Digidexo.com

adenokarsinom

Adenokarsinom Tilstand og behandlinger

Adenokarsinom er en form for hudkreft som vokser i celler som linje indre organer. Mens det er oftest funnet i lungene, kan også slå adenocarcinoma i tykktarmen, bryst, livmorhals, prostata og andre kjertel organer. Utover å bli stemplet adenokarsinom, er kreft også oppkalt etter organ det påvirker. Adenokarsinom er i stand til metastasering og også ødelegger det friske vevet som omgir den.

Symptomer

Dine symptomer fra adenokarsinom avhenge av hvilke organ det påvirker. Det er vanskelig å diagnostisere tidlige stadier av adenocarcinoma, fordi det er få symptomer. Vanligvis av den tiden du se en lege, er en adenokarsinom ganske stor. Symptomer oppstår når svulsten begynner å ødelegge det friske vevet rundt den. Disse symptomene hengsel på orgelet berørt, så hvis det er lungene dine vil du ha problemer med å puste.

Risiko og komplikasjoner

Visse faktorer som vil øke din risiko for kontrahering adenokarsinom er å drikke for mye alkohol, spiser ikke nok grønnsaker, tobakk og vektproblemer. Røyking påvirker lungene, og et fettrikt kosthold kan føre til adenokarsinom i fordøyelsesorganer. Hvis kreften utvikler seg uten behandling, kan dine organer ikke fungere riktig. Du vil også oppleve betydelig smerte fra kreft og ofte opplever indre blødninger.

Behandling

Din behandling vil avhenge av størrelsen på svulsten, sin beliggenhet og om den har spredt seg. Kirurgi er utført på små tumorer og tidlige stadier av kreft. Svulsten og noen omgivende vev vil bli fjernet. Noen ganger kjemoterapi eller stråling blir brukt å følge fremgangsmåten for å sikre at kreften kommer ikke tilbake. Hvis kreften er mer alvorlig, vil legen bruke cellegift eller stråling for å krympe svulsten og forbedre kvaliteten på livet ditt. Den største mål for senere stadium adenokarsinom er å hindre at kreften utvikler seg.

Stage IV adenokarsinom i lungene

Fakta

Adenocarcinom i lungene er en ikke-liten celle kreft. Den er den mest vanlige formen for lungekreft blant amerikanere. Mange personer diagnostisert med denne typen lungekreft er allerede på scenen IV når diagnostisert.

I fase IV adenocarcinom i lungene, har kreft spre seg til andre deler av kroppen. Hjertet, spiserør og hjerne er alle eksempler på organer der kreften kan metastasize (spredt). I fase IV adenocarcinom i lungene, kreftceller er til stede i mellomrommene mellom lagene av vev som linje lungene.

Risikofaktorer

Ifølge Aetna InteliHealth, røykere er 13 ganger mer sannsynlig å utvikle adenokarsinom i lungene enn personer som ikke røyker. Mennesker som utsettes for passiv røyking også kjøre en høyere risiko for å utvikle lungekreft enn folk som ikke er utsatt for tobakksrøyk. Gjentatt eksponering for radon og asbest vil øke risikonivået for å utvikle lungekreft. Disse kreftfremkallende er ofte funnet i eldre boliger. Karsinogener som uran, arsen, kull produkter, bensin og diesel eksos er bare noen få kreftfremkallende stoffer mange mennesker får eksponering for mens på jobb. Personer som har hatt lungekreft før er i faresonen for en gjentakelse.

Symptomer

Symptomer på stadiet IV adenocarcinom i lungene bli alvorlig i løpet av en kort tidsperiode. Ubehag mens pusting og kortpustethet raskt utvikle seg til hoste som produserer blod eller overdreven slim. Den enkelte vil gjentatte ganger opplever lungebetennelse eller bronkitt. Han kan ha smerter i brystet, ryggen, ribbeina og hofter. Andre mulige symptomer er problemer med å svelge, og han kan bli hes hvis lungekreft har spredning til hans spiserøret. Han lider av en dramatisk nedgang i appetitten og gå ned i vekt.

Diagnose og behandling

Når den enkelte reléer hennes symptomer med legen hennes, legen kan bestille en x-ray hvis han mistenker lungekreft. Hvis det er mistanke om skader på de x-ray filmer en beregnet topografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning vil bli bestilt.

Bronkoskopi eller Mediastinoscopy tester kan pålegges å biopsi svulstene. Hvis en thoracentesis er bestilt, vil væske som måtte finnes i brystet bli trukket for analyse. Prøvene er studert og typen av kreft er det skal bestemmes.

Prognose

Nåværende behandlinger ikke kurere stadium IV adenokarsinom i lungene. Behandling av dette sent stadium lungekreft består av tiltak for å kontrollere symptomene og hindre ytterligere metastaser (spread), for ikke å kurere lungekreft.

Ifølge Aetna InteliCare, bare 17 prosent av personer diagnostisert med stadium IV adenokarsinom leve lenger enn fem år etter diagnose. Den midlere overlevelsestid for stadium IV adenokarsinom av lungen pasienter er 8 måneder.

Adenokarsinom Diagnose

Adenocarcinoma er en type kreft som invaderer celleforinger i organer slik som lungene, kolon og bryst. Lag av vev dekk organer og strukturer i kroppen. Et av disse lag av vev kalles epitel og når kreft oppstår i dette vevet er det som kalles adenokarsinom.

Risiko

Adenokarsinom-cancerrisiko vil avhenge av forskjellige faktorer. Hormonbehandling kan øke risikoen for livmor adenokarsinom. En diett høy i fett og lite fiber kan bidra til kolonadenokarsinom kreft og Crohns sykdom kan føre til en høyere risiko for adenokarsinom i tynntarmen. Røyking kan øke risikoen for alle disse kreftformer sammen med lungeadenokarsinom.

Symptomer

Symptomene vil variere i forhold til hvilket organ har blitt berørt og små adenokarsinom svulster kan ikke forårsake noen symptomer. Som tumoren vokser, vil utvikle symptomer slik som en tumor som vokser i tykktarmen kan stikkes hull på en blodåre fører blod i avføringen. Svulster i lungene kan forårsake hoste opp blod eller kortpustethet.

Diagnose

En fysisk eksamen vil bli utført, og en fullstendig medisinsk historie gitt. Når en klump er til stede i brystet, vil en mammogram avdekke eventuelle svulster. En CT eller MR-undersøkelse vil vise eventuelle svulster i tykktarm, lunge eller andre organer. Når en svulst er plassert, vil en biopsi bli utført for å bestemme om tumor er godartet eller ondartet. En ondartet svulst vil bli sett med en spesialisert X-ray for å bestemme stadium av kreft.

Behandling

Behandling vil avhenge av hvilket organ er berørt, og stadium av kreft. Tidlige stadier av adenokarsinom kan kun trenger kirurgi for å fjerne svulsten. I senere stadier av sykdommen, kan kirurgi sammen med stråling og kjemoterapi være nødvendig. Lengden av disse behandlingene vil avhenge av orgelet rammet, stadium av kreft og hvis kreften har spredd seg. Når behandlingen ikke er vellykket, er adenokarsinom dødelig.

