Digidexo.com

astma voksen

Voksen Astma Symptomer

Voksen Astma Symptomer


Astma er en kronisk sykdom i lungene og bronkiene som fører til lungene. Det er reversibel og preget av luftstrøm begrensning, betennelse i bronkiene og tilbakevendende "angrep" som gjør det vanskelig å puste. Selv om ofte tenkt som en sykdom som utvikler seg i barndommen, er det mulig å utvikle astma senere i livet.

Årsaker til Adult Astma

Ingen er helt sikker på hva som forårsaker astma. Noen teorier er at det er en genetisk faktor involvert, at allergi kan spille en rolle, eller at miljøfaktorer som forurensning kan forårsake sykdommen. Visse medisiner kan forårsake astma hos noen mennesker. Årsaken er forskjellig fra en person til en annen.

Overvektige mennesker er langt mer sannsynlig å utvikle voksen astma enn folk med gjennomsnittlig vekt. Personer med pre-eksisterende allergier, spesielt til dyr dander, er også disponert for voksen astma. Folk som jobber rundt lunge irritanter som kjemikalier eller røyk er mer sannsynlig å utvikle voksen astma enn de som ikke gjør det.

Voksen astma utløser

Det tar en trigger for å starte et astmaanfall: et stoff eller omstendighet som fører til at et angrep skal skje. De vanligste triggere er allergener som pollen, mugg, røyk eller dyr dander. Noen ganger kan astma være anstrengelsesutløst.

Symptomer på Adult Astma

De fleste voksne blir oppmerksom på en mulig astma problem når de opplever et astmaanfall. Et angrep kan starte ut som hoste, kortpustethet eller en mild tungpustethet og utvikle seg gradvis inn i mer alvorlige symptomer.

Vanlige symptomer å se etter er tetthet i brystet, tung pust, hoste, rask puls og stramme nakkemuskler. Hvis du opplever disse symptomene, spesielt etter møter en felles trigger, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Personer med voksen astma kan oppleve symptomer mellom akutte anfall. Mange har en konstant "hals-clearing" hoste, selv når du sover. Noen kan oppleve kronisk tetthet i brystet eller smerter. De fleste som har astma erfaring kortpustethet ved anstrengelse, men hvis astma forvaltes riktig det ikke ofte utvikle seg til en full angrep.

Diagnostisering Adult Astma

Hvis du mistenker at du har voksen astma, bør du oppsøke lege så snart som mulig. Du vil sannsynligvis bli pålagt å gjennomgå noen enkle tester. En lungefunksjon test innebærer å blåse inn i en enhet for å måle hvor mye luft du kan fordrive og hvor raskt du kan fordrive den. Legen din kan også velge å utføre en kiste X-ray for å sørge for at det ikke er en mer alvorlig tilstand som forårsaker symptomene dine.

Behandlingstilbud for Adult Astma

De fleste astmasymptomer kan være effektivt forvaltet til det punktet at de ikke lenger er daglige problemer. Hvis du er diagnostisert med voksen astma, vil legen din hjelpe deg med å sette opp en behandlingsplan. Dette kan omfatte langvarig medisinering, beredskap medisiner for å ta når du føler et angrep på, eller en kombinasjon av begge. Behandle din voksen astma kan kreve en liten endring i livsstil, for eksempel å unngå triggere og bærer en hurtigvirkende inhalator med deg, men disse små endringer vil tillate deg å puste lettere og leve et sunnere liv.

Symptomer og prognose av kronisk voksen alder Astma

Voksen-utbruddet astma er astma diagnosen i noen over 20 år gammel. De fleste som har voksen-utbruddet astma har også allergi. Det er sett oftere hos kvinner enn menn.

Symptomer

Symptomer på voksen-utbruddet astma inkluderer kortpustethet, piping mens puste og hoste.

Hvem får det

Overvektige mennesker, folk med allergier, kvinner på østrogen, kvinner under graviditet eller overgangsalder og røykere er mer sannsynlig å utvikle voksen-utbruddet astma.

Forskjeller

Mens barneastma kommer og går, er voksen-utbruddet astma kronisk. Vanligvis mennesker med tilstanden må ta medisiner daglig.

Behandling

Mens det er ingen kur for voksen-utbruddet astma, en rekke medisiner og behandlinger er tilgjengelig for å kontrollere symptomene. Tar bronkodilatorer og rusmidler som Tylenol vil bidra til å bekjempe astma og gi rom for et mer normalt liv.

Prognose

Selv om voksen alder er kronisk astma, alvorlighetsgraden og prognosen varierer fra person til person. Finne måter å begrense angrep og overvåking symptomer er en god måte å stoppe tilstanden fra forverring.

Babyen astma symptomer

Babyen astma symptomer


Astma er en svært alvorlig puste tilstand som noen babyer utvikle tidlig i livet. Den eksakte årsaken er ukjent, men mange mener at det er visse triggere som genetikk, forurensning og fysiske svekkelser som kan føre til en baby å oppleve astmasymptomer. Astma er svært plagsom for både barnet og foreldrene. Foreldre kan bli veldig skremt når de ser deres spedbarn sliter med å puste. Barn og babyer har en mye mindre luftveier enn en voksen, så symptomene kan være mer alvorlig.

Spasmer

Kramper kan oppstå luftveiene blir irritert. Luftveiene blir trangere gjør det vanskelig å puste. Et angrep kan vare i flere minutter til timer, og et alvorlig angrep kan kreve medisinsk behandling. Når et barn har en alvorlig astmaanfall, kan de begynne å få panikk eller selv gå inn i sjokk fordi det ikke er nok luft å komme gjennom.

Gisper

Babyer kan gispe etter luft som de sliter med å puste på grunn av tetthet i brystet sitt. Sliter med å puste fører til at barnet til å jobbe hardt for å få ut all luften de kan i en mye mindre sammensnørt luftveier. Gisping kan vare i noen få sekunder til flere minutter. Det beste å gjøre når et barn er gisper er å holde ham eller henne rolig.

Tungpustethet

Tungpustethet er en lyd som er produsert fra vanskelig å puste. Barnet kan hvese som han eller hun puster fordi bare en liten mengde luft kommer fram. Tungpustethet er lik gisping, men i et lavere tempo. Lyden av tungpustethet er lik lyden av piping i lungene området hver gang barnet puster eller puster ut.

Hoste

En mild astma symptom er hoste. Hoste resultater fra luftveiene som er innsnevret og irritert, ligner på forkjølelse. Den hoste produseres er en tørr skurrende hoste. Noen andre ting som kan utløse astma hos babyer er allergener fra dyr dander, kakerlakk allergener, mugg, kjemikalier, støvmidd eller til og med fjær.

