Digidexo.com

bakteriell cystitt

Hva er årsaken til cystitt?

Hva er årsaken til cystitt?


Blærekatarr er et begrep medisinske fagfolk bruker når det refereres til en betent blære. Begrepet kan også gjelde for betennelser som strekker seg inn i urinveiene. Blærekatarr kan være ganske smertefullt, og hvis den forblir ubehandlet kan føre til mer alvorlige helseproblemer for eksempel en nyre infeksjon. Det er tre hovedtyper av blærekatarr: community-anskaffet smittsomme bakteriell, sykehuservervet smittsomme bakteriell og ikke-smittsomme.

Community-Ervervet

Community-ervervet cystitt er en bakteriell infeksjon som oppstår i folk som ikke er i medisinske fasiliteter som et pleiehjem eller sykehus. Kvinner i alderen 30 og 50 år er mest sannsynlig at kontrakten en community-ervervet urinveisinfeksjon, primært gjennom seksuell omgang som kan introdusere bakterier inn i urinveiene. Menn over 50 år kan også lider av denne type blærekatarr skyldes en forstørret prostata, som kan blokkere flyten av urin.

Sykehus-Ervervet

Sykehus-ervervet blærekatarr er også en bakteriell infeksjon, og vanligvis skjer med pasienter i medisinske fasiliteter grunnet infeksjoner som fører til urinkateter som ofte utføres før operasjonen. De eldre i sykehjem som krever kateterisering som et middel til å drenere blæren kan også risikere urinveisinfeksjoner, som kan inflame blæren og føre til blærekatarr.

Ikke-smittsomme

Bakterielle infeksjoner er den primære årsaken når det gjelder inflammasjon i urinblæren, men her finnes flere ikke-infeksiøse årsaker til cystitt. Smertefull blære, også kjent som interstitiell cystitt, er en smertefull tilstand som rammer noen kvinner. Interstitiell cystitt er vanskelig å diagnostisere og behandle delvis fordi årsaken er foreløpig ikke kjent. Visse typer medikamenter kan forårsake blærekatarr. Strålebehandling og kjemoterapi kan forårsake ikke-infeksjoner blærekatarr. Personer som er sensitiv eller allergisk mot visse felles kjemikalier som kan være til stede i såper, sjampoer eller feminine hygieneprodukter kan utvikle blærekatarr. Noen andre medisinske tilstander slik som endometriose, lupus og tuberkulose kan også betennelse i blæren.

Seksuell aktivitet

Samleie kan introdusere bakterier inn i urinrøret. Denne bakteriell infeksjon kan spre seg til blæren og resultere i en urinveisinfeksjon og smertefull inflammasjon av blæren. Men ikke alle blære infeksjoner er et resultat av seksuell aktivitet. Kvinner som ikke er seksuelt aktiv kan fortsatt kontrakt en bakteriell infeksjon i nedre urinveier, noe som kan føre til blærekatarr.

E. Coli

Den Escherichia coli-bakterier, ofte referert til som E. coli, er den primære årsak til bakteriell cystitt. Denne typen bakterier er felles for den kvinnelige kjønnsorganene. Bakteriell cystitt er vanligvis behandles med, og svarer godt til, antibiotika. Imidlertid er nyere stammer av E. coli-bakterier som frem synes å være mer motstandsdyktige mot vanlige antibiotika, og viser seg å være mer vanskelig å behandle. Pasienter som lider av noen form for blærekatarr bør rådføre seg med lege for riktig behandling.

Hva er Honeymoon cystitt?

Hva er Honeymoon cystitt?


Bryllupsreise cystitt er dagligdags navn på en blære eller urinveisinfeksjon (UVI). Cystitt er den vanligste UTI og den nest hyppigste infeksjon i kroppen. Den blir ofte referert til som bryllupsreise cystitt fordi hyppig seksuell aktivitet er en ledende årsak til blæreinfeksjon. Selv om det kan være irriterende og smertefull, er blærekatarr en lett treatable tilstand.

Definisjon

Blærekatarr er den medisinske termen som beskriver betennelse i blæren. Det finnes et par typer av blærekatarr som kan utvikle seg fra seksuell aktivitet. Traumatisk cystitt utvikles på grunn av knusing av blæren. Dette kan oppstå fra kraft eller hyppig seksuell aktivitet. En annen type er bakteriell cystitt, den vanligste diagnosen form av blærekatarr. Bakteriell cystitt utvikles når Escherichia coli (E. coli) blir innført i blæren gjennom urinrøret under samleie eller på grunn av dårlig hygiene. Når bakterier inn i urinveiene, utvikler en infeksjon og det blir irritert og betent.

Symptomer

Det er flere symptomer assosiert med blærekatarr, inkludert smerte eller en brennende følelse ved vannlating, skyet eller sterkt luktende urin, konstant trang til å urinere, smerter eller trykk i bekken-området og en lavgradig feber. En eller flere av disse symptomene kan være en indikasjon på en blære infeksjon. Ring legen din ved første tegn på blærekatarr. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen spres gjennom urinveiene til nyrene. Nyre infeksjoner er mye mer alvorlig og kan føre til permanent skade nyrene.

Diagnose

Blærekatarr er diagnostisert av urinanalyse eller med en urin kultur. Begge prosedyrer er smertefri og bare innebære å tilby en urinprøve for din lege. Urinprøven er analysert for tegn på infeksjon. Hvis bakterier eller hvite blodceller er til stede, betyr det infeksjon. En urin kultur kan bestilles hvis en mer komplisert infeksjon mistenkes eller hvis symptomene ikke svarer godt til den første runden av behandling, som vanligvis er et antibiotikum.

Behandling

Hvis en infeksjon har utviklet, er antibiotika foreskrevet for å kontrollere bakterievekst. Antibiotika arbeide raskt for å rydde opp blærekatarr. Selv om symptomene er forsvunnet, er det nødvendig å fullføre alle av medisiner for å hindre gjenvekst av bakteriene. Leger kan også foreskrive Phenazopyridine, et kjemikalie som brukes til å lindre smerter forbundet med blærekatarr.

Forebygging

Det er flere måter å hindre bryllupsreise cystitt. Den mest effektive måten er å urinere og forsiktig vaske underlivet rett etter samleie. Dette vil fjerne eventuelle bakterier før de har mulighet til å vokse. Andre tips inkluderer tørke forfra og bakover etter bruk av badet for å holde bakterier kommer inn i urinrøret, drikke rikelig med væske og urinerer ofte. Holding urin i for lange perioder av gangen kan oppmuntre bakterievekst. Å drikke tranebærjuice eller ta tabletter som inneholder proantocyanidin kan også redusere risikoen for blærekatarr.

