Digidexo.com

bleke lepper symptom

Sprukne lepper Symptomer

Fordi lepper er mer delikat enn andre områder av huden, kan det sprakk, peeling lag være en advarsel av dehydrering eller overeksponering for solen. Riktig beskyttelse vil bidra til å unngå eventuelle smertefulle tilstander.

Oversikt

Dehydrering, sykdom eller allergi er alle årsaker til sprukne lepper. Litt erfaring kronisk tørre lepper på grunn av tørt vær. Turister fra tropiske områder av verden som reiser til tørre og tørre områder opplever sprukne leppe symptomer oftere. Vurderer dine symptomer bidrar til å bestemme hvilke korrigerende tiltak for å ta.

Dehydrering

Leppene er en mer følsom del av huden, og dehydrering fører sprukne lepper. Kroppen er først og fremst vann, og utilstrekkelige mengder vann skaper en tørr, sprø utseende på leppene. For noen er tilstanden forverret av kløende hud på eller rundt leppeområdet. På grunn av at leppene har økt følsomhet, dehydrering viser raskere i munnen enn andre deler av huden.

Sun Eksponering

Soling kan være en katalysator til dehydrering fører til smertefulle tørr og sprukken hud vises på leppene. UV-lys fra overeksponering for solen skader den delikate lag av lepper som ikke har beskyttelses komponenter som andre deler av huden. Solens stråler ødelegge det ytterste laget på leppene, så chapping og cracking er symptomer på leppene forsøker å helbrede. Bruk verne leppepomade med solfaktor under langvarig soleksponering.

Spytt

Mens det kan være vanlig for folk å slikke sine lepper å belegge dem med fuktighet, gjør dette leppene enda mer chapped. Spytt fordamper raskt, og med fordampnings- ørsmå partikler av leppen overflaten fjernes. Påfør leppepomade å belegge leppene tørre elementer og beskytte dem mot UV-stråler.

Behandlinger

I tillegg til leppepomade, luftfuktere og renseanlegg holde luften fuktig å bidra til å eliminere urolig søvn fra sprukne lepper. Påfør kremer og balsamer over natten. Kremer med kosttilskudd for huden som vitamin E og vitamin B har hud reparerende egenskaper som hjelper den skadde huden leges raskere. Dette er spesielt nyttig siden du sover om natten holder deg fra slikker leppene eller bli utsatt for UV-stråler.

Om akutt behandling for en akutt astma angrep

Astma er en alvorlig medisinsk tilstand som er preget av problemer med å puste på grunn av innsnevring av luftveiene. Astmasyke er utsatt for astma angrep når symptomene blir forverret og krever umiddelbar behandling.

Definisjon

Astma lider erfaring pusterelaterte problemer som er forårsaket av betennelse og innsnevring av luftveiene i lungene. Det påvirker både barn og voksne, og kan være farlig hvis den forblir ubehandlet.

Symptomer

Symptomene på en astma angrep kan inkludere en følelse av kvelning, alvorlig hoste eller pipende pust, rask pust og angst, og vanskeligheter med å snakke. Bleke lepper og blek eller blå negler er mer alvorlige symptomer, som de indikerer en nedgang i oksygen.

Årsaker

Noen angrep synes ikke å ha noen årsak, mens andre er satt av ved spesifikke irritanter, allergener eller miljømessige faktorer. Vanlige astma triggere inkluderer kaldt vær eller eksponering for allergener som for eksempel dyr dander eller støv.

Forebygging

For de fleste astmatikere er daglig medisinering er nødvendig for å holde astmasymptomer under kontroll. Disse kan inkludere inhalatorer, orale medikamenter eller medisiner som er inhalert med bruk av en forstøver.

Behandling

Den første linjen i behandling av en akutt astmaanfall er bruken av et rednings inhalator. Denne typen inhalator har medisiner som umiddelbart åpner luftrom for å gjøre puste lettere.

Advarsel

Hvis et astmaanfall ikke la opp etter behandling med en redning inhalator, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart. På legevakten, kan legene se etter andre problemer eller tilstander som kan påvirke puste, administrere andre medisiner og oksygen, og overvåke pasientens tilstand.

Leppe Herpes Symptomer

Leppe herpes er også kjent som munnsår eller munnherpes. De er forårsaket av herpes simplex virus. De ser ut som en liten, smertefulle, væskefylt blister eller gruppe av små blemmer på leppen eller rundt munnen. Huden rundt blemme er ofte sår, rød og hoven. Blemmer kan åpne, lekker en klar væske, og deretter tørke opp og streikebryter over etter noen dager. Healing Tiden kan variere fra noen dager til to uker, men 10 dager er gjennomsnittlig --- de vanligvis leges uten arrdannelse.

Identifikasjon

Forkjølelsessår utvikler i etapper. Symptomene kan variere. Ofte er det en ømhet, prikking, kløe, svie, tørrhet, økt følsomhet, eller smerte på eller rundt munnen. Det kan synes å komme fra en liten hard eller hot spot. Dette kalles prodome. Du kan føle disse symptomene noen timer før blemmer eller enda en til to dager før. Små barn noen ganger sikle før den kalde sår er synlig. I denne fasen viruset er flyttet til overflaten nerveceller og vil vises 12-36 timer senere.
Spot kan rødme og en blemme eller klynge av små blemmer vises. Blemme bryter vanligvis åpne før det tørker opp, oser en klar væske. Blemme vil da danne en gul skorpe. Det skjer vanligvis uten arrdannelse.
Symptomene kan være alvorlige i den første episoden (kjent som "primær" angrep), og kan omfatte feber, hovne kjertler, blødende tannkjøtt, hodepine, sår hals eller mange smertefulle sår (e) rundt munnen.

Betraktninger

Når du har herpes simplex virus det aldri går bort. Det ligger latent i nervecellene i huden nær det opprinnelige området, og kan reaktiveres ved et svekket immunforsvar, soleksponering, menstruasjon, traumer til huden, stress, forkjølelse eller feber (dette er grunnen leppe herpes kalles feber blemmer).
Stress oppfordrer herpes virus på flere måter. Den bruker opp din tilførsel av B og C-vitaminer, som svekker immunforsvaret samt forsurende kroppens pH og senke lysin nivåer.

Misforståelse

Forkjølelsessår er smittsomt. Men canker sår er ikke smittsom. De er lignende sår på bløtvevet på innsiden av kinnene eller tungen.

