Digidexo.com

isoflavoner finns i

Fordeler med Isoflavoner

Isoflavoner som finnes i soya matvarer er også kjent som fytoøstrogener. Disse fytoøstrogener har vist gunstige effekter hvis konsumert i riktige mengder. Fordelene med isoflavoner inkluderer skjelettsykdom forebygging, senking (dårlig) kolesterol, og kreftforebygging. Det er imidlertid motstridende studier om de virkelige virkninger av isoflavoner i mennesker. Derfor er det best å konsumere isoflavone-rik mat i løpet av de daglige tillatte grenser.

Definisjon

En isoflavon er en type flavonoid, som er en phytochemical som beskytter kroppen mot giftige stoffer. De vanligste kildene til isoflavoner i menneskets kosthold inkluderer soyabønner, tofu, soyabønnemasse, og soyamelk.

Senke LDL (dårlig kolesterol)

Isoflavoner finnes i frukt og grønnsaker er mikronæringsstoffer som kroppen din trenger for å opprettholde et sunt hjerte. Den Harvard School of Public Health heter det at "American Heart Association anbefaler å spise 50 gram soya en dag for å redusere nivået av kolesterol i blodet og risikoen for hjerte sykdommer." (Se referanse 1)

Skeletal Disease Prevention

Resultatene av farmakologiske studier --- utført av J. Chen og andre asiatiske forskere --- foreslo "en isoflavone avledede utstillinger anticancer effekt, eller forårsaker menneskelig osteosarkom celledød." (Se referanser 2) Med andre ord, isoflavoner drepe kreftceller som forårsaker skjelettsykdom osteosarkom.
Bevisene av isoflavoner 'effekt i menneskebein, ifølge en rapport oppsummert av National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), "er motstridende" og trenger videre studier. (Se referanser 3)

Menopausal Symptom Behandling

Isoflavoner ligne virkningen av kroppens østrogen, et hormon som er mangelfull i overgangsalderen kvinner. Mangel på østrogen kan forårsake uønskede kroppen endringer som tørrhet i skjeden og hetetokter. En diett rik på isoflavoner, som for eksempel soyabønner, ifølge Peter Chen, MD ved Institutt for obstetrikk og gynekologi ved Universitetet i Pennsylvania Medical Center, "ville derfor forventes å forbedre symptomer på vaginal tørrhet." (Se Resources 1) Men følsomhet for hormonnivået kan variere i hvert enkelt. Derfor er det best å konsultere legen din om hvordan å håndtere uønskede menopausale symptomer.

Kjemoprevensjon

Isoflavoner også oppvise ikke-hormonelle egenskaper slik som "celle apoptose" (programmert celledød), som kan redusere risikoen for noen sykdommer, for eksempel kreft i tykktarmen. For eksempel kan isoflavoner rettes til å binde med kreftfremkallende (kreftfremkallende celler) og deretter, ved celle apoptose, er død av kreftfremkallende indusert. Isoflavoner er oppført under chemopreventive Agents of the National Cancer Institute, Division of Cancer Prevention --- og utredninger om den eksakte mekanismen for hvordan isoflavoner forebygge kreft er fortsatt i gang.

Hva er Isoflavoner funnet i?

Hva er Isoflavoner funnet i?


Isoflavoner finnes bare i visse planter og er kjent som fytokjemikalier, som er naturlig forekommende forbindelser som kan ha helsemessige fordeler. Isoflavoner også er en type phytoestrogen, betyr at de etterligne effekten av østrogen produseres i kroppen. Beskyttende egenskaper isoflavoner kan ha mot forhold som spenner fra kreft til osteoporose er diskutabelt.

Soyabønner

Isoflavoner finnes i deres største konsentrasjon i soyabønner og soyaprodukter. En halv kopp soyabønner inneholder ca 47 mg isoflavoner. Flere produkter laget av soyabønner inneholder også høye konsentrasjoner av isoflavoner. For eksempel, en kopp soyamelk inneholder 30 mg isoflavoner, mens en soya hot dog har ca 11 mg isoflavoner. Jo større konsentrasjon av soya i et produkt, inkludert soya frokostblandinger, soya baby formler og soya ost, jo flere isoflavoner den inneholder.

Edamame

Edamame er umodne soyabønner kokt i sine pods og spist, ofte som en snack. En halv kopp edamame inneholder rundt 12 mg isoflavoner. Edamame er også høy i protein, karbohydrater og fiber. I Japan er edamame serveres med havsalt.

Rødkløver

Rødkløver brukes til å lage te eller isoflavone kosttilskudd. Isoflavone innholdet i rødkløver er ca 21 mg per 100 gram. I en studie publisert i mars 2008 utgaven av "Menopause International," forskere funnet ut at rød fedd isoflavone kosttilskudd er trygt tolerert av kvinner med en familie historie av brystkreft. På grunn av østrogen egenskaper isoflavoner, ønsket forskerne i studien å se om kvinner som tok kosttilskudd vil oppleve de samme negative konsekvenser som kan følge med østrogenbehandling, som for eksempel økt brysttetthet.

Pistasjnøtter

Visse nøtter, belgfrukter og korn har små mengder av isoflavoner, men blant de med litt høyere konsentrasjoner er pistasjnøtter. Det er ca 3,63 mg isoflavoner i en håndfull eller 3,5 gram av pistasjnøtter. Pistasjenøtter er også assosiert med andre helsemessige fordeler, som for eksempel å senke LDL, eller bad'cholesterol, mens også øke nivåene av HDL, eller gode kolesterolet.

Vegan Diet for Nyresyke

Veganere, som spiser bare plante-baserte produkter, vil ønske å øke forbruket av vegetariske proteiner. Disse faktisk tregere progresjon av nyresykdom og andre tilknyttede komplikasjoner som høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Mål

Joan Brookshyer er en registrert kostholdsekspert, en vegetarisk og forfatter av boken "The Vegetarian Diet for Nyresyke Treatment." Ifølge Brookshyer, "Nutrition ledelsen fokuserer på å redusere avfallsprodukt buildup fra fordøyd mat, som normalt ville la kroppen som urin. Hovedmål planlegger en diett med plante-baserte matvarer er å skaffe riktig mengde planteprotein for å møte proteinbehov samtidig som avfallsprodukt oppbygning i blodet, å opprettholde natrium, kalium og fosfor balansen, og opprettholde god ernæring. "

Dr. Eric Castle, en urolog med Mayo Clinic, sier de beste proteinkilder for en vegansk renal kosthold blant annet soya melk, soya yoghurt, mutter Butters (opp til to spiseskjeer, eller rundt 28 gram), hveteprotein (seitan), soya protein (som tofu og tempeh), og Quorn, merkenavnet for mycoprotein, en kjøtt-fri form av høykvalitets protein.

Et vegansk kosthold for nyresykdom bør inneholde soya-baserte matvarer som et sunt alternativ, men pasientene må fortsatt oppsøke en registrert kostholdsekspert, helst en som er spesialist i nyre ernæring, om råd om en ideell balanse.

