Digidexo.com

lutealfasen

Hvordan å forlenge lutealfasen

Hvordan å forlenge lutealfasen


Lutealfasen er tiden i en kvinnes menstruasjonssyklus mellom eggløsning og menstruasjon. Den gjennomsnittlige lutealfasen siste 10-17 dager. Hvis en kvinnes lutealfase varer i mindre enn 10 dager, er det klassifisert som en lutealfase defekt. Dette er en bekymring fordi hvis kvinnens lutealfasen er for kort, livmorslimhinnen brytes ned før et befruktet egg er i stand til å implantere på livmorveggen. Det er mulig å øke lengden av denne fase ved hjelp av et par forskjellige metoder.

Hvordan å forlenge lutealfasen

•  Finn ut om dine fertilitetsproblemer er faktisk forårsaket av en lutealfase defekt. En lege kan teste dine progesteron nivå, som er den primære årsaken til tilstanden. Denne testen skal gjennomføres omtrent syv dager tidligere eggløsning.

Figur fruktbarheten. Hold et diagram av din fruktbarhet sykluser ved hjelp av ulike faktorer, blant annet det daglige temperatur, for å vite når du har eggløsning.

Snakk med legen din om behandlinger for å forlenge lutealfasen for en bedre sjanse for å ha en vellykket graviditet.

Ta vitamin B6 daglig. Du kan trygt ta 50 mg til 200 mg hver dag. Start med en lavere dose og øke den hver måned. Tar vitamin B6 hver dag i en måned vil bidra til å forlenge din lutealfasen.

Kjøp progesteron krem og bruke den to ganger om dagen. Bruk 1.4 til 1.2 ts. og alternative steder hver dag. Den kan brukes på brystet, halsen, indre arm og indre lår. For best resultat, bruk den fra den datoen du har eggløsning opp til 10. uke av svangerskapet eller menstruasjon.

Skaff en resept fra legen din. Det siste forsøket kvinner vanligvis gjør er å prøve Clomid, en oral medisin kjent for å hjelpe kvinner som har fertilitetsproblemer. Hvor lang tid det bør tas avhenger av legens anbefaling.

Hvordan Les lutealfasen Resultater

Hvordan Les lutealfasen Resultater


Basal kroppstemperatur (BBT) kan måles gjennom kvinnens menstruasjonssyklus for å få informasjon om den mest fruktbare perioden. Syklusen er delt inn i forskjellige faser, og fasene kan sees i en BBT diagram. Lutealfasen er tidsperioden som begynner dagen etter eggløsning og slutter når kvinnen begynner menstruasjon, som betegner slutten av syklusen. I lutealfasen, er kvinnens høyere temperatur, som tjener til å ruge egg hvis den har blitt befruktet. Lese en BBT diagram kan gi indikasjoner på en kvinnes fruktbarhet til bestemte tider, vise noen fertilitetsproblemer knyttet til lutealfasen av menstruasjonssyklusen, og indikere graviditet.

Hvordan Les lutealfasen Resultater

En figur din temperatur for minst en hel syklus. Temperaturen må tas med en spesiell BBT termometer som gir resultater med to desimaler. Ta temperaturen hver morgen før du står opp av sengen og innen en time på samme tid hver dag.

Figur temperaturene på en BBT diagram eller en graf av din egen som viser temperatur versus dagen. Dag en av diagrammet er den første dagen i menstruasjonen, og syklusen avsluttes når menstruasjon begynner på nytt. Du kan også gjøre notater om syklusen din, men ikke lest inn temperaturene frem til prosessen er fullført.

•  Se på kartet og være sikker på at det er bifasisk, noe som betyr at deres en to klare faser sett. Vanligvis vil temperaturene før eggløsningen gjennomsnittlig 0,4 grader mindre enn de etter eggløsning, og skaper to separate seksjoner på diagrammet.

Bestem dag av eggløsning og lutealfasen dager ved lokalisering av dagen hvor temperaturen hoppet fra de lavere temperaturer til de høyere temperaturer. Denne dagen er eggløsning og alle dager etter dagen for eggløsning er lutealfasen.

bestemme lengden på luteal fase ved å telle det antall dager i diagrammet etter eggløsning. Eggløsning kan bli forsinket, slik at antallet dager før eggløsning for å endre hver måned; lutealfasen, men bør være den samme i løpet av en eller to dager.

Finn ut om din lutealfase er normalt. De fleste kvinner har en lutealfase som varer 12 til 16 dager. En kortere lutealfase kan bety problemer med å bli gravid, som implantering krever 10 dager med høyere temperaturer til å skje. En lengre enn normalt lutealfasen kan tyde på graviditet.

Hvordan øke basal kroppstemperatur i lutealfasen

Hvordan øke basal kroppstemperatur i lutealfasen


Lutealfasen er den perioden av tid under kvinnens menstruasjonssyklus etter eggløsning, men før menstruasjon begynner. Hormonet progesteron er utgitt av corpus luteum og fører til at basal kroppstemperatur til å stige etter eggløsning. En kort eller unormal lutealfasen betyr at denne fasen tar mindre enn 10 dager, og kan føre til tidlig spontanabort. Økende din basal kroppstemperatur å forlenge lutealfasen kan bidra til å øke sjansene for å bli gravid og redusere risikoen for graviditet tap.

Hvordan øke basal kroppstemperatur i lutealfasen

•  Diskuter dine bekymringer om din lutealfasen med legen din.

Ta en 200 mg vitamin B6 supplement hver dag. Dette kan bidra til å øke antall dager du har høye basal kroppstemperatur, minske PMS symptomer og redusere morgenkvalme.

Bruk en naturlig progesteron krem hver syklus fra eggløsning til menstruasjon. Følg instruksjonene for bruk på kremen emballasjen.

Hvis progesteron krem er ineffektiv, kan legen forskrive naturlig progesteron i en pille, stikkpille, gel eller injeksjon form.

Ta en foreskrevet dose av Clomid under den første delen av syklusen din for å fremme en sunn eggløsning og et sunt nivå av progesteron i lutealfasen.

Hint

 • Konsultere legen din før du starter noen behandling.
 • Mens Clomid er en effektiv behandling for en kort lutealfase, hos noen kvinner kan det også redusere mengden av cervical mucus kroppen produserer noe som gjør det vanskeligere å bli gravid. Hvis du opplever denne bivirkningen, sørg for at du er godt hydrert og snakke med legen din om andre mulige løsninger. Også fordi det stimulerer eggløsning, kan ved hjelp av Clomid resultere i mer enn ett egg blir sluppet, derfor en økt risiko for flere fødselen.