Blå-grønne alger og interstitiell cystitt

Blå-grønne alger og interstitiell cystitt


Interstitiell cystitt er en kronisk og smertefull tilstand som påvirker blæren. Det forekommer hovedsakelig hos kvinner, men er også funnet i menn; det er lett å skille fra bakteriell cystitt, siden det ikke er forårsaket av en organisme, men heller betennelse med ingen åpenbare årsak. Fordi årsaken er ikke fastslått, behandling og helbredelse er vanskelig. Men noen rapporter tyder på at quercetin kosttilskudd avledet fra blå-grønne alger kan hjelpe tilstanden.

Interstitiell cystitt

Symptomer på interstitiell cystitt er varierte, men vanlige symptomer inkluderer blæren manglende evne til å holde mye urin, noe som resulterer i ekstremt høy frekvens på vannlating, kanskje trenger på badet så mange som 50 eller 60 ganger på en dag. Smerten oppleves av lider har ført til tilstanden som kalles Smertefull blære. Sykdommen er ofte feildiagnostisert fordi symptomene ligner mange andre bekken klager og lang levetid på sine udiagnostiserte symptomer kan føre til depresjon i lider. Det finnes ingen kur som sådan, og behandling kan bare lette symptomer.

Quercetin

Noen placebokontrollerte studier utført av Floyd Katske, MD, Daniel A. Shoskes, MD, Mark Sender, MD, Ray Poliak, MD, Kim Gagliano, LVN og Jacob Rajfer, MD har vist at quercetin tilskudd kan være effektive i behandling av symptomer av interstitiell cystitt og lignende tilstand prostatitt. Quercetin er en bioflavonoid funnet i blå-grønne alger, så vel som andre plantekilder. Flavonoider er plantepigmenter som ikke bare produserer insekt-tiltrekke farge avgjørende for pollinering, men også beskytte anlegget fra bakterier og soppangrep, samt insekter. Quercetin har vist seg å ha antioksidantegenskaper, antivirale og anti-inflammatoriske egenskaper, og er markedsført for en rekke helsemessige problemer, inkludert allergi og inflammasjon.

Blågrønnalger

Quercetin kosttilskudd er vanligvis hentet fra en blå-grønn algekilde. Blå-grønne algearter (også kjent som cyanobakterier) er svært mange, og mange tusen varianter av cyanobakterier eksisterer. Disse inkluderer chlorella og spirulina, som begge er populært solgt som kosttilskudd. Chlorella og spirulina er spioneringen som "supermat" på grunn av sin høye nivåer av vitaminer, mineraler og andre viktige sporstoffer. Imidlertid, alger i sin naturlige form inneholder ikke nivået av quercetin nødvendig for å produsere helseeffekter hos mennesker.

Behandling

I henhold til en behandlings patent utstedt i 2008 for forskning av en vitenskapsmann Floyd Katske, interstitiell cystitt kan behandles med en kombinasjon av aktive substanser basert primært på quercetin, sammen med enzymene papain og bromelain (ekstrahert fra papaya og ananas, henholdsvis). Katske sier at quercetin & rsquo; s handling på interstitiell cystitt er anti-inflammatorisk og ser ut til å redusere smerte og hevelse i blæren. Rapporten understreker at quercetin alene ikke absorberes godt og er funnet å være ineffektiv uten tilsetning av fordøyelsesenzymer, som optimaliserer gut absorpsjon.

Kosttilskudd

De som lider av interstitiell cystitt kan godt dra fordel av quercetin kosttilskudd, særlig når det tas i kombinasjon med papain og bromelain. Det er imidlertid hevdet at quercetin ikke viser helsemessige fordeler når det tas i små mengder til stede naturlig i matvarer, inkludert hav grønnsaker, og vil bare hjelpe når det tas i supplement form. Siden quercetin ikke er veldig godt absorbert, er det liten grunn til å konsumere rå tang eller blå-grønne alger kosttilskudd i jakten på quercetin.

Hjelp til cystitt

Cystitt, eller blære betennelse, er en smertefull tilstand som forårsaker mild til ekstrem betennelse og smerter i blæren. Tidlig behandling er viktig fordi betennelsen fører til infeksjon, som kan infisere de nærliggende nyrer. Blærekatarr er ofte karakterisert som bakteriell eller interstitiell - bakteriell er forårsaket av bakterier infiserer blæren, mens interstitiell cystitt 'opprinnelse er fortsatt under etterforskning av forskere. Hver type cystitt styres gjennom medisiner og terapi.

Bakterielle Blærekatarr Behandlinger

Bakteriell cystitt er behandlet ved hjelp av antibiotika og smertestillende medikamenter. Ifølge blære og tarm Foundation, antibiotika stoppe blærekatarr ved erradicating bakteriene som forårsaker infeksjonen. Smertestillende medikamenter, for eksempel ibuprofen og paracetamol, bidrar til å redusere smerter forårsaket av blærekatarr, slik som ømhet i nedre del av ryggen eller magen.

Interstitiell cystitt: Blære Therapies

Interstitiell cystitt behandles ved å redusere eller eliminere sine symptomer. Nåværende behandlinger tilgjengelig inkluderer teknikker som fyller blæren, kalt blæren oppblåsthet og blære instillasjon. Blæren oppblåsthet utføres ved å fylle blæren med en gass eller væske, utspilende blæren. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), forstyrrer dette med smerte signaler, redusere smerte forårsaket av interstitiell cystitt. Blære installasjon reduserer inflammasjon og reduserer smerte ved midlertidig å fylle blæren med dimetylsulfoksyd (DMSO) i 10 til 15 minutter. Løsningen blir tømt ved vannlating. Begge behandlinger kan redusere symptomene på interstitiell cystitt i løpet av to til fire uker.

Interstitiell cystitt: Elektrisk nervestimulering

En annen behandling som brukes til å behandle interstitiell cystitt er elektrisk nervestimulering, som stimulerer nerve som fører til blæren. Enheten er plassert på nedre del av ryggen eller over skambenet og leverer elektriske pulser gjennom huden, øker blodstrømmen til blæren og utløser utgivelsen av kjemikalier som blokkerer cystitt smerte. Anordningen kan også plasseres i skjeden eller endetarmen. Bedring i symptomer oppstår innen tre til fire måneder.

Interstitiell cystitt: Medisiner

Muntlig medisiner, både reseptbelagte og over-the-counter (OTC), kan bidra til å redusere smerter og betennelse forbundet med interstitiell cystitt. Den eneste FDA-godkjente stoffet for behandling av interstitiell cystitt er pentosanpolysulfat natrium, som klarner opp symptomene i løpet av seks måneder.

