Digidexo.com

rapid cycling

Hva er Rapid Cycling depresjon?

Hva er Rapid Cycling depresjon?


Rapid cycling depresjon er en spesifikk subtype av stemningen lidelse som kalles bipolar lidelse eller manisk depresjon. Bipolar lidelse er preget av perioder med følelsesmessige nedturer (tristhet) og mani (emosjonelle høyder). I rask sykling, disse periodene kan forekomme hyppigere.

Diagnostiske kriterier

Ifølge Depresjon og Bipolar Support Alliance, er rask sykling forekomsten av fire eller flere perioder med mani, hypomani (en mindre alvorlig manisk episode), og depresjon i løpet av 12 sammenhengende måneder.

Årsak

Årsaken til rask sykling er usikkert, som i 2009, men Depresjon og Bipolar Support Alliance bemerker teorier antyder det kan skyldes hypotyreose eller unormale biologiske rytmer knyttet til dag / natt syklus. En annen teori tilsier at rask sykling skyldes hyper-overfølsomhet mot stressfaktorer.

Symptomer

Symptomene på rask sykling varierer etter hvilken type episode, men kan inkludere ekstreme endringer i energi, irritabilitet og impulsive handlinger. Disse endringene kan skje i løpet av en dag, noen få dager, en uke eller i flere uker.

Behandling

Behandlinger inkluderer reseptbelagte medisiner, samtaleterapi og engasjement med støttegrupper.

Statistikk

The National Institute of Mental Health bemerker at bipolar lidelse rammer anslagsvis 5,7 millioner mennesker. Opptil halvparten av dem vil oppleve rask sykling på enkelte punkt.

Symptomer på Type 1 Rapid Cycle Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse preget av ekstreme humørsvingninger og tydelig depressive og maniske faser. Omtrent 10 millioner amerikanere lider av bipolar lidelse hvert år.

Time Frame

Bipolar lidelse fremkommer vanligvis i ungdomsårene eller tidlig voksen alder, og symptomene er vanligvis oppleves på en episodisk grunnlag for resten av en persons liv.

Faser

Diagnosen bipolar lidelse krever minst en-til to-ukers periode der enten symptomer på mani, depresjon eller begge (blandet) er til stede. Hver tydelig perioden kalles en "episode". Begrepet "rapid cycling" brukes for å beskrive fire eller flere distinkte episoder som har blitt opplevd i løpet av de siste 12 månedene.

Maniske episoder

Maniske episoder er preget av tilstedeværelsen av forhøyet stemning og tre av følgende symptomer i minst en uke: oppblåst selvbilde, redusert behov for søvn, økt pratsomhet, racing tanker, distractibility, økning i målrettet aktivitet og overdreven involvering i lystbetonte aktiviteter med potensielt alvorlige konsekvenser.

Depressive episoder

Depressive episoder inkludere minst fem av følgende symptomer for en to-ukers periode: nedstemthet, redusert interesse for aktiviteter en gang hatt, vektendring, søvnendringer, tretthet, følelse av verdiløshet, dårlig konsentrasjon og tilbakevendende tanker om døden eller selvmord.

Psykose

Symptomer på psykose, inkludert vrangforestillinger og hallusinasjoner, kanskje eller kanskje ikke være til stede i bipolar lidelse med rask sykling.

Behandling

Behandlingstilbud omfatter medisiner, inkludert antipsykotika som risperidon, stemningsstabiliserende som lamotrigin og antidepressiva som fluoksetin, og psykoterapi for å lære måter å takle symptomer og bedre styring av stemninger.

Hva er Rapid-Cycling Bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en tilstand i hvilken pasientens humør kan variere fra en ekstrem, energi fylt manisk tilstand til en lav, depressiv tilstand. Selv om disse stemninger kan vare i måneder av gangen før du går fra den ene til den neste, opererer rask sykling subtype på en annen, raskere syklus.

Bipolare Moods

Mange mennesker kan ha milde humørsvingninger som oppstår på grunn av livshendelser. Det er ikke unormalt å føle deg mer energi på noen dager enn andre. For dem diagnostisert med bipolar lidelse, kan en strømførende humør vare i flere uker på et nivå som kan forstyrre viktige livsfunksjoner. En pasient i en manisk humør kan fordype seg i svært fysisk eller seksuell aktivitet, ta del i flere prosjekter på en gang, og kan være spesielt utsatt for sentralstimulerende stoffer som koffein eller kokain.

Den depressive tilstand kan være like kraftig. Pasientene kan finne seg selv med spesielt lav energi, motvillige til å fullføre de flere prosjekter eller delta i daglige funksjoner. Søvn kan også bli et problem. I den depressive tilstand, kan pasientene sove i lange perioder i løpet av dagen, og har problemer med å sove gjennom natten. Denne stemningen kan påvirke en pasient til et punkt av selvmords betraktninger. Nesten 10 til 15 prosent av pasientene faktisk komplett selvmord.

Rapid Cycling

Den raske sykling bipolar subtype er beskrevet av DSM-IV som en pasient som har minst fire stemningsepisoder innen 12 måneder. Episodesvingninger kan skje i løpet av uker, dager, eller i sjeldne tilfeller, en 24-timers periode. Maniske episoder ikke vare så lenge som de depressive episoder med raske sykkel pasienter. Rask sykling ikke nødvendigvis skje i en mønstret mote; de raske humørsvingninger kan skje på ulike intervaller.

Risikofaktorer

10 til 20 prosent av bipolare pasienter er av denne subtype. Dem diagnostisert kan ha flere raske sykkel perioder tidligere i sine sykdommer. Kvinner har en tendens til å bli diagnostisert mer med rask sykling bipolar lidelse enn menn. Diagnose skjer vanligvis i slutten av tenårene.