Hvordan øke lutealfasen

Hvordan øke lutealfasen


Lutealfasen er tidsperioden som går dagen etter eggløsning inntil slutten av den månedlige menstruasjonssyklus. Den varer vanligvis fra 12 til 16 dager. For de som forsøker å tenke seg en baby, bør lutealfasen være minst 10 dager lang for å gi tid for implantasjon av egget. Hvis lutealfasen er kortere enn 10 dager, vil en kvinne ha problemer med å bli gravid. Av denne grunn, de som prøver å bli gravid ofte prøver å øke sin lutealfasen å øke fruktbarheten.

Bruksanvisning

•  Ta prenatal vitaminer samt kosttilskudd. Noen av vitaminer som bidrar til å øke lutealfasen inkluderer vitamin B6 og vitamin C. Prenatal vitaminer inneholder disse vitaminer samt andre som er nødvendig når unnfangelsen skjer. Vitaminer øke hormoner som trengs for å øke lutealfasen, slik som prolaktin.

Konsumere urte kosttilskudd som bukkehornkløver og dong quai. Disse kosttilskudd også bidra til å øke lutealfasen. Dette er alternative metoder, så sørg for at de blir tatt med forsiktighet og i henhold til instruksene. Konsultere legen din for å være trygg.

Finn en akupunktører. Som en alternativ metode for å bidra til å øke lutealfase, sørg for at din akupunktør er godt informert på metoder for å hjelpe med fruktbarheten. Velg ditt utøveren nøye; det hjelper å ha anbefalinger når du velger.

Gni progesteron krem på huden din. Progesteron er et hormon som er nødvendig i lutealfasen, og en krem ​​er en direkte måte å bruke den. Alternativ hvor du bruke kremen mellom nakke, armer, lår og bryst.

Få en resept for Clomid. Helsepersonell kan foreskrive Clomid, en fruktbarhet stoff som hjelper noen ganger å rette et problem med lutealfasen. Som med alle legemidler, er det ulike bivirkninger og risiko som er forbundet med Clomid, så sørg for å snakke med legen din før du tar dette skrittet.

Hvordan bli gravid Bruke Sympto-Thermal Metode

Hvordan bli gravid Bruke Sympto-Thermal Metode


Å bli gravid ved hjelp av Sympto termiske metode (STM) innebærer diligence fordi en kvinne må ta temperaturen ved hjelp av en basal-basert termometer daglig, til samme tid. I tillegg til å kartlegge hennes temperatur, skal en kvinne også holde oversikt over endringene i hennes cervical mucus mønstre for å avgjøre når hennes peak fruktbare tider oppstå.

Hvordan bli gravid Bruke Sympto-Thermal Metode

En ta temperaturen på en daglig basis på omtrent samme tid hver dag. Den beste tiden å ta temperaturen er ved å våkne opp om morgenen før du står opp av sengen. Du bør ta temperaturen innenfor en 30-minutters vinduet hver dag for å være den mest nøyaktige og også ta det etter å få minst tre timer sammenhengende søvn.

Mark temperaturen på en graf diagram, som vanligvis er inkludert når du kjøper en basal-basert termometer (BBT) fra alle apotek butikken. BBT termometre gi mer nøyaktige målinger for temperaturer mellom 96 og 99 grader F enn et vanlig termometer.

Hold styr på når temperaturen dips og stiger. Vanligvis vil det være en dukkert i temperaturen på den dagen du har eggløsning, og deretter en merkbar økning i temperaturen dagen etter eggløsning fram til neste menstruasjonssyklus begynner. Noen ganger eggløsningen ikke kan oppdages på et diagram for opp til 3 dager etter eggløsning.

Se etter endringer med slimet i livmorhalsen. Etter menstruasjonssyklusen slutter, er slimet i livmorhalsen normalt tørr og endrer til en klebrig, kremet tekstur og deretter til et egg-white konsistens da. Normalt kan oppdages ved å tørke med toalettpapir etter bruk av toalettet, eller du kan endre slimhinnen i trusene. Når slimet i livmorhalsen er klar og stretchy (egg-white konsistens), indikerer dette eggløsning og varer i en dag eller to. Etter eggløsning, endrer slimet i livmorhalsen tilbake til kremet og tørk.

Spor sykkel dager på en kalender. Dag 1 i syklusen din er på den første dagen i menstruasjonssyklusen. Den gjennomsnittlige syklus er 28 til 31 dager lang. Etter eggløsning, er det vanligvis en 14-dagers periode som kalles lutealfasen. Sporing dagene av syklusen din sammen med temperatur, når du har eggløsning og dine cervical mucus mønstrene vil hjelpe deg å finne et mønster av når du er mest fruktbar, slik at du og dine betydelige andre kan planlegge samleie.

Plan å ha ubeskyttet samleie for 4 dager før når du vanligvis eggløsning og opp til 2 dager etter for den mest optimale tidspunktet for å unnfange et barn. Denne tidsrammen anses å være din topp fruktbare perioden.

Hint

 • Den STM kan også brukes for å hindre befruktning. Det anbefales å bruke en nonhormonal back-up prevensjon metoden som et pessar eller kondom for et par måneder før du har en nøyaktig mønster i din fruktbarhet syklus. Deretter enten bruke en back-up metoden under fruktbar tid eller avstå fra sex for å forhindre befruktning.
 • Ikke bli motløs hvis det tar deg lengre tid enn planlagt eller ønsket å unnfange et barn. Det kan ta en sunn par i gjennomsnitt 6 måneder gravid, så ha det gøy å prøve, og prøv å ikke bli stresset eller bekymret hvis det ikke skjer med en gang.

Hvordan virker Clomid Hjelp Conception?

Hvordan virker Clomid Hjelp Conception?

Produsere egg

Clomid hjelper en kvinne bli gravid ved å etablere regelmessige sykluser med eggløsning. Det stimulerer ikke eggstokkene til å produsere flere egg, selv om det kan skje naturlig. Clomid virker ved å stimulere utgivelsen av de hormoner som hjelper eggstokkene vokse og slipp et modent egg. For å stimulere utgivelsen av disse hormonene, det reduserer østrogenproduksjonen med "lure" hypofysen. Som svar til hypofysen utgivelser mer hormoner heve disse østrogennivået opp igjen. En av disse hormonene er den follicule stimulerende hormon, FSH eller for korte. Dette er det hormonet som stimulerer eggstokkene til å produsere flere og sunnere egg. Når disse eggene blir produsert hver måned, har kvinnen en større sjanse for å bli gravid.

Forbedre Livmor 'Lining

Clomid hjelper også en kvinne bli gravid ved å forbedre slimhinnen i livmoren, noe som er avgjørende for det befruktede egg til implantatet riktig. Mange kvinner lider av lutealfasen mangel, eller LPD. Kvinner med LPD har eggstokker som ikke produserer nok av luteal hormon. Dette hormonet virker å opprettholde blodårene i slimhinnen i livmoren. Mangel på dette hormonet vil enten føre til at fôr for å falle ut, noe som skjer under menstruasjon, eller det kan også føre til en spontanabort.

