Digidexo.com

blodlater plakk

Hva er årsaken til Artery Plakk?

Hva er årsaken til Artery Plakk?


Koronar hjertesykdom er et begrep som brukes for å beskrive mange hjerte-relaterte forhold. En av disse er blokkerte arterier, en tilstand hvor veggene i en arterie som er blitt blokkert med plakk. Det er ulike årsaker til arterie plakk og måter å forebygge tilstanden.

Hva er Artery Plakk?

Artery plaque består av flere stoffer som finnes i blodet, blant annet fett, kolesterol, celleavfall, fibrin og kalsium. Disse materialene bygges opp langs blodårene for å danne plakk. Plakk innsnevrer arteriene og kan til slutt blokkere dem.

Artery Plakk Årsaker

Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, begynner plakk i arteriene med skade på arteriene. Faktorer slik som høyt blodtrykk, røyking, store mengder av visse fettsyrer, kolesterol og sukker i blodet kan skade veggene av arteriene.
For å reparere skaden, er fettvevet sluppet å hjelpe starte reparasjonsprosessen. Som svar på buildup langs veggene, kan arteriene utskille mer stoffer for å legge til plakk, ytterligere tilstopping arterien.

Effekter

Det er flere farer forbundet med plakk i arteriene. Plakk i blodårene som frakter blod til hjertet kan føre til smal og til slutt blokkere arteriene, som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag.
Hvis plakk bygger seg opp i halspulsårene, som forsyner hjernen, kan blodstrømmen til hjernen bli redusert og føre til slag.
En tredje tilstand forårsaket av plakk i arteriene er perifer karsykdom. Når blodkarene i bena bli begrenset eller blokkert, kan du oppleve smerter, nummenhet eller infeksjoner i bein og føtter.

Symptomer på plakk

Du vet kanskje ikke blodårene dine er blokkert er tilstoppet med plakett til oppstå en store helsemessige problemer, slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Se for symptomene.
Kortpustethet, brystsmerter, kvalme, svimmelhet og hjertebank kan være tegn på koronar hjertesykdom. Tette carotis kan gi symptomer som svakhet eller nummenhet på en side av kroppen, utydelig av ord, tap av synet på et øye eller manglende evne til å bevege en arm eller et ben.
Plakk i perifere arterier kan være preget av smerter i et ben, langsom helbredelse av skader i føtter, koldbrann og kalde føtter.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan være den beste måten å unngå arterie plakk eller for å holde mer oppstår. Dette inkluderer trene regelmessig, spise en balansert diett lav på mettet fett og kolesterol, opprettholde en sunn kroppsvekt og unngå stress.
I noen tilfeller kan medikament være nødvendig å bidra til å senke kolesterol og lavere blodtrykk. Aspirin og andre blod tynning medikamenter kan også brukes til å redusere dannelse av størknet blod.
Kirurgiske prosedyrer kan være nødvendig å fjerne blokkerte arterier. Stent, bypass-kirurgi eller ballongangioplastikk kan være nødvendig for å forhindre hjerteanfall eller slag.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut av arteria vertebralis

Vertebralis arterier arbeide med carotis å levere blod til hodet. Plassert mot baksiden av halsen, løper de gjennom ryggraden og inn i hjernen, hvor de virker som den primære kilde av blod i hjernestammen. Vertebrale arterier kan bli blokkert av opphopning av fettstoffer rester eller plakk langs arterieveggene. Denne tilstanden er kjent som aterosklerose. Hvis den forblir ubehandlet, vil plakk fortsette å vokse, som begrenser blodstrømmen til hjernen og øker risikoen for slag og hjerteinfarkt.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut av arteria vertebralis

Endre din diett. Arteriell plakk er skapt av en diett høy i mettet fett, triglyserider og kolesterol. Ta alle mulige skritt for å fjerne disse elementene fra ditt vanlige kosthold. Velg en lav-fett, høyt fiber diett som inneholder 8 til 10 porsjoner med frukt og grønnsaker inn i menyen din.

Spis havregryn. Havre inneholder avenanthramides. Disse kjemiske forbindelser reduserer muligheten for plakkdannende materialer til å feste til arterieveggene. For best resultat, spise minst en servering per dag i minst 12 uker.

Ta hvitløk kapsler eller legge mer hvitløk til måltider. Ifølge nyere studier utført i Tyskland, tar 900 mg av hvitløk hver dag kan redusere arteriell plakk med opptil 18 prosent. Hvitløk inneholder allicin, som stopper dannelse av plakk-forårsaker celler og bidrar til å fjerne de som allerede er etablert. I USA, er den nåværende anbefalte dosen 500mg.

Bruk cayenne pepper etter sesongen dine matvarer. Cayenne inneholder capsaicin, den ingrediensen som gir pepper sin karakteristiske varme. Hyppig inntak av chilipepper som cayenne kan bidra til å redusere kolesterol og arteriell plakk fra blodet. Det hjelper også til å hindre dannelsen av blodpropper ved å nedslående overflaten adhesjon av fettceller, både til hverandre og til de blodkar.

Få mer mosjon. Engasjere seg i noen form for kardiovaskulær trening i minst 30 minutter hver dag. Hvis du er ute av form, start med å gå. Når du kan godt gå i 60 minutter, kan du prøve noe litt mer utfordrende, som sykkel-riding, jogging, svømming eller dans. Trening øker blodsirkulasjonen, noe som bidrar til å løsne plakk og forbedre kondisjon av det kardiovaskulære systemet.

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene


Våre arterier fører blod og næringsstoffer i hele kroppen vår. Inne i blodet er stoffer som for eksempel fett, kalsium og kolesterol, noe som utgjør plakk. Plakk fester seg til veggene i blodårene og fører til en tilstand som kalles aterosklerose, som er en innsnevring eller tilstopping av blodårene. Visse aktiviteter som å spise riktig, regelmessig mosjon og tar medisiner kan bidra til å rense plakk og kalsium fra blodårene.

Hvordan du rengjør plakk og kalsium ut av blodårene

•  Spis en diett rik på frukt og grønne grønnsaker og omega 3 fettsyrer. Omega-3-fettsyrer finnes i fisk som for eksempel tunfisk og laks. Begrense eller unngå trans-fatty eller mettet fett som stekt mat.

