Digidexo.com

tunfisk bivirkninger

Omega 3 bivirkninger

Omega-3-fettsyrer er essensielle fettsyrer som ikke produseres naturlig av det menneskelige legeme. Det er derfor det er så viktig å få Omega 3 fettsyrer fra forbruket av matvarer. Oftest er Omega 3 fettsyrer hentet fra fisk som tunfisk, kveite og laks. Imidlertid er Omega 3 også funnet i nøtteoljer, alger og krill. Som med alle kosttilskudd, er det noen bivirkninger forbundet med Omega 3.

Betraktninger

Noen personer som bruker Omega 3 fiskeolje sirup klage på overdreven raping og en fisk-aktig ettersmak. Dette, forståelig nok, setter noen folk for å bruke Omega 3 helt. Men noen mennesker bekjempe dette problemet ved å ta Omega 3 kapsler i stedet for fiske sirup. Kapslene ikke la noen smak i munnen.

Teorier / Spekulasjoner

Mange mennesker får sine nødvendige Omega 3 den naturlige måten - ved å spise en overflod av fisk som makrell, tunfisk, laks og sardiner. Et problem med dette er å øke kvikksølvnivået i havet. Således forbruker mye av fisk fra sjøen kan resultere i en økning av kvikksølv og metaller i kroppen. Mange mennesker foretrekker å bruke fiskeoljer på grunn av denne grunn.

Effekter

Noen rapporterer også at å ta Omega 3 fiskeoljer forårsaker urolig mage og smerter. Dette er fordi forbruk av store mengder av fiskeoljer kan ha en avførende virkning. Mange senke sine doser av fiskeoljer for å unngå at dette skjer.

Advarsel

Det er en sjelden, men skadelig potensiell bivirkning av Omega 3. Denne bivirkningen er knyttet til blodfortynnende egenskapene til omega-3 fettsyrer. Selv om Omega 3 forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer forekomst av blodpropp, kan det være farlig for de med blødningsproblemer eller de på antikoagulerende medisiner.

Fordeler

Heldigvis finnes det mange måter som å legge Omega 3 til kosthold kan forbedre din helse. Det er bare noen få bivirkninger, og de fleste er relativt små. Det har aldri vært noen rapporter om Omega 3 fettsyrer som forårsaker eller utløser handicap, død, funksjonshemming eller livstruende plager.

Bivirkninger av Acai tabletter

Bivirkninger av Acai tabletter


Acai tabletter er et naturlig supplement som kommer fra acai bær, en frukt som er dyrket i regnskogen i Amazonas. Acai har blitt populært som en antioksidant kosttilskudd og for vekttap, energi og fordøyelse. Selv om naturlig, bør alle supplement evalueres for sin sikkerhet og mulighet for bivirkninger eller reaksjoner til å kombinere det med andre medikamenter.

Historie

Acai har blitt utrolig populært de siste årene, selv om det har blitt høstet av Amazon stammene i århundrer. Jeremy og Ryan Svart startet den nåværende trenden da de oppdaget sunne fordelene av å drikke acai juice mens i Brasil. Brødrene begynte å lage et pulver av acai fordi frukten er for forgjengelig i sin naturlige tilstand å transportere. I det siste tiåret har flere selskaper begynt behandlingen acai i juice konsentrat og piller til å selge som kosttilskudd.

Fordeler

En studie i "Journal of Agriculture and Food Chemistry" i 2006 viste at acai inneholdt betydelige mengder av fettsyrer og antioksidanter. Antioksidanter er viktig for sunn funksjon av vårt immunsystem, hjerte, hud og fordøyelse. Acai bær har også den ernæringsmessige fordeler av omega-3 fettsyrer, som er viktig for å fremme god helse og nyttig for å redusere betennelse. Omega-3 er oftest tenkt som kommer fra laks eller tunfisk, men acai er en av de få planter som inneholder fordelaktige mengder av fettsyren.

Effekter

Av og til acai kan ha milde bivirkninger, som kvalme, diaré, urolig mage og dehydrering. Selv om sjeldne, kan denne typen reaksjon skje fra å ta for mye acai, i likhet med hva som skjer når du spiser for mye frukt. Også kan kjemiske tilsetningsstoffer i noen av de mindre kvalitet acai tabletter forårsake bivirkninger snarere enn effekter fra den faktiske bær.

Expert Insight

Dr. Mehmet Oz, professor i hjertekirurgi ved Columbia University og internasjonalt anerkjente ernæringsmessige myndighet, anbefaler fem porsjoner med antioksidant frukt om dagen og foreslår en 500 mg per dag tilskudd av acai å være en trygg mengde, ifølge Oprah.com. Men noen utøvere foreslå så mye som 1000 til 4000 mg om dagen kan tas uten bekymringer.

Forebygging / løsning

For å unngå bivirkninger fra acai tabletter, ta bare det anbefalte daglige beløpet. Hvis du er usikker på hvor mye du skal ta, sjekk med din helse-omsorg leverandøren.

Prisen gjenspeiler vanligvis kvalitet i kosttilskudd - men ikke alltid. Sjekk ingrediensene, og kjøpe bare ren acai tabletter. Bare fordi en etikett inneholder ordet "naturlig", det garanterer ikke at alt i pillen er bra for deg. Kjøpe tablettene fra en helsekostbutikk med et kunnskapsrikt personale, en hederlig online selger eller fra en naturlig apotek.

Drikk rikelig med vann når du tar acai tabletter for å unngå dehydrering.