Lett å ta

Clomid er tatt i pilleform, er relativt billig, og har få bivirkninger. Det er ingen dyre tester eller skudd for å injisere. Kvinner som prøver å bli gravide er mer sannsynlig å holde seg til og nøye følge en fertilitetsbehandling med disse faktorene, i stedet for en dyrere og tidkrevende ett.

Hvordan gjenkjenne og behandle PMDD

Vi er altfor kjent med PMS stigmatism.

Ja, det er sant at noen kvinner kan bli mer irritabel uken før sine månedlige menstruasjon begynner. Mens irritabilitet ikke kan være en hyggelig ting å forholde seg til, bør det være forståelig med tanke på hormonelle ubalanser som skjer.

Men hva skjer når irritabilitet slår til raseri og følelsesmessig ustabilitet slår til selvmord og eller morderiske tanker?

Denne alvorlige tilstanden er ikke bare PMS og bør ikke mistolkes som sådan.

Den enkelte kan være lider av en lite kjent tilstand som kalles premenstruelle dysphoric Disorder eller PMDD.

Hva er PMDD, hva er dens årsaker og er behandling tilgjengelig?

Hvordan gjenkjenne og behandle PMDD

PMDD er lik PMS bortsett fra at det er mye mer alvorlig.

Symptomer kan være fysisk og / eller psykisk og kan omfatte:

Følelser av sorg eller fortvilelse, eller muligens selvmordstanker
Følelser av spenning eller angst
Panikkanfall
Humørsvingninger, gråt
Varig irritabilitet eller sinne som rammer andre mennesker
Disinterest i daglige aktiviteter og relasjoner
Problemer med å tenke eller fokusere
Tretthet eller lav energi
Mat cravings eller overspising
Problemer med å sove
Følelse av kontroll
Oppblåsthet
Ømme bryster
Hodepine
Ledd eller muskelsmerter

Symptomer oppstår uken før menstruasjon og opphøre umiddelbart når blødningen begynner eller i løpet av de første 1 eller 2 dager.

Hvis en person lider av fem av disse symptomene i løpet av denne tidsperioden, kan det være en indikasjon på PMDD.

Det er ingen konkrete svar på hva som forårsaker PMDD. Det er mest vanlig antatt at PMDD er på grunn av mangel av serotonin i hjernen og svinger med nivåer av progesteron, østrogen og testosteron i lutealfasen av menstruasjonssyklusen.

Diagnostisering PMDD er noe vanskelig som PMS og PMDD ofte parallelt med hverandre. Hold en konsekvent registrering av humørsvingninger (gode og dårlige) og fysiske symptomer på en månedlig kalender. Notere når du begynner menstruasjon, vannføring og når menstruasjonen opphører. Også ta opp positive og negative interaksjoner med andre spesielt din mann / kjæreste dvs. "argumentert med mann over manglende middag. Kastet og brøt retter. Gråt allot. Heavy kramper. Følte panikk. Varte i 3 timer."

Gjør dette i løpet av minst 3 måneder. Det anbefales å fortsette denne dokumentasjonen gjennom overgangsalderen.

Denne registrering av stemninger og hendelser vil illustrere symptomer, handlinger og reaksjoner, triggerpunkter, etc., og er den primære metoden for å diagnostisere PMDD.

Husk å ta med denne kalenderen journal med deg å møte med legen din.

Når diagnosen, er det ulike former for behandling, inkludert endringer i livsstil og reseptbelagte medisiner.

Livsstilsendringer kan inkludere reduksjon i koffein, salt, karbohydrater og alkohol inntak; spise høy protein måltider; drikkevann; supplere kostholdet med vitamin B6, kalsium og omega 3.

Andre anbefalinger omfatter trening, stressreduksjon, rådgivning og atferd forvaltningsstrategier.

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent tre medisiner for behandling av PMDD: Fluoxetin (Prozac eller Sarafem), Sertralin (Zoloft), og paroksetin HCI (****).

L-tryptofan, og en serotonin-forløper også vist seg å tilby lindring av symptomer.

Det er viktig å søke medisinsk behandling fra en lege kjent med PMDD som det er mulige bivirkninger av reseptbelagte og ikke-reseptbelagte behandling. Dessuten kan langtidsbehandling være nødvendig å overvåke symptomer, og for å revurdere medisindoser.

For ekstreme tilfeller kan hormonelle behandlinger være nødvendig å slutte menstruasjon.

Den gode nyheten er at PMDD er mulig å behandle og symptomene forsvinner med svangerskap og med utbruddet av overgangsalder.

Hint

 • Denne artikkelen gir en begrenset oppsummering av PMDD og dens mulige årsaker og behandlinger. Ytterligere forskning er anbefalt.
 • Denne artikkelen ble ikke skrevet av en medisinsk faglig. Alle som lider av PMDD symptomer bør søke behandling fra en medisinsk faglig umiddelbart.

Grunner for raske endringer i FSH Levels

Grunner for raske endringer i FSH Levels


Follikkelstimulerende hormon, også kjent som FSH, er et naturlig forekommende hormon produsert av hypofysen, viktig for fruktbarhet for både kvinner og menn. Hos kvinner, FSH regulerer menstruasjonssyklusen og er delvis ansvarlig for eggproduksjon; for menn, kontrollerer FSH sædproduksjonen. FSH-nivåene varierer naturlig hos friske kvinner i henhold til deres månedlige syklus mens FSH i friske menn holder seg på et konstant nivå. Når FSH-nivåer er uvanlig høyt eller lavt, kan det bety helseproblemer eller fruktbarhet problemer for begge kjønn. Det er flere grunner til raske endringer i FSH nivåer, både sunn og usunn individer.

Forestående eggløsning

En kvinnes FSH nivået stiger raskt umiddelbart før eggløsning. Dette er en vanlig og ønskelig endring i FSH; det sikrer riktig produksjon og utgivelsen av egg fra eggstokken. Ifølge NaturalFertilityInfo.com, bør normale FSH nivåer for menstruerende kvinner under follikkelfasen (før eggløsning) og lutealfasen (etter eggløsning) varierer fra 5 til 20 internasjonale enheter per liter, eller IU / L. Under mid-cycle peak rett før eggløsning, bør FSH nivåer pigg til mellom 30 og 50 IE / L.

Menopause

En annen vanlig endring i en kvinnes FSH nivå oppstår i overgangsalderen. Når slutter eggstokkene å produsere østrogen i overgangsalderen, vil FSH nivåer stige og falle uberegnelig, noen ganger i et hurtig tempo. Etter menopausen, FSH vil vanligvis regulere seg selv og holde på et konstant nivå på 50 IU / L eller høyere.

