Digidexo.com

føflekkreft stadier

Stadier av behandling for føflekkreft

Stadier av behandling for føflekkreft


Melanom er en meget farlig form av hudkreft forårsaket av ukontrollert vekst av melanocytter, cellene som er ansvarlige for pigmentproduksjon. Behandling for sykdommen varierer med sin utviklingstrinn.

Fakta

Leger og forskere grade kreft i henhold til sin alvorlighetsgrad. Tidlig stadium kreft er typisk begrenset til et primært område eller organ, mens senere stadium kreftformer kan spre seg til andre deler av kroppen.

Tidlig-Stage Treatment

Ifølge Mayo Clinic, den beste måten å behandle tidlig stadium melanom er å ha det fjernet kirurgisk. I noen tilfeller kan hele kreft bli eliminert under biopsi, prosedyren anvendt for initielt å bekrefte tilstedeværelse av melanom.

Senere-Stage Treatment

Senere-trinns melanomer kan behandles med metoder inkludert kirurgi, kjemoterapi (behandling) og strålingsterapi. Disse sakene kan også behandles med immunterapi (biologisk terapi), som bruker naturlige eller menneskeskapte stoffer for å øke kroppens kreft-bekjempelse evner.

Andre behandlinger

Andre behandlinger tilgjengelig gjennom kliniske studier inkluderer chemoimmunotherapy, genterapi og vaksine behandlinger. Disse kan brukes på forskjellige stadier av sykdommen.

Outlook

Suksess i behandling av melanom varierer med faktorer som inkluderer stadium av sykdommen, beliggenheten, den generelle helsen til pasienten og tilstedeværelsen av blødning eller sår på de viktigste området av kreft.

Survival priser ved stadier av melanom Behandling

Melanom er den farligste typen hudkreft, så det sprer den raskeste. Din overlevelse avhenger av en betimelig diagnose og behandling. The American Cancer Society (ACS) forklarer at rettidig behandling er avgjørende for eldre mennesker og afrikansk-amerikanere, som deres overlevelse er generelt kortere.

Variabler

Det er fire stadier av melanom kreftbehandling. ACS rapporterer at overlevelsesraten under hvert trinn korrelerer til svulsten størrelse og spredning av føflekkreft til lymfeknuter og andre organer.

Stage One

Stage en av melanom kreft er den minst alvorlige. Ifølge ACS, vil ikke spre seg ikke melanom i trinn en, og at en typisk fem-års overlevelsesraten er 99 prosent.

Stage Two

Under fase to, vokser svulsten med et gjennomsnitt på 2 millimeter, men har fortsatt ikke spredd seg til andre deler av kroppen din. Den typiske overlevelse synker litt til 92 prosent etter fem år, ifølge ACS.

Stage Tre

Stage tre av melanom kreft er vanskeligere å behandle, så den sprer seg til lymfeknuter. ACS rapporterer at din omtrentlige sjansen for overlevelse etter fem år er mellom 27 prosent og 68 prosent.

Stage Four

Stage fire av melanom kreft er den dødeligste, som kreft sprer seg til vitale organer. Ifølge ACS, har den gjennomsnittlige personen en fem-års overlevelse på 18 prosent.

Eriksons stadier forbundet med Adulthood

Eriksons stadier forbundet med Adulthood

Erik Erikson var en psykoanalytiker som studerte utviklingsoppgaver på ulike stadier av livet. Hans teorier delt menneskelige utviklingssykluser i åtte diskrete stadier. De fire første etappene - spedbarn, småbarn, førskolebarn og skole-alder barn - varierer fra null til ca tolv år gammel. Den femte fasen, oppvekst, beskriver broen fra barndom til modenhet; de tre siste etapper - unge, middelaldrende og eldre voksne - er forbundet utelukkende med voksenlivet.

Adolescent

Den unge scenen finner sted mellom 12 og 18 år, og er også kalt "identitet versus rolle forvirring." Erikson mente at før oppvekst personligheten ble formet av hva som skjedde med en person, men etter det punktet det var mer avhengig av de valg personen selv. I løpet av denne tiden en person vil trekke seg fra hans fødsel familien for å hevde sin individualitet, og vil utvikle sitt eget sett med idealer. Forholdet til venner og kolleger er av avgjørende betydning i ungdomsårene.

Young Adult

Ung voksen alder varer 18-35 og er beskrevet som "intimitet versus isolasjon." I denne fasen av livet den enkelte søker etter en kompis og et hjem av hennes egen. Hvis hun ikke lykkes i å danne en slik intim vedlegg, kan hun bli isolert eller utvikle følelser av overlegenhet i selvforsvar. Mange starter familier i denne fasen; de primære relasjonene er med romantiske partnere og avkom.

Midt-Age Voksen

Den Erikson modellen kaller 35 til 65 de middelaldrende voksne år og beskriver dem som "generativity versus stagnasjon." Denne aldersgruppen har mer samfunnsmessig kontroll enn noen annen, og disse årene er opptatt og kreative. En middelaldrende voksne bestreber seg på å være produktiv i samfunnet. Han arbeider for å passere sin kultur og verdier sammen til sine barn og veilede neste generasjon. Han kan slite med stagnasjon eller selvopptatthet når barna forlater hjemmet eller hvis hans karriere ikke oppfyller.

Eldre Voksen

Sen voksenalder - 65 år og på - var preget av Erikson som "integritet versus fortvilelse." Han mente at hvis en person var fornøyd med livet hun hadde ledet - hvis alle hennes utviklingsoppgaver hadde blitt oppnådd og "integrert" i hennes personlighet - da hennes fallende årene ville være en tid med tilfredshet. Hvis hun ikke var fornøyd, ville hun føler det som om hennes liv hadde vært bortkastet. En tilfreds eldre voksen kan føle seg rettferdiggjort og klok, mens misfornøyde personer kan føle fortvilelse som de fokuserer på sine feil.

Om tidlige stadier av Lungeemfysem

Om tidlige stadier av Lungeemfysem


Emfysem er knyttet til miljøgifter, aerosolsprayer og auto-utslipp. Men de vanligste årsakene til emfysem er eksponeringen til langsiktig røyking samt passiv røyking. I de senere stadier av sykdommen, kan emfysem lider oppleve ødeleggende pustevansker som kan føre til ytterligere komplikasjoner, selv døden. Men de tidlige stadier av emfysem kan forårsake bare mindre symptomer som kan gradvis forverres.

Identifikasjon

Når man diskuterer de tidlige stadier av emfysem, er det viktig å først forstå hva emfysem er og hvordan det påvirker kroppen. Ansett som en luftveissykdom, emfysem ofte resulterer i pustevansker som for eksempel kortpustethet. Små luftblærer i lungene (alveolene) kan begynne å bryte ned, noe som resulterer i uopprettelig skade som begrenser luftveiene.