Opptenningsved Theory

Som med bipolar lidelse, er det en rekke teorier, men det er ingen entall årsak til rask sykling. Den "opptenningsved" teori tilsier at visse triggere er mer følsomme for rask sykling bipolar lidelse enn andre. Vesentlige hendelser i livet som et dødsfall i familien - eller mindre arrangementer som en fremdriftsplan endring - kan sette av en rask sykling episode. Teorien tilsier også at etter hvert som tiden går, hurtig syklus lider bli enda mer følsom for disse triggere.

Biorhythms

Biologiske rytmer er også en mistenkt årsak til rask sykling bipolar lidelse. Den naturlige døgnrytme av mennesker tilsier at vi har en tendens til å være søvnig om natten og mer våken i løpet av dagen. Pasienter med rask sykling pleier å ha rytmer som er "off", muligens forårsake forstyrrelser. Et annet aspekt av denne teori antyder at - hvis biorhythms ikke forårsaker rask sykling - de kan bidra til lengden av episodene.

Tegn på Rapid Cycling Bipolar lidelse

Bipolar lidelse som kjennetegner en pasient som kan gå gjennom minst to store humørsvingninger innen et år. Stemningen kan gå fra en euforisk, manisk høy, til en periode av normalitet, og inn i en periode med veldig lave lows. For folk som går gjennom rask sykling, kan dette skje flere ganger i løpet av et år.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er definert som å ha ett eller flere stemningslidelse episoder med en manisk episode, blandet stemning episode, eller en alvorlig depresjon episode. Disse episodene har en tendens til å vare i flere uker eller måneder om gangen. Bipolar en subtype beskriver en pasient som har hatt minst en manisk episode i livet. Hun har også ofte depressive episoder, med en periode på minst to måneder i mellom. Bipolar 2 pasienter har også maniske og depresjon episoder, men de maniske perioder er vanligvis mildere; og depresjon episoder tendens til å være mer kronisk.

Rapid Sykling Bipolar Disorder

Rapid Sykling Bipolar lidelse beskriver noen som har maniske og depresjon episoder som Bipolar 1 og 2 pasienter, men han opplever minst fire i en 12-måneders periode. Den mani innebærer vanligvis flere dager med uberegnelig oppførsel, noen ganger krever sykehusinnleggelse. Depresjon episoder tendens til å bli tilbakevendende i tillegg. Mellom 10 og 20 prosent av bipolare pasienter har rask sykling.

Tid Span

En av de første tegnene på Rapid Sykling Bipolar lidelse, annet enn en tidligere diagnose av bipolar lidelse, er tidsrommet mellom sykluser. Hvis en manisk episode plutselig blusser opp og dør ned innen syv dager før personen begynner en depresjon episode, er det kjent som ultra-rask sykling. Hvis stemningsepisoder endre innen 24 timer, kan det bli referert til som ultra-ultra rask sykling.

Maniske Signs

Når mani begynner, må personen som skal observeres nøye for handlinger som kan føre til alvorlig skade eller død. Maniske symptomer oppstår fordi pasienten er i en opphøyet stemning som kan være utenfor kontroll. Den ekstreme ønske om fysisk aktivitet, irritabilitet, til et behov for å starte flere prosjekter samtidig og dårlig dømmekraft kan alle peker til en manisk humør. Søvn og måltider blir irrelevant. Sterke seksuelle lyster kan også forekomme.

Depresjon Signs

Det vil tendere til å være lengre perioder av depresjon enn mani med en Rapid Cycling pasient. Etter manisk episode stilner, kan det være en periode med balanse og normalitet i noen dager, og deretter en utbruddet av alvorlig depresjon. I denne tilstanden, kan pasienten miste interessen for hans normalt oppløftende aktiviteter. Energinivået er nede og trøtthet setter i. En pasient kan også ha problemer med å sove og begynne å oppleve uforklarlige smerter i ulike områder. Hun kan også begynne å stille intensjoner om selvmord.

Hvordan identifisere symptomer på Rapid-Cycling Bipolar lidelse

Hvordan identifisere symptomer på Rapid-Cycling Bipolar lidelse


Rapid-sykling Bipolar lidelse (BP) er ikke så lett å diagnostisere som vanlig BP I eller BP II fordi personen ser ut til å bare ha normale humørsvingninger. Det er en tro på at den dominerende fasen av den raske-sykling person er depresjon. Rapid-sykling BP, også kjent som Ultradian Bipolar lidelse (daglig sykling), Ultrarapid Bipolar lidelse (sykling hver noen dager) eller blandet episode av bipolar lidelse kan påvirke noen du kjenner.

Bruksanvisning

•  Sammenlign persons humør i morgen med hennes humør om natten. Flertallet av raske-cyclers rapporten følelsen mer deprimert i morgen og heller manisk, hypoman eller euthymic ("normal" mood) på kvelden.

vite om personen har gjort trusler om selvmord, eller hvis du tror hun har hatt selvmordstanker. Studier viser at raske-cyclers er mindre sannsynlig å forsøke voldelig selvmord; Dette er mer vanlig i vanlig BP II.

Les DSM kriteriene for hurtig-sykling BP. Se om din venn viser kriteriene i løpet av en måned eller så. DSM definerer "rask" som fire eller flere sykluser per år, så for noen mennesker, sykluser er mindre opplagt fordi de ser ut som om de er enten i en funk eller i et fantastisk humør for et par måneder av gangen.

