Digidexo.com

mat for håravfall

Mat for håravfall

De samme matvarer som er bra for din kropp og din helse er utmerket for håret ditt. Disse matvarer er høy i protein, lite karbohydrater og har et redusert fettinnhold. Hva du plasserer på parabolen din kan hjelpe i behandlingen av håravfall og i å hjelpe til å holde håret sunnere lenger.

Spise sunt

Den gjennomsnittlige hår har om lag 100.000 til 150.000 hår og mistet opptil 100 av dem en dag. Hvis du ikke gir nok næringsstoffer til kroppen din, vil håret ditt ikke får nok omsorg til å vokse og være sunn. Å spise naturlig mat er en stor kilde til næring for håret.

Selv om det er mange behandlinger som gir resultater, en rekke naturlige behandlinger gi hjelp til alle som plaget med håravfall. De første naturlige forsvarslinjer blant annet legge fettsyrer som valnøtter, fisk, rapsolje og soya i kostholdet ditt. Jern-rik mat som brokkoli eller lever og matvarer som inneholder vitamin B-12 --- egg, kjøtt og fjærfe --- kan også bidra til å reversere hårtap. Spise mer frukt og grønnsaker er viktig for sunn hårvekst også.

Hårvekst Mat

Hair-vekst mat rettsmidler kan være forberedt hjemme og brukes til å behandle alle typer hårtap hos både menn og kvinner:

Honey
Honning har en høy næringsverdi og har blitt viden kjent gjennom tiden for behandling av hårtap. Påfør en håndfull rosmarin blomster og en halv kilo honning til én liter hvitvin. Kondensere sammen, og deretter legge en fjerdedel av en halvliter søt mandelolje. Rist godt og hell en liten mengde i en kopp. Varm før gnidning inn i hodebunnen, og deretter gre gjennom inntil håret er tørt. Gjenta daglig.

Hvitløk
På grunn av sin antibakterielle kvalitet og antioksidanter kan hvitløk gi follikler i hodebunnen og med riktig mengde vitaminer og næringsstoffer som trengs for å vokse hår. Slice hvitløk og massere det inn i hodebunnen til de kritiske flekker eller hvor du legger merke hårtap. Dette vil øke sirkulasjonen, binding av hårvekst.

Almond
Mandelolje har en spektakulær effekt på hodebunnen. Masser noen dråper inn dine follikler eller huden minst to eller tre ganger om dagen for et par måneder. Anvendelsen vil være nok til å stoppe skader og øke hårvekst.

Pumpkin
Gresskar-kjerneolje er kjent for å påvirke den DHT-nivå, en type av testosteron som hemmer hårvekst. Kan fås oljen til enhver naturlig eller urtemedisin butikken, og instruksjoner må følges for dosering.

Det finnes ingen garantier for at matvareløsninger vil fungere for deg eller din hår-tap problem. Konsultasjon med en dyktig spesialist for å diskutere alternativer er også anbefalt.

Diett for Håravfall og stress

Diett for Håravfall og stress


Stress gjør ikke bare at du ønsker å trekke håret ut: det kan faktisk føre til fysiske endringer som gjør at håret faller ut av seg selv. Et sunt kosthold kan hjelpe deg å takle de fysiske symptomer på for mye stress og holde full leder av hår.

Hårtap og Stress

Den vanligste stressindusert hårtap kalles telogen effluvium, sier Daniel K. Hall-Flavin, MD alvorlig stress opphører hårvekst og setter håret i en hviletilstand; håret deretter faller ut under rutinemessig børsting og vasking. Tilstanden reverserer vanligvis en gang stresset lindrer, men kan ta måneder før håret er restaurert til sin normale tilstand.

I noen mennesker stress utløser alopecia areata, der store flekker av håret faller ut, og fullstendig skallethet kan forekomme. Personer med en slik betydelig hårtap bør du oppsøke lege.

Diet for Håravfall

Et sunt kosthold gir håret ditt byggesteinene den trenger, samtidig som det gir deg de næringsstoffene til å fokusere på mestring av stress. Laks er et hår super-mat, med omega-3-fettsyrer, protein, jern og vitamin B-12. Alle disse komponentene støtte hodebunnen helse og kan starte stoppet hårvekst forårsaket av stress.

Nøtter er en annen god kilde til protein og sunt fett, sammen med mineraler som sink som øker hår helse. Valnøtter gi alfa-linolensyre, som kan kondisjonere håret. Paranøtter inneholder høye nivåer av selen, som fordeler hodebunnen. Cashewnøtter, pekannøtter og mandler har store nivåer av sink, noe som reduserer hår Shedding - dermed stemming stress basert hårtap.

Diett for Stress

Spis regelmessig avstand måltider gjennom dagen for å holde blodsukkernivået stabilt og energinivået høyt. Spise tre måltider og tre snacks med en balanse av protein, karbohydrater og fett til hvert måltid hjelper mental funksjon ved å opprettholde hjernens glykogenlagrene, som drivstoff kognisjon.

Redusere avhengigheten av koffein, sukker, alkohol og brus, som de får blodsukkeret pigger og andre energi rushes i kroppen, noe som kan føre til en "crash" og lavere funksjonsnivå. Uten dem, vil du føle deg mer avslappet og være bedre i stand til å takle stressfaktorer, sier Melinda Smith, MA og Ellen Jaffe-Gill, MA

Hvor mye DHA Skulle en Female Ta for Håravfall?

Hvor mye DHA Skulle en Female Ta for Håravfall?


DHA eller dokosaheksaensyre er en av de essensielle fettsyrene i naturlig forekommende næring. Det er en omega-3 fettsyrer og kalles essensielle fordi kroppen ikke kan syntetisere det, og det må innhentes fra kostholdet. DHA, i likhet med andre essensielle fettsyrer, er mer konsentrert i membranene i hjerteceller, hjerneceller og immunsystemceller. Nåværende vitenskapelig forskning viser den viktige rollen av omega-3 essensielle fettsyrer for vedlikehold av hjerte, hud, hår og ledd.