Typer

De tidlige stadier av emfysem er brutt ned i to kategorier som står i forhold til sykdomssymptomer. Den første, er henvist til kategorien "risiko for å utvikle" der pasienten viser svært små symptomer som er ikke mer enn en liten hoste som er ledsaget av slim. I den andre kategorien, mild emfysem, vil pasienten oppleve de samme symptomene som de i den første kategorien, bortsett fra at symptomene vil begynne å skje oftere. De to kategoriene som er forbundet med de tidlige stadiene av emfysem inneholder ikke noen symptomer som betegner pustevansker.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du kan ha oppstått symptomer som er forbundet med de tidlige stadiene av emfysem, kan det være lurt å vurdere å diskutere dine symptomer med legen din. Tidlig stadium emfysem Registrering er gjennomført gjennom en spirometritest, som er utført i en pulmonologist kontor. Spirometritesten er rett og slett et dypt pust test, som vil avgjøre hvor mye luft som strømmer inn og ut av lungene. Hvis du ikke vet om en pulmonologist i ditt område, kan legen din henvise deg.

Expert Insight

Selv om det er ingen kur for emfysem, det finnes behandlinger som kan bidra til å redusere sine symptomer. Expectorants brukes ofte i de tidlige stadier av emfysem å løsne slim og en bronkodilatator kan også bidra til å øke lungefunksjonen og hindre bosetting av slim som fører til hoste. I tilfeller av øvre luftveisinfeksjon, er antibiotika gis øyeblikkelig hjelp for å lindre eventuelle ytterligere komplikasjoner. Dype pusteøvelser regnes også for pasienter som er i de tidlige stadier av emfysem å hjelpe løsne slim og øke lungefunksjonen.

Forebygging / løsning

Skaden som er forårsaket til lungene ved emfysem er irreversibel, men progresjon og ytterligere skade kan reduseres betraktelig med røykeslutt i de tidlige stadier av sykdommen. Pasienter som har blitt diagnostisert med emfysem er også oppfordret til å avvikle sine røykevaner for behandlinger for å være effektive. De med en familie historie av emfysem bør vurdere et røykfritt-livsstil for å redusere deres risiko for å få sykdommen.

Ulike stadier av schizofreni

Schizofreni er en sykdom som ikke har noen kur. Medisiner er i dag en av de eneste måter å behandle sykdommen. Som en pasient begynner prosessen for medikering av sykdommen, vil han gjennomgå en serie av gjentatte trinn som medisin begynner å ha en innvirkning.

Betydning

Personer med schizofreni kan presentere bare milde symptomer og oppleve mer alvorlige symptomer som oppstår en eller to ganger i løpet av sin levetid. Fremdeles andre mennesker eksisterer på den andre ytterligheten, og kan oppleve alvorlige, livs ødeleggende symptomer på en jevnlig basis. Hvor alvorlig hennes liv påvirkes avhenger av hvilket stadium personen er i.

Akutt Episode

En akutt episode av schizofreni kan oppstå plutselig eller over i løpet av flere måneder. Den er preget av en periode med intense psykotiske symptomer, som kan inkludere å høre stemmer og ha levende hallusinasjoner av følelser av paranoia.

Stabilisering

Når en pasient søker hjelp og begynner å medisinere sin schizofreni, en periode med stabilisering setter inn. Pasienten kan likevel synes å være lider av psykotiske symptomer, men disse symptomene er mindre alvorlig enn i den akutte fasen scenen.

Vedlikeholdsfase

Mellom akutte episoder, gjennomgår pasienten en periode hvor hennes mer alvorlige symptomer er kontrollert av medisiner, men noen mindre symptomer kan forbli.

Betraktninger

Uavhengig av medisiner en pasient tar, har han fortsatt schizofreni. Mens det finnes forskjellige stadier i sykdommen, er de ikke iboende lineære og er faktisk mer sirkulær. Pasienter kan utvikle resistens mot sine medisiner eller medisiner kan bare være selektivt effektive skyldes fysiologiske eller miljømessige faktorer.

Stadier på binyretretthet

Adrenal Fatigue Definert

Binyretretthet, medisinsk kjent som hypoadrenia, har et bredt spekter av svekke symptomer som fungerer på kroppen sakte og smug. Diagnostisering og behandling, oftere enn ikke, består av råd om avslapning og opplæring om de skadelige effektene av stress.

Evnen til å håndtere stress er en av de viktigste faktorer for overlevelse og funksjon av binyrene - stress-styresystem av menneskekroppen. Blant de mest bemerkelsesverdige hormoner som produseres av binyrene er adrenalin, DHEA og kortisol. Under kronisk eller ekstrem stress, produksjonen av disse hormonene avtar fordi binyrene blir utmattet. Den generelle tilstanden og ledsagende symptomer er kjent som binyretretthet.

Stadier på binyretretthet

Det er fire etapper for å fullføre adrenal utmattelse, med symptomer blir mer alvorlig med hver etappe. Mens de to første etappene har vært studert i mange år, er den kliniske forståelse av scenen tre (adrenal utmattelse) fortsatt i sin innledende fase. Stage fire er den siste, med mulighet for hjertesvikt og kollaps.

Første etappe: The Alarm Reaction

Dette er scenen der kroppen, som svar på stress, går inn i overdrive i anti-stress-modus, også kjent som "fight or flight" respons. De anti-stresshormoner, inkludert kortisol, skilles. På dette stadiet, ingen dysfunksjon enten fysisk eller fysiologisk er merkbar. Selv om binyrene jobber overtid, er denne tilstanden sjelden sett på som en patologisk tilstand. Inntak av sentralstimulerende midler og sukkerholdige drikker sammen med karbohydratrike matvarer som godteri ser ut til å maskere det underliggende problemet.

Second Stage: Resistance Response

På dette stadiet, stressnivået er konstant og det er vedvarende nivåer av visse adrenal hormoner. Binyrebarken (den ytre delen) produserer kortikosteroider for denne motstanden respons. Normal aktivitet utføres på, men betydningen av tretthet på slutten av dagen er akutt og utvinning tar lengre tid. Vektøkning og søvnløshet er også vanlige symptomer. Skjoldbruskkjertelen er vanligvis berørt på dette stadiet.

Hormonell behandling og andre rettsmidler er vanligvis foreskrevet, da dette er scenen når pasienten bestemmer seg for å gå til legen. Men av åpenbare grunner, disse klarer å løse den underliggende årsaken og indikasjoner vokse verre som lidelse flytter til den tredje etappen.

Stage tre: Utmattelse

Nå kroppens evne til å takle stress har utarmet. På dette stadiet, binyrene ikke klarer å produsere kortisol som svar på stress og kroppen lider av utmattelse. Blodsukkernivået raser nedover, og dette fører til ytterligere intoleranse for stress samt øke mental, fysisk og emosjonell utmattelse, og til slutt kollapse.

Stage Four: Failure

Dette er den siste fasen, og på dette punktet er det en total svikt i binyrene som svar på stress. Når du er i en stressende situasjon, folk er nå utsatt for kardiovaskulær kollaps og død.

Recovery

Perioden med utvinning kan ta alt fra tre måneder til tre år, som hver person har unike symptomer og en individuell behandlingsrespons.

Siste stadier av bekken Cancer

Bekkenkreft er et vidt begrep som gjelder for en rekke ulike kreftformer forekommer i bekkenet. Mens individuelle tegn og symptomer varierer i henhold til hvilken type kreft du har blitt diagnostisert med, de sene stadier av sykdommen bringe vanlige symptomer og løsninger. Før du utforsker det, er det viktig å forstå litt mer om kreft bekken.