Tetthet i brystet

Når mindre luft er i stand til å få til lungene, kan en liten baby oppleve tetthet i brystet. Som han eller hun sliter med å puste, vil brystet bli veldig stramt puste innsats. En damp gni kan bidra til å løsne opp noen slim eller slim i brystet og gjøre puste lettere.

Behandlinger for Infant Astma

Det er mange ting du kan gjøre for å hjelpe barnet ditt møte med astmasymptomer. Hvis symptomene er alvorlige, kan medisiner være nødvendig for å holde barnet fra å ha et alvorlig angrep. Babyer får ofte en oppmålt dose inhalator (MDI) for å behandle sin astma. I det siste, var inhalatorer der utstyrt med et medikament som heter Albuterol Sulfate HFA, til et tryggere alternativ kalt Hydrofluronalkane funnet å være mer effektive med babyer.

Noen babyer med astma er mangelfull i visse vitaminer som vitamin B6, vitamin C, maganese, og selen. Finn vitaminer som er laget spesielt for spedbarn i tillegg til probiotika. Barn med astma har også lave nivåer av gastrisk saltsyre, å lage fordøyelsen vanskeligere. Sunn flora kan bekjempe dette problemet ved å forbedre fordøyelsen. Morsmelk inneholder flora i tillegg til andre vitaminer. Barn som får morsmelk har en mye lavere forekomst av astma og allergi.

Vurdere å fjerne tepper og bytte til fliser eller tregulv. Teppe raser bakterier og andre astma triggere. Noen barn med astma vil også ha eksem også. Velg økologisk bomull klær og sengetøy, og holde seg borte fra sterke såper.

Steroider for astma hos babyer

Steroider for astma hos babyer


Hvis barnet ditt er tungpustethet, kan du lurer på om hun har astma. Dessverre kan det være vanskelig å få en solid diagnose fra en lege - men du vil sikre at barnet får hvilken behandling han trenger. Her er hva du trenger å vite mens du og din barnelege prøve å finne ut hva som er best for barnet ditt.

Symptomer

Astma er en kronisk lunge problem som svulmer og strammer luftveiene og produserer overflødig slim. Symptomer inkluderer tungpustethet, hoste, kortpustethet eller pust, og tetthet i brystet. I et spedbarn, kan du merke fakling neseborene, et blålig skjær rundt leppene, og økt kollaps av magen mens du puster. Hoste (ofte bli verre om natten) kan være det eneste symptom i milde tilfeller av astma.

Diagnose

Astma er notorisk vanskelig å diagnostisere hos barn 5 år eller yngre. For eldre barn og voksne, er en lungefunksjonstest vanligvis gitt der pasienten trekker pusten og blåser ut i et måleinstrument. Dette er imidlertid ikke mulig med spedbarn og små barn.

Andre forhold kan gi symptomer som ligner på astma. For eksempel, hvis barnet har en luftveisinfeksjon, kan hennes allerede små luftveiene få hovne og fulle av slim (de to viktigste symptomene på astma) mye lettere enn en voksen eller ungdom er ville.

Andre sykdommer med astma symptomer

I tillegg til luftveisinfeksjoner, bronkiolitt, falsk krupp, og respiratorisk syncytialvirus (RSV) kan produsere astmalignende symptomer, men vanligvis med feber. (Babyer som utvikler disse sykdommene kan også være mer utsatt for å utvikle astma senere i livet.) Mer sjelden, kan cystisk fibrose forårsake tungpustethet, samt en rekke andre symptomer, og premature barn med mangelfullt utviklede organer kan også hvese.

Behandling

Legen vil vanligvis prøve å utelukke andre årsaker til barnets symptomer, men kan begynne behandling for astma å være på den sikre siden. Den vanligste behandlingen for astma er en inhalert bronkodilatator. Dette kan administreres ved en oksygenmaske lignende enhet, eller som en væske.

Hvis ditt barns astma er alvorlig, et kortikosteroid (også kalt et steroid, men forskjellig fra den type steroider som idrettsutøvere bruker for å forbedre ytelsen) pille kan gis i inntil 5 dager. Men disse kan kun tas av smårollinger - ikke spedbarn.

Hvis barnet trenger hyppige bronkodilaterende behandling, eller er et spedbarn i behov av steroidbehandling, vil legen hans satte ham på et langsiktig forebyggende medisiner som vil redusere behovet for hyppige inhalator behandlinger. For barn, kromolynnatrium og - for mer vanskelige saker - inhalasjonssteroider er ofte gitt daglig.

Noen ganger stoffet montelukast (som ikke er et steroid, og er bedre kjent som en allergi medisinering) kan tas for å redusere luftveier og lungebetennelse hos barn over 2.

Bivirkninger av steroider

Steroider er anti-inflammatoriske medisiner og de fleste er menneskeskapte versjoner av kortison, som er produsert naturlig i kroppen vår. De virker ved å redusere hevelse i luftveiene.

Steroid behandlinger for astma er generelt ansett som trygt når det brukes som foreskrevet. Men langsiktige bivirkninger er mulig, inkludert soppinfeksjoner (også kalt trost, som er vanlig hvis munnen ikke skylles etter å ha tatt steroid medisiner), heshet, vektøkning (på grunn av økt appetitt), kvalme eller rask hjerterytme og agitasjon eller hyperaktivitet. Mange av symptomene kan behandles ganske enkelt ved å senke dosen av medisinen.

Selv om en studie antyder steroider fungerer ikke bra for spedbarn, trenger mer forskning må gjøres på dette området, og barneleger fortsette å bruke steroider for de verste tilfeller av astma.

Noen bekymrer seg i langvarig bruk av steroider kan stunt et barns vekst og skade henne bentetthet, og vitenskapelige studier kan bli funnet for å støtte eller avkrefte denne påstanden. En studie viste at et barn kan vokse saktere i sitt første år av å bruke steroider for astma, men fortsatte steroid bruk, vil ikke gjøre ham til en kortere voksen. Likevel er det overveiende sannsynlig fremdeles ikke ansett fast på hver side.

Virkningen av astma

Virkningen av astma kan være mye større enn det folk flest tror. Det ikke bare påvirker din evne til å åndedrag, det påvirker også hvordan du lever livet ditt. Problemene med astma kan involvere hele familien. Astma kan være begrensende når det er aktiviteter og steder som anses utenfor grensene. Avhengig av individuelle forhold, kan astma føre til psykiske problemer som kan involvere hele familien.

