Digidexo.com

kolesterolmedisin lipitor bivirkninger

Zocor Vs. Lipitor bivirkninger

Zocor Vs.  Lipitor bivirkninger


Zocor og Lipitor blir ofte foreskrevet medisiner som brukes til å senke kolesterolet ved å hindre produksjonen i kroppen. De har tilsvarende fordeler og risikoer som både kan føre til en potensielt alvorlig sammenbrudd i skjelettvevet og nyresvikt.

Andre bruksområder

I motsetning Zocor er Lipitor forskrives til pasienter med type 2 diabetes og / eller koronarsykdom for å redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Alvorlige bivirkninger

Zocor og Lipitor begge har alvorlige bivirkninger som kvalme, muskelsmerter, ømhet og svakhet, influensalignende symptomer med feber og en mørkere urin.

Lipitor bivirkninger

Pasienter som tar Lipitor kan oppleve mindre alvorlige bivirkninger som mild kvalme, halsbrann, forstoppelse, kløe, utslett, hodepine og oppblåsthet.

Zocor bivirkninger

Mindre alvorlige bivirkninger inkluderer mild magesmerter, oppblåsthet og gass, så vel som forstoppelse eller diaré.

Interaksjoner

Både Zocor og Lipitor har flere av de samme vanligste legemiddelinteraksjoner, for eksempel visse antibiotika og anti-fungals. Alltid gi en oppdatert medikamentliste til apoteket når du fyller nye resepter slik at han kan fastslå eventuelle legemiddelinteraksjoner.

Long-Term Lipitor bivirkninger

Lipitor er en vanlig foreskrevet stoffet for mennesker med høyt kolesterolnivå. Selv Lipitor har blitt brukt av tusenvis av mennesker uten noen uheldige isssues, noen gjør opplever bivirkninger med dette stoffet. Akkurat som med alle andre rusmidler eller behandling, sørg for å diskutere din medisinske historie fullt ut med legen din før du tar Lipitor.

Funksjon

Lipitor kan bidra til å senke risikoen for hjertesykdom ved å senke det dårlige kolesterolet (LDL), heve gode kolesterolet (HDL) og senke triglyseridnivåer i blodet. Ved å gjøre dette bidrar Lipitor holde blodårene dine fra herding, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Time Frame

Lipitor kan begynne å jobbe for å senke kolesterolet i så lite som to uker.

Bivirkninger

Milde langsiktige bivirkninger av Lipitor er hodepine, forstoppelse, diaré, gass, utslett, magesmerter, infeksjoner, sinus betennelse og leddsmerter. Alvorlige langsiktige bivirkninger inkluderer muskel skader, noe som kan føre til nyresvikt, og leverskader.

Betraktninger

Hvis du er interessert i Lipitor, sørg for å fortelle legen din dersom du har stoffskiftesykdommer eller diabetes, er en tung drikker, tar andre medisiner eller har hyppige muskelsmerter, fordi det ikke kan være riktig for deg. Du bør heller ikke ta Lipitor dersom du har nyre- eller leversykdom.

Misforståelse

Lipitor ikke bare jobbe med seg selv. Du må også forplikte seg til et kolesterolsenkende kosthold for for Lipitor å jobbe til sitt fulle potensial.

Om Lipitor bivirkninger på leveren

Lipitor, merkenavnet for generisk legemiddel atorvastatin, er foreskrevet av leger for mennesker med farlig høye kolesterolverdier når kosthold og livsstil endringer ikke har løst problemet. Produsert av Pfizer, er Lipitor i en klasse for medisiner kalt statiner, som kan forårsake leverproblemer hos noen mennesker. Disse bivirkningene vanligvis hos færre enn 2 prosent av Lipitor brukere.

Funksjon

Statiner blokkere et enzym i leveren som er nødvendig for fremstilling av kolesterol.

Enzymer

Statiner kan forårsake leverenzymer å bli forhøyet. Folk tar stoffet rådes til å ha rutinemessige blodprøver for å sjekke enzymet nivå. Hvis det ikke blir forhøyet, nivået normaliseres vanligvis når pasienten slutter å bruke Lipitor.

Hepatitt

Noen personer som bruker Lipitor utvikle hepatitt, leverbetennelse som kan føre til tretthet og ubehag.

Gulsott

Lipitor kan også føre til gulsott, en gulfarging av øyne eller hud, et annet problem relatert til leveren.

Forsiktig

På grunn av disse mulige bivirkninger, bør personer med leversykdom ikke bruke Lipitor, og enhver Lipitor bruker som drikker alkohol har regelmessige blodprøver for å sjekke leverenzymnivåer.

Lipitor bivirkninger Medisinering

Lipitor er en av en rekke medisiner kalt statiner som er foreskrevet for å senke kolesterolet. Selv om disse stoffene kan bidra til å forhindre et hjerteinfarkt eller andre forhold forårsaket av høyt kolesterol, kommer de med en rekke bivirkninger.

Funksjon

Statiner arbeid ved å blokkere et enzym kalt HMG-CoA reduktase enzymet. Dette enzymet produserer kolesterol i leveren. Lavere kolesterol i blodet minsker sjansen for at ekstra kolesterol vil bygge opp på veggene i blodårene dine, særlig de i og rundt hjertet og hjernen. En blokkering i en koronararterie, en av arteriene i hjertet ditt, forårsaker et hjerteinfarkt, og en blokkering i en arterie som fører til hjernen fører til hjerneslag.

Bivirkninger

Ifølge WebMD, de mest alvorlige bivirkningene som Lipitor kan forårsake er muskelsmerter og problemer med leveren. Ring legen din dersom du har en gulaktig skjær i huden eller øynene, eller mørk farge på urinen, da disse kan indikere leverproblemer. Leverproblemer er sjeldne, men kan være alvorlig. Lipitor kan forårsake mage og fordøyelseskanalen bivirkninger, inkludert kvalme, diaré, forstoppelse, oppkast og luft i magen. Andre bivirkninger av Lipitor er hodepine, søvnløshet, brystsmerter, hårtap, utslett, depresjon og endrede nivåer av blodsukker.

