Digidexo.com

ser røde prikker i synsfeltet

Migrene panikksymptomer

Migrene kjøre gamut av smerte, fra mildt ubehagelig å invalidiser. De kan bygge opp sakte, eller de kan streiken plutselig. De kan utløses av mange faktorer, inkludert panikkanfall. Denne artikkelen vil se på noen av de utløser og symptomer på migrene, hvordan man skiller en migrene fra et panikkanfall og hvordan du kan hindre en gjentakelse av hodepine.

Definere Migrene

En migrene er et alvorlig hodepine forårsaket av unormal aktivitet i hjernen og cerebrale blodkar. Migrene er vanligvis sterkt lokalisert, med smerter sentrert på den ene siden av hodet, eller bak øynene. Kvalme og overfølsomhet for lys og lyder er også vanlige symptomer.
Migrenepasienter tidvis rapporterer følelsen en aura før selve hodepinen begynner. En aura er en forløper symptom. Migrene auraer er vanligvis visuelle i naturen, og kan inkludere ubehag bak øynene, "prikker" i synsfeltet eller følsomhet for lys. En aura er en advarsel om at migrene er på vei, og kan gi den lidende litt tid til å hvile eller ta forebyggende medisiner. De fleste migrenepasienter opplever ikke en aura.
Hjernen og blodkar aktivitet som forårsaker migrene er forårsaket av en rekke faktorer, som kalles triggere. Triggere kan være stress, visse matvarer eller miljømessige elementer. Sjokolade, koffein, høye lyder, kunstig lys og panikkanfall har alle blitt identifisert som potensielle utløser migrene.

Panikk og Migrene

Et panikkanfall er en plutselig økning i angst, ledsaget av fysiske symptomer som svetting, økt hjertefrekvens og pustebesvær, og psykiske symptomer som skrekk eller paranoia. Som migrene, panikkanfall har triggere, men i motsetning til migrene, panikk triggere er vanligvis psykologisk. Fobier er vanlige utløsere av panikkanfall.
Noen av de fysiske symptomer på panikk kan etterligne de tidlige symptomene på migrene, særlig hvis den lidende migrene er vanligvis utløst av stress. Migrene kan noen ganger utløse panikkanfall.

Forskjellige behandlinger for forskjellige problemer

Mens migrene og panikkanfall kan utløse hverandre og skape lignende symptomer, de ulike lidelser. Migrene er primære fysisk i naturen mens panikkanfall er vanligvis psykologisk. Disse forskjellene mandat ulike behandlinger.
Av de to, panikkanfall er lettere å behandle. Antidepressive eller anti-angst medisiner er effektive, og samtaleterapi kan hjelpe pasienter trene de psykologiske problemer. Migrene, derimot, er en annen historie.

Behandling av migrene med medisiner

Migrene medisiner arbeide for å åpne trange fartøyer, gjenopprette normal sirkulasjon i hodet og lindre hodepine. Ulempene er deres begrenset varighet, og en rebound effekt, der hodepinen kommer tilbake når medisinen slites av.

Behandling Migrene helhetlig

En mer effektiv behandling av migrene innebærer undervisning pasienten til å forstå og endre miljømessige utløsere. Vanlige triggere inkluderer koffein, dehydrering, overdreven fysisk anstrengelse eller til og med visse parfymer. Redusere eksponering for disse utløser vil dramatisk redusere forekomsten av migrene hodepine.

Different Color Blobs & former i Vision

Different Color Blobs & former i Vision


Å se svarte flekker eller farger i synet ditt kan være skremmende, men det kan være en rekke årsaker, hvorav noen er ufarlig.

Svarte flekker

Svart blobs og former i synet ditt, spesielt i det ene øyet bare, kan være et tegn på en netthinneavløsning, en tilstand som kan føre til permanent synstap hvis venstre ubehandlet. Avdelinger kan oppstå plutselig hvis du blir truffet i øyet, men de kan skje uten noen åpenbar ytre føre også.

Fargerike Spots

Hvis du ser farger og fargerike prikker i synsfeltet som synes å holde rundt kantene, kan du bli opplever en visuell migrene. Disse følger med eller foran en hodepine eller migrene, men de kan skje alene også. Vanligvis vil disse visuelle migrene siste 5 til 10 minutter, så forsvinner uten varige effekter.

Diagnostisering Problem

Du bør kontakte din øyelege hvis du opplever tap av syn eller endringer i synet ditt. Han, eller hans stab, vil sjekke synet ditt, og trykket i øynene, deretter strekke elevene med spesielle dråper. Dette vil tillate ham å se inni øyet og finne årsaken til endringen i synet ditt.

Behandling

Behandling vil avhenge av årsaken til de fargerike blobs i synsfeltet. Hvis du opplevde en visuell migrene, er det ingen behandling, men det er også foreligger restvirkninger. Hvis du har en netthinneavløsning, vil du bli henvist til en retinal spesialist for kirurgisk reparasjon.

Betraktninger

Den eneste måten å vite hva de fargerike blobs og former i synet mener er å ha en øyelege undersøke øynene dine når de blir utvidet. Kontakt din optiker leverandøren umiddelbart hvis du har spørsmål om endringer i synet.

Årsaker til Flashing Lights

Årsaker til Flashing Lights


Migrenepasienter er godt kjent med følelsen at lampene blinker eller flimrer av i hjørnene av deres synsfelt. Denne følelsen, kalles en aura, forut ofte en migrene hodepine. Men det er mange andre mulige årsaker til blinkende lys symptomer, inkludert alt fra normal aldring en medisinsk krise. Symptomene dine vil lede legen din.

