Digidexo.com

serevent farlig

Er Vertigo farlig?

Er Vertigo farlig?


Vertigo er en følelse av å spinne at noen ganger er ledsaget av kvalme og oppkast. Det finnes to typer vertigo: perifere, med opprinnelse i det indre øret, og sentralt, med opprinnelse i hjernen selv. Vertigo kan være farlig, avhengig av når det skjer og hva som forårsaker det.

Multippel sklerose

Svimmelhet er et symptom av multippel sklerose, og i slike tilfeller er resultatet av kranial-nerveskade eller lesjoner i hjernen.

Tumor

En svulst trykke på en nerve kan forårsake perifer vertigo. Disse svulstene vanligvis ikke er ondartet.

Hodeskade

I tilfeller av lukket hodeskade, når noens hode er truffet uten oppsprekking skallen, er svimmelhet et tegn på at det kan være en alvorlig skade.

Høyder

Fordi du kan miste balansen, og kan ikke være i stand til å se ordentlig, mens du er høyt oppe på en stige eller på et tak er et angrep av vertigo en fare.

Kjøring

Et angrep av svimmelhet mens du kjører kan være dødelig. Finn et sted å parkere eller trekke ut til siden av veien ved første tegn på et angrep.

Behandling

Snakk med legen din for å finne årsaken til din svimmelhet. Behandlinger er tilgjengelig for mange av de forhold som forårsaker den.

Kan trening være farlig for insulinresistente People?

Insulinresistens er en tilstand som oppstår når insulin produsert av kroppen ikke skikkelig produsere nok av en insulin respons på fett, muskler og celler. Insulinresistens forårsaker fett til å bli lagret i kroppen i stedet for å brukes som energi. Hvis du eller noen du kjenner har blitt diagnostisert med insulinresistens, kan du bli spurt om trening kan være farlig for insulin resistente. Det er noen viktige ting å vite om insulinresistens og mosjon.

Anbefalinger

Ifølge American Family Lege, de som har insulinresistens svarer godt til trening, noe som forbedrer insulinfølsomheten. Exercise er anbefalt i minst 30 minutter hver dag for å redusere insulinresistens, mens fremme vekttap.

Consult

Rådfør deg med legen din før du begynner en øvelse diett hvis du har insulinresistens. En lege vil ønske å se etter andre problemer som ofte oppstår.

Risiko

Insulinresistens er ofte knyttet til andre helseproblemer, for eksempel høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, høyt kolesterol og diabetes. Det er viktig at disse problemene kan løses for å redusere risikoen for kardiovaskulære problemer og plutselige endringer i blodsukkernivået.

Faresignalene

Hvis du har en plutselig innsettende tretthet, kvalme, brystsmerter, svimmelhet, kortpustethet, tåkesyn eller andre problemer, stoppe og diskutere ditt treningsprogram med en lege.

Betraktninger

I tillegg til trening, bør insulinresistente mennesker også vurdere å spise et høyere beløp av fiber, inkludert hele korn, frukt og grønnsaker, for å bedre fordøyelsen. En lege kan gi ernæringsmessige rådgiving til å fokusere på en lav-karbo diett for å redusere kroppens avhengighet av karbohydrater. Karbohydrater kan raskt øke blodsukkernivået i kroppen, en tilstand som insulinresistent folk bør unngå.

Farlige Blood oksygennivå

For å leve, må hver celle i kroppen din oksygen til fungere riktig. Oksygen er en kritisk næringsstoff og kroppen kan dø innen seks minutter uten. Alle nivåer under 88 prosent er farlig og invalidiserende for kroppen din. Høye oksygennivået er viktig for generelt god helse.

Normale nivåer

Friske mennesker har vanligvis en blod oksygen nivå over 95 prosent. Lagt oksygen kan være nødvendig for folk hvis oksygennivået faller under 90 prosent og hjem oksygenbehandling kan anbefales for å gjenvinne normale nivåer. Når oksygenmetning faller under 80 prosent, oppstår alvorlig hypoksemi. Hypoksemi er et lavt nivå av oksygen i blodet som forstyrrer kroppsfunksjon og skader vitale vev. Det kan være livstruende i alvorlige tilfeller.

Årsaker

Alt som forstyrrer oksygen passerer inn i blodet og i hele kroppen kan føre til lav blod oksygen. Lavt oksygennivå forekommer i mennesker med respiratoriske forstyrrelser slik som emfysem og kronisk bronkitt, som også er kjent som kronisk obstruktiv pulmonær sykdom. Lungekreft kan føre til lavt oksygennivå, som kan cystisk fibrose og lungefibrose. Lavt oksygennivå kan skje om natten, forstyrre søvn og ødeleggende cellenes evne til å reparere, rens og reprodusere. Resultatet er følelsen utslitt om morgenen og sliten hele dagen.

Symptomer

Oksygennivået som er for lavt kan resultere i muskelsmerter, fedme, hodepine, nedsatt immunforsvar, tretthet, sirkulasjonsproblemer, angst, høyt blodtrykk og depresjon. Du kan også oppleve mer alvorlige symptomer, inkludert hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Detection

Oksymetri testing gir verdifull informasjon om dine oksygennivået. Testing av metnings nivåer av oksygen i blodet kan gjøres mens du trener, sitter og under en overnatting periode på åtte timer.

Rettsmidler

Naturlige måter å øke oksygen blodet inkluderer spise mat med høyt komplekse karbohydrater; dette øker blodets evne til å transportere oksygen til alle cellene dine. Også opprettholde god holdning hjelper lungene ta inn mer oksygen og høy effekt trening i 30 minutter hver dag - som løping og aerobic - øker veier av oksygen i kroppen din.