Medisinske tester

Hvis du opplever muskelsmerter mens du tar Lipitor, kan legen din bestille en blodprøve for å måle kreatinin kinase nivåer, og kan ta deg av Lipitor avhengig av resultatene av testen. Legen din vil gi periodiske blodprøver for å måle leverfunksjonen mens du tar Lipitor. Disse testene vil bidra til at du kan ta Lipitor trygt.

Hvem bør ikke ta Lipitor

Alle med lever- eller nyresykdom bør ikke ta Lipitor, eller bør noen som drikker mer enn tre alkoholholdige drikker hver dag på en daglig basis. Og hvis du tar visse typer antibiotika eller soppdrepende medisiner, bør du ikke ta Lipitor. Hvis du er allergisk mot Lipitor eller har hatt et problem når du tar et annet statin narkotika, bør du være forsiktig med å ta Lipitor og overvåke blodnivåer nøye.

Når skal ringe legen

Hvis du har muskelsmerter eller svakhet, og du tar Lipitor, bør du ringe legen din. Dette gjelder spesielt hvis du også har feber eller andre influensasymptomer. Mens du tar Lipitor, hvis du har problemer med å puste eller kortpustethet når du ikke har opplevd disse symptomene før, bør du også ringe legen din.

Lipitor bivirkninger

Lipitor (atorvastatin) er et statin narkotika foreskrevet for å behandle høyt kolesterol og triglyserider. Det er også noen ganger foreskrevet for å hindre hjerteproblemer hos personer som har høy risiko for å utvikle hjertesykdom, uavhengig av deres kolesterolnivå. De fleste som tar statin narkotika, inkludert Lipitor, ikke opplever merkbare bivirkninger, men bivirkninger forekomme.

Funksjon

Lipitor virker ved å blokkere produksjonen av et enzym kroppen benytter for å frem kolesterol i leveren. Som et resultat, er de fleste bivirkninger forbundet med Lipitor relatert til endringer i leverfunksjonen og redusert produksjon av kolesterol. Lipitor, som alle statiner, bør ikke tas under graviditet på grunn av risiko for skade på fosteret; fosteret krever kolesterol, og hvis tilstrekkelig kolesterol ikke er produsert av morens kropp, kan alvorlige misdannelser føre.

Effekter

De vanligste bivirkningene forbundet med Lipitor er unormal leverfunksjon, muskelsmerter, slapphet, hodepine, smerter i siden eller bak, problemer med vannlating og heshet. Bivirkninger forbundet med Lipitor og andre statiner, med unntak av unormale levertestresultater, har en tendens til å bli mindre alvorlig som kroppen tilpasser seg stoffet. På grunn av risiko for skade på leveren når du tar Lipitor regelmessig monitorering av leverfunksjonen er nødvendig.

Betydning

De fleste muskelsmerter og svakhet assosiert med bruk av Lipitor er ufarlig, men det kan være ubehagelig. Svært sjelden, kan statiner føre til at musklene til å bryte ned raskt. Når dette skjer, kan skadede celler fra musklene inn i blodbanen, og blir fanget i nyrene. Dette kan føre til livstruende nyreproblemer. Selv om risikoen for dette problemet, som kalles rabdomyolyse, har fått mye publisitet, er sjansen for at det vil inntreffe i en person som tar et statin narkotika svært lav. Omtrent 1 i 15 millioner pasienter som tar statiner vil oppleve rabdomyolyse.

Betraktninger

Lipitor er svært effektiv i å senke kolesterolnivået, men det er ikke hensiktsmessig for alle som har høyt kolesterol. Når det er mulig, bør man forsøke å senke kolesterol gjennom kosthold og mosjon. Lipitor bør brukes med forsiktighet hos pasienter som har pre-eksisterende lever- eller nyreproblemer, som må ta legemidler som er kjent for å samhandle med Lipitor, og de som har en historie med alkoholmisbruk eller som drikker tungt.

Forebygging / løsning

De fleste mennesker som opplever plagsomme bivirkninger fra Lipitor finner ut at de er størst et par timer etter å ha tatt medisinen. Av denne grunn, de fleste leger anbefaler at Lipitor tas om kvelden, rett før du sovner. Bivirkninger, spesielt muskelverk og smerte, er usannsynlig å være alvorlige nok til å forårsake en person til å våkne opp.

Lipitor bivirkninger med langvarig bruk

Lipitor er et merkenavn versjon av generisk legemiddel atorvastatin kalsium, som brukes til å senke kolesterolnivået. Den er produsert av Pfizer legemidler og har blitt brukt av nesten 30 millioner mennesker over hele USA. Lipitor er designet for enten kort eller lang tids bruk. Imidlertid kan enkelte brukere som tar Lipitor i flere år merker flere bivirkninger som utvikler seg over tid.

Tap av bentetthet

Personer som bruker Lipitor over flere år opplever ofte tap av beintetthet som en bivirkning.

Leg Cramps

Smertefulle leggkramper utvikle seg etter ett eller to års bruk. Disse kramper en tendens til å skje om natten og forstyrrer en persons evne til å sove.

Redusert Alcohol Tolerance

En økt reaksjon på alkohol kan skje over tid mens du tar Lipitor som det kan gi nedsatt leverfunksjon.

Nedsatt hjernefunksjon

Noen individer har opplevd kompromittert hjernens funksjon, noe som resulterer i sløret tale og nedsatt motorikk, som en bivirkning av Lipitor etter tre års bruk.

