Digidexo.com

sliming lenge etter røykeslutt

Hvor lenge etter en LH Surge du har eggløsning Do?

LH, eller luteiniserende hormon, signaler til eggstokkene at det er på tide å slippe et egg ved fosser til omtrent fire ganger sin normale nivåer direkte før eggløsningen. Ovulation Predictor kits er vanligvis brukes av par som håper å bli gravid for å teste for en LH-stigningen i kvinnen, og dermed isolerer når eggløsning vil skje til bedre tid samleie. Mens hvor lenge etter en LH-stigning eggløsning kan variere fra kvinne til kvinne og fra syklus til syklus, vanligvis eggløsning 12 til 48 timer etter at en oppdaget LH-stigningen, ifølge en Eggløsning Detection faktaark fra American Society for Reproductive Medicine.

Betydning

For par som forsøker å bli gravide å finne ut hvor lenge etter en LH-stigningen vil eggløsnings oppstå kan være den avgjørende faktor i hvorvidt de oppnår graviditet som sykle eller å vente og prøve igjen. LH er involvert i reguleringen av kvinnens menstruasjonssyklus og tidspunktet for eggløsning. For kvinner med en typisk 28 dagers menstruasjonssyklus eggløsning vanligvis midtveis i syklus på dag 14, i henhold til American Society for Reproductive Medicine.

Time Frame

Mange kvinner aldri overvåke deres LH-stigningen, men for de med problemer med å bli gravid, eller problemer med å identifisere når de har eggløsning, oppdager en LH-stigningen kan være nyttig. En LH-stigningen er vanligvis påvist gjennom bruk av hjemme eggløsning Predictor kits ved hjelp av en urinprøve. I gjennomsnitt, kvinner har eggløsning 36 timer etter en LH-stigningen. Denne informasjonen hjelper par gangen deres samleie for en større sjanse for å bli gravid.

Potensiell

Par kan også ha en lege utføre en blodprøve for å avgjøre om en LH-stigningen har skjedd, men dette er vanligvis bare nødvendig for par med mistanke ufruktbarhet problemer. Ovulation Predictor kits er allment tilgjengelig på drugstores og er like i design til hjem graviditetstester. Å fange LH overspennings kvinner bør teste daglig begynnelsen på dag 11 i en 28-dagers syklus. Tester bør tas på samme tid hver dag (ettermiddag anbefales) for å sikre kvinner ikke gå glipp av LH-stigningen.

Fordeler

For de beste sjansene for å bli gravid par bør ha samleie på dagen for LH-stigningen og i minst de neste to dagene, ifølge Fertility Plus Ovulation Predictor Kit FAQ. Timing samleie på disse dagene vil bidra til å sikre at sperm er til stede i egglederen når egget er sluppet, så befruktning kan skje.

Betraktninger

Bestemme hvor lenge etter en LH-stigningen du har eggløsning og timing samleie følgelig ikke sikrer en graviditet. Selv under ideelle forhold og perfekt timing, kan det likevel ta par flere sykluser for å oppnå graviditet. For unge, ellers friske par, er ufruktbarhet problemer ikke mistenkt inntil 12 måneder for å prøve å bli gravid, med god timing, uten en resulterende graviditet.

Hvor lenge etter en periode kan du bli gravid?

Du kan bli gravid bare rundt tidspunktet for eggløsning. Eggløsning er når et egg er utgitt av en eggstokk i et egglederen. Eggløsning og perioder er direkte relatert fordi de er en del av menstruasjonssyklusen. Hvis din menstruasjonssyklus er rimelig konsistent, kan du finne ut hvor lenge etter mensen kan du bli gravid.

Mønstre

Observere mønstre av menstruasjonssyklusen. Legg merke når det begynner hver måned i flere måneder. De fleste sykluser er ca 28 dager lang.

Subtrahere

Når du finner ut lengden på gjennomsnittlig syklus, subtrahere 14 fra det nummeret. Det er den omtrentlige eggløsningsdagen for deg. Ifølge Carolyn Kubic, fruktbarhet spesialist, er det et vindu på ca 24 timer der du kan bli gravid når egget er sluppet.

Inkonsekvent Cycles

Hvis syklusen din er ikke konsistent, kan du ikke være i stand til å finne ut når du har eggløsning. Du ønsker kanskje å gå til legen din for å utelukke potensielle underliggende helseproblemer.

Ovulation Predictor Kits

Hvis du er usikker på når du har eggløsning, kan du ta et hjem ovulation Predictor kit.

Slimet i livmorhalsen

Et annet tegn på eggløsning er når din utflod er klar og stretchy.

Basal Body Temperature

En basal kroppstermometer hjelper deg å overvåke din kroppstemperatur; vil du ha en topp i temperatur rett etter eggløsning. Denne type termometer måler små endringer i kroppstemperatur mer nøyaktig enn en vanlig termometer.

Hvor lenge etter røyking kan jeg amme?

Nikotin diffunderer inn i morsmelk

Når du amme og røyk, nikotin fra sigaretten diffunderer ut i morsmelk og barnet ditt kan lide av kolikk, manglende matlyst, oppkast eller økt hjertefrekvens. Røyk fra røyking blir fanget i lungene og inn i blodet, ifølge Denise Fisher, MMP, BN, RN, RM, IBCLC med Sandpiper Education.

Amming er bedre enn formel fôring

Hvis du ikke kan slutte å røyke, er du fortsatt bedre å velge amming over ved hjelp formel, skriver Wendy Jones, Ph.D, fordi fordelene ved morsmelk oppveier de negative konsekvensene av nikotin i barnets system. Morsmelk beskytter barnet mot infeksjoner.

