Digidexo.com

stadier på endetarms kreft

Hva er behandlingen for Advanced endetarms kreft med Liver spredning?

Rektal cancer er en sykdom karakterisert ved vekst av ondartede celler inne i endetarmen. Flere behandlinger er tilgjengelig for avanserte tilfeller av sykdommen som har spredt (metastasized eller mets) til leveren.

Hoved Behandlinger

The National Cancer Institute siterer potensielle behandlinger for levermetastaser av endetarmskreft som omfatter systemisk eller lokal kjemoterapi, kirurgisk fjerning av svulsten med eller uten forutgående kjemoterapi og intern strålebehandling (brachyterapi).

Brachyterapi

Under brachyterapi, leger midlertidig implantere radioaktivt materiale på stedet av kreft, ifølge Mayo Clinic. Denne lokale implantering gir muligheten for å anvende høyere doser av bestråling som har færre bivirkninger på omkringliggende vev.

Limits of Surgery

Kirurgisk fjerning av store eller mange metastasized leversvulster kan ikke bevise mulig, melder American Cancer Society. I slike tilfeller kan legene velge mellom en rekke ekstra-kirurgiske alternativer for å ødelegge dem.

Kirurgiske alternativer

The American Cancer Society siterer flere kirurgiske metoder for å ødelegge metastasized leversvulster som inkluderer laser fordamping (fotokoagulasjon), varmeprogram (radiofrekvensablasjon) og frysing.

Betraktninger

Behandling ofte ikke klarer å kurere spredning endetarms kreft, ifølge American Cancer Society.

Sene stadier av gallegang kreft

Sene stadier av gallegang kreft


Den gallegang er et lite rør som kobler leveren med tynntarmen. Dette røret transporterer galle, en væske som produseres av leveren og lagres i galleblæren, fra leveren og galleblæren til tynntarmen, hvor det hjelper i fordøyelsen av mat. Enhver kreft som oppstår i gallegangen er kjent som gallegang kreft. Det finnes flere forskjellige typer av cancer gallegang, og disse typer er viktig å vite, slik at den korrekte fasen blir diagnostisert og dermed den korrekte behandling tilbys.

Typer

Den sjeldneste typen gallegang kreft er intrahepatisk gallegang kreft. Dette kreft begynner i den delen av gallegangen som er inne i leveren. Denne typen er noen ganger forveksles med leverkreft og er faktisk iscenesatt på samme måte som leverkreft. Den vanligste typen er hilar (eller perihilar) gallegang kreft, som starter der venstre og høyre kanaler forlater leveren kommer sammen. Disse svulstene er også kjent som Klatskin svulster. Den tredje typen er distal gallegang kreft, som starter i det parti av gallegangen i nærheten av tynntarmen.

Staging

Gallegang kreft er diagnostisert i syv stadier; stadium 0, stadium IA, scene IB, stadium IIA, stadium IIB, stadium III og stadium IV. Stages III og IV anses sent stadium kreft. Å fastslå pasientens prognose (outlook), avgjør legen om kreften er resektabel, som betyr at hvis det kan fjernes helt gjennom kirurgi. Generelt (selv om ikke 100 prosent av tiden) de sene stadier av kreft anses nonresectable.

Symptomer

De tidlige stadier av gallegang kreft vanligvis ikke blir ledsaget av noen nevneverdige symptomer. Den tidligste symptomet er gulsott som er oppbygging av bilirubin, en grønn-gul kjemisk stoff som finnes i galle. Opphopning av bilirubin kan føre til at huden og det hvite i øynene til å se gul og føre til at huden til å klø. Gulsott, derimot, er et symptom på mange mindre alvorlige forhold, inkludert hepatitt og gallestein.

Det mest bemerkelsesverdige symptomet på sent stadium gallegang kreft er magesmerter, vanligvis under ribbeina på høyre side.

Diagnose

En rekke tester kan bidra til å diagnostisere gallegang kreft, inkludert blodprøver for å se etter bestemte tumor markører (stoffer utgitt av kreftceller) eller leveren og galleblæren funksjon, og imaging tester som røntgen og ultralydundersøkelser som kan utføres internt. Men det beste diagnostiske test, som ikke bare kan gjøre det første diagnosen av gallegang kreft, men også bidra til å stadium av kreft, er en CT (computertomografi) scan. Når diagnosen er gjort, kan andre tester utføres for å bestemme den nøyaktige plasseringen og blokkering og omfanget av kreft.

Survival priser

Kreft overlevelse priser er basert på scenen, plassering og omfang av kreft samt pasientens generelle helse. En fem-års overlevelse er prosentandelen av mennesker som lever i minst fem år etter at diagnosen. For sent stadium gallegang kreft som er nonresectable, er overlevelsesraten mindre enn 10 prosent. Dette er fordi disse kreftformene er vanskelig å behandle, siden operasjonen er ikke et alternativ. Imidlertid kan pasienter med intrahepatisk gallegang kreft øke sin overlevelse hvis de får en levertransplantasjon.

Stadier av lymfom kreft

Lymfekreft er navnet på en gruppe av kreft der lymfocyttene, eller hvite blodlegemer, blir ondartet. Lymfocyttene 'jobb er å forsvare kroppen mot bakterier, sopp og virus. Når en lymfocytt går dårlig, i stedet for å forsvare kroppen, angriper den det. Det er forskjellige stadier av lymfom kreft som er symptomatisk for sykdommen progresjon.

Stage 1

I det første stadium av kreft lymfom, sykdommen som finnes i en gruppe av lymfeknuter. Det kan også forekomme i et organ som ikke er en del av lymfesystemet.

Stage 2

I det andre trinn blir den sykdom som finnes i to eller flere grupper av lymfeknuter. Dette skjer på samme side som membranen, som er plassert under lungene.

Stage 3

I det tredje trinn, sprer sykdommen til begge sider av membranen. Andre organer kan være involvert. Hvis kreften er i milten, så det gjør det også en scene 3.

Stage 4

I det fjerde trinn, leveren og benmargen er involvert. En annen indikasjon på scenen fire er hvis organer som er langt fra lymfeknutene bli infisert.

Faktorer

Selv om progresjon og «trinn» av kreft kan være en indikasjon på pasientens utvinning prognose, andre faktorer bidrar til utfallet, slik som alder på pasienten.

Liste over endetarm kreft behandlinger

Ifølge American Cancer Society, ble det anslått at mer enn 145.000 mennesker vil bli diagnostisert med endetarmskreft i 2005, mens mer enn 56.000 ville dø fra sin diagnose. Endetarmskreft er også kjent som kolorektal kreft, noe som betyr at det påvirker enten i kolon eller rektum. Selv om det er den tredje vanligste dødsårsaken blant begge kjønn, kan det behandles hvis symptomene er anerkjent tidlig nok.

