Digidexo.com

nyrestein i mild grad

Egg allergi hos barn

Egg allergi hos barn


Stadig flere barn er coping med ulike allergier, inkludert egg. Foreldre til et barn diagnostisert med et egg allergi vil finne det utfordrende, men ikke umulig, å hjelpe barnet sitt unngå inntak av egg, samt behandle barnet hvis egg er et uhell forbrukes.

Om

Barn som er allergiske mot egg har allergi fordi deres immunsystem har en unormal reaksjon på egg proteiner. Kroppen reagerer med allergisymptomer fordi den prøver å beskytte seg mot proteiner, som det er sensing som skadelig.

Symptomer

Symptomene inkluderer et hudutslett i nærheten av munnen, oppkast og diaré og abnormaliteter i luftveiene.

Diagnostisering

En allergolog vil diagnostisere et egg allergi ved prikking i huden på barnets rygg med egg protein for å se om det er en hudreaksjon. De kan også forby barn fra å spise noe med egg i flere uker, og deretter se om det er en allergisk reaksjon når eggene er gjeninnført.

Behandling

For barn med mild grad av allergi mot egg, unngå mat med egg og bruke et antihistamin er tilstrekkelig behandlingsmetoder. Barn med alvorlig allergi mot egg vil trenge et skudd av adrenalin for å motvirke en alvorlig allergisk reaksjon.

Ledelsen

Foreldre til barn med eggallergi kan hjelpe barnet sitt unngå egg ved å lese mat etiketter og matlaging egg-erstatning oppskrifter.

Hva er effekten av Hepatitt C?

Hva er effekten av Hepatitt C?


Hepatitt C er en smittsom leversykdom som er spredt hovedsakelig gjennom kontakt med blodet av en smittet person. I mange tilfeller blir sykdommen kronisk etter den første infeksjonen. The Centers for Disease Control and Prevention anslår at 75 til 85 prosent av folk som er smittet av hepatitt C-viruset utvikler en kronisk infeksjon.

Identifikasjon

Hepatitt er en betennelse i leveren vanligvis forårsaket av et virus, selv om noen former av sykdommen kan være forårsaket av virkningen av medikamenter, toksiner, sykdom eller alkoholmisbruk. Det er tre typer: hepatitt A, B og C. Hver av disse typene er forårsaket av forskjellige virus. Vaksiner er tilgjengelig for å hindre smitte av hepatitt A-og B-virus, men ingen vaksiner er for tiden tilgjengelig for å hindre hepatitt C-infeksjon.

Symptomer

Hvis du har blitt smittet av hepatitt C, kan du begynne å merke symptomer ca 6 til 7 uker etter eksponering for viruset. Dette regnes som den akutte fasen av viruset. I løpet av denne tiden, kan du legge merke til tap av matlyst, feber, kvalme, trøtthet, oppkast, leddsmerter, gulsott, mørk urin eller magesmerter. Det er ikke uvanlig, men å bli infisert med hepatitt C, men aldri får noen av disse symptomene.

Langtidseffekter

Noen mennesker er i stand til å fullstendig gjenopprette fra hepatitt C etter den akutte fasen. Andre vil utvikle kronisk form av sykdommen. Kroniske tilfeller av hepatitt C området fra milde til alvorlige, og det er mulig å ha kronisk hepatitt C, med en mild grad av leverskade, men opplever ingen alvorlige helseproblemer. Hvis du har alvorlig hepatitt C, kan du etterhvert utvikle leversvikt eller skrumplever (arrdannelse) i leveren. Leversvikt kan skje raskere hvis du har humant immunsviktvirus (HIV) i tillegg til hepatitt C. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, et lite antall pasienter som har hepatitt C utvikle leverkreft etter 20 til 40 år å leve med sykdommen. Du er mer sannsynlig å utvikle kreft hvis du er mann, over 40, misbruk av alkohol, allerede har skrumplever eller har hatt hepatitt C i flere tiår.

Overføringsmetoder

Deling av sprøyter, nåler eller andre rusmidler utstyr kan føre til eksponering for blodet av en person smittet av hepatitt C. Du kan også få sykdommen hvis du jobber på et sykehus eller annen helsesettingen og motta en stikkskader. Bruke eller dele elementer som kan ha kommet i kontakt med blod, slik som tannbørster, barberhøvler eller tatovering eller body-piercing nåler, kan føre til infeksjon. Hepatitt C var en gang ofte spres gjennom organtransplantasjoner og blod donasjoner. Ifølge CDC, en ny blod overvåkingsprogram begynt i 1992 sterkt redusert denne risikoen. Det er en liten risiko for at du kan få den sykdommen ved seksuell kontakt. Risikoen er høyere hvis du deltar i grov sex, har flere partnere eller har en seksuelt overførbar sykdom eller humant immunsviktvirus (HIV). Gravide kvinner kan passere smitte videre til sine barn, selv om denne risikoen er relativt lav.

Diagnose

Diagnosen er basert på symptomene, hvis det er noen, og resultatene av blodprøver. Hvis du har vært utsatt for hepatitt C på et tidspunkt, vil kroppen produsere et antistoff som kan påvises i en blodprøve. Hvis denne testen er positiv, kan legen din bestille en annen test for å avgjøre om viruset er fortsatt til stede i blodet ditt.

Behandling

Det er ingen medikamenter som er tilgjengelige for å behandle de klassiske symptomer på hepatitt C som forekommer i den første, eller akutte fase av sykdommen. Drikke væske, hvile og få tilstrekkelig ernæring er anbefalt behandling. Legen din kan ønske å overvåke tilstanden din hvis du har hatt en hepatitt C-smitte, og du kan trenge behandling på et tidspunkt hvis du utvikle kronisk form av sykdommen. Hvis du opplever alvorlige leverfeil, kan legen anbefale at du tar pegylert interferon alfa i kombinasjon med ribavirin. Disse stoffene virker ved å fjerne hepatitt C fra blodet. I noen tilfeller kan et andre løpet av behandling være nødvendig. Begge disse stoffene er veldig sterk og kan forårsake slike bivirkninger som irritabilitet, depresjon, influensalignende symptomer, hukommelse og konsentrasjonsvansker, søvnløshet, tretthet, fødselsskader, anemi, nesetetthet og hudirritasjon. Pegylert interferon behandling anbefales ikke hvis du har en historie med ukontrollert depresjon, ettersom stoffet kan utløse selvmordsatferd eller psykose hos personer med denne tilstanden. Hvis medisiner ikke hjelper, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Hvordan behandle celleforandringer

Hvordan behandle celleforandringer


Celleforandringer er betegnelsen for unormal cellevekst på livmorhalsen, vanligvis forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer som HPV. Cellene er forstadier, men de er ikke kreft. Noen unormale celler indikerer en mild grad av tilstand som kan utvikle seg til en alvorlig stadium med kreftceller på livmorhalsen overflaten. Denne artikkelen beskriver cervical dysplasi behandlingstilbud tilgjengelig for de varierende grader av tilstanden.

