Digidexo.com

hvilke legemidler har barbiturater i seg

Hvilke legemidler som er vanligst misbrukte?

Narkotika blir misbrukt av mange grunner, og med en rekke motiver. Lovlige rusmidler som alkohol og nikotin har en tendens til å bli misbrukt oftest, fordi de er lett tilgjengelige, og sosialt akseptabelt i øynene til mange mennesker. Enkelte klasser av legale og illegale rusmidler har en tendens til å bli misbrukt oftere enn andre. Disse klassene omfatter sentralnervesystemet, opioider og morfinderivater, sentralstimulerende midler, og cannabinoider. Anabole steroider, ikke diskutert her, blir ofte misbrukt av idrettsutøvere som ønsker å øke muskelmasse og utholdenhet i konkurransearenaer.

Alkohol

Alkohol er en vanlig misbrukt narkotika, fordi det er lett tilgjengelig, lett å få tak i og har ingen rettslige konsekvenser hvis du ikke forsøke å kjøre mens du drikker. Alkohol blir brukt til å minske hemninger, og for dens sederende påvirker. Rus fra alkohol forårsaker nedsatt motorikk, sløret tale og reduserte hemninger. Langvarig bruk kan føre til toleranse og alkoholisme.

Nikotin

Nikotin er en annen juridisk stoff som ofte misbrukt. Sigarettrøyking er svært vanedannende, og få mennesker kan røyke sigaretter lenge uten å bli fysisk avhengige av nikotin i dem. Nikotin produserer en følelse for røyker av generell velvære; derimot, er langvarig bruk av stoffet sterkt knyttet til mange potensielt dødelige helseproblemer som lungekreft og hjertesykdommer.

Cannabinoider

Marihuana og hasj er ofte misbrukt narkotika av folk som ønsker å nå en noe euforisk tilstand, uten at intensiteten av hardere stoffer. Cannabinoider velges ofte, fordi de mangler stigmatisering av mange ulovlige stoffer, faktisk, mange hevder at marihuana skal legaliseres for medisinsk og sosial bruk. Personer som er under påvirkning av cannabis har en tendens til å døse ofte, begjærer junk food og oppleve en kreativ og lurer sinnstilstand. Noen brukere opplever også mild paranoia. Langvarig bruk av cannabis kan svekke korttidshukommelse, og føre til lignende helseproblemer til nikotin bruk hvis stoffet er røykt ofte.

Depressiva

Barbiturater som Amytal, Membutal, Seconal og fenobarbital er depressiva å produsere en unaturlig tilstand av ro, senket hemninger, og en generell følelse av velvære ofte misbrukt. Benzodiazepiner inkluderer Ativan, Halcion, Librium, Valium og Xanax, og er generelt misbrukt av reseptbelagte narkotikabrukere. De brukes for deres anti-angst påvirker. Nedsatt motorikk, og sløret tale er tegn på dempende bruk. Langvarig bruk av sentralnervesystemet depressiva kan føre til avhengighet, og overdose av antidepressiva kan forårsake respirasjonsdepresjon og arrestere, forårsaker død.

Opioider og morfinderivater

Opioider inkluderer mange reseptbelagte og gaten narkotika, vanligvis brukt til å drepe smerte (i tilfelle av reseptbelagte legemidler), og for å nå en tilstand av eufori (street stoffer som heroin, eller reseptbelagte legemidler når misbrukt). Opioider er vanedannende, selv om mange er lovlig foreskrevet for smerte, og noen reseptbelagte legemidler i denne klassen, som Oxycontin, er ekstremt vanedannende. Folk som misbruker Opioider erfaring tretthet, kvalme, forstoppelse og forvirring. Overdose fra Opiater kan være dødelig.

Sentralstimulerende

Stimulerende stoffer inkluderer amfetamin, kokain, MDMA, metamfetamin, koffein og nikotin. Sentralstimulerende stoffer er vanligvis brukt for sin høye energi og mental årvåkenhet produsere rammer, eufori og hurtig vekttap. Søvnmangel, hurtig vekttap, irritabilitet, paranoide vrangforestillinger, avhengighet og psykose er vanlig hos de som ofte misbruker sentralstimulerende stoffer. Overdose på sentralstimulerende stoffer kan føre til døden ved hjertestans.

Hvilke systemer har Urin system Arbeid med?

Hvordan virker urinsystemet

Urinveiene består av binyrene, nyrearteriene, nyrer, aorta, urinledere, felles bekkenarterier, urinblære, urinrør, og hos menn, prostata. Som mat kommer inn i kroppen, ulike celler bryte det ned til energi. Som energi frigjøres, så er ulike kjemiske biprodukter som deretter samles i blodet. Nyrene renser blodet av dette avfallet og gjør den til urin. Neste, urinlederne transportere urin til urinblæren. Blæren deretter utvides for å imøtekomme den ekstra væske. Når det strekker seg til sin grense, blir deretter sendt til urin i urinrøret og ut av legemet. I menn, passerer urin også gjennom nedbrutt før den slippes.

Andre systemer

Urinveiene, som alle systemer i kroppen, virker ikke alene. Den har en gjensidig avhengig forhold til det endokrine systemet, sirkulasjonssystemet, muskel- og skjelettsystemet og nervesystemet. Binyrene, også en del av det endokrine systemet, skiller ut et kjemisk stoff som gjør at nyrene til å effektivt regulere væske i kroppen. Denne prosessen er direkte relatert til blodtrykket og sirkulasjonssystemet. Urinveiene er også nært knyttet til sirkulasjonssystemet i kraft av prosessene for rensing av blod av avfall, fjerning av overflødig væske, og generelt holde andre fluider i balanse. Nervesystemet og muskel-systemer spiller også en rolle. De jobber sammen med urinveiene å regulere utslipp av urin. Barn fortsatt i bleier har ennå til å utvikle disse systemene fullt ut. Blæren er en muskel som kan utvide og kontrakt som er nødvendig for å imøtekomme eller utvise urin. Når blæren er full, får nervesystemet meldinger at det er på tide å gå. Musklene i blæren og urinrøret hjelpe oss å "holde det" når noen bad er i sikte.

Viktigheten av Urinary Helse

Siden urinveiene er så avhengige av hverandre med andre systemer i kroppen, kan dens manglende evne til å operere effektivt ha alvorlige helseeffekter. Nyrene spesielt er utsatt for en rekke problemer. Mens noen problemer er arvelig og ofte untreatable, er det mange ting som gjennomsnittlig person kan gjøre for å sikre at nyreproblemer ikke utvikler. Først en god øvelse diett og sunt kosthold er avgjørende. Folk bør drikke mye vann og begrense inntaket av brus, te og kaffe. Enkelte legemidler kan ha uheldige effekter på nyrer, så det er viktig å diskutere bekymringer med en lege. Til slutt, bør blodtrykket kontrolleres jevnlig. Høyt blodtrykk er ofte en indikator på nyreproblemer. Hvis problemet er fanget tidlig, kan det som regel løses.

