Digidexo.com

kronisk hjernehinnebetennelse

Symptomene på kronisk Meningitt

Symptomene på kronisk Meningitt


Kronisk meningitt er en betennelse i subarachnoid område i vev som omgir hjernen og ryggmargen. Dens symptomer er lik de mer vanlige akutt bakteriell meningitt, men den har forskjellige årsaker, og utvikler seg langsommere - over en periode på minst fire uker, sammenlignet med flere timer eller dager for akutt meningitt. Akutt hjernehinnebetennelse som har blitt behandlet, men ikke kureres kan utvikle seg til kronisk meningitt, i henhold til "Merck Manual Home Edition."

Influensalignende symptomer

Hodepine, stiv nakke og feber er tre klassiske symptomer på kronisk hjernehinnebetennelse. Siden disse også er tegn på influensa, kan de ikke bli anerkjent som symptomatisk for kronisk meningitt før de vedvare i uker eller ledsages av andre hjernehinnebetennelse symptomer.

Double Vision

Dobbelt syn er en av de vanligste symptomene på kronisk hjernehinnebetennelse. Det kan skje når sykdommen påvirker hjernenerver, som kobler hjernen til deler av hode og nakke, i henhold til "Merck Manual Home Edition." Dobbelt syn kan være ledsaget av lammelse av ansiktet.

Problemer med å gå

Det er ikke uvanlig for personer med kronisk meningitt å ha vanskeligheter med å gå. Dette symptomet kan være ledsaget eller forverret av en ryggsmerter, svakhet, "pins og nåler" opplevelser og nummenhet, som alle er andre tegn på kronisk hjernehinnebetennelse.

Mindre vanlige symptomer

Forvirring, problemer med konsentrasjon, lysfølsomhet, kronisk tretthet, kramper, kvalme, og liten interesse i å spise eller drikke er mindre vanlig, men mulige symptomer på kronisk hjernehinnebetennelse.

Advarsel

Hvis du har noen av disse symptomene, og mistenker at du kan ha kronisk meningitt, bør du oppsøke lege umiddelbart. De fleste av disse symptomene kan også indikere viral hjernehinnebetennelse, som kan forbedre på sin egen løpet av noen få dager, eller bakteriell meningitt, som kan være dødelig i løpet av noen få dager, så en tidlig diagnose er avgjørende.

Symptomer på hjernehinnebetennelse i Teens

Symptomer på hjernehinnebetennelse i Teens


Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som kan føre til livslang komplikasjoner eller død hvis det ikke blir diagnostisert og behandlet i tide. Det fører til at membraner rundt ryggraden og hjernen til å bli betent. Tenåringer og barn er spesielt utsatt for å anskaffe hjernehinnebetennelse på grunn av deres mindre aktive immunforsvar og hyppig eksponering for bakterier i skolen.

Årsaker

Ifølge Center for Disease Control hjernehinnebetennelse er hovedsakelig spredt i tenårene gjennom typer bakterier som kalles meningokokker eller pneumokokker som finnes i spytt eller spray partikler i nese og munn. Bakteriene kan også inngås under operasjonen når membranene i nervesystemet blir eksponert. I sjeldne tilfeller meningitt kan utvikles på grunn av kreft hos nervesenter membraner eller en reaksjon på anti-bakterielle og anti-inflammatoriske legemidler. Symptomer på hjernehinnebetennelse forekommer vanligvis i løpet av timer på infeksjon, men kan av og til ta opptil en uke å manifestere.

Identifikasjon

Symptomene på hjernehinnebetennelse kan forveksles med forkjølelse eller influensa i den tidlige fasen, fordi de generelt er tretthet, kvalme og feber. Symptomene vanligvis forverres innen 12 til 24 timer for å inkludere stiv eller sår hals, lysfølsomhet, utslett rundt halsen, unormalt kalde føtter eller hender, og selv beslag.

Betraktninger

Tenåringer med nedsatt immunforsvar på grunn av kroniske sykdommer eller HIV / AIDS er mye mer sannsynlig å bli smittet med bakterietyper som forårsaker hjernehinnebetennelse. En tenåring som viser symptomer bør tas umiddelbart sykehuset som hjernehinnebetennelse kan føre til døden i løpet av 24 timer ifølge en rapport utgitt av Dr. Thompson fra Oxford University i 2006 som viste 103 av de 448 barn diagnostisert det året døde innen en dag.

Forebygging / løsning

Leger anbefaler meningokokkvaksinering for alle barn mellom 11 og 18 år for å forebygge hjernehinnebetennelse. Du kan hindre spredning av bakterier typene som forårsaker hjernehinnebetennelse ved ofte å vaske hendene, dekker munnen når du hoster, og unngå å dele noe der spytt kan overføres slik som vann briller eller chap stick. Hvis du blir diagnostisert med hjernehinnebetennelse din lege kan forskrive antibiotika som behandling.

Advarsel

Meningitt kan forårsake alvorlige problemer hos barn og tenåringer som organer er fortsatt å utvikle for eksempel hevelse hjernevevet, skade nervene i hjernestammen som kan føre til lærevansker og døvhet, og forårsaker kronisk lavt blodtrykk.

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Prognose av kronisk Lyme sykdom

Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom forårsaket av Borrelia burgdorferi, som overføres av hjort flått. Ifølge National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), begrepet kronisk Lyme Disease (SAN) beskriver langsiktige Lyme pasienter med uspesifikke symptomer. CLD representerer pasienter med sent stadium Lyme sykdom som kan ha noen aktiv infeksjon (remisjon), men fortsetter å lide utbredte smerter, tretthet og nevrologiske symptomer. The Centers for Disease Control (CDC) har ennå ikke fullt ut anerkjenner kronisk Lyme sykdom som en sykdom, men studier pågår.