Hvordan behandle celleforandringer

•  Få en diagnose fra din gynekolog for celleforandringer alvorlighetsgrad fordi ulike behandlingstilbud er mer hensiktsmessig for ulike grader av tilstanden. En vanlig metode for diagnose er en colposocpy eksamen.

Monitor mild cervical dysplasi med gjenta celleprøver hvert tre til seks måneder. I en mild form kan det klare seg selv, men det kan fortsatt bli verre. Konsekvent oppfølging vil oppdage noen progresjon av tilstanden, slik at riktig behandling kan gis.

Spør legen din om cryosurgery for mildt moderat celleforandringer. Denne behandlingen enkelt og billig ødelegger celler ved å fryse dem. Flytende nitrogen reiser gjennom en sonde frysninger cervix vev til -20 grader Celsius. Denne metoden kan ikke ødelegge alle unormale celler fordi dybden bare kan tilnærmes, så det er bedre egnet for milde og moderate tilfeller.

Utforsk alternativene av elektro-kauterisering og loop excision for moderat dysplasi. Begge bruker elektrisitet som går gjennom en liten sonde. Elektro-kauterisering dreper-celler, mens sløyfen eksisjon fjerner cellene slik at de kan sendes til laboratoriet for analyse.

Lær om laser fordamping, en celleforandringer behandling som gir en raskere utvinning tid enn cryosurgery. Dette in-kontor prosedyre nettopp dirigerer en liten stråle av lys til riktig sted og dybde. Selv om de fleste leger anbefalte dette state-of-the-art prosedyren, ikke alle av dem eier utstyret, og derfor kan det kreve en dyrere sykehus besøk.

Surgically fjerne en kjegle av livmorhalsen hvis legen ikke kan garantere at unormale celler ikke har vokst i de dypere vev lag av livmorhalsen. Et laboratorium vil analysere kjegle til å identifisere eller utelukke kreft. Denne behandlingsmetoden er sjelden og kan hindre fertil.

Planlegg en hysterektomi hvis celleforandringer behandling Målet er fullstendig utrydding av tilstanden, og du ikke ønsker å få barn i fremtiden.

Hint

  • Ingen behandling kurerer celleforandringer fordi tilstanden kan alltid gå tilbake.

Den beste dietten for å miste Belly Fat

Å miste magen fett er en stor bekymring for mange enkeltpersoner som sliter med vekttap. Problemet med magefett er at det er bemerkelsesverdig sta, og er vanligvis det siste område av legemet for å gjennomgå dramatiske endringer når kosten. Så nøkkelen til å miste magefettet er å forstå at krigen ikke vil bli vunnet i en trefning eller to - man må stå løpet ut for å se optimale resultater. Les videre og finn ut hvordan du kan vinne kampen - og krigen - mot magefett.

Total Omprogrammering

Bortsett fra å forstå at å miste magen fett er ikke en blitzkrieg prosess, må man også innse og akseptere at det er livsstilsvaner som forårsaker problemet. Selv om mange mennesker engasjere seg i dårlig kosttilskudd valg, er at realisering begravd dypt under et hav av rasjonaliseringer som "jeg fortjener å behandle meg selv denne gang", "det var en spesiell anledning," og "Jeg liker ikke smaken av sunn mat ", blant andre. For å komme til hjertet av problemet og effektuere virkelig forandring, må man tappe dette hav av unnskyldninger og møte virkeligheten - du, og du alene, er ansvarlig for din nåværende tilstand. Aksept av dette faktum er det første skrittet mot endring. Noe annet vil bare være en kortvarig glimt av klarhet etterfulgt av en kjepphest kosthold og uunngåelig skuffelse som det ikke klarer å levere det ønskede resultat.

Caveman Diet

De som er klar til å erstatte sine uegnede vaner med nye og kraftigere, sunne de er klar for neste steg. Skriv inn det beste "diett" for å miste buk fett - Caveman Diet.

The Caveman Diet er ikke en kjepphest diett, det er heller ikke en taper-vekt raskt ordningen (der det eneste du virkelig taper er penger og motivasjon til diett). The Caveman Diet er en full omprogrammering av dine kostvaner utviklet for å fjerne usunne moderne kosttilskudd "bekvemmeligheter" fra kosthold og en tilbakevending til en enklere måte å leve og spise, modellert etter våre Paleolithic forfedre. Tilhengere til Caveman Diet vil ikke forbruke noe korn, bønner, poteter, melkeprodukter, sukker eller salt. De vil fokusere sine ernæringsbehov rundt kylling, fisk, kjøtt, egg, frukt, grønnsaker, nøtter og bær. Teorien bak Caveman Diet er at framveksten av kornforbruket begynte menneskehetens usunne livsstilsvaner. Som korn er giftig i sin naturlige tilstand, må de først kokes for å fjerne sine farlige egenskaper. Men ifølge Caveman Diet, matlaging kornet ikke ødelegge giftstoffer i sin helhet. Ergo, introduserer korn forbruk en mild grad av toksisitet i våre organer, som bare kan fjernes ved eliminering av korn som matkilde. Tro det eller ei, det er alt du trenger å gjøre for å kaste din sta magen fett. Bare gå tilbake til en gammel, sunnere måte å leve på, før innføringa av en million forskjellige kjemikalier, konserveringsmidler, og fargestoffer funnet veien inn i maten vår. The Caveman Diet er den beste dietten for å miste buk fett, bar ingen.

For de som tror disse endringene er for radikal, prøve å gjøre én endring hver uke, og sakte lette din vei inn følgende full diett. Med hver ekstra endringen vil du se økende vekttap som vil drivstoff din motivasjon og selvtillit til å fortsette langs denne livsstilen banen.

Mens dietten er enkel, betyr enkelt ikke likestille med lett. For noen kan gjøre disse endringene og de resulterende psykologiske justeringer være en av de vanskeligste tingene noensinne forsøkt. Men for de som stå løpet ut, kan krigen mot magen fett vinnes alltid. Lykke til.

