Digidexo.com

plantar fibromatosis behandling

Hva er behandlingen for Plantar Fibromatosis?

Plantar fibromatosis oppstår når det er fibervekst av bindevev som resulterer i svulster. Disse svulstene kalles fibromer og er vanligvis ikke kreft. Pasienter med plantar fibromatosis utvikle masser, eller knuter, på undersiden av føttene som vanligvis er smertefulle. Disse knuter ikke gå bort på egenhånd, og pasienter må søke legehjelp for å behandle problemet.

Symptomer og årsaker

Symptomer på plantar fibromatosis er smerter og faste knuter. Disse knuter er kompromittert av fibrotisk vev eller overflødig kollagen, og er plassert i buen på foten rett under huden. De kan være smertefullt, spesielt når du går eller står. Plantar fibromatosis har ingen eksakte årsaken, men mulige årsaker inkluderer foten traumer, diabetes, alkoholmisbruk og genetikk. Tilstanden kan også være forårsaket av høyt blodtrykk medisiner, anti-beslag medisiner og konsumere store mengder vitamin C.

Prevalens

Plantar fibromatosis kan påvirke alle i alle aldre, men det er en tilstand sett oftest i middelaldrende mennesker og pensjonister. Så mange som 25 prosent av disse gruppene har plantar fibromatosis, som også rammer menn 10 ganger oftere enn kvinner. Folk som er kaukasisk eller hvis opphav stammer i Nord-Europa er mer sannsynlig å bli påvirket av plantar fibromatosis enn andre etniske grupper.

Initial Treatment

Behandling av plantar fibromatosis innebærer i utgangspunktet et forsøk på å holde direkte presset av knuter. Mange pasienter vil bare føle smerte når nodule er å trykke eller gni mot en sko eller gulvet. Foten leger kan råde pasienter med plantar fibromatosis å bruke sko med en myk innersåle, eller for å legge til polstring til innsiden av skoen, slik at knuter vil hvile mot en mer myk flate.

Invasiv behandling

Invasiv behandling av plantar fibromatosis er vanligvis reservert for de pasientene med alvorlige tilfeller av tilstanden. En behandling innebærer kortikosteroider injiseres i knuter. Pasientene kan også gjennomgå kirurgi, som er den vanligste invasiv behandling for plantar fibromatosis. En kirurgisk prosedyre innebærer å fjerne nodul og en annen fremgangsmåte innebærer fjerning av plantar fascia, som er leddbånd som går langs bunnen av foten. Sistnevnte fremgangsmåte har en lengre utvinning tid og kan føre til andre problemer med foten.

Invasiv behandling

Invasiv behandling av plantar fibromatosis inkluderer tøyningsøvelser, fysioterapi, padding og orthotics for sko, og en medisin som heter Depot Verapamil. Dette legemidlet er en kalsiumkanalblokker primært brukes til å senke blodtrykket, men i gel form av medikamentet som blir brukt i behandling av plantar fibromatosis. Leger foretrekker å bruke disse ikke-invasiv behandling på grunn av den høye frekvensen av tilbakevendende plantar fibromatosis etter invasiv kirurgi.

Hvordan få Plantar fasciitis behandling

Hvordan få Plantar fasciitis behandling


Plantar fasciitt kan være svært smertefullt og vanskelig å gå på. Plantar fasciitis vises på hælen av foten. Det er bein som forbinder hælen til tærne på føttene. Plantar fasciitt kan være vanlig i idrettsskader, men andre ting kan bidra til plantar fasciitt. Å være overvektig, og legger mye press på din leges kan bidra til plantar fasciitt. Ubehag fra sko kan føre til plantar fasciitt. Andre årsaker til plantar fasciitt kan være fedme, blir flatt skudd, skader på foten, eller bare alder.

Plantar fasciitis symptomene er betennelse og smerter i hælen. Når du legger vekt på baksiden av hælen din, føler deg umiddelbar smerte i hælen. Plantar fasciitis behandling kan gjøres med hjem rettsmidler. Eller fysioterapi og foreskrevet medisiner kan hjelpe behandle plantar fasciitt. Det er ganske lett å komme seg fra plantar fasciitt. Forebygging mer enn noe hjelper behandle den. Jeg skal vise deg måter å behandle og bidra til å forhindre plantar fasciitt.