OTC medisiner som aspirin og ibuprofen, også redusere mildt ubehag og smerte. For sterkere smerter og betennelser, kan tricylic antidepressiva og paracetamol bidra til å redusere smerte.

Hva er behandlingen for cystitt?

Blærekatarr er en blære infeksjon som oppstår mye oftere hos kvinner enn menn. Tilstanden fører til en brennende følelse eller smerte sammen med hyppig vannlating. De fleste cystitt vedrører en bakteriell infeksjon, men ikke alle. Behandlingen avhenger av årsaken og alvoret i det konkrete tilfellet.

Selv Treatment

Blærekatarr kan noen ganger klare seg på egen hånd. Hvis det ikke er en alvorlig sak, kan du gjøre deg mer komfortabel ved å bruke en over-the-counter smertestillende medikamenter og bruker en varmepute eller fuktet med varmt vann for å redusere smerte eller press. Du kan til og med hjelpe kroppen din kurere seg selv ved å senke surhetsgraden i urinen. Drikk mer væske. Noen anbefaler også å legge en svært liten mengde av kalium citrate eller bicarbonate of soda til vann.

Antibiotika

Når det cystitis resultatene fra en underliggende bakteriell infeksjon, er antibiotika nødvendig. Ta i henhold til legens instruksjoner og infeksjonen bør borte på mindre enn en uke. Som vanlig med antibiotika, fortsette å ta kurs for behandling som angitt selv om smertene forsvinner. Hvis antibiotika har ingen effekt, bør du oppsøke lege. Lengre behandling eller en annen type antibiotika kan være nødvendig.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en ikke-bakteriell cystitt. Siden denne kroniske tilstanden ikke er forårsaket av bakterier, vil antibiotika ikke kurere det. Legen kan forskrive andre medikamenter eller prosedyrer som virker direkte på blæren, slik som mild elektrisk stimulering eller kirurgiske inngrep for å avlaste blæren symptomer.

Behandling av hyppige infeksjoner

Ta kontakt med en urolog hvis du lider hyppige urinveisinfeksjoner. Du kan kreve spesialiserte meds eller mer omfattende bruk av antibiotika. I noen tilfeller gjør en strukturelt problem av blæren forholdene til rette for vekst av bakterier. For tilbakevendende blærekatarr angrep, kan din lege kunne gi antibiotika for en lengre periode eller anbefale deg å holde antibiotika tilgjengelig for å ta ved første tegn på infeksjon eller som en forebyggende etter samleie.

Narkotika for symptomlindring

Noen reseptbelagte medisiner kan lindre smerte eller symptomer som følge av en blære infeksjon knyttet til vannlating, som smerte eller økt behov for å urinere. Eksempler på slike legemidler er Detrol, ditropan eller Pyridium.

Kirurgi

Som en siste scenario, kan operasjon være nødvendig for å reparere problemer i urin spor som fremmer et tilbakevendende infeksjon.

Forebygging

Noen enkle forholdsregler kan redusere blæren infeksjon eller reinfeksjon. Hold deg hydrert ved å drikke væske. Tranebærjuice kan hjelpe, med mindre du tar noen medikament utviklet for å tynne blodet. Unngå badeprodukter som oljer eller boble bad og deodorant produkter som brukes i nærheten av kjønnsorganene som kan irritere området. Urinere ofte og spesielt etter samleie. Når du tørker, går fra foran til bak for å unngå å spre bakterier fra anus til vagina.

Blære infeksjon Typer og symptomer

Blære infeksjoner er også referert til som blærekatarr og ikke alltid har symptomer, ifølge Mayo Clinic. Det finnes flere forskjellige typer av blære infeksjoner, hver med sitt eget sett av symptomer.

Typer

Bakteriell cystitt er den mest vanlige form av blæreinfeksjon. Interstitiell cystitt og hemoragisk cystitt er de to andre typer blæren infeksjoner, men er relativt sjeldne, ifølge honeymooncystitis.com.

Symptomer

Symptomer på blære infeksjoner inkluderer bekken press, nedre del av magen ubehag og hyppige, smertefull vannlating og en lavgradig feber.

Funksjon

Blære infeksjoner er vanligvis forårsaket av E. coli-bakterier, som vanligvis lever i tarmen, men kan passere fra anus til vagina.

Forebygging

Drikke mye vann, samt tranebærjuice - som kan ha infeksjon bekjempelse egenskaper, ifølge Mayo Clinic - og opprettholde god personlig hygiene er de beste forebyggende tiltak mot blæren infeksjoner.

Løsning

Blære-infeksjoner er vanligvis behandles ved administrering av en eller flere antibiotika farmasøytiske medikamenter.

Inflammatorisk blære infeksjon

Inflammatoriske blære infeksjoner, vanligvis kalt bakteriell cystitt, vanligvis rammer kvinner mer enn menn. Symptomer ofte vise seg ubehagelig behandlinger er tilgjengelige. Du kan også gjøre en rekke ting for å hindre dem.

Årsaker

Inflammatoriske blære infeksjoner typisk resultere fra samleie (kvinner), forstørret prostata (menn) og urinkateter. De fleste infeksjonene skyldes E. coli-bakterier.

Symptomer

Symptomer inkluderer smertefull, brennende vannlating, hyppig vannlating, blodig urin, lav feber og trykk i magen.

Komplikasjoner

Mens de fleste blære infeksjoner rydde opp med riktig behandling, kan ubehandlede infeksjoner føre til nyre infeksjoner som kan føre til nyreskader. Se legen din for behandling hvis du mistenker at du har en blære infeksjon.

Behandling

Du trenger antibiotika for å fjerne infeksjonen; typiske kurs vare alt fra noen dager til en uke. Avslutt resept uansett hvor raskt du føler deg bedre; dette vil holde infeksjonen fra å komme tilbake. En varmepute kan lette trykket og smerte. Unngå ting som vil irritere blæren som koffein, sitrus juice og alkohol.

Forebygging

Du kan gjøre flere ting for å redusere risikoen for inflammatorisk blære infeksjoner. Drikk mye vann for å skylle ut bakterier. Tranebærjuice kan være bra også, men er ikke egnet for de som tar blodfortynnende medisiner. Tørk grundig forfra og bakover etter bruk av badet. Ikke hold urin i.

Blærekatarr diagnostiske prosedyrer

Blærekatarr, eller betennelse i blæren, kan være en smertefull og alvorlig tilstand hvis den forblir ubehandlet, så tidlig diagnose er avgjørende. Blærekatarr er preget av smertefull vannlating, bekkensmerter, hyppig trang til å urinere og noen ganger en lavgradig feber. Hvis du opplever disse symptomene, gå til legen din så snart som mulig. I tillegg til å vurdere dine symptomer, kan legen gjøre noen tester for å diagnostisere blærekatarr.