Bivirkninger av fiskeolje kosttilskudd hos barn

Bivirkninger av fiskeolje kosttilskudd hos barn


Fiskeolje kosttilskudd er betraktet som sunt fordi de inneholder omega-3 fettsyrer dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Hos barn kan fiskeolje kosttilskudd forårsake bivirkninger som inkluderer det meste positive fordeler, for eksempel bedre syn og økt mental fokus. Barn og voksne kan ta fiskeolje kosttilskudd eller berike sine dietter med omega-3 fettsyrer. Noen fiskeolje kosttilskudd inneholder vitamin A og D, som ikke bør tas overdrevet på grunn av deres toksiske effekter.

Positive bivirkninger

Fiskeolje synes å ha en positiv bivirkning i babyer og er dermed blir lagt til baby formel ingredienser av noen produsenter. Studier har vist forbedringer på tester av mental utvikling og visjon, ifølge Om Omega 3. Lignende studier har vist at fiskeolje fett gitt til babyer faktisk økt sin voksen intelligens. Fiskeolje har merket effekter på barn med ADHD og oppmerksomhetssvikt-Hyperactivity Disorder (ADHD), inkludert å hjelpe barna å holde fokus og kontroll over sine handlinger. Fiskeoljer beskytte hjertet og øke skoleprestasjoner. Voksne med lave nivåer av omega-3 er mer sannsynlig å være mildt deprimert, impulsive og pessimistiske enn de med høyere nivåer. Ifølge Guardian, har forskere funnet ut at omega-3 kan hjelpe barn med borderline autisme, ADHD eller dyspraksi. Foreldre kan gi barna sardiner på toast; fisk sektor med sild, ørret eller makrell; eller en pasta bake med fersk tunfisk skjult i tomatsaus. Uavhengig av hvilken metode som brukes, bør ren fiskeolje brukes.

Negative bivirkninger

Som i 2010, var forskerne ikke klar over eventuelle negative bivirkninger av fiskeolje kosttilskudd. Kosttilskudd er rett og slett olje fra fisk og inneholder ingen farlige ingredienser. Det er akkurat som å spise fisk, minus forurensninger. Mens noen hevder at fiskeolje kosttilskudd tilbyr ingen garantier eller forbindelser til bedre oppførsel, noen studier viser det motsatte.

Fordeler

Fiskeolje fordeler inkluderer forbedring eller forebygging av depresjon, kreft, hjertesykdommer, depresjon, Alzheimers sykdom, demens, hyperaktivitet, ADHD, diabetes og artritt. Det reduserer også blod triglyseridnivåer, blodtrykk, risiko for farlige unormal hjerterytme, risikoen for slag, risiko for hjerteinfarkt, og leddstivhet og ømhet assosiert med revmatoid artritt. Den gjeldende anbefaling er at fisk bli spist to ganger i uken; en del bør være fet.

Bivirkninger av Chelatering

Kroppen sakte excretes flere tungmetaller. Deres toksisitet øker i løpet av årene som de akkumuleres. En terapi kalt chelatering har blitt utviklet for å øke hastigheten for fjerning av slike metaller. Behandlingen kommer med mulige midlertidige bivirkninger --- for eksempel smerter rundt injeksjonsområdet og midlertidig uttømming av viktige mineraler, spesielt kalsium. Disse bivirkningene er forbigående, spesielt hvis overvåkes av en kvalifisert lege, og bør veies opp mot bivirkningene av å forlate metallet til å akkumulere.

Formålet med chelation

Hensikten med et chelaterende middel er til å binde til giftige metaller i kroppen, slik som kvikksølv og bly, slik at de kan bli utskilt i urin og avføring. Slike metaller er ikke lett skilles ut, men i stedet akkumuleres i kroppen i løpet av årene. Dette er grunnen til at giftige metaller konsentrere seg på toppen av næringskjeden (f.eks stor fisk som tunfisk og sverdfisk). Predators lagre metaller inge av sine byttedyr, som i sin tur hadde akkumulert metaller inge av sin egen byttedyr. Utvide argument, mange mennesker trenger heavy-metal fjerning på grunn av fisk i kostholdet. Også noen mennesker mangler genene for normal heavy metal utskillelse.

Chelatdannere

Dimercaptosuccinic acid (DMSA) og 2,3-dimerkapto-propan-sulfonat (DMPS) er FDA-godkjente medisiner for å fjerne bly fra barn. DMPS er også effektiv for kvikksølv og andre giftige metaller. Etylendiamintetraeddiksyre (EDTA) brukes mer for blyforgiftning enn for kvikksølv. Det er også brukt for å redusere jernnivåer etter gjentatte blodtransfusjoner.

Side Effects

På grunn av alvoret i tunge dosering bivirkninger, innebærer chelation terapi flere sesjoner av lave doser --- selv strekker seg opp til et år. Bivirkninger er alvorlige nok til å rettferdiggjøre å erstatte kvikksølv fyllinger med keramisk før du prøver chelation. Bakgrunnen for å erstatte fyllinger første er å se om tungmetallnivåer kan senkes nok uten å måtte ta på seg noen bivirkninger, og fyllinger 'påfyll kvikksølvnivåer ville bare øke antall økter som kreves.

EDTA

Den vanligste bivirkningen av intravenøst ​​injiserte EDTA er en brennende sted rundt injeksjonsstedet. EDTA kan redusere nivåene av enkelte vitaminer og mineraler; tilskudd av vitaminer og mineraler etter hver behandling er tilrådelig. Vitamin og mineral nivåer bør overvåkes under og etter en chelation økt, spesielt for å unngå forminskede kalsiumnivå. CDC har rapportert dødsfall fra chelation terapi som følge av chelation-indusert kalsiummangel. Leger bør derfor overvåke kalsiumnivået jevnlig gjennom hele behandlingen.

