Digidexo.com

sen overgangsalder

Høye nivåer av østrogen og sen overgangsalder

Østrogen er det viktigste kjønnshormon for damer, og som sådan, er dens nærvær er nødvendig for å opprettholde menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået begynner å falle betydelig i en kvinnes kropp --- en normal del av aldring --- menopause kan oppstå. Men å ha for mye østrogen kan forsinke denne prosessen på en kvinne, forårsaker sen overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er et hormon (et kjemisk stoff) som finnes i det menneskelige legeme for hanner og hunner. Hos kvinner er det en av to kjønnshormoner, og den er ansvarlig for kjønnsorgan utvikling og andre reproduktive funksjoner.

Det finnes tre forskjellige typer av østrogen i kvinnekroppen: østron, østradiol og østriol. To av disse (østron og østradiol) er produsert av de kvinnelige eggstokkene inntil menopause oppstår. Den andre, østriol, er skapt av morkaken under svangerskapet.

Eggstokk Østrogen og Menopause

Østrogen produseres i eggstokkene leverer kvinnene med de fleste av sine behov østrogen hormon under fertil år. Så, som kvinner alder, eggstokkene begynner å krympe og begynne å produsere mindre østrogen, ifølge NW Health.edu.

Denne prosessen av østrogen nedgang i eggstokkene varsler utbruddet av overgangsalder, en tilstand som vanligvis oppstår rundt 51 år hos kvinner i USA, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sen overgangsalder

Men ikke alle kvinner overgangen rundt alderen 51 til overgangsalder --- eller se en nedgang i eggstokk østrogen produksjonen av da --- ifølge UMMC. Faktisk noen kvinner begynner overgangsalder så tidlig som 40-årene, mens andre går inn i denne perioden av menstruasjon opphør mye senere (kjent som sen overgangsalder). Det er for øyeblikket ingen definitiv årsak kjent for svingninger i alder som skjer angående kvinner og overgangsalder eller hvorfor noen kvinner østrogennivået forblir høyt opp gjennom 60-årene.

Andre Østrogen Influences

Mens østrogen nedgang i eggstokkene spiller en betydelig rolle i utbruddet av overgangsalder, kvinner får østrogen fra kilder utenfor kroppen, også. Disse andre østrogenkilder (fytoøstrogener og Xenoestrogens) kan bidra til hvorfor noen kvinner har høyere østrogennivå enn andre kvinner, og nå menopause senere; Men det er ingen vitenskapelige data å støtte denne avhandlingen på dette tidspunktet.

Fytoøstrogener og Exenoestrogens

Fytoøstrogener (som de som finnes i soya) er planter eller planter som inneholder østrogen-lignende aktivitet. Mens inges dem kan øke en kvinnes østrogen nivå, vil det ikke bli økt like mye som om det var østrogen fra eggstokkene, ifølge NW Health.edu.

Xenoestrogens, på den annen side, er svært potente i østrogen-lignende aktivitet. Disse produktene --- petrokjemi generelt, men kosmetikk, næringsmidler, parfymer og såper kan være laget av dem, også --- kan være meget giftige når en overeksponering til dem finner sted. Denne overeksponering av østrogen (på grunn av de høyere nivåene i noen av disse produktene) kan øke en kvinnes østrogennivå og føre til at forplantningen unormalt.

Hva er årsakene til sen overgangsalder?

Hva er årsakene til sen overgangsalder?


Overgangsalder er opphør av menstruasjonssykluser. Dette skjer vanligvis naturlig hos kvinner mellom 48 og 55. Noen kvinner ikke opplever menopause før mye senere i livet.

Perimenopause

Mange kvinner opplever symptomer på overgangsalder lenge før selve slutten av mensen. Hetetokter, emosjonelle endringer, uregelmessig menstruasjon, og søvnløshet er symptomer som kan vare i mange år før menopause oppstår.

Årsaker til sen overgangsalder

Alle kvinner er forskjellige. Genetikk, flere svangerskap, høyere kognitive nivåer, og overvekt er alle faktorer i sen overgangsalder.

Risiko for sen overgangsalder

Selv om det er fordeler ved slutten av menopause, er det også risiko. Livmor, eggstokkreft og brystkreft er vanligvis hormon matet kreftformer, og risikoen for de som er høyere før overgangsalderen.

Fordeler med sen overgangsalder

Naturlig østrogen beskytter kvinner mot hjertesykdom og osteoporose. Etter overgangsalderen, kvinner er utsatt for disse forholdene.

Graviditet og sen overgangsalder

Kvinner har aktive reproduktive systemer opp til fylte menopause, plassere kvinner med sen overgangsalder i fare for å bli gravid senere i livet.

Hva er sen overgangsalder?

Hva er sen overgangsalder?


Utbruddet av overgangsalder er en normal biologisk prosess som foregår innenfor en kvinnes reproduktive organer. Sen debut skjer hos kvinner som ikke har opplevd overgangsalder i en alder av 55. Mens symptomene på sen debut menopause er lik de opplevde typisk, er det visse helsemessige faktorer å vurdere.

Identifikasjon

Akkurat som hver womanâ € ™ s kropp er annerledes i form av månedlige sykluser og ledsagende symptomer, kan utbruddet av overgangsalder også variere fra person til person. Gjennomsnittlig debutalder er mellom 50 og 55 år, ifølge Intimate Medicine, en womenâ € ™ s helse ressurs nettsted. Sen overgangsalder kan oppstå når som helst etter det. Ita € ™ s ikke uvanlig for en kvinne å oppleve overgangsalder rundt samme tid av livet at hennes mor gjorde. Faktorer som kan påvirke sen overgangsalder utbruddet omfatter antall barnefødsler, kostvaner og p-pille bruk.

Funksjon

Menopause markerer en betydelig endring i hvordan en womanâ € ™ s kroppen produserer hormoner, ifølge womenâ € ™ s Health Channel. Østrogen og progesteron er de to hormoner som er mest berørt. Disse nivåene begynner å avta år før selve menopause setter inn. Over tid, eggstokkene produserer mindre og mindre av disse hormonene, forårsaker menstruasjonssykluser å bli uregelmessig. Sen overgangsalder betyr at kroppen fortsetter å produsere østrogen og progesteron på noe normale nivåer for en utvidet mengde år.