Gjenkjenne symptomene

Dette er kanskje det viktigste skrittet for å motta behandling for kreft i endetarmen. Noen av de vanligste symptomene omfatter blødning fra endetarmen, endringer i avføringen eller vaner, å finne en klump i anal området og følelsen av smerte eller trykk i anus eller endetarm.

Diagnostisering Rectumcancerregisteret

Hvis du har opplevd noen symptomer på kreft i endetarmen, er neste skritt mot behandling diagnose. Dette begynner med et besøk til legen din, som vil spørre deg spørsmål om din medisinske og slektshistorie for å bestemme risikofaktorer, og utføre en fysisk eksamen. Han vil vanligvis bestille eksamener som en koloskopi og polypektomi å bekrefte diagnosen. Disse eksamener tillate fjerning av vev som kan bli undersøkt under et mikroskop; om kreftcellene er til stede legen din kan deretter fortsette å iscenesette din kreft.

Staging Kreft

Før en effektiv behandling plan kan være utformet, må stadium av kreft som skal bestemmes. Scenen av endetarmskreft forteller legen din om den har spredt seg, og hvor alvorlig det er.

Staging utføres et par forskjellige måter. Først en ultralyd kan utføres. Under denne testen, en svinger, eller sonde, er satt inn i rektum. Lydbølgene som sendes ut fra sonden ekko av dine organer, produsere bilder av endetarmen din. Dette vil vise størrelsen av tumoren, og om den har spredd seg.

En annen metode som brukes er en CT eller CAT, scan. Under denne prosedyren, er detaljerte bilder tatt av det berørte området fra forskjellige vinkler. Fargestoffer er vanligvis injisert inn i blodårene som synliggjør orgelet mistenkt for å inneholde kreft, slik at vevet til å dukke opp mer tydelig.

De Behandlinger

Det er tre typer av standard behandling brukes for endetarmskreft: Kirurgi, cellegift og stråling. Fordi endetarmskreft er en vanlig tilbakevendende kreft, er det viktigste målet for behandling for å hindre den fra tilbakevendende.

Det finnes to typer kirurgi som brukes til behandling: Lokal reseksjon og abdominoperineal reseksjon. Lokal reseksjon brukes vanligvis for de som har kreft har utviklet seg i den nedre del av endetarmen og har ikke spredd seg. I løpet av fremgangsmåten, vil svulsten sammen med minimale mengder av friskt vev som omgir den fjernes.

En abdominoperineal reseksjon er mer komplisert og brukes for dem som endetarmskreft er mer alvorlig. Fremgangsmåten fjerner anus, rektum og en del av tykktarmen via et snitt i buken. En utvidelse av tarmen (referert til som en stomi) blir deretter sydd fast på utsiden av bukhulen, slik at avfall kan ha en måte for utstøting fra kroppen, som blir oppsamlet i en engangspose som kalles en kolostomi pose.

Kirurgi er vanligvis kombinert med enten kjemoterapi eller strålebehandling; i noen tilfeller, blir alle tre benyttes.

Kjemoterapi er en kreftterapi som anvender medikamenter til enten å forhindre at delingen av kreftcellene eller drepe kreftcellene. De kan tas gjennom munnen eller injiseres i en vene; begge disse metodene levere medikament inn i blodstrømmen hvor den leveres til området av kreft. Dette er referert til som systemisk kjemoterapi.

Stråling bruker høy energi røntgenstråler for å drepe kreftceller. Under ekstern stråling, er en maskin som brukes til å lokalisere behandling på stedet av kreft fra utsiden av kroppen. I noen tilfeller er innvendig stråling som brukes. Dette innebærer å implantere radioaktive stoffer direkte inn i kreft området gjennom enheter som nåler, ledninger og katetre.

HIV og endetarmskreft behandlinger

De som har HIV sammen med endetarmskreft generelt har til å få lavere doser av anti-kreft narkotika under behandlingen enn pasienter som ikke er smittet med HIV. Dette er fordi terapien anvendes for å behandle kreft i endetarmen kan svekke den allerede skadet immunsystemet hos HIV-pasienter.

Hvordan vite stadier av skjoldbrusk kreft

Hvordan vite stadier av skjoldbrusk kreft


Skjoldbruskkjertelkreft er en svært behandles sykdom som påvirker skjoldbruskkjertelen, som ligger i halsen like under adamseplet. Det er tre store stadier for skjoldbruskkjertelkreft, samt tre typer identifisert med bokstavene 'T', 'N' og 'M.' 'T' står for svulst, den 'N' for lymfeknuter og "M" for metastasering.

Bruksanvisning

•  Vit at de stadier av skjoldbruskkjertelkreft er basert på et system utviklet av det amerikanske Joint Committee on Cancer. Svulsten fasen er tidligste fasen, er lymfeknute scenen en progresjon og metastasering er den siste scenen.

Forstå 'T', eller svulst, scenen. I dette trinn kan en tumor påvises, men det har ikke spre seg til andre deler av kroppen. Svulster kan variere fra mindre enn 2 cm til mer enn 4 cm. I de sistnevnte deler av T stadium, kan tumoren begynne å vokse mot ryggraden.

Forskning på 'N', eller lymfeknute, scenen. I dette stadiet, har kreften spredd seg fra en svulst i lymfeknuter. Ettersom dette stadiet utvikler seg, sprer kreften fra livmorhalsen lymfeknuter til de øvre mediastinale lymfeknuter.

Forstå den siste fasen av skjoldbruskkjertelkreft, merket med en "M", for metastasering. I denne fasen, sprer kreft fra lymfeknutene til resten av kroppen, inkludert bein og indre organer.

Vær oppmerksom på hvilke stadium - romertall I til IV - kreft er i og snakke med legen din om betydningen av scenen. Fem-års overlevelse er utmerket for stadium I og II og forbli høy for stadium III kreft. Overlevelse dip til mindre enn 50 prosent for alle stadium IV skjoldbrusk kreft.

Prøv ditt beste for å spise sunt frem til skjoldbrusk kreftbehandling. Det er antatt at et sunnere kosthold vil hjelpe deg å unngå potensielle bivirkninger etter visse behandlinger.

Erkjenne at avhengig av hvilken type skjoldbruskkjertelkreft du har og din alder, vil de stadier forskjellig. Ta kontakt med din onkolog eller lege for å bedre forstå forskjellene mellom scenene.