Ovarial eller testikkelsvikt

Tidlig svikt i eggstokkene hos kvinner eller primær testikkelsvikt hos menn kan føre FSH å pigge til høye nivåer. Denne svikt og etterfølgende endringer i FSH kan være på grunn av skade, for eksempel infeksjon, trauma, stråling eller kjemoterapi. Det kan også være forårsaket av binyrene, skjoldbruskkjertelen eller auto-immun sykdom, eller ved svulster på eggstokk eller testikkel. Polycystisk ovariesyndrom også ofte påvirker eggstokkene og kan føre til en rask økning i FSH.

Hypofysen Feil

En feil i hypofysen kan føre til raske endringer i FSH. Skade eller traumer til hypofysen forårsaket av tumorer eller betennelsesprosesser i hjernen, for eksempel, raskt kan redusere produksjonen av FSH. Lave nivåer av FSH i betydelig grad kan forstyrre en kvinnes syklus og en manns evne til å produsere sperm; I noen tilfeller kan det føre til infertilitet hos begge kjønn.

Dårlig Livsstil

Dårlig livsstil valg, for eksempel å være undervektig, røyking og eksponering for kronisk stress, kan raskt endre FSH nivåer og påvirke fruktbarheten. De som er mer enn 15 prosent under deres ideelle kroppsvekt har for lite kroppsfett; Dette kan resultere i en unormal reduksjon av østrogen og FSH. Røyking kan føre til en heving i FSH nivåer; kronisk stress har en tendens til å senke FSH nivåer.

Hvordan oppdage en lutealfase Defect

Hvordan oppdage en lutealfase Defect


Det er mange årsaker til infertilitet, eller manglende evne til å bli gravid i løpet av ett år, og en av dem er lutealfasen defekt. Lutealfasen er tiden mellom eggløsning og menstruasjon; og den trenger å være lenger enn 10 til 12 dager; med et gjennomsnitt på 14 dager lange. Kvinner med kort lutealfase, eller en lutealfase defekt, ikke kan opprettholde en graviditet fordi livmorslimhinnen begynner å bryte ned før implantasjon kan forekomme.

Hvordan oppdage en lutealfase Defect

Spor menstruasjonssyklusen, inkludert når du har eggløsning og hvor lenge lutealfasen er. Bruk ovulation Predictor kits for å fastslå den dagen du har eggløsning. Opprettholde et diagram gjennom hver menstruasjonssyklus og telle dagene av lutealfasen hver gang. Hvis det er mindre enn 10 til 12 dager lang, bør du konsultere legen din.

kartlegge din basal kroppstemperatur. Etter eggløsning, progesteron nivåene i kroppen din stiger, forårsaker temperaturen å stige. Hvis du etter den termiske skift - temperaturstigningen etter eggløsning - dine temps ikke forblir høy, kanskje du har en lutealfase defekt.

Ha progesteron sjekket. Hvis du mistenker en lutealfase defekt, kan legen gi deg en progesteron test på syv dager tidligere eggløsning. Dette kalles også en 7DPO test.

Få en endometrial biopsi. Dette poliklinisk prosedyre er kanskje den mest effektive måten å finne ut om du har en lutealfase defekt. Under biopsi, vil legen fjerne en prøve av livmorslimhinnen, to dager før du forventer mensen.

Hint

 • Når jeg prøver å bli gravid, holde et diagram av menstruasjonssyklusen ved å ta din basal kroppstemperatur og bruke ovulation Predictor kits.

Hvordan Chart Basal Temperatur

Hvordan Chart Basal Temperatur


Basal kroppstemperatur (BBT) er temperaturen i kroppen din mens du i ro, og holde styr på det kan hjelpe deg å finne den dagen du har eggløsning. Mens hver kvinne er forskjellig i den eksakte dagen hun ovulates, de fleste kvinner har eggløsning rundt samme tid hver måned. Når du har kartlagt dine temperaturer for noen sykluser, vil du begynne å se mønstre i diagrammet, og vet hvor lang tid når du er forventet å eggløsning. Dette hjelper deg å vite når du skal ha samleie for å øke sjansene for unnfangelse.

Hvordan Chart Basal Temperatur

•  Forbered kartlegge materialer natten før du tar ditt første temperatur. Kjøp en basal kroppstermometer og enten bruke diagrammet som følger med det, skrive ut en ut eller lage din egen. Plasser figuren, en penn eller blyant og termometeret på nattbordet i å nå avstand. Hvis det blir mørkt når du våkner opp om morgenen, kan det hende du trenger en lommelykt også.

Still vekker for samme tid hver dag. Velg et tidspunkt som passer deg og at du vil være i stand til å holde seg til for hele menstruasjonssyklusen.

ta temperaturen umiddelbart etter våkner. Ikke snakk, komme seg ut av sengen, spise, drikke eller bruke toalettet før du tar din temperatur.

Spill inn temperaturen på diagrammet under kolonnen for den aktuelle dagen.

Se etter en temperaturskifte. Dine temperaturer vil vise en økning i minst tre sammenhengende dager etter at du har hatt eggløsning. Den første dagen av økningen vil være dagen etter at du har hatt eggløsning, også kjent som en-DPO (en dag tidligere eggløsning). Tidsperioden mellom når du har eggløsning og når neste periode starter er kjent som lutealfasen.

Tegn en coverline for å vise din temperatur skift. En Coverline er en horisontal linje som går på tvers av diagrammet for å vise punktet hvor temperaturene steg og indikerte eggløsning. Start rekke direkte over din høyeste temperaturen i follikkelfasen (tiden mellom når menstruasjonen startet og du eggløsning) og trekke den rett over siden.

Fortsett å kartlegge temperaturen hver morgen på samme tid gjennom syklusen. Når graviditet oppstår, kan du vise en annen temperatur skift rundt tidspunktet for implantasjon, men dette skjer ikke alltid etter unnfangelsen.

Hint

 • Hvis du av og til våkner opp på et annet tidspunkt, fortsatt rekord temperaturen, men skrive et notat om din faktiske wakeup tiden for denne dagen.
 • Unngå å drikke alkohol i dagene før eggløsning. Alkohol kan føre til at temperaturen å stige og negativt påvirke diagram mønster for å finne din eggløsning nøyaktig.
 • Bruk en digital basal kroppstermometer, som de er lettere å lese.

Hvordan behandle en lutealfase Defect Naturligvis

Hvordan behandle en lutealfase Defect Naturligvis


En lutealfase defekt forkorter tid etter eggløsning til poenget med infertilitet, vanligvis mindre enn 10 dager. Dette gjør menstruasjon skje tidligere enn den burde, som ikke tillater tid for et befruktet egg å implantatet. Vanligvis er denne tilstand behandles med hormon skudd i et medisinsk miljø. Noen kvinner med lutealfase defekt har tatt urter og vitaminer for deres tilstand. Resultatene indikerer at det er mulig å behandle lutealfase defekt naturlig.

