Digidexo.com

nyresvikt kosttilskudd

Kosttilskudd restriksjoner med nyresvikt

Kosttilskudd restriksjoner med nyresvikt


Kronisk nyresykdom, også kjent som kronisk nyresvikt, er en tiltagende forverring av nyrefunksjonen som til slutt kan kreve dialyse eller transplantasjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Hvis du eller en du er glad lider av kronisk nyresvikt, vil legen pålegge en rekke kosttilskudd restriksjoner for å minimere symptomene på sykdommen.

Hvorfor de begrensninger?

Nyrene er ansvarlig for å behandle omtrent 200 liter blod hver dag for å filtrere ut omtrent to liter overflødig vann og avfall, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC). De kosttilskudd restriksjoner som er pålagt på pasienter med kronisk nyresvikt er utformet for å redusere belastningen av nyrene og for å eliminere stoffer som kan forverre tilstanden din. Vanligvis begrenset er det daglige inntaket av protein, natrium, fosfor og kalium, ifølge NKUDIC.

Cutting Tilbake Protein

Den typiske diett for kronisk nyresykdom innebærer en reduksjon i inntak av protein, selv om graden av at reduksjonen er fortsatt et spørsmål om debatt blant medisinske fagfolk. Merck Håndbøker tyder på at en grense på 0,8 gram protein for hver kilo (om lag 2,2 pounds) av kroppsvekt er et trygt nivå at de fleste pasienter kan tolerere. Dette betyr at du bør ikke ha mer enn 54,5 gram protein daglig hvis du veier 150 pounds eller 65,5 gram hvis du veie 180 pounds. Begrunnelsen for en nedskjæring i protein er vanskelig som svekket nyrer har skille protein fra avfallsprodukter.

Natrium, kalium og fosfor

Skytende natrium fører kroppen din til å beholde væske, og dermed øke blodtrykket. For å redusere belastningen på nyrene dine, og unngå høyt blodtrykk, bruker ikke mer enn 2000 mg natrium daglig, i henhold til Merck Manuals. Dette er mindre enn en teskje bordsalt. Unngå mat med høye nivåer av kalium og fosfat, selv om spesifikke begrensninger er generelt ikke nødvendig før pasienten går inn i sluttfasen nyresvikt. Legen vil overvåke nivåene av disse næringsstoffene for å sikre at inntaket er innenfor et område som ikke utgjør noen ekstra byrde på nyrene.

Kosttilskudd

Avhengig av graden av restriksjoner i kostholdet ditt, kan det være nødvendig å innhente noen av de næringsstoffene kroppen din trenger fra kosttilskudd. De fleste pasienter med kronisk nyresvikt ta et vannløselig vitamin / mineral pille hver dag. Ifølge MedlinePlus, er legen din sannsynligvis vil henvise deg til en registrert dietetiker å arbeide ut detaljene på begge diettrestriksjoner og næringstilskudd som er skreddersydd til dine spesifikke behov.

Slik unngår du at nyresvikt

Slik unngår du at nyresvikt


Nyresvikt er det siste trinnet av nyresykdom. Det oppstår når nyrene ikke lenger kan behandle væske normalt. Når nyresvikt oppstår, har pasienten vanligvis å gå på dialyse, som er når en maskin utfører funksjonen til nyrene for kroppen din. Men det er skritt som kan forhindre nyresvikt eller i det minste forsinke forekomsten skjer.

Slik unngår du at nyresvikt

Lær hvordan du skal hindre nyresvikt

•  kontrollere blodtrykket på alle kostnader. Kronisk høyt blodtrykk er en av de vanligste årsaker til akutt nyresvikt hos voksne menn og kvinner.

Be legen din om å ta hvitløk kosttilskudd. Disse kosttilskudd kan bidra til å redusere blodtrykket raskt, men samtidig vil de hemme blodets evne til å danne blodpropper, så de bør kun brukes under medisinsk tilsyn.

•  Slutte å røyke. Sigarettrøyk forårsaker en rekke helseproblemer som kan øke din sjanse for nyresvikt. Hvis du slutter å røyke, vil det også redusere blodtrykket, noe som er viktig for å forebygge nyresvikt.

Snakk med legen din om din nyresykdom før du har noen form for røntgen. Du må ta spesielle medisiner før X-ray for å hindre den fra å skade nyrene.

slutte å drikke alkohol. Du kan redusere belastningen på nyrene ved å kutte alle alkoholholdige drikker ut av din livsstil. Disse drikker krever at nyrene jobber veldig hardt og ikke drikke dem kan bidra til å forhindre nyreproblemer.

Drikk rikelig med vann. Selv om nyrene kan bli skadet, bør de likevel være i stand til å behandle vann. Prøv å drikke minst åtte glass hver dag.

Se legen din og få regelmessige blod-og urinprøver gjort. Disse testene vil merke noen utviklingsspørsmål før du begynner å merke symptomer.

Hint

  • Pass alltid på at du følger legens ordre når du tar medisiner. Feil bruk av medisin eller stoppe behandlingen kan alvorlig øke risikoen for nyresvikt.
  • Lær om familien din helse historie. Nyreproblemer har en tendens til å være arvelig, så vær ekstra forsiktig for å hindre nyresykdom og fiasko hvis det går i familien din.
  • Pass på at du slutter å ta noen hvitløk kosttilskudd flere uker før noen form for kirurgi.
  • Hvis du opplever symptomer på nyresvikt, ring legen din og få til et sykehus umiddelbart. Nyresvikt kan behandles med dialyse, men behandlingen må begynne så snart som mulig for å øke sjansene for suksess.

Nyresvikt Definition

Nyresvikt kan høres ut som en veldig komplisert tilstand, men det virkelig har en ganske enkel definisjon: Nyrene er ikke lenger i stand til å håndtere jobbene sine. Hva er mer komplisert om denne sykdommen er hvordan du behandler den (det kan ikke bli kurert), som behandling ofte innebærer både å gjøre med en underliggende tilstand og prøver å spare de resterende funksjon i nyrene på samme tid. Det finnes behandlinger tilgjengelig, og i avanserte tilfeller, dialyse og transplantasjon kan redde liv.

Definisjon

Nyresvikt oppstår når nyrene ikke lenger har nok friskt vev for å fungere skikkelig: de ikke lenger kan lagre elektrolytter og filtrere ut avfallsstoffer i urinen. Andre tilsvarende vilkår inkludere "nyresvikt" og "nyresvikt." Begrepet "nyresvikt" er vanligvis brukes i tilfeller av kronisk nyresvikt, når nyrene er rammet av en langvarig tilstand (i motsetning til akutt nyresvikt, hvor nyrene plutselig mislykkes på grunn av en infeksjon, reaksjon på et legemiddel, eller skade). Med kronisk nyresvikt, nyrene sakte mislykkes over tid og fortsette å forverres selv med utvendig behandling.

Kronisk nyrefunksjon

Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av mange underliggende sykdommer. De mest vanlige betingelser for å gi kronisk nyresvikt omfatter diabetes og høyt blodtrykk. Andre forhold som kan føre til nyresvikt inkluderer nyrestein, nyreinfeksjon, glomerulonefritt (en type nyrebetennelse) og urin strømmer tilbake oppover i nyrene. Kronisk nyresvikt forårsaker væske og avfallsstoffer å akkumuleres i kroppen og negativt påvirker andre systemer.