Øvelse daglig i minst 20 til 30 minutter. Ta trappen i stedet for heisen, gå på pausene på jobb eller gjør verksted eller hagearbeid kan alle legge opp til din daglige øvelse diett uten å måtte sette av en egen øvelse rutine.

•  Slutte å røyke. Røyking bidrar til overmål plakk i blodårene, noe som kan resultere i tilstoppede arterier.

Senk stressnivået ditt. Stress kan bidra til høyere nivåer av plakk og kalsium i arteriene. Lytt til velvære bånd, ta rolige spaserturer, sitte på verandaen og nyte naturen, ta opp en ny hobby som omsorg for innendørs blomster, strikke eller lese en morsom bok.

Ta noen medisiner legen råder å fjerne overflødig plakk og kalsium fra arteriene. Kolesterol medisiner kan reversere LDL, eller dårlig kolesterol, som bygger seg opp i blodårene dine. Høyt blodtrykk medisiner kan også bidra til å redusere fett bygge opp på blodårene.

Snakk med legen din om en angioplastikk hvis legen din anbefaler prosedyren for å hjelpe til med blokkering fra plakk og kalkavleiringer. En angioplasti omfatter et tynt rør som er satt inn blokkerte arterier med ledninger gjennom røret og en deflatert ballong festet til enden av ledningen. Ballongen er oppblåst på det området av blokkeringen, klemme på fettavleiringer mot blodåreveggen, og en stent er på plass for å holde arterien åpen.

Hva er Randall Plakk?

Hva er Randall Plakk?


Hvis du noen gang har passert en nyrestein, kan du forbanner den dagen du noensinne hørt om Randall plaketter, forløperen for mange som lider av denne smertefulle sykdom. Selv om disse forkalkede avleiringer kan reduseres gjennom målrettet behandling forskerne fortsatt ikke er sikker på hva som forårsaker dem til å danne i første omgang.

Discovery

En amerikansk urolog ved navn Alexander Randall oppdaget disse forkalkede avleiringer i begynnelsen av det 20. århundre. Forming i hovedsak på toppen av papillær region av nyrene, kan disse tan-farget vekst av bløtvev strekker seg godt inn i kroppen av nyrene, så vel. Selv om forskere er enige om at disse Randall plaketter i stor grad bidra til dannelsen av steiner i urinveiene, er historien om deres skapelse fortsatt uskrevet.

Plassering og sammensetning

Denne sub-papilla område av nyrene, hvor den Randall plakk dannes, tjener som et førsteklasses sted for krystallisering av kalsium inn i et materiale som er kjent som "kullsyre apatitt", som inneholder både kalsiumfosfat og kalsiumkarbonat. Selv om legene kan identifisere dette materialet under endoskopisk kirurgi, samt med en X-ray, siterer Medcyclopaedia en CT scan som den mest nøyaktige metoden for å identifisere Randall plakk.

Hvordan de passer inn i

Hypertensjon i familien er den eneste betingelsen som jevnlig følger dannelsen av Randall plaketter, sier Medcyclopaedia. Når stede i unormale mengder, gir materialet en kjemisk grobunn for råvarene som utgjør en nyrestein. Studier viser at forhøyede nivåer av den "amorfe kullsyreholdig kalsiumfosfat» (ACCP) kan resultere fra en overdreven grad av kalsium eller en høy pH-verdi, spesielt i unge barn, selv om disse funnene er mangelfulle på dette tidspunktet.

No Cure

En genetisk predisposisjon for å utvikle høye nivåer av Randall plaketter betyr at om du får en nyre stein kan avhenge bare på om det går i familien din. Men legene anbefaler ulike næringsstoffer som har vist seg å stymie utviklingen av steiner. Ifølge National Institutes of Health, drikke minst to liter vann daglig kan bidra til å holde ACCP nivåer mindre konsentrert. Og selv om inntak av kalsium i naturlig form som melk har ikke vist noen korrelasjon til kalsium stein generasjon, ingeskalsiumtilskudd i tablettform har vist denne type korrelasjon.

Hva som forårsaker plakk i blodårene?

Plakk i blodårene dine er en medisinsk tilstand også kalt åreforkalkning, som er forebygges og behandles. Å ha plakk i blodårene dine setter deg på et høyere risiko for sykdommer, inkludert sirkulasjonsforstyrrelser, hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til plakk i blodårene dine inkluderer kosttilskudd og personlige vaner.

Blood Pressure

Hvis blodtrykket ditt er større enn det ideelle nivået av 120/80 mm / Hg, kan blodårene dine utvikle plakk raskere enn hvis du hadde normalt blodtrykk.

Diabetes

Type 2 diabetes kan føre til at blodårene til å bli betent, noe som kan gjøre det lettere for plakk å holde seg til innsiden av dem og bygge opp.

Diet

Hvis du spiser en diett som er høy i kolesterol, spesielt "dårlig" kolesterol (low-density lipoprotein), kan overflødig kolesterol i blodet føre til en økning av plakk i blodårene dine.

Genetikk

Hvis du har et nært familiemedlem som en forelder, besteforelder eller søsken med aterosklerose, er du mer utsatt for å utvikle denne tilstanden også.

Overvekt

Å være overvektig, spesielt hvis du er også inaktive, kan forårsake plakk å bygge opp i blodårene dine på grunn av en større mengde blod i kroppen din.

Røyking

Den nikotin du inhalerer når røyke tobakk kan skade blodårene dine, samt begrense dem, slik at plakk å bygge opp og potensielt blokkere en arterie.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Arterier tilstoppet av plakk resultat i det som kalles aterosklerose. Tilstanden er farlig fordi det bremser eller nesten stopper flyten av oksygen i hele kroppen. Fordi det begynner langsomt, kan den forbli i den arterielle foring uten ytterligere progresjon i årevis. Men, forhøyet blodtrykk, dårlige kolesterolet, og ubalanse i triglyserider - sammen med feil kosthold, drikker eller røyker - kan akselerere sin vekst, noe som kan resultere i pauser eller brudd som fører til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det finnes måter; imidlertid at enkeltpersoner kan redusere tilstoppede arterier.

