Digidexo.com

te oksalat

Hva er kalsium oksalat?

Kalsium oksalat er en forbindelse som av og til dannes i nyrene eller urin som et resultat av visse kost og kjemiske faktorer. Det er en viktig komponent i dannelsen av nyrestein.

Fakta

Kalsium oksalat dannelse begynner vanligvis med tilstedeværelse av overskudd av kalsium i blodstrømmen, i henhold til Urology kanal. Nyrene fjerne dette kalsium fra blodet, og en oppsamling av dette mineralet i nyrene kan få den til å kombinere med oksalat, et stoff som produseres av leveren og som finnes i visse matvarer.

Høy oxalate Foods

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) lister matvarer med store mengder oksalat som inkluderer rødbeter, spinat, rabarbra, hvetespirer, peanøtter, okra, søtpoteter og sjokolade.

Andre kilder

The Mayo Clinic og NKUDIC liste flere kilder til oksalat eller kalsiumkonsentrasjon som inkluderer visse metabolske forstyrrelser, høy vitamin D-inntak, intestinal bypass kirurgi og opprettelse av en tilsiktet åpning mellom et organ og hudens overflate (stomi).

Betraktninger

Den NKUDIC bemerker at mat kilder ikke synes å øke nivåene av nyre stein formasjonen med mindre en person er ellers utsatt for nyrestein.

Tilleggsvurderinger

Kalsium kan også kombinere med fosfat for å danne kalsium fosfat nyrestein, bemerker Mayo Clinic.

Hvordan behandle kalsium oksalat Stones

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, er den vanligste formen for nyrestein en kalsium stein. Kalsium bygger seg opp i urinen hos noen mennesker på grunn av endringer i kostholdet, infeksjon eller arvelighet. En annen kjemisk kalt oksalat kombinerer med kalsium og danner en masse som er en nyrestein. Kosthold endringer, medisiner og kirurgi kan behandle kalsium oksalat stener.

Hvordan behandle kalsium oksalat Stones

•  Gjennomgå blodprøver for å bekrefte at nyrestein er kalsium oksalat stener. Andre former for nyrestein inkluderer urinsyre, struvitt eller cystin steiner. Medisinske tiltak for å behandle andre typer steiner kan ikke effektivt behandle kalsium oksalat stener.

Drikk mer vann. Ifølge National Nyre og urologiske sykdommer Information Clearinghouse (NDKUIC), kan vann hjelpe fortynne oksalat nivåer i urinen din. Vann kan bidra til å oppløse steinene nok for deg å passere dem uten kirurgi.

•  Øk mengden av melkeprodukter du spiser for å både behandle og forebygge kalsium oksalat stener. Den NKUDIC sier får kalsium fra mat kilder kan bidra til å hindre opphoping av kalsium i kroppen og kan hindre gjentakelse. Kalsium pille kosttilskudd kan ha motsatt effekt. I samme ånd, unngå matvarer som inneholder mye oksalat, som peanøtter, spinat, rødbeter, okra, hvetekim, sjokolade og søtpoteter.

Spør legen din om du bruker medisiner for å behandle kalsium oksalat nyrestein, og å hindre fremtidige steiner fra forming. Medisiner kan brukes til å løse opp steinene og for å hindre for mye kalsium fra å vises i urinen.

gjennomgå en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy å behandle dine steiner. Lydbølger bryte opp massene, noe som gjør dem enklere å passere når du tisser.

Få dine parathyroid hormon nivåer testet. The Mayo Clinic forklarer at noen kalsium nyrestein er et resultat av høyere-enn-normal nivåer av parathyroid nivåer på grunn av svulster på biskjoldbruskkjertelen. Kirurgi kan være nødvendig for å fjerne vekst, slik at fremtidige steiner ikke vil være et problem.

Opt for kirurgisk fjerning av kalsium oksalat stener hvis de er store og ikke svare på andre former for behandling. Nyrestein kirurgi kalles perkutan nephrolithotomy eller ureteroscopic stein fjerning, avhengig av hvor steinene er plassert.

Forebygging av kalsium oksalat & Monohydrate nyrestein

Forebygging av kalsium oksalat & Monohydrate nyrestein


Mange mener at den naturlige eliminering av en stor nyre stein for å være en av de mest smertefulle opplevelsene du kan lide og overleve. Nyrestein kan manifestere seg i flere forskjellige former, men kalsiumoksalat monohydrat stein, enten alene eller i kombinasjon med dihydratet form, er de mest vanlige. Når steinene danner, lithotripsy, som består av høy intensitet sjokkbølger, kan knuse og fjerne dem smertefritt. Imidlertid kan en unse for forebygging fjerne bry og bekostning av litotripsi minst like bra som den sistnevnte fjerner de uønskede steiner.

Narkotika Intervensjoner

En analyse av separate studier utført på en gruppe stoffer som kalles tiaziddiuretika, som øker urinmengde, viste at administrasjonen av disse stoffene redusert tilbakefall av nyrestein hos mottakelige pasienter med om lag 21 prosent over placebo ("sukkerpille") grupper. I disse studiene ble et andre medikament også administreres for å redusere tap av kalium fra bruken av diuretika.

Green Tea

Ifølge Xudong Li, en kinesisk forsker ved Sichuan University, gjør grønn te ikke hindre dannelsen av kalsium oksalat krystaller, den ledende form av nyrestein. Hva Li forskning har foreslått, er imidlertid at grønn te virker til å endre form av krystaller som har en tendens til å utvikle seg. Grønn te synes å stimulere til utvikling av dihydrat krystall mens forstemmende monohydratform, som er mer rigid og mer vanskelig å bli kvitt fra urinveiene. Med andre ord, kan drikke grønn te bidra til å forhindre turer til legevakten for de utsatt for kalsium oksalat nyrestein.

Diet

The Mayo Clinic nettsiden tilbyr noen kosttilskudd forslag for å redusere risikoen for å utvikle nyrestein, inkludert de vanligste kalsium oksalat stener. Selv om det kan virke i strid med sunn fornuft,-har produkter kalsium-finnes i overflod i meieri ingen åpenbar sammenheng med nyre-stein utvikling. (Men, det er en sammenheng mellom nyrestein og kalsiumtilskudd.) Over-forbruket av mat med høyt oksalater, som for eksempel spinat og sjokolade, bør unngås, så bør dietter høy i natrium eller animalsk protein. Spise for mye animalsk protein har en tendens til å redusere mengden av citrat i urinen, og citrat bidrar til å hindre stein utvikling.