Tips og advarsler

  • Spør onkolog eller lege hvis skjoldbruskkjertelen kreften har spredd seg utover i skjoldbruskkjertelen.
  • Husk at du har rett til å nekte noen form for behandling, selv om behandlingen er livsnødvendige. Legen din kan ikke satse på en spesifikk behandling for skjoldbruskkjertelkreft med mindre du er enig.
  • Husk å ikke gå glipp av noen av dine oppfølgingskontroller etter skjoldbrusk kreftbehandling. Oppfølging er like viktig som selve behandlingen og lar legen din kan overvåke utviklingen.
  • Bli en del av en organisasjon med frivillig din tid til Thyroid Outreach Network, en non-profit frivillig organisasjon viet til å hjelpe personer diagnostisert med skjoldbruskkjertelkreft.
  • Hvis du nylig diagnose av skjoldbruskkjertelkreft har skapt en mørk sky over livet ditt, kan du prøve å bli involvert i flere gruppeaktiviteter eller kreft støtte grupper. Yoga og massasje kan løfte ditt humør, som kan individuelle eller gruppe terapitimer.

Stadier av nyre kreft

Nedsatt Cancer oversikt

Nyrecellekarsinom eller nyre kreft er en av de farligste typene kreft med 60-70% fem års overlevelse etter diagnose. Diagnose føres når svulster blir oppdaget i små rør i nyrene som fjerner avfallsstoffer og filtrerer blodet, kjent som de proksimale convoluted tubuli.

Nyrekreft klassifikasjoner

Den amerikanske Joint Committee on Cancer skapte Tumor, Node, og spredning (TNM) staging system slik at legene kunne jevnt identifisere hvor langt kreften hadde spredt seg og dele denne informasjonen med resten av teamet.

"T" klassifiserings måler hvor stor den primære svulsten er, og hvilke deler av nyrene det opptar.

"N" indikerer hvor mange lymfeknuter påvirkes av kreftsvulst. Lymfeknuter er immunsystem celler som bekjemper av sykdommer og kan svekket av kreftceller.

"M" angir dersom kreft blir spredning eller metastasering til andre deler av kroppen slik som lungene eller leveren.

En annen klassifisering av tall etter den første TNM indikerer hvor alvorlig kreften er med null på den lave enden viser ingen tegn på en svulst, og fire på den høye enden indikerer kreftcellene har spredt seg i hele kroppen. En liten "a" eller "b" etter tallet indikerer størrelsen på svulsten i nyrene.

Nedsatt kreft stadium gruppering

Når TNM er klassifisert, leger satt pasienter inn i en av fire stadier. Jo lavere scenen er jo bedre sjanse en person har til å overleve. Leger bruker data for pasienter i tidligere situasjoner for å indikere sjansene for en aktuell pasient til utvinning fullt.

Stage ett indikerer en svulst er mindre enn 11,5 inches og har ikke spredd seg til lymfeknuter eller andre organer. Også svulsten har ikke forlatt nyrene. Overlevelse for en scene en diagnose er 96 prosent.

En fase to diagnose forteller pasienten at svulsten er ganske stor, større enn 11,5 inches, men kreftcellene er fortsatt bare i nyrene og lymfeknuter og andre organer er ikke berørt. Om 82 prosent av pasientene lever i minst fem år med en fase to diagnose.

En scene tre diagnose viser svulsten kan være hvilken som helst størrelse og er i ferd med å forlate nyrene. Det har begynt å påvirke lymfeknuter i området, og har også påvirket fettvevet på utsiden av nyrene. Imidlertid har kreftcellene ikke begynt å ta på andre organer på dette tidspunktet. Bare 64 prosent av pasientene i denne fasen lever til en fem år mark.

Stage fire er den tøffeste av diagnose og bare viser en 23 prosent overlevelse på fem år for pasienter rammet dette sterkt. Dette stadiet diagnose indikerer tumor er en hvilken som helst størrelse, har begynt å ta ned lymfeknuter og har spredt i hele kroppen til andre organer som lunger, hjerte eller leveren. Med moderne teknologi, er en stor andel av nyrekreft pasientens diagnoser fanget før de når stadiet fire.

Ulike stadier av skjoldbrusk kreft

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger på bunnen av halsen. Dens funksjon er å produsere hormoner ansvarlig for å styre mange aspekter av en persons metabolisme. Skjoldbruskkjertelkreft oppstår når unormale celler begynner å vokse. Det finnes fire typer skjoldbruskkjertelkreft og ulike stadier for å beskrive hvor avansert en bestemt type kreft har blitt. Staging for skjoldbruskkjertelkreft er viktig fordi behandling for sykdommen varierer.

Papillær og follikulær skjoldbruskkjertelkreft

Sju av ti skjoldbrusk kreft tilfeller innebære papillær kreft, der svulster form i skjoldbruskvevet - vanligvis etter eksponering for en strålekilde. Denne formen for skjoldbruskkjertelkreft vanligvis ikke spres langt fra skjoldbrusk regionen og er svært treatable. Femten prosent av skjoldbrusk kreft er follikulær kreft. Denne type av cancer kan spre seg til fjerntliggende steder i pasienten, slik som lungene og leveren, men er fortsatt kureres. Follikulær kreft vil spre seg gjennom blodårene i stedet for lymfeknutene, som er hvordan papillær kreft sprer seg. Begge disse typer av skjoldbruskkjertelkreft har lignende trinn.

Medullær og anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft

Medullær skjoldbruskkjertelkreft kommer i to former. Man fører til kreft på begge sider av glanden og kalles sporadisk, mens den andre, kjent som familiær, resulterer i tumorer som kan ta hvilket som helst antall symptomer. Meduallary thyroid kreft er satt opp innledningsvis ved størrelsen av kreft. Når det er mindre enn en halv tomme i størrelse, det er på scenen jeg - når det vokser til mellom en halv tomme, og en tomme og en halv, er det anses å være på scenen II. Stage III medullær skjoldbruskkjertelkreft har gjort sin vei inn i lymfeknutene, og stadium IV ser sykdommen spre seg til andre regioner. En sjelden form for skjoldbruskkjertelkreft, anaplastisk kreft, sprer seg raskt.

Stadium I og II

For papillær og follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen, trinn I og II er når sykdommen er begrenset til skjoldbruskkjertelen. På dette stadium er det mulig å behandle med kirurgi. Selv når kreften har spredd seg til lymfeknuter i nærheten av skjoldbruskkjertelen, er kreft fortsatt på stadium I eller II hos pasienter 45 år eller yngre.

Stage III

I Stage III papillær og follikulær skjoldbruskkjertelkreft, har kreften vokst til å være større enn fire centimeter i diameter. Det er fortsatt begrenset til skjoldbruskkjertelen eller har spredt seg litt utenfor, med kanskje de lymfeknuter i nærheten av luftrøret blir påvirket. Igjen, er sjansene for utvinning hos pasienter under 45 år i fase III ikke mindre av denne spredningen av sykdommen, med mindre det har gjort sin vei inn i de omkringliggende blodkar eller vev i halsen.