Urin Test

En urinprøve er ofte den første testen en lege vil administrere når han mistenker blærekatarr. Etter at du tisser i en kopp, vil prøven skal analyseres for bakterier og blod som indikerer infeksjon. Hvis det er bakterier i urinen din, vil du bli diagnostisert med bakteriell cystitt og vanligvis foreskrevet en antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Blod i urinen, også kjent som hematuri, er assosiert med det som er kjent som hemoragisk cystitt. Ifølge Mayo Clinic, er denne typen blærekatarr oftest sett hos personer som gjennomgår kjemoterapi eller stråling behandlinger. Den første linjen av behandling for hemoragisk cystitt er å øke væskeinntaket. Hvis denne behandlingen ikke virker, eller hvis hematuri er alvorlig, kan legen midlertidig avbryte din cellegift eller stråling inntil blødningen stopper. I svært alvorlige tilfeller kan en blodoverføring også være nødvendig.

Cystoskopi

En cystoskopi er oftest gjøres i tilfeller av interstitiell cystitt, eller tilbakevendende blærekatarr, hvis årsaken er uklar. Under en cystoskopi, etter å fylle blæren med vann eller gass (hydrodistention), legene sette inn en liten slange med et kamera på enden gjennom urinrøret og inn i blæren. Leger kan undersøke bildene, eller bruke et verktøy på enden av omfanget til å fjerne en liten bit av blæren vev for nærmere undersøkelse. Ifølge kvinner Health Channel, er disse testene gjøres under narkose fordi de er smertefullt, men mange interstitiell cystitt lider faktisk har noen lindring av sine symptomer etter testen, takket være hydrodistention.

Imaging tester

Imaging tester, inkludert røntgen og ultralydundersøkelser, er vanligvis brukes når andre tester ikke viser en infeksjon, men pasienter fortsatt har symptomer. Avbildnings tester anvendes for å bestemme om det er en tumor eller annet internt problem som ligger til grunn av blærebetennelse. Det neste trinnet i behandling avhenger av hva testene viser.

Cranberry Juice for en blære infeksjon

Mange hevder at tranebærjuice hjelper klart opp en blære infeksjon, men til dags dato, har vitenskapen støtter ikke kravet. Forskning har vist at tranebærjuice er effektivt i staving av nye blære infeksjoner, men medisinske eksperter si hvis du allerede viser tegn på en infeksjon, kan det være på tide å gå til legen.

Om Cranberry Juice

Tranebærjuice kan bidra til å forhindre infeksjoner, men det er ikke anbefalt som et middel for å eliminere dem. Ifølge American Academy of Family Physicians, kan tyttebær bidra til å forhindre smitte fordi de øker hippursyre i urinen. Hippursyre holder bakterier fester seg til blæreveggene. The National Institutes of Health anbefaler også tranebærjuice for å forebygge infeksjoner, men ikke for folk som har en personlig eller familiehistorie med nyrestein.

Typer av blære infeksjon

Behandling av blæren infeksjon avhenger av årsaken. Ifølge Mayo Clinic, de fleste blære infeksjoner skje når bakterier finner veien inn i urinveiene. Dette kalles bakteriell cystitt - en smertefull betennelse som fører til en konstant eller hyppig behov for å urinere.

Leger vanligvis anbefalt antibiotika for å behandle bakteriell infeksjon.

Noen blære infeksjoner skje som en reaksjon på medisin, strålebehandling eller irritanter, for eksempel feminine hygieneprodukter og visse former for prevensjon. Disse infeksjonene kan kreve alternative behandlinger.

Bakteriell infeksjon

Hvis en blære infeksjon er bakteriell, leger vanligvis foreskrive antibiotika. Disse kan fjerne en infeksjon i løpet av noen dager til en uke, ifølge Mayo Clinic. Ifølge National Institutes of Health, foreskrevet antibiotika for urinveisinfeksjoner (UVI) omfatter amoxicillin, Augmentin, cefalosporin, doksycyklin, nitrofurantoin, sulfa narkotika, trimetoprim-sulfametoksazol og kinoloner.

Hvis infeksjoner gjenta seg, kan legen forskrive en lengre runde med behandling, eller sende deg til en spesialist for å finne ut om du har uregelmessigheter i urinveiene. Leger noen ganger anbefaler at kvinner tar en enkelt dose av antibiotika etter samleie.

Andre Infeksjon

Den andre typen blære infeksjon kalles en interstitiell infeksjon, og det resulterer fra irritanter som for eksempel strålebehandling og bruk av feminine hygieneprodukter og visse prevensjon produkter. Behandling for disse infeksjoner omfatter blæren oppblåsthet (strekking blæren ved å fylle det med væske eller gass) og oral medisin som pentosanpolysulfat natrium. Dessuten kan en lege bestille elektronisk nervestimulering, eller noe som kalles en "blære bad." I den fremgangsmåten, anvender en lege et kateter for å injisere dimetylsulfoksyd i blæren, og pasienten beholder i omtrent 15 minutter.

Behandling av infeksjon hjemme

De fleste UVI klart enkelt og raskt med antibiotika, men det betyr ikke at du bør ta lett på dem. Uten riktig medisinsk behandling, kan de spre seg til andre deler av urinveiene, inkludert nyrene.

The Mayo Clinic anbefaler noen skritt for å lette ubehag av en blære infeksjon mens antibiotika gjøre arbeidet sitt. Bruk først en varmepute over magen. Husk å drikke rikelig med væske (men ikke alkohol, koffeinholdige drikker eller sure juice). Også ta varme bad.

Candida glabrata Urinveisinfeksjon

Candida glabrata er en sopp funnet normalt på menneske slimhinner. Candida-arter finnes i 31-51 prosent av friske individer, oftest i munnhulen. Mens dødeligheten for bakterielle infeksjoner har gått ned, har det vært en betydelig økning i sopp, spesielt Candida glabrata, infeksjoner i urinveiene i løpet av de siste to tiårene.

Grunner for Økning

En del av økningen kan tilskrives HIV-pasienter og arten av sykdommen. Den nylige tendens til å forskrive antibiotika er en annen mulig kilde. Normale flora bakterier hjelpe i kampen mot sopp. Som kolonier av bakterier reduseres, kan hastigheten av Candida øker, forårsaker en ubalanse. Fremskritt i medisinsk vitenskap kan også være på skylden. Det er et økt antall inneliggende enheter tilgjengelig for å hjelpe pasienter som til tider vil føre til infeksjon.