Hva er bekken kreft?

Den pelvis er et knokkelhulrom hvor ben og hofter slutte til den nedre region av kroppen. Bekkenkreft er en samlebetegnelse brukes på alle kreft oppstår i bekkenet. Dette inkluderer livmorhals, eggstokkene, blære, livmor, vagina, livmor og prostatakreft. Symptomer på kreft bekken er smerter i bekkenet, inkontinens, klumper, vaginal blødning, forstørrede lymfeknuter, magesmerter, vekttap, kvalme og oppkast. Sørg for å snakke med legen din om alle dine symptomer.

Hvordan er Stages Bestemmes?

Staging er betegnelsen som brukes for å beskrive alvorlighetsgraden av pasientens kreftsykdom. Det er bestemt ut fra størrelsen på svulsten, og hvis den har spredd seg til andre områder av kroppen. Basert på vitenskapelig kunnskap om den måten at kreft utvikler seg, bestemme stadium av kreft kan hjelpe leger bestemme en prognose og behandlingsplan. Det er et komplekst system for å bestemme stadium av en svulst (TNM-systemet avgjør størrelsen på svulsten, hvor mye det har spredd seg til lymfeknuter og om det er spredning), men grunnleggende er stadier fra null til fire.

Stadier

I stadium null, er kreft tidlig og er inneholdt i laget av celler der den startet. Dette er ofte referert til som "carcinoma in situ". Etappe en gjennom tre indikerer progresjon av sykdommen, størrelsen av tumoren, og mulig spredning på organer som er tilstøtende til det primære tumor og / eller til lymph noter. Trinn fire indikerer at sykdommen har spredt seg til andre områder av kroppen, og som regel ikke kan kontrolleres eller kureres ved behandling.

Advanced Cancer

I de siste stadier av kreft bekken, har legen din sannsynligvis fortalt deg at tilstanden din ikke reagerer på behandling eller at han har gått tom for behandlingstilbud. Det er viktig å huske at sykdommen påvirker alle forskjellig, og mange mennesker med sent stadium kreft (eller avansert kreft) lever lenger enn forventet. På dette punktet, vil du lære alt du kan om dine muligheter, fortsetter å motta kvalitet medisinsk behandling, nå ut til familie, venner og støttegrupper for ekstra støtte og få mest mulig ut av hver dag.

Hva nå?

Mange med avansert kreft fortsette å forfølge behandling. Vær sikker på at du er klar over målet for behandlingen og den tiltenkte påvirke sammen med eventuelle bivirkninger. Palliasjon inkluderer behandling eller forebygging av symptomer på cancer, så vel som eventuelle bivirkninger av behandling. Dette er et viktig fokus for behandlingen plan på alle stadier av kreft, men blir spesielt viktig i de senere stadier ("komfort tiltak"). De sene stadier av kreft bekken varierer i henhold til hvilken type kreft (prostata, eggstokk, blære) du har blitt diagnostisert med, men alle deler noen vanlige effekter som smerter, tretthet, kvalme og angst.

Hva kan man forvente i de siste stadiene

I de sene stadier av kreft bekken, vil du sannsynligvis begynne å bli svakere og oppleve mer tretthet. Kreft påvirker måten at kroppen er i stand til å konvertere mat til energi og hindrer kroppen i å jobbe som det normalt gjør. Appetitt reduksjon, vekttap og en aldrende utseende er alle felles for sent stadium bekkenkreft. I de siste dager, vil du sannsynligvis sove mye og føler meg veldig svak. Endringene som skjer i kroppen din vil trolig påvirke din mentale status også --- du kan bli forvirret, har drømme-liknende tanker, og enda noen hallusinasjoner. Trøtthet og søvnige følelsen vanligvis utvikler seg i koma. På dette punktet, er du ikke spise eller drikke. Når du slutter å drikke, vil du sannsynligvis bare fortsette i løpet av noen dager.

Betraktninger

Det er viktig å huske at alle opplever litt forskjellige symptomer og reaksjoner like alles kreft reagerer forskjellig på behandlingen. Dette er ikke ment som en blå-print for hva de sene stadier av kreft bekken vil sikkert bringe, men som en idé om hva du kan forvente. Det er viktig å omgi deg med god støtte og kvalitet medisinsk behandling.

Stadier lymfeknutekreft

Lymfesystemet omfatter benmargen, milt, thymus, lymfekar og lymfeknuter. Nettverket av organ og vev produsere og transportere hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og andre sykdommer. Lymfeknute eller lymfatisk kreft er også kjent som lymfom og komponerer ca 5% av den årlige rapporterte totalt krefttilfeller. Lymfom oftest slår menn 15-34 og over 55 år.

Staging

Lymfom er klassifisert i fire stadier, avhengig av resultatene av blod arbeid, fysisk eksamener og radiograf tester. Leger undersøke svulster for størrelse, tilstedeværelse av metastasering, plassering, celletype og klasse, som er hvor tett kreftcellene likne omliggende friskt vev.

Stage 1

Med trinn 1 lymfom, inneholder kun en lymfeknute gruppe over membranen kreftceller. Omtrent 70% av pasientene lever lenger enn fem år uten tilbakefall.

Stage 2

I trinn 2, i det minste to lymfeknuter inneholder kreftceller, men det har ikke spre seg utenfor den ene siden av membranen. Du kan også ha trinn 2 sammenhengende lymfom, som betyr svulstene er i umiddelbar nærhet. 5-års overlevelse er 51 prosent.

Stage 3

Ved stadium 3, har kreftceller invadert to eller flere lymfeknutegrupper, og de er på begge sider av kroppen, over og under membranen. Om 43 prosent av stadium 3 pasienter vil overleve lenger enn 5 år.

Stage 4

Stage 4 lymfom er den mest alvorlige. Flere lymfeknuter inneholde svulster. Ett eller flere organer er diffundere med tumorer, noe som betyr at det er liten forskjell mellom kreftcellen og originalt vev. Lymfom har vanligvis spres inn i fjerne knuter og har begynt å invadere andre vev, som for eksempel benmargen. Prognosen er dårlig, med bare 26 prosent av dem som får diagnosen i stadium fire bor i minst 5 år.

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?


Seng sår, også kjent som trykksår, er åpne sår som utvikler seg som følge av skadet hud og vev. Når kontinuerlig press påføres huden, kan dette resultere i blodsirkulasjonen blir kuttet av, og til slutt den skadede huden og vevet dør. Folk som er sengeliggende eller ikke kan flytte, til å endre sin stilling i sengen er på en høy risiko for å utvikle trykksår. Ifølge Mayo Clinic, sår en gang utvikle, de går fort og det er vanskelig å helbrede dem. Det er fire stadier av bed-sår utvikling, og, hvis den forblir ubehandlet, kan komplikasjoner oppstå.

Den første etappen

Når et sår begynner å utvikle seg, blir det infiserte området i utgangspunktet red. I dette begynnende stadium, kan sår føre til at du kløe og intens smerte når trykket er brukt til området. Nettstedet kan være varm ved berøring, eller føler svampete i konsistensen. Hvis området er skikkelig ivaretatt, og forhindret fra å komme videre videre, kan en sår på dette stadiet helbrede.