Arbeid og skole

Barn med astma kan gå glipp av skoledager. Det er noen dager som deres pustevansker er ikke bidrar til å gjøre en hvilken som helst aktivitet, inkludert å gå på skolen. Selv om barnet ditt er å holde tritt med skolearbeidet hjemme, er hun glipp av opplevelsen av læring i en gruppe. En voksen med astma kan trenge å bli hjemme fra jobb med jevne mellomrom, noe som kan være en økonomisk byrde. Arbeidet savnet kan være en negativ faktor når han blir vurdert om lønnsforhøyelse eller forfremmelse.

Sport og aktiviteter

Barn kan være ute av stand til å delta i idrett og annen skole aktivitet som krever fysisk anstrengelse. Selv når et barn har blitt klarert av en lege å gjøre det, kan frykten for å oppleve et astmaanfall holde ham tilbake. Dette er det samme for voksne med astma. Selv om du kan være fullt i stand til å delta i aktiviteter som ski, tennis og softball, kan frykten hindre deg fra å gjøre det.

Medisinering

Mange barn med astma må ha tilgang til sine inhalatorer til alle tider. Dette kan være pinlig for dem på skolen når de trenger å gå til helsesøster å få det. For både voksne og barn, er en inhalator noe de må alltid bære med seg. Dette kan være en reell nødssituasjon hvis det er glemt, eller de trenger å bruke den, og den er tom.

Kjæledyr

Mange voksne med astma kan ikke ha et kjæledyr, som kan være svært vanskelig for noen som er en hund eller katt lover. Dette ikke bare påvirker dem, men deres andre familiemedlemmer også. Mange barn med astma kan ikke gå på besøk til venner som har kjæledyr. Dette begrenser deres sosiale liv ved å holde dem borte fra Bursdagsfeiring og spille datoer. Husdyr er en stor del av mange menneskers liv, og hvis et barn med astma må unngå dem dette kan forstyrre sterkt med hennes sosiale liv. I tillegg, turer til dyreparker, sirkus eller gårdene er ikke trygge steder for et barn med astma.

Psykologisk Impact

Frykten for å ha et astmaanfall kan påvirke både voksne og barn. Å leve med dette daglig frykt og måtte unngå visse situasjoner kan føre til psykiske problemer som depresjon og panikklidelse. Barn spesielt kanskje frykter de vil dø av det neste angrepet og bli veldig knyttet til hjemmet. Voksne føler denne måten kan utvikle agorafobi som sterkt kan forringe kvaliteten på sine liv.

Familie Impact

Foreldre til barn som har astma ofte bekymre stadig om barnet sitt. Når et barn blir først diagnostisert med astma pleier det å være hyppige akuttmottaket besøk på grunn av frykt for foreldrene for sine barns sikkerhet. Denne situasjonen påvirker hele familien. Steder som er usunt for en astma lidende unngås, som kan holde de andre familiemedlemmene fra å ha disse opplevelsene.

Hva Er Sports astma?

Hva Er Sports astma?


Sports astma, også kalt trening-indusert astma, er en type av astma blusse opp som oppstår som et resultat av trener. Ifølge Voksen og Pediatric Allergy of Northern Virginia, omtrent 80 prosent av astmatikere er utsatt for idrett astma. Barn Helse forklarer at statistikken hos barn er mer svimlende, med anslagsvis 90 prosent av astmatiske barn å være sensitiv til å utøve. Selv om astma kan blusse opp fra å trene, det er skritt du kan ta for å bidra til å redusere risikoen for et astmaanfall og likevel spille sport du liker.

Årsak

Trene er ikke årsaken til astma flare-ups. Faktisk er det tilskrives den måten at luft beveger seg gjennom dine bronkiene mens du trener. Når du spiller sport, spesielt utendørs, du møter ofte endringer i temperatur og luftfuktighet. Barn Helse rapporterer at slike endringer irritere luftveiene og forårsake betennelse. Betennelse er en av årsakene til astma flare-ups, sammen med luftveiene innsnevring. Kaldt og tørt vær har en tendens til å constrict luftveiene mer enn varm, fuktig luft.

Symptomer

Ifølge Voksen og Pediatric Allergy of Northern Virginia, sport astma symptomer vanligvis vises etter at du trener for åtte til 12 minutter. Symptomer har en tendens til å vare lenger hos barn, selv etter trening er fullført. Sport astma symptomene ligner på andre typer astma flare-ups, og kan omfatte pustevansker, tungpustethet, hoste og brystsmerter. Hvis du hoster lenge etter trening eller kan ikke spille sport for en lang periode uten å hvile, kan du ha sports astma.

Diagnose

Barn Helse rapporterer at sports astma ofte er ubestemte, på grunn av det faktum at graden av symptomer varierer mellom individer. Vanligvis puste tester utføres for å diagnostisere astma. Hvis symptomene ikke bedrer seg og idrett astma er mistenkt, kan legen utføre pustetester etter du trener. Disse testene kan måle luftveisfunksjon etter trening for å fastslå om du er utsatt for anstrengelsesutløst astma.

Forebygging / løsning

Behandling for sport astma avhenger av hvor alvorlige og hyppige symptomer er. Rednings inhalatorer er ofte løsningen for sjeldne flare-ups og kan også brukes før trening for å bidra til å åpne opp luftveiene. Men rednings medisiner bare behandle luftveier innsnevring. For å bidra til å redusere betennelse, kan legen anbefale en langsiktig controller medisiner som tas daglig for å forebygge astma flare-ups.

Betraktninger

Anstrengelsesutløst astma bør ikke hindre deg fra å spille idrett. Men Kids Health forklarer at enkelte lange utholdenhetsidretter kan være mer utfordrende for personer med idrett astma. Disse inkluderer basketball, ski, løping, fotball og hockey. Sport som er mindre sannsynlighet for å forårsake sport astma er fotturer, kort spor, gymnastikk, golf, fotball og baseball.

Hvordan unngå astma utløser

Hvordan unngå astma utløser


Hvis lungene er følsomme for endring temperatur, luftforurensning eller fysisk trening, kan du vise astmasymptomer. Dette langvarig sykdom kan oppstå i barndommen eller voksen alder og vanligvis vedvarer gjennom livet. Hvis årsaken til astma er miljø, begrense eksponeringen for astma "triggere", slik som allergener, er en måte å lindre problemer. Anstrengelsesrelatert astma kan vanligvis håndteres også. Les videre for å lære mer om hvordan du kan unngå astma utløser.

Bruksanvisning

Bestem astma utløsere

•  Begynn å ta notater om astma erfaringer for å skille faste triggere fra engangs reaksjoner. Dette kan være en del av en astma dagbok som bemerker datoer og lengder av astmaanfall og dine svar på dem.

