Digidexo.com

bipolar 1 symptomer

Hvordan forstå Bipolar lidelse symptomer

Hvordan forstå Bipolar lidelse symptomer


Bipolar lidelse symptomer kan noen ganger forveksles med vanlig depresjon, og er ikke helt forstått mange mennesker. Bipolar lidelse er en stemning lidelse og er vanligvis diagnostisert av en psykiater. Bipolar lidelse symptomer kan variere, men nesten alltid er svært ekstreme. Her er noen måter som vil hjelpe deg å forstå bipolar lidelse symptomer.

Bruksanvisning

En Bipolar lidelse symptomer kan inkludere uvanlig høye og deprimert stater. Stater som disse kan vare i en kort tidsperiode, eller den kan forekomme i flere dager eller uker. Bipolar lidelse symptomer kan hindre en person fra å fungere på jobb eller i hverdagen generelt.

Hvis noen med bipolar lidelse er hele tiden å ha følelser av tristhet, nervøsitet, håpløshet, sinne eller skyldfølelse, da de opplever en alvorlig depressiv episode. I løpet av denne periode, kan disse bipolar lidelse symptomer på alvorlig depresjon episode føre dem til å slutte å nyte de tingene de pleide å elske. De kan føle seg ensomme og har konsentrasjonsvansker. Noen ganger prøver å snakke en person ut av denne tilstanden er svært vanskelig.

En manisk episode er også en av flere dipolare lidelse symptomer. Noen i denne tilstanden kan ha mer energi enn normalt, noe som kan føre til mangel på søvn fordi de føler det er ikke nødvendig. Tanker kan rase og deres oppmerksomhet span kan være lav. Svekket dømmekraft forårsaker utslett beslutninger som et forbruk binge kan forekomme. Bipolar lidelse symptomer kan føre til at enkelte til å være sint og aggressiv også. Psykose, eller en delt fra virkeligheten, kan følge.

Til slutt kan bipolar lidelse symptomer inkluderer en hypoman episode. Den hypomanisk episode er antatt å være mindre ekstreme forhold til resten av de bipolare lidelse symptomer. Hypomane episoder kan føre til et individ har reaksjoner som er ute av normen. De kan le av noe som egentlig ikke er morsomt i det hele tatt eller selv bli sint på noe de egentlig ikke burde være sint på.

Å vite bipolar lidelse symptomer vil hjelpe deg å forstå lidelsen i seg selv og hvor mye din venn eller elsker en er virkelig lidelse. Hvis de vet at du forstår, så vil de være i stand til å håndtere på mye enklere enn hvis du ikke forstår.

Bipolar lidelse symptomer i voksne og barn

Gjenkjenne symptomene på bipolar lidelse hos både voksne og barn kan tillate personen som lider av denne sykdommen for å få den hjelpen han eller hun trenger. Bipolar lidelse er mulig å behandle, og jo raskere det er anerkjent, kan jo raskere hjelp begynne og et normalt liv kan gjenopptas.

Definere Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kjent som manisk depresjon, er når en person opplever alvorlige og omfattende humørsvingninger. En person diagnostisert med bipolar lidelse kan gå fra følelsen deprimert og overveldet med fortvilelse, selv selvmordstanker, til følelser av oppstemthet og urealistiske illusjoner om storhet. Disse humørsvingninger kan utløses uten forvarsel og er ofte ekstreme og svært forstyrrende for en persons liv.

Symptomer hos barn

Bipolare lidelse symptomer hos barn kan ofte forveksles med andre lidelser som oppmerksomhet-underskudd uorden (ADD) eller oppmerksomhet-underskudd hyperaktivitet (ADHD.) Barn med diagnosen ADD eller ADHD kan faktisk være å vise symptomer på tidlig debut bipolar lidelse. Disse symptomene inkluderer men er ikke begrenset til hyppige og alvorlige humørsvingninger, perioder med hyperaktivitet, redusert behov for søvn eller sove for mye, og depresjon. Vanligvis barn som viser tegn og symptomer på bipolar lidelse er mye mer irritabel, noen ganger stiller opp til 04:56 humørsvingninger per dag.

Symptomer hos voksne

Bipolare lidelse symptomer hos voksne er lik de i barn. De omfatter sykluser av humørsvingninger inkludert ødeleggende depresjon der personen trekker seg fra familie og venner, blir ekstremt humørsyk og irritabel og kan ha selvmordstanker og tendenser. Symptomene på manisk fase av denne lidelsen inkludere følelser av ecstasy og begeistring, hvor personen kan oppleve illusjoner av urealistiske forventninger. Perioder med hyperseksualitet kan også forekomme i løpet av en manisk tilstand og kan begynne plutselig og uten forvarsel. En voksen liv kan bli alvorlig forstyrret av maniske episoder. I denne fasen av sykdommen, har mange voksne vært kjent for å engasjere seg i uvøren aktiviteter, impulsivt slutte i jobben eller forlate sine familier.

Typer

I hovedsak er det tre typer av bipolar lidelse. Med hver type, kan symptomene øke på en gradvis skala, alt fra milde symptomer til full blåst alvorlig manisk depresjon. De tre typer av bipolar lidelse er som følger:

• Cyklotymi (hypomani og mild depresjon) Dette er den mildeste formen for bipolar lidelse. Humørsvingninger forbli syklisk, men symptomene er mindre alvorlige. Personer diagnostisert med cyclothymia er med stor risiko for å utvikle en tilstand av full-blåst bipolar lidelse.
• bipolar lidelse (mani eller blandet episode) Denne type av forstyrrelse er klassifisert ved hjelp av minst en manisk eller blandet episode. Det kan også inkludere minst én episode av depresjon.
• Bipolar II Disorder (hypomani og depresjon) med Bipolar II, opplever personen primært sykliske humørsvingninger av hypomani og alvorlig depresjon.

Behandling

Bipolar lidelse er mulig å behandle, men hver enkelt er forskjellig og dette må tas i betraktning. Bipolar lidelse er en livslang tilstand og kan aldri bli virkelig kurert, men det kan styres med effektiv behandling. Behandling kan inkludere en kombinasjon av medisiner, kognitiv terapi, kosthold og trening, siden medisiner alene ikke vil være effektive nok til å kontrollere tilstanden. Å effektivt behandle bipolar lidelse, må en person være sikker på at han har fått en nøyaktig diagnose. Som nevnt tidligere, kan barn vise symptomer på bipolar lidelse, når faktisk disse kan være tegn på en annen type sykdom. Det samme gjelder for voksne. En person som lider av bipolar lidelse, eller som har et familiemedlem eller barn som lider av det, må utdanne seg om tilstanden. Jo mer informasjon du har om sykdommen, jo bedre vil du være i stand til å hjelpe legen din forstår det beste løpet av behandlingen.

Bipolar Child Symptomer

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som innebærer perioder med mani og depresjon. Bipolar lidelse er ofte diagnostisert i voksen alder; Men det er mange barn som lider av tilstanden også.