Hvordan behandle en lutealfase Defect Naturligvis

•  Spis minst fem porsjoner med tofu, hvetekim eller tare daglig i minst to måneder. Disse matvarer er naturlig høyt innhold av vitamin B-6 for å behjelpe produksjonen av progesteron. En mangel i progesteron-nivåer er en vanlig årsak til feil lutealfasen.

Ta 40 dråper Vitex skjær en gang daglig i minimum tre måneder. Vitex, også kjent som munk pepper, er en urt som ser ut til å redusere prolaktin og øke luteiniserende hormon. Dette kan hjelpe behandle hyperprolaktinemi, som kan forårsake lutealfasen defekt.

Ta 750 mg av en vitamin C supplement daglig før frokost for en periode på seks måneder. En studie publisert i august 2003 utgaven av "fruktbarhet og sterilitet" av leger H. Henmi, T. Endo og Y. Kitajima fant en signifikant økning i andelen av svangerskapet i gruppen av kvinner som tar denne dosen av vitamin C versus kontrollgruppen .

Få akupunktur behandlinger en gang i uken. Akupunktur hjelper kroppen din opprettholde balansen mellom prolaktin og prostaglandin. Oppsøke en akupunktør som har erfaring med behandling av lutealfasen defekt.

Hint

 • Bruk basal kroppstemperatur kartlegging for å sjekke om du gjør fremskritt på å behandle lutealfasen defekt.
 • Sjekk med din primære omsorg lege før du starter noen form for urte-eller kosttilskudd, spesielt hvis du har en pre-eksisterende tilstand eller tar andre medisiner.

Hvilke urter kan brukes til å øke fruktbarheten?

Hvilke urter kan brukes til å øke fruktbarheten?


Årsakene til infertilitet er mange og varierer for hver enkelt. Flere og flere mennesker som ønsker å øke sin fruktbarhet ser på urte rettsmidler for å hjelpe med dette. Dette er ingen overraskelse, med tanke på rikelig mengde ulike urter som har vært kjent for å bidra til å øke fruktbarheten. Følgende er bare noen av urter som kan hjelpe deg i denne prosessen. Men, er det sterkt anbefalt at du snakker med legen din før du tar noen form for urt hvis du for tiden tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie legemiddel.

Dong Quai Root

Dong quai rot har vært kjent for å fungere best når det er tatt mellom eggløsning og menstruasjon sykluser. Når du starter din periode, avvikle bruken av urten til du nærmer deg din neste eggløsning syklus. Dette er en kinesisk urt og har blitt brukt for å fremme fertilitet, så vel som stabilisere månedlig menstruasjon.

Nesle blader

Nesle blader, som du kanskje har hørt omtalt som "stikkende brennesler," har blitt brukt til å fremme fruktbarhet i mange år nå. De kan hjelpe deg tone livmoren samtidig som nyrene og binyrene sterkere. Nesle blader må tas daglig, og for tre eller flere måneder for å få maksimal effekt.

False Unicorn

Urten falske unicorn er kjent for å hjelpe rolig ovarian smerte og øke kvinnens fruktbarhet. Den foreslåtte tide å ta denne urten er i løpet av første halvdel av din menstruasjon til eggløsning syklus.

Nattlysolje

Urten nattlysolje er en svært vanlig og ganske populær urt blant mange kvinner. Mens det bidrar til å øke fruktbarheten, har det også fettsyrer som er veldig bra for hjernen din helse. Den foreslått dosering tid på denne urten er hele tiden fra menstruasjon til eggløsning. Du bør ikke ta dette etter eggløsning, da det fører til at livmoren å trekke seg sammen, noe som ville være svært skadelig hvis unnfangelsen skjer.

Red Raspberry Leaf

Denne urten er kjent for å gjøre livmorslimhinnen sterkere, som i sin tur gjør lutealfasen lenger. Denne urten kan tas under hele syklusen, men når du bli gravid, må du slutte å bruke den og konsultere legen din om du fortsetter det mens hun var gravid.

Hvordan Prenatal Vitaminer hjelpe noen bli gravid?

Evnen til å bli gravid er noe som de fleste kvinner sannsynligvis ikke tenker på før de er klar til å ha en baby. Men når du bestemmer deg for at du vil ha en baby, kan ønsket om å bli veldig sterk i en svært kort tid. Hvis du har planer om å starte en familie, vil de fleste leger anbefaler at du begynner å ta prenatal vitaminer. Med så mange forskjellige alternativer av vitaminer tilgjengelig, alt fra resept til over-the-counter generics, kan du ønsker å vite nøyaktig hva disse vitaminer gjøre for å hjelpe deg å bli gravid. Dette bør bidra til å gjøre deg mer informert og begrense utvalget.

Samlet Helse

Tar vitaminer er en viktig del av en persons generelle helse. Når du spiser en godt balansert kosthold, ta vitaminer og trener regelmessig, bør kroppen din kjøre optimalt. Den sunnere en kvinne er før å bli gravid, jo bedre sjanser hun vil ha for kroppen hennes å støtte at graviditet. I tillegg er prenatal vitaminer lastet med spesifikke vitaminer og mineraler for å ikke bare gi kvinnen alt hun trenger, men å gi fosteret essensielle næringsstoffer i tillegg.

Spesifikke Vitamin Effects

Alle vitaminer er viktig for kroppen; når en kvinne ønsker å bli gravid, kan noen også hjelpe. Vitamin C er en av vitaminer i en prenatal vitamin. Dette er viktig for en kvinne immunsystem og kan bidra til hindre eventuelle infeksjoner som kan hindrer fruktbarheten. I tillegg er vitamin E en anti-oksidant som bidrar til å holde cellene sterk; dette kan bidra til å holde eggene sterke som kvinner alder. I sin artikkel "Vitamin B6," lagt ut på Babycorner.com, påpeker Lori Ramsey ut at vitamin B har blitt kjent for å ha noen positive effekter på lutealfasen av en kvinners syklus. Folsyre, mens ikke betraktet som en unnfangelse hjelpemiddel, er svært viktig i de tidlige stadier av en baby utvikling og derfor bra for en kvinne å ta når du prøver å bli gravid.

Urter

Noen prenatal vitaminer inneholder urte kosttilskudd som er sagt å hjelpe til med unnfangelsen. Babyhopes.com sider kysk berry som en urte supplement som kan bidra til å balansere hormonnivået som trengs for eggløsning. Rødkløver er også sitert for sin evne til å hjelpe med østrogenproduksjonen. Ginko er også nevnt for å bistå med sirkulasjon, noe som kan hjelpe med fruktbarheten.