Anbefalt DHA for Håravfall

Med spesiell henvisning til hårtap, supplere dietten med omega-3 har ennå ikke blitt bevist av forskning for å faktisk redusere hårtap. De offisielle retningslinjer for anbefalt daglig inntak for DHA inntak ennå ikke har blitt satt av National Academy of Sciences i Washington. Men i henhold til Fatty Acid Workshop som ble holdt i Bethesda i 1999 en minimal daglig inntak for den generelle befolkningen av 220 mg DHA per person ble satt. Hvis det er en generell mangel på essensielle fettsyrer i kroppen kan føre til tørr og fallende hår blant andre problemer som tørr, flassende hud, åreknuter, leverproblemer, infeksjoner og irritabilitet. Det kan derfor antas at den anbefalte daglige rasjon for DHA bør forbrukes for helsen til håret, og for å sørge for at det ikke er mangel på DHA i kroppen, bør riktig mat inntas i kosten. De beste kildene for DHA er frø som lin og gresskar, soya mat, mørkegrønne vekster og kaldt klima avlinger. Fisk er en svært god kilde til DHA spesielt sardiner, tunfisk, ansjos, laks og fiskeolje.

Sunn mat for One-Year-Olds

Ved sin første bursdag, har mange barn allerede begynt å spise fast føde. Deretter tørrstoff spille en viktigere rolle i kostholdet. Ett-åringer krever sunn mat for å hjelpe dem å lære og spille.

Betydning

Ett år gamle barn er i en alder hvor de fleste av deres ernæring kommer fra fast føde, i stedet for formel eller morsmelk. Ved å velge sunn mat for deres ett år gamle, foreldre hjelpe barnets vekst og utvikling ved å gi kroppen hans med essensiell energi.

Typer

Ett-åringer kan spise et stort utvalg av sunn mat. Frukt og grønnsaker akseptable for en-åringer er myk og lett å tygge. Noen eksempler er bananer, appelsiner, skrelt aprikoser, skrelt fersken, skrelt pærer, eplemos, cantaloupe, vannmelon, honningdugg og jordbær. Grønnsaker for en-åringer har bakt-potet kiler, potetmos og kokte gulrot pinner. Siden kjøtt er tøft å tygge, kan en-åringer bare har behandlet eller malt kjøtt. Meieriprodukter 1-åringer kan spise inkluderer yoghurt, puddinger, cottage cheese og til og med ost kuber. Korn, strimler av brød og kjeks er gode alternativer fra brød kategorien.

Betraktninger

Hold det enkelte barn i tankene når du bestemmer hva slags mat å prøve. Hvis barnet ikke tåler mykere matvarer, vente en stund å gå videre til mat som krever mer tygging. Noen 1-åringer har ikke tenner, så noen matvarer som krever tenner til å tygge uten å forårsake en kvelningsfare er ikke trygt.

Misforståelse

Kosttilskudd allergier ikke alltid presentere som alvorlige reaksjoner. Hver gang en forelder introduserer en ny mat til en 1-åring, er det nødvendig å sørge for at en reaksjon ikke oppstår. Noen ganger, skiltene er veldig subtil, slik som utslett eller urolig mage. Også, hvis matallergier kjøre i familien, er det best å frata innføre at mat til godt etter den første bursdag.

Fordeler

Å få en 1-åring til å spise en rekke matvarer forbereder henne til å utvikle bedre matvaner som hun aldre. Ved å utvide antall matvarer en 1-årige spiser, er hun mer sannsynlig å spise en sunnere og balansert kosthold.

Advarsel

La aldri en 1-år gammelt barn uten tilsyn mens han spiser. Choking er en stor fare for barn i denne alderen, selv i tilfelle av mat de har spist før uten problemer. Visse matvarer er fortsatt off-limits for 1-åringer på grunn av helseproblemer. Disse matvarer inneholder: myke oster eller andre ikke-pasteurisert meieriprodukter; sjømat, slik som reker; og eventuelle rå eller kokt kjøtt. Andre matvarer er viktige choking farer, inkludert popcorn, uncut pølser, nøtter, hard candy, hele druer, hard frukt eller grønnsaker eller tykk-spredning peanøttsmør.

Sunn mat for å miste vekt

Vekttap er en utfordring for de fleste, men å spise sunn mat kan gjøre det lettere. Redusere kaloriinntaket betyr hver bit må telle --- for å bygge muskler, og gir kroppen din med de riktige næringsstoffene, og tar av disse uønskede pounds.

Betydning

Når jeg prøver å gå ned i vekt er det viktig å pakke så mange næringsstoffer i kostholdet ditt som mulig, mens forbruker færre kalorier enn normalt. Spiser dårlig mens miste vekt kan føre til tap av muskel sammen med fett, så vel som til redusert energi.

Typer

Ferske frukter og grønnsaker er viktige sunn mat for vekttap. Jordbær, sitrusfrukter og grønnsaker som grønn paprika og tomater er rike på vitamin C og lite kalorier. Avocadoes inneholder sunne omega-3 fettsyrer og er høy i fiber.

Størrelse

Når det kommer til vekttap og sunn mat, størrelsen teller. Lav-fett kjøtt og frisk fisk som laks bør spises i porsjoner på størrelse med en kortstokk. En til to kopper fersk, dampede grønne bønner eller brokkoli lage en sunn akkompagnement, sammen med en skive helkornbrød.

Betraktninger

Unngå hvite karbohydrater i favør av å fylle hele korn og proteiner som havregryn, bønner, og lav-fett cottage cheese eller yoghurt. Vekttap skjer raskere når kroppen får sin energi i form av høykvalitets protein og fett.

Expert Insight

The American Academy of Family Physicians anbefaler å skrive ned matinntaket hver noen dager for å se om du trenger flere elementer fra en bestemt matvaregruppe. Den aafp talsmenn også lese etikettene før du kjøper mat; Dette tillater deg å luke ut de sunne matvarer fra de som er altfor behandlet eller lastet med fett og sukker.

Mat for å unngå for Weight Loss

Ønsker du å miste et par pounds? Bra for deg! Analysere matinntaket er en god start. Formelen for vekttap er enkel: Spis færre kalorier enn du forbrenner. Motsatt, er formelen for vektøkning spise mer kalorier enn du forbrenner. Med dette mantraet i bakhodet, husk at noen matvarer bidra mer mot overdreven kaloriforbruk enn andre, og bør unngås for vekttap.

Fried Foods

Noen stekt mat, som mozzarella pinner, er helt klart skyldig i tipping skalaen. Imidlertid vil alle matvarer nedsenket i oljen i en lengre tidsperiode er usunn. Mens stekt squash, løk eller sopp kan høres ufarlige på grunn av deres vegetabilsk navn, de er lastet med arterie-tilstopping mettet fett og er høy i kalorier. For vekttap, unngå mat kokt i olje. Jo bedre alternativ er å tilberede grønnsaker i et lag av vann til damp dem. Oljer og fett er ikke dårlige ting (i virkeligheten, de er avgjørende for din diett), men de bør inntas i moderate mengder. Ifølge mypyramid.gov, antyder at FDA bare 5 til 7 ss av oljer i døgnet.