Fordeler

Kvaliteten av protein i en hvilken som helst mat er basert på nivået av aminosyrer som den inneholder. De fleste soya-mat har aminosyrer sammenlign i fordel til det som finnes i animalske produkter. Men den virkelige fordelen av soya er vist frem i de samlede fordelene det gir spesifikke for de med nyreproblemer. Soya bidrar til en betydelig nedgang i kolesterol og andre lipider i blodet. Soya inneholder også et naturlig stoff som heter isoflavoner, finnes primært i bønner, som antas å bidra til nyre helse.

The American Heart Association anbefaler forbruker minst 25 gram soyaprotein daglig. Dette kan lett oppnås med en soya burger (10-12 gram protein,) 8-gram glass soyamelk (10 gram protein) og fire gram av tofu (13 gram protein).

Gode ​​og dårlige

Dessverre, svært bearbeidet alternative produkter som veggisburgere, veggie chick-karbonader, veggie pølse og lignende bør begrenses i en nyre-sunt kosthold. De fleste inneholder høye nivåer av natrium, kalium og fosfor. Forbruket av soya nøtter, soyabønner, edamame og miso bør også være strengt moderert.

Som plantebasert kosthold er lavere i kalorier enn dyre-baserte planer, må de med nyresykdom være spesielt bevisste på behovet for ikke å gå ned i vekt. Brookshyer antyder noen sunne måter å legge til ekstra kalorier til en diett som godteri. "Selv om en diett høy-sukker er ikke det beste valget for mat, noen ganger disse kaloriene kan være gunstig for å unngå vekttap," sier hun. "Gode valg er jellybeans, hard candy, sherbets eller sorbet." Soya rister med soyamelk, tofu, ris melk og nondairy frossen dessert er også godbiter som vil gi ekstra kalorier.

Kilder til Polyfenoler

Kilder til Polyfenoler


Polyfenoler er kjemikalier som stammer fra planter som kan ha evnen til å beskytte kroppen mot noen helseproblemer. De kan også reversere noen tegn på aldring. Polyfenoler ta på seg rollen som antioksidanter, som fungerer som en beskytter mot skader forårsaket av frie radikaler. Polyfenoler kan også deaktivere stoffer som forårsaker kreft vekst. Polyfenoler som beskytter kroppen din har en rekke kilder.

Klassifisering

Polyfenoler faller inn i to grupper, ikke-flavonoider og flavonoider. Ikke-flavonoider har ellagic syrer (smeltet fire-ring polyphenol) funnet i jordbær, blåbær og bringebær. Flavonoider består av antocyaniner, katekiner, flavanones, flavones og isoflavoner.

Katekiner

Katekiner er isolert fra planten Camellia sinensis, en krystallinsk substans. Katekiner er i te og vin, og en liten mengde er i sjokolade og druer. Te inneholder polyfenoler samle oksygen og nitrogen-frie radikaler. Denne prosessen hindrer skader forårsaket i kroppen av frie radikaler i atmosfæren. Grønn te har høy kilder til polyfenoler, selv om alle te inneholder noen polyfenoler. Dette beskytter fettstoffer membraner av celler, proteiner og DNA. Den faktiske verdien av polyfenoler i te er ennå ikke kjent.

Antocyaniner og Flavones

Anthocyaniner er vannløselige pigmenter fra blomster som varierer i farge fra rødt til fiolett. Flavones er et fargeløst krystallinsk aromatisk stoff som finnes i bladene. Polyfenoler kilder som inneholder antocyaner og flavones finnes i frukt som epler, kiwi, pærer, plommer, aprikoser, fersken, kirsebær og cherrytomater. De er også funnet i grønnsaker som rødkål, gul løk, purre, brokkoli, artisjokker, selleri, persille og grønnkål.

Flavanones

Flavanones er et fargeløst krystallinsk keton funnet i en rekke planter. Polyfenoler kilder inneholder flavanones finnes i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt. Saft av disse sitrusfrukter også gi en god kilde til polyfenoler.

Isoflavoner

Isoflavone er en type anlegg østrogen kalt phytoestrogen. Isoflavoner finnes hovedsakelig i soyabønner. Polyphenol kilder inneholder isaflavones inkluderer soyamelk, soyamel, tofu, miso og kokte soyabønner. Andre produkter som inneholder soya, som for eksempel soya barer, er også en god kilde til polyfenoler.

Andre kilder til Polyfenoler

Andre kilder for polyfenoler er hvite, hvete mais og ris. Beans hvitt eller grønt og belgfrukter er også gode kilder til polyfenoler.

The Role of fytoøstrogener i livmor Fibroids

The Role of fytoøstrogener i livmor Fibroids


For mye østrogen i kroppen er en potensiell årsak i utviklingen av livmor fibroids. Men østrogen er ikke bare produseres i kroppen; det kan inntas gjennom planteføde, også. Plant matvarer som inneholder østrogen er sagt å inneholde phytoestrogen.

Livmor Fibroids Definert

Livmor fibroids er vekster som finnes inne i livmoren, eller dens omkringliggende vegger eller festes på utsiden av det ved en stengel. Disse vekster, ifølge Mayo Clinic, er sjelden kreft eller symptom-produserende. De kan imidlertid produsere smerte og overdreven blødning, avhengig av plasseringen og størrelsen av fibroid. I tillegg, siden fibroider har en tendens til å avta i størrelse etter menopause - når østrogennivåer og andre reproduktive hormoner avta - det antas at det er en østrogen-relaterte kobling.

Fytoøstrogener Definert

Fytoøstrogener er en mildere versjon av østrogen enn oppstår i kroppen, men denne type forekommer i visse matvarer. De to viktigste typer mat som gir fytoøstrogener er lignans og isoflavoner, ifølge Mayo Clinic. Lignans er funnet i noen grønnsaker og frukt - samt hele korn og linfrø.

Isoflavoner finnes i kikerter, soyabønner og andre belgfrukter. Mens både lignans og isoflavoner kan bidra til å redusere østrogen-relaterte symptomer på overgangsalder (ved å gi den mangel kroppen med østrogen fra planteriket), har heller ikke vist seg å gjøre det, ifølge Mayo Clinic. Isoflavoner kan selv øke kreftrisiko og fytoøstrogener er mistenkt for å spille en rolle i fibroids også.

Østrogen og Phytoestrogen Rolle

Under fruktbar periode av en kvinnes liv, er østrogen vanligvis i rikelig tilførsel i kroppen. Legge fytoøstrogener til en allerede utmerket østrogen nivå kan være en årsak til fibroid utvikling. Hvis progesteron - et annet hormon - ikke er i tilstrekkelig tilførsel i kroppen for å oppveie østrogen ubalanse (som vanlig), som kan gjøre sannsynligheten enda større som fibroider kan utvikle seg, i henhold til den elektroniske nettsiden bodylogicmd.com.

Teorier / Spekulasjoner

Under menopause en kvinne opplever en reduksjon i østrogen, noe som resulterer i symptomer som hetetokter. Fytoøstrogener blir brukt av noen for å løse dette symptomet produsert av en østrogen nivå som er for lavt. Derfor, hvis phytoestrogen er påvist å spille en rolle i å produsere nok østrogen for å bøte på overgangsalder symptomer; det kan produsere nok østrogen i kroppen for å spille en rolle i vekst fibroid også, før menopausal stadium.

Betraktninger

Ytterligere forskning må være gjennomført for å definitivt støtte om kosthold - og phytoestrogen i kosten - har en betydelig rolle i reduksjon eller forebygging av muskelknuter i livmoren.