DMSA

DMSA bivirkninger omfatter gass, diaré, oppblåsthet, eller GI-ubehag, på grunn av dens svovelinnhold.

DMSA nyttige metaller kan trekke ut av kroppen, slik som sink og kobber. Derfor bør en sink / kobber-supplement tas hver dag av behandlingen. (Det er viktig at sink: kobber-forholdet være 10: 1).

DMPS

DMPS er kraftigere, og derfor farligere, enn DMSA. Det kan trekke nyttige metaller ut av kroppen, slik som sink og kobber. Og det kan dumpe nok kvikksølv til nyrene og leveren til permanent skade dem. Siden det er mindre farlige alternativer til fjerning av kvikksølv, DMPS bør ikke brukes uten en meget overbevisende grunn, for eksempel dens overlegne evne til å chelatere arsen.

Sammenligning

Ved vurdering av bivirkningene av chelatering, er en sammenligning nødvendig for å holde de bivirkninger i perspektiv. Bivirkningene av forlater chelated tungmetaller på plass er langt større.

En 18-årig longitudinell studie kalt "The Third National Health and Nutrition Examination Survey" (NHANES III) fant at alle nivåer av ledelse over to mikrogram per desiliter i blodet forårsaket dramatiske økninger i hjertesykdom og slag. Faktisk, risikoen for hjerteinfarkt økt 150 prosent.

Bivirkninger av Isoniazid

Bivirkninger av Isoniazid


Isoniazid er et medikament foreskrevet av helsepersonell til å behandle eller forebygge tuberkulose, som er en bakteriell infeksjon som kan angripe en hvilken som helst del av kroppen. Symptomer på tuberkulose kan omfatte brystsmerter, vedvarende hoste, slapphet og hoste opp blod.

Funksjoner

Isoniazid virker ved å drepe bakterier som forårsaker tuberkulose. Medisinen er tilgjengelig som injeksjon, flytende eller tablett. Isoniazid bør tas på tom mage, men det kan tas med mat for å redusere magesyke. Full behandling med denne medisinen kan ta fra seks måneder til to år.

Side Effects

Isoniazid behandling kan forårsake bivirkninger, for eksempel perifer neuropati, urolig mage, diaré og synsproblemer, inkludert uklart syn, tap av syn og smerter i øyet. Perifer neuropati er en type nerveskader med symptomer på klossethet og kribling, nummenhet eller brenning i hender eller føtter. Risikoen for perifer neuropati er større hvis du er underernært, alkoholiker eller diabetiker.

Forholdsregler

Inntak av visse matvarer og drikkevarer, slik som i alderen ost, øl, sjokolade og visse fisker, såsom tunfisk, kan føre til en interaksjon med isoniazid. Bivirkninger av en mat eller drikke samspill mens du tar isoniazid inkluderer rødme, kløe eller rødhet i huden, bankende hjerteslag, frysninger, clamminess, hodepine og ørhet.

Advarsel

Isoniazid kan forårsake leverskader, spesielt hos personer med en historie med leversykdom, alkoholisme eller narkotikabruk ved injeksjon. Symptomer på leverskade er tap av matlyst, tretthet, gulfarging av øyne eller hud, mørk urin, uvanlige blåmerker eller blødning og smerter i øvre høyre del av magen.

Betraktninger

Bivirkninger kan oppstå når som helst under behandlingen. Denne medisinen kan brukes sammen med andre medisiner for å behandle din tilstand. Du må kanskje månedlige leverfunksjonsprøver for å kontrollere for mulige skader.

Bivirkninger av fiskeolje Caps

Bivirkninger av fiskeolje Caps


Fiskeolje caplets gir flere fordeler, blant annet å senke blodtrykket og triglyseridnivåer, forebygge hjertesykdom og slag, og hjelpe lindre depresjon og smertefulle perioder ifølge WebMD. Mange av disse fordelene er knyttet til de høye omega-3 fettsyrer som finnes i de caplets. WebMD sier den menneskelige kroppen kan ikke lage omega-3 fettsyrer fra vegetabilske omega-6 fettsyrer som er vanlig i norsk kosthold. Fiskeolje caplets, vanligvis laget av sild, makrell, tunfisk, kveite, laks eller torsk leveren kan bidra til å gjøre opp for omega-3 mangler; de gjør har noen bivirkninger, men.

Gastrointestinal Opprørt

Mage problemer topper listen over fiskeolje bivirkninger. De som tar fiskeolje kan oppleve økt raping, inkludert burps med en fishy ettersmak. Sure oppstøt, oppblåst mage, halsbrann og dårlig fordøyelse kan også forekomme. Folk kan lide av diaré, som kan være alvorlig når fiskeolje doser er høy ifølge Mayo Clinic. Å bidra til å redusere disse bivirkningene, ta fiskeolje med måltider, starte dosen gradvis og holde piller i fryseren.

Blood Sugar

Liten økning i fastende blodsukker dukket opp hos diabetikere som tok fiskeolje kosttilskudd. The Mayo Clinic sier bevisene indikerer ikke langtidseffekter, men diabetikere bør fortsatt diskutere fiskeolje kosttilskudd med en medisinsk faglig.

Kolesterol

Fiskeolje senker triglyseridnivåer, men ifølge WebMD, kan det øke low-density lipoprotein eller dårlig kolesterol.

Blødning

Doser høyere enn tre gram per dag kan øke sjansen for blødning på grunn av en innvirkning på koaguleringsevne. The Mayo Clinic sier dette kan føre til neseblod, blod i urinen eller enda hemoragisk slag i noen tilfeller.

