Digidexo.com

topimax

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hva er Topimax?

Topimax, også kjent som topiramat, er reseptbelagte medisiner best kjent for sin effekt på migrene. Topiramat er en del av sulfamat-substituert monosakkarid familien. Selv om det er mer kjent for sin bruk med migrene, er Topimax også brukes til å behandle monoterapi og tilleggsbehandling epilepsi og anfall.

Slik fungerer det

Topimax fungerer før en migrene skjer, heller enn å ta medisiner etter de første tegn på en hodepine. Brukes som et forebyggende tiltak, fungerer Topimax ved å holde kjemikalier under kontroll som opphisse nervesystemet ditt. En av de antas årsakene til migrene er nerveceller som blir ivrige, forårsaker sterke smerter. Topimax jobber for å holde disse cellene under kontroll. Med beslag, denne medisinen fungerer ved å ikke tillate nervecellene til å bli så opphisset som å forårsake et anfall.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger kan være tretthet, forvirring, svimmelhet, depresjon, tretthet, tap av appetitt og nervøsitet. Andre bivirkninger kan også være til stede. For en fullstendig liste over bivirkninger, se Resources nedenfor.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av følgende bivirkninger etter å ha tatt Topimax, kontakt lege umiddelbart: blodig avføring, acidose, oppkast, problemer med å bruke toalettet, uskarpt syn, alvorlig utslett og smerter i øyet.

Tilleggsinformasjon

En i 50 mennesker som tar Topimax utvikle nyrestein. (Epilepsy.com)
Utslett er vanlige bivirkninger av Topimax. Se legen din dersom et utslett oppstår å være sikker på at det er ikke et tegn på en mer alvorlig bivirkning.
Barn som tar Topimax for anfallene kan ha problemer med svetting. Barn som tar denne medisinen bør overvåkes nøye når du er utendørs i varmere vær slik at de ikke overopphetes.

Hvordan å komme ut av Topimax

Hvordan å komme ut av Topimax


Så du ønsker å få ut av Topimax? Kanskje du gjør dette valget fordi bivirkningene er uutholdelige. Eller kanskje du har besluttet å håndtere migrene hodepine smerter på en annen måte. Uavhengig av årsak, husk at å få av Topimax (topiramat) oppnås best i regi av lege eller smertebehandling spesialist. Lag en forpliktelse til å ta godt personlig vare på deg selv gjennom prosessen. Lov deg selv å ikke gå cold turkey og bruke disse forslagene for å bidra til å få ut av Topimax.

Hvordan å komme ut av Topimax

•  Møt med legen din. Diskuter årsaker til at du ønsker å slutte å ta Topimax. Gjennomgå historien på stoffet og fortelle legen om eventuelle migrene du har hatt i løpet av de siste månedene. Inkluder detaljer om hodepine utbruddet, intensitet og varighet. Fortell legen om din nåværende generelle helse.

•  Be legen etter en bestemt plan for å redusere doseringen i løpet av en tidsperiode. Lytt nøye og merk tidslinjen på kalenderen din. Be om en annen resept for å imøtekomme lavere doser, slik at du ikke trenger å splitte høyere dose piller.

Skriv inn et tidsskrift daglig. Legg merke til nøyaktig dosering av Topimax og når på dagen du tar det. Rapportere eventuelle endringer i søvnmønster, appetitt og utholdenhet. Se for hudirritasjon, forhøyede nivåer av angst, gastrointestinale plager eller andre ekstraordinære endringer og notere dem.

Gå gjennom dine journalnotater på slutten av hver uke og i slutten av måneden. Legg merke til noen mønstre som dukker opp og ringe legen din umiddelbart med eventuelle bekymringer.

Gå til legen igjen på slutten av tidslinjen til å gå av Topimax helt. Ta din journal for enkel referanse når vi diskuterer din fremgang. Spør legen for spesifikke tegn og symptomer du bør se opp for i løpet av de neste månedene nå som du er av av Topimax.

Hint

  • Hold deg regelmessig søvn, mosjon og sunn mat under hele tiden mens du går bort Topimax bruk.
  • Aldri slutte å ta Topimax cold turkey eller uønskede effekter kan skje som krever umiddelbar medisinsk hjelp.

De vanligste bivirkningene av Topimax

Migrene er alvorlig smertefull hodepine som kan vare i timer eller dager. Medisiner som Topimax kan lindre smerten av migrene og gjøre dem forekommer sjeldnere. Som med alle medikamenter er det potensielle bivirkninger forbundet med anvendelse av topiramat.

Parestesier

Ifølge Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, nummenhet og kribling, også kjent som parestesi, er den mest vanlige bivirkningen. Denne bivirkningen skjer vanligvis i løpet av de første stadiene av behandlingen.

Fatigue bivirkninger

Brukere av Topimax har rapportert følelser av tretthet og utmattelse mens du tar medisinen.