Stage IV

Ved stadium IV, i de fleste tilfeller bein og lungene er målene for spredning av cancer, som blir kalt metastasering. Papillær kreft i skjoldbruskkjertelen vil vanligvis reiser til lymfeknuter og ikke beveger seg for langt fra skjoldbruskkjertelen. Follikulær kreft kan ende opp hvor som helst i kroppen.

Hva er behandlingen for metastatisk endetarms kreft?

Endetarmskreft innebærer kreft i slutt par inches av tykktarmen, ifølge Mayo Clinic. Dette og andre typer kreft kan spre seg fra sin opprinnelige plassering til andre kroppens vev, en kvalitet National Cancer Institute definerer som metastatisk. Behandlinger for metastatisk endetarmskreft kan omfatte kjemoterapi, stråling eller kirurgi for å drepe kreftceller eller hindre deres produksjon.

Colorectal Cancer

The National Comprehensive Cancer Network (NCCN) sier at leger kan diagnostisere kreft som Stage IV, eller metastatisk, ved første oppdage kreft eller på et senere stadium av behandlingen. Blodprøver eller biopsi kan bekrefte kreft i andre organer.

Kirurgi

Kirurgi kan behandle eller til og med kurere noen metastatiske rektalkreft hvis metastase forblir begrenset til leveren eller lungene, i henhold til NCCN.

Stråling

Hvis operasjonen ikke kan kurere kreft, kan stråling fokusert på bekkenområdet drepe noen av kreftceller.

Kjemoterapi

Kjemoterapi følger ofte stråling som behandling for å drepe kreftceller og bremse sykdommen er spredt.

Målrettet Approach

Enkelte behandlinger fokusere på de prosesser som støtter tumorvekst i stedet for de tumorer, selv inhiberende proteiner eller blodkar som mater kreft, i henhold til den NCCN.

Ulike stadier av tykktarmskreft

Når en forekomst av tykktarmskreft har blitt oppdaget og diagnostisert, er neste skritt for en lege å iscenesette sykdommen. Stadier av tykktarmskreft, kreft eller en hvilken som helst for den saks skyld, er en prosess som bestemmer omfanget av sykdom, og hvis den har spredd seg. Ved å iscenesette tykktarmskreft, kan en onkolog dem bestemme hvilken behandling som er best for å hjelpe pasienten. Tester som en MR, PET scan, CT scan, og en carcinoembryonic antigen test, som ser for spesifikke tegn på kreft i blodet, er alle nyttig for å bestemme de ulike stadier av tykktarmskreft.

Stage 0

Stage 0 tykktarmskreft beskriver oppdagelsen av en gruppe av unormale celler i en persons kolon. Disse cellene kan bli cancerøs i naturen eller de kan være predisponert til å bli kreft. De unormale cellene i Stage 0 kan rett og slett være godartet og utgjør ingen trussel mot den personen. Stage 0 tykktarmskreft er også kjent med den medisinske termen "carcinoma in Sutu."

Stage I

Kreft har dannet seg, og det har klart å spre seg utover forbi det indre lag vev som finnes på veggen av pasientens kolon i fase I tykktarmskreft. Kreften kan være i den andre eller til og med det tredje lag av vev i tarmveggen, men det har ennå ikke spre seg til den ytre vegg av tykktarmen eller kolon, og det har ikke gjort sin vei til et punkt utenfor tykktarmen.

Stage II

Stage II tykktarmskreft er inndelt i Stage IIA og IIB. Noen med Stage IIA tykktarmskreft har hatt sykdommen spre seg ut fra de midtre lagene av vev i tarmveggen og kanskje inn i omkringliggende vev i nærheten av endetarmen eller tykktarmen. Stadium IIB tykktarmskreft har gjort sin vei fra tykktarmveggen og inn i organer i det område av tykktarmen og / eller inn i den abdominale veggen til pasienten.

Stage III

Det er tre forskjellige stadier av trinn III tykktarmskreft. Stage IIIA betyr at kreften har kommet fra den indre vev av tykktarmen til de midtre lagene og er i ikke mindre enn tre lymfeknuter. Trinn IIIB tykktarmskreft er i det minste tre lymfeknuter og har utvidet til omgivende vev, organer, og / eller bukveggen. Stage IIIC er i fire lymfeknuter eller mer, og har spredt seg til like ved vev sider, organer og / eller bukveggen.

Stage IV

Pasienter med Stage IV tykktarmskreft har sett kreften infiltrere lymfeknutene i nærheten av å kolon. Det har også metastasert, eller spres, organer til mye lenger fra tykktarmen som lungene, hjernen eller lever. Cancer sprer seg via blodstrømmen og lymfesystemet for å oppnå dette.

Tykktarm og endetarmskreft Symptomer

Tykktarm og endetarmskreft Symptomer


Tykktarm og endetarmskreft har mange symptomer, noen som kan identifiseres av leger i de tidlige stadier av sykdommen. Denne typen kreft er en av de farligste som bare rundt 50 prosent av folk overleve etter de to første etappene i henhold til American Cancer Society. Noen av de symptomer utvikler seg langt inn i sykdom, selv etter å ha evnen til å forårsake andre problemer, slik som Crohns sykdom og magesår.

Generelle symptomer

De første tegnene på tykktarms- og endetarmskreft er en følelse av tretthet og svakhet. Ofte pasienter som lider av denne type kreft rapporterer at de ikke har energi til å gjøre enkle oppgaver som å ta ut søppel eller lage middag. Dette er vanligvis ikke brukes til å diagnostisere en pasient med kreft, som symptomene er svært vanlig med mange andre sykdommer.

Avføring

Et faresignal for tykktarmen eller endetarmskreft er en merkbar endring av avføringsmønster. Hvis en person har problemer med å lage en tarm bevegelse eller gjør for mange, er det et sikkert tegn på at noe er galt. Vanligvis er dette symptom forbundet med abdominal smerte og eventuelt følelsen av forstoppelse. Kronisk diaré er også et problem som er forbundet med sykdommen.

Vekttap

Selv felles med mange sykdommer, spesielt kreft, vekttap er et vanlig symptom på kolon eller endetarms kreft. Mest sett i sammenheng med andre symptomer, vekttap er svært fremtredende på grunn av skade som blir gjort til tarmsystem. Næringsstoffer har vanskeligere for å bli absorbert på grunn av kreftceller.

Krakk Problemer

Kreft i tykktarm og endetarm oftest føre til endringer i selve avføringen selv. Dette er en god måte å fange opp problemer tidlig og spore fremdriften av kreft eller behandlingsmetoder. Krakk er ofte flytende og oftest inneholder røde eller mørke blod elementer. Når sykdommen utvikler mengden av blod i avføring kan øke sterkt, noen ganger endre fargen av hele prøven.