Time Frame

Den offisielle starten på overgangsalder doesnâ € ™ t skje før seks måneder til ett år etter en womanâ € ™ s siste menstruasjonssyklus uten blødninger i mellom, i henhold til womenâ € ™ s Health Channel. I virkeligheten, en siste menstruasjon som varer en dag i varighet markerer begynnelsen på overgangsalder. Denne prosessen skjer naturlig som den reproduktive organer mister sin evne til å utføre sine vanlige funksjoner, selv om visse medisinske behandlinger, for eksempel cellegift eller en hysterektomi, kan føre til tidlig debut.

Symptomer

Symptomene som følger sein debut menopause er de samme som de som følger tidlig eller normal utbruddet. Ifølge CNN Health, er menopause symptomer forårsaket av avtagende nivåer av østrogen og progesteron i kroppen. Menstruasjonsperioder som er kortere eller lengre enn vanlig, nattesvette, konsentrasjonsvansker, hetetokter og tynt hår er alle tegn på sen overgangsalder. Når overgangsalderen kommer, kroppen produserer fortsatt noen østrogen; kan imidlertid reduksjon i nivåene være nok til å rettferdiggjøre medisinsk behandling hvis symptomene er alvorlige, ifølge womenâ € ™ s Health Channel.

Helseeffekter

Helseeffekter kan variere i tilfeller av sen debut menopause som pågående østrogen sekreter kan ha gode og dårlige effekter på kroppen. Pågående østrogenproduksjonen kan ha beskyttende effekt i forhold til å opprettholde eksisterende bentetthet og sunne blodkar funksjon. Bivirkninger av langvarig østrogen sekreter inkluderer en økt risiko for å utvikle livmor, bryst eller eggstokkreft. Kreftrisiko er knyttet til hvordan østrogen stimulerer cellevekst i kroppen. Funksjonsfeil celler kan fortsette å vokse og formere seg heller enn å dø av, som er hvordan kreftsvulster komme i gang.

Overgangsalder ved Alder 47

Overgangsalder ved Alder 47


Menopause er en naturlig del av en kvinnes liv. Det er definert som begynnelsen når en kvinne har opphørt å ha en menstruasjon i 12 sammenhengende måneder. I USA, er den gjennomsnittlige alderen for utbruddet av overgangsalder 51, selv om normalområdet er fra 47 til 53. Kvinner som går inn overgangsalder før fylte 40 år anses å være i tidlig overgangsalder.

Symptomer

Før inn i overgangsalderen, de fleste kvinner opplever en tid med overgang kalles perimenopause, som i gjennomsnitt varer i ca fire år. I løpet av denne tiden, vil hormonbalansen være å justere. Eggløsning vil bli ujevn og menstruasjonssyklusen vil bli kastet av. En 47 år gammel kvinne inn perimenopause kan legge merke til hennes perioder bli lettere og mer tid kan det gå mellom dem. Hun kan oppleve nattesvette, hetetokter, tørr hud og humørsvingninger.

Osteoporose

Osteoporose, en tilstand som forårsaker bein å svekke og bli sprø, er en av de viktigste årsakene til benbrudd hos eldre kvinner. Denne tilstanden er forverret av overgangsalder. Kvinner i førtiårene, spesielt postmenopausale kvinner, bør rådføre seg med lege om kalsium og vitamin D-tilskudd, og utøve teknikker for å holde skjelettet sterkt.

Lupus

En studie rapportert til Arthritis Foundation konkluderte med at kvinner som opplevde naturlig overgangsalder før fylte 47 år var mer enn dobbelt så stor risiko for å utvikle lupus som var kvinner som var 53 år eller eldre når de kom inn overgangsalder.

Depresjon

En studie fra Obstetrics and Gynecology Epidemiology senter konkluderte med at det var en større sammenheng mellom depresjon og tidlig menopause hos kvinner som deltok naturlig overgangsalder før fylte 40. Studien brukte et tilfeldig utvalg av kvinner som var naturlig perimenopausal eller menopausal etter å ha nådd 47 år som sin kontrollgruppe.

Cardiovascular Disease

En norsk studie konkluderte med at sen overgangsalder begynner i en alder av 47 eller senere kan ha helsebringende kvaliteter med hensyn til kvinners kardiovaskulær helse. Studien tyder på en reduksjon på 60 prosent i kardiovaskulære dødsfall sammenlignet med kvinner som inngikk overgangsalder tidligere enn alder 47.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

Som navnet antyder, er tilstedeværelsen av mucinous carcinoma merket med store mengder av mucin i cellene som danner veggene i mange viktige deler av vår kropp. Svulsten uttrykker sitt ytre utseende i form av en masse som er sårdannelse indurate og rund form. Mucinous carcinoma kan ofte spurte i områder av kroppen som hud, bryster, tykktarm og lunger. De vanligste årsakene til en mucinous karsinom hos kvinner er tidlig menarche, sen overgangsalder, å føde barnet etter fylte 30 og hormonbehandling. Den aggressive natur av mucinous karsinom er ansvarlig for dens raskere spredning i legemet, som i sin tur gjør det vanskelig å behandle tilstanden.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

velge et kjemoterapeutisk tilnærming for å minimalisere bivirkningene / symptomer på mucinous karsinom. Under den nyskapende fremgangsmåte for kjemoterapi medisiner som administreres opptre på en effektiv måte og drepe eller opphører veksten av cellene i tumor dermed kontrollere dens vekst.

Opt for ikke-invasiv radio terapeutisk tilnærming som sikrer ødelegge hver svulst celle som serverer en multiplikasjon senter for nye carcinomatous celler.

Gå for et immunoterapeutisk tilnærming som fungerer mot forsterke immunitet kvotienten av kroppen din og derfor hjelpemidler i å holde ut de intense effektene av kreftceller.

Opt for lumpectomy prosedyre, en av de mest foretrukne prosedyrer for å håndtere de mucinøst karsinom av brystet. Fremgangsmåten innebærer fjerning av en nøyaktig carcinomatous vev og en del av det omkringliggende friskt vev av brystet.

Hint

  • Jo tidligere du opt for disse behandlingsalternativene for en mucinous karsinom, jo ​​bedre er prognosen. En uovervåket tilfelle av mucinous karsinom kan føre til tilstander som, lymfødem, hematom dannelse og disfiguration av den berørte delen.

Typisk Menopause Age

Den typiske eller gjennomsnittlig alder for menopause er 51; derimot, kan din etnisitet ha betydning for når du vil fullstendig stoppe mensen. I tillegg, hvis din mor eller andre kvinnelige forgjengere hadde en tidlig eller omvendt, sen overgangsalder du er mer enn sannsynlig til å følge i deres fotspor.