Test for Kognitiv Digresjon av Alzheimers Pasienter

Test for Kognitiv Digresjon av Alzheimers Pasienter


Alzheimers sykdom er en degenerativ tilstand som resulterer i alvorlig demens - en nedgang eller digresjon i kognitive funksjoner. Symptomer kan inkludere økt glemsomhet, språkproblemer, og nedsatt resonnement og motoriske ferdigheter. Den mini mental status eksamen er den mest vanlig test for å identifisere denne typen nedgang.

Funksjon

Funksjonen til mini mental status eksamen er å gi en rask måte å måle kognitiv funksjon og avgjøre om ytterligere testing for kognitiv svikt er berettiget.

Struktur

Mini mental status eksamen består av rekke spørsmål og oppgaver som tester flere områder av kognitiv funksjon. The Chicago Tribune melder at pasienter kan bli bedt om å navngi gjenstander og identifisere året.

Scoring

Testen er scoret av 30 poeng. Enhver score under en 24 anses å være en indikasjon på reduksjon i kognitiv funksjon.

Begrensninger

Testen har begrensninger, den mest fremtredende av disse er at dette ikke konsekvent å identifisere de med mild grad av nedgang. Dette begrenser nytten sin som et screeningverktøy.

Future

Andre eksamener jevnlig utviklet for å måle kognitiv svikt og kan erstatte mini mental status eksamen. The Chicago Tribune påpeker en mulig erstatning eksamen heter Test din hukommelse, som hevder en sats på 93% nøyaktighet.

Hvordan få Sterkere Med Tennis Elbow

Tennis albue er en vanlig idrettsskade der muskler og sener på utsiden av albuen bli betent og smertefullt på grunn av gjentatt bruk. Tilstanden har en tendens til å påvirke tennisspillere siden sporten er vanskelig på den dominerende arm, men det kan også utvikle seg som et resultat av andre idretter og aktiviteter som utfører manuelt arbeid der underarmene. Få styrke i muskler og sener rundt albuen kan bidra til å eliminere tennisalbue smerte.

Bruksanvisning

Ice skaden i femten minutter hver to timer før de første smerteforsvinner. Hvile skaden og unngå aktiviteten forårsaket skaden er avgjørende i løpet av første uke av utvinning.

Pakk albuen i en kompresjonsbandasje i perioder når du ikke er ising inntil smertene forsvinner. Det er viktig ikke å starte trening eller fysioterapi mens albuen er fortsatt sår eller smertefullt.

Begynn mild stretching og løfte fysioterapi øvelser etter smerte forsvinner. Skyve opp og ned på fingrene med armen helt ut kan hjelpe strekke sener i underarmen. Wrist curls er en god øvelse som kan gjøres ved å plassere underarmen på et flatt underlag med hånden henging av slutten, og bevege håndleddet opp og ned mens du holder en lav vekt som en kan eller vannflaske. Du kan vende underarmen over og bevege håndleddet på samme måte å gjøre omvendt håndleddet krøller.

Øke motstand og variasjon av rehab trening over tid. Når du først starter fysioterapi, fokus på stretching og bruker lav motstand. Som din rehab utvikler seg, øke vekten på håndleddet krøller og vurdere øvelser som å bruke klemme grep baller og rotere håndleddet mens du holder en vektet gjenstand som en skiftenøkkel.

Fortsett normal vektløfting og aktivitet på en mild grad av intensitet. Etter en uke eller to av behandlingen kan du være klar til å begynne å få tilbake til dine vanlige treningsøktene og øke den samlede styrken til den skadde armen. Som med fysioterapi, gjenoppta enhver aktivitet som bruker den skadde armen på et lavt intensitetsnivå og øke intensiteten litt for hver trening så lenge skaden ikke bry deg.

Tips og advarsler

  • Hvis noen aktivitet eller løfte forårsaker smerte i albuen eller fører til en gradvis begynnende smerte, stoppe eller redusere intensiteten av aktiviteten til det punkt hvor den ikke lenger forårsaker smerte.

Den helbredende egenskaper av Shea Nut Butter

Den helbredende egenskaper av Shea Nut Butter


Shea butter har vært brukt i Afrika i mange år, først og fremst for sin fuktighetsgivende og helbredende egenskaper. Smør, enten i ren form eller i noen av dusinvis av kosmetiske former som kremer og leppepomader, forynger også hår, ifølge TreasuredLocks.com. Full av vitaminer og hud-condition fett, er shea smør også en anti-inflammatorisk og tilbyr en mild grad av solbeskyttelse.

Forhold og beskytter

Enten i sin uraffinert form eller som en ingrediens i et kommersielt produsert lotion eller salve, shea mutter smør, eller shea smør, forhold og fukter huden utsettes for vind, sol og ekstreme temperaturer. Smøret inneholder vitaminene A, E og F, som alle hjelpe til helbredelse og beskytte huden, i henhold til TreasuredLocks.com. Disse vitaminer og deres enkel absorpsjon også tillate shea smør for å gjenopprette glans og fuktighet til håret.

Legger fuktighet og elastisitet

Shea smør har vist seg å bidra til å behandle eller helbrede mindre hudsykdommer, ifølge TreasuredLocks.com, og er mest kjent for sin bruk bekjempe strekkmerker under svangerskapet. I tillegg kan shea butter brukes på eksem, psoriasis, bleie utslett, andre utslett, solbrenthet, sprukne hæler og mindre brannskader. Tørr hud, tørr hodebunn, peeling huden (spesielt etter solbad eller tanning) og kløende hud kan også dra nytte av shea smør er beroligende fuktighet og elastisitet det kan gå tilbake til huden.

Reduserer betennelse

Fett og vitaminer i shea butter gi den milde anti-inflammatoriske egenskaper, noe som gjør det gunstig for solbrenthet og andre brannskader, samt forhold som revmatoid artritt. Shea smør kan også bidra til å forhindre solbrenthet, som den kjemiske sammensetningen gir det lavt nivå UV beskyttende egenskaper (ca SPF 6, ifølge Botanical.com).

Speech Therapy Øvelser for en Lisp

Mange mennesker, inkludert både barn og voksne, har problemer med lisping. En lisp er definert av vanskeligheter med å uttale en eller flere bokstaver som resulterer i brevene klingende jumbled over. De fleste mennesker har problemer uttaler en "S" eller "Z" lyd. Det er viktig å kontakte en logoped i ditt område for å få riktig hjelp for din lisp problem, men det er noen øvelser du kan gjøre hjemme for å komme i gang.