Behandlinger

Naturlige måter å bekjempe farlige blod oksygennivået er for å unngå fet mat som lavere oksygenbærende kapasitet og å slutte å røyke, som sigarettrøyk øker karbondioksid i blodet. Unngå dårlig holdning også hjelpemidler i flyten av oksygen i hele kroppen din. Oksygen terapi brukes til å normalisere blodoksygenkonsentrasjon, noe som bidrar til dine organer rense, helbrede og fungere riktig. Etter behandlingen kan du føle deg mer energisk, uthvilt og oppleve en større følelse av velvære og mental klarhet etter at oksygennivået er økt.

Farlige Gulsott Levels

Gulsott er når huden din, det hvite i øynene og slimhinner bli farget gul, på grunn av overdreven bilirubin, et biprodukt av gamle røde blodceller. Everyday ca 1 prosent av en kroppens gamle røde blodceller blir erstattet av nye, og leveren behandler de gamle. Hvis leveren er overveldet, oppstår gulsott.

Typer

Gulsott som oppstår hos friske nyfødte er fysiologisk gulsott og er ganske vanlig og sett enda oftere hos premature barn. Patologisk gulsott er når det er en helserisiko med gulsott, mens Gilbert syndrom er en mild, arvelig tilstand som forårsaker gulsott.

Nyfødte

Mens vanlig, kan høye bilirubin være farlig for nyfødte og føre til kernicterus som kan føre til mental retardasjon, hørselstap og andre alvorlige problemer. Behandlingen er vanligvis lysbehandling eller i alvorlige tilfeller blodoverføring.

Nivåer

Normale bilirubin totaler i blodet er i området fra .20mg / dl til 1.50mg / dl. Hvis direkte bilirubin testing er gjort, er gjennomsnittet 0,00 til .03mg / dl. Nivå utover dette sammen med alvorlige symptomer, skulle tilsi en farlig gulsott nivå.

Identifikasjon

Gulsott indikerer et problem og behandling avhenger av årsaken til de høye bilirubin bak gulsott. Noen mulige årsaker inkluderer leversykdom eller skade, en type anemi, en lever blokkering, skrumplever, hepatitt, toksisk legemiddelreaksjon eller kronisk alkoholisme.

Betraktninger

Vanligvis å diagnostisere noen årsak til gulsott, annet enn vanlig nyfødt gulsott, en lege vil ta en fullstendig medisinsk historie, gjøre en grundig medisinsk eksamen og gjøre andre tester som for eksempel leverfunksjonstest, komplett blodprosent, urin og avføringsprøver, og en abdominal ultralyd.

Hvordan du skal behandle spedbarn eller småbarn med en farlig høy feber

Har barnet ditt noen gang hatt en svært høy feber, og du ikke har visst hva jeg skal gjøre?
Vennligst les videre her:

Hvordan du skal behandle spedbarn eller småbarn med en farlig høy feber

Feber kan ofte være svært farlig for et lite barn. Vanligvis er en "høy feber" betraktet som en kroppstemperatur over 100,5 grader. Normal kroppstemperatur varierer 96,8 til 100,4. Ofte høy feber er kroppens normale reaksjon på en infeksjon, og er ofte forårsaket av forskjellige virus. Imidlertid kan bakterieinfeksjoner være vanskelig å oppdage, og det er viktig å søke legehjelp umiddelbart hvis barnet utvikler følgende symptomer:

Barnet kan oppleve en endring i normal atferd, dvs. apati, fussiness, vil ikke slutte å gråte, eller har ingen interesse i å spise. Hvis barnet ditt ikke er i stand til å holde væsker eller faste stoffer ned og kaster opp, dette er ikke et godt tegn. De står i fare for dehydrering, spesielt når de ikke er i stand til å urinere eller defekt.

Hvis de opplever pustevansker, eller hjertefrekvensen blir uvanlig fort, dette er også et symptom på en farlig høy feber.

Noen barn opplever ofte en slags utslett på hele eller deler av kroppen, eller "flekker", som også er i respons til en feber.

I noen sjeldne tilfeller hvis feberen er veldig høy, kan et barn oppleve det som kalles "en febril anfall" eller kramper; noe som kan være svært farlig.

Før søker legehjelp, er det godt å gi et barn et kjølig bad, for å prøve å få ned kroppstemperaturen. Vannet skal være lunkent; ikke kaldt, og de bør svare ved å fortelle deg at det føles godt for dem. Men hvis etter badet sitt temperaturen begynner å stige igjen, er det på tide å søke legehjelp.

Feber så høyt som 102-103 grader bør behandles umiddelbart av en medisinsk faglig. Hvis denne hendelsen i løpet av natten, bør barnet tas til legevakten. På sykehuset, vil en lege vurdere barnet visuelt, og vil ofte utføre ulike tester for å sørge for at de ikke lider av en mer farlig sykdom, som for eksempel hjernehinnebetennelse. De kan ta en urinprøve for å sørge for at de ikke har en infeksjon, eller en strep skjerm, for å være sikker tonsillitt eller strep hals er ikke problemet.

Før søker legehjelp, er det godt å gi et barn et kjølig bad, for å prøve å få ned kroppstemperaturen. Vannet skal være lunkent; ikke kaldt, og de bør svare ved å fortelle deg at det føles godt for dem. Men hvis etter badet sitt temperaturen begynner å stige igjen, er det på tide å søke legehjelp.

Feber så høyt som 102-103 grader bør behandles umiddelbart av en medisinsk faglig. Hvis denne hendelsen i løpet av natten, bør barnet tas til legevakten. På sykehuset, vil en lege vurdere barnet visuelt, og vil ofte utføre ulike tester for å sørge for at de ikke lider av en mer farlig sykdom, som for eksempel hjernehinnebetennelse. De kan ta en urinprøve for å sørge for at de ikke har en infeksjon, eller en strep skjerm, for å være sikker tonsillitt eller strep hals er ikke problemet.