Hvilke ressurser har Juveniles Har for Drug Hjelp?

Hvilke ressurser har Juveniles Har for Drug Hjelp?


Behandling av yngel med narkotikaproblemer kan være en veldig stressende og emosjonell opplevelse for juvenile samt for bekymrede venner og familie. Ofte yngel med narkotikaproblemer motstå hjelp, fordi de nekter for at de har et problem. Også, yngel med rusproblemer ofte lider av andre sosiale, emosjonelle eller psykiske problemer, noe som gjør deres utvinning hardt. Selv om de kan være resistente i starten, gjør yngel har flere ressurser for narkotika hjelp.

Skole Counselor

Skolens rådgivere ofte er de første ressurs for yngel med narkotikaproblemer. Dette er fordi elevene fanget på skolens eiendom med narkotika kan bli tvunget til å møte med en rådgiver på skolen før de tjener noen straff pålagt av skolen eller lokale myndigheter. Skolens rådgivere har kunnskap om ungdoms rusmisbruk og har erfaring i å hjelpe tenåringer med narkotikaproblemer. De er opplært til å engasjere elevene i en ikke-truende, men autoritativ måte. De er følsomme for en juvenile emosjonelle og psykologiske behov. Videre skolens rådgivere vet om andre ressurser i samfunnet. De kan henvise yngel eller deres foreldre til andre narkotikaavhengighet og psykisk helsepersonell.

Barnelege eller Family Doctor

Barneleger eller familie leger kan spille en viktig rolle i en juvenile narkotika misbruk rehabilitering. Lisensiert medisinske fagfolk vet hvordan legemidler kan påvirke en persons fysiske, sosiale og følelsesmessige velvære. Leger kan hjelpe unge pasienter å gjenopprette deres kropper og sinn til god helse ved å anbefale aktiviteter som fremmer trivsel. Familie leger også kan ha behandlet en juvenile i flere år, kanskje til og med siden fødselen. Således kan de som allerede har etablert en forbindelse med pasienten. Pasienten kan finne det lettere å snakke med en lege som de kjenner og stoler på.

Mental Health Professional

Kanskje den viktigste ressursen for yngel med narkotikaproblemer er en mental helse profesjonell som spesialiserer seg i tenårene psykologi og / eller narkotika og alkohol avhengighet. Dette mental helse profesjonell kan være en lisensiert rådgiver, psykiater eller psykolog. Viktigst, vil dette tallet hjelpe juvenile å overvinne narkotikaproblemet ved å hjelpe dem til å ta opp de følelsesmessige, sosiale eller psykiske problemer som driver dem til å bruke narkotika. Helsepersonell vet hvordan de skal behandle yngel klinisk og profesjonelt. De er opplært til å kommunisere effektivt med unge pasienter, selv når de pasientene motstå behandling og prøve å holde tilbake.

National Institute on Drug Abuse

The National Institute on Drug Abuse har opprettet en nettside spesielt for yngel og unge. Dette nettstedet gir brukerne informasjon og fakta om narkotikamisbruk. Innholdet er spesielt utviklet for å møte behovene til en yngre lesere, svare reelle ungdommenes spørsmål om legemidler, effekten av narkotika på kroppen, lover om narkotikamisbruk og mye mer. Nettstedet har også animerte illustrasjoner, spill og interaktive aktiviteter for å holde ungdom engasjert som de lærer viktige begreper og fakta om narkotika.

Hvilke effekter har Undervektige tenåringer gå gjennom?

Hvilke effekter har Undervektige tenåringer gå gjennom?


Undervektige tenåringer kan påvirkes både fysisk og følelsesmessig av deres tilstand. Det er viktig å definere hva "undervektig" betyr før merking en tenåring som har et problem. Tenåringer trenger å vite deres Body Mass Index, eller BMI, for å vite om de er virkelig undervektig. En tenåring med en BMI under femte persentil av en standard BMI diagram anses undervektig, som beskrevet av Kids Health.

Feeling generelt uvel

Undervektige tenåringer kan føle generelt treg, trøtt og sløv på en jevnlig basis. De kan til og med begynne å føle seg deprimert. Det kan være vanskelig å få øye på dette i puberteten fordi det er vanlig for tenåringer å føle sporadiske perioder med treghet og lav stemning. Men hvis tenår konsekvent klager over trøtt, mangel på energi eller føler seg dårlig mye, kan den lave vekten og utilstrekkelig kaloriforbruket være en faktor. Et lavt inntak av vitaminer kan også bidra til en generell følelse av tretthet og slapphet fordi vitaminer bidra til å øke kroppens naturlige reaksjoner.

Sykdom

Hoste, magekramper, diaré, tap av menstruasjon og fortsatt fysisk tretthet er symptomer på en problematisk lav vekt og dårlig kvalitet kosthold. Dessuten kan immunsystemet ikke fungerer så effektivt, de kan oppleve muskelsvakhet, lavt blodtrykk, anemi, hovne ledd og til og med hårtap, som beskrevet av Troubled Teen 101. Hvis disse problemene fortsette i mer enn en uke eller to, hjelp må innhentes fra fastlegen. Bulimi eller anorexia nervosa er alvorlige, noen ganger livstruende, sykdommer som kan forårsake dramatiske vekttap i tenårene. En tenåring med enten sykdom vil lide fysisk og psykisk, så det er viktig at de får hjelp fra sin lege.

Veksthemming

En tenåring med en begrenset, lavt kaloriinntak kan ha en redusert vekst. Dette påvirker ikke bare deres høyde, størrelse og alder, men det betyr også deres seksuelle utvikling kan bli forsinket eller hemmet. En balansert, nøye planlagt diett kan være nødvendig å tilbakestille kroppen for å sikre at de får nok av de riktige vitaminer og mineraler for å hjelpe dem å vokse ordentlig og utvikle i samme tempo som en snittvekt tenåring. Ødelagte negler, tørr hud og hår og en lys vekst av myke hår over hele kroppen kan også resultere fra å være svært undervektig.