Etnisiteter

Ifølge Ajph.org., Gjennomsnittsalderen som en afroamerikansk kvinne går inn i overgangsalderen er 48, mens malaysiske kvinner slutter mensen på gjennomsnittsalder på 47,96 år, så rapporterer Semj.sums.ar.ir. Gjennomsnittsalderen for menopause i Latina kvinner er 49,4 år, ifølge Ncbi.nlm.nih.gov. Kaukasiske kvinner inn menopause ved gjennomsnittlig alder av 51. Men det kan variere fra 5 år uansett, og det er ikke uvanlig.

Fasene

Nia.nih.gov Health Information Publikasjoner forklarer at tidsperiode når en kvinne er overgangen til overgangsalder kalles peri-menopause. Denne fasen kan vare i mange år. Det fører opp til din siste menstruasjon. En kvinne anses å være i overgangsalderen når hun har gått ett helt år uten en menstruasjon. Datoen for en kvinnes siste menstruasjon markerer ankomsten av overgangsalderen, ifølge Medhelp.org.

Overgangsalder og Post-Menopause er Simultan

Post-menopause kommer etter overgangsalderen. Post-menopause faktisk starter med den endelige periode og varer resten av livet ditt; derimot, vil du ikke vite at du er postmenopausal før du har gått et helt år uten en annen periode. Så, ironisk nok, vil du samtidig innse at du er både menopausal og postmenopausal gang at året kommer og går siden siste menstruasjon. På dette punktet, vil symptomene på overgangsalder gradvis gå bort, men du kan ha høyere risiko for andre medisinske problemer som for eksempel hjertesykdom, hypotyreose og osteoporose.

For tidlig overgangsalder

Enhver kvinne som trer i overgangsalder før fylte 45 anses å ha tidlig overgangsalder. Prematur menopause kan være forårsaket av kirurgi (hysterektomi og fjerning av eggstokkene, som kalles ooforektomi), eller den kan være forårsaket av gjennomgår kjemoterapi. Hvis du har en hysterektomi og eggstokkene blir ikke fjernet, vil du ikke umiddelbart gå inn i overgangsalderen; Du kan imidlertid inngå menopause fem år tidligere enn du ville ha hvis du ikke hadde hatt en operasjon. Hvis eggstokkene blir fjernet, vil du være umiddelbart overgangsalderen og kan bli momentant symptomatisk. Når begge eggstokkene blir fjernet du har mistet din viktigste tilførselen av østrogen.

Hjertesykdom og overgangsalder

En av bekymringene til kvinner i overgangsalderen er at de er på et høyere risiko for hjerteproblemer fordi de ikke lenger beskyttet av østrogen og progesteron. Men Framingham Heart Study indikerte at overgangsalderen er bestemt av hjertesykdom risiko snarere enn den andre veien rundt. Målet var å finne ut om en skadelig kardiovaskulær risikoprofil akselererer overgangsalder. Ifølge studien, "Høyere premenopausale nivåer av serum total kolesterol, var relativ vekt og blodtrykk statistisk og signifikant assosiert med en tidligere alder av overgangsalderen." Lavere serumkolesterol blant premenopausale kvinner var forbundet med en senere overgangsalder utbruddet. Lavere blodtrykk var også assosiert med sen overgangsalder, men disse funnene var ikke så viktig.

Overgangsplager og Long-Term Blødning

Overgangsplager og Long-Term Blødning


Ifølge Mayo Clinic, er gjennomsnittsalderen for en kvinne å nå overgangsalderen i USA 51, selv om det kan skje på et tidligere eller senere alder. Perimenopause begynner de på slutten av 30-årene, da hormonproduksjon bremser. Etter at en kvinne har gått 12 måneder uten menstruasjon, er hun ansett overgangsalderen. Menopausen vaginal blødning er aldri betraktet som "normal".

Perimenopause

I en kvinnes slutten av 30-årene, flere symptomer tyder på at overgangsalderen nærmer seg. Normalt regelmessige perioder kan bli uregelmessig. Fett begynner å øke i mageområdet, tynner håret og brystene begynner å miste fylde. Ubehag inkludert vaginal tørrhet, søvnforstyrrelser, humørsvingninger og hetetokter kan være til stede. Disse er knyttet til en demping i hormonproduksjon. Eggstokkene ikke lenger produsere den samme mengden av østrogen og progesteron for å produsere egg og indusere eggløsning, og den post-ovulatory økning i progesteron avtar. Disse endringene blir mer uttalt i 40-årene, inntil eggstokkene slutter å produsere egg helt og perioder opphøre.

Menopause

Etter 12 måneder uten en periode, er en kvinne som anses å ha nådd overgangsalderen. Conception er ikke lenger mulig. Dette signaliserer ikke at slutten av livet nærmer seg eller at en kvinne ikke kan eller bør ikke engasjere seg i seksuell aktivitet.

Menopause kan utløses av andre medisinske problemer. Kvinner som har fått fjernet livmoren hvor bare livmoren ble fjernet vil ikke generelt opplever overgangsalder umiddelbart. Eggstokkene fortsette å frigjøre egg og produsere hormoner. Etter en total hysterektomi, som er fjerning av begge ovarier og uterus, begynner umiddelbart menopause. Kjemoterapi og strålebehandling behandling kan indusere overgangsalder. Hvis symptomene begynner, er det vanligvis under behandlingen eller innen seks måneder etter behandling opphørt. Kvinner som opplever tidlig overgangsalder (før 40 år) gjør det ofte som et resultat av en ovarian mangel der ikke nok hormoner blir produsert.

Postmenopausen

Ifølge Dr. Mary Gallenberg, "Vaginal blødning etter overgangsalderen er ikke normalt og bør vurderes av lege. Årsaken til blødningen din kan være helt ufarlig. Men det er viktig å vite at postmenopausal blødning har en rekke alvorlige årsaker, herunder kreft. " Andre potensielle komplikasjoner kan omfatte hjerte- og karsykdommer, urininkontinens, osteoporose og vektøkning.

Livmor forhold som forårsaker blødning

Vev lining livmoren kan tynne ut under menopausen. Dette er den mest vanlige problem som forårsaker spotting og blødning, og er behandlet med vaginal østrogen. Hormonbehandling og enkelte blodfortynnende kan også forårsake blødninger.

