Digidexo.com

blodtrykksfall hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

MS-symptomer hos eldre

MS-symptomer hos eldre


Multippel sklerose (MS) er en sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Sykdommen rammer folk i alle aldre, men vanligvis begynner mellom 15 og 50. MS kan påvirke de eldre, og i slike tilfeller er symptomene ikke er konsistent blant folk som har blitt diagnostisert. Det ser ut til at symptomene på MS kan være tilfeldig og vare i forskjellige lengder av tid. Følgende er de vanligste MS-symptomer hos eldre.

Visuelle symptomer

Multippel sklerose påvirker synsnerven, noe som kan føre til nedsatt syn. Noen av MS-symptomer hos eldre er tåkesyn, tap av fargesyn, blindhet, dobbeltsyn og blinkende lys når øynene beveger seg. De eldre kan også føle smerter i øyet, har jerky øyebevegelser, konstant og skyter øyebevegelser, mangel på koordinering mellom de to øyne og unormal elev svar.

Motoriske symptomer

Symptomer på MS er mest merkbar for andre når lidelse påvirker motoriske ferdigheter. Disse symptomene igjen varierer fra person til person og ikke har en bestemt alder da de begynner. Men noen av symptomene på MS som kan påvirke den eldre er muskel svakhet, som kan omfatte milde eller delvis lammelse; total eller tap av muskelstyrke; og tap av muskeltonus som forårsaker stivhet, smerte og begrensning av å bruke de berørte lemmer. Andre symptomer er utydelig tale; muskel tap; ufrivillig sammentrekning av muskler; stilling problemer; tics; krampetrekninger og kronglete av muskler; ufrivillig bevegelse av bena; og foten å dra.

Sensoriske symptomer

MS-symptomer kan føre til forskjellige typer følelser i kroppen, noe som vil gi forskjellige sensoriske symptomer. MS kan føre til delvis nummenhet, prikking, summende og vibrasjons sensasjoner. De eldre kan også føle seg komplett nummenhet eller tap av følelse; smerte uten åpenbar årsak; svie, kløe og elektriske sjokkfølelser; summende opplevelser når du flytter hodet; tap av bevissthet om plassering av kroppsdeler; og ansikts smerter.

Koordinasjon og balanse Symptomer

Ofte personer med MS føler et tap av koordinering og har en vanskelig tid å holde sin balanse. Noen av symptomene på MS som påvirker koordinasjon og balanse skjelver når du utfører gode bevegelser; konstant under eller skyter beinbevegelser; unormal balanse funksjon i det indre øret; kvalme, oppkast eller følsomhet for reisesyke fra vestibular ataksi; problemer med å koordinere tale; stamming; langsom lem posisjon tilbakemeldinger. Det kan være et tap av evne til å produsere vekslende raskt bevegelser, for eksempel for å flytte til en rytme.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Dessverre, MS-symptomer er ikke diskriminerende om hvor de påvirker kroppen. Det er noen symptomer som kan påvirke tarmer, blære og seksuelle ytelse. Disse symptomene inkluderer urin haster og inkontinens; urinretensjon og oppbevaring; mannlig og kvinnelig impotens; manglende evne til å oppnå orgasme; ejaculating inn i blæren; manglende evne til å bli seksuelt opphisset; sjeldne eller uregelmessig avføring; tarm haster; og tarm inkontinens.

Kognitive symptomer

MS angriper alle områder av kroppen og ikke har noen kognitive symptomer. Pasienten kan begynne å ha kortsiktige og langsiktige minneproblemer; glemsomhet; langsom ord tilbakekalling; demens; humørsvingninger og / eller eufori; bipolar syndrom; angst; og nedskrivning til tale forståelse og produksjon.

Andre symptomer

Symptomene på MS er en lang liste over områder i kroppen hvor det kan bli et problem. Disse symptomene er vanlig for mange andre sykdommer eller sykdommer, så vel, og bare fordi du har noen av disse symptomene betyr ikke at du har MS. Hvis du har noen bekymringer, kontakt lege fra legen din. Noen andre symptomer som ikke nødvendigvis passer inn i en kategori er tretthet; øke i alvorlighetsgrad av symptomer med varme; acid reflux; nedsatt følelse av smak og lukt; epileptiske anfall; svelgeproblemer; luftveisproblemer; sove uorden; feilaktig kalde kroppsdeler; og autonome nervesystemet problemer.

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?


Svimmelhet er et vanlig problem blant eldre mennesker. Svimmelhet som oppstår hos eldre vanligvis varer lenger enn hos yngre mennesker, og kan ha flere årsaker. Det blir ofte nødvendig å søke medisinsk behandling for vedvarende eller invalidiserende svimmelhet.

Identifikasjon

Svimmelhet er beskrevet som en hvirvlende følelse eller en følelse av tap av balanse. Svimmelhet kan være mer fremtredende når bøyd over eller når du står opp raskt.

Vertigo

Vertigo kan være en årsak til svimmelhet hos eldre. Øvelser kjent som Brandt-Daroff manøvrene er ofte utført i tre uker eller mer for å lindre symptomene på svimmelhet. Medisiner som antihistaminer kan lindre svimmelhet, men kan være sederende.

Ménières syndrom

Ménières syndrom kan påvirke mennesker over 50 og ofte fører til en brølende i ørene, en nedgang i hørsel og svimmelhet. Én behandling for Menieres syndrom er en injeksjon av medikamenter direkte inn i trommehinnen.

Sentral Svimmelhet

Sentral svimmelhet kan forekomme etter en hendelse som et slag som involverer hjernestammen og lillehjernen, og kan også komme foran andre farlige forhold. Personer som lider av denne typen svimmelhet ofte opplever kvalme, svimmelhet og illusjoner av bevegelse for en lang periode.

Betraktninger

Svimmelhet kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din dersom du opplever pågående eller invalidiserende svimmelhet å få en riktig diagnose.