Stage II

Imidlertid, hvis infeksjonen fremskritt, vil huden tapet begynner å forekomme. Det ytterste laget (epidermis), vil hudens dypere lag (dermis) eller til og med begge lagene begynner å felle celler. Ifølge Mayo Clinic, på dette stadiet såret vil begynne å åpne i et sår som ligner i utseende til en blemme eller slitasje. Vevet rundt sår vil se rødt eller lilla, signaliserer at skade på vev har begynt.

Stage III

Stage III er et avgjørende punkt i utviklingen av en seng sår. Når sår har nådd dette stadiet, har skader nådd de dypere nivåer av huden din og hudens naturlige beskyttelse er nesten utryddet. Ifølge Lippincott sin Nursing Center, kan underhudsfett være synlige, men på dette stadiet, er bein, sener og muskler som ikke er utsatt. Områder av sår kan begynne å tunnel ned i bein og muskler.

Stage IV

Ved stadium IV, har fremme av sår utviklingen blir alvorlige. Nå har nekrose --- eller vev død --- av huden skjedde. Muskler, bein og sener og ledd kan også lider skade. Huden begynner å skrelle bort fra den synlige sår. Dette skadet hud er beskrevet som "sump" eller "eschar", avhengig av alvorligheten av vevsskaden. Slough er gul, brun, grå, grønn eller brun i utseende. Eschar er tan, brun eller svart i utseende.

Komplikasjoner

Hvis sengen sår blir stående ubehandlet, kan alvorlige komplikasjoner føre, inkludert cellulitt, en infeksjon i huden som kan føre til hevelse og sterke smerter. Cellulitt kan føre til sepsis eller meningitt, infeksjon i hjernen og ryggmargen. Bein eller ledd kan også utvikle infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, er sepsis en av de alvorligste farene i bed-sår utvikling. Sepsis oppstår når bakterier kommer inn i blodet, som fører i noen tilfeller til sjokk og organsvikt.

Stadier av sorg etter et år

Stadier av sorg etter et år

Hva er sorg?

Sorg er en naturlig konsekvens av tap. Hvorvidt en person opplever tapet av en kjær, en nær venn, et kjæledyr, et hjem eller en jobb, hver erfaringer sorg. Virkningen er forskjellige, og hver person reagerer på sin egen måte, avhengig av graden av tap og forholdet involvert.

Elisabeth Kübler-Ross, forfatter av "On Death and Dying", beskrev en type emosjonell reise for folk som står overfor døden. De syv stadier av sorg er nå vanligvis brukes til å beskrive prosessen med ulike typer tap.

Stadier

De vanligvis akseptert syv stadier av sorg er beskrevet som: sjokk eller vantro; fornektelse, sinne, forhandling, skyldfølelse, depresjon og aksept og håp.

I sin bok, "Healing Sorg," James Van Praagh påpeker at dette ikke er en modell satt i stein. Alle er forskjellige og avtaler med tap og sorg på en personlig måte, så "etapper" ikke nødvendigvis skje på samme måte.

En beskrivelse av de trinn:
Shock - Den første reaksjonen til et tap er en total vantro.
Denial - Nærstående til sjokk, er fornektelse en annen forsvarsmekanisme.
Lønnsforhandlinger - Folk gjør løfter: "Jeg skal slutte å røyke" eller "jeg vil gå i kirken hver søndag," prøver å prute med Gud hvis en kjær kan bli spart eller en situasjon kan endre seg.
Anger - Etter sjokket har lagt seg, føles en person vanligvis en følelse av å være maktesløs og ikke i kontroll. Sinne kan være rettet mot Gud, til leger, eller ved en sjef eller noen andre ansvaret.
Skyld - Å skylde oss selv for en død eller et tap i våre liv er vanlig.
Tristhet og depresjon - Sadness er den mest synlige følelser etter et tap, og ofte til stede gjennom hele sorgprosessen.
Aksept og håp - Folk trenger å godta tap for å helbrede følelsesmessig. Dette betyr ikke at sorgprosessen er over.

Reisen til healing

Hver fase av sorgprosessen er vanlig, men det er en personlig reise. Noen kan gå gjennom syv stadier raskt, mens en annen person kan ha en lenger emosjonell reise til aksept og håp.

En februar 2007 studie i Journal of American Medical Association (JAMA) fant at hos mennesker som er i sorg, negative symptomer vanligvis topp etter rundt seks måneder etter tapet, deretter gradvis avta.

Men andre faktorer som for eksempel en plutselig død eller tap, eller sykdom som avhengighet eller depresjon, kan forlenge sorg. Finne en støttegruppe, snakker om tapet og finne måter å uttrykke sorg hjelpe en person helbrede, sa Van Praag.

Stadier av sorg i krisehjelp

Stadier av sorg i krisehjelp

Sorg er den følelsesmessige responsen til tap. Dette inkluderer død av en kjær, tap av jobb, tap av en lem, eller skilsmisse. Sorg er den naturlige prosessen med å håndtere disse tapene. I 1969, Dr. Elisabeth Kübler-Ross definerte stadier av sorg. Disse stadiene kan hjelpe deg å forstå prosessen og gjenkjenne om du gjør tilstrekkelig fremgang gjennom sorgen. Prosessen er ikke nødvendigvis lineær, imidlertid, og du kan bla gjennom de ulike stadier mange ganger, mens du fortsetter å flytte nærmere aksept.

Denial

I denne første fasen, er de etterlatte som er i sjokk. Han isolerer seg fordi han er ute av stand til å tro det faktum av hans tap. Til tross for de negative konnotasjoner av fornektelse, er det en svært viktig del av prosessen. Fornektelse og isolasjon hjelpe bremse tempoet i sorg, til han kan forholde seg til en overveldende situasjon og følelser.

Anger

Under den andre fasen, føles de etterlatte en dyp følelse av sinne. Han kan være sint på Gud, naturen eller den personen som har dødd. Sinne fasen er begynnelsen på å anerkjenne og akseptere sine følelser. Hvis han kan føle og akseptere hans sinne, kan han fortsette gjennom sorgprosessen.

Lønnsforhandlinger

Under en vanskelig tid, vil noen som er etterlatte ofte prøve å prute med naturen, Gud eller universet. Han kan si noe sånt som "Hvis jeg gir alle mine penger til veldedighet, kanskje jeg vil våkne opp og dette vil alle være en drøm." Dette er et forsøk på å kontrollere situasjonen, og ofte fører til skyldfølelse fordi han føler han kunne ha gjort mer.

Depresjon

Når de etterlatte innser han har ingen kontroll over tapet, han kommer til enighet med det og føler en overveldende depresjon. Dette er en nødvendig del av sorgprosessen, og signaler han er i ferd med å møte virkeligheten i hans situasjon. Dette depresjon er en normal tilstand. Hvis forsenkningen varer i mange måneder uten noen forbedring, men er profesjonell hjelp avgjørende.

Aksept

Aksept er den siste fasen av sorgprosessen. Til tross for populær misforståelse, betyr aksept ikke at en person er "bra" med hans tap eller glad for det. Aksept betyr at han har kommet til enighet med realiteten av tapet og er å lære å leve sitt liv på tross av det.