Soy Protein & nyre Funksjon

Soyaprotein har vist seg å være en kvalitet alternativ for personer som arbeider med nyre helse. Det er en ideell måte å få nødvendig protein og samtidig unngå dyre-baserte kilder som bidrar til andre helsemessige problemer rundt en nedgang i nyrefunksjonen. Likevel må forbrukerne av soya være årvåken.

Utfordringer

På alle nivåer i forbruk, alle typer protein stammer nyrer allerede arbeidende for å gjøre jobben sin, forårsaker en opphoping av avfall i blodet. Dette bidrar sterkt til dårlig appetitt og generell tretthet bringe om en bit av en Catch-22 for folk som til nyreproblemer. Protein er en viktig del av enhver diett, men hvordan kan man gå om å begrense bivirkninger? Soya-baserte matvarer er et sunt alternativ, men pasientene må fortsatt oppsøke registrert kostholdsekspert, fortrinnsvis en som er spesialist i nyre ernæring. Disse spesialistene vil hjelpe pasienten til en riktig balanse av totale protein forbruk samtidig forklarer fordelene ved ulike typer soyaprotein.

Fordeler

Kvaliteten av protein i en hvilken som helst mat er basert på nivået av aminosyrer som den inneholder. De fleste soya-mat har aminosyrer sammenlign i fordel til det som finnes i animalske produkter. Men de sanne positive av soya er vist frem i de samlede fordelene det gir spesifikke for de med nyreproblemer. Soya bidrar til en betydelig nedgang i kolesterol og andre lipider i blodet. I tillegg anbefaler American Heart Association soya protein i kampen mot hjertesykdom: nummer én dødsårsaken blant de med nyresykdom. Soya inneholder også en naturlig forbindelse som kalles isoflavoner, finnes hovedsakelig i bønner, som antas å støtte nyre helse.

Bekymringer

Ifølge University of Maryland Medical Center, kalium og fosfornivåene i soya stige den protein produsert av dyr. Når nyrene begynner å funksjonsfeil, er deres evne til å fjerne normale nivåer av kalium og fosfor allerede svekket. De som søker å forbedre nyrefunksjonen må begrense inntaket av matvarer med høye spor av disse mineralene. Dette er en viktig grunn til å oppsøke nedsatt kostholdsekspert før du legger soya i kostholdet.

Eksempel

The American Heart Association anbefaler forbruker minst 25 g soyaprotein daglig. Dette kan lett oppnås med en soya burger (10 til 12 g protein), en 8-oz. glass soyamelk (10 g protein) og 4 oz. tofu (13 g protein).

Good & Bad

Tofu, soya melk og tempeh (en nutty-flavored soya Patty med bygg) er de tre soyaprodukter fleste nyrepasienter kan bruke med lite bekymring for negative bivirkninger. Dessverre, høyt foredlede alternative produkter som veggisburgere, veggie chick-karbonader, veggie pølse og lignende bør begrenses i en nyre-sunt kosthold. De fleste inneholder høye nivåer av natrium, kalium og fosfor. Forbruket av soya nøtter, soyabønner, edamame og miso bør også være strengt moderert.

Vegetarisk kosthold for leddgikt

Felles råd for mennesker sliter med leddgikt symptomer er å spise sunnere. For noen kan dette bety vurderer et vegetarisk kosthold. Selv om det er ingen bevis på at å spise et vegetarisk kosthold bidrar til å lette leddgikt symptomer, noen mennesker som bytter til vegetarisk kosthold etter å ha blitt diagnostisert med denne smertefulle sykdom se forbedring.

Fordeler

Det er mange fordeler med å spise et vegetarisk kosthold. For vegetarianere ikke bruker noen dyrefett, deres dietter redusere den totale mengde av fett som forbrukes, så vel som å endre sammensetningen av de fett. Dette reduserer drastisk eller til og med eliminerer mengden av mettet fett som vegetarianere forbruker. Denne reduksjonen og endring av fett ofte hjelper folk ned i vekt, som er en av de beste tingene du kan gjøre hvis du er overvektig og diagnostisert med leddgikt. Jo mindre kroppsvekt du har, jo mindre stress du setter på dine bein og ledd. Vegetariske dietter også bidra til å øke mengden av omega-3 fettsyrer som folk får fra mat på grunn av den økte mengden av grønnsaker som vegetarianere spiser.

The National Institute of leddgikt og muskel og Skin Disease hjemmeside inneholder en rapport fra Surgeon General tittelen "Andre næringsstoffer og Bone Health at a Glance». Det viser noen næringsstoffer vegetarianere generelt får mer av enn kjøttetere og som kan hjelpe leddgikt pasienter. Disse næringsstoffer omfatter:
Jern, som finnes i mange frukter, grønnsaker og kornprodukter og hjelper form og styrke bein.
Isoflavoner, som har en beskyttende virkning på dyret benstyrke. (Flere tester er nødvendig for å sikre at isoflavoner har samme effekt på menneskebein.) Isoflavoner finnes utelukkende i soyaprodukter.
Magnesium, som forbedrer den generelle beinkvalitet og finnes i grønne grønnsaker som spinat og grønnkål.

Hva skal unngås

Grønnsaker nytte bein, men mange kjøttetere få essensielle næringsstoffer fra grønnsaker også. Men noen mennesker velger å adoptere et vegetarisk kosthold fordi ikke bare grønnsaker å opprettholde bein helse, men det er også beviser for at animalske produkter kan skade beinhelse. I en 1989 undersøkelse av mer enn 1000 leddgikt pasienter, mange merke en markant forbedring etter bytte til et vegetarisk kosthold. De matvarer som folk flest trodde laget deres symptomer verre inkludert rødt kjøtt, sukker, fett, salt, koffein, og grønnsaker fra søtvier familien, for eksempel tomater og auberginer.

I Surgeon General rapport "Mulige bivirkninger på Bone," dietter som inneholder for mye protein er sagt å gjøre kroppen produserer for mye sulfat, som får den til å miste kalsium.

The Mayo Clinic anbefaler å unngå innmat, sardiner og ansjos hvis du faktisk ønsker å unngå å få leddgikt i første omgang.

Mat som øker østrogennivået

Mat som øker østrogennivået


Dietary østrogen (phytoestrogen) kan bli funnet i en rekke matvarer og urter, selv om nivåene varierer i henhold til kilden. Studier har vist fytoøstrogener ha helsemessige fordeler som inkluderer redusert risiko for brystkreft, prostatakreft og kardiovaskulær sykdom, så vel som beskyttelse mot osteoporose og avlastning av menopausale symptomer. Kvinner kan spise mat med høyt østrogen for å forsyne kroppen med østrogen det er behov for å lindre menopause symptomer. Det er fem grupper av fytoøstrogener som kan finnes naturlig i mat.

Bioflavonoider

Bioflavonoider finnes naturlig i en rekke forskjellige planter, og er kjent for å hjelpe kroppen til å regulere østrogennivåer. Resveratrol er en bioflavonoid som forekommer naturlig i druer og rødvin, og har blitt klassifisert som en phytoestrogen basert på dens evne til å binde seg til og aktivere østrogenreseptorer. Bioflavanoids finnes i grønnsaker, noen urte te og krydder. De gir druer deres fiolett farge, og de som finnes i soyabønner har noen østrogen-lignende aktivitet, så vel. Studier har også vist at bioflavanoids kan erstatte østrogen og lindre hetetokter i overgangsalderen kvinner. Flavonoider kan bli funnet i nesten alle planter, men konsentrasjonen varierer. Sitrusfrukter, for eksempel, bokhvete og alle hvite og gule blomster har svært høye konsentrasjoner.