Symptomer

Tidlige symptomer på nyresvikt inkluderer tretthet, kløe, kvalme og oppkast, hodepine, vekttap, en generell følelse av sykdom og (merkelig nok) hikke. Som insuffisiens forverres, nye symptomer, slik som blodig avføring og oppkast, muskelkramper, numne hender og føtter, urinating mindre eller oftere og hvite krystaller i urinen. Personer med nedsatt nyrefunksjon kan blåmerke eller blø raskt. De kan oppleve anfall eller forfalle til perioder med nedsatt bevissthet.

Behandling

Behandling av nyresvikt som mål å bremse ned sin progresjon. Eventuelle underliggende forholdene bør behandles eller kontrolleres. Endre kosthold kan hjelpe: Redusere inntak av protein kan begrense mengden avfall belaste nyrene. Fluider kan også være begrenset, som kan inntak av elektrolytter slik som salt og kalium. Medisiner og kosttilskudd kan kontrollere anemi og blodoverføringer kan være nødvendig.

Dialyse / Transplant

I avanserte tilfeller av nyreinsuffisiens, dialyse, kan være nødvendig. Dialyse filtrerer kroppens avfall mekanisk når nyrene ikke kan gjøre jobben. Dialyse kan noen ganger bli utført gjennom bukhinnen (magen) hjemme, men er ofte gjort ved en dialyse-anlegget, hvor blodet er satt gjennom en maskin. Dialyse må gjøres ofte for å fungere. Personer med end-stage nyresvikt kan trenge en nyretransplantasjon. Mens gjennomgår transplantasjon er alltid en vanskelig fremgangsmåte, det er en litt bedre sjanse i tilfelle av nyretransplantasjon fordi en frisk nyre kan høstes fra en levende giver. Man trenger bare én fungerende nyre for å leve.

Diett for pasienter med nyresvikt

Diett for pasienter med nyresvikt


Den nyre hovedfunksjoner er filtrering avfall fra blodet, å opprettholde elektrolyttbalansen så vel som syre-alkaliske balanse i kroppen. Nyrene filtrere avfallet som urin. Urinen elimineres via blæren. Nyresvikt er definert som en tilstand der nyrene er ikke lenger i stand til å utføre disse funksjonene ordentlig. De fleste leger støtter ikke en diett spesielt for folk med nyresvikt. Men det er noen forslag til kosttilskudd restriksjoner som kan være i stand til å dempe sykdommen progresjon. Blant dem er å senke proteininntaket samt å overvåke kosten natrium og kalium.

Typer av nyresvikt

Akutt

Nyresvikt er akutt når det er raskt innsettende. Grunner kan sepsis - en infeksjon i blodet - eller betydelig muskel traumer, noe som kan bety alvorlige klemskader som introduserer store mengder muskelvev i blodet. Nyrene blir overveldet prøver å filtrere ut biprodukter fra muskelfibrene. Andre faktorer i akutt innsett er noen medisiner som ibuprofen eller Naproxen som kan være giftig for nyrene. Sykdommer som systemisk lupus erythematosus, som blir antydet som en faktor i døden av superstjernen Michael Jackson, også kan være en faktor.

Kronisk

Kronisk nyresvikt skjer over lange perioder og bygger opp kumulativt. Sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk, hvis ikke holdes under kontroll, kan overtax nyrer og til slutt føre til uopprettelig skade.

For mer informasjon vennligst se referanse og ressurs avsnittene nedenfor.

Senking Protein Intake

Det er tanken at overflødig protein kan tilstoppe filtreringssystem i nyrene, og dermed forverre problemet. Imidlertid, er det bare å senke protein alene ikke kan være svaret. En artikkel av Ben Best refererte til en 1987 studie i Clinical Nephrology som indikerte at den type protein er også viktig. Protein fra kjøtt produsert den høyeste belastningen på dårlige nyrer, tett fulgt av melkeprotein. Interessant, hadde whey protein ingen målbar effekt på nyrefunksjonen. Se referanse delen.

Kosttilskudd mineral krav

Høyt inntak av salt er et problem, på grunn av de høye nivåer av natrium i mange av de bearbeidet og rask mat som er en del av den moderne kosthold. For en pålagt tunge nyre, kan salt påvirker blodtrykket og føre til væskeretensjon og hvis ikke korrigert, gi opphav til hjertesvikt. Lave salt produkter anbefales ikke på grunn av overskytende kalium. Hos personer i nyresvikt, kan overskytende kalium føre til en uregelmessig hjerterytme som kan manifestere seg i et hjerteinfarkt hvis ikke overvåket.

Det er normalt ikke noen restriksjoner på væske med mindre du begynner å beholde væske. I tilfelle av væskeretensjon, er vanligvis salt den skyldige så legene vil overvåke inntak av natrium.

Alternative behandlinger for Nyresvikt

Nedsatt nyrefunksjon eller nyresvikt er ofte referert til som nyresvikt. Det er ulike årsaker til nyresvikt, og typiske behandlinger innebærer dialyse. Likevel, det finnes alternative homøopatiske midler som kan bidra til å redusere symptomene på nyresvikt.

Nyresvikt eller Failure

Nyrene spiller en avgjørende rolle i å filtrere blodet og eliminere avfallsprodukter. De befinner seg i den øvre del av ryggen av kroppen. Nyresvikt kan oppstå fra en redusert blodtilførsel til nyrene fra en akutt blodtap. Nyresvikt kan også oppstå skade på nyren seg fra enkelte medisiner og sepsis, en overveldende av immunsystemet mot infeksjon. Kronisk nyresvikt ofte oppstår fra dårlig kontrollert diabetes og høyt blodtrykk.

Kosttilskudd endringer

Naturforskere anbefaler å gjøre betydelige endringer i kostholdet for å behandle nyresvikt. Konsumere en lav-protein, lav-natrium og lav-kalium kosthold. Dette begrenser belastningen på nyren som oppstår ved filtrering av avfall, som har en tendens til å bygge seg opp i pasienter som har nedsatt nyrefunksjon. Reduser inntak av protein til mellom 0,6 gram og 0,8 gram om dagen.

Unngå kjøtt, bananer, spinat, rabarbra og bladbete, blant andre grønnsaker. Konsumere mer rå matvarer, hvitløk, stivelse, persille, selleri, agurk og soyabønner (konsumere disse i små mengder, fordi de har protein) for å hjelpe treg nyresykdom. Se væskeinntak. En lege kan begrense væskeinntaket hvis kroppen begynner å lagre store mengder væske. Hvis ikke, opprettholde en høy fluid diett.

Urte eller homøopatiske midler

Disse midler fungerer bedre før start dialyse, men sørg for å konsultere legen din før du starter noen behandling. Bruk av solidago og urea har vist seg å være effektiv på å redusere komplikasjoner relatert til nedsatt nyrefunksjon. Pasienter med nyresvikt har også kroniske hud kløe problemer; hipuric syre er et godt alternativ behandling for tthis tilstand.

Det finnes ulike urter som en naturalist kan foreskrive å forholde seg til nyresvikt. Buchu te og løvetann rot bistå nyrenes excreting funksjon, eliminere avfall fra kroppen. Hortensia er en naturlig vanndrivende, noe som oppmuntrer kroppen til å eliminere urea, og bør tas hvis du beholde urinrester volumer. Uva Ursi er en rensende urt som hjelper med å rense urinveiene.

Nyresvikt levealder

Nyresvikt er en alvorlig medisinsk komplikasjon hvor nyrene ikke fungerer ordentlig eller i det hele tatt. Nyresvikt kan være en progressiv sykdom eller en midlertidig tilstand basert på alvorlighetsgrad og behandling. Nyresvikt forstyrrer kroppens evne til å filtrere avfall og opprettholde nødvendig væskebalanser som fjerner giftstoffer fra kroppen. Kronisk nyresvikt kan være livstruende og forårsake permanent skade på nyrene.