Væsken inne blemmer er svært smittsomt, og det er mulig å overføre smitten til et annet sted så vær forsiktig med tannbørste, leppepomade eller leppestift. Hvis du har en kald sår, unngå å dele personlig pleie-produkter med andre.
Men er nesten umulig å fange en kald sår fra et håndkle, vaskeklut, eller barberhøvel.
En munns vises noen ganger opp til tre uker etter eksponering mot herpes virus.
Selv leppe herpes vises oftest, de kan vises på ansiktet nær munn, nese, hake eller til og med fingrene.
De fleste mennesker bærer dette viruset. Det skjuler vanligvis sovende i cellene i din nerve ganglia bak øret.

Forebygging / løsning

Forkjølelsessår klare seg på egen hånd og sjelden trenger en lege omsorg. Imidlertid kan en lege foreskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd. Reseptbelagte medisiner inkluderer piller som Valtrex og Famvir og kremer som Zovirax og Denavir. Abreva er en over-the-counter medisiner som forkorter varigheten av et utbrudd. Starte medisinering så snart som mulig --- selv i prodome scenen --- at den kalde sår fra utviklingsland.
Du kosthold kan styrke eller svekke immunsystemet. Den kalde sår aktivitet påvirkes av forholdet mellom to vanlige aminosyrer, lysin og arginin. Øke lysin i kosten kan hindre eller sterkt redusere utbrudd. Lysin sulter cellen av arginin det er behov for å reprodusere.
Lysin er funnet i fisk, biff, kylling, meieriprodukter, egg, epler, pærer. mango, aprikos og sommer squash. Du kan også ta lysin kapsler for å bidra til å balansere din lysin inntaket. Lysin kapsler er ofte funnet i helsekostbutikker i 500 mg. kapsler. Ta 3-8 kapsler daglig under et utbrudd. For å forebygge forkjølelsessår, ta en vedlikeholdsdose på en eller to kapsler daglig
Foods høy i arginin inkluderer alle typer sjokolade, nøtter og frø, inkludert peanøtter og soyabønner, skalldyr, havre og hvitt mel, druer, appelsiner, mandariner, løk, erter, brokkoli og squash.

Advarsel

Noen mennesker har viruset, men ikke får munnsår. De har ingen symptomer.
Et svekket immunsystem fra kjemoterapi kan la deg utsatt for munnsår. Hvis utbruddet er alvorlig, kontakt lege.

Forebygging / løsning

Viruset kan spres med infisert spytt så unngå kyssing eller deling av en spise eller drikke redskap.
En lege kan forskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd.
De fleste har vært utsatt for herpes simplex. Så hva som forårsaker et utbrudd? Et svekket immunforsvar og stress.

Septumdefekt Symptomer

Septumdefekt Symptomer


Kjernen består av to øvre og to nedre kammer. Disse kamre er atskilt med en vegg som kalles septum. I en septal defekt, et hull former i enten den øvre (atrial) eller nedre (ventrikkel) kammer. Denne tilstanden er vanligvis en medfødt (tilstede ved fødselen) defekt. Både barn og voksne kan lide samme måte fra problematiske symptomer. Symptomene kan være deres evne til å gjøre fysisk aktivitet, og kan påvirke deres utseende.

Cyanose

Cyanose er en blåaktig fargestoffer til huden forårsaket av mangel på oksygen i blodet. Det forekommer hyppig i babyer, barn og voksne. Noen mennesker utvikler blålig hud rundt sine lepper, fingre, tær eller til og med håndflatene og fotsålene. Dette symptomet kan være svært skremmende for foreldre eller familiemedlemmer. Det er ikke vanlig, og hvis dette symptom er synlig, bør det bli rapportert til en lege.

Hudfarge Change

Ifølge Mayo Clinic, er blek hudfarge ofte sett i både barn og voksne som lider av en septumdefekt. Noen vil til og med ha et tap av sunn hud farge og kan alltid vises blek og hvit. Hvis personen er kaukasiske, vil de ha en hvit, deigaktig utseende om dem. Andre mennesker kan ha et grått utseende til deres hud. Noen med mørkere hud vil også ha en merkbar endring i farge til håndflatene sine hender eller fotsålene der fargen er mye lysere. Mørkere skinned mennesker kan også ha et kjedelig utseende til deres hud.

Svette

Svette er ofte sett i en voksen som lider av en septumdefekt. Voksne vil ofte svette og klager over å være hot.the svetting kan være til stede selv når personen ikke er aktivt flytte rundt. Svette kan bli så hyppig at det kan føre til en persons hår å bli våt hele tiden. De vil vises spyles og har roser i kinnene med blek hud. Noen mennesker kan alltid ha en vifte blåser på dem eller trenger å holde luften på en svært kjølig temperatur.

Fatigue

Trøtthet er også et signal om at det kan være en septumdefekt. Fatigue hos barn er mest merkbar i morgen eller ettermiddager når barn trenger en lur. Dette kan også være tilfelle for eldre barn i grunnskolen. Hvis du har et barn som kommer inn etter skolen og ofte trenger en lang lur, kan du ha et barn som ikke er godt. Tar lengre naps, noen ganger opp til tre timer, blir ofte sett på barn med en septumdefekt. Barnesykehuset i Boston opplyser at barn med septumdefekter har store problemer med fysisk å holde følge med sine jevnaldrende fordi de dekket mye enklere. I tillegg, voksne har mange av de samme symptomene. Det vil være en generell intoleranse å utøve og voksne vil også ta lengre naps og klager over tretthet.

Hodepine

Mange mennesker med septumdefekter også lider av alvorlig hodepine eller migrene. Forskere har lenge vært interessert i korrelasjonen av hodepine og septumdefekter. Noen av disse pasientene har funnet at forekomsten av disse hodepine er sterkt redusert når defekten repareres. Noen lider har selv funnet ut at hodepinen forsvinne helt. Koblingen mellom septumdefekter og hodepine er fortsatt studert ved det medisinske miljøet og mer informasjon er nødvendig.

Hvordan identifisere symptomer på vitamin B-12 mangel

De fleste folk ikke innser hvor viktig hvert vitamin og mineral er til ulike funksjoner i menneskekroppen. Mangelen på en eneste vitamin i tilstrekkelige mengder kan forårsake ødeleggelse i et stort antall systemer og kroppsfunksjoner. Mangel på vitamin B-12 er en av dem. Lære å identifisere symptomer på vitamin B-12 mangel kan bidra til å forhindre komplikasjoner som anemi, mage problemer, irreversible nerveskader og hjertesvikt. Vitamin B-12 er viktig for å lage røde blodlegemer og riktig nervøse funksjoner. En vitamin B-12-mangel vil påvirke blod, og i tidlige stadier, magen.

