Digidexo.com

behandling av milten

Hovne Milt Symptomer

Hovne Milt Symptomer


Milten er en knyttneve-sized organ som er en del av lymfesystemet. Det er plassert på venstre side av abdomen, over magen og rett under ribbene. En hoven eller forstørret milt, eller splenomegali, er ikke en sykdom, men en tilstand som resulterer grunn av en underliggende sykdom. Det er flere forhold som kan føre til at milten til å hovne opp og fylles med blod: mononukleose, leukemi, levercirrhose og malaria. Hvis den underliggende tilstanden kan behandles, vil milten ofte tilbake til normal størrelse. Hvis ikke, kan trenge en hoven milt fjernes kirurgisk.

Anemi og trøtthet

Milt fungerer som en del av lymfesystemet og er ansvarlig for å filtrere blodet og opprettholde sunne røde og hvite blodceller og blodplater. Fatigue er et vanlig symptom på en hoven milt og er vanligvis forårsaket av anemi. The Mayo Clinic forklarer at anemi er mangel på røde blodlegemer. Når røde blodcellene er mangelvare, er tilstrekkelige mengder av oksygen ikke sirkulert gjennom kroppen. Dette kan føre til et tap av energi. Hvis svellingen av milten ikke er adressert, vil forverre tretthet og forårsake ytterligere komplikasjoner.

Smerte

Smerte er et symptom som kan utvikle seg som milt sveller og strekninger. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, milt hevelse ofte fører til smerte i øvre venstre del av bukhulen. Til tider kan smertene stråle ut i venstre skulder og også spre seg til baksiden flanke området. Smerten forbundet med en hoven milt kan føre til pustevansker, spesielt hvis smertene forverres hver gang et dypt åndedrag er tatt.

Fylde

Når milten er hoven, kan det presse mot magen og forårsake en følelse av fylde selv når små mengder mat er spist. The Georgia Department of Community Health forklarer at trykket plassert på magen kan gjøre det føles som store mengder mat har blitt spist når det faktisk ingen mat kan ha blitt spist i det hele tatt. Som et resultat, kan vekttap forekommer.

Blødning Problemer

Som milt stigninger, skattefunn det store mengder av blodceller og blodplater. Blodplater spiller en vesentlig rolle i koagulasjon og når det ikke er nok blodplater tilgjengelig for å gjøre jobben, clotting stopper og risikoen for farlig blodtap eskalerer. Ikke bare er utilstrekkelig blodplatetall katastrofale i tilfelle av en skade, kan overfylling av milten med massive mengder av blodceller føre til milten for å blø ut eller til og med sprekke.

Forholdsregler

En forstørrelse av milten kan føre til komplikasjoner som kan tilsi nødsituasjon oppmerksomhet. For eksempel, kronisk infeksjon, kan høy feber og sterke smerter signalisere forholdene som kan være livstruende. Det er også viktig å merke seg at en forstørret milt kan rives eller sprekke som et resultat av traume. Monotreatment.com rapporterer at medisinsk behandling er avgjørende for å stoppe blødning fra en sprukket milt.

Hvordan krympe milten

Hvordan krympe milten


Milten kan bli utvidet for et flertall av grunner, blant annet bakterielle infeksjoner, blodpropp, leversykdom og kan også føre til at orgelet til å bli permanent skadet, noe som resulterer i alvorlige skader. Fordi milten viktigste rolle er å bistå i ditt immunforsvar ved å drepe gamle røde blodceller, lagring sunt blod og bistå til å avgifte kroppen, med forstørret milt kan være svært farlig. Her er noen raske tips om hvordan å krympe milten din, hvis den har faktisk blitt forstørret.

Hvordan krympe milten

Hvordan krympe milten

Før du tar noen skritt for å krympe en forstørret milt, bør du rådføre deg først med en medisinsk faglig. Etter en rekke tester og prosedyrer, vil en medisinsk faglig da kunne mer nøyaktig fastslå årsaken til forstørret milt og bedre forstå hvordan det kan løses. Legen vil mest sannsynlig bestille en serie av tester, inkludert blodprøver, en MR, et CAT scan og eventuelt en serie biopsier.

får rikelig med hvile og unngå anstrengende aktiviteter kan bidra til å redusere miltstørrelse og eliminere ytterligere skade. Tillater kroppen å hvile gjør underverker for immunforsvaret, samt indre organer. Tilstrekkelig hvile gjør at kroppen tid til å helbrede og reparere seg selv, som kan være akkurat hva milten trenger å gå tilbake til normal størrelse. I løpet av denne periode med hvile, sørg for å unngå eventuelle sport eller andre strenge aktiviteter som kan føre til ytterligere skade på milten, som forårsaker milten til brudd, noe som kan være livstruende.

Tar en melk tistel supplement hver dag, kan forbedre den generelle helsen til milt og lever, og kan også brukes til å ta med milten tilbake i riktig balanse. Milk Thistle er viktig for kroppen fordi det arbeider for å beskytte og avgifte leverceller som kan ha blitt skadet. Dette er viktig for milt, fordi en forstørret milt er ofte et resultat av en overarbeidet leveren. Tar melk tistel kan bidra til å rette opp dette underliggende problemet, og bringer milten tilbake i likevekt. Prøv å ta 250 mg av Milk Thistle gang til to ganger om dagen for maksimale resultater.

Strålebehandling er en mer avansert behandlingsalternativ for en forstørret milt som du kan prøve hvis kroppen din ikke klarer å svare på andre behandlinger. Strålebehandling bruker høy drevet radioaktive røntgen for å kraftfullt drepe kreftceller, hindrer celler fra å vokse og dele seg. Denne behandlingsmetoden kan brukes med hell for å behandle en forstørret milt ved å injisere svært drevne røntgen i milten og omkringliggende områder, som igjen vil arbeide for å drepe betent miltceller. Denne behandlingen har mange bivirkninger, inkludert tunge oppkast. Denne behandlingen bør bli sett som siste utvei for å behandle en forstørret milt.

Ved å behandle de underliggende årsakene til en forstørret milt, kan du være i stand til å behandle en allerede eksisterende forstørret milt, eller hindre en forstørret milt helt. Fordi en forstørret milt er ofte et symptom på en allerede eksisterende helseproblem i kroppen, ved å oppdage og behandle denne eksisterende problem, kan du ta med milten tilbake til forsvarlig helse. Noen ganger kan dette være tar antibiotika, eller kan være strålebehandling om problemet er forårsaket av en kreftvirus, slik som leukemi og Hodgkins sykdom.

Yoga har faktisk vært et velkjent alternativ behandling for en forstørret milt i tusenvis av år. Visse yoga øvelser kan faktisk bidra til å massere og støtte milten, hvis det gjøres riktig. Yoga standpunkter som Bound Angle, og Warrior positur, har vært kjent for å være bra for milten og støtte bedre milt helse. Pass på at hvis du allerede har en forstørret milt, å konsultere tettere med en yoga instruktør, for å finne ut de beste yoga øvelser du kan gjøre som ikke vil allerede videre true helsen.

Hint

 • Det første du bør gjøre, hvis du tror du kan ha en forstørret milt, er å gå umiddelbart se en lege. Derfra kan han gi deg de beste råd om hvordan å gå videre.

Hva er åreknuter av milten?

Hva er åreknuter av milten?


Åreknuter eller varicer er unormalt oppblåst årer oftest funnet i mage, tarm og spiserør. Varicer kan også forekomme i miltvenen og i venene i en del av milten kalt milt hilum, som ligger på overflaten av milten hvor milt vene og arterie er satt inn i milten. Venstre ubehandlet, kan de blø kraftig, noe som kan være farlig hvis ikke forvaltes riktig.

Spleen

Milten er et lite organ i øvre venstre side av magen i mellom magen og mellomgulvet. Det er ansvarlig for å hjelpe kroppen å bekjempe infeksjoner. Den miltvenen returnerer blod fra milt, mage og bukspyttkjertel, til leveren via portvenen. Den portvenen forbinder tarm, mage og milt til leveren og transporterer en stor mengde blod fra disse organene til leveren.

Forekomst

Ifølge Sono World, åreknuter av milten er kroppens måte å kompensere for høyt blodtrykk i portvenen, portal hypertensjon. En stor mengde blod føres gjennom portvenen, slik at eventuelle blokkeringer i det hele tatt i leveren er bundet til å føre til en tilbake-strømning, og en økning i trykket, i henhold til Merck håndbøker. Det kan også være en tilsvarende forstørrelse av milten fulgt av åreknuter i venene mellom milten og mage fører til en utvikling av esophageal varicer på et senere stadium.