I tillegg er noen infeksjoner å ikke vises med en gang, og kan være vanskelig å oppdage. Det er viktig å se barnet ditt nøye og gå tilbake til legen eller legevakten om de har symptomer tilbake.

Etter innledende behandling hos lege, er det ikke anbefalt å gi et lite barn aspirin. De bør gis Tylenol eller ibuprofen, inntil feber reduseres helt tilbake til det normale.

Hint

  • Ta en høy feber svært alvorlig, og ikke nøl med å gå til sykehuset.

Farlige bivirkninger av Ibuprofen hos barn

Ibuprofen er anti-inflammatorisk medikament (NSAID) som vanligvis brukes i barn. Det er ofte brukt i stedet for babyen aspirin for å behandle feber, fordi aspirin har vært assosiert med utvikling Reyes syndrom. Ibuprofen brukes til å behandle smerte, betennelse og feber. Ibuprofen bruk kan være ganske farlig, men for barn som har visse eksisterende forhold. Det kan også føre til en svært sjelden tilstand.

Astma

Barn som lider av mild til moderat astma kan være følsomme for ibuprofen-indusert astma angrep, selv om sjansen for forekomsten er liten. De utsatt for ibuprofen-indusert astma angrep er følsomme for de andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler også, selv om ibuprofen er minst sannsynlig å forårsake et astmaanfall.

Leversvikt

Leversvikt fører til redusert evne til leveren å avgifte blodet av narkotika og andre giftstoffer. Ibuprofen kan forverre leversvikt og tilhørende tegn og symptomer. Gulsott er den manglende evne i leveren for å fjerne bilirubin fra blodet resulterer i gulning av hud og øyne sclerae. Kvalme og oppkast er to bivirkninger som kan også oppstå. Leveren arbeider med nyrene å fjerne overflødig væske fra kroppen, så nedsatt leverfunksjon kan føre til ødem i bena.

Nyresvikt

Barn med nyresvikt bør unngå å ta ibuprofen som det kan føre til ytterligere skade og forverre nyresvikt tegn og symptomer. Ibuprofen senker blodstrømmen til nyrene, noe som kan redusere urinproduksjon og konsentrasjon. Nyrene manglende evne til å fjerne overflødig væske fra blodet, sammen med nedsatt sirkulasjon kan føre til ødem i bena eller ascites i buken.

Mavesår

Ibuprofen virker ved å blokkere enzymer som produserer prostaglandiner. Prostaglandiner er en kjemikalie som induserer smerte og inflammasjon. De fremmer også slimproduksjon i magen. Det er denne slimproduksjon som hindrer sår. Barn med mavesår har avbrudd i slimhinnen i magen. Ibuprofen kan forverre denne tilstanden. Symptomer inkluderer en kjedelig, verkende smerter som kan bli forverret med mat. Denne smerte oppstår i området av navlen, og ovenfor. Det er viktig å merke seg at symptomene på peptisk ulcus sykdommer er forskjellige for barn enn for voksne.

Stevens Johnson syndrom

Stevens Johnson syndrom er en alvorlig tilstand som forårsaker sår og blemmer på huden, og lesjoner i slimhinner i kroppen. Det er en sjelden tilstand som kan føre til død av komplikasjoner, spesielt hvis tilstanden ikke er anerkjent og ibuprofen bruk stoppet. Ibuprofen er direkte relatert til Stevens Johnson syndrom. Noen voksne kan også utvikle denne tilstanden.

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Småbarn bør generelt ha en temperatur på mellom 97 og 100,4 grader Fahrenheit. Mens 98,6 grader er standard for en normal kroppstemperatur, noen individer har en tendens til å kjøre høyere eller lavere. Aktivitetsnivå og varme dager kan også påvirke temperaturen. Derfor er noe under 100,4 vanligvis ikke definert som en feber. The American Academy of Pediatrics gir retningslinjene for å ta temperaturer på småbarn. De anbefaler å bruke et digitalt termometer enten rektalt eller i armhulen for alderen 3 måneder til 3 år. Under armen kan gi deg en generell idé, men det kan være et par grader off.

Høy feber

Kontakt barnelege hvis din pjokk har en temperatur på 103 grader eller høyere. Hvis feberen har nådd 105 grader, bør du gå til et sykehus med en gang. Feber mer enn 107 grader er svært farlig og kan forårsake langsiktige skader på kroppen. Husk at metoden du bruker til å ta barnas temperatur hjemme kan påvirke om du får en nøyaktig lesing.

Long-Term Fever

En lavgradig feber kan være grunn til bekymring hvis det ikke går bort. Dette kan være et tegn på en farlig infeksjon eller sykdom som ennå ikke har presentert andre symptomer. Du bør ringe din barnelege hvis din pjokk har feber over 101 grader eller høyere for mer enn en dag. Legen kan be deg om å komme inn eller fortelle deg å prøve hjem rettsmidler og vente litt lenger. Ikke overse en feber som varer i flere dager eller uker, selv om det ikke er noen andre symptomer.

Vaksinasjoner

Barn får ofte feber etter at de får vaksiner. En lavgradig feber som bare varer i en dag eller to er ikke ansett som farlig. Det kan behandles med paracetamol dersom det ikke er noen andre vesentlige symptomer. Men hvis den når 102 grader C eller høyere, kan det bety en negativ reaksjon. Se legen din eller gå til et sykehus hvis din pjokk har en høy feber innen 72 timer etter en vaksinasjon. Andre bivirkninger å se etter inkludere kramper, ekstrem søvnighet og high-pitched jammer som varer i noen timer.

Ledsagende symptomer

Andre symptomer som oppstår sammen med en feber kan hjelpe deg med å finne ut hvor farlig det er. Kontakt legen din hvis du merker en betydelig endring i atferd. Få omsorg umiddelbart hvis det er problemer med å puste, en merkelig utslett eller flekker på huden, eller en endring i bevissthetsnivå. Barn har ofte feberkramper når kroppstemperaturen stiger. Selv om disse ikke er skadelig, bør du se barnelege med en gang, eller gå til et sykehus, fordi årsaken til feber trenger å bli behandlet.