Flavones

Flavones er en del av den gruppen av fytoøstrogener som kalles flavonoider også. Flavones er til stede som flavonoid glykosider (sukker) i blomster, blader og frukt vev av levende planter. Flavones i enkelte matvarer har vist seg å regulere østrogennivå. Disse matvarer inneholder selleri frø, persille, selleri, grønn pepper, timian, kamille, gulrøtter, olivenolje, peppermynte, rosmarin og oregano.

Isoflavoner

Soya er den vanligste matkilde av isoflavoner, men de kan også finnes naturlig i belgfrukter, alfalfa, kløver og lakris. Studier har vist at kvinner gitte isoflavon kosttilskudd og melk i en periode på en måned lenger opplevd menstruasjonssykluser, som er fordelaktig fordi de resulterer i redusert levetid eksponering overfor østrogen og lavere risiko for brystkreft. Isoflavoner finnes i høy konsentrasjon i soya bønner og soyabønneprodukter, slik som tofu, soyamel og nudler. Kalsium-befestet soyamelk er en phytoestrogen rik matkilde.

Coumestrol

Coumestrol, en annen type av flavonoid, har vist seg å etterligne den biologiske aktivitet av østrogen. Coumestrols er funnet i en rekke planter, og på grunn av deres østrogeniske aktivitet, har de blitt studert for å finne ut hvor de kan brukes til å behandle naturlig østrogennivåer hos kvinner. Coumestrol kan finnes i flere typer belgfrukter, rosenkål og spinat, men kan finnes i høyere konsentrasjoner i kløver og soyabønner.

Lignans

Lignaner stimulere produksjonen av kjønnshormon-bindende globulin (SHBG), et glykoprotein produsert i leveren. Lignaner er blitt vist å redusere brystkreftceller. Kvinner som inntar mat med høye konsentrasjoner av lignans erfaring økt progesteron-til-østrogen-forhold, og færre anovulatorisk sykluser, som er eggløsningssyklus hvori eggløsning ikke finner sted. Dette indikerer at inntak av lignans resulterer i forbedret eggstokkfunksjonen. Lignans kan bli funnet fiberrike matvarer som linfrø, samt andre oljeholdige frø som sesam. Det er også funnet i hele korn som knapt og hvete, belgfrukter som bønner, lima bønner eller kikerter og grønnsaker som gulrøtter, aubergine, yams eller gresskar.

Andre østrogen-rik mat

Det er flere andre matvarer som inneholder fytoøstrogener som hjelper regulere østrogennivået naturlig. Frukt som epler, dadler, plommer og kirsebær, og grønnsaker som rødbeter, tomater, oliven, poteter, agurk, aubergine og brokkoli er alle kilder til naturlig østrogen. Du kan også prøve korn som havre, humle og ris, eller frø som fennikel, solsikkefrø og alfalfa. Bønner som gule erter, black-eyed peas, lima bønner og marinen bønner er østrogen-rik mat og urter og krydder med østrogen-lignende egenskaper inkluderer hvitløk, ingefær, salvie te, gurkemeie og oregano.

Hvilke grønnsaker og frukt har naturligvis hormonet østrogen?

Hvilke grønnsaker og frukt har naturligvis hormonet østrogen?


Østrogen er et hormon avgjørende for utviklingen av sekundære kjønnskarakteristika hos kvinner og kontrollerende menstruasjonssyklusen. Østrogen er også involvert i en rekke prosesser i begge kjønn, for eksempel bein vekst. Mengden av østrogen finnes i planter er ubetydelig, men mange planter inneholder kjemikalier som er strukturelt lik østrogen, kalt fytoøstrogener. Fytoøstrogener oppføre seg som østrogen i kroppen, men er ikke så kraftig. Ifølge det amerikanske National Institute of Environmental Health Sciences, kan forbruket av fytoøstrogener ha gunstige helseeffekter. Fytoøstrogener forekommer i mange planteføde, blant annet grønnsaker og frukt. Canadiske forskere funnet visse seg spesielt rik på fytoøstrogener.

Soybrean Spirer

Soyaspirer har svært høye nivåer av coumestans. Coumestans er en klasse av fytoøstrogener som er betraktet som den mest potente.

Hvitløk

Hvitløk inneholder stoffer som er omgjort til lignans i fordøyelseskanalen. Lignans er fytoøstrogener som også har antioksidantegenskaper.

Grønne bønner

Grønne beens er en kilde til fytoøstrogener av lignan og isoflavone familier. Selv lignans oppstå i en rekke frukter og vegetabls, er isoflavoner finnes hovedsakelig i belgfrukter. Begge disse fytoøstrogener har antioksidantegenskaper.

Andre Grønnsaker

Vinter squash, for eksempel squash, eikenøtt squash og gresskar, er en annen kilde til lignans, som er cruciferous grønnsaker som kål, brokkoli og grønne grønnsaker. Alle disse grønnsaker gir betydelige mengder av fytoøstrogener.

Frukt

Tørkede svisker, fersken, jordbær og bringebær er gode kilder til lignans.

Matvarer som fører til at Ovarian Cancer

Matvarer som fører til at Ovarian Cancer


Ledende en sunn livsstil er svært viktig for å hindre fremtidige helsemessige komplikasjoner. For kvinner, bare gjør smarte ernæringsmessige beslutninger, som blant annet mer grønnsaker, frukt og korn i kostholdet, kan bidra til å forhindre store helseproblemer som kreft i eggstokkene, som er en dødelig kreft hvis den ikke behandles.

Eggstokkreft

Ifølge National Cancer Institute, er eggstokkreft en noen ganger dødelig kreft som former i vev av den kvinnelige eggstokken. Basert på studier gjort av National Cancer Institute 2002-2006, ble 13,1 i 100.000 kvinner diagnostisert med kreft i eggstokkene. Eggstokkreft er vanligvis behandles med cellegift, kirurgi, strålebehandling, vaksine terapi og immunterapi. Ved ganske enkelt å spise sunt og trene, kvinner kan redusere risikoen for å utvikle kreft i eggstokkene.

Fytokjemikalier

Fytokjemikalier, eller flavinoider, i visse matvarer kilder kan potensielt bidra til å forhindre kreft i eggstokkene. For eksempel, fenoliske forbindelser (som finnes i soyabønner, korn, hvitløk, grønn te og et par andre kilder) og isoflavoner (finnes i linfrø, soyabønner og belgfrukter) er kjent for å bidra til å forhindre kreft i eggstokkene. Andre fytokjemikalier inkluderer mono-terpener, organo-sulfider, indoler, karotenoider og isotiocyanater.