Bottom Line

Hvis du må ha en sigarett, kan det være lurt å vente minst en time og 40 minutter etter røyking før amming. Nikotin har en 97-minutters halveringstid i blodet sirkulasjonssystemet, ifølge Denise Fisher.

Hvor lenge etter Eksponering for Rabies Må Mennesker vaksineres?

Rabies er et virus som er vanligst spres til mennesker via bitt av en infisert dyr. Dyrene oftest plaget med rabies i USA er flaggermus, stinkdyr, coyoter og vaskebjørn. I utviklings og den tredje verden, er en rabies-smittet bite mest sannsynlig å komme fra løshunder. Selve viruset forårsaker akutt encefalitt hos alle pattedyr, og sperring behandling, er nesten alltid dødelig.

Pre-Exposure Rabies Vaksinasjon

For det første er det viktig å merke seg at rabiesvaksine er definert som en forhånds-eksponeringsbehandling. Det er to typer vaksiner som er tilgjengelige i USA, og begge er utviklet ved hjelp av den inaktive, eller drept, formen av viruset. Begge typer er ansett like sikker og effektiv. Vaksinen er oftest gitt til de som anses å ha høyere risiko for å pådra viruset, som veterinærer, internasjonale reisende, Dyretemmere og andre som aktiviteter ofte bringe dem i kontakt med potensielt rabiate dyr. Den pre-eksponering vaksinasjon består av en serie på tre til fem skudd i deltamuskelen av armen. Selv om du har blitt vaksinert, hvis du mistenker at du har vært utsatt for rabies må du oppsøke lege umiddelbart.

Posteksponerings Rabies Treatment

Folk som har fått rabies vaksiner er ikke immune mot viruset. De er fortsatt nødvendig å motta ytterligere to doser av vaksine, en umiddelbart etter eksponering for viruset, og de andre tre dager senere. Dem som ikke har blitt vaksinert før eksponering er nødvendig for å motta en dose av immunglobulin og en dose av vaksinen så snart som mulig etter at det mistenkte infeksjon. Påfølgende doser av vaksinen blir så gitt på dag tre, sju, 14 og 28. Også, en viktig komponent av øyeblikkelig etter eksponering rabies behandling består av grundig rensing av såret med såpe og vann eller, hvis tilgjengelig, en virucid middel slik som en oppløsning av providine-jod.

The Bottom Line

Ikke nøl med å søke behandling hvis du mistenker at du har blitt infisert med rabies. Selv om posteksponeringsbehandling er ansett som en medisinsk haster, i motsetning til et medisinsk nødstilfelle, bør du ikke utsette beslutningen om å oppsøke lege. Selv om rabies-viruset kan ha en variabel inkubasjonstid, alt fra noen dager til over et år, er det viktig å få behandling før utviklingen av symptomer, det vil si, feber, hodepine, forvirring, angst, problemer med å svelge, delvis lammelse , søvnløshet og mye spytt. Når symptomene har begynt å utvikle, er prognosen for å overleve rabies veldig slank.

Hvor lenge etter fødselen kan du utføre et farskap test?

Når som helst etter fødselen

Spedbarn kan swabbed for DNA-prøver når som helst etter fødselen, ifølge DNA Diagnostics Center. DNA-testing utført etter fødsel er helt trygt og koster vanligvis mellom $ 400 til $ 2000, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Prenatal Farskap Testing er tilgjengelig

Prenatal farskap tester kan utføres i løpet av svangerskapet. Amniocentesis, en test som bruker en nål for å trekke en liten mengde av fostervann, kan utføres i andre trimester. Chorionic Villus Sampling (CVS), en test som involverer en tynn slange inn vaginalt, kan utføres mellom den 10. og 13. svangerskapsuke.

Bottom Line

Farskap testing kan utføres umiddelbart etter fødsel eller mellom den 10. og 20. svangerskapsuke. Imidlertid øker prenatal farskap testing risikoen for spontanabort. Hvis du vurderer en farskapstest, se etter en tjeneste akkreditert av American Association of Blood Banks.

Hvor lenge etter Conception Kan du fortelle om du er gravid?

Hvor lenge etter Conception Kan du fortelle om du er gravid?

Conception

Ifølge American Graviditet Association, egg implantater i livmor seks til tolv dager etter eggløsning. Etter implantasjon, begynner kroppen å produsere graviditetshormonet hCG (humant chorion gonadotropin), som er det graviditetstester oppdage for å indikere et positivt resultat. Hormon nivået dobles hvert 48 til 72 timer i løpet av første trimester.

Hjem graviditetstester

Den amerikanske Graviditet Association sier at graviditetstest er 97% nøyaktig når det brukes riktig. Selv om mange tester viser at du kan teste så snart som fem dager før neste menstruasjon, vil de mest nøyaktige resultater oppnås etter at du har gått glipp av din periode, og tidligst en test kan gi en nøyaktig lesing er 14 dager etter befruktningen. Tester ulik sensitivitet i å oppdage hCG i urin. Når egget implantert i uterus bestemmer hvor tidlig hCG vil bli bygget opp i systemet nok til å produsere et positivt resultat. Du kan teste tidlig og muligens få et positivt resultat. Men hvis resultatet er negativt, må du vente til du glipp av perioden og teste igjen som resultatene vil være mer nøyaktig på det tidspunktet.

Blodprøver

Blodprøver på legekontorer og oppdage nivået av hCG i blodet. Blodprøver er generelt mer følsomme enn urinprøver og kan oppdage en graviditet tidligere enn urinprøver. Imidlertid vil de fleste leger ikke utføre en blodprøve før du har gått glipp av din periode for å redusere muligheten for et falskt resultat.