Forebygging / løsning

Forebygging av alle krefttilfeller er vanskelig, men ved å vedta visse sunn atferd kan du redusere risikoen. Unngå røyking, begrense bruken av alkohol og spise en diett rik på frukt og grønnsaker. Trene regelmessig og se din lege årlig for sjekk ups. Undersøke brystene for klumper og diskutere med legen din eventuelle symptomer du finner uvanlig. Tidlig diagnose og behandling av adenokarsinom kreft kan hjelpe deg med å slå denne sykdommen.

Hvordan å behandle metastatisk adenokarsinom

Metastatisk adenokarsinom er en type kreft som vanligvis forekommer i mennesker som er 50 år eller eldre. For kvinner, de vanligste stedene i denne tilstanden omfatter lungene eller brystet. Hos menn er kreft vanligvis plassert i prostata og lunger. Imidlertid kan både menn og kvinner også oppleve denne tilstanden i lever og tykktarm. Mange mennesker som er diagnostisert med denne tilstanden spørre: "Hvordan kan jeg behandle denne typen kreft?" Heldigvis finnes det behandlingstilbud som vil bistå i å minimere ubehag forbundet med denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Få en biopsi av skjelettlesjon. Det første skritt i behandling av tilstanden din er å sørge for legen din forstår plasseringen av kreft. Dette vil bidra til å avklare de behandlingstilbud som er best for din tilstand.

To Treat frakturen. Personer med denne tilstanden får ofte et brudd i det berørte området. En ortoped må behandle dette bruddet ved å stabilisere det berørte området for å redusere ytterligere skader. Også pasienter bør være forsiktige med sine daglige aktiviteter, siden de er utsatt for høyere risiko for brudd.

Treat anemi. Personer med metastatisk adenokarsinom er mer utsatt for anemi. Legen din vil kjøre en blodprøve, og hvis du er blodfattig, må du starte tilskudd for å beskytte kroppen.

Begynn strålebehandling. En viktig del av behandlingsplanen er strålebehandling. Dette er den vanligste behandlingsmetoden for denne tilstanden, og det kan bidra til å bekjempe kreft.

Få vanlige bein skanner. Ved behandling av denne tilstanden, er det viktig å få vanlige bein skanner. Disse vil vise om kreften blir bedre eller om det sprer seg til beinet i andre deler av kroppen.

Behandle smerte. Det er ofte en mye smerte tilknytning til denne tilstanden. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter for å hjelpe oppveie ubehag. Også vurdere naturlig smertelindring, slik som healing og smerte meditasjoner.

Tips og advarsler

  • Minimer din aktivitet. De med metastatisk adenokarsinom bør begrense sin fysiske aktivitet og kan være lurt å vurdere å bruke krykker for å bevege deg rundt. Dette vil bidra til å redusere smerte og ytterligere skade på det berørte området.
  • Snakk med legen din om ernæring. Å ha en ernæringsmessig mangel kan hindre utvinning innsats. Diskuter kosthold og tilskudd for å ivareta kroppens evne til å helbrede.

Mesothelioma Vs. Adenokarsinom

Mesothelioma er en sjelden form for kreft forårsaket av asbest eksponering som kan manifestere seg først i lungene, hjertet eller magen. Adenocarcinoma er en type kreft som utvikles i kjertelvevet og membran i organer i hele kroppen. Selv om begge kreftformer kan være livstruende, og begge er kjent for å påvirke lungene, de varierer i årsak, symptomer og behandling.

Årsaker

Mesothelioma er forårsaket utelukkende av asbest eksponering, enten direkte som i yrkesmessig eksponering, eller indirekte, for eksempel når en arbeidstaker familie inhalerer asbest fiber som kom hjem på klærne hans.

Adenokarsinom kan også være forårsaket av eksponering for asbest. Men det kan også være forårsaket av sigarettrøyk, radon eller andre materialer inkludert som sennepsgass, uran, eller gass røyk.

Symptomer

Symptomer på mesothelioma inkluderer kortpustethet og opphoping av væske i lungene eller brysthulen. Adenokarsinom kan også forårsake disse symptomene, samt blodig hoste, feber og problemer med å svelge.

Behandlinger

Behandlinger for mesothelioma inkluderer strålebehandling, kjemoterapi, stoffer som pemetrexed, og kirurgi for å fjerne svulster eller hele lungene, eller for å drenere overflødig væske.

Adenokarsinom kan også behandles ved å fjerne en del av eller hele en lunge. Video-assistert thoracoscopy er en annen behandling for adenokarsinom. Et plastrør føres inn i brystet for å diagnostisere og behandle de omkringliggende områdene med kirurgi for å fjerne unormale vev.

Berørte områder av kroppen

Mesothelioma kan påvirke slimhinnen i lungene, magen eller hjertet.

Adenokarsinom kan påvirke lungene, bryster, tykktarm, prostata eller mage. I noen tilfeller er bukspyttkjertelen og livmorhalsen påvirkes.

Prognose

Prognosen for både kreft avhenger av hvor tidlig de blir oppdaget. Mesothelioma går ofte udiagnostisert før det er i de senere stadier. Sykdommen kan ligge i dvale i opptil 50 år, men når symptomene dukker opp, kan det drepe innen få måneder for å bli diagnostisert, og de fleste pasientene ikke varer mer enn to år. Ifølge Intelihealth, er ca 17% av personer med adenokarsinom forventes å leve over fem år etter å ha blitt diagnostisert.

Grunnleggende forskjell

Den grunnleggende forskjell mellom de to typer kreft har å gjøre med de typer av celler påvirket. Adenokarsinom angrep epitelial (membran) celler. Mesothelioma kan påvirke epitelceller og bindevev.

Adenokarsinom Definition

Adenokarsinom er en type kreft som påvirker lungene. Kreften er en ikke-små celletype som vil utvikle seg på den ytre kanten av lungen og under slimhinnen membran av bronkiene. Det er mulig for adenokarsinom å spre seg til andre områder av kroppen, inklusive hjernen, som sykdommen fremskritt uten behandling.

Symptomer

Adenokarsinom presenterer symptomer som ligner på andre lungekreftformer. Symptomene inkluderer tungpustethet, kortpustethet og heshet. En hoste med mulighet for hoste opp blod er ofte til stede. En pasient vil ha ubehag mens du prøver å puste og svelge. Brystsmerter og vekttap på grunn av en dårlig appetitt responsen kan forekomme.

Årsak

Adenocarcinoma er en kreft forårsaket av unormal cellevekst som danner en tumor. Som tumoren blir større i størrelse, det vil ødelegge områder av lungen. Cellene i svulsten til slutt vil spre seg gjennom hele kroppen. Adenokarsinom er den vanligste typen lungekreft, og det er ofte funnet i mennesker som røyker eller regelmessig puste i passiv røyking. Eksponering for radongass eller asbest er også en årsak til adenocarcinoma.

Diagnose

Symptomene stede er den første indikasjonen på at lungekreft kan være årsaken. En lege gjør en innledende diagnose av adenokarsinom gjennom en evaluering av en spyttprøve. Dette innebærer å ta en prøve av slim hostet opp av pasienten for å evaluere om kreftcellene er til stede. Dersom cellene er tilstede, vil en lunge biopsi eller bronkoskopi dannes på forhånd for å evaluere lungevevet. Områder som er mistenkelige vil bli fremmet evaluert med en fin-nål aspirasjon prosedyre, som tar et lite utvalg av cellene i området for å fastslå krefttypen.