Normal aldring

Som vi blir eldre, er vi mer sannsynlig å legge merke blinker. Dette skjer når glasslegemet gel inni øyet trekker på eller gnir netthinnen. Hvis du noen gang har blitt truffet i øyet og så "stjerner», «dette er hva du har opplevd. Floater, som ser ut som små svarte flytende prikker i synsfeltet, er også vanlig i den aldrende øye.

Se din lege

Hvis blinker synes intense eller har dukket opp plutselig, eller hvis de er ledsaget av et tap av side syn eller det som virker som en mørk gardin i synsfeltet, se din øyelege umiddelbart. Dette kan være et tegn på en revet eller ødelagt på annen måte hinnen. På samme måte blir glasslegemet gel som dekker midten av øyet mer flytende med alderen, og kan skifte stilling på øyet. Dette kan resultere i å se flere blinker og flytere og bør sjekkes av en lege.

Entopic Phenomenon

Den entopic fenomenet er en normal tilstand som kan føre noen mennesker til å tenke det er et problem med deres øyne fordi de aldri har opplevd det før. Den entopic fenomenet kan sees spesielt godt når man ser på en lys blå himmel. Rapid nålespiss gnister av lys kan sees darting om i den sentrale visjonen. Noen mennesker tror kanskje disse gnister er flytere, men de er faktisk hvite blodlegemer som beveger seg gjennom blodkapillærene i netthinnen. Den entopic fenomenet indikerer ikke sykdom.

Hvordan Ignorer Eye flytere

Hvordan Ignorer Eye flytere


Gradvis innsettende øye floaters er en normal del av aldringsprosessen, spesielt hos personer over 50 år, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Folk som er nærsynt og unge kan oppleve denne visjonen forstyrrelse også. Floaters ofte fremstå som grå eller sorte prikker i synsfeltet. De kan også se ut som spindelvev eller strenger som beveger seg når du beveger øynene. Ignorerer disse floaters er ikke vanskelig, spesielt hvis du får en visjon checkup og forsikringer om at det ikke er noen alvorlige problemer tydelig under eksamen.

Bruksanvisning

•  Besøk din øyet lege for å få en sjekk hvis du er bekymret for flytere. Motta forsikring om at synet ditt ikke er i fare hjelper deg å bli bedre i stand til å ignorere dem.

Se på personen, objektet eller syn og fokus på det i stedet for øyet flytere. Prøver å se direkte på flytere får dem til å flytte ut av synsfeltet og holder dem ytterste i tankene dine.

Vri øynene dine et annet sted hvis du er ute på en blå himmel eller en lys vegg. Øye floaters er mest tydelig når du ser på en vanlig, lys bakgrunn.

Tips og advarsler

  • Prøv å ikke tenke på de øye floaters hvis du fikk en synsundersøkelse, og ble fortalt at alt er i orden. Fokusere oppmerksomheten på dem er frustrerende og gjør at du legger merke til dem mer.
  • Blinker og andre øyebevegelser føre til øye floaters å komme og gå.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du har en plutselig innsettende mange øye floaters, se lysglimt sammen med dem eller mister sidesynet. Dette kan være et tegn på en frittliggende netthinnen eller andre synsproblemer som krever umiddelbar behandling.

Olive Oil Treatment Prosedyre for hodelus

Hodelus er svært smittsomt, spesielt blant barn. Disse små, vingeløse insekter legge sine egg eller luseegg på individuelle hårstrå. De kan være svært vanskelig å se, noe som gjør fjerne dem spesielt vanskelig. Selv om kjemisk-baserte sjampo er et populært middel for lus fjerning, ville noen foreldre foretrekker en mer naturlig måte å fjerne lus. Olivenolje har vært spioneringen som en stor kvelningsmiddel av leger og spesialister, som det er bevist å drepe lus og gjøre nit fjerning mye enklere.

Identifikasjon

Catching lus på sitt tidligste stadium kan være avgjørende i behandling som angrep kan skje ganske raskt. Hvis du ikke ser noen faktiske feil, identifisere at lus er til stede kan være vanskelig. Se etter overdreven hodet skrape og røde irritasjoner på baksiden av halsen. En oppsamling av flass kan også være en indikasjon på at lus er truende. Gjøre en grundig hodesjekk på barnet ditt, på jakt etter små nits følges hårstrå. Skall er tan farget og er på størrelse med en smule, så omhyggelig kontroll er avgjørende. Ta ekstra tid til å se bak ørene og over hårfestet i nakken da disse er hot spots for egglegging.

Olive Oil & Lice

Leger og spesialister både har vært å anbefale bruk av olivenolje som et alternativ behandling for å bekjempe lus i mange år. En uformell test ble gjort av Harvard School of Public Health der forskerne plassert seks lus bugs i olivenolje, og seks lus bugs i en tom beholder. Etter 2 timer, fant de at lus i olivenolje hadde omkommet, mens lus i den tomme beholderen levde i 18 timer. Selv om dette var bare en test, uten formelle funn, mange eksperter på feltet mener olivenolje å være en effektiv kvelningsmiddel, og har hatt stor suksess i sin behandling mot hodelus.

Behandling

På grunn av sin evne til å kvele lus, olivenolje kan brukes på forskjellige måter å behandle denne sta tilstand. En behandling alternativ er å liberalt slukke håret med olivenolje til den er mettet. Dekke hodet med en dusj cap og la olivenolje til å sitte i 8 timer. Sove med olivenolje er en god måte å fordrive tiden. Et annet alternativ som ikke krever så mye tid er å skape din egen lice sjampo. Tilsett 3 ss olivenolje, 1 ts av tea tree olje og 1 ts av eukalyptus olje til en liten mengde vanlig sjampo. La sjampo mix på håret i 30 minutter under en dusj cap. Etter enten behandling, vask håret grundig for å fjerne alle spor av olivenolje. Vær oppmerksom på at det kan ta noen sjampo for å oppnå dette.