Årsaker

Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, høyt blodtrykk eller andre langsiktige sykdommer som plasserer langvarig belastning på nyrene. På grunn av sin langsiktig progresjon, er kronisk nyresvikt mest sannsynlig hos mennesker middelaldrende og eldre. Visse kreftformer, auto immune lidelser og hindringer til urinveiene er også medvirkende faktorer til nyresvikt.

Symptomer

Kronisk nyresvikt er snikende og gradvis i sin debut, med symptomer ofte ikke forekommer før alvorlige nyreskader er til stede. Noen vanlige tegn på at det kan være problemer med nyrene er: reduksjon i volum eller frekvens av urinering, misfarging av urin, kvalme, plutselige endringer i vekt, sykdomsfølelse, redusert mental klarhet, smerter i siden eller midten til lav rygg, misfarget avføring og hud problemer som misfarging eller kløe.

Diagnose

Blod-og urinprøver kan påvise nivåer av avfallsstoffer, kalium og natrium i blodet. En ultralyd eller MR kan også være nødvendig å innhente et visuelt hjelpemiddel i diagnosen. Avfalls nivåer av kreatinin og urea er høy hos pasienter med nyresvikt, og blodprøver som viser gjennomgående høye nivåer av giftstoffer vil vanligvis fastslå at nyrene har pådratt seg varige og alvorlige skader.

Behandling

Fremgangsmåter for behandling av nyresvikt er ofte avhengig av den underliggende årsak. I forbindelse med medisiner for den underliggende sykdommen, kan kosttilskudd endringer som reduserer inntaket av natrium og proteiner også implementeres av legen. Slutt stadium nyresykdom er klassifisert som nyrer fungerer på mindre enn 10 til 15 prosent kapasitet. I dette tilfelle, hvor alvorlige nyreskader er til stede, kan dialyse eller en transplantasjon være nødvendig.

Forventet levealder

Forventet levealder varierer avhengig av stadium og er mest nøyaktig bestemt etter diskusjon med flere leger. Dialyse behandler ikke nyresvikt, men kan forlenge levealderen. Ifølge data publisert av Dr. Andy Weinstein i 2002, 42 prosent av pasienter på dialyse har hjertesykdom, og døden vil inntreffe som følge av forverret sykdom eller infeksjoner forårsaket av dialyse. De uten tidligere komplikasjoner har en 70 prosent sjanse for overlevelse etter fem år på dialyse. De med pre-eksisterende sykdom varierer mellom en 46 prosent og 29 prosent sjanse for overlevelse etter fem år på dialyse.

Hva du kan gjøre for å fikse nyresvikt?

Nyresvikt kommer i to former: kroniske og akutte. Kronisk nedsatt (nyre) svikt innebærer en gradvis reduksjon i nyrene 'fungering, og akutt nedsatt (nyre) svikt er plutselig. Det finnes ingen kur for kronisk nyresvikt, men du kan få behandling for symptomene. Akutt nyresvikt, er imidlertid reversibel med riktig behandling.

Kronisk nyresvikt

Behandling for kronisk nyresvikt kan bidra til å redusere symptomene og bremse utviklingen av unnlatelse av å hjelpe nyrene funksjon for en lengre periode. Det første trinnet er å behandle den underliggende tilstand som har forårsaket nyresvikt, som diabetes eller høyt blodtrykk. Kosthold er også en viktig faktor; du kan bremse utviklingen av sykdommen og hjelpe behandle symptomene dine hvis du redusere mengden av protein, salt og kalium i kosten.

Når nyrefunksjonen faller så lavt at nyrene ikke lenger kan utføre sine daglige funksjoner, kan du gjennomgå dialyse eller nyretransplantasjon. Dialyse kan forlenge livet ditt ved å ha en maskin fjerne avfall fra kroppen din i stedet for at nyrene dine gjør det. En nyretransplantasjon kan være den mest effektive måten å kurere din nyresvikt fordi den defekte nyre ville bli fjernet og erstattet med en sunn en fra en levende eller ikke-levende donor.

Akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig miste funksjon. Det er vanligvis et resultat av en større operasjon. Når dette skjer, må legene først behandle tilstanden som forårsaket din nyresvikt. Etter dette er gjort, kan de reparere nyre-funksjoner ved å endre kostholdet ditt og begrense væskeinntaket. Du vil også sannsynligvis måtte gjennomgå dialyse for en kort tid inntil nyrene tilbake til sine tidligere fungerende nivåer. Du kan også ta kalsium eller andre kosttilskudd for å hindre oppbygging av overflødig kalium i blodet, noe som kan føre til uregelmessige hjerteslag.

Ende nyresvikt Smertebehandling

Mange kroniske sykdommer føre til nyresvikt i sluttfasen. Som nyrene begynner å stenge ned, begynner normal kroppsfunksjon til å mislykkes. Smerten kan være alvorlig.

Normal smertebehandling er avhengig vanligvis på kraftige legemidler. I tilfelle av nyresvikt, mange stoffer forverre tilstanden forlater leger og pasienter sliter med å balansere livskvalitet med ansvarlige medisinsk praksis.

Herbal Support

Bruke smertestillende urter for å hjelpe behandle kroniske smerter. Urter har ikke de dramatiske effektene av narkotika, men de er tryggere for langsiktig bruk. Skape en effektiv smerte rette ved å blande like deler av tinkturer av johannesurt (bruk et skjær laget av blomstrende caps), skullcap blader, friske havre, og lakris rot. Tilsett noen dråper hver av ingefær rhizome og vervain blad tinkturer.

Ta to fulle drop daglig.

Alternative terapier

Prøv reiki (energi healing) eller berøringsterapi. Utøvere av disse metodene mener at de stimulerer kroppens naturlige energistrømmer for å lindre smerte. Studier av disse to metodene er begrenset, men begge er absolutt sikker og virker godt for noen mennesker.

Finn en god akupunktør. Antall undersøkelser støtter akupunktur som en effektiv smertebehandling verktøyet fortsetter å vokse. Akupunktur hjelper stimulere nervesystemet og utløser utsetting av smerte hemmere som endorfiner.

Ernæring

Spis en diett rik på fiber og lite inflammatoriske matvarer. Mange bearbeidet mat utløse lave nivåer av betennelse i hele kroppen din. Med en tilstand som nyresvikt, kan dette systemisk inflammasjon øke dine følelser av smerte. For best resultat, eliminere bearbeidet mat og spise en diett rik på frukt, grønnsaker og belgfrukter. Velg magert, høy kvalitet proteiner og bruke oljer som har en balanse av sunt fett. Olivenolje og peanøttolje er begge gode valg.

En rekke studier viser at omega-3 essensielle fettsyrer fra fiskeolje og koenzym Q10 kosttilskudd kan bidra til å lette kroniske smerter. Faktisk, foreløpige studier viser at CoQ10 kan bremse utviklingen av nyresvikt og bidra til å støtte gjenværende funksjon.

Stress Management

Kronisk smerte utløser en pågående stressreaksjon i kroppen din. Iverksette tiltak for å håndtere stress respons og du kan se en forbedring i din smerte nivåer. Meditasjon, journalføring, eller spesifikke hobbyer du liker er tre strategier som hjelper kutte ned på stress.

Farmasøytiske alternativer

Nyresvikt kan utløse slike sterke smerter at narkotika er nødvendig. Metadon og fentanyl er de tryggeste smertestillende medikamenter til bruk med nedsatt nyrefunksjon.