Fruktbarhet Enhancers

Noen prenatal vitaminer er utformet for å bidra til å forbedre en kvinnes sjansene for å bli gravid. Elementer som fruktbare hjelpemiddel, som kan kjøpes gjennom babyhopes.com, er annonsert som kosttilskudd for å fremme graviditet.

Kunnskap

Ta prenatal vitaminer indikerer at en kvinne er kunnskapsrik om emnet for unnfangelsen. Jo mer kunnskap en kvinne har om kroppen hennes, hennes syklus og hennes helsebehov, jo bedre sjanse for at hun vil ha for unnfangelse.

Progesteron mangel og eggløsnings

Progesteron er en av de kvinnelige hormoner som er avgjørende for å bli gravid. Når eggstokkene ikke produserer nok av det, kan du ha problemer med å bli gravid.

Funksjon

Progesteron er laget av eggstokkene og tykner slimhinnen i livmoren for å forberede den for graviditet.

Betydning

Hvis et egg ikke blir befruktet av en sædcelle den måneden, da progesteronnivået faller og foring røyter, forårsaker en menstruasjon. Hvis et befruktet egg implantater, da progesteron nivåene stige dramatisk å støtte svangerskapet.

Identifikasjon

Leger vil sjekke progesteron nivåer i siste halvdel av syklusen din, vanligvis på dag 21 eller noen ganger i flere dager, for å avgjøre om du produserer nok av det, eller hvis du har det som kalles en lutealfase defekt.

Løsning

Progesteron mangel, eller lutealfasen defekt, kan hjelpes ved å ta progesteron kosttilskudd som Prometrium.

Bivirkninger

Bivirkninger av progesteron kosttilskudd inneholder hovne / ømme bryster, humørsvingninger og tretthet.

Fordeler med progesteron krem

Progesteron er et kjønnshormon, sammen med østrogen og testosteron. Kroppen produserer naturlig dette hormonet i eggstokkene eller testiklene med mindre mengder laget av binyrene. Dens primære funksjon hos kvinner er å forberede kroppen for graviditet og opprettholde svangerskapet når det har skjedd, men det også regulerer menstruasjon og fungerer sammen med østrogen for å balansere det endokrine systemet. Progesteron spiller en mindre rolle for menn som en forløper til kortisol og moderator av andre hormoner. Kvinner ofte kan dra nytte av bruk av progesteron krem, ifølge forfatter og lege John R. Lee.

Funksjon

I en normal menstruasjonssyklus, dominerer østrogen første halvår (fra dag en av mensen til eggløsning) og progesteron dominerer den andre halvdelen. Østrogen viktigste jobb er å forårsake celler for å formere seg, mens progesteron rolle er at av en verge, så å si, å sørge for at cellene dør av naturlig og fortsette syklusen, og dermed holde balansen. Når østrogen går uten motstand, fordi progesteron er for lav, slike forhold som premenstruell syndrom (PMS), kan endometriose, muskelknuter og til og med kreft oppstår.

Fordeler

Virkningene av progesteron i kroppen er mange. Ifølge Lee, de inkluderer: beskyttelse mot bryst fibrocysts, bruk av fett til energi, en naturlig vanndrivende, en naturlig antidepressant, fremmer normale søvnmønster, reduserer hetetokter, normaliserer blodsukkernivået, normaliserer blodpropp, gjenoppretter normal libido, gir deg korrekt celle oksygennivåer, bidrar til å hindre brystkreft og livmorkreft, stimulerer ny bendannelse, forhindrer autoimmune sykdommer, og det er nødvendig for overlevelse av embryo.

Identifikasjon

Når en kvinne når overgangsalderen eller perimenopause, scenen frem til opphør av menstruasjon, eggstokkene sakte ned og deretter opphøre eggløsning. Uten eggløsning, trenger eggstokkene ikke produserer progesteron. Andre faktorer av lavt progesteron nivå kan være dysfunksjonelle follikler på grunn av miljømessige xenoestrogen eksponering, ernæringsmessige mangler, dårlig kosthold og stress. For lite progesteron fører til østrogen dominans og dermed hormonelle ubalanser som PMS, samt typiske menopausale symptomer som hetetokter, nattesvette og humørsvingninger.

Løsning

Hvis kroppen din ikke er i stand til å produsere nok progesteron, så tilskudd er tilrådelig heller enn å forlate østrogen uten motstand som fører til en rekke sykdommer og problemer. Fordi progesteron krem ​​er oljebasert, sa Lee i sin bok "Hva Legen kan ikke fortelle deg om overgangsalder," den mest effektive måten å absorbere det er transdermalt, eller gjennom huden, snarere enn å ta en pille muntlig eller via injeksjon. Både kvinner i overgangsalderen og de som fortsatt eggløsning, men lider av PMS symptomer eller fibroid cyster kan trygt ta denne kremen. Vanligvis du bruke den til huden din under lutealfasen, de to ukene fra eggløsning til starten av perioden, i doser som etterligner hva kroppen din normalt ville produsere. Innen tre måneder eller så bør du begynne å se resultater.

Advarsel

Når du velger en supplerende progesteron krem, sørg for at det er naturlig, ikke syntetisk. Syntetiske kremer kalles progestin, som har noen av fordelene med naturlig progesteron, men mange uønskede bivirkninger at progesteron ikke, ifølge National Institutes of Health.

The Best Natural Progesteron

Progesteron er det hormonet i en kvinnes kropp som styrer fruktbarhet og graviditet. Det er produsert i binyrene, morkaken og eggstokkene. Det legger grunnlaget for den månedlige perioder, unnfangelsen prosessen og graviditet. Progesteron er et levedyktig, nødvendig hormon for en sunn generelle vedlikeholdet av en kvinnes varierende system.

Progesteron

Progesteron nivåer trenger å bli balansert for optimal helse og komfort. Nivåene er tilbøyelige til å svinge i kvinner og ikke så ofte hos menn. Det spiller en nøkkelrolle i sunn funksjon av kroppen. Det er for det meste produsert av eggstokkene. Binyrene, og glial og hjerneceller produserer også det. Progesteron nivåer har en tendens til å stige for det meste i løpet av den siste fasen av den månedlige perioden kalles lutealfasen. Progesteron-nivåer vil vanligvis lavere som et resultat av kronisk stress, østrogen dominans, mangel på næringsstoffer, for mye sukker, insulinresistens, medisiner eller ikke nok mosjon.

Svingende Levels

Det er de uregelmessige progesteron nivå som manifesterer seg i negative bivirkninger. Naturlig progesteron krem ​​kan bidra til gjeninnsette en balansert hormonnivå. De varierende progesteron nivå kan forårsake slike bivirkninger som PMS, søvnløshet, mat cravings, svingninger i humør, depresjon, oppblåsthet, migrene, uregelmessig menstruasjon, hetetokter, inkontinens, endometriose, ufruktbarhet, vaginal tørrhet, inkontinens, endometriose og osteoporose. Progesteron krem ​​kan også bidra til å beskytte mot brystkreft og livmorkreft. Det kan behandle livmor fibroids og regulere koagulering av blodet og blodsukkernivået. Det anses å være en naturlig vanndrivende.

