Digidexo.com

bivirkning av naturlig progesteron

Naturlig progesteron krem ​​bivirkninger

Naturlig progesteron krem ​​bivirkninger


Naturlig progesteron krem ​​er en trygg og effektiv form for hormonbehandling. Men det er slikt som for mye av en god ting, og, bare fordi det er naturlig, betyr ikke at det ikke kan føre til problemer. Bivirkninger av naturlig progesteron krem ​​blir forårsaket ved bruk av for mye. Mens du bruker krem, får hormonnivået testet hvert halvår for å sikre at dette ikke blir et problem for deg.

Søvnighet

Den minst problematiske bivirkning av å bruke for mye progesteron krem ​​er søvnighet. Dette er en korttidseffekt som skyldes bruk av for mye av kremen på en gang, i motsetning til for mye av det å bygge opp i systemet.

Hvis du befinner deg trøtt eller gjesper mye mens på kremen, er det et tegn kan være lurt å snakke med helsepersonell. Han kan redusere dosen din etter å ha tatt nødvendige testene.

Progesteron Load

Mange kvinner som starter en progesteron krem ​​behandling starte det fordi de opplever symptomer på lavt progesteron: tretthet, ømme bryster, lav libido, oppblåsthet, humørsvingninger, tretthet og vaginal tørrhet. Når man tar naturlig progesteron krem, hvis hormonnivået ikke overvåkes, kan kremen begynne å bygge seg opp i systemet og plutselig, vil disse symptomene kommer tilbake.

Ikke selvmedisinering. Fordi symptomene på lavt progesteron og høy progesteron er identiske, den eneste måten å vite om du har for mye eller for lite progesteron i kroppen din er å ha hormonnivået testet av en medisinsk faglig. Hvis du tror at progesteron er fortsatt for lavt og du tar mer, men nivået ikke er for lavt, du bare gjør problemet verre.

Adrenal Problemer

En av de mer ekstreme bivirkninger av for mye naturlig progesteron krem ​​er at det forstyrrer adrenal funksjon. Binyrer er kjertler som ligger over nyrene som produserer din "fight or flight" hormoner, som kortisol. Ifølge Dr. Joseph Mercola, hvis arbeid i naturlig hormonbehandling var med å legge grunnlaget for dagens medisinske syn på naturlige hormoner ", når man først bruker krem, det er ikke noe problem her som de fete butikker er svært lave. Men som tiden går, akkumulerer kremen og bidrar til avbrudd i adrenal hormoner som DHEA, kortisol og testosteron. "

Det er hans syn, og visningen av andre, inkludert de på WomentoWomen.com, at binyrene problemer bør alltid tas opp før du legger naturlig progesteron krem. I mange tilfeller, å løse et underliggende adrenal problem gjør progesteron krem ​​unødvendig.

Matvarer med naturlig progesteron

Tar matvarer med naturlig progesteron kan bidra til å regulere menstruasjonssyklusen, bidra til å regulere humørsvingninger og hjelpe infertilitet. Det er bare noen få naturlige matkilder av progesteron, som kan gjøre naturlig behandling av infertilitet vanskelig.

Yams

Det finnes mange typer yams som inneholder stoffer som forvandles til progesteron i systemet, den mest populære er den wild yam.

Egg

Egg kan spises for å øke progesteron nivå. Du må sørge for at plommen er spist fordi det er der de høyeste nivåene av progesteron er.

Melk

Melkekyr har ekstremt høye nivåer av progesteron i sine systemer, som overføres til melken som vi drikker.

Beef Gonader

Selv om det høres usmakelig, biff gonader faktisk inneholder høye nivåer av progesteron.

Kylling

Å spise hvitt kjøtt av kylling kan øke progesteron nivåer i små mengder.

Typer naturlig progesteron

Progesteron er vesentlig i hormon prosesser av både menn og kvinner. Dens viktigste funksjon i kroppen er å regulere hormonsystemer; uten det, andre hormoner bli ubalansert, noe som resulterer i helsespørsmål. Naturlig progesteron er laget av kroppen, men er også produsert i laboratorier.

Betydning

Progesteron opprettholder østrogen balanse hos kvinner, og er først og fremst knyttet til fruktbarhet og graviditet. I menn, holder progesteron testosteron og østrogen riktig balansert.

Typer

Progesteron er produsert i kroppen fra kolesterol. Oral progesteron i pilleform og transdermale kremer som er absorbert inn i huden er avledet fra planter og soya --- disse typer av progesteron er laget i laboratoriet, men anses å være naturlige former av hormonet.
Fytoøstrogener er i frø, urter, bønner, frukt og helkorn, og har progesteron-lignende egenskaper. Den kinesiske urten dong quai og squaw vintreet urt brukt av indianere er populære eksempler på fytoøstrogener. Urte kosttilskudd, må imidlertid tas under en lege veiledning for å unngå negative effekter.

Effekter

Effektene av lav progesteron er usunt for både menn og kvinner. Tap av progesteron fører til kvinnelig ufruktbarhet og høyere østrogennivå, som regnes som en risiko for brystkreft. Det øker også stressfaktorer som påvirker humøret, endrer klarhet og induserer depresjon hos kvinner. Hos menn, progesteron tapet øker testosteronnivåer som fører til problemer nedbrutt, og øker nivåene av dihydrotestosteron (DHT), som er knyttet til tap av hår og alvorlig prostata sykdom.

Fordeler

Progesteron er et naturlig anti-beroligende og humør enhancer. Det modulerer også og gjenoppretter hormonbalanse, forbedrer libido og bidrar til å forebygge brystkreft.

Advarsel

Naturlig progesteron er foretrukket for bruk som behandling. Prometrium, en vitenskapelig produsert naturlig progesteron, er tilgjengelig i pilleform på resept. Den syntetiske progesteron Provera (cyproteron), derimot, har vært knyttet til kreft.

Bivirkninger av mikronisert naturlig progesteron

Mikronisert Naturlig Progesteron er et medikament alternativ til syntetisk progesteron behandling. Det er tilgjengelig som en vaginal gel påføres huden og indikert i behandlingen av en rekke forskjellige gynekologiske forstyrrelser. Mikronisert naturlig progesteron behandling regnes som trygt og uten uønskede langtidsvirkninger. Men fortsetter studiene avsløre potensielle bivirkninger av døsighet og mild sedasjon hos noen pasienter. Selv om mindre alvorlig enn syntetisk progesteron, kan noen bivirkninger resulterer fra generell drive eller økt konsentrasjon av naturlig progesteron i kroppen. Mulighet for enkelte bivirkninger kan føre til pasienter med andre pre-eksisterende medisinske tilstander.