Diagnose

Den bipolar barn kan være vanskelig å diagnostisere fordi mange av barnets atferd kan overlapper med andre lidelser. Bipolare barn blir ofte feildiagnostisert som å ha Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Innledende Signs

Hvis et barn har skarpe humørsvingninger fra giddeløs depresjon til grandiose opphøyelser, kan han bli lider av bipolar lidelse. Rapid tale, irritabilitet eller forhøyede stemninger er vanlige faresignaler.

Symptomer

Det er noen vedvarende symptomer hos bipolare barn, inkludert separasjon angst og raserianfall som varer i mer enn en time. Bipolare barn viser også en mangel på respekt for autoriteter, opplever hallusinasjoner og natteskrekk, handle impulsivt og gå lange perioder uten søvn.

Depresjon

Bipolare barn opplever deprimert stemninger og perioder med lav selvfølelse. De kan også oppleve skyldfølelse, føler en følelse av verdiløshet og oppleve en nedgang i deres skoleprestasjoner.

Sosiale situasjoner

En bipolar barn kan utvise sosial angst, overfølsomhet eller kan bli altfor emosjonelle i sosiale miljøer.

Ekstreme atferd

I alvorlige tilfeller kan bipolare barn drive selvskading eller dyremishandling. En ekstra symptom omfatter upassende seksuell oppførsel.

Bipolar lidelse Symptomer

Bipolar lidelse, også kjent som manisk depresjon, er en langvarig psykisk lidelse som vanligvis er diagnostisert i tidlig voksen alder. Det finnes ingen kur for bipolar lidelse, selv om det kan styres med narkotika og terapi.

Symptomer

De med bipolar lidelse er utsatt for uforutsigbare og brå skift av humør. Fiendtlig og irritabel oppførsel er felles for bipolar sykdom.

Episoder

Symptomer på bipolar lidelse manifesterer seg som episoder. Episoder er distinkte, unormale følelsesmessige tilstander som skifter mellom overexcitability og depresjon.

Manisk

Maniske episoder bære altfor glade stemninger og glade, noen ganger uberegnelig, atferd. Rask snakking, racing tanker, impulsiv atferd og uro er vanlig under maniske episoder.

Depressiv

Alternerer med maniske episoder er depressive episoder preget av tilbaketrekning fra aktiviteter og sosiale bånd, bekymring, håpløshet og noen ganger en opptatthet med døden og selvmord. Mønstre av å sove og spise kan bli endret i løpet av en manisk episode.

Blandet State

En blandet tilstand er en episode som har egenskaper både maniske og depressive episoder. En blandet tilstand kan også ha hurtig vekslende maniske og depressive episoder av kortere varighet.

Bipolar lidelse symptomer hos kvinner

Bipolare lidelser har kroniske humørsvingninger som viktigste symptom. Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker bipolare lidelser, men ulike faktorer kan bidra til denne psykiske lidelser, inkludert hormonelle endringer og hjernens kjemi endringer. Symptomene er forskjellige med hver kvinne, om en ungdom eller voksen, på grunn av disse varierende biokjemikalier.

Mani

Høyder av bipolar er utstilt ved høye nivåer av energi, følelser av optimisme og eufori. Under den maniske fasen, har en kvinnelig selvtillit og er ofte svært produktiv.

Depresjon

Det er lows i bipolar lidelse. Med depresjon, kvinner føler seg trist, kan gråte uten grunn og sove for mye, men likevel føler deg sliten.

Hypomani

En bipolar lidelse er kjent som bipolar type 2. I denne lidelse, har personen hypomanisk istedenfor maniske episoder. Med hypomani, det er mindre ekstreme høyder.

Rapid Cycling

Hos kvinner med rask sykling, symptomer på mani og depresjon raskt alternere. Hver fase kan vare noen timer eller dager.

Blandet State

En blandet episode har manisk og depressive symptomer på samme tid. Kvinner som opplever dette kan føle seg trist, men også har mye energi.

Bipolar II Symptomer

Bipolar II Symptomer


Bipolare II symptomene ligner på andre lidelser som depresjon og unipolar lidelse. Ifølge den Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, vil en person med bipolar II ikke har de ekstreme maniske episoder som forstyrrer en persons daglige fungering.

Hyppigere depressive episoder

En person med bipolar II forstyrrelse vil ha depressive episoder oftere enn en person med en bipolar diagnose. Disse depressive episoder kan være ekstremt dype depresjoner.

Ingen fullverdig maniske episoder

En diagnose symptom på bipolar II lidelse er at personen ikke opplever full blåst maniske episoder. De vil oppleve episoder av hypomani, som ikke er så ekstreme.

Høyere priser av komorbiditet

Personer med diagnosen bipolar II lidelse har en høyere rate av komorbiditet, inkludert alkohol- eller narkotikabruk, angst og personlighetsforstyrrelser.

Forhøyet risiko for selvmord

På grunn av hyppige ekstreme depresjoner, personer med bipolar II lidelse har en høyere risiko for selvmord. Dette kan også være på grunn av det faktum at bipolar II er ofte feildiagnostisert hos pasienter, og de er ikke å ta de riktige medisiner for denne lidelsen.

Behandling

Mens det er ingen kur for bipolar II lidelse, er det mulig å behandle med psykoterapi og medisinering.

Advarsel

Bare en lisensiert klinisk psykolog eller psykiater kan nøyaktig diagnostisere en person med bipolar II lidelse. De trenger å vite hele historien og frekvensen av alle humørsvingninger.

Bipolar syndrom Symptomer

Bipolar syndrom Symptomer


Det er vanskelig å opprettholde den samme stemningen hverdagen - selv de mest stabile personen har oppturer og nedturer. Men folk med bipolar syndrom (også kalt manisk depresjon) opplever ekstreme endringer i humøret. Dette skiftet kan skje ikke bare fra en dag til den neste, men også i løpet av samme dag. For å begynne å forstå denne komplekse mental lidelse, er det viktig å forstå symptomer.

Bipolar 1

Bipolar en lidelse (rasende bipolar) fremstår som alvorlig mani episoder. Offeret opplever auditive og visuelle vrangforestillinger, der hans maniske stemninger påvirker hans mentale tilstand i den grad at han mister all følelse av virkelighet. Han kan tenke, for eksempel at han er blitt "valgt" eller at han er på en "skjærsilden misjon." Han kan handle impulsivt og har ingen kontroll over sine handlinger.

Bipolar 2

Bipolar 2 lidelse (svingende bipolar) fremstår som mild maniske episoder (hypomani). Symptomene er ikke alvorlig, og er derfor mindre forstyrrende. Offeret opplever ingen hallusinasjoner og ingen psykotiske avstander fra virkeligheten. Bipolar 2 lidelse er vanskelig å gjenkjenne fordi offeret og de rundt henne tror kanskje hun har en typisk, mindre alvorlig humøret svinger.