Bruksanvisning

•  Bruk de riktige sko. Plantar fasciitis er mer vanlig hos kvinner, siden de pleier å ha høye heler. Unngå høye heler, som forårsaker ubehag på helbrede. Plukk moderat høy hæl sko i stedet. Jeg vet, kvinner elsker sine høye hæler. Hvis du kommer til å bruke dem, i hvert fall ikke bruke dem hele tiden. Kanskje bare for spesielle anledninger.

Du vil ha en sko som inneholder god polstring også, så du er komfortabel. Unngå virkelig trange sko, og husk å kjøpe nye sko etter tre måneder. Fattige og ødelagte sko kan bidra til plantar fasciitt. Hvis du kjører, sørg for at du ved å kjøre sko. Feil sko når kjører er en enkel måte å få plantar fasciitt.

Ikke gå rundt mange av dine bare føtter. Spesielt hvis du går på hardt underlag, føttene krever komfort. Kjøp noen sandaler eller tøfler som du kan bære. Tøfler og sandaler gi riktig komfort for føttene. Holde føttene beskyttet!

Dypp foten i en bøtte med is. Eller du kan bruke kjøleelementer for å redusere betennelse. Ice kan helbrede skader naturlig. Det vil hjelpe lindre smerten unna, og kan bidra til å redusere plantar fasciitis symptomer. Hold foten dyppet i en isbøtte i ca 10 minutter. Eller bruke kjøleelementer på baksiden av hælen.

Tren og massere hælen. En enkel måte er å strekke det hæl. Du har sikkert gjort dette ganske mange ganger i gym klasse, når du var barn. Eller hvis du er i skolen i øyeblikket. Sitte ned på gulvet, spre bena, så nå mot tuppen av tåa. Foten hvor du har plantar fasciitt, ​​selvsagt. Gjør dette minst 10 ganger, holder det i 10 sekunder om dagen. Også massere gro også. Fysioterapi er en fin måte å bidra til å behandle smerte og slappe av spenning i et bestemt område. Betale noen en dollar for å gi deg en god fotmassasje. Hvis du har dårlige foten lukt, bedre gjøre det et par ekstra.

Bruk splinter når du sover. Splinter bidra til å holde hælen strukket. De vil gi den perfekte mengden av komfort for å hjelpe deg å sove gjennom hele natten. Sove med plantar fasciitt kan gi ubehag. Du bør oppsøke lege dersom smerte symptomer fortsette å bli verre.

Candida Plantar warts behandling

De fleste candida plantar warts er forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV, for der er det ingen kur. De fleste vorter vil til slutt klare seg på egen hånd eller med hjelp av en lege. Men det kan smerte og kløe kan lindres av over-the-counter produkter funnet på lokale apotek.

Salisylsyre

Salisylsyre er best kjent som hovedingrediensen i bekjempelsen av kviser. Det er også den samme bestanddel som finnes i mange vorte fjerning produkter. Hvis du bruker disse produktene for å bli kvitt vorter, må du følge instruksjonene på etiketten. Det er flere risikoer forbundet med å bruke salisylsyre for å fjerne vorter, så forholdsregler bør tas. Ikke bruk en overskytende beløp eller salisylsyre forgiftning kan følge. Må ikke brukes hvis du har altfor sensitiv hud eller det er irritert eller rødmet. I tillegg bør gravide ikke bruke salisylsyre på vorter, fordi sterke kjemikalier kan føre til fosterskader. Hvis noen smerte eller brenning er filt, vask av produktet umiddelbart og slutte å bruke. Salisylsyre er potent og kan være et levedyktig alternativ for å bli kvitt vorter uten å se en lege.

Dermasil

Dermisil er et annet medikament som er vanlig å finne i butikker eller på Internett. Du har muligheten til å bruke en aktuell medisin, kapsler eller en kombinasjon av begge. Dette er en mildere medisiner enn salisylsyre produkter og tar litt lengre tid å se resultater, vanligvis 3-4 uker. Løpet av behandlingen for Dermasil bør vare minst fire måneder å få mest mulig nytte. Den Dermasil behandlingsopplegg som en kombinasjon av piller og topicals er litt over $ 100 for en 30-dagers forbruk.

Wartrol

Wartrol er en muntlig over-the-counter medisiner som er mer potent at Dermisil. Det er en væske, og som oftest resultater kan sees i så lite som to uker. Det ikke kurere vorter, men kan redusere antall utbrudd og eliminere eksisterende vorter. For best resultat, bør Wartrol brukes i tre måneder. En en-måneders forsyning av Wartrol er ca $ 50.