Gre

Det neste avgjørende skritt i behandling av lus er nit fjerning. Den mest praktiske måten å oppnå dette på er gjennom gre. Denne prosessen kan virke skremmende, men det er den viktigste del av behandlingen, og bør utføres på riktig måte for å være effektive. Gre mens håret er vått vil gjøre fjerning mye enklere. Dette kan gjøres samtidig som olivenolje behandling er fremdeles i håret, etter skylling eller den ut. Før du begynner å gre, er det nyttig å dele opp håret i seksjoner. Bruk en lusekam eller kam som tenner er tett sammen, og forsiktig gre gjennom. Etter hvert slag, skyll kammen ut i en kopp med vann. Denne prosessen vil tillate deg å se om du skal fjerne nits. Hvis du ser små, brune prikker flytende i koppen, så du er vellykket.

Oppfølging

Riktig oppfølging behandling er avgjørende med lus. På grunn av insekter 'sykliske natur stadig legge egg, er det viktig å fjerne hvert eneste nit. Dersom mengden av nits som du ser i koppen ikke synes å være avtagende etter hvert kam-through, gjenta olivenolje behandling. Gre er en integrert del av prosedyren. Sørg for å følge opp med daglige kam-throughs opp til en uke etter et utbrudd. Målet ditt er å ha en klar kopp vann med ingen nits etter en kam gjennom.

Hva er flytere i netthinnen i øyet?

Flytere er en vanlig øyelidelse som kan påvirke synet. Contrary to popular belief, floaters do not occur in the eye's retina (the back of the eye responsible for processing visual images and sending them to the brain), but do affect how the retina functions and processes images.

Betydning

Selv flytere er svært vanlig og som regel ufarlig og flyktig, kan de være et tegn på en mer alvorlig øyelidelse. Flere flytere er et symptom på en frittliggende netthinnen, som, hvis den ikke behandles raskt og effektivt, kan føre til permanent synstap.

Funksjoner

Flytere er "pelsdotter" eller prikker i synsfeltet som kommer i ulike former og intensiteter. Disse flekker blir forskyves vev som "flyter" i øyets glass gel og er visuelt behandlet som grå figurer sperrer fullstendig syn når lys passerer gjennom den foran øyet tilbake til netthinnen.

Årsaker

Forskyves vev i øyet er ofte forårsaket av naturlig aldring, som gel i øyet begynner å bli flytende, men kan også skyldes skade på øyet eller hode, øyekirurgi, et annet øye abnormalitet, eller en hvilken som helst endring i cellemateriale forårsaket av blødning eller betennelse.

Symptomer

Flytere kan oppstå i ett eller begge øyne, og kan variere i form som flekker, buede linjer, Os, Cs, eller gren-type figurer. Linjene og former kan være tykk eller tynn og kan opptre som en enkelt isolert floater eller hundrevis. De fleste rapporterer flytere som regn, mørke og grå.

Når floaters er et medisinsk nødstilfelle

Alle flytere bør bestemmes ufarlig av en øyelege. En dusj av flytere og flekker ledsaget av lys blinker er nødhjelp som begge er tegn på netthinneavløsning, noe som kan resultere i synshemning eller tap hvis den ikke behandles raskt.

Behandling

De fleste flytere trenger ikke behandling fordi de vil avta på egen hånd, ifølge Dr. Andrew A. Dahl rapport om flytere for MedicineNet.com, som også sier at det er ingen medisiner eller øyedråper tilgjengelig for behandling. Men noen flytere ødeleggende slik at pasienter kan gjennomgå laser kirurgi eller vitrektomi for korreksjon.

Tegn og symptomer på Eye Migrene

Tegn og symptomer på Eye Migrene


Et øye migrene kan også bli kalt en okulær migrene eller en oftalmisk migrene. Det er forårsaket av en innsnevring av blodårene som fører blod til øyet, og det kan vare alt fra fem minutter til 30 minutter. Et øye migrene som påvirker det ene øyet kalles en retinal migrene, mens et øye migrene som påvirker begge øyne kalles en migrene med aura. Denne tilstanden kan bli forvekslet med en strek eller med andre alvorlige forstyrrelser, og fullstendig å identifisere de tegn og symptomer vil føre til en raskere diagnose.

Midlertidig synstap

Ifølge WebMd.com, om lag 50 prosent av personene som har et øye migrene vil lide fullstendig synstap på det ene øyet. Selv om dette er skremmende, er dette symptomet midlertidig, og et permanent tap av syn er svært sjeldne. I tilfelle av en migrene med aura, vil dette påvirke begge øyne.

Skotomer

Skotomer er tomme eller svarte prikker i synsfeltet som kan oppstå under et øye migrene. De er vanligvis jevn og okkupere en plass i sentrum av ditt syn, raskt voksende større.

Scintillations

Scintillations er sterke blinkende lys som kan krysse din visjon hvis du har et øye migrene. De er ofte koblet sammen med skotomer. Disse lysene kan synes å være flimring eller de kan synes å være på vei i en sikk-zagging linje.

Forvrengt syn

Et øye migrene kan føre til en forvrengning av syn, og øynene dine kan være å gi deg informasjon som du vet ikke er sant. Et objekt kan synes å være større eller mindre enn den er, eller du kanskje ikke være i stand til å bedømme avstander. Rette linjer kan synes å vakle eller til å bli buet. Din visjon kan også synes å være uklare.