The Best Natural Cream

Naturlig progesteron krem ​​kan kjøpes over disk. Livs Flo har en effektiv merke som heter Progesta-Care for å hjelpe til å balansere hormonnivået. Det skal påføres direkte på huden og absorpsjonsprosessen vil arbeide seg inn i fettet lag under. Du bør bruke mellom 20 og 40 milligram hver dag. Jo lenger en kvinne som benytter krem, vil de mer merk de positive effektene være. Det skal gnis på to ganger per dag på områder av ditt valg i en vekslende mote som inkluderer: mage, indre armer, ansikt, lår, bryster og rumpe. Det bør brukes i 21 dager og deretter stoppe for de sju dagene når du har mensen. Ifølge leger, har de naturlig progesteron krem ​​ingen bivirkninger. Det motsatte gjelder for den syntetiske progesteron som har en stor mengde av negative bivirkninger og er risikofylt for en kvinne helse.

Forskjellene mellom en FSH og LH

Follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) spiller viktige roller i både mannlige og kvinnelige reproduktive prosesser. Fordi disse hormonene arbeider så tett sammen, kan du finne det vanskelig å se forskjellene mellom dem. Men hvert hormon i menneskekroppen har en distinkt formål; hver og en er unik.

FSH og dens formål

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er et protein hormon ansvarlig for å stimulere produksjonen av egg i eggstokken eller sperm i testiklene. Det er produsert i fremre hypofysen. Dette er et lite kjertel i hypothalamus, en viktig del av den nedre hjernen som omhandler det endokrine og nervesystemet. FSH spiller en nøkkelrolle i follikkelfasen av det kvinnelige reproduksjonssyklusen. Dette er den første fase av syklusen, hvor follicles form i eggstokkene. Disse folliklene inneholde egg. Når hypofysen blir stimulert av gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) å skille ut FSH under follikkelfasen, fester det seg til reseptorer på follikler, stimulere til vekst og frigjøring av østrogen. Dette er viktig, fordi det hjelper kroppen rekkevidde eggløsning. I mannlig reproduksjon, FSH og testosteron arbeidet sammen for å produsere sædceller.

LH og dens formål

Luteiniserende hormon (LH) er også produsert i den fremre hypofysen. Det også, spiller en stor rolle i den kvinnelige reproduktive syklus. Ettersom follikler i eggstokken nær full vekst, begynner de å skille ut store mengder østrogen. Dette stimulerer økt produksjon av GnRH i hypothalamus, som i sin tur stimulerer økt produksjon av både FSH og LH - spesielt LH. På denne tiden har follikler utviklet LH reseptorer, og er nå i stand til å svare på den hormonelle surge. Eggløsningen skjer ca en dag etter LH-stigningen. Rollen LH slutter ikke med eggløsning, men. Under lutealfasen som følger, utløser LH den gjenværende follikulær vev i eggstokken å danne en kjertelstruktur kalt corpus luteum, som langsomt går i oppløsning, slik at syklusen for å begynne på nytt. Hos menn stimulerer LH Leydigcellene i testiklene til å produsere testosteron, som igjen samarbeider med FSH å produsere sædceller.

Fortelle dem fra hverandre

Mens FSH og LH kan virke tilsvarende på grunn av deres komplementære roller, er de faktisk unik fra hverandre. I den mannlige reproduktive system, kan FSH rolle ikke fullføres uten LH. I den kvinnelige reproduktive syklus, de har overlappende, men separate funksjoner. Når folliklene akseptere hormonelle signaler fra FSH, har de ingen LH reseptorer. Av den tiden de er forberedt på LH, er FSH reseptorer borte. Deres navn gi bort forskjellene i sine roller, hvis det er vanskelig for deg å huske.

Ernæringsterapi Produkter PCOS

Ernæringsterapi Produkter PCOS


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) rammer omtrent én av ti kvinner i fruktbar alder i USA. Symptomene på denne tilstanden omfatter en mangel på regelmessige menstruasjonssykluser og eggløsning, overdreven ansikts-og kroppshår, vektøkning, insulinresistens og ovarialcyster. PCOS har ingen kjent kur, og behandling for tilstanden hviler på adressering symptomene. For kvinner som velger å møte polycystisk ovariesyndrom uten reseptbelagte medisiner, kan behandling inkluderer urte kosttilskudd som soya isoflavoner og kanel ekstrakt. Disse ernæringsmessige terapi produkter for PCOS ligne resultatene av reseptbelagte medisiner og ta opp symptomene.

Kanel

Kanel er et kosttilskudd som har vist seg å bevisstgjøre diabetikere på insulin. Som insulinresistens er ett av symptomene på PCOS, kan kanel kosttilskudd brukes som en del av et ernæringsmessig terapiregime på plass av reseptbelagte medikamenter som Glucophage og metformin. Doser varierer fra 1/4 til 1 teskje kanel pulver, eller opp til 2000 milligram av kanel supplement i kapselform. Kanel kan samhandle med pasientens nåværende blodsukker medisiner, og bør diskuteres med lege før bruk.

Soy

Soya isoflavoner er isolert fra soyabønner. Dette kosttilskuddet er tilgjengelig i helsekostbutikker i kapselform. Studier viser at soya isoflavoner arbeide for å regulere østrogen. Når det tas tidlig i menstruasjonssyklusen, soya isoflavoner etterligne effekten av reseptbelagte stoffet clomiphene citrate (Clomid) til å produsere eggløsning hos anovulerende kvinner. Det har også vist seg å gi en kortere follikulær fase, og bringer før eggløsning for kvinner med lange sykluser. Doser av soya isoflavoner varierer fra 40 til 100 milligram.

Progesteron

Progesteron er den kjemiske som dominerer lutealfasen av menstruasjonssyklusen, som er halvparten av syklusen som oppstår etter eggløsning. Kvinner som har PCOS kan ha lav progesteron, noe som resulterer i en forkortet lutealfase. Dette kan påvirke lengden av menstruasjonssyklusen og hindre implantering av et befruktet egg, noe som resulterer i sterilitet. Bioidentical progesteron kan syntetiseres fra planteekstrakter fra yams og soyabønner, og er tilgjengelig over disk i en krem ​​som brukes på kroppen.