Hvordan redusere plakk i arteriene

Forsknings Åreforkalkning for en bedre forståelse av tilstanden. De fleste som lider av det påvirkes først og fremst i hjertet eller hjernen. Også lære symptomene som ofte følger med tilstanden. Disse inkluderer angina, bevisstløshet endring i synet (uskarpt, grått, eller tapt helt), svelgeproblemer, svimmelhet, besvimelse, fuge tilstand, mangel på energi, hukommelsestap, nummenhet eller smerter i ekstremiteter, lammelser, kjeve smerter relatert til kjente komplikasjoner og problemer med å puste.

Gjør nødvendige endringer i livsstil. Hvis arteriene blir tilstoppet i hjernen, kan slike endringer bety forskjellen mellom liv og død. Hvis de forekommer i hjertet, kan de absolutt være livstruende hvis de ikke blir behandlet med en gang. Spis en sunn diett som er lav i kolesterol og sukker. Trener regelmessig; minst fire ganger i uken, i 45 minutter hver gang. Slutte å drikke, bruke noen rekreasjon narkotika eller røyking.

Lag en legetime for å få en riktig diagnose. Han kan kreve medisinske tester for å utelukke eller bekrefte åreforkalkning. Disse kan omfatte en eller flere av følgende: CAT scan, kjemisk stress test, ekkokardiogram, elektrokardiogram, eller PET scan. Testresultatene kan påvirke hvilke av følgende trinn er også anbefalt.

Ta noen foreskrevet medisiner nøyaktig som anvist. Slike medisiner er sannsynlig å være rettet mot å bistå sunn blodstrøm gjennom kroppen. Dette kan omfatte aspirin, betablokkere, blodfortynnende, kalsiumkanalblokkere, eller nitroglyserin.

Send til angioplastikk hvis det er nødvendig for å se blodårene i hjertet. I denne fremgangsmåten, blir en ledning settes inn i lyske-området opp i hjertet. Over toppen ledningen lede et tynt kateter med en ballong på enden er gjenget inn i det samme området. Deretter ballongen er blåst opp for å tvinge plakk å flate ut mot arterieveggen, å redusere mengden av plakk og å avskjære en kanal for ytterligere blodstrømmen.

tillater en eller flere stenter for å settes inn i hjertet. En stent er et lite rør formet enhet som settes inn i det berørte arterie. Neste ballongen er blåst opp for å åpne stenten for å tillate den til å samsvare med arterieveggen. Dette bidrar til å hindre vegg kollaps samtidig redusere plakk og øker blodtilførselen ..

Finn ut om en atherektomi er tilrådelig. Denne fremgangsmåten setter inn et kateter med en liten drill på enden. Det er satt mye på samme måte som angioplasti er utført. Når boret er på plass, blir den slått på for å fjerne plakk i fine lag bort fra arterieveggen. Resultatet er mindre plakk og bedre blodstrøm.

Spør om laser ablasjon. Lignende i naturen til artherectomy, denne prosedyren setter inn en fiberoptisk sonde inn i blokkert arterie å ødelegge plakk ved å brenne det med laserpresisjon. Selv om denne prosessen er vanligvis gjort bare for å utvide arterie nok til å tillate innføring av et kateter og ballong, hos noen mennesker, har det arbeidet tilstrekkelig til midlertidig å minske plakkvekst og øke blodstrømmen.

Prøv PTMR (perkutan transmyocardial revacularization). Denne prosedyren er vanligvis reservert for de som har prøvd andre prosedyrer som trinn 5 til 8 ovenfor med mislykkede resultater. Ved hjelp av det samme benet inngangsside, er et kateter satt direkte inn i hjertet. Da en laserstråle er rettet for å brenne små hull inn i muskelen til å skape nye kanaler for blodstrømmen.

Send til en koronar bypass. For denne fremgangsmåten en eller flere arterier er fjernet fra andre områder av kroppen ikke påvirket av aterosklerose. De blir deretter substituert for skadede arterier for å danne et omløp ved reruting blodstrøm. Noen ganger mer enn én bypass er nødvendig for å gi kroppen med tilstrekkelig arteriell blodstrøm og redusert arterielt plakk.

Hint

  • Senke kolesterol kan redusere sjansene for plakk.
  • Hvis du har mistanke om hjerneslag, rapporten til en legevakt så raskt som mulig. Noen slag kan angres hvis de prosedyren utføres i løpet av 45 minutter til en time. Når kroppen er såret eller skadet, ta deg tid til å gro skikkelig slik at betennelsen er mindre sannsynlighet for å bygge i allerede skadede arterielle områder. Plakk kan bryte vekk fra veggen og blande med blodplater for å danne farlige blodpropper, som kan skade arterien videre eller forårsake skade der ingen eksisterte før. Plakk som bryter kan være minutiøst liten eller stor nok til raskt å blokkere en arterie, forårsaker umiddelbar nød.

Hvordan Reverse Artery Plakk

Blodårene dine er tykke blodårer som bringer oksygen og viktige næringsstoffer fra hjertet til resten av kroppen din. Sunn arterier er fleksibel og elastisk. Når blodårene dine mister sin elastisitet og bli hard, det er medisinsk kalt arteriosklerose. Denne tilstanden kan hindre blodstrømmen. Arteriosklerose er forårsaket av plakk som bygger seg opp i de indre eller ytre veggene i blodårene dine. Arteriell plakk er en hoven, gul substans dannet fra fett som samler seg over tid, vanligvis på grunn av et usunt kosthold og livsstil. Hvis venstre ubehandlet, kan arteriell plakk føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Reverse arteriell plakk i blodårene dine er meget mulig ved å bruke alle metodene nedenfor.

Hvordan Reverse Artery Plakk

•  Slutte å røyke og holde seg borte fra passiv røyking. Tobakk inneholder nikotin, som kan forårsake plakk å akkumulere og innsnevre blodårene dine. Nikotin kan også senke blod din evne til å holde oksygen og øke risikoen for blodpropp dannelse.

Reduser dine nivåer av kolesterol hvis de er høye. Spise mat som er lav i fett samt høy i fiber vil hjelpe. Nøtter, epler, havrekli og bønner vil bistå i å senke kolesterolet.

Gjør yoga øvelser hver dag. Yoga kan forbedre blodsirkulasjonen, styrke ditt hjerte og forbedre din evne til å gjøre andre fysiske øvelser. Ta kontakt med en kvalifisert yoga instruktør for å lære om yoga øvelser som er spesifikke for å forebygge hjertesykdom.