Hvordan identifisere symptomer på vitamin B-12 mangel

•  Vær oppmerksom på eventuelle indikasjoner på svakhet i kroppen, spesielt armer og ben. Denne svakheten kan være mild eller alvorlig. Det er ikke ledsaget av ømme muskler, som er vanlig etter en fysisk trening, men en sløv følelse som påvirker koordinasjon og styrke.

Se etter en sår munn eller tunge. Se inni munnen etter tegn på blek eller blødende tannkjøtt. Lepper kan også være blek. Dette er et tegn på anemi, en av de viktigste symptomer på en vitamin B-12 mangel.

Se på huden din. Er er en gulaktig farge? Hva om det hvite i øynene dine? Dette er også et symptom på hepatitt, men mangel på røde blod-celler som induserer anemi skaper også dette påvirke.

Opplever kortpustethet eller vanskeligheter med å opprettholde balansen er også en indikasjon på at noe ikke er riktig.

Se for episoder med nedsatt konsentrasjon og minnefunksjon. Vitamin B-12-mangel, kan også forårsake depresjon og i noen tilfeller, demens.

Hint

  • Sørg for at du får tilstrekkelige mengder av vitamin B-12 gjennom riktig kosthold og ernæring. De beste kildene til vitamin B-12 er egg, melk, ost, fisk, lever, oksekjøtt og svinekjøtt. Den daglige anbefalte dosen av vitamin B-12 er 2 mcg. for friske voksne, 2.2 mcg for gravide kvinner og 2,6 mcg. for ammende mødre.
  • Husk at for mye av noe kan være bra for deg. Må ikke svelges massive mengder av vitamin B-12, og alltid tar med kalsium for å lette absorpsjon i kroppen.

Symptomer på en Alkohol Allergi

Noen folk drikker øl, vin og andre alkoholholdige drikkevarer kan utvikle en blussende ansiktet, kløe, elveblest eller til og med kvalme og oppkast. Selv om en allergi mot alkohol er sjelden, kan du være allergisk mot ingredienser i øl og vin, eller bare har en intoleranse overfor alkohol. Folk av asiatisk avstamning er mer sannsynlig å mangle et kjemisk stoff som bryter ned alkohol, og bør være forsiktig med hvor mye de drikker.

Hvordan det skjer

Å ha en allergisk reaksjon på alkohol er uvanlig, men folk med astma og de av asiatiske opprinnelse er mer utsatt for reaksjoner som vanligvis forekommer i løpet av noen minutter til timer etter å ha drukket.
Noen drinkers føle en kløe eller prikking i og rundt munnen, og deres lepper, tunge eller svelg kan hovne opp. I noen tilfeller alkohol forårsaker pustevansker, hudutslett og svimmelhet.

Immunreaksjon

En allergi mot mat eller drikke utløser immunsystemet ditt. At systemet identifiserer feilaktig en viss mat eller ingrediens som farlig, anspore visse celler til å lage immunglobulin E antistoffer for å bekjempe den skyldige.

Vurdere kilden

Du må kanskje å analysere andre ingredienser i drikken for å finne kilden. Én av 100 voksne er allergisk mot sulfitt, en ingrediens i vin eller druer som hindrer misfarging. Hvis du er allergisk, vil du reagere ved tungpustethet og ha en tett eller rennende nese. Om lag 5 prosent av alle astmatikere kan ha en allergisk reaksjon på alkohol.
Andre matvarer med sulfites inkluderer tørket frukt som ikke er brunet, eddik, noen typer reker, kommersielt forberedt potetprodukter, surkål og pickles.
Noen viner bruke fiskeprodukter og øl inneholder bygg, hvete eller rug.

Blussende kinn

Drinkers som er mangelfull i den kjemiske alkohol dehydrogenase, som løser opp alkohol, kan få alvorlige spyling. De kan også bli beruset svært raskt og opplever kvalme eller oppkast. I så fall, bør du vurdere om du har slektninger med alkoholproblemer. Hvis du kommer fra et asiatisk land, kan det hende du har en genetisk lidelse som ikke tillater deg å gjøre nok av dette kjemikaliet.
Andre drinkers som får spylt kan være å ta medisiner som niacin eller eksem kremer. Metronidazol, et syntetisk antimikrobielle stoff som behandler vaginal, tarm og andre infeksjoner, kan være den skyldige. Disulfiram, som brukes til behandling av alkoholikere, griper inn i den metabolske nedbrytning av alkohol og kan føre til spyling. Du kan analysere alle dine legemidler og urter som du tar for å isolere problemet.
Personer med hudens tilstand rosacea også kan skylle når man drikker. Hvis du har veldig røde kinn, men huden rundt øynene er fortsatt blek, du rødme lett og du har en tendens til å bryte ut på nedre ansikt, kan du ha rosacea. Spør din fastlege for å bekrefte diagnosen og behandle den.

Kreftrisiko

Forskning viser at noen mennesker som utvikler en flush når drikking kan ha en økt risiko for kreft i spiserøret og leversykdom.
I noen sjeldne tilfeller kan sterke smerter etter å ha drukket være et symptom på en mer alvorlig sykdom, kreft kalt Hodgkins lymfom. Hvis du har uvanlige symptomer etter inntak av alkohol, gå til legen din.

Tegn og symptomer på anemi hos baby

Tegn og symptomer på anemi hos baby


Anemi oppstår når de røde blodceller er lav. Nyfødte har anemi i fire til seks uker etter fødsel, fordi de ikke har evnen til å skape nye røde blodlegemer til de er seks uker gamle, ifølge University of Michigan Health System.

Pale Skin

Blek hud er en av symptomene på anemi. Den tannkjøtt, lepper, og negl vil synes å være mindre rosa enn normalt, ifølge Penn State Children Hospital. Endringene i blekhet skje gradvis og kan være vanskelig å legge merke til for en omsorgsperson som ser barnet hver dag.

Søvnighet

Babyer med anemi er sleepier enn normalt og kan virke irritable. Babyer blir fortere trett under normale aktiviteter og kan være trøtt under amming. Forsøket på å pumpe mer blod gjennom kroppen til å gjøre opp for lave røde blodceller er ansvarlig for tretthet og søvnighet.

Rask hjertefrekvens

Økt hjertefrekvens mens resten er et annet symptom på kroppens forsøk på å pumpe mer blod gjennom kroppen, som er forårsaket av anemi.

Rask pust

Puste prisene øke i løpet av resten i anemiske babyer, ifølge University of Michigan Health System. Babyer kan også ha problemer med å puste når i ro, i henhold til Greenwich Hospital.