Hodepine

Ifølge WebMD.com, 41 prosent opplever en hodepine i løpet av synstap hos en okulær migrene, mens 25 prosent opplever en hodepine før eller etter synstap oppstår.

Immune Trombocytopeni Pupura

Immune Trombocytopeni Pupura


Immun trombocytopeni pupura, mer ofte referert til som immuntrombocytopenisk purpura eller ITP, er en tilstand som rammer mange mennesker. De som har det har en tendens til å blø mer enn andre. Dette kan føre til livstruende situasjoner. Behandlinger kan hjelpe personer med ITP leve med og håndtere sykdommen.

Funksjon

I ITP, en persons blodplater negativt påvirket av kroppens immunsystem av ukjent grunn, ifølge Medscape. Hos personer med denne tilstanden, på grunn av blodplater som blir dekket med autoantistoffer, gjør blodplatene ikke leve så lenge som de vanligvis gjør i et sunt legeme. Benmarg megakaryocytter prøve å kompensere for problemet, men bare gjøre det verre. Dette fører til at blodplatetallet være mye lavere det bør være i en normal person. ITP kan ikke overføres fra person til person.

Statistikk

Ifølge Medscape, barn er mer berørt av sykdommen enn voksne. Det er ca 5 hendelser per 100 000 barn, sammenlignet med bare to hendelser per 100 000 voksne. Hos både barn og voksne, er kvinner oftere rammet enn menn. Dersom barn utvikler sykdommen, er det som regel når de er mellom 1 og 6 år gamle. Mens voksne er i faresonen i alle aldre, er ITP mest sannsynlig til å påvirke kvinner mellom 30 og 40 år gamle. Det er sjelden for pasienter eldre enn 60 for å få ITP.

Symptomer

Det vanligste symptomet folk har er blåmerker, ifølge National hjerte lunge Blood Institute. Disse blåmerker kan vises i slimhinner som munn eller på huden. Personer med ITP kan ha blødninger som tar form av små blåmerker som ser ut som prikker, kalt petekkier, på huden. Dette ser ofte ut som et utslett. Neseblod er også vanlig med de med ITP. Tannkjøttet er også utsatt for å blø i noen tilfeller. For kvinner, kan ITP føre dem til å ha menstruasjonsblødning som er mer alvorlig enn vanlig.

Typer

ITP har to typer, i henhold til nasjonale hjerte Lung Blood Institute: akutt og kronisk. Personer med akutt ITP har vanligvis bare tilstanden i mindre enn seks måneder, og akutt er den vanligste typen av tilstanden. Det forekommer oftest hos barn. Kronisk ITP påvirker det meste voksne, og det er den mest langvarige. Pasienter med det kan ha tilstanden for godt over seks måneder. Kvinner er mer sannsynlig å bli smittet.

Behandling

Tilstanden er vanligvis ikke livstruende, ifølge National hjerte lunge Blood Institute. Medscape sier tilstanden har ingen kur; det kan bare administreres. Kortikosteroider som oral prednison er oftest gitt til pasienter. IV immunoglobulin er den nest vanligste behandlingen. Barn med akutt ITP oftest ikke trenger behandling. I noen tilfeller er nødvendig for operasjonen, og splenektomi er den mest anbefalte. Det resulterer vanligvis i en livslang forlatelse for ITP.

Hvordan vet jeg når en Plantar vorte fjernes

En plantar vorte er en vorte på undersiden av foten som er forårsaket av en virusinfeksjon. Plantar warts kan være veldig sta og motstandsdyktig mot behandling, avhengig av størrelse og behandlingsmetodene du bruker. Så hvordan kan du fortelle når en plantar vorte fjernes? Se etter flere tegn.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann før og etter å ha undersøkt foten din. Humant papillomavirus (HPV) som forårsaker plantar warts spres lett ved å trykke på vorte og deretter berøre andre deler av huden din.

Undersøk plantar-vorteområdet. Ser du noen sorte prikker? Små svarte prikker, som faktisk er klumpete blodkar, ofte vises i en plantar vorte. Hvis du ikke ser noen svarte prikker, kan plantar vorte være borte.

Se på normale linjer og rygger i huden på føttene. Er de glatt og uavbrutt? I så fall er det mulig plantar vorte er fjernet. Hvis man i stedet ser en hump eller en sirkel avbrytelse av mønsteret av linjer, kan plantar vorte fremdeles være der.

Trykk forsiktig på plantar-vorteområdet. Føler du noen smerter eller ømhet? Hvis ikke, kan plantar vorte være borte. Også, med vellykket behandling, bør du føler ingen smerte eller ømhet når han går.

Hint

  • Hvis du er usikker på om din vorte er fjernet, bør du oppsøke lege. Vorter kan være vedvarende og kan trenge medisinsk behandling for vellykket fjerning.

Hva HPV warts ser ut

Humant papilloma virus (HPV) har mer enn 100 forskjellige stammer, mange av dem forårsaker vorter. Forskjellige stammer forårsake forskjellige typer vorter. Vorter er hud-farget utvekster på huden som er ikke-kreft og ofte forårsaker ingen ubehag. Det er fem hovedtyper av vorter: vanlig, foten, Flat, subungual / periungual og genital. Fordi HPV er et virus, kan det ikke kureres, men for mange mennesker infeksjonen er ryddet av kroppen uten behandling.