Legg hvitløk til kosthold hver dag. Hvitløk er en ledende urt som brukes ved herbologists for forebygging og behandling av arteriell plaque. Hvitløk inneholder den potente sammensatte allicin, som hindrer plakk fra å bygge opp i blodårene dine. Legg hvitløk til dine retter hver dag. Du kan også ta en hvitløk supplement. Anbefalt dosering er én 500 mg tablett en gang daglig.

Gjør høye effekt øvelser daglig. Får nok mosjon kan forhindre plakk fra samler i blodårene dine ved å fremskynde blodsirkulasjonen. High Impact øvelser inkluderer aerobic, løping og svømming. Trener minst en time hver dag.

Hint

  • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på noen form for selv-behandling for hjertesykdom og starter et treningsprogram.

Hva er Artery Plakk?

Plakk kan begynne å bygge opp i arteriene fra sent i barndommen, men symptomer på tilstoppede arterier vanligvis ikke vises før sent middelaldrende eller gammel alder. Symptomene på plakk i blodårene varierer avhengig av hvor tett arterie ligger i kroppen.

Den Artery

Arteriene utfører den viktige funksjon med å bære oksygenrikt blod gjennom kroppen. En arterie er en blodåre som er delt i tre lag, et ytre lag av vevet med en midtre muskelsjikt og et indre lag av epitelceller. Dette indre lag av celler gir en glatt vegg som tillater blodet å strømme. Den muskulær midtre delen av arterien hjelper hjertepumpe blod ved å utvide arterie som det fylles med blod. Som hjertet slapper av, blod kontrakter presser blodet videre gjennom kroppen.

Plakk

En substans som kalles plakk kan bygge seg opp på de indre vegger av den arterie som forårsaker blokkering som ikke tillater blod å strømme lett gjennom. Plakk består av en rekke stoffer, inkludert kalsium, fett, kolesterol og celleavfall. Legemet kan også hjelpe til oppbygging av plakk utilsiktet når celler i blodårene formere og utskille stoffene som kan bli absorbert inn i arteriell plaque.

Aterosklerose

Tilstanden kalles aterosklerose forårsaker blodårene til å begrense og herde stammeformen skade arterieveggen. Skade på arterieveggen, kan det føre danne en rekke faktorer, inkludert høye nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol. LDL-kolesterol er en vesentlig årsak til atherosklerose. Høyt blodtrykk bidrar også til plakk, øker hastigheten som arterier herde. Sigarettrøyking øker hastigheten som arteriene tette i hjertet, bena og kroppens største arterie, aorta.

Farene for arterielle plakk

Koronar hjertesykdom, som er forårsaket av plakk å bygge seg opp i arteriene som omgir hjertet, kan føre til hjerteinfarkt hvis den forblir ubehandlet. Carotis løpe opp på siden av halsen og tilførsel av oksygen til hjernen, og plakk i arterier disse kan føre til slag. Arteriene i beina som blir tilstoppet av plakk resultat i en tilstand som kalles perifer karsykdom. En mangel på oksygen i bena forårsaker smerte, nummenhet og til slutt infeksjon.

Perifer arteriell sykdom Symptomer

Symptomene på perifer karsykdom inkluderer smerter, langsom helbredelse av foten skader, kalde føtter, og i ekstreme tilfeller, koldbrann.

Andre symptomer på plakk

Viktigste symptomene på plakk medisinske hendelser som hjerteinfarkt og hjerneslag. Avhengig av hvilke arterier er tette, kan symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet, hjertebank, svakhet og svimmelhet, kvalme og svetting.

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Når plakk - fatty innskudd - former i arteriene er det kjent som koronarsykdom (CAD). Koronararteriene er de viktigste arteriene som forsyner hjertet med blod, oksygen og næringsstoffer. Hvis CAD forblir ubehandlet, kan det blokkere eller trange blodårer, som kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hvis CAD oppdages tidlig, er risikoen sterkt redusert. En rekke diagnostiske tests- noen invasiv - kan gjennomføres for å detektere CAD.

Hvordan oppdage Plakk i Arteriene

Oppdager Plakk i Arteriene

•  Planlegg en legetime hvis du opplever noen brystsmerter eller kortpustethet. Legen din kan be om blodprøver som måler kolesterolnivået ditt. Høy kolesterol er ofte en forløper til CAD.

Plan for legen din å be om et elektrokardiogram (EKG eller EKG), som registrerer elektriske signaler som sendes gjennom hjertet. Denne testen kan oppdage skade fra en tidligere hjerteinfarkt eller ett tiden skjer. Du må kanskje bruke en bærbar EKG i 24 timer for å spore unormale blodstrømmen til hjertet.

Vurdere å planlegge en ekkokardiogram, som bruker lydbølger til å lage et bilde av ditt hjerte. Alt av hjertets komponenter kan ses; dersom visse områder går tregere, kan dette tyde på et problem, for eksempel CAD.

Klargjør for en stresstest, hvor du går på en tredemølle eller ergometersykkel mens koblet til en EKG. Hjertet ditt kan overvåkes under denne testen. Noen unormal aktivitet vil bli oppdaget.

Overvåk blodstrømmen gjennom bruk av en angiografi, hvor et fargestoff injiseres i blodårene dine. Fargestoffet kurs gjennom blodårene dine via et rør eller kateter. Fargestoffet vil vise noen arterielle blokkeringer eller plakk.

Detect plakk i blodårene med en CT, eller datastyrt tomografi. Noen ganger kan et fargestoff injiseres i arteriene for å gjøre den mer synlig plakk.

Finn plakk i blodårene via en annen måte, som kalles en magnetisk resonans angiografi (MRA), som er en type Magnetic Resonance Imaging (MRI). Denne testen bruker et magnetisk felt og radiobølgeenergi for å vise blodkar inne i kroppen, og injiserer et fargestoff for å øke synligheten av blodkar.

De beste måtene å fjerne plakk fra arteriene

Plakk er ikke bare noe som finnes på tennene. Det er en blanding av kolesterol, kalsium og andre elementer som transporteres i blodet som samler opp i de små blodårene som gir næring til hjertet. Gradvis constricts denne opphopningen arteriene så dårlig at blodstrømmen til hjertet er utilstrekkelig. Plakk kan også dele blodårene og produsere blodpropper. Imidlertid kan visse skritt bidra til å eliminere plakk fra arteriene.