Døsighet og Mild Sedasjon

Når det tas i høye doser eller med mat som kan øke frekvensen av absorpsjon, kroppen din kan reagere på høye progesteron konsentrasjoner med midlertidig døsighet og mild sedasjon.

Pre-eksisterende forhold

Pågående studier indikerer muligheten for giftige bivirkninger hos kvinner som allerede lider med udiagnostisert vaginal blødning, tromboemboliske sykdommer og leverskader.

Peanut Allergi

Peanøttolje brukes i syntesen av den naturlig progesteron gel. Derfor bør kvinner med noen peanut allergier ikke bruke denne formen for medisinering på grunn av potensielle allergiske reaksjoner.

Progesteron Over-eksponering

Generell eksponering for høy dosering eller hemmet absorpsjon av andre medisiner kan føre til generelle bivirkninger forbundet med progesteron høy konsentrasjon som vaginal tørrhet, økt blødning, gjennombruddsblødninger, ustabil vektøkning, tretthet og noen humørsvingninger.

Alternativ til Syntetisk Progesteron

Mikronisert naturlig progesteron tilbys som en tryggere, mindre negativ og rimelig alternativ til syntetisk progesteron. Men det er best å konsultere legen din før du starter behandling eller selvmedisinering på grunn av konflikter med pre-eksisterende medisinske tilstander.

Naturlig progesteron bivirkninger

I 2002, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute kunngjorde at det hadde stoppet sin studie av hormonbehandling kombinasjon av østrogen og progestin tidlig, på grunn av sine funn av økt brystkreftrisiko hos kvinner som tok slik behandling. Siden da kvinner som fortsatt tar, eller vurderer å ta, denne kombinasjonen er naturligvis bekymret for hvilken rolle og risiko for hver hormon. Mange kvinner har spurt om "naturlige" versjoner, som for eksempel naturlig progesteron, og ønsker å vite om mulige bivirkninger.

Hvordan Progesteron Fungerer i kvinner

Progesteron er produsert i en kvinnes kropp ved eggstokkene og er direkte involvert i å forberede kroppen for reproduksjon. Etter eggløsning, det hjelper kroppen forberede mulig graviditet ved å hindre livmoren fra kontrahering og også forbereder endometrium. Når ingen graviditet oppstår, faller progesteron-nivå, som deretter begynner den normale menstruasjonssyklusen av Shedding slimhinnen som har bygget opp.

Progesteron rolle i hormonbehandling

Hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som lider av virkningene av overgangsalderen, som hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Østrogen er en del av denne behandlingen og progesteron er også inkludert for kvinner som fortsatt har sine eggstokker. Progesteron er foreskrevet sammen med østrogen for å sikre livmoren foring sloughs av hver måned, som det gjør under normal menstruasjon. Hvis slimhinnen ikke er utgytt, kan en østrogen kun dosering forårsake livmor celler til å overgrow, en tilstand som kalles endometriose, noe som øker risikoen for livmorkreft.

Naturlig vs Syntetisk Progesteron

Progesteron er tilgjengelig i ulike former. Naturlig, også kalt "bioidentical", progesteron er laget ved å behandle soyabønner og vill yams. Syntetisk progesteron er faktisk kalt "progestin" som sin kjemiske struktur er nær, men ikke nøyaktig den samme som, det som produseres i kroppen. Begge typer av progesteron behandlinger kan produsere de respektive bivirkninger.

Bivirkninger av naturlig progesteron

Allergiske reaksjoner på naturlig progesteron inkluderer brystsmerter, pustevansker eller en følelse av hals eller tetthet i brystet. Noen kvinner kan utvikle et utslett, elveblest eller kløe i huden ledsaget av hevelse. Symptomer som er klassifisert som "bivirkninger" er tretthet, ødem (hevelse), forstoppelse, diaré eller magesyke. Infeksjoner i øvre luftveier er en annen rapporterte bivirkningen.

Naturlig progesteron og FDA

Naturlig progesteron produkter er tilgjengelig i mange former som for eksempel kremer og aerosolsprayer. Noen farmasøyter, kalt "compounding farmasøyter", produserer skreddersydde, tilpassede doser. FDA har ikke godkjent naturlig progesteron, som betyr at den ikke overvåke produksjon prosessen og heller gå god for renhet, dose eller sikkerhet av produktene. Men kombinasjonen bioidentical produkter er tilgjengelig som er godkjent av FDA. Disse inneholder både østrogen og progesteron og kan bli funnet under navnene Estrace, Climara, den Vivelle-Dot patch, og Prometrium.

Bruker for naturlig progesteron krem

En naturlig forekommende hormon som produseres av binyrene og eggstokker, progesteron er viktig for alle pattedyr, inkludert mennesker. Når et progesteronmangel er mistenkt, kan bruk av en naturlig progesteron krem ​​bidra til å bringe legemet tilbake i balanse. Etter at den naturlig progesteron kremen blir anvendt, passerer den direkte inn i blodbanen for transport til områder hvor progesteron er nødvendig.

Rolle progesteron i kroppen

Viktig å opprettholde svangerskapet, fungerer progesteron i samarbeid med østrogen for å regulere menstruasjonssykluser. Funksjoner av progesteron som påvirker begge kjønn i alle aldre omfatte utvikling av hjernens aktivitet, regulerer blodsukkeret og bygge sunne bein. En mangel på progesteron kan forverre symptomene på PMS og overgangsplager, samt øke risikoen for osteoporose.

Lindrende Overgangsplager

Ifølge boken "Resept for Nutritional Healing," progesteron mangel blir stadig vanligere hos kvinner som de nærmer seg overgangsalderen, men kan begynne så tidlig som 35 år Symptomer på en progesteron mangel omfatter nattesvette, hetetokter, depresjon og premenstruelle ubehag. Ved å erstatte progesteron i kroppen med en naturlig progesteron krem, kan disse vanlige symptomene bli lettet.

Bekjempelse østrogen dominans

Hos kvinner, østrogen dominans ofte oppstår i overgangsalderen; men det er også vanlig hos kvinner som tar p-piller for en lang periode. Østrogen dominans øker risikoen for mange typer kreft, inkludert endometrial cancer. Symptomer på østrogen dominans inkluderer lagging energi, væskeretensjon, oppblåsthet og vektøkning.