Lær symptomene på Alvorlig depressiv episode og Mania. Vanligvis omfatter depresjon en lengre periode med tristhet, tomhet, mangel på interesse i normale aktiviteter, følelser av verdiløshet, forstyrret søvnvaner og kronisk tretthet. Karakterisering av mani inkluderer følelser av storhetstanker, økt tar risiko, redusert behov for søvn, distractibility, snakker mye, racing tanker og selvopptatthet. Den raske-cycler går gjennom disse symptomene minst et par ganger i året, om ikke mer, som sett med Ultradian og Ultrarapid sykling. Noen ganger sykluser er ikke i den grad av full-blåst depresjon eller mani, men viser noen kjennetegn og forstyrre sosial, familie og arbeidsliv.

Tips og advarsler

  • Noe forskning har vist at bruk av antidepressive medisiner kan øke hastigheten som en person sykluser, så behandler hurtig-sykling BP med disse medisinene er ikke en god anbefaling.

Bipolar Rapid Cycling Symptomer

Bipolar stemningslidelse er en alvorlig psykisk lidelse som innebærer ekstreme humørsvingninger fra depresjon til mani. Noen mennesker med bipolar lidelse erfaring rask sykling bipolar lidelse, noe som betyr at de humørsvingninger er mer hyppig.

Nature of Rapid Sykling Bipolar

Ifølge Bipolar Disorder Survival Guide, innebærer rask sykling bipolar lidelse fire eller flere distinkte episoder frem og tilbake humørsvingninger i løpet av ett år.

Symptomer

Symptomer på rask sykling bipolar lidelse er raske bevegelser, i noen ganger så lite som 24 timer, fra en manisk tilstand til deprimert eller en deprimert tilstand til manisk. Dette er i motsetning til langsommere, mer målte forløp fra en stemning til en annen som kan ta måneder.

Komplikasjoner

Symptomene på rask sykling bipolar lidelse kan være belastende for den lidende, og vanskelig å behandle. Eksperimentering med ulike kombinasjoner av medisiner kan være nødvendig å kontrollere de raske svingninger.

Forebygging

Verken bipolar stemningslidelse eller rask sykling bipolar kan forebygges, men riktig behandling kan redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av både bipolare humørsvingninger og rask sykling humørsvingninger.

Behandling

Behandling for rask sykling humørsvingninger vil innebære medisiner og utelukker eventuelle underliggende årsaker, som for eksempel skjoldbrusk problemer.

Strategier for bedre pasientflyt & Cycle Tid

Mange helsesystemer behandle et stort antall pasienter gjennom en rekke integrerte kliniske og økonomiske prosesser. Hvis det gjøres bra, er prosessen effektiv og pasienttilfredshet er høy. Imidlertid kan en dårlig utformet pasientflyt føre til flaskehalser, forsinkelser og pasient og misnøye ansatte. Som industrien lærer mer om håndtering av klinisk prosessflyt, sykehus og høyt volum praksis rundt om i landet er å vedta bedre strategier for bedre pasientflyt og syklus tid.

Rapid-Cycle Performance Improvement

Du kan ikke forbedre flyten og sykle tid uten først å diagnostisere hele spekteret av muligheter. Engasjere en konsulent eller intern spesialist som er godt bevandret i prosesskvalitet. En prosessingeniør eller kvalitet spesialist vil bruke verktøy og tilnærminger som Toyota Production System, prosesskartlegging, dmaic / PDCA prosjektledelse metodikk og tilhørende verktøy for å kartlegge alle ineffektive prosesser og legge til rette for brainstorming av prosessforbedringsprosjekter.

Klinisk-Financial Alignment

Et område hvor pasientflyt bryter ned er når to forskjellige disipliner må kjøre prosesser i parallell. For eksempel, i mange akuttmottak, de kliniske personalet har en triage, behandling og innleggelse-vurderingsprotokoll som følger et meget stramt manus. Men registrering og økonomisk-rådgivning lagene har sine egne prosesser for å klare å sikre riktig demografiske og forsikring datainnsamling. En prosess som justerer kliniske og økonomiske behov i en enkelt harmonisk flyt kan redusere unødvendige forsinkelser og holde pasienter flyter jevnt.

Administrere med data

Mange veteran ledere feste med det de vet. Selv om disse oppfatningene er ofte verdifulle, er næringen i endring på en rask klipp, så avhengig av anekdoter for å forbedre ytelsen er ikke nyttig. I stedet engasjere seg i en robust data-innsamling innsats, som involverer et tverrfaglig team for å vurdere de aktuelle inntekts syklus, gjennomstrømming og kliniske-utfall beregninger. Bringe inn en erfaren data gruvearbeider hjelper ofte identifisere lavthengende frukt eller tidligere usett sammenhenger som kan være en rask og enkel løsning som umiddelbart øker ytelsen.

Fjerne barrierer og Omrutinger

Barrierer og handoff er de to banes av alle helsetjenester bedriften. Kommunikasjonsprotokoller for flytting pasienter fra avdeling til avdeling langs kontinuum av omsorg er avgjørende. Det nytter ikke, for eksempel, for legevakten for å ha benchmark ytelse på gjennomstrømming bare å holde pasienter i seks timer i et holdingselskap seng før de kan tas opp. Likeledes, utforske barrierer som er presentert av pasienter og familier, inkludert en omfattende strategi for å redusere unødvendige økonomiske og psykososiale forsinkelser som en mangel på transport eller forsinkelser i resept behandling. Saken-ledelsen kan spille en sterk rolle i denne prosessen.

Rapid Sykling Bipolar lidelse Prognose

Rask sykling refererer til bryteren fra manisk høy til depressive lav som oppstår hos pasienter med bipolar lidelse. Forskning tyder på at den beste behandling for rask sykling er stemningsstabiliserende.