Condysil

Condysil er en aktuell gel som kan hjelpe behandle plantar warts. Den er tilgjengelig i drugstores på på internett. Resultatene kan vanligvis sees i ca 2-4 måneder. Siden dette produktet inneholder bare 5 prosent salisylsyre, det er mildere for de som har sensitiv hud. De fleste vorte fjerning produkter inneholde minst 17 prosent salisylsyre.

Advarsel

Bruk alle disse produktene på egen risiko. De er identifisert som å hjelpe kontroll og eliminere genital vorte utbrudd, men resultatene vil være forskjellig for alle. De er til å bli brukt som alternativ behandling, og bare legen kan utføre handlinger for å eliminere vorter helt

Plantar warts behandling, Årsaker og risikofaktorer

Plantar vorter er små hudlesjoner som er forårsaket av et virus. Disse typer warts er vanligvis funnet på bunnen av føttene. Deres plassering gjør dem irriterende, muligens forårsake smerte når den berørte personen er å vandre. Et par faktorer gjør kontraktør disse vortene mer sannsynlige for enkelte mennesker. Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for planter vorter, men noen vorter kan være vanskelig å fjerne uten å se en lege.

Årsaker

Humant papillomavirus (HPV) er den ledende årsaken til plantar warts. Den type HPV som fremmer veksten av disse vorter er ikke svært smittsom, heller ikke er det samme som den typen HPV som er en seksuelt overført sykdom. Viruset kan vanligvis bli funnet i varme, fuktige områder. Folk som hyppig offentlige garderober, svømmebasseng og gym dusjer er mer utsatt for viruset, spesielt når de går barbent i disse områdene. Berøre eller skrape det berørte området kan føre til spredning av vorter på andre områder av kroppen. Styrken av personens immunsystem avgjør vanligvis om en person som har vært utsatt for HPV vil kontrakten plantar warts.

Risikofaktorer

Den mest vanlige risikofaktoren for plantar vorter er å ha skadet hud, spesielt på bunnen av føttene. Når de går i områder forurenset med HPV, kan viruset enkelt legge inn kutt, skraper eller andre skrubbsår. Svakt immunforsvar også gjøre en person som har kommet i kontakt med HPV mer utsatt for plantar warts. Yngre mennesker har en tendens til å få flere av disse warts enn voksne.

Hjem Behandlinger

Mange tilfeller av plantar warts kan behandles hjemme med over-the-counter medisiner eller alternative løsninger. Produkter som inneholder salisylsyre er effektive i å fjerne vorter. Salven bør brukes på området daglig. Filing vorte ned før hver behandling vil hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Duct tape er et naturlig middel for plantar vorter som krever ingen medisiner. Plasser en liten bit av tape over det berørte området. Sett på tape daglig, og fortsette denne behandlingen inntil vorte forsvinner. Denne metoden kan ta flere uker, men det er en smertefri behandling.

Medisinske behandlinger

Medisinske intervensjoner er nødvendig for plantar vorter som ikke responderer på hjem rettsmidler. Frysing vorter off er en måte en lege kan fjerne urenheter. Dette innebærer bruk av flytende nitrogen på det berørte området. Substansen vil skape en blemme i løpet av vorter, som kan fjerne dem på så lite som en uke. Flere behandlinger er vanligvis nødvendig. Denne teknikken kan være smertefullt, og det er vanligvis ikke anbefalt for bruk på små barn.

Kirurgiske prosedyrer kan utføres for å behandle plantar warts. Electrodesiccation involverer bruk av en spesiell nål for å fjerne plantar warts. Denne behandlingen kan føre til arrdannelse hvis ikke fullført riktig. Er en oppfølging avtale er nødvendig for å tillate legen å barbere bort den døde huden av vorter. Lasere kan også brukes for å eliminere plantare vorter, men slike behandlinger er generelt smertefulle og kostbare.

Night Splint for Behandling av plantar fibromer

Night Splint for Behandling av plantar fibromer


Plantar fibrom er en knute, eller en fiber knute, som dannes i buen på foten. Knuten er innleiret i plantar fascia - vevet som strekker seg fra tærne til å helbrede langs bunnen av foten. Plantar fibromer er godartede og kan bli mindre eller forsvinne uten behandling. Plantar fibromer kan oppstå i ett eller begge føttene, og det er ingen indikasjoner på hva som forårsaker dem. Nattskinner er en vanlig behandling for plantar fibromer.