Redusere smerte

Når påføres direkte på brannskader, kan progesteron krem ​​umiddelbart lindre smerte. De som lider av smerter på grunn av leddgikt eller å ha menstruasjonssmerter kan finne deres smerte reduseres når en naturlig progesteron krem ​​er gnidd på det berørte området.

Andre effekter

Annet enn å redusere uønskede symptomer, da erstatte tapt progesteron i kroppen med en naturlig progesteron krem, kan man finne at deres fysiske og mentale energi øker og de kan også føle deg roligere. Immunsystemet er gitt en økning i tillegg.

Forholdsregler

Ikke alle progesteron kremer er skapt like. Hvis kremen ikke har et tilstrekkelig høyt nivå av progesteron, kan det være ineffektiv. I henhold til en undersøkelse publisert 1999 i American Journal of Obstetrics and Gynecology ", For å oppnå de riktige serumnivåer ved bruk av en progesteron krem, må kremen inneholde minst 30 mg progesteron per gram."

Effekter av naturlig progesteron

Naturlig progesteron er nyttig for en rekke tilstander som er felles for kvinner. Progesteron er et hormon som produseres naturlig i kroppen, men nivåene kan svinge. Kvinner kan balansere hormoner og løse flere helseproblemer ved å bruke naturlig progesteron, som kommer i en krem ​​som påføres topisk, eller som en stikkpille innsatt vaginalt.

Progesteron og østrogen

Progesteron og østrogen er de to viktigste hormonene en kvinne produserer som påvirker hennes reproduktive syklus. Når en kvinne menstruerer, produserer hun østrogen i løpet av første halvdel av hennes syklus, etterfulgt av progesteron i andre halvdel av syklusen. Som en kvinne nærmer overgangsalder, kan hennes progesteron nivåer slipp. Hormonnivåer kan bli ubalansert av andre grunner, så vel. Kvinner har en tendens til å bli østrogen-dominerende når det er en hormonell ubalanse. Progesteron krem ​​er nyttig for reduksjon av østrogen og øke kroppens produksjon av progesteron.

Menopause

Kvinner går gjennom overgangsalder opplever ofte hetetokter, humørsvingninger, uregelmessig menstruasjon, søvnløshet og selv håravfall. Naturlig progesteron kan lette noen av symptomene på overgangsalder ved å balansere hormonproduksjonen og hemme østrogen, som blir den dominerende hormon i overgangsalder.

Bone Health

Naturlig progesteron kan også beskytte helsen til bein. Bones er skapt og vedlikeholdt gjennom produksjon av to typer celler. Progesteron stimulerer osteoblaster, som bygger nytt ben, mens østrogen stimulerer dannelsen av osteoklaster som bryter ned gamle bein. Et overskudd av østrogen, eller mangel av progesteron, kan bidra til å utvikle osteoporose.

Andre helseplager

Naturlig progesteron kan også dra flere andre forhold. Kvinner som ikke har eggløsning godt, eller har gjentatte spontanaborter, kanskje lider av en mangel på progesteron. Hvis en lege mistenker progesteron mangel i denne situasjonen, vil hun anbefale progesteron tilskudd start etter eggløsning er bekreftet og fortsatte frem til en periode har startet, eller inn i andre trimester av svangerskapet. Naturlig progesteron kan også hjelpe uregelmessig menstruasjon, redusere kramper, oppblåsthet, depresjon og irritabilitet knyttet til PMS og PMDD, hemme endometriose og beskytte mot brystkreft.

Betraktninger

De fleste er klar over risikoen ved å bruke hormonbehandling i overgangsalderen for å lette symptomene. Kunstig progesteron og østrogen kan føre til hjerteinfarkt, blodpropp og slag, sammen med økt risiko for brystkreft. Naturlig progesteron ikke vanligvis har disse risikoene, så lenge du bruker 20 til 40 milligram, som er omtrent 1/16 av en teskje, daglig. Det er mengden kroppen produserer naturlig på egen hånd. Hvis brukt i overkant, kan naturlig progesteron føre til de samme helsemessige problemene som syntetisk progesteron.

Naturlig Progesteron Vs. Bio-identisk progesteron

Progesteron, noen ganger referert til som "lykkehormonet", er et hormon som produseres av eggstokkene og er viktig for sunn funksjon av en kvinnes reproduktive system. Progesteron er forbundet med å bruke fett til energi og bidrar til en sunn sexlyst. Det fungerer også som et naturlig antidepressiva og bidrar til å initiere søvn. Hvis en kvinne er progesteron nivåer endres, kan dette kaste henne hele systemet for en loop.

Betydning

Under overgangsalderen, progesteron nivåer endres, noe som fører til ubehagelige resultater for mange kvinner. Hvis progesteron nivåene er for lave, kvinner rapporterer symptomer som vektøkning, angst, søvnløshet og hodepine. Hvis dette hormonet er for høy, kan kvinner oppleve depresjon, trøtthet, lav sexlyst og vaginal tørrhet.

Historie

For å balansere progesteron nivå, den første medisinsk løsning, opprettet i 1970, var å produsere en syntetisk eller produsert versjon av dette hormonet gestagen. Fordi progestin er en ikke-naturlig produkt, i henhold til de kvinner i Balance nettsted, betyr det ikke alltid reagerer på samme måte i en kvinnes kropp som naturlig progesteron ville. Syntetisk progestin øker også risikoen for brystkreft, ifølge kvinner i balanse.

Potensiell

I 1998 ble oral bio-identisk progesteron utviklet. Naturlig progesteron kommer i en aktuell krem ​​form, også. Bio-identiske betyr at det er identisk med hva kroppen produserer. Ettersom utviklingen av bio-identisk progesteron er ganske ny, er det ingen konkluderende studier med hensyn til dens overlegenhet over progestin. Men mange leger tror, ​​ifølge kvinne til kvinne nettsted, er den naturlige formen mye tryggere fordi det etterligner kroppens naturlige progesteron nivå.

Advarsel

Hvis du vurderer å ta en bio-identisk progesteron, er kremen foretrukket, i henhold til Eden Natural Products ressurs, fordi kremer ikke involverer fordøyelsessystemet. Det foreslår også at kvinner være klar over kremer som inneholder wild yam, mineralolje eller animalske produkter eller biprodukter som disse vil føre til produksjon av for mye østrogen i kroppen.