Ta kontakt med en helsepersonell for å diskutere dine symptomer og dine teorier om hva som utløste dine astmaanfall. Legen din kan foreslå flere mulige triggere.

Tenk anstrengelsesrelaterte triggere og deres potensielle behandlinger. Dette kan omfatte forebyggende puffs på en inhalator, hvilepauser eller begrensninger på varigheten på treningen, eller komplett unngåelse av trigger aktivitet.

Vurdere miljømessige utløsere og hvordan du håndterer dem. Dokumentet som allergener eller irritasjoner har påvirket deg, for eksempel støv, dander, pollen, røyk, parfyme eller kjemiske løsninger.

Unngå astma utløsere

Slutte å røyke umiddelbart når du viser symptomer på astma.

Forby røyking i hjemmet. Gjør det enkelt og demokratisk ved å publisere et skilt ved inngangsdøren.

•  Unngå utløser slik som støv, dander og pollen ved å bruke et HEPA-filter støvsuger eller klimaanlegget regelmessig.

Unngå utløser fra tunge dufter. Bruk milde vaskemidler uten røyk. Kjøp unscented stearinlys og vaskemiddel.

Unngå innånding av aerosoler eller pulver. Bruk flytende rengjøringsmidler og svamper i stedet for sprayflasker.

Styr allergi å undertrykke triggere. Spør legen din om en resept på en daglig allergi medisin.

Tips og advarsler

 • Astma triggere kan omfatte pollen, røyk og stress. Du kan finne dine triggere ved å bli klar over de forholdene umiddelbart forut dine astmaanfall.
 • Du kan forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av astmaanfall hvis du lærer noe som utløser for å unngå eller eliminere.
 • Hvis kjæledyret dander er en trigger problemet, bør du vurdere å eie fisk eller reptiler i stedet for katter eller hunder. Ellers kan en elektronisk luftfilter minimere problemet.
 • Ikke gå seg vill i fornektelse. Ta noen astma tilstanden alvorlig. Det kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.
 • Hvis du vet at du vil bli utsatt for en av dine allergi triggere, følger du legens ordre for preemptive behandling. Dette kan være et par drag fra din hurtigvirkende inhalator forhånd.

Komplikasjoner av astma i barneårene

Barneastma det ikke noe å bli ignorert. Det er en alvorlig, kronisk sykdom som kan være dødelig. Barndommen astma kan endre livskvaliteten for både pasienten og resten av familien, med barn som mangler en god del av skolen og foreldrene en lik mengde arbeid.

Sykehusinnleggelse

Barndom astma angrep føre til om lag tre millioner besøk til leger og 200.000 sykehusopphold i USA hvert år.

Bronkial Tube Damage

Barndommen astma kan føre til en innsnevring av bronkiene, som ikke kan korrigeres, og kan føre til livslang pusteproblemer.

Medisinering Side Effects

Orale kortikosteroider, som brukes til å redusere hevelse, kan ha bivirkninger som for eksempel bremse barnets veksthastighet, svimmelhet, kvalme, dårlig fordøyelse, økt appetitt, vektøkning, slapphet og søvnforstyrrelser.

Alvorlig Hoste

Barndommen astma kan føre til en vedvarende, kronisk hoste.

Voksen Astma

Når du har astma, har du den for livet, men i ca 50% av barn med astma, symptomene minske etter hvert som de blir eldre. Imidlertid vil omtrent halvparten av disse barna se symptomene på nytt vises når de er mellom 30 og 40.

Trenger jeg en Lunge Doctor om jeg har astma?

En lunge lege, eller en pulmonologist, er en intern medisinsk fagperson som har spesialisert seg i lungene og eventuelle tilstander eller sykdommer som kan utvikle seg i disse organene. Mens Astma er en kronisk sykdom som kan innsnevre en persons puste og luftveiene, gjør disse problemer ikke nødvendigvis innebære lungene, noe som betyr at en pulmonologist er ikke alltid nødvendig. Det er imidlertid noen tilfeller der en person med astma kan trenge å konsultere en slik lege.

Diagnostisering Astma

Det er ingen fast regel på når en astma lidende bør oppsøke en pulmonologist. I stedet er det noen tilfeller når en pulmonologist kan være av verdi, bør pasientens fastlege være ute av stand eller utilgjengelig for å behandle ham. En av de vanligste måtene der en pasient blir sett av en pulmonologist er når hans primære omsorg lege vil ha ham til å se en spesialist som kan diagnostisere som pasient med astma. Den pulmonologist vanligvis setter pasienten gjennom tre tester. Peak ekspiratorisk flow (PEF) måler hvor fort en person kan puste når de prøver sitt hardeste. Spirometritesten er som en Breathalyzer i at pasienten tar den største pusten han kan før blåser ut så hardt han kan. Bronkial provokasjonstest innebærer en spray som inhaleres som vil vise hvor fort en person kan puste inn og ut.

Behandling av astma

Mange tilfeller av barneastma eller mild til moderat tilfeller av voksen astma kan behandles ved en primær omsorg lege. Disse leger vanligvis foreskrive en hurtigvirkende Albuterol inhalator og gi pasienten en hjemme-overvåking peak flow meter for å måle når hans pusten blir anstrengt. Det finnes imidlertid noen få tilfeller der det kan være best å håndtere en pasients astma gjennom en pulmonologist. Hvis en astma lidende kommer ned med en annen type luftveissykdom, slik som bronkitt eller lungebetennelse, kan en pulmonologist være den beste personen til å slå til. Dette kan også være tilfelle dersom en pasients astma anses å være alvorlig og vedvarende, noe som betyr at han lider av astmarelaterte symptomer konsekvent, til det punktet hvor det påvirker hans daglige liv, inkludert hans aktivitetsnivå og søvnvaner. Noen pasienter også oppsøke lungespesialister hvis deres astma er ofte utløst av allergi eller irritanter, for eksempel sigarettrøyk, kjæledyr dander, pollen eller mugg. Mens lungespesialister kan definitivt løse disse problemene, allergikere kan i tillegg. Pasienter bør derfor kontakte sin primære omsorg lege før man beslutter å oppsøke en allergolog en pulmonologist eller ingen av delene.

Ting du bør vurdere før du ser en Pulmonologist

Kontrollere ens astma gjennom en primær omsorg lege er vanligvis ideell, som lungespesialister er ofte ikke dekket av forsikringen. En annen ting du må huske på når det gjelder å finne en pulmonologist er at ikke alle av disse legene er sertifisert i en astma-relatert spesialitet. Husk at disse legene håndtere alle forhold og sykdommer i lungene, som inkluderer bronkitt, lungebetennelse, emfysem, lungeødem, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Derfor kan de ikke ha en omfattende spesialisert kunnskap om astma.