Analyse av de syv stadier av Sørgende

Analyse av de syv stadier av Sørgende

Ifølge Anger Management Resource, oppstår sorg naturlig når noen eller noe du elsker er tapt. Vanligvis, jo større kjærlighet, gjør vondt mer tapet. Det er sju etapper til sorgprosessen. Selv om noen søker en sorg rådgiver for å takle tap, mange mennesker håndtere disse stadiene personlig i et forsøk på å oppnå lukking og gå videre med livene sine.

Shock / Denial

Ifølge Recover-fra-Grief.com, folk begynner sorgprosessen i en tilstand av nummen vantro. Denial kan også oppstå i et forsøk på å skjule smerten av tapet. Denne fasen er kjent for å vare i flere uker, avhengig av den aktuelle personen.

Denial

Grad av støt følges av sperring. Den andre fasen av sorgprosessen er sinnets naturlige forsøk på å beskytte en person fra tragedien av tapet. Ifølge Anger Management Resource, er en kort periode av fornektelse normal, men lengre perioder kan hindre personen fra å oppnå nedleggelse.

Anger

Anger er den tredje fasen i sorgprosessen, etter fornektelse. Ifølge Anger Management Resource, kan sinne bestå av sinne "med personen for å forlate deg, med deg selv for hva du ikke gjøre for å redde dem, eller med Gud." Recover-fra-Grief.com sier forhandlinger med Gud kan også oppstå i denne fasen i et forsøk på å bringe personen tilbake.

Skyld / Sadness

Anger Management Resource sier at den fjerde etappen av sorg er en periode av skyld eller sorg, kan en gang folk har en tendens til å klandre seg selv for det som skjedde. I løpet av denne perioden, kan folk virkelig forstå omfanget av tap og hvor mye det virkelig gjør vondt.

Sorrow / Etterjustering

Perioden av skyld / tristhet er etterfulgt av en periode med sorg / omstilling. Recover-fra-Grief.com sier at i denne fasen begynner depresjon av et tap å avta, og livet blir mer organisert.

Gjenoppbygging og oppløsning

Til slutt, vil en følelse av aksept om realiteten av tapet kommer til personen sørgende. Dette er ledsaget av en følelse av "å gi slipp," i henhold til Anger Management Resource. I dette trinnet, lærer personen å rekonstruere livet sitt uten hans kjære i det lenger.

Gå tilbake til Vilje til å elske / Aksept

Den siste fasen i sorgprosessen oppstår når personen blir seg selv igjen. Ifølge Anger Management Resource, har personen blitt helbredet, og er i stand til å le og kjærlighetsliv igjen. Denne fasen er mer av en åndelig enn de andre seks etapper. Hvis personen fullfører de syv stadier av sorg, har hun lært å akseptere tapet og gå videre.

Stadier av Klimaendringer med en Death

Sorg er en mektig følelse og en naturlig reaksjon på tap av noe eller noen du elsker. Eksperter er enige om at det er flere stadier av sorg, men det nøyaktige antallet stadier, avhengig av ekspert, varierer fra fem til syv. Hver person opplever disse trinnene forskjellig avhengig av personlighet, livserfaringer, tro, mestring stil og enda alder. Det finnes ikke én riktig måte eller tidsplan for sørgende.

Sjokk eller Vantro

Ved mottak av nyheten om dødsfallet til en kjær, mange mennesker føler seg nummen i starten, synes det er vanskelig å tro det som har skjedd. Det kan være en emosjonell tid med følelser av dyp tristhet, tomhet, fortvilelse og ensomhet.

Denial

Denial er en annen scene lik som vantro. Du kan fortelle deg selv: "Dette kan ikke skje!"

Anger

Sinne kan variere fra mild irritasjon til ekstreme raseri og sinne. Folk ofte lede dette sinne på den tapte kjære, på seg selv eller utover - på fremmede, leger eller Gud.

Lønnsforhandlinger

Når coping med dødsfallet til en kjær, kan du forsøke å forhandle med en høyere makt, ber om ting skal gjøres riktig, hvis du gjør noe i retur.

Skyld

Hvis du har levd gjennom en ulykke som forårsaket noen andre til å dø, kan du føle etterlatte skyld. Du kan undres: "Hvorfor gjorde jeg ikke dø i stedet?" Du kan også føle skyld at du ikke kunne forhindre død, eller at du følte lettelse hvis din kjære døde etter en langvarig sykdom. Det er vanlig å føle seg skyldig om noe du kanskje - eller kanskje ikke - har sagt eller gjort før din kjære døde.

Depresjon

Depresjon er preget av mangel på omsorg, eller tap av interesse, i det som skjer i livet ditt. Du kan føle dyp tristhet eller håpløshet, samt ekstrem trøtthet og andre fysiske symptomer. Det er forskjellige nivåer av depresjon. Hvis du er ekstremt deprimert eller tenker på selvmord, søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Aksept

I aksept scenen, kommer en person til en forståelse for at hendelsen skjedde, er det ingenting som kan gjøres for å endre det, og at livet må gå videre. Når du har nådd dette stadiet, vil du fortsatt føler deg trist og savner din kjære, men du vil innse at den personen som døde ville du ønsker å leve et lykkelig og oppfylle liv.

Hva er de syv stadier av sorg Cycle?

Hva er de syv stadier av sorg Cycle?

Mange typer tap kan føre til sorg eller emosjonelle lidelser. De fleste forbinder sorg med døden, som er den mest intense sorg. Andre typer tap inkluderer forholdet breakup, helse eller jobb tap, tap av drømmer om økonomi, alvorlig sykdom av en kjær, abort og tap av sikkerhet eller vennskap. Enda mindre intense tap, slik som flytting, eksamen, å selge en bolig eller avgang kan føre til sorg. Alle kan ikke behandle gjennom sorgen stadier i samme rekkefølge, og noen mennesker kan ikke oppleve ett eller flere av etappene.

Shock

Under den første fasen av sorg, beskytter kroppen seg gjennom sjokk, vantro og fornektelse. Dette nummenhet gir deg følelsesmessig beskyttelse, slik at du ikke er helt overveldet, som kan vare i flere uker. Forventer en telefon fra den avdøde kjære eller å se på klokken, venter på ham til å gå inn døren er vanlige reaksjoner.

Tristhet

Tristhet, smerte og skyld følge den andre fasen av sorg. Etter sjokket har lagt seg, kan smertene helt overvelde deg til tider. Ved å trosse det fullt ut, vil du være i stand til å gå gjennom dette stadiet på en sunn måte. Angrer kan spille en rolle som du husker måter kunne du ha bedre demonstrert din kjærlighet. Denne fasen er erfarne på tvers av kulturelle grenser over hele verden.

Making tilbud

I denne tredje fasen, mange mennesker gjør urealistiske løfter de ikke kan holde. Du kan prøve å prute med Gud eller en høyere makt til å bringe personen tilbake.

Anger

Under den fjerde etappen av sorg, kan sinne føre til lufting. Mens dette kan være konstruktiv, være forsiktig at det ikke ødelegger andre allerede stresset relasjoner. Vanlige gjenstander av sinne inkluderer Gud, deg selv og legene. Du kan selv være sint på din avdøde kjære og spør: «Hvordan kunne du forlate meg?"