Overvåking Fevers

Noen leger foretrekker at du ikke bruker hjemme rettsmidler for å behandle feber med mindre barnet er ubehagelig. Kunstig redusere det kan svekke kroppens naturlige forsvarssystem. Du kan heller ikke holde styr på hvor høy feber er eller hvor lenge det varer hvis et medikament er tatt for å senke den. Imidlertid er paracetamol nyttig hvis din pjokk er å ha problemer med å sove eller spise fordi han føler syk. Å overvåke en feber, ta barnets temperatur hver fjerde time når hun er våken.

Er Glow Sticks farlig?

Er Glow Sticks farlig?


Gløden kjepper er generelt trygt når det brukes i henhold til instruksjonene på sine pakker, men misbruk - for eksempel kutte åpen en glød pinne - er potensielt farlig. Noen glød pinner inneholde glass som kan medføre skade, og kjemikalier i pinner kan være skadelig ved svelging eller hvis de kommer i kontakt med øynene.

Sikker Glow Stick Bruk

Gløden kjepper er ikke alle like, så det er viktig å lese paknings instruksjoner viser hvordan å aktivere dem. Alle glow sticks er laget for å brukes som selvstendige, forseglet glødende nyheter; de er ikke ment å bli kuttet åpen eller brukes på annen måte enn som en glød pinne måte. Kjemikaler i glød pinner samhandle når du aktiverer glød pinne etter anvisningen på pakken. Til slutt dør den glødende effekt ut og kan ikke bli reaktivert.

Glass Danger

Enkelte typer av gløde pinner holde kjemikalier separert før aktivering ved å ha en av kjemikalier i et hetteglass i plast glød-stick-røret. Når du klemmer eller bøy glød pinne, bryter du glasset, slik at den indre væske til å blande med væsken som omgir hetteglass, forårsaker den glødende reaksjon. Hvis pinnen er tatt fra hverandre, kan dette knust glass forårsake potensiell fare. Skår er også liten og kan forårsake alvorlig skade ved svelging. Ikke fortsett bøyer for en glød pinne når den allerede er aktivert, da dette kan til slutt punktere ytre plast.

Kjemisk reaksjon

Noen av kjemikaliene inne glød pinner har lav toksisitet, men kan forårsake hud eller øyeirritasjon. Barn eller kjæledyr tygger på en glød pinne kan komme til å bite gjennom det ytre plast. Dibutylftalat, finnes i noen glød pinner, er ikke en stor helserisiko, men kan irritere hud, øyne eller munn. Gløden pinner med glassflasker inne inneholde en sterk versjon av hydrogen peroxide, phthalic ester og fenyl oksalat ester - noen av disse kjemikaliene kan irritere hud, øyne, munn eller slimhinner. Skyll av eller skyll ut som er utsatt for glow-stick kjemikalier og kontakte et giftkontrollsenter hvis stoffet har blitt inntatt.

Plastic Shell

Plast skallet eller kroppen av glød pinne kan være farlige under visse omstendigheter. Noen ganger barn snurre glød pinner rundt i mørket for å nyte de lyse skjermer. Drilling pinnen for nær et annet barn kan føre til øyeskader. Det kan være fristende å spille fange med en glød pinne etter mørkets frembrudd, men visuell persepsjon kan bli sterkt redusert i begrensede lysforhold, noe som resulterer i en øyeskade. Tynne, fleksible glød pinner spesielt utgjøre en kvelningsfare, spesielt hvis pinnen er bøyd i to og svelget.

Vanlige husholdningsprodukter farlige for barn

Oversvømt med reklame for hver husholdning produkt tenkelig, er det vanskelig for foreldre å avgrense hvilke produkter som er miljøvennlige og ikke farlig for sine barn. Felles elementer som luft spray, desinfeksjonsmidler og rengjøringsmidler er laget av kreftfremkallende kjemikalier som er giftige for helsen til barn som ofte har tilgang til elementer som mange voksne vurdere ufarlig.

Tåteflasker

Mange tåteflasker er laget med en kjemisk kalt bisfenol A (BPA), som har en molekylstruktur tilsvarende østrogen, og er knyttet til forstyrrelser av naturlige humane hormoner, særlig hos yngre barn. Noen baby flaskeprodusenter har byttet til BPA-fri plast, men for å føle seg trygg, bør foreldrene sørge for at deres flasker inneholder ikke BPA, eller bruke alternativer som glass eller rustfritt stål flasker.

Luftrensere og rengjøringsprodukter

Rengjøringsprodukter, som brukes til vask, fliser og benkeplater, og luftrensere, begge inneholder ethlylene baserte glykoletere og terpener. Selv Environmental Protection Agency (EPA) har klassifisert bare etere som giftig, terpener som reagerer med etere resulterer i en giftig kombinasjon, spesielt når de brukes i en uventilert område hvor barn leker. Enkelte renseprodukter inneholder ammoniakk, som har vært knyttet til nyre-og leverskader. Ovnsrens inneholder kjemikalier som brenner huden og utstråler giftig røyk skadelig for luftveiene. Det var 411 eksponeringer av barn til farlige rengjøringsprodukter i 2009, ifølge American Association of Poison Control Center årsrapport.

Plastleker, hårspray, sjampo og deodoranter

En hormonlignende kjemikalie kjent som et ftalat blir brukt til å binde duft og farge i mange kosmetiske produkter slik som hårspray, shampoos og deodoranter, men er også til stede i barneleker, fordi det øker fleksibiliteten og holdbarhet av plast. Ftalater har vært knyttet til utviklings-og reproduksjonsproblemer hos dyr, spørre Washington og California for å forby bruken av dem i leker for små barn.