Redusert vekstrate

En baby som er blodfattig kan også ha en langsommere vekst og vektøkning, ifølge Greenwich Hospital. Leger må diagnostisere anemi og finne den underliggende årsaken til tilstanden før behandling kan starte, ifølge Penn State Children Hospital. Årsakene til anemi hos babyer inkluderer jernmangel på grunn av medisiner, arvet problemer produsere røde blodlegemer, blodtap, eller infeksjon.

Infant Astma Symptomer

Infant Astma Symptomer


Diagnostisere barn med astma kan være vanskelig, men å lære å gjenkjenne astmatiske symptomer og forstå mulige årsaker kan hjelpe med en diagnose. Kjenne tegn og symptomer når et spedbarn er i øvre luft nød vil hjelpe foreldre til å gjenkjenne når du skal søke akutt medisinsk behandling. Forstå effekten av miljømessige eksponeringer og begrense eksponering kan hjelpe med babyastmatiske symptomer. Det er viktig å søke og følge råd fra en barnelege dersom astmasymptomene er mistenkt.

Identifikasjon

En mest vanlig tidlig varsling tegn på astma er tungpustethet og / eller hoste. Tungpustethet er identifisert av en pipelyd i brystet under utånding. Tungpustethet oppstår når de nedre luftveier er smale og innsnevret. Andre tegn og symptomer som tyder på en umiddelbar nødsituasjon inkluderer: barnets brystet beveger seg inn og ut dypt og raskt; blek eller blå ansikt, lepper eller negler; rask pust og problemer med å spise og / eller suger. Disse signalene tyder på at barnet trenger akutt medisinsk behandling.

Time Frame

Ifølge Mayo Clinic, opp til 50 prosent av barna har minst én episode av tungpustethet før fylte 3. Bare 1/3 av disse barna utvikler astma før fylte 6. Testing og diagnostisering av astma hos barn kan være vanskelig. Bronkiolene av et spedbarn er veldig små og kan lett bli hindret på grunn av felles øvre luftveisvirus, som også kan bidra til tungpustethet. Tilbakevendende tungpustethet kan være en indikator på at et spedbarn kan ha astma.

Betraktninger

Holde en godt dokumentert historie om en spedbarnets tegn på astma kan hjelpe med en offisiell diagnose, når barnet er eldre. Record når episoder av tungpustethet og hoste forekomme, spesielt i kjøligere temperaturer, med eksponering for allergener og under sykdom. Å holde en nøyaktig bærbar PC med symptomer observert, datoer, klokkeslett, akuttmottaket og / eller legebesøk, behandlinger som brukes og sykdommer vil hjelpe hjelpe barnelege med astmadiagnose.

Forebygging / løsning

Ifølge Tuscon Barnas Respiratory Study, identifisere et spedbarn eller barn i en av de tre kategoriene av forbigående, ikke-atopisk eller atopisk tungpustethet, kan bidra til å bestemme sannsynligheten for piping forbundet med allergener, astma eller virusinfeksjoner. En lungefunksjon test gjennomført for å bidra til å diagnostisere astma innebærer dype inn- og utpust, og kan ikke utføres før barnet er mye eldre. En barnelege eller en pediatrisk allergolog / immunolog vil gjennomføre en komplett helse historie og fysisk eksamen for å vurdere astma eller allergi-relatert diagnose. Eliminere mulige irritanter som kan bidra til tungpustethet eller hoste kan være fordelaktig. Unngå sigarettrøyk og minimere allergen eksponering for støv, luftforurensning, kjæledyr dander, pollen og muggsporer.

Misforståelse

En vanlig astmatisk symptom på tungpustethet eller hoste kan også indikere en øvre luftveis virusinfeksjon, bronkiolitt eller underutviklede luftveier. Et fremmedlegeme inhalert i lungene kan også føre til tungpustethet eller hoste.

Tegn og symptomer på mild anemi

Hvis du føler deg svak eller utslitt tilsynelatende uten grunn, kan det være en god idé å gå til legen din og få blodet sjekket for anemi. Denne tilstanden kan føre til ellers friske individer til å føle seg nedfor. Anemi er ikke smittsom. Mange former for anemi lar seg behandle gjennom kosttilskudd og ved å spise mat som inneholder store mengder av en mangelfull vitamin eller mineral.

Definisjon

Anemi, den mest vanlig lidelse knyttet til røde blodceller, oppleves når cellene i kroppen blir oksygen-mangelfull. Dette forekommer når mengden av hemoglobin i blodet blir utilstrekkelig. Hovedsak, cellene i kroppen blir fratatt livgivende oksygen molekyler.

Typer

Jernmangel anemi oppstår når kroppen ikke har en tilstrekkelig tilførsel av jern til å produsere hemoglobin, som frakter oksygen til kroppens celler. Dette er den vanligste formen for anemi. Folsyremangel anemi oppstår når kroppen ikke har nok folsyre for å hjelpe røde blodceller modnes. Dette er den nest mest vanlige formen for anemi. Anemi som er forårsaket av mangler som disse kan kategoriseres som mild, som manglene er lett å behandle med kosthold og kosttilskudd.

Varselskilt

Advarsel tegn på anemi inkluderer trøtt, svak, svimmel, andpusten eller generelt dårlig; har blek hud, tannkjøtt, spiker senger eller øyelokk fôr; eller å ha blålige lepper. Hos kvinner, økt blødning under menstruasjonen, eller et fravær av en menstruasjonssyklus, kan indikere anemi.

Symptomer

I tillegg til disse vanlige tegn, mange mennesker med anemi erfaring en akselerert hjerterytme, spesielt når de trener, samt kortpustethet, hodepine og konsentrasjonsvansker.
Spesifikt for jernmangel er et sug etter stoffer som smuss eller papir. Å ha en sår munn eller sprekker i hjørnene av munnen er andre vanlige symptomer på jernmangel.
En person som har folsyre anemi kan oppleve symptomer som tap av følelse av berøring eller en "pins og nåler" følelse i hender eller føtter. Klossethet eller problemer med å gå kan observeres. Mer alvorlige symptomer inkluderer demens, hallusinasjoner, paranoia og schizofreni.

Risikofaktorer

De mest utsatte for å utvikle anemi inkluderer gravide eller ammende kvinner, eldre kvinner, spedbarn, småbarn og ungdom. Kun to prosent av menn, mot 9 prosent av kvinner, er diagnostisert med anemi. Personer som inntar store mengder alkohol er mer utsatt for å utvikle folsyremangel anemi, på grunn av det faktum at alkohol forstyrrer den metabolske behandling av folsyre.