Behandling

Behandlingen av adenokarsinom avhenger av plasseringen av svulsten, og om cellene har spredd seg. I noen tilfeller kan svulsten bli fjernet. Hvis dette er tilfelle, er cellegiftbehandling planlagt etter operasjonen som det øker sjansen for en full kur. Hvis kreften har spredd seg, er stråling og kjemoterapi behandling brukes til å målrette alle områder av kreft.

Forebygging

Forebygging innebærer å redusere de faktorene som forårsaker adenokarsinom. En person må eliminere røyking og deres eksponering for passiv røyking. Det finnes behandling planer som bistår med å slutte en smoking vane. Ha hjemme testet for radongass eksponering anbefales for sikkerheten til alle beboerne. Eldre boliger bør også bli testet for asbest da dette byggematerialet er ikke trygt. Asbest må testes og fjernes av en profesjonell på grunn av farene.

Hva er adenokarsinom i magen?

En adenokarsinom er kreft i magen. Mens det er mange typer av kreft i magesekken, er adenokarsinom de mest vanlige. Ifølge Mayo Clinic, er det antatt at mer enn 90 prosent av magekreft er forårsaket av en adenocarcinoma. Diagnostisere sykdommen tidlig kan være problematisk som det kan ta mange år før du blir symptomatisk. Det er flere risikofaktorer som kan bidra til sykdommen, slik som infeksjon med bakterien Helicobacter pylori. Behandlinger av sykdommen kan svært avhengig av hvor langt fremskreden kreft er.

Helicobacter pylori

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, er det antatt at forekomsten av en H. pylori-infeksjon har bidratt til mange tilfeller av magekreft. H. pylori er en type bakterier som kan spres gjennom spytt, vann forurensning og avføring. Fordi H. pylori er en solid og veltilpassede bakterier, kan utryddelse av H. pylori være vanskelig. Som et resultat av en H. pylori-infeksjon, vil magen lider av kroniske betennelser, polypper og sår. Over tid vil utviklingen av adenokarsinom føre.

Diett

Dårlige kostvaner kan bidra til utvikling av andenocarcinoma. En diett lav på frukt og grønnsaker, eller høy i salt og fet bearbeidet mat kan føre til helseproblemer. Andre medvirkende faktorer inkluderer røyking, arvelighet og anemi. Natrium nitrater, som kan finnes i bearbeidet kjøtt, har også vært knyttet til utvikling av adenokarsinom.

Symptomer

I den tidlige fasen av adenocarinoma, kan symptomene etterligne symptomene på magesår. Du kan føle en smertefull brennende følelse i magen at overføringer til øvre del av brystet. Det er også vanlig å føle seg sterke magekramper som kanskje ikke forsvinne. Du kan også føle deg mett før du fullfører et måltid, selv om måltidet er liten. Anemi kan skyldes blødning i magen eller på grunn av kroppens manglende evne til å absorbere vitamin B12. Vitamin B12 er viktig for dannelsen av røde blodceller.

Å se en Doctor

Hvis du begynner å oppleve alvorlig kvalme og oppkast, vekttap, kronisk halsbrann eller dårlig, er det viktig å se en spesialist. Lider av disse symptomene for en vedvarende mengde tid er unormal. Andre tegn kan inkludere blodig oppkast, utvikler gulsott eller ha avføring som vises tjæreaktig eller svart.

Diagnose

Mange tester vil bli utført for å påvise kreft i magesekken. Ifølge Merck, dersom sykdommen har kommet langt nok, vil din lege kunne oppdage en stor masse i magen når du trykker på magen. CT, røntgen, biopsier og barium røntgen brukes for å bekrefte sykdommen. Når du har blitt diagnostisert, vil stadium av kreft bli evaluert og et kurs i behandling vil bli gitt.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av hvor avansert din adenocarinoma er. Legen din kan velge å fjerne svulster hvis de er små nok. En gastrektomi kan utføres hvis det er en betydelig mengde av kreft lokalisert i magen. Bare den del av magesekken rammet av sykdommen vil bli fjernet. En total gastrektomi vil bli utført dersom hele magen er berørt. Andre behandlinger inkluderer stråling og kjemoterapi, som dreper kreftceller.

Hvordan kan røyking forårsake lungekreft?

Innledning

Sigarettrøyking er ansvarlig for en heidundrende 87 prosent av lungekreft dødsfall i USA, ifølge National Cancer Institute. Lungekreft er den nummer 1 årsaken til kreftdød blant både menn og kvinner i USA, og selv de som ikke røyker er ikke immune mot de skadelige effektene av sigarettrøyk: Rundt 3000 amerikanske røykere dør hvert år av passiv røyking , melder instituttet.

Hvordan røyking fører til lungekreft

Den giftige blandingen av kjemikalier som finnes i tobakksrøyk har nøkkelen til hvordan røyke sigaretter kan forårsake lungekreft. Sigarettrøyk inneholder ca 4000 kjemiske stoffer, inkludert mer enn 60 kjente kreftfremkallende, ifølge US Department of Health and Human Services '"Rapport om Kreftfremkallende: Tenth Edition", utgitt i 2002 Blant de kjemikalier i sigarettrøyk som har blitt studert i hensyn til lungekreft er polysykliske aromatiske hydrokarboner, nikotin, metaller slik som kadmium og nikkel og radioaktivt polonium. Sigarettrøyk inneholder også tobakksspesifikke nitrosaminer (TSNAs), kjemikalier mistenkt for å forårsake lungekreft hos mennesker. TSNAs dannes ved tobakk herding og bearbeiding. Ifølge Oncology Channel nettsted, en bestemt type TSNA kalt NNK har vært vist i gnagere å produsere i lungene både godartede svulster i overflate cellevev (lungeadenomer) og ondartede epiteltumorer med karakteristikker av kjertler (lunge adenokarsinomer).

Den Siste

En studie av et team av forskere fra University of California i Davis, som ble publisert i mars 2008-utgaven av The FASEB Journal, spesielt fingre hydrogen peroxide og lignende oksidanter i sigarettrøyk som snu friske lungeceller til kreft seg. I et laboratorie-omgivelser, utsettes forskere forskjellige sett av human lunge luftveisceller for sigarettrøyk og hydrogenperoksid. Disse cellene ble deretter inkubert i én til to dager, etter som de viste «de samme molekylære signaturer av kreftutviklingen," ifølge rapporten, forfattet av Tzipora Goldkorn. Ueksponerte luftveisceller også ble vurdert og viste ingen tegn til kreftutvikling.

Årsaker til spiserørskreft

Spiserøret

For å forstå kreftfaren, må du først se på spiserøret - en 10 til 13-tommers langt rør som frakter mat og væske ned i halsen og ned i magen. Veggene i spiserøret har flere lag. Slimhinnen laget er den som linjer innsiden av svelg og spiserør. Den laget under det er submucosa. Under submucosa er et tykt lag av muskel band kalt muskularis propria. Og til slutt, er den ytterste laget adventitia, dannet av bindevev.