Bearbeidet mat

Bearbeidet mat er strippet av essensielle næringsstoffer og mineraler, noe som betyr at det å spise dem vil gjøre deg mer sulten for en lengre tid. Bearbeidede matvarer inneholder hvitt brød, donuts, kaker, godteri og pasta laget med bleket hvitt mel. Bytt ut disse matvarene for fullkornsprodukter. Mens carb-tunge matvarer, selv fullkornsprodukter, kan bidra til vektøkning, hele hvete matvarer rike på fiber hjelpe deg å føle fyldigere for en lengre tid. Selv om karbohydrater er en viktig kilde til drivstoff for kroppen, begrense stivelsesholdige karbohydrater (som brød og pasta) hvis du ikke trener for å fremme vekttap.

Ernæringsmessig Barren Foods

Kroppen din vil videresende tegn på sult hvis nærings mangler danne. Sult er kroppens måte å si: "Jeg trenger oppmerksomhet!" Dette kan bety mer drivstoff (karbohydrater), men det kan også være et behov for et bestemt næringsstoff. Så lenge kroppen ikke får det næringsstoffet, vil kroppen din ønsker å spise til det behovet er oppfylt. Dermed unngår matvarer lite næringsstoffer: de inkluderer potetgull, hvite bagels, muffins, kjeks og andre matvarer høy i karbohydrater, men lite fiber og mineraler. Les ernæring etiketten for å fastslå fiber, jern og protein innhold. Hvis disse snacks ikke inneholder tilstrekkelige mengder av disse næringsstoffene (vanligvis 10 til 20 prosent av daglig anbefalt inntak), hoppe over dem. Mange av disse snack matvarer nevnt kunne bli forkynt som "lavt fett" eller "lavkalori", men som ikke oversette til satiating eller nærende kroppen din. Næringsrike matvarer som frukt og grønnsaker for å holde satiated og næret spise. For mer informasjon om nærings golde matvarer og metthetsfølelse, se Resources nedenfor.

Kjedsomhet Foods

Mange mennesker spiser mat foran TV, på kino, mens sosialt samvær - og kalorier raskt haug på. "Kjedsomhet foods" er alle de små snacks spist i løpet av dagen som går ubemerket av hjernen din, men er definitivt lagt merke til av kroppen din. Hvis du sitter ned for å se på et TV-show, planlegge fremover ved å gripe en liten bolle og fylle det med mat i stedet for å spise rett ut av boksen. "Lifetime Fysisk Fitness and Wellness" funnet i en studie at deltakerne som fikk en større pose med mat for en ettermiddag snack spiste mer kalorier enn de som fikk en mindre pose med mat.

Hvis porsjonskontroll er vanskelig, snack på matvarer med en ubetydelig mengde kalorier som gulrøtter og selleri. Når venner er på besøk, arrangere sunne drikkevarer og snacks som et fruktfat og club soda blandet med fruktjuice. Enten eliminere eller erstatte dårlige matvarer med sunne matvarer kan holde "kjedsomhet mat" forbruk i sjakk.

Betraktninger

Ingen enkelt mat bør unngås for vektøkning. En cookie vil føre til vektøkning hvis det samlede kostholdet er full av usunn mat. Men hvis kostholdet er rikt på sunn mat, en liten siden pommes frites en gang i måneden vil ikke resultere i en fem-kilos vektøkning over natten. Vektøkning skjer når du gjør vanligvis dårlige valg, og dermed spise mer kalorier enn du forbrenner. Vær mer oppmerksom på generelle kosthold enn av bestemte matvarer for vedvarende, sunn vekttap.

Hvordan veie mat for vekttap

Å miste vekt er vanskelig, men heldigvis, en rekke verktøy finnes for å hjelpe deg å slippe pounds. Du har sannsynligvis veie deg hver uke for å overvåke utviklingen; Men veier maten vil også hjelpe deg i å miste vekt. Hvis du gjør en visuell gjetning om serverer størrelser, kan du være vondt kosten ved inntak av for mange eller ikke nok kalorier. Å investere i en food skala gir deg muligheten til å holde en oversikt over nøyaktig antall gram og kalorier du spiser.

Hvordan veie mat for vekttap

•  Kjøp en food skala. Du kan kjøpe mekaniske og digitale vekter på supermarkeder, varehus og på nettet. Selv mekaniske mat skalaer er billig --- mindre enn 10 dollar --- er det en god idé å velge en digital skala hvis du kan. Digitale vekter er lettere å lese og gi deg den nøyaktigheten du trenger for å måle mat for vekttap. Vask alltid overflaten av skalaen med oppvaskmiddel før første bruker den.

Rengjør matvarer. Skyll frukt og grønnsaker som du har tenkt å konsumere for å bli kvitt forurensning. Ifølge United States Department of Agriculture (USDA), unngå rengjøring kjøtt og fjærfe før koking. Skylling kjøtt kan føre til krysskontaminering, forlater bakterier i vasker og på tellere. Trim all synlig fett ut av kjøtt som det er høy i usunt mettet fett.

Vei maten. 4 oz. av frukt og grønnsaker er vanligvis en anbefalte servering størrelse for et sunt kosthold. Ifølge Massachusetts Institute of Technology, en porsjon kjøtt er 3 oz. Trim maten til skalaen når serverer kvote vekt. Veie kjøtt og fjærfe umiddelbart etter at du kjøper dem på matbutikken og fryse porsjoner trenger du ikke har tenkt å spise i fryseposer.

Hint

 • Alltid veie maten rå.
 • Vask overflaten av skalaen grundig før veiing en annen mat.
 • Kok aldri utløpt eller bortskjemt mat for å unngå matforgiftning.

Beste sunn mat for vekttap

Når jeg prøver å gå ned i vekt, er kosthold en av de viktigste aspektene. Selv om du ikke alltid må strengt begrense matvarer som du spiser, trenger du å spise sunn mat for vekttap, unngå de fleste junk mat. Du kan gjøre dette best ved å handle for det meste i de ytre aisles i supermarkedet - det er de innvendige sideskip som vanligvis inneholder usunn mat. Spis riktig for vekttap, og du vil se pounds naturlig kommer av.

