Digidexo.com

parkinsonisme årsaker

Årsak til Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, vanligvis kjent som PD, er en type degenerativ sykdom i hjernen og sentralnervesystemet som er hovedsakelig karakterisert ved svekkelse av forskjellige motor neuron ferdigheter, generelt tale og andre funksjoner hos pasienten. PD er generelt klassifisert som en bevegelsesforstyrrelse hvor pasienten lider av stivhet i musklene, bremse av de fysiske bevegelser i føttene og lemmer og reduksjon i eller tap av evnen til å bevege halsen.

Årsaker til Parkinsons sykdom

Til tross for at parkinsonisme ble først beskrevet av den britiske legen James Parkinson i 1817 (britannica.com/EBchecked/topic/444155/James-Parkinson), som i 2009, er den eksakte årsaken til denne sykdommen fortsatt ukjent. De fleste som lider av Parkinsons blir beskrevet som å ha en idiopatisk type Parkinsons, det vil si uten noen spesiell årsak. Men ulike risikofaktorer, som for eksempel genetikk, giftige stoffer og traumer, er ofte forbundet med Parkinsons sykdom.

Arvelige / genetiske faktorer

Genetikk er generelt ansett å være en av de faktorene som fører til utvikling av Parkinsons sykdom. Men ifølge "Parkinsons sykdom risikofaktorer," av Mayo Clinic ansatte (14 januar 2009), selv om å ha nære slektninger som har PD øker sjansene for en person å utvikle PD, risikoen antas å være mindre enn 5 prosent.

Toksiner

Ifølge en studie utført ved Mayo Clinic, er eksponering for miljøgifter og forurensing ofte ansett for å være en av årsakene til Parkinsons. Slike toksiner generelt føre til selektiv degenerasjon av dopaminerge neuroner til stede i kroppen, følgelig forårsaker sykdommen. Et slikt toksin er metyl-4- fenyl-tetrahydropyridin (MPTH), som en pasient kan bli utsatt for ved hjelp av miljøforurensning eller gjennom visse medikamenter, så som opium. Eksponering for dette giftige stoffet fører til degenerering av ulike motoriske nerveceller i kroppen, noe som kan føre til Parkinsons.
Andre vanlige giftstoffer som er vurdert til å være faktorer i utviklingen av Parkinsons inkluderer paraquat (en form for ugressmiddel) og maneb (et soppmiddel). En person er vanligvis utsatt for disse giftstoffer ved å drikke forurenset vann.

Hodeskader

I en artikkel publisert 23. mai 2003, Bob Beale av ABC Science Online rapportert at ifølge en Mayo Clinic studie utført med 196 personer som deltok i Rochester Epidemiology Project, folk som har hatt en betydelig hodeskade er fire ganger mer sannsynlig å utvikle Parkinsons senere i livet, i forhold til andre som ikke har opplevd slike skader. Studien sier også at risikoen for å utvikle Parkinsons øker med åtte ganger hvis skaden krever sykehusinnleggelse og 11 ganger i tilfelle av enkeltpersoner som har opplevd alvorlige hodeskader.

Andre faktorer

Alder anses å føre til Parkinsons i noen tilfeller. Ifølge forskere og leger ved Mayo Clinic, som en person blir eldre, degenerasjon av dopaminneuroner øker også, noe som fører til tap av antioksidative beskyttelsesmekanismer, og dermed kan føre til Parkinsons.
I noen tilfeller er virale infeksjoner som influensa og hepatitt også regnet som en av årsakene til Parkinsons, selv om ingen gyldig bevis er tilgjengelig som støtter denne teorien.

Årsaker til Parkinsons sykdom

Årsaker til Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ hjernesykdom som vanligvis skjer med eldre mennesker. Tilstanden skyldes en mangel på hjernen kjemiske kjent som dopamin. Dopamin er meget viktig fordi det stimulerer reseptorer i basalgangliene. Denne delen av hjernen styrer følelser og motoriske funksjoner.

Genetikk

Folk som har en familiehistorie med Parkinsons sykdom er på et mye høyere risiko for å utvikle sykdommen selv. Sykdommen kan være forårsaket av defekte gener. Genetisk testing kan gjøres for å finne ut hvilke gener som ble arvet.

Miljøgifter

Når vi blir eldre, blir vi utsatt for giftstoffer fra miljøet på en daglig basis. Mange av disse giftstoffene er fra forurensning og husholdningenes kjemiske produkter. Over tid giftige stoffer begynner å påvirke oss ved å ødelegge receptor områder i hjernen. Den beste måten å bekjempe miljøgifter er å spise et sunt kosthold full av antioksidanter. Antioksidanter finnes i frisk frukt og grønnsaker. Drikke mye rent vann på daglig basis kan også hjelpe skylle kroppen for giftstoffer før de kan gjøre skade.

Leder Trauma

Hodetraume er en ekstremt sjelden årsak Parkinsons sykdom. Sykdommen kan føre til når basalgangliene er alvorlig skadet. Men en hodeskade vanligvis ikke skade denne delen av hjernen.

Stroke

Et hjerneslag er en annen sjelden årsak til Parkinsons sykdom, men det skjer. Det avhenger av hvilken del av hjernen er skadet som et resultat av slaget.

Antipsykotiske medisiner

Antipsykotiske medisiner er en annen årsak til Parkinsons sykdom. Over tid kan disse medikamentene redusere nivåene av dopamin i hjernen.