Lavt blodtrykk

Fiskeolje har en positiv effekt på blodtrykket, ifølge WebMD. Dessverre er det ikke diskriminerer mellom høyt blodtrykk og normal sunn blodtrykk. Således kan det føre til lavt blodtrykk, spesielt ved høye doser. Folk allerede tar medisiner for å senke blodtrykket bør bruke det med forsiktighet.

Forurensninger

Visse arter av fisk inneholder kvikksølv og andre kjemikalier. Fiskeolje kosttilskudd ikke inneholder høye nivåer av forurensning i henhold til Mayo Clinic; Imidlertid er denne bivirkningen mer vanlig med fiskekjøtt enn andre typer kjøtt. Kontroller at fiskeolje kosttilskudd ikke kommer fra hai, konge makrell, sverdfisk eller tilefish.

Sjeldne komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan fiskeolje kosttilskudd føre til en liten økning i leverfunksjonsprøver selv om dette er en svært sjelden bivirkning. Noen mennesker også rapportere hudutslett. Hos personer med bipolar lidelse eller depresjon, kan mani noen ganger oppstå. Det har også vært rapporter om rastløshet og mauring (følelsen av maur krypende over huden).

Equipoise bivirkninger

Equipoise bivirkninger


Equipoise eller boldenone undecylenate, er et anabole / androgene steroider som er injisert inn i kroppen. Den gjennomsnittlige dosen for en mann er 400 til 600 mg per uke. Kvinner vanligvis ta et gjennomsnitt på 50 til 150 mg per uke. Equipoise vil gi deg en jevn og stødig gevinst i styrke og masse. Ifølge iequipoise.com, for de beste resultatene, bruker Equipoise sammen med andre steroider. Equipoise er ikke ideelt for idrettsutøvere som jevnlig testes for narkotika. Det har en tendens til å produsere metabolitter i urinen som er detekterbar i flere måneder etter bruk.

Historie

Equipoise er en veterinær steroid i hovedsak brukt på hester. Det er ikke ment for bruk på mennesker i USA, og er kun tilgjengelig gjennom veterinærklinikker.

Milde bivirkninger

Bivirkningene av Equipoise er vanligvis milde. Ifølge steroid.com, mange rapporterer en økt appetitt mens du tar stoffet.

Vannretensjon

Du kan oppleve vannretensjon mens ta Equiposie. Bivirkning vil være mer tydelig enn om du tar Deca-Durabolin, men mindre enn de bivirkninger som forekommer med testosteron.

Seksuelle bivirkninger

Hvis du tar et moderat nivå av Equipoise, kan du oppleve en mindre østrogen-relaterte bivirkninger, som kan resultere i seksuell dysfunksjon. Det undertrykker dine hormoner slik at du kan være lurt å ta en injeksjon testosteron, så vel.

Effekter i Utseende

Pasienter som tar en høyere dose av steroidet kan oppleve gynekomasti, av utvidelsen av mannlige bryster. Equipoise kan også resultere i androgene bivirkninger som kviser, fet hud, håravfall og økt aggresjon.

Betraktninger

De beste effektene av dette medikament kan blitt sett når den brukes over lengre tidsrom - på minst 10 uker. Musklene dine vil bli veldig definert og solid, heller enn den glatte bulk du kan se når du bruker androgener.

Bivirkninger av Avonex

Avonex er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Det er ikke ment å kurere sykdommen, men for å hjelpe i å håndtere sin svakhet angrep og bremse ned sin progresjon. Det er flere mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger av Avonex. Disse bivirkninger er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta meget hurtig. Men hvis du finner disse forholdene å være vedvarende eller forårsaker du store ubehag, bør du få dem sjekket ut av legen din. Disse bivirkningene er rødhet, smerte eller hevelse der Avonex ble injisert; influensalignende tegn (som frysninger, feber, tretthet, ryggsmerter, hodepine, svakhet og muskelsmerter); og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Selv om relativt uvanlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger fra Avonex. Disse bivirkningene kan være farlig, så de må få øyeblikkelig legehjelp: ekstrem svakhet eller utmattelse, uvanlige vekt endringer, infeksjon der medisinen ble injisert, synsforstyrrelser, uregelmessig eller rask hjerterytme, hovne ankler, urinering oftere om natten, føler enten varmt eller kaldt alltid, depresjon, mørkere farget urin, blødning eller blåmerker veldig lett, kortpustethet, beslag, selvmordstanker og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Skadelige allergiske reaksjoner er vanligvis lite sannsynlig, men kan skje med Avonex. Hvis du tror at du kanskje opplever en allergisk reaksjon på denne medisinen, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Avonex allergisk reaksjon har problemer med å puste, tyngde eller tetthet i brystet, utslett, elveblest, hevelse og kløe.

Andre mulige bivirkninger

Det er noen andre mulige bivirkninger av Avonex, inkludert leddsmerter, tannpine, infeksjoner (som bihulebetennelse eller bronkitt), tap av hår, øyenproblemer, migrene, anemi og spyling. Hvis du har noen av disse bivirkningene for en lengre periode, eller hvis de er spesielt problematisk, søke medisinsk hjelp.

Forsiktig

Før du bruker denne medisinen, må du informere legen din over alle dine medisinske tilstander, så vel som hele medisinske historie. Dette er særlig aktuelt hvis du har medisinske tilstander som angina, depresjon, andre stemningsrelaterte lidelser, hjertesvikt, epilepsi, leversykdom (som skrumplever, hepatitt og leversvikt), arytmi eller eventuelle allergier til mat eller medisin.