Livmor fibroids, ikke-kreftsvulster i livmoren, har en tendens til å krympe etter overgangsalderen når østrogennivået synker, men noen ganger de vokser og forårsake blødninger. De trenger å bli fjernet på grunn av potensielle maligne endringer blødning kan forårsake. Livmor polypper forårsake blødninger og alltid må fjernes dersom de finnes. I sjeldne tilfeller kan de være en vert området for kreftsvulster.

Blødning relatert til kreft

Dr. Rosalina Abboud av Mayo Clinic sier at "en av 10 kvinner med postmenopausal blødning har endometriehyperplasi, og en annen i 10 har livmorkreft."

Kvinner med endometriehyperplasi (fortykket livmorslimhinnen) kan oppleve blødninger. Dette er mest vanlig hos overvektige kvinner, kvinner med langvarig østrogeneksponering, polycystisk ovariesyndrom lider, de som begynte perioder i en tidligere alder, kvinner som opplevde sen overgangsalder og de som aldri har hatt barn. Det bør behandles raskt (med kirurgi eller medisin) fordi det øker risikoen for endometrial cancer.

The Mayo Clinic identifiserer livmorkreft som den vanligste kreft i livmoren. Fedme er den største risikofaktoren, øke risikoen for å utvikle det tre til ti ganger høyere enn i noen av sunn vekt. En hvit eller vassen rosa utflod kan gå forut for blødning, som varer fra noen uker til noen måneder. Kvinner bør ta dette utslippet til seg oppmerksomheten til sin lege med en gang. Blødning vanligvis oppstår i de tidligste stadier av kreft, når vaksinen er høyest.

Tidlige symptomer på eggstokkreft

Eggstokkreft sies å ha noen åpenbar tidlige symptomer, og mens symptomene er vanligvis uspesifikke, hvis du er klar over hva de er, kan du identifisere eventuelle bekymringer tidlig med legen din. Som i 2009, er det ingen pålitelige, nøyaktige og klare screening verktøy for eggstokkreft, noe som bidrar til det faktum at mer enn halvparten av disse kreftformene er diagnostisert på et sent stadium, når symptomene blir for opplagt å ignorere.

Bakgrunn

Nesten 20.000 nye diagnoser på eggstokkreft er gjort hvert år i USA, og det er den ledende årsaken til død av gynekologisk kreft. Samlet sett hos kvinner, er det den femte vanligste årsaken til kreftdød. Risikofaktorer for sykdommen inkluderer en familiehistorie, aldri ha barn, eldre alder, hvite rase, og sen overgangsalder. Graviditet og bruken av orale prevensjonsmidler har vært forbundet med en litt lavere risiko for kreft i eggstokkene, noe som antyder at kontinuerlig eggløsning uten pauser bidrar til utvikling av kreft i eggstokkene.

Kliniske symptomer

Tidlige tegn og symptomer på eggstokkreft inkluderer abdominal oppblåsthet og oppblåsthet, fravær av sult, vekttap, forstoppelse og gastrointestinale problemer, uforklarlig vaginal blødning, smerter med samleie, trøtthet og følelsen av å være full etter å ha spist bare en liten mengde. Mange ganger når kvinner tilstede med disse klagene, blir de undersøkt for irritabel tarm syndrom, galleblæren problemer og gastrointestinale sykdommer. Hvis disse symptomene vedvarer i mer enn to uker, bør bekymringer om mulig eggstokkreft diskuteres med en lege. Tidlig stadium sykdommen kan har ingen symptomer, med symptomer bare vises som kreften utvikler seg, og det er derfor tidlig påvisning er nøkkelen.

Screening og testing

For kvinner med en sterk genetisk historie av eggstokkreft, og som derfor høyere risiko, gjør National Cancer Institute anbefaler screening årlig med transvaginal ultralydundersøkelser og CA-125 blodprøver. I den generelle befolkningen, har fordelene av disse generelle testene ikke blitt bevist, og det er ingen standard screening verktøy for eggstokkreft. Ingen definitive testen har blitt utviklet, og den eneste måten å definitivt diagnostisere eggstokkreft er ved kirurgisk leting.

Genetiske faktorer

Kvinner med BRCA-mutasjon har høyere risiko for å utvikle brystkreft og eggstokkreft enn kvinner som ikke har disse mutasjonene. Etniske grupper som askenasiske jøder har vist seg å ha en høyere risiko for å få disse mutasjonene. De med en BRCA1-mutasjon har en 16 prosent til 44 prosent levetid risiko for å utvikle kreft i eggstokkene, og kvinner med BRCA2-mutasjoner har en livstidsrisiko på 10 prosent. Hos kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjon, har en profylaktisk ooforektomi har vist seg å redusere risikoen for å utvikle både eggstokkreft og brystkreft.

Behandling

Å iscenesette sykdommen, er kirurgi utført, som vanligvis gjøres gjennom en total abdominal hysterektomi og bilateral salpingoophorectomy. I denne operasjonen, er begge eggstokkene og egglederne tatt ut. Det innebærer biopsier fra bekken og mage peritoneum (fôr), en biopsi av omentum eller en Omentektomi, og lymfeknute disseksjon. Det er viktig at så mye av kreft som mulig er fjernet for den beste prognose, og dette kalles optimal debulking.

Etter operasjonen, er et kurs av kjemoterapi vanligvis bestemt på, og mulige andre-look kirurgi er ferdig.

Late Menopause & graviditet

Late Menopause & graviditet


Sen overgangsalder er en tid da de fleste kvinner ikke forvente å være - forventer. Så uvanlig som det kan være, kan det skje. Det er flere ting menopausal mor, eller mor å være, trenger å vite om overgangsalder og graviditet.

Menopause

Som kvinner blir eldre kroppene deres forberede seg til å gå inn overgangsalderen; tiden mellom sykluser forlenger, testosteron, østrogen og progesteron hormonnivået faller, og til slutt, stopper Menstruasjon helt. Dette er en lang prosess som kan ta flere år å fullføre.

I løpet av de menopausal år, kan en kvinne gå i måneder eller enda et år uten å ha en periode. Likevel kroppen hennes kan fremdeles slippe gjenværende eggene, og hvis levedyktig sperm penetrerer et egg, kan en graviditet fortsatt føre. (Se referanse 1)

Bli gravid under Menopause

Siden hennes syklus er unormal til ikke-eksisterende, kan en kvinne ikke merke eller vurdere graviditet før måneder har gått. Det er også mulig å komme fram til et sykehus eller leger kontor klaget over sterke ryggsmerter eller magesmerter, bare for å forlate senere med en baby.