Årsaker til portal hypertensjon

Den primære årsaken til portal hypertensjon er skrumplever, leversykdom. Andre betingelser som resulterer i skade og blokkeringer i leveren kan også føre til portal hypertensjon som så kan føre til utvikling av åreknuter i milt, tarmer og spiserøret. Portal hypertensjon kan også være forårsaket av blokkeringer i miltvenen eller portalvenen, på grunn av en tumor eller blodpropp.

Regjerings Retningslinjer for behandling

Hensikten med behandlingen av varicer er å forhindre livstruende blødning. US regjeringen retningslinjer for forebygging av variceal blødning anbefaler at hvis du er diagnostisert med åreknuter, bør du behandles med legemidler, som arbeidet ved å senke blodtrykket i portalen blodåre, for å hindre dem fra blødning, ifølge National Guideline Clearinghouse.

Andre behandlinger

Andre behandlinger inkluderer skleroterapi, injisere en løsning i varicer å gjøre dem krympe; kirurgiske ligation, for å kvele de varicer med band hindre blødning gjort kirurgisk; og injisering av et spesielt stoff i løpet av endoskopi for å redusere trykket i varicer.

Nedsatt nyrefunksjon Behandling

Nedsatt nyrefunksjon Behandling


Nyrene er delikate, bønnelignende organer som ligger nær den lille av ryggen. Som en del av urinveiene, nyrene er avgjørende for å fjerne avfall og overflødig vann fra blodet. Nyresykdom kalles ofte "den stille killer" fordi symptomene vanligvis gå ubemerket før de har utviklet seg til et alvorlig problem. Skader på nyrer er irreversible og når nyrene mister noen av sine fungerende evner, det krever dialyse eller erstatning.

Nyrefunksjon

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer som ligger bak magen, skal strekke milten. Som en del av urinveiene, nyrene 'viktigste funksjon er å filtrere avfallsstoffer og overflødig vann fra blodet. Det overskytende vann og avfall blanding for å danne urin, som er sendt til blæren for lagring før det kan slippes ut fra kroppen. Nyrer også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket, fremme sterke bein og hjelp i produksjonen av røde blodlegemer.

Nedsatt nyrefunksjon

Nyrer miste noen fungerende evner eller mislykkes fullstendig for en rekke årsaker. Nyrene er ømfintlige organer og ikke har evnen til å reparere seg selv etter skade. De er også uheldig påvirket av en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes og leversykdom.

Når nyrene gjør mislykkes, bygger avfall opp i kroppen din. Du risikerer også å miste Vitamin D og fosfor, som igjen fører til at bein å bli svak og bøyelig. Du kan heller ikke være i stand til å lage nok røde blodceller hvis nyrene starte feil. Røde blodlegemer transporterer oksygen gjennom blodet til organer i kroppen. Hvis det er ikke nok av dem, ikke kroppen din ikke får nok oksygen for å fungere.

Hemodialyse

Hemodialyse er prosessen med å bruke en maskin til å filtrere blodet. Blodet pumpes ut av kroppen din, rengjøres og deretter pumpes tilbake i blodets sirkulasjon. Det er en temporær behandling, utformet for å erstatte en del av funksjonen til nyrene. I tillegg til hemodialyse, vil du også trenger å endre kostholdet ditt og ta en rekke reseptbelagte medisiner. Din lege vil utforme en helhetlig dialyse plan basert på din egen nyrefunksjon og symptomer.

Hvor ofte du må gjennomgå hemodialyse avhenger av alvorlighetsgraden av nyrefunksjonen tap. Mest hemodialyse er gjort på et sykehus eller klinikk innstilling med jevne mellomrom, vanligvis ukentlig. For de som har alvorlige nyrefunksjonen tap og penger til å kjøpe en hemodialyse maskin, kan behandlingen gjøres hjemme. Du må imidlertid ha noen som kan hjelpe deg med behandling, plass for lagring av maskinen og rekvisita, og være villig til å bli trent.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse filtrerer blodet gjennom bukhinnen, slimhinnen i magen. Ved hjelp av et kateter settes inn i magen, er en dialyse løsning av mineraler og sukker pumpet inn din peritoneal membran. Sukkeret i dialyseløsningen trekker avfall fra blodkar i membranen. Et par timer senere, dialyse løsning, full av avfall, tappes fra magen. Prosessen gjentas flere ganger i løpet av dagen, tegning avfall fra blodet. Som hemodialyse, er peritoneal dialyse bare et midlertidig tiltak.

Det er tre typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulerende peritoneal dialyse (CAPD) kan gjøres på en hvilken som helst ren, godt opplyst sted uten bruk av en maskin. Du kan gjøre det selv, ved hjelp av en plastpose festet til kateteret for å legge til dialysevæske og fjerne det omtrent fire ganger om dagen. Kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse (CCPD) inserts og fjerner dialyse løsning opptil fem ganger om natten mens du sover med en maskin som kalles en "cycler." Det tredje alternativet er en kombinasjon av CAPD og CCPD. Dette krever at du gjør noen sykluser i løpet av dagen og har cycler arbeid i løpet av natten. Denne spesielle typen peritoneal dialyse anbefales hvis du veier veier mer enn 175 pounds eller hvis peritoneum filtrerer avfall så sakte at det tar for lang tid å fullføre en syklus.

Kidney Transplant

Selv om det kan virke counterintuitive, anser det medisinske fellesskapet nyretransplantasjoner som en behandling for nedsatt nyrefunksjon. Dialyse er bare en temporær behandling for mindre reduksjoner i nyrefunksjonen. Mange pasienter som opplever redusert nyrefunksjon i begge nyrer vil etter hvert kreve en nyretransplantasjon.

Nyretransplantasjoner er ikke enkel. Først må motta en frisk nyre fra en donor som har samme eller et kompatibelt blodtype. Human leukocytt antigener (Hlas), en histocompatibility kompleks knyttet til immunsystemet, er en faktor i tillegg. Hvis nyrene kommer fra et familiemedlem, har du en god sjanse til å være en kamp. Hvis Hlas er ikke en kamp, ​​kan din nyretransplantasjon fortsatt utføres i de andre kompatibilitets testene er positive. Korset-match test, blande en blodprøve og en prøve av donor blod for å se om det er en negativ reaksjon, blir vanligvis utført sist. Hvis det ikke er noen reaksjon, vil driften sannsynligvis fortsette.

En nyretransplantasjon er en større operasjon og bærer samme risiko som alle andre større operasjon gjør. Også venter på en passende donor kan ta lang tid, og det er fortsatt en sjanse for at kroppen kan avvise den nye nyren. På den annen side vil de som gjennomgår nyretransplantasjoner ikke lenger trenger dialyse og vil ha færre diettrestriksjoner. De har også en høyere sjanse for å leve lengre, sunnere liv.

Fish Oil som behandling for Mono

Fish Oil som behandling for Mono


Det finnes ingen kur for mononukleose, og pasienter som erverver viruset vanligvis lider gjennom en lang liste over symptomer som må kjøre sine kurs før endelig spredendedesign. Adventist Health forklarer at selv om symptomene på mono kan vare i uker eller måneder, har fiskeolje tilskudd blitt funnet å styrke immunforsvaret og hjelpe lindre noen av de ubehagelige bivirkninger av mono-viruset. Oljer utvunnet av laks og andre kaldt vann fisk er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer som kan gi lindring til pasienter som lider av mono.

Hva er Mono?

Begrepet refererer til en mono smittsomt virus kjent som mononukleose. Ifølge Mayoclinic, er mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus (EBV), som en gang innføres i kroppen, blir en livslang hørende. Svakhet og tretthet er de vanligste symptomer assosiert med mono, men komplikasjoner kan utvikle som kan påvirke leveren og milten.

Muskelsvakhet

Mono kan forårsake ødeleggende muskelsvakhet og generell tretthet. Fiskeolje kan hjelpe mono lider ved å bidra til å lindre disse symptomene. The American Academy of Family Physicians forklarer at EBV viruset som er roten årsaken til mono spiller en aktiv rolle i trøtthet symptomer. Fordi tretthet er forårsaket av en ubalanse av kjemikalier i hjernen, er det antatt at de fettsyrer som finnes i fiskeolje kan bidra til å beskytte og gjenopprette produksjon av fosfolipider i hjernen.