Effekter på Taste

En annen vanlig bivirkning av Topimax opplever endringer i måten mat og drikke smaker. Topimax brukere har rapportert denne bivirkningen mens du drikker kullsyreholdige drikker.

Vekttap

Vekttap har blitt rapportert mens du tar dette stoffet. Men ifølge Topimax hjemmeside, de rapporterte vekttap brukere opplevde var knyttet til de dosene de tok.

Konsentrasjon og hukommelse bivirkninger

Topimax brukere har rapportert problemer med å konsentrere seg. Andre brukere har rapportert spørsmål om hukommelse husker fungerer.

Betraktninger

Topimax brukere kan oppleve andre vanlige bivirkninger som kvalme, diaré og tap av matlyst. Hvis du opplever noen av disse vanlige bivirkninger konsultere legen din for mer informasjon.

Hva er Topimax foreskrevet for?

Topimax er merkenavnet for reseptbelagte medisiner topiramat, som er foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Denne medisinen er tatt hver dag for å hindre migrene før det oppstår.

Funksjon

Topimax arbeider for å berolige nervecellene som sender smertesignaler til hjernen under en migrene.

Time Frame

Det tar vanligvis ca 1 måned for å føle effekten av Topimax redusere migrene, og mange leger anbefaler at denne medisinen gis en prøveversjon av minst 2-3 måneder før bestemme sin effektivitet.

Betraktninger

Topimax er foreskrevet for ekte migrene, som bare virkelig bli diagnostisert av lege. Spenningshodepine og Sinus hodepine, i kontrast, kan vanligvis behandles med over-the-counter medisiner.

Bivirkninger

Noen mer alvorlige bivirkninger av å ta Topimax har vært hårtap, tap av matlyst og synsproblemer. Rådfør deg med lege dersom du bruker denne medisinen, og opplever noen av disse bivirkningene.

Advarsel

Hvis du bruker p-piller mens du tar Topimax, bruke en annen form for prevensjon, som denne medisinen har vist seg å forstyrre enkelte prevensjon medisiner.

Bivirkninger av Topimax medisiner

Topimax er merkenavnet for topiramat, en anti-anfall medisiner som vanligvis brukes til å behandle migrene. Ifølge New York University Langone Medical Center, de fleste pasienter som tar Topimax opplever ingen eller få bivirkninger.

Hvem bør ta Topimax

Topimax er trygt for de fleste pasienter. Hvis du er utsatt for nyrestein eller lider av nyresykdom, bør du ikke ta Topimax.

Vanlige bivirkninger av Topimax

Vanlige bivirkninger av Topimax er tretthet, nummenhet og kribling, oftest i armer og ben, vekttap, forandringer i evnen til å smake mat, konsentrasjonsvansker, hukommelsestap, synsproblemer, klossethet, døsighet, menstruasjons endringer eller smerte, nervøsitet, og talevansker.

Ifølge lagone Medical Center, oppstår disse problemene oftere hos pasienter som tar høyere doser av Topimax.

Mindre vanlige bivirkninger av Topimax

Mens du tar Topimax, kan noen mennesker oppleve ytterligere bivirkninger som hørselstap, kløe, dårlig blærekontroll, øyesmerter eller rødhet, hevelse eller utslett. Disse bivirkningene er sjeldne, men pasienter bør overvåke dem i tilfelle bivirkninger indikere en alvorlig tilstand.

Alvorlige bivirkninger av Topimax

Opplever alvorlige Topimax bivirkninger er sjeldne. Det er likevel viktig å være klar over disse alvorlige bivirkninger når du tar Topimax. Forsiktig årvåkenhet resulterer i tidlig oppdagelse og behandling bør en av følgende situasjoner oppstår.

Orto-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, selskapet som produserer Topimax, advarer om at noen mennesker kan oppleve selvmordstanker og en økning i angst, panikkanfall og depresjon. Dette skjer på mindre enn én prosent av pasientene.

Topimax kan også føre til reduserte nivåer av bikarbonat i blodet. Dette fører til en økning i blod surhet, noe som kan føre til nyrestein eller bensykdom.

I noen tilfeller kan Topimax forårsake en Glaukom lignende tilstand der visjonen blir uskarp. Tilstanden oppstår vanligvis raskt og er ledsaget av smerter i det berørte øyet. Tidlig påvisning er viktig; hvis tilstanden ikke behandles, kan permanent synstap medføre.

Advarsler

Hvis du opplever bivirkninger når du tar Topimax, bør du diskutere situasjonen med helsepersonell. Ikke slutte å ta Topimax uten å snakke med legen din først, siden dette kan føre til ytterligere helseproblemer.

Topimax kan også redusere effekten av p-piller. Kvinner som bruker denne metoden for prevensjon bør diskutere situasjonen med sine leger.

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine


Neurontin og Topimax er to legemidler som er foreskrevet for daglig bruk for å forhindre migreneanfall. I ordningen med migrene narkotika, begge disse er relativt nye. Som mange forebyggende medisiner, de fungerer ikke for alle.