Press fra venner og familie

Presset for å passe inn, bruker de riktige klærne og se en bestemt måte kan påvirke en ung person, men tynne eller fete tenåringer kan få mer konformitetspress enn de fleste. Noen ganger at presset kan bli til mobbing og føre til at tenåringer til å føle seg utsatt, blinket ut, stygg og verdiløs. Ofte deres underliggende frykt for å være annerledes blir forsterket av den stadige referanse til det faktum at de ser annerledes ut til en gjennomsnittlig person sin alder. Noen velmenende familiemedlemmer kan legge press på sine tenåringsbarn til å endre sin vekt og utseende, men kan de faktisk trenger profesjonell hjelp for å gjøre det trygt.

Hvilke Grader Har Fotpleie ha?

Fotpleie er lisensierte helsepersonell som får graden Doctor of Podiatric Medicine, eller DPM. De diagnostisere og behandle sykdommer, lidelser og skader av leggene og føttene, og kan spesialisere seg i ett eller flere områder av subspecialty, ifølge US Department of Labor, Bureau of Labor Statistics (BLS) hjemmeside.

Skoler av podiatric medisin

Søkere til skoler av podiatric medisin er akseptert basert på gjennomsnittskarakter, Medical College Admission Test (MCAT) poengsummer, anbefalinger og et universitet som er hensiktsmessig for premedical studenter. Kurs i biologi, kjemi og fysikk er viktige forutsetninger, forklarer Education-Portal nettside.

Graduate Study

America podiatric Medical Association (APMA), som i 2010, viser ni skoler av podiatric medisin i USA, hvorav åtte er akkreditert av Rådet på Podiatric Medical Education (cpme), i henhold til deres nettsider. Medisinske studier omfatter generell anatomi, fysiologi, patologi, biokjemi, immunologi, farmakologi, genetikk og bakteriologi av kroppen.

Mastergrader

Utdannet grader relatert til podiatric medisin kan omfatte en Master of podiatric medisin eller en Master of Science i anatomi. The School of podiatric medisin og kirurgi ved Barry University i Florida tilbyr muligheten til å tjene en mastergrad i Business Administration (MBA) eller Public Health (MPH) samtidig samtidig tjene DPM grad.

Bosted

De fleste nyutdannede inn sykehus bosted programmer for to til fire år for videregående opplæring i podiatric medisin, ortopedisk og generell kirurgi, smittsomme sykdommer, anestesiologi, akuttmedisin og pediatri, ifølge BLS hjemmeside.

Lisens

Etter å ha mottatt en DPM grad, må akademikere gjennomføre sertifiserende eksamen tilbys av American Board of Podiatric Kirurgi for å bli lisensiert. Alle amerikanske stater og District of Columbia krever en lisens til å praktisere podiatric medisin, og hver stat har sine egne krav. Mest også kreve etterutdanning for fornyelse av en lisens til å praktisere podiatric medisin. BLS bemerker at de fleste klarte-omsorg organisasjoner foretrekker å leie bord-sertifisert Fotpleie.

Board Certification Special

Fotpleie kan oppnå sertifikater i bord-sertifisert spesialiteter som kirurgi eller ortopedi. De kan også øve andre spesialiteter i fotpleie, inkludert pediatri, geriatri, diabetiker fotpleie, idrettsmedisin, radiologi eller dermatologi, sier BLS.

FACFAS

Etter sertifisering kan DPMS gjelder å være Fellows av American College of foten og ankelen kirurger i ortopedi, primærhelsetjenesten eller kirurgi. Medlemmer av denne profesjonelle samfunn er overdratt tittelen FACFAS.

Ph.D.

Noen leger of podiatric medisin, spesielt hvis du skriver inn innen undervisning eller forskning, kan også oppnå graden Doctor of Philosophy, eller Ph.D.

Har Ører vokse seg større med Age?

Har Ører vokse seg større med Age?


Nese og ører inneholder brusk, en elastisk vev som kobler seg til skjelettet. Selv om bein slutte å vokse etter puberteten eller før om 25 år, fortsetter brusk å vokse gjennom hele din levetid.

Misforståelse

Ørene vokse gjennom alder for både menn og kvinner. Noen mistenker at menns ører ser større enn kvinners grunn frisyre. Kortere menns stil hårklipp heve ørene mens kvinners frisyrer ofte dekker ørene.

Spekulasjoner

Noen forskere spekulerer i at eldre mennesker har større ører enn yngre mennesker fordi ørene har hatt lengre tid på å vokse.

Morsomme fakta

Guinness Book of World Records viser ikke noen person som har de største ører.

Hvilke Folk har høyest Longevity?Hvor lenge en person vil mest sannsynlig lever innebærer en rekke faktorer. Bostedslandet er en indikator. Også spiller en rolle er kosthold og livsstil. Sosiale faktorer som sivilstand gir en annen ledetråd. Fysisk inaktivitet, røyking, drikking, narkotika og vekt er alle faktorer som kan påvirke en persons levetid.

Beliggenhet

Hvor en person bor kan være en avgjørende faktor i lang levetid. Den lengste gjennomsnittlige levealder er i Monaco, på 89,73 år, med en kvinnes levealder være 93,84 år og mannens på 85,77. Andre i linjen er Macau, en region av Folkerepublikken Kina. Det kan skryte av den nest høyeste levealder i verden som i 2010 med en gjennomsnittlig levealder på 84,36 år.

Mat

Folk som spiser et sunt kosthold lever lenger enn de som ikke gjør det. Japan, hvor det meste av maten spist er basert på hvordan det vil gagne en persons helse i motsetning til hvordan det vil smake, har en av de lengste gjennomsnittlige lifespans i verden. I stedet for rødt kjøtt, den japanske konsumerer store mengder fisk. De spiser også mye soyaprodukter, som er kjent for å være bra for hjertet og for å hjelpe blodtrykket blir lav og stabil. Japanerne har også en tendens til å spise deler av mat som er omtrent halve størrelsen av hva man kan konsumere i USA, forebygge fedme.

Fysisk aktivitet

Folk som er mer fysisk aktive har en tendens til å leve lenger enn sine stillesittende jevnaldrende. Selv folk som er overvektige eller fete kan øke sine lifespans ved å trene. Ifølge Harvard School of Public Health, "fysisk aktive, kvinner, har nesten en to-og-en halv fold reduksjon i risiko for død i løpet av inaktive kvinner." Også "fysisk inaktivitet (mindre enn 3,5 timer per uke) står for 31 prosent av alle tidlige dødsfall."

Sosiologiske faktorer

I en forskningsstudie som ble startet av Lewis Terman, deretter fortsatte med Leslie Martin, Ph.D. og Howard Friedman, Ph.D., co-forfatterne av boken "The Longevity Project", kvinner som er skilt har en lengre forventet levealder enn de som er gift. Ifølge studien, kvinner har en tendens til å finne seg selv etter skilsmissen, og det kan være en befriende opplevelse. På den annen side, menn har en tendens til å ikke gjøre så vel som kvinner etter en skilsmisse, og de er mer sannsynlig å dø i en tidligere alder enn sine gifte mannlige jevnaldrende.

