Digidexo.com

dialyse kløe

Om Dialyse Technology

Om Dialyse Technology


Dialyse er en medisinsk prosedyre som anvendes for å gjenskape filtreringsprosessen i nyrene hos pasienter med begrenset eller ingen nyrefunksjonen. De siste årene har teknologien og teknikker i dialyse prosessen har utviklet seg en god del, åpner mange nye muligheter for de som krever hyppige dialyseprosedyrer.

Fakta

Nyrene filtrerer en persons blod og fjerne overflødig vann og mineraler fra blodet. Uten denne naturlige filtreringssystemet vedlike, vil en pasient generelt dør komplikasjoner i en relativt kort tid. Den primære metode for å behandle slike pasienter kalles dialyse. Uten moderne dialyse, ville de med sviktende nyrer eller nonfunctioning nyrer generelt dø. Dialyse teknologi fortsetter å utvikle seg, også, med håp om at de som krever permanent dialyse vil være i stand til å lede mer normale liv.

Type

Det finnes flere forskjellige typer av dialyse-teknologi som brukes i dag. Alle av dem har fordeler og risikofaktorer, og noen kan benyttes i kombinasjon med andre.
Hemodialyse passerer pasientens blod gjennom en maskin som filtrerer ut de samme basiske forbindelser og mineraler som nyrene vil under vanlige omstendigheter.

Peritoneal dialyse, på den annen side, omfatter innføring av en filtrerings væske inn i kroppens hulrom. Denne væske bruker deretter en del av tarmen som et filter og fjerner den nødvendige avfall. Væsken senere pumpes tilbake ut av kroppshulrommet og utskilles.
Hemofiltrasjon er svært lik hemodialyse ved at den bruker et filtrerings maskin. Den viktigste forskjellen er at denne formen for dialyse-teknologien bruker en ny filtreringssystem som viser lovende som en langt bedre måte å gjøre nyrene arbeid.
Til slutt, er tarm dialyse en relativt ny dialyse teknologi hvor pasienter konsumerer store mengder fiber og bruke den påfølgende bakterievekst for å hjelpe filter unødvendige forbindelser og for å holde de forbindelser blir absorbert i tarmen.

Fordeler

Hemodialyse har vært standard dialyse teknologi for en stund. På grunn av dette, er dens primære fordelen det faktum at det har blitt studert i detalj og alle dens effekter er veldig godt forstått av det vitenskapelige samfunn. Den store fordelen med peritoneal dialyse er det faktum at det kan gjøres hjemmefra, etter trening, og kan gi rom for en litt mer normal livsstil og tidsplan. Hemofiltrasjon er trolig den mest lovende dialyse teknologi. Selv om det ikke har etablert track record av hemodialyse, ser hemofiltrasjon svært lovende og kan være et mye bedre alternativ behandling. Den viktigste fordelen med intestinal dialyse er at det er ikke-invasiv.

Risikofaktorer

Hver av de ulike dialyse teknologier kommer også med sitt eget sett av risikofaktorer og komplikasjoner. For eksempel er hemodialysepasienter og hemofiltrasjon pasienter begrenset fordi de trenger ofte å få dialyse flere ganger hver uke. Plus, det er den potensielle risikoen for at selv de beste filtrering ikke vil gjøre en god nok jobb, og at de vil gi etter for sykdommen sin til tross for sin beste innsats ellers.
De pasientene som prøver å gå en mindre invasiv, planlagt rute vil ofte velge peritoneal dialyse eller intestinal dialyse. Den viktigste ulempen med en av disse fremgangsmåter er at de ikke er gjenstand for medisinsk regulering og også er ikke så effektiv som de direkte blod-filtreringsmetoder. Også de som bruker peritoneal dialyse kan føre seg uopprettelig skade hvis prosedyren er gjort feil.

Evolution

Den grunnleggende utviklingen av dialyse teknologi vil fortsette å være jakten på metoder for blodfiltrering som ikke krever stadige, lange, dyre besøk til en dialyseklinikk. Det triste faktum for de fleste pasienter, er imidlertid at dialyse teknologien bare har ikke utviklet seg langt nok til å gi rom for et normalt liv. Fremtiden for dialyse teknologi er fortsatt usikkert, men mange håpefulle studier er i gang, og det er mye håp i det medisinske miljøet at fremtidige behandlinger og teknologi kan eliminere behovet for dialyse helt.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse


Hudproblemer er en vanlig foreteelse i dialysepasienter. Kløe, tørr hud og misfarging ofte er uheldige bivirkninger. Heldigvis finnes det måter å bidra til å holde huden din bli så frisk som mulig under nyre dialyse.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

•  Påfør lotion ofte. Kløe er ofte forårsaket av tørr hud, så holder huden hydrert vil bidra til å unngå riper og forårsaker skade. Finn en fuktighetskrem som ikke har alkohol eller unødvendige parfymer i det som dette vil bare irritere huden mer og holde bruke det hele dagen etter behov.

Start en renal kosthold. Legen din bør kunne gi deg informasjon om hvordan du gjør dette. Hensikten med dette er å kontrollere mengden av fosfor i kroppen. Prøv å opprettholde et fosfor nivå under 5.5.

Prøv antihistaminer for allergi-relaterte kløe som Benadryl, Atarax og Aril.

Ta kortere dusjer eller havremel bad. Sørg for å unngå såper med sterke kjemikalier og parfymer.

Beskytt huden mot solen ved å bruke en sunblock med en solfaktor 15 eller høyere hvis du skal være ute en stund.

Nyre dialyse hos barn

Dialyse er en rutinemessig prosedyre utføres på personer som lider av nyresvikt. Det kan også brukes på personer som har vært utsatt for, eller svelges, giftige stoffer. Det finnes to typer dialyse som kan utføres på barnet ditt.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse er utført av en lege som kirurgisk plasserer en hul, myk slange inn ditt barns nedre del av magen nær sitt navlen. Etter at røret er plassert, er en løsning som kalles dialysat jevne innpodet inn i røret som absorberer avfallsstoffer og giftstoffer.

Typer av peritoneal dialyse

Ifølge ChildrensHospital.org, er det to typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulatorisk peritoneal dialyse krever ikke en maskin og kan gjøres under våkne timer; kontinuerlig syklisk peritonealdialyse krever bruk av en spesiell maskin som kan brukes i ditt hjem mens barnet sover.