Personlighetsforandringer og Parkinsons sykdom

Personlighetsforandringer og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en progressiv nevrologisk lidelse som forårsaker bevegelsesproblemer, skjelvinger, stivhet, stivhet, og vanskeligheter med å gå og snakke. I tillegg til fysiske utfordringer, mennesker med Parkinsons, og deres omsorgspersoner, må ofte forholde seg til følelsesmessige problemer og personlighetsforandringer.

Årsak

Parkinsons sykdom minsker dopamin, et kjemisk stoff i hjernen som påvirker mental helse. For mye dopamin, i stedet for lite, kan gi symptomer på schizofreni.

Symptomer

The Cleveland Clinic lister emosjonelle symptomer som angst, forvirring, tretthet, søvnproblemer og spenning.

Mood

Dr. Irene Richard, senior medisinsk rådgiver for Michael J. Fox Foundation, skriver at depresjon forekommer hos opptil 40 prosent av pasientene, og kan være et tidlig symptom på Parkinsons sykdom. Humørsvingninger som ligner "bipolar lidelse på daglig basis" kan også vises.

Følelser

Ifølge PDCaregiver.org, irritabilitet uten grunn kan være blant de første tegn på Parkinsons, og noen mennesker utvikler frykt, usikkerhet og motvilje mot å engasjere seg i nye situasjoner. Andre kan miste motivasjonen og bli avhengig, og normalt muntre mennesker kan bli pessimister.

Medisiner

The Cleveland Clinic rapporterer at medisiner som brukes til å behandle Parkinsons kan noen ganger føre til hallusinasjoner, vrangforestillinger og paranoia.

Behandling

Som i 2009, forskning på behandlingsalternativene var pågående. Terapi inkluderer antidepressiva og antipsykotiske medisiner. Blant antidepressiva, melder Reuters den 18. mars 2009 at trisykliske kan være mer effektivt enn SSRI.

Genetisk kausalitet Involvert i Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er ansett å være idiopatisk, noe som betyr at dets samlede årsak er ukjent. I noen tilfeller er det imidlertid ikke ut til å være en genetisk (arvet) komponent i utviklingen av sykdommen.

Impact

Mellom 15 og 20 prosent av personer som utvikler Parkinsons sykdom har også en familie historie av tilstanden, ifølge Merck Manuals.

Funksjoner

Merck Håndbøker rapporterer at autosomal (ikke-sex kromosom) dominante og recessive gener har blitt identifisert til utviklingen av Parkinsons sykdom.

Betydning

Snarere enn å forårsake Parkinsons sykdom, noen arvet egenskapene kan gjøre folk mer mottagelig for å utvikle sykdommen, ifølge Cleveland Clinic.

Alder

Det ser ut til at form av Parkinsons sykdom som går i familier påvirker yngre mennesker (Parkinsons påvirker det meste personer over 50 år), ifølge Medline Plus.

Risikofaktorer

Andre risikofaktorer for Parkinsons sykdom omfatter kjønn, som menn er en noe økt risiko, og eksponering over tid for å herbicider og pesticider, i henhold til de Mayo Clinic.

Ny forskning på Parkinsons sykdom

Ny forskning på Parkinsons sykdom

Mer enn 1 million amerikanere har Parkinsons sykdom, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Det finnes ingen kur, men det har vært mye lovende forskning på forståelse, behandling og stanse utviklingen av sykdommen i 2008 og 2009.

Gene Funnet

Ett gen er avgjørende i utviklingen av Parkinsons sykdom og essensielle rystelser. Genet, LINGO1, er «den første felles genetisk komponent i utviklingen av begge lidelsene,» ifølge mayoclinic.org.

Anemi

Personer med kronisk anemi var mer sannsynlig at lider av Parkinsons sykdom tiår senere, mayoclinic.org rapportert. Den anemi-Parkinsons sykdom forbindelse overrasket forskerne.

Gambling

Parkinsons sykdom pasienter som tar legemidler som kalles dopaminagonister for å bekjempe deres tilstand er mer tilbøyelige til å utvikle destruktive atferd, inkludert spilleavhengighet og hyper mayoclinic.org rapportert.

Potensiell terapi

Mayo Clinic forskere oppdaget en terapi som kan stanse utviklingen av hver Parkinsons sykdom pasienten. Behandlingen reduserer mengden av et protein som kalles alfa-synuclein som er tilstede i unormale mengder i alle pasienter.

Brain Stimulation

På den 12 september 2008, avslørte Mayo Clinic at det hadde utviklet en trådløs sensor som måler nivåene av flere kjemikalier i hjernen, inkludert dopamin. En mangel på dopamin forårsaker Parkinsons sykdom.

Avgiftning for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en motor-system lidelse som oppstår på grunn av tap av hjernecellene som produserer dopamin. Genetikk er en betydelig risikofaktor for å få Parkinsons sykdom. Kjemikalier og andre giftige stoffer som du blir utsatt for hver dag også spille en rolle. En pasient med Parkinsons sykdom kan ha en genetisk abnormitet i måten kroppen blir kvitt giftstoffer. Dette fører til økte mengder giftstoffer i kroppen, som direkte påvirker nervesystemet. Glutation avgiftning terapi ser ut til å hjelpe de med Parkinsons sykdom.