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker


Medisiner og visse typer matvarer kan føre til kroppslukt i mennesker i alle aldre. Men kroppslukt i eldre mennesker som også har underliggende medisinske problemer er mer merkbar skyldes naturlige endringer i kroppen som oppstår med aldring. Kroppslukt hos eldre mennesker resulterer fra en økning av palmitolensyre og lipidperoksider fremstilt ved en økning av fettsyre dekomponering som kombinerer med bakterier på huden.

Mageproblemer

På grunn av en minsking av saltsyre i løpet av årene, eldre folk har en tendens til å ha problemer med fordøyelsen. "Hypochlorhydria" er den medisinske termen for denne tilstanden. Estimater viser at rundt 13 prosent av saltsyre er tapt hvert 10. år. Dette resulterer i tap av mat som forblir i kroppen som forårsaker overvekst av bakterier som resulterer i mat fermentering og nedbrytning. Problemer som oppstår fra hypochlorhydria inkluderer dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sykdom, eller "GERD," overdreven gass, candidiasis --- en overvekst av gjær i kroppen, og irritabel tarm syndrom også kjent som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kroppslukt.

Gallestein

Personer over 60 år har høyere risiko for å utvikle gallestein uavhengig av livsstil, og kvinner er to ganger større sannsynlighet for å utvikle gallestein enn menn. Enkeltpersoner som tar kolesterolsenkende medisiner og diabetikere er også i en høy-risiko kategorien.

Gallestein formen når et overskudd av galle og / eller en kombinasjon av galle og kolesterol samler seg i leveren. Bile hjelper kroppen i fordøyelsen av fett og feilaktig eliminering av galle vil resultere i forårsaker kroppen til å lukte som råtne egg.

Kolecystitt er et resultat av betennelse i galleblæren og fører til en dårlig smak i munnen, dårlig ånde og overflødig kroppslukt sammen med illeluktende, lys avføring.

Redusert nyre funksjoner

Nedsatt eller nyresvikt skjer når giftstoffer ikke blir metabolisert og eliminert fra kroppen under urinering. Eldre mennesker er mest sannsynlig å ha en reduksjon av nyre-funksjoner som kan føre til nyresykdom. Reduksjonen av nyrefunksjonen eller en beslektet problem kalt "Uremia" vil føre til at ånde eller urin for å avgi en ammoniakk-lignende lukt og kan også skape en ammoniakk eller urin lukt på kroppen.

Redusert enzymproduksjon

Evnen av legemet for å skape de enzymer som er nødvendige for å forbrenne mat avtar med alderen, og resulterer i frigivelse av giftstoffer gjennom huden via svettekjertlene. I eldre personer som ikke lenger kan produsere de nødvendige enzymer, forbruker organiske forbindelser slik som løk, hvitløk eller karri vil medføre lukt fra de forbindelser som gjennomtrengende huden. Vanligst, lukt fra metabolske ubalanser lukter fisk, gass, søppel, brent gummi, råtne egg eller avføring.

Kolektomi for behandling av ulcerøs kolitt hos eldre

Ulcerøs kolitt (UC) er en sykdom i familien av inflammatoriske tarmsykdommer. Sykdommen forårsaker smerter i magen, rektal blødning, og varierende grader av diaré. Behandlingstilbud for UC bære medisinering, IV behandling, og en endelig muligheten til en kolektomi. En kolektomi blir mer nødvendig for eldre grunn av fysisk truende side av sykdommen, og den økte risikoen for kreft i tykktarmen.

Kirurgisk Necessity

Det er av største betydning enn eldre med ulcerøs kolitt møtes regelmessig og ofte med GI lege. GI lege vil utføre en kolonoskopi årlig for å vurdere tilstanden til pasienten er tykktarmen. Det er etter flere evalueringer at GI legen kan foreslå en kolektomi hvis tykktarmen begynner å se kreft eller om en eldre person har problemer med å gjøre det til badet hele tiden.

Proctocolectomy med Ileostomioperasjon

To typer operasjoner er tilgjengelige for en kolektomi. Proktokolectomi med ileostomi er den første og mer tradisjonelle alternativ. Dette alternativet er også mer vanlig hos eldre pasienter på grunn av gjenopprettingsprosessen. Proktokolectomi med ileostomi omfatter to separate operasjoner: fjerning av tykktarmen og anus, og deretter tilsetning av en kolostomi pose som er festet til midtpartiet av legemet til å passere gjennom avføring.

Proctocolectomy med Ileostomi Recovery

Gjenopprettingsprosessen for eldre er mye raskere med proctocolectomy med ileostomi kirurgi enn med det andre alternativet. Dette er fordi det krever bare ett sett med operasjoner og ett sykehus opphold (for ca en uke). For ca fire til seks uker, må du spise en endret kosthold (se en ernæringsfysiolog eller din GI legen) fordi kroppen må venne seg til å bruke den eksterne bag. Når du er restituert, skjønt, kan du spise som normalt og ofte du vil, uten at noen av bivirkningene felles med kolitt. Vet at en kolostomi posen skal tømmes flere ganger om dagen. For eldre pasienter, kan bistand være nødvendig på grunn av fingerferdighet slik prosess krever.

Restorative Proktokolectomi Surgery

Restorative proctocolectomy er en nyere prosedyre mer vanlig hos yngre og sunnere pasienter. Men dette betyr ikke at dette alternativet ikke er tilgjengelig for eldre pasienter. Restorative proctocolectomy omfatter fjerning av tykktarmen (kolon), men tillater kroppen å passere avfall naturlig. Dette gjør det ved den utvikling som en J-posen n tarmkanalen som "forlenger" de gjenværende tarmen. Denne fremgangsmåten krever tre eller fire separate operasjoner, noe som kan være komplisert for eldre pasienter som kunne sliter med mengden av kroppen stress.

Restorative Proktokolectomi Recovery

Utvinningen for eldre er den samme som for en ung pasient. Et sykehusopphold for hver prosedyre er alt fra fire til syv dager. Den samlede utvinning perioden med for alle operasjoner kan vare opptil seks måneder. Dette vil innebære en begrenset diett, flere medisiner, og en endret livsstil. Dette er hva som viser seg vanskelig for eldre. Mange eldre pasienter har spesielle dietter, vitaminer og medisiner de må ta på daglig basis. Også på grunn av faste inntekter, kan enkelte eldre pasienter synes det er vanskelig å endre livet sitt for en slik lengre periode.