Herbal rettsmidler for barn astma

Ditt barns lege har fortalt deg at barnet ditt lider av astma. Uavhengig av årsak - allergier, mosjon eller stress - han trenger urte rettsmidler for å bidra til å kontrollere hans angrep. Siden du har besluttet å stole på urter i stedet for tradisjonelle inhalatorer, må du studere urter som bidrar til å kontrollere astma. Hvis du har spørsmål om denne behandlingen, diskutere dem med legen sin.

Lobelia

Fordi astma forstyrrer effektiv lungefunksjon, må du velge en urtemedisin som vil forbedre lunge og luftveier funksjon. Lobelia, drukket som te, er en slik urt. På grunn av sin giftighet, bør lobelia brukes i mindre doser og gradvis inntil barnet har en positiv respons.

På grunn av ditt barns mindre størrelse, bør du redusere dosen av denne urten til 1/3 av det som er gitt til en voksen. Voksen dosering er beregnet for en voksen £ 150. I høyere doser, kan lobelia forårsake bivirkninger, som kvalme, tørr munn, kramper eller koma. Denne urten kan også samhandle med andre medisiner eller urter barnet ditt kan ta.

Stikkende Nettles

Brennesler (Urtica dioica) kan brukes til å åpne nesegangene og luftveiene i lungene. Nettles har blitt brukt i århundrer av kulturer over hele verden til å behandle kikhoste, nese, rennende nese og astma. Hvis du bestemmer deg for å gi barnet ditt brennesler, husk at denne urten inneholder en potent histamin. Barnet kan drikke denne urten som te. Vær forsiktig med å bruke stikkende brennesler i kombinasjon med andre urter og medisiner.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba evne til å utvide blodårene står for sin bruk som en urte behandling for astma. Som det utvider blodårer, det forbedrer lungefunksjonen. Kineserne har brukt ginkgo biloba i århundrer for å behandle astmasymptomer.

Hvis du bestemmer deg for å gi ginkgo biloba en prøve, være oppmerksom på at dens virkninger kan ta mellom fire og åtte uker for å ha en positiv effekt på barnets lungefunksjon. Dens fordelaktige effekter vil fortsette i minst ett år. Som med andre urter, være forsiktig i å bruke denne urten i kombinasjon med andre urter og medisiner.

Hva er Pediatric astma?

Hva er Pediatric astma?


Astma er en tilstand der luftveiene i lungene blir betent og innsnevret, noe som resulterer i puste komplikasjoner. Pediatric astma innebærer spedbarn og barn under 18 år Ifølge American Academy of Allergy Asthma og immunologi (AAAAI), er den mest alvorlige av barnesykdommer, som rammer om lag fem millioner amerikanske barn pediatrisk astma. Pediatric astma er ikke kureres, men kan bli løst gjennom forebyggende og medisinske tiltak.

Identifikasjon

Astma er kan være arvelig eller utløses av ulike miljøfaktorer som forurensing. Alvorlig allergi mot støv, pollen, gress og ugress er ofte en genetisk årsak til astma. Ifølge Medline Plus, er astmaanfall direkte knyttet til de utløser av astma. Triggere variere fra barn, så er det viktig at riktig testing er utført av en lege for å identifisere dem. Slike tester kan omfatte brystet x-stråler, lungefunksjonstester, allergitester og arteriell blodgassprøver.

Symptomer

Pediatric astma er vanskeligere å identifisere enn astma hos voksne, fordi noen av symptomene utstilt av voksne ikke er sett hos barn. Den AAAAI forklarer at rask pust, overdreven hoste, lunger og tungpustethet er typiske symptomer hos astmatiske barn. En vedvarende hoste i løpet av natten, noen ganger resulterer i oppkast, er ofte en avslørende tegn på astma hos barn.

Forebygging

Pediatric astma kan ikke kureres. Imidlertid kan dens symptomer kan forebygges ved å eliminere triggere. Slike triggere inkluderer medisiner, kjæledyr dander, tobakksrøyk, støvmidd, pollen, mold, kjemikalier, virusinfeksjoner og været forandrer seg. Eliminere disse utløser og bruker hjemme luftfukter kan hjelpe lindre symptomene. Ifølge Medline Plus, luftveiene i lungene er smalere hos barn. Derfor kan triggere påvirke barn mer enn i en astmatisk voksen.

Behandling

Reseptbelagte medisiner er anbefalt for barn som ikke klarer å svare på fjerning av astma triggere. Det finnes to typer av astma medisiner: rask lindring medisiner og langsiktige medisiner. Langsiktige medisiner, for eksempel Flovent, tas daglig for å lindre betennelser og hindre astmaanfall. Hurtig lindring medisiner, som inhalatorer, blir brukt ved utbruddet av et astmaanfall for å hjelpe frie luftveier innsnevring.

Advarsel

Unnlatelse av å ivareta et barns astma kan føre til ytterligere komplikasjoner. Ifølge AAAI, er 200.000 barn innlagt på sykehus i USA hvert år som følge av astma komplikasjoner. Ubehandlet pediatrisk astma kan også føre til døden. Hverdags komplikasjoner med pediatrisk astma kan omfatte problemer trener, savnet skolen, et behov for en ventilator og permanente endringer i lungene.

Om Astma Behandling Inhalers

Om Astma Behandling Inhalers


Inhalatorer er små håndholdte enheter som brukes av voksne og barn til å inhalere astma medisiner. Astmasyke bruker inhalatorer å hindre astmaanfall når de begynner å oppleve symptomer eller kan bruke den som en vanlig medisinering.

Hvordan bruke inhalator

Den vanligste formen for inhalatorer er en tilmålt dosering inhalator, som virker ved hjelp av en liten hånd aerosolbeholder. Andre inhalatorer har blisterpakning dosering og personen puster i pulverisert medisinering.

Legemidler som brukes i Inhalers

Leger fore forskjellige typer av medisiner med inhalatorene avhengig av personen som bruker det, og alvorligheten av symptomene. Vanlige medisiner for inhalatorer er Albuterol, Flovent og Advair.

Fordeler

Noen inhalatorer har kombinasjons ingredienser som når det tas regelmessig faktisk kan forkorte lengden av astmaanfall.