Expert Insight

Ifølge National Institutes of Health, er bio-identisk hormonbehandling mest sannsynlig tryggere å konvensjonell eller syntetisk terapi. NIH er i ferd med å gjennomføre en to-årig studie grunn til å komme ut i 2010 Hvis du vurderer noen form for hormonbehandling, ta den under strengt oppsyn av legen din.

Mat som inneholder naturlig progesteron

Mat som inneholder naturlig progesteron


Progesteron er et hormon som finnes i både menn og kvinner, selv om den er identifisert som en kvinnelig hormon. Det balanserer virkningen av østrogen i kroppen. Kvinner produserer hormonet i eggstokkene, der det virker å regulere slimhinnen i livmoren. Hos kvinner er progesteron terapi brukes som prevensjon, for å stabilisere menstruasjonsblødning uregelmessigheter, for å redusere PMS symptomer og som en del av postmenopausal hormonbehandling (HRT).

Progesteron i menn

Menn produserer hormonet i sine testikler, hvor det til slutt blir omgjort til testosteron. Hos menn er progesteron terapi brukes til å hjelpe prostata helse, redusere prostataforstørrelse og kan forebygge prostatakreft. Progesteron terapi blir typisk utført ved hjelp av en injeksjon, pille, eller krem.

Wild Yams

Wild yams, for ikke å forveksles med dyrket yams eller søte poteter, inneholder en naturlig form for progesteron, men har ikke vist seg å være effektive. Ifølge Dr. Andrew Weil, "Wild yams (dioscorea) har blitt fremmet som en kilde til naturlig progesteron for lindring av menopausale symptomer eller en rekke andre kvinnelige problemer som spenner fra menstruasjonssmerter til månedlige humørsvingninger. Krav om effektiviteten av vill yam krem ​​er basert på det faktum at ville yams inneholder en forløper for steroidhormoner som kalles diosgenin. imidlertid diosgenin i seg selv ikke har noen hormonell aktivitet og kan ikke omdannes i menneskekroppen til noe som gjør. "

Sink og Progesteron

Den beste næringsstoff å konsumere for å øke nivået av progesteron er sink. Sink er et hormon regulator i både menn og kvinner. Sink bidrar til å øke kroppens nivå av progesteron, og samtidig redusere nivået av østrogen. Sink har også en rekke andre helsemessige fordeler, for eksempel: å forsterke immunforsvaret, opprettholde sterke bein, tilheling av sår og bevare energinivået.

Mat kilder til sink

Sink som vanligvis er funnet i proteinkilder. Høye kilder til sink er: magert rødt kjøtt, østers, mørk-kjøtt kalkun, bønner, hvetespirer, tofu, egg, melk, yoghurt, frokostblandinger, hele korn og grønne grønnsaker. Sink er ofte bedre absorbert av kroppen når den forbrukes sammen med en kilde til vitamin C.

Sinktilskudd

Langsiktig kosttilskudd med sink med over 50 milligram per dag bør diskuteres med legen din, da det kan føre til en kobber-mangel. Sørg for å inkludere noen sink du spiser som en del av en daglig multivitamin i dette beløpet. Doser over 150 milligram bør unngås, da de kan forårsake svimmelhet, diaré, tretthet, oppkast, apati og mangel på muskel koordinering.

Hva er fordelene med naturlig progesteron krem?

Hva er fordelene med naturlig progesteron krem?


Noen kvinner foretrekker å bruke naturlig progesteron krem ​​i stedet for syntetisk progesteron eller progestin, som er en del av hormonbehandling i kombinasjon med østrogen, fordi syntetisk progesteron kan føre til PMS bivirkninger.

Expert Insight

Dr. Andrew Weil, som ikke er helt overbevist av den langsiktige sikkerheten eller effekten av naturlig progesteron krem, selv om å merke seg at mange leger er helt overbevist om at det fungerer, forklarer at naturlig progesteron velig lindrer PMS symptomer som kan få verre som en kvinne nærmer overgangsalder.

Natural Versus Syntetisk

Ifølge Beseen.net, er naturlig progesteron krem ​​en forløper til andre hormoner i en kvinnes kropp. Det er viktig at den naturlige, i stedet for syntetisk versjon, som faktisk kan lavere nivåer av progesteron, er brukt.

Gjenopprette hormonbalansen

Dr. Loretta Lanphier, ND, CN, HHP, bemerker at når riktig progesteron krem ​​synes å eliminere mange av de symptomer som er et resultat av en hormonell ubalanse. Progesteron krem ​​kan hjelpe en kvinne å opprettholde en følelse av likevekt.

Betraktninger

Dr. Lanphier bemerker at det over tid, kan progesteron samle og lagre seg i en kvinnes fettvev. Hun siterer Dr. Joseph Mercola som forklarer at denne opphopningen kan bidra til forstyrrelser i kortisol, testosteron og DHEA hormonnivåer.

Fordeler

Progesteron kan lette virkningen av skjoldbruskkjertel hormon, øker libido, normal blodpropp; fungere som en naturlig vanndrivende, beskytte mot utvikling av bryst cyster, benytter fett for energi og normaliserer blodsukkernivået, så vel som sink og kobbernivåer. I tillegg gjenoppretter den celle oksygen nivå, bidrar til å forhindrer brystkreft og livmorkreft og fremmer bein bygningen, ifølge Dr. Lanphier.

Hva er forsterket naturlig progesteron?

Hva er forsterket naturlig progesteron?


Når en pasient er progesteron nivåene er lave nok til å true henne kroppens hormonelle balanse med østrogen, kan en lege skrive en resept for naturlig progesteron for å bli fylt på en compounding apotek.

Progesteron rolle i kroppen

Progesteron er et hormon kroppen gjør fra kolesterol for å regulere forplantningssyklusen og andre kroppsfunksjoner. Naturlig progesteron er en bio-identisk form av hormonet lab forskerne kan produsere fra diosgenin, en plante molekyl som finnes i vill yams og soyabønner, som har samme molekylstruktur som internt produsert progesteron.

Over-the-Counter vs forsterket

Mens det er flere standard dose progesteron produkter i butikkhyllene, forbindelser en farmasøyt naturlig progesteron i en konsentrasjon for å møte pasientens individuelle behov, i samsvar med resept fra lege.

Depot Application

Farmasøyter kan sammensatte naturlig progesteron som en krem ​​som absorberer inn i fettlaget under huden.

Oral administrasjon

En compounding apotek kan forberede mikronisert, slow-release progesteron piller. Farmasøyten kan også forberede resept for administrasjon under tungen.