Grunner for høyt blodtrykk hos eldre

Over 75 prosent av personer 80 år gamle eller eldre har høyt blodtrykk og høyt blodtrykk hos eldre er forårsaket av en rekke faktorer. På grunn av høyt blodtrykk er en viktig årsak til hjerteanfall og slag, er det viktig at alle eldre mennesker arbeide med legen å overvåke og opprettholde blodtrykket.

Mangel på Medikamentell behandling

Det er anslått at bare 24 prosent av eldre menn, og bare 38 prosent av eldre kvinner ble foreskrevet diuretika for å opprettholde blodtrykket, til tross for at dagens medisinske studier viser diuretika er den mest effektive stoffet som brukes til å behandle høyt blodtrykk hos eldre pasienter. Mens diuretika er billig og antas å være svært effektive, leger ofte fore dyrere stoffer som ikke har vist seg å være mer effektive enn diuretika.
Mange legemidler er effektive i behandlingen av høyt blodtrykk:
Diuretika: Diuretika, eller vann piller, arbeid av spylevann gjennom nyrene og ut av legemet, og dermed redusere mengden av vann i kroppen og å senke blodtrykket.
Betablokkere: Betablokkere treg hjertets ned, som igjen senker blodtrykket.
Angiotensin converting enzyme (ACE-hemmere): ACE-hemmere føre til at blodårene til å slappe av som senker blodtrykket.
Kalsiumkanalblokkere (CCBS): CCB oss holde kalsium kommer inn i hjertet, som slapper blodårene og senker blodtrykket.
Alfablokkere: alfablokkere tillate blod å passere mer fritt, noe som reduserer blodtrykket.
Alpha-betablokkere: Alpha-betablokkere fungerer på samme måte som alfablokkere, men også sakte hjerterytme, som betablokkere gjør. Som et resultat av dette er mindre blod pumpes gjennom fartøyene og blodtrykket går ned.
Det er best å ta kontakt med legen din for å sikre at du er på den beste medisinen for din spesifikke tilstand.

Alder

Dessverre, som du alder, blodårene dine herde, noe som øker blodtrykket. Selv om dette ikke kan forebygges, kan du gjøre de endringer i livsstil som vil minimere effekten at alder har på blodtrykket.

Fedme

Overvektige mennesker er minst dobbelt så stor risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Å spise et fornuftig kosthold er det viktigste du kan gjøre for å forebygge høyt blodtrykk, og å senke den når den er høy.

Ikke bare er kroppsvekt viktig, men det er også relevant der kroppen din bærer den ekstra vekten. Folk som bærer ekstra vekt rundt magen er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som følge av sin overvekt enn folk som legger på seg rundt sine hofter og lår.

Natrium

Redusere natrium reduserer blodtrykket. De fleste mennesker konsumerer 10 til 15 ganger mer natrium enn de trenger i et balansert kosthold. Mange bearbeidet mat er ekstremt høy i natrium. Å spise mer naturlig mat, som frukt, korn og grønnsaker, vil bidra til å redusere inntak av natrium og i sin tur redusere blodtrykket.

Alkohol

Å drikke store mengder alkohol kan øke blodtrykket. Det er viktig å begrense inntak av alkohol til ikke mer enn ett femtinitti heter per dag, for å redusere risikoen for utvikling av høyt blodtrykk.

Stillesittende livsstil

Som du alder, har du en tendens til å bli mindre aktiv. Imidlertid er inaktivitet en ledende årsak til høyt blodtrykk, så det er viktig å være i bevegelse som du alder. Imidlertid er det viktig å begrense treningen til aktiviteter som er hensiktsmessige og trygt for deg å engasjere seg i, og du bør kontakte legen din før du begynner på et nytt fysisk trening.

Uberegnelig Medical Care

Til slutt er det viktig å gå til regelmessige undersøkelser. Folk som ikke får regelmessig medisinsk pleie er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk. Det er viktig å sørge for at blodtrykket og alle andre aspekter av din helse følges nøye av legen din, slik at eventuelle endringer kan tas opp raskt før de utvikler seg til store problemer.

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre


Blodtrykket henviser til mengden av blod som hjertet pumper og motstanden av blodstrømmen i den arterielle blodkar. Når hjertet prøver å pumpe blod gjennom trange arterier, det er mer motstand. Dette gjør en persons blodtrykket høyere. Mennesker - særlig eldre - med høyt blodtrykk har økt risiko for å utvikle svært alvorlige problemer som hjerneslag og hjerteinfarkt. Men når det har blitt oppdaget, kan du arbeide med en lege for å kontrollere den.

Advarsel

Høyt blodtrykk er vanligvis oppdaget av en lege fordi det er egentlig ingen spesifikke symptomer for å varsle en person om det. Symptomene at folk med høyt blodtrykk gjøre opplevelsen er vanligvis milde og avskrevet som noe annet.

Svimmelhet

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve redusert blodtilførsel til hjernen og erfaring svimmelhet. Svimmelhet blir ofte betraktet som en bivirkning av medikamenter, eller som en svakhet hos eldre og oversett som et høyt blodtrykk symptom.

Hodepine

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve hodepine. Dette er på grunn av trykket i blodårene som går gjennom hodet. Dette presset kan irritere nerver. Fordi eldre mennesker er ofte på medisiner, er hodepine ofte sett på som et medikament bivirkning stedet for et tegn på høyt blodtrykk.

Visjon

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve dobbeltsyn eller tåkesyn. Synsproblemer blir ofte betraktet som et tegn på aldring og kan bli oversett som et symptom på høyt blodtrykk.

Neseblod

Små blodkar i slimhinnene kan sprekke når det er økt blodtrykk. Hyppige neseblod hos eldre bør ikke overses som et tegn på allergi eller en tørr, tett nese, noe som kan være et tegn på høyt blodtrykk.

Puls

En person med høyt blodtrykk kan ha svingninger i hennes hjerte rate, noe som skjer ofte med eldre mennesker. Dette er på grunn av den økte arbeids hjertet har å gjøre. Dette kan også produsere brystsmerter.