Hvilke Granitter Har høye radon Utslipp?

Hvilke Granitter Har høye radon Utslipp?


De høyeste radonutslipp fra granitt finnes i rødt, brunt og jordfarger. Svart avgir generelt lavest. Innenfor området av farger, andre faktorer bestemme mengden av radon unnslipper til den omgivende luft. "Granitt er et naturprodukt, ingen måte å vite hvilke prøve eller skive vil ha mer uran, og dermed mer radon utslipp enn den andre." (Http://solidsurfacealliance.org/blog/2008/06/06/safe-granites/)

Kilde til radon

Radon er produsert av den naturlige prosess med uran råtnende, for derved å frigjøre luktfri, farge og smak gass inn i omgivende luft. Det er tilstede i hele verden.

Forskere er ikke i stand til å fastslå mengden av radon som sendes ut fra en hvilken som helst bestemt type av granitt, som måle varierer fra plate til plate.

Hvordan radon måles

Radon er målt i picocuries per liter luft (pci / l). EPA (Environmental Protection Agency) anbefaler folk ta affære for å lufte et område når nivået når 4 pci / l. De advarer også at så lite som to pci / l kan være en helserisiko. Organisasjonen "Bygg Clean" (http://buildclean.org/?id=249) siterer The New York Times som sier, "4 picocuries er omtrent den samme risikoen for kreft som å røyke en pakke sigaretter per dag."

Huseiere kan måle radon med billig utstyr som starter under $ 20.00 per april 2010. Hvis resultatene er to pci / l eller mer, er profesjonell testing et anbefalt alternativ.

Farene ved radon

Som radongass forsvinner, det overlater partikler i luften. Dette blir inhalert og avsettes i lungene, der, over tid, kan den utgjøre en økende risiko for lungekreft.

Ifølge The Marble Institute of America ", slike påstander er latterlig fordi selv om granitt er kjent for å inneholde uran og andre radioaktive materialer som thorium og kalium, beløpene i benkeplater er ikke nok til å utgjøre en helserisiko."

Publikums interesse for radon og granitt har kommet i forgrunnen på grunn av den økte populariteten til granitt og liknende naturlige materialer i hjem dekorasjon.

Mitigatiion av radongass

Hvis nivået av radon i en bolig er for høy, er innstrammingen ganske enkel. Luftsirkulasjon via vifter og åpne vinduer er umiddelbar, kortsiktig løsning. Langsiktig er også lett å oppnå, men vil sannsynligvis være mer kostbart. Fordi radon stiger, er det best å fokusere sterkest ventilasjon på det laveste punktet i huset. Den når sjelden farlige nivåer over tredje etasje.

Energieffektiv bolig har komplisert radon problem. Tetting et hus for å spare energi også sel i gassen, krever mer sofistikert lufting. På dette punktet er det lurt å konsultere ingeniør råd enten personlig eller print.

Oppsummering

Personen som ønsker å bruke granitt blir nødt til å veie viktigheten av mote gjennom helse. Begge er kompatible med måte. Hvis det skal brukes utendørs, er effekten neglisjerbar.

Hvilke butikker har $ 4 Drug Plan?

Hvilke butikker har $ 4 Drug Plan?


Med den pågå stigende kostnadene for helseforsikring og reseptbelagte kostnader, har enkelte apotek implementert $ 4,00 kostnadene for en 30-dagers forbruk av visse generiske medisiner. Disse $ 4,00 insentiver er for de som har liten eller ingen resept dekning eller forsikring. Generisk medikament, i de fleste tilfeller, er svært nær navnet merke, så langt som de bestanddeler som finnes i stoffet. Disse programmene gjør det mulig for de som sliter med å betale for medisiner for å få tilgang til dem.

Walmart

Wal-mart apotek tilbyr en resept program, som inkluderer generiske medisiner for $ 4,00 eller mindre. En 30-dagers forbruk av medisiner er tilgjengelig for pasienter uten forsikring og kan være tilgjengelig for mindre enn $ 4,00 for de som har en resept plan. Medisiner tilgjengelig inkluderer resepter for antibiotika, leddgikt, astma, hjertesykdommer, mage-, psykisk helse, allergier, avføringsmidler, smertestillende midler, sove medhjelpere, ryggsmerter, optiker, vitaminer og vekttap. De generiske merker er i forhold til navnet merkevare for $ 4,00 reseptbelagte medisiner. Det er en liste tilgjengelig på apotek, så sørg for å be om en oppdatert ark for de nyeste tilgjengelige $ 4,00 resepter.

Kroger

Kroger matbutikk og apotek tilbyr resepter for $ 4,00 hver. En 30-dagers forbruk av medisiner som inngår i programmet dekker problemstillinger knyttet til antiviral, astma, gikt, antidepressiva, antibiotika, hjertesykdommer, hoste og forkjølelse, muskel relaxers, diabetes, hormon, vanndrivende, skjoldbruskkjertel, glaukom, aktuelle salver, vitaminer og anti-sopp. Medisiner er generiske og sammenligne tett med kjente merker medisiner. Kroger gir mulighet til å fylle opp medisiner på nettet. For noen medisiner, er kostnaden for $ 4,00 resepter mindre enn forsikrings co-betaler eller postordre apotek programmer.

Target

Target apotek, som ligger innenfor Target varehus over hele verden, og tilbyr $ 4,00 generiske resepter. Over 300 generiske legemidler er tilgjengelige gjennom programmet. Medisiner som allergi, hoste og kaldt, smertestillende, anti-angst, antibiotika, antidepressiva, antipsykotika, anti-inflammatorisk, leddgikt, astma, kreft, ildsted helse, kolesterol, diabetes, optiker, hormoner, menns helse, muskel relaxers , røykeslutt, gastrointestinale, skjoldbruskkjertelen, vitaminer, kvinnens helse og aktuelle salver er tilgjengelig i generisk gjennom $ 4,00 plan. Den $ 4,00 Planen dekker et 30-dagers forbruk av de ovenfor nevnte generiske merkevare medisiner. For en oppdatert liste, kan du gå til apotek direkte eller gå online til målet hjemmeside, og se gjennom apotek alternativer for $ 4,00 listen.