Neurontin

Neurontin eller gabapentin, er godkjent av amerikanske Federal Drug Administration for å forebygge anfall og nerve smerte, for eksempel smerter forårsaket av helvetesild. En off-label bruk av medikamenter som er en migrene forebyggende.

Topimax

Topimax, eller topiramat, er en anti-anfall medisiner som er godkjent av FDA som en migrene forebyggende. Slik fungerer det akkurat å forhindre hodepine er ukjent, men det ser ut til å hjelpe noen nevrotransmittere.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger av Neurontin inkluderer kvalme, brekninger, svimmelhet, ustøhet, tretthet og vektøkning. Det har også noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger, angst, fiendtlighet og selvmordstanker.

Bivirkninger av Topimax

Bivirkninger av Topimax omfatter svakhet, tretthet, svimmelhet, forvirring, søvnighet, konsentrasjonsvansker, prikking i hender og føtter, tap av appetitt og vekttap. Det kan også ha noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger og angst.

Betraktninger

Begge medisiner har bivirkninger som kan være problematisk. Men den eneste måten å vite hvordan en medisin vil påvirke deg - enten i ødeleggende bivirkninger eller for å forebygge migrene - er ved å prøve det under legens tilsyn.

Om Topimax

Topimax er merkenavnet for topiramat medisinering. Det er kun tilgjengelig gjennom en resept skrevet av en lege. De fleste leger fore Topimax å behandle nevrologiske tilstander. Det har vært tilgjengelig siden 1995, og til tross for dets bivirkninger er bevist trygt for de fleste individer.

Identifikasjon

Topiramat er en sirkulær pille merket med "OMN" på den ene side, og den milligram størrelsen på den motsatte side. Den 25 mg pillen er kremfarget, 50 mg pillen er beige, 100 mg pille er gul og 200 mg pillen er rosa.

Betydning

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle migrene hodepine før de starter. Topimax brukes også til å behandle nevrologiske smerter, og det er foreskrevet for å behandle anfall assosiert med epilepsi.

Betraktninger

På grunn av døsighet bivirkninger forbundet med Topimax, mange mennesker på en enkelt daglig dose ta medisiner om natten. Vekttap er ofte en bivirkning av Topimax, men undervektige individer må sørge for å konsumere nok kalorier til å opprettholde sin vekt.

Dosering

Den maksimale dose av topiramat er 800 mg per dag. De fleste pasienter som krever langt mindre enn dette, men dosen er svært avhengig av den individuelle toleranse for legemidlet og alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Advarsel

Bivirkninger fra Topimax kan være alvorlige. De vanligste bivirkningene er nummenhet eller prikking i armer eller ben, vekttap, tretthet og kognitive vansker. De fleste pasientene tåler bivirkningene og fortsett å ta Topimax. Aldri slutte å ta en medisin uten å diskutere det med en lege.

Topimax acidose Symptomer

Topimax er et medikament foreskrevet for å hjelpe både med epilepsi og migrene. Det har risiko, for eksempel acidoserisikoen. Du bør være oppmerksom på symptomer på acidose når du tar denne medisinen, slik at du vet hva du skal se etter. Symptomene variere med individet. Hvis du merker noen av disse symptomene eller andre bivirkninger av medisiner, bør du kontakte din medisinske leverandøren umiddelbart.

Tap av appetitt

Hvis du finner ut at du ikke har matlyst, kan dette være på grunn av acidose. Selv om dette kan være forårsaket av mange andre ting også, er det viktig å se på dette i forbindelse med andre symptomer.

Uregelmessig hjerterytme

Du kan merke at hjertet slår raskere eller langsommere enn normalt. Dessuten kan du legge merke til ditt hjerte er ikke slo rytmisk til alle tider. Det kan hoppe over et slag eller rase deretter avta raskt. Det er ikke uvanlig å føle hjertet slo hardt i brystet.

Hyperventilering

Hyperventilering er det lov å puste mye dypere enn nødvendig som resulterer i å bli ør og noen ganger panikkanfall. Når du hyperventilere, vil du oppdage at du ikke kan slutte å puste dypt. Dette skjer fordi kroppen prøver å kvitte seg med overflødig karbondioksid i kroppen.

Problemer med Årvåkenhet

Hvis du synes du har problemer med å holde fokus eller bevisst du kan lide av acidose. Årvåkenhet har å gjøre med din evne til å holde seg våken, så vel som din evne til å konsentrere seg om en gitt oppgave. Du kan også oppleve forvirring.

Tretthet

På grunn av endringen i surhetsgraden i blodet, hvis du har acidose vil du sannsynligvis finne du er unormalt sliten, selv når det ikke er noen grunn til å være.

Hvordan kan jeg miste vekt med Topimax Do?