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt


Nyresvikt oppstår når det er omfattende skader på nyrer forårsaket av tilstander som diabetes og hypertensjon samt medikamentforgiftning. Riktig dosering administrasjon av acetylcystein kan bidra til å forbedre pasient forholdene under dialyse. Det hjelper også redusere risikoen for nyresvikt hos pasienter som er mottakelige for å utvikle tilstanden etter hjerteoperasjon. Det er variable doser og gjennom bruk av acetylcystein blant disse pasientene.

Indikasjoner

Acetylcystein er en tiol-holdig forbindelse indikert for respiratoriske tilstander slik som ved behandling av luftveisinfeksjoner, akutt og kronisk bronkitt, og dens forverring, tykk slimproduksjon og kronisk obstruktiv lungesykdom (emfysem). Det er også indisert for behandling av nyresvikt der sin post kontrastmiddel administrasjon undertrykker proksimale tubulære skader forårsaket av stress mediert antioksidant som kan skade nyrene.

Fordeler

Det er utallige fordeler fra acetylcystein. Sin administrasjon med riktig dosering kan føre til betydelig reduksjon i dødsfall som skyldes hjerte ulykker, forhindre heving av blodtrykk og øker blodtilførselen til nyrene og dermed redusere opphopning av uønskede avfallsstoffer i kroppen som fører til uremisk symptomer som åndenød , ankelen hevelse, oppkast og svimmelhet.

Når den brukes med tilstrekkelig hydrering, bidrar dette stoffet beskytte mot radiografisk kontrast indusert nefropati i hjerteinfarkt pasienter som gjennomgår angioplastikk. Bruken har vært ansett som et ekstra supplement for å beskytte celler mot aldring og kreft. Det gir også kroppen med høye nivåer av anti-oxidant kosttilskudd og hindrer acetaminofen toksisitet som kan skade leveren.

Dosering og administrasjon

Acetylcystein er tilgjengelig i variabel dosering og administrasjon. Den er tilgjengelig i 4, 10 og 30 ml hetteglass. 20 prosent av sin løsning kan fortynnes med sterilt vann for injeksjon eller inhalasjon former og natriumklorid inhalering eller injeksjon. 10 prosent av medikamentoppløsningen kan administreres ufortynnet.

Stoffet kan gis muntlig, intravenøst ​​og som en inhalant. Det anbefales å administrere en forstøvningsoperasjonen dose på 3 til 5 ml fra 20 prosent av løsningen, eller 6 til 10 ml fra 10 prosent løsning gitt 3-4 ganger daglig. Den direkte instillasjon av medikamentet kan bli gjort hver time ved 1-2 ml fra 10 til 20 prosent av oppløsningen. Oral administrering av medikamentet krever fortynning av 20 prosent løsning med diettleskedrikker, inntil den når 5 prosent endelig konsentrasjon.

Advarsel

Store doser av acetylcystein forårsake kvalme når det tas på tom mage. Andre bivirkninger er urticaria, bronkospasme, nasofaryngealt og gastrointestinale symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. Dosene bør ikke overskride 500 mg når det tas oralt for å unngå bivirkninger.

Forsiktighet bør også utvises hos pasienter med kjent overfølsomhet for komponenten av stoffet, nyfødte, astmatikere med historie av magesår, gravid og ammende kvinner.

Når du tar dette stoffet alle diuretika, bør smertestillende medikamenter og ACE-hemmere stanses til tidspunktet for inngrepet. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert som utslett, hevelse i ansiktet, ekstremiteter, og tunge, alvorlig kløe, svimmelhet og problemer med å puste.

Betraktninger

Ekstra forsiktighet må tas med acetylcystein løsning for å hindre forurensning av den sterile løsning siden den ikke inneholder antimikrobielle agent. Medikamentet må være forberedt og utnyttes innen en time. Den gjenværende ufortynnet løsning skal lagres i kjøleskap og må brukes i løpet av 96 timer.

Nyresvikt sykdomsprosess

Årsaker

Nyresvikt oppstår når nyrene er skadet og kan ikke filtrere giftstoffer og avfallsstoffer fra kroppen. Nyresykdom fører til denne type skader og fører til kronisk nyresvikt som kan bli forsinket gjennom behandling. Nyre sykdommer som kan forårsake nyresvikt inkluderer: polycystisk nyresykdom, der flere cyster dannes på nyrene; glomerulonefritt, der glomeruli bli betent og skade nephrons ved lekker protein i urinen; og nyre infeksjon (pyelonefritt).

Andre forhold som kan føre til kronisk nyresykdom inkluderer høyt blodtrykk og diabetes. Hvis du har en historie med nyresykdom i familien din eller utvikle noen av forholdene som kan føre til nyresvikt, til legen din kan gjøre tre enkle tester avgjøre om du er i faresonen: et blodtrykk test, sammen med urin og blodprøver å måle mengden av protein som er i urinen og kreatinin som er i blodet.

GFR og nyresvikt

Glomerulusfiltrasjon (GFR) er den vanligste mål på nyre ytelse, ifølge Nyre og Urologiske Sykdommer Clearinghouse. GFR er et tall basert på en blod kreatinin test, alder, rase, kjønn og andre faktorer, som måler volumet av væske filtrert fra glomerulære kapillarene i nyrene inn i hovedkanalen. En vanlig GFR er 90 ml / min / 1,73 m2 eller høyere.

Formelen for å teste GFR er (Urin Konsentrasjon x Urin Flow) / plasmakonsentrasjon. Blodet kreatinin

Stages 1-3 for nyresvikt

Det er fem totale stadier i nyresvikt prosessen. Noen effektiv behandling for å forsinke nyresvikt sykdom er mulig før slutten av scenen 3. Ifølge American Association of nyrepasienter, i fase 1 av kronisk nyresykdom din nyrefunksjon er litt redusert, men testing glomerulærfiltrasjonen ville ikke vise noe betydelig, med mindre du hadde blitt testet før nyrene begynte å svikte. Med mindre du har en tidligere GFR å sammenligne, i den første fasen av kronisk nyresykdom, svak nyreskader kan bli fanget med en blod og urin test, eller en CT scan for misdannelser.

Som nyrene avanserer gjennom trinn 2, er det en mild reduksjon i GFR, som gradvis blir verre gjennom stadium 3. Mellom trinn 2 og 3 er når du er mest sannsynlig å oppleve symptomer på nyresvikt, inkludert: tretthet, tap av appetitt, problemer med konsentrasjon, hovne ankler og føtter, ukontrollert kløende hud, muskel kramper om natten, søvnløshet, og merket hevelser rundt øynene om morgenen. På dette punktet, kan du likevel forsinke utbruddet av siste stadium nyresvikt, men behandling virker bedre jo raskere det administreres.

Slutten stadier av nyresvikt

I de to siste stadier av nyresvikt sykdom, er du som regel utenfor noen behandling for å bremse sykdommen. I stadium 4 av kronisk nyresykdom, er din GFR drastisk redusert, vanligvis mellom 15 og 29 ml / min / 1,73 m2. På dette punktet, til behandling forsinke ytterligere forverring kanskje ikke fungerer så effektivt, og du må kanskje forberede en nyretransplantasjon og begynne et alternativt sett av behandlinger for nyrene, som en dialysemaskin. Ved slutten av fase 5, er nyrene filtrering mindre enn 15 ml / min / 1,73 m2, noe som vanligvis etablert som total nyresvikt. På dette punktet, å uten mekanisk dialyse hjelpe nyrene i filtrering giftstoffer og avfall, du kan ikke fungere normally-- med mindre du har en transplantasjon.

