelgrupper for å utføre Kegels. Den enkleste måten å finne dem er ved å forstå at dette er de musklene som brukes til å stoppe en strøm av urin midtstrøms. Til tilstanden selv å mentalt føler disse musklene som arbeider, stoppe og starte flyten av urin flere ganger neste gang du trenger å bruke toalettet. Å gjøre dette i løpet av flere dager vil gjøre deg til en ekspert på å engasjere bekkenbunnsmuskulaturen på kommando.

Når du har tilstrekkelig bevissthet om muskler involvert, sitte på kanten av en stol med hendene på bena. Pust dypt inn, føler magen utvide og musklene i bekkenbunnen vasken. Som du puster ut, forsiktig stramme bekkenbunnsmuskulaturen, oppdra dem oppover i magen. Hold denne stillingen mens du puster ut, deretter inhalere og slipp, gjenta syklusen. Utfør 10 til 20 Kegels per økt, sikter til flere økter i løpet av dagen for maksimalt utbytte. Øv hver dag. Etter noen dager til noen uker, vil du merke dine forstoppelse problemer er kraftig forbedret.

En avansert Variasjon

Når du er komfortabel å utføre normal "Kegel" og har sett forbedringer, kan du prøve denne avanserte varianten. Klem bekkenbunnsmuskulaturen, holder i 1 sekund før du slipper. Slapp av i 1 sekund. Nå presse bekkenbunnsmuskulaturen igjen, holder i 2 sekunder før du slipper. Hvil i 2 sekunder. Fortsett på denne måten til du kan holde en sterk kontraksjon i 10 sekunder eller mer. Dette vil ta utviklingen av bekkenbunnsmuskulaturen til neste nivå. Lykke til.

Grunner for forstoppelse hos barn

Forstoppelse, enten i form av en mangel på avføring eller hard avføring er et vanlig problem hos barn. Heldigvis de fleste barn som lider av forstoppelse ikke opplever dette problemet på grunn av sykdom. Barn med forstoppelse behandles forskjellig fra voksne, fordi deres avføringsmønster endres etter hvert som de vokser og tilpasse seg ulike matvarer i kostholdet. Det er mange ulike indikatorer på at et barn er forstoppet, så det er mange forskjellige årsaker til forstoppelse hos barn. Å se problemet og ta opp årsaken vil vanligvis kurere problemet.

Diet

Barn som ikke spiser en godt balansert kosthold har en tendens til å lide av forstoppelse. I motsetning til voksne, er barn som spiser en høy fiber diett ikke fritas for forstoppelse. Et barns kropp ytelser fra balanse og variasjon av alle matvaregrupper.

Unngåelse

For uansett grunn noen barn unngå å gå på toalettet. Noen har opplevd smerten av hard avføring, mens andre er litt for opptatt med å spille, og ikke svare på deres kroppslige lyster. Når trangen nektes og krakk sitter der venter på å bli utvist, vil kolon absorbere væske fra avføringen forlater det svært vanskelig å passere. Dette kan skape en ond sirkel som fører til at barnet nekter å gå på toalettet.

Melk

Barn som bytter fra morsmelk til formel eller vanlig melk kan oppleve forstoppelse som deres kropper tilpasse seg forskjellen i deres viktigste kilde til næringsstoffer. Dette gjelder også barn som blir startet på frokostblanding eller nye matvarer - det er en periode med tilpasning som kan inkludere urolig mage og forstoppelse.

Medisiner

Mange medisiner formulert for barn kan føre til forstoppelse. Dette inkluderer over disk kaldt medisiner, antacida og smertestillende medikamenter. Avvikling medisiner eller motvirke med avføring myknere eller stikkpiller vil ofte løse problemet.

Skyhet

Merkelig nok noen barn kan bli traumatisert av å bruke offentlige eller skole bad på grunn av frykt for å bli gått inn på, eller renslighet problemer. Dette kan føre barnet til "hold it" før de kommer hjem, noe som forstyrrer kroppens naturlige syklus og fører til forstoppelse i mye på samme måte som ignorerer trang til å gå.

Symptomer på forstoppelse hos barn

Forstoppelse er den reduksjon i hyppigheten av passasje av avføring eller smertefulle passering av harde avføring. For barn, kan frekvensen av avføring eliminering varierer fra den ene til den andre. Normalt bør imidlertid et barn har avføring minst en gang hver tredje dag. Ifølge Nord American Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology og ernæring, 3 prosent av alle besøk til en barnelege skyldes forstoppelse problemer.

Årsaker

Barn eldre enn 18 måneder kan utvikle forstoppelse på grunn av bevisst avføring forskuddstrekk. Over tid, kan barnets hjerne se bort fra de gjentatte oppfordrer til å ha avføring, noe som resulterer i forstoppelse. Andre årsaker er ubalansert kosthold og dietter med høyt sukker, sykdommer som forårsaker feber, nedsatt appetitt, dehydrering og noen antidepressiva og over-the-counter kulde medisiner.