Hemodialyse

Hemodialyse utføres flere ganger i uken i fire til fem timer hver dag i et dialysesenter eller sykehus. En arterie og vene er knyttet sammen i barnets arm, slik at denne type dialyse kan skje, og en tilgang serie kalt en arteriovenøs fistel er kirurgisk plassert der.

Prosessen med Hemodialysis

Barnet ditt vil bli koblet til en hemodialysemaskin gjennom hennes arteriovenøs fistel. Denne maskinen tapper blodet hennes og bader den i en dialysatet løsning, fjerne væske og avfallsstoffer, før det sendes til blodet hennes.

Betraktninger

Ifølge MayoClinic.com, kan peritoneal dialyse tillate barnet å bruke færre medisiner og spise en mindre restriktiv diett enn hemodialyse. Barnets lege vil avgjøre hvilken metode for dialyse er best for barnet ditt.

Hvordan finne Dialyse Centers Mens Traveling

Hvordan finne Dialyse Centers Mens Traveling


Dialyse behandlinger bør ikke stoppe deg fra å reise. Det finnes mer enn 3292 dialysesentre i USA og mange flere over hele verden.

Hvordan finne Dialyse Centers Mens Traveling

•  Gå til Nephron Information Center webområde for å finne dialysesentre fra staten (nephron.com/statesinfo.html), hvis du skal reise i USA.

•  Sjekk ut ESRD Network liste (esrdnetworks.org), som også leverer e-postadresser og telefonnumre for dialysesentre over hele USA.

Call STC Dialyse Reise og Ferie på (858) 576-9666 hvis du handler for en ferie utenfor USA. Selskapet tilbyr dialysepasienter ferier til Hawaii, Mexico, Sør-Stillehavet, Canada, Europa og USA.

Se GlobalDialysis.com, som viser dialysesentre over hele verden og informasjon for dialysepasienter som ønsker å reise, inkludert kataloger av spesialist reisebyråer, reiseforsikring og cruise som faller spesielt for dialysepasienter.

Be din medisinske sosialarbeidere for å gi din medisinsk informasjon til anlegget du velger. De trenger en nyere historie, fysisk, dialyse rekord, ordre, og aktuell hepatitt status. Enkelte anlegg krever at skjemaene fylles ut på forhånd. Dine sosialarbeidere bør også være i stand til å trene forsikring detaljer.

Hint

  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan unngå depresjon Mens på dialyse

I denne artikkelen vil du lære hvordan å gjenkjenne symptomer på depresjon fra dialyse og hvordan du kan søke hjelp håndtere det.

Hvordan unngå depresjon Mens på dialyse

Hvordan unngå depresjon Mens på dialyse

Når diagnostisert med nyresykdom, kan du føle deg som om livet er over. Husk at dialyse er en behandling som brukes til å holde deg eller din kjære i live. Du har alt å leve for. Depresjon er en vanlig psykologisk faktor som er knyttet til pasienter med nyresykdom. Det første trinnet er å vite hva depresjon er. Symptomer inkluderer: skyldfølelse, hjelpeløshet, og følelser av sorg, humørsvingninger, og håpløshet. Det er vanligvis ledsaget av endringer i libido, spisevaner, og appetitt. Med tid, tålmodighet og forståelse for at du lider av depresjon, kan du hjelpe deg selv til et sunnere liv.

Det finnes mange teknikker for å holde deg fra å bli deprimert. Søke trøst på en høyere makt hvis du tror på Gud. Dette vil tillate deg å motta styrke i nødens stund. Mange søker hjelp gjennom meditasjon. Dette vil tillate deg å sentrere tankene dine og slappe av tankene dine.

Hvis du har familie til å hjelpe deg, søke hjelp fra dem. Prøv å snakke og diskutere dine følelser til din familie og venner. La dem alle vet hvordan du noen ganger føler at de er klar over hvordan du kan føle. Verbalizing følelsene dine kan du få dem ut av hodet og ut av hjertet ditt. Det er ikke bra å holde følelsene flaske inne. Talking vil frigi alle dine følelser og tillater deg å gå videre.

Når du begynner å føle seg deprimert, lese en bok eller ta en spasertur. Finn en hobby som du liker og bruke den når du føler deg deprimert. Turen kan være avslappende, så vel som godt for hjertet! Disse teknikkene vil stimulere glade tanker og positive følelser og vil fjerne din depresjon.

Hvis du har prøvd de ovennevnte teknikker og er fortsatt lider av depresjon på grunn av dialyse, må du kanskje snakke med din nedsatt lege. Det finnes medisiner som din lege kan forskrive for å hjelpe deg med å håndtere depresjon. Disse medikamentene vil ha deg følelsen som din gamle selv - den glade personen før dialyse. Overall, prøv å være positiv og snakke med noen som kan lytte. Du vet aldri hvem som kan være villig til å hjelpe deg !!

Hvordan forlenge en Dialyse Tilgang nettstedet

Hvis du er på dialyse eller kjenner noen som bruker livreddende behandling, vet du at det å holde vaskulær tilgang i perfekt form er viktig. Uten den, kan du eller din kjære en må gå gjennom en annen kirurgi for å finne en annen vaskulær tilgang enten det er i låret, et kateter, fistel, pode eller sentralt venekateter. Lære å ta vare på din tilgang området brukes for dialyse. Disse trinnene bør alltid følges for å sikre at tilgangen blir tatt vare på.

Hvordan forlenge en Dialyse Tilgang nettstedet

Hev armen på et par puter til tilgangsområdet er ikke lenger hovne Legen din vil fortelle deg hvordan å ta vare på sting eller stifter hvis tilgangs nettstedet er nytt.

Hold din tilgang området rent, alltid. Hvis du bruker peritoneal dialyse en sykepleier vil lære deg hvordan du rengjør kateter tilgjenge og hvordan å holde den fra å bli smittet. Avhengig av hvilken type du har, vil legen eller sykepleieren forklare deg hvordan du kan holde den ren.

Ikke noen gang gå med trange klær med en pode eller fistler. Gjør du det vil kutte av blodtilførselen til din tilgang og kan koagulere av. Du bør ikke bruke stramme klær rundt armen, skulder poser, vesker, sekker eller smykker. Dette kan skade armen.

