Digidexo.com

mannlig gjennomsnittsvekt

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme


Male hypogonadisme oppstår når testosteron ikke produseres i kroppen etter behov. Det er to forskjellige typer av hypogonadisme, primær og sekundær. Primær oppstår hvis det er et problem med testiklene og sekundære kan være et resultat av en hypofysen problem. Årsaker til hypogonadisme inkluderer genetiske lidelser, infeksjoner som kusma og skader på testiklene eller hypofysen fra skader eller kreftformer behandlinger som strålebehandling. Les videre for å lære hvordan å behandle mannlig hypogonadisme.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

1 spot symptomer. Hypogonadisme kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg på et senere tidspunkt. Symptomene kan variere avhengig av debutalder. Symptomer kan inkludere, underutviklede mannlige kjønnsorganer, en økning i kroppsfett, mangel på muskelmasse, utvikling av bryster og infertilitet.

Se en endokrinolog. En lege som er spesialist i hormonelle forstyrrelser vil kunne vurdere symptomer og bestille de nødvendige tester for å bekrefte en diagnose av hypogonadisme. Tester bestilt vil omfatte blod arbeid for å finne ut hormonnivået, genetiske studier og avhengig av alderen på den mannlige en sædanalyse kan bestilles.

Ta hormoner. Den vanlige hormon foreskrevet er testosteron. Det kan hjelpe med sekundære mannlige egenskaper som øker muskelmasse, dypere stemme og ansiktshår vekst. Det kan også forbedre sexlysten. Testosteron kan bli tatt i form av en gel, et plaster, som en injeksjon eller oralt.

Få kirurgi. Hvis årsaken til hypogonadisme er fra en hypofyse tumor deretter operasjonen vil være nødvendig for å fjerne svulsten. Andre behandlinger kan være nødvendig slik som strålebehandling. Hvis skade ble gjort til hypofysen ekstra hormonbehandling kan være indisert.

søke behandling for infertilitet etter behov. Assistert befruktning er tilgjengelig som kan hjelpe en mann med hypogonadisme. En fruktbarhet spesialist vil være i stand til å vurdere din situasjon og bestemme på en hensiktsmessig behandling. Behandlingen er også tilgjengelig for erektil dysfunksjon. Snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Vær oppmerksom på de følelsesmessige problemer som kan stå overfor en mann som har hypogonadisme. Avhengig av alder av den mannlige han kan stå overfor erting på skolen hvis puberteten ikke har startet. Voksne hanner kan mangle selvtillit og føler annerledes. Snakk med legen din om rådgivning og støttegrupper for å bidra til å håndtere følelsesmessige problemer.

Hva er årsaken til mannlig brystkreft utvidelse?

Mannlig brystkreft utvidelse er en tilstand som rammer flere menn hvert eneste år. Enten på grunn av rask vektøkning eller en medisinsk tilstand som kalles gynekomasti, kan mannlig brystkreft utvidelse være en ubehagelig, pinlig situasjon for gutter og menn likt. Et balansert kosthold og regelmessig mosjon kan hjelpe menn til å redusere sjansene for å utvikle forstørrede bryster, men mange andre faktorer, kan noen som er ukjent, også føre til denne tilstanden oppstår. Hvis naturlig rettsmidler slutte å fungere, kirurgiske alternativer er tilgjengelige for å gjenopprette normal form.

Typer

Det finnes to typer av mannlig brystkreft utvidelse: overflødig fettvev og en tilstand som kalles gynekomasti. Overflødig fettvev er ofte forårsaket av puberteten og overdreven vektøkning. Gynekomasti er en medisinsk tilstand som resulterer i dannelse av faste brystvev hos menn, i én eller begge brystene; denne tilstanden har flere mulige årsaker.

Identifikasjon

Mannlig brystkreft utvidelse i form av gynecomastia resultater i utviklingen av firmaet brystvev rett under brystvorten; dette vevet kan føre til ømhet i brystene. Male brystforstørrelse i form av overskytende fettvevet resulterer også i vevsdannelse rett under nippel, men det er ikke fast i naturen og ikke forårsaker fysisk smerte.

Størrelse

Brystvev grunn av gynekomasti ligger direkte under nippelen og vanligvis ikke mer enn omtrent 1 1/2 inches tvers. Overflødig fettvev i brystet området har ingen grense for størrelse; dette er vanligvis proporsjonal til mengden av vekt som oppnås.

Time Frame

Brystforstørrelse i form av overflødig fettvev vanligvis oppstår hos gutter går gjennom puberteten. Dette kan også skje med menn i alle aldre som opplever rask, overdreven vektøkning. Overflødig fettvev vil gjelde til kosthold og mosjon er vant til å bøte på det. Gynecomastia er en tilstand som kan ramme alle mannlige i alle aldre. Den faste brystvev kan bare fjernes gjennom kirurgi.

Misforståelse

Det er vanlig blant unge gutter og tenåringer til å tro at de har gynekomasti, når det er egentlig bare overflødig fettvev i brystområdet. Et besøk til din lege vil tillate det nøyaktige problemet skal fastsettes.

Forebygging / løsning

For å hindre mannlige brystforstørrelse, menn kan opprettholde et sunt kosthold og regelmessig mosjon. I tillegg kan de avstå fra å bruke stoffer som marihuana, anabole steroider og reseptbelagte legemidler og testes regelmessig for svulster eller sykdom. Hvis mannlig brystkreft utvidelse vedvarer, er brystreduksjon kirurgi et alternativ.

Hot Tubs & mannlig fruktbarhet

Hot Tubs & mannlig fruktbarhet


Ifølge en 2002 studie utført av Centers for Disease Control and Prevention, 7 prosent av par rapport har problemer med å få barn innen ett år. Av disse parene, kan 30 prosent av problemer conceiving tilskrives mannlig infertilitet. En faktor i sperm produksjon er eksponering av testiklene til høy varme. Aktiviteter som bruker et boblebad eller badstue, sykling og stramtsittende undertøy kan føre til redusert antall spermier og vanskeligheter med å bli gravid.

Forståelse Sædproduksjon

I motsetning til de kvinnelige kjønnsorganer, den mannlige testiklene henge bortsett fra kroppen. Grunnen til dette er at testiklene produserer sperm mer produktivt når temperaturen er lavere. Dette er grunnen til at leger vil ofte anbefale til en mann som lider av en lav sædkvalitet at han skulle bytte fra truser til boksere; når testiklene holdes nær kroppen, kan varmen fra mannens kropp redusere sperm produksjonen i testiklene.