Behandlinger for nyresvikt

I de tre første stadier av kronisk nyresykdom, kan en rekke metoder aggressive potensielt forsinke nedbrytning. Den første er å finne ut hva som forårsaker kronisk tilstand og få den underliggende tilstanden under kontroll. Etter det, anbefaler National Kidney Association endre diet-- redusere protein og natrium, begrenser vann intake-- unngå visse medisiner som inneholder ibuprofen, naproxen natrium og celecoxib, og å slutte å drikke og røyke.

I slutten stadier av nyresvikt sykdom, gjenværende alternativene er dialyse og nyretransplantasjon. Med dialyse og din diett, kan du bli mangelfull i enkelte kosttilskudd som jern, og du vil trenge et supplement. Det er viktig i slutten stadier av nyresvikt sykdom å følge dietten din nøye og ta alle medisiner og kosttilskudd anbefalt av legen din. Du bør overvåke dine symptomer veldig nøye på dette stadiet å sikre at du ikke blir syk, fordi nyrene og andre organsystemer ikke takler det så effektivt som en normalt fungerende kropp.

Kosttilskudd for å hjelpe nyre-funksjon

Nyrene er to bønneformede organer som ligger i magen som er en del av urinveiene. Disse organene filtrere avfallsstoffer og eliminere dem i urinen din. Når nyrene ikke fungerer effektivt, giftstoffer bygge opp i blodet og forårsake skade på kroppen din. Nyrene er gjenstand for en rekke sykdommer, som vanligvis skjer gradvis og uten symptomer. De fleste commons årsakene til nyreskader er diabetes, høyt blodtrykk eller bakterielle infeksjoner. Det finnes en rekke forskjellige kosttilskudd som kan forbedre nyrefunksjonen og hindre forstyrrelser oppstår.

Karnitin

Karnitin er et næringsstoff som svinger fett til energi i kroppen, og er produsert i leveren og nyrene. Det kan lagres i sperm, hjerne, hjerte og skjelettmuskulatur. Hvis kroppen din ikke er i stand til å produsere nok karnitin, kan du begynne å oppleve problemer i nyrene, eller i andre deler av kroppen din. Karnitin kosttilskudd er tilgjengelig, men bør kun tas under medisinsk tilsyn.

Vitamin D

Vitamin D er en gruppe av fettløselige prohormones, og er hentet fra eksponering til solen, eller gjennom mat og kosttilskudd. Hvis du lider av kronisk nyresvikt, er det ikke uvanlig for deg å ha lave nivåer av vitamin D. Et supplement kan tilby deg en høy dose av dette vitaminet, og bringe mangel din tilbake til et normalt nivå. Tar en Vitamin D tilskudd kan bremse ned nyresykdom.

Vitamin A og vitamin C

Når kroppen blir mangelfull av vitamin A og vitamin C, kan det resultere i nyresykdommer og betingelser. Tar disse vitamintilskudd kan gjenopprette næringsstoffer i kroppen din. Vitamin A kan fornye skadet vev i nyrene og opprettholde en sunn slimhinne, mens vitamin A er en mild vanndrivende som stabiliserer blodkar vegger i nyrene.

Andre urte kosttilskudd

Løvetann røtter bidra til å eliminere avfallsstoffer og forbedre nyrefunksjonen ved å stimulere flyten av galle i fordøyelseskanalen. Du kan knuse denne roten og bland den med varmt vann for å lage en effektiv te. En annen gunstig naturlig middel for nyrene er persille. Drikking parley juice eller persille te er en naturlig måte å skylle ut giftstoffer i kroppen din. Dette urtemedisin har vist evne til å rense nyrene dine og hjelpe dem fungere skikkelig.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

Slik Spot nyresvikt Symptomer


Nyresvikt symptomer, ellers kjent som Nyresvikt kan bli gjenkjent av lekfolk som er våken og klar over de mulige tegn. Siden nyresvikt er ofte en gradvis tap av evne til å fjerne væske og avfallsstoffer i løpet av årene, kan det være en stor hjelp for å oppdage symptomene tidlig. Får behandling kan bremse total nyresvikt, og videre få deg på liste for organtransplantasjoner tidligere.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

•  Få en årlig fysisk gjort med blod arbeid.

Hvis din lege gjør en grundig jobb med å analysere deg under en fysisk, kan innledende stadier av nyresvikt eller nyresvikt dukke opp i blod arbeid. Det vil ikke være avgjørende, men vil føre til andre tester som vil bekrefte eller avkrefte diagnosen.

Se etter tegn på blodmangel.

Tretthet, blekhet av hudfarge, kortpustethet i trening, eller andre tegn på blodmangel kan være nyresvikt. Slike symptomer kan være relatert til andre forhold, men bør testes for å finne årsaken. Nyresvikt forlater avfall i blodet og gjør produksjonen av røde blodceller vanskeligere og reduserer dermed oksygenbærende evne.

Ta hensyn til kløe i huden.

Hvis nyresvikt symptomene gå ubemerket slutt avfall bygge opp i blodårene dine og vener vil få huden til å klø og bli irritert. Se en lege hvis du har konsekvent kløe i huden.

Legg merke til hevelse.

Siden nyresvikt er en manglende evne til å fjerne væske fra kroppen kan det oppstå hevelser i ankler, hender eller andre ekstremiteter. Rapporter eventuell uforklarlig hevelse med legen din som det kan eller ikke kan være et tegn på nyresvikt.

Se etter endringer i urinen.

Hvis urinen blir frothier enn normalt, mørkner betraktelig, eller blir betydelig lettere enn normalt kan det være et tegn på problemer med nyrene dine. En mer problematisk symptom er trangen til å urinere uten en evne til å gjøre det.

Se flere tips om nyresvikt symptomer og nyresvikt nedenfor.

Hint

  • Hvis du mistenker at du kan ha symptomer på nyresvikt se din lege umiddelbart.
  • Ikke øke væskeinntaket da dette er mot sin hensikt med sviktende nyrer.
  • Ta kosttilskudd og livsstil tiltak for å redusere høyt blodtrykk som ofte fører til nyresvikt.

Hva er renal osteodystrofi med nyresvikt?

Hva er renal osteodystrofi med nyresvikt?


Nyresvikt er en alvorlig tilstand som gjør det vanskelig for nyrene skal fungere skikkelig. Denne tilstand fører til unormale nivåer av mineraler og elektrolytter i blodet. Renal osteodystrofi er en mulig komplikasjon av nyresvikt.

Definisjon

Renal osteodystrofi er en metabolsk tilstand som forårsaker bein å bli tynn og svak. Denne tilstand er et resultat av kalsium og fosfor ubalanser i forbindelse med kronisk nyresykdom.

Prevalens

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse rapporterer at 90 prosent av pasientene som fikk hemodialyse påvirkes av renal osteodystrofi.

Symptomer

University of Rochester Medical Center viser at denne tilstanden er en stille crippler, fordi symptomene ikke vises før mange år etter bein endringene skjer. Bein og leddsmerter er de vanligste symptomene på renal osteodystrofi.

Diagnose

Blodprøver og benbiopsier brukes til å diagnostisere denne tilstanden. Blodprøver sjekke nivåer av kalsium, parathyreoideahormon (PTH), fosfor og calcitrol å fastslå om de er unormale. Bone biopsi er utført for å bestemme tettheten av bein.

Behandling

Kosthold og medisiner brukes til å kontrollere PTH-nivået, noe som hindrer tap av kalsium fra skjelettet. Calcitrol kosttilskudd er gitt for å øke nivåer av calcitrol i blodet. Du kan bli bedt om å redusere mengden av fosfor i kosten. Begrense mengden av melk, erter, nøtter, ost og tørkede bønner du spiser kan redusere fosforinntak.