Natt rykninger

Rastløse ben syndrom og voldelige natt rykninger har vært knyttet til langvarig bruk av Lipitor.

Bivirkninger av Crestor Vs. Lipitor

Crestor og Lipitor er både FDA-godkjente muntlige medisiner som brukes til lavere kolesterol og triglyseridnivåer i blodet. Senke kolesterol kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Begge medikamentene er effektive i behandling av høyt kolesterol, selv om man kan arbeide bedre for noen pasienter enn den andre. Som med alle reseptbelagte medisiner, både Crestor og Lipitor har potensielle bivirkninger. Mens mange av disse bivirkningene er de samme, er det noen forskjeller som pasienter bør være klar over før du tar enten medisinering. (Se Referanse 3.)

Smerter og Pain

Noen av de vanligste bivirkningene av både Crestor og Lipitor er generelle smerter og plager. Mange pasienter rapporterer hodepine og magesmerter. Smerter i nedre del av ryggen eller sidene er også vanlig, som er såre øyne og kinnben. Mens mindre vanlig, noen individer opplever leddsmerter, eller en overordnet organ verke. (Se referanser 1 og 2.)

Gastrointestinal

Crestor og Lipitor kan både forårsake gastrointestinale bivirkninger som spenner fra milde til moderate. Mange mennesker finner ut at akkurat disse bivirkningene er håndterbare eller avta etter hvert som kroppen blir vant til medisinen. Gastrointestinale problemer er ikke ekstremt vanlige bivirkninger av enten medisiner, men gass, oppblåsthet, kvalme, diaré, forstoppelse, halsbrann og dårlig fordøyelse er alle mulige Crestor og Lipitor bivirkninger. (Se referanser 1 og 2.)

Cold-lignende symptomer

Både Crestor og Lipitor pasienter ofte rapporterer forkjølelseslignende symptomer. Heshet, rennende nese og tette bihuler er de hyppigst rapporterte symptomer. Pasienter av enten stoffet kan også oppleve en generell følelse av tretthet og nedsatt appetitt. En tørr vedvarende hoste, sår hals og hovne hals kjertler er andre forkjølelseslignende bivirkninger av både medisiner, selv om disse spesielle effektene er mer vanlig i Crestor brukere ifølge Mayo Clinic. (Se referanser 1 og 2.)

Skin

Både Crestor og Lipitor pasienter har rapportert flere forskjellige hudsykdommer. Crestor hud-relaterte tilstander er vanligvis milde, og de er ikke altfor vanlige bivirkninger. Crestor pasienter har opplevd utslett, gulsott, oppvarmet hud og kløe. Lipitor pasientenes hud-relaterte bivirkninger er også sjelden, men kan være mer alvorlig enn Crestor tallet. Lipitor pasienter har rapportert mild gulsott, utslett og kløe, men mer alvorlige hudsykdommer som rød hud lesjoner, peeling hud, blemmer og alvorlig bikube-lignende hevelse i ansikt og ekstremiteter. (Se referanser 1 og 2.)

Mental

Psykiske bivirkninger er generelt sjelden i både Crestor og Lipitor pasienter, men noen forhold kan føre til dysfunksjon og andre alvorlige psykiske problemer som en mental helse profesjonell bør vurdere. Pasienter av enten stoffet kan oppleve depresjon eller nervøsitet. Noen Crestor pasienter har rapportert følelser eller irritabilitet og ekstrem agitasjon, mens Lipitor pasienter har opplevd følelser av paranoia og tilbakevendende mareritt i noen tilfeller. (Se referanser 1 og 2.)

Lipitor og hjertesykdom

Med kolesterolsenkende medisiner som Lipitor, kan mange mennesker ta kontroll over sin hjertehelse og leve lengre, sunnere liv. Medisiner er ikke et under kur, imidlertid, og bør brukes i kombinasjon med en sunn livsstil å ha størst effekt.

Statistikk

Hjertesykdom er nr en morder av menn og kvinner over hele verden, inkludert de i USA, ifølge Mayo Clinic. The American Heart Association har estimert at i 2009 vil ca 785 000 amerikanere har sitt første hjerteinfarkt, og 470 000 vil ha en tilbakevendende angrep. One American dør hvert minutt på grunn av en koronare hendelser. Statistikk som disse har mange amerikanere gjør hva de kan for å forebygge hjertesykdom.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er et teppe sikt byttes ut med begrepet hjerte-og karsykdommer. Den brukes til å beskrive forhold som kan føre til hjerteinfarkt, slag eller brystsmerter. Hjertesykdom omfatter også infeksjoner og forhold som påvirker hjertets ventiler, muskel og juling rytme. Risikofaktorer for hjertesykdom inkluderer familiehistorie, alder, røyking, dårlig kosthold, høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, fedme, diabetes, høyt stress, fysisk inaktivitet og dårlig hygiene.

Lipitor

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes til å senke kolesterolet ved å blokkere produksjonen. Den reduserer totalt kolesterol i blodet, blant LDL-kolesterol, også kjent som det dårlige kolesterolet. Senke kolesterolet bidrar til å hindre åreforkalkning og hjertesykdom. Lipitor behandler høyt kolesterol og reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerteproblemer hos personer med type 2 diabetes eller koronar hjertesykdom. Hvis du vurderer å ta Lipitor, informere legen din dersom du har noen narkotika allergier eller hvis du har under-aktiv skjoldbruskkjertel, diabetes, nyresykdom, leversykdom eller muskelsykdommer. Gravide kvinner bør ikke ta Lipitor, da det kan forårsake misdannelser hos det ufødte barnet. Du bør ikke drikke mens du tar Lipitor, som alkohol kan skade leveren din når den kombineres med medisinering.