Så det er ekstremt viktig at en menopausal kvinne - også de i avansert menopause - fortsett å ta vare på helsen sin. Hun må begynne en diett av planlegging og delta på regelmessige gynekologiske sjekk ups, holde oversikt over hennes menstruasjonssyklus og merke og informere legen sin om uregelmessigheter hun kan ha oppstått.

Sjekk Ups

Når det kommer til en graviditet i overgangsalderen, det er symptomer som kan oppstå som tydelig ikke har noe å gjøre med overgangsalder inkludert, et totalt fravær av perioden, ømme bryster, uforklarlig vektøkning, og kroppslig hevelse. Hvis en kvinne merknader disse symptomene, bør hun gjøre en avtale for å se hennes lege umiddelbart.

Risiko

Kvinner som opplever graviditet under menopause bør være klar over økt risiko, både for dem og deres babyer. Risikoen for graviditet relaterte dødsfall stiger to til tre ganger høyere for kvinner over 35, og enda høyere for de over 40. Etter 50, både mor og foster komplikasjoner stige betydelig, som Web MD forklarer. (Se Referanse 2)

Maternal hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes og svangerskapsforgiftning er gjennomgående høyere hos eldre kvinner. For babyer, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, liten fødsel størrelse, fosterdød, og Downs syndrom forekommer oftere hos eldre mødre.

Forebygging

Kvinner ofte føler at de ikke trenger prevensjon under overgangsalderen. Faktum er at mange kvinner fortsetter å eggløsning godt inn i deres 40-tallet, og selv i deres 50's - de vanligste menopausal år. Imidlertid kan ovulasjon og graviditet forekomme selv uten en periode. (Se Referanse 2)

Faktisk, ifølge baby Med, skal en kvinne være fri for hennes menstruasjonssyklus i minst et år for å bli vurdert etter overgangsalderen. Selv da, mens sjeldne, graviditet kan fortsatt forekomme.

For å forhindre en uønsket graviditet, bør kvinner som nærmer seg og opplever menopause fortsette sin nåværende prevensjon praksis eller finne en annen passende valg. Snakk med din lege for hans eller hennes anbefalinger.

Østrogenmangel og osteoporose

Når en kvinne er å ha regelmessige menstruasjonen, er østrogen produseres av eggstokkene. Østrogen, som regnes som en reproduktiv hormon, hjelper til å bevare sterke, sunne bein. Det drar også håret og huden. Når en kvinne opphører menstruasjon, eller er sjelden mensen, betyr dette at hennes østrogennivået har falt. Når dette skjer, er hun i fare for å utvikle osteoporose, som er benskjørhet. Benbrudd kan oppstå hvis bein er ikke lenger sterk og sunn. Noen kvinner tar hormonbehandling (HRT), men det har vist seg å være kontroversiell. Mayoclinic.com bemerker at hvis en kvinne tar HRT, bør hun sørge for at hun tar en som inneholder progesteron, sammen med østrogen. Progesteron beskytter livmorslimhinnen, eller endometrium, av kreft.

Livslang Eksponering

Hvis du startet din menstruasjon i yngre alder enn gjennomsnittet (før 12 år), og hadde en sen overgangsalder (etter fylte 51), din risiko for å få osteoporose er lavere enn for kvinnen som startet sin periode sent og gikk gjennom overgangsalderen tidlig, ifølge Mayoclinic.com. Jo lengre en kvinne er utsatt for østrogen, jo mindre sannsynlig er hun å lide av osteoporose. Hvis østrogen eksponering er mangelfull, fordi du konsekvent hatt sjeldne menstruasjonen eller fordi du stoppet mensen permanent før fylte 45, er risikoen økt.

Hva skal unngås

Kvinner som er postmenopausal og har blitt behandlet, eller blir behandlet for brystkreft, har en høyere risiko for å utvikle osteoporose. Dette gjelder særlig hvis deres behandling omfattet bruk av aromatase-inhibitorer, for eksempel letrozol og anastrozole, eller kjemoterapi. Alle disse legemidler inhiberer østrogen. Men hvis behandlingen involvert, eller innebærer, Tamoxifen ikke dette føre til en økt risiko for å utvikle brystkreft.

Fordeler Vs. Risiko

Ifølge Dr. Jerilyn C. Prior, vitenskapelig leder ved Senter for menstruasjonssyklusen og eggløsnings Research, HRT øker sjansene for brystkreft, blodpropp, hjerneslag og hjerteinfarkt. Ifølge en undersøkelse utført av kvinner Health Initiative (WHI), det formål å tilby hormonbehandling (HRT) til menopausale og postmenopausale kvinner var å redusere risikoen for osteoporose og tykktarmskreft; Men risikoen ved hormonbehandling, ifølge Dr. Prior, oppveier fordelene ved HRT.

Betraktninger

Mayo Clinic er enig i at langsiktig HRT er ikke lenger rutine anbefaling for postmenopausale kvinner på grunn av risikoen forbundet; Imidlertid bemerker Mayo Clinic at kortvarig bruk av HRT kan beskytte kvinner mot osteoporose, mens ikke risikere helsen sin i andre forhold.

Den beste tilnærmingen

Hvis du lider av ødeleggende menopausale systemer, diskutere dette med legen din. Hvis du er en røyker og / eller en liten person eller har en genetisk tilbøyelighet mot osteoporose, dele denne informasjonen med legen din. The Mayo Clinic sier at hvis du opt for HRT, bruker den laveste, men mest effektiv mengde mulig for kortest mulig tid. Videre må du bestemme den mest effektive HRT leveringsmåte for deg. Østrogen kommer i vaginale kremer, sakte slippe stikkpiller, p-ring, p-piller, gel og patch. Østrogen brukes direkte til vagina er mer effektivt med en lavere dose enn østrogen gitt i hud patch form eller via pillen.

Sene Helse og overgangsalder hormonubalanse

Sener er snorlignende strukturer som består av kollagenfibre. Sener koble musklene til ben og gi rom for bevegelse. Forstyrrelse av sene gli kan føre til redusert mobilitet og smerte.

Sene Helse og alder

Som en person aldre, sener reduseres i bredde, med unntak være akillessenen (finnes i ankelen), som blir bredere, eventuelt å kompensere for redusert kvalitet av strukturen i sene.

Sener og overgangsalder

Den menopause er opphør av menstruasjon forårsaket av redusert produksjon av østrogen i eggstokkene. The menopause er forbundet med en rekke vanlige symptomer, inkludert stivhet og smerte. Kvinner med en høyere kroppsmasseindeks synes å ha økt leddstivhet, muligens på grunn av dårlig holdning, begrenset utvalg av bevegelse og fett innskudd i muskelen.