Depresjon

Det femte trinn av sorg, depresjon, kan også være en del av prosessen. Denne fasen er en tid for refleksjon av tidligere minner og både gode og dårlige tider. Dette depresjon er ikke klinisk, men hvis ukontrollert, det kan sykle til mer alvorlige problemer.

Frykt

Frykt og angst betegne den sjette etappen av sorg. Du kan tenke på din egen død eller død av andre nære familiemedlemmer. Tapet kan også utløse panikkanfall. Du lurer kanskje på hvordan du kan oppnå alt du trenger å gjøre og føle seg overveldet.

Håper

Den siste fasen av sorg beveger seg mot fremtiden med håp. Selv om dette betyr ikke umiddelbar lykke, kan du begynne å planlegge aktiviteter for fremtiden. Den overveldende smerte vil være borte, men søte minner vil forbli. Joy vil til slutt komme.

Liste over de syv stadier av sorg

Liste over de syv stadier av sorg

Ulike kulturer behandle sorg og følelsesmessig tap på en rekke måter. De fleste mennesker opplever flere av de syv stadier av sorg under sørgeperioden. Selv om de fleste umiddelbart tenke på døden som det er relatert til sorg, kan andre typer tap føre til sorg og smerte også, om enn i mildere former. Jobb tap, abort og selv flytte er bare noen av hendelsene som kan føre til sorg.

Nummenhet

Sjokk og fornektelse beskytte kroppen i løpet av denne første, betydelige stadium av sorg. Denne perioden av emosjonell beskyttelse gir deg en bufferperiode, som kan vare i flere uker. Vanlige følelser inkluderer venter på den avdøde til å ringe eller gå i døra, eller til å sette en ekstra plass ved middagsbordet.

Pain

Den andre fasen av sorg er langt den vanligste og omfatter smerte, skyldfølelse og sorg. Selv om smertene kan overvelde deg til poenget med dyp tristhet, innse det fullt. På denne måten vil du være i stand til å behandle din sorg på en sunn måte. Skyld kan forsterke du husker hvordan du kunne ha vært snillere mot den avdøde kjære.

Lønnsforhandlinger

Den tredje fasen innebærer lønnsforhandlinger eller gjøre avtaler med Gud eller en høyere makt. Disse urealistiske løfter, for eksempel "jeg vil aldri sverger igjen," pleier å være ekstreme i et forsøk på å bringe personen tilbake.

Rage

Den fjerde etappen av sorg, sinne eller raseri, kan være spesielt farlig hvis de lufte skader andre relasjoner som allerede skjøre. Du kan bli sint på legene, selv eller andre familiemedlemmer som du tror kanskje ikke har gjort nok for den avdøde kjære. Gud kan ta hovedtyngden av sinne, som du kan spørre ham: «Hvorfor meg?" Noen sørgende folk selv bli sint på den avdøde personen for å forlate ham.

Depresjon

Det femte trinn av sorg, depresjon, kan være en farlig tid. Mens dette stadiet er annerledes enn klinisk depresjon, er det fare for at sorg kan øke vanskelighetene noen som lider av depresjon ansikter. Denne fasen er en reflekterende tid som du liker å se gjennom bilder og filmer og tenker på den tapte kjære.

Angst

Frykt kan overvelde deg under den sjette etappen av sorg. Panikkanfall falle på de mer ekstreme slutten av dette trinn. Du kan bli redd for din egen død eller som av andre nære venner. Tanker om hvordan du kan oppnå alt som må gjøres kjennetegne dette stadiet.

Aksept

Den siste fasen av sorg flytter inn aksept som du planlegger for fremtiden. Selv om du fortsatt kan gråte eller erfaring tristhet, vil det ikke overvelde deg som det gjorde i de tidlige dagene av tapet. Du kan håpe at livet blir bra igjen, og at du vil oppleve glede.

Stadier av Gjenopprette Fra Død av en kjær

Stadier av Gjenopprette Fra Død av en kjær

Død av en elsket en er aldri lett å behandle, og forstå stadier av sorg og tap kan hjelpe i å jobbe din vei til å bli frisk. Først definert av Elizabeth Kubler-Ross i sin 1969 boken "On Death and Dying," disse stadier av sorg ikke alltid oppstår i orden og noen ganger blander med hverandre. De er imidlertid, universell, og kunnskap om dem kan hindre følelser av isolasjon.

Denial

Den første fasen av sorg, fornektelse, er et resultat av sjokket av å miste en kjær. I dette stadiet, er du ikke i stand til å akseptere at din kjære er død. Du kan være ute av stand til å si at din kjære er "borte", og du kan føle at han er liksom fortsatt til stede. Du kan forestille deg samtaler med din kjære. Dette normal fase av sorg vanligvis ikke vare veldig lenge.

Anger

Anger resultater fra smerten føltes som følge av dødsfallet til en kjær. Du kan finne deg selv å spørre: "Hvorfor meg?" eller "hvorfor ham?" Du kan føle deg sint på personen som har dødd, eller på deg selv. Du kan føle deg som om hele universet er liksom samlet seg mot deg. Du kan søke etter noen å klandre for tapet. Eksempler på folk som nyter livet kan føre til ytterligere smerte og harme.

Lønnsforhandlinger

I dette stadiet, kan du finne deg selv prøver å prute med en høyere makt. For eksempel kan du føler at hvis du endrer din atferd eller engasjere seg i en viss aktivitet, vil din kjære bli gitt tilbake til deg.

Depresjon

Midt i depresjon, kan livet virke meningsløst og uten håp. Du kan finne deg selv koblet fra ting, aktiviteter og folk du en gang likte. Det kan være en følelse av nummenhet, som noen ganger gir vei til sorg og sinne. Denne fasen kan noen ganger føre til selvdestruktiv atferd og med selvmord; så hvis du finner ut at du er helt overveldet, søke hjelp fra et familiemedlem, venn eller lege.

Aksept

Aksept skjer når du endelig innser at din kjære er borte, og at det er ingenting du kan gjøre med det. Du begynner å lære å leve uten den personen, og du begynner å se at det er håp og at livet har et poeng. Sinne og sorg begynner å avta, følelser blir lettere å forholde seg til, og helbredelse virkelig begynner. Det er på dette stadium at utvinningen begynner å bli en realitet.

Stadier av sorg etter å ha mistet et barn

Stadier av sorg etter å ha mistet et barn

Når et barn blir født, nye foreldre forventer at han skal leve et langt, full og lykkelig liv. En forelder bør aldri måtte begrave sitt barn, men tragisk nok noen gjør. Hvis du mister et barn, kan forstå stadier av sorg hjelpe deg sørge på en sunn måte og lære å takle.

Vantro

Et barn dør før foreldrene går mot naturen; foreldre bør gå før sine barn. Selv i tilfelle av en dødssyk barn, mange foreldre er ikke forberedt på den eventualitet av at barnets død. I stedet holder de ut håper at barnet vil bli bedre og bli sjokkert og nummen når barnet passerer.