Hold deg unna varme

Det er ikke bare kroppsvarme som reduserer produktiviteten av testiklene når det gjelder å produsere sperm. Alt som varmer opp testiklene kan føre til et lavere antall spermier. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: badstuer, varme bad, sykling og badestamper. Hvis målet er høyere sperm produksjon, er det beste alternativet for å holde testiklene utsettes for varme.

Er Infertilitet Vendbar?

I mange tilfeller mannlig infertilitet er reversibel dersom visse endringer i livsstil er gjort. En pilotstudie utført av den brasilianske Society of Urology og utgitt i 2007 fant at av de 30 prosent av menn som opplevde lav sperm teller, ble nesten halvparten av tilfellene reverseres når mennene gjort endringer i sin livsstil, herunder unngå lange, varme bad og utvidet fall i jacuzzien.

Andre faktorer

Det finnes en rekke andre faktorer bortsett fra varme bad og badestamper som kan bidra til mannlig infertilitet. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: bruk av legemidler eller alkohol, eksponering for stråling, seksuelt overførte sykdommer, et alvorlig tilfelle av kusma og forhåndseksisterende genetiske tilstander.

The Good News

De fleste menn som lider av ufruktbarhet problemer kan behandles for tilstanden. The American Society for Reproductive Medicine har anslått at 85 prosent til 90 prosent av mannlige ufruktbarhet tilfeller kan behandles, enten gjennom medisin, kirurgi eller ved å gjøre endringer i livsstil. Start med å unngå narkotika og alkohol. Bruke løstsittende undertøy, og holde seg borte fra de lange strekninger i badestampen.

Hva er årsakene til bare 50% testosteron produksjonen i en mannlig?

Hva er årsakene til bare 50% testosteron produksjonen i en mannlig?


Mann hypogonadisme, eller androgen mangel, er en lidelse der kroppen ikke produserer nok testosteron --- hormon som spiller en nøkkelrolle i maskulin vekst og utvikling i puberteten, ifølge Mayo Clinic. Årsakene variere, men tidlig deteksjon er viktig for å forebygge angrep av komplikasjoner, for eksempel osteoporose.

Symptomer

Symptomene signal lavt testosteron varierer og avhenger i stor grad på utbruddet av tilstanden. For eksempel, menn født med tilstanden kan vise kvinnelige kjønnsorganer eller underutviklede mannlige kjønnsorganer, ifølge Mayo Clinic. Hos voksne menn kan hypogonadisme endre visse fysiske egenskaper eller forringe reproduktive evner. Symptomer hos voksne kan inkludere erektil dysfunksjon, en nedgang i kroppshår vekst, utvikling av brystvev, infertilitet, redusert muskelmasse og tap av benmasse. Tilstanden kan også føre til følelsesmessige og mentale endringer, for eksempel depresjon. Noen menn med hypogonadisme opplever symptomer som etterligner de av overgangsalderen hos kvinner, som tretthet, hetetokter og nedsatt sexlyst.

Primær Hypogonadisme

Lavt testosteron hos menn betyr testiklene ikke produserer nok av hormonet. Noen ganger er problemet stammer fra en feilfunksjon innen testiklene. Denne betingelse er ofte referert til som primær hypogonadisme, ifølge Mayo Clinic. En vanlig årsak til primær testikkelsvikt er Klinefelter syndrom, en tilstand som følge av en medfødt misdannelse av kjønnskromosomer, oppstår X og Y. En ekstra X-kromosom hos menn med Klinefelters syndrom, som fører til unormal utvikling av testiklene, noe som også fører til en underproduksjon av testosteron. En annen årsak er den ene eller begge av testiklene ikke synkende ved fødselen.

Andre vanlige årsaker inkluderer en kusma infeksjon i ungdomsårene eller voksen alder, for mye jern i blodet, hypofysen dysfunksjon, skade på testiklene og kreftbehandling som cellegift eller strålebehandling. Som menn alder, det er også en langsom og kontinuerlig reduksjon i testosteron produksjonen, ifølge American Association of Clinical Endokrinologer.

Sekundær Hypogonadisme

Når en mann er diagnostisert med sekundær hypogonadisme, er det fordi testiklene hans er normalt, men fungerer som den skal på grunn av et problem med hypofysen eller hypothalamus, ifølge Mayo Clinic. Årsakene til dette skjemaet inkluderer Kallmann syndrom --- unormal utvikling av hypothalamus, som er den delen av hjernen som styrer utskillelsen av hypofysehormonene --- og avvik i hypofysen som svekke frigjøring av hormoner fra hypofysen til testiklene. Noen ganger tilstanden er forårsaket av en svulster som ligger nær hypofysen.

Andre vanlige årsaker, ifølge medicinenet, inkluderer blodtap, inflammatoriske sykdommer som tuberkulose og sarkoidose, fedme, HIV / AIDS og medisiner som opiat smertestillende medikamenter.

Forebygging

Lavt testosteron er alltid på grunn av svikt i hypothalamus-hypofyse-gonadal aksen, ifølge leger ved Mayo Clinic. Dessverre er mange av de lidelser og sykdommer som påvirker disse organer er genetisk og kan ikke forebygges. Men noen årsaker, slik som fedme og stoffmisbruk, kan forebygges.

Prognose

Evnen til å behandle lavt testosteron avhenger tidlig oppdagelse og søke medisinsk hjelp. Når årsaken er diagnostisert, er testosteronbehandling av et behandlingstilbud tilgjengelig for å reversere symptomer relatert til lave hormonnivåer. Hvis venstre ubehandlet, men advarer Mayo Clinic at osteoporose og muskel tap kan oppstå.