Behandling

En lege kan sjekke jern og folsyre i blodet for å avgjøre om du har anemi. Ved diagnose, kan han be deg om å følge en bestemt løpet av ernæring og kosttilskudd. Mat som gir nødvendige nivåer av jern mot jernmangel anemi inkluderer lever, magert rødt kjøtt, fjærkre, fisk, hvetekim og grønne bladgrønnsaker. Mat som gir høye nivåer av folat inkluderer friske og rå frukt og grønnsaker, hele korn, spinat, brokkoli og appelsinjuice.
Drikke appelsinjuice er også en god måte å få vitamin C, som kroppen trenger for å hjelpe til med jern absorpsjon. Legen kan også anbefale å begrense te forbruk og unngå antacids, som begge har vist seg å påvirke denne prosessen.

Symptomer på dehydrering under svangerskapet

Symptomer på dehydrering under svangerskapet


Dehydrering kan alltid føre til komplikasjoner, spesielt hvis dehydrering er alvorlig. Dette gjelder særlig under svangerskapet. Å holde seg frisk og holde fosteret sunt, bør mor drikke minst 64 oz. av flytende daglig. I de fleste tilfeller kan dehydrering under graviditet forebygges ved å øke væskeinntak. Alvorlige tilfeller av dehydrering kan kreve tett oppfølging av lege eller sykehusinnleggelse for å øke væskenivåer.

Årsaker

I første trimester, er dehydrering oftest forårsaket av morgenkvalme. Hvis kvinnen ikke er i stand til å holde seg væske, kan dehydrering skje raskt. Når morgenkvalme er alvorlig og ute av stand til å bli kontrollert, kan den gravide kvinnen bli innlagt på sykehus for intravenøs væske. Senere i svangerskapet, er dehydrering mest sannsynlig forårsaket av utilstrekkelig væskeinntak i løpet av dagen og lett korrigeres ved å drikke mer væske. Svette, enten det skyldes utøve eller de varme sommertemperaturer, kan også være ansvarlig for dehydrering.

Symptomer

Det vanligste symptomet på dehydrering er tørst. Det er viktig å drikke hele dagen i stedet for å vente til å bli tørst. Innen du føler deg tørst, er du allerede dehydrert. Andre symptomer på dehydrering i graviditet er kvalme, sprukne lepper, svimmelhet, hodepine, slapphet, tørr munn og mørk farge på urinen.

Komplikasjoner

Opprettholde riktig fuktighet under svangerskapet bidrar til helse av svangerskapet. Ifølge American Graviditet Association, kan dehydrering i svangerskapet føre til for tidlig fødsel og abort. En mangel på væske fører til en reduksjon i blodvolum. Denne reduksjon resulterer i en økning i hormon, oksytocin, noe som kan føre til sammentrekninger. I tillegg blir væskeinntak er nødvendig for å opprettholde det fostervann nivå. En reduksjon i fostervannet kan føre til fysiske misdannelser hos fosteret.

Overvåking

Annet enn å legge merke til typiske dehydrering symptomer, er det en enkel måte å overvåke om du får riktig mengde væske hver dag. Urinen skal være klar og veldig blek. Hvis urinen er mørk farget, har en sterk duft eller er uklar, kan dette være en indikator på dehydrering. Øke væskeinntaket i løpet av dagen før urinen er blek og tydelig.

Forebygging

Drikk minst 64 oz. av fluid daglig, fortrinnsvis vann, og spre ut væskeinntaket i løpet av dagen. Hvis du er negative til rent vann, prøve å legge smaken pakker eller kjøpe smakstilsatt vann. Spise mat med høyt vanninnhold, for eksempel vannmelon, kan også være fordelaktig å holde deg hydrert. Mange gravide kvinner opplever at deres væskeinntaket må økes i løpet av svangerskapet. Diskuter dine væskebehov med din lege for å bestemme den optimale mengden for deg.

Hvordan identifisere symptomer på lungeødem

Lungeødem er den medisinske termen for overflødig væske i lungene. Dette overflødig væske kalles ødem og kan forekomme i andre deler av kroppen også, oftest i ankler, håndledd og ansikt. Denne tilstanden påvirker særlig middelaldrende eller eldre menn og women.Normally, blir lungene fylles med luft, som transporteres i blodet til alle deler, organer, vev og celler i legemet. Men når lungene fylles med væske, det hemmer oksygenopptak, som igjen påvirker andre kroppsfunksjoner som er avhengige av at oksygen å opptre på optimale nivåer. Lungeødem eller overflødig væske i lungene er forårsaket av flere faktorer, men hjertesykdommer og lidelser er mest common.Learning hvordan å identifisere symptomer på lungeødem vil be deg om å søke øyeblikkelig medisinsk behandling og forhindre mulige komplikasjoner som hjerteinfarkt og død hvis venstre ubehandlet.

Bruksanvisning

•  Vær på vakt mot sensasjonen av kortpustethet eller pustevansker, spesielt om natten når du er i senga. Ofte er symptomene på lungeødem opplevd midt på natten og våkne opp. Kortpustethet og noen ganger også tungpustethet, er en av de første tegn på at noe er galt, og kan be deg om å puste raskt for å føle at du får nok luft.

Observer din oppførsel etter tegn på angst eller rastløshet som ikke kan forklares.

Se på ansiktet ditt. Er du blek eller svett? Disse er også tegn på respiratorisk distress. Ta en titt på dine lepper og spiker senger. Er de sunne og rosa eller gjøre de ser blålig i fargen? Blå skjær lepper og negler er et tegn på oksygenmangel og bør behandles umiddelbart av lege.

Vær oppmerksom på din evne til å gå, fullføre dine oppgaver eller arbeid. Et annet tegn på lungeødem er økende tretthet og svakhet.

Se på føttene. Er føttene og anklene hovne eller puffy? Dette er et klart tegn på ødem. Ring din familie helsepersonell for å kunne fastslå en årsak og behandling.

Tips og advarsler

  • Risiko for lungeødem økning med pnuemonia eller hjertelidelser. Vær spesielt nøye med å varsle legen din dersom du merker tegn på ødem hvis du allerede lider av tidligere medisinske problemer eller lidelser.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan lungeødem føre til hjerterytmeforstyrrelser, hjerteinfarkt og selv sjokk. Ikke vent - be om hjelp fra en medisinsk faglig umiddelbart hvis det oppstår symptomer, plutselig og vokser stadig verre i løpet av kort tid.

Hvordan identifisere symptomer på Oral Cancer

Oral cancer er også kjent som kreft i munnen og kan innebære lepper, gummier, tunge, gane og membranen i munnhulen, så vel som den øvre delen av halsen på baksiden av munningen. Kreft er forårsaket av vekst av ondartede celler som formerer seg uberegnelig, og som har direkte årsak er unknown.Oral kreft rammer menn og kvinner, og er generelt sett hos personer over 40 år gamle, og spesielt de som tygger tobakk. Risiko for å anskaffe munnhulekreft øker med en familie historie av kreft i munnhulen, eller alvorlig periodontal sykdom. Igjen, de som tygger snus sette seg på den største risk.Learning å identifisere symptomer på kreft i munnhulen kan øke sjansene for tidlig behandling for å forebygge mer alvorlige komplikasjoner som spredning til lymfeknuter, svelge eller talevansker.