Vann

Drikker store mengder vann daglig kan bidra til å skylle de stoffene som bidrar til stein formasjon fra urinen. The Mayo Clinic understreker at de med en tendens til å utvikle nyrestein som bor i varme klima, eller de som er fysisk aktive, bør drikke enda mer vann for å kompensere for tap av fuktighet for å svette. Å drikke store mengder vann vil også bidra til å fjerne delvis dannet kalsium oksalat krystaller fra urinen.

Kosttilskudd

Den Healthcommunities nettstedet anbefaler å ta magnesium citrate og vitamin B-6 kosttilskudd, 500 mg. og 25 mg. henholdsvis, for å redusere tilbakefall av kalsium oksalat nyrestein. En mangel på B-6 kan øke oksalater i urinen, noe som kan resultere i dannelsen av kalsium-oksalat stener over tid, og magnesium lar kalsium kan benyttes av legemet.

Liste over matvarer som inneholder oksalater

En oksalat, som også kalles etandioat, er deprotonert ladet form av oksalsyre, eller en ester av oksalsyre. Oksalater er kjemikalier som ofte finnes i plantematvarer, men ikke i de fleste animalske matvarer. Dietter med høye nivåer av oksalater, som sorrel, kan føre til nyresykdom eller død på grunn av oksalat forgiftning hvis spist i store mengder.

Frukt

Frukt inneholder noen former for oxalates inkluderer bjørnebær, blåbær, dewberries, tørket fiken, stikkelsbær, bringebær (rød og svart), druer (Concord), jordbær og mandariner.

Drinker

Drikker som inneholder noen former for oxalates inkluderer øl: Lager utkast, Tuborg, Pilsner; Bigelow urtete (varmt brygg på fire minutter eller lenger): Apple Orchard, Fruit & Almond, I Love sitron, mynte Medley, Orange Spice, Perfect Punch, røde bringebær, spesielt jordbær, Sweet Dreams, Take-A-Break; te (sort og indisk); sjokolademelk og Ovaltine; grønn te; samt juice inneholder bær med høyt oxalates: grønnkål, Kamut og kiwi.

Urter / krydder

Disse urter og krydder alle inneholder noen former for oxalates: sjokolade, malt kanel, kakao, kakao, ingefær, sitronskall, limeskall, appelsinskall, persille, pepper, pokeweed, sesamfrø og sorrel.

Grønnsaker

Disse grønnsakene alle inneholder noen former for oxalates: selleri, kålen, løvetann greener, aubergine, grønn paprika, purre, okra, pastinakk, poteter, søtpoteter, gresskar, rabarbra, rutabagas, spinat, squash (gul og sommer), nepe greener, brønnkarse og yams.

Diverse Foods

Disse matvarer inneholder også noen former for oxalates: hel-hvete brød, Cheerios, escarole, fig Newton, garbanzo bønner, Graham kjeks, Graham mel, havregryn, peanøttsmør, peanøtter, pekannøtter, popcorn, sesamfrø, soyasaus, soyabønner kjeks, soya tofu, stein-bakken mel, solsikkefrø, bladbete, hvetekli, hvetekim og hel-hvetemel.

Alle de matvarer som er nevnt her, inneholder lave mengder av oksalater. Det er betydelig forbruk av en hvilken som helst av dem som har potensial til å øke noen form for helseproblemer.

Mat som inneholder kalsium oksalat

Mat som inneholder kalsium oksalat


Kalsiumoksalat kan bidra til dannelse av nyrestein. Dette kjemiske stoffet dannes når kalsium og oksalat kombinere-ingen mat inneholder denne forbindelsen naturlig. Kutte ned på matvarer rike på oxalates kan redusere dannelsen av denne forbindelsen, og dermed redusere risikoen for å få nyrestein. Ikke alle som lider av nyrestein bør også redusere kalsium forbruket, men siden dette bare vil dra visse individer som har tilstander som bidrar til overflødig kalsium i blod og urin.

Kalsium-rik mat

Foods høy i kalsium omfatter alle meieriprodukter og grønne bladgrønnsaker. Andre kilder inkluderer paranøtter, mandler, sesamfrø, linfrø, brokkoli og tare.

Oksalat-rik mat

Oksalat-rik mat med rabarbra, spinat, jordbær, sjokolade, nøtter, rødbeter, hvetekli, bjørnebær, blåbær, hvetekim, fullkornsprodukter, mandariner, bete greener, løvetann greener, oliven, purre, grønnkål, Concord druer, fiken, gulrøtter, selleri, soyasaus, syltetøy, havregrøt og pretzels.

Oksalat-Rich Drikke

Drinker med høyt oksalat inkluderer øl, sort te, sjokolademelk, kakao, pulverkaffe og soyamelk.

Diett for kalsium oksalat og nyrestein

Når små mineralforekomster samles i nyrene dine i stedet for å gå gjennom i urinen, kan en nyrestein dannes. De vil som regel gå uten legens hjelp, men noen ganger medisinsk hjelp er nødvendig. Symptomer kan inkludere intense smerter i siden og ryggen, kvalme og smertefull vannlating. Mens det er flere forskjellige mineraler som nyrestein kan være laget av, den vanligste er kalsium. Disse stenene er referert til som kalsium oksalat stener.

Fluid

Den viktigste enkeltfaktor diett for å hindre dannelsen av kalsium-oksalat nyrestein har ingenting å gjøre med mat. Hvis du er utsatt for nyrestein du må hele tiden drikke vann, spyle nyrene så noen mineraler som kan danne steiner vil bli vasket ut. Aldri passere en vannfontene uten å ta en drink, og alltid ha en kopp vann i nærheten for å nippe i løpet av dagen. Vanlig vann er best. En annen væske du bør legge til kosthold er lemonade som er laget med ekte sitroner. Ikke bruk pulverisert lemonade mix; sitroner gi fordel. Unngå svart te, mørkt øl, og karamell-farget væske.

Matvarer for å unngå

Det bør bemerkes at du ikke trenger å begrense mengden av kalsium i kosten, med mindre anbefalt av legen din. Kalsium er viktig for sterke ben, og studier viser at en diett lav på kalsium kan faktisk hjelpe dannelsen av kalsium oksalat nyrestein, ikke hindre det. Hvis du har en tendens til å danne steiner, kan legen din råde en diett som er lav i oksalat. Disse mat trenger ikke unngås helt, du trenger bare å begrense mengden. Noen matvarer for å unngå er nøtter, sjokolade, spinat, søtpoteter, refried bønner, bær og soyaprodukter. Studier tyder på at en diett som er svært lav i animalsk protein og natrium kan også være fordelaktig.