Risikofaktorer

Eldre pasienter som bruker et kateter og som nylig har fått en serie av antibiotika er en høyrisikogruppen. En annen sårbar gruppe kan være immunsupprimerte pasienter, for eksempel mennesker med HIV, AIDS eller på kjemoterapi. Organtransplanterte pasienter på medikamenter som hemmer immunsystemet er i faresonen. Hyppige sykehusopphold ser ut til å være en faktor i Candida glabrata infeksjoner også.

Symptomer

Symptomer på Candida glabrata infeksjoner kan speile de av andre urinveisproblemer som bakteriell cystitt. Spesifikke indikasjoner er blod i urinen, smertefull vannlating, økt hyppighet av bad besøk, suprapubisk ømhet og en irritert urinrøret eller blæren.

Tester

Legen vil ta en prøve av en hvilken som helst utladning, så vel som en urinprøve for dyrkning. Det er også tilgjengelige tester som reagerer på giftige toksiner produsert av Candida glabrata, slik som den organiske syre test.

Behandling

Den mest effektivt medikament for behandling er Flucytosine, selv om det nylig har skjedd en motstand til sin bruk. Det er også naturlig rettsmidler tilgjengelig, for eksempel kokosolje og økologisk oregano olje. Høye doser kreves av begge.

På grunn av alvoret i denne typen infeksjon, bør du oppsøke lege før du gjennomgår noen form for behandling.

Blærekatarr Relief

Cystitt er den vanligste typen av infeksjon og blæren kan forekomme i både menn og kvinner. Men kvinner er 30 ganger mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden enn menn. Siden blærekatarr kan føre til plagsomme symptomer som ubehag i bekkenet, trykket i nedre del av magen, en sterk trang til å urinere og en brennende følelse ved vannlating, er det viktig å søke behandling raskt.

Bakteriell cystitt

Bakteriell cystitt oppstår når bakterier inn i urinveiene. Antibiotika er vanligvis den beste måte til å gi cystitt lettelse for pasienter med bakterie form av tilstanden. Ifølge leger ved Mayo Clinic, vil legen forskrive et antibiotikum basert på din helse og type bakterier som er funnet i urinen. Sørg for å diskutere eventuelle allergier du har, slik at legen din ikke foreskrive et medikament som vil føre til at du har en ubehagelig reaksjon. Når du begynner å ta antibiotika, kan du merke at dine symptomer begynne å rydde opp i løpet av få dager. Du bør imidlertid fortsette å ta antibiotika for hele løpet av behandlingen. Stoppe en antibiotika før du har fullført hele behandlingsforløpet kan tillate bakterier å forbli i blæren og infeksjon skal gjentas.

Infeksiøs Blærekatarr

Noen tilfeller av blærekatarr er ikke forårsaket av infeksjon, men av en pasients følsomhet for kjemikalier som finnes i vaskemidler og såper. Sæddrepende middel kan også irritere urinveiene, som fører til et tilfelle av infeksiøs blærekatarr. The Mayo Clinic anbefaler å unngå disse produktene, slik at du kan unngå irritasjon i urinveiene. Du må kanskje slutte å bruke boblebadet eller unngå å bruke kondomer som inneholder sæddrepende glidemiddel. Når disse irritanter er fjernet fra livet ditt, kan cystitt klare seg på egen hånd.

Home Care

Det kan være lurt å prøve å lindre noe av smerten og ubehaget ved blærekatarr hjemme. Først drikke rikelig med væske, særlig vann, for å skylle ut urinveiene. Tranebærjuice er nyttig for noen pasienter. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, kan gjøre noen endringer i kostholdet kan hjelpe, også. Du bør unngå krydret mat, koffein, brus og mat med høyt kalium innhold, for eksempel brokkoli, kli produkter og bananer.

Hvis en brennende følelse oppstår når du tisser, anbefaler kvinners helse Queensland plassere en varmeflaske pakket inn i et håndkle mellom beina dine for et par minutter før urinering. Dette vil gjøre huden rundt urinrør varmere enn urin i blæren og kan gi en viss lettelse.

Ulike urinveisproblemer hos mennesker

Ulike urinveisproblemer hos mennesker


Den humane urin-systemet er en kompleks mekanisme bestående av et par rør som kalles nyrer, urinledere som forbinder nyrene til blæren, to lukkemusklene og urinrøret. Nyrene avfall kalt urea fra blodet fjerne; urea kombinerer deretter med vann og passerer ut av kroppen. De fleste mennesker opplever blæreproblemer på grunn av infeksjoner, skader eller som følge av aldringsprosessen.

Prostatitt

Prostatitt er en gruppe av flere forskjellige sykdommer som påvirker den mannlige prostatakjertelen. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, eller NKUDIC, 10 til 12 prosent av alle menn opplever symptomer på prostatitt. Noen av de generelle symptomer inkluderer smertefull vannlating og manglende evne til å tømme blæren helt, men symptomene varierer avhengig av den enkelte og den type prostatitt.

Den vanligste typen prostatitt er kronisk prostatitt, eller kronisk bekkensmertesyndrom. Noen mennesker opplever en inflammatorisk form av sykdommen, hvori prostata fluid, urin og sæd alle inneholder sykdoms hvite blodlegemer, men ikke smittsomme bakterier er tilstede. Verken bakterier eller infeksjon-kampene celler er funnet i ikke-inflammatorisk prostatitt. Menn er diagnostisert med asymptomatisk inflammatorisk prostatitt når hvite blodcellene er funnet i systemet, men ingen smerte er til stede.

Kronisk bakteriell prostatitt og akutt bakteriell prostatitt er mindre vanlige former av sykdommen. Kronisk bakteriell prostatitt er preget av tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Menn med akutt bakteriell prostatitt har smerter i kroppen og smerter, samt feber og frysninger. De trenger å urinere ofte og raskt, men vannlating er ofte smertefullt. Bakterier og hvite blodceller i urinen ved undersøkelse. Antimikrobielle og antibiotika medisiner brukes til å behandle infeksjoner.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er kjent av en rekke navn, inkludert blære smertesyndrom og overfølsom blære. De fleste forskere mener at denne tilstanden er faktisk ikke bare en lidelse, men flere forskjellige sykdommer, ifølge NKUDIC. Denne tilstanden påvirker om lag 1,3 millioner amerikanere, 1 million av dem er kvinner. De fleste mennesker opplever blære spasmer og en brennende følelse ved vannlating. Kvinner føler smerter i bekken-området, lavere tarmer og vagina. Menn utvikler smerter i penis og pungen. Personer med interstitiell cystitt føler det presserende behovet for å urinere eller må bruke toalettet oftere enn normalt. Det er ingen definitive kur for interstitiell cystitt; Behandlingen er rettet mot å lindre symptomene.