Symptomer

Plantar fibrom er en merkbar klump som utvikler seg i buen på foten. Det er fast å ta på og kan eller ikke kan forårsake smerte. Hvis smerten er tilstede er det som regel på grunn av skoen trykker på klump; men det kan også være et resultat av å gå eller stå uten sko.

Diagnose

Plantar fibrom blir diagnostisert under en fysisk eksamen. Din lege vil undersøke foten din ved å trykke på det berørte området. En MR biopsi eller kan være en annen metode for diagnose; Imidlertid er en biopsi generelt ikke anbefalt da det kan forstørre masse.

Behandling

Plantar fibrom behandles med stretching, demping, orthotics eller spjelking. Nattskinner er en effektiv behandling for å hjelpe til lindring av plantar fibromer.

Dorsal Night Splint

Rygg natt splinter vil hindre passiv plantar fleksjon ved å holde foten i en nøytral stilling under søvn. Disse natt splinter lindre smerter og ubehag som skyldes plantar fibromer.

Betraktninger

Et alternativ til en tungvint natt splint, er Plantar FXT. Den strekker plantarfascien med litt trekke tærne tilbake. Den Plantar FXT kan brukes i løpet av dagen, og er klinisk bevist å behandle plantar fibromer.

Laser behandling for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en tilstand som krever umiddelbar oppmerksomhet. Mange konservative behandlinger er vanligvis effektiv i behandling av plantar fasciitis symptomer; men når disse behandlingene er ineffektive, er laserbehandling et annet alternativ å vurdere.

Identifikasjon

Plantar fasciitis innebærer irritasjon og betennelse i plantarfascien, et tykt bånd av vev som kjører langs bunnen av foten, forårsaker smerte.

Laser Treatment

Laserbehandling for plantar fasciitt, ​​også kalt lavt nivå laser terapi, er en ikke-invasiv behandling godkjent av Food and Drug Administration. Det fokuserer på healing vev og slåss betennelse.

Lege Consult

Personer med kronisk plantar fasciitt bør rådføre seg med sin lege om hvorvidt laser terapi kan hjelpe.

Prosedyre

Prosedyren innebærer å fokusere en lysstråle på foten for å stimulere cellulære reaksjoner som antas å redusere betennelse og smerte mens også påskynde utvinning.

Forslag Mechanism

Laserterapi antas å motvirke plantar fasciitis ved å stoppe syklusen av inflammasjon. Kronisk betent vev blokkerer næringsstoffer og oksygen til de omliggende muskler og ledd. Målet med behandlingen er å levere fokusert laser energi direkte til skadde celler til å reparere og helbrede vev for å bekjempe betennelser og gjenoppretter oksygenrikt, næringsrikt blod flyte.

Expert Insight

Ifølge en studie publisert i "The Journal of the Canadian Chiropractic Association," laserterapi var ineffektive i behandling av plantar fasciitt. Resultater fra pasienter som fikk 12 behandlinger var ikke oppmuntrende, og forfatterne konkluderer med at lav intensitet laser terapi ser ut til å være trygt, men ikke gunstig i plantar fasciitis behandling.

Eksisjon Plantar lesjon Technique

Lesjoner eller svulster på bunnen av foten er vanskelig og noen ganger ødeleggende. Ingen vet hva som forårsaker dem - bare at de er mer vanlig blant menn, barn og eldre. De fleste pasienter ønsker å bli kvitt plantar fibramatosis raskt og med så lite smerte som mulig. Hvordan kan en lege best tjener en plantar fibromatosis pasient?

Den eneste kuren

Ifølge Fotterapeut Matt Sabo i sitt august 2007 artikkel i "Podiatry dag," det er ingen effektiv medisinsk behandling for plantar fibromatosis. Den eneste effektive behandlingen er et kirurgisk eksisjon.

Selv etter forsvarlig fjerning av en lesjon, plantar fibromatosis vanligvis regenererer raskt. Men mens malignitet er sjelden i plantar lesjoner, er malignitet blant post-kirurgisk regenererte lesjoner enda sjeldnere. Så, om ikke annet, reduserer kirurgisk excision kreftrisiko. Og hvis alt går bra, kan kirurgisk fjerning være en kur.

Eksisjon Technique

Radical plantar fasciotomi fungerer som regel best hvis legen eller kirurgen bruker Z eller S-formet snitt. Ideen er ikke bare å kutte ut fibrom vev, men også å ta minst 1,5 cm av sunn plantar vev for å skape nok buffer til å forhåpentligvis hindre svulsten fra regenererende.