Mat å spise

For å bidra til å forhindre dannelsen av flere steiner, er en diett som er lav i oksalat beste. En lav-oksalat diett garanterer ikke at flere steiner ikke vil danne, men det reduserer sjansene. Mat som er lav i oksalat er bananer, hvitt brød, kål, sopp, spagetti, ris, havregryn, blomkål, meloner og løk. Ser også for mat som er høy i kalium og magnesium.

Andre faktorer

Kosthold er ikke den eneste faktoren for nyre stein formasjonen. Hvis det er en familiehistorie med kalsium oksalat nyrestein, du er på et høyere risiko. Noen som har hatt ett smekk står i fare for å utvikle mer. En stillesittende livsstil øker sjansen, så få litt mosjon. Vekt og vektøkning er også faktorer, særlig hos kvinner, selv om menn generelt er mer sannsynlig å utvikle nyrestein enn kvinner er. Hvis du har spørsmål om nyrestein, deres dannelse eller hvordan du kan hindre dem, snakke med en lege.

Oksalat Crystals & Pain

Oksalat Crystals & Pain


Hvis du har små barn eller kjæledyr, velge planter du plasserer i ditt hjem og verftet nøye. Noen vanlige planter inneholder oksalat krystaller, som kan forårsake smerte hvis et barn eller dyr tygger på dem.

Oksalat krystaller

Oksalat krystaller forekommer i naturen, og er mikroskopisk i størrelse. De er formet som skarpe splinter av glass.

Planter

Philodendrens, Calla liljer og fredsliljer alle inneholder oksalat krystaller i saft i sine blader og saft.

Symptomer

Hvis du tygger blad av en plante som inneholder oksalat krystaller, vil du oppleve brennende smerter i lepper og munn. Leppene og tungen kan hovne opp. Du kan også kaste opp, sier "Molecular, Clinical and Environmental Toxicology: Volume 2:. Clinical Toxicology"

Behandling

Mennesker sjelden innta nok oksalat krystaller til å trenge medisinsk intervensjon. Skylle munnen og anti-inflammatoriske medisiner vil behandle hevelse og smerte. Et dyr vil trenge å gå til veterinær og kunne trenge magen pumpet.

Betraktninger

Hvis du mistenker at din barn eller kjæledyr har inntatt en plante med oksalat krystaller, kontakt Gift med en gang.

Struvitt Vs. Oksalat krystaller

Nyrestein er en vanlig og smertefull lidelse i urinveiene og er årsaken til så mange som 3 millioner legebesøk i Amerika hvert år. Steinene (også kalt nyresten) form fra krystaller av uløselige forbindelser som agglomererer i urinen inne i urinveiene. Det finnes ulike forbindelser som kan danne nyrestein; to av disse er kalsium oksalat og struvitt. Selv om slutteffekten er lik, kalsium oksalat stener og struvite steiner ofte skyldes forskjellige årsaker.

Generelle Årsaker

Det finnes en rekke faktorer som kan øke din sjanse for å utvikle nyrestein. Flere sjeldne arvelige sykdommer som renal tubulær acidose er knyttet til økt risiko, som er en familiehistorie med nyrestein. Gikt, urinveisinfeksjoner, kronisk tarmbetennelse, og enkelte kosttilskudd ubalanser kan også forårsake eller være knyttet til nyrestein hos voksne.

Forekomst

I USA, kalsium oksalat stener er langt den vanligste typen. Bare 10 til 15 prosent av nyre stein tilfeller innebære struvitt steiner.

Urinveisinfeksjoner

Struvitt steiner er sammensatt av krystaller av ammonium magnesium fosfat. Struvitt er lettløselig i sure løsninger, men er mer uløselig i grunnleggende eller nøytrale løsninger. Visse arter av bakterier kan splitte urea, en forbindelse i urinen, og dermed gjør urinen mer alkalisk eller basisk, og skape forutsetninger for struvittkrystaller å danne.

Kosthold og Stones

Mens struvitt steiner vanligvis dannes som et resultat av urinveisinfeksjoner, er kalsium oksalat stener mer nært knyttet til andre forhold, og kosthold og arvelige faktorer spiller ofte en stor rolle. Et overskudd av kalsium eller av oksalat i urinen øker sjansene for at nyrestein vil danne. Dette overskuddet kan skyldes genetiske lidelser, fra kosten eller fra andre sykdommer og tilstander.

Forebyggende tiltak

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, et overskudd inntak av vitamin D eller kalsium-holdige antacida kan både bidra til sjansene for å utvikle kalsium oksalat stener. Leger anbefaler vanligvis at pasienter som har utviklet steiner i det siste unngå mat med høyt oksalat, inkludert rabarbra, spinat, rødbeter, swiss Chard, hvetespirer, soyabønner kjeks, peanøtter, okra, sjokolade og søtpoteter. Leger kan også foreskrive medisiner for å prøve å styre nivået av kalsium eller pH i urinen din. Struvittkrystaller, på den annen side, resulterer primært fra bakterielle infeksjoner som øker urin-pH; Legene vil vanligvis teste regelmessig for tegn på tilbakefall og kan ta ytterligere skritt for å forhindre gjentatte infeksjoner.

Hvordan bli kvitt oksalater

Hvordan bli kvitt oksalater


Kalsium oksalater er den ledende årsak til nyrestein, ifølge Journal of American Society of nefrologi. Noen ganger, steinene er ille nok at de krever kirurgi. Med de riktige forebyggende tiltak, vil du i stor grad redusere sjansen for å danne ytterligere nyrestein. Disse tiltakene vil også sørge for at kroppen din kvitter seg med overflødig oksalater.

Bruksanvisning

•  Drikk minst 50 prosent av kroppsvekten i gram vann per dag. For eksempel, hvis du veier £ 180., Drikke 90 oz. vann. Ved å drikke mer væske, reduserer du konsentrasjonen av oksalater og kalsium i urinen. Hvis urinen din er klar, tar det som et tegn du får nok væske.

Beveg deg protein. Selv om dette er mer av et forebyggende tiltak, er det nødvendig siden folk har en tendens til å ha gjenta tilfeller av kalsium oksalat nyrestein. Begrens meieri til en servering per dag - dette er på grunn av protein, ikke kalsium - og dine kjøtt til ikke mer enn 5 oz. en dag.