Fresh Produce

Fersk frukt og grønnsaker danner grunnlaget for et sunt kosthold. Grønnsaker er så lite kalorier som du vanligvis kan spise så mange du vil og likevel gå ned i vekt. Frukt gir ofte en sunn, bærbar, snacking løsning.

Velg mørk grønn salat for dine salater enn isfjell, som har færre vitaminer. Spinat er også en drivkraft for ernæring, og gir deg mye jern og vitamin C. Kast en håndfull i en frukt smoothie for en sunn frokost; du vil ikke smake spinat, men du vil nyte sine sunne fordeler. Epler, bananer og appelsiner gjøre for god snacking. Pass på å bære dem i vesken uansett hvor du går, slik at du alltid har noe hendig når du er sulten.

Magre proteiner

Protein er viktig å bygge muskler, men mye av protein fra animalske kilder er også høy i fett. I stedet velger kylling eller fisk og bake den i stedet for steking.

Vegetariske proteinkilder - bønner og tofu - er også et utmerket valg for magre proteiner. Hvis du innlemme noen vegetarmat i ukentlig måltid plan, vil du spare kalorier og penger.

Helkorn

Raffinert korn, slik som hvit ris og hvitt brød, har blitt strippet for sin ernæring. Bytt til fullkorn alternativer som er sunnere. Noen Kosten kan oppleve at det er vanskelig å venne seg til smaken av hele korn. Hvis dette er tilfellet for deg, lette deg inn i overgangen. Tilberede måltider laget med halv hele korn og halv raffinert korn, eller veksle mellom helhet og raffinert korn. Ettersom tiden går, vil du være i stand til å øke mengden av hele korn som du spiser.

Sunn Snacking

Snacking er viktig for å hjelpe deg holde deg til kostholdet ditt, men du bør unngå de tradisjonelle snacks som chips, sjokolade og kake. I stedet, finne sunne og kalorifattig alternativ.

Hvis du foretrekker salte snacks, prøver å spise grønnsaker og hele hvete pita med hummus eller en kremet dip laget av cottage cheese, hvitløk og dill. De som foretrekker søtsaker skal feste med frukt. Lag en stor fruktsalat i begynnelsen av uken, slik at du alltid har en fin blanding på hånden. Yoghurt kan være en annen sunn snacks for dem som liker søte godbiter, men sørg for å kjøpe den slags som ikke har mye sukker. Sjekk alltid ernæring etiketter.

Hvordan spise fiber rik mat for å gå ned i vekt

Hvordan spise fiber rik mat for å gå ned i vekt


For de som gjør et forsøk på å gå ned i vekt, kan prosessen virke ganske vanskelig i begynnelsen. Mye av vekttap er et resultat av skiftende tannhjul i forhold til hva man spiser og hvordan matforbruk er sett. En av de beste måtene å akselerere vekttap prosessen trygt er å innlemme fiberrike matvarer i kostholdet ditt. Fiber ikke bare bidrar til å bekjempe kolesterol og hjertesykdom, men kan skape en følelse av "fylde" i kroppen når det spises i store mengder, som kan hjelpe til med vekttap.

Hvordan spise fiber rik mat for å gå ned i vekt

•  Spis en frokost som er rik på frukt og korn. En av de beste måter å innlemme en stor mengde fiber i kostholdet ditt er å ha kornblanding og frukt til frokost. Bringebær, jordbær og bananer er høy i fiber, og hver frukt kombinerer fint med en skål frokostblanding. Sørg for at frokostblandingen du velger er lav i sukker og tilsetningsstoffer. For en enda tyngre løft av fiber, erstatte varmt havregryn til frokostblanding.

innlemme korn til lunsj når det er mulig. Brun ris, fullkornspasta og gryn bygg er alle fiber-rik mat. Dampede grønnsaker og magert kjøtt som kylling eller reker sammen med en fiber-rik korn slik som brun ris gjør for en sunn lunsj som vil bære med seg alt av fiber du trenger for en dag. Sjekk ditt inntak av korn, men som de er ofte høy i karbohydrater, som kan hemme vekttap prosessen.

Baser dine middager på en jevn inntak av grønne grønnsaker. Brokkoli, erter og rosenkål er alle fiberrike grønne grønnsaker som kan tilberedes i en rekke forskjellige måter. Grønne grønnsaker inneholder lite fett og fullpakket med næringsstoffer, noe som gjør dem til perfekte go-til mat for alle som ønsker å gå ned i vekt. Streb etter å innlemme minst en porsjon (1 kopp) av grønnsaker i din dinner måltid.

Hint

 • Bestrebe seg på å inkludere minst tre dager med moderat mosjon i din livsstil for å oppnå maksimal vekttap.
 • Alltid konsultere en lege før man følger en diett eller vekttap plan.

Mat for å få vekt

For noen kan få vekt være nødvendig for å bli sunnere, enten det betyr å øke body mass index eller spise mer næringsrik mat. Å være undervektig er på noen måter som usunt å være overvektig, så det er viktig å være innenfor en angitt vekt forhold til kroppshøyde og størrelse. Komplikasjoner av å være for tynn inkluderer underernæring, langsom bedring under sykdom eller etter kirurgiske inngrep, og mangel på energi.

Frekvens av måltider

Å få vekt på en sunn måte, bør du spise minst fem ganger om dagen. Matvarer som er rike på kalorier er mest gunstig å spise, men grensen sukker, fett og natrium. Å spise hurtigmat er høy i kalorier; Men fett, natrium og kolesterol nivåer gjør det en usunn måte å få vekt.

Matvarer som inneholder mye stivelse er gunstig, inkludert ris, potet, pasta og noen grønnsaker som gulrøtter eller gresskar. Brød med peanøttsmør, margarin eller avocado er alle ideelle valg av mat for å få vekt.

Prøv å spise 1000 kalorier i løpet av det daglige anbefalte mengden for å sette på omtrent ett pund per uke.

Protein

En av de viktigste mat valg for å få vekt er protein. Protein er nødvendig for muskel reparasjon, for å styrke immunsystemet og for å gi ernæring for sunn hud, negler og hår.

Kvalitetsproteinkilder inkluderer nøtter, melk, ost, yoghurt og egg. Å spise protein i løpet av hvert måltid eller snack vil hjelpe deg å spise mer kalorier hver dag. Protein gir også energi.

Matvarer for å unngå

Unngå alkohol, koffein og røyking, slik at du kan opprettholde en næringsrik balanse fra maten du spiser.