Charting

Hvis du kartlegge dine sykluser å forutsi eggløsning, kan du ha en annen indikator på graviditet. Basal kroppstemperatur har en plutselig økning etter eggløsning og holder seg i ro til menstruasjon starter når den synker tilbake til pre-eggløsnings nivåer. Noen kvinner vil oppleve en ny topp i basal kroppstemperatur etter eggløsning når implantasjon oppstår. Hvis denne andre spike opprettholdes og du har blitt nøyaktig ta og registrerer temperaturen hver morgen, kan dette være en indikasjon på graviditet selv før du glipp av perioden.

Tidlig graviditet symptomer

Noen kvinner opplever graviditet symptomer før en savnet perioden begynner så tidlig som når implantasjon oppstår. Tidlig graviditet symptomer kan omfatte morgenkvalme, en sterk aversjon mot visse lukter, økt ømme bryster og økt vannlatingsfrekvens. Selv om disse symptomene ikke gjelder utelukkende til graviditet, kan de være et tidlig tegn på at vellykket befruktning har funnet sted.

Hvor lenge etter egget er sluppet kan det bli befruktet?

Hvor lenge etter egget er sluppet kan det bli befruktet?


Det er mange ting å vurdere når du prøver å bli gravid en baby. Hver måned er det et lite vindu av muligheter for en mann og kvinner til å bli gravide, så timingen er svært viktig. Et egg kan bli befruktet i maksimalt 24 timer etter at den er sluppet fra eggstokken, i henhold til svangerskap og fødsel ekspert Sheila Kitzinger. Derfor må en kvinne til å forstå hvordan hennes menstruasjonssyklusen fungerer og gjøre en kvalifisert gjetning om når hun vil slippe et egg, også kjent som eggløsning. Det er i denne perioden at et par må ha samleie for å ha best sjanse for å bli gravid.

Eggløsning

Hver måned vil en kvinne produserer et egg fra en av hennes to eggstokkene. Halvveis gjennom hennes menstruasjonssyklus, er egget frigjøres fra eggstokkene inn i egglederen til å bli møtt med en sperm for befruktning. Beregne når eggløsningen finner sted bidrar til å bestemme når er den beste tiden å ha samleie hver måned. En kvinne kan finne ut omtrent når hun ovulates med å skrive et notat om hva dagen hennes periode starter og slutter hver måned. Dette vil gi henne en indikasjon på hvor lang syklusen hennes er; hun kan da måle når halvveis av hennes syklus er.

Sperm

Når en mann får utløsning under samleie, slipper han millioner av sæd inn i kvinnens skjede for å befrukte et egg. Ifølge Dr. Miriam Stoppard, forfatter av "Conception Graviditet og fødsel," en manns sperm kan leve opp til maksimalt tre dager inne i en kvinne.

Egg

Med maksimalt 24 timer for befruktning når egget løsner fra eggstokken, er det best å ha samleie i dagene før eggløsning og eggløsningsdagen for å møte denne tidsrammen. Hvis egget ikke blir befruktet i løpet av denne tiden, vil det gjøre sin vei nedover egglederen og inn i livmoren, klar til å bli utgitt som en del av en kvinnes menstruasjon senere denne måneden.

Andre hensyn

Forutsi når en kvinne ovulates kan være vanskelig hvis hennes syklusen er uregelmessig fra måned til måned. Derfor er det lurt å ha samleie i dagene før og etter din estimerte eggløsningsdagen for å bedre sjansene dine for å bli gravid, heller enn å avgrensa deg selv en dag eller så på hver side, sier Baby-World. Overlevelsesraten til en manns sperm kan påvirkes imidlertid av hans alder, kondisjon og generell helse, slik at disse tingene må også tas i betraktning når du prøver å bli gravid.

Hvor lenge etter Stoppe Prednison Will hårvekst tilbake til normal?

Hvor lenge etter Stoppe Prednison Will hårvekst tilbake til normal?


Prednison er et kortikosteroid som brukes til å behandle en rekke tilstander som eksem, leddgikt, multippel sklerose, visse kreftformer og for å hjelpe resipienter unngå avvise organer.

Funksjoner

Mens prednison er et viktig stoff som bidrar med mange sykdommer og tilstander, er det mange bivirkninger som økt hårvekst. Dette blir vanligvis sett på ansikt, armer, ben og rygg.

Time Frame

Prednison tatt i doser over 40 mg. en dag, eller tatt for lengre perioder for eksempel en måned eller lenger, vil kreve en lengre tid av stoffet før bivirkningene forsvinne helt. Det tar litt tid for binyrene funksjon for å gradvis komme tilbake til det normale. I tilfelle av store doser eller langvarig behandling, kan det være opp til ett år før binyrene er tilbake til normale nivåer.

Forebygging / løsning

Hvis bivirkninger fra prednison slik som overdreven hårvekst er særlig problematisk kan det være mulig å redusere dosen og redusere eller eliminere symptomer. Inntil bivirkningene er borte, kan du bleke eller bruke hårfjerning kremer.

Hvor lenge etter en herniated plate Heals Bør rehab Begin?

Spine Universe rapporterer at ryggsmerter er den vanligste grunnen til at folk går glipp av arbeid og omtrent halvparten av amerikanerne innrømmer å ha ryggsmerter hvert år. Den gode nyheten er at når årsaken til smertene dine er diagnostisert, kan rehabilitering med en fysioterapeut begynne nesten umiddelbart. Herniated eller svulmende plater er ofte årsaken til at smerte, spesielt hvis det er ledsaget av nummenhet eller kribling. Det er mange forskjellige behandlinger for platen problemer, inkludert medisiner, kirurgi og fysioterapi - eller en kombinasjon av behandlinger.