Ikke la noen, inkludert deg selv, sjekke blodtrykket, trekke blod, eller gi medisin intramuskulær i tilgangs området hvis du har en pode eller fistler. Det eneste unntaket til dette er hvis du blir fortalt av legen din for å administrere visse legemidler under dialyse som kan skyves gjennom dialyse nål linje.

Unngå å sove på tilgangs arm eller sove med bøyd arm på tilgangs nettstedet. Ikke legg på det heller. Dette vil føre til levrer seg, som alltid bør unngås.

Ikke løfte tunge gjenstander, inkludert kjæledyr og barn. Vanligvis bør du ikke løfte noe over 25 kg. Legen din vil gi deg det beløpet som er trygge hvis de føler det er ok for deg å løfte.

Kontroller for "spenningen" eller "summende," for å sikre at blodet flyter riktig. Gjør dette hver dag for å sikre at du vet hva det skal føles som og er klar hvis det er et problem. Hvis noen gang du ikke føler spenningen / summende kontakt med sykepleier eller lege umiddelbart, som du kanskje trenger å ha det så på. Aldri nøl med å be om hjelp fra dialyse omsorg team; de er der for å hjelpe deg.

Hvordan virker Dialyse arbeid?

Dialyse er prosessen med å rense avfallsstoffer fra blodet når nyrene svikter. Uten dialyse, vil alle pasienter med nyresvikt dø av opphoping av giftstoffer i blodet. I dag er det to typer dialyse: hemodialyse og peritoneal dialyse.

Hemodialyse

Hemodialyse er den vanligste formen for dialyse. Det innebærer å bli forbundet med en dialysemaskin, noen ganger kalt en kunstig nyre, der pasientens blod blir trukket ut fra kroppen, føres gjennom maskinen, rengjøres og returneres. Prosessen benytter en væske som kalles dialysatet til å fjerne avfallet fra blodet. Både blodet og dialysatet blir pumpet gjennom maskinen. Blodet aldri berører dialysatet. Avfall er gått fra blodet til dialysatet gjennom en serie av membraner i maskinen. Dialysatet fjerner avfallet og de rene blod tilbake til legemet.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse benytter et silisiumrøret settes inn i bukhulen. En væske som kalles dialyseoppløsning føres gjennom røret inn i bukhulen, hvor den forblir i en viss tid, vanligvis 30 til 40 minutter. Avfall fra blodet passerer gjennom membranen som linjer bukhulen kalt peritoneum. Avfallet samles inn av væske og tappet fra bukhulen gjennom det samme røret og kastes.

Hvordan Stick Dialyse Needles

Dialyse er en behandling som rids kroppen av dødelige giftstoffer i personer som nyrene ikke lenger fungerer. Det finnes flere metoder for denne type behandling. Den eneste dialysebehandling som bruker nåler kalles hemodialyse. Hemodialysepasienter må ha en kirurgisk prosedyre for å legge inn en pode eller fistler, som blir brukt i forbindelse med nålene for å tilføre blod (fra transplantatet eller fistel) til dialysemaskinen. Vanligvis er de fleste pasienter trenger hemodialyse i armen, men i enkelte tilfeller pasienter dialyser gjennom låret eller halsen (vena jugularis). Vær proaktiv i din egen helse og lære å stikke dialyse nåler som en proff.

Hvordan Stick Dialyse Needles

Få godkjenning fra legen din før du stikker armen. Du vil mest sannsynlig nødt til å trene med en dialyse tekniker eller sykepleier.

Vask hendene og rengjør armen med varmt vann og utlevert såpe. Dette er for å sikre at du har kvittet hendene av bakterier. Gni tilgangsområdet (din pode / fistel) i en sirkulær bevegelse i 30 sekunder. Du skulle ha vært i stand til å synge hele alfabetet ved ferdigstilling rengjøring armen. Kjør varmt vann over tilgang ved hjelp av din hånd, håndflaten opp buet (gjør en "c"), for å skylle armen ren.

Hent rene papirhåndklær og tørk tilgangen din. Bruk nye rene papirhåndklær til å slå av vannet. Du ønsker ikke å bruke våt papirhåndklær tørker armen fordi det kan overføre bakterier til hendene. Ikke slå av vannet med bare hendene.

Sitt i behandlingen stolen og sette hansker på. Bruke alkohol pads å rengjøre tilgang. En pad for din arteriell, og en for venøs. Etter noen sekunder tar Betadine pads og gjenta trinnene ovenfor. La Betadine tørt i 1 minutt.

Knyt en tourniquet, hvis det er nødvendig. Føl venen din for å finne et godt sted å feste. Dine pinner bør ikke være i nærheten; de bør være to fingre 'lengde fra hverandre for å holde trykket fra å kjøre høy under behandling. Dette kan bidra til å forhindre din tilgang fra "blåse ut" og holde den i god stand. Men, dette er ikke idiotsikker. Som du bør vite hvis du allerede er på dialyse, er den øverste delen av tilgang eller stick kalt venøs og bunnen er den arterielle. Stikke den arterielle først siden det er på bunnen. Føl området og sørge for at spenningen, eller bruit som det kalles, pulserer. Stokk på den røde farget nål (hvis du har farget de) i en vinkel før du bryte huden.

Trykk ned litt når du får en flash tilbake (blod pulserende inne nålen), deretter opp til nålen er komfortabel i armen. Det skal ikke kanylen når den er i den armen. Bruk to stykker av kirurgisk tape og tape linjen ned. Påfør et plaster på tuppen av nålen.

Fullfør trinnene ovenfor for vene pinne. Nå litt skru bunnen av nålen for å trekke blod ned til bunnen av linjen. Når du har gjort dette, er du klar til å få på dialysemaskinen.

Om Dialyse Technician Advancement i Florida

Dialyse teknikere i Florida får sin opplæring fra on-the-job erfaring. De er også pålagt av staten Florida for å få klasseromsundervisning for å få et sertifikat for godkjenning. Hvis du har fullført denne opplæringen, og er klar for å avansere videre inn i den medisinske verden, har du alternativer.