Crohns sykdom

Tykktarm og endetarmskreft fører ofte til Crohns sykdom. Dette fører til sår eller brudd i slimhinnen i tynntarmen og tykktarmen. Dette fører ekskrementer å gå inn i kroppens hulrom gjennom disse tårer. Dette kan til slutt føre til forgiftning og død.

Avansert endetarmskreft Symptomer

Endetarmskreft er kreft i endetarmen. Endetarmen er den siste delen av tykktarmen, og kobles fra tykktarmen til anus. Det er ca 12 centimeter i lengden. Endetarmskreft sies å være avansert når den har kommet lenger enn rektum og spre seg til nærliggende organer og lymfeknuter (stadium III) eller fjernt organer og lymfeknuter (stadium IV). Som alle kreftformer, er endetarmskreft "iscenesatt". Stage jeg er den tidligste form. Trinn III Trinn IV og rektal kreft blir vanligvis ansett for å være "avansert", noe som betyr at behandlingen er mer vanskelig eller, i noen tilfeller, umulig. I Stage IV kreft i endetarmen, er kreft vanligvis ikke lenger kureres, og American Cancer Society sier at overlevelsen for Advanced Stage IV kreft i endetarmen er mindre enn 5 prosent.

Forekomst av Rectumcancerregisteret

The American Cancer Society grupper tykktarm og endetarmskreft sammen, og anslår at i USA, er en i 19 amerikanere diagnostisert med tykktarmskreft. I året 2009, anslår at 40 870 nye tilfeller av endetarmskreft ble diagnostisert, mens 106 100 tilfeller av tykktarmskreft ble diagnostisert. Både tykktarm og endetarmskreft er noe vanligere hos menn enn hos kvinner.

Når er Rectumcancerregisteret "Advanced"

The American Cancer samfunnet klassifiserer potensielt avanserte rektalkreft inn i tre hovedgrupper: avansert, residiverende eller metastatisk kreft. En avansert stadium av kreft i endetarmen kan ikke være metastatisk, noe som betyr at den kan bli avansert kreft, selv om det ikke har spredning til andre organer. Likeledes er tilbakevendende kreft kreft som kommer tilbake etter den opprinnelige kreften har gått i remisjon. Tilbakevendende kreft er ofte ansett for å være en mer "avansert" form for kreft i endetarmen, fordi det ikke kan svare så godt til etterfølgende behandlinger. The University of Maryland Medical Center sier at tilbakevendende kreft, eller et tilbakefall etter at kreften er kurert, er mer vanlig i kreft av mindre kroppsdeler, som endetarmen.

Symptomer

Endetarms kreft er ofte asymptomatiske i tidlige stadier, som er en del av det som gjør deres behandling så vanskelig. Vanligvis gjør endetarms kreft symptomer ikke vises før kreften har nådd et avansert stadium.

Når symptomene gjør stede på et tidligere stadium, de ligner symptomene på flere andre anal forhold som fissure, hauger, påvirket tarm eller irritabel tarm syndrom.

Noen av de vanligste tegnene på avansert endetarmskreft er rektal blødning eller blod i avføringen; vekttap uten tilsynelatende grunn; en følelse av ufullstendighet ved tømming tarmer; ekstreme forholdene i tarmen som raske og uberegnelige svingninger mellom diaré og forstoppelse; tunge tap av jern i kroppen, ekstrem svakhet og trøtthet som skjer uten noen fysisk aktivitet og opplevelser som oppblåsthet, gass og magesmerter og kramper.

Symptomer og kontroller

Selv på et avansert stadium, mange av symptomene er lik de som folk støter på en dag til dag basis, uten at sykdommen. På grunn av mangel på tydelige symptomer, regelmessige screenings er avgjørende. Dette gjør behandlingen enklere og reduserer forekomsten av dødsfall. The American Cancer Society rapporterer at 90 prosent av endetarmskrefttilfeller er helbredelig hvis oppdaget tidlig, så venter på symptomer skal vises kan være skadelig.

Behandling og prognose

Mest avanserte fasen endetarms kreft er bare mulig å behandle, men ikke kureres. Dette betyr at behandlingsprosessen kan bare forlenge overlevelse. De vanligste behandlingsalternativene er kjemoterapi, radiologi eller medisiner eller kirurgi.

Som de fleste andre avanserte kreftformer, avanserte rektalkreft har lite håp om å overleve, med mindre enn 5 prosent langsiktig overlevelse rapportert av American Cancer Society. Kirurgi er vanligvis ikke lenger mulighet til å fjerne kreften. Medisiner og andre alternativer er brukt på et sak-til-sak grunnlag, hovedsakelig for å lindre symptomer og forlenge livet.

Spiserørskreft Behandling

Spiserøret er et rør i halsen som bærer svelget mat til magen for fordøyelsen. Spiserørskreft starter i celler langs det indre av spiserøret. Det er flere alternativer tilgjengelige for å behandle kreft. Den stadium av kreft er den viktigste faktor i valg av en behandling for spiserørskreft.

Kirurgi

Kirurgi er behandling av valget i de tidlige stadier av esophageal kreft når svulsten eller svulster er svært liten, eller når de er på de ytre lag av spiserøret og har ennå ikke spredt seg til andre områder. Dette innebærer å føre et endoskop ned i halsen og inn i spiserøret. Noen ganger på midten stadier av esophageal kreft, vil kirurgen fjerne den delen av spiserøret og omkringliggende lymfeknuter hvor svulsten ligger og koble spiserøret til magen. I andre tilfeller, vil en del av tykktarmen tas for å erstatte den fjernede delen av spiserøret. Kirurgen kan også bli nødt til å fjerne en del av magesekken under operasjonen, som han vil trekke opp og deretter koble seg til spiserøret. En del av tykktarmen er ofte brukt for å slutte seg til magen til spiserøret. Risikoen for infeksjon er til stede i alle operasjoner, og det er også mulighet for lekkasje og blødninger i det området hvor den resterende del av spiserøret er satt inn igjen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi bruker narkotika for å behandle kreft. Esophageal kreftpasienter kan behandles med kjemoterapi før kirurgi eller etterpå. I de senere stadier av sykdommen, når kreften har spredd seg, kan kjemoterapi behandling brukes for å lindre symptomene på esophageal kreft. En ulempe med kjemoterapi er at det fører til kvalme i mange pasienter og fører også til pasientenes håret til å falle ut.

Stråling

Strålebehandling angrep og dreper kreftceller gjennom bruk av energi bjelker kraftige. En maskin kan brukes utenfor kroppen for å sikte bjelkene på kreftceller, eller det kan anvendes inne i kroppen, i nærheten av kreftcellene. Med kreft i spiserøret, er strålebehandling generelt brukt i kombinasjon med kjemoterapi. Stråling brukes noen ganger i løpet av de avanserte stadier av esophageal kreft når svulsten kan ha vokst så stort det stopper mat fra bestått til magen. Strålebehandlingen kan forårsake brenning til huden; kan gjøre det vanskelig for pasienten å svelge; og kan forårsake utilsiktet skade nærliggende organer, som hjerte og lunger.