Antibakteriell såpe, lotion og Body Wash

Antibakterielle produkter, som brukes til å ødelegge bakterier eller hindre sykdomsfremkallende organismer fra å vokse og reprodusere, har blitt en av de vanligste elementer i hjemmet. Men Centers for Disease Control (CDC), så langt tilbake som i 2000, advarte om at utbredt bruk hadde skapt nye stammer av bakterier resistente mot de antibakterielle produkter, og at langvarig bruk kan påvirke immunsystemet hos spedbarn og små barn. Den mest vanlige tilsetningsstoff i antibakterielle produkter er Triklosan, et kjemikalie som er lagret i humane fettceller og kan nå toksiske nivåer, spesielt når de utsettes for klorvann. Bekymrede foreldre kan bytte til antibakterielle produkter laget med tea tree olje eller andre naturlige ingredienser.

Er folkemedisinen farlig?

Folkemedisin refererer til praksisen med tradisjonell etniske måter å behandle sykdommer bortsett fra anerkjente, profesjonelle, institusjonaliserte medisinske systemer i vestlig medisin. Vanligvis folkemedisin er forbundet med spesifikke historie, kultur, tradisjon og tro på en etnisk gruppe. Hvorvidt folkemedisinen er farlig fortsetter å være en het debatt.

Negative reaksjoner med vestlig medisinsk behandling

Folkemedisinen har potensial til å nøytralisere eller motvirke normal foreskrevet medisiner som en pasient kan allerede være tatt. Hvis du allerede tar tradisjonell vestlig medisin, spesielt hvis du er avhengig av den, ta kontakt med en medisinsk faglig før du tar noen folk rettsmidler.

Usunne Holdninger

De som tror og praksis folkemedisin strengt kan ha en usunn perspektiv på vestlig medisin. En skadelig resultat av denne holdningen kan være feildiagnostisere problemet, og en tilstand kan bli verre før det er for sent for noen andre å hjelpe dem.

Mangel på regulering

Folkemedisinen er også i stor grad uregulert. Det er ofte lite eller ingen forglemmelse om renheten av rettsmidler som tilbys eller om det er en passende dose anvendt. Også fordi ingrediensene er sett på som naturlig, kan utøvere ta tilnærming at hvis noen er bra, er mer bedre.

Nyere historie

I 2008 hevdet helsemyndigheter at praksisen med folkemedisinen faktisk forårsaket blyforgiftning etter at en kvinne ga døtrene en meksikansk rette for mage plager som kalles "greta." Dessverre, den lyse oransje pulver som brukes i den rette inneholdt 90% bly. Heldigvis fant legene de høyere nivåer av bly og begge jentene er foreløpig trygge.

Mulige fordeler av folkemedisinen

Ifølge Experiencefestival.com, "selv om urte medisiner er ikke blottet for risiko, kan de fremdeles være tryggere enn syntetiske stoffer." Samme nettsted rapporterte også et funn av en 30 års studie av Verdens helseorganisasjon som uttalte at folkemedisinen hadde bare en liten brøkdel av "uønskede hendelser" i forhold til konvensjonelle legemidler.

Farlige bivirkninger av Xenadrine

Xenadrine er en av tusenvis av vekttap kosttilskudd på markedet. Produsentene hevder at noen andre kosttilskudd matche effektiviteten av dette produktet. Xenadrine virker ved å heve temperaturen i kroppen, og forårsaker den til å forbrenne kalorier i prosessen. Xenadrine står overfor mye av striden om bruk av farlige ingredienser, bivirkninger av mange av disse er fortsatt ikke kjent. (Referanse 2)

Kontroversielle History

Cytodyne, skaperen av Xenadrine, ble bøtelagt på grunn av de falske påstander om at produktet Xenadrine EFX kunne fremskynde vekttap og brenne raskt uten diett og trening. Siden dette ikke er mulig, FDA bøtelagt Cytodyne $ 100.000 i 2005 Xenadrine RFA-1 er en reformulert form av den opprinnelige Xenadrine.

Dangerous Ingredient

Xenadrine er blant de svært få produkter som selges i markedet som inneholder efedrin. Efedrin har vært lenge forbudt av FDA på grunn av sin svært farlige bivirkninger.

Hva er efedrin

Listen over ingredienser på Xenadrine sier ikke Ephedra men "Ma Huang." Ma Huang er en kinesisk medisinsk plante også kjent som Ephedra og er tung i efedrin. Ved inntak Ma Huang eller Ma Huang, er ekstrakt metaboliseres av kroppen til den kjemiske tilsvarer efedrin.

Bivirkninger av Efedrin

Ifølge FDA, er efedrin svært vanedannende og kan føre til høyt blodtrykk, hjerneslag, kramper, hjerteinfarkt eller død. Andre bivirkninger er kvalme, hodepine, uregelmessig hjerterytme og søvnløshet. Det er en farlig hjertestimulerende lik hastighet.

Andre navn på efedrin

Andre navn som brukes for efedrin på mange produkt etikettene er epitonin, ma huang, Sida cordifolia og sinica.

Er tilbaketrekning fra Adipex farlig?

Er tilbaketrekning fra Adipex farlig?


Adipex er ofte foreskrevet av leger som en appetitt suppressant brukes til vekttap hos overvektige individer. Ifølge kilder som Rxlist.com, er Adipex svært vanedannende og bør bare brukes på en kortsiktig basis, sammen med trening og et riktig kosthold. Brå seponering av dette stoffet kan være farlig hvis avhengighet eller misbruk oppstår.

Identifikasjon

Når pasienter plutselig slutter å ta Adipex, kan de legge merke til symptomer som er knyttet til uttak som kan føre til fare hvis ikke tatt vare på. Tegn som indikerer tilbaketrekning, som det fremgår av drugs.com, kan omfatte ekstrem tretthet, mental depresjon, søvnvansker, irritabilitet, eller psykisk, humør eller personlighet endringer.