Glutathione Therapy og avgiftning

Glutathione terapi er en vellykket avgiftning terapi for Parkinsons sykdom, som ble startet i 1998 av Dr. David Perlmutter, en ekspert innen nevrologi. Han studerer bruk av glutation i bekjempelsen av sykdommer så som Parkinsons sykdom. Glutation er et lite molekyl som består av tre aminosyrer, og er til stede i nesten hver eneste celle i kroppen. Det bidrar til å fjerne eller avgifte skadelige stoffer fra kroppen.

Den primære rolle glutation avtar Parkinsons sykdom ved å ødelegge frie radikaler. Frie radikaler er skadelig for kroppen og hjernen og vises når giftstoffer er tilstede i miljøet. Perlmutter rapporterer at 80 prosent til 90 prosent av de som bruker glutation terapi demonstrere en bemerkelsesverdig forbedring. Disse forbedringene omfatter mindre stivhet og bedre gange, bevegelse, koordinasjon og tale. Rystelser er langt mindre tydelig, og det er en reduksjon av depresjon hos mennesker med Parkinsons sykdom ved hjelp av denne behandling.

Perlmutter foreslår å gi 1400 mg av glutation intravenøst ​​i 10 minutter tre ganger i uken. Han bruker denne protokollen på Perlmutter Health Center i Naples, Florida. Glutation må tas intravenøst ​​fordi den er fordøyd for fort når det tas oralt. Urten melk tistel forårsaker oppbevaring av glutation, så det er en del av glutation avgiftning program.

Selv de som har sent stadium av Parkinsons sykdom få noen nytte av behandlingen. Klinikker over hele landet, som for eksempel Hoffman Center i New York, kan du bruke glutation detoksifiseringsterapi hell for de som lider av Parkinsons sykdom.

Nevrologiske lidelser som forårsaker Foot Pain

Nevrologiske lidelser som forårsaker Foot Pain

Ifølge University of Maryland Medical Center, medisinske tilstander som endrer måten en person går kan føre til foten smerte. Selv om foten smerte kan være resultatet av mange typer av sykdommer, er det noen neurologiske årsaker til tilstanden i tillegg.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en nevrologisk forstyrrelse som oppstår når hjerneceller som avgir dopamin dø. Mennesker med lidelse kan oppleve stive muskler, noe som kan føre til foten smerte.

Bradykinesi

Som Parkinsons diease skrider frem, vil folk sannsynligvis oppleve det som er kjent som bradykinesi, hvor legemet mister evnen til å begynne bevegelsen. En shuffling gange, som kan føre foten smerte, er et vanlig symptom på bradykinesia. Ved hjelp av foten på feil måte, kan smerte utvikle seg.

Cerebral parese

Foot smerte er også vanlig hos personer med cerebral parese. Vanlige symptomer på sykdommen er spastiske muskler og mangel på koordinering.

Betraktninger

I motsetning til Parkinsons sykdom, cerebral parese er et resultat av en hjerneskade og symptomer vil ikke forverres med tiden.

Forebygging / løsning

Mens begge sykdommene er uhelbredelig, det finnes behandlinger og medisiner tilgjengelig som kan bidra til å redusere foten smerte forbundet med dem.

Restless Leg Syndrome & Parkinsons sykdom

Restless Leg Syndrome & Parkinsons sykdom

Rastløse ben syndrom og Parkinsons sykdom er to helt forskjellige forhold. Men de er noen ganger sammenvevd. De ofte eksistere sammen og har liknende behandlinger.

Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom er en tilstand som innebærer trang til å bevege bena, involverer en kløe, dra, krampetrekninger følelse dypt inne i beinet.

Årsak til Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom kan utløses av en rekke forhold som spenner fra svangerskap til jernmangel. En annen tilstand som er kjent for å utløse rastløse ben syndrom er Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en sentralnervøs forstyrrelse som skader den del av hjernen som produserer dopamin, en nevrotransmitter som regulerer bevegelsen. Denne sykdommen resulterer i langsom bevegelse, skjelvinger, balanse problemer og tap av koordinasjon.

Årsak til Parkinsons sykdom

Forskere spekulerer i at årsaken til Parkinsons sykdom kan ha genetiske og miljømessige opprinnelse.

Behandling

Selv om de er forskjellige lidelser, kan både Parkinsons sykdom og restless legs syndrom behandles med dopaminergiske midler, en gruppe av medisiner laget av dopamin. Eksempler på slike medisiner er levodopa og karbidopa kombinasjon (Stalevo og Sinemet).

Grunnleggende Patofysiologi av Parkinsons sykdom

Grunnleggende Patofysiologi av Parkinsons sykdom

Patofysiologi studier endringene i et organ eller vev forårsaket av en sykdom eller andre medisinske forhold. Parkinsons sykdom er markert med tapet av en viss form for hjerneceller, og utvikling av spesielle områder av proteiner i hjernen.

Dopamin

Ved Parkinsons sykdom, celler i hjernen som produserer signalstoffet (kjemisk budbringer) dopamin dør eller slutter å virke, ifølge Medline Plus.

Funksjoner

Det er ikke bestemt nøyaktig hva som forårsaker dopamin-produserende celler til å dø, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid er det kjent at tap av disse cellene fører til en mangel på muskelkontroll ifølge Medline Plus.

Teorier

Noen teorier for tap av dopaminproduserende celler i Parkinsons sykdom omfatter aldring (celler blir tapt naturlig over tid), eksponering overfor neurotoksiner (kjemikalier som dreper hjerneceller) og en mulig genetisk predisposisjon, ifølge Cleveland Clinic.