Manisk

Halvparten av den raske sykling er mani. Under maniske episoder, kan en person ha oppblåste utsikt over seg selv. Han vil ofte engasjere seg i tvangsmessig atferd som shopping, sex og gambling. En person i mani trenger lite søvn og vil ha problemer med å tilpasse avslappende omgivelser. Han kan være svært farlig og kan sette seg selv i fare uten å vite det.

Depresjon

Den andre halvparten av rask sykling er depresjon scenen. Under depresjon, vil en person vise et tap av interesse i livet. Hun kan ha søvn og spise forstyrrelser. Hun ofte vil ha en opptatthet med døden eller selvmord. Hun trekker seg ofte fra hennes sosiale forpliktelser.

Rapid Cycling

Rask sykling er ofte forvirrende for dem å observere person med bipolar lidelse. Til tider kan den person vises en måte og, veldig snart etter, ser helt annerledes. Dette er kjennetegn på rask sykling.

Behandling

Forskning tyder på at folk i rask sykling bør behandles med stemningsstabiliserende slik at de kan bryte den onde sirkelen. Noen stemningsstabiliserende inkluderer litium, valproat og lamotrigin.

Velge en Medisinering

Mange faktorer bør vurderes når du velger en medisinsk behandling for bipolar rask sykling. Disse faktorene omfatter om majoriteten av symptomene er manisk eller depressiv, om prisen er en faktor, og hvis pasienten er bekymret for vektøkning.

Slik Kombiner Lamictal og Topimax

Slik Kombiner Lamictal og Topimax


Lamictal og Topimax er både krampestillende medisiner som brukes til å forebygge anfall hos epileptikere. Men begge medikamenter også kan bli brukt til å behandle andre tilstander, slik som bipolar forstyrrelse. Begge medisiner fungere som stemningsstabiliserende for mange mennesker med bipolar lidelse. Spesielt kan Topimax være foreskrevet for folk som ikke har hatt flaks med andre behandlinger for sin lidelse og de som lider av rapid-cycling bipolar lidelse. Lamictal fungerer også som en stemning stabilisator og er også gunstig for de som heller ikke har svart på andre stemningsstabiliserende medikamenter. I motsetning til andre medikamenter i denne klasse, betyr Lamictal vanligvis ikke indusere problematiske bivirkninger. Lamictal og Topimax blir noen ganger brukt sammen for å behandle bipolar lidelse. Lamictal har mer av en antidepressiv effekt enn side gjør topiramat, noe som er grunnen til at de kan anvendes sammen.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Ha en full fysisk gjort, inkludert blod og urinprøver. Dette er viktig som skjoldbrusk lidelser og endokrine lidelser bør utelukkes, da de kan forverre stemningslidelser.

Diskuter med og få en behandlingsplan fra legen din. En spesifikk behandlingsplan er nødvendig når du planlegger å ta Lamictal og Topimax sammen. Skaff resepter for både medisiner fra legen din. Det er sannsynlig at legen vil starte på Lamictal først, så du må starte med en lav dose og jobbe deg opp til riktig dose.

Begynn å ta Lamictal samtidig daglig. Den tiden skal ha blitt bestemt av legen din. Det er generelt tatt enten første om morgenen eller først i kveld. Følg doseringsanvisningen nøyaktig. Din dose vil trolig økes en gang per uke av legen din til du er på ønsket område.

Diskuter når og hvordan du blir å ta Topimax med legen din. Han vil gi deg råd om hvorvidt du bør ta det med Lamictal, eller på et annet tidspunkt på dagen. Kroppen din kan reagere forskjellig på Topimax enn det gjør til Lamictal.

Begynn å ta Topimax slik legen din. Hold styr på hvordan det gjør du føler. Hvis du føler deg mer sliten ta Topimax i tillegg til Lamictal, la legen få vite og eksperimentere med å ta det på et annet tidspunkt på dagen. Gjør det samme hvis du finner ut at det gjør deg mer våken.

Hint

  • Hvis du savner en dose av enten medisiner, ta den så snart du husker det.
  • Hold medisiner i en pille holder som er merket med dagene i uken for å hjelpe deg å holde styr på pillene.
  • Angi en påminnelse på din mobiltelefon eller datamaskin slik at du vet at det er på tide å ta Lamictal og Topimax.
  • Oppsøk lege umiddelbart dersom symptomene dine forverres eller du føler deg suicidal.
  • Kontakt legen din dersom du opplever noen form for utslett.
  • Ikke plutselig slutte å ta Lamictal eller Topimax uten legens godkjennelse.

Manisk depresjon Tegn og symptomer

Manisk depresjon er en mental sykdom ofte referert til som bipolar lidelse. Det er preget av en person opplever dramatiske svingninger som har evnen til å bringe hennes humør fra en tilstand av nær eufori til en av intens depresjon. Disse endringene i humør kan vare i uker og måneder, og ifølge Mayo Clinic nettsted, er frekvensen av selvmord blant personer med manisk depresjon høy. Tegn og symptomer på manisk depresjon varierer i henhold til hvilken ende av spekteret personen som lider av sykdommen går gjennom.

Euphoria

De følelsesmessige oppturer forbundet med manisk depresjon omfatter en rekke symptomer. Den ene er en følelse av eufori der personen har en generell følelse av velvære og lykke. Folk som viser symptomer på den maniske fasen av sykdommen kan være svært optimistisk og har en over-verdsatt selvtillit. Snakker raskt og ha tanker som synes å være racing gjennom hodet er andre tegn på at noen med manisk depresjon er i manisk fase.