Angioplastikk

Under en angioplasti-prosedyre, en lang, bøyelig rør kalt et kateter settes inn i blodåren ved å lage et lite snitt i huden. Kateteret inneholder en deflatert ballong på sin punkt. Når kateteret kommer til tilstoppet blodåre, blåses ballongen, kondensering av plakk mot blod fartøyets side. Ballongen kan blåse og deflate mange ganger. Mange ganger, et lite metallrør, kalt en stent, er plassert i arterien fungerer som en bro for å tillate at blodåren for å holde seg åpen, hindrer plakk fra å bevege seg bort fra veggene tilbake til midten av blodkaret.

Koronar bypass

En koronar bypass er en vanlig hjerteoperasjon hvor en arterie eller en del av venen fra benet er koblet til et blodkar for å omdirigere blod rundt blokkering. Forvent seks uker å komme seg fra denne type større operasjon.

Olmesartan

De Science Daily Web site rapporter som Olmesartan, et farmasøytisk ofte brukt for å senke blodtrykket, kan bidra til å redusere plakk. Pasienter med angina som daglig fikk doser på olmesartan viste en betydelig reduksjon i plakk etter 14 måneder.

Tester for plakk i arteriene

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), kan så mange som 30 millioner amerikanere utvikle vaskulære sykdommer forårsaket av omfattende oppbygging av plakk i arteriene. Heldigvis kan noen relativt enkle tester å diagnostisere og behandle disse sykdommene før de forverres.

Identifikasjon

Arteriell karsykdom er oppbygging av plakk i blodårene, noe som begrenser flyten av blod og oksygen kroppen din trenger for sunn funksjon.

Typer

Carotis arteriell sykdom er når blokkeringen skjer i halsen. Koronar arteriell sykdom påvirker ditt hjerte, mens perifer arteriell sykdom innebærer armer og ben.

Tester

For koronar eller carotis blokkering, kan legen din bestille en stresstest, blod scan, angiografi, koronar kateterisering, CT eller MR. Ifølge Society for Vascular Surgery, er en carotis duplex ultralyd effektive for diagnostisering carotis obstruksjon, mens ankelen-arm-indeksen er ofte brukt for mistanke om perifer sykdom.

Risiko

UMMC plugger folk over 55 som har høy risiko for åreforkalkning. Livsstilsfaktorer, som diabetes, høyt blodtrykk, røyking, høyt kolesterol eller mangel på mosjon, samt en familiehistorie med blokkerte arterier, også øke sjansene for å utvikle arterielle vaskulære sykdommer.

Betraktninger

Arterier hos kvinner er mindre, slik at det tar mindre plakk å begrense blodstrømmen. Ifølge ScienceDaily.com, postmenopausale kvinner er mer utsatt for vaskulær sykdom, men mindre sannsynlighet for å få behandling.

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Arteriene er ansvarlig for frakter oksygen og næringsstoffer fra ditt hjerte, hele kroppen din. Normalt arteriene er fleksibel og tøyelig som en gummistrikk; imidlertid kan arterier blir stiv og hard i en prosess kjent som aterosklerose. Når arteriene utvikle plakk på innsiden av dem, er dette kjent som åreforkalkning. Aterosklerose er en type av arteriosklerose. Prøver å redusere mengden av plakk bygge opp i blodårene dine krever strenge endringer i kostholdet og tett oppfølging av lege.

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Kosttilskudd endringer

•  Opprettholde et sunt kosthold. Ikke spis mat med høyt bearbeidet fett, da dette vil bidra til høyt kolesterol, kalsium innskudd, og andre former for plakk utvikling.

Har legen din anbefale et kosttilskudd terapeut for å rådføre seg med deg om hva slags mat anses mest bidrar for din tilstand.

Spis frukt og grønnsaker. Ifølge Mayo Clinic, vil frukt, grønnsaker og helkorn tillate deg å kontrollere vekten din, kolesterol og blodtrykk.

Trening og andre teknikker

Tren regelmessig. En øvelse diett for å gå eller svømme 30 minutter om dagen, er en god start.

Øk øvelse rutine til 60 minutter om dagen. Konsekvent trening gjør at blodårene til å bruke oksygen mer effektivt og øke blodstrømmen gjennom arteriene.

Administrere stress. Meditasjon, dyp pusting og avslapping teknikker kan frigjøre spenninger innenfor musklene dine.

Ikke røyk. Røyking bidrar til skade på blodårene dine, noe som kan føre til utviklingen av aterosklerose.

Medisiner og tilskudd

Bruk medisiner som foreskrevet av legen din. Endringer i kostholdet alene ikke kan redusere plakk bygge opp. Kolesterol eller blod medisiner kan være nødvendig å redusere fettavleiringer i arteriene.

Ta aspirin Hvis legen din tillater det. Aspirin kan redusere utviklingen av blodplater klumper i arteriene, noe som kan føre til ytterligere arteriell blokkering.

Ta kosttilskudd som inneholder folsyre og omega-3 fettsyrer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan omega-3 fettsyrer bidra til å behandle aterosklerose ved å hindre utviklingen av plakk og blodpropper. Folsyre kan redusere arteriell plakk.

Ta vitaminer rik på antioksidanter, som vitamin C og vitamin E. Spis røde bær som jordbær og bringebær, og appelsiner, som er rike på antioksidanter.

Spis mer mat som inneholder beta-karoten som gulrøtter og bladgrønnsaker som spinat. Matvarer som er rike på betakaroten kan bidra til å forhindre oppbygging av plakk.

Hint

  • Snakk med en ernæringsfysiolog om håndtering av matinntak, og hva som regnes som en sunn diett for kroppsvekten din.
  • Sikt på en realistisk vekttap mål på 1 kilo i uken.
  • Hvis du er en røyker, bør du vurdere å slutte. Røyking tetter blodårene dine, noe som bidrar til akkumulering av plakk.
  • Ikke prøv å gå ned i vekt drastisk. Prøver å miste mer enn to pounds en uke er usunt for kroppen og kan føre til å få tilbake den vekten du har tapt.
  • Ikke ta kosttilskudd med mindre legen din sier det er greit.