Anti-inflammatorisk virkning

I de tidlige stadiene av en mono-infeksjon, kan en hud utslett forekomme. Den kløende, rødt utslett kan vises hvor som helst på kroppen, og selv om det er vanligvis mild, kan utslett bli ganske ubehagelig. The University of Maryland Medical Center forklarer at fiskeoljer kan være effektive i behandling av utslett assosiert med kyssesyke fordi de inneholder anti-inflammatorisk egenskaper som kan redusere hevelse og lindre ubehag.

Pain

En mononukleose infeksjon er vanligvis ledsaget av en alvorlig sår hals og, i noen tilfeller, muskelsmerter. Fiskeolje kan være et sunnere alternativ til aspirin for å lindre smerte. I små barn, kan aspirin føre til Reyes syndrom, som kan ha en skadelig virkning på leveren og hjernen. En til to kapsler av fiskeolje tre ganger daglig kan bidra til å lette smerte.

Immune System Boost

Mono kan skape kaos på immunsystemet, som påvirker hvite blodlegemer samt blodplater. Og fordi de hvite blodcellene er så opptatt bekjempe kyssesyke-viruset, kan immunsystemet ikke være sterk nok til å avverge inntrengere som utgjør andre risikoer for infeksjon. Fiskeolje kosttilskudd som de som inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer bidra til å øke produksjonen av prostaglandiner, som spiller en nøkkelrolle som betennelse regulatorer innenfor immunsystemet.

Hvordan behandle mononukleose

Hvordan behandle mononukleose


Mononukleose er en smittsom virussykdom forårsaket av Epstein-Barr-virus og i sjeldne tilfeller, av cytomegalovirus (CMV). Det finnes ingen kur for det, og det vanligvis klarner opp på sin på uten å forårsake noen komplikasjoner.

Hvordan behandle mononukleose

Rest. Det er trolig den viktigste du kan gjøre. Ikke kjempe mot trangen til å sove.

Hold deg i sengen i den akutte fasen av sykdommen hvis du føler deg veldig syk og trett. Kroppen din er å fortelle deg hva den trenger for å helbrede.

Drikk rikelig med væske for å holde fra å bli dehydrert. Drikk vann eller fersk juice.

Gurgle med varmt saltvann hvis du har en sår hals. Suge på halspastiller, hard godteri eller popsicles.

Spis myke, nonspicy matvarer hvis halsen er sår.

Opprettholde god ernæring. Det er viktig å øke immunsystem. Spise flere små måltider om dagen. Det er lettere på fordøyelsessystemet og kan bli bedre tolerert mens du er syk.

Unngå junk food. Det presser immunsystemet ditt.

Bruk urter astagalus og solhatt. De er tilgjengelige som te, i kapsler eller som et skjær. De øke immunforsvar.

9. Ta løvetann og melk tistel urter for å beskytte leveren, som er noen ganger påvirket av kyssesyke. De er tilgjengelig som et skjær, te eller kapsler.

Ta en høypotent multivitamin.

Ta vitamin C med bioflavonoider, 5,000mg daglig, fordelt på flere doser for å styrke immunforsvaret.

Bruk Vitamin E, 400-800 IE per dag. Det er nødvendig for immunsystemet fungerer.

Bruk Vitamin A, 50 000 IE per dag i 2 uker bare, og deretter sakte redusere ned til 10 000 IE. Det er viktig for immunsystemet fungerer.

Ta en feber redusering, for eksempel ibuprofen, aspirin eller acetominofen å avlaste feber og smerter / smerter. Ikke gi aspirin til barn under 18 år på grunn av sin tilknytning til Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig sykdom.

Hint

 • Antibiotika er ineffektive mot mononukleose, fordi det er forårsaket av et virus. De er foreskrevet bare hvis det er en sekundær bakterieinfeksjon, så som øre-infeksjon eller streptokokker.
 • Mononukleose er ofte forveksles med influensa fordi symptomene er like. En blodprøve er nødvendig for å bekrefte tilstedeværelse av kyssesyken. De akutte symptomene varer mellom to og fire uker, men tretthet kan fortsette i flere uker eller måneder.
 • De fleste tilfeller løse uten komplikasjoner, men kyssesyke kan føre til problemer med milten og leveren.
 • Hvis du får plutselige skarpe smerter i venstre øvre del av magen, puster og / eller svelge blir stadig vanskeligere, eller hvis du pigge feber over 103 F, kontakt legen din umiddelbart.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hva er en Infarkt av milten?

En infeksjon av milten blir vanligvis referert til som milt infarkt. Det er forårsaket av nekrose (vevsdød) innen milten på grunn av en hindring i blodstrømmen. Dette skjer når milten oksygentilførsel blir forstyrret, noe som fører til enten delvis eller full infarkt i orgelet. Dette infarkt oppstår når miltarterien (eller kanskje en av grenene) blir lukket opp.

Årsaker

Det finnes ulike mulige årsaker til infarkt av milten. Disse mulige årsaker inkluderer blodpropp, ulike infeksjoner (som endocartitis), og blodsykdommer (som sigdcelleanemi, som er en livslang medisinsk tilstand der kroppen produserer røde blodceller med unormale figurer).

Behandling

Det finnes ingen spesifikk og definert behandlingsplan for spleniske infarkter. I mange tilfeller er disse infarkter behandles ved i stedet å ta vare på den underliggende tilstand som forårsaker dem (for eksempel endocartitis og blodpropper). Smertelindring kan også bidra til å berolige disse infarkter. I tilfeller av komplikasjoner, kan enkeltpersoner krever en splenektomi (kirurgi for å fjerne en skadet eller syk milt).

Symptomer

Symptomer på miltinfarkt er ekstreme smerter i magen øvre venstre hjørne, som til tider sprer hele veien over til venstre skulder, samt frysninger og feber.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av miltinfarkt inkluderer milt abscess, blødninger, sprukket milt, dannelsen av en pseudo, og i ekstremt alvorlige tilfeller død.

Andre faktorer

Enhver faktor som kan ha en virkning på velværet til de miltarterien kunne føre til milt infarkter, selv om de generelt er forårsaket av de ovenfor nevnte medisinske tilstander (for eksempel blodkoagulering og endocartitis). Disse andre mulige årsaksfaktorer inkluderer aortadisseksjon, miltarterien torsjon (relatert til vandrende milt), og traumer av mageregionen.

Hvordan behandle Epstein-Barr virus

Epstein-Barr virus (EBV) er en svært vanlig virus, og er et medlem av herpes virus-familien. Det smitter nesten alle på et tidspunkt, men oftest ikke forårsaker symptomer hos barn. Men tenåringer og unge voksne som blir smittet med EBV ofte utvikle kyssesyke. Dette infeksjonssykdom vanligvis forårsaker influensalignende symptomer som tretthet, feber, sår hals og hovne lymfekjertler. EPV forblir sovende i kroppen på ubestemt tid, selv etter at symptomene er forsvunnet.

Hvordan behandle Epstein-Barr virus

•  Gi støttende tiltak for behandling for EBV infeksjoner. Mononukleose en tendens til å løse spontant innen et par måneder, så det primære målet med behandlingen er å lindre symptomer og forebygge komplikasjoner.

•  Avlast feber og vond hals av mononukleose med acetominofen og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen. Leger kan også foreskrive steroider for å avlaste alvorlig hals hevelse.

Redusere øvelse i tilfeller av mononukleose. Leger anbefaler vanligvis en uke eller to av sengeleie mens sykdommen går sin gang. Pasienter med kyssesyke kan være smittsom, så vaktmester bør implementere standard sanitære tiltak som grundig vaske sine retter og kjøkkenutstyr separat.

Begrense aktiviteter i pasienter med en hoven milt. Kyssesyke kan føre til at milten å hovne opp og disse pasientene bør unngå kontaktsport og tunge løft for å holde milten fra sprekker.

Bruk urte rettsmidler for å øke immunforsvaret. Typiske behandlinger inkluderer to kapsler av Astragalus membranceous to ganger om dagen eller to kapsler av Echinacea ekstrakt fire ganger om dagen til symptomene forsvinner.