Sener og mangel på østrogen

Østrogen har ingen kjent spesifikk effekt på verken sener eller ledd som ville føre til leddsmerter eller stivhet men østrogen kan påvirke betennelser og responsen på smerte. Høy østrogennivået øker smerteterskel.

Sener og hormonbehandling (HRT)

En studie av Faria, et al. i "Climacteric" i 2010 viste at det var ingen forskjeller i leddstivhet og smerter hos kvinner som tar HRT sammenlignet med de som ikke tar HRT. Det er fortsatt uklart om bruk av HRT i aktive eller inaktive postmenopausale kvinner forbedrer sene struktur, som det kan være avhengig av aktivitetsnivået og den sene som undersøkes.

Behandling

Det en rekke behandlinger som kan lindre symptomene. Livsstilsendringer som skånsom aktiv trening og, når det er nødvendig, kan vekttap bidra til å styrke sener, ledd og muskler, men en lege bør konsulteres før du starter et nytt treningsprogram. En rekke anti-inflammatoriske legemidler kan hjelpe på kort sikt.

Tidlig overgangsalder Versus Fibromyalgi

Tidlig overgangsalder Versus Fibromyalgi


Som Fibromyalgi rammer flere kvinner enn menn og har noen av de samme symptomene som overgangsalder, er det lett å forveksle de to. Det er imidlertid tydelige forskjeller mellom de to betingelser.

Tidlig overgangsalder

Normal overgangsalder vanligvis starter når en kvinne er i hennes sent 40-tallet til tidlig 50-tallet. Tidlig menopause oppstår når menstruasjonssyklusen avsluttes en full tolv måneder før 45. bursdag og skyldes hormonnivået er lavere enn normalt.

Fibromyalgi

Fibromyalgi rammer både menn og kvinner, forårsaker smerter i hele kroppen i muskler, sener og leddbånd.

Overgangsplager

Tidlig menopause involverer de samme symptomene som vanlig overgangsalder, som inkluderer hetetokter, tap av libido og mange symptomer du normalt ville oppleve under premenstruell syndrom, eller PMS.

Fibromyalgi symptomer

Personer med fibromyalgi har en tendens til å ha problemer med å konsentrere, opplever store smerter i muskler og generelt over hele kroppen. De opplever problemer med å trene og kan utvikle irritabel tarm syndrom eller IBS.

Overgangsalder og Fybromyalgia

Både fibromyalgi og overgangsalder begynner omtrent samtidig hos kvinner, og hvis opplevd sammen er som regel knyttet til 40 prosent tap av østrogen kvinner møter med overgangsalderen. Fibromyalgi og overgangsalder dele symptomene på depresjon, angst og søvnvansker.

Sen periode Symptomer

Det er mange grunner til at en periode kan være sent eller hvorfor menstruasjonssyklusen kan bli forsinket. Selv skjerpende, er en savnet perioden ganske vanlig og ikke utgjør noen reell helserisiko. Her er de vanligste symptomene hvorfor mensen kan være for sent:

Overvekt

Hvis du har et vektproblem, kan dette føre til menstruasjonssyklusen å bli uregelmessig og kan føre til en forsinket periode.

Undervektig

Derimot, hvis du er undervektig du kan oppleve forsinket eller savnet perioder på grunn av underernæring.

Graviditet

Selvsagt kan graviditet være grunnen til at du har en sen periode. Ta en graviditetstest kan fortelle deg om dette er årsaken til forsinket periode.

Peri-menopause

Hvis du er over 40 år, kan du sent eller savnet perioden skyldes peri-menopausal grunner, eller utbruddet av overgangsalder.

Sykdom

Hvis du nylig har vært syk, eller er utvinne fra en sykdom, kan mensen skje senere enn vanlig.

Hva er årsakene til en sen menstruasjonssyklusen?

Det er noen kvinner som praktisk talt kan sette sine klokker av e timing av menstruasjonen. Men for et flertall av kvinner, er det ikke uvanlig for en syklus for å komme for sent eller helt fraværende. Det er mange mulige årsaker til forsinket menstruasjon, og bare en lege eller sykepleier-jordmor nøyaktig kan diagnostisere den underliggende årsaken. En sen menstruasjon er bare sjelden et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.

Graviditet

For kvinner som generelt opplever regelmessige menstruasjoner, er graviditet langt den vanligste årsaken til en sen periode. Hvis en kvinne er seksuelt aktiv og får en forsinket menstruasjon, er det sannsynlig at hun er gravid - spesielt hvis det er ingen andre kjente årsaken til forsinkelsen.
Hjem graviditetstester er tilgjengelig på de fleste stoff butikker og apotek for å bekrefte denne muligheten. En blastocyst har allerede implantert og begynt å produsere HCG, den "graviditetshormonet" av tiden en periode er merkbart sent, så tester som tas etter dette tidspunktet er generelt nøyaktig. Kvinner som er gravide, eller tror de kan være gravid, bør snakke med en lege eller jordmor for ytterligere veiledning og omsorg.

Amming

Kvinner som ammer kan oppleve fraværende eller forsinket menstruasjon for hele varigheten av amming, og dette er spesielt vanlig i løpet av de første månedene etter fødselen. Ammende mødre kan oppleve fraværende, forkortet, sent eller uvanlig lette menstruasjonen.
Amming hindrer vanligvis eggløsning i minst den første seks måneder, og kvinner som er sykepleier er mindre sannsynlig å bli gravid på grunn av dette. Imidlertid vil mange ammende mødre eggløsning før retur av regelmessige menstruasjonen. Selv forsinket menstruasjon under amming er vanlige, seksuelt aktive kvinner som ammer bør likevel vurdere muligheten for at de kan være gravid hvis en periode ikke kommer "på gang".

Medisinering

Mange legemidler og medisiner kan føre til unormale eller forsinkede menstruasjonssykluser. Mest spesielt, kan hormonelle prevensjonsmidler føre til en periode for å være fraværende eller sent. Prevensjonsmidler som påvirker østrogen og / eller progesteron nivå, inkludert kombinasjonspillen, minipille, patch og skutt, kan føre til en forsinkelse i menstruasjon. Progesteron-holdige iuds, som Levonova, kan ha samme effekt.
Andre medikamenter kan også ha en merkbar effekt på menstruasjonssykluser. Kortikosteroider og kjemoterapi narkotika ofte forsinke menstruasjon, og noen typer antidepressiva og antipsykotika vil også undertrykke menstruasjonssyklusen.