Generell informasjon

Topimax, eller merkenavnet topiramat, er vanligvis foreskrevet for epilepsi eller migrene. En av de nevnte bivirkninger er vekttap på grunn av tap av apetitt. Som med mange resepter, kan Topimax gis for off label bruk. Leger merke til at pasienter på Topimax begynte å gå ned i vekt, så de begynte forskrivning Topimax for vekttap hos pasienter uten epilepsi eller migrene.

Nyere studier

Forskere begynte å gjøre studier på overvektige pasienter for å se om Topimax gjorde faktisk hjelpe dem til å miste vekt. De fleste av pasientene i studien var
ikke-kompliserte overvektige mennesker, tidligere migrenepasienter, de som hadde fått vekten på antidepressiva eller de som var over vekt på grunn av overspising. Forskerne la merke til at du bruker Topimax for vekttap, var spesielt nyttig for pasienter med type 2 diabetes. Pasientene i studien merke til mange bivirkninger, så skaperne av Topimax, Ortho-McNeil, besluttet å stanse videre studier, men bare på den vanlige dosen. De er nå å undersøke nye formler, inkludert en gang release form av medisinen. For nå er det sluttresultatet som Ortho-McNeil ikke vil liste appetitt undertrykkelse eller vektkontroll som en on label bruk for Topimax.

Hvordan Topimax Hjelper med vekttap

Mens Topimax ikke liste vekttap som en grunn til å bruke det, noen leger fortsatt foreskrive det for vekttap. Doser kan begynne så lav som 25 mg, men kan økes gradvis inntil en tilstrekkelig dose er funnet. Noen pasienter rapporterer at etter en tilstrekkelig dose er funnet, opphører vekttap effekt. På dette punktet, er det opp til legen å avgjøre om en økning i milligram kalles for. Som foreløpig er ikke sikker på nøyaktig hvorfor Topimax fungerer for vekttap forskere. Diskuter bruker Topimax for vekttap med legen din. Kun legen kan ta en informert beslutning om hvilken behandling som er best for vekttap.

Effekter av Topimax

Topimax er merkenavnet for den generiske narkotika topiramat. Det er en anti-konvulsiv godkjent av Food and Drug Administration for å behandle migrene og epilepsi. Det er også brukt til å behandle anfall hos pasienter som har Lennox-Gastaut syndrom, en sykdom som fører til forsinket utvikling og beslag. Noen leger bruker det for bipolar lidelse, men dette regnes off-label bruk av stoffet.

Migrane Hodepine

I motsetning til mange andre migrene hodepine medisiner, er Topimax tatt på en forebyggende, eller forebyggende, grunnlag snarere enn ved starten av en migrene. Det tar omtrent 2 til 3 måneder for å fastslå om stoffet vil være effektiv i beroligende nerveceller i løpet av en migrene hodepine. En studie av Idaho Drug Utnyttelse omtale Program viste at profylaktisk behandling var en god idé for pasienter med alvorlige eller gjentatte migrene, med en reduksjon i hodepine med så mye som 50 prosent.

Epilespy

Topimax er foreskrevet for å hindre epileptiske anfall er både voksne og barn; Hvis det imidlertid brukes for barn som er yngre enn 10 år, må den kombineres med et annet medikament epilepsi. Topimax er en av flere tilgjengelige medisiner for anfall. Leger bør overvåke pasientens serum bikarbonat mens Topimax og andre anti-anfall medisiner for å sørge for at det ikke er noen overdreven syre i blodet.

Bipolar Disorder

Bipolar lidelse, også kalt manisk-depressiv lidelse, er preget av dramatiske humør skift og aktivitet. Topimax er noen ganger foreskrevet for bipolare pasienter. Men ifølge Statens institutt for psykisk helse, har det ikke vært noen store studier utført som viser det er mer effektivt enn standard legemidler som brukes for bipolar.

Bivirkninger

Selv Topimax, som enhver narkotika, kan gi bivirkninger, de fleste pasienter finne dem for å være mild. Få mennesker stoppe behandlingen på grunn av bivirkninger. Nummenhet og prikking i armer og ben er de vanligste bivirkninger, og oppstår vanligvis når folk først begynner stoffet. Fatigue er en annen vanlig bivirkning. Andre mennesker opplever endring smak, vekttap og konsentrasjonsvansker. Topimax kan føre til p-piller for å være mindre effektive. Noen få pasienter utvikle nyrestein mens du er på medisiner.

Øyeproblemer

Topimax kan føre til en alvorlig øye problem hos noen pasienter som starter med øyesmerter og tåkesyn. Venstre ubehandlet, kan pasienter utvikle nærsynthet og en form for glaukom. Pasienter som opplever øyeproblemer mens du tar Topimax bør umiddelbart avslutte stoffet.