Beskrivelse

Hvert ryggvirvler er sammensatt av et ytre hardt materiale som beskytter en gelatinøs senter, som omgir ryggmargen, å beskytte den. En herniated eller svulmende plate oppstår når yttermateriale av platen er skadet eller revet slik at den indre geleaktig materiale til å sprekke i spinalkanalen forårsaker smerter og nummenhet. En herniated plate er enklest å diagnostisere med en MR-undersøkelse eller en CT scan.

Behandling

Leger vil behandle en herniated plate på mange måter, blant annet med smertestillende medikamenter, hvile og fysioterapi. En kvalifisert fysioterapeut kan begynne nesten umiddelbart for å lage et program for deg som vil ta opp både smerte og mobilitet. Du vil lære ikke bare hvordan å lindre smerten av den aktuelle skaden og for å fremme helbredelse, men også hvordan å ta vare på ryggen din generelt. Fysioterapi vanligvis begynner så snart som legen din har et godt bilde av hvor mye skade har blitt gjort, ifølge Mayo Clinic. Hvis MR indikerer kirurgi er nødvendig for å stabilisere ryggraden din, vil behandlingen bli forsinket inntil ryggraden kan repareres eller stabilisert. I tillegg, hvis det er mye hevelse i området, kan du legen forskrive en kur med steroider for å få hevelsen ned før fysioterapi er begynt.

De fleste mennesker vil begynne fysioterapi for en herniated plate nesten umiddelbart. Andre vil begynne innen en uke eller to av skaden. Fysioterapi vanligvis fortsetter i seks uker, flere ganger i uken.

Advarsler

Ikke forsøk fysioterapi hjemme uten en kvalifisert utøver som mer skade kan gjøres til ryggraden.

Hvis du noen gang føler skarpe eller skyting smerter eller nummenhet i løpet av PT eller etter en økt er ferdig, rapporterer disse følelsene til terapeut som de kan indikere ytterligere skade.

Ting å spise etter røykeslutt

Røyking er en av de vanskeligste tingene en person kan gi opp. Det er vanedannende egenskaper kommer fra nikotin, som virker som et stimulerende på sentralnervesystemet. Karbonmonoksid, ammoniakk, vinylklorid og andre kreftfremkallende forstyrre og skade mange av kroppens vitale organer. Det er visse matvarer som kan bidra til å gjenopprette kroppen og reparere noen av skadene. Følg et måltid plan fordelene lungene dine, så vel som resten av kroppen din.

Blodsukker svingninger

Mange røykere opplever tøylesløs irritabilitet etter at de har sluttet å røyke på grunn av blodsukkersvingninger. Sigaretter ofte servert som en appetitt suppressant, som tillot dem å unngå måltider ennå holde en positiv mental tilstand. Binging på karbohydrater og sukker fører til den fryktede post-smoking vektøkning. Vant til feel-good effekten av nikotin, folk som nylig har sluttet å røyke bruke dette som en annen form for selv-medisinering. Du kan bekjempe dette problemet ved å ikke hoppe over frokost og spise konsekvent hele dagen. Spis en frokost full av proteiner og hele korn. Snack minst to ganger mellom måltidene på matvarer som frukt eller skiver grønnsaker. Måltidene bør være fri fra bearbeidet eller fet mat. Stol på magre proteiner og fiber matvarer som belgfrukter å holde blodsukkeret fra varierende. Hvis du har en trang til å overstadig på sukker, spise litt frukt eller kaste noen frukt skiver på en yoghurt parfait.

Tryptofan

Tryptofan er en aminosyre som hjelper hjernen produsere serotonin. Serotonin er et signalstoff som hjelper kroppen kontroll humør, appetitt og søvn. Ved å spise mat rik på typtophan, er du i stand til å heve mengden av serotonin i hjernen din og føle deg rolig og avslappet. Tenk på de gangene du har følt etter en Thanksgiving middag. Nyt mat som makrell, kalkun, kylling, peanøtter, sardiner, lam, biff og soyaprodukter. Depresjon og angst bør forbedre ved å inkludere disse matvarene i måltidene dine.

Grønnsaker

Gulrøtter har fantastiske helsemessige fordeler for å reparere lungene. De er fulle av beta-karoten, som omdannes i kroppen til vitamin A. Dette vitamin renser celler i lungene, og gjør at blodet mer alkalisert, som hindrer skader på skjelettet. Den beste måten å få gulrøtter er å drikke gulrotjuice. Du kan enten drikke det vanlig eller legge den til en annen grønnsak juice som tomatjuice. Tranebærjuice er en annen fantastisk juice til å nyte som dreper skadelige bakterier i lungene. Drikk 10 oz. juice hver kveld.

Mucas produserende mat

Lungene er belagt med et tynt lag av sunn slim. Ved å spise slim forming mat, tvinger du den skadede lungene til å jobbe hardere. Avstå fra å spise meieriprodukter, bearbeidet mat, kjøttpålegg og høy fett kjøtt. Vær oppmerksom på dine allergier, fordi allergener kan produsere mer slim. Drikk mye vann for å fjerne lungene av overflødig slim og fremme hydrering. En daglig tildeling på 8 til 10 8 oz. briller er en flott start for detoxing lungene.

Hvor lenge etter tenner Ekstraksjoner er du klar for proteser?

En midlertidig sett av proteser må settes på plass umiddelbart etter utvinning av gjenværende tenner, så det er nødvendig å ha proteser klar på forhånd. Av denne grunn, begynner prosessen med å bli montert på et sett av temporære proteser med foreløpige besøk for det formål å måle og innprenting av tennene. Først blir et avtrykk av den aktuelle tenner laget, for å tillate at tannlegen å lage et sett av tannproteser som stemmer overens med de opprinnelige tennene så mye som mulig. Kjeven er også modellert for å sikre at proteser er riktig størrelse og form for pasientens kjeve.