Vanlige vorter

Vanlige vorter vokser på fingrene og føler grov. De kan ha små svarte prikker, som er små klumpete blodkar. Vorter trenger ikke å bli fjernet, men kan være hvis du ikke liker hvordan de ser eller føler. Behandling kan hindre deg fra å spre smitte til andre deler av hånden eller til andre mennesker. Når huden har blitt skadet og er brutt (som med et kutt eller skrape), er det lettere for viruset å trenge inn i kroppen og for noen andre å bli smittet.

Fotvorter

Vorter på føttene er vanligvis referert til som plantar warts. Disse warts vanligvis vokser på hæler eller ballene av føttene. Plantar warts er vanligvis hard, flat og kan føle kornete. Plantar warts også utvikle levret blod fartøy som vises som prikker som er noen ganger referert til som vorte frø. Fotvorter kan vokse i klynger kaller mosaikk vorter. Vorter på føttene kan være mer smertefullt enn i andre områder fra trykket av foten.

Flate vorter

Flate vorter forekommer hyppigst hos barn, men kan sees i voksne. De vokser i klynger og oftest vises på hode og ansikt. Flate vorter vises mindre og smidigere enn vanlige eller fotvorter.

Subungual og periungual Vorter

Vorter under neglene kalles subungual; warts henhold tåneglene kalles periungual. Vorter under neglene er vanskeligere å behandle enn andre vorter fordi deres plassering gjør det vanskelig å nå dem. Hvis disse warts vokse ukontrollert, kan de forårsake neglene å gå av. Disse warts er lik i utseende til vanlige vorter.

Kjønnsvorter

Genital warts vises på genitalia inkludert på vulva, cervix, penis, pungen, lysken, låret, vagina eller anus. Vortene kan være enkle eller i klynger. De kan heves eller flat og ofte likne blomkål. Ubehandlet genital warts kan fortsette å vokse, men vil aldri føre til kreft; enkelte stammer av seksuelt overførbare HPV forårsake kjønnsvorter, men andre stammer kan føre til kreft.

Hvordan øyet ser Optiske illusjoner

Hvordan øyet ser Optiske illusjoner


Øyet ser optiske illusjoner i mange forskjellige situasjoner. De kan sees i det daglige for eksempel oppnådd bevegelse i en stasjonær gjenstand. Alle slike illusjoner skyldes hjernens visuelle område misinterpreting visuell informasjon.

Rod og Cone Arrangement

Fotoreseptorcellene i øyet er de staver og tapper. De er plassert i netthinnen. Det er om lag 126 millioner stang og kjegle celler som samler lys fra omgivelsene. Innspillene fra disse cellene er kanaliseres inn rundt én million ganglion celle axoner. Disse ganglion celle axoner utgjør synsnerven. Den optiske nerven transporterer det visuelle signal til hjernen. Denne trakt av visuell informasjon skaper en situasjon hvor visuelle data kan bli sendt tilbake til den visuelle område i hjernen og mistolkes i form av en optisk illusjon.

Oksipital lob

Den oksipital lob på baksiden av hjernen utgjør det visuelle område av hjernen. Den venstre occipital lobe visualiserer høyre halvdel av synsfeltet, og retten occipital lobe visualiserer den venstre halvdelen av synsfeltet. Kombinasjonen av visuelle bilder er det som tillater oss å ha dybdesyn. Visse typer romlige ordninger og visse typer bevegelse vil føre til at hjernen til å feiltolke informasjonen, og skaper en optisk illusjon.

Figur / Ground Illusions

Denne type illusjon omhandler hvordan øyet og visuelle systemet tolker en stasjonær form i miljøet. Det beste eksemplet på dette er ansiktet / vase illusjon. Denne optiske illusjonen inneholder to ansikter i profil som står overfor hverandre. De to profilene lage omrisset av en vase. Avhengig av hvilken av bildene personen betaler oppmerksomhet til, vil han se enten en vase eller profilen til to ansikter. Te visuelle området av hjernen må arbeide raskt for å få følelse av bildet som det er visning. I tilfelle av en skikkelse / bakke illusjon, velger det et formål å fokusere på, figuren, og resten er bakgrunnen. I enkelte situasjoner kan det endres.

Motion Illusions

Det finnes spesielle typer visuelle celler i occipital lobes som behandler visjonen av objekter i bevegelse. Disse cellene kan gjennomgå sensorisk tilpasning. Et eksempel på dette er fossen illusjon. Hvis en person ser et bilde av en foss i bevegelse i flere minutter og deretter umiddelbart ser et stillbilde av samme fossen, vil bildet av fossen ser ut til å være på vei oppover. Dette er fordi de visuelle celler i oksipital lob har tilpasset seg den nedadgående bevegelse. For å holde oss fra å få reisesyke, må de andre visuelle celler motvirke at bevegelse. Når den nedadgående bevegelsen har stoppet, vil cellene som jobber for å holde vår likevekt bli lurt. Deres nevrale tilpasning vil føre dem til å vise stasjonært objekt som beveger seg oppover.

Størrelse Illusions

Den visuelle delen av hjernen bruker avstands signaler for å fortelle hvor stort et objekt er. Dette er grunnen til at vi vet en bil er fortsatt et stort objekt når det er en kvart mil unna. Bilen ville bare måler omtrent en tomme på en linjal på den avstanden hvis det ble målt fra vår armlengdes avstand. Imidlertid, det visuelle området av hjernen vet at en bil er stor, og slik at den forstørrer vår oppfatning av bildet. Dette kan best sees ved solnedgang. Solen er de samme 92 millioner miles fra sentrum av jorden som den beveger seg over vår himmel. Når solen er oppe i himmelen i ettermiddag, ser det mye mindre enn når den er på horisonten ved soloppgang eller solnedgang. Når det er på horisonten, kan hjernen din tolke det som en lang avstand, indusere oppfattet forstørrelse. Når det er i himmelen, er det ingen dybde signaler og dermed ikke oppfattes forstørrelse.