Kosttilskudd for nyreproblemer

Kosttilskudd for nyreproblemer


Kosttilskudd kan bidra til å forbedre nyre hjelp og å reparere skader gjort av nyre forhold. Fra nyrestein til pasienter som får dialyse er det ulike kosttilskudd for å hjelpe bistår med disse forholdene å lette bivirkninger eller leksjon virkningene av forholdene. Kosttilskudd er innhentet gjennom urter, farmasøytiske kosttilskudd og maten vi spiser.

Karnitin (L-karnitin)

Karnitin er et næringsstoff som er produsert av leveren og nyrene og hjelper kroppen å gjøre fett om til energi. Legemet er vanligvis i stand til å gjøre nok carnitin, men noen ganger er det behov for supplerende karnitin når legemet har en mangel. Pasienter som gjennomgår dialyse eller diagnostisert med nyresykdom vanligvis føre til en mangel av carnitin i hele kroppen.

Fish Oil

Fiskeolje er kjent for å være høy i omega-3. Omega-3 har blitt vist å redusere kardiovaskulær sykdom (CVD). Hjerte-og karsykdommer har blitt knyttet som en risikofaktor for pasienter med kronisk nyresykdom (CKD). Omega-3-fettsyrene ikke syntetiseres i legemet og må hentes fra de diett eller kosttilskudd.

Brennesle

Brennesle er en urte supplement som bidrar til å fjerne giftstoffer fra nyre. Herbalist David Winston melder at han lykkes med å redusere kreatinin nivåer med bruk av nesle frø hos personer som alvorlig hadde redusert nyrefunksjon. Indikert også av sin rapport folk hadde glomerulenphritis og andre degenerative nyresykdommer.

Kalium

Med mennesker som har en historie med kalsium inneholder nyre steiner, øke kosttilskudd kaliuminntak har vist seg å redusere kalsiumutskillelsen i urinen. Når kroppen har en mangel på kalium har det også vært kjent for å øke kalsium i urinen. Kalium kan bli oppnådd ved tillegg eller spise kaliumrike matvarer.

Vitamin C

Som kalium Vitamin C fungerer for å redusere nyrestein. Vitamin C hjelper forsurer urinen bidrar til å oppløse nyre steiner som er laget opp av urinsyrekrystaller. Vitamin C kan oppnås gjennom appelsiner, gulrøtter og druer alene med vitamin C askorbat kosttilskudd.

Amino Acid

Aminosyre øke nivået er av protein i kosten for pasienter som får dialyse. Noen dialysepasienter har lavere nivåer av protein som kan føre til komplikasjoner av nyresvikt. Forskning utført av Joseph A. Eustace, MD viser at aminosyre-piller er godt tolerert av dialysepasienter og mindre kost deretter intravenøse metoder for aminosyrer. Sitronsaft er en god kilde av aminosyrer, og legger en teskje eller mer sitronsaft til vann kan bidra til å forbedre protein nivåer.

Cranberry

Tranebær kosttilskudd har vært kjent for å bidra til å lette ubehag av urinveisinfeksjoner. Tranebærjuice bidrar til å hindre bakterier å holde seg til slimhinnen i urinveiene. Cranberry bidrar også til å redusere mengden av hvite blodceller i urinen som er øket på grunn av bakterier. Studier gjort av JAMA med forsket fra University of Michigan og Rutgers University har vist tranebærjuice forhindret vedheft av E.coli antibiotika-resistente sykdomsfremkallende.

Forskjellen mellom nyresvikt og Nyresvikt

Forskjellen mellom nyresvikt og Nyresvikt


Anslagsvis 26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresykdom, ifølge National Kidney Foundation. Diabetes, høyt blodtrykk og familiehistorie er de ledende risikofaktorer. Leger bruker urinanalyse, blodprøver, ultralyd, røntgen og biopsi for å diagnostisere nyresykdom og forhold som kan føre til nyresvikt. Tidlig oppdagelse og behandling kan ofte holde nyresvikt fra eskalere til akutt nyresvikt.

Nedsatt Systemoversikt

Din nyresystemet består av to nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Urinlederne er rør som leverer urin fra nyrene til blæren, som holder urin før det slippes gjennom urinrøret røret. Nyrene fjerner avfallsstoffer og narkotika, balanse kroppens væskenivåer, kontroll av røde blodlegemer, produsere en form av vitamin D og slipp blodtrykksregulerende hormoner. Disse knyttneve størrelse organer filtrere ca 200 liter væske hver 24. time.

Nyresvikt - Etappe 1 og 2

Nyresvikt oppstår når når nyrene 'filtrering evner avta. Leger bruker en glomerulusfiltrasjonshastighet å definere nyrer effektivitet i å filtrere blodet og fjerne avfall. Dette GFR er beregnet ved hjelp av serum kreatinin verdi, sammen med alder, kjønn, kroppsstørrelse og rase. Kreatinin er en kjemisk molekyl i blodet som er filtrert av nyrene og måles ved en blodprøve.

The National Kidney Foundation har etablert fem stadier av nyresykdom og insuffisiens. Trinn 1 består av minimal nyresykdom, med et GFR på 90 prosent eller bedre. Stage 2 indikerer mild nyresykdom og en GFR området 60 prosent til 89 prosent.

Pasienten kan oppleve ingen eller få symptomer i tidlige stadier. Tidlig stadium nyreinsuffisiens behandles med kosten endringer slik som en lavere proteindiett. Pasientenes leger overvåke sine sykdommer og kan foreskrive medisiner for å behandle eventuelle medvirkende faktorer som høyt blodtrykk og diabetes.

Avansert Kronisk nyresvikt - Etappe 3 og 4

Stages 3 og 4 herald en eskalerende insuffisiens. GFR varierer fra 30 prosent til 59 prosent i Stage 3, og fra 15 prosent til 29 prosent i Stage 4.

Pasienter i disse fasene kan oppleve høyt blodtrykk, tretthet, øye poser, hånd og føtter hevelse og smerter i korsryggen. Fargen, mengden og hyppigheten av urin kan endre seg.

Doctor noen ganger plassere disse pasientene på en høy-kalori diett lav på protein, kalium, natrium og fosfor. De kan foreskrive høyt blodtrykk medisiner, medisiner og kosttilskudd som kalsium.

Akutt nyresvikt - Trinn 5

Pasienter med GFR mindre enn 15 prosent er i fase 5, end-stage nyresvikt. Nyresvikt for dem kan skje over noen timer eller dager, og det er preget av en akutt tap av nyrene evne til å filtrere blodet og fjerne avfallsstoffer. Visse vilkår, blant annet høy alder, hjertesvikt, leversykdom, og blodkar blokkeringer, øke risikoen for akutt nyresvikt.

Symptomer inkluderer anemi, hodepine, tretthet og svakhet, senket mental årvåkenhet, tørste, muskelkramper, diaré, kløende hud og øyne, natt-tid vannlating, hud tone endringer, økt hevelse, urin utgang endringer, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse eller vanskeligheter puste.

Akutt nyresvikt behandles med hemo-dialyse eller peritoneal dialyse hjemme eller på et sykehus eller klinikk. Dialyse bruker kjemikalier og maskiner for å gjenskape funksjonene nyrene. En nyretransplantasjon kan erstatte en eller begge skadet nyrer.

Ubehandlet svikt kan føre til døden. Imidlertid kan akutt svikt reverseres med vellykket løsning av den underliggende sykdommen som fører til svikt.