Kortpustethet

Personer med høyt blodtrykk kan ha kortpustethet når du ligger nede. De kan våkne plutselig fra dvale og foretrekker å sove med hodet hevet. Kortpustethet er et tegn på høyt blodtrykk.

Blodtrykk behandling hos eldre

Med hjertesykdom og slag oppført blant de mest dødelige helsemessige forhold, mange mennesker er opptatt av å holde et sunt blodtrykk for å forsvare seg mot disse potensielt katastrofale forhold. Imidlertid, i henhold til MedicineNet.com, eldre ofte ikke behandlet for høyt blodtrykk (hypertensjon) av forskjellige grunner. Dette kan være misforstått, ettersom det er dokumentert at de bør behandles på svært spesifikke måter.

Misforståelse

To av tre personer over 75 år lider av høyt blodtrykk, ifølge MedicineNet.com. Imidlertid er ideen at en normal systolisk blodtrykk er "100 pluss alder" holder disse betingelser fra å bli behandlet i det hele tatt. Den 100-plus-your-age regelen er en vanlig misforståelse, særlig for eldre mennesker, som det ville bety at en normal systolisk blodtrykk for en 75-åring er 175 - og dette er rett og slett ikke sant.

Ifølge MedicineNet.com, behandling av disse tilstandene med blodtrykkssenkende medisiner reduserer risikoen for hjertesvikt og slag med 35 prosent, og andre indikasjoner med 20 prosent.

Redusere blodtrykket Sakte

Ifølge American Heart Association (AHA), bør blodtrykket hos eldre reduseres langsomt og forsiktig. Livsstilsendringer som vektreduksjon, trening og hjerte-sunn slanking bør gjennomføres først før medikamenter administreres.

Når vedtaket er gjort for å begynne dosering av anti-hypertensjon narkotika, anbefaler AHA bruke mindre enn normalt doser for å begynne behandlingen så endringen i blodtrykket vil skje gradvis.

Salt og alkohol

AHA anbefaler at eldre mennesker med høyt blodtrykk bør forbruker ikke mer enn 2,3 g natrium per dag for å kontrollere blodtrykket. Sjekk med en lege før du gjør en drastisk kutt i saltinntaket, som andre medisinske tilstander kan gjøre denne endringen mindre ønskelig.

Alkoholinntak bør også være begrenset til ikke mer enn to glass vin, to øl eller to skudd av whiskey per dag.

Spesielle hensyn

Det er viktig å merke seg at bivirkninger av reseptbelagte legemidler hos eldre har en tendens til å skje to til tre ganger oftere enn hos yngre pasienter, ifølge AHA. Også, vel vitende om en fullstendig medisinsk historie er viktig er vellykket behandling.

Siden eldre mennesker har en tendens til å ha flere pre-eksisterende forhold, kan det bety de foreskrevne legemidler har en høyere sannsynlighet for å blande seg med tilstanden eller medisiner foreskrevet for dem.

Typer av effektive medisiner

Den gode nyheten er at nesten alle blodtrykkssenkende medisiner virker i utgangspunktet det samme på de eldre som det gjør på yngre pasienter.

En studie av Department of Veterans Affairs viste at diltiazem og hydroklortiazid var de mest effektive hypertensjon legemidler som brukes av en gruppe afroamerikanske pasienter over 60, mens atenolol og diltiazem viste seg å være mest effektive i hvite pasienter over 60, ifølge AHA .

Hypertensjon Behandling hos eldre

Om lag 65 prosent av amerikanerne 65 år og eldre lider av høyt blodtrykk, ifølge Dr. Christopher Ndubuka-Irobunda av New York-Presbyterian Hospital. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, øker noens risiko for hjerneslag, nyresvikt og hjertesykdom. Fordi folk er mer utsatt for komplikasjoner fra denne tilstanden med alderen, er det spesielt viktig å forebygge høyt blodtrykk hos eldre.

Trening

Det er svært viktig at eldre pasienter med hypertensjon holde sine hjerter fungerer sunt, redusere stress og senke blodtrykket. For å oppnå dette, er tilstrekkelig mosjon et must. De fleste eldre mennesker bør ikke delta i high-impact aerobic trening. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler moderat trening tre til fem ganger i uken i en halv time om gangen. Dans, svømming, turgåing og bowling er gode moderate øvelser for eldre mennesker som trenger å senke blodtrykket.

Diet

Opprettholde et sunt kosthold er viktig for eldre mennesker når det gjelder å kontrollere høyt blodtrykk. En diett høy i frukt, grønnsaker, kalium og fiber kan bidra til å senke blodtrykket betydelig. Mat som er høy i natrium og fett, særlig mettet fett, bør unngås så mye som mulig. Hele korn korn, ris og pasta gi nødvendig fiber og bør brukes hver dag av eldre. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler at hans eldre hypertensjon pasienter spise fisk som har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer, som laks og makrell.

Tobakk og alkohol

Røyking og bruk av andre tobakksprodukter kan forårsake alvorlig skade på lungene og hjertet, sammen med å øke blodtrykket. Tobakksbruk bør unngås helt, spesielt hos eldre pasienter med høyt blodtrykk. Alkoholbruk bør overvåkes nøye. Studier har vist at én drink om dagen kan bidra til å forebygge hjertesykdom hos menn over 45 og kvinner over 55. Dr. Ndubuka-Irobunda råder sine eldre hypertensjon pasienter å begrense alkoholinntaket til ikke mer enn 24 gram av øl, 2 gram av whisky eller 1 unse vin om dagen.

Medikamentell behandling

Hvis endringer i livsstil ikke tilstrekkelig lavere høyt blodtrykk, medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk kan være foreskrevet. Low-dose diuretika brukes vanligvis først i eldre hypertensjon pasienter uten andre risikofaktorer for hjertesykdom. Pasienter som har hatt en tidligere hjerteinfarkt eller uregelmessige hjerteslag kan gjøre det bedre på en betablokker, noe som senker pulsen i tillegg til å senke blodtrykket. Eldre pasienter med diabetes eller kronisk lungesykdom kan være foreskrevet andre medisiner for å senke blodtrykket som også redusere forverring av nyrefunksjonen.