Symptomer

Symptomer inkluderer et varemerke blinken utslett ved bittstedet i noen tilfeller. Pasienter opplever ekstrem tretthet, leddsmerter og muskelsmerter, hodepine, feber, Bells parese (unilateral ansikts lammelse), og hovne lymfeknuter. I senere stadier, nummenhet i ekstremiteter, oppstår utbredte smerter, og konsentrasjonsvansker og sove.

Sykdomsprogresjon

Den tidlige fasen ofte manifesterer med utslett og influensalignende symptomer. I løpet av noen få uker, sprer infeksjonen til andre deler av kroppen. Hvis ubehandlet, det utvikler seg til sent stadium med mer alvorlige komplikasjoner som leddgikt (kalt Lyme artritt) og nevrologiske symptomer. Selv etter behandling noen pasienter fortsatt opplever Lyme artritt, tretthet og nevrologiske symptomer. Utover sent stadium, kan kronisk Lyme pasienter tilbakefall til aktiv infeksjon eller opplever symptomer uten aktiv infeksjon.

Behandling

Standard behandling er muntlig med doksycyklin eller amoxicillin. Tidlig behandling varer i 2 til 4 uker. For senere stadier, er den første måneden noen ganger fulgt opp med en ytterligere fire-ukers behandling med antibiotika. I sene stadier og alvorlige tilfeller, er intravenøs antibiotikabehandling initieres hvis oral behandling er ineffektiv.

Sent stadium Komplikasjoner

Hvis sent stadium symptomene vedvarer utover 6 måneder, blir saken behandlet kronisk. Coinfections med andre flåttbåren bakterier kan høyne symptomer og øke antibiotikaresistens. Alvorlighetsgrad av tidlige symptomer, behandlingsform, og pasientens etterlevelse også bidra til komplikasjoner som hjerte blokkering, beslag, og hjernehinnebetennelse.

Prognoser og tilbakefall

Mens tidlig behandling kan stoppe infeksjonen og løse symptomer, dette er ikke alltid tilfelle. Jo lenger infeksjonen er ubehandlet det høyere sannsynlighet for komplikasjoner vedvarer. Når skade oppstår, blir symptomlindring det beste alternativet; symptomer bør ikke forverres hvis behandlingen er vellykket. Blodprøver er ikke alltid pålitelig på dette stadiet, noe som gjør sykdommen vanskelig å spore. Ernæringsmessige, holistisk, og tradisjonelle vestlige teknikker kan alle bidra til å gjenopprette fysisk balanse.

Viral hjernehinnebetennelse hos voksne

Viral meningitt er mer vanlig enn bakteriell meningitt, men det er mindre alvorlig for de to. Siden det ikke finnes noen kur for virusinfeksjoner, gjenoppretter pasienten fra støttebehandling. Hjernehinnebetennelse hos voksne har forskjellige symptomer enn hos barn. Siden små barn ikke er i stand til å beskrive hva de føler, de presenterer symptomer annerledes. For voksne, symptomene er mindre alvorlige, men sykdommen gjør for en ubehagelig tid under gjenoppretting.

Alvorlighetsgrad

Selv om infeksjon er alvorlig, er det sjelden dødelig hos voksne. Infeksjonen er klarert av et sunt immunsystem i sju til ti dager. Immunsupprimerte voksne som eldre eller de med HIV kan ha mer alvorlige komplikasjoner siden immunforsvaret er i stand til å kjempe og kontrollere sykdommen. For disse voksne, kan hjernehinnebetennelse være dødelig.

Årsaker

Årsaker til viral meningitt er fra en gruppe virus som kalles enterovirus. Disse virusene har enterovirus, coxsackievirus og echoviruses. Noen andre infeksjoner kan føre til viral hjernehinnebetennelse som herpes, kusma, meslinger eller Epstein-Barr. Disse infeksjonene reise til hjernen og spredning i hjernehinnene.

Symptomer

Symptomer hos voksne er forskjellige fra de i barn. Voksne med viral meningitt har alvorlige hodepine, stiv nakke, høy feber og problemer med å våkne opp. Mangel på energi og kronisk tretthet oppleves mens infeksjonen er klarert av immunsystemet. Symptomene kan vise brått, eller de kan gradvis bli verre før infeksjonen er fjernet.

Behandlinger

Selv om det er ingen kur for viral hjernehinnebetennelse, er støttebehandling effektivt å gjøre pasienten komfortabel mens infeksjonen forsvinner. Drikk rikelig med væske og få rikelig med sengeleie for å holde kroppen sunn. Leger kan foreskrive medisiner for å lindre noen av symptomene som stiv nakke og hodepine.

Vanlig årsak til hjernehinnebetennelse

Meningitt er en viral infeksjon eller bakterier som forårsaker lag av vevet rundt hjernen og ryggmargen, kalt hjernehinnene, til å svelle. Det er alvorlig og potensielt livstruende. Dersom den ikke behandles, kan det føre til hjernen hevelse og muligens død. Denne artikkelen vil ta opp noen av de forskjellige typer og årsaker til hjernehinnebetennelse.

Typer Meningitt

Det finnes to hovedtyper av hjernehinnebetennelse - viral og bakteriell. Bakteriell er den mest alvorlige formen mens viral form er mer vanlig og mindre alvorlige. Det er også en form for kronisk meningitt og sopp hjernehinnebetennelse.