Du kan snack før to timer før sengetid; magen trenger tid til å fordøye før du skal sove. Vektløfting to eller tre ganger i uken vil bidra til å holde vekten på og øke muskelmasse.

Mat for å forebygge halsbrann

Halsbrann er en tilstand hvori magesyre når øsofagus og forårsaker smerte under ribbene. Det er et vanlig problem som oppleves av et stort segment av befolkningen over hele verden. Halsbrann kan være forstyrrende for en persons daglige liv, men det finnes en rekke matvarer som kan bidra til å forhindre halsbrann

Fakta

Halsbrann er hovedsakelig forårsaket av mat og magesyre oppbakking opp i spiserøret. Denne foreteelse er et resultat av spiserørlukkemuskel avslappende mer enn normalt, noe som fikk den tilbakestrømning av syrene. Et annet begrep for halsbrann er Gastro reflukssykdom (GERD). Vanlige symptomer på halsbrann innbefatte hoste, kronisk sår hals, heshet, hyppige gass og bronkial infeksjoner.

Mat forårsaker halsbrann

Mat er den viktigste årsaken til halsbrann som det finnes flere typer mat som kan føre til esophageal sphincter å slappe av mer enn normalt. Disse typer mat inkluderer sure matvarer som tomater og sitrusfrukter. Fatty matvarer, sjokolade, koffein og alkohol kan også være viktige bidragsytere til halsbrann. Ikke-diett faktorer som røyking, stress, stramme klær og spise før trening bør elimineres fra personens livsstil.

Høyt fiber diett

Dietter høy i fiber og lite fett kan hindre eller redusere halsbrann. For en stund nå, har høy fiber mat vært ansett som et forebyggende tiltak mot tykktarmskreft, hjertesykdommer og diabetes. Generelt mennesker med halsbrann vanligvis har et høyere inntak av kolesterol og fett. Derfor, de som følger en høy-fiber måltid plan har en lavere sjanse for å ha halsbrann eller GERD.

Papaya

Papaya er en matvare som kan lette magen og reduserer halsbrann. Papaya er rik på enzymer, spesielt papain, som lindrer magen og hjelper kroppen i fordøyelsen. Papaya er også referert til som en vegetabilsk pepsin, siden stoffet tilstede i papaya er lik den pepsin finnes i magesekken. Papaya kan spises rå, satt i salater, gjort til en juice drikke, inge som papaya tabletter eller brukes i marinader.

Ginger

Ingefær er et annet alternativ for å forebygge halsbrann. I mange år har kineserne brukt ingefær å helbrede plager, spesielt for reisesyke. Ingefær brukes også for helhetlig medisin, karakterisert ved at hele kroppen behandles, ikke bare symptomene. Men ingefær plassert i en drink gir midlertidig lindring, selv om det ikke er bevist å fungere på lang sikt.

Mat for halsbrann lider

Tenk på "trygge" mat for halsbrann og ordet "kjedelig" umiddelbart kommer til hjernen. Mange halsbrann utløsende matvarer inneholder mye fett, syre eller krydderinnhold. De er matvarer amerikanerne elsker å spise; de vi ikke ønsker å leve uten. Den gode nyheten er at ikke alle matvarer på halsbrann utløser liste forårsake symptomer i alle mennesker. Du kan kontrollere halsbrann ved læring hvilke matvarer er trygt for deg å spise og hvilke som er best unngås.

Årsaker

Personer som lider av hyppige halsbrann produserer for mye magesyre. Halsbrann oppstår når magen syrer reagerer på mat innhold. Syren ryggen opp i spiserøret og gjør at den blir betent. Betennelsen gir en brennende følelse og smerter i brystet. Andre halsbrann symptomer inkluderer en bitter eller sur smak, heshet, raping og hoste og problemer med å sove etter et måltid.

Trygg mat

Det er mange matvarer som ikke forårsaker overdreven syre i magen. Matvarer på den sikre listen inkludert cottage cheese, søtpoteter, yoghurt, fettfri ost, bakt kylling, mager kjøttdeig, bananer, og hvite eller multigrain brød.

Den trygg mat listen er ikke one-size-fits-all. Matvarer som er kjent halsbrann produsentene ikke forårsake halsbrann i alle personer. For eksempel kan appelsinjuice forårsake plutselig og ekstrem smerte, men å spise krydret meksikansk mat kan forlate deg symptom fri. Hold mat loggen for å finne matvarer som kan legges til din halsbrann-free liste og matvarer best unngås.

Fordeler

Matvarer som er trygt for halsbrann lider er utmerket for å opprettholde eller miste vekt. Disse matvarer er lavere i fett og kaloriinnhold. De fleste er høy i fiber eller protein. Matvarer som inneholder mye fiber og protein fordøye saktere i magen, noe som gjør at du føler deg mett lenger. Mange av de trygge liste matvarer er sunne snacks valg. Folk som spiser en matbit mellom måltidene er mindre sannsynlig å overspise under måltidet.

Den Taboo List

Mange matvarer er identifisert som halsbrann triggere. Disse matvarer inneholder naturlige eller tilsatte ingredienser som gjør dem vanskeligere å fordøye. Sitrusfrukter, tomater, hvitløk, løk og krydret mat er kjent halsbrann produsenter. Mat med høyt fettinnhold og fett gjør at du føler deg oppblåst, øke press på esophageal sphincter og forårsake små mengder syre til å sikkerhetskopiere i spiserøret.

Drinker med høyt koffein eller karbonatisering er kjent lovbrytere. Som høyt fettinnhold mat, kullsyreholdige drikker forårsake oppblåsthet og øke press på esophageal sphincter. Alkohol er en annen kjent halsbrann produsent.

Tips for Prevention

Unngå å spise matvarer med høy syre eller krydret innhold på tom mage. Coat magen med mat lavt på fett. Halsbrann er mer sannsynlig å oppstå etter store måltider. Spise 04:56 små måltider om å foretrekke å spise tre store måltider om dagen.

Ikke legg deg ned rett etter et måltid. Hev hodet under søvn for å forebygge eller lindre halsbrann symptomer. Sove på to eller tre puter eller plassere blokkene under føttene på sengegavlen.

Snakk med legen din om over-the-counter og reseptbelagte medisiner. Populære over-the-counter rettsmidler og reseptbelagte legemidler inneholder H2-blokkere som hindrer overdreven syreproduksjon i magen.