Legen eller kirurg må være forsiktig for ikke å forstyrre vev i mediale fasial band. Siden lesjoner er ofte funnet på stedet av den mediale fascial band, må legen også være forsiktig med den mediale plantar digital nerve og flexor hallucis brevis muskel. I tilfeller av plantar aponeurosis fibromas, kan dette være spesielt vanskelig, da de kan møtes med meidal fasial bandet vev.

Suksess og palliativ behandling

Excision er ofte vellykket og pasienter leges relativt enkelt. Stedet for den tidligere lesjon vil kreve overvåking i flere uker eller måneder å se for lesjonen regenerering.

Men før ty til kirurgiske prosedyrer, de fleste hudleger og Fotpleie anbefaler palliative tiltak som polstring, orthotic ledelse, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og fysioterapi. Disse tiltakene kan bidra til en pasient leve med hell med en liten lesjon som enten er sentvoksende eller som har sluttet å vokse.

Plantar Disorders

Den medisinske termen for bunnen av foten, eller såle, er "plantar" region. Det er flere sykdommer i plantar området, de vanligste er plantar fasciitt, ​​den medisinske betegnelsen for betennelse i den tykke bånd av bindevev, plantarfascien, som går hele lengden av foten, fra hæl til bunnen av din tær. Andre lidelser omfatter plantar vorter, plantar fibromatosis og plantar hyperkeratose.

Anatomy

Bunnen av foten din inneholder en rekke støttende muskler, samt et tykt bånd av bindevev som kalles plantarfascien, som støtter buen, og gir spenning for å holde den på plass. Personer med kortere plantarfascien har høye buer, og de med lange de har flate føtter fordi det er mindre spenning i buen. Flate føtter selv ikke forårsake smerte, men kan føre til at du utvikler "overpronasjon", en tilstand der ankel og fot tur for langt innover, forårsaker andre problemer som ryggsmerter.

Plantar fasciitis

I kroppen, fungerer konseptet som et beskyttende lag av bindevev rundt våre organer og muskler (du har sikkert støtt på fascia mens trimming kjøtt). Det består hovedsakelig av kollagen og elastin fiber. Noen fascia, slik som den som rett under huden, er meget tynt, men andre typer er tykke og tøff som plantar fascia ved bunnen av foten. Noen ganger med overforbruk (for eksempel for mye stående, gange, eller løping), kan plantarfascien blir betent, forårsaker smerte. Men smertene ikke følte buen av foten din, men i hælen. Det er beskrevet som en "stein blåmerke" fordi det føles som om du er stepping på en liten stein. Smerten er ofte verre når han våkner om morgenen, eller etter å ha sittet i lang tid, vanligvis ikke mens du gjør den aktiviteten som forårsaket det. Behandling omfatter hvile, tøyningsøvelser, og glasur det såre området.

Plantar warts

Vorter som vokser på bunnen av føttene kalles plantar warts. Disse vorter er forårsaket av humant papillomavirus (HPV), det samme viruset som forårsaker kjønnsvorter og andre vorter på slimhinnene i kroppen. Dette viruset kommer inn i kroppen gjennom små kutt eller sprekker i huden. I plantar regionen, vortene vanligvis vises i de områder som får mest press, slik som ballen av foten din. De er ikke alvorlig, men kan bli en plage og kan kreve fjerning av en lege.

Plantar Fibromatosis

Begrepet "fibromatosis" er den medisinske termen for godartede vekster i de myke vev i kroppen. På fotsålene, disse små utvekster på plantarfascien ikke forårsake noen symptomer og vanligvis ikke trenger å bli behandlet med mindre de får veldig store. Kirurgisk fjerning kan føre til mer problemer enn det er verdt, noen ganger gjør foten mindre balansert og stabil.

Plantar Hyperkeratose

"Hyperkeratose" er den medisinske termen for liktorn og hard hud - jevning av de ytre lagene av huden. Liktorn og hard hud på plantar regionen forårsaket av dårlig tilpassede sko er ingen grunn til bekymring hvis de blir smittet. Men når hyperkeratosis vises uten en slik mekanisk årsak, det bør sjekkes ut av en lege fordi det kan være en indikasjon på en underliggende sykdom.

Fotterapeut Vs. Ortoped for Plantar fasciitis

Fotterapeut Vs. Ortoped for Plantar fasciitis


Plantar fasciitis er en tilstand karakterisert ved betennelse i bindevevet som kalles plantarfascien, som går fra bunnen av tærne til hælen. Fotpleie og orthopedists har spesielle metoder for å håndtere plantar fasciitt.