Kreft

Gjennom mesteparten av livet ditt, vil hver eneste celle i kroppen din dele, vokse og dø. Nye cellene vil erstatte gamle, og sirkelen av livet går videre. Men hos pasienter med kreft, cellen dør ikke, men i stedet gyter nye, unormale celler. Disse unormale cellene gjøre noe som de fleste andre celler kan ikke - invadere andre vev.

Inne i hver celle er DNA. Normalt, når en celle er opphavet til en annen celle med skadet DNA, dør skadet celle av. Men siden kreftceller ikke dør, bærer de skadet DNA og samles i kroppen. Dette er grunnen til kreft ofte danner tumorer. Noen typer kreft vil imidlertid ikke danne svulster. Som leukemi, f.eks. Dette er fordi de skadede celler er faktisk blir transportert gjennom blodstrømmen i stedet for å samles i en bestemt plass.

Squamos Cells

Innenfor mucosa sjikt, er det to deler: epitel og lamina propria. Den første, epitel, er på toppen av lamina propria, slik at det sjiktet som linjer i spiserøret. Dette laget er sammensatt av mange celler som kalles squamos celler.

De to typene av spiserørskreft

Ifølge American Cancer Society, er det to grunnleggende typer esophageal kreft. Den første er plateepitelkarsinom pasienter. Fordi hele slimhinnen i spiserøret er dekket med squamos celler, kan denne type kreft oppstå hvor som helst innenfor lengden av spiserøret. Det pleide å være den vanligste typen av spiserørskreft, som utgjør om lag 90 prosent av rapporterte tilfeller. Men at antallet har sunket. I dag er det mindre enn 50 prosent av rapporterte tilfeller.

Den andre typen av spiserørskreft er adenokarsinomer. Dette skjer når den ytre slimhinnen i spiserøret (slimhinnen lag) erstattes av vev som er mye som slimhinnen i tarmen. Dette er ofte referert til som Barretts øsofagus. Når dette skjer, er det områder av din esophageal fôr som ikke lenger er dekket i squamos celler, men foret i stedet med kjertelceller. Barretts øsofagus forekommer oftest i nedre spiserør, og derfor er den vanligste stedet av adenokarsinomer.

Årsaker til spiserørskreft

Røyking og drikking overdrevet kan åpenbart føre til kreft. Men noen mindre kjente årsaker til spiserørskreft er: humant papilloma virus (eller HPV) og akalasi, (en tilstand hvor musklene mister sin evne til å bevege maten ned i spiserøret). Personer med HPV er på kreftfaren fordi viruset forvandler proteiner i spiserøret som hjelper undertrykke svulster, noe som fører til tap av forsvar mot unormalt voksende celler.

En annen årsak til spiserørskreft kommer fra sykdommen akalasi. Dette er en ganske sjelden sykdom når de plagede persons nedre spiserør mister muskelkraft for å presse mat i magen. Dette skjer fordi lavere esophageal sphincter (eller LES) ikke klarer å slappe av, og skaper en barriere mellom spiserøret og magen. Hvis det oppdages tidlig nok, kan man begynne behandling og overvåking for å forhindre esophageal kreft på grunn av akalasi. Hvis ubehandlet imidlertid "Det er en økt sjanse for å utvikle esophageal kreft..." I henhold til UCLA Center for Esophageal Disorders.

Genelux Lung Cancer Treatment

Genelux Lung Cancer Treatment


Lungekreft er den ledende dødsårsaken hos kreftpasienter. Det finnes ulike behandlingstilbud tilgjengelig for å bekjempe kreft i lungene, men de fleste av dem kommer med en rekke bivirkninger. Genelux Corp arbeider med en ny kreftbehandling som kan ha muligheten for å bli nummer 1 behandling av lungekreft og andre kreftformer også.

Lung Cancer

Den veksten av unormale celler i en eller begge av lungene er årsaken til lunge-kreft. Disse unormale celler i lungene ikke utføre de samme funksjonene som normale celler, og de ikke har muligheten til å utvikle seg normalt vev. De kan vokse og danne svulster, noe som resulterer i tap av sunn lungefunksjon.

Typer av lungekreft

Det finnes to typer lungekreft. Ikke-små-celle lungekreft er den mest diagnostisert type lungekreft og står for 80 prosent av lungekreft, ifølge lungcancer.org. De fire typer av ikke-småcellet lungekreft er adenokarsinom, plateepitelkreft, bronchioalvolar karsinom og storcellet udifferensiert karsinom.

De resterende 20 prosent av kreftpasienter som lider av små-celle lungekreft, som er kjennetegnet ved små celler som reproduserer og vokser meget hurtig. Disse små celler, noe som kan forårsake store tumorer i hele kroppen, vanligvis er forårsaket av røyk.

Behandling

Den type behandling anvendes for lungekreft avhenger av type og stadium av kreft, sammen med symptomer og deres effekt på pasienten.

Behandling for lungekreft inkluderer kirurgi for å fjerne svulsten og lymfeknutene, som tilbyr størst sjanse for å overleve; cellegift for å ødelegge kreftceller i kroppen og stoppe dem fra å reprodusere og vokse; og strålebehandling, som bruker høye energistråler til å drepe eller minimalisere kreftceller i kroppen.

Kjemoterapi produserer en mengde bivirkninger, inkludert infeksjoner, tretthet, kvalme, oppkast, sår i munnen, nedsatt appetitt, og blødning. Strålebehandling kan ha bivirkninger som problemer med å spise, håravfall, tretthet og hudproblemer.

Nye behandling muligheter

Genelux driver forskning på en ny type kreftbehandling som kan være i stand til å utrydde kreftsvulster. GL-ONC1 er en onkolytisk (kreft celle ødeleggelse) virus som brukes til å hone på kreftceller og føre dem til å gå i oppløsning. Dette viruset har allerede vært vellykket i å ødelegge menneskelige kreftceller hos dyr uten bivirkninger.

Klinisk

Kliniske studier av GL-ONC1 har nylig begynt i Storbritannia. I løpet av denne studien vil forskerne undersøke bivirkninger og toleranse av GL-ONC1, som vil bli gitt intravenøst, ifølge clincaltrials.gov.

Eksperter har uttalt at hvis bruken av viruset er vellykket, kan GL-ONC1 blitt standard kreftbehandling og gjøre kreftbehandling mer overkommelig for alle, ifølge outlookindia.com.

Beam Laser Treatment

Beam Laser Treatment


Laser (Light Amplification by stimulert Emission of Radiation) stråleteknologi har en rekke medisinske bruksområder, inkludert kreftbehandling, hudbehandlinger og øyne kirurgi. Som med alle medisinske prosedyre, laser behandlinger innebære en viss grad av risiko.

Hudbehandling

Laser behandlinger for huden spesielt ta forhold som pigment problemer, sprengte blodkar, acne arr, rynker og brune flekker forårsaket mot solskader. Det finnes ulike typer av laserstråler som avgir forskjellige bølgelengder, slik som rubin-laser, en pulset laser fargestoff og medlite laser. Den type laser som brukes for en bestemt tilstand er avhengig av en persons hud type.