Mani

Bipolar syndrom - manisk depresjon - er knyttet til en biokjemisk ubalanse som fører til at offeret til å miste kontroll over sine følelser. Under mani, føler han "strålende" og "på cloud nine." Symptomer inkluderer en overdrevent lystig humør, snakker fort, en racing sinn, energi heis og rastløshet, dårlig dømmekraft, rusmisbruk, ufokusert disposisjon, korte perioder, økt sexlyst, fornektelse og økt irritabilitet.

Depresjon

Umiddelbart etter å ha opplevd mani, tenderer bipolar offeret til å falle inn i en depresjon der hun har mistet alt håp og har gitt opp på livet. Symptomer inkluderer pessimisme (skyldfølelse, verdiløshet og håpløshet), angst, ensomhet, vekt tap / gevinst, mangel på interesse i ellers hyggelige oppgaver, tretthet, økt irritabilitet og selvmordstanker eller handlinger,.

Mood Swings

Alvorlige humørsvingninger er en av de mest talende måter å identifisere en person med bipolar syndrom. Nesten alt han gjør er basert på hans humør, som svinger til ytterligheter. Under en humøret svinger som er nærmere en normal skifte i humør, kan han føle blå ett minutt og bøtelegge den neste. Men hvis hans stemninger er i stadig endring, og er alvorlige i sin intensitet og hyppighet, han kan bli plaget med Bipolar syndrom.

Behandling

Bipolar syndrom er en kronisk sykdom som ikke kan kureres. Likevel, det kan bli styrt. Stemningsstabiliserende blir vanligvis brukt til å roe ned offeret. De mest vanlige reseptbelagte legemidler er Valproat og Lithium. Mens du tar stoffet, vil hun likevel oppleve oppturer og lavt, men ikke i den grad at de utvikler seg til depresjon og mani. I tillegg bør hun søke rådgivning, som kan omfatte psykososial behandling (relasjoner forbedring) og kognitiv atferdsterapi (tankekontroll).

Bipolar Mania Symptomer

Bipolar lidelse har ups og ned faser til det. Den up fasen er mani og ned fase er depresjon. Mani av bipolar lidelse har forskjellige symptomer enn depresjonen fase. Stemningsstabiliserende kan kontrollere disse symptomene og la en person med bipolar lidelse leve et noe normalt liv. Uten medisiner, kan imidlertid bipolar lidelse lidende oppleve forskjellige endringer i humøret fra å være deprimert til å være manisk og hyper.

Hyperaktivitet

Hyperaktivitet betyr økt mental og fysisk aktivitet. Dette betyr vanligvis at personen går gjennom en mani episode vil ha mer energi og planlegge mer arbeid eller prosjekter enn hun kan håndtere.

Økt Mood

Økt stemningen er når personen går gjennom en mani episode føles på toppen av verden. Han føler at ingen kan skade ham, og han kan gjøre noe uten å lide konsekvensene.

Plutselig Rage

En manisk episode kan sette den bipolare lidende inn et plutselig raseri. Når dette skjer, vil han føler behov for å gå etter noen. Hvis dette skjer, kan han bli veldig farlig.

Seksuell atferd

Når en person lider av bipolar lidelse går gjennom en manisk episode, vil hun ha sex mer. Hun vil føle behov for å engasjere seg i ut-av-kontroll seksuell atferd.

Vrangforestillinger

Vrangforestillinger kan spille en rolle i en mani episode av bipolar lidelse pasienter. De vil føle at de er beste venner med kjendiser og har en spesiell forbindelse med Gud og politiske ledere.

Mindre søvn

En bipolar pasient kan føle mindre behov for å sove når du går gjennom en manisk episode. Hun vil ønske å holde seg våken i flere dager om gangen og ikke føler deg sliten. Dette kan gå på i flere dager når en person opplever en manisk episode.

Barndom Bipolar lidelse symptomer

Barndom bipolar lidelse kan være vanskelig å diagnostisere, gitt karakteristikker av symptomene. Barn sykle mye raskere enn voksne, noe som gjør det vanskelig å "match" symptomene til Diagnostic Statistical Manual IV-R beskrivelse. I tillegg kan pediatrisk bipolar lidelse ligne andre medisinske tilstander. Barn i sine baby år kan utvikle bipolar lidelse, men fordi de er ikke-verbal, de kan ikke fortelle andre hva de føler.

Symptomer

Symptomene kan være irritabel stemning, ekstrem tristhet, raske humørsvingninger som kan vare i noen timer eller så lenge noen dager; ekstreme sinne utbrudd (eksplosive, destruktive og pågående); separasjonsangst, trosse myndighet, overdreven involvering i mange aktiviteter eller prosjekter; svekket dømmekraft, impulsivitet, racing tanker, presset tale; tør-devil atferd; upassende / bråmoden seksuelle handlinger (se Ressurser).

Betydning

Familier trenger også å se på en mulig genetisk komponent til deres barns sykdom - ikke et familiemedlem også lider av bipolar lidelse? Miljømessige påvirkninger kan også spille en rolle i utviklingen av bipolar lidelse (se Ressurser).

Funksjoner

Pediatric Bipolar lidelse er vanskelig å diagnostisere, fordi så mange av sine symptomer kan tilskrives andre helsemessige problemer, for eksempel Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Andre psykiske sykdommer kan eksistere sammen med bipolar lidelse i tillegg. Se Bipolar lidelse lenke i Resources.

Identifikasjon

Barn med udiagnostisert bipolar lidelse er i faresonen for å utvikle andre psykiske og følelsesmessige lidelser. Hvis de ser for å gjøre seg selv føler seg bedre, kan de begynne å "selvmedisinering" med alkohol og / eller illegale rusmidler. Dermed er det svært viktig å søke medisinsk / psykiatrisk intervensjon dersom du har noen bekymringer.

Betraktninger

En pediatrisk diagnosen bipolar lidelse trenger ikke å bety at barnet ikke kan eller vil ikke leve et normalt liv. Konsultere med riktig psykiater og utvikle en god behandling plan er kritisk for å hjelpe barnet ditt å oppnå normalitet.

Bipolar lidelse symptomer hos barn

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse der folks stemninger blir ustabile, svingende fra høy til lav. Det er også kalt manisk depresjon. Selv om bipolar lidelse først og fremst påvirker voksne, er tilfeller også ofte diagnostisert hos barn og ungdom. Det er en kronisk tilstand med ingen kur. Behandling sentre vanligvis på medisiner for å hjelpe kontroll og stabilisere humør og terapi. Fordi bipolar lidelse er ikke like utbredt hos barn, er det noen ganger feildiagnostisert som en tilstand som ADHD.

Grandiose Behavior

Mange ganger barn med bipolar lidelse vil ha en adferd karakteriseres som grandiose. De kan tro at de er i stand til å overmenneskelige bragder som flyr, eller de kan opptre som om de er en autoritet figur, forteller deres faktiske autoriteter som foreldre, lærere og omsorgspersoner, hva de bør gjøre.