Bruksanvisning

•  Undersøk munnen etter tegn på noen klumper, som kan være smertefri. Klumpene synes å være en blek eller hvitaktig farge og er omkranset av en hard kant eller møne. Dette er en av de første tegn på unormal cellevekst.

Betale umiddelbar oppmerksomhet til eventuelle klumper som finnes i munnen som vokse seg større og / eller de som blør lett. I noen tilfeller kan denne veksten blitt et åpent sår, omtrent som en canker sår, men det gjør ikke leges.

Sjekk tennene og tannkjøttet for unormale tegn på hevelse, rødhet eller klumper som ikke går bort i løpet av få dager. Eldre personer som bærer proteser kan oppleve at deres proteser ikke passer ordentlig lenger.

Være på vakt for tegn på en klump som gjør tungen føle seg stiv eller tingly. I slike tilfeller kan tungen ta på seg et eget liv og være vanskelig å kontrollere løpet snakke eller spise. I noen tilfeller kan dette symptom på en stiv tunge som gjør det vanskelig for å svelge faste eller flytende næringsmidler.

Tips og advarsler

  • Hvis du merker noen klumper i munnen, planlegge et besøk med legen din så snart som mulig. Blodprøver kan være nødvendig, som kan være en biopsi av det påvirkede vev for å bestemme en årsak og diagnose.
  • Venstre ukontrollert, vil muntlig kreften spredd seg til lymfeknutene og i hele kroppen. Recovery vil avhenge av plasseringen av kreft (lepper, tunge, kinn) og total generelle helsen til individet. Tidlig diagnose vil produsere mer gunstige utfall.

Hvorfor er Shock Ansett en livstruende krise & Hva er Tegn og symptomer?

Hvorfor er Shock Ansett en livstruende krise & Hva er Tegn og symptomer?


Sjokk er tilstanden av utilstrekkelig blodstrøm i kroppen. Blod er kroppens livline, leverer alle organer og organsystemer med elementet avgjørende for liv: oksygen. Uten tilstrekkelig blodtilførsel, kan organer blir varig skadet. Denne hendelsen er en livstruende situasjon som krever rask legehjelp. Det er en fordel å være oppmerksom på symptomer på sjokk, og å bli kjent med førstehjelpstiltak du kan bruke bør de oppstår.

Årsaker

Sjokk er inndelt i ulike klassifiseringer, avhengig av årsaken. Kardiogent sjokk er relatert til hjertesykdommer som hjerteinfarkt eller hjertesvikt. Mangelen på blodvolum fra rikelig blødning eller dehydrering kan føre til hypovolemisk sjokk. En alvorlig allergisk reaksjon kan utløse tilstanden kjent som anafylaktisk sjokk, mens en skadet nervesystemet kan produsere nevrogen sjokk. Infeksjoner kan noen ganger føre til endringer i blodårene som fører til septisk sjokk. Noen medikamenter kan senke blodtrykket og påvirker hjertet i en slik grad at tilstanden til støt inntreffer.

Symptomer

Uavhengig av årsak, vil en person i sjokk opplever svært lavt blodtrykk. Blålige lepper eller negler vil indikere en mangel på oksygen eller blodtilførsel. Symptomer på mangel på blodtilførsel til hjernen kan inkludere forvirring, angst og besvimelse. Kardiovaskulære symptomer kan omfatte brystsmerter og en svak, men rask puls. Andre tegn kan omfatte grunne pust; kraftig svetting; og blek, kjølig hud. Personen i sjokk kan miste bevisstheten.

Hva å gjøre

Hvis du mistenker at noen er i sjokk, er det viktigste å ringe 911 så snart som mulig. Begynn hjerte-lungeredning (HLR) dersom personen ikke puster, eller hvis du ikke finner noen puls. Påfør førstehjelp behandling for sår eller skadde områder. Løsne noen stramt eller restriktive klesplagg som et slips eller belte. Hvis personen er våken og ikke har en skade i hodet, nakke, ben eller rygg, plasserer ham i sjokkposisjon, råder MedicinePlus. Denne stillingen innebærer å plassere personen på ryggen og heve bena 12 inches. Hvis han kaster opp, snu hodet til siden for å unngå kvelnings, med mindre du tror en rygg skade er involvert. I dette tilfellet, rulle personen på sin side, er forsiktig med å holde hodet, nakke og rygg i kø.

Hva du ikke å gjøre

Ikke løfte hodet sitt eller gi personen noe å spise eller drikke. Også ikke flytte den personen hvis du tror hans tilstand er et resultat av en ryggmargsskade. Hvis han opplever bare milde symptomer på sjokk, er det viktig å få øyeblikkelig legehjelp, heller enn å vente til symptomene blir mer alvorlige. Tidlig behandling kan redusere skader på personens vitale organer og redde livet hans.

Anafylaktisk sjokk Symptomer

En historie med astma eller allergi kan gjøre en person mer utsatt for anafylaktisk reaksjon, som kan produsere mange symptomer (spylt eller blek hud, rask puls), muligens fører til anafylaktisk sjokk. Og hvis du har hatt en anafylaktisk reaksjon før, er den neste reaksjonen trolig bli verre enn den første, ifølge Mayo Clinic (se lenke i Resources).

Anafylaktisk sjokk Definert

I henhold til Merriam-Webster Online Dictionary, er anafylaktisk sjokk den alvorlige reaksjons --- som kan være dødelig --- som er erfarne når en person kommer i kontakt (for andre gang) med et antigen som har produsert en allergisk reaksjon hos dem en gang før.

Symptomer

Den berørte personen kan fremvise en rekke symptomer som kan inkludere hudreaksjoner, luftveissymptomer, kardiovaskulære endringer, fordøyelsesforstyrrelser, og til og med besvimelse og svimmelhet. I tillegg kan symptomene utvikle seg til det punktet for å forårsake død (puste opphør, stopper hjertet slo), om øyeblikkelig legehjelp ikke er søkt når symptomene forverres.

Hudreaksjon Symptomer

Mens noen symptomer ikke kan forekomme med anafylaksi, hudreaksjoner vanligvis gjør, ifølge Mayo Clinic. Disse reaksjonene kan bestå av elveblest --- i ansiktet eller kroppen, eller begge deler --- kløe, blek hud, eller rød hud.