Måter å helbrede Plakk i Arteriene

Åreforkalkning er definert som oppbygging av fettstoffer i blodårene som kalles plakk. Når plakk former, blodstrømmen til hjertet og andre vitale organer er begrenset. Hvis buildup er for tung, kan du ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt. I noen situasjoner vil en blodpropp form og arterien vil sprekke. Heldigvis er aterosklerose en helbredelig tilstand.

Medisinering

Noen stoffene virker ved å bremse ned oppbygging av plakk og i noen tilfeller reversere skader forårsaket av tilstanden. En måte å reversere plakk er å kutte ned LDL kolesterol ved å ta medisiner som Crestor eller Lipitor. Andre medisiner som aspirin, arbeid ved å kutte ned dine blodplater, som kan bli fanget i plaketter og skape en blodpropp. Legen kan også foreskrive antikoagulantia som Coumadin å tynne blodet og gjøre det lettere for den å passere.

Kirurgi

Hvis plakk er alvorlig, kan du kreve mer intensiv behandling for å kurere aterosklerose. En av disse prosedyrene, angioplastikk, innebærer legen setter inn et rør inn den blokkert arterie. Så ved å bruke en tom ballong, vil legen blåses den og tømme ut plakk som har dannet seg i arterien. En annen fremgangsmåte, en endarterektomi, involverer kirurgisk fjerning av plakk. Til slutt, hvis du har en blodpropp, kan legen injisere et medikament for å oppløse den.

Livsstilsendringer

Kanskje den viktigste måten å begrense plakk i blodårene er endringer i livsstil. Hvis du er røyker, bør du slutte som sigaretter gjøre skade på arteriene. Får mosjon er viktig også fordi fysisk form hjelper med sirkulasjon. The Mayo Clinic anbefaler folk får 30 til 60 minutter med trening nesten hver dag i uken. Se kosthold vil også hjelpe deg å begrense plakk. Hold deg unna fet mat og prøver å spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker.

Hjem Løsning til Clean Plakk Ut av arterier

Plakk er en opphoping av kolesterol som hoper seg opp i blodårene dine fra å spise usunn mat som er høy i mettet og trans fett. Disse fett inneholder low-density lipoproteiner, også kjent som "dårlig" kolesterol, og over tid reduserer blodårene dine 'evne til å pumpe blod. Hvis venstre ubehandlet, kan plakk forårsake blodpropp og kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt, ifølge American Heart Association. Nøkkelen til å redusere plakk i blodårene dine uten bruk av medisiner er ved å begrense fettrike matvarer og øke forbruket av sunn mat som bidrar til å senke LDL.

Usunn fett

Mettet fett er en usunn fett som finnes i rødt kjøtt, meieriprodukter, kaker, desserter og bearbeidet mat. Når forbrukes mettet fett bidrar til en økning i LDL-nivå, noe som over tid fører til plakk. Trans fett finnes i fet, stekt mat, bakevarer og margarin. På mat etiketter er det ofte merket som "artially hydrogenerte oljer," ifølge American Heart Association. Hjelpe kroppen din klart ut plakk ved å eliminere usunn mat i ditt kosthold, som forverrer problemet

Sunn mat

Frukt, grønnsaker, fisk og komplekse karbohydrater alle bidra til lavere LDL nivåer og en økning på high-density lipoproteiner (HDL), som bidrar til å fjerne dårlig kolesterol fra kroppen. Oatbran og andre hel-hvete korn er høy i løselig fiber, som senker blodtrykket og reduserer kolesterol absorpsjon i tarmen, ifølge Mayo Clinic. Omega-3 fettsyrer som finnes i fisk reduserer kolesterol og forebygger blodpropp, noe som senker risikoen for hjertesykdom. Ifølge American Heart Association bør du ha minst to porsjoner fisk hver uke. Frukt og grønnsaker inneholder en overflod av vitaminer og næringsstoffer, spesielt fiber. Når forbrukes daglig de bidra til å redusere blodtrykket og hjelpe administrere din vekt.

Trening

Få minst 30 minutter med beinhard fysisk aktivitet, som trening bidrar til å redusere blodtrykket og øke HDL nivå. HDL nivåer kan øke med opp til 5 prosent i løpet av to måneder med regelmessig mosjon, ifølge Mayo Clinic. Enhver aktivitet som fører til at pulsen til å øke anses sunt for blodårene dine, inkludert hagearbeid, aerobics, løping eller dans. Fysisk aktivitet hjelper oksygen nå blodet, som hjelpemidler i å forebygge blodpropp.

Kolesterolnivået Vs. Plakk

Kolesterol og plakk er to ord som ofte kommer opp i bøker, artikler og nyheter om hjerteinfarkt; men akkurat hva er disse to stoffene og hva betyr de for helsen din?

Betydning

Kolesterol målinger fortelle deg hvilket nivå av kolesterol i blodet du har i sirkulasjonssystemet. Disse er ofte gitt i tre tall: total kolesterol, LDL-kolesterol og HDL kolesterol.

Identifikasjon

LDL kolesterol og HDL kolesterol bære fettavleiringer gjennom blod. HDL kolesterol bidrar til å flytte fettavleiringer av blodårene dine og inn i sikkerheten til leveren din. LDL kolesterol bærer fettavleiringer i blodårene dine.

Advarsel

En gang i blodårene dine (Takk til LDL kolesterol), disse fettavleiringer binde sammen for å danne plakk, hvilke linjer dine arterieveggene, til slutt innsnevring dem betydelig eller blokkere dem over tid.

Betraktninger

En ideell LDL kolesterol nivået er mindre enn 100 milligram per desiliter av blod, eller mg / dl. Du anses som høy risiko når ditt nivå når 160 mg / dl eller mer.

Betraktninger

Ideelle HDL kolesterol nivåer for alle er over 60 mg / dl. Du anses som høy risiko når ditt nivå når 50 mg / dl eller mindre for kvinner og 40 mg / dl eller mindre for menn.

Hvordan virker Plakk Form i arteriene?

Plakk er en opphoping av kolesterol og fettavleiringer i blodårene som begrenser blodstrømmen til hjertet. Oppbygging av plakk i arteriene kalles også åreforkalkning eller aterosklerose. Det fører til koronar sykdom.

Identifikasjon

Arteriene er blodårene som fører blod og oksygen til hjertet og andre deler av kroppen. Sunn arterier er fleksibel og elastisk. Som plakk bygger seg opp, blir arterier snevret, slik at mindre blod kan strømme gjennom. Arterier kan bli påvirket hvor som helst i kroppen din.