Racing Thoughts

Barn med bipolar lidelse ofte hoppe fra tema til tema både i sine samtaler og deres aktiviteter. Mange barn utvise denne type oppførsel fra tid til annen, spesielt hvis de er spesielt begeistret for noe, men når det er en hyppig forekomst eller når det skjer uten grunn, kan det være et tegn på bipolar lidelse.

Søvn

Barn med bipolar lidelse trenger ofte svært lite søvn i forhold til sine jevnaldrende. Disse barna kan bare få 4-6 timers søvn hver natt, men de vil ikke vise noen tegn på å være utslitt eller trett neste dag.

Hyperseksualitet

I noen tilfeller vil barn med bipolar lidelse vise egenskapene til hyperseksualitet. Disse egenskapene inkluderer engasjerende i flørtende oppførsel før de er følelsesmessig moden nok eller prøver å ta på genitalia av mennesker de kommer i kontakt med, slik som lærere.

Andre symptomer

Andre symptomer som ofte utstilt ved barn og ungdom som er bipolar inkluderer enkel irritabilitet eller fiendtlighet når deres krav og forventninger ikke er oppfylt; en forhøyet stemning eller euforisk følelse; ekstrem pratsomhet og distractability; dårlig dømmekraft; og hallusinasjoner.

Alvorlig Bipolar lidelse symptomer

Bipolar lidelse, tidligere kjent som manisk depresjon, er klassifisert som en stemningslidelse i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV). Generelt, en stemningslidelse innebærer forstyrrelser i ens følelser som er alvorlige nok til å hindre daglig fungering. Bipolar lidelse er preget av vekslinger mellom perioder med ekstrem eufori og perioder med ekstrem depresjon. Den typiske debut for bipolar lidelse er på eller rundt alderen 20. Det er likt fordelt mellom menn og kvinner, og er ofte behandlet med litium. Personer med denne lidelsen er mer sannsynlig å begå selvmord enn de som lider av depresjon alene.

Maniske episoder

Under maniske faser, personer med bipolar lidelse erfaring ekstrem oppstemthet. De er ofte veldig pratsom og produktiv. De sover ikke mye og kan være impulsiv og uvøren til tider. Det er ikke uvanlig for dem å bruke store mengder penger og ta hasardiøse og spontane avgjørelser. De kan være veldig kreativ og fantasifull på denne tiden.

Depresjon Episodes

Personer med bipolar lidelse opplever også faser av depresjon. Disse fasene har en tendens til å være hyppigere og vare lenger enn de maniske episoder. I løpet av disse fasene, folk opplever ekstrem tristhet og elendighet. De føler ofte at de er verdiløse og ustelte for. De opplever et tap av glede i nesten alle aktiviteter. De ikke forlate huset eller sosialisere mye. Gråt overdrevent er også svært vanlig. De vanligvis utviser vekttap på grunn av tap av matlyst og har lite energi. Mange mennesker tilbringer mesteparten av tiden sover eller i sengen under depresjon faser. Selvmordstanker eller handlinger kan også forekomme. De føler ofte håpløse og oppleve følelser av selvforakt og likegyldighet. En ekstrem reduksjon av libido er ganske vanlig i tillegg.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at bipolar lidelse og alvorlig depresjon er de samme. Bipolar lidelse er forskjellig fra store depresjoner. For å bli diagnostisert med bipolar lidelse, må en person oppleve minst én manisk episode. Folk kan også oppleve mild bipolar lidelse kjent som cyklotymi.

Årsaker og behandling av bipolar lidelse

Det antas at denne lidelse er et resultat av en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer. Bipolar lidelse virkninger ca 3 prosent av den amerikanske befolkningen. Denne lidelse er ikke herdbare, men det kan kontrolleres med medisinske behandlinger slik som litium.

Interessant Fakta

Gitt at ett av symptomene på mani er ekstrem kreativitet og produktivitet, er det ikke overraskende at noen av de største forfattere og kunstnere led av bipolar lidelse, inkludert Jim Carrey, Ben Stiller, Vincent Van Gogh, Edgar Allen Poe, Ludwig van Beethoven, Tim Burton, Francis Ford Coppola, Jimi Hendrix og Virginia Woolf.

Bipolar II Symptomer hos menn

Bipolar II Symptomer hos menn


Bipolar II er en stemning lidelse som fører til raske humørsvingninger. Den skiller seg fra Bipolar jeg i at oppgangen kommer aldri full manisk fase. Stemningen swing er forhøyet, men ikke ekstrem. Dette er vises som lykke eller nådeløse optimisme. Personen lider også av depresjon. Approxiamtely 2,5 prosent av den amerikanske befolkningen lider av noen form for bipolar lidelse - nesten 6 millioner mennesker.

Maniske Holdninger

Andre ganger en Bipolar II mannlig lever i en tilstand av eufori. Hver dag er en Super Bowl feiring. Dreven feiring er hans normal reaksjon på den minste bit av gode nyheter. Han tar Mohamed Ali skryte, "Jeg er den største," gjelder det for seg selv og mener det.

En Bipolar II manisk er ikke så ekstreme og personen kan bli sett på som overveldende lykkelig. Hans holdning kan være veldig positiv og optimistisk. Han er alltid å se på glasset halvfullt. Bipolar II mann i hans oppsving er en morsom og oppmuntrende person å være rundt.

Maniske Handlinger

Den hypoman mannlige flyr fra en idé til den neste. Han er hyperaktiv. Hans tale er stresset og føler seg presset til å fullføre sine tanker og ideer. Han er impulsiv og ofte ikke fullfører prosjekter. Hans skrivebord er full av halvferdig arbeid.

Han er full av energi og er stadig på farten. Hans hyperaktivitet er kombinert med et redusert behov for søvn. Selv om han er søvn fratatt han opprettholder et positivt syn, men av og til bryter ut i en irritabel eksplosjon.

Bipolar II mannlige stadig bombarderer andre med sine planer, drømmer og prosjekter i en nonstop kryssild av egenreklame. Denne "selge seg selv" bærer over til en forførende erobring for seksualpartnere.

Denne mangelen på god dømmekraft kan la ham åpne for noen negative konsekvenser som en seksuelt overført sykdom (STD) eller en uønsket graviditet med sin partner.

Depressive Holdninger

På den ned siden av sykdommen Bipolar II hann kan gå gjennom mild eller mer alvorlig depresjon.

Bipolar II mannlige kan være en real grinebiter. Irritabilitet er vanlig i denne tilstanden. Selv de minste irritasjonsmomenter motta en hard reaksjon.

En dyp sorg svever over ham som han lurer på hvorfor han ikke kan kontrollere sine følelser. Noen ganger Bipolar II mannlig vil også bryte ned og gråte uten noen åpenbar grunn. Livet mister sin smak og gleden begynner å falme. Han blir uinteressert i aktiviteter han pleide å elske.