Respiratoriske symptomer

En av de mer farlige symptomer, pustevansker og lukking luft passasjer, kan være livstruende hvis akutt legehjelp ikke er søkt umiddelbart. Noen ganger begynner med hevelse i ansikt, svelg, tunge eller lepper. Men hvis hevelse fortsetter, eller er avtagende luftstrømmen på noen måte, søke akutt medisinsk hjelp eller ringe 911.

Kardiovaskulære symptomer

En racing puls er også en mulig symptom på en allergisk reaksjon. Men en lav puls kan være en også, og kan vise seg å være mer alvorlig, siden det kan føre til hjertet faktisk stoppe helt. Besvimelse og svimmelhet kan oppstå på grunn av hjerterytme og puls rate endringer etter en allergisk reaksjon.

Fordøyelsessymptomer

Utgangspunktet den enkelte opplever anafylaktisk sjokk kan være kvalm, men som kan utvikle seg til oppkast. Diaré kan også oppleves i tillegg. Siden den allergiske reaksjonen kan eller ikke kan ha vært på grunn av en mat konsumert --- eller et medikament tatt --- fordøyelsessymptomer kan eller ikke kan oppstå.

Symptom Reaction Time

Ifølge Mayo Clinic, en person som opplever anafylaktiske sjokk symptomer vil trolig gjøre det med 30 minutter av sin kontakt med antigen. Dette bidrar til å vite hva som har bedt om den allergiske reaksjonen, hvis før allergitesting har vært mislykket. Men det er sjeldne tilfeller når den allergiske reaksjon ikke er opplevd i løpet av 30 minutters tidsvinduet.

Vanlige symptomer på anemi

Vanlige symptomer på anemi


Anemi er en vanlig blod lidelse der kroppen ikke produserer nok røde blodceller. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert ernæringssvikt eller problemer med å behandle jern, bly forgiftning, kronisk plutselig eller blodtap, eller som en bivirkning av andre systemiske sykdommer.

Fatigue

Fordi røde blodcellene er ansvarlig for å bringe oksygen til alle cellene i kroppen, en nedgang i antall eller helse av røde blodlegemer vanligvis resulterer i redusert oksygenering, noe som fører til tretthet. Dette utmattelse blir mer uttalt jo mer alvorlig anemi blir. Dette er en av de mest hyppigst sett symptomer, og er felles for de fleste typer av anemi.

Kortpustethet

På grunn av et lavt oksygennivå, er en person som er blodfattig sannsynlig å finne ham eller henne selv å bli tungpustet, spesielt under trening. Dette kortpustethet er ikke knyttet til noen form for hjerteproblem og er ute av proporsjon til hvor mye arbeid som blir utøvd.

Pale Skin

Et annet symptom som ofte følger med anemi er blek hud. Nyansen i huden er, i stor grad, er et resultat av sirkulasjonen av blod og oksygen i hele kroppen, og når kroppens evne til å oksygenere redusert eller annen grunn, at huden blir kjedelig og bleke. Spiker senger og lepper kan også være blek, og i mer alvorlige tilfeller av anemi, kan den lidende også få mørke sirkler rundt hans eller hennes øyne.

Svimmelhet

Svimmelhet også resultater fra en mangel på oksygen og kan spesielt tydelig i tilfeller av anemi som er forårsaket av en B12-mangel, som kan påvirke nevrologisk funksjon. Personer med anemi kan også finne seg puste grunt, spesielt når du trener, på grunn av kortpustethet, noe som kan forverre svimmelhet.

Leg Cramps

Leggkramper er et symptom på moderat til alvorlig anemi. De utvikler ofte under trening som følge av nedsatt sirkulasjon til bena og føttene. Når leggkramper er ledsaget av brystsmerter og ekstrem kortpustethet, bør lege søkes. Dette symptomet er sjelden sett i milde tilfeller av anemi.

Tredje grads forbrenning Symptomer

Tredje grads forbrenning Symptomer


Burns oppstår når vevet blir skadet av ting som brann, sol, kjemikalier, oppvarmede objekter, væsker eller elektrisitet. Burns er klassifisert og behandlet basert på alvorlighetsgraden eller skader de forårsaker. Tredjegrads forbrenninger er blant de mer alvorlige typer brannskader og er beskrevet som forårsaker skade til alle lag av huden og fettvevet under huden. Tredjegrads forbrenninger kan være livstruende og skal alltid behandles av en profesjonell.

Utseende

En visuell inspeksjon av brannskaden kan hjelpe deg med å finne sin alvorlighetsgrad. Tredjegrads forbrenninger kan ha noen rødhet, men kan også se hvit eller svart i fargen. Huden kan se blek, forkullet eller læraktig. Ifølge WebMD.com, kan en tredje grads forbrenning blemme, men det er mer sannsynlig å være tørr og voksaktig utseende. Brannskader kan også føre til avskalling av huden og hevelse.

Smerte

Tredjegrads forbrenninger kan være ganske smertefullt. Men hvis nerveendene er berørt av det brenner du kanskje ikke i utgangspunktet føler smerte, eller smertene kan være minimal i forhold til graden av skade. Faktisk kan den brenne faktisk føles som om det har blitt nummen.

Sjokk

Når et brannsår er alvorlig det er ikke uvanlig for deg å gå inn i sjokk. Symptomer på sjokk ville inkludere clamminess, blek hud, blå farge på lepper og negler, reduksjon i årvåkenhet og svakhet.

Symptomer på kjemisk lungebetennelse

Kjemisk lungebetennelse er en forverring av slimhinnen i lungene som følge av å puste i husholdningenes kjemikalier som rengjøringsmidler eller bug spray. Det er ikke en smittsom form for lungebetennelse. Det primære fokus når diagnostisere kjemisk lungebetennelse er å finne ut hvilken kjemisk forårsaket tilstanden, og deretter behandling er skreddersydd for å motvirke virkningene av at kjemiske vanligvis med medisiner.

Burning Sensation

Som kjemisk lungebetennelse begynner å sette på, kan du merke en brennende følelse i noen deler av kroppen din. De vanligste stedene å føle dette er øyne, lepper, nese, munn og svelg. Du kan også oppleve smerte når du prøver å puste som ligner også en brennende følelse i lungene.

Hoste

Hoste er et vanlig symptom på kjemisk lungebetennelse. Du kan begynne å oppleve en tørr hoste i begynnelsen, og som din tilstand avanserer du kanskje merke at du er hoste opp væsker. Du kan begynne å hoste opp slim eller slim i en rekke farger, inkludert gul eller grønn, og du kan også hoste opp en klar væske i tillegg. Det er mulig at du kan begynne å hoste opp blod, og blodet kan blande seg med andre væsker du hoster opp for å danne en rosa stoff med en konsistens som pisket krem. Du kan også begynne å kneble og kvele uten noen åpenbar grunn.