Diet

Vektkontroll og insulin nivåer er kritisk i behandling av symptomer PCOS. Diett produkter som er lav på karbohydrater, som for eksempel Atkins og South Beach ernæringsprodukter og kosttilskudd, kan brukes til å holde insulinnivået lavt, noe som resulterer i vekttap og kan bistå i reguleringen av hormonnivåer. Et bredt spekter av produkter for ernæringsterapi eksisterer. Mange inneholder høye fiber og sukkeralkohol som et søtningsmiddel, da disse støt insulinnivå minst.

Advarsel

Mens helhetlig terapi for polycystisk eggstokksyndrom har fordeler, slik som tilgjengelighet og pris, bør en hvilken som helst type terapi bli behandlet med en medisinsk profesjonell. Virkningen på hormonnivåer og blodsukker bør overvåkes for å unngå komplikasjoner som cyster. Dette kan gjøres enkelt ved en lege gjennom regelmessig bloodwork og kontroll. Kartlegging menstruasjonssykluser kan også være nyttig i å måle ernæringsterapi innvirkning på PCOS.

Hva er meningen med graviditetshormonet nivåer?

Graviditet hormonnivået refererer til nye nivåer av hormoner i en kvinnes kropp som er nødvendig for å bygge og opprettholde et annet liv. Å være gravid er ikke bare endre en kvinnes fysiske utseende, men den indre funksjon av kroppen hennes, så vel.

Hormonelle endringer

Når en kvinne er gravid, er det visse hormoner som er undertrykt og andre som blir mer rikelig. For eksempel, gjennom hele svangerskapet, follikkelstimulerende hormoner, eller FSH, og luteiniserende hormoner, eller LH, undertrykkes, og det er en økt produksjon av menneskelige placenta lactogens, østrogen og progesteron.

Viktigheten av hormonelle endringer i svangerskapet

Fysiologiske endringer som oppstår under svangerskapet, blant annet veksten av fosteret og endringer i morens kropp, er styrt av endringer i hennes hormonelle nivåer.

Problemer med hormon ubalanse

Mange reproduktive problemer skyldes hormonell ubalanse snarere enn fysiologiske årsaker. For eksempel, postnatal depresjon, en vanlig foreteelse, er et resultat av en hormonell ubalanse.

Effektene av hormonell ubalanse på graviditet

Hormonelle ubalanser i kroppen kan føre til unormale svangerskap. For eksempel 4 til 6 prosent av kvinner som tar progestin bare har ektopisk, eller ford, svangerskap. Det samme gjelder for kvinner med DES, eller diethylstilbestrol, eksponering, samt de som har tatt ovulasjonsinduksjon. DES er et syntetisk østrogen som kan skade reproduksjonssystem fosteret.

Hormonell ubalanse i spontanabort

Den vanligste bivirkningen av en hormonell ubalanse er en spontanabort, som kan være forårsaket av en lutealfasen mangel, unormale nivåer i skjoldbruskkjertel hormon, hyperprolaktinemi og polycystisk ovariesyndrom.

Ufrivillig Cycles & Nutrition

Ufrivillig Cycles & Nutrition


Når en kvinne opplever fruktbarhet syklus uregelmessigheter eller infertilitet, ofte slår hun til medisiner for å hjelpe regulere kroppen hennes. Imidlertid kan riktig ernæring og kosttilskudd gjøre en merkbar forskjell for problemer som ufruktbarhet, uregelmessige sykluser og post-menstrual syndrom.

Funksjon

For en fruktbarhet syklus for å fungere skikkelig, må visse hormoner bli sluppet å indusere eggløsning og vedlikeholde syklusen etterpå. I begynnelsen av syklusen, hypofysen slipper follikkelstimulerende hormon (FSH), som ber eggløsning. Som hårsekken utvikler, skiller det østrogen, noe som bidrar til å skape en slimete fôr i livmoren for å hjelpe med sperm migrasjon. Når østrogennivået når et visst punkt, et annet hormon - det luteiniserende hormon (LH) - frigjøres og forårsaker eggløsning. En bølge av progesteron hjelper opprettholde livmorslimhinnen for mulig implantasjon etter eggløsning i ca 10 til 14 dager.

Uregelmessige sykluser og ernæring

Marilyn Shannon, forfatter av "Fertility Cycle og ernæring," sier at fruktbarhet sykluser har varierende grad av regularitet, fra litt uregelmessig helt infertile. Kvinner som lider av uregelmessige sykluser eller infertilitet kan ha en rekke problemer, inkludert en lutealfase utilstrekkelighet, lav skjoldbrusk funksjon, hypertyreose eller å være være for overvektig eller for mager. En kort lutealfase - tiden mellom eggløsning og en kvinnes neste menstruasjon - vil hemme graviditet, som mangel på progesteron hindrer et befruktet egg fra implanteres. En lutealfase anses kort når det er mindre enn 10 dager. For å bidra til å øke lutealfasen, anbefaler Shannon tar 200-600 mg vitamin B6 per dag. Også, for å korrigere skjoldbrusk problemer knyttet til fruktbarhet, legge iodized salt i kostholdet ditt. For å hjelpe til skjoldbrusk-funksjon, kan vitaminene A, B, C, sink og selen og tilsett essensielle fettsyrer i form av lin av saflorolje. Å være overvektig eller for tynn kan påvirke sykluser. For å gå ned i vekt, anbefaler Shannon sunn ernæring med små snacks og regelmessig mosjon. Unngå koffein og sukker i tillegg.

Premenstruelle og ernæring

PMS symptomer vanligvis kommer etter eggløsning, og kan omfatte en eller flere av følgende: nervøs spenning, humørsvingninger, vektøkning, hevelse, ømme bryster, hodepine, cravings eller depresjon. For å bidra til å lindre disse symptomene, begrense forbruket av raffinert sukker til 5 ss. en dag. Begrenser også salt, rødt kjøtt, alkohol, kaffe, te og sjokolade. Stol på fisk, fjærfe, hele korn og belgfrukter som kilder til protein i stedet for rødt kjøtt og meieriprodukter. Har ikke mer enn to porsjoner meieriprodukter om dagen. Til slutt, begrense inntaket av fett og øke komplekse karbohydrater og grønne bladgrønnsaker, belgfrukter, hele korn og kornprodukter.

Vanskelig Menstruasjon

De som har tung, langvarig blødning eller smertefull menstruasjon kan ha nytte av å legge visse kosttilskudd og matvarer. Vitamin A-mangel kan være en årsak til kraftig menstruasjon, og sink og vitamin E er assosiert med normal menstruasjonsblødning. Essensielle fettsyrer slik som linfrøolje kan bidra koagulere blod og fremme normal menstruasjonsvæske. For smertefull menstruasjon, 800-1000 mg magnesium om dagen kan bidra til å lindre kramper.

Betraktninger

Shannon foreslår etter en 80/20 regelen. Fordi vi lever i kultur der det er upraktisk å forvente en 100 prosent sunt kosthold, prøv å bare gjøre behandler om lag 20 prosent av inntaket.