End of Life Stages i lymfom Cancer

End of Life Stages i lymfom Cancer


Det er normalt for lymfom pasienter og deres familiemedlemmer å ha spørsmål om hva de kan forvente i end-of-life stadier av sykdommen. Mens alle saker er forskjellige, er det noen ting som du kan være forberedt på at vil hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden. Husk at erfarne, dedikerte fagfolk er tilgjengelig for støtte gjennom dødsprosessen.

Forberedelser

Diskuter bekymringer om stadium av lymfom med legen din. Hun kan gi en realistisk prognose om din tilstand og diskutere alternativer for slutten av livet omsorg. Du bør også diskutere mulighetene med familiemedlemmer og venner som vil ta vare på deg slik at de vet dine ønsker og kan være forberedt på å støtte deg i denne perioden.

Juridiske betraktninger

Ifølge Cancer.net, er det viktig å vite hvilke alternativer om end-of-life medisinsk hjelp hvis du står overfor muligheten av å ikke være i stand til å gi uttrykk for dine meninger på slutten stadier av sykdommen din. Advance direktiver som ikke gjenopplive ordre (DNR) og levende Wills skissere hva slags omsorg du ønsker som din tilstand forverres. En holdbar fullmakt for helsetjenester utpeker en bestemt person til å foreta medisinske avgjørelser om din omsorg hvis du ikke klarer å lage dem selv.

Symptomer

Det er viktig å være forberedt på de symptomer assosiert med slutten scenen lymfom, som inkluderer tretthet, forvirring, tilbaketrekning og nedgang i kroppens funksjoner. Når behandlingstilbud er oppbrukt, til smertekontroll holde pasienten så behagelig som mulig blir prioritert.

Supportive Care

End-of-life stadier av lymfom kreft er forskjellig for hver enkelt. Ifølge National Cancer Institute, når det ikke er flere alternativer for å kontrollere kreft, omsorgs skifter fra behandling til støttebehandling. Det omsorg kan innebære tjenester av Hospice, som er en gruppe av helsepersonell og frivillige som tilbyr medisinsk, åndelig og psykologisk støtte for pasienten og pasientens familie gjennom dødsprosessen.

Emosjonell støtte

Emosjonell støtte fra venner og familiemedlemmer er svært viktig i de end-of-life stadier av noen sykdom. Pasienter som står overfor døden står overfor en rekke følelser, inkludert frykt, sinne, skyldfølelse, bekymring og sorg, som alle er normale. Snakke åpent om disse følelsene med venner og familie så vel som med fagfolk kan bidra til å lette pasientens sinn.

Hva er Tegn og symptomer på IBS?

Hva er Tegn og symptomer på IBS?


Ifølge The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), lider IBS tall opp til 20% av amerikanske voksne. Fra sine statistikker, irritabel tarm syndrom (IBS) er en av de mest diagnostisert forhold av amerikanske leger. Det er en tilstand definert av symptomer og utelukkelse av andre sykdommer.

Roma II Retningslinjer

Det er offisielle diagnostiske tegn for IBS kalt Roma-II retningslinjer. De spesifikke diagnostiske kriterier fastsatt samtaler for minst tre dager hver måned av tilbakevendende magesmerter som varer i tre påfølgende måneder og to av de neste tre tegn: smertene blir bedre etter avføring, kom smertene med avføring frekvens eller smerten kom med avføring utseende endringer. Hvis en pasient går gjennom diagnostiske prosedyrer og det er ingen andre attribusjon for disse symptomene, er en avgjørelse av IBS vanligvis laget.

Identifikasjon

IBS er identifisert gjennom Roma II Retningslinjer og symptomer som ikke kan henføres til andre forhold. Tegn og symptomer inkluderer vanligvis oppblåsthet, mageubehag og magesmerter. Det kan være tegn på forstoppelse eller diaré. Kvalme og halsbrann er to tegn som også kan oppstå. Det kan være en ettergivelse av symptomer, så hvis skiltene gå bort dette betyr ikke at pasienten er kurert; heller, bare han er i en tilstand av remisjon. En persons symptomer kan komme tilbake når som helst.

Fakta

Halvparten av alle tilfeller av irritabel tarm syndrom vil ha sine symptomene begynner før 35 års alder. De fleste av disse lider vil behandle sin sykdom med medisiner, stress reduksjon eller kosthold endringer. Mens det er plagsomt og ubehagelig å ha, vil det ikke utvikle seg til kolon eller endetarms kreft.

Misforståelse

Det er noen ting som vil forverre symptomer hos noen med IBS som er til tider tilskrives forårsaker IBS. Disse utløser er ting som stress, koffein, alkohol og enkelte matvarer. Mens økt følsomhet av IBS lider gjør disse utløser bringe på strengere symptomer, har de ikke forårsaker IBS i noen som ikke allerede lider av tilstanden. Dessuten er dette en tilstand som ikke er relatert til ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Det er en separat tilstand.

Kjønn

IBS er en tilstand som er sett i flere kvinner enn menn. Den kan blusse opp (viser økt hyppighet og intensitet i symptomer) rundt menstruasjon. Det er kvinner som bare kan lide IBS tegn under hormonell forandring av PMS. Også kvinner har en høyere sjanse for å ha interstitiell cystitt, kronisk utmattelsessyndrom eller fibromyalgi, og disse forholdene har en svært høy risiko for å bli sett i de individer som blir diagnostisert med IBS også.

Hva er hensikten med de fem mat grupper?

Hva er hensikten med de fem mat grupper?


Ifølge Department of Health and Human Services (HHS) og Institutt of Agriculture (USDA) "Dietary Guidelines 2005," forbruk av hver av de store matvaregrupper reduserer risikoen for visse kroniske sykdommer.

Korn

Korn er en kilde til kostfiber, mange B-vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, og folat), og mineraler (jern, magnesium og selen). Forbruker korn kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom, redusere forstoppelse og hjelpe deg å miste eller opprettholde vekten.

Grønnsaker

Grønnsaker er en kilde for kalium; kostfiber; folat (folsyre); og vitaminer A, kan E og C. Forbruker grønnsaker redusere risikoen for slag og andre kardiovaskulære sykdommer, type 2 diabetes, koronar hjertesykdom, nyrestein utvikling og bentap.

Frukt

Frukt er en kilde til kalium, kostfiber, vitamin C og folat (folsyre). Forbruker frukt kan redusere risikoen for hjerneslag og andre hjerte-og karsykdommer; type 2 diabetes; koronar hjertesykdom; nyrestein utvikling; bentap; og munn, mage og tykktarm-endetarm kreft.