Effekter

Uttak fra Adipex kan ha ulik effekt på den enkelte. Noen kan oppleve ekstrem depresjon, noe som kan være farlig hvis den ikke behandles, spesielt hvis det oppstår selvmordstanker. Andre kan legge merke til ekstrem tretthet, noe som kan være farlig når du kjører eller arbeider.

Time Frame

Adipex er foreskrevet for kortsiktig vekttap bare, så de fleste individer ikke opplever tunge abstinenssymptomer. Men hvis du har tatt Adipex for mer enn tre måneder, er det sannsynlig at du vil merke noen om ikke alle av de relaterte abstinenssymptomer som kan vare i opptil to uker, avhengig av din kroppssammensetning.

Forebygging / løsning

Hindre eller dempe farlige abstinenssymptomer fra Adipex er mulig, hvis forholdsregler er tatt på riktig måte. Ikke bruk Adipex i mer enn tre måneder, uten å ta en pause, da dette kan føre til avhengighet og tyngre uttak. Bryt tablettene i to, og avvenne deg av over et par uker, slik at kroppen blir vant til en mindre dose før nedstenging.

Advarsel

Rådfør deg med legen din før du stopper Adipex. Adipex abstinenssymptomer kan bli styrket ved andre medisiner du bruker eller tidligere medisinske problemer som helsepersonell bør være klar over. Ekstrem fare kan oppstå hvis du fatt på denne prosessen alene.

Farlige bivirkninger av Saizen

Saizen er merkenavnet for en resept, injiserbare syntetisk versjon av menneskelig veksthormon somatropin. Til tross for sin effektivitet på behandling av hemmet vekst hos barn og voksne med hypofysen mangler, utgjør Saizen en risiko for bivirkninger.

Betydning

Den vanligste farlig bivirkning assosiert med Saizen er utbruddet av type 2 diabetes, som forekommer hos ca 10 prosent av voksne brukere, ifølge FDA kliniske studier som er publisert på det amerikanske Food and Drug Administration.

Typer symptomer

Mens du tar Saizen, være oppmerksomme på symptomer på hyperglykemi eller diabetes, som tretthet, overdreven tørste og vannlating, økt sult, uforklarlig vekttap, veldig tørr hud, sår eller sår som ikke leges, prikking i føttene, tåkete syn og irritabilitet .

Legemiddelinteraksjoner

Saizen har potensial til å føre til en økning i bivirkninger fra medisiner som kortikosteroider, antikonvulsiva og den immunsuppressive stoffet cyklosporin, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Risiko

Hos barn, utgjør Saizen en liten risiko for hypotyreose og utbruddet av leukemi eller blodkreft.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, leger sjelden foreskrive Saizen for bruk hos gravide kvinner med mindre det ikke er trygt alternativ til behandling. Saizen kan ikke være trygge pasienter med en historie med hjernesvulster, kreft, lukket epiphyses, diabetisk retinopati, Prader-Willis syndrom, væskeretensjon, hypotyreose, ørebetennelse, skoliose, diabetes, Turner syndrom eller nyre-eller leversykdom, advarer Mayo Clinic com

Farlige blodtrykket tall

Farlig blodtrykk tall kan være forårsaket av alder, familiehistorie eller personlige atferd som mangel på mosjon eller en høy-natrium diett. Blodtrykks tall som ikke vedlikeholdes på et sunt nivå kan føre til alvorlige helsemessige konsekvenser og krever rask behandling av lege.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, har høyt blodtrykk (hypertensjon) to etapper. Trinn 1 hypertensjon er en blodtrykksmåling av 140/90 til 159/99 og krever medisinsk behandling for å unngå komplikasjoner.

Typer

Trinn 2 hypertensjon er en blodtrykksmåling av 160/100 og høyere, og krever rask behandling med legemidler, så vel som endringer atferds å unngå medisinske problemer.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, lavt blodtrykk (hypotensjon) som er mindre enn 90/60 kan også være farlig og føre til besvimelse eller sjokk.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, kan farlige blodtrykket tall føre til et hjerteinfarkt eller slag, som var de første og tredje største mordere av amerikanere i 2005.

Time Frame

Ifølge Mayo Clinic, kan farlige blodtrykk tall bygge over tid, eller kan være en plutselig respons til et medikament, sykdom eller infeksjon i kroppen.

Forebygging / løsning

Ifølge National Institutes of Health, kan farlige blodtrykket tall forebygges ved et sunt kosthold og daglig mosjon sammen med å ta medisiner som kontrollerer blodtrykket nivåer.

Advarsel

Ukontrollert blodtrykk som gjenstår på farlige nivåer kan føre til vesentlig og permanent skade på hjerte, nyrer, øyne og hjerne.

Farlige blodtrykksmålinger

Blodtrykket blir målt ved hjelp av et apparat som passer over armen, og den består av to tall. Det første tallet kalles systolisk blodtrykk, og den andre er diastolisk blodtrykk. Blodtrykket måles i millimeter kvikksølv, eller i mm / Hg. Ifølge American Heart Association, i systolisk blodtrykk er et mål på hvor mye kraft i hjertet bruker til å pumpe blod og diastoliske blodtrykks måler motstanden av blodstrømmen gjennom kroppens blodkar.

Høyt systolisk Reading

Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, er høyt systolisk blodtrykk diagnostisert hvis mer enn to målinger av 140 mm / Hg eller høyere er målt under medisinske undersøkelser, og kan anses som farlig dersom den er større enn 160 mm / Hg.

Høy diastolisk Reading

Diastolisk blodtrykk er ansett å være høy hvis den er større enn 80 mm / Hg, og kan bli betraktet som farlig hvis målt ved 100 mm / Hg eller høyere.

Lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic, blodtrykksmålinger som er under 100/70 mm / Hg er for lave for kroppen å få nok blod og kan føre til bevisstløshet, sjokk og hjertesvikt.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, er høyt blodtrykk mer vanlig i amerikanere over 18 år enn lavt blodtrykk, og lavt blodtrykk er bare anses å være farlig hvis det fører til symptomer som besvimelse.

Ingen symptomer

Ifølge Mayo Clinic, vil flertallet av mennesker med farlige blodtrykksmålinger ikke har noen symptomer, og folk kan ha høyt blodtrykk i flere år og ikke skjønner det.

Forebygging

Ifølge National Institutes of Health, kan farlige blodtrykk forebygges ved å spise et hjerte sunt kosthold som er lav i salt og koffein, unngå røyking, trene regelmessig og ta blodtrykket medisiner som foreskrevet av lege.

Advarsel

Ifølge Cleveland Clinic, en plutselig økning eller reduksjon på mer enn 20 mm / Hg i blodtrykket kan være farlig og kan indikere en alvorlig eller livstruende helseproblem og krever umiddelbar medisinsk behandling.

Farlige High Blood Pressure Readings

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, oppstår når styrken av blod presser mot en persons blodårene er sterkere enn den bør være. Blodtrykket måles alltid med to tall: systolisk, når hjertet pumper blod, og diastolisk, når hjertet slapper av. Systolisk er det første nummeret skriftlig eller muntlig i et blodtrykk beregning.

Identifikasjon

Høyt blodtrykk er diagnostisert når avlesningene er høyere enn normalt på to forskjellige dager. Høy rekkevidde for systolisk er 140 eller over, og stor rekkevidde for diastolisk er 90 år eller eldre. Ofte er bare ett nummer er gjennomgående for høy, vanligvis det diastoliske, selv hos eldre mennesker, er vanlig høyt systolisk trykk.

Stage 1

Senket En systolisk blodtrykk på 140-159 og diastolisk 90 til 99 vanligvis kan med endringer i livsstil.

Stage 2

En systolisk trykk 160 til 179 og diastolisk av 100-109 krever medisinering, selv om livsstilsendringer noen ganger kan til slutt senke trykket nok slik at personen kan slutte å ta medisiner.

Farlige Readings

Farlig høyt blodtrykk er et systolisk avlesning på 180 eller høyere, eller en diastolisk avlesning på 110 eller høyere. Dette krever umiddelbar medisinering og tett oppfølging av lege.

Advarsel

Høyt blodtrykk, spesielt ved farlige nivåer, kan føre til smale og svake arterier, blodpropp, hjerneslag, nyreskader og skader på netthinnen.

Hvorfor Er Hypertensjon farlig?

Hvorfor Er Hypertensjon farlig?


Hypertensjon, også kalt høyt blodtrykk (HBP), fører til en overdreven mengde press på blodårene. Ukontrollert hypertensjon er en veldig farlig helsetilstand. Ubehandlet høyt blodtrykk kan føre til en rekke andre medisinske problemer.

Arteriene

Hypertensjon kan føre til blodårene til å stivne og bli tykkere, en tilstand som kalles aterosklerose. Denne tilstanden resulterer ofte i et hjerteinfarkt.

Aneurisme

Ubehandlet hypertensjon kan føre til at blodkarene til å svekke og bule, noe som kan resultere i dannelsen av en aneurisme. Aneurismer kan sprekke og luft inne i legemet, en potensielt livstruende situasjon.

Hjertesvikt

Hypertensjon fører til hjertemuskelen til å bli tykkere for å pumpe en større mengde blod. Den fortykkede hjertemuskelen kan mislykkes hvis den har problemer med å pumpe nok blod til å dekke kroppens behov.

Stroke

Hypertensjon påvirker alle arterier, inkludert de som fører til hjernen. Dette kan føre til slag hvis hjernens blodkar er under så mye press at de sprekker.

Nyrer

Høyt blodtrykk kan begrense og svekke blodårene i nyrene, som kan hindre disse organene fungerer som de skal.

Øyne

Ubehandlet hypertensjon kan føre til at blodårene i øynene for å rive, tykkere eller smal, noe som ofte resulterer i betydelig synstap.

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, utvikler seg over mange år, og påvirker en rekke mennesker. Forstå hva ulike nivåer av blodtrykk bety kan hjelpe deg bedre holde deg på sporet med din helse.

Forståelse Blood Pressure

Ifølge Mayo Clinic, er blodtrykket beregnes av mengden blod hjertet pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Høyt blodtrykk er forårsaket av hjertet ditt pumper mer blod og blodårene dine innsnevring.

Systolisk

Blodtrykket er skrevet som to tall, systolisk og diastolisk (dvs. 120/80 mm Hg). Systolisk er den øverste nummeret og måler trykket i arteriene når hjertemuskelen kontrakter.

Diastolisk

Diastolisk er den nederste rekke, og måler trykket i arteriene mellom hvert slag av hjertet.

Sunt blodtrykk Levels

Normale blodtrykket er ansett for å være 120/80 eller lavere, i henhold til American Heart Association.

Farlige blodtrykk nivåer

The American Heart Association klassifiserer blodtrykk i flere kategorier etter "normal." Disse inkluderer Prehypertensjon nivåer, som er systolisk blodtrykk mellom 120 og 139 og diastolisk nivåer mellom 80 og 89; Stage 1 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk mellom 140 og 159 og diastolisk nivåer mellom 90 og 99; Stage 2 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk 160 og høyere og diastolisk nivåer 100 og høyere. De farligste blodtrykk nivåer, referert til som "hypertensiv krise," trenger en egen forklaring fordi det er den mest farlig nivå.

Hypertensiv krise

Overfølsom krise oppstår når blodtrykket nivåer nå 180 eller høyere for systolisk nummer eller 110 eller høyere for diastolisk tall. Hvis det noen gang skjer, bør du ringe 911 umiddelbart og få akutt hjelp fordi dette er en ekstremt farlig situasjon som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre livstruende tilstander.