Behandling av sekundær amenoré med kinesiske urter

Sekundær amenoré er tilstanden når en kvinne, som allerede har startet menstruasjon og som ikke er gravid, ammer eller i overgangsalderen, har et opphør av menstruasjon i mer enn seks måneder. Det finnes ulike behandlinger for amenoré, og tradisjonell kinesisk medisin (TCM) tilbyr behandlinger som fungerer ved å stimulere kroppen til å regulere sine naturlig forekommende hormoner.

Klassifisering av mangel

TCM adresser sykdommer som oppstår fra kroppens "overdreven funksjoner" eller "mangel funksjoner." Sekundær amenoré, i henhold til TCM, er en mangel funksjon som kan oppstå uregelmessigheter i enten blodet eller chi (eller ch'i, uttales Chee). De særskilte organer som regulerer blod og chi er lever, milt og nyrer. Leveren opprettholder jevn strøm av blod, chi og følelser. Milten produserer blod og chi. Når milten er altfor svak, kan noe som kalles slim-fuktighet hindre livmoren. Nyrenes primære rolle er unnfangelse og reproduksjon. De vanlige mangel mønstre er nyre leveren mangel og chi blod mangel.

Nyre Liver Deficiency

Ernæring av nyre og lever eller en inkonsekvent seksuallivet bidrar til denne mangel. Du kan identifisere dette problemet ved å merke symptomer på tap av menstruasjon, tynne kroppen, hjertebank, søvnløshet, rygg og kne sårhet, svimmelhet, drøm-forstyrret søvn, tett bryst, angst, hetetokter, overdreven svetting, fravær av tungen belegg, sprekker på tungen og en svak puls. For å bekjempe sekundær amenoré, kan du få Rehmannia (Shu Di Huang), discorea root (Shan Yao), og kvann (Dang Gui) for å helbrede din nyre-og lever blod. Et produkt som kalles Gjenopprette Kidney Formula (Gui Shen Wan) er ofte brukt i TCM.

Chi blod mangel

Når menstruasjon perioder blitt mer sporadisk, som fører til sekundær amenoré, og du begynner å legge merke til symptomer på en blek hudfarge, svimmelhet, hjertebank, svake lemmer, løs avføring, blek tynn tunge og en svak puls, kan kroppen din ha en chi blod mangel . En vanlig TCM behandlingen er ginseng (Dang Shen) den beste tonic urt for chi. Angelica (Dang Gui) er en tonic urt for blod. Bruk Blood Tonic (Ba Zhen Tang) for en chi blod mangel.

Chi stagnasjon og blod stasis

Symptomer inkluderer depresjon, angst, en følelse av fylde under brystet, hevelse eller fylde i magen, ingen matlyst, tørst, forstoppelse, lilla sidene av tungen, tungen med en gul / hvit klebrig belegg og en svak uregelmessig puls. TCM gir Buplerum (Chai Hu), kvann (Dang Gui), og hvit peon (Bai Shoa) for behandling. Prøv Liver Spleen Harmonizer (Xia Yao San) som en helbredende tonic.

Slim-Fuktighet Retention

Dette kan gjelde for en person som er overvektig eller er milt mangelfull. Forbruker kalde, rå eller fet mat kan bidra til mangel. Dette kan føre til sekundær amenoré og flere symptomer: brystet lunger, kvalme, slimhinne skjeden utflod, klebrig slim i munnen, gul / hvit klebrig tungen belegg og en tynn glatt puls. Lancea tuber (Cang Zhu), cyperus tuber (Xiang Fu) og mandarin skall (Chen Pi) er urter som brukes i behandling. Slimet Cleansing (Cang Fu Dao Tan Tang) er en urte formel mye brukt for denne mangelen.

Hvordan behandle hårtap ved å styrke nyrene

Hvordan behandle hårtap ved å styrke nyrene


Når folk først opplever hårtap, de normalt se på deres hormonnivåer eller i skjoldbruskkjertelen som mulig gjerningsmann. Selv om slike ubalanser kan føre til hårtap, ifølge tradisjonell kinesisk medisin (TCM), kan nyre mangler føre til ulike helseproblemer, hvorav den ene er hårtap. Kinesiske utøvere tror at utilstrekkelig ernæring eller langvarig, alvorlig stress kan føre til en nyre mangel, som i sin tur vil manifestere seg i en rekke symptomer, inkludert håravfall. Men det er mulig å styrke nyrene og behandle symptomene. Her ser du hvordan.

Bruksanvisning

•  Forstå at TCM ser nyrene som kilde til energi for hele kroppen. Tilstanden til nyrene avgjør en persons ungdommelighet. På den annen side, avslører en nyre mangel seg hos premature symptomer som hårtap, grått hår, rygg og knesmerter, samt synsproblemer.

Innse at det finnes to typer nyre mangler. En resultater fra faktorer som dårlig kosthold, langvarig stress og overarbeid. Den andre typen er en arvelig svakhet, begge innebære en mangel på energi i nyrene (nyre essens).

Fyll på nyre essens med urte kosttilskudd som Han Shou Wu (Foti). Hårtap vil avta som din nyre mangel korrigerer ifself. Andre effektive kosttilskudd er Lycium og Cuscuta frø.

•  Vurder akupunktur behandlinger for å styrke din nyre meridian (energi pathway) og korrigere nyre mangel samt behandle hårtap. Akupunktøren kan løse problemet med akupunktur behandlinger alene eller bruke en kombinasjon av akupunktur og urter.

Ta med rikelig med grønnsaker i kostholdet ditt. Grønnsaker vil gi den nødvendige ernæring for hår gowth og ta belastningen av nyrene. Fortrinnsvis wok grønnsakene i olivenolje. Ifølge TCM, kan spise for mye kald mat legge stress til milten og føre til en energiubalanse.

Gå regelmessig for å fremme blodsirkulasjonen til dine organer og hodebunnen, noe som vil holde chi kroppen energi) flyter jevnt og gjenopprette balansen. Moxibustion terapi (involverer brenning av malurt) er også effektivt for å gjenopprette energibalansen

•  Fokuser på de positive tingene i livet ditt. Øv stress management teknikker. Det er viktig å ta unødvendig belastning av nyrene. Avhengig av omfanget av hårtap, kan det ta opp til et par måneder for å se resultater. Andre kan merke bedring i løpet av noen uker.

Tips og advarsler

 • Kinesisk medisin utøvere rapporterer positive resultater i behandling av hårtap. Noen pasienter responderer raskere og andre tar lengre tid. En person trenger vilje til å fortsette behandlinger og følge utøverens forslag.
 • Personer som søker akupunktur behandling for en tilstand opplever ofte bedring i flere symptomer. Grunnen er at hver meridian påvirker flere organer. Balansering og styrke en meridian resultater i korrigere flere problemer.
 • Unngå rødt kjøtt, bearbeidet mat og konserveringsmidler.

Legemidler til behandling av trombocytopeni

Legemidler til behandling av trombocytopeni


Pasienter med trombocytopeni har for få blodplater som sirkulerer i blodet strømmer. Blodplater spille en nøkkelrolle i blodkoagulering, og en mikroliter blod fra en frisk person bør inneholde mellom 150.000 og 400.000 blodplater. Medikamentell behandling, infeksjoner, skader eller genetiske lidelser kan forårsake trombocytopeni, og tilstanden kan fortone seg som en underproduksjon av blodplater, ødeleggelse av for mange blodplater eller en dysfunksjon av milten, som regulerer blodplater nivåer. Flere medisiner kan hjelpe folk med trombocytopeni.

Opphørt Drug Treatment

Mange medisiner kan forårsake trombocytopeni som en bivirkning. Tar pasienter av disse terapi kan ofte pasienter til å erstatte sine utarmet blodplater. Legemidler som er kjent for å sette brukerne i fare for å oppleve trombocytopeni inkluderer vanndrivende hydroklortiazid, supplerende østrogener, gull, antibiotika sulfametoksazol-trimetoprim (f.eks Bactrim fra Mutual) og interferon (f.eks Avonex fra Biogen; Rebif fra Serono).

Kortikosteroider

Når pasienter med trombocytopeni krever farmasøytiske behandlinger, leger vanligvis foreskrive kortikosteroider som et første alternativ. Gitt oralt eller intravenøst, kortikosteroider slik som prednison redusere aktiviteten av pasienters immunsystemer, som kan vise seg å være fordelaktig når en pasients tilfelle av trombocytopeni i hovedsak involverer ødeleggelse av for mange blodplater. Pasienter som får kortikosteroider trenger å se for bivirkninger som humørsvingninger, økt forekomst av infeksjoner, økt blodtrykk, væskeretensjon, redusert beinmasse og lett blåmerker eller blødninger.