Hvordan bruke mat for å øke HDL-nivåer

Siden 1960-tallet har kolesterol blitt bakvasket som hjertesykdom fôr. High-density lipoproteiner (HDL) - det "gode" kolesterolet - scavenges overflødig kolesterol i blodet og praktisk går den tilbake til leveren for avhending. Lavt HDL kolesterol har vært knyttet til hjerte disease.the høyere HDL-nivå, jo mindre LDL, eller "dårlig" kolesterol, som samler seg på blodårene blokkerer næring fra å nå vitale organer og forårsaker betennelse i blod fôr. HDL har mange edle effekt på hjertet og blodårer. HDL positivt påvirker blodplatefunksjon som bidrar til clotting.Dietary valg dypt påvirke HDL produksjon. Med mindre arvelighet er et problem, er en plante-basert, hel-mat diett vist seg å redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Hvordan bruke mat for å øke HDL-nivåer

•  Unngå fete animalske kjøtt og full fete meieriprodukter som undergraver ellers friske arterier og vitale organer. HDL har antioksidant, anti-inflammatorisk og anti-clotting effekter. Mettet animalsk fett sløv disse beskyttende effekten av HDL kolesterol. Kutte ned på størrelsen på porsjonene og forbruket av høyt marmorert kjøtt er avgjørende for å lykkes øker HDL. Det er viktig å bli kjent med farlige matvarer og spise atferd som hemmer HDL jobb, eller innsatsen vil produsere midlertidige resultater.

Spis fisk olje som finnes i tunfisk, sjø-ørret, sardiner, laks, krill og makrell. Den inneholder omega 6 og omega 3 fettsyrer som er effektive mat kilder som øker HDL. Nøtter og frø er også kilder til Omega 3, 6 og 9.The American Heart Association anbefaler å spise fet kaldt vann fisk minst to ganger i uken. Klinisk testing avslører at EPA og DHA finnes i fiskeolje bidrar til å redusere risikofaktorer for hjertesykdom, inkludert høyt LDL kolesterol. Det er sterke bevis for at disse stoffene kan bidra til å forebygge og behandle aterosklerose ved å hemme utviklingen av arterie-tilstopping plakk og blodpropper. Linfrøolje er en annen kvalitet kilde for essensielle fettsyrer. De har alle nytte HDL integritet.

forbruker økologiske helkornprodukter, bønner, agurk, hvitløk, løk, epler, svisker, pærer og andre fiberrik mat for å rense arteriene og organer fra akkumulert fett og plakk, og dermed befeste HDL tilstedeværelse. Spise en rekke grønnsaker og frukt som inneholder kraftige antioksidanter er avgjørende i økende passende HDL nivå. Omega-6 kan også bli funnet i mange vanlige vegetabilske matoljer som soyaolje, solsikkeolje, rapsolje og maisolje, men ikke olivenolje. Å drikke økologisk grønn te daglig kan også hjelpe kroppen rense seg selv. Kardiologer minne om at tålmodighet og årvåkenhet er nødvendig. Det har tatt et helt liv for plakk å bygge opp til et farlig nivå. Det vil ikke forsvinne over natten.

Hint

 • Være konservative spise matvarer som inneholder ekstreme mengder kolesterol.
 • Unngå fremmede fabrikk matvarer som forvirre og negativt endre menneskets biokjemi: fast food, trans fett, bearbeidet mat, høy fruktose Corn Syrup, GMO planter og dyr biprodukter, og mikrobølge matvarer.
 • Alltid konsultere med en kardiolog eller en Integrative helsepersonell før du prøver å bruke mat til å øke HDL nivå.
 • For å få nok av Omega 3, 6 og 9, variere matoljer. Ikke avhengig av en sort.
 • Spis fra naturen.
 • Tillegg til å forbedre kostholdet, forplikte seg til en daglig, aerobic øvelse diett. Sjekk med legen din først, imidlertid.
 • Hvis du en røyker, stopp.
 • Noen statin narkotika er under granskning for hjelpe helsemessige farene og ineffektivitet.
 • Oppfôret fisk anses utilstrekkelige kilder av essensielle fettsyrer.
 • Styr klar av hydrogenert vegetabilsk matoljer, smult, talg og fett.

Mat for koronar hjertesykdom

Kolesterolsenkende forbruk er en viktig del av å endre kostvaner for å inkludere sunn mat for koronar hjertesykdom. Det betyr å se på etiketter og unngå produkter med transfett og mettet fett, velger i stedet for flerumettet og enumettet fett.

Betraktninger

The American Heart Association tyder på at mettet fett bør utgjøre mindre enn 7% av en persons daglige kaloriinntak, med transfett til sammen mindre enn 1%.

Korn

Uraffinert hele korn, som hele korn brød, bagels, pasta og brun ris er en betydelig kilde til fiber og bidra til å redusere kolesterolnivået. Begynn å tenke på korn og grønnsaker som hovedrett i lunsj og middag.

Nøtter

Både nøtter og hvitløk hjelp til å senke kolesterolet og blodtrykket. "Spis moderate mengder av nøtter som er rike på enumettet fett, som hasselnøtter, mandler, pekannøtter, cashewnøtter, valnøtter og macadamia nøtter," anbefaler American Academy of Family Physicians. Studier indikerer disse typer nøtter lavere kolesterol.

Animal Products

Kolesterol stammer i hovedsak fra animalske produkter, så minimere forbruket av kjøtt og meieriprodukter er viktig. Magert kjøtt, fjærkre, fisk og magre meieriprodukter er utmerket mat for personer med koronar hjertesykdom. Bruk 1% eller fettfri melk i stedet for helmelk. Forskning viser at omega-3 fettsyrer som finnes i fet fisk som laks, ørret og sild er gunstig for hjertehelsen.

Grønnsaker

Fersk, frosset, bakt, eller dampede frukt og grønnsaker bør bli en bærebjelke i en hjertestans-sunt kosthold. Soya produkter har avansert betydelig, og er en utmerket kilde til protein minus fett og kolesterol.

Homeopatiske midler for Håravfall

Homeopatiske midler for hårtap avhenge mye av dine spesielle symptomer og årsaken til hårtap. Hårtap kan oppstå på grunn av sykdom, kjemikalier som brukes til perm og farge håret, overgangsalder, arvelig og stress.

Arsenicum Album

Arsenicum album og salpetersyre er foreskrevet når håret tapet skyldes depresjon, angst og irritabilitet.

Grafitt og Thuja

Den homøopatiske midler graphites og thuja er foreskrevet når håravfall er ledsaget av forstoppelse eller en saktegående system.