Hjem rette for Teeth Prikking

Kribling tenner er et ubehag eller stikk av smerte følte i noen bestemt eller flere tenner på en gang. Noen vanlige årsaker til dette er ising i tennene som kan resultere fra en nylig rengjøring, eksponert dentin, en svært sensitive delen av tannen, eller hull i tennene som må fylles. De vanlige forebyggende tiltak er å få en fluorid lakk fra tannlegen, og pass på at hulrommene er fylt på riktig måte og til å begynne å bruke en spesiell tannkrem for sensitive tenner. Men det er noen hjemme rettsmidler for prikking tenner som også kan hjelpe.

Matvarer som hjelper Prikking

Den mest sannsynlige årsaken til prikking tennene er hulrom som enten allerede er der, eller bare starte. Derfor. bare etter å ha spist mat som kan forårsake hull i tennene, er et godt hjem rette til å spise et lite stykke Monterey Jack, cheddar, eller sveitserost. Ifølge National Institute of Dental Research, har ost kvaliteten på å redusere produksjonen av bakterier som fører til forråtnelse. Å spise peanøtter er et annet godt hjem rette som de også forebygge tannråte. En håndfull av peanøtter bør derfor bli spist på slutten av måltidet, og ikke nødvendigvis umiddelbart etter hvert hulrom forårsaker mat. Te er et godt hjem rettsmiddel som bekjemper tannråte, siden det er svært rikt på fluor. Det er noen japansk te drinkers som er bestemt av te plakk kjemper kvalitet også. Deres anbefaling er Kukicha te, en avslappende, velsmakende, og koffein fri te som lett kan bli funnet på en asiatisk marked eller helsekost butikk. Det samme tepose av Kukicha te kan brukes mer enn én gang. Blacks melasse og solsikkefrø er et par andre hjem ingredienser som stopper tannråte og tilhørende symptomer. Drikk en spiseskje med melasse oppløst i litt vann og om en håndfull rå, usaltet, avskallede solsikkefrø hver dag for å redusere forekomsten av tannråte og alle tilhørende symptomer som prikking, i henhold til "Flere Chicken Soup & Other Folk rettsmidler" av Lydia Wilen. Det er noen mennesker som ser tennene kribling som et tegn på en forestående sykdom og starter å ta litt ekstra vitamin C for å være på den sikre siden.

Hvordan du ser etter en forstuet håndleddet

Hvordan du ser etter en forstuet håndleddet


En forstuing er aldri gode nyheter, spesielt i håndleddet, så vi må bruke våre hender og armer hver dag i omtrent hver aktivitet. Hvis du har lidd et håndledd forstuing, er det noen viktige måter du kan øke hastigheten helbredelse, redusere smerte og holde håndleddet så sterk som mulig. Les videre for å lære hvordan du ser etter en forstuet håndleddet.

Bruksanvisning

•  Bruk is til en forstuet håndleddet så snart etter skade som mulig for å bidra til å redusere hevelse og smerte. Du kan vikle leddet hvis det hjelper til å lindre smerte og holde leddet stabilt, men det er ikke nødvendig. Fortsett å bruke is til håndleddet hver time i 15 til 20 minutter for de to første dagene.

Hold armen hevet og la håndleddet hvile i de to første dagene. Det er best å ligge i sengen og plassere armen på en pute slik at håndleddet er over ditt hjerte.

Begynn å bruke varme på håndleddet etter de to første dagene, når hevelsen har redusert. Varme vil bidra til å lindre smerte, øke omfanget av bevegelse og fremme helbredelse. Påfør varme bruker en varmepute satt på lav, varm komprimerer eller varme bad. Hold varmen på en forstuet håndleddet i 15 til 20 minutter ikke mer enn en gang hver time.

Utfør rehabilitering øvelser etter tre eller fire dager, hver dag, for å opprettholde omfanget av bevegelse og styrke musklene og senene i håndleddet for å hindre fremtidig skade. Klem en gummiball tett og hold i 30 sekunder før du slipper og gjenta ca 20 ganger, to ganger daglig.

Praksis spekter av bevegelsesøvelser etter påføring varmen, strekke fingrene opp og håndledd så langt tilbake som komfortabel. Hold i 30 sekunder og deretter slappe av før strekke fingrene ned, holde igjen i 30 sekunder. Gjenta hver bevegelse fem ganger, to ganger daglig. For best resultat, påfør isen etter å ha utført dine oppgaver.

Hint

  • Se legen så snart som mulig dersom det er en synlig misdannelse, hevelse reduserer ikke etter 24 timer eller det er smerter, nummenhet, prikking eller misfarging i fingrene.

Årsaker til svie og prikking Feet

Årsaker til svie og prikking Feet

Symptomer

Hvis føttene brenne og prikke, kan det være et tegn på en mer alvorlig sykdom. Hvis du har gjort mye gåing, løping eller fysisk aktivitet i de siste dagene, og har ingen andre symptomer, kan din brennende eller prikkende føtter være et resultat av overanstrengelse. Hvis du har vært utsatt for solbrenthet, kan dine kriblende føtter være et resultat av soleksponering. Men hvis du har andre symptomer forbundet med brennende eller prikk føtter, bør du få sjekket ut av en lege så snart som mulig. Hvis du er overvektig, har luftveisproblemer, en alvorlig hodepine, oppkast, kvalme, menstruasjonsforstyrrelser, eller annen alvorlig og alarmerende symptom, er det sannsynlig at dine prikking føttene er tegn på en mer alvorlig sykdom. Oppsøke lege umiddelbart og diskutere dine symptomer med ham for å finne en personlig diagnose.