Danazol

Vanligvis brukes til å behandle endometriose, fibrolytic bryst sykdom eller angioødem (dvs. hevelse under huden), kan danazol hjelpe noen pasienter med trombocytopeni som ikke svare på kortikosteroidbehandling. The Merck Manual bemerker at danazol tabletter har samme terapeutiske effekt som et kortikosteroid. Danazol har en mye annerledes bivirkninger profil, imidlertid. Pasienter som tar danazol kan oppleve akne og fet hud, redusert bryststørrelse, tørrhet i skjeden, hud rødme, svetting, oppkast, hodepine og magesmerter.

Immunoglobulin

En Mayo Clinic brosjyre om trombocytopeni bemerker at pasienter som trenger raske økninger i sine blodplatetall kan ha nytte av å motta intravenøse injeksjoner av immunoglobulin. Stoffet, som menneskers organer produsere naturlig, blokkerer virkningen av antistoffer som har dannet etter en persons immunsystem har begynt misidentifying blodplater som sykdomsfremkallende stoffer. Allergiske reaksjoner og influensalignende symptomer kan forekomme sjelden blant mennesker som mottar immunglobulin injeksjoner.

Immunsuppressiva

Sterke suppressorer av immunsystemet representerer et endelig valg farmasøytisk for behandling av trombocytopeni. Både Merck Manual og Mayo Clinic brosjyren identifisere cyklofosfamid og, av og til, azatioprin (f.eks Imuran fra Prometheus) som immunsuppressive oftest foreskrevet for dette formålet. Azatioprin og cyklofosfamid er kjemoterapeutiske medikamenter, noe som betyr at de ødelegger celler i tillegg til å undertrykke immunforsvaret. Pasienter som får oral eller injisert cyklofosfamid kan oppleve hårtap, vekttap, blemmer, feber, blodig urin, tjæreaktig avføring og tretthet. Pasienter som tar azatioprin tabletter kan oppleve kvalme, diaré, muskelsmerter, tåkesyn, munnsår, gulsott og magesmerter.

Behandling for lav blodplatetall

Lave blodplatetall er kjennemerket på en tilstand som kalles trombocytopeni. Blodplater (trombocytter) er en spesialisert form av røde blodceller, som er ansvarlig for clotting blod under normale omstendigheter. Å ha en utilstrekkelig blodplate beløpet kan resultere i langvarig, overdreven eller ukontrollert blødning. Tilstedeværelsen av trombocytopeni er vanligvis knyttet til midlertidige kroppen endringer, sykdomsprosesser eller bruk av visse medisiner. Behandling for tilstanden avhengig av å håndtere disse underliggende årsakene.

Symptomer på lav Blodplater

Hvis du har et tilstrekkelig antall blodplater, kan du oppleve symptomer som blåmerker, spontane blødninger fra nese eller tannkjøtt, rosa urin, blodig eller svart avføring, hodepine, ledd- eller muskelsmerter, svimmelhet og uvanlig kraftige menstruasjonsperioder. Du kan også oppleve blødninger i huden, noe som fører til dannelsen av synlige røde eller lilla flekker. Hvis du har disse symptomene, bør du oppsøke lege.

Behandling av underliggende forhold

Hvis legen diagnostiserer tilstedeværelsen av trombocytopeni, vil han trenger å gjøre videre arbeid for å avklare sin opprinnelse. Visse årsaker kan være lett synlig. For eksempel kan graviditet utløse mildt redusert blodplateproduksjonen. Hvis du får kjemoterapi, er det en god sjanse lavt antall blodplater er direkte relatert til denne behandlingen. I tilfelle av svangerskapet, vil tilstanden vanligvis bedre når svangerskapet er over. I tilfelle av kjemoterapi, kan legen behandle trombocytopeni ved midlertidig å stanse kjemoterapi, eller ved hjelp av andre kjemoterapi forbindelser som kan være bedre tolerert.

Andre symptomer som følger med din lavt antall blodplater kan også gi ledetråder for behandling. En forstørret milt indikerer en sykdomsprosess ved at organet som er overlapping blodplater på innsiden. Trombocytopeni, kombinert med tilstedeværelsen av feber, angir en aktiv skadelig infeksjon. Behandling av disse underliggende forholdene vil typisk korrigere blodplatetall.

Behandling av blodplater Disorders

Trombocytopeni kan også være forårsaket av sykdommer som påvirker blodplater mer direkte. Idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) er en tilstand der antistoffer i blodet feilaktig angripe blodplater. Kroppen naturlig tilpasser seg disse forholdene ved å øke produksjonen av blodplater, men resultatene er ikke tilstrekkelig for full utskiftning.

Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP) er en forholdsvis sjelden tilstand hvori små klumper dannes i hele kroppen, for derved å binde opp blodplater som ellers ville være tilgjengelig for bruk.

Hemolytisk-uremisk syndrom (HUS) er en annen sjelden tilstand knyttet til TTP. I HUS, rask reduksjon av blodplater og destruksjon av røde blodlegemer føre til nedsatt nyrefunksjon og nyresvikt.

Hvis du er diagnostisert med ITP, bruk av et kortikosteroid, for eksempel prednison, eller den intravenøse anvendelse av en forbindelse som kalles immunglobulin, kan i det minste midlertidig å avbryte antistoff-angrep. Immunundertrykkende midler slik som azatioprin og cyklofosfamid, kan også anvendes. Hos voksne er fjerning av milten vanligvis en eventuell trinn i effektiv ITP behandling. Hvis du har TTP eller HUS, vil behandlingen trolig innebære intravenøs plasma fra eksterne givere eller en blod filtrering prosess som kalles plasmapherisis.

Konsultere legen din for en full forklaring av risiko og nytte av behandlinger relatert til din spesielle tilstand og omstendighetene.

Er noen behandling tilgjengelig for lav Blodplater?

Et lavt antall blodplater, mens ikke nødvendigvis en grunn til bekymring, kan tyde på sykdom eller lidelse. Medisinske myndigheter har ikke nådd en enighet om hva som utgjør et lavt antall blodplater, selv om noen anser en telling av mindre enn 100.000 å være under gjennomsnittet. Indikasjoner på at en person har et lavt antall blodplater kan inneholde blåmerker, overdrevne blødninger fra små sår, neseblod, eller blødning fra mykt vev som tannkjøttet. Årsaker spenner fra folatmangel til alkoholmisbruk. Det finnes flere valg av behandling for å heve telling av blodplater.

Medisinsk behandling

De fleste sykehus vil råde pasienter som kan ha lave blodplatetall, eller som har testet lavt for blodplater, for å bli innlagt på et sykehus eller klinikk. Flere typer behandlinger kan forsøkes av sykehusene for å sikre rimelige blodplatenivåer. Steroid medisiner, for eksempel prednison, kan bidra til å opprettholde sunne blodplatenivåer ved å sikre at din naturlige antistoffer ikke ødelegge blodplater. Milt problemer for lavt antall blodplater blir ofte behandlet av en rekke medisiner, eller i alvorlige tilfeller av fjerning av milten. En transfusjon av blodplater kan gjenopprette blodplate balanse til det normale; det er et alternativ hvis teller er farlig lavt. Du kan bli bedt om å holde seg på sengeleie i flere dager inntil blodplatetallet er tilstrekkelig høy, for å unngå ytterligere skade.

Homøopatisk behandling

Anekdotiske bevis tyder på at noen naturlig rettsmidler kan bidra til å øke blodplatenivåer. Vitamin botemidler for lave blodplatenivåer inkluderer ofte Vitamin E. Selv om høye doser kan øke blødningstendens hos noen mennesker, kan rimelige mengder bidra til å regulere blodplatenivåer før de vender tilbake til det normale. Urtemedisiner kan innebære en kombinasjon av flere naturlige kosttilskudd, inkludert Astragalus, tang-Kuei, Moutan, perilla stilk, lakris og eclipta. All bruk av ukonvensjonelle eller homøopatisk medisin bør sjekkes med en lege først.