Vision Correction

Prosedyrer laserbehandling som LASIK (Laser Assisted In Situ Keratomileusis) og PRK (Photorefractive Keratectomy) forbedre synsproblemer. LASIK og PRK bruker laserstråler til å omforme hornhinnen i øyet. 20 til 30 år gamle voksne med nær-sightedness, langt sightedness eller astigmatisme anses potensielle kandidater for hornhinne omforming laser surgeries.

Kreftbehandling

Laser behandlinger ble først brukt på hudkreft i 1961 (se Reference 3). Laserstråler kan drepe eller krympe kreftceller funnet i spiserørskreft, plateepitelkarsinom, stor celle carcinoma og adenokarsinom. En vanlig medisinsk laserbehandling brukes på kreftpasienter er kalt fotodynamisk terapi, eller i PDT.

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

Slik unngår du at nyrecellekarsinom


Nyrecellekarsinom (RCC) eller nyrecelle adenokarsinom er den vanligste typen av nyrekreft. Det forekommer vanligvis hos personer i alderen 50 til 70 år og er mer utbredt hos menn enn kvinner. Vekst av nyre karsinomer ofte presentere seg selv som en enkelt masse innen nyrene. De kan også bli sett på begge nyrer samtidig. De blir vanligvis oppdaget når de blir store nok til å skape problemer. I alvorlige tilfeller er disse kreftceller har en tendens til å spre seg til forskjellige organer i kroppen, og gjør det vanskelig å administrere treatment.Symptoms av nyrecellekarsinom inkluderer nærvær av flanken smerte som føles bare på den ene side av kroppen mellom magen og ryggen område, utseende av en brun eller rustne urin som noen ganger sammen med blod, synes pasientens kropp drastisk tynn, hevelse i mageområdet, og utvidelse av en testikkel. Alle disse manifestasjoner er vanligvis ledsaget med frysninger, høy feber, kvalme og oppkast. For å beskytte systemet mot nyrecellekreft, gjelder følgende forebyggende tiltak.

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

•  Spis mye frisk frukt og grønnsaker. Forbruker sunn mat vil øke immunforsvaret og hjelpe skjerme kroppen mot sykdom.

•  Slutte å røyke. Røyking svekker forsvarssystemet og kan doble risikoen for nyrecellekreft.

Pass på vekten. Fedme er en risikofaktor som må tas på alvor. Å opprettholde en ideell kroppsvekt er lik til å opprettholde et sunt liv.

Gjør minst 25 til 30 minutter daglig mosjon. Øvelse øker din samlede energi. Hvis du ikke er vant til å gjøre øvelser, kan du starte med å gå rundt i huset eller ri en stillestående sykkel. Husk å innlemme treningen med rytmisk pust.

Oppretthold et sunt blodtrykk. Hold alltid et øye med blodtrykket ditt ved å regelmessig gå til legen din eller ved å holde en sphygmomanometer (et instrument for måling av blodtrykk) hjemme for å sjekke blodtrykket ditt på en jevnlig basis. Se på kostholdet ditt, lære å praktisere en sunn livsstil, og unngå stresset induserende aktiviteter for å unngå høyt blodtrykk.

Drikk mye vann. God hydrering er en sunn måte å optimalisere kroppens funksjon. Det hjelper å utrydde giftstoffer i kroppen og bidrar til å holde nyrer og andre organer friske.

•  Unngå eksponering for skadelige kjemikalier. Eksponering for miljømessige toksiner (for eksempel asbest), øker risikoen for at kreftceller i kroppen. Hvis du arbeider i en fabrikk eller noen form for konstruksjon, sørg for å utstyre deg selv med verneutstyr, sammen med masker og hansker, for å ivareta sikkerheten.

8. Ta vitaminer. Tar multivitaminer er en god måte å beskytte mot kreftceller og andre som lurer patogener i omgivelsene.

Regelmessige kontroller er tilrådelig for pasienter som gjennomgår dialyse. Nyrepasienter er i høy risiko for å få nyrecellekreft. For å hindre at dette finner sted, konstant laboratorietester slik som urinanalyse, blir utført for å opprettholde en stabil tilstand.

Velg en sunn transplantasjon kandidat. Det finnes tilfeller der resipienter utvikler nyrecellekreft på grunn av den transplanterte nyren.

Hva er farene ved halsbrann?

Det er anslått at kronisk halsbrann påvirker 25 til 35 prosent av den amerikanske befolkningen. Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk halsbrann føre til flere alvorlige komplikasjoner, inkludert kreft. Hvis pasienter med kronisk halsbrann ta de nødvendige skritt for å hindre forverring av tilstanden, kan komplikasjoner forebygges.

Redusert Well-Being

Hyppig halsbrann og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan ha en enorm innvirkning på pasientens livskvalitet. Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), "psykologisk velvære spørreskjemaer har funnet at pasienter med GERD kan ha en dårligere livskvalitet enn noen pasienter med menopausale symptomer, magesår sykdom, angina eller hjertesvikt." Pasienter med langsiktig hyppige halsbrann tendens til å ha en lav følelse av velvære på grunn av symptomer, føler begrenset i funksjonalitet og ikke klarer å hengi seg ellers hyggelig matvarer som kan forverre tilstanden.

Esophageal Damage

Øsofagus skade oppstår når magesyre kommer i kontakt med den esophageal foring, forårsaker erosjon, magesår, inflammasjon og. Skader og betennelse i spiserøret kan forårsake smerte og blødning, samt arrdannelse, som kan produsere strikturer - en innsnevring av spiserøret som kan forstyrre transporten av mat og væske til magen.

Barretts øsofagus

Av og til skadet vev i spiserøret blir erstattet med unormalt vev, noe som resulterer i en tilstand som kalles Barretts øsofagus, som er en "risikofaktor for kreft i spiserøret." Pasienter som lider av kronisk halsbrann i flere år har en høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, og behandling er ikke vist å reversere produksjonen av unormale celler.

Esophageal Cancer

To typer kreftfaren forbundet med kronisk halsbrann er plateepitelkarsinom og adenokarsinom. Plateepitelkarsinom vanligvis utvikler seg i de midtre og øvre deler av esophageal fôr. Adenocarcinoma vanligvis forekommer i den nedre del av spiserøret, og kan resultere fra Barretts øsofagus. Pasienter med tidlig stadium esophageal kreft kan være asymptomatiske. Når kreften skrider frem, kan pasienten oppleve vanskeligheter med å svelge eller smerte, mens på grunn av innsnevring av spiserøret.

Forebygging / løsning

Behandling av kronisk halsbrann er delt inn i fem stadier: livsstilsendringer, "etter behov:. Farmakologisk behandling, oppstart og titrering av planlagt farmakologisk terapi, vedlikeholdsbehandling og kirurgi Pasienter med kronisk halsbrann begynne på den første fasen av behandlingen, og fortsett til neste fasene hvis tilstanden reagerer ikke.

Typer av unormale celler i en celle

En viktig del av en kvinnes generelle helse omsorg er celleprøve. Denne enkle testen kan oppdage kreft og andre unormale celler i de kvinnelige kjønnsorganer. Kvinner bør ha sin første Pap av sin 21-årsdag eller tidligere hvis de er seksuelt aktive. Testen bør utføres minst en gang hvert 3 år. Et positivt resultat betyr legen har oppdaget en rekke tvilsomme eller uregelmessige celler som krever videre undersøkelser.