Bivirkninger av Betaseron

Betaseron (interferon beta-1b) er en resept legemiddel som brukes for behandling av multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Betaseron er ikke ment å kurere medisinsk tilstand, men å minske angrepene sine og tregere sin progresjon. Det påvirker immunsystemet og kjemper mot effektene forårsaket av multippel sklerose. Det er noen mulige Betaseron bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av legemidlet kan forekomme. Disse effektene skje ofte, men de er generelt mindre siden de visne bort raskt. Men hvis du finner bivirkningene å være problematisk, bør du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer svakhet i musklene, muskelsmerter, kaster opp, svakhet, økt svetting, smerte, hevelse eller rødhet der medisinen ble injisert, urolig mage, kvalme, hodepine, leddsmerter, hyppig vannlating og influensasymptomer (som kroppslig ubehag , lav feber og frysninger).

Alvorlige bivirkninger

Betaseron bruk kan også resultere i noen mer alvorlige bivirkninger. I motsetning til de vanlige bivirkninger, disse effektene ringe for akutt legehjelp, da de kan være skadelig. Disse bivirkningene inkluderer gulsott, huden blir blå-svart der medisinen ble injisert, forvirring, brystsmerter, ekstrem magesmerter, alvorlig angst eller nervøsitet, høy feber, alltid føler deg kald eller varm, mentale eller humørforandringer, infeksjon, unormal vektøkning eller hevelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, selvmordstanker og uvanlige blødninger eller blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Betaseron skje også, selv om de er uvanlig. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, så er det svært viktig at du sørge for å få akutt hjelp for dem. Tegn på allergisk reaksjon på Betaseron er tetthet i brystet, kløe, vanskeligheter med å puste, hevelse, elveblest og utslett.

Forsiktig

For sikker bruk av Betaseron, er det avgjørende at du varsle legen din om alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha (samt hele sykehistorie). Dette er spesielt viktig for de med tilstander slik som epilepsi, skjoldbruskkjertel lidelser, leversykdom, depresjon, blodpropp eller blødningsforstyrrelser (som hemofili) eller anemi.

Gravide og ammende Kvinner

Betaseron kan forårsake skade på fosteret. Som et resultat, bør gravide hunner unngå å bruke denne medisinen. Dessuten er det ikke bekreftet om hvorvidt eller ikke denne medisinen skilles ut i morsmelk, så for å være på den sikre siden, bør ammende kvinner snakke med sine leger om Betaseron før du tar den.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler


Injiserbare kombinert prevensjonsmidler er gitt på månedlig basis av familien din lege. De er 99,7% effektiv når det tas regelmessig for å forhindre graviditet. Vanlige bivirkninger er vektøkning, hodepine, muskelkramper, amenoré, anemi og ømme bryster.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger med kombi Injiserbare Prevensjons

Å håndtere kramper assosiert med skuddet, bør du gjøre vektbærende øvelser som utfall. For å gjøre dette, holde 2 vekter av komfortable størrelse i hendene. Stå med bena skulder bredde hverandre, og strekke det ene benet ut foran deg. Hold den andre foten flatt på bakken. Trykk frem på forfoten i 10 sekunder og slipp. Gjenta dette 25 ganger, to ganger om dagen.

Å håndtere vektøkning, bør du se på kaloriinntaket og trene regelmessig. Begynn med å kjøre rundt blokken din to ganger om dagen, og bygge opp til å kjøre rundt blokken din fire ganger om dagen, fire dager i uken. Dette vil hjelpe deg å forbrenne kalorier samt bygge muskler tone og utholdenhet.

ta Tylenol for hodepine, så det er ikke et NSAID, eller ikke-steroide antiinflammatorisk legemiddel. Dette er den eneste NSAID godkjent av leger for å opprettholde nyre helse. Hvis hodepinen blir alvorlige, snakk med legen din.

Amenoré er unormal blødning assosiert med injiserbare prevensjonsmidler. Dette er forårsaket av livmorslimhinnen ikke Shedding som det normalt ville. Dette er normalt, og det er ingen vei rundt det. Det eneste du kan gjøre for å håndtere det er å alltid ha en backup metode for menstruasjonsbeskyttelse på hånden.

Ømme bryster kan overvinnes ved å massere området mens i dusjen, slik som du gjør når du gjør en selv bryst eksamen. Korte, runde slag rundt ytterkanten av vev, mens du arbeider innover mot brystvorten vil lette noe av ømhet.

For sårhet rundt injeksjonsstedet, lett massere området en dag etter at bildet er gitt. Dette vil hjelpe det å sive inn i de mindre overfladisk vev, og lindre stress på muskler til å la hevelsen går ned.

Hint

  • Det er mange piller som er injiserbare som kan forårsake mindre bivirkninger. Snakk med legen din om dine muligheter. For mer informasjon om bivirkninger av injiserbare prevensjonsmidler, kan du sjekke med nettsiden nedenfor.

Copaxone MS behandlingen er bivirkninger

Copaxone er merkenavnet på en injeksjon reseptbelagte medisiner glatirameracetat, som er vanlig foreskrevet som behandling for multippel sklerose (MS). Til tross for sin effektivitet ved å redusere hyppigheten av symptomene forårsaket av remitterende multippel sklerose, type MS, Copaxone utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

De mest signifikante eller vanlige bivirkninger av Copaxone oppstå på injeksjonsstedet, og rødhet, smerte, hevelse og dannelse av en hard klump under huden. Disse bivirkningene forekommer hos mellom 26 og 43 prosent av brukerne, ifølge FDA forsøk publisert på RxList.

Typer av bivirkninger

Mulige bivirkninger av Copaxone inkluderer kvalme, brystsmerter, økt forekomst av bakterielle og virale infeksjoner, influensa, ryggsmerter, angst, kortpustethet og hud elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Mange av bivirkningene av Copaxone avta i løpet av behandling for MS som kroppen din blir akklimatisert til påvirker av stoffet, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Sjelden, reaksjoner på stedet av Copaxone injeksjons er svært alvorlig og føre til døden av huden, advarer RxList.