Fordeler

Forsterket naturlig progesteron, laget uten fyllstoff som finnes i over-the-counter-produkter, kan være mer effektiv ved behandling av subtile hormon ubalanser, sier helse-ekspert John R. Lee, forfatter av "naturlig progesteron-Det flere Roller av en bemerkelsesverdig hormon."

Naturlig Progesteron Treatment

Naturlig Progesteron Treatment


Selv om tradisjonelle hormonbehandlinger er fortsatt et vanlig middel for overgangsalder, mange kvinner å snu til alternative metoder for å løse overgangsplager. Under overgangsalderen, hormonelle ubalanser som påvirker østrogen og progesteron er mest vanlig. Naturlig progesteron behandling krever ikke en resept og kan hjelpe selv ut hormonnivået i kroppen.

Identifikasjon

Progesteron er ansvarlig for å regulere østrogennivået og den generelle hormonelle balansen i en kvinnes system. Som kvinner alder, mengden av progesteron i kroppen avtar vesentlig. Som et resultat, østrogennivået forblir ukontrollert, noe som fører til de menopausale symptomer så mange opplever. Naturlig progesteron formler er basert på hormon som produseres av kroppen. Sammenlignet med syntetiske merker, er den naturlige kjemiske lettere gjenkjent og akseptert av kroppen, noe som betyr langsiktige bivirkninger reduseres og symptomlindring er mer sannsynlig.

Funksjon

Som en kvinne aldre, er hun mindre sannsynlig å produsere egg innenfor hennes menstruasjonssykluser. Dette er en gradvis forekomst. Progesteron hormoner er gjort tilgjengelig bare når eggløsningen skjer, så når ingen egg er produsert, progesteron nivåer forbli lav gjennom en kvinnes syklus. Progesteron virker til å balansere kroppens kjemi, fordi det er en byggesten for andre nødvendige steroider, slik som østriol, østron og østradiol, samt kroppens adrenale kortikale hormoner. Når progesteron er lav, tar østrogen over og kaster kroppen ut av klask.

Opsjoner

Naturlig progesteron behandling kan administreres på forskjellige måter. Extended-release tabletter, kremer og geleer er de vanligste former for behandling. Utvidet frisetting tillate konsistente nivåer av progesteron for å forbli i blodet, noe som bidrar til å lette symptomer og forhindre uregelmessige menstruasjonssykluser og spotting. Kremer og geleer er brukt på huden og absorberes inn i fettcellene. Derfra går de i blodbanen. Både kremer og geleer må brukes konsekvent for å være effektive.

Effekter

Bivirkninger ved bruk av naturlig progesteron varierer avhengig av en kvinnes kropp kjemi. De kan inneholde kviser i starten av behandlingen, mulig spotting under starten av overgangsalderen, uregelmessige menstruasjonssykluser og økt kramper. Siden dette hormonet er et naturlig supplement til østrogen, er ekstra østrogenbehandling vanligvis unødvendig. Naturlig progesteron kan fås på nettet eller fra et apotek, men det er alltid best å diskutere alternativer med legen din når de vurderer eventuelle løpet av behandlingen.

Advarsel

Ved første start naturlig progesteron behandlinger, er store doser vanligvis administreres å gjøre opp for lave nivåer og gjenopprette kroppens naturlige balanse. Denne første perioden løper alt fra tre til seks måneder. Når balansen er gjenopprettet, kan fortsatt store doser begynne nedleggelse progesteron reseptorer, noe som gjør ytterligere behandlinger ineffektiv. Menopausale symptomer som oppblåsthet, depresjon og hetetokter kan komme tilbake som østrogennivået øker. Når symptomer oppstår, vil redusere behandlingsdosen bidra til å gjenopprette hormonbalansen.

Hvordan bruke naturlig progesteron krem ​​Under perimenopause

Som kvinner alder og nå perimenopausal fasen av livet, det er en merkbar nedgang i hormonproduksjon. Dette resulterer i en hormonell ubalanse, noe som skaper østrogen dominans og fører til en rekke ubehagelige symptomer som hetetokter og menstruasjonsforstyrrelser. Ettersom disse symptomene kan være forstyrrende eller ubehagelige, mange kvinner som ønsker å unngå bivirkningene av tradisjonell hormonerstatnings slår i stedet for bruk av naturlig progesteron krem. Når det brukes riktig, kan naturlig progesteron krem ​​lindre mange perimenopausal symptomer og bidra til å regulere menstruasjonssyklusen. Følgende er en grunnleggende retningslinje for bruker mest naturlig progesteron kremer under perimenopause.

Bruksanvisning

•  Ta kalenderen og merke ned den første dagen av menstruasjonsblødning. Dette vil bli betraktet som dag 1.

Rengjør påføringsstedet med såpe og vann, noe som gjør at den er fri for andre kremer eller oljer som kan hemme opptaket av naturlig progesteron krem.

Bruk, om morgenen Dag 12, ¼ eller ½ ts. av naturlig progesteron krem ​​til halsen, innsiden av lårene, hender, bryst, indre armer, bryst, mage eller føtter. Sørg for å gni kremen inn i huden til den er helt absorbert.

Påfør ¼ eller ½ ts. av naturlig progesteron krem ​​til en annen av de tynne-skinned områder på kroppen nevnt i trinn 3. Dette må gjøres på kvelden samme dag, Dag 12, vanligvis rett før sengetid.

Gjenta trinn 3 og 4 neste dag og natt. Fortsett denne gjentakelsen gjennom kvelden Dag 26.

Tips og advarsler

  • Da vil fortsette å rotere stedet for anvendelse av naturlig progesteron krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av de perimenopausal symptomer opplevd, enten ¼ eller ½ ts. av kremen kan anvendes. Det er ofte lettere å bruke kremen etter rensing ansiktet eller bading.
  • For sensitive eller allergiske individer, kan det være best å utføre en patch test ved å anvende den naturlig progesteron fløte til den side av ansiktet for å sjekke for følsomhetsreaksjoner.

Hvordan bruke naturlig progesteron krem ​​for å oppnå hormonbalanse

Trenger du å gjenopprette hormonbalanse? Mange kvinner opplever hormonelle svingninger som wreak ødeleggelse på deres eksistens. De opplever ett eller flere av følgende forhold: forferdelige PMS, humørsvingninger, kviser, hårtap, hirsutisme, mangel på energi, uforklarlig vektøkning, hodepine og søvnløshet. Vi er kondisjonert til å tro at hormonelle problemer er normalt, og bare en del av livet. I virkeligheten er mange kvinner ute av hormonbalanse og problemet med hell kan behandles ganske enkelt med en kombinasjon av vitex og naturlig progesteron krem.