Bakteriell cystitt

Ifølge OBGYN.net, påvirker bakteriell cystitt opp til 20 prosent av alle kvinner. De mest åpenbare symptomer er ubehagelig luktende urin, smerte mens urinering og den plutselige og ofte behov for å bruke toalettet. Andre symptomer inkluderer en generell sykdomsfølelse, feber og mørk, blodig eller skyet urin. Denne sykdom er et resultat av bakterier som er overført fra tarmen til urinrøret i løpet av kjønn, eller fra å tørke tilbake til forsiden. Bakteriell cystitt behandles med antibiotika. Urinering etter samleie og tørke forfra og bakover bidrar til å hindre at sykdommen oppstår.

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon


Hvis det oppstår interstitiell cystitt og en infeksjon i øyet på samme tid, kan de være forårsaket av forskjellige tilstander eller de kan være symptomatisk for Sjøgrens syndrom, en sykdom som påvirker immunsystemet. Det finnes en rekke andre symptomer for å se etter for å bestemme om Sjøgrens syndrom er årsaken til et øye infeksjon som forekommer på samme tid som interstitiell cystitt.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand der veggene i blæren inflame, forårsaker mye smerte. Det fører til hyppige, ubehagelig og ofte smertefull vannlating, samt smerter under samleie og smerter i bekkenområdet. Det blir ofte feildiagnostisert som en urinveisinfeksjon.

Øyeinfeksjon

Det finnes mange forskjellige typer av øyeinfeksjoner. Membranen av det hvite i øyet kan bli infisert (konjunktivitt), samt øyeeplet (blefaritt) og hornhinnen (keratitt), blant andre steder. Infeksjon kan være viral eller bakteriell, og vanligvis forårsaker betennelse og irritasjon i det infiserte området, samt utslipp og tørr eller avskalling av huden i noen tilfeller. Hvis du opplever interstitiell cystitt og også lider en infeksjon i tårekanalen, forårsaker tørre øyne, kan dette være på grunn av Sjøgrens syndrom.

Sjøgrens syndrom

Den eksakte årsaken til Sjøgrens syndrom er ukjent. Det er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i visse av de kjertler i kroppen. Nippelen på øyet som skaper tårer ofte blir infisert, forårsaker svelling, blokkerer tårer og gjøre tørt øye. Hvis ikke sees å raskt kan tørrhet føre til ytterligere infeksjoner av andre deler av øyet. Sjøgrens syndrom fører også til andre vev i kroppen til å inflame; når dette skjer i blæren kan det føre til interstitiell cystitt.

Behandling

Da årsakene til Sjøgrens syndrom er ukjente, er det ingen helbredelse for tilstanden. Imidlertid kan symptomene skal behandles. Den eneste godkjente medikamenter for interstitiell cystitt er Elmiron, et medikament som utgjør innsiden av blæren for å lindre symptomer. Andre behandlingsformer som kan hjelpe interstitiell cystitt inkluderer blæren hydrodistention, som innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den (nettsiden HealthCentral stater som strekker nerver i blæren kan gi noen lettelse fra smerte), og endring av kosthold for å fjerne noen matvarer og drikke som kan føre til irritasjon i urinblæren, som for eksempel alderen oster, løk og tofu. Ciklosporin øyedråper er utformet for å redusere betennelse i infiserte tårekjertlene. Konsultere legen din dersom du merker en mer alvorlig infeksjon som påvirker resten av øyet. Du kan trenge antibiotika for å håndtere problemet.

Betraktninger

Umiddelbart hvis du merker symptomer på interstitiell cystitt og et øye infeksjon bør du kontakte legen din. Sjøgrens syndrom fører ofte en tørr munn ved å infisere spytt kjertler. Lunge infeksjoner er også en sjelden symptom på tilstanden. Det er også noen ganger fulgt av bindevevssykdommer slik som reumatoid artritt eller sklerodermi.

Tegn på interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, også referert til som IC, er et begrep som brukes for å beskrive et syndrom der pasientene enten har en kronisk trang til å urinere eller fortsette å urinere på en hyppig basis. Trangen til å urinere eller vannlating i seg selv kan være ledsaget av smerter i bekkenet av kroppen.

Betegnelsen "cystitt" refererer til en betennelse i blæren, men betennelse i blæren kan være forårsaket av en rekke forskjellige sykdommer, innbefattende en bakteriell infeksjon. Personer med interstitiell cystitt har symptomer på syndromet, men legene kan ikke finne noen årsak, inkludert bakteriell eller viral, for deres tilstand.

Mer enn 1 million mennesker i USA lider av interstitiell cystitt, og de fleste er kvinner. Noen av symptomene på interstitiell cystitt er som følger.

Endringer i blærekapasitet

Personer som lider av interstitiell cystitt kan oppleve at de ikke lenger har samme blærekapasitet som de en gang hadde, noe som resulterer i et behov for å urinere oftere enn før. Disse personene kan ikke være i stand til å drikke så mye eller vente så lenge mellom turer til badet.

Trang til å urinere

Pasienter som lider av interstitiell cystitt rapporterer at de stadig føler trang til å urinere, om de ender opp med urinering eller ikke. Denne trangen fortsetter utover dagen og kvelden.

Trykk og smerte

Interstitiell cystitt fører ofte fornemmelser av ømhet, trykk og smerte rundt blæren. Disse følelsene kan bli følt hvor som helst i bekkenet, inkludert nær perineum (mellomrommet mellom anus og vagina hos kvinner, eller mellom anus og pungen hos menn). Denne smerten vil øke etter hvert som blæren fyll og vil redusere etter den lidende lindrer selv.

Dyspareuni

Dyspareuni er betegnelsen som brukes for å beskrive seksuell omgang som er smertefullt. Kvinner som lider av interstitiell cystitt tendens til å lide av dyspareuni på grunn av betennelse i blæren og ømhet i bekkenområdet forårsaket av syndromet.

Ubehag i Genitalia

Menn som lider av interstitiell cystitt ofte finner at de har smerter eller ubehag i enten pungen, penis, eller begge deler.

Identifisere symptomer på interstitiell cystitt

Personer som lider av interstitiell cystitt finner ut at de ikke alltid har symptomer eller at symptomene blir verre til visse tider. Kvinner, for eksempel oppleve at symptomene ofte bli verre når de forventer sine perioder.

Mens symptomer kan være forskjellig hver dag, vil personer som lider av interstitiell cystitt over en lengre periode oppleve at symptomene blir stadig verre ettersom tiden går. Interstitiell cystitt kan behandles med diett modifikasjoner og muntlig medisiner, så sørg for at du søker råd hos helsepersonell i det øyeblikket du mistenker at du har et problem

Antibiotika for cystitt Treatment

Cystitt er en infeksjon som forårsaker betennelse i blæren, som har flere mulige årsaker, inkludert bakterier, kjemoterapi eller strålebehandling mot kreft og bruk av kateter. Når bakteriene er årsaken til cystitt, leger anvende antibiotika for å behandle inflammasjon.