Innledning

Noen ganger finner vi oss selv å lete etter mer i vår karriere. Å være en Dialyse Technician kommer med fordelen av å hjelpe andre. Men hvis du ønsker å komme videre i din karriere, finnes det alternativer som gir samme resultat, men på et annet nivå. I Florida, kan du flytte til et større sykehus, andre medisinsk teknologi felt, selv sykepleier.

Større sykehus

Hvis du er i dag en Dialyse Technician arbeider i en klinikk eller en privat praksis, har du muligheten til å avansere til et større sykehus, som for eksempel et sykehus. Ofte mindre klinikker i Florida fokusere på en spesialitet. Dine arbeidsoppgaver vil forbli fokusert rundt gjør samme prosedyre flere ganger og ikke bruker den kunnskapen du har fått under trening. Større sykehus er i stand til å tilby en rekke oppgaver knyttet til dialyse. Delstaten Florida krever ingen andre sertifiseringer, tester eller praktikant timer å flytte til et større sykehus. Alt du trenger å gjøre er forskning sykehusene du er interessert i å jobbe for og spørre om ledige stillinger.

Medisinsk teknologi

I Florida, er elevene drive et sertifikat for dialyse Technology gitt muligheten til å fokusere på medisinsk teknologi. Dersom det under disse klassene, du finner deg selv interessert i alternativene denne karrieren gir, kan du alltid gå videre inn i medisinsk teknologi. Dette tillater deg å arbeide utover Dialyse Teknologi og få hendene inn i en rekke arbeidsplasser. Hvis du bestemmer deg for å flytte til en karriere i medisinsk teknologi, delstaten Florida krever at du tjene en knytte grad i medisinsk teknologi. Du kan søke etter skoler som tilbyr denne graden ved å gå til College Surfing nettsted (se lenke i Resources).

Sykepleie

Hvis du ønsker å bli involvert i en verden av medisin uten å bli lege, kan du alltids begynne studier for å bli sykepleier. I delstaten Florida, kan du bruke noen av klassene du tok mens han studerte for dialyse Technology sertifikatet og bruke dem mot en sykepleier grad.

Fremover

Fordelene du vil ha over andre studenter nærmer studier i sykepleie eller medisinsk teknologi felt er at du allerede har verdifull erfaring og trening som en dialyse tekniker. Du starter opp foran dem på mange måter.

Om Dialyse Fistulas

For alle som lider av nyresvikt, er dialyse den vanligste metoden for behandling. Dialyse fistler er kirurgisk opprettet tilgangspunkter under huden som brukes for å øke effektiviteten og sikkerheten til dialysebehandlinger. Gjennom kirurgisk tilkobling av en blodåre og en arterie, fistler gir enkel tilgang til blodet med en lavere rate av komplikasjoner enn grafts eller andre alternativer. Fistulas må modnes før de kan brukes, noe som vanligvis krever flere måneders tid etter operasjonen. Selv om fistler er generelt bedre tolerert enn andre former for dialyse-tilgang, kan komplikasjoner utvikle seg i noen mennesker.

Funksjon

Dialyse fistler gir enkel tilgang til blodet og er vanligvis plassert i armer eller ben. Dialyse er en prosedyre som fjerner blod fra kroppen, sirkulerer det gjennom en maskin for å fjerne urenheter og gjenopprette kjemiske balanse, og returnerer deretter blod tilbake i kroppen. Fistulas dialyse gjør det mulig å utføres raskt og sikkert. Modne fistler tillate større blodstrømmen i løpet av dialysebehandlinger, noe som gjør det mulig for store mengder blod som skal fjernes, filtrert og returnert i en kort tidsperiode.

Time Frame

Når behovet for dialyse er bestemt, må fistler preparatet skal begynne umiddelbart. Testene utføres for å fastslå den riktige plasseringen av fistler, og kirurgi er planlagt. Når kirurgisk innsnitt begynner å helbrede, vanligvis tre uker etter operasjonen, begynner dialyse fistler å modne. Modningsprosess tar vanligvis tre til seks måneder, men det kan ta så lenge som 24 måneder. Dersom fistler ikke klarer å modne, må vurderes andre tilgang til alternativer. En midlertidig tilgangspunkt kan brukes før dialyse fistler er moden og i stand til å tåle belastningen av vanlige dialyseøkter.

Funksjoner

Dialyse fistler er konstruert ved å bli en blodåre til en arterie i løpet av et mindre kirurgisk inngrep. Den felles muliggjør større blodstrøm, forårsaker venen å bli sterkere og større. Som fistler modnes over tid, til slutt blir den sterk nok til å tåle innsetting av dialyse nåler på en jevnlig basis. Fistulas ligge under huden og er normalt ikke synlig. I noen tilfeller kan det modne fistler ligne deler av ledningen som er lagt inn under det øverste laget av huden.

Fordeler

Fistulas er generelt foretrukket fremfor andre typer av dialyse tilgang, slik som transplantater, fordi de er mindre utsatt for infeksjon og er vesentlig mer holdbar. Dialyse fistler maksimere volumet av blod filtrert under dialysebehandlinger, noe som resulterer i bedre vare og kortere behandlinger. Videre fistler tendens til å vare betydelig lengre enn noen annen type av dialyse-tilgang.

Betraktninger

Ikke alle som trenger dialyse er en kandidat for fistler. Alle med en historie med hjertesykdom, små vener eller redusert sirkulasjon vil ikke kvalifisere for dialyse fistler på grunn av økt risiko for bivirkninger og begrenset blodstrøm til området. Blodstrøm tester, ultralyder og en venogram vil trolig være nødvendig for å fastslå om venene i armer eller ben er store nok og frisk nok til å støtte plassering av fistler. Komplikasjoner kan omfatte aneurysmidannelse, blodpropp, innsnevring av fistler, infeksjoner og overdreven blødning.

Nyre Dialyse Problemer

Dialyse er en medisinsk prosedyre hvor et filtreringssystem blir brukt til å fjerne toksiner fra kroppen når nyrene mislykkes. Den første dialysemaskinen ble opprettet i 1943 i dag, anslår National Kidney Foundation at mer enn 200.000 mennesker bruker dialyse på en jevnlig basis. Men dette livreddende prosedyre ikke kommet uten problemer som krever flid og ekspert omsorg av helsepersonell og pasienter.