Maniske symptomer

De som blir berørt av den maniske fasen av bipolar lidelse kan ofte vise dårlig dømmekraft i sitt personlige liv. Noen med dette problemet kan gå ut på å bruke sprees som forlater dem i monetære problemer. Det kan være en stigning av seksuell stasjonen som fører til risikoatferd. Personen kan bli ekstremt målrettet, men satt i baren så høyt at det ikke er realistisk eller oppnåelige. Enkeltpersoner kan være lett opphisset og opptre aggressivt overfor andre med liten eller ingen provokasjon. Konsentrerer kan være nesten umulig for noen med disse maniske symptomer, og han vil bli lett distrahert. Folk vil ofte gi avkall på å få nok søvn og noen vil slå til narkotikamisbruk i et forsøk på å holde sine euforiske følelser, så lenge de kan. Personer som lider av disse symptomene vil ikke innse at noe er utenom det vanlige.

Depresjon

Depresjonen slutten av manisk depresjon symptomer er eksemplifisert ved en generell følelse av tristhet og fortvilelse. Dette håpløshet kan føre til selvmordstanker som kan noen ganger blir påvirket, vellykket eller ikke. Skyld og angst kan følte og problemer med fallende og bor sover er ikke uvanlig. Noen av de andre tegn og symptomer på depresjon som kommer med bipolar lidelse er tretthet, kronisk smerte fra noen kjent kilde, manglende appetitt og slapphet som ser den enkelte har ingen interesse i det hele tatt i å gjøre noe.

Andre symptomer

Når en person med manisk depresjon har fire humørsvingninger eller mer innenfor en enkelt 12-måneders tidsramme da han sies å lide av rapid-cycling bipolar lidelse. Skiftet i stemninger kan skje raskt; i noen tilfeller denne forskyvning vil finne sted i så lite som noen få timer. Mixed-state bipolar lidelse er en tilstand der symptomene på depresjon og mani skje på samme tid. Når mani eller depresjon episoder blir ekstreme så er det mulig at den lidende kan løsne fra det som er ekte. Hallusinasjoner og vrangforestillinger kan da oppstå.

Typer

Bipolare lidelser er kategorisert i to ulike hovedtyper. Bipolar I lidelse er diagnostisert når en person har hatt minst én episode av maniske symptomer. Depresjon kan også bli observert, men det trenger ikke nødvendigvis å være. Bipolar II lidelse er den medisinske termen når noen viser depresjon sammen med minst én manisk episode. Imidlertid vil mani ikke være til det ekstreme, og personen vil være i stand til i de fleste tilfeller å fungere i samfunnet med det. Dette er kjent som hypomani. Under bipolar II lidelse depresjon vil vare vesentlig lenger enn de periodene av manisk oppførsel.

Store ting du må vite om bipolar lidelse

Bipolar lidelse, som er noen ganger referert til som manisk depresjon, er en langvarig psykisk lidelse preget av distinkte, uforutsigbare humør episoder. Bipolare lidelser kan behandles med medikamenter og terapi.

Årsak

Ifølge National Institute of Mental Health, er bipolar lidelse sannsynlig å være forårsaket av en kombinasjon av faktorer. Hjernens kjemi, genetikk og miljø kan alle bidra til bipolar lidelse.

Typer

Bipolar I, Bipolar II, cyclothymic lidelse, blandet bipolar lidelse og rapid-cycling bipolar lidelse er de forskjellige typer av bipolar lidelse. Hver typer innebærer en viss grad av maniske og depressive episoder.

Manic

Symptomer på en manisk episode inkluderer altfor glad eller opphisset humør og atferd. Andre symptomer kan være rask snakking, racing tanker, oppblåst selvbilde og impulsiv atferd.

Depressiv

Depressive episoder vanligvis innebære en deprimert, trist eller uten håp humør. Andre symptomer kan være tretthet, irritabilitet, endringer i spise- og søvnmønster og selvmordstanker.

Behandling

Stemningsstabiliserende medikamenter, for eksempel Litium, antidepressiva, som Prozac og Zoloft, og atypiske antipsykotika som Zyprexa, er blant de legemidlene som brukes til å behandle symptomer på bipolar lidelse. Psykoterapi kan hjelpe mennesker med bipolar lidelse takle, og elektro-krampaktige terapi kan brukes hvis medisiner og psykoterapi er ineffektive.

Advarsel

Ifølge National Institute of Mental Health, er rusmisbruk vanlig blant de med bipolar lidelse. Personer med bipolar lidelse kan forsøke å medisinere seg selv med narkotika og alkohol, men slike stoffer kan også forverre bipolare symptomer.

Nivåer av Bipolar

Nivåer av Bipolar


Bipolar lidelse, også kalt manisk depresjon, innebærer episoder av mani alternerende med episoder av depresjon. Svinger mellom oppturer og nedturer kan være veldig brå og ekstreme.

Bipolar I lidelse

Pasienter diagnostisert med bipolar I lidelse opplever perioder med alvorlig depresjon og full blåst mani. Maniske symptomer inkluderer oppblåst selvbilde, hyperaktivitet, racing tanker og hensynsløs atferd.

Bipolar II Disorder

Personer med bipolar II lidelse har episoder av alvorlig depresjon og hypomani, som er en mildere form for mani. Hypomane individer kan virke lett distrahert, irritert og opphisset.

Cyklotymi

Cyklotymi er den mest mild av de bipolare forstyrrelser. Pasienter lider av sykliske humørsvingninger av hypomani og mild depresjon.

Andre Bipolar Disorders

Rapid cycling bipolar lidelse involverer minst fire humørsvingninger innen ett år. Pasienter med blandet tilstand bipolar lidelse lider maniske og depressive symptomer samtidig.