Årsaker til bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt oppstår når bakterier inn i legemet og enten migrere til hjernen og ryggmargen eller direkte angripe meninges. Det finnes flere forskjellige stammer som kan være for fra forskjellige infeksjoner av kroppen. Ørebetennelse, bihulebetennelse og øvre luftveisinfeksjoner er de vanligste infeksjoner assosiert med hjernehinnebetennelse. Når hjernehinnebetennelse er diagnostisert med en av disse infeksjonene, er det uklart hva som kom først, infeksjon eller hjernehinnebetennelse. Listeria er en annen form for bakterier som er vanlig i mange matvarer, jord og støv som kan forårsake hjernehinnebetennelse. De fleste friske voksne ikke kontrakt hjernehinnebetennelse når de utsettes for listeria. Imidlertid er listeria farligere rundt eldre voksne, barn og gravide kvinner.

Årsaker til Viral hjernehinnebetennelse

Viral meningitt er kontrahert som en vanlig virus. Ifølge Mayo Clinic, enterovirus er ansvarlig for om lag 90 prosent av viral hjernehinnebetennelse i USA. Vanlige symptomer inkluderer feber, oppkast, utslett, sår hals og hodepine. Andre virus assosiert med hjernehinnebetennelse er kusma, herpes og West Nile Virus.

Behandlinger og pleie

Ifølge emedicinehealth.com, påvirker bakteriell meningitt 3000 til 5000 amerikanere per år, og nesten en fjerdedel av tilfellene føre til dødsfall, selv med riktig behandling. Det kan utvikle seg like raskt som 24 timer. Viral meningitt er mye mindre alvorlig, og symptomene kan behandles, med en full gjenvinning i løpet av noen få uker. Siden antibiotika er ikke anvendbare mot virale infeksjoner, er de ikke anvendbare for viral meningitt. Alle former for hjernehinnebetennelse er alvorlig og må behandles umiddelbart. Symptomer kan oppstå i løpet av 1-7 dager. Sykehusinnleggelse kan være nødvendig for de mest alvorlige tilfeller, men hjemmesykepleien er tilstrekkelig for milde tilfeller.

Forebygging / løsning

Vaksiner er tilgjengelig for noen former for hjernehinnebetennelse. Du kan også ta forebyggende antibiotika hvis du har kommet i kontakt med noen som har blitt smittet. Men hvis symptomer som for eksempel, feber, hodepine, lysfølsomhet eller oppkast etter å ha tatt forebyggende antibiotika, bør du likevel oppsøke legehjelp umiddelbart.

Hva er årsaken til kronisk migrene?

Alvorlige migrene kan uskadelig lider i timevis, og muligens til og med dager. En person som har en migrene kan også oppleve kvalme, oppkast og et ønske om å bli skjermet fra sterkt lys og lyd på grunn av økt følsomhet. Kronisk migrene er vanligvis behandles med medisiner, og kan ha følgende egenskaper eller underliggende årsakene.

Smertefølsomhet

Personer med kronisk, daglig migrene kan ha økt smertefølsomhet, som hjernen ikke klarer å undertrykke smerte signaler effektivt.

Medisin Rebound

Personer som tar for mye smertestillende medikamenter kan være å gjøre migrene verre; hvis du tar smertestillende medikamenter mer enn to ganger i uken, kan du være utsatt for medisin etterp hodepine.

Infeksjoner

Noen infeksjoner, for eksempel hjernehinnebetennelse, kan føre til kronisk migrene.

Betennelse

Blodkar inflammasjon nær hjernen kan resultere i kronisk migrene.

Klemte nerver

En person med en klemt nerve nær halsen kan oppleve kronisk migrene.

Svulster

Hjernesvulster kan forårsake kronisk migrene oppstår.

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Årsaker til kronisk muskelsmerter

Årsaker til kronisk muskelsmerter


Mens effekten av en aktiv livsstil kan omfatte perioder med akutt muskelsmerter, kan langvarig kronisk muskelsmerter ofte være et resultat av en mer alvorlig medisinsk tilstand. Mange sykdommer, syndromer og plager som inkluderer kronisk muskelsmerter er ofte mulig å behandle og håndterbare hvis riktig medisinsk behandling er søkt så snart symptomene i utgangspunktet oppstår.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er et syndrom som forvirrer det medisinske fellesskapet. Selv om ingen er sikker på de riktige underliggende årsakene til fibromyalgi, er nummer én symptom uopphørlig, altomfattende muskelsmerter. Den muskelsmerter kan være bankende, skyting, knivstikking, rykninger eller verkende og kan bli ytterligere forverret av søvnforstyrrelser, overveldende tretthet, depresjon, synsproblemer, dårlig konsentrasjon, hodepine og irritabel tarm syndrom.

Diabetes

Diabetes kan utløse åreforkalkning i kroppen og hindre tilstrekkelig sirkulasjon, som til slutt kan føre til muskel kramper og smertefullt å gå. Diabetes pasienter kan også utvikle diabetisk amyotrophy, en tilstand der pasienter med skadede nerver forsyninger til føtter og hender erfaring muskel nedgang rundt hoftene og skuldrene og utvikle muskelsmerter og rykninger.

Guillain-Barre syndrom

Guillain-Barre-syndrom er en sjelden tilstand der kroppens perifere nervesystemet er angrepet av sitt eget immunsystem. Denne lidelsen, som finnes i flere mennesker i Kina og Japan enn i den vestlige verden, har symptomer på muskelømhet, prikking, progressiv muskelsvakhet, akutt nevromuskulær paralyse, refleks dysfunksjon, ryggsmerter, stiv nakke, pins og nåler opplevelser og en rekke andre lokale symptomer.