Dryss Kapsler

Topimax tabletter skal svelges hele. Men for pasienter som har problemer med å svelge, dryss kapsler er tilgjengelig. Kapselen åpnes og innholdet drysset over en teskje av myk mat som lett kan svelges, for eksempel iskrem, pudding, yoghurt eller eplemos. Pasienten bør svelge hele teskje uten å tygge, og drikke vann umiddelbart etterpå for å sørge for at alle medisiner har gått ned.

Hva er Topimax brukes til å behandle?

Topimax er merkenavnet av medisinen topiramat, som er tilgjengelig på resept bare. Det er en antikonvulsiv stoffet i hovedsak brukes til forebygging av epilepsi relaterte anfall hos personer over to år. Det finnes i tabletter og dryss kapsler.

Beslag

Topimax brukes til å behandle epilepsi partielle og generaliserte tonisk-kloniske anfall, også kjent som grand mal anfall. Det er også brukt til å behandle anfall assosiert med Lennox-Gastaut syndrom. Det kan tas alene, men brukes ofte som tilleggsbehandling med andre antiseizure narkotika eller etter disse stoffene har ikke vært effektiv.

Migrene

Topimax brukes også i forebygging av migrene. Det trenger ikke å behandle migrene når de først har begynt, og det kan ikke fullstendig hindre dem, men det reduserer hyppigheten av hodepine.

Bivirkninger

Ifølge Food and Drug Administration, kan antiepileptika, inkludert Topimax forårsake selvmordstanker og forverring av depresjon.

Topimax er en FDA graviditet kategori C stoff i forhold til skade av fosteret som betyr at data for mennesker er uklar, men kan ha vært positiv i dyreforsøk. FDA anbefaler at pasienter som velger å ta Topimax etter å ha snakket med legen sin bør melde i det nordamerikanske antiepileptika (NAAED) graviditetsregister ved å ringe 1-888-233-2334.

Andre bivirkninger kan være uskarpt syn, ryggsmerter, svimmelhet, hodepine, urin problemer, tap av matlyst og kvalme. Barn spesielt kan oppleve atferdsproblemer og søvnvansker.

Fakta

Denne medisinen må tas nøyaktig som foreskrevet. Det kan tas med eller uten mat. Stenke kapsler kan åpnes og innholdet spres på mat, for eksempel yoghurt eller iskrem. Dette bør tas umiddelbart. Pasienter må overvåkes regelmessig for selvmordstanker og nyre-og leverproblemer.

Advarsler

Topimax kan samhandle dårlig med andre legemidler inkludert amitriptylin, risperidon, Detrol, Atrovent og vitaminer og mineraler. Det er viktig for pasientene å informere sine leger hva reseptbelagte og over-the-counter medisiner de er på før du tar Topimax. Dette stoffet kan også redusere effektiviteten av p-piller. Pasienter oppfordres til å gjennomføre en medisinsk ID-kort eller bære en medisinsk varsle armbånd i tilfelle en nødsituasjon for å unngå interaksjon.

Pasienter bør ikke slutte å ta Topimax brått, da dette kan føre til en økning i anfall aktivitet. Siden det fungerer som en depressant, bør pasienter ikke kombinere det med andre beroligende midler som for eksempel beroligende midler eller alkohol, da dette kan forårsake svimmelhet, tretthet og nedsatt motor fungerer.

Slik Kombiner Lamictal og Topimax

Slik Kombiner Lamictal og Topimax


Lamictal og Topimax er både krampestillende medisiner som brukes til å forebygge anfall hos epileptikere. Men begge medikamenter også kan bli brukt til å behandle andre tilstander, slik som bipolar forstyrrelse. Begge medisiner fungere som stemningsstabiliserende for mange mennesker med bipolar lidelse. Spesielt kan Topimax være foreskrevet for folk som ikke har hatt flaks med andre behandlinger for sin lidelse og de som lider av rapid-cycling bipolar lidelse. Lamictal fungerer også som en stemning stabilisator og er også gunstig for de som heller ikke har svart på andre stemningsstabiliserende medikamenter. I motsetning til andre medikamenter i denne klasse, betyr Lamictal vanligvis ikke indusere problematiske bivirkninger. Lamictal og Topimax blir noen ganger brukt sammen for å behandle bipolar lidelse. Lamictal har mer av en antidepressiv effekt enn side gjør topiramat, noe som er grunnen til at de kan anvendes sammen.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Ha en full fysisk gjort, inkludert blod og urinprøver. Dette er viktig som skjoldbrusk lidelser og endokrine lidelser bør utelukkes, da de kan forverre stemningslidelser.

Diskuter med og få en behandlingsplan fra legen din. En spesifikk behandlingsplan er nødvendig når du planlegger å ta Lamictal og Topimax sammen. Skaff resepter for både medisiner fra legen din. Det er sannsynlig at legen vil starte på Lamictal først, så du må starte med en lav dose og jobbe deg opp til riktig dose.

Begynn å ta Lamictal samtidig daglig. Den tiden skal ha blitt bestemt av legen din. Det er generelt tatt enten første om morgenen eller først i kveld. Følg doseringsanvisningen nøyaktig. Din dose vil trolig økes en gang per uke av legen din til du er på ønsket område.