Karotenoider og Lykopen

Karotenoider og lykopen, som finnes i mange frukter og grønnsaker, er kjent for å bidra til å redusere risikoen for å utvikle kreft som eggstokkreft, ifølge American Cancer Society. En studie rapporterte i International Journal of Cancer viste at kvinner som spiste mer frukt og grønnsaker i kosten hver dag hadde en redusert risiko for å utvikle eggstokkreft vs. kvinner som ikke får nok karoten og lykopen i kostholdet. To matvarer som skilte seg ut i denne studien var tomatsaus og rå gulrøtter. Frukt og grønnsaker er svært viktig for kvinner å inkludere i kostholdet sitt, fordi de forsvarer celler fra DNA-skade, hindre betennelser og administrere cellevekst.

Andre Mat Kilder

Foruten frodige, fargerike grønnsaker og antioksidant-fylt frukt, kan kvinner bidra til å senke risikoen for å utvikle kreft i eggstokkene ved å inkludere flere helkorn (som rug, hvete, havre, bygg, ris og mais), Allium grønnsaker (for eksempel purre, løk, sjalottløk, hvitløk og gressløk) og bønner (som soyabønner, lima bønner, peanøtter, kikerter, erter og kidneybønner) i sitt kosthold.

Piller

Noen studier utført av Daniel W. Cramer, MD, en Harvard Medical School professor, fant at bare å ta en multivitamin for å møte viktige vitamin og mineral behov faktisk øker risikoen for å utvikle kreft i eggstokkene. Dermed er det svært viktig for kvinner å spise mat rik på karotenoider, som mais, spinat, pizza saus, appelsiner og brokkoli, samt ta en daglig multivitamin å øke vitamin og mineral inntak.

Naturlige alternativer til Østrogen Cream

Naturlige alternativer til Østrogen Cream


Østrogen krem ​​brukes til å forbedre hormonbalansen i overgangsalder og for å lindre tørr skjede. Naturlige alternativer kan oppnå en tilsvarende effekt, og har vært brukt i mange år for å forbedre de samme symptomene.

Historie

Tradisjon American Indian medisin brukes urtemedisiner som klaseormedrue å behandle tilstander som menopause og problematisk menstruasjon. I 1940, rundt samme tid som hormonbehandling var å ta av, en gruppe australske bønder merke fruktbarhet endringer i sine sauer som hadde beitet på visse planter. Disse planter ble funnet å inneholde fytoøstrogener, naturlige forbindelser som virker på samme måte som østrogen i kroppen.

Fytoøstrogener

To hovedtyper av fytoøstrogener er isoflavoner og lignans. Isoflavoner finnes i soyabønner, kudzu rot og rødkløver, mens lignans er i linfrø, noen frukter og grønnsaker og helkorn. På grunn av den østrogen-ligne egenskapene til disse forbindelsene, kan de være i stand til å lindre symptomer på menopause. Disse forbindelser kan også være i stand til å hindre at østrogen-stimulert kreft på grunn av deres evne til å binde seg til østrogenreseptorer i kroppen.

Herbal rettsmidler

Rødkløver har en svært høy phytoestrogen telle og kan utfylle soya produkter som soyamelk eller tofu som kan allerede være en del av kostholdet ditt. Lakris kan øke effektiviteten av rødkløver og soya på grunn av sin evne til å øke produksjonen av det endokrine system og sin egen østrogen effekt mild. Andre symptomer på overgangsalder, som hetetokter og depresjoner, kan dempes ved klaseormedrue, som reduserer mengden av progesteron i kroppen.

Metoder

Konsumere rødkløver som en te, en tørket kapsel eller et skjær. Lag te ved å sette tre teskjeer tørket rød kløver blomster i 250 milliliters av kokende vann, deretter dekke og bløtlegging koppen i 10 til 15 minutter. Kapsler og skjær er tilgjengelig på naturlig mat butikker. Lakris er tilgjengelig i pulver og kapsel form. Klaseormedrue er tilgjengelig som en tørket rot, en kapsel eller en urte tinktur. Disse produktene er like tilgjengelig på naturlig mat butikker.

Advarsler

Noen eksperter mener at høye doser av fytoøstrogener kan fremme visse typer kreft. Postmenopausale kvinner med ubestemte brystkreft spesielt, kan være i faresonen. Urtemedisiner kan forårsake allergiske reaksjoner og kan reagere negativt med medisiner som du kan ta. Ta kontakt med en helsepersonell før du legger urtemedisiner til kosthold. Lakris kan øke blodtrykket, så unngå urten hvis du allerede har høyt blodtrykk.

Cardiac Diet Food

Cardiac kosthold mat er næringsrik mat som er høy i fiber, antioksidanter og omega-3 fettsyrer. Ifølge American Heart Association, er denne klassen av mat kjent som hjerte sunn mat. Hjerte sunn mat øker kardiovaskulær funksjon og kan redusere risikoen for andre helsemessige plager som diabetes, høyt blodtrykk og visse former for kreft.

Fiberrik mat

Spis en rekke matvarer som er fiber rik. Løselig fiber, ifølge Mayo Clinic, bidrar til å fjerne den skadelige kolesterolet (LDL) fra kroppens koronar arterieveggene. Fiber hjelpemidler også i vektkontroll, siden det gir deg en følelse av fylde.

Spis fullkorn. Hele korn som hel hvete, hvetekli, hvetekim, brun ris, rughvete, kamut, bygg, quinoa, havre og havrekli. Havre og bygg, ifølge Mayo Clinic, er spesielt nyttig for å fjerne dårlig kolesterol fra kroppen din. For å oppnå optimal helse fordeler, anbefales det at du spiser 10 gram løselig fiber daglig.

Spis et utvalg av frukt og grønnsaker. De fleste næringsstoffene finnes i friske, dampet eller frosne varianter. Bringebær, blåbær, granatepler og brokkoli er mest kjent for å være næringsrike hjerteslankematen sier Mayo Clinic.

Spis lite fett protein. Lav fett protein, sier USDA, kan være fiber rik. Ansett som en hjerte diett mat, er belgfrukter og linser anbefales proteinkilder. Belgfrukter består av en rekke bønnesorter som nyre, svart, marineblå, garbanzo og gule erter. Andre lav fett protein kilder inkluderer fjørfe (uten skinn), seafoods, soyaprodukter, magert kjøtt og lite fett meieriprodukter.

Andre Cardiac Diet Food

Bruk sunne oljer. Ifølge American Heart Association, spise flerumettet og enumettet oljer. Disse hjerte sunne oljer finnes i plantebaserte oljer som raps, solsikke, peanøtter, bomullsfrø, grønnsaker og olivenolje. The Mayo Clinic anbefaler ekstra virgin olivenolje, en enumettet fett, siden det er kjent for å senke LDL samtidig er høy i antioksidanter.

Spis mat med høyt isoflavoner. Isoflavoner finnes i soya matvarer som tofu, tempeh, edame (soyabønner), soyamelk og andre soyaprodukter. Isoflavoner er kjent for å beskytte det kardiovaskulære systemet statene American Heart Association.

Få din Omega-3 fettsyrer. Ifølge Mayo Clinic, Omega-3 fettsyrer er næringsstoffer kraftstasjoner. Matvarer rike på dem bidra til å eliminere skadelig kolesterol fra kroppen din mens også øke gode (HDL) kolesterol nivåer. Foods høy i Omega-3 inkluderer kaldt vann fisk som kveite, makrell, tunfisk Albacore, sardiner og laks. The USDA anbefaler at du spiser fisk minst to ganger i uken.