Lipitor bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Lipitor inkluderer magesmerter, mild kvalme, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse, gass, tett nese, hodepine, kløe og utslett. Ring legen din umiddelbart hvis du opplever noen av de mer alvorlige bivirkninger av Lipitor, som for eksempel muskelsmerter, svakhet, ømhet, feber, influensalignende symptomer, tap av matlyst, mørk urin, gulsott eller leire-farget avføring. Oppsøk akutt hjelp hvis du opplever allergiske reaksjoner fra å bruke denne medisinen.

Andre hjertesykdom medisiner

Andre medisiner som brukes til å behandle og forebygge hjertesykdom inkluderer ACE-hemmere, betablokkere, diuretika, blodfortynnende medisiner, og kolesterolsenkende medisiner. Hvis du er i dag en hjertesykdom pasient, eller hvis du er på en høy risiko for å utvikle hjertesykdom, diskutere behandlingsalternativer med legen din.

Forebygging

Mens medisiner kan bidra til å forhindre og behandle hjertesykdommer, er det mange ting du kan gjøre hjemme for å holde hjertet så sunt som mulig. Forebyggende tiltak, som ikke røyker, daglig fysisk aktivitet, sunne matvaner, opprettholde en sunn vekt, god hygiene og å redusere stress, kan alle hjelpe deg å bekjempe hjertesykdommer.

Lipitol bivirkninger

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til behandling av høyt kolesterol. Medisinen fungerer ved å hindre kolesterolproduksjonen i kroppen. Det senker LDL (low-density lipoprotein) kolesterol i blodet, så vel som de samlede kolesterolnivåer. Denne medisinen hjelper også redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Det finnes flere forskjellige bivirkninger som kan skje på grunn av å ta Lipitor.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige Lipitor bivirkninger, som vanligvis ikke sett på som grunn til alarm, siden de har en tendens til raskt å avta når kroppen justerer til medisinering. Disse bivirkningene inkluderer svakhet, gass, forstoppelse, urolig mage, magesmerter og hodepine. Hvis du har noen av disse bivirkningene, og hvis de er spesielt langvarig eller hvis de blir verre med tiden, må du varsle din lege om situasjonen.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Lipitor er mindre vanlig, men forekommer av og til. Disse bivirkningene ringe for akutt legehjelp, som de kunne ha noen skadelige konsekvenser. De er felles verke, muskelsvakhet, ømhet eller smerte (noen ganger ledsaget av utmattelse og feber), blemmer, rød, hoven eller flassende hud, gulfarging av hud eller øyne (gulsott), mørkere farget urin, frysninger, dvelende sår hals , ledd, bein, eller sene verke, ekstrem magesmerter, føtter, hender, eller ankler hovne, blek avføring, smertefull vannlating, urinating med mer frekvens, brystsmerter, og endringer i mengden av urin (mer eller mindre enn vanlig) .

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på Lipitor er uvanlig, men kaller for umiddelbar medisinsk hjelp, da de kan være farlige. Noen tegn på allergisk reaksjon på denne medisinen inkluderer å ha en hard tid puste, tetthet i brystet, elveblest, utslett, kløe og hevelse i munn, tunge, lepper eller ansikt.

Advarsler

Folk som tar Lipitor frarådes å konsumere alkohol mens de bruker medisiner. Dette skyldes det faktum at alkoholen er i stand til å øke nivåene av triglyserider, og kan også forårsake ødeleggelse til leveren. Dessuten kan både grapefrukt (og grapefruktjuice) føre til interaksjoner med Lipitor, og komme over noen skadelige bivirkninger. Det er viktig å snakke med legen din før du drikker enten grapefrukt eller grapefruktjuice når du tar Lipitor.

Forsiktig

Når du vurderer å ta Lipitor, er det avgjørende å snakke med legen din om saken på forhånd. Legen din må informeres av hele medisinske historie, samt eventuelle allergier og nåværende medisinske forhold som du måtte ha. Dette er spesielt viktig hvis du har nyresykdom, diabetes, noe muskelsykdom, eller underactive skjoldbruskkjertelen. Disse forholdene kunne ringe for ikke å ta Lipitor i det hele tatt, eller dosering endringer eller spesialiserte testing for å være i stand til å gjøre det trygt og effektivt.

Bivirkninger ved bruk av Lipitor

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes for å senke kolesterolet. Det fungerer ved å blokkere produksjonen av lav-tetthets lipoprotein (LDL), og "dårlige" kolesterol. Det brukes også for å redusere risikoen for hjerteproblemer og slag hos personer med type 2 diabetes.

Vanlige bivirkninger

De hyppigst rapporterte reaksjoner på Lipitor er hodepine, magesmerter, gass, diaré eller forstoppelse, rennende nese og andre forkjølelseslignende symptomer, muskelsmerter og hudutslett.

Nyresvikt

I sjeldne tilfeller kan Lipitor forårsake et sammenbrudd i skjelettmuskelvevet, noe som kan føre til nyresvikt. Symptomer inkluderer muskelsvakhet og ømhet, influensalignende symptomer, feber og mørk farge på urinen.

Andre alvorlige reaksjoner

Andre mulige sjeldne reaksjoner inkluderer ødelagte sener, lysfølsomhet, pankreatitt, hevelse, hudsykdommer og leversvikt. Å drikke alkohol mens du tar Lipitor kan øke risikoen for leversvikt.

Graviditet

Lipitor er en klasse X narkotika, noe som betyr at det kan føre til alvorlige fødselsskader og bør ikke tas av gravide kvinner, de som planlegger å bli gravid, eller mens du ammer.

Interaksjoner

Visse medisiner bør unngås eller brukes med forsiktighet mens du tar Lipitor. Erythromycins, kan antifungals og niacin øke risikoen for muskelsykdommer. Grapefrukt bør også unngås fordi det kan føre til en farlig reaksjon.