Hvordan en Pap testen er utført

En Pap test er en rask og enkel prosedyre som er utført mens en kvinne ligger på en eksamen bordet. Legen eller kliniker bruker en treskrape eller en liten børste for å ta en prøve av celler fra livmorhalsen. Prøven blir avsatt på en glass-slide og sendt til et laboratorium hvor det vil bli inspisert for eventuelle uregelmessigheter. Ifølge National Cancer Institute, ca 6 prosent av de 55 millioner Pap tester utføres årlig i USA indikerer abnormiteter.

Celleprøve Resultater

Hvis celleprøve oppdager bare normale livmorhalsen betyr at du har et negativt resultat og ingen flere tester vil være nødvendig. Hvis mistenkelige eller unormale celler ble oppdaget testresultatene anses å være positiv, men det er ikke nødvendigvis en grunn til alarm.

Definere unormale resultater

Når en celleprøve plukker opp uvanlig utseende celler fra overflaten av cervix de er sjelden kreft. Ikke alle forholdene som er beskrevet som unormal automatisk bli kreft. Legen kan ta en vevsprøve fra noen tvilsomme områder i livmorhalsen, skjeden og vulva for videre studier og diagnose.

Atypiske plateepitelceller av usikker betydning (ascus)

Når litt unormale plateepitel celler oppdages fra en celleprøve ytterligere tester kan bestilles for å se om eventuelle virus eksisterer som kan oppmuntre til utvikling av kreft. Disse små avvik ikke nødvendigvis at forstadier celler eksisterer. Hvis ingen høy risiko virus er oppdaget unormale celler vanligvis ikke garanterer videre analyse. Hvis et virus av interesse, for eksempel humant papillomavirus (HPV) er tydelig ytterligere tester er nødvendige.

Plateepitel intraepitelial lesjon

En plateepitel intraepitelial lesjon betyr at celleprøve viser muligheten for forstadier celler og flere tester vil bli bestilt. Avhengig av størrelsen av endringene i cellene, kan det ta lesjoner en kort tid eller i mange år til å bli kreft.

Atypiske kjertelceller

Atypiske kjertelceller vokse i åpningen av livmorhalsen, og innsiden av livmoren. Disse slim produserende celler kan være en indikasjon på mindre avvik, men det er usikkert om de er kreft. Ytterligere testing er nødvendig for å finne kilden til de unormale celler og deres betydning.

Plateepitelkreft kreft eller adenokarsinom Cells.

Når plateepitelkreft kreft eller adenorcarcinoma celler er angitt på Pap smøre abnormitet er så betydelig at tilstedeværelsen av kreft i livmorhalsen, skjeden eller livmoren er praktisk talt sikkert. Når disse patologiske celler oppdages videre undersøkelse bør skje så snart som mulig.

Hva er behandlingen for Clear Cell Cancer?

Hva er behandlingen for Clear Cell Cancer?


Klar celle kreft. ellers kjent som klarcellet adenokarsinom, har fått sitt navn fra sin opptreden under et mikroskop. Det er en sjelden form for kreft i vagina og / eller livmorhalsen som historisk hadde bare blitt sett hos postmenopausale kvinner. På begynnelsen av 1970-tallet klart celle kreft ble oppdaget i grupper av unge kvinner som hadde vært utsatt for stoffet diethylstilbestrol eller DES før fødselen. Flere behandlingstilbud finnes for klart celle kreft, avhengig av stadium og plassering.

DES

DES er en syntetisk form av det kvinnelige hormonet østrogen; det var foreskrevet til gravide kvinner mellom 1938 og 1971 for å unngå visse komplikasjoner i svangerskapet inkludert abort. Det ble funnet å være ineffektiv for tiltenkt bruk i 1950, og bruken gikk ned etter det punktet. The National Cancer Institute sier at i 1971 klart celle kreftforekomst ble rapportert i de døtre av mødre som hadde tatt DES under svangerskapet, og en link ble etablert.

Symptomer og Diagnose

Mulige symptomer på klarcellet kreft inkluderer unormal vaginal blødning, kontinuerlig utslipp og vaginal smerte. Det er viktig å merke seg at ikke alle kvinner opplever symptomer, og ble diagnostisert etter rutinemessig undersøkelse der en lesjon ble følt av legen, eller unormale resultater fra en celleprøve garantert videre etterforskning. I DES utsatte kvinner, er en alder av diagnose oftest sett mellom 15 og 25 år, men noen kvinner er diagnostisert i 30-årene og 40-årene.

Behandling

Den vanligste behandlingen for tidlig klart celle kreft er kirurgisk fjerning av livmoren, en del av eller hele skjeden og bekken lymfeknuter. Vanligvis eggstokkene fortsatt intakt ifølge National Cancer Institute. Strålebehandlingen, alene eller i kombinasjon med kirurgi kan anbefales. Ulike protokoller for strålebehandling kan anbefales, som involverer både ekstern og intern behandling der radioaktive frø er implantert. Iblant kan kjemoterapi brukes i forbindelse med kirurgi og / eller strålebehandling, så vel.

Bivirkninger

Kirurgiske bivirkningene vil avhenge av hvor radikal kirurgi var. Fjerning av livmor utelukker kvinner fra å være i stand til å få barn; fjerning av lymfeknuter kan gi kronisk hevelse i beinet. Vaginal rekonstruktiv kirurgi kan være nødvendig basert på hvor mye av vagina ble fjernet. Andre kirurgiske komplikasjoner rapportert inkluderer tap av vaginal følelse, blære inkontinens og vaginal smerte. Strålebehandling kan forårsake uønskede langtids tarm komplikasjoner og vaginal dysfunksjon.

Pågående Care

Overlevelsesraten for klar celle kreft er høy; National Cancer Institute rapporterer en 87 prosent overlevelse 10 år etter diagnose. Tilbakefall av klarcellet kreft er sjeldne, men har blitt rapportert; derfor er det viktig å sikre tilstrekkelig oppfølging etter behandling. Eksamen skal skje hvert tre til seks måneder for de første fem årene etter kirurgi og / eller strålebehandling, etterfulgt av årlige eksamener etter det. De fleste tilbakefall forekommer i de første tre årene, selv om noen har blitt rapportert i flere tiår etter sin første opptreden.

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?


Det er for tiden anslått at 8 prosent av USAs befolkning lider av gluten intoleranse og om lag 15 til 25 prosent av forbrukerne ser for glutenfrie produkter. Dette inkluderer de som utforsker en glutenfri diett for ikke-medisinske grunner. Cøliaki, som forekommer i om lag 1 prosent av befolkningen, er den mest alvorlige formen for gluten intoleranse og krever en glutenfri diett. De som lider av andre former for gluten intoleranse, slik en ikke-cøliaki glutenintoleranse, vil også finne en glutenfri diett for å være svært gunstig for helsen deres.

Gluten intoleranse og cøliaki: Hva er forskjellen?