Bruksanvisning

•  For å begynne å oppnå hormonbalanse, må du forstå syklusen din. Du bør ha 28 eller 29 dager mellom periodene. Hvis sykluser er kortere (færre enn 27 dager) eller lengre (større enn 32), er dette en svært sannsynlig tegn på at hormonene dine ikke fungerer som de skal, selv om du ikke har andre symptomer (humørsvingninger, kviser, hodepine, etc. ) Først finne ut når du har eggløsning. Gjør dette ved å sjekke cervical mucus (CM). (Du trenger ikke å faktisk føler inni kroppen din, bør du legge merke til det når du bruker toalettet.) CM bør være av en eggehvite konsistens i noen dager før eggløsningen. Når du ikke lenger produserer denne type CM, kan du anta at du har hatt eggløsning. Denne informasjonen er viktig for de neste trinnene. Vær oppmerksom på, hvis du er ute av balanse, er det fullt mulig at du ikke produserer levedyktige egg, eller muligens ikke eggløsning i det hele tatt. Uansett, hvis du følger disse prosedyrene, bør du fortsette eggløsning i løpet av ca 6 måneder, muligens før.

Begynn å ta 600mg Vitex per dag i første halvdel av den månedlige syklus som neste skritt for å få hormonene i balanse. Vitex er en urt som finnes på de fleste helsekost og vitamin butikker. Det har blitt funnet å regulere kvinner hormoner, og mange kvinner som trodde de var infertile har rapportert å bli gravid etter å ha tatt denne urten for 6 måneder til 1 år. Når du har eggløsning (eller tror du gjør), slutte å ta Vitex den måneden og gå videre til neste trinn. Hvis du virkelig ikke kan fortelle om du har eggløsning, stoppe Vitex på dag 15.

På dagen etter antatt eggløsning, begynne å bruke aktuell naturlig progesteron krem. Vær på vakt, må det være USP naturlig progesteron krem, gjerne en anbefalt av Dr. John Lee. Han var en nyskaper i dette feltet, og hans nettside går i detalj om fordelene ved naturlig progesteron krem. Han trodde helhjertet at progesteron krem ​​føre til fullstendig hormonbalanse. De fleste av de naturlig progesteron kremer på markedet kommer i en pumpe og har en konsistens som lotion. For de første månedene, trykk på pumpen helt ned to ganger om dagen, en gang om morgenen og en gang om natten. Sørg for å gni det godt inn, og roter hvor du setter den på kroppen din slik at du kan unngå over metning på ett sted. Stopp bruk etter 14 dager, slik at du kan få mensen.

Fortsett disse trinnene for omtrent et år for å sikre hormonbalanse. Målet er å bli frisk, slik at du kan slutte å ta Vitex og bruke progesteron krem ​​alle sammen, og la kroppen din til å produsere hormoner riktig på egen hånd. Men når en kvinne blir peri-menopausen (slutten av trettiårene, begynnelsen av førtiårene), kan naturlig hormon erstatning trenger for å bli en livsstil.

Tips og advarsler

  • Bruk en kalender for å kartlegge din syklus, inkludert når du tar Vitex, når du har eggløsning, når du bruker progesteron krem, etc.
  • Ikke bruk wild yam krem. Det er ikke det samme som naturlig progesteron krem ​​og kroppen vil ikke anerkjenne den.
  • Sørg for å rotere de områdene du bruker krem ​​på kroppen din. Ellers vil du oversaturate et område, og det vil ikke bli absorbert som det skal være.
  • Mange kvinner rapporterer å bli gravid etter å ha fulgt disse prosedyrene. Hvis du prøver å oppnå graviditet, flott! Hvis ikke, kan du bruke nøye prevensjon.

Naturlig Progesteron Cream & polycystisk ovariesyndrom

Naturlig Progesteron Cream & polycystisk ovariesyndrom


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin, metabolsk tilstand som påvirker 6 til 10 prosent av kvinner, ifølge Dr. Samuel Thatcher. Selv om det er ingen kur for syndromet, har noen kvinner funnet lindring fra sine symptomer ved å bruke naturlig progesteron krem.

Progesteron og PCOS

Kvinner med PCOS har ofte kronisk lavt progesteron nivå, noe som kan føre til manglende menstruasjon og infertilitet.

Progesteron Cream

Kvinner med PCOS kan bruke naturlig progesteron krem ​​for å forbedre nivået av progesteron i kroppen, i motsetning til å bruke progesteron stikkpiller eller mikstur progesteron behandling.

Velge en Cream

Mens det er mange progesteron kremer tilgjengelig, eksperter som Dr. John Lee anbefaler kremer som inneholder 450 mg til 500 mg av progesteron per unse.

Hvordan den brukes

Kvinner påfør en liten mengde progesteron krem ​​til huden på ulike tidspunkter i løpet av sine sykluser, avhengig av hva de håper å oppnå: å menstruere, eller for å opprettholde en graviditet.

Virker det?

Lite empirisk bevis eksisterer som til effektiviteten av progesteron krem ​​i behandlingen av PCOS, men anekdotiske bevis er det nok av. Mange kvinner slår til progesteron krem ​​etter besøk til sine leger har vært unhelpful.

Selvmedisinering

Ifølge Dr. Jeffrey Dach, "The progesteron krem ​​kan lykkes gjenopprette sykluser i mange tilfeller. Imidlertid er selv-medisinering anbefales ikke." Han oppfordrer kvinner til å se sine leger for behandling og oppfølging.

Behandle PMS eller PMDD Med Naturlig progesteron

Behandlingen av PMS eller PMDD (premenstruell dysforisk lidelse) med naturlig progesteron er en foretrukket alternativ i forhold til de syntetiske progesteron behandlinger slik som Provera brukes av mange kvinner i dag. Den naturlige behandling fører til færre bivirkninger fordi det er en eksakt match til bodiesâ € ™ progesteron. Det er avledet fra en vill yam rot og soyabønner i Mexico. Med riktig diagnose og hjelp av denne naturlige hormon, kan kroppen redusere mye av lidelse som følge av PMS og PMDD.