Depressive Handlinger

Hans søvnmønsteret blir uregelmessig. Noen ganger sover han for mye og andre ganger knapt nok. Hans vekten svinger opp og ned på skalaen som hans stemninger endre. Mat følger følelsene og lar sin vekt å svinge.

Noen lider ty til å kutte seg selv, eller selvskading når coping med sinne, frustrasjon eller intens angst. Disse handlingene er vanligvis ikke en enkelt forekomst. Selvskading blir en farlig vane, noe som kan føre til selvmord.

Advarsel

Hvis du eller noen du er glad viser tegn på bipolar II få en profesjonell diagnose og behandling. Hvis venstre ubehandlet sykdom kan resultere i alvorlige psykiske og fysiske skader eller død. Et slikt tilfelle var livet til Ben Squirrell, fra Withington, New Mexico. Han var en lydtekniker som mistet livet i en kollisjon med en buss som reiser feil vei på veien. Han var en pasient som ble behandlet for bipolar sykdom og i henhold til rettsmedisinere rapportere, ikke har riktig medisinering.

Om Screening for Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en psykisk helse tilstand som resulterer i vekslende humørsvingninger; det er en alvorlig tilstand, og hvis ikke riktig behandlet, kan være ødeleggende. Hvis en lege har mistanke om at en pasient kan ha bipolar lidelse, vil følgende medisinske og psykologiske tester administreres.

Fysisk medisinsk eksamen

En grunnleggende medisiner undersøkelse er gjennomført for å utelukke andre sykdommer og tilstander som kan forårsake symptomer som ligner på de som er forårsaket av bipolar lidelse.

Blodprøver

Legen vil trolig trekke blod til bruk for ulike tester som en CBC (komplett blodprosent), skjoldbrusk test og andre tester kan legen mener er nødvendig for å utelukke andre tilstander.

Urinalysis

Legen kan også be om en urinprøve for å teste for noe unormalt, eller for å se om en pasient har brukt noen illegale rusmidler som kan være årsaken bipolare lignende symptomer.

Psykologiske Evalueringer

Legen kan be pasienten om å fullføre psykologiske spørreskjemaer, få familie medisinsk historie for å se etter nedarvede egenskaper, og spør om nåværende og tidligere følelser, tanker og handlingsmønstre for å avgjøre om pasienten har faktisk hatt minst en manisk og en depressiv episode.

Utenfor henviste

Legen eller pasienten kan føle at ytterligere behandling er nødvendig. I så fall, kan legen henvise deg videre til en psykiater, som også vil stille en diagnose basert på pasientens medisinske historie og beskrivelse av symptomene.

Bipolar type 1 Symptomer

Bipolar 1 lidelse er også kjent som manisk-depressiv sykdom. Av de to bipolare tilstander --- er bipolar 1 og bipolar 2 --- bipolar 1 regnes som den mest alvorlige.

Hvem blir berørt

I underkant av 6 millioner amerikanske voksne kjempe bipolar lidelse. Mens det vanligvis utvikler seg i slutten av tenårene eller tidlig voksen alder, omtrent halvparten av alle bipolare tilfeller starte før en person ved 25 års alder.

Hva er Bipolar jeg

Den "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders", eller DSM, er de vanlige leger bruker for å diagnostisere psykiske lidelser. Ifølge DSM, resulterer Bipolar jeg i maniske, depressive eller blandede episoder som varer i minst sju dager, eller ved maniske symptomer som er så alvorlig at personen må legges inn på sykehus.

Symptomer

Som sangen sier, "Hva jeg har fått de pleide å kalle blues." Og alle får blues på et eller annet tidspunkt. Det er normalt. Men hvis noen har bipolar 1 er deprimert eller være maniacally glad kan vare uker. For å bli diagnostisert med bipolar 1, symptomer på mani eller depresjon må være en stor endring fra personens normal oppførsel.

Årsaker

Forskere har ikke funnet en spesifikk genetisk kobling til bipolar lidelse, men de har oppdaget at mellom 80 og 90 prosent av personer med denne tilstanden har også en slektning som kjemper mot noen form for depresjon. Noen ganger er dette forårsaket av plagsomme livshendelser, eller en biokjemisk ubalanse som endrer deres stemninger.

Behandling

Den gode nyheten er bipolar lidelse kan behandles, og folk med denne sykdommen kan føre full og produktive liv. Det er to nøkler til dette, imidlertid, og de er medisinering og psykoterapi.

Bipolar Maniac depressive symptomer

Bipolar Maniac depressive symptomer


Bipolar lidelse, også kjent som manisk depressiv lidelse, forårsaker lider å oppleve emosjonelle høye og lave perioder. Disse humørsvingninger kan være alvorlig, noe som resulterer i risikabel eller aggressiv oppførsel og alvorlige anfall av depresjon. Mens bipolare lidelse symptomer kan variere fra person til person, er det flere vanlige identifikatorer som leger ser etter når diagnostisere denne lidelsen.

Identifikasjon

Bipolar lidelse er preget av to distinkte faser: en manisk fase og en depressiv fase. Under den maniske fasen, kan du føle deg ekstremt optimistisk eller glad og føler at det er ingenting du kan gjøre. Dine tanker kan rase, og du kan ha problemer med å sove eller konsentrere seg. En av de farligste sidene ved denne fasen er følelsen av at risikofylte aktiviteter du normalt ikke ville vurdere å gjøre synes helt trygt. Skal du på et forbruk rangel, å ha sex med fremmede eller delta i narkotikabruk kan høres ut som en fantastisk idé midt i den maniske fasen. Den depressive fase følger vanligvis den maniske fasen og er preget av sorg, skyldfølelse, depresjon, angst, manglende interesse for noe, tretthet, konsentrasjonsvansker og til og med tanker om selvmord i ekstreme tilfeller.

Typer

Bipolar I lidelse er den mer alvorlige formen av sykdommen og er preget av alvorlige humørsvingninger. De fleste mennesker opplever både mani og depresjon, selv om noen bare erfaring mani. Den maniske fasen av bipolar I lidelse kan vare fra noen dager til flere måneder og kan omfatte vrangforestillinger. En vrangforestilling er en irrasjonell tro på noe som er bevist å være falsk.
Bipolar II lidelse er den mildere form, vanligvis preget av episoder av depresjon med sporadiske episoder av en mildere form for mani kjent som "hypomani." Vrangforestillinger er ikke en del av denne lidelsen. Du vil bli diagnostisert med Bipolar II lidelse hvis du lider av depresjon, og har hatt minst en manisk episode i livet ditt.
Cyclothymic lidelse er en mildere form for Bipolar II lidelse. Hvis du har denne lidelsen, vil du oppleve lavt nivå depresjon og perioder med høy kreativitet, energi eller irritabilitet. Noen mennesker med cyclothymic lidelse vil ha mer depressive episoder, mens andre vil oppleve mer mani eller irritabilitet. Det er noe uenighet blant psykiatere om hvorvidt denne lidelsen egentlig skal klassifiseres som en personlighetsforstyrrelse, men for nå er det fortsatt en bipolar lidelse.
Rapid-cycling bipolar lidelse oppstår når fire eller flere episoder er erfarne i en ett års periode. Det er mulig å oppleve flere episoder i en dag eller en uke med denne formen for sykdommen.