Cøliaki har nylig blitt beskrevet som en autoimmun reaksjon oppstår hos genetisk disponerte individer og produsere langsiktig skade på tynntarmen. På den annen side er ikke-celiac gluten følsomhet ikke en autoimmun respons; Derfor, er den tynntarmen fri for enhver langtidsskader. I begge disse lidelser, utelukkelse av glutenholdige korn fra dietten forblir den eneste tilgjengelige behandling. I alle former for gluten intoleranse, spise gluten utløser et varierende sett av fysiologiske symptomer.

Kjenn symptomene på gluten intoleranse

Selv forbruker en svært liten mengde gluten kan gjøre noen som skal følge en glutenfri diett veldig syk. I motsetning til en anafylaktisk reaksjon på en allergi mat, kan en reaksjon på gluten ikke skje med en gang, og kan variere basert på den enkeltes alder, kjønn og varighet og omfang av sykdommen. Diaré, forstoppelse, luft, magesmerter og oppkast er vanlige reaksjoner noen med gluten intoleranse kan utvikle seg når de spiser gluten. Svakhet, vekttap, tretthet, hodepine, leddsmerter, "tåkete hjerne" og nummenhet er også vanlig, men mindre identifiserbar, symptomer. Visse tilstander slik som infertilitet, irritabel tarmsykdom, pubertets forsinkelse, og folat, sink og jern-svikt på grunn av atypiske former av gluten intoleranse kan også utvikle seg.

Langtidseffekter

Gluten-relaterte lidelser kan også resultere i forskjellige langtidseffekter, for eksempel en økt risiko for andre autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt, systemisk lupus, psoriasis, og kardiomyopati. Ubehandlet cøliaki har også vært knyttet til økt forekomst av små tarm malignitet, adenokarsinom og enteropati-assosierte T-celle lymfom. Derfor er en glutenfri diett en instrumental del av å redusere, om ikke eliminere, forekomst av symptomer knyttet til gluten-intoleranse og deres langsiktige effekter.

Hva er en glutenfri diett?

En glutenfri diett er fri for alle glutenholdig korn - hvete, rug og bygg - og det er fortsatt gullstandarden for behandling av gluten-intoleranse. Havre, selv om naturlig fri for gluten, bør også bli eliminert i en glutenfri diett med mindre produktene er tilkjennegitt som "sertifisert gluten-fri." Dette er fordi de har en høy risiko for gluten forurensning under behandlingen. Til tross for de positive effektene av en glutenfri diett på helsen til de med gluten-intoleranse og andre påståtte helsemessige fordeler for glutenfri spise, er det ingen publiserte bevis for å støtte sine positive effekter på den generelle befolkningen. Derfor bør en glutenfri diett kun følges når det er medisinsk nødvendig.

Barrett sykdom

Barrett diseas, også kjent som Barretts øsofagus eller Barretts øsofagitt, er en tilstand som kjennetegnes av betennelse i spiserøret. Spiserøret er røret som bærer mat fra munnen til magen. Barrett sykdom oppstår når cellene på slimhinnen i spiserøret endring til å bli lik de på slimhinnen i tarmen. En alvorlig tilfelle av Barretts øsofagus kan føre til esophageal adenokarsinom, som er en dødelig kreft i spiserøret.

Symptomer

Det finnes ingen symptomer som er spesifikke for Barretts øsofagus. Siden det er en komplikasjon av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), den deler de samme symptomene som GERD. De vanligste symptomene på GERD inkluderer: halsbrann, kvalme, oppkast, brystsmerter, vedvarende hoste, svelgeproblemer og laryngitt. Noen Barretts øsofagus pasienter kan oppleve alvorlige symptomer på GERD, mens andre kan oppleve minimale eller ingen symptomer i det hele tatt. I noen tilfeller blødning i spiserøret kan også føre til at pasienter hoste opp blod eller blod i avføringen.

Årsaker

Det er ingen spesielle årsaker til Barretts øsofagus, bortsett fra at det skjer i mennesker som lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). I GERD, det overskytende syrer strømme ut av magesekken og inn i spiserøret. Dette skjer på grunn av en svak øsofageal sfinkter (en ventil som hindrer at innholdet i magen fra å strømme ut). Personer som lider av kronisk sure oppstøt utvikle Barrett sykdom i løpet av en rekke år. Overvektige eller fete mennesker har en høyere sjanse for å pådra Barretts øsofagus.

Behandling

Det er ingen kur for Barretts øsofagus, men det er generelt behandlet på samme måte som GERD. En rekke medisiner brukes for å hindre acid reflux, som H2-blokkere (cimetidin, famotidin etc.) og protonpumpehemmere (omeprazol, lansoprazol). For å hindre GERD komplikasjoner, pasienter trenger å gjøre visse endringer i livsstil, for eksempel trene mer, mister vekt, unngå fet mat, slutte å røyke og sove med overkroppen hevet. Tidlig påvisning av Barretts øsofagus er ekstremt viktig før det utvikler seg til kreft. Kreft i spiserøret forårsaker død innen fem år i 90 prosent av berørte pasienter.

Behandlingstilbud

Selv om det ikke er noen behandlinger som kan kurere Barretts øsofagus, finnes det en rekke eksperimentelle fremgangsmåter som er tilgjengelige, men fortsatt krever mer forskning. Disse inkluderer fotodynamisk terapi (PDT), termisk ablasjon og endoskopisk mucosal reseksjon. Disse alternativene er fortsatt i den eksperimentelle scenen og har ikke vist seg å være betydelig nyttig.

Kirurgi

Fundoplication er et kirurgisk inngrep som strammer esophageal sphincter å hindre acid reflux. Det er en behandling for GERD og kan ikke hjelpe behandle Barretts øsofagus. Esophagectomy er en kirurgisk prosedyre som fjerner en del av spiserøret. Det er vanligvis reservert for folk som har en økt risiko for kreft eller allerede har kontrahert det.

Hvordan oppdage blærekreft ved en CT Scan

Blæren er et hult organ i den nedre del av magen som lagrer urin før det er gått fra kroppen. Blære sykdom kan oppstå når ondartede kreftceller er dannet i vevet i orgelet. Tre typer blærekreft kan resultere basert på hvilke typer celler som blir ondartet. Disse typene inkluderer overgangscellekreft av det innerste vev lag, plateepitelkarsinom av plateepitel celler og adenokarsinom i kjertel eller sekresjonscellene av blæren. Hvis du opplever symptomer, inkludert blod i urinen, hyppig vannlating eller følelsen av å måtte urinere, men ikke klarer å gjøre det, smerter ved vannlating eller smerter i korsryggen, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du får en CT scan for å undersøke blæren for kreft.

Hvordan oppdage blærekreft ved en CT Scan

Fast natten før du har denne prosedyren utføres som du ikke vil ha noe i magen når du får den CT scan.

lå helt stille mens datamaskinen knyttet til X-ray maskin tar detaljerte bilder av blæren fra forskjellige vinkler. Alle operasjoner vil bli utført av en fagperson som vil sitte i en glassed-in-området i et hjørne av rommet.

CT tekniker vil da komme ut og gi deg et kontrastmiddel, enten intravenøst ​​eller har du drikker det. Tiden vil få lov til å la kontrastmiddelet nå blæren, og teknikeren vil utføre de nødvendige skritt med deg igjen å ta mer detaljerte bilder.