Limit mat med høyt oksalater. Selv om det er uenighet om hvorvidt mat med høyt oksalater bidra til kalsium-oksalat stener, er det ingen empiriske bevis uansett. Høy protein matvarer er høy i oksalater, samt kakao, te, brus, tranebærjuice, de fleste kjøttfulle frukter, rødbeter, blomkål, squash og søtpoteter.

Begrense natrium inntaket til 3000 mg per dag. Motstå salting maten, selv mens matlaging. Bearbeidede matvarer inneholder mer natrium, så gå for ferske matvarer.

Prøv noen alternative løsninger. Magnesium citrate kosttilskudd antas å redusere størrelsen på nyrestein forårsaket av kalsium oksalater. Ta 500 mg daglig. Vitamin B-6 er en annen nyttig supplement, siden en vitamin B-6-mangel er antatt å forårsake oksalater også. Grus rot, syv bjeffer og stein, rot er urtemedisiner som antas å hjelpe i forbifarten steinen og redusere dens størrelse.

Drink lemonade laget av én del sitronjuice til sju deler vann. Ikke tilsett sukker eller kunstig søtningsmiddel. Usøtet lemonade er bitter, men det vil redusere mengden av oksalater i kroppen din.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege dersom du tror du har en nyrestein.
  • Rådfør deg med en lege før du begynner på et selvskrevet medisiner, selv om det er et homøopatisk middel.

Oksalat sten Diet

Nyrestein er en smertefull lidelse i urinveiene som rammer flere millioner amerikanere hvert år. Det er mange faktorer som kan øke risikoen for å utvikle nyrestein; i de fleste tilfeller, det er ingen enkelt årsak. Hvis du er utsatt for denne lidelsen eller har utviklet nyrestein i det siste, men det er en rekke endringer du kan gjøre til kosthold for å redusere sjansen for tilbakefall.

Kalsium oksalat stener

Kalsium og oksalat er kjemikalier som utgjør en viktig del av vårt kosthold. Hvis de er tilstede i store mengder i urinen, men under visse forhold kan de kombineres for å danne kalsium-oksalat, et uoppløselig stoff som ikke løser seg godt i vann. Den kalsiumoksalat kan da løsne fra urin og krystallisere for å danne en hard masse kalt en nyrestein. Hvis steinen er svært liten, vil den passere ut i urinen uten noen symptomer. Større steiner kan bli fanget i urinveiene, hindrer flyten av urin og vanligvis forårsaker en skarp kramper smerter i området av nyrene eller nedre del av magen.

Risikofaktorer

Flere sjeldne genetiske lidelser, inkludert renal tubulær acidose og hyperoxaluria, kan plassere deg i faresonen for å utvikle nyrestein. Folk som er overvektige eller som har en familiehistorie med nyrestein kan også være økt risiko. Dehydrering og dietter høy i natrium, protein og sukker er også vanlige risikofaktorer.

Behandling

Små steiner kan spyles ut ved å drikke mer vann. Større steiner kan kreve kirurgi eller en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, der lydbølger brukes til å knuse nyrestein i små fragmenter. Leger vil noen ganger foreskrive medisiner for å hindre en gjentakelse.

Diet endringer

Drikker mer vann er det beste tiltaket du kan ta for å bidra til å redusere risikoen for nyrestein. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer anbefaler at hvis du har hatt nyrestein i det siste, bør du drikke minst nok vann til å produsere to liter urin i døgnet. Ifølge Mayo Clinic, en studie fant at å drikke te kan også redusere risikoen, selv om noen te inneholder høye nivåer av oksalat og er derfor ikke anbefalt. Det er også noe begrenset dokumentasjon på at sitrus drikker som inneholder sitron eller appelsin kan hjelpe, fordi sitronsyre kan bidra til å holde kalsiumnivået i urinen lav. Det har ikke vært noen store studier for å bekrefte dette, kan imidlertid slik at mer forskning trengs før legene definitivt fastslå om sitron eller appelsinjuice reduserer risikoen.

Foods å unngå

Hvis du har hatt kalsium oksalat stener i det siste eller har en familiehistorie med denne lidelsen, er det visse matvarer du bør unngå. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom, er det best å opprettholde en diett lav på salt og animalsk protein som kjøtt, egg og fisk, og for å unngå mat med høyt oksalat, som spinat, rabarbra, nøtter, hvetekli og te. Det er antatt at vitamin C og D-tilskudd kan også spille en medvirkende rolle, slik at du ønsker å begrense inntaket av disse kosttilskudd og kalsiumtilskudd. I motsetning kalsiumtilskudd, er kalsium-rik mat ikke antas å ha noen effekt på risikoen for å utvikle nyrestein. Instituttet påpeker at grapefruktjuice har vist seg å øke risikoen for å utvikle nyrestein.

Definisjon av kalsium oksalat krystaller

Kalsium oksalat krystaller er små krystaller som dannes når kalsium og oksalat eller kalsium og fosfat kombineres i urin for å danne et uoppløselig kompleks, kalt en nyrestein, i blæren. Nyrestein, en av de vanligste urinveisproblemer hos mennesker, også kan plage hunder og katter. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, dyr og mennesker inntar kalsium, oksalat og fosfat som en normal del av deres kosthold, og vanligvis den kjemiske sammensetningen av urinen holder disse krystallene fra forming. I mennesker og dyr som får nyrestein, forskjellige faktorer som endrer kjemiske balansen.

Årsaker til nyre steiner

Arv spiller en rolle i nyre stein formasjonen. Dette er spesielt tydelig i hunder og katter da enkelte raser viser mer av en tendens til å utvikle steiner enn andre, ifølge VeterinaryPartner.com. I personer, kosthold bidrar også til stein formasjon i de som har en genetisk tilbøyelighet til å utvikle steiner. Urinveisinfeksjoner, metabolske sykdommer, medisiner, enkelte typer kirurgi og visse nyresykdommer også bidra til stein utvikling, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse. Stones laget av kalsium oksalat krystaller utvikle seg i sur urin, mens steiner laget av kalsiumfosfat utvikle seg i alkalisk urin.

Nyre Stone Symptomer

Ofte, nyrestein bli liten nok til å passere gjennom kroppen ubemerket. Når en stein blir for stor, men det skaper en skarp smerte og kramper som kroppen prøver å flytte den gjennom urinveiene. Oppkast, kvalme og blod i urinen kan følge med skarp smerte, ifølge National Kidney og Urologiske Sykdommer Information Clearinghouse. Katter og hunder viser tegn til nyrestein når de tisser ofte, i små mengder, og ikke i sine vanlige stedene, ifølge Dog Health Guide. De kan også kaste opp.