Overvåke blodtrykk

Eldre hypertensjon pasienter bør overvåke deres blodtrykk så ofte som mulig. Pasienter med blodtrykks maskinene hjemme eller som er lett tilgjengelig bør måle det en gang eller to ganger daglig. Holde orden på blodtrykket opplesninger vil hjelpe pasientens lege diagnostisere og overvåke hypertensjon og anbefale en behandlingsplan. Nøye overvåkning er også spesielt viktig fordi de eldre er større sannsynlighet for å utvikle lavt blodtrykk og problemer fra interaksjoner og reaksjoner som et resultat av behandlingen.

Tegn og symptomer på hjertesvikt hos eldre

Hjertesvikt oppstår når hjertet ikke lenger kan pumpe nok blod til kroppen din, forårsaker blod til å sikkerhetskopiere i lungene og andre områder av kroppen. Den irreversible tilstand, også kalt kongestiv hjertesvikt, utvikler seg på grunn av andre hjerteproblemer, inkludert hypertensjon og koronarsykdom, ifølge Mayo Clinic. Selv om hvem som helst kan utvikle hjertesvikt, er det mer vanlig hos personer eldre enn 70, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Kortpustethet

Kortpustethet, også kalt dyspné, ofte utvikler seg i eldre mennesker med hjertesvikt. Det utvikler fordi blod sikkerhetskopierer i lungene arteriene når hjertet ikke kan arbeide raskt nok til å holde tritt med tilbudet, ifølge American Heart Association. Dette fører blod siver inn i lungene. Andre respiratoriske symptomer inkluderer en hoste og tungpustethet. I noen tilfeller kan folk hoste opp hvite eller rosa slim.

Hjerte Symptomer

Hjertesvikt fører ofte til en økt hjertefrekvens fordi orgelet prøver å fange opp med etterslep av blod. Når pulsen øker, kan det føles som om hjertet ditt er racing eller din kan føle hjertebank, ifølge American Heart Association. I noen tilfeller kan det også bli uregelmessig hjerterytme.

Hevelse

Hevelse i magen, ben, ankler, føtter og nakke årer er tegn på hjertesvikt, ifølge det nasjonale hjerte lunge og blod Institute. Svellingen, kalt ødem, utvikles når blodstrømmen avtar og forårsaker fluid å bygge seg opp i vevet. I tillegg kan hjertesvikt gjøre det vanskeligere for nyrene å filtrere ut vann og natrium, som forårsaker mer væskeretensjon. Vektøkning kan være et tegn på kongestiv hjertesvikt på grunn av den væskeansamling.

Fatigue

Eldre mennesker med hjertesvikt utvikler ofte trøtthet og tretthet, ifølge American Heart Association. De kan føle seg svak eller finner ut at de ikke lenger er i stand til å utøve eller være fysisk aktiv. Trøtthet utvikler fordi hjertet ikke pumper nok blod og tilgjengelig blod pumpes til vitale organer, forlater muskler og annet kroppsvev med en utilstrekkelig tilførsel.

Mangel på matlyst

Hos eldre, kan appetitt avta når hjertesvikt utvikler seg. Dette skjer fordi fordøyelseskanalen ikke mottar en tilstrekkelig mengde av blod og forårsake problemer med fordøyelsen, i henhold til American Heart Association.

Vaginal Ubehag hos eldre kvinner

Vaginal Ubehag hos eldre kvinner


Vaginal ubehag er et problem vanlig hos eldre kvinner. Biologiske endringer som oppstår som kvinne aldre, spesielt i overgangsalderen, kan føre til tørrhet, kløe og smerte.

Vaginal Tørrhet

Nedgangen i østrogen som skjer med overgangsalderen fører til at vaginal fôr for å bli tynnere. En ledsagende reduksjon i slimkjertler kan føre til manglende evne til å produsere tilstrekkelig naturlig smøring.

Vaginal Pain

Mindre blodstrøm til vaginal området som kvinne aldre betyr at skade på området helbreder saktere. Som vulva --- det ytre området rundt vagina --- aldre, også blir det tynnere og mer utsatt for sprekkdannelser og tørrhet.

Vaginal kløe

Fordi skjeden blir mindre surt, er det mer utsatt for infeksjoner som kan føre til kløe. For eksempel, eldre kvinner er mer utsatt for gjær infeksjoner enn er yngre kvinner.

Forebygging / løsning

Å ha sex på regelmessig basis kan bidra til å holde skjeden fuktig. Ved hjelp av kunstig glidemiddel kan også bidra til å beskytte mot skader som kan senere forårsake smerte. Kosttilskudd og vitaminer, slik som fiskeolje og vitamin E, kan være fordelaktig, så vel.

Advarsel

Diskuter med legen din eventuelle helsemessige bekymringer som du har. En lege kan utelukke mer alvorlige problemer som kan trenge behandling og kan hjelpe deg å avgjøre om en plan for å forbedre dine symptomer. Fordi kosttilskudd har potensielle risikoer, husk å fortelle legen alt du bruker.

Årsaker til Hårtap hos eldre kvinner

Mange faktorer kan føre til hårtap hos eldre kvinner, inkludert hormonelle endringer og vitaminmangel. Hårtap kan være plagsom både mentalt og fysisk, men det er ting du kan gjøre for å styrke håret og dets follikler.

Hormonelle årsaker

En alvorlig endring i hormoner på grunn av graviditet eller overgangsalder kan få håret til å legge inn en hvilefase. Hair fortsatt bryter og faller ut, men veksten er bremset ned, noe som resulterer i tynt hår.

Diet

Etter mange år med slanking og underernæring, kan kvinner oppleve hårtap på grunn av mangel på vitaminer i deres system.

Kjemiske behandlinger

Etter år med farging og kjemisk behandling av hår, follicles vokse svakt og tynt. Dette kan føre til hårtap.