Podiatric Approach

Fotpleie er spesialister i behandling av foten plager. The American Academy of Podiatric Sports Medicine (AAPSM) identifiserer tre faser av plantar fasciitis behandling: betennelse reduksjon, forebygging av ytterligere skade og stretching og styrking av foten, ankelen og tilhørende leggen.

Ortopedisk Approach

Orthopedists spesialister på behandling av skjelettlidelser. The Southern California Ortopediske Institutt identifiserer innledende potensielle behandlinger for plantar fasciitt som inkluderer bruk av en hæl pute for å redusere sjokk og medisiner for å redusere hæl betennelse.

Spesifikke podiatric Behandlinger

Den AAPSM anbefaler bruk av kuldebehandling for å redusere plantar fasciitt hevelse. Beskyttelse av foten krever foten taping og bruk av over-the-counter eller tilpassede innleggssåler (orthotics).

Avanserte Ortopediske Behandlinger

Når innledende behandling ikke virker, kan orthopedists anbefale bruk av kortison injeksjoner, samt foten taping, fysioterapi, natt spjelking eller orthotics, rapporterer Southern California Ortopedi Institute. I sjeldne tilfeller kan kirurgi også være nødvendig.

Betraktninger

Skikkelig strekk og styrke rutiner kan både lindre fasciitis symptomer og bidra til å forhindre fremtidige hendelser, melder AAPSM.

Prosedyrer for Plantar fasciitis

Hvis du lider av kronisk plantar fasciitt, ​​kan det være lurt å vurdere mer aggressive behandlinger som en forebyggende eller løsning. Det er mange farer forbundet med kirurgi, og på grunn av dette, bør du bare vurdere det etter å ha deltatt i konservative behandlinger. Hvis plantar fasciitis symptomene fortsetter etter at minst ni måneder med konservativ behandling, så kan det være tid for deg å utforske risiko og fordeler ved de ulike prosedyrene som er tilgjengelige for plantar fasciitt.

Prosedyrer

Plantar fasciitis er betennelse av bandet av vev kalles plantarfascien som resulterer i hæl og bue smerte. Plantar fasciitt kirurgiske inngrep bør vurderes svært nøye, og bare for ekstrem smerte som ikke har svart på minst ni måneder med konservativ behandling.

Når du velger en prosedyre, bør du vurdere alle risikoer og fordeler, utvinning tid, lengde av prosedyre, smerter og bivirkninger. Du må være klar over eventuelle komplikasjoner eller infeksjoner som du er i fare for. Du bør imidlertid også forskning legens troverdighet og anbefalinger samt hans spesialisering i podiatry og erfaring i behandling av plantar fasciitt. Det er viktig å føle seg helt komfortabel og trygg i ditt valg av helsepersonell.

Det finnes en rekke prosedyrer tilgjengelig for plantar fasciitis, for eksempel plantarfascien utgivelsen, coblation kirurgi, sjokkbølgebehandling og cryosurgery. Vanligvis pasienter velger en prosedyre som er den minst invasiv. Spør legen din eventuelle spørsmål du måtte ha angående metoder plantar fasciitis behandling og om prosedyren er godkjent av Food and Drug Administration (FDA).

Plantarfascien utgivelsen er den vanligste prosedyren i behandling av plantar fasciitt. Denne operasjonen innebærer avløsning av plantarfascien fra hælen bein. Bivirkninger av denne behandlingen inkluderer svekkelse av din fot bue.

Ekstrakorporal sjokkbølge terapi er et annet vanlig alternativ. Lydbølger blir brukt som er rettet mot det området av hæl smerter å stimulere healing. Pasienter kan oppleve komplikasjoner som nummenhet eller prikking, blåmerker, hevelse og smerte. The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning sier at denne prosedyren ikke har vist seg å være konsekvent effektive.

Din forsikring kan ikke dekke alle prosedyrene som er tilgjengelige, fordi noen er eksperimentell. Prosedyrer som for eksempel laser terapi, mikrobølgeovn diatermi og strålebehandling er fortsatt i utprøvingsfasen og bør prøves med ekstrem forsiktighet.