Barn og Inhalers

Astmainhalatorer for barn vanligvis kommer med en ekstra munnstykke kalt en spacer for å hjelpe barnet å lære hvordan du bruker inhalatoren. En voksen bør føre tilsyn med barnet når du bruker inhalatoren for å sørge for at han eller hun bruker det på riktig måte.

Side Effects

Noen bivirkninger av inhalatorer omfatter hoste, rask hjerterytme og svimmelhet. Bivirkninger er vanligvis små og bare vare noen få minutter.

Advarsler

Medisiner som brukes i inhalatorer er sentralstimulerende og kan forårsake alvorlige problemer hvis misbrukt, for eksempel høyt blodtrykk og brystsmerter.

Tegn på astma hos voksne

Selv om astma ofte utvikler seg i barndommen, dette påvirker kronisk lungesykdom mange voksne. Av de titalls millioner av amerikanere med astma, tre fjerdedeler av dem er voksne. I noen tilfeller kan sykdommen ikke påvirke dem til voksen alder. De eksakte årsakene til astma er ukjent, men mange voksne tilfeller har blitt sporet tilbake til allergiske eller luftveislidelser, mange av dem med opprinnelse i barndommen.

Funksjoner

Symptomer på astma hos voksne er generelt de samme som for et barn. Alvorlighetsgraden av symptomene kan variere fra mild kortpustethet til alvorlig tungpustethet, en tilstand der lungene avgir en plystrende lyd når du puster. Tegn på et astmaanfall hos voksne inkluderer tungpustethet, en stram følelse i brystet og kortpustethet. Medfølgende signaler om et angrep inkluderer en rask puls, hoste, og i noen tilfeller svette. Under hoste passer, pasienten utviser ofte en tykk slim.

Advarsel

Astmaanfall kan være farlig, selv dødelig. Tegn på en livstruende angrep inkluderer grunne pust som brystet strever for å puste, en blåaktig hudfarge, og tap av bevissthet. I tillegg kan området rundt ribbene har en strammet eller "suges inn" utseende. Eldre astma pasienter kan være mest utsatt for livstruende astmaanfall, men disse angrepene kan påvirke voksne i alle aldre, uavhengig av generell helse.

Betraktninger

Mange voksne astma pasienter har allergiske tilstander som utviklet seg i barndommen. Eksponering for disse allergener kan føre til astmasymptomer. Vanlige allergener for voksne og barn med astma inkluderer støvmidd, pollen, mugg og sopp, og kjæledyr dander. I tillegg kan luftveisinfeksjoner spille en rolle i tilfeller av hva noen leger kaller "voksen angrep astma."

Potensial

Astmasymptomer kan ikke vises umiddelbart etter eksponering for allergener eller irriterende stoffer, men kan bygge seg opp over en periode på timer eller dager. Når astmaanfall avta hos voksne, kan lungene og luftveier forblir betent selv om de ikke opplever flere symptomer.

Identifikasjon

Fysisk aktive voksne, så vel som barn, kan oppleve det som kalles "anstrengelsesutløst astma" etter perioder med intens fysisk aktivitet. Dette er en begrenset form for astma som viser mange av de samme symptomene. I tillegg, om lag 75 prosent av astmapasienter opplever natta, eller nattdyr, astma mens han sov. Angrep kan forekomme sent på kvelden, og kan være knyttet til noen tilstander forbundet med søvn, slik som søvnapné.

Hvordan behandle astma med kinesiske urter

Astma, referert til som "xiao chuan" i kinesisk, er en kronisk luftveissykdom som begrenser luftveiene og fører til pustevansker, kortpustethet og smerter i brystet. The National Heart, Lung and Blood Institute anslår at astma påvirker 22 millioner amerikanere. Astma er mest utbredt i barndommen og inn i ungdomsårene, men mange lider opplever livslange kamper med astma. Astma er vanligvis behandles med steroider, men kinesisk medisin tilbyr alternative urte rettsmidler som brukes både for å styrke kroppen for å hindre astma angrep og for å lette symptomene på plutselige anfall. Kineserne vanligvis forbinder astma med immunsvikt og nyre eller lunge svakhet så de vanligste urtemedisiner er rettet mot disse områdene av kroppen.

Bruksanvisning

Throat Spray for Sudden Symptomer

•  Kok opp vannet til fosskoking i kasserolle.

•  Tilsett de tørkede Gingko biloba blad og la bratt i 15 minutter.

Sil gingko biloba gjennom cheesecloth over liten bolle.

La væsken avkjøles og helles i sprayflaske.

Spray rikelig til baksiden av halsen under et astmaanfall for å åpne bronkiene.

Tea for Astma Forebygging

Ta med vann i kjele til en rullende koke.

Legg tørkede urter og bratt i 20 minutter.

Drikk en kopp te per dag for å hindre utbruddet av astmatiske symptomer.

Tips og advarsler

 • Gingko spray og astma te bør oppbevares i kjøleskapet i fortsatt bruk.
 • I tillegg til forslagene ovenfor, kan den kinesiske urten ma huang tas som et kapseltilskudd for å redusere symptomer på astma, men du bør alltid konsultere lege før inntak fordi det er potent og kan innebære en risiko for død for noen mennesker.
 • Hvis du ikke kan finne en asiatisk marked nær deg, kan alle de ovennevnte urter bestilles gjennom nettforhandlere.
 • For ytterligere å redusere symptomer på astma, redusere nivåene av allergen i ditt hjem med luftrensere og filtre.
 • Ikke bruk gingko spray varmt eller det vil føre til alvorlige brannskader på hals og komplisere symptomer. Imidlertid kan det være beroligende å bruke den varm.
 • Ikke bruk voksen styrke konsentrasjoner av urter for barn.

Effekten av astma på RBC Count

Effekten av astma på RBC Count


En rød blodceller (RBC) måler antall blodceller som finnes per kubikkmilliliter blod. Leger bestille RBC teller for en rekke årsaker, for eksempel for en fysisk, for å overvåke kjemoterapi og til å undersøke virkningene av forhold, inkludert hemofili, anemi og lungesykdommer som astma.

RBC Levels

RBC teller indikerer normale nivåer og økninger eller reduksjoner i røde blodceller, noe som gir leger innsikt til å diagnostisere og behandle mulige forhold eller forstå kroppens reaksjon på medisin og terapi. Ifølge leukemi og lymfom Society, gjennomsnittlig voksen røde blodceller er mellom 4 til 5 millioner per mikroliter blod hos voksne kvinner og 4,5 til 6.000.000 per mikroliter hos voksne menn. Sykdommer som astma påvirker antall røde blodceller gjennom øker.