Diskuter når og hvordan du blir å ta Topimax med legen din. Han vil gi deg råd om hvorvidt du bør ta det med Lamictal, eller på et annet tidspunkt på dagen. Kroppen din kan reagere forskjellig på Topimax enn det gjør til Lamictal.

Begynn å ta Topimax slik legen din. Hold styr på hvordan det gjør du føler. Hvis du føler deg mer sliten ta Topimax i tillegg til Lamictal, la legen få vite og eksperimentere med å ta det på et annet tidspunkt på dagen. Gjør det samme hvis du finner ut at det gjør deg mer våken.

Hint

  • Hvis du savner en dose av enten medisiner, ta den så snart du husker det.
  • Hold medisiner i en pille holder som er merket med dagene i uken for å hjelpe deg å holde styr på pillene.
  • Angi en påminnelse på din mobiltelefon eller datamaskin slik at du vet at det er på tide å ta Lamictal og Topimax.
  • Oppsøk lege umiddelbart dersom symptomene dine forverres eller du føler deg suicidal.
  • Kontakt legen din dersom du opplever noen form for utslett.
  • Ikke plutselig slutte å ta Lamictal eller Topimax uten legens godkjennelse.

Kan jeg tygge Topimax?

Kan jeg tygge Topimax?


Topimax, også kjent som topiramat, forebygger og kontrollerer anfall assosiert med epilepsi. Medisinen også forhindrer og reduserer forekomsten av migrene hodepine, men vil ikke behandle en migrene når det begynner.

Topimax tabletter

Topimax tabletter kan tas med eller uten mat eller som instruert av legen din. Ifølge WebMD, må tabletter svelges hele. Ikke tygg, smuldre eller dele tabletter på grunn av den bitre smaken. Flg tablett med rikelig med væske for å hindre utvikling av nyrestein.

Topimax Kapsler

Topimax kapsler kan også tas med eller uten mat eller som foreskrevet av legen din. I kapselform, kan medisiner svelges hele eller kapselen kan åpnes og stenket på myk mat som yoghurt eller eplemos. Maten må spises raskt, men ikke tygge blandingen. Flg mat blanding med væske for å sikre at hele stoffet er forbrukt.

Betraktninger

Hvis du opplever bivirkninger som svakhet, svimmelhet eller tap av matlyst, ta kontakt med lege umiddelbart. Eventuelle spørsmål angående bruker, bivirkninger, forsiktighetsregler, interaksjoner eller hvordan du bør ta medisiner bør rettes til din lege.

Hvordan avta av Topimax

Topimax er et medikament som er vanlig foreskrevet til pasienter som lider av migrene og anfall. Denne medisinen er antatt å lindre symptomene ved å blokkere kjemikalier i hjernen som forårsaker betennelse i blodårene. Mange mennesker opplever bivirkninger som nummenhet, minneproblemer og tretthet. Disse menneskene kan være lurt å avta medisinen.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din. Fordi den enkeltes helse omstendighetene er annerledes, bør du alltid snakke med legen din før seponering av et medikament. Hvis du har flere medisinske problemer, kan legen din gi innsikt i eventuelle problemer du måtte oppleve ved nedtrapping Topimax.

Drøft hvorfor du går bort fra medisiner. Som mange medisiner, har Topimax noen alvorlige bivirkninger, inkludert synsproblemer. Hvis du opplever bivirkninger, diskutere disse med legen din umiddelbart.

Reduser doseringen forbrukes over span av flere uker. Når nedtrapping Topimax, ta flere uker å avta medisinen. Noen leger vil råde å redusere dosen med 25 til 50 mg. hver uke frem til du er helt av medisinen.

Overvåk dine symptomer. Hvis du tar Topimax for migrene forebygging, kan du oppleve en økning i migrene ved seponering av medisinen. Ta oppmerksom på dine symptomer. Diskutere alternative behandlinger med medisinske leverandøren.

Tenk en erstatning medisinering. Hvis du går bort Topimax på grunn av bivirkninger, spør om et medikament med mindre bivirkninger. Alle reagerer forskjellig på medisiner. Det kan ta prøver noen medisiner før du finner den rette.

Tips og advarsler

  • Hold en logg over dine migrene eller anfall. Bistå legen din med å finne den rette medisinen ved å holde en logg over migrene eller anfall. Dette vil hjelpe til å spore øke eller redusere når du stopper Topimax og overgangen til en annen medisinering.
  • Aldri brått slutte å ta Topimax. Stoppe medisinering brått kan forårsake alvorlige bivirkninger hos noen individer. Alltid konsultere legen din for å diskutere en titrering plan for å avvikle medisinering.