Utviklings Stones

Menn utvikler steiner oftere enn kvinner. Hos mennesker, ifølge National urologiske og Kidney Diseases Information Clearinghouse, forekomsten av nyrestein stige dramatisk som menn nå 40-årene og fortsetter å stige inn i deres 70-tallet. For kvinner, nyrestein forekomst topper i 50-årene. Når du har hatt mer enn en stein, har du en økt sjanse for å utvikle mer.

Nyrestein hos hund og katt

Hannhunder, som mannlige mennesker, har en mye større mottakelighet for å utvikle kalsium oksalat blæren steiner enn hunnene. Ifølge veterinær Dr. Wendy Brooks med VeterinaryPartner.com, rasene er mest sannsynlig å få disse nyre eller blære steiner er dvergschnauzere, Lhasa Apsos, Yorkshire terrier, miniatyr pudler, shih Tzus og Bichon frises. Katter kan danne flere forskjellige typer krystaller som skaper steiner; imidlertid, i henhold til Utah Veterinary Clinics hjemmeside, Himalayan katter er spesielt utsatt for nyrestein laget av kalsium oksalat krystaller.

Unngå nyrestein

I det siste, leger rådes folk som hadde en tendens til å utvikle steiner for å unngå kalsium-rik mat og meieriprodukter. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, derimot, har nyere studier vist at disse matvarene kan faktisk bidra til å forhindre nyrestein. Dietter høy i animalske proteiner skape mer sur urin, noe som bidrar til utvikling av kalsium oksalat stener; så, minkende kjøtt, fisk og fjærkre i kosten anbefales. Drikker minst to liter vann om dagen utvanner urin og bidrar til å hindre stein formasjon, ifølge UroStoneCenter.com.

Viktigheten av en lav protein i kosten for kalsium oksalat Stones

Mange mennesker lider av nyrestein, og noen mennesker har tilbakevendende episoder av steiner. Nyrestein kan utvikle for et par grunner; en er kosthold, og en annen er genetisk predisposisjon. Nyrestein kan behandles, selv om det er foretrukket å forsøke å unngå dem helt. En type er en kalsium oksalat stein og den beste måten å forhindre det er gjennom kostholdet ditt. Med flid, kan du endre ditt kosthold og muligens redusere produksjonen av nyrestein.

Hva er nyrestein?

Nyrene er ansvarlig for å skylle ut alle urenheter i blodet. Når enkelte komponenter bygge opp i blodet og blir stående deponert i nyrene, kan en stein dannes. Salt er en av de viktigste komponentene som nyrer skal eliminere. Av disse saltene kan bygge opp, og kombinere med andre komponenter for å lage steiner. Disse steinene kan dannes hvor som helst langs den urinveiene, fra innsiden av nyre, til ureter og i blæren.

Typer av nyrestein

Det finnes flere forskjellige typer av nyrestein som kan danne. De er sammensatt av forskjellige materialer og form av forskjellige grunner. Kalsium steiner er de mest vanlige, og er vanligvis består av to materialer: kalsium og oksalat. Det er også urinsyre steiner; struvitt steiner, som vanligvis vises i urinveisinfeksjoner; cystin steiner og xantin steiner. Xantin steiner er rarest, og utvikler vanligvis på grunn av genetiske makeup.

Low-protein diett for kalsium oksalat Stones

Hvis du har opplevd nyrestein så du vet at du aldri ønsker å oppleve på nytt. Hvis tyder på at det var en kalsium oksalat stein, så den beste måten å forhindre å få mer er gjennom en lav-protein diett. Forskning har vist at høye doser av protein i kosten ikke bare øke kalsium i urinen, men oksalat i tillegg.

Low-protein diett

For å redusere sjansene for enten å få din første kalsium oksalat stein, eller hindre en gjentakelse, bør du redusere inntaket av produkter som melk, ost og kjøtt. I stedet for å drikke tre eller flere porsjoner med melk per dag, redusere det til to porsjoner, en et glass melk, og en en porsjon yoghurt, eller en unse av ost. Du bør begrense inntak av kjøtt til fem gram om dagen; dette inkluderer fjærkre og fisk. Redusere protein betyr også å redusere slike matvarer som peanøttsmør og tofu.

Misforståelse

Noen mennesker tror at fordi de har fulgt kosten retningslinjer for å redusere protein i kostholdet at de aldri vil måtte forholde seg til et annet nyrestein. Dette er ikke sant. Dette er forebyggende tiltak for å bidra til å redusere sjansene for å utvikle en annen stein, men du kan fortsatt få en. Se din lege for regelmessige kontroller, og hvis du mistenker at du kan ha en stein, ikke ignorere symptomene ved å anta din lav-protein diett har hindret dem. Du bør likevel oppsøke lege hvis du gjenkjenne tegn på en nyrestein.

Forebygging av kalsium oksalat nyrestein

Forebygging av kalsium oksalat nyrestein


Kalsium oksalat, en type mineral salt, er hovedkomponenten i om lag 80 prosent av nyrestein. Som et vanlig biprodukt av human fordøyelse og eliminering, er det vanligvis ufarlig. Men for de personer som er utsatt for nyrestein, kan det føre til ekstrem smerte. Heldigvis, med noen få justeringer i kosthold og livsstil, kan du begrense eller hindre dannelsen av kalsium oksalat nyrestein.

Hvordan Kalsium oxalate steiner Form

Kalsiumoksalat er dannet i tykktarmen når kosten kilder til kalsium kombinere med salt av oksalsyre (oksalat). Oksalatet blir fremstilt hovedsakelig i leveren, men er også inneholdt i en rekke matvarer. Når oksalat fester seg til kalsium molekyler, det gjør dem mer eller mindre uløselige. Når kalsium oksalat går nyrene, kan det danne krystaller i urinen. Likevel, siden de fleste mennesker ikke pleier å danne nyrestein, er dette ikke et problem. Og selv i de menneskene som danner steiner, de fleste at de produserer er for små til å forårsake problemer. Men når steinene vokser stort nok, kan de lodge i nyrene eller i urinveiene, forårsaker ekstrem smerte og ubehag.

Grunnleggende Forebygging

For å finne ut om dine nyrestein er forårsaket av kalsium oksalat, må du konsultere legen din. Stones kan oppstå fra ulike kilder, og dermed må du vite årsaken for å løse potensielle problemer.