Betraktninger

Mens bipolar I lidelse rammer omtrent samme antall menn og kvinner, er bipolar II lidelse mer vanlig hos kvinner. Bipolare lidelser begynner vanligvis når pasienter er mellom 15 og 30 år gammel.

Symptomer på Bipolar lidelse hos menn

Bipolar lidelse er en medisinsk tilstand som kalles en depressiv lidelse. Det påvirker hjernens kjemi og funksjoner. Fordi den gjør det, har det ulike resultater avhengig av den enkelte. Alminnelighet av bipolar lidelse tvers av pasienter, er at det er preget av episoder av mani og depresjon. Måten disse pasientene handle, føle eller tenke er alle avhengige av hvilken type bipolar lidelse, hjernens kjemi, og pasientens kjønn.

Mania Symptomer

De maniske episoder av bipolar lidelse stille ut følgende symptomer: hyperaktivitet, opptrer impulsivt, konsentrasjonsvansker, racing tanker, oppblåste selv meninger, overdreven snakke, og mindre behov for søvn

Symptomer på depresjon

De depressive episoder av bipolar lidelse utstillings følgende symptomer: følelsen trist, engstelig, håpløs, eller negativ for en betydelig periode, problemer med å huske eller konsentrere seg om ting, vanskelig å gjøre valg, mangel på glede for vanlige aktiviteter, spise og sove endringer mønster og selvmordstanker.

Assosierte symptomer

Ifølge forskning som gjøres tilgjengelig gjennom den amerikanske Library of Medicine og National Institute of Health, vil menn med bipolar lidelse oftere har problemer med - og viser tegn på - rusmisbruk, spesielt under maniske episoder.

Effekter

Atferdsmønstre og humørsvingninger symptoma av bipolar lidelse er ofte oppfattes galt av menn for å være en karakterbrist eller tegn på svakhet, resultatet av noe som fører færre menn til å forfølge riktig diagnose og behandling.

Misforståelse

Bipolar lidelse oppstår like ofte hos menn som det gjør hos kvinner.

Rapid Cycling

Rapid cycling bipolar lidelse (symptomatisk preget av fire eller flere manisk-depressive episoder inntreffer innen ett år) er mer vanlig hos menn enn det er hos kvinner.

Typer bipolare episoder

Bipolare lidelser er preget av to hovedtyper av episoder eller faser, oppturer og nedturer. Disse stemningslidelser alternere mellom symptomer på mani (høyder) og depresjon (lows.) Det er variasjoner i typer episoder som skiller de fem ulike typer bipolare lidelser.

Rapid Cycling Episode

Noen mennesker lider av bipolar ha raske sykkel episoder. Med rask sykling en person har korte episoder som varer noen timer til noen dager med vekslende maniske og depressive symptomer.

Blandet episode

Blandede episoder ikke skjer med de fleste som har bipolar lidelse. I denne tilstand en person har manisk og depressive symptomer på samme tid.

Depressive episoder

Under en depressiv episode en person er på sitt laveste. Han har lav selvfølelse, føles håpløst, mangler energi og interesse i normal rutine, og kan selv tenke på selvmord.

Manisk episode

En manisk episode har en person føler energisk, euforisk og produktiv. Personen kan også være hensynsløs og aggressiv.

Hypoman episode

Dette er en mild versjon av mani. Disse symptomene oppstår vanligvis i bipolar type 2. er det også mulig i en rask sykling.

Om Bipolar Mood Disorder

Bipolar stemningslidelse er det nyeste begrepet for manisk depresjon, og er preget av alvorlige humørsvingninger som fører til selvmordstanker, mani, irritabilitet og depresjon. Det er en alvorlig kjemisk ubalanse som fører til fysisk og psykisk skade.

Historie

Ifølge Mental helse er viktig, forskere nylig endret manisk depresjon navn til bipolar stemningslidelse å bedre gjenspeile hva det er. Folk tidligere forvekslet det som en depresjon lidelse.

Årsak

Unormal hjerneaktivitet forårsaker bipolar lidelse. En traumatisk hendelse, kan stress, eller genetikk utløse unormal funksjon av nevrotransmittere i hjernen.

Betydning

Bipolar lidelse er en alvorlig psykisk lidelse. Risikoen omfatter selvmord, skade på andre og selv lemlestelse.

Typer

Det finnes flere typer av bipolar stemningslidelse anerkjent av det vitenskapelige samfunn, rangert etter alvorlighetsgrad. Det inkluderer Cyclothymic, Bipolar I, Bipolar II, og Rapid Cycling Disorder.

Misforståelse

Folk ofte feil bipolar stemningslidelse for PMS, eller tenåringer bare utagering. Mange er ikke diagnostisert før i voksen alder på grunn av disse misforståelsene.

Typer Manic Depression

Typer Manic Depression


Bipolar lidelse, også kjent som manisk-depressiv lidelse, er en invalidiserende stemning lidelse preget av ekstreme humørskifter. Mania symptomer inkluderer risikoatferd, økt energi, racing tanker, pratsomhet og overmot. Symptomer på depresjon inkluderer følelser av håpløshet, verdiløshet eller skyld, tap av energi, konsentrasjon eller interesse for mennesker og aktiviteter, og tanker om døden eller selvmord.

Bipolar I og Mania

Bipolar I og mani er preget av både maniske og depressive episoder. De maniske episoder vanligvis involverer svært risikofylt atferd og sykehusinnleggelse kan bli nødvendig.