Lewy Bodies

Lewy-legemer er uvanlige forekomster av proteinet synuclein, som utvikler seg i en del av hjernen som kalles substantia nigra, ifølge University of Minnesota Department of Neurology.

Betraktninger

Det er bare noen få tilfeller av Parkinsons sykdom der Lewylegemer ikke utvikler, ifølge Merck Manuals. Lewy-legemer er også funnet i en rekke andre neurologiske sykdommer, ifølge University of Minnesota Department of Neurology.

Organer som ble påvirket av Parkinsons sykdom

Organer som ble påvirket av Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en nevrologisk tilstand som påvirker hjernen og kan føre til komplikasjoner i organer i urinveiene og mage-tarm. Denne lidelsen fører til ubalanser i et kjemisk stoff i hjernen og problemer med dagligdagse bevegelser og funksjoner.

Brain

Pasienter med Parkinsons sykdom lave nivåer av dopamin i hjernen på grunn av svekkelse og hjerneceller som produserer denne hjerne kjemiske, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer på Brain Effekter

Parkinsons sykdom kan forårsake feil i hjernens evne til å generere riktige muskelbevegelser og kan forårsake treghet, skjelvinger og reduserte evner til å blinke eller endre ansiktsuttrykk. Denne sykdommen kan føre til vanskeligheter med å snakke og demens.

Komplikasjoner av Brain Effekter

Den ødeleggende effekt av Parkinsons sykdom i hjernen kan føre til at pasienter utvikler depresjon eller søvnproblemer.

Urinveis Komplikasjoner

Personer med Parkinsons sykdom kan utvikle urinretensjon eller inkontinens på grunn av nedsatt funksjon av organer i urinveiene som nyrene eller blæren.

Gastrointestinale veiskomplikasjoner

Parkinsons sykdom lider kan bli forstoppet grunn bremset funksjon og bevegelse i tykktarmen.

Levetid med Parkinsons sykdom

Levetid med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som påvirker flyt og kontroll av frivillige og ufrivillige bevegelser. Selv om den underliggende årsak for Parkinsons sykdom er ikke godt forstått, årsakene til PD symptomer er, nemlig den manglende evne til å produsere eller benytte neurotransmitteren dopamin. Denne dopamin-mangel fører til utfordringer for Parkinson pasienter, men det er ikke er livstruende i de fleste tilfeller.

Levetid

Hvis riktig diagnostisert og behandlet, kan en person med Parkinsons sykdom har en normal levetid. Imidlertid, hvis Parkinsons sykdom er kombinert med andre forhold, en persons levetid kan forkortes avhengig av alvorlighetsgraden og typen av eventuelle ytterligere betingelser.

Symptomer

Parkinsons sykdom er karakterisert ved en vanskelighet med motorkontroll. De første tegn kan være en svak skjelving på én side av legemet som vanligvis utvikler seg til begge sider. Snakker kan bli vanskelig og ofte ordet repetisjon eller tar pauser før du snakker et ord kan forekomme. En person med Parkinsons kan ha en vanskelig gangart når han går. Disse symptomene seg ikke begrense levetiden.

Årsaker

Årsaken til Parkinsons sykdom er ukjent, skjønt miljøgifter, en genetisk predisposisjon, eller en kombinasjon av de to kan være feil.

Risikofaktorer

Alder, kjønn, medisinsk historie, og nærhet til giftstoffer alle spille en rolle i risikoen for Parkinsons. Du har høyere risiko for Parkinsons hvis du er mann, over 50 (selv om yngre voksne som er berørt på anledningen), har en historie med PD i familien din, eller ofte er utsatt for kjemiske giftstoffer.

Behandling

Det er ingen kur for Parkinsons sykdom i dag, og ingen medisinsk diett for å forlenge levetiden per se. Men det finnes behandlinger som kan redusere sannsynligheten for komplikasjoner og øke livskvaliteten. Disse inkluderer behandlinger som letter dopamin mottak og utnyttelse, og holde motoren fungerer stabilisert. I mange tilfeller kan de rystelser assosiert med Parkinsons reduseres eller elimineres. Behandlinger for å kurere eller leder livstruende sekundære forhold kan bidra til forlenget levetid.

Vanlige navn for Parkinsons sykdom

Vanlige navn for Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en kronisk og degenerative sykdommer i nervesystemet. På grunn av at sykdommen forårsaker nerveceller i en bestemt del av hjernen for å degenerere, blir pasientens kroppsbevegelse påvirkes.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom tar det nevne fra James Parkinson, det engelske legen som i 1817 første gang beskrevet virkningen av sykdommen på menneskekroppen.

Shaking Palsy

Fordi en av de viktigste symptomene på Parkinsons sykdom er en markert tremor, er sykdommen noen ganger kalt risting parese.

Lammelse agitans

"Lammelse agitans" er latin for risting parese og fungerer som den medisinske terminologi for sykdommen, ifølge University of Maryland Medical Center.

Parkinsonisme

En person som viser symptomer på Parkinsons sykdom sies å ha parkinsonisme. Men ikke alle som viser parkinsonisme ende opp med å bli diagnostisert med Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan også være forårsaket av hjernebetennelse, svulst eller skade, eller hjerneslag, narkotika eller giftstoffer, ifølge Merck Manuals Online Medical Library.