Finn ditt problem

Identifisere bokstavene og lydene du har problemer uttaler. De er vanligvis forskjellig for alle som sliter med en lisp så listen vil være svært individuelt. Har en venn eller et familiemedlem hjelpe deg å identifisere lydene om nødvendig. Lag en liste over ord med den lyden og praksis si dem riktig. Har en venn eller et familiemedlem si ordene riktig med deg (eller du kan bruke en online ordbok med koblinger til lyd byte med en person å uttale ordene riktig - se "Ressurser") slik at du kan høre dem. Registrere deg selv å uttale ordene på en båndopptaker eller på datamaskinen eller telefonen for å få et inntrykk av hva det er du gjentatte ganger mispronouncing.

Praksis måter å holde munnen

Hvis du har problemer med en "S" lyd, kan du prøve "Butterfly Technique." Plasser utsiden av tungen lett på sidene av tennene, som vingene på en sommerfugl. Hold midten av tungen buet i en groove la luftstrømmen over det. Nå kan du prøve å lage en "S" lyd. Du må kanskje gjenta dette flere ganger før du ser suksess.

Gjenta et nytt brev til Make Your Sound

For de som har problemer med "S" lyd (som er ganske vanlig), foreslår Dr. Caroline Bowen sier bokstaven "T" om og om igjen så fort du kan. Når du sier en "T" lyd gjentatte ganger slik som tttttt vil du merke det er en liten "S" lyd. Legg merke til måten munnen holdes etter den vellykkede "S" lyd er dannet fra "T." Prøv og si en "S" lyd rett etter at du danner lyden fra "T" øvelse. Når du har mestret det, prøve og gjøre en "S" lyd uavhengig av å gjenta "T" lyd.

Alliterations

Lag en liste over alliterations som inneholder lyden du har problemer med. Prøv å tenke på vanlige setninger som har dette ordet i dem. Når du har en forsøkt å produsere lydene med en mild grad av suksess, ville en logoped må du si ordene sakte gjenta dem for å få lyden riktig. Dette får hjernen og munnen brukes til å si ord har du kanskje ellers unngått på grunn av din Lisp.

Drikker gjennom et sugerør

Noen logopeder mener at tungen slapper av i en fremskutt posisjon bidrar til visse typer lisps, spesielt hos barn. Prøv å drikke fra sugerør i flere uker, og merker hvordan tungen trekker tilbake når du er sipping. Tar alle dine væsker gjennom et sugerør vil hjelpe deg å trene tungen og få deg vant til følelsen av å ha tungen trukket tilbake. For barn, anbefales det at du bruker kopper med sugerør for å gi tungen de riktige motoriske ferdigheter for språkutvikling. Når du gjør denne teknikken med et barn, la henne tid til å føle seg komfortable med å bruke et sugerør. Etter flere uker, avskåret 1/4 tommer fra halm, gjenta til det bare er et lite strå venstre. Dette sies å fraråde bruk av halm for diende og tog barnas tunger til å være i glimrende posisjon for språkutvikling. Det anbefales også at du lom barn av av smokker så snart som mulig som barnas tunger bevege seg naturlig inn i fremre posisjon når suger på en. Dette kan føre til et barn som forlater tungen i denne stilling av en kraft på vane og derved utvikle en Lisp.

Tips for Milde nyrestein

Selv en mild nyre stein kan bringe den sterkeste personen til knærne. De fleste mennesker ikke engang klar over det er et problem før smerten tvinger dem til å gå til legevakten. Dessverre, er behandling for nyrestein i siste instans en ventende spillet. Steinen vil som regel gå på egen hånd med tid, og bærer kan bare vente tålmodig med eller uten smerter før den tid kommer.

Smertebehandling

Smerten forbundet med nyrestein kan bli så intens at pasienten må gis en resept smertestillende fra legen sin. Imidlertid, når pasienten har reseptbelagte medikamenter, bør det ikke være noe behov for å gå tilbake til sykehuset. For folk flest, smerten av steinen kommer på så raskt og sterkt at det kan skremme pasienten til å tro at de trenger å gå til legevakten. Men det er viktig å huske at smerten, uansett hvor intens, bør passere innen en time eller to. Hvis du føler at begynnelsen smerter, ta foreskrevet smertestillende umiddelbart.

Når smertene har satt inn, og du har tatt din smerte pille, prøve å gå rundt og være aktiv så mye som mulig. Smerten du føler er forårsaket av steinen beveger seg gjennom et trangt sted i urinveiene. Flytte rundt kan hjelpe steinen gå raskere eller justere den slik at smerten er ikke så alvorlig.

Men noen opplever smertene så intense at de rett og slett ikke kan bevege seg. I dette tilfellet forsøker å ligge i ulike posisjoner for å finne hvilken stilling er mest komfortable. Fosterstilling fungerer best for folk flest.

Ganger uten smerter

Stones som er for store til å passere på egenhånd er vanligvis fjernes kirurgisk eller brutt opp i mindre fragmenter ved hjelp av ultralyd. Siden steinen er mild, må du gjøre dette på den harde måten. Stein er nødt til å naturlig fjerne seg fra systemet gjennom urinering.

Hvis du ikke har noen smerter, det betyr ikke nødvendigvis at nyrestein er passert. Det kan fortsatt ligge på lur for deg, for neste gang den passerer gjennom et stramt spot. Det er ingen måte å forutsi når eller hvor lenge du vil føle smerte. Det er heller ingen måte å forutsi når steinen vil gå ut kroppen din. Men jo raskere det skjer, jo bedre blir du. Når du ikke opplever smerte, sørg for å drikke rikelig med væske. Tenk på det som å skylle ut systemet. Å drikke åtte glass vann om dagen er anbefalt å holde deg fra å bli dehydrert. Prøv å drikke 10 eller flere glass om dagen, eller til urinen er nesten fargeløs, for å holde urinveiene på en konsistent flushing rutine. Dette vil bidra til å skyve steinen ut av disse strammere mellomrom og få det på vei ut.

Legemidler gitt for nyrestein Pain

Nyrestein er en ekstremt smertefull tilstand der visse mineraler hardner innen nyrene og danne en "stein" som substans. Denne steinen er av en mye større diameter enn nyrene kan passere naturlig. Dermed påførte smerten kan være ganske alvorlig. Nyrestein smerte kommer i ulike grader fra mild til alvorlig. Det finnes flere ulike legemidler som brukes til å behandle smerter forbundet med nyrestein og disse bør først bli bestemt av din lege.