Funksjoner

Bipolare atferd er vanligvis først utstilt i enten slutten av tenårene eller tidlig voksen alder. Hvis bare milde symptomer er erfarne, er lidelsen vanskelig å diagnostisere, og det kan ta mange år før en diagnose er gjort. Mange tilfeller gå ubehandlet på grunn av stigmatisering av psykisk lidelse som vedvarer i samfunnet. Langtidsbehandling er nøkkelen til å kontrollere sykdommen. Fristelsen er sterk til å slutte å ta medisiner når du begynner å føle deg bedre, men så er det ingen kur for sykdommen, vil symptomene bare oppstår på nytt.

Betraktninger

Psykiatere har funnet ut at en kombinasjon av medisiner og rådgivning tilbyr den beste løsningen for å kontrollere symptomer på bipolar lidelse. Elektrokonvulsiv terapi, også kjent som sjokkterapi, brukes for personer som ikke responderer på medisiner eller terapi. Antipsykotiske legemidler er ofte foreskrevet for å behandle manisk fase. Stemningsstabiliserende, som brukes til å kontrollere forekomsten av humørsvingninger, kan også anbefales. Lithium er en av de mer populære stemningsstabiliserende foreskrevet. Anti-depressiva er vanligvis ikke anbefalt fordi de kan utløse maniske episoder og selv den raske-sykling form av sykdommen.

Advarsel

Hvis du tar litium til behandling av bipolar lidelse, sørg for at du legen bestillinger regelmessige blodprøver. Langsiktig lithium bruk kan skade nyrene og senke skjoldbrusk funksjon. Blodprøver vil la legen vite om dosen din bør endres fordi stoffet er negativt påvirker kroppen din.

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?


Menn og kvinner i alle aldre, raser, etniske grupper og sosiale klasser like lider av bipolare lidelser. Bipolar lidelse påvirker om lag 5,7 millioner voksne amerikanere. Ifølge The National Bipolar Foundation, kan inntil en tredjedel av de 3,4 millioner barn og unge med depresjon i USA opplever den tidlig debut av bipolar lidelse.

Fakta

Mer enn to tredjedeler av bipolar lider har minst én nær slektning som lider av sykdommen eller alvorlig depresjon. Men Greg Simon, MD, en psykiater og forsker ved Group Health Cooperative i Seattle, sier at genetisk kobling betyr ikke nødvendigvis at en bipolar forelder eller to vil produsere en bipolar barn.

Genetikk vs Environment

Genetikk bidra med opp til 80 prosent av utviklingen av bipolar lidelse og de resterende 20 prosent skyldes miljøagenter og arrangementer.

Statistikk

Ifølge psychcentral.com, noen kan ha en genetisk sårbarhet for utvikling av bipolar, men det betyr ikke fordømmer personen til slutt å utvikle det.

Symptomer

Bipolar lidelse symptomer inkluderer depresjon, følelse av håpløshet, selvmordstanker, endret søvnmønster og tap av interesse for aktiviteter som tidligere var hyggelig.

Typer

Det finnes to hovedtyper av bipolare lidelser: Bipolar I og bipolar II lidelser.

Bipolar & Co-lidelser

Bipolar lidelse, som også er referert til som manisk depresjon, påvirker omtrent 1 prosent av befolkningen. Den er preget av ekstreme svingninger i humøret, fra episoder med depresjon til episoder av mani. Men bipolar lidelse ofte forekommer samtidig med andre psykiske lidelser. Flere medisinske tilstander er vanligvis forbundet med den så godt.

Betraktninger

Fordi variasjoner i humør i bipolar lidelse kan være så dramatisk, kan diagnostisere co-forekommende lidelser være utfordrende. Dette gjelder spesielt siden noen opplever mer depresjon enn mani, mens andre har mer mani enn depresjon. Derfor bipolar lidelse kan lett bli maskert av co-forekommende lidelser, eller bipolar lidelse kan holde andre lidelser fra å bli gjenkjent.

Psykiske lidelser

Det er fem diagnoser som oftest forbundet med bipolar lidelse. Angst og depresjon er vanlig, så er oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), og rusmisbruk lidelser. Post-traumatisk stresslidelse (PTSD) også ofte oppstår med bipolar lidelse, fordi maniske episoder skaper impulsivitet og forvrengt tenkning. Disse kan føre til risikabelt adferd hvor en persons sikkerhet står i fare, noe som ofte kan resultere i traumatiske erfaringer, som i sin tur kan produsere PTSD.

Medisinske problemer

Bipolar forstyrrelse har også blitt knyttet til medisinske problemer. Noen spekulerer i at hormoner skilles ut av skjoldbruskkjertelen kan være en stor bidragsyter til svingninger i humøret. Det har også blitt observert at de med bipolar lidelse er på et høyere risiko for hjertesykdom, fedme, diabetes og migrene. Det er uklart om de samme hjerneprosesser som bidrar til bipolar lidelse kan også spille en rolle i disse helsemessige bekymringer. Imidlertid, når depresjon eller maniske episoder oppstår, selv-vare kan være mangler, som kan være en medvirkende faktor.

Identifikasjon

En måte som helsepersonell kan begynne å identifisere co-forekommende lidelser er gjennom familiehistorie siden depresjon, angst, ADHD, og ​​rusmisbruk alle har arvelige aspekter. Også evaluering i løpet av en persons symptomer er viktig for å bestemme eksistensen av en co-fore uorden. Mange av disse lidelsene kan utløses av en hendelse eller stressor, mens bipolare symptomene ofte svinge uavhengig av eksterne hendelser.

Forebygging / løsning

En grundig evaluering av en mental helse profesjonell er den beste måten å forstå, identifisere og behandle bipolar lidelse og for å avgjøre om en co-forekommende lidelse er til stede. Ikke riktig å identifisere en co-forekommende lidelse kan ha negativ innvirkning. Ofte medisiner som brukes til å behandle bipolar lidelse alene kan agitere ADHD eller angst, akkurat som noen antidepressiva kan gjøre bipolar lidelse symptomer verre.

GAF score for bipolar lidelse Pasienter

Global Assessment of Functioning, eller GAF for korte, er et verktøy som brukes av helsepersonell til å vurdere tre områder - sosiale, psykologiske og yrkes - av en voksens liv for å fastslå hennes evne til å fungere. GAF-score, som brukes for bipolar lidelse vurdering og andre psykiske lidelser i tillegg, er brutt ned i ti kategorier, som er nummerert fra 1 til 10, 11 til 20, og så videre. Høyest mulig poengsum, 91-100 (den tiende kategori), er tildelt personer som fungerer svært godt, og den laveste score (1 til 10) er reservert for de som er suicidal eller en fare for andre.