Primær parkinsonisme

Parkinsons sykdom er noen ganger kalt primær parkinsonisme og idiopatisk Parkinsons sykdom, ifølge nettstedet medicinenet. Begrepet idiopatisk refererer til det faktum at det ikke er noen kjent årsak til sykdommen.

Sammenheng mellom Mangan Eksponering og Parkinsons sykdom

Sammenheng mellom Mangan Eksponering og Parkinsons sykdom


Mangan er til stede i vår hverdag som et naturlig stoff, men det er dokumentert at langvarig overeksponering av mangan kan knyttes til utviklingen av Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er forårsaket av forverringen av nerveceller i hjernen som kontrollerer muskelbevegelser. Noen som lider av Parkinsons sykdom har muskuløse utbrudd at han ikke kan kontrollere.

Symptomer

Parkinsons kan forårsake skjelvinger, stivhet av stammen og lemmer, treghet i bevegelse og svekket balanse. I en tidlig fase, kan sykdommen gå ubemerket hen, siden symptomene er milde.

Mangan Eksponering

Eksponering for mangan, en gråaktig metall som ligner jern brukt for å styrke stål, har vist seg å forårsake Parkinsons hos noen pasienter. Sveisere ofte mangan, og er således mer utsatt for å utvikle Parkinsons denne måten.

Forebygging

Sveising bør alltid gjøres i et godt ventilert område, helst en med en avtrekksvifte system som bærer de sene bort. En gassmaske skal brukes.

Diagnose og behandling

Diagnosen kan være vanskelig, men hvis du tror du kan være å utvikle Parkinsons, kan en lege anbefaler genetisk testing, nevro-imaging, lukte testing eller autonom testing. Noen medisiner har vist seg å hjelpe mange mennesker med Parkinsons. I mer alvorlige tilfeller kan kirurgi være mer nyttig.

Parkinsons sykdom og bruk av Aricept

Parkinsons sykdom og bruk av Aricept


Parkinsons sykdom (PD) er en progressiv hjerne og motorforstyrrelse med degenerasjon av nevroner (nerveceller) i substantia nigra i midthjernen. Disse neuroner produsere den nevrotransmitter (et kjemikalie som bærer impulser fra én nervecelle til en annen) dopamin, og de nigrostriatale fibrene bære dopamin til andre deler av hjernen. Som substantia nigra utarter og fibrene blir svekket, en ubalanse former mellom dopamin og acetylkolin (en annen nevrotransmitter), forårsaker skjelvinger og motorfunksjon. I tillegg, i henhold til de Mayo Clinic, over tid, omkring 30 til 40 prosent av de med PD utvikle demens.

Parkinsons demens

Ifølge meta-analyse av mange forskningsstudier ved Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research, har interesse i å bruke narkotika, for eksempel Aricept, til å behandle Parkinsons demens økt som en rekke studier har vist at mild kognitiv svikt kan forekomme innen ett til to år med Parkinsons diagnose, og at verdifallet har en tendens til å utvikle seg. Når symptomene likne de av Alzheimers, hastigheten på utviklingen av demens i Parkinson-speil som ved Alzheimers sykdom.

Parkinsons Behandling

Både Parkinson-behandling, slik som levodopa, og Alzheimers behandlinger, for eksempel Aricept (donezapil), påvirker nevrotransmittere. Typisk Parkinsons sykdom behandling blokkerer effekten av økte nivåer av acetylkolin, slik at balansen mellom dopamin og acetylkolin normaliserer og tillater bedre motorisk funksjon, som symptomer på Parkinsons sykdom blir tydelig når dopaminnivået faller under 80 prosent av det normale.

Aricept

Aricept er et stoff som er utviklet for behandling av demens forårsaket av Alzheimers sykdom, er den vanligste årsaken til demens. Alzheimers sykdom involverer også degenerering av hjernevevet og avbrudd i nevrotransmitteraktivitet, men er assosiert med reduserte nivåer av acetylcholin i stedet for å økes. Aricept hindrer nedbrytningen av acetylkolin og ser ut til å lindre symptomene på kognitiv svikt (fra mild til alvorlig) i noen mennesker med Alzheimers sykdom. Det er også synes å være noe effektiv i behandling av Parkinsons demens. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag har fullført fase IV studier på effekten av Aricept på Parkinsons demens.

Exelon

Ifølge Parkinsons Action Network, exelon (rivastigmin), et stoff som ligner Aricept, er blitt godkjent av FDA for behandling av Parkinsons demens. Exelon kan tas oralt eller via et plaster påføres på huden. Journal Watch rapporterte at en gjennomgang av Exelon kliniske studier viste at betydelig forbedring skjedde bare i fem prosent av folk mens Exelon syntes å hindre ytterligere forverring i 10 prosent, slik at fordelene til stoffet er beskjedne.

Betraktninger

Mens vanlige behandlinger for Parkinsons sykdom har en tendens til å ha motsatt effekt på acetylkolin som Aricept og Exelon, er forholdet mellom Parkinsons behandling og utbruddet av demens ikke klart.

Typer og årsaker til Hånd Tremors

Typer og årsaker til Hånd Tremors


En tremor er en ufrivillig risting bevegelse. Tremors kan påvirke flere deler av kroppen, inkludert hodet og stemmen, men er mest merkbar i hendene. Alle opplever en viss grad av hånd tremor og de fleste ikke legger merke til fordi bevegelsen er så liten. Normale skjelvinger kan bli mer merkbar under visse vilkår - stress, tretthet, eller over forbruk av koffein eller sigaretter, for eksempel. Hvis rystelser øke eller varer mer enn noen uker, kan det være en annen underliggende årsak. Noen rystelser er en normal funksjon av aldring. Andre kan være et resultat av sykdom, skade eller effekten av visse legemidler og medisiner.