Om jern kosttilskudd

Jern er et mineral som trengs av kroppen for å produsere røde blodceller. Og, er jerntilskudd foreskrevet når diett alene ikke kan forebygge eller behandle en mangel på jern i kroppen. Jernmangel kan være forårsaket av kronisk blodtap, malabsorpsjon, eller kosttilskudd insuffisiens, og kan føre til symptomer på anemi som tretthet, svakhet og tap av konsentrasjon. Anbefalinger for daglig jerninntak er levert av Institute of Medicine av National Academy of Sciences og inkludert i Kosttilskudd Referanse inntak. Bivirkninger av behandling med jerntilskudd kan være kvalme, oppkast, diaré og forstoppelse.

Betydning

Jernmangel er et utbredt problem som kan føre til alvorlige helsemessige konsekvenser hvis den ikke behandles. Verdens helseorganisasjon har uttalt at jernmangel er den mest betydningsfulle ernæringsforstyrrelser i verden. Nesten en tredjedel av verdens befolkning kan ha jernmangelanemi, og så mange som 8 av 10 kan lide av en jernmangel. På denne tiden, jerntilskudd er den eneste effektive behandlingen for jernmangel når kosten kilder til jern er ikke nok, eller når medisinske tilstander øke jern avfall eller redusere absorpsjonen.

Funksjon

Jern er avgjørende for normal human fysiologi, og er en integrert del av funksjon av en rekke viktige enzymer og proteiner, i menneskekroppen. Jern er nødvendig for transport av oksygen til cellene, og er nødvendig for regulering av celledifferensiering og vekst. Nesten to tredjedeler av jern i kroppen befinner seg i hemoglobin, med mindre mengder holdt i myoglobin, og enzymer som er ansvarlige for visse biokjemiske reaksjoner. Unødvendige jern er lagret i proteiner for senere bruk.
Når kosten kilder til jern er utilstrekkelig, eller medisinske tilstander svekke kroppens opptak av jern, butikker av jern i kroppen svinne og symptomer på jernmangel kan oppstå. Hvis disse butikkene ikke etterfylles, kan normal funksjon av kroppen ikke finne sted. Iron kosttilskudd virker ved å fylle kroppens lagre av jern, og dermed redusere symptomene på jernmangel og forbedre den generelle helsen og fungerer.

Typer

Iron kosttilskudd er tilgjengelig i to former: jern jern salter og treverdig jern. Jern jern er også markedsført som jern sulfat, jern gluconate, og jern fumarat, og er mer lett absorberes av kroppen enn treverdig jern. Alle jerntilskudd inneholder noen mengde av elementært jern, som er mengden av jern i tillegg er tilgjengelig for absorpsjon. Jern er best absorbert når det tas fra kosten kilder, for eksempel rødt kjøtt, fjærkre og fisk, men jerntilskudd er et effektivt alternativ når kosten kilder er utilstrekkelige eller absorpsjon er svekket.

Fordeler

Nummer én fordel med jerntilskudd er deres behandling av jernmangelanemi, en tilstand som oftest rammer barn, kvinner i fruktbar alder og gravide kvinner. Mennesker som opplever nyresvikt kan også utvikle en jernmangel, som nyrene ikke er i stand til å skape et hormon essensielt for produksjonen av røde blodceller. Jernmangel kan føre til symptomer som tretthet, svakhet, problemer med å opprettholde normal kroppstemperatur, en betent tunge og redusert kognitiv ytelse. Iron kosttilskudd kan redusere disse symptomene, og brukes til å behandle eller forebygge redusert immunforsvar forbundet med jernmangel og potensialet for svekket kognitiv utvikling som er vanlig i jernmangel barn.

Advarsel

Overskudd av jernopptaket kan resultere i en rekke alvorlige helsekonsekvenser, hvorav mange er i det minste så alvorlig som tilstander forårsaket av jernmangel. En risiko for for mye jern, jernoverskudd, er en typisk tilstand forårsaket av genetiske sykdommer, så som hemokromatose. Jernoverskudd fører til jern som skal lagres i hjerte, lever og andre organer, og kan føre til hjertesvikt og levercirrhose. Jernoverskudd kan også være forårsaket av gjentatte blodoverføringer. Fordi bare små mengder av jern utskilles fra kroppen, kan jernet akkumuleres i organer og vev og jern toksisitet kan utvikle seg raskt. Iron toksisitet, som kan være dødelig, er spesielt utbredt hos barn som har svelget jerntilskudd som tilhører en voksen. Iron toksisitet er et medisinsk nødstilfelle.

Hva er farene av jern kosttilskudd?

Hva er farene av jern kosttilskudd?


Iron kosttilskudd er over-the-counter kosttilskudd som vanligvis foreskrevet til pasienter som viser symptomer på jern-mangelsykdommer som anemi, der mangelen ikke kan være raskt og enkelt korrigeres med normal diett alene. En lege vil få en blodprøve for analyse av serum ferritin nivåer når en jernmangel er mistenkt. Serum ferritin er en form av jern, som er lagret i blodet. Lave nivåer indikerer en mangel. Iron kosttilskudd kan være foreskrevet for å hindre jern mangler i andre forhold, for eksempel i svangerskapet, nyresvikt og sykdommer som hindrer normal absorpsjon av næringsstoffer i mat. Imidlertid er potensialet for toksisitet og overdose høy og bærer flere risikoer og farer for helsen.

En høy dosering av jerntilskudd - mer enn 45 mg per dag i lange perioder av gangen i en voksen - kan øke en persons sjansene for å anskaffe jern-overbelastning giftighet og utløse hemokromatose. Hemokromatose er en genetisk lidelse hvor en persons kropp absorberer og lagrer stryke lettere enn det som er normalt. Dette fører overskytende jern som skal lagres i flere organsystemer, og kan føre til hjerte-og leversvikt, så vel som alvorlige skader i bukspyttkjertelen. Hemokromatose vanligvis forblir uoppdaget inntil skade på et organ oppstår. Til en person med hemokromatose, hva som ville være en normal dosering av jern til andre ville være ekstremt giftig for dem. En lege bør overvåke pasienter som tar jerntilskudd for lange perioder av gangen for noen tegn på overbelastning.

Jerntilskudd ofte føre til gastrointestinal opprørt selv om doseringen er ikke giftige. En vanlig, men ufarlig bivirkning er mørk avføring. Pasienter som tar jerntilskudd står i fare for oppkast, diaré, intestinal skader og ubehag, dårlig fordøyelse og forstoppelse. I sjeldne tilfeller kan disse symptomene blir alvorlige nok til å kreve sykehusinnleggelse eller også føre til døden. De fleste pasienter opplever disse bivirkningene i deres mild til moderat skjemaet. Pasienter kan redusere og til og med eliminere sjansene for bivirkninger ved å starte med en lav dose og gradvis økende til det ønskede doseringsnivå.

Selv om studiene ikke har vært helt avgjørende, har flere forskere knyttet den langsiktige inntak av jerntilskudd til en høyere forekomst av koronar sykdom. Klinikere er fortsatt usikker på årsakssammenheng mellom de to, men en teori er at jern øker tilstedeværelsen av frie radikaler - en type blod molekyl som gir raskere celle oksidasjon og forårsaker celleskade - i sirkulasjonssystemet. Langvarig bruk av jerntilskudd, spesielt i svært høye doser, har også vært knyttet til høyere forekomst av brystkreft og eggstokkreft.

Kosttilskudd for Nyresyke

Ifølge University of Maryland, er nyresykdom noen lidelse som påvirker nyrene. Dette kan variere fra nyresvikt, nyrestein, kreft, infeksjon og mer. Ifølge University of Maryland, er det flere kosttilskudd som kan være gunstig for nyresykdom.