Hvordan øke mannlig fruktbarhet med urter

Hvordan øke mannlig fruktbarhet med urter


Du kan øke mannlig fruktbarhet med urter ved hjelp av naturlig hjemme rettsmidler som har blitt stått testen av tid. Infertilitet hos menn er vanligvis assosiert med en reduksjon i antall, kvalitet og / eller bevegelsen av spermier, samt impotens (erektil dysfunksjon). Urter som er mest effektive i behandling av mannlig infertilitet generelt bidra til å øke testosteronnivået, øke seksuell lyst, opprettholde ereksjon lengre og øke sædkvalitet. Les nedenfor for å lære hvordan du kan øke mannlig fruktbarhet med urter

Hvordan øke mannlig fruktbarhet med urter

Bruk asiatisk ginseng (Panax ginseng) for å øke mannlig fruktbarhet. Det er kjent å heve målbart testosteronnivåer og øke antall spermier og motilitet. Ginseng kan også øke seksuell lyst og bidra til å lindre impotens. Det er også en naturlig hann tonic som stimulerer immunsystemet. Ta 100 til 200 mg standardisert ginseng ekstrakt per day.Siberian ginseng (Eleutherococcus senticosus) kan også byttes ut med asiatisk ginseng, i samme dosering.

Bruk Astragalus (Astragalus membranaceus) for å øke bevegelighet av sperm (motilitet er sperm evne for spontan bevegelse). Gjør en astralagus avkok ved forsiktig ulmende ett gram tørket Astragalus rot i en kopp vann i 30 minutter. Væsken vil bli redusert med omtrent halvparten. Ta denne gang om dagen. Eventuelt kan du ta 1500mg kapsel tre ganger om dagen.

3 Mer sperm produksjon og sunn funksjon av det mannlige reproduksjonssystemet med gresskarkjerner. De er naturlig rik på både sink og essensielle fettsyrer, som har vist seg å være avgjørende for å opprettholde et sunt reproduktive system

Innkjøps Ashwagandha (withania somnifera) fra en helsekostbutikk. Også kjent som indisk ginseng, er det en gammel mannlig seksuell tonic, og brukes til å behandle impotens og for å øke sperm count og motilitet. Røre en teskje av pulverisert Ashwagandha rot i en kopp varm melk, og Drikk ett eller to kopper om dagen.

Ta en spiseskje linfrøolje daglig. Det er en rik kilde til essensielle fettsyrer og omega-3 fettsyrer, som har vist seg å spille en viktig rolle i å fremme sperm helse, bidrar til å øke mannlig fruktbarhet. Det hjelper også øke blodgjennomstrømningen i lysken, hjelpe lindre impotens.

Lag en duftende fruktbarhet massasje olje fra rose eterisk olje. Kombiner 4 til 5 dråper ren rose eterisk olje med en unse olivenolje. En gang om dagen, massere denne kombinasjonen inn i den nedre del av magen, så vel som innsiden av lårene. Alternativt kan du ta en dukkert i et varmt bad med flere dråper roseolje rørt inn.

Økning mannlig fruktbarhet med havre (Avena sativa), som lenge har vært ansett for å være en mannlig seksuell apparat (derav begrepet: «såing hans Wild Oats"). Ta en til to spiseskjeer om dagen.

Hint

  • Disse urter og eteriske oljer er ansett som trygt for de fleste voksne. Du må imidlertid aldri bruke urtemedisiner som en erstatning for rådgivning med eller mottar behandling fra en lisensiert helsesektoren utøveren.
  • Rådfør deg alltid med lege eller annet lisensiert helsepersonell før du bruker naturmidler, spesielt hvis du er gravid, sykepleier eller på noen andre medisiner.

Hvordan øke mannlig fruktbarhet Naturligvis

Hvordan øke mannlig fruktbarhet Naturligvis


Det er mange naturlige og effektive måter for en mann å øke sin fruktbarhet. Følgende trinn vil gi deg de mest effektive måtene.

Hvordan øke mannlig fruktbarhet Naturligvis

Naturlig kosttilskudd

Tar visse vitamin og urte kosttilskudd er en fin måte for en mann å øke sin fruktbarhet. Hodet ned til din lokale vitamin eller stoff butikken og plukke opp vitamintilskudd som sink, vitamin B6, vitamin B12 og vitamin E. Et par andre naturlige kosttilskudd som forbedrer sperm helse og fruktbarhet er Ginseng, Saw Palmetto, og aminosyrer som arginin og L-karnitin.

Unngå iført truser

Hvis du bruker truser, anbefales det at du bytter til boksere. Iført truser senker en manns sædkvalitet, noe som gjør det mindre sannsynlig for ham å impregnere en kvinne.

Diet

Husk å spise rikelig med vitamin rik frukt og grønnsaker. Det anbefales også å spise gresskar og solsikkefrø. Spis 1/4 kopp solsikke og gresskarfrø daglig for best resultat.

Merk: Rå usaltede frø er bedre

Øvelse Daglig

Daglig mosjon vil øke blodstrøm og sirkulasjon, og dermed øke din fruktbarhet / sædkvalitet. Husk å sette av 45 - 60 minutter per dag til moderat trening.

ting å unngå

Menn som har fertilitetsproblemer bør unngå følgende:

Røyking
Drikking
Narkotika
Spesifikke medisiner
Koffein

Dårlig mannlig fertilitet er vanligvis et resultat av en eller en kombinasjon av de ovennevnte.

Menn som har problemer med å få barn bør oppsøke lege for å sørge for at det ikke er noe fysisk galt.

Vanlige årsaker til mannlig infertilitet

Grunnleggende

Infertilitet er ikke bare en kvinners helse problemet. Ifølge American Society for Reproductive Medicine, mannlige faktorer og kvinnelige faktorer bidrar omtrent jevnt fordelt til infertilitet. I om lag en tredel av ufruktbarhet tilfeller er problemet ukjent eller er et produkt av begge parter.

Så hva er de vanligste årsakene til mannlig infertilitet? Det enkle svaret er lav sædkvalitet, eller ikke nok sædceller i sæden. Fysiske årsaker eller livsstil forårsaker både kan redegjøre for lav sædkvalitet.

Fysiske årsaker

Noen sjeldne genetiske tilstander kan forårsake menn til å ikke produsere sperm, eller for å produsere så få sperm de ikke klarer å befrukte et egg. Svært sjelden er noen menn er født uten sædlederen, eller røret som frakter sæd til penis. Men genetiske og anatomiske forhold er ikke vanlig.

En mer vanlig fysisk årsak er variocoele. Leger ved Cornell Institute for Reproductive Medicine sier at variocoele er den vanligste fysiske årsaken til mannlig infertilitet. Variocoele ligner åreknuter i bena, men forstørret årer er plassert i pungen. Blod samler og bassenger i forstørret årer og sperm produksjon senkes. Kirurgiske behandlinger er tilgjengelig for variocoele.