Melk

Melk og melkeprodukter er en kilde til kalsium, kalium og vitamin D. Melk og melkeprodukter hjelpe våre organer bygge bein, så melkeforbruket er spesielt viktig for barn. Tidkrevende melk og melkeprodukter kan redusere risikoen for osteoporose.

Kjøtt og bønner

Kjøtt og bønner er en kilde til protein, vitamin E og B (niacin, tiamin, riboflavin, og B6), jern, sink og magnesium. Fordelene ved å spise fra kjøtt og bønner matvaregruppe er mange. Disse fordelene omfatter: bidrar til å bygge ben og muskler, dannelsen av røde blodceller og celle oksidasjon.

Betraktninger

Hver av de mat-grupper er viktig for en sunn diett. Anbefalinger for daglig inntak av hver god gruppe kan bli funnet på MyPyramid.gov.

Liste over matvarer for å spise sunt

Liste over matvarer for å spise sunt


Mange matvarer er merket som sunn, men innpakning og markedsføring kan ofte være villedende. Den beste måten å velge de sunneste pakket mat er å se på ingredienslisten og velge mat med færrest ingredienser oppført. Frukt, grønnsaker, hele korn, frø, og magert kjøtt alle utgjør den sunneste maten gruppene du kan velge fra. Likevel, blant disse sunne matvaregrupper er det noen matvarer som er regnet som den beste og sunneste matvarer du kan spise.

Frukt og grønnsaker

Ifølge USDA, når de er inkorporert inn i kosten, frukt og grønnsaker, kan bidra til å forhindre en hel slew av sykdommer og sykdommer, for eksempel kardiovaskulære sykdommer; slag; type 2 diabetes; krefttyper, for eksempel munn, mage og tykktarm / endetarm kreft; bentap; nyrestein; og koronar hjertesykdom. Ifølge Nutrition Handling, et helse brev satt ut av Center for Science i Public Interest, vannmelon og mango er noen av de beste frukt å spise på grunn av deres høye nivåer av vitamin A og C. Som for grønnsaker, rangere de søtpoteter høyest på grunn av deres fiber, kalium, karotenoider og vitamin C. Etter tett bak er bladgrønnsaker, brokkoli og squash, som alle er fulle av næringsstoffer og antioksidanter.

Hele korn, nøtter og frø

De beste korn for å innlemme i kostholdet ditt er hele korn, for eksempel brun eller vill ris, hel hvete couscous, helt naturlig havremel, og alle andre korn eller pasta laget med hele korn eller hele hvete. Rå nøtter og frø, for eksempel solsikkefrø, mandler og valnøtter er en kilde til sunt fett. Blant disse korn og nøtter, en av de beste er en korn-lignende bedrager kalt quinoa, som faktisk er et frø. I sin artikkel i National Post, Jennifer Sygo avslører at quinoa, et frø med en klype-lignende utseende og tekstur, inneholder 8 gram protein og 5 gram fiber per kopp. Den inneholder også alle de essensielle aminosyrer, er gluten-fri og inneholder et utvalg av vitaminer slik som B-vitaminer, sink, jern og magnesium.

Magre proteiner

Ifølge ekspertene på Web MD, de sunn proteiner er de magreste seg, inkludert hvitt kjøtt kylling og kalkun; lav-fett melk, ost og yoghurt; egg; Indrefilet av svin; bønner; soyaprodukter; og magert kjøtt. Disse proteinene er lav i mettet fett og kalorier og fremme muskelmasse. Fisk gir noen av de beste magre proteiner, og ernæring Handling rangert villaks nummer 5 på sin liste over topp ti beste maten for sine omega-3 fettsyrer.

Hvordan identifisere symptomer på inflammatorisk tarmsykdom

Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er to typer inflammatoriske tarmsykdommer som påvirker så mange som fire millioner voksne og barn. Begge sykdommene har lignende symptomer, og legene normalt kjøre en rekke diagnostiske tester for å finne årsaken til betennelse og hevelse i tarmen. Erkjenner symptomer på inflammatorisk tarmsykdom er viktig. Hvis den forblir ubehandlet, kan dette problem skade fordøyelses tarmen og øker risikoen for utvikling av visse typer kreft.

Hvordan identifisere symptomer på inflammatorisk tarmsykdom

Feel magekramper eller smerte. Inflammatoriske tarmsykdommer føre til kronisk ubehag i magen. Magekramper kan utvikle etter å ha spist et måltid, og smerten kan somle i timevis. Tarmsår og gass er ofte den underliggende årsaken til pågående magesmerter.

avtale med vekslende utbrudd av diaré og forstoppelse. De små og store tarmen reagerer forskjellig på betennelse og hevelse. Diaré kan oppstå når tarmen tømmer seg raskt. På den annen side, kan inflammatoriske tarmsykdommer forårsake langsom tarm sammentrekninger, noe som fører til forstoppelse.

Se spor av blod i avføring. Flere gastrointestinale problemer forårsake blodig avføring. Disse omfatter forhold som hemorroider og anal sprekker, og alvorlige sykdommer som tykktarm og endetarm kreft.

Ha en lav blodprosent. En rutinemessig blodprøve kan identifisere en lav blodprosent eller anemi, og signalisere et potensielt alvorlig problem. På grunn av blodtap fra blødende magesår og blodig avføring, kan inflammatorisk tarmsykdom senke en persons blodprosent og forårsake tretthet.

Utvikle en feber. En feber er kroppens måte å bekjempe sykdommer, og personer med inflammatoriske tarmsykdommer kan oppdage en økning i kroppstemperatur under fakkel-ups.

Begynn å gå ned i vekt eller erfaring tap av appetitt. Fordi inflammatoriske tarmsykdommer kan forårsake kvalme og diaré, vekttap er et vanlig symptom. I alvorlige tilfeller, lider miste sine lyster.

Hvorfor Er Fiber viktig i kostholdet mitt?

Legemet er en komplisert maskin. Hver dag legger vi mat, kosttilskudd og væsker inn i det, håper at vi skaper den perfekte balansen for å leve sunt. Et vesentlig element som er viktig for forbrukeren er fiber. Fiber spiller mange roller i kroppen.

Forbruk av Fiber

Det første trinnet i innser viktigheten av fiber i en diett er å forstå hvor mye fiber å konsumere og hvorfor. Mens den gjennomsnittlige person forbruker 15 g fiber daglig, er den ideelle mengden 38g for menn og 25g for kvinner per dag, ifølge USDA Center for ernæringspolitikk. Forbruker fiber fører til en følelse av en fylde, noe som kan bidra til å redusere mengden kalorier forbrukes. Fiber hjelper også mat å passere gjennom fordøyelsessystemet til en lavere hastighet. Derfor kan fiber bidra til å redusere vekt og kroppsmasseindeks.