The dental ansatte bruker informasjonen samlet i tidligere avtaler, målinger og modeller for å lage et sett med individuelt tilpasset proteser for hver pasient. Når protesene er fullført, får pasienten en avtale for å ha henne gjenværende tennene trukket ut. Hvis det er flere ekstraksjoner er nødvendig, er prosedyren typisk gjøres under narkose. Når tennene har alle blitt fjernet, blir et sett av temporære proteser satt på plass umiddelbart. De midlertidige proteser, også kalt umiddelbare proteser, bidrar til å beskytte tannkjøttet, samt lammende smerten. Umiddelbare proteser slik at pasienten kan ha umiddelbar bruk av et sett med tannproteser, men disse kan trenge å bli justert over tid på grunn av potensialet for krymping i tannkjøttet og endringer i benstrukturen i kjeven på grunn av helbredelse.

Når tannkjøtt vev og bein i kjeven har fullstendig helbredet - noe som kan ta minst seks til åtte uker, ifølge American Dental Association - kan pasienten være utstyrt for et sett av faste proteser. Denne prosessen krever ekstra målinger av både ben og tannkjøtt i munnen på pasienten. Det er viktig å sikre at den permanente protese passer pasienten perfekt, for å forhindre sår eller andre problemer som følge av gnaging.

Hvor lenge etter Fjerne en spiral Kan du bli gravid?

Ifølge Planned Parenthood, er en intrauterin enhet (spiral) en av de mest effektive former for prevensjon tilgjengelig. Hvis du bruker enten kobber eller progestin spiralen, lurer du kanskje på hvor raskt fruktbarhet gjenopptas etter at den er fjernet. I tillegg til å være svært effektive, IUDs er ganske reversibel, slik at forplantnings fortsetter ganske raskt.

Return of Fertility

Etter spiralen er fjernet, kan du forvente å være fruktbar ganske fort. Levonova --- produsenten av progesteron-frigjørende spiral --- sier at menstruasjon bør gjenoppta normalt i løpet av de første seks ukene av fjerning. Din første post-spiralen eggløsning vil også forekomme i løpet av denne tiden. Om du kan være fruktbar i løpet av denne tiden, kan det være lurt å vente 60 til 90 dager for å sørge for at noen syntetiske hormoner har forlatt systemet.

Iuds og graviditet

Hvis du tilfeldigvis å bli gravid mens du er på spiralen, sier Planned Parenthood du kan ha en økt risiko for graviditet utenfor livmoren, farlig bekkeninfeksjon, spontanabort og for tidlig fødsel og levering. Hvis du mistenker at du kan være gravid mens du bruker en spiral, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. Tegn på graviditet utenfor livmoren inkluderer uregelmessig vaginal blødning, plutselig svakhet eller besvimelse og smerter i magen.

Hvor lenge etter eksponering for Feel Symptomer på svineinfluensa?

H1N1-viruset, også kjent som svineinfluensa, ble først oppdaget i mennesker i USA i april 2009. Verdens helseorganisasjon erklærte det en pandemi 11. juni 2009. Laboratorieprøver viste at mange av genene i H1N1 Viruset var svært lik influensavirus som normalt forekommer hos gris i Nord-Amerika; dermed ble det kalt "svineinfluensa". Flere studier viser at dette viruset er ganske forskjellig fra den influensa virus som vanligvis ses i nordamerikanske griser.

Symptomer

Ifølge CDC, har svineinfluensa lider rapportert feber, frysninger, hodepine, hoste, sår hals, rennende nese, kortpustethet, myalgier (stølhet), artralgi (leddsmerter), tretthet, oppkast og diaré. Dem som pådrar seg svineinfluensa anses å være smittsom fra en dag før sju dager etter utbruddet av sykdommen. Dette ville være den tidsperioden som influensa kan overføres til noen andre. CDC basert disse tallene på sesonginfluensa data fordi tilstrekkelig data var ennå ikke tilgjengelig for H1N1-viruset.

Overføring

Svineinfluensa antas å bli spredt på samme måte som den sesongmessige influensa spres. Når en infisert person nyser eller hoster, stor-partikkel respiratoriske dråper bære bakterier til et nærliggende mottakelig person, som deretter smittes. Kontakt med en forurenset overflate er også antatt å overføre sykdommen. Alle sekret fra luftveiene og kroppsvæsker av H1N1 influensa lider vurderes som potensielt smittefarlig. I henhold til denne begrensede informasjonen som gis av CDC i slutten av 2009, er inkubasjonstiden anses å være mellom ett og sju dager. Imidlertid er en inkubasjonstid på 1-4 dager anses for å være mer sannsynlig. Inkubasjonstiden begynner når en person blir utsatt for viruset, og slutter ved utbruddet av symptomene.

Høy risiko

De som anses å være på det høyeste risiko for komplikasjoner er barn under 5 og voksne over 65 år; personer under 18 år som får langtids aspirin terapi og kan stå i fare for å oppleve Reyes syndrom etter et influensavirus infeksjon; gravide kvinner; beboere i sykehjem; og de med kronisk lunge, hjerte-, lever-, hematologiske, nevrologiske, nevromuskulær, metabolske eller immunosuppression lidelser.

Hvor lenge etter en C-delen kan jeg gå tilbake til arbeid?

Du har kanskje planlagt alle aspekter av babyens levering, homecoming og gå tilbake til arbeid - bortsett fra en uventet keisersnitt, eller C-delen. Selv om C-seksjoner kan være planlagt på forhånd, er det ofte gjøres i respons til en uforutsett komplikasjon.