Årsaker

Svie og prikking føtter kan være et resultat av dårlig sirkulasjon, solbrenthet eller fysisk anstrengelse. Hvis brenning og kribling føtter er ditt eneste symptom, og du har gjort mye fysisk anstrengelse eller vært ute i solen for en lengre periode, kan det være lurt å overvåke dine symptomer før du ser en lege. Hvis dine andre symptomer inkluderer vektproblemer, kan kriblende føtter være et tidlig tegn på diabetes. Hvis du har luftveisproblemer, hodepine, oppkast, menstruasjonsforstyrrelser eller kvalme i forbindelse med kriblende føtter, kan det hende du har hiv eller en alkoholrelatert lidelse. For å redusere smerte av brennende og kriblende føtter, ta paracetamol eller suge føttene i kaldt vann i 10-minutters intervaller. Disse midlertidige rettsmidler er på ingen måte en kur for eventuelle lidelser knyttet til brenning og kribling føtter og det er viktig at du ser en lege dersom symptomene blir alvorlige eller skremmende.

Advarsler

Svie og prikking føtter kan være et resultat av hiv og aids, eller et sent stadium alkohol uorden. Ikke unngå å se en lege hvis du tror dine svie og prikking føttene kan være relatert til disse lidelsene. Prikk føtter kan også være et resultat av mer alvorlige forstyrrelser slik som Bamforth syndrom, en sjelden sykdom hvor det er en åpning i taket av munnen, noe som resulterer i skjoldbruskforstyrrelser. Kriblende føtter kan også være et resultat av en farlig rygg skade, så hvis du har hatt en bilulykke eller annen skade nylig bør du oppsøke lege umiddelbart om dine kriblende føtter. Kriblende føtter kan også skyldes immobilisering, så hvis du ikke har trent så mye som du skal, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Hva er prikkene på beina som ser ut som hårsekkene?

Hva er prikkene på beina som ser ut som hårsekkene?


Hevet støt eller prikker på beinet kan være pinlig, spesielt for kvinner som barberer beina. Du lurer kanskje på hvorfor disse prikkene som ser ut som hårsekkene er så tydelig på et område av kroppen du ønsker å se glatt og elegant.

Hårsekker

Det mest åpenbare svaret angående prikker på beina som ser ut som hårsekkene er, selvfølgelig, at de er hårsekker. Barbering eller iført trange klær er to problemer som kan føre en hårsekken til å bli irritert og derfor, mer åpenbare for det blotte øye.

Follikulitt

Ifølge National Institutes of Health, er follikulitt en tilstand der hårsekken blir infisert med bakterier. Dette kan resultere i en sprø eller utslett-lignende utseende rundt hårsekken.

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris er en tilstand som kan forårsake hevet støt eller røde prikker på ben, armer eller kinn. Ifølge National Institutes of Health, denne tilstanden oppstår oftere hos ungdom og kan forsvinne som en person aldre.

Betydning

Verken en irritert hårsekken, follikulitt heller keratosis pilaris er livstruende tilstander. Effektene av prikker på bena er mer sannsynlig å være følelsesmessig snarere enn fysisk, selv om konstant plukking på beinet prikker eller hårsekker kan føre til permanent arrdannelse.

Behandlinger

Ta vare for å holde huden på leggene fuktig kan bidra til å redusere forekomsten av irritasjon eller keratosis pilaris. En lege kan forskrive en fuktighetskrem for å bekjempe bakterier som forårsaker follikulitt.

Slik finner du ut om hånden Prikking og nummenhet skyldes Carpal Tunnel Syndrome

Slik finner du ut om hånden Prikking og nummenhet skyldes Carpal Tunnel Syndrome


Du opplever daglig hånd prikking og nummenhet vet? Betyr det vekke deg fra dvale? Det er mange årsaker til hånden prikking og nummenhet; Imidlertid er den mest vanlige etiologi carpal tunnelsyndrom. Carpal tunnel er en smal kanal i håndleddet omgitt av bein og sener. Nerver og sener i hånden passere gjennom denne kanalen. Noe som reduserer diameteren på denne kanalen kan utløse prikking og nummenhet i carpal tunnel syndrom ved å komprimere hånd nerver og sener. Så hvordan kan du fortelle om din hånd prikking og nummenhet er et resultat av carpal tunnel syndrom?

Bruksanvisning

Gjør du opplever daglige symptomer i en del av hånden din og dine tre første fingrene? Har hånd og finger prikking og nummenhet forverres med håndleddet bøyd?

Har din hånd prikking og nummenhet vekke deg om natten? Dette er en hyppig klage siden folk bøye håndleddene mens du sover. Sammenhengende natte håndledd kompresjon fremmer også morgenstivhet og hånd kramper.

Er dine symptomer gradvis blir verre? Det er mange teorier om hvorfor noen mennesker utvikler carpal tunnel syndrom. Det er antatt at repeterende fatte og manipulere aktiviteter som involverer hender og håndledd føre til hevelse og betennelse i carpal tunnel. Hånden prikking og nummenhet i carpal tunnel syndrom forverres vanligvis inntil behandlet.

Har du tommelen svakhet? Har du ofte slippe elementer med den berørte hånden? Komprimering av median nerve i carpal tunnel fører til hånd svakhet og atrofi av tommelmusklene.