Thyroid Disease

Hypertyreose og hypotyreose kan bidra til kroniske muskelsmerter. Begge disse forhold kan utfelle myopatier, sykdommer som forstyrrer muskelvev på grunn av unormale biokjemiske substanser, metabolske tilstander og inflammasjon. Hypotyreose kan skape kroniske muskelsmerter som carpal tunnel syndrom, tarsal tunnel syndrom og senebetennelse. Hypertyreose, eller Graves sykdom, kan pasienten miste muskelstyrke og tone og pådrar vanskeligheter holder gjenstander, trapper og nådde over hodene deres.

Dermatomyositt

Dermatomyositt er en sykdom som forårsaker muskelsvakhet og betennelser samt hudinflammasjon. Sykdommen, som er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, slår sakte i musklene i nakke, overarmer og ben og gradvis musklene atrofi mens permanent forkorte dem. Disse symptomene er ledsaget av en grå-røde utslett i lokaliserte områder av kroppen og en lilla hevelse rundt øynene.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

En migrene hodepine kan ødelegge dagen din - og hvis det ikke er behandlet på riktig måte, kan du fortsatt være lidelse flere dager senere. Selv om det er reseptbelagte legemidler som er tilgjengelige for å lette din smerte, noen ganger migrene svarer godt til behandlinger du kan gjøre selv, samt over-the-counter medisiner.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

•  Legg merke til de tidlige varseltegn på en migrene. Du kan legge merke til så tidlig som halv time før utbruddet av smerte som du opplever tegn på en klassisk migrene. Disse tegn er sensing en "aura" eller opplever synsforstyrrelser som flekker eller tåkesyn. Men de fleste migrene er ikke klassiske migrene. De fleste kronisk migrene er kalt "vanlige" migrene. Vanlige migrene, i motsetning til klassiske migrene, ikke begynn med synsforstyrrelser. Vanligvis starter de med en matt bankende på den ene siden av hodet. Andre symptomer kan være kvalme, brekninger, svimmelhet, forvirring og trøtthet.

Stopp hva du gjør og starte behandling. Forlate arbeidet, hvis du kan. Slippe bort fra at sosiale engasjement. Slå av datamaskinen eller TV. Catch migrene tidlig, for jo lenger du deltar i mental eller fysisk aktivitet, det er det verre sannsynlig å få. Og jo tidligere du delta på migrene og begynne å behandle den, jo mer vellykket behandling være.

medisinere din migrene med en anti-inflammatorisk over-the-counter medisiner. Noen smertestillende midler som kan hjelpe inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol, men sjekk med legen din om hvilken medisin som passer for deg. Det er også over-the-counter smertestillende midler formulert spesielt for migrene som kombinerer flere smertestillende ingredienser.

Ta ingefær kapsler. Ikke en anti-inflammatorisk, hjelper ingefær likevel med kvalme. Du kan finne ingefær hjelper spesielt hvis du opplever magesyke.

Drikk en kopp kaffe. Selv om koffein i kaffe kan til tider være en trigger som forårsaker migrene, noen ganger kan det også redusere smerten av migrene. Annet enn kaffe, motstå fristelsen til å spise eller drikke noen av de andre vanlige utløse mat, noe som kan gjøre migrene verre. Blant mulige triggere er MSG (mononatriumglutamat), sjokolade, peanøtter, sitrusfrukter, dyrkede meieriprodukter, kjøtt behandlet med natriumnitrat - inkludert pølser, kjøttpålegg og bacon - og rødvin.

Redusere betennelse ved hjelp av en eller alle av disse metodene: Påfør et kaldt omslag eller ispose til hodet, nakke og skuldre der det er smerter og ømhet. Foruten å gi umiddelbar lindring, blir dette blodet flyter vekk fra hodet. Hvis migrene er bare begynnelsen, stupe hendene og armene opp til albuene i vann så varmt som du kan godt ta det. Du kan være i stand til å avverge migrene hvis du kan få blodet flyter vekk fra hodet og inn i hendene. Alternativt kan du ta en varm, grunt bad - ikke så varm at du skålde deg selv - og lev bare underkroppen, slik at blodet flyter vekk fra hodet. Hvorfor disse behandlingene? Migrene er vaskulære hodepine som involverer ekspanderende av blodkar i hodet ditt. Når du får blodet til å flyte vekk fra hodet, du hjelpe disse blodårene returnere tilbake til det normale - og det betyr lettelser smerte.

Hvil på et sted uten støy, skarpe lys og lukter. Koble telefonen. Senk blinds. Spør resten av husstanden ikke å forstyrre deg annet enn å se på deg innimellom. Mange mennesker som lider av migrene er svært følsomme for intense lyder, lys og lukter. Hvil i minst et halvt oppreist stilling. Dette hindrer blodet rushing til ansiktet ditt og gjøre migrene verre.

Hint

  • Disse anbefalingene er kun for voksne - ikke for barn.
  • Før du prøver noen av disse behandlingene, sjekk med legen din for å være sikker på diagnosen og for å sørge for at disse behandlingene er riktig for deg.
  • Ikke overdose på noen av de over-the-counter medisiner som er nevnt ovenfor. Hvis du trenger mer enn standard dose for å behandle migrene, få en resept.
  • Gravide kvinner bør ikke ta ingefær rot pulver. Ingefær rot pulver bør ikke tas uten vann på grunn av mulig forbrenning av spiserøret.

Årsaker til kronisk migrene hodepine

Årsaker til kronisk migrene hodepine


Migrene er en fellesbetegnelse som kan gjelde for alle alvorlig hodepine som forårsaker følsomhet for lys og lyd. Kronisk migrene er en lidelse som fører til smerter i kraniet på grunn av økt fartøy og kapillærene; vanlig hodepine smerte er forårsaket av blodkar innsnevring. Smerten forbundet med kronisk migrene er ofte beskrevet som bankende, ensidig smerte, konsentrert på den ene siden av hodet. Selv om de ulike typer migrene lider under mer enn 30 millioner amerikanere har en rekke årsaker, forstå de mulige risikofaktorer går langt i å hjelpe migrene forebygging.