Betraktninger

Fordi stoffet er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger begrense bruken av Copaxone hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med gjentatte infeksjoner, kan det ikke være trygt for deg å ta Copaxone siden stoffet senker immunforsvaret og kan gjøre deg mer utsatt for sykdommer, advarer Mayo Clinic.

Rebif bivirkninger og hals hevelse

Rebif® (interferon beta-1a) er en resept bare, injeksjon medisiner produsert i fellesskap av EMD Serono, Inc. Den er godkjent av FDA for personer som lider av relapsing former for multippel sklerose (MS). Den brukes til å bidra til å redusere symptomer på MS, bremse sin progresjon, og for å forhindre tilbakefall. Som med mange medisiner, kan Rebif® forårsake bivirkninger hos noen individer, alt fra mild til alvorlig. Tungen og halsen hevelse kan være forbundet med en sjelden allergisk reaksjon fra denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Ifølge produsenten, vanlige bivirkninger av Rebif® inkluderer smerte og hevelse på injeksjonsstedet, og influensalignende symptomer som muskelsmerter, sår hals og tretthet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger inkluderer mage eller brystsmerter, feber, muskelkramper, svelgeproblemer, ryggsmerter og problemer med vannlating.

Hals hevelse eller pustevansker

Selv om sjeldne, kan en allergisk reaksjon mot interferon beta-1a føre til pustevansker og / eller hevelse i ansikt, tunge eller svelg. Hvis du opplever noen av disse, bør du få akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Husk at hevelse i svelg kan også være forårsaket av andre medisiner du tar, maten du spiser, eller noe i miljøet. Hvis du har noen historie med allergi, bør du la legen din vite før du tar Rebif®.

Mildere Allergiske Reaksjoner

Mildere allergiske reaksjoner kan omfatte hudutslett, svimmelhet, eller svimmelhet. Du bør rapportere mildere reaksjoner med legen din så snart som mulig.

Ytterligere advarsler

Det er mulig for Rebif® å ha en negativ effekt på leverfunksjon, skjoldbrusk funksjon, røde blodlegemer, anfall aktivitet og depresjon (spesielt hos personer med en historie med disse forholdene. Legen vil overvåke disse hvis interferon beta-1a er foreskrevet for deg. Gravide og ammende kvinner bør ikke bruke denne medisinen.

Rapportering bivirkninger

I tillegg til å kontakte legen sin, kan pasienter som opplever uønskede bivirkninger rapportere dem til US Food and Drug Administration (FDA) på deres "MedWatch" nettsted. Denne rapporteringen er frivillig, men kan bidra til FDA i deres innsats for å forbedre produktsikkerhet.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Bivirkninger av migrene medisiner

Hvis du har migrene, tar medisiner for å redusere hyppigheten og varigheten av symptomene dine er en nødvendighet for å gå om dine vanlige aktiviteter. Imidlertid kan migrene medikamenter forårsake betydelige bivirkninger, hvorav noen kan være så deaktivering som migrene selv. Ifølge Mayo Clinic og Drugs.com, bivirkninger av migrene medisiner inkluderer fordøyelsesproblemer og nevrologiske problemer.

Fordøyelsesproblemer

Migrene medisiner som triptaner og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (aspirin, ibuprofen) kan forårsake urolig mage, kvalme, tap av matlyst, oppkast og diaré.

Nevrologisk dysfunksjon

Medisiner som triptaner og ergots brukes til å behandle migrene kan føre til at du utvikler nevrologisk dysfunksjon inkludert svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, muskelsvakhet og forvirring, som vanligvis stoppe etter at medisinen er fjernet fra kroppen din.

Organskade

Hyppig eller langvarig bruk av migrene medisiner kan føre til at du utvikler organskade i magen, leveren eller tarmene, og kan føre til organsvikt, som er en livstruende tilstand.

Rebound hodepine

Noen migrene medisiner som butalbitals og opiater kan føre til at du har rebound hodepine, som kan oppstå på egen hånd eller som et symptom på tilbaketrekning fra migrene medisiner.

Søvnforstyrrelser

Du kan oppleve døsighet, avbrutt søvn eller innsovningsvansker som et resultat av å ta migrene medisiner som betablokkere, trisykliske antidepressiva og ikke-steroide antiinflammatoriske preparater som er kombinert med koffein.

Hjerte Effects

Migrene medisiner som triptaner kan ha alvorlige effekter på hjerte og blodårer, som plutselige økninger i blodtrykket og en økt sjanse for å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag mens du bruker medisiner.

Bivirkninger av Imitrex tabletter

Imitrex er merkenavnet av stoffet sumatriptansuksinat, foreskrevet for å behandle migrene hodepine (med eller uten aura). Produsert av GlaxoSmithKline, har medisinen mange mulige bivirkninger, men de fleste er uvanlig.

De vanligste bivirkningene

I kliniske studier var den vanligste bivirkningen av Imitrex tabletter var unormale følelser i huden som nummenhet, prikkende, prikking en brennende følelse. Disse virkninger har oppstått i nesten halvparten av gruppene.

Andre vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger inkluderer tetthet i brystet, nakkesmerter, svakhet, svimmelhet, tretthet, kvalme og flushing.

Mindre vanlige bivirkninger

Bivirkninger av Imitrex tabletter som vanligvis forekommer i færre enn fem prosent av brukerne inkluderer magesmerter, angst, problemer med å svelge, døsighet, tørr munn, kjeve smerter, muskelsmerter og svette.