Minimere risiko

Generell pleie og hygiene kan positivt påvirke eventuelle medisiner eller rettsmidler som administreres. En sunn livsstil fremmer veksten av blodplatenivået og fends av eventuelle syke effektene av lave blodplater. Bruk en myk tannbørste og avvikling bruk av tanntråd vil ofte beskytte mot skader på tannkjøttet. Behandle en tørr munn ved å suge på is chips eller nipper til en drikke ofte er ofte nyttig for pasienter med lave blodplater. Generell omsorg, slik som ikke blåser nesen eller hoste med for stor kraft, kan hindre irritasjon og blødninger forårsaket av blodplate problemer. Ikke bruk produkter som Douches eller tamponger, for å unngå muligheten for betennelse, skjæring eller blåmerker.

Årsaker, behandling og prognose av trombocytopeni

Årsaker, behandling og prognose av trombocytopeni


Trombocytopeni er enhver lidelse der det ikke er nok blodplater. Blodplater er celler i blodet som hjelper blodet å koagulere. Tilstanden er preget av spontane og store blødninger, som kan kreve øyeblikkelig hjelp.

Årsaker

Det er tre viktige årsaker til trombocytopeni: lav produksjon av blodplater i beinmargen; økt nedbrytning av blodplater i blodet; og økt nedbrytning av blodplater i lever eller milt.

Dårlig Produksjon

En rekke forhold føre til dårlig produksjon av blodplater. Disse kan inkludere benmargs infeksjoner, benmarg kreft, anemi, virusinfeksjoner og myelodysplasi.

Blodplatebreakdown

Forhold som forårsaker overdreven nedbryting av blodplater inkluderer: graviditet, idiopatisk trombocytopenisk purpura, blodforgiftning, auto-immune sykdommer, trombotisk trombocytopenisk purpura, og hemolytisk uremisk syndrom. Enkelte legemidler, som for eksempel cellegift og malaria narkotika, og overdreven bruk av alkohol fører også til overdreven blodplate sammenbrudd.

Behandling

Behandlingen tar sikte på å håndtere de underliggende forholdene. De behandlingstilbud omfatter medisiner, kirurgisk fjerning av milten, og en transfusjon av blodplater.

Prognose

Hovedproblemet med et lavt antall blodplater er hjernen blødninger og kraftig blødning i fordøyelseskanalen, noe som kan vise seg å være dødelig. Overlevelse avhenger av den underliggende tilstand som fører til trombocytopeni.

Revmatoid artritt: Symptomer, Tilstand og behandling

Revmatoid artritt: Symptomer, Tilstand og behandling


Revmatoid artritt, ofte merket RA, er en degenerativ, uhelbredelig tilstand som forårsaker betennelse i organer og ledd. Betennelsen kan føre nodulær skrubbsår å dannes i vevet under huden, og kan innebære lungene og hjerteposen. RA er sett oftere hos personer over 40 år, men er ikke uvanlig i den yngre befolkningen. Så mye som en prosent av verdens befolkning lider av tilstanden. Den primære symptom er smerter forårsaket av hevelse i hender, føtter, nakke og ben. Begge sider er vanligvis påvirket likt. I alvorlige tilfeller kan RA også påvirke øynene, munn, lunger og hjerte.

Hva er revmatoid artritt?

Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som resulterer i kronisk leddbetennelse. Autoimmune sykdommer er tilstander som oppstår når immunsystemet benytter antistoffer mot feilaktig angripe kroppens vev og ledd. Dette forårsaker irritasjon og smerte i ledd. Årsakene til tilstanden er ikke finitely oppdaget. Forskere ved Penn State studerer sammenhengen mellom RA og infeksjon. Resultatene har antydet, hovedsakelig på grunn av redusert nivå av hvite blodceller, som RA "flare-ups" er forårsaket av infeksjon. Det er mer vanlig hos kvinner enn menn; røykere er mer utsatt for tilstanden enn ikke-røykere.
Symptomer på reumatoid artritt, varierer avhengig av graden av inflammasjon. Når vevet er forverret, er den aktive tilstanden; inaktiv betegner betennelsen har sunket. I den inaktive scenen, alle indikasjoner på RA forsvinner og pasienten viser perfekt helse. Når alle tegn til RA har utsvevende, er tilstanden i underkastelse. Det kan gå til underkastelse, med eller uten behandling, i uker, kanskje til og med år.

Symptomer

RA lider ofte opplever ekstrem mangel på energi, reduksjon eller tap av appetitt, smerter i muskler og ledd fra alvorlige stivhet og lav grad av feber. Dramatiske vekttap er vanlig på grunn av tap av appetitt. Stivhet er hyppig etter lengre perioder med inaktivitet, så morgenen er ofte vanskelig for RA-pasienter. Normal levetid påvirkes mer alvorlig som tilstanden utvikler seg. Typiske aktiviteter, for eksempel å snu dørhåndtak og pusse tenner, blir smertefull.

Revmatoid artritt kan også påvirke felles ansvarlig for å kontrollere stemmebåndene --- den cricoardytenoid joint --- forårsaker en endring i tonen i stemmen og muligens varig heshet. Dette er imidlertid sjelden og bare sett i de mest alvorlige tilfeller.

Effekter på kroppen

Siden revmatoid artritt er en systemisk lidelse; det kan spre seg til kroppens organer. Siogren syndrom er når øyne og munn blir forverret. Den eneste symptom med denne irritasjonen er tøffe dehydrering. Pleuritt, eller betennelse i slimhinnen i lungene, forårsaker brystsmerter og kortpustethet. Hoste og tungpustethet er også vanlig med pleuritis. Vevet i lungene blir møre. Hjertet vev kan også bli påvirket. Perikarditt er betennelse i hjertevevet. Dette vil også føre til alvorlige smerter i brystet, spesielt når du ligger nede.
Revmatoid artritt forstyrrer også montering av kroppens blodceller. Det reduserer i betydelig grad produksjonen av røde blodceller, forårsaker anemi. Som sykdom utvikler seg, vil antall røde blodlegemer reduseres ytterligere. Tap av hvite blodlegemer er forbundet med Feltys syndrom, eller en Oppsvulmet milten. Trusselen om infeksjonen er økt drastisk siden hvite blodceller er kroppens naturlige forsvar.

Revmatoid Knuter

RA kan føre til fast, hud-farget knop å produsere under huden i nærheten leddene berørt av RA. Disse revmatoid knuter oppstå på hender, fingre, albuer og knær. Størrelsen varierer med alvorlighetsgraden av betennelse, fra ertestore til valnøtt-sized. Noen ganger vil nodulene bevege seg under huden, men de oftere fast festet til sener. I alvorlige tilfeller kan knuter også utvikle seg på stemmebåndene og kroppens organer. Det er vanligvis ingen smerte forbundet med nodulene, men de kan legge vekt på nerver, noe som begrenser bevegelsen. Knuter på kroppens organer kan påvirke organfunksjon.

Synovitt

Synovialmembranen linjer ledd og sener. Synovitt er når synovialmembranen er hovent. Det er en vedvarende smerte tilstand forbundet med begrenset bevegelse forårsaket av betennelse, ømhet og stivhet. På grunn av den økede blodstrøm, føles det felles varm. Synovitt er en dire vanskeligheter forbundet med revmatoid artritt fordi cellene i membranen splitt og reprodusere, sende nye celler til andre kroppsdeler. De nye cellene lades ut enzymer i assortert leddene, forårsaker mer smerter og betennelser. Hvis dette fortsetter i en lengre periode, vil enzymer slutt absorbere brusk rundt leddet, som fører til ekstreme, nådeløse smerte.

Diagnose

Mens det ikke er noen enslig test som kan tydelig oppdage RA i kroppen, er det for tiden diagnostiseres ved en kombinasjon av tester. Hvis du viser noen av egenskapene ovenfor, vil legen din utføre en fysisk eksamen som består av blodprøver, leddvæske analyse og røntgen. Hvis du mistenker at du har revmatoid artritt, holde en liste over symptomer, inkludert tid på dagen, hyppigheten og alvorlighetsgraden, for å gi legen en detaljert oversikt over hvordan du føler deg.

Behandling

Over-the-counter medisiner kan bidra til å roe symptomer på mild revmatoid artritt symptomer. Aspirin, Ketoprofen, Ibuprofen og Naproxen bidra til å redusere betennelse; Paracetamol vil redusere smerte. Legen din kan også foreskrive smertestillende eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler. Disse vil redusere smerte og hevelse, men ikke hjelpe med nåværende eller forhindre skader i leddene. Disse må bare brukes under tilsyn av en lege, som overdosering kan føre til skadelige bivirkninger.
Siden immunsystemet hos en RA pasienten er ute av kontroll, immundempende er også en effektiv måte å behandle symptomene ved å bringe den tilbake til det normale. Imidlertid kan disse resepter også redusere immunsystemets respons på infeksjon. Steroider kan benyttes for å redusere smerte og hevelse, men bare for en kort tid. En steroid effektivitet reduserer med mer bruk og kan forårsake bivirkninger, slik som blåmerker, grå stær og diabetes. Anti-revmatiske legemidler bremse skader på ledd og vev hvis startet ved begynnelsen av symptomene.