Hannaford

Hannaford apotek, som ligger innenfor Hannaford dagligvarebutikker, tilbyr $ 4,00 generisk resept plan. Programmet er kjent som Sunn Savers Plus program. Programmet støtter de som ikke har resept dekning eller er underforsikret. Man må delta i programmet på apoteket før du tar nytte av de $ 4,00 medisiner. Programmet har en $ 7,00 årlig innmeldingsavgift som dekker hele familien. De sunne sparere plus-programmet kan ikke brukes sammen med andre typer reseptbelagte planer, slik det er utformet for å hjelpe dem med ingen dekning. Det er over 450 generiske medisiner tilgjengelig under Hannaford $ 4,00 program.

Hvilke produkter har høye nivåer av benzen?

Hvilke produkter har høye nivåer av benzen?


Benzen er et kjemisk stoff som er mye brukt i produksjon av plast, harpiks, smøremidler og bensin. For folk flest, tar eksponering sted gjennom innånding av benzen som har blitt sluppet ut av benzenholdige produkter. Langvarig eksponering for benzen kan føre til anemi og øker en persons risiko for å utvikle leukemi. Å vite hva produktene inneholder benzen kan hjelpe deg å redusere eksponering for dette giftige luftforurensning.

Bensin

Benzen er en viktig komponent i bensin. De fleste benzen utslippene kommer fra biler og lastebiler. Folk som bor eller arbeider i nærheten av hovedveier, eller som tilbringer mye tid i sine biler, har høyere eksponering for benzen og en høyere risiko for å utvikle kreft. Å redusere farlige luftforurensninger som benzen US Environmental Protection Agency har passert en avgjørelse som krever at, som begynner i 2011, må bensin raffinerier redusere mengden av benzen funnet i bensin.

Sigaretter

Sigaretter slipper mellom 50 og 150 mikrogram benzen per sigarett, og representerer en betydelig kilde til eksponering for benzen. Omtrent halvparten av eksponering for benzen i USA kommer fra røyking eller bli utsatt for sigarettrøyk. Mens det finnes andre kjemikalier som er tilstede i sigaretter som er kreftfremkallende i seg selv, er benzen ansvarlig for en tiendedel til halvparten av røyke-relaterte dødsfall fra leukemi.

Styrofoam

Benzen er brukt i produksjonen av styren, som brukes til å lage Styrofoam og andre plastmaterialer. Disse plastmaterialer er ofte brukt i matvarebeholdere, og kan være en kilde til eksponering for benzen som kjemikalier fra beholderne kan diffundere inn i maten de kommer i kontakt. Styren og benzen har begge blitt funnet i mat holdt ved kjøletemperaturer i plastbeholdere.

Kumen

Annet benzen produktet er kumen. Kumen brukes som en tynnere for maling, lakk og emaljer. Det er også brukt ved fremstilling av mange plastmaterialer, blant harpikser som anvendes for å gjøre plastflasker Produkter som inneholder kumen og benzen inkluderer tynner, lakktynner, børsterenser, malingsfjerner og spraymaling.

Benzen i brus

Benzen kan dannes i drikkevarer som inneholder benzoat salter og vitamin C, og i 2005, Food and Drug Administration, eller FDA, rapporterte at lave nivåer av benzen hadde blitt funnet i et lite antall brusprøver. Etter denne rapporten av FDA, de brusprodusenter omformulert sine produkter som hadde blitt identifisert som inneholder høyere enn normale nivåer av benzen. Siden da har alle kommersielle drikker samplet av FDA inneholdt lave nivåer av benzen som ikke er farlige for forbrukerne.

Hvilke stater har forbudt røyking helt?

Hvilke stater har forbudt røyking helt?


New York røykeforbud i 2003 innledet en ny nei-smoking æra, ifølge USA Today. Fra den dato, kunne 21 stater skryte et fravær av røyking i både offentlige og private arbeidsplasser i sine stater, samt alle barer og restauranter. Det tallet inkluderer fengselssystemene i disse landene også. Men i juli 2010, utgitt American Cancer Society ny, mer lovende, tall om statewide forbud.

Northern States

De fleste stater som kan skryte statewide forbud mot røyking på offentlige og private arbeidsplasser, samt barer og restauranter ligger i nord, ifølge den siste rapporten fra American Cancer Society. Disse stater - såkalte Grønne stater for sine trekk å slutte å røyke - er Washington, Oregon, Montana, Nebraska, Minnesota, Iowa, Wisconsin, Illinois, Michigan, Ohio, New York, Vermont, USA, Rhode Island, New Jersey, Delaware, Maryland og District of Columbia.

Idaho, Nord- og Sør-Dakota, samt Connecticut, Pennsylvania og New Hampshire anses "gule stater": stater som overstiger mangelen på en 100 prosent forbud mot røyking (røde stater), men fortsatt ikke har en komplett 100 prosent forbud på alle tre kategorier: arbeidsplass (offentlig og privat), restauranter og barer. Men Sør-Dakota kan potensielt avslutte gul tilstand status, hvis deres tilstand forbud loven er godkjent i november 2010.

Southern States

Arizona, Kansas og Utah avrunder de sørlige statene som kan skryte 100 prosent statlige lover som forbyr røyking på offentlige og private arbeidsplasser, samt restauranter og barer. Men de sørlige delstatene Florida, Louisiana, North Carolina - og de vestlige statene New Mexico, Colorado og California kan si de er nesten til det punktet, forbyr røyking i minst to av de tre arbeidsplassen, restaurant og bar kategorier.

Andre stater

Hawaii og Puerto Rico begge får gode karakterer, også, bli med de grønne statene ved å tjene 100 prosent forbud mot røykestatus, ifølge American Cancer Society er juli 2010 rapport diagram. Stater uten en komplett 100 prosent forbud i offentlige og private arbeidsplasser samt restauranter og barer, minst, beveger seg i den retningen, og antall totalt 15, ifølge American Cancer Society.

Disse statene er: Alaska, Alabama, Arkansas, Georgia, Guam, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia og Wyoming. Den permanent Stop Smoking nettsiden tilbyr informasjon om de spesifikke røyking unntak i de 15 stater, som Texas, hvor røyking er forbudt nesten overalt bortsett fra barer og hoteller.

Hvilke effekter har Sigaretter Ha på et foster?

Hvilke effekter har Sigaretter Ha på et foster?


Vi vet alle at røyking er dårlig, siden det kan forårsake lungekreft, og mange andre sykdommer. I tillegg til den skade den kan forårsake under normale omstendigheter, er røyking en vane gravide kvinner bør unngå for enhver pris. Røyking kan øke risikoen for flere problemer mens du er gravid og etter at du føder.