Funksjon

De antibiotika som brukes til å behandle cystitt avbryte prosesser som skjer i løpet av bakterieceller. Dette svekker enten cellene nok for immunsystemet å ødelegge dem eller helt dreper dem.

Typer antibiotika

Vanlige antibiotika brukt til behandling av blærekatarr inkluderer nitrofurantoin, trimetoprim, norfloxacin, ciprofloksacin, ofloksacin og amoxicillin.

Time Frame

Hos kvinner, kan antibiotika for blærekatarr ta opptil 10 dager å arbeide, mens hos menn, narkotika krever vanligvis et antall uker.

Risiko

Den største risikoen forbundet med antibiotika er kolitt eller betennelse i tykktarmen som forårsaker alvorlig, blodig diaré. I noen mennesker, er kolitt livstruende.

Betraktninger

Mens antibiotika er effektive for cystitt, gjør stoffene ikke lindre symptomene på inflammasjon blæren mens man utvinne fra det bakterielle infeksjon. Av denne grunn, leger ofte foreskrive oxybutynin eller fenazopyridin å bli tatt med antibiotika for å lindre smerten og følelsen av at det haster forårsaket av blærekatarr.

Symptomer på bryllupsreise cystitt

Honeymoon cystitt, et navn på folkemunne gitt til en urinveisinfeksjon, er en type bakteriell infeksjon i urinveiene. Ofte forveksles med en blære infeksjon, er bryllupsreise cystitt faktisk begrenset til urinrøret. Siden det er ofte forårsaket av hyppig samleie, det tar sitt navn fra svunne dager da kvinner var mer sannsynlig å være jomfruer på sine bryllupsreiser.

Urin Symptomer

Det er vanligvis en meget sterk trang til å urinere og smerte eller en stikkende følelse ved vannlating. Hyppigheten av vannlating med lav urin flyt er et annet symptom på bryllupsreise cystitt. Noen ganger vil det være blod i urinen.

Smerte

Mange kvinner lider av denne type urinveisinfeksjon har smerter eller følelse av trykk over skambeinet.

Feber

Av en lavgradig feber følger bryllupsreise cystitt. En høy temperatur som henger, men kan være et tegn på at infeksjonen har spredd seg.

Andre symptomer

Mange mennesker med bryllupsreise cystitt klage av følelsen nervøs, trøtt og irritabel.

Forholdsregler

For å unngå bryllupsreise cystitt, drikke rikelig med vann og sørg for å urinere umiddelbart etter samleie.

Naturlige alternativer for behandling av cystitt

Blærekatarr er definert som betennelse i blæren. Det er oftest forårsaket av en bakteriell infeksjon, og hvis den ikke behandles riktig, kan infeksjonen spre seg til nyrene. De vanligste symptomene på blærekatarr er smerter i bekkenområdet, svie ved vannlating og lett feber. Ifølge Mayo Clinic, antibiotika er nesten alltid nødvendig å behandle blærekatarr, men det er naturlige tiltak du kan gjøre hjemme for å hjelpe og forebygge tilstanden.

Hjem Rettsmidler

Bruken av varme kan bidra til å redusere symptomer assosiert med blærekatarr. Den beste måten å bruke varmen er å sette en varmepute over nedre del av magen. Også, soaking i et varmt bad i 15 til 20 minutter om dagen kan kutte ned på betennelser og smerte. Drikke rikelig med væske er også viktig siden hyppig vannlating kan hjelpe skylle ut bakterier. Men holde seg borte fra alt som kan inflame eller irritere blæren. Drikkevarer som kan forverre cystitt inkluderer brus, kaffe, sitrus juice og alkohol.

Cranberry Juice

Mens tranebærjuice har egenskaper som kan bekjempe infeksjoner i blæren og urinveiene, vanligvis saften i seg selv er ikke nok til å kurere blærekatarr. Ifølge Mayo Clinic, mens tranebærjuice ikke vil skade blæren, må det suppleres med medisiner for å være effektive. Folk på medisiner som tynner ut blodet, for eksempel Coumadin, må også være forsiktig når man drikker store mengder tranebærjuice som det kan forstyrre med medisiner og føre til blødninger.

Hygiene

Den beste måten å forhindre blærekatarr er å praktisere god hygiene. Hvis du er en kvinne, tørk starter forfra og jobbe tilbake etter avføring for å hindre at bakterier kommer inn i skjeden. Etter at du har samleie, tømme innholdet i blæren så snart som mulig for å skylle ut bakterier som har kommet inn i vaginal kanalen. Det er også viktig å vaske vagina og anus daglig for å bekjempe infeksjonen. Imidlertid kan kraftig skrubbing gjøre tilstanden verre.

Slik Spot Symptomer på interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt (IC) er en kronisk blære problem som forårsaker smerte og andre symptomer. Mer enn 700 000 amerikanere har interstitiell cystitt. Den viser ofte opp mellom 30 og 40, og kvinner er ti ganger mer sannsynlig å ha det enn menn. Ubehandlet, interstitiell cystitt kan føre til kroniske smerter, arr og noen ganger blødning. Med litt kunnskap, vil du være i stand til å oppdage symptomer på interstitiell cystitt.

Bruksanvisning

•  Vær på vakt for smerte i blæren og bekken området (området mellom navlen og låret). Hvis du har ubehag, trykk, ømhet eller intense smerter i dette området, har du ett av symptomene på interstitiell cystitt.

Merknad hvis du føler at du har en full blære og trenger å komme til badet umiddelbart, føle smerte når du tisser, eller føler at du alltid trenger å gå på do (selv når du bare har vært). Dette er alle symptomer på interstitiell cystitt.

Rekord de dager da du føler de ovennevnte symptomene. Hvis du er en kvinne, og de synes å forverres når du har mensen, kan dette være et tegn på interstitiell cystitt. Mange kvinner med interstitiell cystitt også oppleve smerter under samleie.

Også rekord muskel og leddsmerter, migrene, allergiske reaksjoner og gastrointestinale problemer som kan oppstå sammen med de mer vanlige symptomene som er beskrevet ovenfor. Interstitiell cystitt har en mystisk tilknytning til andre kroniske sykdommer som fibromyalgi og irritabel tarm syndrom.