Migrene og Aura

Migrene med aura og migrene uten aura er de to mest utbredte kategorier av migrene. "Aura" refererer til en nevrologisk fenomen som forekommer i ca 30 minutter før intens migrene smerte. Auras kan inkludere skimrende hallusinasjoner, synstap, talevansker og svimmelhet. Bortsett fra aura, klassisk migrene symptomer inkluderer intens hodepine smerte, lysfølsomhet, kvalme og oppkast. Hodepine frie migrene er en sjelden form for migrene som forårsaker aura fenomen uten de andre klassiske migrene symptomer.

Andre typer migrene

Migrene av andre typer er klassifisert av forskjeller i symptomer. Abdominal migrene er indikert med magesmerter uten en klar fordøyelses eller gastrointestinal årsak eller lidelse. En basilaris arterie migrene fører til forstyrrelser i basilaris arterie som forsyner hjernen med oksygenrikt blod; symptomer inkluderer talevansker, svekket motorisk evne og svimmelhet. Carotidynia kan føre til hevelse som ligger rundt halsen er arteria carotis og produsere intense smerter i de nedre regioner av ansiktet, inkludert kjeven eller nakke. Oftalmoplegisk migrene smerte er konsentrert i øynene og kan produsere oppkast og synsnerven lammelser. Status migrene gir smerter i perioder som varer lenger enn 72 timer.

Hormoner

På grunn av den rollen østrogen spiller i migrene, kvinner har større risiko for å oppleve migrene symptomer enn menn. Svingninger i østrogennivået forårsaket av menstruasjonssyklusen kan øke forekomsten av migrene symptomer. Medisiner som påvirker hormonelle nivåer, for eksempel p-piller, kan føre til østrogennivået å svinge. Graviditet, overgangsalder og månedlige perioder ser størst forekomst av migrene symptomer hos kvinner. Ifølge MAGNUM, oppstår de fleste svangerskapsrelaterte migrene symptomer i første trimester av svangerskapet.

Genetikk

Migrene er genetisk basert, noe som betyr at familiehistorie er en viktig risikofaktor i å oppleve migrene. Ifølge MAGNUM, nær 38 millioner amerikanere har en genetisk tilbøyelighet til å lære mer migrene symptomer. Hvis en av foreldrene av en person lider av migrene, har den enkelte en 50 prosent sjanse for å oppleve migrene. At risikoen er ikke oppblåst av psykologiske eller miljømessige årsaker.

Andre årsaker

Stress fra karriere eller familieliv kan øke forekomsten av migrene symptomer. Overdreven sensoriske stimuli, spesielt visuelle eller auditiv (lyd), kan utløse migrene. Visse matvarer, for eksempel øl, rødvin, sjokolade, koffein og alderen oster kan øke en persons mottakelighet for migrene. Fasting eller generell underernæring kan også bidra til migrene. Andre årsaker er barometer endringer i miljøet, endringer i søvnmønster og visse medisiner.

Behandlinger

Legemidler foreskrevet for å lindre migrene faller inn i to kategorier: smertestillende medisiner og forebyggende medisiner. Smertestillende medikamenter inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), triptaner, anti-kvalme medisiner og sovetabletter. Disse stoffene blir brukt under et migreneanfall og tar sikte på å hemme symptomer som allerede finnes. Forebyggende medisiner inkluderer kardiovaskulære medikamenter, antidepressiva, anti-beslag medisiner og Botox. Disse stoffene kan bidra til å hemme forekomsten av migrene symptomer hos personer med risiko for hodepine.

Komplikasjoner

Migrene behandlinger forårsake en rekke bivirkninger. NSAIDs tatt for migrene lettelse kan forårsake magesmerter, blødninger og sår. Som kroppen bygger opp motstand mot de smertestillende medisiner, en tilstand som kalles "rebound hodepine" kan forekomme, der smertestillende medisiner selv kan utløse migrene symptomer. De som bruker høye doser av medisiner mer enn ni dager ut i måneden er i faresonen. Triptaner og visse antidepressiva kan føre til serotonin-syndrom, et overskudd av serotonin som produseres i kroppen. Denne komplikasjonen kan føre til skjelving, diaré, feber, muskelstivhet og kramper, og det kan være dødelig hvis ubehandlet.

Hva er kronisk daglig migrene?

Hva er kronisk daglig migrene?


Det finnes mange typer migrene. Som navnet antyder, kronisk daglig migrene forekommer nesten hver dag. De er også kjent som kronisk migrene, transformert migrene eller kronisk daglig hodepine.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på kronisk migrene inkluderer bankende smerter på den ene siden av hodet, kvalme og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Smertene forverres når pasienten beveger seg.

Diagnose

The Mayo Clinic bemerker også at for migrene å bli diagnostisert som kronisk, de trenger å skje 15 eller flere dager i måneden i minst tre måneder på rad.

Misforståelse

En pasient trenger ikke å oppleve en aura før hodet smerte begynner. Auras er visuelle hallusinasjoner eller lyder som er forestilt seg.

Medisiner

Ifølge National Headache Foundation, kronisk migrene medisiner inkluderer smertestillende og en daglig forebyggende medisin som blodtrykk medisiner, antidepressiva eller antiepileptika.