Leukemi Symptomer og behandling

Leukemi er kreft i blod og benmarg. Leukemi er delt inn i fire forskjellige typer: akutt eller kronisk myelogen leukemi og akutt eller kronisk lymfatisk leukemi. Disse typene er kategorisert etter type hvite blodceller som er berørt - enten myeloid eller lymfoid hvite blodceller.

Årsaker

Leukemi er forårsaket av unormal celleendring som multipliserer raskt. Disse leukemicellene begynner å tallmessig sunne hvite blodceller, som fører til kroppens manglende evne til å bekjempe infeksjoner.

Akutt leukemi symptomer

I sykdommens tidlige stadier, kan symptomene være mild eller ikke tilstede i det hele tatt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil symptomene bli mer merkbar. Symptomer på akutt leukemi inkluderer blek hud, tretthet, mild feber, nattesvette, vekttap eller appetitt, kortpustethet, og blødninger eller blåmerker lett.

Kronisk leukemi symptomer

Kronisk leukemi har en tendens til å utvikle seg langsommere enn akutt leukemi. Tretthet og utmattelse kan oppstå mens du gjør dagligdagse oppgaver. Milten kan være forstørret og den lidende kan ha symptomer på feber, vekttap, hyppige infeksjoner, ledd- eller skjelettsmerter, og hovne lymfeknuter.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen sjekker for hevelse i lymfeknutene og milten. En blodprøve vil bli tatt for å måle hvite blodceller. En benmargsbiopsi vil bli administrert for å bekrefte en diagnose for leukemi. Denne testen bør også identifisere hvilken type leukemi celler til stede.

Behandling

Behandling vil avhenge av typen leukemi man har og alder og generell helse. Kjemoterapi er vanligvis den mest vanlige form for behandling for å drepe leukemiceller. Biologisk terapi bruker stoffer for å forbedre immunforsvaret ved å drepe leukemiceller. En behandling som kalles Glivec blokkerer et visst kreft gen og holder tidlig stadium kronisk leukemi under kontroll. Strålingsterapi kan anvendes hvor et stort antall leukemiceller er plassert. I noen tilfeller kan strålingen rettes over hele kroppen. I en benmargstransplantasjon, får du høye doser av kjemoterapi og stråling for å drepe leukemiceller i benmargen, og at beinmargen blir deretter erstattet av sunn benmarg fra en matchende donor. Stamcelletransplantasjon innebærer å samle celler fra stamceller i blodet. Disse cellene kan være dine egne friske celler eller celler tatt fra en matchende donor. Fremgangsmåten er lik en benmargstransplantasjoner, men utvinning tid er kortere og risikoen for infeksjon er lavere.

Hvordan behandle Trombocytopeni

Trombocytter (blodplater), mikroskopiske fragmenter av celler som produseres i benmargen, sirkulerer i blodet og funksjon i blodpropp prosessen. Trombocytopeni er den medisinske betegnelsen på en senket thrombocyte teller. Mange faktorer kan senke blodplatetelling, inkludert sykdommer som dengue og leukemi, defekt blodplateproduksjon, skjelettsykdommer og virusinfeksjoner. Hvis venstre ubehandlet, kan trombocytopeni forårsake mage og intrakranielle blødninger. Trombocytopeni behandles basert på dens alvorlighetsgrad. Ved å ansette de medisinske og ernæringsmessige rettsmidler nedenfor, kan du trygt og effektivt øke blodplatetall.

Bruksanvisning

Medisinsk behandling

•  Ta foreskrevet kortikosteroider. Disse stoffene kan øke blodplatetall i løpet av dager. Den anbefalte doseringen i sirup form er 5 ml en gang daglig, helst med mat.

få en platetransfusjon, om nødvendig. Avhengig av hvor lave blodplater er, kan det hende du trenger en blodoverføring. Legen din vil bestemme din behov avhengig av trombocytter.

Ha en kirurgisk splenektomi, hvis anbefales. Kirurgi for å fjerne milten kan være nødvendig hvis du har trombocytopeni grunn idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP), en tilstand der antistoffene ødelegge blodplater.

Revidere kjemoterapibehandlingen, hvis det er nødvendig. Hvis kjemoterapi produserer trombocytopeni, kan legen suspen kjemoterapi eller sett lengre intervaller mellom behandlingene for å tillate dine blodplate nivåer for å gjenopprette.

Ernærings Treatment

Spis rikelig med bær. Alle bær inneholder kraftige forbindelser som kalles fytokjemikalier, som nøytraliserer frie radikaler i kroppen din for å hjelpe deg å øke blodplatetall. Konsumere en kopp bær hver dag.

Konsumere matvarer rike på fettsyren omega-3. Omega-3 fettsyrer styrker immunforsvaret samtidig som benmargen skape flere blodplater. Valnøtter, spinat og linfrø inneholder store mengder omega-3 fettsyrer. Legg til disse typer mat til kosthold hver dag.

Spis rikelig med økologiske tomater. Tomater inneholder potent antioksidant lykopen, som bidrar til å øke blodplater. De er også høy i mineraler og vitaminer. Konsumere tomat-baserte matvarer daglig.

Ta vitamin C tabletter. Dette vannløselig vitamin er lett absorberes av kroppen din og kan raskt gjenopprette blodplatetall. Du kan også spise vitamin-rik mat som appelsiner, kiwi og kål. Den anbefalte dosen av vitamin C 500mg en gang om dagen.

Konsumere papaya blader i juice form. Bladene av papaya frukt er høy i komplekse vitaminer som hjelper benmargen til å øke blodplateproduksjonen raskt. Mos 2 kopper papaya blader i en blender og drikke denne blandingen en gang om dagen.

Tips og advarsler

 • Rådfør deg med lege før du bruker naturlige, ernæringsmessige metoder for å øke blodplatetallet.

Hva skjer hvis milten er fjernet?

Hva skjer hvis milten er fjernet?


Milten er et organ som er ansvarlig for å bekjempe infeksjon. Det er også nyttige ved behandling av røde blodceller. Selv om det er viktig, kan legemet fungere uten at den slik at den kan fjernes hvis det er nødvendig.

Splenektomi

Operasjonen for milt fjerning er kjent som en splenektomi. Det er gjort når milten er skadet eller syk.

Prosedyre

Milten fjernes under en generell anestesi. Laparoskopisk kirurgi kan gjøres for milt fjerning.

Risiko

Det er risiko både under og etter fjerning av milten inkludert, men ikke begrenset til skade på nærliggende organer, infeksjon, blodpropper og kollapset lunge.

Infeksjoner

De som har hatt en fjernet milten er mer utsatt for infeksjoner og kan trenge å ta antibiotika for å forebygge infeksjoner. Barn er mer utsatt for infeksjoner enn voksne.

Kompensasjon

Andre organer i kroppen, og gjør kompensere de funksjoner som normalt er forbundet med milten etter at milten ble fjernet.

Hvordan behandle Nokturi

Nokturi er et vanlig problem, beskrevet som den ukontrollerbar trang til å urinere overdrevent under sover timer. En mild irritasjon for noen, for andre kan det gjøre det praktisk talt umulig å få en god natts søvn. Årsakene til nokturi varierer og tilstanden forekommer blant både menn og kvinner. Noen årsaksforhold kan behandles mens andre er mye vanskeligere.

Bruksanvisning

Å få en diagnose av Nokturi

Analysere hva som kan utløse nokturi. For eksempel er det ikke uvanlig for betingelsen å være til stede blant personer som våt seng som barn; de som drikker mer væske enn gjennomsnittet, spesielt ved sengetid; og de som drikker visse typer væsker, som alkohol, te eller koffeinholdige drikker. Det er også ofte til stede i individer som bruker diuretika.