Analgetika

For mild nyrestein smerte, er over disk smertestillende midler som Advil, Tylenol og Aleve ofte tatt. For mer alvorlige smerter, er reseptbelagte medisiner nødvendig.

Muntlige Opioider

Urology.com sier at for moderat til alvorlig nyre stein smerte, muntlige opioider som hydrokodon (Vicodin), oksykodon (Percocet) og propoxyphene HCL (darvon) og andre er ofte foreskrevet (Referanse 1).

Intravenøs

Ifølge emedicinehealth.com, er medisiner som Ketorolac gitt i forbindelse med et narkotisk intravenøst ​​for å lindre smerter forbundet med nyrestein (referanse 2).

Epidurals

Ifølge thehealthguide.org, epidurals er et annet alternativ for å håndtere alvorlig nyrestein smerte. Epidurals er injeksjoner til ryggraden som består av en kombinasjon av medikamenter som omfatter et lokalbedøvelsesmiddel og et narkotisk stoff, for eksempel Demerol, fentayl eller morfin. Dette ligner på den type epidurals gitt til kvinner i barsel. (Referanse 3)

Tips

Som nyrestein utvikle ved en opphopning av mineraler, drikker 6-8 glass anbefales. Hvis du opplever smerter i nyrene for en lengre periode, eller hvis det er alvorlig nok til å forstyrre livet ditt, snakke med en lege umiddelbart.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Mild alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom er nummer én årsak til leversykdom i den vestlige verden. Dens primære manifestasjon er preget av overdreven fettavleiring i leveren og forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. Dette stadium av sykdommen er ikke-livstruende. Men hvis alkoholforbruket fortsetter i samme takt, moderat til alvorlig alkoholisk leversykdom kan utvikle og nødvendiglevertransplantasjon.

Definisjon

Mild alkoholisk leversykdom er også kjent som "fatty endring" eller "alkoholfettlever". Ved mild alkoholisk leversykdom, akkumulerer fett i levercellene. Noen mer alvorlige tilfeller av alkoholfettlever er ledsaget av akutt hepatitt eller betennelse i fettceller. Pasienter som utvikler akutt hepatitt som følge av fettlever er mer sannsynlig å utvikle seg til moderat eller alvorlig alkoholisk leversykdom.

Risikofaktorer

Mild alkoholisk leversykdom er forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. De alkoholmisbrukere som utvikler alkoholisk leversykdom har i gjennomsnitt vært misbruker alkohol i mer enn åtte år. Alkoholmisbruk som setter deg i fare for å utvikle alkoholisk leversykdom er daglig drikking i overkant av 80 g alkohol for menn og 40 g alkohol for kvinner.

Symptomer

Symptomene på alkoholisk leversykdom kan ikke være til stede under mild scenen, men symptomene kan midlertidig blusse opp etter en overstadig drikking. Disse symptomene kan omfatte magesmerter eller ømhet, tørr munn eller overdreven tørste, tretthet, feber, oppblåst mage på grunn av væskeansamling, tap av matlyst eller mørk avføring.

Behandling

Behandlingen for mild alkoholisk leversykdom er å slutte å drikke. Når alkoholisk leversykdom er i det milde scenen og skrumplever har ikke utviklet, vil leveren leges på egen hånd. Alkohol avhengighet bør behandles av lege og alkohol rehabiliteringsprogram for å hindre ytterligere skade på leveren.

Eksamener og prøver

Hvis du tror at du kanskje har utviklet eller står i fare for å utvikle mild alkoholisk leversykdom, bør du rådføre deg med lege. Du kan få en komplett blodprosent, leverbiopsi eller serum ferritin test for å teste helsen til leveren og om noen grad av alkoholisk leversykdom eller ikke er til stede.

Statistikk

Mens mild alkoholisk leversykdom er et direkte resultat av alkoholisme, vil bare 10 til 30 prosent av alkoholikere utvikle sykdommen. Faktisk, mild alkoholisk leversykdom, er som alkoholisme antatt å være genetisk selv om den genetisk markør har ennå ikke er oppdaget. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle mild alkoholisk leversykdom enn menn. Og dessuten, de er mer sannsynlig å utvikle det i en tidligere alder enn menn og mer sannsynlig å utvikle mer alvorlig leversykdom og har flere komplikasjoner enn menn.

Nyrestein og gjær infeksjoner

Nyrestein og gjær infeksjoner


Ifølge University of Maryland Medical Center, vil de fleste kvinner opplever minst en gjær infeksjon på et tidspunkt i livet. Mange kvinner også vil oppleve nyrestein, men University of Maryland Medical Center sier også at de forekommer i fire ganger flere menn enn kvinner. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær lidelser.

Årsaker

Nyrestein oppstår fordi tarmen absorberer for mye kalsium. Dette er ofte på grunn av en kalsium-diett høy, dehydrering eller mangel på mosjon. Den kalsium danner faste avleiringer i nyrene. På den andre siden, gjærinfeksjoner oppstår når mengden av bakterien Candida albicans, som normalt eksisterer i spormengder på kroppen, øker i vagina. Det er visse forhold som gjør dette mer som å oppstå, for eksempel å være gravid eller lider av diabetes. Noen antibiotika redusere mengden av bakterier som gir beskyttelse mot Candida i vagina, slik at Candida å vokse. Nyrestein ikke forårsake gjær infeksjoner, heller ikke gjær infeksjoner forårsake nyrestein.

Symptomer

Nyrestein forårsake forferdelig smerte rundt baken, feber og frysninger, kvalme, oppkast og magesmerter. Som steinen beveger det kan føre til smerter i underlivet. En gjær infeksjon kan også forårsake smerte, men som oppstår under samleie og urinering i stedet. En gjær infeksjon kan også føre til kløe eller svie i skjeden og kjønnsleppene, samt rødhet og hevelse og unormal utflod.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, kan mindre nyrestein videresendes uten hjelp, selv om dette kan være smertefullt. Større nyrestein som ikke kan sendes uten behandling vil fortsette å forårsake smerte og kan forårsake blokkeringer, blødning og vevsskade. I tilfelle av gjærinfeksjoner, kan gjentatte gjær infeksjoner som oppstår i løpet av en kort tidsperiode være symptomatisk for en mer alvorlig medisinsk tilstand. I sjeldne tilfeller kan kronisk gjær infeksjon være et tidlig tegn på HIV, ifølge University of Maryland Medical Center.