En metode for forebygging som gjelder for alle typer steiner er å holde riktig hydrert. Lavt vanninntaket kan føre til altfor konsentrert urin, og kalsiumoksalat er langt mer sannsynlig å danne faste krystaller i dette miljøet. Hvis du allerede har opplevd nyrestein, og prøver å hindre en gjentakelse, vil legen vanligvis anbefale et mål daglig inntak av væske. Hvis du er i faresonen for steiner, men har aldri hatt et angrep, drikke mye vann er en utmerket første forsvarslinje.

Andre trinn

Hvis du er diagnostisert med kalsium oksalat stener, begrense eller eliminere matvarer med betydelige mengder oksalat. Disse inkluderer spinat, rødbeter, rabarbra, bladbete, rødbeter, hvetekim, sjokolade, peanøtter, okra, søtpoteter, lever, grits, druer, grønn pepper, selleri, jordbær og svart te. Mange matvarer inneholder oksalater i lavere konsentrasjoner, men de vanligvis ikke utgjøre mye risiko. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog for å få mer informasjon om oksalat inneholder matvarer.

Selv om det kan virke litt bakvendt, kan du ha nytte av moderat øke kalsiuminntaket. Gratis oksalater i urinen øke din tendens til å danne steiner; tilstrekkelig kalsiuminntak vil binde nok av det oksalat å redusere de samlede sjansene for å få steiner. Pass på, men å få kalsium fra kosten kilder (helst meieriprodukter), som å ta kalsiumtilskudd kan øke sjansene for nyrestein. Rådfør deg med legen din for å finne et akseptabelt nivå av kalsium forbruk.

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein

Hvordan Naturligvis forebygge nyrestein


Nyrestein er en vanlig - og veldig smertefullt - lidelse som folk i alle aldre lider. Siden behandling og passerer nyrestein kan være svært ubehagelig, bør folk som er utsatt for denne lidelsen bruke forebyggende tiltak for å unngå å få steiner. Mens leger bruker et omfattende utvalg av metoder for å dempe nyre stein formasjonen, 10 trinn i særdeleshet er godt innenfor mulighetene for folk flest, og ikke innebære å gjøre drastiske endringer i livsstilen din.

Regelmessig mosjon

Få rikelig med mosjon bidrar til å hindre dannelse av nyrestein. Som nyrestein er ofte synonymt med inaktive livsstil, gjør et poeng av regelmessig gå på tur og delta i andre aktiviteter som innebærer en god del bevegelse. I tillegg til å hindre utvikling av nyrestein, er konsistent øvelse nøkkelen til å opprettholde god blodtrykk og hjertesykdommer. For best resultat, bruke minst en halv time hver dag for å trene.

Hold deg hydrert

Holde hydrert er et viktig skritt i å dempe nyrestein utvikling. Studier har vist at nyrestein går hånd i hånd med dehydrering og er spesielt utbredt i varme, fuktige områder. Av denne grunn, leger anbefaler at den gjennomsnittlige personen drikke mellom seks og åtte 8-unse glass vann om dagen. Drikking lege-anbefalte mengden vann hver dag vil også bidra til å gi en rekke andre helsefordeler, inkludert toksin-spyling, celle-nærende og akne forebygging.

Unngå Spicy Food

For å unngå nyre stein formasjonen, jo mindre krydret mat, jo bedre du er. Medisinske studier har avdekket at, over hele verden, oppstår en høyere rate av nyrestein utvikling i områder der krydret mat blir jevnlig forbrukes. Derfor bør du spise mat som varmt paprika, chili og karri i forsiktig moderasjon. Du trenger ikke ha helt unngå krydret retter; i stedet, bare redusere forbruket av dem.

Begrense Sweets

Begrens inntaket av matvarer som inneholder mye sukker for å forhindre nyrestein. Forskning har vist at en direkte sammenheng mellom overdreven sukkerinntak og dannelse av nyrestein. Hvis du har en søt tann, se etter bakevarer og søtsaker som er lav i sukker eller sukker-fri, et skritt som også kan spille en rolle i å dempe vektøkning og diabetes.

Unngå høy oxalate Foods

Unngå mat som er høy i oksalat er et annet kosttilskudd tiltak som du bør øve for å forebygge nyrestein. Slike matvarer inneholder soyabønner, sjokolade, peanøtter, hvetekim og spinat, som er spesielt viktig for folk som urin inneholder store mengder av oksalat. Du kan imidlertid fortsatt konsumere slike mellom oksalat mat som jordbær, røde bringebær, selleri, druer og lever i moderate mengder.

Kalsium, magnesium og kalium

Studier har knyttet lave nivåer av kalsium, magnesium og kalium til utvikling av nyrestein. For å holde kalsiumnivået sunt, sørg for å drikke mye melk og spiser regelmessig slike frukter som appelsiner og papaya. Hvis du lider av en magnesium eller kalium mangel, bør du spise grønne grønnsaker på en jevnlig basis. Mens retter høy i fiber generelt utfylle de nevnte matvarene pent, kan fiber noen ganger hindre kalsium absorpsjon.

Limit Salt Intake

I tillegg til å være en av de viktigste gjerningsmannen for høyt blodtrykk og hjertesykdom, kan høyt inntak av salt vike for nyrestein. Bevisst begrense mengden salt som du sesongen din mat og innkjøp mat som er lav i natrium kan hjelpe i forebygging av nyrestein. Hvis du bare ikke kan klare seg uten salt, er naturlig havsalt et sunnere alternativ til raffinert salt.

Drikk klokt

Velge din drikkevarer klokt er en annen enkel måte å bidra til å forhindre nyrestein. Drikker grapefruktjuice, for eksempel, øker eksponentielt sannsynligheten for nyrestein utvikling, spørre mange medisinske fagfolk til å gi råd til å unngå det helt. Merkelig, noen studier tyder på at å drikke koffein-tung drikker som kaffe og te hindrer utviklingen av nyrestein, mens annen forskning antyder at koffein hjelpemidler i veksten av steiner. Av denne grunn, blir du bedt om å ta en middle-of-the-road tilnærming til inntak av disse populære drinker.

Sitron Syrer

Regelmessig inntak av matvarer som er høy i sitronsyre, som sitroner, lime og appelsiner, kan bidra til å hindre dannelse av nyrestein. I tillegg er disse matvarene har høye alkaliske nivåer, noe som kan bidra til å balansere kroppens pH-nivåer. Ubalanserte pH-verdier, på den annen side, kan føre til at kroppen til å trekke ut kalsium fra bein og til slutt spille en rolle i nyrestein utvikling.