Bipolar II og Hypomani

Hvis du har bipolar II og hypomani, vil du lider av alvorlig depresjon med mild mani (hypomani). Selv om noen ganger tenkt på som en "mildere" form for bipolar lidelse, selvmordsraten blant personer med bipolar II er ganske høy.

Cyclothymic Disorder

Hvis du har cyclothymic lidelse, vil humøret svinge mellom hypomani og mild depresjon. Cyclothymic lidelse er ikke så alvorlig som bipolar I og II, men det kan til slutt føre til bipolar I.

Rapid Cycling

Vanligvis, hvis du har bipolar lidelse vil du oppleve et gjennomsnitt på åtte til ti maniske og depressive episoder i din levetid. Rapid cycling er preget av stadig hyppigere humørsvingninger, og kan innebære skifter fra lav til høy flere ganger på en enkelt dag.

Blandet episode

En blandet episode er en samtidig forekommende episode av mani og depresjon; denne farlige fusjon plasserer lidende på en høy risiko for selvmord.

Bipolar lidelse symptomer hos kvinner

Bipolare lidelser har kroniske humørsvingninger som viktigste symptom. Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker bipolare lidelser, men ulike faktorer kan bidra til denne psykiske lidelser, inkludert hormonelle endringer og hjernens kjemi endringer. Symptomene er forskjellige med hver kvinne, om en ungdom eller voksen, på grunn av disse varierende biokjemikalier.

Mani

Høyder av bipolar er utstilt ved høye nivåer av energi, følelser av optimisme og eufori. Under den maniske fasen, har en kvinnelig selvtillit og er ofte svært produktiv.

Depresjon

Det er lows i bipolar lidelse. Med depresjon, kvinner føler seg trist, kan gråte uten grunn og sove for mye, men likevel føler deg sliten.

Hypomani

En bipolar lidelse er kjent som bipolar type 2. I denne lidelse, har personen hypomanisk istedenfor maniske episoder. Med hypomani, det er mindre ekstreme høyder.

Rapid Cycling

Hos kvinner med rask sykling, symptomer på mani og depresjon raskt alternere. Hver fase kan vare noen timer eller dager.

Blandet State

En blandet episode har manisk og depressive symptomer på samme tid. Kvinner som opplever dette kan føle seg trist, men også har mye energi.

Tegn på Manic Depression hos barn

Tegn på Manic Depression hos barn


Manisk depresjon, ofte kalt bipolar lidelse, er en stemning lidelse som er preget av emosjonelle, mentale, fysiske og atferdsmessige oppturer og nedturer. Manisk depresjon hos barn er ganske vanlig i dag, og barn yngre enn 5 er selv blir diagnostisert med denne lidelsen. Selv om symptomene på manisk depresjon kan være alvorlig, er dette psykisk lidelse behandles. Manisk depresjon symptomer ofte vises forskjellig hos barn enn hos voksne, noe som gjør det viktig å lære mer om tegn på manisk depresjon hos barn.

Mani

Barn med manisk depresjon ofte opplever maniske episoder, som er perioder med ekstrem oppstemthet eller intens agitasjon kombinert med høye nivåer av energi. Barn i en manisk fase kan snakke for mye eller høyt og krever lite søvn og mat. Disse periodene av spenning kan gjøre bipolare barn synes hyperaktive, impulsive, uoppmerksom og lett distrahert. I alvorlige tilfeller kan maniske barn opplever symptomer på psykose, inkludert vrangforestillinger og hallusinasjoner.

Depresjon

Manisk depresjon hos barn innebærer også episoder av depresjon, som er perioder med vedvarende eller ekstrem tristhet eller irritabilitet kombinert med lavt energinivå. Tegnene på depresjon hos en bipolar lidelse er lik de som er involvert i alvorlig depresjon. Disse symptomene kan omfatte en markant nedgang i appetitt, konsentrasjonsnivåer og interesse for vanlige aktiviteter. Mens noen barn ønsker å sove mye i løpet av en depressiv fase, andre har en hard tid å sove i det hele tatt. Barna kan føle seg hjelpeløs, håpløs og verdiløs.

Rapid Cycling

I motsetning til et flertall av bipolare voksne, barn med manisk depresjon har en tendens til å ha stemninger som sykler veldig raskt og sterkt. De kan oppleve en rekke episoder av depresjon og mani i løpet av en dag. Denne rask sykling kan føre til at manisk depressiv pasient å være kronisk irritabel, og likevel de kan være svært rolig og behagelig å være rundt når de er i mellom sykkel perioder. Et barn med manisk depresjon kan selv oppleve blandet sykling, som er når symptomer på både mani og depresjon forekommer samtidig.

Betraktninger

Av og til symptomene på manisk depresjon først dukke opp i løpet av barndom. Små barn med bipolar lidelse vanligvis viser tegn på uberegnelig søvnmønster, separasjon angst eller ekstrem raseri. Småbarn med denne lidelsen er tilbøyelig til å kaste intense raserianfall. Barn med manisk depresjon ofte lider av andre medisinske tilstander i tillegg til bipolar lidelse, inkludert oppmerksomhet underskudd hyperaktivitet (ADHD), opposisjonell atferdsforstyrrelse (ODD) Tourettes syndrom og schizofreni. Mange barn med diagnosen ADHD kan faktisk være lider av manisk depresjon, og sentralstimulerende midler som er foreskrevet for ADHD kan utløse en manisk tilstand eller suicidale tendenser.

Onset

Mange barn først oppleve manisk depresjon symptomer etter en traumatisk hendelse, spesielt død av en kjær. Senere bipolare episoder kan også utløses av stress eller blir verre når barnet føler seg engstelig. Kvinnelige unge kan oppleve sin første episode av mani eller depresjon med starten av menstruasjon, og manisk depresjon symptomer kan variere i alvorlighetsgrad i henhold til hvor hun er i sin månedlige syklus.