Tre hovedtyper av Tremor

Det er tre hovedtyper av tremor: statisk, kinetisk og postural. Statiske skjelvinger oppstår når hendene er i ro og kan forsvinne med bevegelse og aktivitet. Kinetic rystelser oppstå under bevegelse, for eksempel når du prøver å gjøre fine håndbevegelser som threading en nål, men kan forsvinne når hendene er i ro. Forankrings rystelser oppstår når holde hendene i en fast posisjon, slik som holder en kopp kaffe.

Tremor-forårsaker sykdommer

Parkinsons sykdom skader motorsenteret i hjernen, forårsaker skjelvinger i hender og andre deler av kroppen sammen med muskelstivhet, unormal gange og langsomme bevegelser. Multippel sklerose kan også forårsake skjelvinger som kan en tilstand som kalles dystoni. En overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også forårsake postural rystelser. Sykdommer som diabetes kan føre til perifere nevropatier --- nerveskade til ekstremiteter --- som også kan forårsake hånd rystelser.

Tremor-og forårsake skader

En fysisk skade på motoren sentrum av hjernen eller slag kan bidra til hånd rystelser. Hjernesvulster kan trykke mot motorsenteret og forårsake rystelser. Skader på nervene i armen eller skulderen kan også opprette muskelsvakhet og forårsake hånd rystelser.

Tremor-forårsaker narkotika og medisiner

Visse reseptbelagte legemidler som steroider, amfetamin og psykiatriske medikamenter som litium kan forårsake hånd rystelser. Overdreven alkoholbruk og alkoholabstinens kan også føre hendene til å riste. Tilbaketrekking fra narkotika kan gjøre det samme. Kvikksølvforgiftning kan skade nerver i hjernen eller i det perifere nervesystemet og bidrar til hånd rystelser.

PSP & Parkinsons

PSP & Parkinsons


Progressive supranukleær parese (PSP) og Parkinsons sykdom er hjernen lidelser som deler mange felles symptomer, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Selv om de to lidelser dele noen vanlige symptomer, de er hver distinkte nevrologiske tilstander med ulike prognoser og behandlingstilbud.

Identifikasjon

Diagnosen PSP og Parkinsons sykdom er ett område der de to hjernesykdommer variere sterkt. Identifisere Parkinsons innebærer en rekke nevrologiske tester som tester reflekser, bevegelser og reaksjoner, ifølge Worldwide Education and Awareness for Movement Disorders. I kontrast, sier Mayo Clinic, PSP kan ikke bli diagnostisert direkte, bare ved å utelukke andre medisinske tilstander.

Effekter

PSP påvirker region av hjernen kjent som hjernestammen, og forårsaker forringelse av cellene i det området. Mens Parkinsons sykdom rammer også hjernestammen, det er også ansvarlig for å redusere produksjon av dopamin ved å ødelegge neuroner i hjernen som produserer denne nevrotransmitter.

Funksjoner

Klossethet, stivhet og problemer med å flytte er symptomer karakteristisk for både PSP og Parkinsons sykdom, fastslår ninds. De som lider av PSP har imidlertid en tendens til å vippe og falle bakover mens folk med Parkinsons ofte bøye seg fremover. Svelge, tale, og spesielt øyebevegelser påvirkes mer alvorlig med PSP enn med Parkinsons, selv om begge lidelser forårsake problemer med disse.

Time Frame

Både PSP og Parkinsons sykdom vanligvis dukker opp hos personer over 60 år. De to hjernesykdommer er progressiv, med symptomer stadig mer alvorlig over tid. Ifølge ninds, er det ingen kur for enten sykdom, selv om Parkinsons symptomer kan administreres med behandling.

Potensiell

Selv om medisiner er en verdifull behandling for Parkinsons, er det ingen effektiv behandling for PSP, fastslår ninds. Imidlertid er ninds gjennomfører for tiden eksperimentell forskning for å finne årsaken til PSP, noe som kan gi effektive behandlingstilbud.

Sosa & Parkinsons sykdom

Sosa & Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom, eller PD, er en progressiv neurologisk lidelse der skadede hjerneceller svekke bevegelsen og muskelkontroll. Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, lidelsen vanligvis utvikler seg etter 55 år og påvirker 4-6 millioner mennesker over hele verden. Forskere har isolert et gen som forårsaker en type PD i noen familier, men bare om lag 2 prosent av alle tilfeller er arvet. Videre genetisk forskning kan bidra til å avklare rollen som familiens historie og andre risikofaktorer spiller i utviklingen av sykdommen.

Slektstreet

Eksperter debatt betydningen av familiens historie som en risikofaktor for Parkinsons sykdom. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag anslår at 15 til 25 prosent av personer med PD har en kjent slektning med sykdommen, men mer enn halvparten av disse sakene gjelder den sjeldne, tidlig oppståtte formen av sykdommen. I typiske tilfeller er familiens historie en dårlig prediktor for PD, selv om risikoen kan være litt høyere hvis den relative er et søsken snarere enn en forelder eller annet familiemedlem.