GAF og Diagnostic and Statistical Manual for Mood Disorders (DSM-IV-TR)

I Diagnostic and Statistical Manual for Mood Disorders, også kjent som DSM, det finnes flere kategorier for bipolar lidelse. Disse kategoriene, kalt "aksen" i DSM, tjener til å bryte ned bipolar lidelse per alvorlighetsgrad og symptom, noe som gjør det lettere for helsepersonell å diagnostisere og foreskrive behandlinger for sykdommen basert på pasientenes atferd og symptomer.

En kritisk verktøy oftest brukt i denne diagnosen prosessen er Global Assessment of Functioning scoring system (GAF). Ved hjelp av en numerisk skala fra 1 til 100, og ti kategorier som tett speiler DSM i symptom beskrivelser av bipolar lidelse, søker GAF å hjelpe klinikere i nøyaktig måling fungerende nivåer av dem som har bipolar lidelse.

I tillegg er siden GAF brutt ned i ti kategorier, og DSM er kategorier (eller akser) er mindre enn halvparten i antall, er GAF kunne ha råd til klinikere litt spillerom når diagnostisere bipolar lidelse, siden ikke alle individ vil passe fint inn i en av DSM akse kategorier.

91-100 GAF poengsum

I de fleste scoring systemer, jo høyere score vurdert bedre. Det samme er tilfelle med GAF ​​score for bipolar lidelse. Når diagnostisere bipolar lidelse, en GAF score på 91-100 er et tegn på en person som fungerer ganske bra i samfunnet på mange nivåer, og der selskapet er søkt av andre individer. Denne personen er ikke å vise noen bipolar lidelse symptomer.

71-90 GAF poengsum

I begge de 71-80 og 81 og 90 GAF score, vises bipolar enkelte til å fungere med hell i samfunnet på det hele, bare ikke fungerer så høyt som de som scoret 91-100 med GAF-verktøyet.

Selv om disse to lavere kategori score reflektere at enkelte kan ha noen åpenbare symptomer, de også reflektere at noen symptomer som er erfarne i disse kategoriene vil være minimal og lett tilskrives dagligdagse situasjoner eller problemer som vi alle står overfor fra tid til annen.

De som faller inn i disse to kategoriene generelt er aktive i daglige aktiviteter og nyte interaksjoner med andre ganske vellykket.

51-70 GAF poengsum

Den 51 til 60 og 61 to 70 score viser at milde til moderate symptomer er nå til stede med den enkelte, og noen vanskeligheter oppstår i forhold til å fungere i skolen, sosial eller yrkesmessig kapasitet.

Den enkelte opplever disse score kan ha problemer med vellykket samspill med andre på grunn av humørsvingninger eller en manglende evne til å "gjøre jobben sin" på grunn av perioder med depresjon. De er fortsatt med hell fungerer til en viss grad mesteparten av tiden, men sannsynligvis trenger medisinsk hjelp og intervensjon for eventuelle depresjon symptomer. I tillegg kan klinikere forsøke å tilveiebringe snakk om behandling konflikt oppløsning i tillegg.

31-50 GAF poengsum

Disse to kategori score (31-40 og 41-50), gjenspeiler at den enkelte blir analysert har nådd et punkt der mer behandling ikke bare anbefalt; det er nødvendig. Denne personen har nådd et punkt der det har vært noen realitet problemer overflate som nødvendiggjør sannsynlig medisiner intervensjon, samt en alvorlig skritt mot å være ute av stand til å utføre daglige aktiviteter på arbeidsplassen eller hjemme på en vellykket og kontinuerlig basis.

De er ikke arbeidsufør på dette scoring fase eller regnes som en fare for seg selv eller andre, men de er glidende i den retningen uten riktig diagnose og behandling.

11-30 GAF poengsum

Den 21 til 30 GAF poengsum reflekterer personer som ikke bare å ha noen realitet spørsmål; de har faktisk begynt å få hallusinasjoner eller vrangforestillinger, eller de opplever noen store verdifall i de områdene av dom eller kommunikasjon. Derfor relasjon med andre er mest sannsynlig på en ekstrem lav ved dette punktet, hvis ikke lider av et fravær helt.

Personer som er vurdert til 11 til 20 poeng vil trolig vise en forsømmelse av personlig hygiene, og deres mangel på bading og utseende bekymringer vil være ganske opplagt. I tillegg presenterer de en mulig fare for seg selv og andre på dette stadiet i scoring prosessen.

1-10 GAF poengsum

Dette er de farligste rille klinikere kan nå ved bruk av GAF fordi den representerer personer som har bipolar lidelse, og er mest sannsynlig å skade seg selv eller andre, og som er fullt forventnings oppnå død over enhver handling av selvmord forsøkt.

Hygiene er ikke lenger et problem i det hele tatt av personer som er gitt denne stillingen, slik de er mest sannsynlig ikke er i stand til å opprettholde hvilken som helst forsøk på hygiene allikevel på grunn av deres mentale tilstand forverres.

De som mottar denne GAF poengsum trenger sykehusinnleggelse og / eller øyeblikkelig medisinsk behandling for å beskytte dem og samfunnet.

Å leve med en bipolar Wife

Når du og din ektefelle gift, har du sannsynligvis sett frem til et idyllisk liv sammen, en fremtid uten drama og splid. Din virkeligheten, men kan avvike fra dine forventninger. Men til tross for utfordringene ved å leve med en kone som har bipolar lidelse, forblir du forpliktet til henne i sykdom og helse. I et intervju publisert på www.Health.com, Dr. David Miklowitz, forfatter av The Bipolar Disorder Survival Guide, sier at sjansen for en person med bipolar lidelse for å nyte en produktiv, stabile livs øker betraktelig med god behandling og støtte.

Godta Challenge

Hvis din ektefelle har psykisk lidelse som kalles "bipolar sykdom," det kan skape utfordringer for dere begge. Sykdommen, hvis ubehandlet, kan føre til irrasjonell og uforutsigbar oppførsel og dramatiske humørsvingninger, fra oppstemthet til dyp depresjon. Når din kone viser bipolare sykdom symptomer, kan du føle deg frustrert og motløs. Hennes oppførsel kan såre følelsene dine, og du kan miste tålmodigheten til tider. Du må tenke ut en plan for å forebygge symptomer oppstår; Ellers kan de eskalerer til krise proporsjoner.