Behandlinger

Tidlig behandling og intervensjon er virkelig den eneste måten at barn med manisk depresjon kan oppnå stabilitet og normalitet i livet. Behandling for manisk depresjon hos barn omfatter nesten alltid foreskrevne medisiner, vanligvis en slags stemning stabilisator som litium eller antidepressiva som Paxil eller Zoloft. Psykoterapeutiske behandlinger kan hjelpe en bipolar barn, og leger ofte anbefaler terapi for hele familien. Støttegrupper har bipolare barna en sjanse til å snakke med andre pasienter og dele mestringsteknikker og suksesshistorier.

Manifestasjoner av en bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en alvorlig emosjonell tilstand preget av brede og noen ganger bewildering humørsvingninger. Pasienten lider av sykluser, med perioder med manisk energi etterfulgt av dype depressive trau, som kan ha en alvorlig innvirkning på hans personlige og profesjonelle liv. Bipolar lidelse springer ut fra en rekke mulige kilder - genetiske, biokjemiske, miljømessige eller en kombinasjon av de ovennevnte - og det kan ta tid å få øye på i noen tilfeller. Forskere ved Mayo Clinic og andre steder har jobbet for å identifisere ulike manifestasjoner av tilstanden, det for å gjøre publikum mer oppmerksom på dem.

Maniske manifestasjoner

Under pasientens manisk periode, er hans humør og energinivå ekstremt forhøyet. Han viser tegn til økt optimisme - grenser på dårskap til tider - og en emosjonell eufori som ofte følger med forbedret selvfølelse. Han er mer villige til å ta risiko, kan han vise en manglende evne til å konsentrere seg, og han ofte hopper fra ett tema til et annet svært raskt. Han kan ta på seg en overdreven antall prosjekter eller delta i unsound pengeforbruk hvis han har midlene. Fysisk aktivitet går veien opp, og pasienten ser ut til å trenge mindre søvn enn han normalt ville. Pasienten kan også bli snappish og irritabel til tider, selv om hans humør nivåer forbli høy.

Hypomani

Hypomania er beskrevet som en mindre alvorlig form av pasientens manisk syklus. Stemningen høyde er ikke fullt så høy, irritabilitet nivåer forbli håndterlig og pasienten er bedre i stand til å fullføre daglige oppgaver. Hypomane episoder vanligvis ikke vare så lenge som fullt Boret maniske episoder, vanligvis bare noen få dager.

Depressiv manifestasjoner

Den maniske fasen uunngåelig gir vei til den depressive fase, der pasienten blir en tilsynelatende annen person. Energi forsvinner i ansiktet av slapphet og tretthet, forsterket av følelser av håpløshet og fortvilelse. Pasienten mister ofte interessen tidligere hyggelige aktiviteter, og kan uttrykke tegn på angst eller skyldfølelse. I verste fall kan dette føre til selvmordstanker.

Blandede State manifestasjoner

I noen tilfeller kan pasienten vise tegn på begge mani, og depresjon samtidig. Dette er vanlig hos barn som lider av bipolar lidelse, og kan inkludere agitasjon, svingninger i appetitt, søvnvansker og en kombinasjon av negative tanker og manisk aktivitet. Selvmordsrisiko tendens til å øke med blandede statlige manifestasjoner.

Rapid Cycling

Hurtighet som bipolare pasienter bla gjennom hver fase kan gjøre det lettere å få øye på tilstanden ... eller vanskelig i det ekstreme. Generelt depressive manifestasjoner tendens til å vare lenger enn maniske manifestasjoner. I noen tilfeller har imidlertid pasienten hurtig-sykling bipolare lidelser, som betyr opplever fire eller mer alvorlige humør endringer innen ett år. Skiftene kan skje ganske raskt - noen ganger i løpet av en eneste dag - noe som gjør det lettere å få øye på de spesifikke manifestasjoner.

Bipolar lidelse hos ungdom

Bipolar lidelse påvirker alle aldre, også unge. Men symptomene på mani og depresjon kan ikke være lett gjenkjennelige i tenårene. Mange unge er lunefull på grunn av hormonelle endringer i puberteten og stress. Men de vekslende humør høyt og lavt humørsvingninger kan ha en dyp effekt på ungdom og gjøre livet vanskeligere

Typer

Det finnes fire typer bipolare lidelser. Bipolar 1 er den mest alvorlige formen. Bipolar 2 er en mildere form for Bipolar 1. Rapid cycling er når en person veksler raskt mellom oppturer og nedturer. En blandet episode har maniske og depressive symptomer samtidig. Ungdom kan lide av alle fire.

Mani

I de maniske episoder, er en tenåring hyperaktive og euforisk. Han kan føle seg uovervinnelig, og dette kan føre til hensynsløs atferd som bruker narkotika, drikke alkohol eller kjøre fort.

Depresjon

Under en depressiv episode en ungdom er sløv, trist og mangler energi. Hun har ingen interesse i hobbyer eller skoleaktiviteter. Det kan være tanker om selvmord.

Hypomani

I Bipolar 2 en person har hypomane episoder i stedet for maniske episoder. Dette symptomet har en tenåring følelsen god og optimistisk, men atferden er moderat og ikke forstyrrer dagliglivet.

Årsaker

Eksperter ikke vet hva som forårsaker dette stemningslidelse, men genetikk, biokjemi og miljømessige faktorer kan spille en rolle. Det er også bevis for at hormonelle endringer kan også bidra til humørsvingninger.