Blow Outs og Flat Irons

Blåser ut håret eller bruke et flatt jern kan alvorlig skade håret ditt. Varmen fra flatt jern skader håret ditt naturlige styrke og overdreven børsting kan svekke follikler.

Unngå Håravfall

Tar vitaminer og jerntilskudd kan styrke håret ditt, og endre kosthold kan hjelpe også. Håndkle tørke håret naturlig som det kan gi håret ditt en sjanse til å komme fra varmen og trekke forårsaket av utblåsninger.

Årsaker Eye Color Change hos eldre

Årsaker Eye Color Change hos eldre


For de fleste vil øyenfarge forbli konsekvent gjennom et helt liv, siden fargen på ens øyne modnes i barndom og generelt holder samme farge. I en liten prosentandel av folk, derimot, kan ulike faktorer forårsake øyenfarge til å endre seg i alderdommen, mens plager som glaukom kan også endre øynene 'utseende.

Endringer i Øyefarge

Fargen på øynene er bestemt av mengden og fargen av pigment granulater, kalt melanin. Disse granulater varierer i farge fra en nøytral tone til veldig mørk brun, med mørkere øyne forårsaket av mørkere melanin eller en større grad av melanin, og vice-versa. Fargen på iris forårsaket av pigment i stroma (bindevevet av den fremre lag av iris), og denne fargen kan lette hvis mengden av pigmentkorn i stroma avtar, eller dersom granulene produsere lettere pigment. I motsetning til hud og hår, har øyne ikke syntetisere fargepigment hele tiden, men beholder den akkumulerte pigment i stroma. Hvis pigmentet brytes ned over tid, kan dette resultere i en lightening av øyenfarge.

Sykdom

En typisk faktor som kan føre til en persons øyne å endre farge er sykdom. Faktisk kunne en endring i øyefarge være et symptom på en øyesykdom, så noen merkbar fargeendringer bør undersøkes av lege. Noen av de vanligste sykdommer som kan føre til en endring i øyefarge er Horner syndrom, og pigment glaukom og Fuch sin heterochromic iridosyklitt, som gjerne oppstår oftest hos eldre.

Genetikk

Genetikk har mye å gjøre med hvorvidt dine øyne vil skifte farge som du alder, og 10 til og 15 prosent av kaukasiere vil oppleve forandring av øyenfargen (løp med mørkere øyne generelt opplever liten endring som de blir eldre). Dette skjer fordi mengden av melanin i iris vil avta over tid, slik at fargen på iris for å endre. Dette er det samme prinsippet som forårsaker håret til å endre fargen som vi blir eldre, og hastigheten og alder hvor dette skjer kan variere på grunn av genetisk bestemmelse.

Gulfarging

En annen endring som kan skje med øyne som vi blir eldre er utseendet på gulnet, en ganske vanlig foreteelse blant eldre. Dette skjer fordi den kjemiske sammensetningen av øyets variabel linse kan endre seg i løpet av tiden som proteiner blir produsert i forskjellige proporsjoner enn de som brukes for å være. Disse kjemiske endringer kan føre til at linsen å ta på seg en gul utseende, redusere objektivets åpenhet og forårsaker det å bli litt ugjennomsiktig.

Optometric Eksamen hos eldre

Optometric Eksamen hos eldre


Som mennesker alder, opplever de en stadig økende mulighet for en reduksjon i synet på grunn av øyesykdom. Dette gir behov for omfattende optometric undersøkelser. Mange årsaker finnes for avtagende syn hos eldre mennesker, men medisinske problemer som for eksempel katarakt og glaukom kan starte så tidlig som 65 år De tidlige stadier av Alzheimers sykdom kan også skape økt øyeproblemer som nødvendig optometrisk undersøkelse.

Stigende alder skaper problemer

Prognosen for redusert syn og øyeproblemer er sikkert når du blir eldre, og med mindre optometric undersøkelser forfølges, kvaliteten på din evne til å kjøre bil eller delta i levedyktige aktiviteter eller selv sysselsettingen vil lide. Omfattende øye og visjon omsorgstjenester er avgjørende, ifølge American Optometric Association.

Øyeproblemer eldre mennesker

Tilstedeværelsen av nedsatt syn problemer kan skyldes flere medisinske tilstander, inkludert grå stær, diabetisk retinopati, glaukom eller macula degenerasjon. Øyeundersøkelser bør begynne så tidlig som mulig for å forhindre vedvarende syn forverring. Snakk med din optiker om hverdagslige synsproblemer. Han eller hun kan diskutere forebyggende tiltak som du bør gjennomføre i ditt hjem til å forebygge ulykker som kan oppstå i dårlig opplyste områder.

Måle Eye Health

En av de viktigste årsakene til en senior statsborger for å få en optometrisk undersøkelse er å etablere en baseline for øye helse. Dette øyet helse måling er vanligvis kalles en okulær helse vurdering og systemisk helse screening. Denne omfattende undersøkelsen er å finne ut om det er noen systemisk sykdom prosesser som også påvirker synet. For eksempel kan øyesykdommer være sekundært til andre medisinske lidelser, av vaskulær eller nevrologisk opprinnelse, eller av "endokrine, immun, eller neoplastisk opprinnelse," ifølge American Optometric Association.

Visual Felt Test

En av de optometric testene gitt til eldre pasienter er en visuell felttest. Denne testen brukes for å avgjøre om det er noen tegn til skade på pasientens synsnerven på grunn av glaukom. Noen eldre er også utsatt for ptose, eller hengende øyelokk, noe som påvirker synsfeltet. Seniorer plaget med synsnervesykdom, sentral eller perifer retinal sykdom, eller sykdommer som påvirker synsbanene i hjernen er også gitt denne testen, ifølge Medicine Net.

Øyeundersøkelse Frequency

Eldre voksne bør følge øye og synsundersøkelser på årlig basis, hvis det er okulær sykdom i pasientens familie. Hvis du har andre risikofaktorer, som høyt blodtrykk, diabetes, eller har hatt et yrke som plasserte høye visuelle krav til syn, må du oftere planlagte synsundersøkelser. Hvis du tar reseptbelagte legemidler som påvirker øyne eller syn, eller hvis du bruker kontaktlinser, bør du også planlegge regelmessige synsundersøkelser.