Utdanne deg selv. Arm selv med autoritativ informasjon slik at du kan nærme seg dette problemet fra best mulig vinkel (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Noen mennesker tror alkohol, tomater, krydder, sjokolade, koffeinholdige drikker og sure matvarer irritere blæren. Andre merker at kunstige søtstoffer ser ut til å gjøre sine symptomer verre. Hvis du tror noe du spiser gjør symptomene verre, teste det ved å eliminere dem og deretter legge dem tilbake en etter en.
  • Interstitiell cystitt har mange av de samme symptomene som en urinveisinfeksjon, som trenger umiddelbar behandling. Spør din lege for å ta urin kulturer for å finne ut om det er en bakteriell infeksjon tilstede. Også be om tester for å utelukke blærekreft, nyreproblemer, tuberkulose, vaginale infeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer, endometriose, stråling cystitt og nevrologiske lidelser.

Informasjon om interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand som forårsaker smerter og press i blæren og rundt bekken området. Ifølge International interstitiell cystitt Association, 8 millioner kvinner og 1,5 millioner menn i USA har tilstanden. Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand med varierende symptomer og perioder med remisjon. Andre navn på interstitiell cystitt er kroniske bekkensmerter syndrom, smertefull blære og blæresmertesyndrom. Det er ingen definitive kur for tilstanden, men medisiner og andre behandlinger gir lindring av symptomer og bedre livsstil for lider.

Symptomer

Symptomer på interstitiell cystitt inkluderer det presserende behov for å urinere ofte, opptil 60 ganger om dagen for noen mennesker, bekkensmerter med smerter mellom vagina og anus hos kvinner og pungen og anus hos menn, smertefulle samleier for kvinner og smertefull ejakulasjon for menn og kroniske bekkensmerter.

Årsaker

Selv om ingen eksakte årsaken for IC er kjent, er følgende faktorer bidrar til tilstanden: blære eller ryggmargen traumer, bekkenkirurgi, blære overdistention, eller venter for lenge med å gå på do, dysfunksjon i bekkenmuskulaturen, bakteriell infeksjon, autoimmune sykdommer , og overfølsomme nerver i bekkenet, som kalles en tilstand primær nevrogen inflammasjon.

Betraktninger

Forskere har funnet en viss substans som er unik for urin fra mennesker med IC. Stoffet ser ut til å blokkere normal cellevekst på slimhinnen i blæreveggen, slik at de heter det antiproliferativt faktor. Forskere håper å lære mer om antiproliferativt faktor vil føre til gjennombrudd i behandlingen.

Diagnose

En diagnose av interstitiell cystitt er kommet til etter at alle andre medisinske tilstander er utelukket, og blæren smerte med hyppig vannlating og det haster er bevist.

Behandling

Behandlingstilbud for IC inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, antidepressiva, antihistaminer og Elmiron, som er et medikament spesielt utviklet for å behandle interstitiell cystitt. Andre behandlinger inkluderer nervestimulering for å lindre bekkensmerte og urinering frekvens, blære oppblåsthet, hvor blæren er strukket med vann eller gass, og blæren drypping, i hvilket medikament er anbragt i blæren for å lindre inflammasjon og hjelpe til med andre symptomer. Den endelige behandling alternativ er kirurgi, men det brukes bare hvis alle andre alternativer mislykkes.

Tegn og symptomer på cystitt

Tegn og symptomer på cystitt


Blærekatarr er en betennelse i urinveiene eller blæren. De fleste former for blærekatarr skyldes en urinveisinfeksjon, og kvinner er langt mer sannsynlig enn menn for å utvikle noen form for cysititis. Et besøk til en lege er nødvendig for å finne ut hvilken type cystitt er årsaken til symptomene, så en effektiv behandling kan bli funnet.

Infeksiøs Blærekatarr

Infeksiøs cystitt er en betennelse i urinveiene eller blære som ikke er forårsaket av infeksjon. Gravide kvinner synes å være spesielt utsatt for denne tilstanden, ifølge National Institutes of Health. Symptomer inkluderer problemer med vannlating, smertefull vannlating, hyppig vannlating og en følelse av press som ikke er relatert til behovet for å urinere. Infeksiøs blærekatarr er vanligvis diagnostisert ved å utelukke en bakteriell infeksjon gjennom en urinprøve.

Akutt cystitt

Akutt cystitt er mer utbredt blant seksuelt aktive kvinner enn kvinner som ikke er seksuelt aktiv. Seksuell aktivitet øker kontakt med, og innføring av bakterier til, uretha, som er den åpning i legemet hvorfra urin utganger. Symptomer på akutt blærekatarr vises plutselig, og kan inkludere en unormal lukt eller farge til urinen, smerter ved vannlatning og smerter under samleie. Det oppstår når bakterier infiserer urinveiene eller blæren og er vanligvis diagnostisert med en urinprøve for å finne ut hvilke bakterier som forårsaker infeksjonen.

Tilbakevendende cystitt

Blærekatarr anses tilbakevendende hvis en person opplever en urinveisinfeksjon minst to ganger i løpet av seks måneder. Ifølge National Institutes of Health, mellom 25 prosent og 50 prosent av unge kvinner som får en urinveisinfeksjon vil sannsynligvis ha en annen urinveisinfeksjon i løpet av seks måneder. Noen mennesker har økt risikofaktorer for utvikling av tilbakevendende blærekatarr, inkludert å ha diabetes, en familiehistorie med urinveisinfeksjoner eller flere seksualpartnere. Symptomer inkluderer en brennende følelse ved vannlating, stinkende urin og smerter ved vannlatning.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, ofte referert til som IC, er forskjellig fra andre former for cystitt i at det bare påvirker blæren. IC er ofte feildiagnostisert som en urinveisinfeksjon; det er en vanskelig å diagnostisere tilstanden. Ifølge National Institutes of Health, tar det i gjennomsnitt fire år fra symptomdebut for en nøyaktig diagnose. IC er en smertefull tilstand og symptomer inkluderer hyppig vannlating og smerter under samleie.

Behandling

Infeksiøs cystitt behandles vanligvis med nonmedical behandlinger, for eksempel å trene øvelser for å styrke musklene rundt blæren og urinrøret. Det er noen medisiner tilgjengelig for å behandle infeksiøs blærekatarr som hjelper med blære og muskelkontroll. Akutt og tilbakevendende cystitt blir behandlet med antibiotika medikamenter. Det er viktig at en urin kultur utføres først for å finne ut hvilke bakterier som forårsaker infeksjonen. Interstitiell cystitt behandles med smertestillende medikamenter og kosthold modifikasjoner for å redusere irritasjon i blæren. I alle tilfeller av blærekatarr, er økt væskeinntak anbefales å bidra til å feie ut eventuelle irritanter eller bakterier. I sjeldne tilfeller kan operasjon være nødvendig.