Om stoffet Topimax

Om stoffet Topimax


Som alle reseptbelagte legemidler, bør Topimax kun tas i henhold til foreskrevet dose. Fordi Topimax tar tid å jobbe i kroppen, leger anbefaler å bruke en migrene dagbok for å registrere eventuelle gradvise endringer som skjer i løpet av de første månedene. Mens brukerne vil oppleve varierende grad av effektivitet, er det alltid best å jobbe tett med din lege før du begynner på ny behandlingsplan. Før du snakker med legen din, lære om Topimax kan være riktig for deg.

Identifikasjon

Topimax er en oral medisin som brukes som del av en daglig behandling plan for å behandle og forebygge fremtidige migrene. Bevist å redusere migrene frekvens over tid, case-studier viser fortsatt reduksjon i frekvens over en seks måneders periode med vedvarende bedring i tilstanden til de fleste individer innen en måned.

Time Frame

Personer som tar Topimax bør se resultater i så lite som en måned; imidlertid bør topiramat fortsettes i minst to til tre måneder før faktiske resultater kan måles. Hvis migrene frekvens ikke minske, bør brukerne se en lege for å diskutere doserings alternativer.

Funksjon

Topimax arbeider for å roe hjernen. Fordi nerveceller blir ivrige, får hjernen smerte signaler som utløser migrene og spenningshodepine. Når tatt konsekvent over tid, kan Topimax skape en langvarig ro i hjernen, og dermed redusere hodepine. For å opprettholde effekten av medisinen, må Topimax brukere bruke medisiner på daglig basis så riktig dosering er tilgjengelig for hjernen og migrene smerte vil oppstå sjeldnere.

Side Effects

Vanlige bivirkninger er nummenhet og kribling, tretthet, smak endring, vekttap og mangel på konsentrasjon. De fleste fant disse bivirkningene å være mild til moderat og trengte å bli fjernet fra deres behandling plan som resultat.

Forebygging / løsning

Hvis du ønsker å ta Topimax, må du planlegge en avtale med legen din og få en resept. Legen vil spørre deg flere spørsmål om hvor ofte du lider av migrene og intensiteten av hvert angrep. For å hjelpe legen avgjøre om Topimax er riktig for deg, ta med en migrene dagbok med deg til avtale og eller besøke Topimax nettsted for å fullføre en Symptomer Quiz. Skriv ut resultatene til å gjennomgå med legen din.

Topimax & Liver Effects

Topimax er en anti-konvulsiv medisiner som brukes primært til å behandle nevrologiske lidelser. Dette stoffet kan også brukes som en stemning stabilisator for å behandle bipolar lidelse. Det fungerer primært ved å bremse ned og beroligende nerveceller i hjernen. Topimax er primært behandlet og elimineres via nyrene. Personer med nedsatt leverfunksjon må fortsette med varsomhet i å bruke dette stoffet. De enkeltpersoner trenger å jobbe med en lege for å finne ut om Topimax er et alternativ for behandling.

Fakta

Topimax er et medikament som brukes til å behandle tilstander som epilepsi og migrene hodepine. Som i 2009, det var den mest foreskrevet medisiner for migrene hodepine. Det har vært tilgjengelig i USA siden 1996.

De fleste medisiner er behandlet av leveren. Leveren omdanner medisin, slik at den lett kan utskilles fra kroppen gjennom nyrene. For noen som allerede lider av leversykdom, kan denne medisinen gjøre sykdommen utvikle seg videre.

Forholdsregler

Det anbefales at personer med noe nedsatt leverfunksjon eller syke få leveren deres testes før du tar denne medisinen. Topimax er ikke anbefalt for personer med nedsatt leverfunksjon. Imidlertid kan det tas ved en lavere dose med en lege å overvåke tilstanden. Nøye overvåking av en lege under hele tar denne medisinen er nødvendig.

Effekter

Virkningene at topiramat kan ha på leveren er avhengig av om det allerede var skader på leveren, og i hvilken grad. Det kan forstyrre leveren ved å endre sine normale funksjoner. I tillegg, i stedet for å transformere medisinen inn i et stoff som kan brukes og fjernes fra kroppen, leveren kan forvandle det til kjemikalier som faktisk skade selve leveren.

Dosering

Den beste måten å begynne å ta Topimax, mens plassere så lite belastning som mulig på leveren, er å starte med en lav dose og øke den sakte. En standard begynner dose er 25 til 50 mg daglig. Doseringen kan gradvis økes til 200 til 400 mg per dag. Å ta en høyere dose av Topimax vil legge mer press på leveren.

Advarsel

Ikke starte eller slutte å ta Topimax uten først å rådføre deg med legen din. Hvis du begynner å få alvorlige ryggsmerter eller gulfarget hud, bør du oppsøke lege umiddelbart. Noen av disse forholdene kan være en indikator på lever nød. Eldre pasienter kan ha høyere forekomst av lever nød mens du tar Topimax.