Symptomer og tegn

Barn med forstoppelse har vanligvis stor, hard avføring eller harde pelletslignende avføring. Spedbarn kan forlenge sine ben og trykk sammen anal og rumpeballe muskler for å hindre avføring, mens småbarn kan stige opp på tærne, gå frem og tilbake og holde sine ben og rumpe strengt. Noen ganger, magekramper, nedsatt appetitt, kvalme eller oppkast, urininkontinens og reoccurring urinveisinfeksjoner kan også være symptomer.

Behandling

Spedbarn og småbarn behandling for forstoppelse er annerledes enn for voksne fordi tarmbevegelsesmønstre endres fra tidlig barndom til 3 eller 4 år. At-hjem behandlinger inkluderer: positiv forsterkning for å ha avføring, å etablere en rutine tidsplan for å bruke badet i løpet av 30 minutter etter måltider, opprettholde hydrering med væsker og juice, og spise godt balanserte måltider som består av hele kli frokostblandinger, frukt og grønnsaker. En lege kan forskrive et avføringsmiddel, avhengig av barnets alder og alvorlighetsgrad.

Testing

Ta kontakt med en lege for forstoppelse som ikke blir løst ved at-home behandlinger. En lege kan utføre en generell eksamen for å se etter tegn på sykdommer som forårsaker forstoppelse. Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til magen for oppblåsthet, ømhet eller en hard avføring som kan føles, samt inspeksjon av anal området for å se etter hard avføring i endetarmen, eller for å se om endetarmen er utvidet. Legen kan også undersøke avføringen for blod og gjennomgang familiens historie for å avgjøre om forstoppelse kan være arvelig.

Advarsel

Ring lege umiddelbart hvis det i tillegg til forstoppelse, har et barn alvorlig magesmerter, kvalme, brekninger, redusert appetitt, feber eller blodig diaré. Dette kan være symptomer på forstoppelse, men kan også indikere en mer alvorlig medisinsk tilstand. Forstoppelse kan produsere anal sprekker, eller sprekker i huden. Sprekkene kan blø eller øke smerte, forårsaker et barn å stadig holde tilbake avføring. Barn som holde tilbake avføring i perioder som varer mer enn én eller to uker, kunne utvikle avførings, noe som kan resultere i en lege utfører disimpaction å fjerne avføring.

Naturlig rettsmidler for forstoppelse i småbarn

Forstoppelse er et vanlig problem for småbarn. Dette er ofte et resultat av high-meieri, lav-fiber diett som resulterer fra kresen matvaner. Det er også forårsaket av en pjokk angst over å gå på do eller pottetrening. Forstoppelse kan behandles enkelt med naturpreparater. Her er flere ideer for å lindre din pjokk forstoppelse.

Reduser melkeinntak

Mange småbarn konsumerer store mengder melkeprodukter i løpet av dagen, noe som kan resultere i forstoppelse. Dairy bør begrenses til to til tre porsjoner per dag i en forstoppet barn. Meieri elementer inkluderer ost, melk, iskrem og yoghurt.

Øke frukt og grønnsaker

Økende fiber ved å gi frukt og grønnsaker er en enkel og sunn måte å behandle forstoppelse. Prøv å velge frukt og grønnsaker med høyt fiberinnhold. Noen eksempler er bringebær, epler, rosiner, erter og gulrøtter (se Ressurser for mer informasjon). Du kan finne det nyttig å skrive ut en liste og holde den på kjøleskapet for referanse.

Tilby din pjokk frukt og grønnsaker hele dagen for snacks. Det er best å gi dem vanlig med ingen fall eller krydder slik at pjokk kan utvikle en smak for dem. Hvis pjokk nekter å spise grønnsaker, kan du snike dem inn. Du kan legge revet gul squash til eggerøre til frokost. Hele korn muffins med pureed gulrøtter og epler er en stor godbit for småbarn. Du kan selv legge spinat til smoothies.

Øke hele korn

Øk hele korn ved å tilby pjokk matvarer som kli muffins, Graham crackers, havregryn, brun ris og hele korn hvete brød. Hele korn er pakket full av fiber, som er flott for behandling av forstoppelse.

Øke væsker

Økende væsker er nyttig for behandling av forstoppelse. Dette er spesielt sant for fruktjuice. Tilby din pjokk ufortynnet fruktjuice som sviske eller pære to ganger daglig. Også øke barnas vanninntaket så mye som mulig. De fleste småbarn nyte en sugekopp mens du spiller. En sugekopp full av vann er en fin måte å beskytte småbarn tennene og holde dem hydrert. God hydrering er nøkkelen ved behandling av forstoppelse.

Toalett trening

Hvis pjokk er potty trent, la ham sitte på potte når han våkner og etter måltider. Hvis pjokk er ikke potte trent og lider av forstoppelse, er det best å løse forstoppelse før toalett trening begynner. Et barn som er forstoppet kan knytte potte med smerte. Dette kan føre til toalett trening problemer, som kan være svært frustrerende for både foreldre og barn.

Prøv et varmt bad

Rektal smerte er ofte forbundet med forstoppelse. Hvis pjokk er å ha rektal smerte, få ham eller henne sitte i et varmt bad. Dette bidrar til å lindre smerte og slapper av anal sfinkter, noe som kan gjøre det lettere for barnet å ha avføring.