Påvirkning av vekt og størrelse

Røyking påvirker et foster vekstrate negativt. Babyer av røykere er i gjennomsnitt 150-250 gram lettere enn barn av ikke-røykere. Annet enn å være lettere i vekt, babyer av røykere har en tendens til å være kortere i lengde og har et mindre bryst og hodeomkrets enn babyer av ikke-røykere. I tenåringsmødre effektene tendens til å være verre enn hos voksne mødre. Guttebarn også synes å være mer utsatt enn kvinnelige babyer, med mer vekt tap, mindre kroppsfett og mindre hodeomkrets enn kvinnelige babyer.

De viktigste komponentene i sigarettrøyk som påvirker fostervekst er karbonmonoksyd og nikotin, selv om kadmium og toluen er også blitt vist å hemme fostervekst.

Effekter på hjernens funksjon

Barn som ble eksponert for røyk mens i mors liv er mer sannsynlig å utvikle lærevansker, atferdsvansker og lavere IQ enn barn av ikke-røykere. Lavere testresultater knyttet til kognitiv funksjon og dårlig språkutvikling er også tydelig hos barn av mennesker som røykte under svangerskapet. Imidlertid har enkelte forskere pekt på at disse effektene kan være mer av en klasse problemet, siden barna i studiene var vanligvis fra ulike sosioøkonomiske bakgrunn enn barn av ikke-røykere.

Atferdsvansker er også forbundet med å bli utsatt for røyk mens i livmoren - studier har vist at tre-åringer med mødre røykte mens hun var gravid var mye mer sannsynlig å vise umodenhet, aggressiv atferd, og opposisjonell adferd. Disse resultatene var fortsatt det samme etter å ha blitt kontrollert for hjemmemiljø, sosioøkonomisk status og materielle psykologisk status.

Effekter på kroppen og lungene

En bivirkning av lav vekt er at barnets kropp er ofte underutviklet ved fødselen. Dette kan påvirke barnets lunger negativt, forårsaker mange av de barn av røykere til å bli satt på åndedrettsvern etter fødselen. Barn av røykere har også en høyere forekomst av astma, samt å ha to til tre ganger risikoen for krybbedød (SIDS) i sin barndom.

Hvilke vitaminer Har en Apple har?

Hvilke vitaminer Har en Apple har?


Amerikanerne spiste om lag 9,5 pounds av epler per person i 2010, noe som gjør epler sin andre favoritt frukt etter bananer, ifølge United States Department of Agriculture. En næringsrik snack av et medium eple gir en heftig dose av fiber for bare 95 kalorier, sammen med små mengder av mange vitaminer.

Vitamin Content

Den viktigste vitamin som finnes i epler er vitamin C, med hvert medium eple gir 14 prosent av den daglige verdi. Dette vitamin fungerer som en antioksidant for å hindre celleskader og er avgjørende for healing sår og forming kollagen. Et eple har også fem prosent av DV for vitamin K, samt mindre mengder av fettløselige vitaminene A og E og B-vitaminer tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, folat og vitamin B-6. Vitamin K hjelper med blodpropp, vitamin E fungerer som en antioksidant og vitamin A er viktig for sunn visjon. Du trenger B-vitaminer for å snu maten du spiser til energi.

Hvilke planter har konsentrert nivåer av kalium?

Kalium er et mineral i mange matplanter, inkludert frukt, grønnsaker og nøtter. Kroppen bruker kalium å utvikle bein og nye celler, blodpropp blod, slappe muskler og nerver og øke energi. The United States Department of Agriculture anbefaler et daglig inntak av 4700 mg kalium per dag for en voksen. Se Ressurser for nettsteder som inneholder kalium innhold av utvalgte matvarer. For lite kalium kan føre til muskelsvakhet og kramper, søvnløshet, tretthet, nervøsitet, osteoporose, høyt blodtrykk og hjerteproblemer.

Frukter med høyt kalium innhold

Frukt er en utmerket kilde til kalium, med tropiske frukter har en høyere kalium innhold enn frukt fra mer tempererte klima. En kopp fersk brødfrukt har 1078 mg kalium, har ett medium avocado 975 mg og en kopp fersk pasjonsfrukt har 821 mg. Tørket frukt er også høy i kalium - en kopp hakkede, pitted datoer inneholder 964 mg. Bananer, kiwi, vannmelon og guava ha minst 300 mg per porsjon.

Grønnsaker med høyt kalium innhold

Grønnsaker er en annen god kilde til kalium. En kopp kokte lima bønner har 955 mg og en kopp kokt bladbete har 961 mg. En middels bakt potet har 751 mg, mens en medium bakt søtpotet har 542 mg. En servering av kokt vinter squash har 494 mg, har kokt sommer squash 346 mg og rå gul squash har 306 mg. En servering av artisjokker, rødbeter eller rosenkål hver inneholde minst 300 mg.

Nøtter med høyt kalium innhold

Nøtter og frø som inneholder kalium inkluderer pekannøtter, valnøtter og cashewnøtter. En unse av rå mandler har 206 mg, en unse av rå paranøtter har 205 mg og en unse av rå peanøtter har 200 mg. En unse av ristede gresskar eller squash frø inneholder 260 mg, mens en unse av ristede solsikkefrø inneholder 327 mg.

Korn med høyt kalium innhold

Noen korn inneholder betydelige mengder kalium. En kopp hel-korn gul cornmeal har 350 mg, mens en kopp degermed, beriket gul cornmeal har 210 mg. En kopp kokte hvite eller gule korn grits inneholder 51 mg, en kopp kokt couscous har 91 mg og en kopp kokt perlegryn bygg inneholder 146 mg. En kopp kokt langkornet brun ris har 84 mg, mens en kopp kokt langkornet hvit ris har 98 mg.

Betraktninger

Kaliuminnhold for matvarer i denne artikkelen ble oppført på USAs Department of Agriculture Kalium Database eller på helsen Alternatives Minerals Chart (se Ressurser). Sjekk kalium innhold på produktpakken for den mest nøyaktige mengden av kalium i en servering av mat.

Hvilke effekter har røyking har på helse?

Hvilke effekter har røyking har på helse?


Selv om røyking er kjent for å ha helserisiko, American Heart Association bemerker at fra og med 2008, er det nesten 46 millioner røykere i USA. Røykere er på et høyere risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, men røyking har mange andre effekter på helsen din. For mer informasjon og hjelp å slutte, bør du oppsøke lege.

Lung Cancer

Fordi sigarettrøyk inneholder kreftfremkallende eller kreftfremkallende kjemikalier, som når lungene, utgjør røyking potensialet for lungekreft. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er røyking årsaken til 90 prosent av lungekreft dødsfall i amerikanske menn og 80 prosent av lungekreftdødsfall i amerikanske kvinner.