Karnitin

Karnitin er produsert av nyrene og leveren for å produsere energi fra fett. Ifølge University of Maryland, noen pasienter med nyresykdom er mangelfull i karnitin. Legen din kan forskrive en karnitin supplement; ikke ta karnitin uten lege godkjenning.

Grape Seed Extract

Ifølge University of Maryland, kan druefrøekstrakt være gunstig for å redusere smerter og betennelser. Den har historie i behandling av flere sykdommer, inkludert nyresykdom.

Eikosapentaensyre (EPA)

EPA er en form for omega-3 fettsyre som er lett tilgjengelig i i ferskvannsfisk. Ifølge University of Maryland, kan EPA ha en positiv effekt på nyresykdom

Horsetail

Ifølge University of Maryland, kan kjerringrokk har vanndrivende egenskaper som kan hjelpe i behandlingen av nyrestein.

Sink

Sink er et viktig spor mineral som kan bli forstyrret av nyresykdom. Ifølge University of Maryland, kan sink være nyttig i behandling av nyresykdom.

Urter for nyresvikt

Nyresvikt er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en situasjon der en person lider av nedsatt funksjon i nyrene. Situasjonen kan være midlertidig, beskriver bare delvis tap av funksjon, eller det kan utvikle seg til en fullstendig og permanent situasjon. For den elendige, forebygge nyresvikt er trolig et mer realistisk mål at forsøk på å behandle komplett nyresvikt med egenomsorg og hjem rettsmidler. Forebygging av nyresvikt eller bremse utviklingen av nyresykdom kan oppnås gjennom bruk av urter som støtter nyrefunksjonen, og at arbeidet med å lindre symptomene på nyresykdom.

Hypertensjon

Hypertensjon er en tilstand hvor en pasient lider av kronisk og pågående høyt blodtrykk. Det er også en av de viktigste årsakene til nyresvikt. Regelmessig inntak av urtemedisin Zea mays kan være gunstig som de kjemiske forbindelsene i urten kan redusere betennelse i nyrevevet. Zea mays inneholder glycloproteins som produserer interferon, proteiner som virker som smittekampmidler i hele kroppen. I tillegg virker det som et diuretikum, noe som øker strømmen av fluider gjennom systemet, spyle skadelige giftstoffer i prosessen. I flytende form, standard dosering varierer 15-60 dråper per dag blandet inn i drikke etter eget valg. Tørre former er ofte brygget i kopper varm te og nøt tre til fem ganger om dagen. Lignende resultater kan oppnås ved hjelp av urter Taraxacum eller Veratrum.

Hyperkolesterolemi

Hyperkolesterolemi er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en overdreven mengde av kolesterol i blodet. Selv om det ikke forårsaker nyresvikt i seg selv, er det ansett som en viktig faresignal og mulig medvirkende faktor i utvikling av nyresykdom. Av disse grunner, ta skritt for å holde under kontroll av hyperkolesterolemi.

I tillegg til en lav fett, høyt fiber diett og regelmessig mosjon, kan urte kosttilskudd som ginseng være nyttig i å hjelpe til å rense kroppen for overflødig kolesterol. Ifølge rapporter utgitt av Mayo Clinic, kan ginseng bidra til å redusere dårlig kolesterol hvis tatt på en jevnlig basis. I blodet, er ginseng en kraftig antioksidant, eliminere frie radikaler assosiert med degenerative nyresykdom. Det bidrar også til å regulere blodsukkernivået, noe som reduserer stress plassert på nyrene. Anbefalt dosering av ginseng avhenge av hvilket utvalg du velger. American ginseng når terapeutiske nivåer i doser på 1-3 gram før hvert måltid, mens den anbefalte dosen av asiatisk ginseng er mellom 15 og 25 g per dag.

Rens

Det finnes en rekke urter som kan anvendes for å rense og avgifte nyrene. Denne typen behandling støtter nyrefunksjonen og fremmer generell helse i urinveiene ved å fremskynde fjerning av avfall som kan akkumuleres i et tregt system. Aktuelle artikler publisert av Health anbefaler sofaen gress for å rense urinveiene. Den øker ikke bare strømmen av urin, men også lindrer de berørte vev, å redusere inflammasjon og smerte. Selv om det ikke er noen klinisk forskning som til den mest effektive dose av denne urten, er dagens anbefalte doseringen mellom seks og ti gram hver dag. Alternativt kan være laget av te persillen, som har et naturlig vanndrivende effekt og arbeider for å stimulere nyrefunksjonen. Hvis ingen av disse er spesielt attraktivt for deg, kan lignende resultater oppnås ved å spise en stor skål med vannmelon.

Farlige Testosteron kosttilskudd

Farlige Testosteron kosttilskudd


I et moderne samfunn er muscly menn som Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone æret for sitt utseende og styrke. Folk tilbringer timer i treningsstudio løfting og kjører i et forsøk på å etterligne brawny kroppsbyggere, men få er i stand til å lykkes med bare trening og kosthold. De ofte slår til testosterontilskudd for å bulk opp. Men noen av disse testosteron boosters kommer med alvorlige sikkerhetsrisikoer.

Økt Østrogen

Dehydroepiandrosteron, kjent som DHEA, er et supplement som kan øke testosteron nivåer. Men det øker også østrogen. Ifølge ernæringsfysiolog Marie Holt, en økning i østrogen hos kvinner kan bety økt risiko for brystkreft, livmor, og eggstokkene problemer, og økt mottakelighet for migrene hodepine, vektøkning, og humørsvingninger. For menn, kan høye nivåer av østrogen føre til hårtap, impotens, prostataproblemer, og lav libido.

Senking God Kolesterol

Ifølge en artikkel publisert i "Best Life" i 2007, kan testosteron supplement Tribulus terrestris redusere nivået av det gode kolesterolet. Gode ​​kolesterolet bidrar til å tømme ut arteriene og motvirke inntaket av dårlig kolesterol. Senking av nivåene av gode kolesterolet setter deg i fare for hjertesykdommer og hjerte-relaterte komplikasjoner.

Skader på viktige organer

Anabole steroider etterligne de naturlige testosteron i kroppen og sies å bidra til å brenne fett og kalorier raskere samtidig som den forbedrer muskeltonus. Dette kan høres perfekt for noen som ønsker raske endringer i utseendet sitt, men en kasuistikk publisert i oktober 2008 tyder på at regelmessig bruk av anabole steroider kan føre til svikt i flere indre organer. Studien skisserer behandlingen av en 24-åring som var frisk før injisere seg med anabole steroider. Han endte opp i akuttmottaket på Makassed General Hospital i Beirut med en hoven bukspyttkjertelen og nyresvikt.

Vold

Høye nivåer av testosteron har vært knyttet til aggressiv og voldelig atferd hos både menn og kvinner. En studie utgitt av American Psychosomatic Society i 1997 utforsket koblingen mellom voldelige handlinger og høye testosteronnivå. Et fenomen kjent som "roid raseri" fikk mye oppmerksomhet i 2007 da berømte wrestler Chris Benoit drepte sin kone og sin sønn før begå selvmord. Hans postmortem toksikologi rapport viste tung bruk av testosteron cypionate, blant andre rusmidler.

Legemiddelinteraksjoner

Det er viktig at du diskuterer bruken av testosteron kosttilskudd med din helse-omsorg leverandøren. Ifølge Drugs.com, er mer enn 100 medikamenter kjent for negativt samhandle med testosteron. For eksempel kan blande reseptbelagte medisiner som anisindione og dikumarol med anabole steroider føre til ukontrollert blødning. Benoit beslutning om å blande testosteron cypionate med Xanax og Vicodin kunne ha påvirket hans dom.