Hva er Dialyse

Dialyse er en livreddende medisinsk prosedyre som i utgangspunktet utfører de samme oppgaver som nyrer, rense kroppen for giftstoffer. Hvis disse giftstoffer ikke blir fjernet, kan de påvirke andre organer, inkludert hjerte og hjerne. Ubehandlet, nyresvikt forårsaker død.

Typer av dialyse

Jobben av nyrene er gjort på én av to måter - gjennom peritoneal dialyse eller hemodialyse. Peritoneal dialyse bruker en spesiell steril løsning, som renner inn i bukhulen gjennom et kateter plassert i magen. Slimhinnen i den abdominale veggen, eller i peritoneum, fungerer som et naturlig filter, trekke avfall fra blodet som strømmer gjennom slimhinnen inn i løsningen. Når filtreringen er fullført, blir oppløsningen tappes fra kroppen og kastes. Denne prosedyren er gjort flere ganger om dagen og er lett å lære. I hemodialyse, strømmer blodet gjennom en dialysemaskin som inneholder en kunstig nyre som kalles en dialyzer. Den dialyzer tillater avfall og overflødig væske å passere gjennom mens du holder tilbake viktige ting som blodceller og næringsstoffer. Avfallet blir ført bort, og den rene blodet strømmer tilbake i kroppen. Prosessen tar tre til fem timer, og folk flest har til behandling tre ganger i uken i et dialysesenter. Men hjemme hemodialyse Pakkene er nå tilgjengelig for noen pasienter.

Aksesspunkt

Før du starter peritoneal dialyse, vil kirurger opprette et tilgangspunkt. Denne tilgangspunkt ligger i magen, hvor et rør er satt inn for å bære den rensende fluid til og fra kroppen. Fordi dette tilgangspunktet er et åpent sår, må man være spesielt forsiktig for å holde området veldig rent og fri for smitte. Tilsvarende med hemodialyse, skaper en kirurg et tilgangspunkt, kjent som en fistel, ved å bli en arterie og en vene. Det vil ta et par uker for dette området for å helbrede så en midlertidig tilgangspunkt kan være opprettet i halsen eller lysken. Dette nettstedet kan være utsatt for infeksjon i tillegg, slik at riktig renhold er kritisk.

Problemer med Hemodialysis

Totalt, siden dialyse er designet for å ta plassen til nyrene, de fleste pasienter sier de føler seg bedre etter en behandling. Imidlertid kan noen komplikasjoner oppstår. På grunn av den store mengden av fluid trukket fra kroppen under hemodialyse, kan pasienter som har problemer med lavt blodtrykk og kvalme under behandlingen. Ekstrem trøtthet er vanlig, så det kan være nødvendig å hvile i noen timer under og etter behandling. Noen vanlige bivirkninger også kløende hud, hårtap, rastløse ben og leggkramper. De fleste av disse er vanligvis lett behandles med over-the-counter medisiner, sørg for å få veiledning fra en lege først.

Problemer med peritoneal dialyse

Fordi peritoneal dialysepasienter er mer utsatt for smitte, må man være spesielt forsiktig for å se etter peritonitt, en alvorlig infeksjon i bukhulen. Alle dialysepasienter må være forsiktig med hvor mye væske de drikker. Dreven væske forårsaker vektøkning, hovne ankler og ben og kortpustethet. Peritonealvæske inneholder store mengder sukker, så vektøkning er også vanlig hos pasienter.

Forebygging av komplikasjoner

Dialyse er en live-besparende løsning til nyresvikt, men det er viktig å følge retningslinjene slik at kroppen kan få maksimal nytte av behandlingen. Sørg for å delta på alle dialyse økter og legebesøk. Ta alle medisiner i tide og i foreskrevne doser. Følg anbefalt diett for din tilstand, og være forsiktig med hvor mye væske du drikker.

Hva er Dialyse for?

Dialyse innebærer bruk av en kunstig nyre eller dialysatet fluid som erstatning for den naturlige funksjon av nyrene i de tilfeller hvor nyrene ikke er i stand til å fungere som normalt.

Historie

Leger utførte den første nyredialyse i 1940 og det ble en regelmessig brukte behandling i løpet av 1960.

Betydning

Når nyrene funksjon på bare 10 prosent av sitt vanlige kapasitet, er nyre dialyse nødvendig. The National Kidney og urologiske Disease Clearinghouse melder at 354 754 amerikanere fikk dialyse i 2006.

Kronisk nyresvikt

Diabetes, nyresykdom, høyt blodtrykk, nyre blokkeringer eller eksponering for visse giftstoffer resultere kan resultere i kronisk nyresvikt, hvor redusert funksjon av nyrene er permanent. I slike tilfeller er dialyse kreves for varigheten av pasientens liv.

Akutt nyresvikt

Infeksjoner og nyrestein noen ganger føre til akutt nyresvikt, en midlertidig feil på nyrene. Når akutt nyresvikt er alvorlig, er dialyse brukes inntil den underliggende årsaken til feilen blir kurert.

Effekter

Nyre dialyse fjerner overskytende væske, toksiner og elementer som natrium, kalium og bikarbonat fra kroppen. Nyrene vanligvis utfører denne funksjonen når de fungerer som de skal.

Hvorfor trenger folk nyre dialyse?

Nyre dialyse er en fremgangsmåte som brukes når nyrene ikke lenger er i stand til å fjerne visse materialer fra blodet. Uten denne prosedyren, er en person som lider av nyresykdom i fare for ytterligere og potensielt alvorlige medisinske komplikasjoner. I 2006 fikk 354 754 amerikanere nyre dialyse.

Nyresvikt

Personer som lider av nyresvikt krever medisinsk intervensjon for å gjenskape den naturlige funksjon av nyrer som ikke lenger kan oppstå.

Utskillelse

Nyrene fjerne avfall, salt og overskudd av væske fra kroppen. Under nyresvikt, disse elementene bygges opp og forårsaker svelling og andre komplikasjoner. Dialyse filtrerer disse elementene fra blodet.

Kjemikalier

Nyrene filtrere ut kjemikalier slik som kalium og bikarbonat, som kan ha en negativ effekt på hjertet og hjerte-karsystemet. Dialyse erstatter filtrering utført i nyrene til å redusere disse virkninger.