Årsaker og risikofaktorer

Åreforkalkning er en langsom, progressiv sykdom som ofte begynner så tidlig som barndom. Skade på det indre lag av en arterie som kan være forårsaket av høyt kolesterol, høyt blodtrykk, nikotin eller tilstander som diabetes. Aldring og fedme er også risikofaktorer for utvikling av plakk og åreforkalkning.

Plakk

Plakk kan ha en rekke størrelser og former. Til slutt plakk kan sprekke eller briste, forårsaker blodpropp inne i arterien. Dette kan stoppe blodstrømmen helt og føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Progresjon

Innen du er i tenårene, blod fartøy vegger begynner å vise striper av fett. Plakett bygger sakte i løpet av mange år. En høy-fett diett, røyking og en stillesittende livsstil er faktorer som kan føre til økt dannelse av plakk.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan hindre eller bremse utviklingen av aterosklerose. Hvis du røyker, er det viktig å slutte. Velg et hjerte-sunt kosthold, øke aktivitetsnivået og praksis teknikker for å håndtere stress. Dette er en behandle og forebygges tilstand.

Eliminere aterosklerotiske plakk

Aterosklerose er en tilstand karakterisert ved oppbygging av fett, kalsium og andre stoffer i og på veggene av arterier i kroppen. Når disse stoffene akkumuleres, danner de et herdet materiale som kalles plakk, noe som kan delvis eller helt blokkere en arterie og til slutt føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det er flere medisinske og kirurgiske metoder tilgjengelig for å eliminere eller redusere aterosklerotisk plakk når de danner.

Medisinering Alternativer

Ifølge Mayo Clinic, kan du være i stand til å reversere oppbygging av plakk i blodårene dine gjennom aggressiv reduksjon av LDL ("dårlig") kolesterol. Du kan være i stand til å legge til denne effekten ved å øke nivåene av HDL ("godt") kolesterol. Det er flere klasser av medisiner tilgjengelig for å hjelpe deg å oppnå disse målene.

Statiner virker ved å hindre kolesterolproduksjonen i leveren din. Selv om deres viktigste fordelen er å senke LDL kolesterol, de også moderat øke HDL kolesterolet og senker skadelige fettstoffer triglyserider. Vanlige eksempler er rosuvastatin kalsium (Crestor), atorvastatin (Lipitor) og simvastatin (Zocor). Fibrater er nyttig i senke triglyserider og heve HDL kolesterol. Vanlige eksempler gemfibrozil (Lopid) og clofibrate (Atromid-S). Å få fordeler fra senket LDL kolesterol, kan legen forskrive en fibrat i kombinasjon med et statin produkter.

Selektive kolesterolabsorpsjonsinhibitorer hindre opptaket av kolesterol i tarmen. De kan også ha en viss positiv effekt i å øke HDL nivåer og redusere triglyserider. Hoved eksempel i denne kategorien er ezetimib (Zetia). Harpiks (gallesyrekompleksdannere) senke kolesterolet ved å avlede den mot produksjon av fordøyelsesenzymer galle i leveren din. Alternativene her inkluderer kolestyramin (Questran, Prevalite) og kolestipol (Colestid). Nikotinsyre (niacin) er en form for vitamin B som senker LDL og triglyserider og øker HDL. Legen kan anbefale en resept form av denne forbindelsen, men du bør ikke bruke reseptfrie niacin kosttilskudd, som ikke er fullt ut regulert for potens eller effektivitet. Konsultere legen din om eventuelle medisiner han kan foreskrive.

Kirurgiske alternativer

Du kan også eliminere eller redusere effekten av plakk gjennom kirurgi. I en angioplastikk, vil en kirurg setter inn en tynn slange kalt et kateter inn i din innsnevrede blodåren, deretter passere en deflatert ballong gjennom kateteret interiør. Ballongen blir så oppblåst, tvinge plakett mot veggene i arterie og øke eller gjenopprette blodstrømmen. Denne passasjen er vanligvis holdes åpen med en kunstig mesh plassert inni arterie. I en endarterektomi, er fet plakk kirurgisk skrapt fra arterie indre overflate.

Chelation terapi

Noen alternative helsearbeidere fremme bruken av chelaterende behandling for å reversere effektene av aterosklerose. Denne teknikk, som er en standard-behandling i tilfeller av tungmetallforgiftning, bruker intravenøse kjemikalier som binder til skadelige stoffer, og tillater dem å bli utskilt i urinen. I tilfelle av aterosklerose, chelatering er teoretisk effektive på grunn av sin evne til å binde seg til kalsium, en komponent av arterielt plakk. Vær oppmerksom på at American Heart Association siterer mangel på bevis for denne teorien, og støtter ikke chelation som aterosklerose behandling.

Prosedyrer for å fjerne plakk fra koronararteriene

Koronare blodårer er ansvarlig for hjertestans, eller koronarsykdom, sirkulasjon. Cardiac sirkulasjon opprettholder hjertemuskelen eller hjertemuskelen. Koronararteriene oppnå dette ved å bringe blodet, rik på oksygen og næringsstoffer, til muskelvev av hjertet. Hvis en blokkering inntreffer i koronararteriene hjertet ikke får tilstrekkelig med oksygen til å fungere effektivt. Det er noen kirurgiske prosedyrer som bidrar til å fjerne plakk fra arteriene, åpning tidligere blokkerte arterier, og tillate tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet.

Aterosklerose

Åreforkalkning er forårsaket av en opphoping av plakk, vanligvis forårsaket av fettavleiringer og kolesterol, i arteriene. Dette kan føre til en innsnevring av blodårene, som begrenser blodstrømmen. Mer vanlig stykker av plaque ruptur og forårsake dannelse av blodpropp som kan reise til en annen del av kroppen. Dette gir fare for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Angioplastikk

Angioplastikk er en prosedyre som brukes til å øke blodstrømmen gjennom en arterie som er blokkert av plakk. Et spesielt plastrør, eller kateter, er satt inn i arterien av lysken og avansert til de koronare arteriene. Det er en ballong på enden av kateteret som er blåst opp for å utvide det området som er blitt blokkert. Ofte, en stent, eller mesh som er implantert på stedet av blokkeringen for å holde arterien åpen.