Lav fett

Østrogennivået direkte relatert til mengden av fett lagret i kroppen. Mens kvinner med høy kroppsfett nivåer er sannsynlig å oppleve hyppige eller lengre menstruasjonsperioder, kvinner med svært lite kroppsfett vil sannsynligvis oppleve menstruasjon uregelmessig eller sjelden. Kvinner som er undervektige på grunn av sykdom - for eksempel anorexia nervosa, hypertyreose eller inflammatorisk tarmsykdom - er spesielt sannsynlig å oppleve amenoré.
Mindre vanlig, kan meget atletisk kvinner opplever sen menstruasjon som et resultat av å ha lave nivåer av kroppsfett. I tillegg kan faktorer som stress og høy caloric utgifter bidra til fravær eller forsinkelse av menstruasjon. Idrettsutøvere kan være spesielt utsatt for slike situasjoner.

Hormon Flytter

Mange forskjellige hormon ubalanser kan forårsake forsinket menstruasjon. En av de mest vanlige er polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS. Andre hormon påvirker forhold, som skjoldbrusk sykdom og funksjonssvikt i hypofysen, kan også føre til at menstruasjonen til å være fraværende eller uforutsigbar.
Menopause er også en vanlig årsak til forsinket eller fraværende menstruasjon, og bør betraktes som en potensiell utløsende faktor hvis kvinnen opplever også andre menopausale symptomer, eller er en passende alder for "change of life" å skje. Kvinner opplever menopause-lignende symptomer før fylte 40 år kan være lider av for tidlig overgangsalder, og bør søke medisinsk konsultasjon.

Definer Golgi sene

Golgi sene organer er plassert i senene av muskler og er ansvarlig for å forebygge muskel fra kontraktør for mye.

Sener

En sene fester en muskel til et bein. En Golgi sene orgel er en liten gruppe av nerveender som ligger i senen.

Proprioceptors

Golgi sene orgel er et proprioceptor. Proprioceptors er nerveender som sender informasjon om hva som skjer i muskler og ledd til kroppens sentralnervesystem. Denne informasjonen er det som gir deg oppfatning av kroppen din posisjon og bevegelse.

Hva Golgi sene Organ Does

Når en kontraherende muskel forårsaker spenninger på sin sene, registrerer Golgi sene organ hvor mye spenningen er i endring og hvor fort spenningen er i endring, og sender signaler til nervesystemet med denne informasjonen.

Forlengelsen Reaction

Når nervesystemet registrerer at spenningen forårsaket av muskel sammentrekning overstiger et visst nivå, og det utløser forlengelsen reaksjon, som stopper muskel fra kontrahering og får den til å slappe av.

Formål

Formålet med Golgi sene orgel og forlengelsen reaksjon er å bidra til å beskytte muskler, sener og leddbånd fra skade.

Ved å bruke Hot & Cold Thumb sene Hjem behandling?

Bokstavelig oversatt, senebetennelse eller senebetennelse, er en betennelse i en sene. Denne smertefulle skader ofte er forårsaket av repeterende, stressende aktivitet, som å kaste eller måke. Det er preget av intens smerte i det berørte området som kan være plutselig eller kan forverres over tid. Den skadde personen kan miste mobilitet i det berørte området. At-home behandling av senebetennelse, inkludert kalde og varme behandlinger, kan bidra til å lette symptomene.

Ice vs Heat

Påfør en is pakke til basen av tommelfingeren eller tommel side av håndleddet så snart som mulig. Du kan bare legge isbiter i et håndkle eller kjøpe en profesjonell ispose fra et helse eller storkiosk. Isen reduserer betennelse, noe som er det som forårsaker smerte og svakhet av senebetennelse. Påfør ispose i 20 minutter, og deretter la den av i minst 10 minutter. Gjenta minst tre ganger per dag, eller ved behov i løpet av dagen når symptomene forverres.

Bruke is til en hoven eller betent sene grenser blodtilførselen til området, som hindrer hevelse og betennelse.

Bruk bare is på det berørte området for minst de første 72 timer etter skaden. Ikke bruk varme i løpet av denne følsomme tiden fordi varmen relaxes muskler og øker også blodtilførselen til området, som øker betennelse. Økende betennelse kan føre til forverret smerte og en lengre restitusjonstid.

Du må heller ikke bruke varme direkte til området hvis det er noen skade overflaten, slik som skrubbsår eller kutt. Varme vil øke blødning og brenne sensitiv hud.

Når hevelse og smerte har begge begynt å avta, bruke varme til det samme området for å slappe av i musklene og tillate dem å helbrede bedre. Bruk en liten oppvarming puten eller en fille fuktet med varmt vann på samme måte du brukte ispose, 20 minutter på, 10 minutter utenfor. Etter isen diett med varme gir den beste avslapping og helbredelse tid for senebetennelse mens begrense smerte og hevelse.

Andre råd

Det viktigste steget i å la senebetennelse å helbrede er å gi senen en pause. Med tommelen senebetennelse, smerte oftest skjer i tommelen side av håndleddet, og noen ganger kan reise opp underarmen. Skrive, skrive eller vridning gjenstander øker smerte. Avstå fra disse slags aktiviteter for å gi senen en hvile og tid til å leges.

Over-the-counter anti-inflammatorisk medisin som ibuprofen kan lindre smerten av senebetennelse ved å redusere hevelse. Ta disse medisinene som anvist.

Hvis smertene og hevelsen ikke har gått bort etter en uke med hjemmebehandling, bør du oppsøke lege. Alvorlige tilfeller av senebetennelse kan trenge steroid skudd, fysioterapi eller til og med kirurgi for å lindre symptomene. Se en lege før du forverre problemet og gjøre det verre.

Informasjon om sene tårer

En sene er en fibrøs bånd av bindevev som forbinder muskelen til beinet. En skade på senen kalles en belastning eller rive, og rehabilitering i stor grad avhenger av graden av rive.

Stadier

Graden av en seneskade er klassifisert av sin betegnelse som en første-, andre-eller tredje grads skade. Denne modellen er basert på en eskalerende skala. Første-graders stammer er liten, mens tredje-graders tårer er mer alvorlig.