Genetikk

Genetiske studier hjelpe forskerne lære hvilke gener (de grunnleggende "informasjonsenheter" menneskelig DNA) og genmutasjoner (andre former av samme genet) er assosiert med Parkinsons sykdom. Menneskekroppens 20.000 til 25.000 gener bestemme egenskaper som hårfarge, høyde og blodtype, samt at kroppen for å utføre nødvendige oppgaver. Visse gener påvirker sannsynligheten for å utvikle en sykdom.

Betydning

Forskere har oppdaget 13 gener assosiert med Parkinsons sykdom, men det er fortsatt uklart nøyaktig hvordan genetikk innflytelse som gjør, og ikke utvikler sykdommen. Bare ett gen betraktes som "kausal", som betyr dets nærvær alene er nok til å garantere at et individ vil til slutt lider av Parkinsons sykdom. Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, er denne type gen sjeldne, sto for bare et lite mindretall av PD-tilfeller.

Misforståelse

Forskere er revurdere tidligere aksepterte ideer om Parkinsons sykdom. I det siste, ville de studerer generasjoner av samme familie for å finne et mønster; hvis ingen mønster eksisterte, ville de konkludere med at genene spilte ingen rolle i sykdommen. Nå, derimot, forskere forstå at både overdreven drikking av godt vann og eksponering for visse plantevernmidler og ugressmidler øke forekomsten av sykdommen, noe som betyr at familier som har oppdrettet eller bodde på landsbygda i generasjoner kan ha økt risiko tross for mangelen på en arvelig mønster.

Genetisk testing

Genetisk testing for Pink1 gen, kjent for å forårsake Parkinsons sykdom hos noen mennesker, er nå tilgjengelig. Men normalt helsepersonell vil ikke råde slik testing fordi Pink1 genet er ansvarlig for bare 2 prosent av tidlig debut av PD-tilfeller. The National Human Genome Research Institute er enig i at genetisk testing for PD er av begrenset nytteverdi, men det råder folk til å snakke med en lege eller genetisk profesjonell hvis de trenger mer informasjon for å ta en beslutning.

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ lidelse i nervesystemet gjennom hvilke tap av dopamin i hjernen kan forårsake skjelvinger, stivhet i kroppen, langsomme bevegelser og svekket balanse. Degenerative joint sykdom, vanligvis kjent ved slitasjegikt, fører til et sammenbrudd i brusk. Begge sykdommene er idiopatisk og kan føre til felles utvalg av bevegelse grenser og motoriske ferdigheter verdifall. Pasienter med Parkinsons sykdom kan presentere seg med slitasjegikt symptomer før fullstendig diagnose avslører nevrodegenerativ lidelse.

Leddsmerter

Pasienter med Parkinsons sykdom ofte lider muscoskeletal smerteepisoder i bena, nedre rygg, skuldre og nakke. Det er ikke alltid en sammenheng mellom leddsmerter og motoriske ferdigheter komplikasjon, så faktorer utenfor selve sykdommen kan bidra til smertefulle opplevelser. Visse kroppslige handlinger som er felles for Parkinson-pasienter, for eksempel lut holdning eller uregelmessig gangart, kan bidra til leddgikt forhold.

Range of Motion

En studie publisert i Journal of the American Physical Therapy Association fant at pasienter med tidlig til midten nivå Parkinsons sykdom hadde redusert utvalg av spinal bevegelse og vri, bøye og strekke fra stammen. Artrose pasienter lider ofte av begrenset utvalg av bevegelse på grunn av degenerative sykdommer i hofter og ryggrad. Disse bevegelseshemming kan være et sekundært symptom på Parkinsons sykdom.

Tremor

Tremor stede blant pasienter med Parkinsons sykdom ofte skjer i hender eller fingre som et hvile tremor. Artrose pasienter har bevegelsesbegrensninger i kroppsdeler, inkludert hendene, som kan forårsake en svak skjelving ved bevegelse. Diagnostisering av Parkinsons sykdom ikke hviler på tilstedeværelsen av tremor alene.

Medisinering

Det på ingen kur for Parkinsons sykdom, men medisiner kan bidra til å gjenopprette dopamin nivåer i hjernen og begrense sykdomsprogresjon. Stoffet levodopa er et stoff som blir til dopamin i kroppen. En bivirkning av levodopa er dyskinesi eller spastiske, ufrivillige bevegelser. Over tid dyskinesi kan påvirke jevn bevegelse av ledd og bringe på slitasjegikt symptomer. Både Parkinsons og Artrose pasienter bruker over-the-counter medisiner som paracetamol og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte.

Trening

Mens det kan være vanskelig å tenke på trening mens opplever leddsmerter, kan pasienter som deltar i regelmessig trening reduserer felles sykdomssymptomer samtidig styrke andre deler av kroppen som hjerte, sener og hjerne. Ifølge undersøkelser utført av Parkinsons sykdom Foundation, kan trening påvirke utviklingen av Parkinsons sykdom og sekundære symptomer som leddsmerter.

Ergoterapi og Parkinsons sykdom

Ergoterapi og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en progressiv neurologisk lidelse som påvirker det sentrale nervesystem og forårsaker svekkelser i motorisk aktivitet og bevegelse. Ergoterapeuter bedre pasientenes helse ved å sette dem i stand til å utføre meningsfulle daglige aktiviteter. De arbeider med pasienter og omsorgspersoner til å øke sine kunders livskvalitet og evnen til å utføre rutineoppgaver.