Kosthold for kvinner i overgangsalder

Menopause er en fase av en kvinnes liv som tar rundt 4 til 5 år å overgang til. Dette skjer vanligvis i alderen 45 til 55. Når en kvinne ikke har hatt en periode på over et år, hun anses å ha nådd overgangsalderen. På dette stadiet, har hormonnivået av østrogen og progesteron redusert. Menopause symptomer inkluderer unormal blødning, hetetokter, nattesvette, søvnløshet, vaginal endringer, vaginale infeksjoner, tynning av bein, humørsvingninger, urinveisproblemer og manglende interesse for sex. Spis ulike matvarer for å bekjempe overgangsalder symptomer.

Balansert

Som en kvinne går gjennom overgangsalder, stiger hennes risiko for hjertesykdom. Den hormonelle nedgang på østrogen kan LDL, eller dårlige kolesterolet, å øke. En diett høy på protein og natrium fører til at kroppen til å skille ut mer kalsium. Dette dumping av kalsium bidrar til en kvinnes økte nivåer av osteoporose. Det er best å spise en balansert diett. Dette betyr å spise massevis av frisk frukt og grønnsaker. Hele korn, fettfrie melkeprodukter, og magre proteinkilder er også gode kosthold valg. Noen kjøttprotein kan erstattes av ikke-kjøttprotein som tofu, tørkede bønner, og fisk. Hold salt og sukker inntak ned til moderate nivåer.

Kalsium

Menopause øker bentap. Bones må holdes sterk ved å ta 1500 milligram kalsium daglig. Dette kan være kalsium hentet fra mat kilder eller kosttilskudd. Meieriprodukter er en god kilde til kalsium. Velg lav fett meieri som skummet melk og ikke-faktum yoghurt. Kalsium-rik mat er den beste måten å få mer kalsium i kosten. Disse matvarer inneholder mandler, muslinger, sardiner, brokkoli, belgfrukter, tare, makrell, greener, østers, laks og tofu. Flere matvarer er ølgjær, kalsium-forsterkede appelsinjuice, soyamelk og is melk.

Iron

Øk jern ved å spise minst tre porsjoner om dagen. Dette kan være i form av rødt kjøtt, fjærkre, fisk, egg, grønne grønnsaker, nøtter, og beriket korn produkter.

Fiber

Spis mat med høyt fiber. Dette er hel-korn brød, frokostblandinger, pasta og ris. Inkluder 03:58 porsjoner med frisk frukt og 3-5 porsjoner med friske grønnsaker om dagen.

Fat

Fettinntak bør bare være 30 prosent eller mindre av din totale daglige kalorier. Mettet fett trenger å være mindre enn 10 prosent. Hold kolesterol inntak til 300 milligram eller mindre. Dette vil kutte ned på risikonivået for hjertesykdom.

Isoflavoner

Isoflavoner er en svak form for østrogen som stammer fra planteriket. Isoflavoner kan bidra til å redusere symptomer forårsaket av overgangsalderen. De hjelper lindre hetetokter og nattesvette. De kan også senke kolesterolnivået. Isoflavoner finnes i soyaprodukter, hele korn og bønner.

Avhold Foods

Unngå inntak av koffein og alkohol. Det er mistanke om at hetetokter kan utløses av koffein, alkohol og krydret mat. For alkohol begrense deg til en eller færre drinker per dag. Substitute koffein-fri te eller koffeinfri kaffe for vanlig kaffe. Koffein tilbaketrekning kan forårsake alvorlig hodepine og tretthet i flere dager. I det lange løp fordelene er verdt abstinenssymptomene. Overskudd av koffein inntak kan føre nyrene til å trekke kalsium ut av kroppen. Dette fører til svekket bein hos kvinner etter overgangsalderen.

Naturlige måter å hjelpe overgangsalder

Kvinner har vært på leting etter de beste midler for å hjelpe dem å komme gjennom overgangsalder for år. Medisinske eksperter oppdaget snart det var ideelt å gi menopausale kvinner hormoner for å lette deres ulike menopausale symptomer. Men den medisinske verden fant ut at hormonene de var å gi kvinnene var forårsaker dem til å skaffe seg en hel rekke ulike sykdommer. Kvinner begynte å snu til mer naturlige metoder, som klaseormedrue, soyaprodukter og wild yam rot, for å bidra til å få dem gjennom noen ganger pine symptomer på overgangsalder.

Hva er overgangsalder?

Overgangsalderen kan være en svært vanskelig tid for kvinner. I løpet av denne perioden, vil de oppleve en permanent slutten av menstruasjon. De vil ikke være i stand til å få barn lenger, og de lærer at kroppen deres blir eldre. Mens menopause er ikke en sykdom, kan det føles som kvinner går gjennom en sykdom av former med kroppen endringer, hetetokter og oppleve alle de bivirkninger som overgangsalderen fører med seg.

Vitamin E

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ikke gitt grønt lys på naturlige urtemedisiner for kvinner å bruke for å komme gjennom overgangsalderen. Dette er grunnen til at kvinner må gjøre alt de kan for å holde seg sunn mens du går gjennom overgangsalder. Menopausale kvinner må ta vare på kroppen sin ved å spise en diett rik på sunne matvarer som vil gi energi og hjelpe dem til å sove gjennom natten. Ta et daglig vitamin tilskudd med vitamin E kan kan gi lindring av milde hetetokter hos noen kvinner. Det er viktig å ikke overdrive Vitamin E fordi store doser har blitt funnet i nyere studier for å være skadelig for kvinner.

Spise sunt

Menopausale kvinner bør spise en godt balansert kosthold, som er full av frukt en grønnsaker. Fullkorn kan oppnås av visse brød og korn som er en god kilde til næring. Begrense salt, fett, oljer og går salt-free er også gode ideer. Kvinner bør satse på 1200-1500 milligram kalsium og 800 internasjonale enheter av vitamin D per dag.

Trening

En annen naturlig metode for å holde seg frisk i løpet av overgangsalderen er å utøve. Ved å trene minst 30 minutter hver dag, kan kvinner hjelpe kroppen å holde seg frisk på naturlig måte.

Avslapping

Avspenningsteknikker kan hjelpe kvinner til å gjenvinne sin kropp og sinn i overgangsalderen. Det finnes forskjellige avspenningsmetoder, inkludert å kutte ned på kaffe, ta yogaklasser, praktisere meditasjon og lytte til beroligende musikk.

Østrogen

Menopausale kvinner kan prøve å få så mange fytoøstrogener som mulig. Denne type østrogen forekommer naturlig i mange matvarer. En type phytoestrogen, isoflavoner, finnes i mange vanlige matvarer, som for eksempel soyabønner, kikerter og belgfrukter. Soya er en isoflavon som er et anlegg basert-mat som inneholder østrogen. Selv om FDA ikke har regulert soya, kan det være akkurat det en kroppen trenger for å holde seg friske mens opplever menopause.

Hot Fashes

Å vite hva som utløser hetetokter er også nyttig. Kvinner i overgangsalderen bør kutte ned på koffeinholdige drikker, krydret mat og alkohol. For å hjelpe med hetetokter, kan kvinner kle seg i lag, og bære isvann med dem hele tiden. De kan også prøve å ta klaseormedrue og soyaprodukter. Kvinner i Europa har vært å utnytte klaseormedrue i år og har vært å se positive resultater. Selv om FDA ikke har regulert bruken av urtemedisiner i hjelp av menopausale symptomer, kan det være verdt et forsøk.