Influensalignende symptomer

Kjemisk lungebetennelse kan opprette en rekke influensalignende symptomer. Du kan begynne å føle flush, eller at du begynner å oppleve feber. Du kan begynne å verke i hele kroppen din, og du kan også begynne å oppleve brystsmerter. Du kan begynne å lide av pustebesvær, og dette kan gjøre deg svimmel. Du kan også begynne å oppleve magesmerter som kan føre til kvalme og oppkast.

Psykologiske symptomer

Du kan begynne å oppleve forvirring som følge av kjemisk lungebetennelse. Det er mulig at du kan vise tegn på delirium, og du kan finne det vanskelig å fokusere på enkle daglige oppgaver. Du kan også begynne å vise tegn på å bli forvirret, og det er mulig at du kan miste bevisstheten.

Puste Symptomer

De puster symptomer assosiert med kjemisk lungebetennelse er normalt en rask pust som tar raske og grunne åndedrag. Din stemme kan begynne å høres skurrende, og du kan finne det svært vanskelig å puste. Huden kan begynne å slå blek og neglene kan begynne å bli blått. Disse symptomene kan skyldes mangel på oksygen, eller de kan være kjemikaliene reagerer i kroppen din.

Tegn og symptomer på anemi mens gravid

Tegn og symptomer på anemi mens gravid


Når en kvinne er gravid, vitamin og mineral behov av kroppen hennes øke betraktelig fordi hun er å støtte utviklingen av en baby. På grunn av dette, mange kvinner utvikler anemi under svangerskapet. Symptomene er ofte ligner på vanlige symptomer på graviditet, inkludert tretthet, svimmelhet, og cravings. På grunn av parallellene mellom symptomene, mange kvinner anta at symptomene på anemi er bare de normale smerter og plager i svangerskapet. Men hvis du har en rekke av symptomene på en gang, kan du bli blodfattig.

Fatigue

Trøtthet og svakhet er noen av de vanligste symptomene på anemi i både gravide og ikke-gravide kvinner. Trøtthet oppstår med anemi fordi blodcellene som frakter oksygen gjennom kroppen din er redusert, noe som betyr mindre oksygen strømmer til hjertet og andre organer i kroppen. Dette kan i sin tur gjøre at du føler deg tappet for energi.

Mat Cravings

Mens mat cravings er vanlig hos gravide kvinner, anemi forårsaker ekstremt uvanlige cravings. Anemiske folk krever isen oftest, og noen ganger krever papir og leire. Gi etter for papir eller leire craving kan være skadelig for kvinnens kropp samt baby, og gi etter for isen craving ofte kan føre til skade på tennene.

Pale Skin

Blek hud er et symptom på anemi som er spesielt utbredt blant gravide kvinner. Blekhet vanligvis påvirker lepper, hender, og øyelokk området. Blekhet resultater fordi anemi reduserer røde blodceller i kroppen.

Svimmelhet

Svimmelhet resultater fra mangel på oksygen blir absorbert inn i blodet og levert til hjernen. Dette kan være en spesielt farlig symptom for gravide, som kraftig svimmelhet kan forårsake snubler og med besvimelse, noe som kan føre til skade på barnet.

Kortpustethet

Kortpustethet er en annen bivirkning av anemi som er vanlig under svangerskapet. Kortpustethet er forårsaket av mangel på oksygen som strømmer gjennom kroppen når jern nivåer dukkert og blodet ikke klarer å absorbere riktige mengder av oksygen. Dette symptomet kan bli alvorlig som anemi forverres, og kan forverre svimmelhet.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet


Facial nummenhet er tapet av frivillige muskelbevegelse i ansiktet. Opplevelsen av ansikts nummenhet kan være svært skremmende, som en person kanskje ikke vet hvorfor han har mistet følelse eller kontroll i ansiktet. Hvis du mistenker et slag eller annen alvorlig problem, ringe 911 umiddelbart.

Symptomer

Symptomer på ansikts nummenhet inkluderer manglende følelse, lammelser eller prikking i ansikt og lepper. Ansikts nummenhet kan oppstå på den ene eller begge sider av ansiktet. Noen ganger er ansikts nummenhet ledsaget av hevelse, rødhet eller en brennende følelse.

Årsak: Skade

Ansikts nummenhet kan være forårsaket av nerveskade. Skader i ansikt, nakke eller ryggraden kan forårsake nummenhet, prikking eller lammelse av ansiktsmusklene hvis skaden svekker en nerve som strekker seg til ansikt. Skaden kan være alvorlig, men det trenger ikke være. Selv små skader, som for eksempel muskel belastning fra tunge løft eller små slag, kan føre til en svulmende disk som fører til ansikts nummenhet.

Årsak: Stroke

Hjerneskade fra hjerneslag kan også forårsake ansikts nummenhet. Når et slag utvikler, oksygen og blod ikke klarer å nå hjernen, forårsaker nerveskader som påvirker følelse i ansiktet og andre steder i kroppen. Ansikts nummenhet ene siden, spesielt hvis ledsaget av lammelse av armen eller beinet på samme side av kroppen, kan være en av de første indikatorene på at en person har lidd av et slag.

Årsak: medisinsk tilstand eller narkotika

Medisinske tilstander som diabetisk nevropati, hjernesvulst, sarkoidose, Lyme sykdom, infeksjon, multippel sklerose og Bells parese kan forårsake ansikts nummenhet. De kan også forårsake nummenhet i andre deler av kroppen. Migrenepasienter har også rapportert ansikts nummenhet som en av sine symptomer under klimaks av hodepine. Visse medikamenter også forårsake ansikts nummenhet hvis de forstyrre signalstoffer.

Behandling

Behandlingen avhenger av diagnostisert årsaken ansikts nummenhet. Ofte er ansikts nummenhet et symptom på en mer alvorlig problem eller sykdom som krever forsiktighet. Derfor, ansikts nummenhet i seg selv er ikke alltid seg selv direkte behandlet. Hvis ansikts nummenhet er fast bestemt på å være årsaken til et traume eller slag, og legen din vil gjennomføre nevrologiske eksamener, for eksempel en MR, CT eller elektromyografi, for å fastslå omfanget av nerveskader. Nerveskade i ansiktet kan behandles med fysiske, tale eller yrkesmessig terapi eller en kombinasjon av de ovennevnte. En plastisk kirurg kan også bidra til å rekonstruere ansiktet og reparere ansikts funksjon.