Hva er årsakene til tap av appetitt hos eldre eller eldre?

Appetitt tap blant eldre eller seniorer oppstår for en rekke årsaker. Noen av de vanligste årsakene er tannproblemer, sykdom, medisinering interaksjoner og ensomhet eller depresjon. Tap av matlyst hos eldre kan bli alvorlig hvis ikke adressert raskt og kan resultere i utilsiktet vekttap, underernæring og økt mottakelighet for sykdom og sykdom. Opprettholde god helse som vi blir eldre er resultatet av konsekvent livsstil valg som fremmer vår velvære.

Dental Care

Regelmessig tannpleie hos eldre kan føre til bedre langsiktige helse, spesielt for de personer som allerede lider av kroniske sykdommer som diabetes, hjertesykdom og selv osteoporose. Forfalt og / eller manglende tenner kan føre til at munnen smerte, som kan oversette til å unngå mat. I tillegg kan enkeltpersoner som bærer proteser også oppleve dårlig inntak hvis deres proteser ikke passer ordentlig på grunn av bentap.

Sykdomstilstander og appetitt

Kreft og hjerneslag er to vanlige medisinske årsaker til tap av appetitt. Kreft som involverer mage-tarmkanalen, så som spiserøret, magen, kolon og pankreas cancer, kan resultere i redusert appetitt på grunn av smerter og malabsorpsjon av næringsstoffer. Kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft ofte resultere i kvalme og manglende evne til å konsumere tilstrekkelige mengder mat, som gjør stråling, spesielt til halsen og munnen, som kan forårsake en metallisk smak i munnen. Kirurgi kan opprette en manglende evne til å absorbere næringsstoffer, noe som kan resultere i et tap av ønske om mat.

Medisinering Interactions

Det er ikke uvanlig for eldre å ta flere forskjellige medisiner i løpet av dagen for en rekke sykdommer. Noen av disse klasser av medikamenter, slik som antibiotika, smertestillende og anti-depressiva, kan resultere i en reduksjon i appetitt.

Ensomhet og depresjon

Ensomhet og depresjon er så vanlig blant eldre som de er blant yngre individer. Det er ikke overraskende at man ville føle seg deprimert med tapet av en kjær eller den fortsatte nedgangen i fysisk eller mental evne, noe som kan resultere i å måtte leve i et langsiktig omsorg anlegget eller sykehjem. Dessverre, kan en diminshed appetitt være biprodukt av depresjon.

Behandling av kronisk forstoppelse hos eldre

Innledning

Kronisk forstoppelse er en sykdom i mage-tarmkanalen som rammer 15 til 20 prosent av eldre mennesker, ifølge en artikkel i "narkotika aldring," en sveitsisk medisinsk journal. The Mayo Clinic definerer forstoppelse som har mindre enn tre avføringer i 7 dager. Det er mange årsaker til forstoppelse for eldre. Den "Drug Aging" Artikkelen sier at i de eldre, "forstoppelse resultater fra en kombinasjon av risikofaktorer, som for eksempel redusert fiber og væskeinntak, redusert fysisk aktivitet som følge av kroniske sykdommer og flere medisiner." Behandlingen tar mange former - kosthold endringer, mer fysisk aktivitet og medisiner.

Behandling med diett endringer

Når forstoppet, har en person tørr, hard avføring. Det kan også være straining under avføring. En av de enkleste måtene å bekjempe kronisk forstoppelse er å drikke mer væske hver dag. Åtte til 10 glass vann, frukt eller grønnsaksjuice vil bidra til å myke opp hard avføring. En velkjent naturlig avføringsmiddel er sviske juice. Legge til mer fiber i kosten vil også bidra til å avlaste forstoppelse. High-fiber matvarer som frukt, grønnsaker og hele korn vil legge bulk til kroppslige avfall og gjøre det lettere for dem å passere gjennom tarmen. Ifølge Mayo Clinic, "Et kosthold med minst 20 til 35 gram fiber hver dag hjelper din kroppsform myk, klumpete avføring." Fysisk aktivitet hjelper også med eliminering prosessen. Trene ofte vil stimulere tarmkanalen. Turgåing og svømming er to lav effekt øvelser som mange eldre mennesker kan gjøre. Yoga og T'ai Chi er også muligheter. Begge er skånsom nok for eldre. Spesielle gruppetrening for eldre mennesker er tilgjengelig på mange eldresentre.

Behandling med medisiner og kosttilskudd

Herbal kolon rengjøringsmidler er et nyttig supplement. Disse gir en skånsom måte å rense ut kolon og lindre forstoppelse. Hvis tas regelmessig, kan disse kolon rengjøringsmidler eliminere kronisk forstoppelse. Men i mange tilfeller, kosthold endringer og kosttilskudd er ikke nok. I "Drug Aldring," forskerne sier at "tilslutning til disse tiltakene er begrenset og farmakologisk behandling er ofte nødvendig." Det er mange over-the-counter medisiner som behandler kronisk forstoppelse hos eldre. Disse produktene har mange navn - avføringsmidler, stikkpiller og avføring myknere, blant andre. Disse stoffene virker på noen måter. Noen få muskelsammentrekninger i tarmen; andre myke opp avføringen. For eldre mennesker, "Drugs Aging" anbefaler "bulk-forming og osmotiske avføringsmidler" som den første farmakologisk behandling. To volumøkende avføringsmidler er Metamucil og fibercon, som legger fiber til kroppen. Ifølge Mayo Clinic, "Osmotics hjelpe væske for å flytte gjennom kolon. Eksempler Cephulac, Sorbitol og Miralax."

Fôring rør hos eldre

En materøret er en medisinsk enhet som leverer næring til en person som ikke kan ta i mat muntlig. Røret gir flytende ernæring på enten en kort sikt, eller mer langsiktig basis, avhengig av den enkeltes helse. Eldre mennesker som er kritisk syke er en populasjon som kan ende opp ved hjelp av en foringsrøret på grunn av en rekke forskjellige medisinske tilstander. Forskning fra den amerikanske Geriatri Society og det akademiske tidsskriftet "Internal Medicine News" påpeke at fôring rør hos eldre er en valgfri behandling metode som ikke alltid er gunstig for pasienten.