Ekspertråd

The National Headache Foundation anbefaler også pasienten holde en migrene journal for å identifisere eventuelle kjemikalier, matvarer eller stressfaktorer som kan utløse et migreneanfall.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom der lungene er skadet, noe som gjør det vanskelig å puste. Med KOLS er det vanskelig å få luft inn og ut fordi rørene som frakter luft i ut av lungene er delvis obstructed.Cigarette røyking er den vanligste årsaken til kols. Puste i andre typer irritanter, for eksempel forurensning, støv eller kjemikalier, kan også forårsake eller bidra til KOLS.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

•  Slutte å røyke. Pasienter som fortsetter å røyke har en raskere forverring i lungefunksjon enn de som sluttet. Ikke røyke vil også bremse utviklingen av sykdommen. Når en person har sluttet å røyke, bør personen unngå å være rundt røykere og forurenset luft. Røyking og forurenset luft kan irritere lungene.

•  Ta medisin. En lege kan forskrive bronkodilaterende legemidler. Bronchodilators slappe av musklene som omgir puste rør og utvide dem, slik at flytrafikken inn og ut lettere. En lege kan også foreskrive legemidler som kalles kortikosteroider, som reduserer hevelse i øvre luftrørene. En lege kan også foreskrive medisin som skal leveres gjennom en oppmålt-dose inhalator (MDI) eller en tørr pulver inhalator (DPI), hvori medisinen er leveres til lungene som en spray, tåke eller fint pulver.

•  Tren regelmessig. Folk kan tro at trening vil bare føre til en kortpustethet. Dette er usanne. Trene vil forbedre en persons pusteevne. Det vil styrke brystmusklene og redusere kortpustethet.

få vaksinert. Å ha influensa kan være skadelig for lungene og forårsake alvorlige problemer hos personer med KOLS. En influensavaksine bør tas hvert år. Det vil redusere sjansene for å få influensa. En person bør også få en pneumokokkvaksine. Vaksinen vil hindre personen fra å få lungebetennelse og KOLS komplikasjoner.

Har kirurgi. For personer med alvorlig KOLS, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgi er for folk som ikke har hatt forbedringer fra å ta medisin og mesteparten av tiden har en svært vanskelig tid puste. Det er to typer av kirurgi. En er Bullektomi. I denne fremgangsmåten, leger fjerne ett eller flere svært store luftblærer fra lungene. De luftrom kan bli så store at de forstyrrer puste. Den andre operasjonen er lungevolumreduksjon kirurgi. I denne fremgangsmåten, kirurger fjerne deler av skadet vev fra lungene.

Hint

  • Hoste er svært viktig i å rydde lungene. Det er noe en person med KOLS bør gjøre hver dag. Personen kan lære fra en lege hvordan å tømme lungene for slim med to eller tre hoste.
  • Lære å puste riktig er en annen svært viktig lærdom for personer med KOLS. En person bør se en lege for dype pusteteknikker.
  • En lungetransplantasjon kan være nødvendig for noen mennesker med svært alvorlig KOLS.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse påvirker millioner av mennesker årlig. Tilstanden kan være forårsaket av mange forskjellige ting som infeksjoner og mugg, sopp og allergier, og selv fysiske attributter som for eksempel en merkelig septum. Det er egentlig ganske enkelt å finne ut om du har kronisk bihulebetennelse når du vet hva du skal se etter.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Hvordan vet jeg om du har kronisk bihulebetennelse

•  Først må du vite at bihulebetennelse er en tilstand som forårsaker betennelse i slimhinnene i bihulene. Betennelsen fører deretter væske buildup som blokkerer sinus hulrom og hindrer normal slim drenering.

•  Deretter må du finne ut om de symptomene du opplever er virkelig bihulebetennelse. Noen av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine, pustevansker gjennom nesen, sammen med smerter i ansiktet og bak øynene. Disse er ofte ledsaget av gul eller grønnlig drenering fra nesen og ned i halsen din. Uten behandling drenering vil tilfellet en sår hals og hoste. Du kan også oppleve smerter i kjeven, tenner og ører. Noen mennesker har også kvalme forbundet med sinus drenering. Du kan også legge merke til at du er trøtt lett på grunn av puste trøbbel.

Hvis du har disse symptomene i mer enn tre måneder rett, eller de holder reoccurring selv med behandling, da har du kronisk bihulebetennelse.

Hint

  • Bo innendørs i de tidlige morgentimene vil hjelpe med allergi. Prøv en neti pott.
  • Alltid oppsøke lege hvis tilstanden vedvarer. Sjekk med legen din før du tar over skranke medisiner hvis du er på reseptbelagte medisiner.

Om Kronisk Munntørrhet

Om Kronisk Munntørrhet


Spytt er en viktig ingrediens i å opprettholde normal funksjon av din munn, svelg og selv tenner. Kronisk tørr munn, offisielt kjent i det medisinske feltet som Xerostomia, kan føre til mange alvorlige problemer i tillegg bare mindre irritasjon eller problemer med å tygge på grunn av mangel på lett flytende væske i munnen.

Funksjon

Spytt er produsert av tre kjertler som ligger i munnen, og består nesten utelukkende av vann. De gjenværende partier av spytt er laget av proteiner og enzymer. Spytt strømmer gjennom munnen og halsen for å holde tenner, tunge og kinn fri for gjenstander som kan utvikle skadelige bakterier. Kronisk munntørrhet reduserer eller helt stanser produksjonen av spytt i munnen periodisk i løpet av dagen og over en lang tidsperiode.

Funksjoner

Enzymene i spytt gir samme nytte for din munn at antistoffer sørge for blodet ditt. Spytt senker nivået av surhet i plakk som bygger seg opp i munnen for å forsinke den naturlige råtnende prosessen med tennene. Det senker også sjansen for at du vil få en infeksjon i munnen ved å ødelegge fremmede bakterier eller mikrober. Den flytende konsistens av spytt hjelpemidler også i fordøyelsen av mat. Munntørrhet hindrer spytt fra å utføre sine tiltenkte funksjoner og øker sjansene for at du vil utvikle sykdom eller få hull i tennene.