Laser Angioplastikk

Laser angioplastikk er svært lik tradisjonelle angioplastikk, med et kateter som blir satt inn og avanserte til koronararteriene. I denne fremgangsmåten, har kateteret en laser topp som benytter pulserende stråler av lys for å fordampe den plakk og åpne blodkaret.

Atherektomi

En atherektomi er en annen prosedyre som har likhetstrekk til angioplastikk. Igjen blir et kateter gjenget til de koronare arteriene. Dette kateter har en roterende barbermaskin festet til spissen. Denne barbermaskinen roterer å chip bort på plakk og fjerne det fra arterien.

Varselskilt

Snakk med legen din dersom du er i det hele tatt bekymret for ditt hjerte helse. Vokt dere for smerte følte i en eller begge armer, kjeve, nakke og mage. Se opp for en klemme følelse i brystet. Kvalme, svette, og ligheadness er mulige advarsel tegn på et hjerteinfarkt også. Kortpustethet, med eller uten brystsmerter, er et annet tegn er det på tide å kontakte lege.

Forebygging

Det er noen enkle ting du kan gjøre for å unngå åreforkalkning. Regelmessig mosjon og sunne vaner kan bidra til å forhindre plakk fra å bygge opp. Tobakksrøyk stor fart aterosklerose og bør unngås for enhver pris. Blodtrykk og kolesterol bør overvåkes. Diabetes bør holdes under kontroll. Kosthold bør inneholde næringsrike matvarer og begrense fett og sukker.

Remedy som renser plakk ut av arterier

Leger attributt plakkakkumulering i arteriene, og herding av den arterielle vegg (eller aterosklerose) som er uunngåelig resultat, til et uensartet sett av faktorer. Noen av disse faktorene inkluderer alder; genetisk disposisjon; en stillesittende livsstil; inntak av matvarer og væsker som er høy i low-density kolesterol (LDL); et høyt inntak av kalsium; og / eller overdreven røyking og alkoholforbruk. Dette er ikke en eksklusiv og ugjendrivelige sett av faktorer og ikke alle pasienter med disse egenskapene vil utvikle aterosklerose.

Fjerning av plakk

En måte for å fjerne plakk, er å identifisere den underliggende årsaken til dannelsen. Siden årsaken til plakkakkumulering er vanligvis ukjent, SaveYourHeart.com antyder at den normale fremgangsmåte er å eliminere alle risikofaktorer helhetlig. Mens denne eliminasjonsmetoden benyttes for å komme til roten av problemet, kan det også hindre andre faktorer fra å bidra til åreforkalkning også.

Ikke-kirurgiske behandlinger

En kombinasjon av et høyt vitamin-C kosthold, frisk frukt og grønnsaker, sammen med et redusert inntak av fet mat, kan gå en lang vei mot å forebygge og fjerne plakk. Å opprettholde en ideell kroppsvekt, gjør moderat og konsistent mosjon, og å avstå fra tobakk og alkohol kan også være en god resept for å forebygge og til og med fjerne plakk. Lagre Your Heart tyder på at en sunn øvelse diett bør inkludere cardio øvelser som styrker hjertemuskulaturen, som turgåing, svømming, sykling og jogging.

Kirurgi

Funksjonene i blodårene dine kan sammenlignes med et tett rør. Når arterien blir blokkert, må innskuddet som skal tømmes ved hjelp av en slags implementere. Dette er i hovedsak hvordan hjerte kirurger utfører operasjoner. Angioplastikk er den tradisjonelle og tid-testet kirurgi ifølge VascularWeb.org. Angioplastikk fjerner plakk ved hjelp av en ballong for å utvide arterien.

Bypass kirurgi er et annet alternativ. Bypass kirurgi skaper en ny vei for blodet å passere, og samtidig dempe den skadede arterie eller arterier.

Endarterectomi er et annet alternativ. Denne fremgangsmåten fjerner plakk ved å gjøre et snitt direkte inn i plakk rammede området gjennom halsen. Som med alle kirurgi, disse surgeries har fordeler, men også noen mulige bivirkninger. Vanligste risikoene inkluderer en blodpropp utvikler under eller etter operasjonen, og en gjentakelse av tilstanden etter operasjonen.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene


Plakk i arteriene er en alvorlig helserisiko som kan resultere i hjerteinfarkt og muligens død. Overdreven plakk kan føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til både hjerteinfarkt og hjerneslag. Det finnes en rekke behandlingstilbud som spenner fra naturpreparater til medisiner til kirurgi. Kirurgi er alltid et worst case alternativet. Plakk kan fjernes ved hjelp av naturlige metoder, som forbedrer den generelle helsen og kan redusere risikoen for livstruende tilstander.

Hvordan Naturligvis Clean Plakk Ut i ryggvirvel Arteriene

•  Ta kontakt med en lege. Alltid snakke med en lege før du stopper medisiner eller ved hjelp av naturlig rettsmidler. Dette er spesielt viktig for alle som har en risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, eller andre potensielt livstruende problemer. Legen bør overvåke alle som kan ha et hjerteinfarkt eller andre problemer ved endring av rutine.

Senk mettet fett inntak. Endre kosthold og matinntak er viktig å rense ut plakk naturlig. Høye mettede fett dietter resultere i oppbygging av plakk i hjertet. Spis mindre kjøtt og ta hensyn til fettinnholdet i matvarer.

Unngå stekt mat. Matvarer som er stekt er høy i mettet fett og transfett. Trans fett er svært dårlig for hjertet, og føre til ytterligere skade på hjertet over tid.

Spis fisk. Mens fisk har fett i den, har fisk også omega-3 fettsyrer, som er vist å forbedre hjertet helse over tid. Ifølge ReverseAtherosclerosis.com, fisk er en passende kjøtt til konsum, men tyder på nettstedet begrensende annet kjøtt inntak.

Spis grønne grønnsaker. De er høy i vitaminer og næringsstoffer, men har ingen fett.

6. Tren regelmessig. Lett kardiovaskulær trening vil forbedre hjerte helse over tid. Alltid konsultere en lege før du starter en øvelse regiment, og starte med veldig lett trening som gradvis øker. Plutselig kraftig mosjon har en risiko for hjerteinfarkt hos risikopasienter.