Bivirkninger av Lipitor tabletter

Bivirkninger av Lipitor tabletter


Lipitor er en medisin mot høyt kolesterol. Kolesterol er et fettlignende stoff kroppen trenger for å produsere hormoner. Det er lokalisert i celleveggene overalt i kroppen. Hvis det er for mye kolesterol i kroppen, det innskudd i arteriene. De farligste områdene er koronar (hjerte) arterier. Den viktigste årsaken til høyt kolesterol er en diett høy i mettet fett. Senket kolesterolnivået kan med trening, en fettfattig diett, høyt fiber, og en medisiner som Lipitor.

Identifikasjon

Ifølge Lipitor nettstedet, senker Lipitor dårlige kolesterolet 39-60 prosent i de fleste pasienter og øker det gode kolesterolet med fem til ni prosent. Det senker også triglyserider, som er et fett som finnes i blodet, med 19 til 37 prosent. Lipitor er nummer én foreskrevet medisiner for høyt kolesterol. Den er godkjent av Federal Drug Administration for å redusere risikoen for hjerteinfarkt, slag og andre hjertesykdommer. Femten år med forskning tilbake opp Lipitor krav. Lipitor har ikke en godkjent generisk form av medisinen.

Funksjon

Lipitor er et statin og statiner lavere kolesterol. De blokkerer et enzym i leveren at kroppen benytter for å gjøre kolesterol. Når det er mindre kolesterol, og deretter leveren tar det fra blodet. Resultatet er lavere nivåer av kolesterol i blodet. Pasienter som tar Lipitor kan se lavere kolesterol tall på bare to uker.

Effekter

Lipitor kan gi bivirkninger. De vanligste bivirkningene er hodepine, forstoppelse, diaré, gass, urolig mage, utslett, muskelsmerter og leddsmerter. Et lite antall mennesker opplever alvorlige bivirkninger. De er muskelproblemer som kan føre til nyresvikt. Leverproblemer er mulig, så legen kan ta blodprøver og overvåke leveren. Hvis dosen senkes, symptomene vanligvis går bort eller legen din kan stoppe medisinering.

Betraktninger

Hvis du opplever muskelsvakhet eller muskelsmerter, oppkast, mørk urin, ekstrem tretthet, magesmerter, gul hud eller gule i øynene, varsle lege. Det er viktig å fortelle legen din hvilke medisiner du tar, hvis du drikker alkohol, er diabetiker, har nyreproblemer, eller skjoldbrusk problemer.

Advarsel

Gravide kvinner eller kvinner, som vurderer graviditet, bør ikke ta Lipitor. Det kan passere til det ufødte barnet. Kvinner som ammer bør ikke ta Lipitor fordi det kan passere gjennom morsmelk. Alle som har leverproblemer bør ikke ta Lipitor.

Bivirkninger av Lipitor på leverfunksjon

Lipitor, en populær medisiner for høyt kolesterol, har flere bivirkninger. En av de mest bekymringsfulle er at det kan føre til problemer med leveren.

Statistikk

Leverproblemer er sjeldne og påvirker mindre enn to prosent av de som tar Lipitor, ifølge eMedTV. Grunnen til at disse sjeldne bivirkninger får så mye oppmerksomhet er potensialet for dem å være alvorlige.

Symptomer

Bivirkninger som kan tyde på at du har leverproblemer er oppkast, kvalme eller magesmerter som vedvarer, urin som er en mørk farge, gul farge i huden eller det hvite i øynene og tretthet. Hvis du har noen av disse symptomene, bør du ringe legen din.

Dosering

Legen din vil trolig starte deg av på en lavere dose av Lipitor og øke den hvis nødvendig. En typisk dose er 10 eller 20 milligram til start, tatt en gang om dagen. Blodprøver for kolesterol og leverenzymnivåene vil bli tatt. Den maksimale dosen er 80 milligram. Lipitor tar vanligvis ca to uker før det begynner å senke kolesterolnivået.

Advarsler

Hvis du har en historie med leverproblemer, eller det er leversykdom i familien din, kan Lipitor ikke være den beste medisinen for deg. Legen din vil trolig fortsette med forsiktighet ved å gjøre en blodprøve før du begynner å ta den, eller velg et annet legemiddel i stedet. Dette gjelder også hvis du er en tung drikker, siden overdreven alkohol kan skade leveren. Hvis du har hatt en alvorlig reaksjon på andre rusmidler i statin klasse, forteller legen din før du tar Lipitor.

Løsning

Å sørge for at leveren fortsetter å fungere skikkelig når du tar Lipitor, vil legen bestille periodiske blodprøver for nivåer av leverenzymer. Legen din kan redusere dosen av Lipitor eller sette deg på en annen medisiner hvis leveren enzym er et høyt nivå.

Bivirkninger av å ta Lipitor

Lipitor er en medisin som brukes for å bidra til lavere kolesterol. Dette stoffet kan være farlig hvis en pasient har en tidligere medisinsk tilstand som diabetes, underactive skjoldbruskkjertelen, nyresykdom, leversykdom eller muskelsykdommer. Med alle de farer som kommer med å ta Lipitor, er det best å gjøre alle forhold og medisiner tatt kjente til legen din på forhånd.

Funksjoner

Lipitor brukes til å blokkere dårlig kolesterol fra å bli opprettet i blodet. Ifølge Drugs.com, virker Lipitor å redusere LDL, eller lav-densitet lipoprotein, kolesterol i blodet. Senking av denne "dårlige" kolesterolet bidrar til å forebygge hjerneslag og andre sykdommer som hjertesykdom og karsykdom.

Betraktninger

Inntak av alkohol kan øke triglyseridnivåer i kroppen. Hvis en pasient drikker alkohol mens du tar Lipitor, kan han oppleve leverskader. Pasientene bør også holde seg unna mat med høyt kolesterol som Lipitor ikke vil være like effektivt.