Anodyne Therapy for Plantar fasciitis

Anodyne Therapy for Plantar fasciitis


Løpere og andre idrettsutøvere er ofte påvirket av bein, ledd og muskelskader som for eksempel plantar fasciitt. Hvis du har denne tilstanden, det er mange behandlinger tilgjengelig for å bidra til å avlaste de smertefulle symptomer som ising, hvile, tøyningsøvelser og anti-inflammatoriske medisiner. Et annet alternativ er å motta spesialisert terapi som anodyne terapi, en type lys terapi som kan bidra til å helbrede skaden raskere.

Identifikasjon

Anodyne terapi bruker lysterapi for å lindre symptomer på smerte, sirkulasjonsuregelmessigheter, stivhet og muskelspasmer. Pasienter med denne behandlingen som lider av plantar fasciitis blir typisk utsatt til bruken av en spesiell maskin som avgir en bestemt bølgelengde av lyset spektrum for en foreskrevet tidsperiode, avhengig av tilstanden til skade. Den lysenergi som fungerer for å øke lokal sirkulasjon og for å bidra til å redusere smerte i det påvirkede området ved å slippe nitrogenoksyd fra røde blodceller. Dette plantar fasciitis behandling tjener til å forbedre nerve funksjon og vokse nye blodårer og hud celler til å helbrede såret.

Senebetennelse og Plantar fasciitis

Senebetennelse er en smertefull skade som er forårsaket av en betennelse eller irritasjon i en sene, som er en tykk ledning som festes bein til muskel.
Plantar fasciitis er en fot skade som er forårsaket av repeterende belastning på hælen. Det innebærer betennelse i leddbånd struktur som støtter buen av foten din.
Hvis du har en kombinasjon av senebetennelse og plantar fasciitt, ​​er det mange konservative i hjemmet behandlinger som du bør vurdere før anodyne terapi. Du bør hvile den skadde området, og unngå anstrengende aktiviteter som vil ytterligere forverre problemet. Icing hjelper vanligvis med smerte og hevelse, kan du også ta over narkotika mot anti-inflammatorisk. Milde tøyningsøvelser kan også hjelpe med å gjøre leggmusklene sterkere for å hindre ytterligere skade på plantarfascien og akillessene.

Betydning

Pasienter med plantar fasciitt som har fått denne behandlingen er rapportert å ha opplevd raskere tilheling av skaden, bedre smertebehandling, reduksjon i smertestillende medikamenter og bedre gange og balanse.
Denne behandlingen kan også hjelpe deg med å hindre ytterligere skade ved å bruke andre metoder for behandlinger som øvelser, strekker og massasje. Fysioterapi er også ofte brukt for senebetennelse plantar fasciitis pasienter til å gå sammen med Anodyne terapi.
Som hver pasient er unik, vil resultatene variere. Sørg for å diskutere alle de fordeler og ulemper ved denne prosedyren med legen din.

Årsaker

Plantar fasciitis er ofte forårsaket av økt aktivitet, fot strukturelle abnormiteter, iført dårlig tilpasset sko, fedme og kjører på ujevnt underlag.
Senebetennelse på foten er forårsaket av belastning på akillessenen, og kan forekomme som følge av skade. Det er også assosiert med aldring som senen mister sin elastisitet over tid. Senebetennelse er også vanlig blant pasienter som lider av revmatoid artritt.

Potensial

Anodyne terapi er relativt billig; hvis du vurderer denne behandlingen for senebetennelse plantar fasciitt tilstand, bør du kontakte din helseforsikring for å sikre dekning. Rådfør deg med helsepersonell for eventuelle komplikasjoner og risiko involvere med din spesifikke tilstand.
Anodyne terapi blir undersøkt for behandling av andre tilstander som diabetisk nevropati.

Hva er årsaken til Planter Vorter?

Plantar vorter - harde, flate, runde områder på fotsålene - Arent en alvorlig helsetrussel. Men de kan forårsake store smerter mens du går eller kjører til et punkt der de forstyrrer dag-til-dag-aktiviteter. Plantar warts anses ikke svært smittsomt, selv om enkelte miljøer er mer gjestfrie mot viruset som forårsaker dem.

Hva er plantar vorter?

Plantar warts, også kalt fotvorter, er til stede på den eneste av foten, eller plantar området. Disse vorter er ikke hevet over hudens overflate, fordi det trykk som utøves av resten av kroppen får dem til å flate. Plantar warts kan være svært smertefullt og blir ofte beskrevet av de som har dem som føler seg som småstein i skoene sine.