Identifikasjon

Du kan fortelle om du lider av kronisk tørr munn ved å se etter spesifikke symptomer. De vanligste symptomene er en hyppig brennende følelse på tungen, til sår på kinnene eller tungen, rask utvikling av tannråte eller hulrom, dårlig ånde som gjenstår selv etter børsting, manglende evne til å smake mat og problemer med å svelge mat.

Betraktninger

Kronisk tørr munn kan være et tegn på mye mer alvorlige problemer som diabetes, Sjøgrens syndrom, skade på spyttkjertlene eller skade på nerveendene fra et slag mot hodet. Skade på spyttkjertlene kan forårsake permanent tørr munn, hvilke ingen medisiner er i stand til å herde. Hundrevis av forskjellige reseptbelagte medisiner føre til munntørrhet som bivirkning, så bør du kontakte legen din hvis du utvikler tilstanden etter å ha blitt foreskrevet et nytt legemiddel.

Forebygging / løsning

Redusere sannsynligheten for å anskaffe kronisk tørr munn ved å pusse tennene tre ganger om dagen og redusere mengden av koffein og sukker du inntaket, som disse stoffene kan skade spytt kjertler. Du kan holde spytt renne når du opplever tørr munn ved å holde en sukkerfri harde drops i munnen eller ved å blande natron i vann og gurgle blandingen noen få timer. Urte kosttilskudd som goldenseal rapporteres å være i stand til å hjelpe i spyttproduksjon, men de har ikke blitt godkjent av FDA, så deres effektivitet ikke kan garanteres.

Hjernehinnebetennelse symptomer hos barn

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker membraner rundt hjernen og ryggmargen til å hovne opp. Bakteriell meningitt er den mest alvorlige formen for hjernehinnebetennelse, og det kan være livstruende. Viral meningitt er mer vanlig og er ikke så alvorlig som det bakterielle versjonen. Begge former for hjernehinnebetennelse kan presentere influensalignende symptomer hos barn.

Fever

Meningitt kan forårsake høy feber hos barn. En feber er vanligvis en av de første merkbare symptomer på hjernehinnebetennelse før de mer alvorlige symptomer.

Hodepine og lysfølsomhet

Barn med hjernehinnebetennelse kan klage over en svært alvorlig hodepine som ikke går bort. Deres øyne kan også være mer følsomme for lys enn normalt.

Stiv nakke

En stiv nakke er en av de klassiske symptomene på hjernehinnebetennelse og bør tas svært alvorlig. Dette symptomet er mest vanlig hos eldre barn. Et barn med hjernehinnebetennelse kan føle en god del smerter i nakken når han slipper hodet mot brystet hans.

Utslett

Meningitt kan også føre til utslett på kroppen og føre til hyppige kløe hos barn.

Hos spedbarn

Spedbarn med hjernehinnebetennelse har ulike symptomer enn eldre barn. Deres symptomer er mer sannsynlig å inkludere apati, manglende respons, en stiv nakke eller gulsott.

Årsaker til kronisk magesmerter

Kronisk magesmerter kan føre deg til å være i en evig tilstand av ubehag og angst. Årsakene til kronisk magesmerter er varierte, og inkluderer lidelser og infeksjoner i fordøyelsessystemet, kjønnsorganer og urinveier. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om årsakene til kronisk magesmerter.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan føre til at du har kroniske smerter i øvre del av magen, og kan bli verre etter å ha spist og samtidig legge ned.

IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan føre til at du har kroniske magesmerter, magekramper og forstoppelse som veksler med diaré.

Gallestein

Kroniske smerter i øvre del av magen som er ledsaget av kvalme og kronisk fordøyelsesbesvær kan være et resultat av gallestein, som krever rask legehjelp.

Divertikulitt

Divertikulitt er en kronisk betennelse i små områder av tarmen, og kan føre til kroniske magesmerter og problemer med å fordøye visse typer matvarer.

PID

Bekkeninfeksjon (PID) kan føre til kroniske smerter i nedre del av magen og bekkenet hos kvinner, og er forårsaket av infeksjoner i det reproduktive systemet.

Endometriose

Kvinner med kroniske underlivssmerter kan ha endometriose, en sykdom i slimhinnen i livmoren.

Urinveisinfeksjoner

En urinveisinfeksjon kan gi smerter i nedre del av magen, og kan være kronisk hvis infeksjonen står ubehandlet.

Hvordan er kronisk bronkitt diagnostisert?

Pulmonary Function Test

Den første testen vil du vanligvis gå gjennom for å avgjøre hvorvidt du har kronisk bronkitt, som regnes som en kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungefunksjonstest. Denne type test avslører den totale funksjon av luftveiene ved å måle hvor mye luft lungene dine kan holde og puster ut. Når du deltar i en lungefunksjon test, vil du bli koblet opp til et spirometer som du vil blåse luft. Du kan bli bedt om å ta denne testen en rekke ganger under ett besøk for å måle funksjon av luftveiene ved hvile og ved stress (som i hovedsak er fysisk anstrengelse).

Undersøkelse av Sputum

En annen test en lege kan bruke til å diagnostisere kronisk bronkitt ville være å teste oppspytt, som er essensielt slim eller slim fra luftveiene. Dette er i stor grad brukt til å utelukke visse sykdommer slik at det kan være lettere for legen å avgjøre hvorvidt du har kronisk bronkitt. Når prøven er tatt, blir den sendt til et laboratorium, slik at cellene i sputum kan analyseres, og årsaken til tilstand kan etableres.