Topimax 50mg bivirkninger

Topimax er et anfall medisiner, eller anti-convulsant, som brukes til å behandle tilstander som epilepsi. Topiramat blir også brukt for å forhindre tilbakevendende migrene hodepine. Topimax administreres i små belagte tabletter og trenger ikke å tas med mat.

Vanlige bivirkninger

Vanlige Topimax bivirkninger inkluderer: hukommelsesproblemer, søvnløshet, hodepine, svimmelhet og endringer i appetitt.

Alvorlige bivirkninger

Slutte å ta Topimax og søke legehjelp dersom disse alvorlige bivirkninger: munntørrhet, plutselig tap av syn, alvorlige ryggsmerter, vanskeligheter urinering, kramper, eller besvimelse.

Overdose

Symptomer på en Topimax overdose inkluderer: kramper, uregelmessig hjerterytme, besvimelse, tåkesyn, eller magesmerter. Hvis disse symptomene oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Graviditet

The Food and Drug Administration klassifiserer Topimax som klasse C stoff. Det kan være skadelig for et ufødt barn. Kvinner som er gravide eller som kan bli gravide bør oppsøke lege før du tar Topimax.

Advarsel

De med lever- eller nyresykdom, astma, glaukom, eller som nylig har gjennomgått et kirurgisk inngrep bør søke råd fra en medisinsk faglig før du tar Topimax.

Topimax Forholdsregler

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å administrere og forhindre epilepsi (anfall). Topimax er klassifisert som en antikonvulsive. Det er også ofte brukt for å forebygge migrene (det kan ikke brukes for å behandle migrene hodepine som allerede er forekommende). Det er flere forholdsregler assosiert med Topimax.

Medical History

Det er viktig å sørge for at legen er klar over din fulle medisinske historie før han foreskriver Topimax. Dette er spesielt viktig for de som har eller har hatt med øye-, nyre- eller leverproblemer; problemer med stoffskiftet (som metabolsk acidose); og ekstreme puste eller lungeproblemer. De på bestemte dietter, som ketogen eller høy protein, må også melde sine leger på forhånd.

Legemiddelinteraksjoner

Brukere bør også utvise forsiktighet når det gjelder legemiddelinteraksjoner med Topimax. Legen må gjøres klar over absolutt alle medisiner (reseptbelagte og reseptfrie) og urte kosttilskudd som pasienten tar, spesielt risperidon, amitriptylin, metformin, valproinsyre, diuretika (som acetazolamid og hydroklortiazid), pioglitazon, karbamazepin, fenytoin, og noen stoffer som kan føre til redusert svette (for eksempel visse antihistaminer og antikolinergika).

Vanlige bivirkninger

Topimax kan også føre til flere vanlige og vanligvis mindre bivirkninger. Disse inkluderer problemer med konsentrasjon, forvirring, desorientering, svakhet, utmattelse, tretthet, impotens, vekttap, diaré, tap av appetitt, og tingly hender eller føtter.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Topimax er uvanlig. Mulige de inkluderer humør eller mentale forandringer (for eksempel angst eller problemer med hukommelse); problemer med tale eller språk; ustødig eller sakte film; rask pust, bein brudd eller verkende; tap av bevissthet; uregelmessig, langsom eller rask hjerterytme; smertefull vannlating; brystsmerter; rosa eller blodig urin; ekstrem side eller ryggsmerter; og magesmerter. Disse bivirkningene ringe etter ambulanse, som de kunne være skadelig.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Topimax er sjeldne, men kan ha farlige konsekvenser, så øyeblikkelig medisinsk hjelp er avgjørende. Symptomer inkluderer problemer med å puste, ekstrem svimmelhet, kløe, utslett og hevelser.

Hva er Topimax brukes til?

Topimax er et merkenavn for stoffet topiramat og er produsert av Ortho-McNeil Neurologics. Den brukes til å behandle ulike tilstander i nervesystemet og gis oralt.

Migrene

Topimax kan brukes til å forebygge migrene. En studie første gang presentert i 2002 avslørte at Topimax kan redusere hyppigheten av migrene.

Epilepsi

Topiramat kan anvendes til behandling av epilepsi ved å redusere hyppighet av anfall og øke lengden av tiden mellom beslagene.

Bipolar Disorder

Topimax har ennå ikke blitt godkjent av FDA for å behandle bipolar lidelse, men mange helsepersonell forskrive det off-label. Studier har vist at topiramat kan være effektiv ved behandling av bipolar forstyrrelse når den kombineres med andre medisiner.

Side Effects

Bivirkninger av Topimax inkluderer problemer med å konsentrere, nummenhet, søvnløshet, tretthet, hodepine eller tap av appetitt. Flere alvorlige bivirkninger som krever umiddelbar oppmerksomhet omfatter plutselig synstap, sterke smerter i korsryggen eller siden, vanskelig urinering, besvimelse, rask puls eller anfall.

Dosering

Topimax er vanligvis tatt av tablett eller dryss skjema to ganger om dagen. Du bør ta Topimax til samme tid hver dag.