Vanlige bivirkninger

Ifølge eMedtv.com den vanligste bivirkning var hodepine. Andre vanlige bivirkninger inkludert infeksjoner, muskelsmerter, diaré, leddsmerter, bihulebetennelse, utslett, magesmerter, influensa, sår hals og svakhet.

Alvorlig bivirkning

En av de mer alvorlige bivirkninger av å ta Lipitor innebærer skjelettsystemet. Tar Lipitor kan føre til skjelettmuskulatur vev å bryte ned og føre til nyresvikt. Varsle legen din dersom du har noen symptomer som muskelsmerter, muskelømhet, muskelsvakhet, feber eller influensa symptomer, og mørk farge på urinen.

Advarsel

Lipitor fører til misdannelser hos fosteret. Gravide kvinner bør ikke ta Liptior. Det har vært noen studier som til hvorvidt stoffet er gått inn på en baby fra morsmelk.

Lipitor kolesterol medisiner bivirkninger

Lipitor er en kolesterolreduserende medikament kalt atorvastatin kalsium, klassifisert som et statin. Produsert av Pfizer, Lipitor blokkerer produksjonen av kolesterol i leveren. Leger vanligvis foreskrive statiner etter andre forsøk på å senke kolesterolet, som kosthold og mosjon, ikke har vært ineffektive. Redusere kolesterolet bidrar til å hindre slag og hjerteinfarkt. Mange bivirkninger er mulig med Lipitor, men de fleste er mild, og de fleste pasientene ikke opplever i det hele tatt.

Vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Lipitor, som beskrevet av eMedTV, den vanligste bivirkningen var hodepine, oppleves av nesten 17 prosent av deltakerne i enkelte studier. Andre bivirkninger oppleves av fire til 10 prosent av deltakerne inkludert utilsiktet skade, diaré, infeksjoner, ledd- eller muskelsmerter, og bihulebetennelse.

Mindre vanlige bivirkninger

Andre mindre vanlige bivirkninger er også assosiert med Lipitor. Disse inkluderer magesmerter, forstoppelse, sår hals og svakhet. Sjelden, opplever en allergisk reaksjon på Lipitor, med tegn til utslett eller elveblest, kløe, hevelse, pustevansker og alvorlig svimmelhet.

Lever Betraktninger

Fordi Lipitor påvirker leveren, kan det føre til nedsatt leverfunksjon, men dette er ikke vanlig. Folk som drikker store mengder alkohol kan ha behov for å unngå å ta Lipitor. Symptomer på leverproblemer omfatter gulsott, mørk urin og tretthet. I tillegg har pasienter med leversykdom ikke forbrenne Lipitor riktig, noe som kan føre til høye nivåer av blod av Lipitor og økte bivirkninger.

Rabdomyolyse

Svært sjelden, kan en alvorlig lidelse som kalles rabdomyolyse resultat av Lipitor bruk. Symptomer inkluderer muskelsmerter, ømhet eller svakhet, sammen med feber eller generelle følelser av sykdom. Disse symptomene ringe for rask legehjelp, som rhabdomyolyse kan føre til nyreskader eller fiasko.

Narkotika og mat interaksjoner

Lipitor samhandler med mange andre medisiner. Disse inkluderer soppdrepende medisiner, visse antibiotika, fibrater, høye doser av niacin, p-piller, klopidogrel, digoxin, visse medisiner for å behandle humant immunsviktvirus (HIV), og noen stoffer som påvirker leveren. I tillegg bør folk tar Lipitor ikke spise eller drikke noe grapefrukt produkter, som grapefrukt kan øke Lipitor nivåer i blodet.

Bivirkninger av kolesterolmedisiner

Kolesterol er en type fett som finnes i blodet og i hele kroppen. Ifølge Mayo Clinic, kan for mye kolesterol i blodet føre til en opphopning på veggene i blodårene og føre til et hjerteinfarkt. Leger ofte foreskrive statin narkotika for å bringe en pasients kolesterol ned til normalt nivå.

Bivirkninger

The Mayo Clinic rapporterer at statiner er svært effektiv på å senke kolesterolet, men kan også forårsake bivirkninger, inkludert muskelsmerter, leverskader, fordøyelsesproblemer og nevrologiske problemer.

Risiko

Kvinner, personer 65 år eller eldre, folk som har lever- eller nyresykdom og de med diabetes er mer utsatt for å oppleve bivirkninger fra å ta statiner, ifølge Mayo Clinic.

Interaksjoner

The Mayo Clinic advarer at statiner er sannsynlig å forårsake bivirkninger når de brukes i kombinasjon med antidepressiva og antibiotika. I tillegg inneholder grapefrukt et kjemikalie som gjør statiner mer potente, øker graden av bivirkninger.

Behandling av bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, er det måter å bidra til å redusere alvorlighetsgraden av bivirkninger, inkludert justering av medisinering dosering, bytte til et annet statin narkotika og unngå over-the-counter smertestillende medikamenter.

Betraktninger

I en 2009 artikkel om CNNhealth.com, sier Kate Stinchfield at å vedta et sunt kosthold kan være effektive i å senke kolesterolet og ikke forårsaker uønskede bivirkninger.

Lipitor Atorvastatin bivirkninger

Lipitor Atorvastatin, ofte referert som Lipitor, er et medikament foreskrevet for å redusere eller opprettholde LDL og total kolesterol nivåer. Dens viktigste aktive bestanddel er atorvastatin-kalsium, og det er et produkt fra Pfizer legemidler. Lipitor er en tablett som tas daglig, og kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerte-forhold. Det kan tas enten på en midlertidig eller langvarig basis.

Økt Flatulens

Et karakteristisk bivirkning av Lipitor er økt flatulens. Lukt av flatulens kan også bli mer merkbar.