Har arbeidet ditt krever repeterende hånd og håndledd bevegelse? Mange arbeidsmedisinske eksperter mener at stadig engasjere seg i den samme manuell aktivitet er det som forårsaker carpal tunnel syndrom snarere enn en bestemt skade eller traume. Den repeterende skade tendens til å bli akkumulert.

Visse medisinske sykdommer som diabetes mellitus, hypotyreose, revmatoid artritt, og gikt ser ut til å øke sannsynligheten for å utvikle carpal tunnel syndrom.

Er det en familiehistorie med hånden prikking og nummenhet? Genetiske faktorer synes like viktig som miljøfaktorer i å bestemme hvem som utvikler carpal tunnel syndrom.

Har peke på den berørte håndledd provosere hånd prikking og nummenhet? Når du holder håndflatene sammen og løft albuene til siden ikke provosere den hånd prikking og nummenhet? Hvis du klemmer den berørte håndleddet med god hånd gjør det også provosere symptomene dine?

Tips og advarsler

  • Medisinsk behandling for hånden prikking og nummenhet i carpal tunnel syndrom er mest vellykket når implementert tidlig.
  • Hvis du ignorerer hånd prikking og nummenhet altfor lenge du kan utvikle varige skader.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Prikking Leg Pain

Unormale nerve opplevelser beskrevet som stikking, prikking og andre lignende følelser er kjent som parestesi. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av nerveskade eller press. Leg prikking og smerte er en form for parestesier. Denne tilstanden kan være en indikasjon på nedsatt blodstrøm samt nerveirritasjon. En rekke problemer kan bidra til denne tilstanden. De omfatter sitter for lenge, helvetesild og plakk bygge opp forårsaket av kolesterol i blodet. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut om det er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker smertefulle, kriblende ben.

Migrene Hodepine

Migrene er hodepine som ofte ledsaget av lysfølsomhet, oppkast og kvalme. Mange mennesker bare føle smerte av denne type hodepine på den ene siden av hodet. Migrene kan bidra til kriblende ben i et individ.

Herniated disk

En herniated disk, også kjent som en skiveutglidning legger press på nervene som finnes i ryggsøylen. Presset på nervene som fører til bena kan bidra til kriblende ben smerter. En X-ray kan brukes til å finne ut om du har en herniated disk.

Diabetiker perifer nevropati

Diabetiker perifer neuropati er en nevrologisk lidelse der nerver er skadet på grunn av sykdommen diabetes. Denne lidelsen kan føre kriblende ben smerter.

Svulster

Svulster kan utvikle seg på og rundt nervene. De kan også påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen. Svulster kan forårsake kriblende ben smerter i en person.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet til en person. Den sentralnervesystemet omfatter nervene i ryggraden som er koblet til legg nerver. Siden nervene i ryggsystemet påvirkes av MS denne sykdommen, kriblende ben har vært assosiert med multippel sklerose.

Medisinering

Visse medisiner kan bidra til kriblende ben smerter. Hvis du har observert at din foreskrevet medisiner som forårsaker prikking i bena gå til legen din. Be om at han justere medisin dosering, så den kriblende forsvinner.

Nødhjelp og Prikking

Ring 911 umiddelbart hvis du opplever prikking tid etter at du har hatt et hode, rygg eller nakkeskade. Du kan ha skadet nervene i ryggmargen. Hvis du opplever prikking ledsaget av svakhet, sløret tale, problemer med å gå eller lammelse gå til legevakten så raskt som mulig. Du har kanskje opplevd et slag. Hvis du er usikker på hva som forårsaker din prikking, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Mat som utløser migreneanfall

Mat som utløser migreneanfall


Migreneanfall er preget av alvorlige hodesmerter og er ofte ledsaget av kvalme, oppkast og følsomhet for lys, lukter og lyd. Et migreneanfall kan vare alt fra 4 timer til 3 dager, ofte forårsaker den lidende til å sette livet sitt på vent. Mens de utløser migrene kan variere fra person til person, er det flere felles mat utløser rapportert å bringe på migreneanfall. De vanligste matvarer som utløser migreneanfall er listet opp her.

Tyramin

Tyramin er et stoff naturlig dannet fra nedbryting av protein i en food som det aldre. Mat som inneholder store mengder tyramin inkluderer alderen oster, rødvin, yoghurt, alkoholholdige drikkevarer, rømme, bearbeidet kjøtt, pickles, avokado og noen bønner, for eksempel garbanzo, pinto og lima.

Alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikkevarer øker blodtilførselen til hjernen. Rødvin, champagne og øl er de mest identifiserte utløsere av migreneanfall.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler kan utvide blodårene, utløser migrene hos noen individer. De mest vanlige tilsetningsstoffer som forårsaker migreneanfall er nitrater, nitritter, kjøtt tenderizers og mononatriumglutamat (MSG), som er en smaksforsterker funnet i orientalske matvarer, soyasaus, bearbeidet kjøtt og mange emballerte matvarer.

Koffein

Koffein er en mild stimulerende finnes i kaffe, te, sjokolade, kakao, brus og noen smertestillende medikamenter. Koffein constricts hjernens blodkar, noe som utløser migreneanfall i mange mennesker.

Sjokolade

Sjokolade inneholder fenyletylamin og teobromin, så vel som koffein. Disse naturlige kjemikalier kan forårsake et migreneanfall ved å endre den cerebrale blodstrøm og avgi noradrenalin, som er en kjemisk belastning i hjernen som øker blodtrykket, hjertefrekvensen og blodstrømmen.