Andre fysiske årsaker til mannlig infertilitet inkluderer hormon ubalanser, seksuelt overførbare sykdommer, prostataproblemer og fysisk-atferdsmessige problemer som erektil dysfunksjon og tidlig utløsning.

Livsstil årsaker

En av de mest studerte livsstil årsaker til mannlig infertilitet er røyking. Røyking har vist seg å redusere antall spermier og mobilitet. Mobilitet refererer til sperm evne til å reise gjennom livmoren til egget. Langvarig alkoholbruk og rekreasjonsbruk av narkotika har også vist seg å bidra til mannlig infertilitet.

Heat er en annen vanlig årsak til lav sædkvalitet. Når pungen er for varmt, eller for nær kroppen, er sperm produksjon reduseres. Menn som prøver å bli gravide blir ofte fortalt å bytte fra truser til boksere, fordi trange bukser og undertøy kan redusere sædkvalitet.

Noen aktiviteter kan redusere sædkvalitet ved å senke testosteron. Det kan ikke virke innlysende, men fører en høy-stress livsstil eller trener overdrevent kan endre kroppens hormonelle balanse nok til å påvirke sædproduksjonen. Selv en vitamin C-mangel kan bidra til lav sædkvalitet.

Enten årsaken er fysisk eller livsstil, kan mannlig faktor ufruktbarhet bli behandlet. En sædanalyse er første skritt mot å finne at behandling.

Tegn på mannlig infertilitet

Tegn på mannlig infertilitet


Infertilitet er manglende evne for et par å bli gravide etter ett år med forsøk. Det kan være en rekke forskjellige problemer hvis du har problemer med å bli gravid. Et av problemene kan være mannens infertilitet eller manglende evne til å impregnere kvinnen.

Time Frame

Et par oppnår hovedsakelig graviditet i løpet av de første seks månedene. Det kan være ingen åpenbare tegn på at mannen er infertile. Imidlertid, kan den manglende evne til å oppnå graviditet innen et tidsrom på seks måneder til et år være den mest åpenbare tegn.

Testikkelproblemer

Det kan være fysiske tegn på mannlig infertilitet, men de er mindre synlige. Listen over fysiske tegn inkluderer massene på pungen, små testikler eller en testikkel som er mindre enn den andre, smerter ved vannlatning og hevelse av testiklene.

Ejaculating Problemer

Ejaculating sperm er en viktig faktor i forsøk på å gjødsle. Ejaculatory problemer kan omfatte å ha en hard tid å oppnå eller beholde en ereksjon, hvit-farget urin etter utløsning og utløsningen uten å produsere sæd.

Hormonelle problemer

Infertilitet hos menn kan også være forårsaket av hormonproblemer som påvirker testosteronnivå. Fysiske tegn på at en mann opplever hormon problemer inkluderer myke eller mindre testikler, tåkesyn, stemmeforandringer, muskelsvakhet, uro og søvnløshet.

Årsaker

Menn som deltar i en sunn livsstil har en tendens til å ha sunne reproduktive organer og er mer i stand til å reprodusere. Årsakene til infertilitet hos menn kan være knyttet til menn som røyker, misbruker alkohol, bruker anabole steroider, tettsittende undertøy, og inkluderer ikke nok vitamin C eller sink i kostholdet.

Mannlig infertilitet Symptomer

Det mest avslørende tegn på mannlig infertilitet er manglende evne til å skape en graviditet etter seks måneder til et år med ubeskyttet sex. Selv om bare omtrent 30 prosent av infertilitet hvile utelukkende på mannlige, ifølge testsymptomsathome.com. Du trenger ikke nødvendigvis å fysisk prøve for en graviditet å vokse mistenkelig om din egen fruktbarhet. Det er andre symptomer å se etter som kan indikere et problem også.

Typer

Det er fire hoved ufruktbarhet problemer for menn: hormon problemer, ejakulasjonsproblemer, sperm problemer eller problemer med testiklene. Menn kan ha én eller flere av disse problemene dersom de blir funnet å være infertile.

Identifikasjon

Ifølge GettingPregnant.uk, det er fysiske symptomer du kanskje merke som kan indikere et problem med mannlig fruktbarhet. Hvis problemet er med testiklene, en kan være betydelig mindre enn den andre, eller det kan være en synlig masse eller stor vene klump der også. Dersom det er vanskelig å urinere, er dette også et tegn på testikkel problemer. Hvis hormoner er problemet, kan testiklene være spesielt liten og myk. Vision kan være uklare og brystvevet blir forstørret. Også, stemmeforandringer, søvnløshet og irritabilitet er indikasjoner på en hormonell ubalanse. Hvis infertilitet stammer fra utløsning problemer, inkluderer symptomer milky urinen etter en orgasme eller impotens generelt.

Effekter

Et hormon ubalanse ofte forstyrrer produksjonen av testosteron og sperm, og dermed gjør det vanskelig eller umulig å bli gravid. Ejaculation problemer føre til ufruktbarhet fordi aktiv sperm ikke er drevet inn i skjeden for å hjelpe til unnfangelsen. Hvis det ikke er sæd, eller en lav sædkvalitet, fører dette fruktbarhet problemer fordi det er rett og slett ikke noe å befrukte egget. Testikkel problemene ofte hemme produksjonen av sædceller. Hvis forholdene er for varm, for eksempel sperm dø.

Betraktninger

Selv om sterilitet ikke er en smittsom tilstand, noen ganger den opprinnelige årsaken til infertilitet er smittsom. For eksempel er det flere typer seksuelt overførbare sykdommer som til slutt føre til ufruktbarhet. De kan overføres fra person til person gjennom seksuell kontakt.

Løsning

Avhengig av årsaken til infertilitet, leger tilbyr mange ulike alternativer for behandling. Hvis problemet er forårsaket av åreknuter i pungen, for eksempel, kan kirurgi løse problemet. Ellers typisk leger anbefaler et balansert kosthold basert på næringspyramiden og moderat trening. Det, sammen med å holde testiklene fin og kald gjør mye for infertile menn. Hvis problemene stammer fra hormoner, kan leger foreskrive hormonbehandling for å rette opp ubalansen.