Bruksanvisning

Vurdere å ta behandlinger. Hvis du har PMS eller pmdd symptomer som begynner mer enn en uke før du periode og deretter stopper når mensen kommer, kan du være mangler nødvendige hormoner. Du kan også trenge behandling hvis mensen er uregelmessig, og du ikke ønsker å ta p-piller (hvis du ønsker å bli gravid). Naturlig progesteron kan også hjelpe med forebygging av visse kreftformer, leddgikt, cyster på eggstokkene, åreknuter og til og med menopausale symptomer.

Se din OB / GYN eller lege før du bruker noe. Du må ha en riktig diagnose for behandling for å hjelpe. Hvis legen din snakker om å gi deg en resept på Provera, Duphaston eller Primulut, la henne vite at du er mer interessert i en naturlig progesteron behandling.

Velg ditt foretrukne behandlingsform. Naturlig progesteron er vanligvis bruk av en krem. Du kan også få naturlig progesteron i en muntlig form, men det er mye dyrere.

Gni på progesteron krem. Progesteron krem ​​er enkel å bruke. Du gni det på kroppen i ulike områder (ansikt, bryst, innsiden av lårene og armene). Kroppen din vil bare absorbere kremen. Fordi diagnosen vil variere, kan noen kvinner må bruke kremen mer enn andre for å bli kvitt sine symptomer. Den ekstra hormon naturlig går der det trengs.

Hold styr på dine doser i løpet av de første tre månedene av bruk. Begynn med en liten mengde om to av tre gram krem ​​i måneden. Avbryte bruken i cirka fem dager hver måned. Hvis du trenger mer eller mindre, justere bruken din.

6. Se opp for bivirkninger av naturlig og syntetisk progesteron. Bivirkningene av naturlig progesteron er få i forhold til syntetisk. Ubehagelige PMS symptomer kan oppstå og endrede nivåer av bruk i stor grad kan endre innvirkning på kroppen din. Syntetisk progesteron kan føre til hodepine, leverproblemer, depresjon, akne, søvnløshet og vekt endringer, for å nevne noen.

Tips og advarsler

  • Denne behandlingen kan ikke frita alle symptomer på PMS eller PMDD, men det hjelper med hormonell ubalanse, noe som kan påvirke mange områder av kroppen. Disse områdene omfatter hud, energinivået og selv din følelsesmessige tilstand.
  • Hvis du blir gravid mens du bruker progesteron, bør du oppsøke lege før avsluttet bruk. Plutselig stopper kan føre til en spontanabort.

Unn Migrene med naturlig progesteron

Mange kvinner har migrene som følge av lave nivåer av progesteron i kroppen eller en feilaktig balanse mellom østrogen og progesteron. Noen ganger progesteron kan hjelpe til med å behandle disse hormon migrene. Naturlig progesteron kan være et bedre alternativ enn reseptbelagte stoffet form kjent som progestin. Det er ofte ingen bivirkninger når det brukes i små doser. Naturlig progesteron kan være svært effektiv i behandling av enkelte hormonelle migrene og andre PMS og relaterte symptomer hos kvinner. Det er viktig å bruke naturlig progesteron riktig for de beste og sikreste resultat.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din dersom du vurderer å bruke en naturlig progesteron produkt som ikke krever resept. Du kan rådføre deg med legen som behandler din migrene eller med gynekolog.

Skriv ned ganger når du opplever migrene hodepine. Den tiden av måneden når du har migrene påvirker hvordan du bør behandle migrene med naturlig progesteron krem. Finne ut om migrene er utbredt rundt tidspunktet for eggløsning, eller om de følger de andre PMS symptomer.

Bruk naturlig progesteron krem for migrene knyttet til eggløsning ved å bruke krem på de to dager før forventet eggløsningsdagen. For de fleste kvinner, betyr dette å påføre kremen rundt dag 12 i menstruasjonssyklusen. Progesteron krem ​​bør bli tatt i bruk de siste 14 dagene av syklusen din hvis din migrene ser ut til å sammenfalle med PMS symptomer.

Eliminer så mange xenoestrogens som mulig fra ditt liv etter å bestemme mønsteret av migrene og det beste løpet av naturlig progesteron behandling. Xenoestrogens er kjemikalier som kan gå inn kroppen din fra en rekke kilder, inkludert maten du spiser og luften du puster (se Ressurser). Kroppen din reagerer på disse komponentene som om de er østrogener. Hvis du begynner å ta naturlig progesteron før du gjør dette, kan du oppleve en økning i din hodepine. Faktisk, kan eksponering for altfor mange av disse ikke naturlige stoffer negere noen positive resultater du ville se fra å bruke naturlig progesteron. Xenoestrogens er funnet i kjøttprodukter hvor dyrene ble gitt østrogeninneholdende elementer for å øke størrelsen. En annen vanlig kilde til disse stoffene er i p-piller.

Les alle instruksjonene nøye før du bruker naturlig progesteron produktet. Hvis du kjøper de naturlige progesteron produkter fra en helsebutikk eller alternative terapier butikken, diskutere produktet med helseeksperter ansatt i butikken.

6. Snakk med din lege om naturlig progesteron alternativer. Naturlig progesteron er tilgjengelig i andre enn kremer former. For eksempel er det pilleformer av dette hormonet. Hvis du har blitt prøver naturlig progesteron uten resultater, må du snakke med legen din om å prøve en resept dose av naturlig progesteron.

Naturlig Progesteron og overgangsalder

Det er ganske mange behandlinger for overgangsalder er tilgjengelig i dag. De fleste er konvensjonelle metoder foreskrevet av leger som krever bruk av syntetiske hormoner, eller HRT (Hormone Replacement Therapy).

Det finnes andre alternative metoder er imidlertid at selv om ikke nødvendigvis vist seg å arbeide, til mange påstand være effektive.

Naturlig progesteron har lenge vært brukt for overgangsplager, og har jobbet for et stort antall pasienter. Det finnes også negative effekter som har blitt rapportert, så følgende er en liste over de viktigste fakta om denne behandlingen.

Progesteron Cream

Dette er en krem ​​påføres på huden, noe som frigjør progesteron i blodet og sies å redusere hetetokter, oppblåsthet, depresjon og hodepine. Det finnes rapporter som har vist nye bein vekst i røntgen av osteoporosepasienter.

Ingen bivirkninger

Naturlig progesteron terapi har ingen bivirkninger i motsetning til syntetiske gestagener som kan utløse oppblåsthet, cervical erosjon, beinbrudd risiko, blodpropp, depresjon og til og med slag i noen sjeldne tilfeller, ifølge studier utført av kvinner Health Initiative under National Heart, Lung og Blood Institute.