Dokument informasjonen en lege vil kreve å gjøre en skikkelig diagnose. Inkluder hvor mange ganger du får opp om natten for å late vannet og mengden av urin utgitt. Spill av type og mengde av væsken tatt i etter 6 pm. Oppmerksom på eventuelle medisiner for tiden foreskrevet eller tatt over disk. Identifisere eventuelle relatert sykdom, som en urinveisinfeksjon, eller noen ut-av-det-vanlige symptomer.

Lag en legetime for en fysisk eksamen. Det er flere fysiske forhold som kan resultere i nokturi. Disse inkluderer blæren infeksjon, diabetes, hjertesvikt, høyt blodtrykk, inkontinens, søvnløshet, nyresvikt, graviditet, prostataproblemer, rastløse ben syndrom, urinveisinfeksjon, vaskulær sykdom og andre. Med riktig medisinsk behandling for disse forholdene, kan nokturi løses.

Be legen om å forskrive alternative medikamenter til noen i dag blir tatt at det har vært direkte knyttet til nokturi. Disse inkluderer de som brukes til å behandle bipolare lidelser, hjerteproblemer og overflødig væske eliminering (diuretika).

Få diagnostiske tester. Disse kan inkludere en urinanalyse, en urin kultur, en ultralyd eller annen lignende test for å måle mengden av post-void urin beholdes.

Gjør en avtale med en anbefalt spesialist hvis det kreves av allmennpraksis lege. Hvis han eller hun ikke kan fastslå den eksakte årsaken for nokturi, kan en endokrinolog, gynekolog, nevrolog, søvnekspert eller urolog være nødvendig for å gjøre det.

Behandling Nokturi

Gjør atferdsendringer, som anbefalt. Dette kan kreve en grense på hvilke typer og mengder væske som absorberes etter en bestemt time. Det kan også omfatte flere andre trinn, herunder ben høyde ved sengetid, ta naps i formiddag til midt på ettermiddagen og iført kompresjonsstrømper.

Ta reseptbelagte medisiner. Bumetanide eller furosemid kan regulere urinproduksjonen og redusere mengden akkumulert på kvelden. Darifenacin brukes til å bremse eller stoppe blære spasmer. Desmopressin - et hormon-ligne medikament - bevirker at nyren til å produsere mindre urin og derfor mindre behov for vannlating nattetid. Imipramin kan redusere mengden av urin produsert. Oxybutynin, solifenacin, eller tolterodin kan brukes til å slappe av musklene i blæren, forårsaker mindre behov for nighttime urinering. Trospiumklorid kan anvendes for å blokkere reseptorer finnes langs blæreveggen som ofte resultere i en overaktiv blære.

Bruk tradisjonell kinesisk medisinsk behandling, herunder akupunktur, som et mer helhetlig alternativ. Slike behandlinger har en tendens til å fokusere på nyren for å redusere mengden av urin produsert så vel som å fjerne leverproblemer som kan føre til urin ubalanse. Akupunktur behandlinger typisk fokusere på yang mangler eller ubalanser i blære, nyre, milt og mage.

Ta anbefalte urte medisiner som Bu Gu Zhi, Sang Pao Xiao, Sha Yan Zi, og Tu Si Zi, som fokuserer på nyrene; Shu Di Huang og Rou Gui for nyre næring; og Huang Qi og Sh Yan Zi å styrke milten.

Bruk Qi Gong (kinesisk) øvelses behandlinger for å forbedre styrken av nyre og milt, så vel som for å behandle underliggende årsaker til nocturia.

Hint

 • Nokturi kan påvirke så mange som 50% til 75% av verdens befolkning. Nokturi pleide å bli betraktet som et symptom på andre medisinske tilstander, men er nå anerkjent som et fullverdig tilstand av sine egne. Frykt for nokturi kan faktisk hjelpe indusere den sovende problem i enkelte individer. Søvnapné kan føre til nokturi fordi den avbryter en persons normal søvnrytme. Tradisjonell kinesisk medisin har vist god suksess i behandling av nokturi.
 • Mangel på søvn kan føre til tretthet på dagtid eller til og med føre til legemsbeskadigelse mens du kjører eller opererer farlig utstyr.

Hvordan å behandle mononukleose med urter

Hvordan å behandle mononukleose med urter


En gang kjent som "kyssesyken", mononukleose (mono) er et virus som svekker immunsystemet forårsaker kronisk tretthet og alvorlige influensalignende symptomer. Leveren, kjertler, lymfeknuter, milt og bronkier blir også angrepet av kyssesyke. Tradisjonelt er foreskrevet for medikamenter til behandling av mono-, men nesten alle av dem er ineffektive. Det er derfor nødvendig å riktig gjenoppbygge skadet vev og behandle mono med urter og naturlige ingredienser. Følgende tips vil hjelpe deg.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle mononukleose med urter

•  Hold næringsstoffer opp. Det er viktig å få nok mat når du har mono, selv om du har mistet appetitten, noe som er vanlig. Start med å drikke ren frukt og grønnsaksjuice og 8 til 10 glass vann hver dag.

Ta 2 ss. av bee pollen granulat når du våkner hver dag. Bee pollen er en supermat som har kraftige helbredende egenskaper. Det vil hjelpe immunforsvaret bekjempe mono virus og holde deg energi. Bee pollen er også solgt i flytende form, kapsler, honning og lime, som alle gir de samme fordelene. Den er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker.

Drikk 1 eller 2 kopper av oliven blad ekstrakt te med frokost og lunsj. Olivenbladekstrakt fungerer som en naturlig antibiotika og vil hjelpe kroppen din bekjempe infeksjonen ved å angripe viruset, samtidig som resten av immunsystemet sunt. Oliven blad ekstrakt selges i te form på helsekostbutikker. Den er også tilgjengelig i kapsler, pulver og som et flytende elixir, hvis du ønsker å ta det i en annen enn en te form.

Ta 1000 mg C-vitamin med frokosten.

Drikk en kopp melk tistel te mellom frokost og lunsj. Melk tistel vil hjelpe reparere vevet i leveren og milten som kan bli skadet av mono. Hvis du ønsker å blidgjøre te, tilsett 1 ts. av ren honning.

Ta to røde ginseng kapsler to ganger om dagen med et måltid (4 kapsler totalt). Ginseng fremmer styrke, utholdenhet og energi. Det hjelper også oksidere vev. Ginseng kommer også i te form og i væske, som kan fortynnes med vann eller plasseres under tungen av fallet; kapsler er mest praktisk.

Drikk en 12-unse glass supermat væske med middag. Det er mange merker av supermat drink på markedet, men Vital K av Futurebiotics er et populært ett for å bidra til å bekjempe mononukleose. Den er rik på vitamin K, kalium og magnesium. Vital K vil hjelpe hjerte, lunger og blod fungere skikkelig mens andre organer beskattes av mono-viruset. Supermat også holde kroppen full av sårt tiltrengte elektrolytter i perioder med sykdom.

Drikk 1cup av kamille te før du går til sengs. Du kan være veldig sliten, men kroppen din kan være anspent under anfall med mono. Kamille te vil hjelpe ditt sinn og kropp slappe av etter en god natts søvn.

Kroppspleie og trening

Få så mye sollys som mulig når du har kyssesyke. Det er en god idé å våkne tidlig, selv om du ikke føler for det, og ta en kort tur utendørs.

Sitt i en tørr badstue i minst 20 minutter to ganger i uken hvis man er tilgjengelig for deg. Hvis ikke, kan en meget varmt bad i 20 minutter. Etter badet, pakk deg inn i et håndkle og fylle to varmeflasker med varmt vann. Legg deg ned på sengen og plassere de varme vannflasker på brystet. Dekke selv fra fot til halsen med tunge tepper. Hold deg under dyna i 30 til 45 minutter. Etter 30 til 45 minutter, ta en kald dusj.

Strekk muskler og ledd før du får ut av sengen om morgenen og før du går å sove om natten. Dette vil hjelpe deg å få bevegelse, som mono produserer ofte perioder med stivhet og tretthet.

Tips og advarsler

 • Få så mye informasjon som du kan på urte kosttilskudd. Det er mange ressurser tilgjengelig på nettet, hos bokhandlere og fra naturopathic samfunnet. Blant de mest pålitelige kilder på behandling av tilstander som mono er fra Elizabeth Noble fra The Wholistic Therapy Centre.
 • Hvis du føler uvanlige bivirkninger fra urte kosttilskudd, slutte å ta dem. Hvis du føler ekstrem smerte eller sykdom, må du kontakte lege umiddelbart.