Fordøyelsessymptomer

Gastrointestinalt ubehag, som kvalme, magekramper og diaré, er rapportert som en bivirkning av Lipitor.

Upper Body Rash

Noen brukere opplever et utslett på overkroppen og armene mens du tar Lipitor. Utslettet kan være rød og kløende. Imidlertid vil det klare opp med behandling.

Hodepine og migrene

Hodepine har blitt rapportert som en bivirkning når du tar Lipitor, og personer som er genetisk disponert for migrene kan oppleve hyppigere episoder.

Stølhet

En annen bivirkning av Lipitor er muskelstivhet.

Hvordan kan du sammenligne kolesterolmedisiner

Ifølge American Heart Association, ca 98.6 millioner amerikanske voksne har kolesterolnivået i blodet over 200 mg. Å ha høyt kolesterol utgjør en høyere risiko for koronar hjertesykdom (CHD) og andre helsemessige forhold. Men å ta kolesterolmedisiner kan bidra til å få dette problemet under kontroll og forebygge helsekomplikasjoner. Før du tar et kolesterol narkotika, hjelper det å ha noen tips.

Bruksanvisning

•  Finn ut hvilken kolesterol narkotika er riktig for deg. For tiden er det seks forskjellige typer kolesterol legemidler tilgjengelig i USA, inkludert Lipitor, Zocor, Crestor, Pravachol, Mevacor og Lescol. Ifølge Harvard Health Publications, når folk tok doser på 80 mg, redusert Lipitor LDL med 51 prosent, Lescol med 31 prosent, Mevacor med 37 prosent, Pravachol med 40 prosent, og Zocor med 47 prosent. Doser på 40-mg Crestor reduserte LDL med 57 prosent.

Snakk om dosering med legen din. Ifølge "Bevis-it" prøve publisert i Harvard Health Publications, når 10-mg og 80-mg doser av kolesterolmedisiner ble sammenlignet, jo høyere dose av kolesterolmedisiner bedre sjansene for å unngå hjerteproblemer ved 77,6 prosent (opp fra 73,7 prosent).

Vurder kostnadene ved kolesterolmedisiner. Først, sjekk med ditt forsikringsselskap for å finne ut hvilke stoffer kvalifisere for dekning (hvis du har forsikring). Men som en generell veiledning, et års forbruk av 80-mg doser av kolesterol medisiner årlig vil koste $ 1150 for Lipitor, $ 825 for Lescol, $ 1475 for Mevacor, $ 1500 for Pravachol, $ 850 for Crestor (40 mg doser) og $ 1500 for Zocor .

Sjekk ut niacin hvis du har lavt HDL. Ifølge Harvard Health Publication, kan LDL falle med så mye som 15 prosent hvis du tar niacin. Snakk med legen din om dette alternativet hvis HDL er lav.

Block kolesterol fra mat ved å ta et medikament som Zetia. Dette stoffet hindrer kolesterol fra å komme inn i veggen av tarmen og komme inn i blodstrømmen. Denne medisinen kan slippe kolesterolet med så mye som 20 prosent.

Tips og advarsler

  • Innlemme matvarer i kostholdet ditt som bidrar til å redusere kolesterolnivået. Strøm matvarer inneholder havregryn, mandler, valnøtter og ferskvannsfisk.
  • Se opp for bivirkninger av kolesterolmedisiner. Som med alle medikamenter, medikamenter kolesterol har potensiale til å forårsake bivirkninger. De mest alvorlige bivirkningene inkluderer leversvikt og muskelskader. Hvis du opplever muskelsmerter mens du tar denne medisinen, eller andre symptomer, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Bivirkninger av Itraconazole

Bivirkninger av Itraconazole


Reseptbelagte stoffet itrakonazol behandler en rekke soppinfeksjoner. Medisinen, som markedsføres under merkenavnet Sporanox av Ortho-McNeil og som et generisk produkt av Sandoz, kan føre til alvorlige hjerteproblemer, samt mange andre uønskede bivirkninger som kvalme, utslett og hevelser. Itrakonazol har også potensielt fatale interaksjoner med flere andre medisiner.

Bruksområder

Itrakonazol har US Food and Drug Administration-godkjente indikasjoner for oppklaring aspergillus, Blastomyces dermatitidis og dermatofytter infeksjoner i blod, lunger, fingernegler, tånegler og andre interne kroppsvev som for eksempel munn og svelg. Dosen vil variere mellom 200 mg og 600 mg i kapsel, mikstur eller intravenøs injeksjon skjema per dag, avhengig av alvorlighetsgraden og natur av infeksjonen. Itrakonazol terapi vil vare i minst tre måneder eller inntil det ikke noe bevis for soppen forblir.

Vanlige bivirkninger

Pasienter som tar itrakonazol for interne soppinfeksjoner i kliniske studier av medisinen oftest rapportert kvalme, utslett, oppkast, hevelse (ødem), hodepine, høyt blodtrykk, tretthet, feber og kløe (kløe) som bivirkninger. Itrakonazol tatt for spiker sopp oftest produsert forhøyede leverenzymer, gastrointestinale forstyrrelser, høye triglyserider, økt appetitt, utslett og rhinitt og sinusitt.

Sjeldne bivirkninger

Bivirkninger som forekom hos færre enn tre prosent av alle pasienter som tar itrakonazol inkludert magesmerter, anoreksi, forstoppelse, svimmelhet, impotens og nedsatt libido, søvnløshet, lavt kaliumnivå (hypokalemi), menstruasjonsforstyrrelser, muskelsmerter (myalgi), og svimmelhet.

Advarsler

Pasienter med hjertesvikt kan ikke ta itrakonazol å behandle nail sopp, og pasienter med leversykdom bør ikke ta medisiner med mindre døden kan skyldes en soppinfeksjon. Sjelden har itrakonazol bruk vært forbundet med fatal leversvikt.