Blood Pressure

Uten den vanlige utskillelse av overflødig væske fra kroppen, blodtrykket bli farlig forhøyet og øke potensialet for hjerneslag. Vanlige dialyse bistår i å holde blodtrykket innenfor et normalt nivå.

Varighet

I noen tilfeller, nyrene aldri helt komme fra nyresvikt og dialyse er nødvendig for resten av pasientens liv. Andre ganger, er behovet for dialyse bare midlertidig.

Nyre Dialyse Komplikasjoner

Nyre dialyse er den kunstige eliminering av avfall og overskytende vann fra kroppen. En dialysemaskinen brukes til å utføre denne prosedyren i situasjoner hvor en person har skadet eller mislykkede nyrene. Det finnes tilfeller der en pasient har andre forhånds eksisterende plager som kan føre til nyresvikt. Prosedyren er viktig fordi det blir kvitt giftstoffer eller avfall som akkumuleres i kroppen. En oppbygging av avfall, giftstoffer eller narkotika i kroppen er skadelig og kan også føre til døden. Nyre dialyse er verdifullt i å forbedre livskvaliteten for de fleste pasienter.

Vanligste komplikasjonene

Vanlige komplikasjoner forbundet med fremgangsmåten omfatter dehydrering og elektrolyttubalanse. Disse kan føre til hjerteproblemer som angina, hypotensjon og arytmier hvis ukontrollert eller venstre ubehandlet. Infeksjon av bukveggen som fører til inflammasjon av vev kan også forekomme. Man kan også utvikle svekkelse av arterielle muskler. Det er mulig å få meningitt som et resultat av en bakteriell infeksjon.

Andre komplikasjoner

Andre former for komplikasjoner inkluderer blødning eller blodlevring ved det punkt hvor kateteret settes inn i kroppen. En pasient kan utvikle søvnløshet som kan være forårsaket av smerte, rastløshet eller ubehag. Det er tilfeller hvor pasientene få beslag som et resultat av fremgangsmåten.

Effekter av Komplikasjoner

Utvikling av komplikasjoner hos pasienter som kan ha innvirkning på hvor godt prosedyren utføres. Infeksjoner, blodpropp, elektrolyttforstyrrelser og svekket arterielle overflater påvirker kvaliteten og nytten av dialyse. Leger og pasienter som gjennomgår prosedyren rådes til å være på utkikk. Ubehag oppleves av pasienten bør rapporteres til legen og undersøkt umiddelbart. Hvis dette forblir ubehandlet, kan det føre til begrenset bevegelse, og til og med død for pasienten.

Hva du skal se etter når får dialyse

Pasienter og leger som har ansvaret bør være ekstra årvåken for å sikre at saksbehandlingen går på jevnt. Noen tegn på komplikasjoner med dialyse omfatter smerte og endring i tilstanden til huden rundt punktet for innsettingen. Pasienter bør også rapportere eventuelle blødninger. Disse kan bli tatt vare på, avhengig av tilstanden. Normalt er antibiotika eller kirurgi terapi brukt til å korrigere de fleste av problemene.

Årsakene til dialyse

En av de kortvarige grunner for fremgangsmåten er å fjerne avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Det hjelper i å bringe en balanse mellom elektrolytter og væske. Pasienter som gjennomgår dialyse fordelen ved å få en skikkelig arbeids kropp, restaurert komfort og kroppsfunksjoner. Det beskytter pasienter fra å anskaffe uremia som følge av feilslåtte nyrer. Det forbedrer livet forventning hos pasienter og generelle velvære.

Prosedyre

Avhengig av pasientens tilstand, kan dialyse gjøres på et gjennomsnitt på 4 timer 3 ganger hver uke. Vanligvis innstiller en lege hvor en pasient er å fortsette med livreddende teknikk. Doseringen av fremgangsmåten varierer med forskjellige pasienter. Dette innebærer tid tatt i dialyse, hastigheten av blodstrømmen, og de funksjoner membran, slik som overflateareal og porøsitet.

Hva Er nyre dialyse?

Hva Er nyre dialyse?


Nyrene er ømfintlige organer som ikke kan repareres en gang skadet. Når nyresykdom eller skade er diagnostisert, kan helsepersonell bare arbeide for å hindre ytterligere skade. Når nyreskader er så stor at nyrene ikke kan gjøre jobben sin, vil helsepersonell ofte fore nyre dialyse for å holde kroppen frisk.

Nyrene

Nyrene er rødlige, bønneformede organer som er en del av urinveiene, sammen med urinlederne, urinblæren og urinrøret. Deres viktigste funksjon er å filtrere avfall og overflødig vann fra din sirkulasjonssystemet, samtidig som blod, proteiner og næringsstoffer for å fortsette sirkulerer. De gjør så urin, som utskilles fra kroppen.

Grunner for dialyse

Nyrene er svært ømfintlige organer og det er ingen kur for nyresykdom eller fiasko. Som søppelmenn i kroppen, nyrer ta ut søppel som hoper seg opp i blodet vårt. Uten denne prosessen, kan vi ikke leve. Avfallet vil bygge opp og de høye nivåene vil forgifte kroppen din, nedleggelse vitale organer én etter én. Mens du kan leve et sunt liv med bare én nyre, dersom begge nyrene er syke eller ikke fungerer, må du finne en annen måte å filtrere blodet. Dialyse er den vanligste alternativ.

Hemodialyse

Det er to typer av dialyse. Hemodialyis er prosessen hvor blodet pumpes ut av kroppen gjennom et kateter og pumpet inn i en dialysemaskin. Inne i dialysemaskinen, blir blodet tvunget gjennom en rekke av filtre som virker på samme måte som nyrenes filtreringssystem ville. Etterpå er det rent blod sendes gjennom en annen kateter tilbake i kroppen din for å begynne sirkulasjon igjen. Hemodialyse er vanligvis gjort på et sykehus eller klinikk innstilling i tre til fire timer i uken. Din hemodialyse planen vil være foreskrevet av din lege basert på ditt nivå av nyrefunksjonen.