Behandlinger

Nyrestein kan kreve smertestillende for å behandle smerte de forårsaker når de flytter. Hvis de er særlig store at de kan trenge å bli kirurgisk fjernet ved hjelp av en fremgangsmåte så som ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, hvor sjokkbølger blir brukt til å knuse steinen. På den annen side kan en mild soppinfeksjon ofte bli behandlet hjemme ved hjelp av over-the-counter medisiner tilgjengelig på de fleste apotek. Disse medikamentene kan omfatte mikonazol, klotrimazol, tioconazol og Butoconazole. Hvis gjær infeksjon ikke går bort, kan det bli nødvendig å foreskrive deg flukonazol, skal tas oralt.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du opplever noen av symptomene på gjær infeksjoner eller nyrestein. Pain bør alltid være en årsak til bekymring, og hva som kan synes å være symptomer på gjær infeksjoner og / eller nyrestein kan faktisk tyde på en mer alvorlig tilstand. Det er ingen sammenheng mellom nyrestein og gjær infeksjoner.

Hvordan å behandle mild feber hos barn

Selv om det er helt normalt for et barn å ha en mild feber fra tid til annen, er det likevel viktig for en forelder å sørge for at barnet er komfortabel og mottar alt han trenger for å komme over sin sykdom. Klassiske rettsmidler, som kylling noodle soup og hvile, kan hjelpe barn komme over mild feber. Andre ting kan også gjøres som kan være spesielt nyttig for barn å overvinne feber.

Hvordan å behandle mild feber hos barn

•  Gi paracetamol eller ibuprofen. Bare gi det beløp som er anbefalt for barnets alder og vekt på baksiden av flasken. Hvis barnet er yngre enn to, ringe en lege for å finne ut riktig dosering.

Gi en svamp bad for å gjøre barnet mer komfortabel og redusere feber. Ikke bruk kaldt vann, fordi det kan føre til at barnet å skjelve. Varmt vann heller ikke bør brukes. Holde vannet lunken.

•  Hold barnet i klær som er lette og pustende. Å legge for mye klær på et barn som har feber kan holde barnet varmt og ikke la varmen å unnslippe. Dette kan faktisk føre til at barnet temperaturen å stige og feber å bli verre.

Hold barnet hydrert ved å gi væsker som vann, is spretter eller gelatin. Barnet som ikke holde seg hydrert er mindre sannsynlighet for å ha en sterk nok immunforsvar til raskt å avverge en mild feber.

Hold barnet borte fra fysisk aktivitet og fra andre i ca 24 timer. Dette gir barnet tid til sin feber å minske og kroppen sin for å tilpasse seg og gjenvinne sin styrke.

Hint

  • Dersom barnets feber er høyere enn 102 grader, ringe legen.
  • Hvis barnet begynner å få hodepine etter at feberen har startet, søke øyeblikkelig hjelp.

Grader av funksjonshemming

Grader av funksjonshemming


Begrepet uførhet refererer til en tilstand som hindrer måten en person lever sitt liv. Stereotypier av funksjonshemninger inkluderer rullestoler og ganghjelpemidler, selv om det er mange andre forhold som kan betegnes funksjonshemninger. Med hemming varierende så mye, kan de bli sammenlignet med hverandre som har forskjellige grader. Hvordan disse er klassifisert kan påvirke en persons status i enkelte land.

None

Dette nivået av funksjonshemming indikerer at personen ikke har funksjonshemming eller en funksjonshemming så mild at det ikke påvirker deres evne til å leve et normalt liv. Eksempler på slike funksjonshemninger ville være kortsynte personer iført briller, eller en person med mild allergi.

Mild

Mild uførhet klassifisering dekker de som kan utføre grunnleggende livs lederfunksjoner og bruke de vanlige måter for transport og kommunikasjon. De krever ikke hjelpemidler for sine daglige funksjoner og tilstanden kan behandles med medisiner. Slike funksjonshemninger omfatter lærevansker og hørsel og syn hemninger.

Moderat

En moderat funksjonshemming er en tilstand som er stabil og ikke progressive. Det vil ikke bli verre. Personen kan utføre de grunnleggende livs management teknikker med litt hjelp. Personen kan kreve hjem modifikasjoner, transporthjelpemidler og kommunikasjonshjelpemidler. Funksjonshemninger som kan falle inn under denne kategorien inkluderer mild cerebral parese, paraplegi, spina bifida, fullt syn / hørselshemmede, høyere lærevansker og mental retardasjon.

Alvorlig

En alvorlig funksjonshemming er en tilstand når personen har behov for bistand til eller har funksjoner som utføres for dem. Progressive, degenerative og terminalforhold faller inn under denne kategorien. Personen vil trenge betydelige hjem tilpasninger og medisinsk behandling. Spesielle tilpasninger for transport og kommunikasjon kan være nødvendig. Slike forhold inkluderer quadraplegia / tetraplegi og cystisk fibrose, selv om det er et enkelt tilfelle hvor mye personen kan gjøre for seg selv.

Vil drikke mye vann å bli kvitt nyrestein?

Selv om smertefulle, de fleste nyrestein passere av seg selv. Stones kan være forårsaket av dehydrering og kostholdsfaktorer. Uten tvil, drikker store mengder vann er en god idé. Det er også noen andre ting å gjøre som vil gjøre en sta stein passere lettere og hindre flere steiner oppstår.

Vann som et forebyggende

For å forebygge nyrestein, kjent for leger som nyresten, bør folk flest drikke et gjennomsnitt på 2,5 liter vann om dagen. Dette beløpet erstatter 1,5 liter tapt i urin og en ekstra liter tapt fra svette, puste, og avføring. En person som sjelden føles tørst og produserer urin som er klar eller svært lys gul er å drikke nok vann.

Vann som en kur

Å skylle ut en nyrestein, prøve å drikke store mengder vann - to liter bør gjøre det - og vente 20 minutter for å gi nyrene en mulighet til å øke sin væskevolum. Deretter trener! Løpe opp og ned trappene eller marsjere kraftig rundt i rommet. Det er en god sjanse steinen vil løsne. Vent også til blæren er full til å urinere og gjøre det med så mye kraft som mulig. Trykket kan bære stenen ut av kroppen.

Vann med sitronsaft

Til en åtte unse glass vann tilsett saften av en halv frisk sitron. Ta denne drinken hver halve time inntil smertene er lettet. Frisk rå eplejuice, og eddik også arbeide på grunn av fosforsyren i disse stoffer.