For å få mer fiber, spise mer frukt, grønnsaker, bønner, hele korn, nøtter og frø. For folk som har problemer forbruker nok grovfôr til å oppfylle sine daglige fiberinntak, kosttilskudd i kapsel og pulverform er tilgjengelig for kjøp og kan legges inn i en daglig diett.

Fordeler med fiber i dietten

Det neste trinnet i innser viktigheten av fiber i en diett er å forstå hvordan fiber kan være gunstig for generelle helse. Ikke bare fiber hjelp kontroll kroppsvekt, men det spiller også andre roller i systemet som helhet.

Ifølge USDA, spise mat rik på fiber, som frukt og grønnsaker, kan beskytte mot kreft, inkludert mage, munn og tykktarm-endetarm kreft. Fiber, når konsumert i grovfôr form, har vist positive effekter for eksempel kontrollere blodsukkeret og redusere sjansene for kontrahering type 2 diabetes. Kolesterolnivåer har vist seg å være mer stabilisert med forbruket av havrefiber.

Løselig vs Uløselig fiber

To typer av fiber finnes, ifølge WebMD. Løselig fiber kan idissolve i vann. Denne typen fiber hjelper med kolesterol og blodsukker nivåer og finnes i bønner, havregryn, havrekli, frukt som epler, mango og plommer, og noen grønnsaker, som bønner og tørkede erter.

Uløselig fiber ikke oppløses i vann. Det hjelper til med fordøyelsen og reduserer risikoen for tykktarmskreft. Denne type fiber finnes i bønner, hele korn, brun ris, gulrøtter og agurker.

Legge til mer fiber i kosten

WebMD understreker at å legge mer fiber av noe slag inn i kostholdet er viktigere enn å bekymre hva slags fiber du forbruker, fordi begge typer fiber er viktig i kostholdet. Så hver dag, spise mer grønnsaker og frukt, eller legge bønner og havre. Ved å legge til rette mengde fiber i dietten hver dag kan være viktig nå, så vel som i fremtiden.

Nyrekreft Tegn og symptomer

Renal cancer, også kalt nyrekreft, er et alvorlig helsetilstand som involverer utvikling av kreftceller hos en pasient s nyre. Ifølge American Cancer Society, er om lag 51.000 personer i USA diagnostisert med nyrekreft hvert år.

Typer

Den vanligste typen av nyrekreft hos voksne er nyrecellekarsinom, som påvirker cellene av rørene i nyrene. En annen vanlig kreft er overgangsordning celle carcinoma, som utvikler i vevet som forbinder nyrene med blæren.

Tidlige stadier

Nedsatt kreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer i løpet av sine tidlige stadier av utviklingen.

Vanlige symptomer

De vanligste tegn på nyrekreft inkluderer smerter i korsryggen, blod i urinen, vekttap, tretthet og tilbakevendende feber.

Mindre vanlige symptomer

Mindre vanlige symptomer på nyrekreft inkluderer hovne ben og ankler, anemi og abdominal hevelse.

Andre symptomer

Sjeldne nyrekreft symptomer inkluderer overdreven hårvekst hos kvinner, synsforstyrrelser, kulde intoleranse og varicocele, som oppstår når blodårene rundt en testikkel forstørre.

Komplikasjoner

Nedsatt kreft kan øke røde blodlegemer, kalsiumnivå og blodtrykk nivåer. Dette kreft tidvis fører til at leveren til å fungere unormalt.

Heat Therapy for Cancer

Varmebehandling, også kjent som hypertermi eller thermotherapy, er en form for kreftbehandling kjennetegnet ved enten en intern eller ekstern eksponering for en substans som øker temperaturen av legemet. Ofte brukes i forbindelse med andre former for terapi, er det antatt at å heve temperaturen på det berørte området kan øke effektiviteten av både stråling og kjemoterapeutiske medikamenter, eller til og med redusere eventuelle tilknyttede symptomer på sykdommen. Noen mennesker reagerer positivt å varme terapi, men det er fortsatt betraktet som en alternativ form for behandling.

Lokalisert Heat Therapy

Med lokaliserte varme, blir bare en liten del av legemet forhøyet temperatur gjennom interne eller eksterne midler. Dette er ofte gjort gjennom radiofrekvens ablasjon, men legen din kan ansette mikrobølger eller ultralyd for å oppnå samme effekt. Når den eksterne tilnærming blir brukt, blir en serie av elektroder plassert like over det påvirkede området og energibølger slippes ut for å heve temperaturen i kreftvev.

Når den indre tilnærming blir brukt, blir en serie av ledninger eller sonder satt inn gjennom huden og direkte inn i kreftvev. Når ledningene er på plass, blir energi som sendes ut for å heve temperaturen av de unormale celler. Uavhengig av påføringsmetoden, er det antatt at anvendelse av varme (i overkant av 113 ° F) kan faktisk skade strukturene av disse kreftceller, noe som gjør dem mer utsatt for enten strålebehandling eller kjemoterapi.

Regional Heat Therapy

Regional varmebehandling brukes vanligvis i mer avanserte stadier av sykdommen, og en større del av legemet er forhøyet i temperatur. Og mye som lokaliserte varmebehandling, dette er modusen for behandling gjøres enten internt eller eksternt, avhengig av plasseringen av kreftvev. Den eksterne tilnærming til regional varmebehandling fungerer mye som lokaliserte terapi hvor en serie av elektroder plassert langs huden, men generelt som dekker et bredere område av kroppen, for å forhøye temperaturen og ødelegge kreftceller.

For interne, regionale varme terapi, er ledninger og sonder aldri brukt å heve kroppstemperaturen. I stedet er to teknikker for perfusjon anvendes, ofte sammen med en annen form for behandling. Den første er en metode for å trekke blod fra en del av legemet, hvor det er da oppvarmet og pumpet tilbake inn i det samme området. Ettersom blodet blir levert tilbake til det påvirkede området, er kjemoterapi-preparater administreres på samme tid, noe som øker deres effektivitet. Den andre er en metode hvor chemo stoffer er oppvarmet før injeksjon, for derved å heve temperaturen av de berørte kroppsdel ​​før kirurgisk fjerning av cancervev.

Whole-Body Heat Therapy

Selv om ikke så vanlig som enten lokalisert eller regional varmebehandling, kan noen mennesker trenger "hele kroppen" varme terapi, nemlig i langt mer avanserte stadier av metastatisk kreft. I denne modus for behandling, er hele legemet bringes til en temperatur på rundt 108 grader Fahrenheit til skade kreftcellene før administrering av stråling eller kjemoterapi.