Peritoneal dialyse

Den andre type dialyse kalles peritoneal dialyse og bruker bukhinnen i bukhulen til å gjøre jobben for nyrene. Den peritoneum er membranen foring som omgir mage og leveren så vel som i tarmen og leveren. Peritoneal dialyse virker ved å skyve en oppløsning av mineraler og glucose fra en pose inn i et kateter som fører til peritoneum. Løsningen blir stående der og avfallsprodukter fra blodsirkulasjonen gjennom området blir absorbert inn i den. Senere ble oppløsningen tillatt å renne tilbake i posen, idet avfallet med den.

Denne prosessen kan utføres flere ganger om dagen, eller manuelt, kan gjøres ved hjelp av en liten maskin. Selv peritoneal dialyse er ikke så effektiv som hemodialyse, kan det gjøres hjemme av pasienten, og gir deg mer uavhengighet. Det er også billigere.

Alternativer til dialyse

Med hjelp av medisin, et sunt kosthold og dialyse, kan de fleste pasienter føre relativt sunne, normale liv. Det eneste alternativet til dialyse er å fjerne funksjonsfeil nyrer og erstatte dem med en frisk donor nyre. Men å finne folk til å donere en frisk nyre som er en match i blodtype og andre områder kan være svært vanskelig. Selv når en erstatning nyre er funnet og operasjonen er vellykket, kan kroppen din fortsatt avvise transplantasjon. For mange nyrepasienter, er dialyse eneste mulighet til å holde seg frisk.

Nyre dialyse Process

Mens to former for nyre dialyse prosedyrer finnes, både som mål å imitere nyre-funksjoner når en person opplever nyresvikt og kroppen ikke er i stand til å fjerne avfall, salt og vann på egen hånd.

Hemodialyse

Hemodialyse benytter en maskin som er kjent som en hemodialyzer som fungerer som en kunstig nyre. Blodet må filtreres til hemodialyzer derfor en lege installerer en tilgangsport i et blodkar på arm eller ben.

Dersom en pasient ikke har en stor nok vene, vil legen skape en større tilgang kjent som en fistel, som er der en arterie er koblet til en vene. Men hvis blodårene er fortsatt ikke riktig størrelse, kan en lege bruke et plastrør til å bli en arterie og en vene. Det siste alternativet for tilgang er innføring av et kateter, som er en smal plastrøret innføres i halsvenen.

Når pasienten er koblet inn i dialysemaskinen via tilgangsporten, og enten en eller to nåler festet til porten. Rørene er festet til disse nåler, hvor blodet forlater kroppen via en kanyle, og entrer hemodialyzer. Når blod når dialyzer, eliminerer maskinen avfall og fluidum fra blodet.

Neste blodet returneres til kroppen via den andre nålen, eller i en port plassert i en fistel eller gjennom et kateter. Selv om dialysemaskinen renser en betydelig mengde blod, som kan ta 3 til 6 timer, bare 200 ml av blod er utenfor kroppen til enhver tid, i henhold til RenalInfo.com. Den tiden er først og fremst avhengig av nåværende nyrefunksjonen, en persons kroppsvekt og høyde, og hvor mye væske vekt du får mellom behandlingene. Når fremgangsmåten er fullført, blir nålene fjernet og pasienten tillates å vende hjem.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse innebærer rensing nyrene inne i kroppen sammenlignet med hemodialyse, som renser blodet inne i kroppen. En lege vil utføre et kirurgisk inngrep for å plassere en plast kateter inn i magen, noe som gjør en tilgang port. Den bukhulen - som ligger i mageområdet - blir deretter fylt med dialysatet, som er en væske som bidrar til å rense blodet ved å trekke ut avfall. Dette hulrom fungerer som et membran, i hvilket blodet strømmer over, blir renset ved dialysatet, og deretter tilbake til kroppen. Denne prosessen tar mellom fire og seks timer i døgnet, ifølge National Kidney Foundation (NKF). Når prosessen er ferdig, er væsken løsning drenert fra magen. Tappe magen tar anslagsvis 30 til 40 minutter, i henhold til NKF. Når dette finner sted, er kateteret fjernet og en person fortsetter sin vanlige aktiviteter.

Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?

Det er en veldig skremmende tid når du eller noen du bryr deg om ansikter den siste fasen av nyresykdom. Spørsmålet "Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?" kan få til en svært tankevekkende virkelighet. Men svaret avhenger av en rekke variabler.

Time Frame

De som gjennomgår dialyse behandling har en veldig generell, gjennomsnittlig levealder på fire år. Men mange scenarier komme inn i lek med noen pasienter nyter en bugnende liv for så lenge som 25 år.

"Vi vet ennå ikke hvor lenge pasienter i dialyse vil leve,» sier National Kidney Foundation. "Vi tror at noen dialysepasienter kan leve så lenge folk uten nyresvikt."

Statistikk

Men det er mer direkte statistikk tilgjengelig. Leger estimere en pasients sannsynligheten for overlevelse ved å se på den prosentvise sjansen for å leve ett, to, fem og ti år etter behandlingsstart. Denne typen formel brukes blant mange sykdommer, inkludert hjertesykdommer, kreft og dialysepasienter.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer dialyse overlevelsesrate på nær 80 prosent gjennom ett år, 64 prosent gjennom to år, 33 prosent etter fem år og 10 prosent gjennom 10 år.

Variabler

"Et annet viktig faktum er at ut av 20 prosent av dialysepasienter som dør i det første året, 50 prosent dør i de første tre månedene. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel hvor gammel pasienten er, hvor syk de var da de startet dialyse og hva andre problemer og sykdommer de har, "sier Andy Stein og Janet Wild i sin bok nyre dialyse og transplantasjon: Den på fingertuppene Guide. "Personer med høyt blodtrykk eller diabetes er ikke like sannsynlig å leve 10 år i dialyse som de med enten polycystisk nyresykdom eller glomerulonefritt."

Sykdom Årsak

Faktisk årsaken til nyresvikt spiller en stor rolle i overlevelse for de som er på dialyse.

Polycystisk nyresykdom: 94 prosent overlevelse gjennom året en, 70 prosent gjennom året fem og 42 prosent etter 10 år.

Glomerulonefritt: 88 prosent overlevelse gjennom året en, 58 gjennom året fem og 37 prosent etter 10 år.

Obstruktiv nefropati: 82 prosent gjennom året en, 46 prosent gjennom året fem og 21 prosent etter 10 år.

Ukjent: Sytti-seks prosent gjennom året en, førtien prosent gjennom året fem og nitten prosent etter ti år.