Ta kontakt med legen din. Du og legen din søker etter masser av fargede celler som kontrastmiddelet du tok for skanningen vil samles i masser av celler. Dersom en masse er funnet, er det mulig det er kreft, men en biopsi må gjøres av vevet for å være sikker.

Botemidler for Adenocarcinoma

Adenokarsinom er en type kreft som utvikler seg i slimhinnen i glandular organer. Den er den mest vanlige formen for lungekreft, men kan også oppstå i kolon, bryst, mage, prostata, bukspyttkjertelen og cervix. I likhet med andre former for kreft, det utvikler seg når unormale eller syke celler vokse og formere seg. I motsetning til andre former for kreft imidlertid ofte forblir det i ett område av kroppen, og kan være for treg til å spre seg. Hvordan leger behandler en adenokarsinom avhenger av hvor i kroppen det skjer, er scenen sin og hva organer påvirkes.

Risikofaktorer

De samme miljømessige og genetiske faktorer som setter en person i fare for andre typer kreft gjelde adenokarsinom, også. Røyking er nr en risikofaktor, helseeksperter sier. Andre --- noen kontrollerbar, noen ikke --- inkluderer jevnlig eksponering for passiv røyk; en diett høy i fett og rødt kjøtt; langsiktig radon eller asbest eksponering; og langvarig eksponering for ulike arbeidsrelaterte kreftfremkallende, inkludert bensin, kull produkter, dieseleksos, talkum støv og andre. De med en familie historie av kreft er også større risiko og bør snakke med legen sin om nødvendig screenings, slike celleprøver for kvinner, PSA screenings for menn og koloskopi for alle voksne 50 og eldre.

Symptomer

Symptomene varierer etter hvor en adenokarsinom former. Symptomer på lunge adenokarsinom, for eksempel inkludere spytter opp blod, kronisk tungpustethet og kortpustethet. Blodig avføring kan være et symptom på kolon adenokarsinom, og en klump funnet under en mammogram eller self-eksamen kan indikere brystkreft adenokarsinom. Som med alle former for kreft, kan en årlig fysisk og lege anbefales forebyggende eksamener bidra til å oppdage adenokarsinom i de tidligste stadier, når det er mest lett behandles. Sørg også for å rapportere eventuelle uvanlige eller forvirrende symptomer med legen din med en gang.

Behandlinger

Plasseringen og fasen av adenokarsinom bestemmer behandlingen. Hvis svulsten er lokalisert, kan operasjonen bli brukt for å fjerne syke celler, etterfulgt av bestråling, kjemoterapi eller begge deler. Leger generelt jobbe med et team av spesialister for å finne det beste løpet av behandlingen. Uansett hva regimer er valgt, derimot, er målet alltid det samme: å ødelegge alle de syke celler uten å skade nærliggende friskt vev.

Med strålebehandling, leger bruker høy-energi stråler for å krympe en svulst eller ødelegge adenokarsinom celler. For enkelte former av sykdommen, er væskestråle pumpes til svulststedet, eller radioaktive "frø" implantert, å krympe svulsten og drepe kreftceller. Kjemoterapi --- kreft medisiner vanligvis gitt intravenøst ​​--- er oftest brukt når en kreften har spredd seg, eller det er en frykt for at operasjon eller stråling alene ikke vil være effektive.

The American Cancer Society og National Institutes of Health National Cancer Institute er gode kilder for ikke bare de nyeste anbefalte sykdomsspesifikke retningslinjer for behandling, men for linker til kliniske studier blir utført ved helsesentre rundt om i landet.

Lymphangitic metastatisk sykdom

Lymphangitic metastatisk sykdom


Lymphangitic metastatisk sykdom, også kjent som lymphangitic karsinomatose, refererer til en kreft som involverer det lymfatiske system som har spredd seg utover sin opprinnelse punkt til andre kroppssystemer. Mens under normale omstendigheter nettverket av lymfekjertler og kanaler i hele kroppen vår beskytter oss mot sykdom og bidrar til å regulere vår væskebalanse, kan kreftceller fra lungene eller andre organer graver seg inn i lymfesystemet og bruke det som et transportmedium for å spre kreft til en hvilken som helst annen del av kroppen.

Lymfesystemet

Lymfesystemet spiller en viktig rolle i å opprettholde og beskytte kroppen. Ifølge Lymphomation nettside, inneholder alle kroppens system bortsett fra det sentrale nervesystemet lymfatisk vev. Dette nettverk av noder og fartøy distribuerer en klar væske som kalles lymfe i hele kroppen, å opprettholde den riktige balanse av kroppsvæsker og formidle lipider (fett) fra tarmen til blodstrømmen. Dette systemet også produserer og transporterer spesielle celler som kalles lymfocytter som beskytter kroppen mot infeksjoner.

Lymphangitic Karsinomatose

LearningRadiology.com beskriver lymphangitic karsinomatose som kreft som sprer seg raskt ved å invadere lymfesystemet, som deretter formidler det i hele kroppen. I motsetning lymfom, som Cancer Treatment Centers of America beskriver som en kreft i lymfekjertler selv, lymphangitic kreft opprinnelse i andre deler av kroppen. Lymphangitic karsinomatose starter ofte i lungene, men det kan også oppstå i brystene, livmorhals eller fordøyelsesorganer, deretter penetrerer blod fartøy vegger for å gå inn i lymfesystemet. Derfra kreft metastasizes, eller sprer seg til andre organsystemer.

Diagnose

Pasienter med lymphangitic karsinomatose kan hoste eller har problemer med å fange pusten, ifølge LearnRadiology.com. Konvensjonelle røntgenbilder vil bare vise tilstanden omtrent 25% av tiden. En CT-skanning, som Mayo Clinic definerer som en tverrsnitts x-ray teknikken, kan finne kreftsvulst at røntgenstråler miss. Selv da kan tilstanden ligne en rekke andre sykdommer.

Behandlinger

Hvis det er mulig, må legene stoppe kreft før de sprer seg. Om lag 60% av alle krefttilfeller av ukjent opprinnelse stammer fra adenokarsinom, den vanligste typen lungekreft, ifølge The National Center for Bioteknologi Information (NCBI). Cancer Treatment Centers of America lister cellegift, stråling, kirurgi og immunsystemet terapi som standard behandling for å redusere eller ødelegge disse kreftcellene før de kan spre seg.

Outlook

Når kreften har spredd seg over hele lymfesystemet, pasienter har liten sjanse for å overleve i henhold til LearnRadiology.com, noe som gjør det enda mer kritisk å oppdage lunge og andre organer kreft før denne metastasering kan forekomme. Merck bemerker at 5-års overlevelse fra lunge-relatert kreft har steget ikke høyere enn 15% selv med moderne behandlingsmetoder, og 5-års utsiktene for pasienter med metastatisk kreft svever under 1%. I svært sjeldne tilfeller, men synes behandling for å løse sykdommen. NCBI postet en casestudie av en pasient med lunge lymphangetic karsinomatose som hadde sin opprinnelse som et bryst adenokarsinom. Aggressiv kjemoterapi og andre behandlinger klarte å befri pasienten av kreft, uten tilbakefall på 1,5 år mark.