Separasjon

Når en forelder har realisert sitt barn er borte, sliter hun å komme til enighet med det som har skjedd. Mange foreldre i denne situasjonen lider alvorlig separasjonsangst eller skyldfølelse for ikke å redde barnet. I denne fasen kan en forelder finne seg selv å skylde på hennes ektefelle, barn eller andre familiemedlemmer, som kan forårsake alvorlig skade på familien. Foreldre som sliter gjennom dette stadiet i lange perioder blir frustrert og deprimert som de innser at de kan ikke forandre fortiden.

Depresjon

På grunn av den sterke bindingen mellom foreldre og barn, er det normalt for en gjenlevende forelder å oppleve dyp sorg og fortvilelse, der han kan føle at han aldri vil komme seg. Han kan bli trukket tilbake, har problemer med å konsentrere på jobb, glemmer ting eller synes det er vanskelig å forholde seg til andre mennesker. Han kan også lide fysiske symptomer på depresjon, inkludert ekstrem tretthet eller søvnløshet, problemer med å spise, hodepine, magesmerter og muskelsmerter. En artikkel i The Journal of American Medical Association rapporterer at sørgende mennesker har mer problemer med å slåss sykdom. En sørgende foreldre kanskje også frykt for at noe vil skje med hans andre barn.

Aksept

Stadier av sorg er en normal, sunn prosess. Det kan ta måneder eller år for å akseptere tapet av et barn. Selv etter en forelder har akseptert døden av hennes barn og gjenvunnet livet hennes, kan hun fortsette å føle tristhet til tider, og skyldfølelse som hennes depresjoner avtar. Når hun har akseptert døden, er hun i stand til å omorganisere sitt liv og fokus igjen på jobb, familie og andre positive i livet hennes.

Hvordan søke stadier av sorg

Hvordan søke stadier av sorg

Arbeide gjennom sorg tar tid. Dr. Elisabeth Kubler-Ross oppnådd banebrytende arbeid gjennom sin forskning på sorg, død og døende. I 1969 forfattet hun den mektige boken "On Death and Dying", der adressert hun fem stadier av sorg. Folk jobber gjennom sorgprosessen i ulike stadier og tidsrammer; noen kan ikke sekvensere gjennom stadier, men kan gå gjennom stadier i en annen rekkefølge eller hoppe over noen stadier helt. Sorg gjelder ikke bare til døden, men til samlivsbrudd, jobb eller karriere tap, empty-reir syndrom og tap av enhver type. Anvende stadier av sorg hjelper mennesker som de overgang mot aksept.

Hvordan søke stadier av sorg

•  Innse hvordan fornektelse påvirker personen som lider tap, da dette er den første fasen av sorg. De etterlatte enkelte kan ikke akseptere det som har skjedd, om han avtaler med tapet av et kjæledyr, pensjon eller skilsmisse. Hjelp ham med å komme gjennom hver dag ved å støtte ham som han arbeider gjennom dette stadiet, som vanligvis er kortvarig.

Forbered deg på å møte din venns rå følelser. Det er her hennes sinne vil komme ut og eksplodere. Hun kan skylde på noen og alle hun kjenner, inkludert deg. Hun kan også skylde seg selv, Gud eller en annen høyere makt. La henne lufte, men ikke tillater henne til å bli destruktive. Hun kan føle at hun kunne ha gjort noe for å forhindre tap eller, spesielt i tilfelle av død, vært mer involvert tilstedeværelse i personens liv. Støtte henne som hun bearbeider gjennom denne vanskelige fasen.

Lytt etter noe irrasjonelle tanker som kan ta form av et spørsmål, for eksempel "Hva om han kommer tilbake?" eller "Hva kan jeg gjøre for bare en sjanse?" For noen typer sorg, for eksempel jobb tap eller et forhold breakup, kan dette forsinke hva som kan være uunngåelig. I et tap som død, er det urealistisk, men svært vanlig. Kalt forhandlinger, kan folk prøve å prute med Gud eller en høyere makt, så vel.

Oppmuntre din venn og bruke masse tålmodighet. Dette stadiet, depresjon, kan være den mest utfordrende for pasienter og deres venner og familiemedlemmer til å tåle. De etterlatte føles tomt, kan lure på om livet er verdt det, og mistet håp for fremtiden. Realiteten av tapet har sunket inn; ting vil ikke gå tilbake til slik de pleide å være før tapet. Se å sikre at han ikke blir sittende fast i denne fasen. Han er ikke arbeider med psykisk sykdom, men behandler gjennom et tap. Trekke ham ut hvis han prøver å trekke seg tilbake og være tilgjengelig for å lytte som han behandler sine tanker. Dette er en nødvendig, men vanskelig del av de stadier av sorg.

Pust lettet ut; du og din venn har gjort det til aksept. Oppmuntre din venn til å finne konstruktive måter å minnes tapet, hvis det var en død. En scrapbook, hedre din kjære ved spesielle anledninger ved å slippe ballonger, dele et minne om din kjære på familiesammenkomster eller besøker kirkegården med andre familiemedlemmer hedre hans minne og åpen sunn dialog og diskusjon om ham.

Hva er Skjemaer og stadier av bendelorm?

Hva er Skjemaer og stadier av bendelorm?


Bendelorm er en parasittisk organisme som har gitt mennesker og andre dyr bråk fra tusener av år. De kan infisere eller være båret av hvilken som helst klasse av dyr. Noen bendelorm kan leve i flere tiår og vokse mange ganger lengre enn kroppen sin infisert vert. Bendelorm som kan smitte mennesker er de viktigste bendelorm at mennesker undersøke og se til å stoppe. Det finnes flere former for bendelorm og hver går gjennom ulike stadier av livet. Å ha informasjon om bendelorm sikrer at hvis ingenting annet, vet vi vår fiende.

Svinekjøtt Bendelorm

Svinekjøtt bendelorm er en form for bendelorm også kjent som taenia Solium. Det har evnen til å infisere både gris og menneske, og er kjent for å eksistere i Afrika, Asia, Sør-Amerika og lommer i Sør-Europa og Nord-Amerika. Denne bendelorm har fire suckers på hodet sammen med to rader med kroker til å klinke til verten. Denne bendelorm har flere stadier. Egg er den første fasen, hvor de blir frigitt når en rekke defecates og de er utgytt ut med avføring. Mennesker og griser er smittet når de fordøye mat forurenset med dette avføring. Når eggene er inntatt, de klekkes som "oncospheres", som er en bendelorm embryo. De migrerer deretter fra tarmen til andre deler av kroppen, slik som hjerne, lever og tverrstripet muskler. Når migrert til disse andre steder, danner de inn "cysticerci", som er en larvestadiet. Den siste fasen av svinekjøtt bendelorm kommer når mennesker spiser halvsteikt svinekjøtt inneholder "cysticerci" scenen av svinekjøtt bendelorm. Disse bendelorm kan leve i flere år i tynntarmen og vokse til en lengde på 2 til 7 meter.