Sjeldne Effects

Bivirkninger som er rapportert, men er svært sjelden inkluderer ømme bryster, og en reduksjon eller økning i blodtrykket.

Advarsel

Sjeldne, men farlige bivirkninger som bør rapporteres til lege umiddelbart inkluderer kortpustethet eller astma, blodig diaré, kraftige magesmerter, uregelmessig puls eller tåkesyn.

Bivirkninger av Relpax

Relpax er merkenavnet for medisinering eletriptan hydrobromide, foreskrevet for å lindre symptomene på migrene inkludert smerte, kvalme og følsomhet for lyd og lys. Distribuert av Pfizer Inc., lindrer Relpax symptomer, men hindrer ikke angrep av migrene. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Relpax, som avgrenses av eMedTV, bivirkninger som kan fore mellom 7 og 10 deltakere inkludert svimmelhet, tretthet, kvalme og svakhet.

Andre bivirkninger

Bivirkninger som forekommer i mellom 2 til 4 prosent av deltakerne i studien inkluderte magesmerter, halsbrann, fordøyelsesproblemer, svelgevansker, tetthet i brystet eller press, munntørrhet og hodepine.

Følelse i huden Effects

Unormale følelser i huden kan også oppstå når du tar Relpax. Dette kan føles som prikking, svie eller prikking.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige Relpax bivirkninger inkluderer ryggsmerter, frysninger, hjertebank, økt svette og sår hals.

Kardiovaskulære Bekymringer

I sjeldne tilfeller er medikamenter som ligner Relpax forårsaket et hjerteinfarkt, slag eller begrenset blodtilførsel til et område av kroppen. Symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet, svakhet på den ene siden av kroppen og uklar tale. Personer med en historie med hjerte-og karsykdommer bør ikke bruke Relpax.

Naramig bivirkninger

Naramig er et merkenavn for stoffet naratriptan, foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Naramig er tilgjengelig i mange land, men i USA, kan naratriptan kun kjøpes merket Amerge inn under. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med Naramig omfatter svimmelhet, tretthet, munntørrhet, tretthet, prikking i hender eller føtter og ustøhet.

Kort Side Effect

I tillegg kan Naramig kort forverre hodepine og kvalme før lindre dem.

Andre bivirkninger

Andre mulige Naramig bivirkninger inkluderer varme eller kalde sensasjoner, flushing, svimmelhet, prikking i nakken eller hodet og en følelse av tyngde i armer eller ben.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger som krever legehjelp inkluderer blodig diaré, brystsmerter eller press, besvimelse, muskelsvakhet på den ene siden, vond hals eller press, kalde hender eller føtter, synsproblemer og rask, langsom eller uregelmessig puls.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Naramig. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, hevelse, kraftig svimmelhet og pustevansker.

Bivirkninger av Triptaner

Triptaner er en type av reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av migrene. Triptanlegemidler fungere ved innsnevring av hjernens blodårer, og dermed beroligende hevelse og lindre hodepine. Triptaner som mål å behandle symptomene på migrene, som inkluderer hodepine, kvalme, kaster opp, og følsomhet for lys og lyd. Disse legemidlene er imidlertid ikke til hinder for at migrene skjer i første omgang. Som med alle type medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som er til assosiert med Triptaner.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere vanlige bivirkninger som ofte er forbundet med å ta noen Triptaner. Generelt er disse bivirkningene anses å være mindre etter hvert som de har en tendens til å avta på egen hånd som kroppen tilpasser seg til legemidlet. De bør imidlertid forverres eller somle, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er sensasjonen av kulde eller varme, svimmelhet, følelse ør, prikkende, prikking og svie, kvalme, tretthet, munntørrhet, rødhet i huden (spesielt i ansiktet), og følelser av tetthet, trykk, eller tyngde (det meste rundt nakke, hals og bryst).

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen alvorlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av bruk av triptaner. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse potensielt farlige bivirkninger er synsforstyrrelser, synstap, kortpustethet, ekstrem tetthet i brystet eller verke, blodig diaré, plutselig, intens magesmerter, følelse ør, svimmelhet og besvimelse.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Triptaner bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Triptaner er kortpustethet, unormal hevelse, tungpustethet, bryte ut i elveblest, uvanlig utslett og kløe.

Forsiktig

Ved vurderingen av om å ta triptaner eller ikke, er det viktig å rådføre seg med legen din og varsle ham / henne om din medisinske historie, inkludert alle tidligere og nåværende forhold, spesielt høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, diabetes, tidligere involverer TIA, hjerneslag eller blødning i hjernen, depresjon, epilepsi, eventuelle allergier, noen blodårer relaterte lidelser, leverproblemer (som for eksempel skrumplever), hjerteproblemer (spesielt angina, hjerteinfarkt eller hjertesykdom), og om du har gjennomgått overgangsalder.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at de kan ha overdose på Triptaner, må de søke akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Noen tegn på Triptaner overdose føler ør, døsighet, kramper, lammelser, spenninger i nakken, høyt blodtrykk, koordinering tap, ben eller armer hevelse, utvidede eller utvidet elever, rennende øyne, mer spytt, og føler deg usikker. Dersom en person opplever noen av disse symptomene etter at de mistenker at de kan ha tatt mer enn den anbefalte dosen av triptaner, må de søke hjelp så snart som mulig.

Bivirkninger av Imitrex

Imitrex eller sumatriptan, er et medikament som er foreskrevet for behandling av migrene. Som med alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner, er det flere bivirkninger som kan oppleves når du tar Imitrex. Ta disse mulige bivirkninger i betraktning når de bestemmer om denne medisinen er for deg. Hvis du allerede tar Imitrex, ta kontakt med legen din dersom du opplever noen bivirkninger slik at hun kan avgjøre om dosen din må endres eller et annet legemiddel prøvd.