Måter å hjelpe mannlig infertilitet

Infertilitet er definert som manglende evne til å unnfange et barn etter minst ett år med hyppige, ubeskyttet sex, per Mayo Clinic. Hos menn er det mange årsaker til infertilitet, inkludert sykdom, lav sædkvalitet, hormonlidelser, hindringer og reproduksjon anatomi traumer. Ikke alle mannlig infertilitet anses permanent, og det er medisiner og behandlinger tilgjengelig som kan reversere denne tilstanden. På grunn av fremskritt innen medisinsk teknologi, har fagfolk vært i stand til å gjøre fruktbarhet mulig for mange menn.

Medisiner

Det er mange forskjellige stoffer og medisiner som kan være foreskrevet for mannlig infertilitet. Mens hormoner er ganske vellykket for infertile kvinner, har de vist seg å ha effekt hos menn også, sier Mayo Clinic. Typer hormoner inkluderer testosteron, humant choriongonadotropin, clomiphene citrate, menotropins og bromokriptin. Antibiotika kan også hjelpe behandle seksuelle overførbare sykdommer og andre infeksjoner som forårsaker ufruktbarhet.

Kirurgi

Medisinske fagfolk mener at det å ha åreknuter i testiklene kan føre til ufruktbarhet. Åreknuter forårsake varmt blod til bassenget, noe som øker temperaturen i pungen og reduserer sædkvalitet. Leger bruker minimalt invasive kirurgiske teknikker for å korrigere disse blokkerte fartøy ved å sette inn et lite kateter inn i lysken, sier medisinsk Ny i dag. Fluid og en liten platinapole injiseres til kateteret for å stenge av den defekte årer, og tvinger blodet i pungen for å ta en annen rute.

Livsstil

Din livsstil kan ha en dramatisk effekt på fruktbarheten. Stress har vist seg å redusere antall spermier, og skritt må tas for å redusere stress når du prøver å bli gravid. Måtene å redusere stress består i å delta i hobbyer, daglig mosjon og avspenningsteknikker. Dårlig ernæring kan også redusere sperm. Menn trenger å innlemme en jevn diett av frukt og grønnsaker i kostholdet sitt og ta en daglig multivitamin. Røyke sigaretter reduserer ikke bare sædkvalitet, men også senker sperm mobilitet. Røykeslutt kan ha en dramatisk effekt på sjansene for å bli gravid. Illegale stoffer, som marihuana, og overdreven drikking kan føre til lav sædkvalitet også, ifølge Mayo Clinic.

Mannlig infertilitet grunn Y-kromosom

Mannlig infertilitet grunn Y-kromosom


Mennesker har to kromosomer som bestemmer deres kjønn; Y og X. Hanner har en X og en Y-kromosom og kvinner har to X-er. Når Y-kromosomet er skadet, kan mannlig infertilitet forårsaket.

Historie

I 1995 forskere fra USA og Finland, fant en defekt i Y-kromosomet som var ansvarlig for ufruktbarhet hos menn.

Kan ikke gjøre Sperm

Ifølge en artikkel i Timesonline, "David Page, av Whitehead Institute for Biological Forskning ved Massachusetts Institute of Technology, som ledet forskningen, sa berørte enkeltpersoner varierer fra en mann uten sperm som er ellers frisk," til annen unormal sex syndromer.

Menn er sunne Ellers

I studien ble Y-kromosomet av 89 friske menn som ikke hadde noen sperm studert. De fant at 13 prosent av disse, ellers friske menn, manglet en del av Y-kromosom.

Azoospermi

Begrepet azoospermi er begrepet som brukes når en mann ikke er i stand til å skape noen sædceller i det hele tatt i er testiklene. Genene kritiske til sperm utvikling er på Y-kromosomet, det de er tapt, den resulterende mannlige embryo vil vokse til en mann som ikke er i stand til å lage sædceller.

Fordeler

Infertilitet, gjennom historien, har ofte blitt oppfattet som kvinnens problem. I de senere årene har flere studier blitt gjort for å forstå menn rolle i infertilitet. Før denne tid var det mange menn ikke forstår hvorfor de var infertile.

Hvordan forbedre mannlig infertilitet Naturligvis

Mannlig infertilitet er en frustrerende tilstand for par prøver å bli gravid. Reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å øke fruktbarheten, men de kan også forårsake uønskede bivirkninger. Medisinske prosedyrer som for eksempel in vitro fertilisering er også et alternativ, men kan være invasiv og kostbar. Heldigvis kan menn ta visse forholdsregler for å øke fruktbarheten naturlig.

Hvordan forbedre mannlig infertilitet Naturligvis

Stopp røyking og drikking. Alkohol og sigarettrøyk kan redusere sperm count og være en faktor i mannlig infertilitet.

Unngå varme bad, spa og badstuer. Varme er kjent for å være assosiert med redusert spermieproduksjon.

Bruk løstsittende undertøy. Stramt undertøy kan constrict testiklene og øke testikkeltemperatur, senke sædkvalitet.

opprettholde en ideell kroppsvekt. Både overvektige og undervektige menn har ofte en lav sædkvalitet.

Ta 2.000 til 6.000 mg vitamin C, 100-200 mg sink, 1,000 mg av krom og 1,000 mg vitamin B12 hver dag for å øke antall spermier og øke sperm motilitet.

Hint

  • Ifølge Alive.com, 10 til 20 prosent av menn lider av en lav sædkvalitet.

Uten Effekter på en mannlig Semen

Sigarettrøyking har vist seg å redusere mengden sæd en mannlig kan produsere. I tillegg kan røykerom føre til en reduksjon i den totale levedyktigheten til individuelle spermatozoer.

Funksjoner

Røykere har en sperm tetthet på mellom 22 og 57 prosent mindre enn for ikke-røykere. I tillegg, er mobiliteten av den gjennomsnittlige sperm omtrent 20 prosent mindre av den for en ikke-røyker.

Betydning

Nedgangen i sperm tetthet og mobiliteten av individuelle sperma kan føre til infertilitet hos menn. I tillegg, ifølge en studie gjort ved University of Bath, røyking kan mutere en sperm DNA og føre til fødselsskader, kreft og genetiske sykdommer hos et spedbarn.

Tall

Ifølge en studie gjort ved National Institute of Health, sigarettrøyking redusert tetthet og mobilitet av sperm i en studie av 103 røykere og 135 ikke-røykere. Forskjellen var tydelig, med 75 prosent av røykerne har en sperm tetthet på 40 x 10million sperm / ml sammenlignet med bare 26 prosent av røykere.