Nyttige Urter

For å minske smerter, slappe av urinlederne og la nyrestein å passere, ta 4 dråper lobelia skjær og 15 dråper wild yam tinktur i et glass vann. Nipp sakte og gjenta hver sjette time etter behov.
Goldenseal er en sterk vanndrivende urt som har anti-inflammatoriske egenskaper, men bør ikke brukes i mer enn to dager. Den samme forsiktighet gjelder for UVA Ursi, som også er vanndrivende og har anti-bakterielle egenskaper.
Cornsilk er en mild vanndrivende. Bladene av stikk ettle har en nærende og beskyttende effekt på nyrene.

Plant Fiber

Vannløselig fiber bidrar til å fjerne nyrestein. Vannmelon, brokkoli og asparges har mest løselig fiber. Steiner kan dannes fra høye nivåer av urinsyre eller kalsium eller begge deler. Rødt kjøtt og andre rike næringsmidler er høy i urinsyre, og bruken av kalsium antiacida HAV vært innblandet i steindannelse. Eliminere nesten alle bearbeidet mat og animalske proteiner fra kosten og spiser matvarer som har et høyt vann og fiber innhold er sikre måter å holde nyrestein fra forming.

Advarsel

Se en lege hvis feber og frysninger utvikle eller hvis urinen lukter dårlig eller er uklar, eller en brennende følelse følger vannlating, da disse er alle tegn på infeksjon. Blodig urin, oppkast og smerter som ikke vil gå bort er indikasjoner på at medisinsk hjelp er nødvendig i tillegg.

Tester for nyrestein

Tester for nyrestein


Nyrestein er en av de mest smertefulle urologiske lidelser. Dessverre, for menn, er det en altfor vanlig lidelse. Over 3 millioner mennesker hvert år blir behandlet for nyrestein, og nesten halvparten av dette nummeret ende opp i akuttmottaket minst én gang i løpet av sin nyrestein ildprøve. Hvis du tror du har symptomer, kan du se en lege og starte behandling umiddelbart.

CT Scan

En CT-skanning eller kjent som en CT scan, er den foretrukne test for diagnostisering av nyrestein. CT scan vil skanne nyre, samt urinlederne, gjennom en sirkulær bevegelse når du beveger deg gjennom maskinen. Skanningen gir høy detaljerte datastyrte bilder av nyrene og andre omkringliggende organer, som gir en 360-graders visning av tegnet området for å fastslå om du har nyrestein. Dette kan være en effektiv og smertefri prosedyre for å kontrollere om du har nyrestein, eller ikke.

Intravenøs pyelogram

En Intravenøs pyelogram er et røntgen test som kan vise formen og plasseringen av urinveiene, inklusive nyrer. Under denne prosedyren et blått fargestoff injiseres intravenøst ​​i armen din, og deretter en serie med X-ray bildene er tatt ved bestemte tidsbestemte intervaller. Dette fargestoffet blir deretter utskilt gjennom nyrene ut av urinveiene, fulgt gjennom denne prosessen ved røntgen intervaller. Hvis det er nyrestein blokkerer urinveis denne X-ray maskin vil utvilsomt ta seg opp på dem.

Retrograd pyelogram

Denne fremgangsmåten er den samme prosedyren som den Intravenøs pyelogram, men den eneste forskjell er det stedet der fargestoff i innsatt. I stedet for den intravenøse pyelogram blir injisert inn i armen, den retrograde pyelogram injiserer fargestoff direkte inn i urinrøret for å få en mer presis se på en hvilken som helst mulig nyrestein utvikling. Denne prosedyren sparer pasienten tid som de ikke trenger å vente på fargestoff til å jobbe seg gjennom kroppen. Men noen menn finner dette en mer ubehagelig alternativ.

Urinalysis

Urinanalyse, eller urin kulturer, er en svært vanlig måte å oppdage nyrestein, men det er ikke alltid den mest nøyaktige. En urinanalyse måler flere komponenter i urin, inkludert det surhetsgraden så vel som om urinen inneholder spor av blod eller kalsium. Siden nyrestein er laget av kalkavleiringer utskilles i urinen, kan en høy grad av kalsium i urinen være et tell tale tegn på nyre stein formasjonen. Den urinalysis vil også teste for urinveisinfeksjoner, da dette kan være årsaken til dine symptomer.

Abdominal X-Ray

En mage X-ray gir et røntgenbilde av nyrene, hele urinrøret, samt blæren. Disse mage røntgen er gode måter å fange nyrestein, og selv om det ikke er 100% nøyaktig, er det en av de minst invasive tester for å ha gjort. Det er også en god idé å ha denne testen gjort et par uker etter at du har passert din nyre stein for å være sikker på at det ikke er noen rester av stein som gjenstår.

Ultralyd

En ultralyd eksamen av nyrene og urinveiene, kjent som en ultra sonogram, brukes også med god suksess å få øye på nyrestein. Den ultra sonogram fungerer ved å reflektere lydbølger i nyrer og omkringliggende organer for å produsere et bilde av nyrene sendt til en TV-skjerm. Dette er en av de minst invasive prosedyrer du kan ha gjort, og det har en høy suksessrate på spotting nyrestein.

Mild Nyresykdom

Mild nyresykdom, også kjent som nyresvikt og kronisk nyresvikt, oppstår når nyrene ha problemer med å fungere på grunn av sykdom. Mild nyresykdom begynner en gradvis nedgang i nyrenes evne til å fungere og opprettholde helse i hele kroppen.

Årsaker

Tapet av nyrefunksjonen utvikler seg langsomt som sykdom eller skade på nyrene forverres nyre vev ødelegge deres filtrering evner. Den vanligste årsak til renal sykdom er diabetes og høyt blodtrykk. Andre årsaker kan være nyrestein og infeksjon.

Symptomer

Mild nyresykdom kan være uten symptomer i det hele tatt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan du oppleve symptomer på tretthet, svakhet, hodepine, vekttap og en generell følelse av uvelhet. Andre symptomer kan være mørk urin, sterk tørste, hyppig natta vannlating, blekhet og abnormiteter i neglene.

Diagnose

En blodprøve vil vise litt forhøyede nivåer av kreatinin. En urinalysis vil vise protein eller andre abnormiteter i urinen. En ultralyd eller CT scan av magen kan vise tegn på krympet nyrer, som ville bekrefte nyresykdom. En biopsi kan utføres for å se hvilken type sykdom som påvirker nyrene.