Piller

De vanligste bivirkningene forbundet med Imitrex pillen er svimmelhet, tretthet, kribling i huden og muskelsmerter og tyngde. Det finnes flere forskjellige doser av Imitrex i pilleform, så ta kontakt med legen din for å finne ut om en annen dosering kan minske bivirkningene du opplever, og likevel tillate deg å dra nytte av medisinen. Det finnes også noen sjeldne, men alvorlige Imitrex bivirkninger for de med hjertesykdommer som bruker p-piller eller injeksjon form for medisinering.

Spray

Nesesprayen form av Imitrex kan forlate en ubehagelig smak i munnen etter inntak. Andre bivirkninger av medisiner i dette skjemaet inkluderer sårhet i nese og svelg, sinus irritasjon, kvalme og oppkast. De vanligste bivirkninger forbundet med Imitrex pillen kan også oppleves med spray.

Injeksjon

Imitrex bivirkninger med injeksjoner av medikamenter også speil symptomene på pillen og spray, med unntak av at ettersmak og irritasjon i nesegangene som er forbundet med spray. Det kan også være hevelse, ømhet og irritasjon på injeksjonsstedet. For de med hjerteproblemer, den potensielle risikoen ved å ta Imitrex i injeksjon skjemaet må veies tungt mot de potensielle fordelene.

Milde reaksjoner

Når opplever noen av de mer vanlige og milde Imitrex bivirkninger, kan du vurdere å fortsette på medisiner for å se om bivirkningene forsvinner etter et par dager når kroppen har hatt tid til å venne seg til medisinen. Hvis du føler at nytten av Imitrex i lindrende migrene hodepine oppveie noen mindre bivirkninger, kan du velge å fortsette medisinering selv om bivirkningene vedvarer. Men når milde bivirkninger fortsette over tid, kan det bli fysisk og følelsesmessig iført og andre kan velge å utforske alternative behandlingstilbud i stedet for å fortsette å leve med de langsiktige bivirkninger de har opplevd.

Alvorlige reaksjoner

Utslett, hevelse og kortpustethet anses som en allergisk reaksjon på et medikament i stedet for bivirkninger. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse oppstår. Også rådføre deg med lege hvis noen av de tidligere oppført bivirkninger forekommer i en alvorlig form. Andre bivirkninger utover det som vanligvis oppleves kan også forekomme, inkludert plutselige og alvorlige endringer i helse. Det er viktig å merke seg at i de med koronarsykdom, har plutselig død forekom hos et lite antall mennesker også bruker Imitrex piller og injeksjoner. Hvis du opplever symptomer som kan være livstruende, ring 911.

Frova bivirkninger

Frova bivirkninger


Frova (Frovatriptan) er et reseptbelagt medikament som brukes for å avbryte migrene. Det tilhører en gruppe legemidler som kalles triptaner, og bør bare brukes av pasienter som har hatt en definitiv diagnose av migrene. Fordi den aktive migrene mekanismen er entall, er dette produktet ikke indisert for vanlige hodepine. Migrene er et resultat av blodårene i hjernen vokser, utløser smerte. Frovatriptan innsnevrer blodårene, gjenopprette dem til normal størrelse og eliminere smerte.

Mindre bivirkninger

Frovatriptan er godt tolerert av de fleste voksne. I en kontrollert klinisk studie av 1554 pasienter som ble behandlet med 2,5 mg Frova, de vanligste bivirkningene over en 48-timers periode var svimmelhet (åtte prosent), tretthet (fem prosent), rødming (fire prosent), vanlige hodepine (fire prosent ), prikking (fire prosent), skjelett-og leddsmerter (tre prosent), munntørrhet (tre prosent), varm eller kald følelse (tre prosent), fordøyelsesbesvær (to prosent) og ubehag i brystet (to prosent). Døsighet og kvalme ble rapportert hos mindre enn to prosent av deltakende pasienter. Ring din lege eller apotek dersom noen av disse mindre bivirkninger vedvarer eller forsterkes.

Alvorlige bivirkninger

Slutt å ta Frova og varsle legen din umiddelbart hvis noen av disse mer alvorlige bivirkninger oppstår: oppkast, diaré, tørr munn, nummenhet i hender eller føtter, brystsmerter, tetthet i halsen eller kjeven, uvanlig svakhet eller hevelse, muskelsmerter, humørsvingninger, smerter i øyet, ringing i ørene eller problemer med vannlating. Selv om alvorlige, disse bivirkningene er sjelden dødelig.

Svært alvorlige bivirkninger

Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen av disse svært alvorlige bivirkninger: høy / lav / uregelmessige hjerteslag, sterke brystsmerter, alvorlige magesmerter, blodig diaré, svakhet eller nummenhet på den ene siden av kroppen, tåkesyn, sløret tale, forvirring eller pustevansker.

Allergisk reaksjon

Søk øyeblikkelig legehjelp i uvanlig hendelse du utvikler symptomer på en allergisk reaksjon: utslett eller kløe, hevelse i ansikt, tunge eller svelg, ukontrollert svimmelhet eller pustevansker.

Advarsel

Fordi triptaner constrict cerebrale blodkar, kan Frova ikke være egnet hvis du har blitt diagnostisert med koronarsykdom, ukontrollert høyt blodtrykk eller perifer vaskulær sykdom, på grunn av økt risiko for iskemisk hjerneslag. Diskuter din nåværende medisinske tilstand med legen din for å finne ut om behandling med Frova presenterer uakseptable risikofaktorer.