Symptomer

Den tilhørende smerte og ubehag av en første-graders belastningen er raskt rehabilitert. Annengrads stammer vil føre til betydelig smerte, hevelse og misfarging. Tredje grad skader er komplett sene tårer, som forstyrrer muskelfunksjon som resulterer i betydelige felles ustabilitet. Tredje-graders tårer er mindre smertefullt enn andre-graders stammer fordi senen er helt revet, ikke strekke eller trekke.

Beliggenhet

Sene skader oppstår vanligvis i kroppsdeler som beveger seg i mer enn én retning. Disse inkluderer ankelen, håndledd, skulder og hofte.

Behandling

Med første-graders stammer, er rehabilitering fort når reglene i RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) brukes kort tid etter skaden oppstår. I annengrads stammer, smertestillende og anti-inflammatoriske er foreskrevet for smerte og hevelse, i tillegg til ris regler. Tredje-graders tårer krever nesten alltid kirurgisk reparasjon og langsiktig rehabilitering.

Forebygging

Måter å redusere sjansen for en seneskade, er å øke omfanget av bevegelse gjennom stretching, styrke muskulaturen som omgir leddene og bruk av felles stabilitet bukseseler eller atletisk tape.

Sene fibroblast celler Raske fakta

Sene fibroblast celler Raske fakta


Legemet er hovedsakelig laget av det muskel-og skjelettsystemet. Musklene er festet til bein, forårsaker dem til å flytte. De muskler og ben er festet til hverandre med sener. Sener er mye som leddbånd i at de er tøff og fleksibel. De sener består av fibroblastceller.

Fibroblast

En fibroblast er en celle som begge produserer og utskiller en rekke forskjellige fibre. Sener er laget av spesifikke fibroblaster kalt tendinocytes som er organisert i en svært vanlig mønster. Tendinocytes er mer flat enn andre typer av fibroblastceller.

Fiber Produksjon

Sene fibroblast celler produserer kollagen, samt retikulære og elastiske fibre. Kollagenfibre bidrar til seighet i sene, mens de øvrige fibrene fremstilt ved tendinocyte bidra til elastisitet. Lag av tendinocytes i senen ligger mellom lag av kollagen som de produserer.

Sår

Sener kan bli skadet av dype kutt og sår. Fordi sener feste musklene til bein, kan en skadet eller brutt sene gjør det vanskelig å bevege det berørte området. Hvis du lider av en alvorlig kutt som skader senen, vask hendene og kuttet umiddelbart, pakk såret og gå til et sykehus så snart som mulig.

Healing

De sene fibroblast celler produserer kollagen som er avgjørende for helbredelse. En skadet sene vil da være i stand til å helbrede seg selv relativt godt.

Kirurgi

En dårlig revet eller ødelagt sene må syes sammen. Dette gjør at fibroblast celler for mer effektivt å koble sine kollagenfibre, helbrede såret raskere.

Overgangsalder og muskel tap

Menopause påvirker hver kvinne annerledes. Noen kvinner opplever hetetokter, søvnforstyrrelser, depresjon, vektøkning og / eller muskel tap. Mens overgangsalderen er ikke en sykdom, symptomer og bivirkninger er reell og behandles. Opprettholde og forebygge muskel tap, en hyppig symptom, er mulig og tilrådelig.

Signs

De tidligste tegn på overgangsalder inkluderer uregelmessig menstruasjon, fortynning av håret, vaginal tørrhet, og humørsvingninger. Menopause oppstår når ett år er gått uten en periode. På dette punktet, kan en kvinne også legge merke til tap av muskelmasse og svakhet.

Årsaker

Muskelsvakhet følger menopause spesielt når en kvinner fører en stillesittende livsstil. Røyking og dårlig ernæring også bidra til muskelsvakhet. Livsstilsendringer og økt aktivitet kan hjelpe utrolig.

Forebygging / løsning

Øvelses og kalsiumtilskudd kan brukes til å hindre tap av muskel og smerte. Disse også er anbefalt å holde skjelettet sterkt og forhindre brudd og pauser.

Styrketrening

Styrketrening er den beste forebyggende tiltaket mot muskelsvakhet. Muskel tap fører til muskelsvakhet med stigende alder. Styrke trening, før, under og etter menopause vil bekjempe dette tap.

Fleksibilitet

Yoga, Pilates, Ti Chi, og tøyningsøvelser bedre fleksibilitet, balanse og forebygge muskel svakhet.

Vitaminer

Kalsium og vitamin D-tilskudd er et must for kvinner i overgangsalderen. Også sollys og et sunt kosthold vil beskytte mot bentap, muskeltap og muskelsvakhet i menopausal kvinner.

Hva er årsakene til sene tårer?

Sener er bindevev som holder muskler til bein. De passivt holde bein stødig selv når de ikke er aktive, og de utvide og kontrakt for å tillate kroppen å strekke ut. Hvis tårer i en sene oppstå, vil lege være nødvendig og må søkes ut så snart som mulig for å unngå ytterligere smerter og skader.

Dårlig Conditioning

Sene tårer kan resultere når noen påtar seg en atletisk aktivitet som han ikke er vant til. Fordi personens muskler er ikke opp til oppgaven, sener bære en plutselig og uventet belastning på trykk, noe som kan føre til en sene å rive eller ruptur. Skikkelig strekk og forberedelse før engasjerende i noen fysisk aktivitet er viktig for å unngå en sene tåre eller ruptur.

Alder

I yngre mennesker, har en tendens til at muskelen til å rive under press eller traumer før de sene tårer mens hos eldre mennesker, er bindevevet svekkes og vil vanligvis rive før muskelen.

Direkte Trauma

Direkte traumer refererer til noen alvorlig personskade, sår eller støt. I alvorlige tilfeller kan en sterk innvirkning forårsake sener å rive, men direkte traumer kan også omfatte over-forlengelse av sene i spørsmålet. For eksempel, hvis en person prøver å løfte noe for tung, biceps er under mye press. Hvis biceps muskelen ikke tåler belastningen, blir belastningen overføres til senen, som begynner å rive bort fra benet. En plutselig økning i trykket i senen kan resultere i riving, som går inn i et hull eller faller over og bøye den berørte kroppsdel.

Kjemiske årsaker

The American Academy of ortopediske kirurger (AAOS) sier at steroidinjeksjoner og kortikosteroid medisiner er knyttet til en svekkelse av muskel og sene vev, noe som fører til at de ble lett revet. Tilsvarende går AAOS på å fortelle at nikotin bruk i noen form kan påvirke mengde næring som får til sene, svekke det over alt.