High Blood Pressure: 77 prosent gjennom året en, 33 prosent gjennom året fem og 14 etter 10 år.

Diabetes: 71 prosent gjennom året en, 29 prosent gjennom året fem og 11 prosent etter 10 år.

Alder

Som man ville forvente, yngre mennesker overlever lenger på dialyse enn eldre pasienter. Åtti-åtte prosent av de under 20 år vil leve gjennom fem år med dialyse. Sytti-en prosent av pasienter mellom 20 og 44 år gamle vil overleve gjennom fem år, vil 44 prosent av de mellom 45 og 64 lever gjennom fem år med behandling, og bare 21 prosent av dialysepasienter mellom 65 og 74 år vil overleve gjennom fem år. Tallet synker til 10 prosent for de over 74 år gamle.

Kidney Transplant Vs. Dialyse

Nyretransplantasjoner og dialyse er to metoder for behandling for pasienter som har hatt alvorlige nyreskader. Nyrene er et organ i kroppen som filtrere avfall fra blodet. Disse to behandlinger bidra til å holde kroppen frisk.

Funksjoner

En nyretransplantasjon inkluderer en operasjon som vil erstatte en nyre. Dialyse omfatter en maskin som vil fungere som en nyre ville.

Effekter

Uten nyrene, kan ikke kroppen fungere fullstendig og kan til slutt føre til døden. Dialyse og nyretransplantasjoner hjelpe til å holde kroppen fungerer.

Risiko

Noen av risikoen forbundet med dialyse er muskelkramper, lavt blodtrykk, anemi, bein sykdommer, høyt blodtrykk, væskeoverskudd, infeksjoner, depresjon og høye nivåer av kalium. Risikoen forbundet med nyretransplantasjon er blodpropp, infeksjon, avvisning av orgelet, nyresvikt, blødninger, bein tynning og høyt kolesterol.

Prosedyrer

Under en nyretransplantasjon, vil en frisk nyre fra en donor skal settes i stedet for den mislykkede organ av en kirurg. Pasientene vil vanligvis bruke en restitusjonstid på fem dager på sykehuset etterpå. Dialyse gjøres typisk fem til syv ganger i uken i tre til fem timer i døgnet av en maskin som vil ta kjemikalier fra kroppen din.

Time Frame

En nyretransplantasjon tar vanligvis bare noen få timer etter operasjonen med følgende tre til fem dager for utvinning. Medisinering vil bli tatt etterpå for resten av pasientens liv. Dialyse er vanligvis en livslang behandling.

Dialyse for Nyre Healing

Dialyse blir brukt til å behandle mennesker med nyresvikt. Ifølge Mayo Clinic, hundretusener av mennesker bruker dialyse for å holde sunn når du arbeider med permanent nyresvikt. Fremgangsmåten bruker en maskin til å gjøre arbeidet med en frisk nyre: filtrere ut avfall og salt fra blodet.

Bruksområder

Folk som trenger dialyse vanligvis har nyresvikt som stammer fra en kronisk sykdom. Disse tilstandene omfatter diabetes, polycystisk nyresykdom og høyt blodtrykk. Når nyrene slutter å fungere skikkelig avfallet, væske og salt som vanligvis renset fra blod bygger seg opp til et farlig nivå. Ifølge Mayo Clinic, kan folk leve uten dialyse inntil nyrene er bare fungerer på en 10 til 15 prosent nivå. Folk vil oppleve symptomer som kvalme og utmattelse noen ganger hvis nyrene begynner å svikte. Utover virker som en proxy for nyrene, kan dialyse også bidra til å holde blodtrykket i sjakk og bidra til å holde væsker og kjemikalier i balanse.

Prosedyre

Ifølge Mayo Clinic, de fleste har dialyseøkter tre ganger per uke, med hver økt varer tre til fem timer. Disse øktene kan skje hjemme, på et sykehus eller et spesielt senter spesielt for dialyse. To nåler vil bli plassert i armen under dialyse. Blodet vil bli trukket gjennom en, filtrert gjennom dialysemaskinen, og deretter satt tilbake i legemet med den andre. Det vanligvis ingen smerte i løpet av prosedyren, men noen mennesker viss kvalme fra tapet av fluid. Vanligvis er du i stand til å lese, sove, snakke på telefonen eller se på TV mens du gjennomgår dialyse.

Risiko

Selv om dialyse er en ganske trygg prosedyre, er det noen risiko involvert, spesielt siden personens helse allerede er kompromittert. En av de mest vanlige bivirkningene er et plutselig fall i blodtrykket, spesielt for personer med diabetes. Hvis dette skjer, vil du føle deg kvalm og kan finne det vanskelig å puste. Andre bivirkninger fra dialyse omfatter søvnproblemer, kløende hud og muskelkramper. Sjeldne men alvorlige bivirkninger inkluderer infeksjon, høye nivåer av kalium i blodet og perikarditt.

Nyre dialyse & Patient Education

Nyre dialyse & Patient Education


Finne ut at din eller en du er glad man trenger dialyse kan være overveldende. Men det er en stor mengde av undervisningsmateriell tilgjengelig for deg, og det er viktig å utdanne deg selv på alle aspekter av dialyse.

RenalWeb MD

RenalWeb MD oppdaterer kontinuerlig læremidler i et forsøk på å styrke pasienter om omsorg for og behandling av dialyse.

Emner på RenalWeb MD

RenalWeb MD tilbyr 18 emner av forskning, artikler, hvor-tos og diskusjon på dialyse.

DAVITA

DAVITA, en for-profit nettsted, tilbyr mer enn 10 kategorier av utdanning på dialyse; inkludert det grunnleggende, behandling og følelsesmessige problemer rundt dialyse.

Dialysepasienter

Denne organisasjonen mener at utdanning er nøkkelen til å ha en vellykket dialyse erfaring. Nettstedet inneholder informasjon om hvordan dialyse verk og andre helsemessige bekymringer og leve med dialyse.

Din lege

Selv om et vell av informasjon om dialyse er tilgjengelig på nettet, er din beste ressurs din lege. Han bør være i stand til å informere deg om hvorfor du trenger dialyse, hva dialyse består av, hvordan dialyse vil påvirke din dag-til-dag liv og hva prognosen av dialyse er.