Funksjon

En C-delen er preformed når babyen ikke kan leveres vaginalt. Det er en operasjon der en snitt i magen og livmoren for å fjerne barnet.

Advarsel

Med noen form for kirurgi, det er risiko for å gjennomgå en C-delen. For eksempel kan den produsere blodpropper, økt blødning, infeksjoner og skader på blæren eller tarmer.

Time Frame

Selv om du kan gå hjem tre til fem dager etter at C-delen, vil du måtte vente fire til seks uker å komme tilbake til arbeid, ifølge Mayo Clinic. Det er den tiden det vil ta C-seksjonen snitt til å gro skikkelig.

Betydning

Legen din vil utføre en C-delen hvis ditt arbeid har stoppet opp, er du bærer mer enn en baby, du har et helseproblem, eller hvis det er et problem med morkaken eller navlestrengen, ifølge Mayo Clinic. En C-delen kan også være berettiget hvis barnet er for stor, breeched, eller i en unormal stilling, eller hvis barnet er å ha problemer for noen annen grunn.

Betraktninger

Unngå oppgaver som sit-ups, tunge løft, mosjon og rutinemessige aktiviteter som shopping, matlaging og husarbeid mens innsnitt leger.

Hvor lenge etter Levering bør du vente til Start Prevensjon?

For å unngå en påfølgende graviditet, kan du se på ulike alternativer for postpartum prevensjon. Eggløsning ganger varierer blant kvinner, og amming spiller en rolle i hvor raskt du kan eggløsning. Avgjøre hvilken metode som er riktig for deg, så vel som dens mulige effekt på melk, kan hjelpe deg å avgjøre når du skal begynne prevensjon.

Ikke-amming og prevensjon

Ifølge American Baby, hvis du er en ikke-ammende mor deg, kan eggløsning alt fra 25 til 72 dager etter fødselen, med et gjennomsnitt være 45 dager. Eggløsningen skjer ca to uker før en menstruasjon, så du vil være fruktbar selv før du har en periode. Fordi nye metoder for prevensjon kan ta flere uker å bli helt effektiv, hvis du ikke ammer, bør du starte prevensjon så snart som mulig.
Ofte kan prevensjon behov drøftes med helsepersonell ved seks ukers postpartum sjekke opp. Hvis du har brukt en membran i det siste, må du gjennomgå en ny membran dimensjonering, som fødsel vil ha endret størrelsen og formen av vagina.

Amming og Prevensjon

Hvis du ammer, trenger prevensjon alternativer finnes; Men, sier Planned Parenthood at for de første seks månedene, mange kvinner gjennomgår en periode med lactational amenoré. I løpet av denne tiden, eksklusiv amming - bare mate babyen brystmelk - undertrykker naturlig eggløsning. Når barnet sover gjennom natten eller mates fast føde, men er eggløsning mer sannsynlig å skje. Planned Parenthood sier at bare 7:58 kvinner praktiserer den LAM metoden vil oppleve en uventet graviditet ut av 100 brukere i et års tid. Etter denne tiden av naturlig ufruktbarhet, kan det være lurt å velge en hormonell eller ikke-hormonell prevensjonsmetode, men noen kvinner velger å starte disse kort tid etter fødselen, selv om de ammer.
Hvis du ønsker også å bruke en kunstig metode for prevensjon, den "Breastfeeding Svar Book" sier de sikreste alternativene er barriere metoder, for eksempel kondomer. Vær forsiktig, skjønt, som spermicides kunne gå inn i blodet, noe som kan påvirke din melk.
Hvis du har lyst til å prøve en hormonell alternativet, "Breastfeeding Svar Book" sier ammende bør kun bruke en progestin-bare metoden, som kan inkludere minipillen, progestin-iuds, progestinbaserte slippe vaginalringer, injectables (Depo-Provera ) og implantater (Norplant). Unngå hormonelle metoder som inneholder østrogen.

Om Hoste ved røykeslutt

Om Hoste ved røykeslutt


Hoste etter røykeslutt er en normal del av avslutte prosessen. Dessverre, kan hosten føre til en sår hals og kan være upraktisk for deg. Til tross for dette, hoste etter at du har sluttet å røyke er sunt og fungerer som et tegn på lunge utvinning.

Hoste og Cilia

Den hoste du erfaring etter at du slutter å røyke er et resultat av flimmerhårene blir reparert. Cilia er de små, hår-lignende objekter i luftveiene (fra nesen til lungene) som er ansvarlig for å filtrere ut støv og andre urenheter. Hvis du er en vanlig røyker, de fleste av flimmerhårene dør og ikke er i stand til å vokse tilbake på grunn av den konstante sigarettrøyk. Men når du slutte å røyke, dine flimmerhårene er i stand til å begynne å vokse ut igjen. Dette fører til irritasjon, som igjen fører til hosten. Du kan fortelle hvor fort kroppen din er å reparere seg selv ved hvor hardt du hoster. Jo raskere flimmerhårene gror til, vil den tyngre hosten være.

Slim

Folk som har røykt i minst 1 måned og deretter slutte å røyke cold turkey vil trolig hoste opp slim. Hoste opp slim etter at du har sluttet å røyke regnes som normalt. Denne prosessen skjer fordi lungene jobber hardt for å fordrive alle tjære, giftstoffer og kreftfremkallende materialer som har blitt undertrykt i lungene. Slimet har vanligvis en mørk gul eller brun farge, men hvis du merker blødninger, bør du oppsøke lege.

Sore Throat

En sår hals er ofte ledsaget av intens hoste og er å være forventet. For å lette smerter i halsen, ta noen halspastiller, spise kald mat og unngå mat og drikke som ville irritere halsen videre (for eksempel krydret mat eller harde alkohol).

Hvor lenge kommer Hoste vare?