Hvordan redusere mannlig infertilitet

Hvordan redusere mannlig infertilitet


Leger definere mannlig infertilitet som en reduksjon i kvaliteten eller nummeret til en manns sperm. I et flertall av tilfellene forblir mannlig infertilitet uhelbredelig, avhengig av årsaken, som kan variere fra dårlig kosthold til hormonelle ubalanser. Men det er noen tiltak menn kan gjøre for å redusere infertilitet i håp om å gjøre en baby.

Hvordan redusere mannlig infertilitet

•  Evaluer din livsstil valg fordi de kan ubevisst bidra til ufruktbarhet problemer. Begrense stramme klær eller miljøer som kan heve temperaturen på testiklene, noe som kan hindre sperm utvikling. Avstå fra å bruke narkotiske stoffer, overdreven alkoholforbruk og røyking --- alle faktorer som kan redusere sædkvaliteten.

Få testet for infeksjoner og sykdommer som kan hemme din evne til å produsere kvalitet sperm. Noen seksuelt overførbare sykdommer som klamydia og gonoré kan føre rørformet blokkering, som hindrer sædcellene fra å rømme testiklene. Spør legen din for å teste deg for hormonelle lidelser som hypotyreose å avgjøre om hormonelle ubalanser er kilden til dine ufruktbarhet problemer. Leger kan behandle noen ufruktbarhet problemer som følge av underliggende hormonelle avvik med medisiner eller hormonbehandling.

Inkluder mat med høyt vitamin C og sink i kosten. Ett gram C-vitamin per dag kan beskytte sperm fra oksidativ skade, noe som kan føre til at sædcellene å bli immotile. Sinkmangel kan føre til impotens og lav sædkvalitet. Ta Sink kosttilskudd eller spiser sinkrike matvarer som nøtter, egg og ost for å forbedre sperm count og motilitet.

av en prat med en mental helse profesjonell om psykiske problemer som kan føre til infertilitet. Erektil dysfunksjon (ED), for tidlig utløsning og ejakulasjons inkompetanse er alle psykologiske forhold som kan være den underliggende problemet med ufruktbarhet. Hvis du lider av noen av disse lidelsene, kan terapitimer hjelpe deg å overvinne ufruktbarhet problemer.

Tenk urte-behandlinger for å øke sperm count og kvaliteten på sperm. En studie utført av "Journal of The American Academy of Family Physicians" viser at menn som bruker fire gram av asiatisk ginseng per dag opplevde økt sædkvalitet og motilitet. En lignende studie basert på en liten gruppe av infertile menn viste at inntak av 1500-3000 milligram Maca hverdagen for fire måneder økte mannlige sperm count og kvalitet.

Hint

  • Unngå å plassere den bærbare datamaskinen på fanget fordi varmen kan øke din testikkel temperatur, noe som kan føre til ufruktbarhet problemer overtid (se "Ressurser").

Hvordan øke mannlige libido

Mannlige libido en tendens til å avta etter hvert som menn blir eldre. Testosteronnivå begynner å dyppe, noe som fører til redusert sexlyst som kan føre til problemer som erektil dysfunksjon. En senket libido kan også tilskrives fysiske sykdom og bivirkninger av reseptbelagte legemidler, som for eksempel blodtrykks medisiner og anti-depressiva. Uansett hva den direkte årsaken til en lavere sexlyst kan være, menn lider ikke bare fysisk, men psykisk også. For å reversere dette problemet, er det en rekke alternativer tilgjengelig.

Hvordan øke mannlige libido

•  Få en komplett checkup fra legen din. Det er viktig å komme til roten av hvorfor din libido har gått ned. Før noen behandlinger kan anbefales, må du vite om noen sykdom eller sykdom kan være årsaken for din tilstand.

•  Vurder å spørre legen din for å foreskrive reseptbelagte medisiner for å hjelpe. Viagra, Levitra og Cialis er de tre mest populære stoffene for å håndtere erektil dysfunksjon. Det må først bli fastslått hvorvidt du er frisk nok til å ta disse medisinene. I tillegg bør det nevnes at disse stoffene er ikke egnet for alle, og kan ha bivirkninger forbundet med dem.

Legg til matvarer i kostholdet ditt som kan bidra til å øke sexlysten, for eksempel basilikum, gresskarfrø, selleri, chili, curcumin (som gir den gule fargen til gurkemeie), bananer, fiken, avokado, hvitløk, surkål, asparges, mandler og rå østers. Unngå sukkerholdig, høy-fett og kalori-laden matvarer.

Bruk urter som er tenkt å heve sexlysten. Noen av dem som du kan finne nyttig er ashwagandha, Yohimbe bark, pygeum, så Palmetto, sarsparilla og ginseng. Sjekk alltid med legen din før du tar noen urt, å sørge for at det ikke er noen interaksjoner og for å overvåke effekten. Yohimbe, spesielt, bør ikke brukes av personer som har høyt blodtrykk, siden det vanligvis hever blodtrykket og har vært kjent for å øke hjertefrekvensen.

eliminere stress fra livet ditt. For mye stress kan sette noen ut av humør til å være seksuelt intime.

Exercise. Dette kan ha fordelaktige effekter. Endorfiner frigjøres når du trener, noe som kan øke stemningen og hjelpe med libido spørsmål.

Finn ut om din sexlyst er lav på grunn av mangel på tiltrekning til din ektefelle. Realistisk, kan du ikke være så "slått på" av din kompis som du en gang var. Hvis dette er tilfelle, må du ha en ærlig diskusjon med signifikante andre for å diskutere måter å prøve å sette lidenskapen tilbake i forholdet. Om nødvendig, må du kanskje se en rådgiver.

Advarselen tegn på mannlige overgangsalderen

Hva er mannlige overgangsalderen?

Mann menopause er også kjent som Ufrivillig. Sin definisjon er noe kontroversielt, så det er debatt om hvorvidt det er en naturlig aldringsprosess eller en type hormonforstyrrelse. Begrepet brukes vanligvis til å beskrive en nedgang i mannlige hormoner Dehydroepiandrosteron og testosteron. Mens hunn menopause er en tilstand i hvilken en hel syklus er hormonet fysiologisk stengt, er hann menopause ganske enkelt en reduksjon i disse hormonene. Ufrivillig barnløshet er ikke anerkjent som en betingelse av Verdens helseorganisasjon.