Silicea

Silicea er silika potentized, noe som gjør det til en gunstig homøopatisk middel for ikke bare hårtap, men også forbedre hud og negler. Pontentization er ganske enkelt en prosess hvor det opprinnelige stoffet er oppladet for å gjøre det aktive stedet for inert.

Fosfor

Fosfor er foreskrevet for håravfall når håret er fallende i store klumper og flass er til stede. Fosfor fungerer godt på nyrene, for luftveisinfeksjoner og for de svært følsomme for lys, lyd lukt og berøring.

Aktuelle rettsmidler

Arctium lappa, ceanothus, malva sylvestis og Tropaeolum kjøpt i skjær form kan blandes med carrier oljer som lys jojobaolje, kokosolje eller andre carrier oljer. Ved hjelp av en masserende bevegelse gjelder for hodebunnen. Hvis oljen er lys, kan du ønsker å forlate behandling i stedet for sjamponering.

Hormon behandlinger for Håravfall

Det er normalt for noen hårtap å skje hver dag, men når håravfall blir for stor, noen søker behandling for å reversere eller i det minste treg hårtap. Hormonterapi er en type av behandling for håravfall.

Årsaker til overdreven hårtap

Stress som følge av sykdom eller en større operasjon kan forårsake midlertidig hårtap. Overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen kan også føre til hårtap. Hormonell ubalanse er en av de vanligste årsakene til hårtap. Håravfall er vanlig etter at en kvinne føder skyldes hormonell ubalanse.

Behandling for Alopecia areata

Kortikosteroider som kan påføres direkte på hodebunnen eller injisert inn i hodebunnen kan brukes til å behandle hårtap. Denne behandlingen for alopecia areata er smertefullt og kan føre til arrdannelse i hodebunnen.

Prevensjon piller

Hårtap som er et resultat av en hormonell ubalanse i kvinne kan bli behandlet av p-piller.

Antiandrogen terapi

Male-mønsteret skallethet kan behandles ved hjelp av hormonbehandling for å blokkere virkningene av DHT. Denne type behandling må bli overvåket av endokrinologer eller av hudleger som er spesialister på østrogenbehandling.

Risiko og Alternatives

På grunn av risikoen forbundet med hormonbehandling for håravfall, noen velger å gå en mer naturlig rute. Diskusjon av risiko og fordeler ved hormonbehandling bør diskuteres med helsepersonell før du gjør beslutningen om å behandle hårtap hormonelt.

Behandling for Håravfall i en kvinne

Behandling for Håravfall i en kvinne


Ifølge den amerikanske Håravfall Association, 40 prosent av hårtap som lider i USA er kvinner. Kvinne hårtap kan være ødeleggende og følelsesmessig skadelig for dem som lider av det, men tilgjengelig behandlingstilbud kan bringe gjenvekst.

Typer hårtap

Alopecia, som er den medisinske termen for hårtap, kan være enten midlertidig eller langvarig. Midlertidig hårtap kan være forårsaket av stress, diett eller hormonell ubalanse, eller fremkalt av en medisinsk behandling slik som kjemoterapi. Long-term håravfall er ofte genetisk eller kan være et resultat av en rekke sykdommer i kroppen.

Behandling tips

Kvinner som begynner behandling tidligst utbruddet av håravfall vil se de beste resultatene. Langvarig hårtap kan ødelegge hårsekkene, noe som gjør det vanskelig for håret å vokse.

Minoxidil

Minoxidil er foreløpig den eneste FDA-godkjente behandling for kvinnelige mønster Hårtap. Kvinner bør bruke topikal 2 prosent konsentrasjon av minoksidil løsning siden det 5 prosent løsning, som er markedsført for menn, er ikke blitt grundig studert hos kvinner.

Androgen Reseptor hemmere

Siden androgener er ansvarlig for hårtap, i noen tilfeller kan medisiner som blokkerer produksjonen av disse være gunstig. Medisiner som Tagament og Aldacetone, som brukes i behandling av gastrointestinale sår og høyt blodtrykk, kan også brukes til å bremse produksjonen av androgener i binyrene og eggstokker.

Naturlig rettsmidler

Daglig tilskudd av så Palmetto, brennesle root, og dong quai er naturlige alternativer for å redusere hårtap og øke gjenvekst. Disse tillegg redusere mengden av dihydrotestosteron (DHT), som produseres av kroppen og kan være ansvarlig for håravfall.

Hvordan å lage mat for en gikt lidende

Hvordan å lage mat for en gikt lidende


Når antatt å være forårsaket av fråtseri i mat og alkohol, gikt er en type leddgikt som rammer hovedsakelig menn. Urinsyregikt kalles også hyperurikemi fordi smerte og hevelse i leddene er forårsaket av en opphoping av krystallisert urinsyre. I dag er det kjent at gikt ikke er forårsaket av fråtseri, men at det er relatert til genetisk predisposisjon, fedme, høyt blodtrykk, og medisiner som aspirin og diuretika. Kosthold spiller også en rolle i gikt fakkel-ups. Gikt lider trenger å både kontrollere sin vekt og begrense mat med høyt purin.

Hvordan å lage mat for en gikt lidende

Limit mat som er høy i purine når mat for en gikt lidende. Purine er et protein som blir urinsyre og er normalt sendes ut av kroppen i urinen. Hos personer med gikt, bygger urinsyre opp i kroppen og akkumuleres i joints.When du først se på en liste over purine inneholder matvarer, kan du tenke en gikt lidende kan ikke spise noe siden de fleste matvarer inneholder noen mengde purine. Målet er å begrense purine i kosten, ikke fjerne den helt.

Hold en liste over høy-purine matvarer på kjøkkenet for å minne deg på når du planlegger måltider, og unngå mat med disse matvarene. Foods svært høy i purine inkluderer fisk som makrell, sild og bevarte ansjos og sardiner. Innmat som nyrer og lever bør unngås, samt spill fjærfe som gås og and. Saus, buljong, og consommé har også høye konsentrasjoner av purin.

Tilbered måltider med middels purine matvarer i moderate mengder. Kjøtt, fjærkre og fisk alle inneholder middels konsentrasjoner. Belgfrukter som bønner, erter og linser kan heve purine nivåer, samt grønnsaker som asparges, spinat og blomkål. Gikt lider bør også spise havre, kli og hele korn i moderasjon.