Eldre Helse og fôring rør

Helseproblemer i eldre pasienter som kan føre til bruk av en sonde omfatter rammet av slag og å utvikle avanserte Alzheimers eller Parkinsons sykdom som reduserer pasientens evne til å svelge eller mate seg selv. Ottawa Hospital ved University of Ottawa rapporterer også at alvorlig depresjon og manglende appetitt kunne utfelle bruk av et materør.

Typer fôring rør

Naso-gastrisk rør er en type av materør som er brukt på kort sikt, og er gjenget på pasientens nese ned til magen. Materør oftere brukt i eldre pasienter ved enden av livet er PEG og jejunostomi rør som er plassert gjennom huden av magen og inn i magen.

Risiko

Risikoen ved bruk av en fôring rør på eldre mennesker inneholde smitte av oppføringen nettstedet, gastrointestinal blødning og lungebetennelse, ifølge Heidi Splete, forfatter av en april 2006 artikkel i "Internal Medicine News" på temaet fôring rør.

Long-Term Outcome

Fôring rør hos eldre ikke forlenge livet eller bidra til en signifikant vektøkning hos underernærte pasienter, ifølge Robert M. McCann og James Judge, forfatterne av en amerikansk Geriatics Society posisjonspapir om fôring rør hos eldre. Ottawa Hospital statistikk viser at bare 40 til 50 prosent av eldre pasienter som bruker fôringsrørene vil overleve ett år etter plassering.

Alternatives

Justere en pensjonsrabatt medisiner kan være et alternativ til å bruke en materøret, ifølge Ottawa Hospital. Noen medisiner kjedelig appetitten eller bidra til depresjon, noe som kan føre til mangel på ønske om å spise.

Hvordan bli kvitt Belly Fat hos eldre

Hvordan bli kvitt Belly Fat hos eldre


Belly fett også kjent som visceralt fett eller abdominal fedme er opphopning av fett rundt midsection. Belly fett er farlig fordi det gjør deg sårbar for sykdommer som diabetes og hjertesykdommer hvis det ikke kontrolleres eller tonet ned, ifølge Fakta om Fitness nettside. Belly fett oppstår for folk i alle aldre, men har en tendens til å oppsamle eller oppta hos eldre mer fordi som folk blir eldre, de ofte blir mindre aktive. Også, bremser stoffskiftet ned med alderen. Men med riktig ernæring og regelmessig mosjon, kan eldre mennesker redusere uønsket buk fett og nyte en sunn livsstil.

Hvordan bli kvitt Belly Fat hos eldre

•  Besøk din lege for å få medisinsk informasjon om din kroppstype og dets justeringer. Spør legen om råd om trygge fysiske aktiviteter for å miste buk fett. Lag en liste over de dos and don'ts som instruert av legen din. Lag en treningsøkt plan med tanke på legens råd.

Start treningen plan. Strekk før du begynner treningen for å stimulere arbeids av muskel. Begynn med en 30-minutters gange fem dager i uken. Walking øker hjertefrekvensen. Sørg for at du følger planen strengt å brenne buk fett gradvis.

Ta opp enkel styrketrening minst to ganger i uken. Legg essensielle øvelser som skulderpress, knebøy, crunches og push-ups. Forbered deg disse essensielle øvelser etter en kort pause fra din 30-minutters spasertur. Løfte vekter for å hjelpe deg å styrke din mage muskler samtidig øke hjerteslag. Rådfør deg med legen din for å sikre at du er klar til å ta opp styrketrening eller løfte vekter

Stick til en godt balansert kosthold. Sørg for at dine måltider består av de grunnleggende mat næringsstoffer. Holder seg til de mengdene som din lege har anbefalt. Begrens inntaket av fet mat og kaker siden sukker har mye fett som har en tendens til å lagres rundt midjen.

Sjekk med legen din hver fjortende dag for å sikre at du holde deg på sporet med hans instruksjoner. Holder seg til regelverket fastsatt av legen din for å holde styr på din helse. Følg eventuelle nye retningslinjer fra legen din for å hjelpe deg å miste magen fett på en sunn måte.

Tegn og symptomer på depresjon hos eldre

Tegn og symptomer på depresjon hos eldre


Depresjon er et vanlig problem hos eldre, ofte forårsaket av tap, noe som er mer vanlig som tiden går. Tapet av en karriere, kan en partner, helse eller uavhengighet utløse følelser av depresjon.

Sorg vs. Depresjon

Sorg etter et tap er en naturlig prosess og er vanligvis forbigående. Depresjon, på den annen side, blir verre over tid eller ikke synes å avta med måneder etter hendelsen som utløste den.

Dagliglivet

Depresjon er invalidiserende. Eldre personer som lider av depresjon har ofte en vanskelig tid fungerer i hverdagen, fritidssysler de pleide å elske eller å verdsette eller svare på en gest av kjærlighet fra en annen person.

Fysiske tegn

En eldre persons kropp vanligvis reflekterer hennes depresjon i form av uvanlig tretthet, tap av appetitt, vekttap, søvnforstyrrelser eller en økning i bruk av alkohol, reseptbelagte piller eller andre rusmidler. Økt smerte kan også være et tegn på depresjon.

Angst

Mens angst og bekymringer er en del av hverdagen, i en eldre person med depresjon, kan de ta form av håpløshet, manglende interesse for personlig pleie og hygiene, en manglende evne oppleve glede, og en følelse av hjelpeløshet. I noen, kan det vise som en besettelse med døden, døende og smerte. Selvmordstanker eller forsøk er et symptom på alvorlig depresjon og bør tas opp umiddelbart.

Sosiale problemer

Et vanlig symptom på depresjon hos eldre er sosial tilbaketrekning. Fordi depresjon noen ganger fører til hukommelsesproblemer og angst, kan en person føler seg skamfull eller ubehagelig og velger å trekke seg tilbake. En generell følelse av redusert egenverd kan også føre til isolasjon.