Interaksjoner

Tar itrakonazol med noen av følgende medisiner kan føre til unormal hjerterytme, hjertestans og død:

• dofetilide (Tikosyn fra Pfizer)
• Ergotalkaloider
• Midazolam
• nisoldipin (f.eks Sular fra Sciele)
• Pimozide (Orap fra Teva)
• Kinidin
• Triazolam (f.eks Halcion fra Pfizer)

Mindre alvorlige interaksjoner kan oppstå med dusinvis av andre legemidler, inkludert atorvastatin (Lipitor fra Pfizer), budesonid (for eksempel Pulmicort fra Astrazeneca), karbamazepin (f.eks Tegretol fra Novartis), klaritromycin (f.eks Biaxin fra Abbott), ciklosporin, docetaxel ( Taxotere fra sanofi aventis), fentanyl, isoniazid, muntlige diabetes medisiner, ritonavir (Norvir fra Abbott), og warfarin.

Bivirkninger av Relicore

Relacore er et kosttilskudd som er ment å hjelpe i vekttap. Relacore fokuserer spesielt på å eliminere gjenstridig fett som samler seg rundt magen regionen. At magefett er ofte forårsaket av stress, noe som i seg selv er brakt på av hormonet kalles kortisol. Som med de fleste kosttilskudd og medisiner, er det noen mulige bivirkninger som kan komme om fra å ta Relacore.

Vanlige bivirkninger

Det finnes ulike vanlige bivirkninger av denne vekttap supplement. Disse bivirkningene anses å være mindre, og vanligvis raskt avta (når kroppen blir vant til Relacore). Disse bivirkningene er tretthet, forstoppelse, gass, raping, rødme i huden, svimmelhet, oppkast, kvalme, diaré, hodepine, dårlig fordøyelse, halsbrann, høyt blodtrykk, søvnløshet og svimmelhet. Hvis du har noen av disse bivirkningene, imidlertid, og de vedvarer eller blir verre med tiden (i stedet for filtrert bort), må du snakke med legen din om saken.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Relacore, selv om de ikke er like vanlig som de mindre. Disse alvorlige effektene er unormale endringer i humør, rask hjerterytme (også kjent som takykardi), tap av hår, seksuelle problemer, hårvekst endringer (ofte som betegner problemer med hormoner), endringer i menstruasjonen, og akne. Hvis du har noen av disse bivirkningene, må du søke medisinsk hjelp så snart som mulig.

Leverskade

Leverskade er en alvorlig bivirkning av Relacore. Hvis du merker noen symptomer på leverskade, må du få øyeblikkelig medisinsk hjelp (som de kunne ha skadelige konsekvenser). Noen tegn å se opp for er mørkere farge på urinen, huden eller det hvite i øynene snu gulaktig (gulsott), og smerter i øvre høyre i magen.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på Lipitor er sjeldne, men når de gjør skje, kan være farlig. Som et resultat, er det avgjørende å få akutt medisinsk hjelp hvis du tror at du opplever en. Noen symptomer på allergisk reaksjon til Lipitor inkluderer problemer med å svelge eller puste, unormal hevelse, elveblest, kløe, uvanlig hudutslett, og tungpustethet.

Forsiktig

Relacore kan ikke være trygg for alle. Visse folk bør være spesielt forsiktige når det kommer til denne vekttap supplement, for eksempel de med andre blødningsforstyrrelser, allergier (enten de er til medisiner, mat, eller andre stoffer), eller diabetes. Gravide og ammende kvinner må også være forsiktig og diskutere muligheten med legen sin på forhånd, for sikkerhets skyld.

Hvordan virker Lipitor fungerer?

Hvordan virker Lipitor fungerer?

Hva er Lipitor

Lipitor, også kjent som atorvastatin, er en vanlig stoff som brukes til å behandle de med høyt kolesterol. Lipitor virker ved å blokkere fettstoffer kolesterol i blodet. Nærmere bestemt fungerer Lipitor å senke nivåene av lav tetthet lipoprotein (LDL)-kolesterol i blodet. Senking disse kolesterolnivået kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom, hjerteinfarkt, karsykdommer, og slag.

Slik virker det

Lipitor er klassifisert som et statin. En statin, er et stoff som virker i leveren for å blokkere enzymet HMG-CoA-reduktase. Dette enzym er ansvarlig for å skape LDL-kolesterol i kroppen. Når denne kolesterol har blitt sluppet fra leveren kan den komme i klem på celleveggene i blodårene. Som avleiringer vokser, de felle mer og mer kolesterol i arterie til arterien er blokkert. Lipitor reduserer mengden av LDL dannet ved å begrense mengden av enzymer som skaper kolesterol. Jo mindre kolesterol slippes ut i blodet, jo mindre er sjansen for en blokkert arterie.

Potensielle bivirkninger

Du bør ikke ta Lipitor hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, en underaktiv skjoldbruskkjertelen eller nyresykdom. De som er gravide bør ikke ta Lipitor som det kan føre til skade på fosteret. Lipitor kan også redusere virkningene av prevensjon, og slike andre metoder for prevensjon kan trenge å bli anvendt, så som kondomer eller andre ikke-hormon relaterte metoder. Når det kombineres med alkohol, kan Lipitor øke risikoen for alvorlig leverskade.

Noen brukere kan oppleve noen av de følgende milde bivirkninger som: kvalme, magesmerter, forstoppelse, oppblåsthet, gass, hudutslett eller muskelsmerter. Hvis du opplever problemer med å puste, hevelse, eller noen form for utslett etter å ha tatt Lipitor, kontakt lege umiddelbart da dette kan være et tegn på en allergisk reaksjon på medisinering.