Astma

Astma er en kronisk betennelsessykdom i lungene. Allergisk astma utløses av inhalering av allergener som kjæledyr dander, støvmidd og pollen versus ikke-allergisk astma som forverres ved værforandringer, mosjon, emosjonelt stress og miljømessige irritanter. Begge former oppflamme luftveiene, forårsaker svelling og irritasjon som innsnevrer pusting, som fører til en rekke symptomer.

Funksjon

Personer med astma erfaring innsnevring av puste rør, slik at mindre luft for å nå lungene. Denne reaksjonen fører til stress lunge og symptomer på tungpustethet, hoste, tetthet i brystet, kortpustethet og astmaanfall. Astma resulterer i lavt oksygennivå og redusert lungefunksjon, noe som påvirker den hastighet med hvilken de røde blodcellene levere oksygen til lungene.

Effekter

Røde blodceller produseres i benmargen og fungere til å frakte oksygen fra lungene til kroppens vev og karbondioksid fra vevene til lungene. RBC tellinger av personer med astma vil sannsynligvis indikere økt røde blodceller, fordi de betente og trange luftveier redusere luftstrømmen, slik at mindre oksygen å nå lungene. Astma begrenser oksygenbærende kapasiteten til de røde blodcellene, slik at kroppen kompenserer ved å produsere flere røde blodlegemer i et forsøk på å transportere oksygen til lungene; dermed heve røde blodceller.

Behandling

Økninger i røde blodceller kan være asymptomatisk eller kan føre til symptomer på forvirring, tretthet, forvrengt syn og flekkete hud. Behandling av astma ved å eliminere eksponering for triggere og tar medisiner som muntlig eller inhalerte kortikosteroider, beta-antagonister og antihistaminer resultater i lindring av symptomer og en redusert RBC teller.

Hva er årsaken til Adult Astma?

Hva er årsaken til Adult Astma?


Astma er en tilstand der luftveiene i lungene blir innsnevret og noen ganger betent. Det kan være sesong eller kronisk. Astma er faktisk et symptom forårsaket av kroppens forsvar eller immunsystem. Voksen astma kan utløses av en rekke allergener eller irritanter hjemme eller utendørs.

Støvmidd og Mold

Mange voksne er allergisk mot støvmidd, mikroskopiske insekter som lever av støv og hud flak. Midd lever på vinduskarmer, madrasser, puter og stoppede møbler. Det er deres avføring, som er belagt med en sterk enzym, som kan forårsake en allergisk reaksjon hos voksne og anspore astmasymptomer.

Mold er utbredt både på innsiden og utsiden. Folk kan spore mugg inne i sine hjem, og det kan være et problem i eldre boliger eller i kjellere. Enhver voksen som har en allergi eller overfølsomhet for mugg kan utvikle astma.

Sesonger Allergi

Mange voksne har sesongmessige allergi i løpet av våren og sommeren. Trær, gress og andre busker vokser om våren og slipp pollen. Ragweed pollen er utbredt i slutten av juli og august. Alle med en allergi som tilbringer mye tid ute i løpet av disse sesongene kan oppleve astma. Noen vanlige trær pollens inkluderer lønn, sedertre og furu. Bluegrass, Bermuda, og Timothy er gresstyper som avgir pollen.

Utendørs mold er utbredt i gress, jord og praktisk talt alle andre steder utenfor. På en gitt dag, kan både mugg og pollen teller være høy og kan føre til astma.

Diett

Personer med matallergi ofte får astma. Ifølge International Food Information Council, "De vanligste reaksjons nettsteder er munnen (hevelse i lepper), fordøyelseskanalen (magekramper, oppkast, diaré), hud (elveblest, utslett, eller eksem), og luftveiene (hvesing eller pusteproblemer). " Hvis du spiser mat som du er allergisk, kan du ha problemer med astma. Vanligste matvareallergier inkluderer hvete, soya, melk, gjær og mais.

Miljø Stoffer

Det er mange husholdnings stoffer - for eksempel vaskemiddel, parfymer, neglelakk, rengjøringsmidler, tepperens produkter og hårspray - som kan anspore astma. Noen voksne er mer følsomme for disse stikkende stoffer, og de kan utvikle kronisk astma hvis de er uvitende om at en eller flere av disse stoffene påvirker dem. Røyk, male og smog kan også føre til astma.

Infeksjoner

Det finnes en rekke voksne som får astmatiske symptomer med influensa. Viruset angriper de øvre luftveier, inkludert bronkiene i lungene. De med alvorlige allergier eller visse sykdommer er spesielt utsatt for å få astma når de får influensa. Bad forkjølelse kan også utløse astmatiske symptomer.

Behandling

Personer med sesongmessige allergier kan lindre astmasymptomer med antihistaminer. Inhalatorer kan også brukes til å rense luftveiene. Hvis du har alvorlige sesongmessige allergier og astma, må du kanskje å bli ufølsomme. Dette gjøres vanligvis ved å injisere små spor av stoffet i kroppen, slik at du til slutt kan utvikle antigener til det.

Hvordan kontrollere Adult Astma

Hvordan kontrollere Adult Astma


Voksen astma er en sykdom forårsaket av kronisk betennelse av bronkiolene i lungene. Bronkiolene hovne opp og fyll med slim i respons på ulike interne og eksterne stimuli som gjør det vanskelig å puste. Astma er mest vanlig hos barn, men kan strekke seg inn i voksenlivet også.

Bruksanvisning

•  Utvikle en handlingsplan. Den bør inneholde hva som skal skje når et angrep skjer, når helsepersonell bør bli kalt og når du skal søke akuttbehandling.

•  Bestem hva dine triggere er og unngå dem. Triggers vanligvis inkluderer tobakksrøyk, forurenset luft, parfymer, rengjøringsmidler og andre luftveis irritanter.

Vær forsiktig når du tar medisiner. Hoste medisin hjelper ikke astma og kan ha uønskede bivirkninger. Aspirin, ibuprofen og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler kan gjøre astma verre i enkelte pasienter og bør ikke tas uten råd fra legen din. Du bør ikke røyke i det hele tatt hvis du har astma.

Bruk reseptfrie inhalatorer sparsomt for nødhjelp. Ta ett drag av en beta-agonist, vent ett minutt og ta en annen puff. Hvis det ikke er noen lindring, ta et ekstra drag hvert femte minutt inntil astmaanfall avtar eller 40 minutter er gått. Hvis det fortsatt ingen lindring på dette punktet, bør du ringe helsepersonell.

Ta medisinen som foreskrevet. Dette er ekstremt viktig fordi astma er ikke kureres, selv om symptomene kan forsvinne midlertidig. Fortsett å se helsepersonell i henhold til tidsplanen.