Parkinsons sykdomsproblemer

Neurodegenerering ved Parkinsons sykdom fører til at pasienten har skjelvinger, langsomme bevegelser, muskelstivhet og balanse problemer. Disse symptomene føre til en rekke problemer i dagliglivets aktiviteter (adls). Pasienter med Parkinsons sykdom har ofte problemer med å gå, skrive, snakke og arbeide med hendene.

Formålet med ergoterapi

Ergoterapeuter hjelpe pasienter med Parkinsons sykdom forbedre sin evne til å utføre daglige oppgaver. En ergoterapeut jobber med pasienten for å lette jevnere felles bevegelse, bedre samordning og bruk nytt utstyr for å hjelpe til med bevegelse. Etter å ha jobbet med en ergoterapeut, kan pasienten gjenvinne sin evne til å skrive, gå uten å miste balansen og utføre hobbyer som en gang fikk glede. Ergoterapeuter også hjelpe pasienter gjenvinne evnen til å skrive, bruke toalettet selvstendig og kle seg. Disse forbedringene øke pasientens livskvalitet og tillate ham å gjenvinne en følelse av mestring over hans verden.

Hvordan motta tjenester

Pasienter krever en lege for å få ergoterapi. Spør din primære omsorg lege eller en spesialist for en henvisning til en ergoterapeut i ditt område. Mange sykehus tilbyr ergoterapitjenester på poliklinisk basis. Det kan også være spesielle ergoterapi klinikker i ditt område som arbeider med pasienter med Parkinsons sykdom spesielt.

Lengde på behandling

Lengden på ergoterapi avhenger av den enkelte pasient og hans behov. Vanligvis, en første avtale med en ergoterapeut innebærer en vurdering av pasientens evner og etableringen av en terapi program skreddersydd til den enkelte. I følgende økter, fungerer pasienten med ergoterapeut, målretting viktige områder med rom for forbedring. Terapi kan stoppes når som helst hvis pasienten føler han har oppfylt sine terapi mål.

Betraktninger

Selv om pasientens familie og venner ikke delta i ergoterapi seg selv, det er områder der de kan hjelpe. Familiemedlemmer kan oppmuntre pasienten til å søke en henvisning til en ergoterapeut og overvåke pasientens fremgang. Utdanne deg selv om Parkinsons sykdom og hva du kan forvente fra ergoterapi, slik at du kan gi en varm, kjærlig miljø for pasienten. Bli med en pasient advocacy gruppe for ytterligere informasjon om Parkinsons sykdom og fordelene av ergoterapi.

Dyremodeller av Parkinsons sykdom

Dyremodeller av Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ sykdom som påvirker nervesystemet, og resultater fra skade et område av hjernen som er involvert i passerende signaler. Årsakene til Parkinsons sykdom er ikke helt klart, og det kan være på grunn av en kombinasjon av miljøfaktorer og genetiske faktorer. Dyremodeller er for testing for å prøve å forbedre vår forståelse av årsakene til Parkinsons sykdom og for å finne mulige behandlinger.

Fordeler

Dyremodeller kan endres for å etterligne symptomene på en sykdom, enten ved hjelp av kirurgi eller kjemikalier for å skade kroppens vev på en måte som speiler sykdom eller ved å endre dyr gener til å forårsake en viss sykdom å utvikle seg. Dyr tillate forskere å få en nærmere titt på hva som forårsaker Parkinsons sykdom og for å teste ulike behandlinger som ikke kunne bli testet på mennesker.

Legemiddelutløst modeller

Ved hjelp av midler for å endre dyr er den viktigste metoden som brukes i Parkinsons sykdom forskning. Den kjemiske MPTP blir brukt til å føre Parkinson-lignende symptomer hos aper ved å skade hjernen. Jo mer vanlig legemiddel retenone, ofte brukt som plantevernmiddel og insektmiddel, har samme effekt som MPTP når det brukes i rotter. Disse modellene har understreket muligheten for at miljø kjemikalier som brukes i hverdagslige situasjoner kan være ansvarlig for å bidra til utviklingen av Parkinsons sykdom.

Kirurgi-Induced modeller

Ved hjelp av kirurgi for å skade signale del av hjernen hos rotter er en annen metode for å etterligne Parkinsons sykdom. Det er veldig nyttig for å teste ulike medikamentelle behandlinger og ulike måter å få disse stoffene direkte inn i hjernen, der de trengs. Forskere tror at dette kan redusere de mange bivirkninger forbundet med disse stoffene og dermed bedre prognosen for mennesker som lider av Parkinsons sykdom.

Genmodifiserte Modeller

Fruktfluer har et tilsvarende antall gener til folk, og derfor blir ofte brukt for å endre disse genene for å se effekten det kan ha på sykdomsprogresjon. DJ-en-genet er til stede i mennesker og fruktfluer, og da fjernet, det øker hastigheten der Parkinsons-lignende symptomer er sett i bananflue. Dette har aktualisert muligheten for at visse gener som beskytter oss mot kjemikalier kan være mangler eller ineffektiv i noen mennesker, øker sjansene for å utvikle Parkinsons sykdom.

Betraktninger

Mens det er mange forskjellige dyremodeller som brukes til å teste forskjellige aspekter av Parkinsons sykdom, er det ikke en modell som nøyaktig etterligner hele tilstanden. Å ha en rekke forskjellige modeller som er spesifikke for visse stadier av sykdommen kan være nyttig, men det vil alltid være forskjeller mellom mennesker og dyr som brukes, som kan påvirke utfallet av forskningen.