Kjøtt og meieri

Overdreven kjøtt og meieri inntak kan vike for nyrestein, samt hjertesykdom og tilstoppede arterier. Bearbeidet kjøtt og ost er noen av de verste lovbrytere. Ved å begrense din meieri inntaket til to porsjoner om dagen og unngå store porsjoner av kjøtt, kan du hjelpe din generelle helse, mens hindre utviklingen av nyrestein samtidig.

Hint

  • Ta mindre aloe vera enn vil føre til en lakserende effekt
  • Unngå syrenøytraliserende bruk

Hva bør du spise for nyrestein?

Alle som lider av nyrestein forstår hvor vondt denne tilstanden kan være. Selv om det finnes flere ulike typer av nyrestein, den vanligste er kalsium oksalat innskudd som dannes når kroppen din ikke er riktig å filtrere ut avfall. Når du har nyrestein, kan du prøve å passere dem naturlig, eller du må kanskje ha kirurgi for å fjerne dem. Men du kan definitivt redusere sjansene for å få nyrestein ved å gjøre noen endringer i kostholdet ditt.

Reduserende sukker og natrium inntak

Dietter som inneholder mye sukker og natrium kan øke sannsynligheten for at nyrestein vil utvikle seg. Mens du spiser mat som inneholder naturlig sukker (frukt, for eksempel) er vanligvis fint, hvis du spiser mye av høyt sukker bearbeidet mat eller mat med høyt natrium, kan du være å sette deg selv med økt risiko for å få nyrestein. Selvfølgelig er det sunnere å redusere bearbeidet sukker mat og salt mat, så dette er noe å huske på for din generelle helse.

Riktig Fluids

En annen effektiv måte å redusere sjansene for å få nyrestein er å drikke nok vann. Vann vil hjelpe fortynne urinen for å hindre steiner fra forming. Hvis du vet at du er utsatt for nyrestein, kan det hende du trenger å drikke mer enn de generelt anbefalte åtte, åtte unse glass vann per dag, flytte opp til 12 glass daglig.

Effekten av kalsium og Oxalate på nyrestein

Overvåking kalsiuminntak er ikke høy på de fleste folks liste over helseprioriteringer. Kalsium er svært gunstig for kroppens helse og effektivitet, men hvis du lider av nyrestein kan være lurt å overvåke inntaket. Ett godt tips er å kombinere mat med høyt kalsium, spesielt meieriprodukter, med andre matvarer. På grunn av at høy-kalsium maten ikke blir spist av seg selv, ikke kroppen ikke å fordøye den på egen hånd, og dette bidrar til å redusere dannelsen av kalsiumbaserte nyrestein.

I tillegg er det viktig å begrense forbruket av høye oksalat matvarer, inkludert sjokolade, nøtter, bønner, bær og spinat blant andre matvarer. Selv om disse er sunn mat, de kan hjelpe til med utviklingen av nyrestein.

Nyre Stone Behandling

Nyrestein er små mineral og saltavleiringer på den indre overflaten av nyrene. Normalt disse stoffene er gått gjennom urinen, men konsentrert urin kan føre til at mineraler for å holde sammen og stivne. Passerer nyrestein er ekstremt smertefullt, men de vanligvis løse på egen hånd. Visse typer nyrestein og vedvarende steiner kan kreve ytterligere behandling.

Livsstil og naturlig behandling

Drikke mye vann og bor fysisk aktiv er de to viktigste tingene å gjøre for å passere de fleste nyrestein. The Mayo Clinic anbefaler å drikke så mye som to eller tre liter vann om dagen for å få steinene forflyttet og beveger seg gjennom urinveiene. Visse matvarer inneholder oksalat, som kan bidra til visse typer nyrestein. En lege kan be en nyrestein pasienten å begrense spinat, rødbeter, hvetekim, sjokolade, søte poteter og andre matvarer med høyt oksalat innhold for å unngå forverring av tilstanden.

Ekstrakorporal Shock Wave Litotripsi

Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) bruker sjokkbølger å bryte store nyrestein i mindre biter som er enklere å passere gjennom urinen. Pasienter blir bedøvet og slitasje hodetelefoner for å beskytte ørene fra høyt støy forårsaket av sjokkbølger. Bivirkninger inkluderer blod i urinen, smerte, blåmerker og blødninger rundt nyrene. Det kan ta måneder for fragmentene å passere helt, og pasientene ofte krever en annen ESWL behandling.

Perkutan nephrolithotomy

Svært store steiner kan ikke svare på ESWL behandling. Etter to ESWL runder, vil de fleste leger vurdere en alternativ metode, for eksempel perkutan nephrolithotomy. En lege gjør et lite innsnitt i pasientens rygg for å lage en tunnel til nyrene. Han fjerner deretter stenen med et lite kirurgisk instrument som kalles en nephroscope, og pasientene har ofte en tynn nephrostomy rør plassert i nyrene under helingspro-sessen.

Ureteroscopic steinfjerning

Nyrestein kan sette seg fast i en ureter, et rør som fører urinen til blæren fra nyrene. Steiner i urinlederne kan behandles med ESWL, men ureteroscopic stein fjerning er ofte brukt for steiner fast i midten og nedre deler av urinlederne. En kirurg passerer et lite instrument som kalles en ureteroscope gjennom urinrøret inn i blæren for å fjerne eller knuse steinen. Et lite rør er ofte plassert i ureter i noen dager for å hjelpe strømmen av urin etter inngrepet.

Biskjoldbruskkjertelen Surgery

Noen tilbakevendende kalsium-basert nyrestein er forårsaket av overaktiv parathyroid kjertler, forårsaker kroppen til å produsere for mye kalsium. Små svulster er vanligvis årsaken active parathyroid kjertler. Når svulster er kirurgisk fjernet, kalsiumnivåer i kroppen begynne å regulere, og risikoen for tilbakevendende nyrestein blir dårligere.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

Hvorfor er nyrestein farlig hos barn?

I løpet av 1970 og 1980-tallet, leger og barneleger brukes til å behandle nyrestein hos barn annenhver måned. I de senere årene har nyrestein hos barn økt dramatisk, med enkelte sykehus skaper klinikker dedikert til pediatriske nyrestein. Venstre ubehandlet, nyrestein kan forårsake barn permanent nyreskade, blokk urin flyt og muligens føre til nyresvikt.