Hvordan bruke soya isoflavoner

Hvordan bruke soya isoflavoner


Isoflavoner er naturlige plantehormoner som finnes i soyabønner og bidra til din helse på en rekke måter - spesielt for de i midten alder og eldre - som for eksempel å redusere risikoen for hjertesykdom og alle typer kreft, redusere menopause symptomer, vokter mot prostataproblemer, og forbedre generelle bein helse og styrke. En flott måte å dra nytte av soya isoflavoner er å ta dem som kosttilskudd.

Hvordan bruke soya isoflavoner

Kjøp soyaisoflavoner kosttilskudd, hvis du ikke allerede har. Disse er vanligvis selges som kapsler og kan finnes i kosttilskudd og supplement butikker.

Konsumere alt fra én til tre kapsler per dag. Rådfør deg med legen din om den optimale mengden av soya isoflavoner for deg.

Ta hver kapsel med et måltid.

Drikk minst åtte gram vann med hver pille. Kroppen din trenger vannmolekyler til å utføre mange kjemiske reaksjoner. Ved å drikke vann, du gir kroppen din drivstoffet som trengs for å fullt absorbere dine soya isoflavoner.

Suppler soya isoflavoner med sunnere matvaner som arbeider mot kosttilskudd mål du har satt for deg selv. Isoflavoner på egen hånd vil hjelpe deg, men de vil ikke erstatte et balansert kosthold.

Hint

  • Mens soyaprodukter anses svært trygt å spise, kan soya isoflavoner føre til en økning i blodtrykket, forverring av nyrestein, redusert skjoldbrusk hormon produksjon, og kan øke risikoen for blærekreft.

Bivirkninger av Isoflavone

Isoflavoner er en gruppe av forbindelser som finnes eksklusivt i soyabønner anvendes i tillegg form som en østrogen, antioksydant middel for brukerne. Isoflavoner binde seg til østrogen reseptorer i kroppen, som i sin tur effekter kroppslige prosesser stimuleres av østrogen. Som tilfellet er med de fleste naturlige kosttilskudd, er det en rekke av sideeffekter som er forbundet med bruk.

Positive bivirkninger

Et antall positive bivirkninger er forbundet med ved hjelp av isoflavon. Noen av disse bivirkningene er å motvirke skade på visse typer kroppsvev, lette symptomer forbundet med menopause, forebyggelse av osteoporose, og reduserer risikoen for hjertesykdommer. Isoflavon har også blitt benyttet i behandling og forebygging av tykktarmskreft, hudkreft, prostatakreft, og brystkreft.

Negative bivirkninger

Mens de anses mindre, har noen negative bivirkninger også blitt forbundet med å bruke dette tillegget. Noen av disse bivirkningene er urolig mage, diaré, forstoppelse, nedsatt skjoldbrusk funksjon, nyrestein, magesmerter, generell svakhet og svimmelhet. Disse bivirkninger er sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Mens isoflavon anses å være et generelt trygt supplement, har det vært tilfeller der det har økt risiko for blærekreft og føre til en reduksjon i thyroid hormon produksjon. Som et resultat, alltid konsultere med legen din og vurdere alle mulige risikoer før du begynner bruk av dette tillegget. Hvis du er på et høyt fiber diett, kan det påvirke opptaket av soya isoflavoner og kunne motvirke fordelene av supplement.

Bruk

Bruk alltid dette tillegget nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser større enn det som er anbefalt på etiketten. Tillegget kan tas i enten pulver-eller kapselform, og blir vanligvis administrert i doser mellom 25 til 200 mg per dag, avhengig av størrelsen og alderen til individet. Isoflavone bør alltid oppbevares ved romtemperatur og bort fra kilder til fuktighet.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt Giftinformasjonen og leder direkte til nærmeste legevakten.

Isoflavone er ment å behandle de ovennevnte plager og bør aldri brukes til å behandle noen annen medisinsk tilstand med mindre spesifikt foreskrevet av lege.

Isoflavoner Effekt på brystvev

Isoflavoner er den vanligste type anlegg østrogen. Soyabønner er en rik kilde til de mest fordelaktige isoflavoner kjente, daidzen og genestein, som begge har en positiv effekt på bryst helse.

Funksjoner

På grunn av deres kjemiske struktur, kan isoflavoner ligne østrogen i kroppen, spesielt i brystvev.

Funksjon

Østrogen reseptorer finnes i hele kroppen, spesielt i brystene, vagina og uterus. Østrogen spiller en avgjørende rolle i det reproduktive systemet, men for mye kan utløse kreft vekst.

Effekter

Isoflavoner knytte seg til østrogenreseptorer i bryst vev celler, noe som hindrer andre østrogen fra å gjøre det samme. Fordi isoflavoner er en svakere form for østrogen, har de ikke stimulerer celledeling som sterkere former gjøre, og dermed minimere risikoen for kreft vekst.

Studiens funn

Hyppig inntak av soya isoflavoner er en viktig beskyttende kosttilskudd faktor mot brystkreft, ifølge en studie ledet av Dr. HP Lee av National University of Singapore.

Kilder

Soya isoflavoner kan fås ved å spise soya mat eller ta soyaisoflavoner kosttilskudd.

Effekten av å ta soya isoflavoner på menn

Effekten av å ta soya isoflavoner på menn


For mye av det siste tiåret, har soyabønner vært spioneringen som noe av en "supermat" som kan forebygge kreft og hjertesykdom, lavere kolesterolnivå, og lindre menopause symptomer. The American Heart Association offisielt anbefalt soyaprotein i 2000 som en del av en sunn fettfattig diett. Ved nærmere ettersyn, men mange eksperter avhør disse påstandene, heve noen bekymringer om mulige skadelige effekter av soya forbruk. Av spesiell bekymring er østrogenlignende fytokjemikalier som kalles "isoflavoner" som finnes i soyabønner og de potensielle bivirkninger av å konsumere isoflavoner i store mengder av menn.

Mann fruktbarhet

Forbruket av soya isoflavoner kan føre til lavere nivåer av testosteron og høyere østrogennivået hos menn, ifølge Kaayla T. Daniel, en klinisk ernæringsfysiolog og forfatter av "The Whole Soy Story:. The Dark Side of Amerikas favoritt Health Food" Daniels siterer en studie utført av forskningsleder Dr. Steven Zeisel ved University of North Carolina, Chapel Hill, der mannlige pasienter fikk 300 til 600 mg doser av soyaisoflavoner. Noen av symptomene oppleves av fagene inkludert brystforstørrelse, væske fra brystvortene, og en reduksjon i testosteron nivåer. Men, siden nivået av soya isoflavoner administrert til testpersonene var omtrent 30 ganger hva som ville bli fortært i et normalt kosthold, Dr. Zeisel sa det ikke var nødvendig for menn å unngå soyaprodukter. Ikke alle er enig med denne konklusjonen, men. I juli 2005, det israelske helsedepartementet utstedt en advarsel til voksne om soya forbruk på grunn av fertilitets bekymringer.