Andre kreftformer

I tillegg til lungekreft, kan røykerom også føre til en øket risiko for munn, leppe, svelg, mage, bukspyttkjertel, nyre, blære og andre kreftformer, i henhold til American Cancer Society. Røyking kan også føre til akutt myelogen leukemi.

Reproduktive virkninger

The Centers for Disease Control and Prevention oppmerksom på at røyking utgjør mange farer til reproduktive system. Røyking øker risikoen for ufruktbarhet, dødfødsel, lav fødselsvekt og krybbedød.

Dårlig Bone Health

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, røyking er assosiert med lav beintetthet hos postmenopausale kvinner. Lav bentetthet kan føre til osteoporose, og forskning fra septemberutgaven 2008 av tidsskriftet "Cancer" funnet at lav hip bentetthet er assosiert med brystkreft.

Passiv røyking

Dine røykevaner kan ha en ødeleggende effekt på helsen til de rundt deg. Ifølge American Cancer Society, anslagsvis 3.400 røykfrie amerikanske voksne dør av lungekreft som følge av eksponering for passiv røyking. Passiv røyking kan også føre til hjertesykdom; American Cancer Society bemerker at ca 46 000 dødsfall som følge av hjertesykdom hvert år er et resultat av passiv røyking.

Hjertesykdom og Vekttap

Som H. Lee Moffitt Cancer Center & Research Institute notater, kan røyking øke metabolic rate, noe som kan føre til vekttap. Instituttet påpeker at dette er en usunn måte å manipulere stoffskiftet, så det kan anspore hjertesykdom.

Hvilke legemidler vil bidra til å redusere Kolesterol og gå ned i vekt?

En av de beste måtene å sikre god kardiovaskulær helse er å senke kolesterolet og redusere vekten. Mange medisiner kan være nyttig for å redusere kolesterol og kroppsvekt.

Identifikasjon

De to typer kolesterol er HDL (high-density lipoprotein) og LDL (low-density lipoprotein). HDL regnes som gode kolesterolet fordi det fjerner kolesterol som ikke er nødvendig fra kroppen. LDL er referert til som dårlige kolesterolet, fordi det er laget av det meste fett.

Statin narkotika

Statin narkotika blokkere produksjonen av kolesterol i leveren. Når det kombineres med en lav kolesterol diett og mosjon, statiner bidra til å senke LDL kolesterolet og redusere kroppsvekten. Bivirkninger kan være leverskader, tarmproblemer og muskelømhet.

Bile Acid Harpiks

Gallesyre-harpikser arbeide inne i innvollene til å binde med gallen fra leveren, noe som forhindrer den fra å bli reabsorbert inn i sirkulasjonssystemet. Siden galle består hovedsakelig av kolesterol, disse stoffene bidra utarme det fra kroppen. Bivirkninger inkluderer gass, forstoppelse og urolig mage.

Nikotin Acid

Nikotinsyre (niacin) er avledet fra et vitamin B-komplekset, og er tilgjengelig som et supplement og i resept skjemaet. Når det kombineres med trening og et lavt kolesterol diett, hjelper det lavere LDL kolesterol og øke HDL kolesterolet. Vanlige bivirkninger er kløe, rødme, hodepine og kribling.

Betraktninger

Legemidler som bidrar til å redusere kolesterol er mest effektiv når den kombineres med en lav kolesterol diett og mosjon. Redusere kolesterol og vekt bidrar til å hindre hjerte-karsykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hvilke tobakksplanter har minst Tar?

Hvilke tobakksplanter har minst Tar?


Det finnes 60 arter av tobakksplanter; den mest i stor grad brukes i dag er Nicotiana tobacum, melder University of Arizona. Sigaretter og andre tobakksvarer har mange kreftfremkallende komponenter, deriblant tjære, som er et rest og giftig materiale dannet ved brenning av tobakk. Fremskritt innen bioteknologi har gjort det mulig å skape tobakksplanter som slipper mindre tjære ved forbrenning. Disse genmodifiserte versjoner av Nicotiana tobacum inkluderer de linjene Dhanadayi, Bell 61-9 No.1 og A-23, ifølge Central Tobacco Research Institute of India.

Bell 61-9 No.1

Denne linjen av Nicotiana tobacum produserer små mengder av tjære ved forbrenning, i størrelsesorden 136,6, ifølge Central Tobacco Research Institute of India. Tjære-nivåer ble målt ved anvendelse av PMI-teknikken, som står for positive materiale Identifikasjon. Gjennom denne fremgangsmåte, kan mange røykekomponenter skal separeres, identifisert og kvantifisert i henhold til forskeren Thomas Perfetti i studien "de kjemiske komponentene av tobakk og tobakk røyk."

Dhanadayi

Tobakken rekke Dhanadayi viser lave nivåer av tjære, i størrelsesorden 137,5, når testet med PMI teknikken, melder Central Tobacco Research Institute of India. Siden 2004, europeisk lovgivning for merking av sigaretter som lav-tjære krever maksimalt 10 mg per sigarett, i henhold til en oppsummering av EUs lovgivning nettside. Bortsett fra å bruke lav-tjære tobakk varianter, de fleste bedrifter bruker andre metoder for å angivelig redusere tjæreinnholdet i en sigarett. Ifølge Handling på røyking og helse, produsenter sette små luftehull inn i filteret spissen og bruke porøst innpakningspapir å redusere inhalert røyk.

A-23

Denne linjen av Nicotiana tobacum presenterer en 138,8 PMI tjære nivå, ved forbrenning, melder Central Tobacco Research Institute of India, når analysere prøver av planter dyrket i Brasil, England, Frankrike, Iran, USA og Zimbabwe. Ved hjelp av lav-tjære varianter av tobakken i sigaretter ikke redusere risikoen for lungekreft og andre sykdommer hos røykere. Ifølge Handling på røyking og helse, røykere ofte kompensere de lave nivåene av røyking mer eller inhalere dypere.

Hvilke effekter har Fluer Ha på mennesker?

Hvilke effekter har Fluer Ha på mennesker?


Fluer har både enorme positive og negative effekter på menneskers samfunn. Det finnes mer enn 100 000 kjente arter av fluer i verden, og de er bare ute nummerert av billen, butterfly og bee insektgrupper. Deres tilstedeværelse alene er ofte irriterende for folk, men de virkelige effektene de har på menneskeheten går i stor grad usett. Noen fluer bære svært dødelige sykdommer og hjemsøke korn og kjøtt i stort antall. Samtidig, de også er ansvarlig for mye av pollinering av planter mennesker vurdere verdifull og er en viktig matkilde for mange dyr.