Overskudd av østrogen

Noen leger mener at overgangsalderen kan være forårsaket av et overskudd av østrogen og ikke en mangel av det, som konvensjonelt trodd. Således er naturlig progesteron effektive i å motvirke de lidt symptomer i menopausen på grunn av for mye østrogen.

Risiko for naturlig progesteron

Ifølge den nordamerikanske Menopause Society, er noen naturlig tilpassede forbindelser med naturlig progesteron ikke godkjent av FDA. Også, mange har ikke blitt testet for renhet, styrke, effekt eller sikkerhet.

Ingen offisielle Evidence

Det er ikke noe bevis for at testet naturlig progesteron er mer effektiv i behandling av menopause enn standard HRT. Råd fra en lege må innhentes før det utelukkende stole på en naturlig behandling for overgangsalder.

FDA godkjent naturlig progesteron (Prometrium)

En naturlig progesteron kalt Prometrium er FDA-godkjent og det er et bedre valg enn de uregulerte, forsterket produkter som ikke kan anses som sikker eller effektiv. Dette er et godt valg for pasienter som søker en mer naturlig tilnærming til behandling av sine overgangsplager.

Naturlig progesteron krem ​​Instruksjoner

Når en kvinne ovulates, eggstokkene og hennes binyrene avgir en liten mengde av progesteron, som er et steroid som balanserer virkningen av østrogen i kroppen. Under overgangsalderen og årene umiddelbart før det, en kvinnes progesteron uttaket reduseres - noen ganger drastisk - som fører til en økt risiko for brystkreft eller kreft i reproduktive system. Naturlig progesteron krem, som er avledet fra et stoff utvunnet fra vill yams, kan fylle balansere en kvinnes hormoner og redusere bivirkningene av overgangsalder.

Søknad nettstedet

Progesteron krem ​​absorberer lett gjennom huden og inn i blodkapillære system, dispergering hormonet i hele kroppen. Områder av huden der blodårene er nærmest overflaten tilby optimale steder å søke progesteron krem. Disse områdene omfatter halsen, ansiktet, håndflatene og den indre delen av armene. Brystene er også en akseptabel bruksområde.

Dosering

Ulike kremer kan inneholde ulike mengder av progesteron. En akseptabel mengde for de fleste kvinner i overgangsalderen er omtrent 15 mg per dag, for en 25-dagers periode. Hvis kremen inneholder mellom 450 mg til 500 mg progesteron per ounce, ville en akseptabel mengde være en fjerdedel teskje per dag. Anbefalte beløpene varierer for premenopausale kvinner.

Premenopausale kvinner

Progesteron krem ​​kan ha nytte yngre kvinner som opplever symptomer på premenstruelt syndrom (PMS) eller en uregelmessig syklus. I slike tilfeller kan østrogen bli løslatt i påvente av en kvinnes månedlige syklus, men kroppen hennes kanskje ikke produsere nok progesteron for å motvirke effekten. Dette resulterer i østrogendominans, som kan omfatte ømme bryster, væskeansamlinger og humørsvingninger.
En premenopausale kvinne kan regulere sin syklus med bruk av 10-prosent naturlig progesteron krem ​​på frekvensen av ikke mer enn en sixtheenth teskje per dag for å unngå hormonubalanse komplikasjoner.

Naturlig Progesteron bruksområder

Progesteron er et steroid hormon som produseres i eggstokkene og binyrene ekser av ikke-gravide kvinner i reproduktiv alder. Naturlig progesteron er avledet fra røttene av meksikanske yams, soyabønner og noen dyre eggstokkene. Selv om naturlig progesteron og progesteron produsert i det menneskelige legeme er identiske, må naturlig progesteron trekkes ut og syntetisert (som progestin) før det kan bli administrert. Naturlig progesteron kan tas oralt, ved injeksjon eller, oftest, topisk med en gel eller creme.

Menopause

Kvinner går gjennom overgangsalderen opplever ulike fysiske symptomer som er utløst av hormonelle endringer og ubalanser som oppstår i kroppen i løpet av denne tiden. Naturlig progesteron terapi behandler noen symptomer på overgangsalder, som administrerende alvorlighetsgraden av hetetokter og beskyttelse mot osteoporose og bein tap. Hormone erstatning terapi inkludert naturlig progesteron er vanligvis administreres via en creme påføres i ansiktet, halsen eller brystet eller vaginalt.

Amenoré

Amenoré er fraværet av en menstruasjonssyklus på en kvinne i reproduktiv alder. Primær amenoré er mangel på menstruasjon i en alder av 16 år. Sekundær amenoré er en avslutning av perioder for tre eller flere måneder for andre enn graviditet grunner i ellers friske kvinner. Det er mange årsaker til sekundær amenoré, blant annet stress, visse prevensjonsmidler og medisiner og hormonelle ubalanser. The Food and Drug Administration har godkjent oralt administrert naturlig progesteron som en behandling for sekundær amenoré som er antatt å være forårsaket av en hormonell ubalanse.

Dysfunksjonell livmor blødning

Dysfunksjonell livmor blødning er enhver livmor blødning ikke relatert til menstruasjon eller en underliggende medisinsk tilstand. Den vanligste årsaken for dysfunksjonell livmor blødning er fravær av eggløsning og oppstår vanligvis på enten begynnelsen (oppvekst) og slutten (periomenopause) av en kvinnes reproduktive liv. Progestationale midler, noen ganger i kombinasjon med østrogen, kan korrigere blødning. Hvis blødningen ikke er rettet opp ved tilførsel av naturlig progesteron hormon behandling, er dysfunksjonell livmor blødning ikke årsaken til blødningen og andre årsaker bør utforskes.

Prevensjon

Kvinner som ikke kan ta østrogen kan stole på progesteron-bare piller, men må være flittig i samsvar med doseringsanvisningen. Nødprevensjon som bare inneholder gestagen er ansett som mer effektivt enn piller som er en kombinasjon av østrogen og progesteron, og også føre til færre bivirkninger.

Progesteron-only prevensjonsmidler kan settes inn, injisert eller tatt muntlig. Muntlige progestin-only prevensjonsmidler har blitt godkjent av Verdens helseorganisasjon for bruk av kvinner som lider av diabetes, fedme eller hypertensjon eller står i fare for å utvikle blodpropp.