Prostate Cancer

Noen forskere spekulerer i at soya kan være gunstig for å forebygge eller bremse prostatakreft. Omar Kucuk fra Barbara Ann Karmanos Cancer Institute ved Wayne State University i Detroit peker på det faktum at menn i USA dør av prostatakreft med en mye høyere frekvens enn det kinesiske og japanske menn, som jevnlig blant annet soya i kostholdet. Kucek gjennomført en studie hvor han ga 200 mg soyaisoflavoner piller om dagen for menn med prostatakreft i seks måneder, og finner at pasientenes kreft spredning langsommere eller ikke i det hele tatt. Studien prøven var ganske lite, imidlertid, og resultatene ble ikke sammenlignet med en placebo. Andre studier utført på friske menn har ikke vist noen prostatakreft forebyggende fordeler, ifølge Mark Messina, en soya ekspert ved Loma Linda University i California. Messina sier også at andre studier utført på pasienter med prostatakreft har hatt blandede resultater. Kucek sier at "alle bevis vi har er foreløpige," og at han "ikke kan gjøre noen anbefalinger ennå om å konsumere soya mat eller kosttilskudd for å unngå prostatakreft."

Effekter på hjernen

"Det bør være litt forsiktig med å anbefale store mengder isoflavoner for menn", sier Pauline Maki ved University of Illinois i Chicago. Maki bekymring kommer fra en observasjonsstudie som viser middelaldrende Hawaiian menn som konsumerer store mengder tofu er mer sannsynlig at lider av kognitiv svikt og hjernen atrofi som de gamle. Jay Kaplan ved Institutt for komparativ medisin ved Wake Forest University i Winston-Salem, NC, gjennomført en studie hvor forskerne matet 44 voksne mannlige aper en diett rik på soya isoflavoner i 15 måneder, noe som gir halvparten av aper menneske utgjøre 60 milligram, som er den samme mengden funnet i to porsjoner av soyamelk. Den andre halvparten ble gitt tilsvarende 129 milligram. Kaplan funnet ut at apene som spiste flest soya isoflavoner ble mer aggressive og demonstrerte antisosial atferd, mens de som spiste mindre beløp led ingen skadelige effekter. Kaplan konkluderer med at "forbruker store mengder av isoflavoner, særlig i supplement form, kan ha effekter som vi ennå ikke vet om og som kan så lett bli negativ som fordelaktig."

Kilder til Isoflavoner

Kilder til Isoflavoner


Isoflavoner er naturlig forekommende forbindelser som finnes i planter som har lignende effekter på kroppen som østrogen. Mange mennesker, særlig eldre kvinner som ikke ønsker å gjennomgå tradisjonell hormon erstatning terapi, velger å konsumere isoflavoner å få sine potensielle helsemessige fordeler. For de som ønsker å legge til isoflavoner til kostholdet, både naturlige og syntetiske kilder av forbindelsene er tilgjengelig.

Soy

Mens korn, belgfrukter og visse grønnsaker gir små mengder av isoflavoner, men soyabønner gir en mer konsentrert mengde isoflavoner enn noen annen mat. Produkter laget av soyabønner inkluderer tempeh, natto, miso og tofu. Soyabønner plukket og spist i sin naturlige grønne staten kalles edamame. Andre kilder til soya blant annet soya melk, soya yoghurt, soya ost og soya-baserte kjøtt erstatter.

Rødkløver

Blant de tallrike naturlige kilder isoflavoner, rødkløver, en flerårig plante med hvit til rød blomster, er en av de viktigste kildene. Den rødkløver er medlem av legume familien. Den brukes over hele verden som en kilde til høy for hester, storfe og sau. For mennesker, er bladene og unge spirer av anlegget brukes som en kilde for protein. Isoflavoner avledet fra rødkløver redusere symptomer på overgangsalder, samt å opprettholde bentetthet i både peri-menopausal og menopausal kvinner. Rødkløver isoflavoner ikke, men har en kolesterolsenkende effekt som soya isoflavoner.

Kosttilskudd

Du kan kjøpe isoflavon kosttilskudd og ekstrakter i USA uten resept. Disse kosttilskudd er ikke standardisert, slik at mengden av isoflavoner som finnes i dem varierer mye fra produkt til produkt. Kvalitetskontroll av disse produktene kan også være et problem. En uavhengig test av isoflavoner kosttilskudd tilgjengelig i USA viste at omtrent 50 prosent av produktene testet inneholdt isoflavon innhold som varierte med mer enn 10 prosent enn beløpet som vises på etiketten. Selv om de fleste kosttilskudd inneholder isoflavoner utvunnet fra rød kløver eller soyabønner, noen inneholder en syntetisk form av isoflavoner kalt ipriflavone. Ipriflavone er et kjemisk stoff som er utformet for å ha ben-stimulerende virkningen av naturlig forekommende isoflavoner, men ikke deres østrogen-lignende virkninger. Følgelig er ipriflavone ikke nyttig i lindre symptomer på overgangsalder.

Morsmelkerstatning

Mange morsmelkerstatning produsenter tilbyr soya-baserte formler som inneholder betydelige mengder av isoflavoner. Selv om fordelene med soya-baserte formler er uklart, disse produktene en levedyktig alternativ for spedbarn som er allergiske mot kumelk.

Forskjellen mellom Soya Lecithin & Isoflavoner

Forskjellen mellom Soya Lecithin & Isoflavoner


To spesielt nyttige produkter avledet fra soyabønner er soya lecithin og soya isoflavoner. Men selv om begge disse stoffene er hentet fra den samme planten, har de svært forskjellige kjemiske egenskaper og bruksområder.

Kjemisk Makeup and Production

Soya-lecitin er et fettstoff som består av fosfolipider, fosforsyre og fettsyrer. Det er et biprodukt av produksjonen av soyabønneolje, som produseres etter at oljen er blitt avgummiert - hadde sin fettsyrer fjernet ved tilsetning av et kaustisk materiale. Isoflavoner tilhører en gruppe kjemikalier kalles polyfenoler. Den spesielle isoflavoner som finnes i soyabønner er genistein og daidzein. Soya isoflavoner er funnet i og ekstrahert direkte fra soyabønner i seg selv.

Bruksområder

Soyalecitin brukes hovedsakelig som en emulgator i flere kommersielle matvarer, inkludert sjokolade barer, salat dressing og iskrem. Det binder komponentene i matvarer sammen og holder dem fra å skille under lang lagring. Den er også tilgjengelig i pilleform som et naturlig supplement. Soya isoflavoner til blir brukt av leger som en metode for østrogen.

Positive helseeffekter

Soyalecitin inneholder kolin. Kolin er et viktig næringsstoff for mennesker. Det hjelper i vevets vekst og funksjon av visse organer, slik som hjerne, lever og nyrer. Gravide kvinner ofte tar kolin for riktig fosterutvikling. Isoflavoner, på den annen side, er ene og alene et hormon erstatning for kvinner i overgangsalderen. De redusere uønskede symptomer som følger menopause, slik som hetetokter og humørsvingninger.

Skadelig helsevirkninger og advarsler

Soyalecitin kan forårsake allergiske reaksjoner hos de som er ekstremt allergisk mot soyabønner. Soya-avledet lecithin er også vurdert kosher i de fleste jødiske tradisjoner, men noen askenasiske jøder vil ikke forbruke lecithin under påske. Den soyaisoflavoner genistein kan hemme dannelsen av blodkar.