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig


Et hjerte bilyd er en unormal lyd høres mellom hjerteslag som ligner på et susende eller skvalpende lyd. Bilyder er vanlig hos spedbarn og barn, og vanligvis forsvinne etter hvert som barnet når voksen alder. Ifølge artikkelen hjerte bilyder av personalet på Mayo Clinic i Rochester, MN, nesten halvparten av alle barn har et hjerte bilyd en eller annen gang i sitt liv. Bilyder kan være tilstede ved fødselen eller kan utvikle seg i voksne senere i livet. I de fleste tilfeller, bilyder er ufarlig. Men kan noen bilyder være et symptom på en mer alvorlig hjertelidelse.

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig

•  Kjenn symptomene på en Dangerous Heart Murmur - Et hjerte bilyd i seg selv er ikke farlig og vil ikke presentere symptomer. Men ifølge University of Minnesota Medical Center i Fairview, et hjerte bilyd som er knyttet til et hjerteproblem kan vise følgende symptomer:

• Kortpustethet
• Brystsmerter
• Rask hjerterytme
• Svimmelhet
• Tretthet når du utfører dagligdagse aktiviteter
• Blå-farget fingertuppene og lepper
• Forstørrede nakke årer
• Besvimelse
• Vektøkning

•  Forstå noen av årsakene til Adult bilyder - Hjerte bilyd som utvikler senere i livet kan være forårsaket av sykdommer eller skader på hjertet. Noen årsaker til bilyder er:
• Revmatisk feber - Denne sjeldne, men alvorlige tilstanden oppstår når halsbetennelse står ubehandlet. Revmatisk feber kan forårsake skade på hjerteklaffene og forstyrre blodstrømmen til hjertet.
• Endokarditt - Dette er forårsaket når bakterier spres gjennom blodstrømmen og forårsaker en infeksjon inne i hjertet, noe som resulterer i ødelagte hjerteklaffer.

• Ventil forkalkning - Som du alder, kan hjerteklaffene stivne og tykne gjør det vanskeligere for blodet å strømme gjennom hjertet.

Vet de andre årsakene til bilyder - Mange ganger et hjerte bilyd kan være et resultat av en annen helse problem som fører til at hjertet til å slå fortere. Noen av disse hoved helsespørsmål inkluderer høyt blodtrykk, anemi, feber, stress, graviditet og hypertyreose. I disse tilfeller vil behandling for helseproblem vanligvis gjør bilydens forsvinne.

snakk med legen din - I de fleste tilfeller, bilyder trenger ikke bli behandlet med mindre de er forbundet med en livstruende hjerteproblem. Hvis du har blitt diagnostisert med en hjerte murring i fortiden og opplever noen eller alle av symptomene beskrevet ovenfor, så er det viktig å oppsøke lege for tester slik at du kan bli behandlet for hjerteproblemer som er årsaken til symptomene.

Hint

  • Spise et sunt kosthold, trene regelmessig og ikke røyke finnes måter å unngå å utvikle hjertesykdom.
  • Se en lege hvis du har noen symptomer på hjertesykdom som høyt blodtrykk, rask puls og brystsmerter.

Er for mange vitaminer farlig?

Mange tar vitaminer og kosttilskudd hver dag for å avverge potensielle helseproblemer, men noen mennesker tar store mengder. Mens kroppen er god til å skylle ut overflødig vitaminer den ikke trenger, er det noen vitaminer som er vanskelig å tømme og kan føre til problemer når de bygger opp. Selv vannløselige vitaminer som forlater kroppen raskt kan ha negative effekter når de tas i overskytende beløp.

Vannløselige vitaminer

Overskudd av enkelte vitaminer er mindre farlig enn andre. Vannløselige vitaminer som vitamin B og vitamin C brytes raskt ned og gå ut av kroppen gjennom urinen, så tar store mengder er mindre sannsynlighet for å gjøre skade. Men selv disse vitaminer kan føre til problemer når for mange er tatt.

Fettløselige vitaminer

Fettløselige vitaminer er mer sannsynlig å forårsake problemer, siden de ikke brytes ned raskt. De inkluderer vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K. Disse vitaminene blir ikke lett spyles ut av systemet, men i stedet akkumuleres i leveren. Når dette skjer, kan de vitaminene har en giftig effekt på hjerte, hjerne og vitale organer og forårsake problemer, inkludert hodepine, muskelsmerter, tretthet og kvalme.

Vitamin C

Den mest populære vitamin, mange mennesker tar store doser av vitamin C for å avverge problemer som forkjølelse og til og med kreft. Selv om det er vannløselige, kan for mye vitamin C har en toksisk effekt på kroppen og forårsake diaré og kvalme. Overflødig vitamin C har også vært knyttet til økt forekomst av nyrestein.

Vitamin A

De fleste får nok av vitamin A i et normalt kosthold gjennom matvarer som korn og melk, og det har lenge vært ansett som viktig å opprettholde sunne bein. Men overskytende mengder vitamin A har vært knyttet til en større sannsynlighet for å utvikle artrose. Som et fettløselig vitamin, er det også vanskeligere for kroppen å skylle ut og kan bygge opp i leveren og produsere toksiske effekter på kroppen.

Vitamin E

Mange tar vitamin E tilskudd for å forebygge plager som Alzheimers sykdom, macula degenerasjon, hjertesykdommer og andre problemer som følger med alderdommen. Men tar store mengder vitamin E har vært knyttet til økt forekomst av noen av de problemene det har tatt for å hindre, blant annet hjertesykdom og slag.

Bottom Line

Oftere enn ikke, vil ta for mange vitaminer produserer bare små problemer. Men for folk flest, tar en multi-vitamin gir mer enn nok av den anbefalte daglige rasjon (RDA) av vitaminer som trengs hver dag.