Blood Gas Analysis

For å fastslå hvordan luftveiene fungerer, kan en lege også bestemme seg for å bruke blodgassanalyse for å diagnostisere tilstanden. Mye som undersøkelse av sputum, tas en prøve som vil bli sendt til et laboratorium for å måle både oksygen og karbondioksid. Ved å måle disse to gassene, kan det indikere om luftveiene er tilstrekkelig å få oksygen inn i kroppen din, så vel som tilstrekkelig å fjerne karbondioksid fra blodet.

CT Scan

Noen ganger vil en lege ansette bruk av en CT-skanning, som i siste instans er en mer omfattende røntgenstråle, for å hjelpe i en diagnose. For det meste, vil denne type av test brukes med emfysem, COPD en annen, men kan brukes for å bidra til å etablere og å overvåke tilstanden av kronisk bronkitt.

Kroniske gjær infeksjon symptomer

Gjær infeksjoner, også kalt candidiasis eller moniliasis er forårsaket av en sopp som heter Candida albicans og kan oppstå hvor som helst på eller i kroppen din som er varm, fuktig og holdt dekket eller mørk. Menn, kvinner og barn i alle aldre kan ha gjær infeksjoner, og noen mennesker kan oppleve symptomer på hyppige eller kroniske gjær infeksjoner. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, symptomer på kronisk gjær infeksjoner avhenger av hvor infeksjonen er lokalisert og inkluderer smerte og kløe.

Hudforandringer

Gjær infeksjoner i genital områder, munn eller på brystvortene dine bryster kan forårsake vedvarende hevelse, rødhet og intens kløe i huden din.

Pain

Kroniske gjær infeksjoner i skjeden og kjønnsorganene kan føre til langvarig smerte, spesielt fra friksjon forårsaket av samleie eller skrubbe huden din mens du bader.

Seksuelle Effects

Kvinner med kroniske vaginal gjær infeksjoner kan oppleve en uvanlig mengde utflod, en ubehagelig vaginal lukt, og hevelse som gjør bruk av en tampong eller å ha vaginal sex vanskelig.

Fordøyelses effekter

Babyer og voksne med kroniske muntlig gjær infeksjoner kan ha smertefullt og vanskelig å svelge som følge av hevelse av tungen og betennelse i halsen og spiserøret.

Vekttap

Vekttap kan føre til kroniske infeksjoner i fordøyelsessystemet på grunn av en problemer med å spise og drikke, og kan være et alvorlig helseproblem for babyer og små barn.

Blod Infeksjoner

Hvis soppen kommer inn i blodet, kan kroniske gjær infeksjoner spres gjennom hele kroppen. Uten akutt medisinsk behandling, kan dette være en livstruende tilstand.

Hva fører til en kronisk tett nese?

Hva fører til en kronisk tett nese?


En tett nese kan være et irritasjonsmoment når du har forkjølelse eller influensa, men når drypp og sniffing ser ikke ut til å forsvinne, kan det være en annen underliggende årsak. Finne årsaken til tett nese er første skritt i å finne lettelse.

Høysnue

Høysnue er trolig en av de vanligste årsakene til en kronisk tett nese. Det er den vanligste allergien at mange mennesker får under visse tider av året når pollen teller i luften er spesielt høy. Tilbringe mye tid utendørs og sove med åpne vinduer kan bidra til problemet. Mange foreskrevet og over-the-counter medisiner er tilgjengelig som kan lette symptomer.

Andre Allergier

I mange mennesker, enkle allergier har skylden for en kronisk tett nese. Dette er ofte problemet når allergier kjøre i familien. Situasjonen kan bli verre om vinteren, når mer tid tilbringes innendørs rundt kjæledyr og støv. Allergi kan også føre til forkjølelse å vare lenger og være mer alvorlig, og de øker sjansene for en kald snu til en bihulebetennelse. Det er mange allergitester tilgjengelige for å bestemme hva slags allergi pasienten har. Resultatene av testen kan hjelpe legen anbefale et kurs i behandling, enten det er et medikament eller eliminering av irriterende.

Røyking

Sigarettrøyk er ofte den skyldige i en kronisk rennende nese. Personen med problemet ikke engang nødvendigvis å være røyker. Folk som bor i samme hus som en røyker er utsatt for passiv røyking og kan høste konsekvensene. Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, som har underutviklet nesegangene er lett tett og irritert. Den beste måten å unngå tett nese på grunn av passiv røyking er å begrense røyking til utendørs.

Bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand der sinus ubehag og irritasjon varer i lange perioder av gangen på grunn av bakterie-og soppinfeksjoner og andre årsaker. En bakterieinfeksjon er mye mer vanlig, og kan vanligvis behandles med antibiotika.

Nasal Polypper

Nesepolypper er små godartede vekster vev inne i nesehulen. De kan vokse i klynger og forårsake en myriade av irriterende helseproblemer som hodepine, snorking, pusteproblemer og kronisk stuffiness. Denne tilstanden i mer vanlig hos voksne over 40 år og kan være ledsaget av andre forhold som søvnapné, cystisk fibrose, bihulebetennelse og astma.

Airborne Fungus

Hirohito Kita, MD, av Mayo Clinic gjennomført en studie for å teste effekten av luftbåren sopp på mennesker med kronisk nasal stuffiness. Resultatene av studien fant at visse folks immunforsvar reagerte negativt på soppen. Disse menneskene var de som viste nasal stuffiness. Nitti prosent av deltakerne i studien viste et bestemt svar på en sopp som heter Alternaria. En annen sopp som heter cladosporium forårsaket lignende svar. Disse typer sopp er funnet over hele USA, og kan være en viktig årsak i mange pasienter med uforklarlig kronisk stuffiness. Denne oppdagelsen kan hjelpe forskere med å finne en behandling for problemet.