I gjennomsnitt, opplever folk hoste i 2 til 3 uker etter at de sluttet å røyke. Varigheten av dette avhenger mest av hvor lang tid det tar for flimmerhårene til å dukke opp. Hvis du opplever en sterk hoste i mer enn en måned, er et besøk til legen anbefalte.

Hoste er Normal

Alt dette hoste og hacking opp slim kan føre til at du bekymre deg, men dette er en situasjon hvor hoste er faktisk et godt tegn. Faktisk, bør du være mer bekymret hvis du ikke er hoste etter at du har sluttet å røyke.

Kronologiske Fordeler med røykeslutt

Kronologiske Fordeler med røykeslutt


Det er ingen hemmelighet at det er mange helserisiko når du velger å røyke. Det som en gang var fasjonable tidlig i det 20. århundre har nå blitt en av de dødeligste vaner for å tilegne seg. Det finnes måter å bryte vanen, skjønt, og de helsemessige fordelene av røykeslutt begynner nesten umiddelbart. Tar det fra time til time eller dag for dag vil sikkert øke røyker nivå av tillit, noe som gir ham insentiv til å fortsette sin søken mot bedre helse.

Betydning

Det har blitt anslått av Centers for Disease Control (CDC), at mer enn 400.000 amerikanere dør hvert år av røyking. Det har blitt bestemt at røyking er ansvarlig for flere dødsfall enn selvmord, drap, bilulykker, alkohol og AIDS til sammen. Av denne grunn alene, er fordelene ved røykeavvenning blir brakt frem i lyset.

Funksjon

Det er aldri for sent å slutte å røyke. Uansett hvor lenge en person har røykt, eller hva hans alder kan være, kan det gjøres, og hans generelle helse vil fortsatt bli bedre. Årsaken til avhengighet er ganske åpenbart nikotin, som øker og frigjør en kjemisk i hjernen som kalles dopamin. Dopamin er ansvarlig for de behagelige opplevelser en person føler, og det er derfor mange som røyker ofte stole på det som en stressavlastning eller en relaxer i tider med angst. Imidlertid er virkningene av dopamin bare vare en kort tid, noe som resulterer i røyke "behov" for en annen sigarett. Men de helsemessige fordelene av røykeslutt begynne i så lite som 20 minutter etter siste røkt sigarett, og vare så lenge som 10 år eller mer.

Time Frame

I løpet av bare 20 minutter etter å røyke en sigarett, blodtrykk og puls priser nedgang, noe som gir hjertet en sårt tiltrengt pause. Åtte timer senere, karbonmonoksid i kroppen begynner å avta, noe som øker strømmen av oksygen inn i blodstrømmen. Innen 24 timer, er alle spor av karbonmonoksid borte. Førti-åtte timer etter røyking den siste sigarett, er alle spor av nikotin vasket ut av kroppen, og de røyker kan begynne å merke en forbedring i følelse av smak og lukt.
Det er mellom 2 og 12 uker at blodsirkulasjonen er tilbake til full kapasitet, og lungefunksjon kan øke med så mye som 30 prosent. For de som lider av røykhoste, vil de begynne å legge merke til det ikke lenger eksisterer etter 3 til 9 måneder, sammen med deres kortpustethet. Innen 1 år etter røykeslutt, er risikoen for å oppleve et hjerteinfarkt halvert. Fem år senere, er risikoen for å dø av lungekreft eller munn kreft redusert med 50 prosent, og når de røyker har nådd sitt 10-års opphør jubileum, er hans risiko for lidelse hjerteinfarkt eller utvikle lungekreft tilsvarende de som aldri har røykt .

Misforståelse

Det er svært mange misoppfatninger om røykeslutt som ganske ofte hindrer de som ønsker å slutte fra å slutte. Kanskje den største misforståelsen trenger å bli slått ned er at du nødvendigvis vil få uønskede pounds. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Mengden kilo under røykeslutt vil avhenge hovedsakelig på ditt valg av matvarer som brukes for å kontrollere suget etter nikotin. For eksempel, hvis du velger frukt og grønnsaker enn sjokolade, sjansene er du vil opprettholde figuren din og øke din generelle helse.

Betraktninger

Røyking påvirker ikke bare de røyker, men de rundt dem også. Passiv røyking, røyken pustes ut av de røyker, er ansett for å være mer farlig enn sigaretten selv. Partiklene som slippes ut i luften rundt de som ikke røyker, inkludert spedbarn og barn, er mye mindre, og derfor inhalert dypere inn i lungene. Dermed trenger fordelene med røykeslutt ikke slutt med røyker selv. Barn av røykere vil være en redusert risiko for å utvikle astma og luftveisinfeksjoner, og de som er gravide vil også redusere risikoen for å levere en prematur eller undervektig baby.

Advarsel

Mens de helsemessige fordelene av røykeslutt langt oppveier eventuelle fordeler en røyker føles sigaretter gir, vil det også være abstinenssymptomer. De vil vanligvis begynne ca 4 timer etter den siste røkt sigaretten, og vil være på sitt verste for de første 3 til 5 dager. Noen av symptomene kan omfatte hodepine og irritabilitet, eller kan være så alvorlig som depresjon. Mens mange føler at å slutte "cold turkey" er et bevis på sin viljestyrke, er det mange røykeslutt programmer og produkter utviklet for å hjelpe de røyker gjennom denne prøvelsen og øke sjansene for vellykket røykeslutt. De første to ukene er ansett for å være den mest kritiske når du forsøker å bryte vanen, så det er viktig å søke all den hjelp du kan.