Sykdom

Sandfluer som finnes i hele Sør-Amerika, Afrika og Europa er bærere av en mikroorganisme som er ansvarlige for en sykdom som spiser opp menneskelig hud, kjent som Leishmaniasis, og som det er ingen definitiv behandling. Andre parasitter som flyr carry kan forårsake sykdommer fra sovesyke til tyfoidfeber, kolera og selv spedalskhet. Fluene selv er rett og slett bærere av parasitter og sykdommer. De plukker dem opp fra råtnende mat, ekskrementer, og folk eller dyr som allerede er infisert. De oppsøker disse forholdene som mat kilder og å legge sine egg.

Infestation

Lagret og rå mat er et felles sted for fluer å legge egg, som når de klekkes larven vil ha noe å spise som de forfaller. Nesten alle slags tørket mat inkludert korn og kornprodukter er et mål for fly infestation, samt bearbeidet mat som kjeks, pasta, nøtter og tørket frukt. Selv fluer er tiltrukket av rått kjøtt og råtnende mat og søppel, vil de også søke spekemat samt kjæledyr mat og til og med fuglefrø. Enhver type matvare kan være et mål for fly infestation, hvis de har en måte å få til det. Det er mulig for dem å trenge uåpnet papir eller tynn papp og plastemballasje for å legge sine egg i tillegg.

Pollinering

Mange fluearter har en svært negativt bilde i menneskelige samfunn, mens en lett oversett faktum er at de er også en svært viktig pollinator av blomster, frukt og grønnsaker. Noen flygende insekter som reiser fra blomst til blomst for pollen vil forplante planter. Noen fly arter lever av blomst pollen og nektar like bisverm. Minst 550 varianter av blomstrende planter er kjent for å være regelmessig øves av en myggarter alene, Diptera gruppe av fluer. Forskning har funnet ut at fluer er en ledende pollinator av 87 ut av 115 ledende næringsmiddel avlinger over hele verden.

Songbird Diet

Mange tempererte klimasangfugler er avhengige av insekt dietter som inkluderer fluer. Heilo, for eksempel, er kjent for å være svært avhengig av fluer kran; babyen heilo har en mye bedre sjanse til å overleve hvis flue populasjoner er sterke. Flua befolkningen er en viktig del av kostholdet til kolibrier, purpursvaler, spurver og så videre. Hekketiden for de fleste fugler er faktisk nøyaktig når insekter begynne å klekke, så fluer er en viktig del av næringskjeden for fuglearter generelt.

Hvilke vitaminer Har Peaches har?

Hvilke vitaminer Har Peaches har?


Peaches er en næringsrik frukt valg som kan hjelpe deg å møte det anbefalte inntaket av 1 1/2 til 2 kopper frukt per dag. Velg ferske fersken i stedet for hermetisk for å få mest næringsstoffer for færrest kalorier. En middels fersken har bare 59 kalorier, men halvparten av en fersken hermetisert i tunge sirup har 73 kalorier. Både fersk og hermetisert fersken gi vitaminene A, C, E og K, samt noen av B-vitaminer, men hermetisering prosessen ødelegger noen av disse vitaminene, slik hermetisk fersken lavere på vitaminer enn frisk.

Vitamin C

En middels frisk fersken inneholder 17 prosent av den daglige verdien av vitamin C, som er en antioksidant som bidrar til å hindre skade på cellene. Vitamin C er viktig for å holde tennene og tannkjøttet sunt, forming kollagen, bedre jernopptaket og hjelpe helbrede sårene. Det kan også forbedre immunforsvar.

Vitamin A

Du trenger vitamin A for sunn hud, syn, tann og bein utvikling og reproduksjon. Hvert medium fersken du spiser gir 10 prosent av DV for vitamin A, for det meste i form av beta-karoten, som gir fersken sin farge og fungerer som en antioksidant. Beta-karoten fra mat, men ikke kosttilskudd, kan også bidra til å redusere risikoen for kreft, bemerker MedlinePlus.

Andre vitaminer

Fersken også inneholde en liten mengde av vitamin E og K, med hver fersken gi omtrent 5 prosent av DV for disse vitaminer, og mange av B-vitaminer, med seks prosent av DV for niacin, 3 prosent av DV for riboflavin og 2 prosent av DV hver for tiamin, folat, pantotensyre og vitamin B-6. Vitamin E, en annen antioksidant, bidrar til å begrense blodpropper og danne røde blodlegemer. Du trenger vitamin K for å danne friske bein og danner blodpropper så du ikke blør for mye etter skader. Folat er viktig for å danne røde blodlegemer og begrense neural tube fødselsskader, vitamin B-6 hjelper med immunforsvaret og de andre B-vitaminer er nødvendig for å snu maten du spiser til energi.

Serveringsforslag

Tilsett hakkede friske fersken til vanlig fettfattig yoghurt, smoothies, frokostblanding eller salater for å gi dem et snev av naturlig sødme. Lag en fersken salsa til toppen kylling eller fisk, eller bake eller grille fersken med en touch av honning og kanel for en næringsrik, men lav-kalori dessert. For noe litt annerledes, mener en pastasalat med balsamicodressing, fersken, karripulver og dine favoritt grønnsaker.

Hvilke legemidler påvirker PSA nivåer?

PSA står for prostataspesifikt antigen. Det blir ofte brukt som en screening test for å oppdage prostatakreft. PSA nivåer kan også være forhøyet på grunn av en tilstand som kalles benign prostatahyperplasi eller på grunn av visse aktiviteter, som sykling. I tillegg kan PSA nivåer bli påvirket av ulike medisiner.

Finasteride

En medisiner som kan påvirke PSA nivåer er finasterid, som går under merkenavnet Proscar eller Propecia. Denne medisinen kan føre til at PSA nivåer til å bli redusert.

Dutasterid

Dutasterid, også kalt Avodart, er et medikament for benign prostatahyperplasi. Det kan resultere i lavere enn normale PSA nivåer.

Cyklofosfamid

Cyklofosfamid er et alkylerende middel som brukes til å behandle visse typer kreft. Høye doser kan endre PSA nivåer, forårsaker dem til å være forhøyet.

Metotreksat

Metotreksat er en kjemisk forbindelse som ofte brukes for å undertrykke immunsystemet for å behandle visse typer kreft og for transplantasjonspasienter. Det kan også føre til endrede PSA nivåer.

Viagra og Cialis

Viagra og Cialis, mens ikke direkte påvirker PSA nivåer, gjør fremme seksuell aktivitet. Nylige ejakulasjon (innen 48 timer etter testen) kan forårsake PSA nivåer for å være forhøyet.