Cook med lav-purine mat så mye som mulig. Egg er høy i protein, men relativt lav i purine. Frukt og grønnsaker, andre enn de som er nevnt i trinn 4 er fine, så vel som brød og pasta laget med hvetemel eller raffinert korn. Meieriprodukter som melk, ost og pudding ikke betydelig øke urinsyre i blodet, og kremet supper som ikke er laget med animalsk buljong er et trygt alternativ til buljong-baserte supper.

Husk at overvektige mennesker er mer sannsynlig at lider av gikt, og at gikt forårsaker en økt risiko for hjertesykdom. Selv om sukker og oljer ikke vil påvirke gikt på egen hånd, bør de være begrenset for mennesker som prøver å gå ned i vekt. Lav-fett og fettfri ost er bedre alternativer. Nøtter og peanøttsmør er lav i purine og mye protein, men de bør spises i begrensede mengder på grunn av deres høye fettinnholdet.

Kontroller at gikt lidende har rikelig med vann og frukt juice til å drikke. Personer med gikt bør drikke august 10 til 12 oz. kopper væske per dag for å hjelpe kroppen passere urinsyre. Melk kan også bidra til å oppfylle denne væsken kravet, men skummet melk er et bedre valg for noen slanking, og det bør begrenses til 24 oz. en dag. Unngå øl fordi purine innhold er ganske høy, og overdrevent forbruk av andre alkoholholdige drikkevarer kan føre til en gikt angrep.

Hvordan å lage mat for en eldre person

Hvordan å lage mat for en eldre person


Som folk blir eldre, har de en tendens til å spise mindre ", men god ernæring er mer nødvendig enn noensinne.

Hvordan å lage mat for en eldre person

Kontrollporsjonsstørrelser. Folk trenger færre kalorier som de blir eldre, og de bør spise en balansert, moderat diett for å holde vekten under kontroll.

•  Les informasjonen som følger med alle medisiner for å finne ut om det er noen kosttilskudd restriksjoner som følger med medisinen.

Prøv å senke natrium inntak av en senior statsborger, spesielt hvis han eller hun er i faresonen for høyt blodtrykk.

Kontroller at det er mye fiber i maten du serverer; Dette bidrar til å hindre forstoppelse.

Serve lav-sukker matvarer hvis personen du mater har diabetes eller er i fare for å bli diabetiker. En god diabetiker kokebok vil inneholde mange nyttige oppskrifter og tips.

Serve hjerte-sunn mat med lite fett, lite salt og helst forberedt fra bunnen av. Forbered masse sunn hele korn og grønnsaker, og kutte ned på rødt kjøtt.

Kontroller at det er mye kalsium i maten du lager, eller tilby en lett absorberes kalsium supplement; Dette bidrar til å hindre tap av beinmasse og beinskjørhet hos eldre mennesker, spesielt kvinner.

Consult et sykehus ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog hvis en eldre person trenger for å bli innlagt på sykehus for noen alvorlige helseproblem; Dette vil forberede deg for noen kosttilskudd restriksjoner eller ernæringsmessige behov som du kanskje ikke har vurdert.

serverer mat som er lett på proteser, hvis det er nødvendig. Noen matvarer er for seig eller for klissete for protese wearers å spise komfortabelt.

Monitor alkoholforbruket; selv om en og annen glass vin med middag sannsynligvis ikke kan skade, og kan også dra hjertet til en viss grad, er det ikke en god idé for folk i alle aldre til å drikke for mye, spesielt hvis medisiner er involvert.

Hint

 • En av biprodukter av aldring er ofte en gradvis tap av sanser av smak og lukt "mat kan begynne å virke tørt. Prøv å krydre det opp med krydder som ikke inneholder salt og vil ikke irritere følsomme mager.
 • Spør alltid folk du mater for forslag, kommentarer og spesielle forespørsler. De vil nesten helt sikkert ha spesifikke smak, liker og misliker at du trenger å vite om.
 • Oppmuntre eldre mennesker å holde seg aktiv; et sunt kosthold er stor, men regelmessig mosjon er viktig, også.
 • Hvis du er bekymret om kosthold en eldre person som bor alene, kan du prøve å ta en titt inne i skap og kjøleskap når du besøker. Noen ganger, spesielt etter tapet av en ektefelle, seniorer forsømme seg selv fysisk, og dette kan føre til underernæring.
 • Hvis en eldre person tar noen medisiner, kan det være en god idé å unngå grapefrukt eller grapefruktjuice, som kan reagere med mange legemidler (inkludert noen antihistaminer og antibiotika) for å intensivere sin virkning. Hvis du ønsker å vite hvilke medisiner er berørt på denne måten, bare spør en farmasøyt, eller unngå grapefruktjuice i minst et par timer før og etter å ha tatt medisiner.
 • Hvis dine foreldre eller kjære tar mye av over-the-counter rettsmidler for dårlig eller halsbrann, oppmuntre ham eller henne til å se en lege. Noen ganger disse klagene kan signalisere mer alvorlige helseproblemer.

Sunn mat for Skin Repair

Spise sunt bør være en like viktig del av din hudpleie rutine som fuktighetskrem eller ansiktsvask du bruker daglig. Velg riktig mat for å reparere huden din fra innsiden og ut.

Vann

Hvis du er dehydrert, vil huden ta lenger tid å helbrede. Rynker er også mer tydelig når huden er dehydrert; jo mer hydrert du er, vil det plumper huden din være.

Laks

Laks er rik på omega-3 og omega-6. Disse essensielle fettsyrene hjelper med celle gjenfødelse, noe som bidrar til å holde huden ser ung og bistår i å reparere huden.

Blåbær

Blåbær er andre bare til laks i hvor rike de er i omega-3 fettsyrer. Bær er også rik på vitamin C, en annen viktig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler.

Oljer

Olivenolje, linfrø se olje, rapsolje og selv hamp frø olje er alle rike på essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6.

Nøtter

Valnøtter, mandler og paranøtter er alle svært rik på vitamin E og essensielle fettsyrer. Vitamin E er naturlig fuktighetsgivende og er klinisk bevist å hjelpe huden leges raskere etter traumer.

Grønne greener og gulrøtter

Gulrøtter og bladgrønnsaker som grønnkål eller spinat er rike på vitamin A, vesentlig i huden cellefornyelsen, som er nøkkelen i huden reparasjon. Vitamin A er også en kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler.

Dairy

De fleste meieriprodukter, som lav-fett yoghurt, er rike på vitamin D. Vitamin D spiller en nøkkelrolle i å opprettholde helsen til kroppens organer - og huden din er ditt største organ.