Beef Bendelorm

Biff bendelorm er også kjent som taenia saginata og har evnen til å infisere både mennesker og kveg. Den har fire ekstremt kraftige suckers. Det er vanlig i deler av Øst-Europa, Afrika, Latin-Amerika og Sørøst-Asia. Dens vanligste årsaken hos mennesker i feil tilberedning av kjøtt. Disse bendelorm bruke storfe som en mellomvert og mennesker som deres definitive vert. Denne bendelorm har en livssyklus som er forskjellig fra noen andre bendelorm. Den voksne bendelorm legger egg i tynntarmen av en person, som deretter sender ut disse eggene når de defekt. Kyr så noen ganger kommer over dette avføring mens beiting, og fordøyelsesvæsker av kua bryte gjennom eggene og slipp oncospheres (embryo). De oncospheres gå gjennom fordøyelseskanalen og deretter gå inn i sirkulasjonssystemet av storfe. Embryoet går inn i sitt larvestadiet og produserer cysticercus, som er en cyste. De voksne bendelorm former når mennesker spiser kokt eller rått kjøtt og deres fordøyelsesvæsker bryte denne cyste, som inneholder larve. Den voksne bendelorm deretter utvikler, festet til tarmen av sine menneskelige vert, og kan bli opptil 12 meter lang, men bare 4 til 10 meter er vanlig.

Dwarf Bendelorm

Dverg bendelorm, også kjent som hymenolepis, er en bendelorm som kan smitte både mennesker og rotter. Dvergen bendelorm er den mest utbredte bendelorm i menneskelige verter. Bendelorm kan bo hvor som helst i verden, men er vanligvis funnet innenfor varmere klima. Dessverre kan det være svært få symptomer til denne type bendelorm inntil den produserer i det minste 15 000 egg i hvert gram avføring den er inneholdt i. Bendelorm vanligvis gått fra menneske til menneske på grunn av uhygieniske tilstander i forbindelse med avføring. Stadier av en dverg bendelorm er mer forenklede enn andre. Den trenger ingen mellomledd; den kan bevege seg fra en human direkte til det neste ved inntak av dets egg. Egg kommer ut gjennom avføring fra en smittet vert. Et menneske kan bli umiddelbart smittet ved inntak av mat eller vann som er forurenset. Et insekt kan også bære eggene, hvor de vil utvikle seg til larvestadiet cysticerci mens på insektet, som deretter kan infisere en human eller rotte. Hvis den menneskelige er direkte forurenset av enten næringsmidler eller vann, vil bendelorm gå til sin larvestadiet i tarm villus av det menneskelige vert. Larven vil da danne en scolex, som er et hode, som har flere kroker som den bruker til å feste til vertens tarmen. På dette punktet, er det dverg bendelorm i sin voksen form og kan begynne passerer egg å infisere andre maskiner.

Fisk Bendelorm

Fisken bendelorm, også kjent som Diphyllobothrium, er en slekt av bendelorm som kan infisere flere typer pattedyr og fisk og har flere steder over hele verden der det kan infisere maskiner. Mennesker er oftest smittet av å spise kokt eller rå fisk. Bevis på disse bendelorm er funnet i restene av mennesker fra 4000 til 10.000 år siden i Sør-Amerika. Fisken bendelorm har flere stadier av sin livssyklus. Egg er gått fra en definitiv vert, der den voksne bendelorm bor og ende opp med å bli spist av noen av en rekke ferskvanns krepsdyr. Eggene deretter klekkes til sin første larvestadiet, kjent som procercoid larver. Den krepsdyr som forbrukes egg vil da bli spist av en annen vert, som vanligvis er en liten ferskvannsfisk. Når i fisken, vil larvene angi deres andre larvefasen, kjent som plerocercoid larver. Dette larvestadiet er den som er smittsomme. På dette punktet, vil ikke fisken bendelorm ikke utgjøre mye av en risiko for mennesker, som det er i live i en liten fisk som mennesker ikke ville vanligvis spiser. Når disse små fisk blir fortært av større fisk, men ligger deri problemer for mennesker. Mennesker som får i kokt eller rå fisk (sushi) kan da bli smittet med plerocercoid larver, som deretter videre til umodne voksne bendelorm, etterfulgt av fullt dannet moden voksen bendelorm. Når i den menneskelige vert, vil fisken bendelorm lever i tynntarmen for så lenge som 20 år og vokse opp til 10 meter i lengde.

Stadier av Child Development etter alder

Stadier av Child Development etter alder


Stadier av barns utvikling er milepæler teoretisk opprettet for å indikere hvordan en gjennomsnittlig barnet utvikler fysisk og mentalt. Disse milepælene kan oppnås tidligere eller senere av noen barn, og likevel bli betraktet som normalt. Men de fungerer som en målestokk for å overvåke et barns utviklingsprosess.

Nyfødt til 9 måneder

Nyfødte babyer opp til en alder av 1 måned er asosiale og helt hjelpeløs. Mens de sover mesteparten av dagen, er de i stand til å gjøre noen sensoriske forskjeller, inkludert syn, lyd, smak, lukt, berøring, smerte og temperatur. Ved 3 måneder, kan babyer oppfatter farger og begynne oral leting med coos og gryntende. De begynner å bli mer sosial, smilende og feste på ansikter. Fysisk de vanligvis er i stand til å løfte hodet når den er plassert på magen. Med 6 måneder, de fleste babyer babler, noe som gjør de fleste vokallyder og omtrent halvparten av konsonanter. De har kontroll over hodet og armbevegelser og er i stand til målrettet hente elementer og rulle over. Ved denne alderen, babyer anerkjenne deres mor og kan skille mellom kjente fjes og de av fremmede. Som babyer nå ni måneders alder, de er sterkt knyttet til sin mor, og har økt motorisk kontroll, herunder å kunne sitte opp uten støtte og crawl.

10 måneder til 2 år

Som barn nå sin første bursdag, forbedrer motorisk kontroll raskt. De kan kontrollere sine ben og føtter, stå, kryp, og utvikle de motoriske ferdighetene til appositioning tommel og pekefinger. Disse forbedrede motoriske ferdigheter ofte resultere i babyer å kunne vinke farvel samt leke pat-a-kake. Dette er også en alder hvor barn begynner å si sitt første ord eller to, og å forstå enkle kommandoer og ordet "nei". I en alder av 18 måneder, de vanligvis kan krype opp trapper, gå i opptil 20 minutter, og trekke linjer med fargestifter. De har ofte en frykt for å bli skilt fra sin mor i denne alderen, men de kan adlyde de fleste kommandoer og brødfø seg selv. Med 2, kan småbarn løpe, sparke en ball, har et ordforråd på ca 200 ord, og de fleste har muligheten til å kontrollere blæren og avføring.

2 år til 5 år

Mellom 2 og 3 år, kan småbarn hoppe av et trinn, farge, sitte på en trehjulssykkel og bygge en kube tårn ni til ti kuber høy. De bruker også korte setninger. Emosjonelt de frykter separasjon, kan være eiendomspronomen om leker, motstå foreldre retninger og kan være ubesluttsom. Med 4, barn er mer selvstendige og begynner å nyte kooperativt spill med andre barn. Fire-åringer vanligvis kan stå på ett ben og tegner en sirkel og et kors. De har levende fantasi, som fører til både imaginære venner og imaginære frykt. På 5, barn er veldig selvforsynt, selv å være i stand til å kle seg selv. De kan hoppe, snakke tydelig, og har mestret grunnleggende grammatikk, med et ordforråd på mer enn 2000 ord. De føler stolthet i sine prestasjoner. De foretrekker å leke med andre barn, og foretrekker kjønns-aktuelle leker og aktiviteter.