Fysiologiske Signs

Noe av interesse og striden om mannlige overgangsalderen er knyttet til en bok, "Male menopause", som ble skrevet av Jed Diamond. Diamond beskriver ulike "faresignaler" mannlig overgangsalder. De inkluderer økt helbredende tid og angst, og en redusert interesse for og senket glede av sex. Andre fysiske symptomer inkluderer vektøkning, nedsatt hukommelse og konsentrasjon, og søvnvansker. Disse symptomene er alle knyttet til en nedgang i mannlige kjønnshormoner, spesielt testosteron, som kan forstyrre kroppens naturlige funksjon.

Psykologiske symptomer

Andre tegn på mannlig overgangsalder er mer psykologisk. Noen av dem inkluderer en følelse av at "tiden renner ut", så vel som irritabilitet, ubesluttsomhet og tap av selvtillit. Disse er knyttet til den mentale og emosjonelle effekter av reduserte nivåer av testosteron. Siden en av effektene av testosteron er å øke følelsen av aggressivitet og en "alfa-hann" følsomhet, redusert nivå av dette hormonet kan føre menn til å føle seg mindre maskuline. Disse følelsene kan være sensitive spørsmål for menn, og mange menn opplever mannlige overgangsalderen kan ha behov for ekstra emosjonell støtte som de tilpasse seg disse lavere hormonnivåer.

Hvordan å miste mannlige bryster

Hvordan å miste mannlige bryster


Mannlige bryster kalles gynekomasti, og det er svært vanlig, spesielt blant tenåringer gutter. Det er ofte knyttet til fedme (overvekt) og hormoner. Når det er en overproduksjon av hormonet østrogen, kan det bidra til tilstanden. Selv i tenårene er det vanligvis forårsaket av overflødig fett, kan det også være forårsaket av underliggende kjertelvevet. For å eliminere tilstanden, kan du prøve noen av disse tipsene.

Hvordan å miste mannlige bryster

•  Spis høy protein, lite karbohydrater og lite fett måltider. Hold deg unna noen mettet fett. For eksempel bør du ikke spise chips, kaker, godteri, sukker, pasta, brød, poteter eller noen matvarer som inneholder store mengder mettet fett. Sjekk maten etiketter og se etter mettet fett og trans fett. Sunn mat vil inneholde litt av disse usunt fett. Proteinkilder er magert kjøtt, egg og ost. Begrens ost til 3 gram per dag på grunn av fettinnholdet imidlertid. Prøv å kjøpe kjøtt og meieriprodukter som ikke inneholder hormoner. Hormoner og steroider kan bidra til mannlige bryster.

Finn ut hva hastighet kroppen brenner fett og trene på den hastigheten. En enkel måte å finne din fettforbrenning rate er å trekke alderen din fra 220. Dette nummeret er den hastigheten som hjertet må slå for å brenne fett. Holde pulsen på ca 85% av denne prisen å brenne fettvevet. Det ville bety hvis du er 13 år gammel, du trekke dette fra 220. Den resulterende tallet er 207. Multipliser 207 x 0,85 for å få fettforbrenningen rate.

Trening med cardio trening i 30 til 60 minutter per dag. Morsomme øvelser som fungerer overkroppen vil holde dine arbeids outs fra å bli kjedelig. Prøv å spille tennis, basketball, kickboxing, og andre idretter som involverer mye av overkroppen bevegelser. Dette vil hjelpe deg å arbeide på overkroppen spesielt mens du fortsatt brenne fett. Hvis du kan bære et hjerte monitor watch mens du trener vil du alltid vite pulsen også. For å sjekke hvor pulsen manuelt, kan du stoppe i ti sekunder i midten av en trening og sette to fingre på halspulsåren i halsen. Tell antall slag i 10 sekunder. Multipliser dette tallet med 60 for å få hjerteslag per minutt.

Tren med vekter og isometrics. Gjøre bestemte øvelser som er rettet mot brystet som brystpress, stigning brystpress og pushup. Pushups i bestemte vil hjelpe målet brystmusklene. Gjør militære, bred hånd og vanlige pushups å blande den opp og målrette alle områder av brystet. Pull ups er også en fin øvelse for brystet. Hvis du ikke kan trekke deg selv, sette en stol tilbake under deg til å hjelpe deg i å skyve kroppen opp.

Se en lege og har skjoldbruskkjertelen sjekket for å være sikker på at dine hormoner fungerer som de skal. Hvis den mannlige bryst tilstanden er alvorlig at du kan ha tester for forhold som Klinefelters syndrom og Gilberts syndrom. Disse forhold er kjent for å forårsake mannlige bryster. Har hormonprøver i tillegg til å sikre at hormoner er balansert riktig. Ha en kroppsfett test også. Sunn kropp fett for unge menn er 8% til 20%.

Betrakt drikker en proteindrikk som inneholder aminosyrer som L-arginin, kreatin og L-glutamin. Disse kosttilskudd vil hjelpe deg å miste fett i stedet for muskler når miste vekt. Få minst 8 til 10 timers søvn om natten for å tillate utvinning og muskelvekst også. Pass på å drikke rikelig med vann for å skylle fettet ut av systemet ditt. Vanninntaket bør være 64 gram per dag. Ikke ta noen ulovlige rusmidler. Stoffer som marihuana, heroin og amfetamin kan føre til tilstanden av mannlige bryster. Hold kaloriinntaket mellom 2500-3000 per dag hvis du er aktiv. Alt over det vil trolig bli lagret som fett.

Hva er behandlingen for mannlige overgangsalderen?

Mann menopause er en hormonell tilstand som er forbundet med aldring, kosthold, søvnmangel og stress. Ifølge mayoclinc.com, er mannlige overgangsalderen også kalt Ufrivillig, testosteronmangel eller androgen mangel og er brakt videre av en reduksjon i testosteron nivåer. Det kan begynne så tidlig som 30 år og etter alder 70 testosteronnivå kan ha redusert med opptil 50 prosent. Mann menopausale symptomer inkluderer redusert muskulatur, økt kroppsfett, søvnforstyrrelser, mangel på seksuell lyst, infertilitet, gynekomasti (mannlige bryster) og depresjon. Behandlinger for mannlige overgangsalderen kan bidra til å lindre noen av disse symptomene.