Symptomer

Nyrestein, også kjent som nyresten eller urolithiasis, utvikle seg hos barn når mineraler og stoffer som kalsium, urinsyre, cystin og oksalat akkumuleres i blæren, urinleder eller nyrer, skaper krystall-lignende steiner. De vanligste symptomene på nyrestein hos barn inkluderer blod i urinen, ekstreme bølger av smerte også kjent som renal kolikk, kvalme og oppkast, hyppig haster å urinere, magesmerter og ryggsmerter. Yngre barn kan ikke vise merkbare symptomer på en nyre stein og er diagnostisert under avbildning testing for andre medisinske årsaker.

Behandling

Barn som har små nyrestein 5mm eller mindre vil ofte være i stand til å passere steinene hjemme. Din barnelege kan anbefale steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte så vel som krever økt væskeinntak for å spyle steinen fra ureter, blære eller nyrer. Barn som har større nyrestein kanskje må gjennomgå sjokkbølgen lithotripsy eller perkutan nephrolithotomy å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy bruker høy energi sjokkbølger å bryte stein i mindre fragmenter som er lett gått. Perkutan nephrolithotomy innebærer små teleskopiske instrumenter som er satt inn i huden for å fjerne steinene. Sjokkbølgen lithotripsy kan brukes i forbindelse med perkutan nephrolithotomy å lage mindre steiner for fjerning. Ureteroscopy er et annet alternativ for fjerning som omfatter innsetting av små teleskopiske instrumenter inn i urinrøret, blæren, urinleder, og deretter nyre for å fjerne stener. Ureteroscopy teleskoper inneholde kameraer som tillater leger å vise de blokkerende steiner.

Forebygging / løsning

Barn som har hatt nyrestein har en 30 prosent til 65 prosent sjanse for å utvikle steiner igjen. For å redusere sjansen for at steinene skal utvikle nytt, bør forebyggende tiltak som for eksempel rutinemessig blod og urin tester for metabolske forstyrrelser og økt væskeinntak følges nøye. Barn under 5 år bør drikke minst fire kopper vann om dagen, mens barn mellom 5 og 10 bør drikke seks kopper vann om dagen. Barn eldre enn 10 år trenger å konsumere minst åtte kopper vann daglig. Økt væskeinntak vil føre til økt urinstrømmen gjennom urinblæren og nyrene, hindrer oppbygging av mineraler og etableringen av nyrestein.

Betraktninger

Hvis barnet ditt hadde dreven steiner i løpet av første episode og bærer metabolske risikofaktorer, kan det hende at barnelege ønsker å overvåke barnet ditt å forhindre nye steiner fra utviklingsland. For å overvåke barnet ditt for nyrestein, vil barnelege sannsynlig utføre imaging tester, for eksempel en ultralyd, for å se eventuelle utviklings unormalt.

Advarsel

Barn som har hatt nyrestein og har økte nivåer av kalsium i urinen, også kjent som hyperkalsiuri, må følge stive kosten retningslinjer i tillegg til økt væskeinntak. Barn med hyperkalsiuri trenger å spise en lav-natrium diett, spise kalium-rik mat som frukt og grønnsaker, og unngå vitamin D og kalsiumtilskudd. Hvis hyperkalsiuri fortsetter å være et problem, kan barnet ditt trenger å ta medisiner for å senke kalsiumnivået.

Hvordan takle nyrestein

Nyrestein dannes når kalsium oksalat eller andre kjemikalier i urinen danner krystaller som stikker sammen. De fleste nyrestein er små og passere ut gjennom urinveiene uten innblanding av en lege. Noen mennesker sammenligne smerten av nyrestein til fødsel. Home er det beste stedet å takle smerte og andre symptomer på nyrer steiner.

Hvordan takle nyrestein

Klargjør for sterke smerter når en nyre stein beveger seg inn i urinveiene. Smerten kan komme i bølger og siste minutter eller timer. Du kan oppleve kvalme og selv oppkast.

Ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin eller ibuprofen, for å hjelpe takle smertene.

Drikk minst 2 qt. vann en dag for å hjelpe steinen passerer raskere. Urinen bør se klart hvis du drikker nok vann.

Forvent en brennende følelse eller blod i urinen ved vannlating. Du kan også føle trang til å urinere oftere. Dette er normale symptomer som ikke krever et besøk til legen.

Catch stein i en sil og ta det med til legen din for analyse. Å vite hvilken type og årsaken til nyrestein gjør det lettere å forebygge nye steiner fra forming.

Juster ditt daglige kosthold for å redusere sjansen for en annen nyre stein forming. Se relaterte eHow tittelen "hvordan å minske risikoen for nyrestein." Ta et daglig tilskudd av citrate er også effektive i nyrestein forebygging.

Hint

  • Kontakt lege dersom du får feber eller frysninger. Dette er indikatorer som en infeksjon kan ha utviklet.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

Hvordan forebygge nyrestein i sommer


Nyrestein dannes når kroppen ikke riktig skylle ut mineraler og kjemikalier inge som kalsium, fosfat, urinsyre og oksalat. Steinene kan være smertefullt, og du kan bli syk hvis de blir for store til å passere. Vann spyler steinene fra kroppen din.

Hvordan forebygge nyrestein i sommer

•  Hold deg hydrert. Drikk 6 til 8 glass vann om dagen, og mer hvis du trener eller i ekstremt varme været. Spre forbruket i løpet av dagen i stedet for å drikke store mengder på visse tider av døgnet.

Spis mindre salte matvarer for å kutte ned på natrium inntaket. Hold ribbeina og andre tungt erfarne kjøtt til et minimum, spesielt når været er virkelig varmt.

Legg lemonade til væsker med valget. Legene sier sitron og vanninnholdet i brus kan hjelpe deg å unngå nyrestein.

Sett din kullsyre brus forbruk med vann eller lemonade. Mørke Colas inneholder oksalat, en syre som kan føre til dannelse av nyrestein.

Tren regelmessig for å hjelpe kroppen din prosess matvarer og væsker du svelges. Holde alle dine organer fungerer riktig hindrer nyrestein.

Hint

  • Ikke drikk mineralvann. Dette legger mer mineraler til kroppen din og kan forårsake nyrestein å utvikle raskere.
  • Ikke unngå å drikke melk. Den kalsium i melk kan ikke føre til en økt risiko for nyrestein. Men kan ta kalsiumtilskudd bidra til steiner, så snakk med legen din før du tar dem.