Utarbeide en plan

Velg et tidspunkt når din kone føler seg frisk nok til å engasjere seg i en rasjonell, fornuftig samtale. Gjør deg kjent med medisiner hun må ta, og understreke din forpliktelse til å støtte hennes innsats for å bo godt. Dette kan gi en åpning for deg å forklare til din ektefelle viktigheten av å følge henne legens anvisninger for å ta medisiner. Diskutere hva du bør gjøre hvis bipolare symptomer begynner å overflaten, og husker tidligere strategier som vellykket stoppet symptomene. Oppmuntre din kone å forklare hva du bør gjøre for å bidra til å holde de bipolare symptomene i sjakk, samt hva du skal gjøre og hvem du skal ringe hvis symptomene forverres eller nå et kritisk veiskille. Spør din kone å identifisere triggere som provoserer symptomer.

Oppmuntre din kone

Stress betydelig kompromitterer stabiliteten av en person som lider av bipolar sykdom. Gjøre alt som er mulig for å eliminere situasjoner som du vet eller mistenker vil føre til din kone til å føle seg engstelig eller stresset. Ved å oppmuntre henne til å spise næringsrik mat og å holde seg til en sunn søvn tidsplan, kan du hjelpe din ektefelle opprettholde emosjonell balanse. Motvirke gjennom eksempel forbruket av sukkerholdig snacks, drikker som inneholder koffein eller alkohol, og bruk av narkotiske stoffer - som alle kan påvirke din kones stemninger i uønskede måter, muligens sette av en rekke bipolare symptomer.

Ta vare på deg selv

Dessuten ser etter din kones behov og hjelpe henne med å styre den bipolar sykdom, ikke overse betydningen av å ta tid for deg selv og holde din egen kropp sunn. Begynn med å få nok søvn hver natt. Prøv å spise et sunt kosthold, og arbeide av stress og angst ved å reservere en blokk av tid til trening. Avslapning du utlede som et resultat kan bidra til å redusere noe av spenningen i ditt hjem, avverge en potensiell stress påvirket bipolar episode.

Support

Du kan finne det nyttig eller nødvendig å montere en støttegruppe for deg og din kone å konsultere om sider ved hennes behandling. Denne gruppen kan inkludere ektefellens lege, psykiater, sosionom og rehabiliteringsspesialister. Du kan også være lurt å inkludere din rabbi eller minister for åndelig støtte. Mens disse profesjonelle kan gi verdifull assistanse, kan taushets lover hindre dem fra å dele alt av ektefellens informasjonen med deg.

Bipolar Affective Disease

Bipolar Affective Disease


Bipolar affektiv sykdom, også kjent som bipolar lidelse, er preget av høye og lave humørsvingninger. Ifølge statistikk fra National Institute of Mental Health, er 5,7 millioner amerikanske voksne diagnostisert med bipolar affektiv sykdom, og flere millioner forbli udiagnostisert eller blir feildiagnostisert med andre psykiatriske sykdommer. Bipolar lidelse symptomer overflaten i slutten av tenårene til midten av tredveårene, men diagnosen kan oppstå i alle aldre. Bipolar affektiv sykdom har en genetisk kobling, som i tilfeller hvor en nær slektning har lidd av en psykiatrisk tilstand. Men det er også diagnostisert med ingen tydelig familie historie av sykdommen.

Definisjon

Bipolar affektiv sykdom omfatter gruppen av affektive lidelser der en pasient viser ekstreme høyder, ekstreme nedturer eller en kombinasjon av mani og depresjon. Bipolar affektiv lidelse er også kalt manisk depresjon eller bipolar lidelse, og er kategorisert som bipolar I, bipolar II, og bipolar NOS (ikke annet er angitt) og cyklotymi lidelse (en mild form). Bipolar I pasienter har ekstreme maniske episoder vanligvis resulterer i sykehusinnleggelse og depressive episoder som varer over 1 uke. En bipolar II diagnose har episoder av depresjon og hypomani, som er mildere enn en full manisk episode. En bipolar NOS diagnose er til pasienter som ikke opplever sykdommen på samme måte som bipolar I eller II, men fortsatt har den varierende humørsvingninger. Cyklotymi lidelse er en mildere bipolar skjema. Bipolare pasienter kan også oppleve blandede humør stadier, som inkluderer maniske og depressive symptomer samtidig. Å være i en over opphisset tilstand samtidig være alvorlig deprimert setter en pasienter med risiko å handle på selvmordstanker.

Maniske symptomer

Mania varierer fra mild til ekstreme. Pasienter som opplever ekstreme episoder av mani kan ha hallusinasjoner og vrangforestillinger, og føler uovervinnelig. Andre symptomer er jumpiness, søvnløshet, irritabilitet, rastløshet og hyperaktivitet.

Depressive symptomer

Depressive episoder også variere fra mild til ekstrem depresjon. Depresjon kan inkludere følelsen konstant trøtt og bor i sengen i flere timer om gangen. Et tap av interesse i tidligere hatt aktiviteter, langvarig tristhet, konsentrasjonsvansker og følelse av verdiløshet også prege en depressiv episode. Andre alvorlige symptomer inkluderer endringer i spise og sove mønstre og dvelende tanker eller planer om selvmord.

Coexisting Sykdommer

Personer med bipolar affektiv lidelse vanligvis har samtidige sykdommer. Pasienter kan slå til alkohol og narkotika for å takle de ekstreme symptomer på sykdommen --- rusmisbruk er den vanligste komorbid sykdom. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og angst og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) også til stede med bipolar affektiv lidelse; fordi disse sykdommene alle har lignende symptomer, diagnostisere bipolar affektiv sykdom er ekstremt vanskelig.

Medisiner

Selv om det er ingen kur for bipolar lidelse, er det overkommelig med medisinering og psykoterapi. Stemningsstabiliserende medikamenter, for eksempel litium, Neurontin og Depakote, er vanligvis foreskrevet først. Anti-psykotiske medisiner som Risperdal, Seroquel, Zyprexa og Abilify, og antidepressive medisiner som Paxil, Prozac, Zoloft og Wellbutrin, også behandle bipolar affektiv sykdom. Sleeping medisiner er også brukt i noen pasienter som opplever alvorlig søvnløshet med bipolar lidelse.

Andre behandlingstilbud

Psykoterapi er et effektivt behandlingsalternativ for bipolar lidelse; kognitiv atferdsterapi og dialektisk atferdsterapi er to gunstige snakke behandling. Elektrokonvulsiv terapi (ECT) er også vært effektiv i behandling av bipolar affektiv sykdom; det har blitt referert til som sjokkterapi eller elektrosjokk i tillegg. I løpet av denne prosedyren, er elektroder festet til pasientens hodebunn og elektrisk strøm tilføres til hjernen, noe som skaper et anfall. ECT har blitt brukt til å behandle alvorlig depresjon, bipolar affektiv lidelse og andre psykiatriske sykdommer.

Advarsler

Hvis du har konstant tanker om død og / eller selvmord, eller kjenner noen som er, kontakt din lokale sykehusets akuttmottaket for øyeblikkelig profesjonell hjelp. Du kan også ringe National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-TALK (1-800-273-8255), som er tilgjengelig 24 timer i døgnet.