Testosteron (TRT)

Testosteron-replacement therapy vil hjelpe deg å gjenopprette testosteronnivået til det normale. Andrology.com foreslår å ha en FAT eller gratis tilgjengelig testosteron-test for å avgjøre om våre testosteronnivå er lav nok til å bli vurdert for denne behandlingen. Legen din vil trolig gjøre en full workup inkludert rektal, lever, hjerte og prostata eksamen før anbefale behandling. Testosteron terapi kan leveres gjennom en testosteron gel eller mukoadhesive plaster, implantat, oralt eller ved intramuskulær injeksjon. Doser og tid på medisiner er avhengig av din testosteron-mangel nivåer og respons på behandling. Fordi testosteron erstatning kan gi en økt risiko for prostatakreft, er det nødvendig å ha økt prostata helsen mens under TRT behandling.

Diet

Endringer i kostholdet kan lindre symptomer på mannlig overgangsalder. En studie utført av Longevity Center i Manchester Connecticut fant at menn som behandlet symptomer ved å inkludere vitamin C og E, samt sink i sine dietter bidra til å stimulere seksuell stasjonen. I tillegg, urter og aminosyrer som muira puama og L-arginin, henholdsvis, vil bidra til en forbedret libido.

Livsstil

Testosteron ubalanser kan bli forverret av livsstilsvaner som overflødig alkoholforbruk og fedme. Drikker overdrevet og som har overskytende fett kan føre til en økning i aromatase-enzym, noe som reduserer leverfunksjonen, og kan føre til en overdreven omdannelse av testosteron til østradiol (østrogen). Dette kan føre til en hormonell ubalanse på grunn av østrogen overproduksjon som vil føre til symptomer på mannlig overgangsalder. Å behandle menopausale symptomer, eliminere alkohol og overdreven mettet fett fra kostholdet ditt. I tillegg begynner en øvelse som inkluderer styrke og kardiovaskulær trening minst tre dager per uke i 30 til 60 minutter per økt for vekttap.

Stress og søvn

Søvnmangel kan redusere testoserone nivåer, og forhold som søvnapné eller søvnløshet bør rettes for å bidra til å redusere symptomer på mannlig overgangsalder. I tillegg, stress kan føre til lavere testosteronnivåer. Behandling for symptomene bør inneholde 8 til 10 timer søvn per natt for å unngå søvn-relatert Ufrivillig. I tillegg øve aktiviteter som vil hjelpe deg å lindre stress, slik som yoga og meditasjon.

Hva er årsakene til mannlige bryst utvikling?

Ifølge Mayo Clinic, det medisinske navnet for forstørrede mannlige bryster er gynekomasti. Gynecomastia er hevelse i brystvevet hos menn eller gutter forårsaket av en hormonell ubalanse. Vanligvis gynecomastia ikke utgjør alvorlig risiko for fysisk helse. Men tilstanden kan være pinlig for menn og utgjør risiko for deres psykiske og emosjonelle helse.

Fedme

Fedme er en årsak til forstørret mannlige bryst. Noen ganger mannlige bryster er forstørret som følge av en enkelt mann overvekt. Hvis fedme er årsaken, mosjon og kosthold kan bidra til å eliminere gynecomastia.

Genetiske lidelser

Genetiske lidelser kan også forårsake gynekomasti. En av de mest vanlige lidelser forårsaker forstørret mannlig brystkreft er Klinefelter syndrom.

Diagnose

For å finne årsaken til forstørrede mannlige bryster, bør lege konsulteres. Blodprøver, mammografi og brystet x-stråler kan bidra til å bestemme de mulige årsaker til tilstanden.

Behandlingstilbud

En måte at menn kan behandle forstørrede mannlige bryster er gjennom medisinering som balanserer hormonnivåer. To vanlige legemidler som brukes av menn med forstørret mannlig brystkreft er tamoxifen og raloksifen. Begge disse legemidlene reduserer østrogen hormon nivåer. Et annet alternativ er kirurgi, som alltid bør være en siste utvei.

Betraktninger

Menn komprimering tank kan brukes til å lage mannlige bryster vises mindre. En trykktank bæres under klærne og fungerer som et belte for brystet. En riktig sittende tank vil gi den enkelte utseende av å ha en flatere brystet.

Hvordan mannlig hormon erstatning

Hvordan mannlig hormon erstatning


Tilstrekkelig nivå av testosteron er nødvendig for muskelstyrke, energinivå, en positiv stemning og libido. Som menn alder, deres naturlige testosteronnivåene falle, som fører til Ufrivillig barnløshet symptomer. De side-effekter av lave nivåer av testosteron kan være hårtap, å sette på abdominal vekt, depresjon og lav seksualdrift. Det er mange myter og bekymringer om mannlige hormonbehandling, selv om de fordelene som regel oppveier risikoen. Testosteronbehandling er ikke farlig eller ulovlig når tatt under legens omsorg.

Hvordan mannlig hormon erstatning

Planlegge en avtale med legen din for å diskutere å bruke mannlige hormonbehandling. Selv om trygg og lovlig, er det best å snakke med legen din for å få alle fakta om mulige bivirkninger og hvordan det kan eller ikke kan hjelpe deg, og du er unik situasjon. Du kan ha andre underliggende problemer som ikke er relatert til lavt testosteronnivå. Du kan også ha andre helsemessige forhold som ville diskvalifisere deg fra å motta hormonbehandling.

Få grundig testet for å se om dine symptomer er relatert til fallende mannlige hormoner. Andre forhold som kan etterligne fallende hormonnivåer er depresjon, hypotyreose eller andre helseproblemer som bare legen skal diagnostisere og behandle. Dine symptomer kan også være på grunn av dårlig kosthold eller mangel på tilstrekkelig trening.

Bruk testosteron piller bare som foreskrevet av legen din; aldri selvmedisinering. Det finnes mange produkter på markedet, selv de som hevder å være helt naturlig, som kanskje ikke virker eller kan også være skadelig eller ulovlig. Alltid være sikker på å bruke FDA-godkjente produkter for din helse og sikkerhet. Følg legens anvisninger til punkt og prikke. Selv betraktet som sikre, kan for mye testosteron resultere i sinne utbrudd, tynt hår (androgen alopeci) og akne.

Hint

  • Tar resept testosteron under direkte vare på din lege bør ikke øke sjansene for prostatakreft. Selv om det hadde vært bekymring for at mannlig hormon erstatning kan bidra til ulike kreftformer, har studier vist at dette ikke er sant.
  • Sammen med legens råd, følge en diett som er rik på sink og magre proteiner kan bidra til å balansere dine hormoner og øke energinivået.