Behandling

Behandling for mild nyresykdom er å bremse progresjon og behandle symptomer. Endringer i kostholdet for å utelukke eller begrense protein, natrium, kalium og væskeinntak kan bidra til å redusere komplikasjoner fra nyresykdom og kan være anbefalt av legen din. Høyt blodtrykk medisiner kan være foreskrevet. Kontrollere din diabetes vil hjelpe sakte progresjon av nyresykdom. Andre tiltak for å hjelpe treg nyresvikt er å slutte å røyke og gå ned i vekt hvis du er overvektig.

Medisiner

Visse medisiner kan skade allerede ødelagte nyrer. Aspirin og andre anti-inflammatoriske legemidler kan irritere nyrene. Avføringsmidler eller antacida som inneholder magnesium eller aluminium funnet i Mylanta kan også forårsake nyresvikt for å utvikles raskere. Alka-Seltzer bør unngås på grunn av natrium-innhold sammen med slimløsende midler, slik som Sudafed, på grunn av høyt blodtrykk risiko.

Dialyse

Mild nyresykdom kan ta år å utvikle seg til nyresvikt, men behandling er tilgjengelig når det skjer. Nyre dialyse er en behandling hvor blodet kjøres gjennom et filter som fjerner giftstoffer og erstattes deretter tilbake inne i kroppen din. Tall behandlinger du vil kreve ukentlig vil avhenge av hvor alvorlig skaden er å nyrene. Du kan fortsatt passere urin, men giftstoffer er ikke lenger i stand til å bli utskilt fra kroppen gjennom urinen.

Hvordan Spreng nyrestein

Nyrestein er hardt krystallisert innskudd som dannes i nyrene og sette seg fast i urinveiene. Store nyre steiner er smertefullt og vanskelig å passere gjennom urinveiene. Fremgangsmåte for sprengning nyrestein produserer mindre steiner som er i stand til å passere ut av kroppen enklere.

Hvordan Spreng nyrestein

•  Ta anestesi som legen anbefaler. Dette hjelper noen smerter som kan oppleves under prosedyren.

Ligg på et bord slik legen din plasserer en stent for å holde ureter åpen. Den stent hjelper steiner passere ut av ureter.

ligge på en vann-fylt pute. Legen bruker ultralyd eller røntgenbilder for å finne de avleiret steiner. Lydbølger sendes inn i kroppen din og bølgene sprenge steinene i mindre fragmenter. Mindre steiner passere ut av kroppen din i de neste dagene eller ukene.

Hint

  • Ta over disk smertestillende medikamenter som ibuprofen etter behandling. Du kan oppleve mild smerte eller ubehag i nedre del av ryggen som steiner begynner å passere. Andre ESWL-behandlinger kan være nødvendig hvis steiner ikke er sprengt tilstrekkelig første gang. Snakk med legen din om måter å forebygge nyrestein.
  • Har ikke ESWL gjort hvis du er gravid, har blødningsforstyrrelser eller har en nyre infeksjon eller nyrekreft.
  • Stones kan forårsake urin blokkering hvis de sette seg fast i urinveiene. Stones blir deretter fjernet med en ureteroscope.

Nyrestein hos barn

Nyrestein hos barn


Nyrestein, også kjent som nyresten eller urolithiasis, en gang ble antatt å være en middelaldrende sykdom, men er nå rammer barn så unge som fem. Nyrestein hos barn er nå blitt en så vanlig foreteelse at sykehusene over hele USA åpner enheter spesielt for barn med nyrestein. Nyrestein hos barn som er igjen ubehandlet kan føre til langsiktige nyreskader.

Årsaker

Den viktigste årsaken til nyrestein hos barn er ikke drikker nok væske og forbruker for mye salt, noe som øker kalsium oksalat i urinen. De nyrestein form når substansen blir for konsentrert, bygger seg opp i nyrer, urinleder og / eller urinblæren og krystalliseres.

Symptomer

Barn med nyrestein kan ha blod i urinen, kvalme, oppkast, ryggsmerter og magesmerter som kan variere fra mild til intens, samt at det haster å urinere og hyppig vannlating. Barn som passerer en nyre stein vil oppleve alvorlige smerter i deres side, og / eller mage. Veldig små barn som har nyrestein kan ikke viser åpenbare symptomer og er ofte diagnostisert i løpet av en X-ray eller annen undersøkelse som er utført for en annen medisinsk grunn.

Behandling

Din barnelege kan prøve å la nyrestein passere på egen hånd hvis det er mindre enn fem millimeter. Enhver smerte oppleves mens passerer steinen hjemme er vanligvis behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Barnet ditt vil også være nødvendig for å øke væskeinntaket for å skylle steinen. Hvis det er et tegn på infeksjon eller steinen er større enn ni til 10 millimeter og / eller blokkerer flyten av urin, vil barnelege bruke minimalt invasiv kirurgi for å fjerne steinen. Sjokkbølge lithotripsy bruker høy-energi lydbølger å sprenge steinene i fragmenter som er enklere å passere. Ureteroscopy utføres ved å sette inn et endoskop inn i ureter å hente eller ødelegge steinen.

Forebygging

Drikker mer vann er den primære metoden for å forebygge nyrestein hos barn. Reduser ditt barns inntak av populære sportsdrikker som Gatorade, som kan ha høye nivåer av natrium. Redusere barnets saltinntaket ved å overvåke all mat og drikke for saltmengder. Salt kan være en skjult tilsetningsstoff i chips, lunsj kjøtt, pakket mat og hermetisert supper som er populære valg for foreldre. Å redusere forbruket av animalsk protein har også vist seg å redusere risikoen for nyrestein hos barn.

Betraktninger

Barn som utvikler nyrestein har en betydelig sjanse for å utvikle sykdommen igjen, og barn med en familie historie av nyrestein har en 50% til 60% høyere sjanse for å utvikle sykdommen. Hvis barnet ditt har allerede hatt nyrestein eller din familie har en historie med nyrestein, gjør det et poeng å lære barna livslang forebyggende vaner som å drikke mye vann, spise en balansert diett som er lav i salt og unngå bearbeidet matvarer.

Advarsel

Medisiner som furosemid, acetazolamid og allopurinol kan øke dannelsen av nyrestein. Barn som er utsatt for sykdommen bør overvåkes nøye mens du tar disse og andre medisiner som fremmer utviklingen av urin krystaller.