Hvordan forbedre Lunger ved røykeslutt

Hvordan forbedre Lunger ved røykeslutt


Gratulerer! Du har bestemt deg for å slutte å røyke. Ifølge American Lung Association, begynner kroppen å helbrede seg selv fra de negative effektene av røyking så snart som tjue minutter etter din siste puff. Lungene dine vil begynne å bedre seg i løpet av et par uker. Men det er ting du kan gjøre for å oppmuntre til forbedring av lungene etter røykeslutt. Din forbedret pust kan selv overtale deg til å holde opp det gode arbeidet.

Bruksanvisning

En Spis mye frukt og grønnsaker. Både Centers for Disease Control og National Cancer Institute anbefaler at voksne spiser minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag. Dette gjelder spesielt etter røykeslutt. Antioksidanter i råvarer vil hjelpe lungene helbrede og forbedre raskere.

Drikk minst 64 gram vann daglig. Lungene bruke opp fuktighet med hvert åndedrag du tar, og bompenger satt på dem av røyking gjør lungene jobbe enda hardere. Ved å gi nok væske til kroppen din, vil du bidra til å forbedre lungene også.

Rengjør huset ditt. Kast eller lagre støvsamlende rot. Tørk støv fra møbler, vindu behandlinger og andre områder. Tørk ned vegger og vakuum grundig og regelmessig. Støv og mugg kan irritere lungene, hindrer deres forbedring selv etter røykeslutt.

Kjøp en luftfilter for ditt hjem. Dette vil bidra til å rydde dine omgivelser av støv, allergener, forurensing og røyk i luften som kan hindre forbedring av lungene.

Øv dyp pusteøvelser. Pust dypt og langsomt gjennom nesen. Hold pusten i noen sekunder. Slipp pusten sakte og hardt gjennom munnen. Gjenta disse øvelsene flere ganger om dagen. Prøv å ta dypere åndedrag og hold pusten lenger som lungene forbedre.

Hvor lenge er et barn smittsom Med Scarlett Fever?

Scarlet Fever, en variant av Strep

Skarlagensfeber, også kjent som scarlatina, er en spesiell stamme av bakterier som forårsaker strep hals. Kombinasjonen av strep-infeksjon og toksiner produsert av den spesielle stamme årsak bryte hudutslett, sår hals, en spylt side, en rød not og, i noen tilfeller, en hals med betennelse og gult og hvitt lapp. Ubehandlet, kan infeksjonen være dødelig. Den primære verktøy for å hindre spredning av sykdommen er antibiotikabehandling.

Hvorfor Antibiotika Snarere enn naturlig Recovery?

Mennesker kan gjenopprette fra skarlagensfeber naturlig. Men sammen med meget høy risiko for å la sykdommen gå ubehandlet, smittsom for lenge etter at symptomene på sykdommen er passert. Mens legemet har brakt infeksjonen under kontroll av bakterier gjenstår å bli spredt. Den primære overføring av bakterier er gjennom luften ved hosting og nysing. Men spor av spytt igjen på tallerkener og glass, eller hender som er dårlig vasket, eller lignende metoder for passerende bakterier kan også tjene til å spre sykdom. Antibiotikabehandling, snarere enn bare å få kontroll over infeksjonen, ikke drepe av koloniene langt raskere, avslutter smittsom periode tidligere.

Hvor lang med antibiotikabehandling?

Standarden tommelfingerregel er 24 timer etter behandling med antibiotika er begynt. Selv da det kan være overlevende bakterier i rommet og på de besittelser av pasienten. Dette stiller ikke bare resten av familien i fare, men pasienten også, så det er ingen varig immunitet fra staph infeksjoner. Under sykdom, bør enhver kontakt med pasienten følges med håndvask med såpe eller alkohol desinfeksjonsmiddel. Overflater kan tørkes med en mild løsning av blekemiddel og vann. Sengetøy og tøy skal vaskes i varmt vann og såpe, og tørket i tørkeren på en varm innstilling. Etter at sykdommen har gått leker bør vaskes eller forkastet, og rommet bør være godt rengjøres med desinfeksjonsmiddel. Strep infeksjoner, inkludert skarlagensfeber, er vedvarende og farlig. Ta forholdsregler og ikke stoler på antibiotika for å dekke alle baser.

Den beste måten å gå ned i vekt ved røykeslutt

Røykeslutt er en av de beste tingene du kan gjøre for din langsiktige helse. Prosessen er alt annet enn lett, og kan ha konsekvenser på vekten din. Mange folk som sluttet å røyke i vekt, men det er ikke nødvendigvis uunngåelig. Du kan gå ned i vekt etter at du har sluttet å røyke ved å ta de riktige trinnene.

Finn et Substitute

Begynne å tygge Nicorette, en tyggegummi som er en nikotin erstatning for folk som slutter å røyke. Nicorette har mange av de samme egenskapene som nikotin, noe som gir raskere stoffskiftet. Det kan fungere som en midlertidig appetitt suppressant som du slutte å røyke sigaretter.

Begynne å trene

Leve en aktiv livsstil. Dette vil bidra til å hindre deg fra å sitte rundt og beite på snacks og usunn mat. Bruke minst 30 minutter av dagen din trener. Turgåing, sykling, løping, og løfte vekter vil brenne kalorier og redusere cravings for nikotin. Folk som ikke følger et treningsprogram etter røykeslutt er de som har en tendens til å få vekt.

Sunn mat

Spis frukt og grønnsaker når du er sulten, og du kan også ha litt sukkerfri godteri fra tid til annen. Hvis du ikke spiser sunn mat og i stedet chow ned på høy-kalori elementer, for eksempel donuts og kake, du sannsynligvis vil få vekt. Den ex-røyker kan ha nytte av å holde munnen opptatt etter å sette en sigarett i det fra 10 til 40 ganger per dag.