Hvordan redusere astma symptomer med alternative løsninger

Astma er en sykdom i lungene som forårsaker bronkiolene å bli betent og begrenset. Dine bronkiene blir smalere når et astmaanfall oppstår. Ting som kan utløse et astmaanfall er allergi, mold, kjæledyr dander, kjemikalier, irritanter og følelsesmessig stress. Symptomer på astma inkluderer kortpustethet, tetthet eller smerter i brystet, tungpustethet, lunger og hoste, særlig om natten. Legen din kan forskrive en rekke medisiner, som inhalerte kortikosteroider, antihistaminer eller beta-2-agonister for å hjelpe deg til å administrere astma. Det finnes også alternative løsninger som kan være i stand til å bidra til å lette symptomene dine.

Bruksanvisning

1 Sett bregner rundt hjemmet, som potteplanter gir ekstra oksygen og redusere allergen-produserende irritanter i luften. Du bør fordele bregner i de rommene du tilbringer mest tid i.

Spis mat som er vennlig mot dine lungs.These inkluderer frisk frukt og grønnsaker, hele korn, brun ris, løk, hvitløk, soyabønner, tunfisk, makrell, laks, nøtter, kasha og havre. Unngå melkeprodukter og matvarer som er kurert eller røykt, da de kan utløse et astmaanfall.

Ta nyttige kosttilskudd. Øk inntaket av vitamin C. Voksen astmasyke bør ta 1000 milligram daglig. Du bør også ta 500 milligram magnesium hver dag, også. Disse har vært kjent for å forbedre lungefunksjonen og redusere astmaanfall

Prøv noen ayurvediske rettsmidler, for eksempel trikatu og brun sennep olje, som kan avlaste tetthet og ubehag i brystet. Rådfør deg med en ayurvedisk lege for riktig bruk av disse rettsmidler.

Varm litt lakserolje, suge en bomullsklut inn i det, og deretter bruke den på brystet, for å bringe lettelse.

Drikk mullein te, som hjelpemidler i å lindre lunger i lungene og tømme bronkiene.

Prøv et homøopatisk middel. Noen nyttige kene for astma er Ipecacuanha, Arsenicum og Carbo vegetabilis. Middelet du bruker er den som passer best til dine individuelle fysiske og følelsesmessige symptomer.

Tips og advarsler

 • Konsultere legen din om eventuelle alternative løsninger du har tenkt å bruke.
 • Sjekk for eventuelle interaksjoner før du tar en urt.
 • Hvis du har en alvorlig astmaanfall, ringe 911 umiddelbart.

Hvordan er astma diagnostisert hos barn?

Tar Stock av Symptomer

Det første skrittet for å diagnostisere astma hos barn vil være mye sånn i en voksen der legen din vil i hovedsak ta lager av symptomene barnet ditt er for tiden opplever og noen familiehistorie med denne tilstanden eller til og med allergier. Symptomene oftest sett ville være hoste eller tungpustethet, en kortpustethet, og enhver tetthet eller lunger barnet lider i brystet hans. Det kan også bli sett på som noen grad av tretthet i tider med fysisk anstrengelse, som i løpet av en sport eller spill. Noen barn har problemer med å sove på grunn av symptomer på astma (astma ofte forverres om natten, ifølge Mayo Clinic) og kan ta lengre tid å komme seg fra luftveisinfeksjoner.

Lung funksjonstest

Etter legen din har tatt lager av symptomene barnet ditt opplever samt eventuelle historiske bakgrunnen for astma eller allergi i familien, vil hun mest sannsynlig sette barnet gjennom noe som kalles en lungefunksjon test, eller spirometri. Denne testen måler mengden og hastigheten som luften pustes ut fra barnets lunger. Hun vil da sammenligne denne informasjonen til lungefunksjonen av en "gjennomsnittlig" barn på samme alder, kjønn, høyde og vekt.

Trening Stress Test

Selv om denne typen test vil også måle funksjon av barnets lunger, er det i utgangspunktet utføres i faser. Etter at spirometer har målt barnets lungefunksjonen ved hvile, som vist i den ovennevnte test, vil det deretter bli brukt på nytt for å vurdere hvordan øvelse påvirker lungene. Ikke alle leger vil utføre denne testen på barn, men ikke bli overrasket hvis legen spør barnet ditt å treffe tredemølle for en periode, og så puster inn spirometeret igjen. Mye som den første lungefunksjon test, kan lesing gi legen et klarere bilde av helsen til barnets lunger. Derfra kan hun be barnet å inhalere en medisinert tåke, og så vil hun ta en tredje lesning å måle effekten medisinen har på luftveiene.

Allergitest

En annen vanlig test brukes for å diagnostisere astma hos barn vil innebære bruk av en allergitest. Denne testen vil i praksis gi legen en idé om hvorvidt barnet opplever astma på grunn av en slags trigger, det være seg pollen eller mugg eller enda en husholdning kjæledyr. Hver test tatt kan gi legen et klarere bilde av ditt barns spesielle tilstanden. Siden astma kan være vanskelig å diagnostisere, så symptomene varierer med hvert barn, er det gunstig for legen din å kjøre noen tester for å finne årsaken.

Tegn og symptomer på Adult Onset Astma

Astma forårsaker betennelse og obstruksjon i luftveiene som fører til pustevansker. Selv om sykdommen vanligvis utvikler seg i barndommen, kan symptomene begynner i alle aldre, og kan ha visse triggere.

Allergier

Minst 30 prosent av voksen-utbruddet astma forekomster er assosiert med allergi, ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America (AAFA). Disse menneskene kan ha hatt allergi som barn, men fikk ikke utvikle astma til voksen alder.

Astma utløser

Miljø stoffer kan ikke faktisk føre til astma, men kan utløse symptomer. De inkluderer sigarettrøyk, støv, mugg, kjæledyr dander, parfyme og arbeidsplass materialer.

Symptomer

Astmasymptomer inkluderer tetthet i brystet, pustevansker, kortpustethet etter trening, tungpustethet og hyppig hoste, særlig om natten.

Behandling

Voksen-utbruddet astma har en tendens til å ha vedvarende astmasymptomer som krever daglig medisinering. Pasienter inhalerer anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse og slimproduksjon i luftveiene.

Risikofaktorer

Voksen-utbruddet astma er mer vanlig hos kvinner, spesielt gravide og kvinner i overgangsalderen. Det er også mer sannsynlig hos overvektige mennesker, de utvinne fra en luftveisinfeksjon, og folk med allergi, spesielt mot katter.