Plantar Vorte Årsaker

Plantar warts er forårsaket av å komme i direkte kontakt med en av rundt 100 typer av humant papillomavirus (HPV). Mens enkelte stammer av HPV forårsaker vorter å vises på hender, fingre eller kjønnsorganene, den typen som forårsaker plantar vorter påvirker fotsålene - det vanligvis går unna på egen hånd i løpet av to år.

Er Plantar Vorter smittsomt?

Plantar warts anses ikke ekstremt smittsomt, selv om de er lettere spres i optimale omgivelser: varme og fuktige. HPV som forårsaker plantar warts trives i dusjgulv, garderober og offentlige svømmebassenger. Plantar warts kan også spre seg til andre kroppsdeler når noen berører eller klør på vorter og berører et annet område av huden. De kan også spre seg til andre mennesker gjennom hud-til-hud kontakt.

Plantar vorte behandling

Ifølge Mayo Clinic, kan plantar warts effektivt behandles hjemme ved hjelp av en over-the-counter medisiner som inneholder salisylsyre. Duct-taping plantar vorter før de løse seg selv kan også være en effektiv kur. Men når plantar warts responderer ikke på apotek topicals og hjem rettsmidler, er det i-kontoret prosedyrer og reseptbelagte medisiner som kan hjelpe.

Medisinsk behandling for Plantar warts

In-kontoret behandlinger som bruker kryoterapi (kjemisk frysing) eller Cantharidin eller interferon injeksjoner kan brukes til å behandle plantar warts. Mer invasive behandlinger, for eksempel kutte ut vorte gjennom konvensjonell eller laser kirurgi, er effektive, men ofte mer smertefull enn mindre inngripende metoder. En resept aktuell krem ​​som heter imiquimod - som også brukes til å behandle andre typer vorter - kan brukes av pasienter hjemme. Dersom plantar warts ikke har løst med en annen type terapi, kan en lege injisere vortene med bleomycin, en medisin som også brukes til å behandle visse former for kreft.

Hvordan Kill a Foot vorte på mitt barns Foot

Ifølge Dr. Alan Greene, fotvorter (også kjent som plantar vorter) er mer vanlig hos barn enn hos voksne, fordi barns immunforsvar er mindre moden. Dr. Greene sier barna også hyppige områder som våte pool dekk og garderober, hvor de lett kan bli infisert med fotvorter. Plantar warts er ufarlig, men hvis de er smertefulle eller begynner å spre seg, kan de trenger behandling. Heldigvis kan fotvorter på barn bli drept gjennom ulike metoder.

Bruksanvisning

Vent i tre til seks måneder for å se om fotvorter forsvinner av seg selv. Dr. Greene sier at 25 prosent av plantar vorter på barn vil være borte i seks måneder uten behandling, og 65 prosent vil forsvinne i to år. Men kan du ikke ønsker å vente fullt så lenge med å drepe fotvorter om de er smertefulle eller plager barnet ditt.

Bruk en over-the-counter plantar vorte behandling. Du kan kjøpe medisinert pads som kan plasseres på barnets fot å dekke og drepe sine vorter. Dr. Greene sier det kan være lurt å snakke med barnets lege for å bekrefte at han har en fot vorte før du starter på hjemmebehandling.

Ring barnets lege for en avtale om hjemmebehandling ikke fjerner de fotvorter. Noen plantar warts vil ikke svare på over-the-counter behandlinger. Legen kan bruke noe sterkere for å utrydde en sta problem.

Diskuter potensielle behandlinger med legen. The Mayo Clinic sier at de fleste leger bruker den minst smertefulle metoden når man behandler et barn for fotvorter. Dette vil sannsynligvis være en kombinasjon av cantharidin, en væske ekstrahert fra blister biller, og salisylsyre. Dette vil ikke føre til smerte, selv om barnet ditt kan ha noe ubehag som en blemme utvikler seg etter behandlingen.

Gå tilbake til legen i en uke slik at hun kan feste den døde huden av barnets fot. The Mayo Clinic sier barnets fot vorte bør bli drept sammen med den omkringliggende hud. Hele området kan fjernes smertefritt i løpet av denne behandlingen. Dette vil kurere plantar vorte.

Hint

 • Dr. Greene forteller at mange barn fotvorter kan kureres ved hjelp av tankene over saken. Hvis du ønsker å prøve en naturlig behandling, anbefaler han å sette en prikk av maling på foten vorte, deretter trykke den på et stykke papir til å overføre noe av smerten. Ødelegg papir og fortelle barnet vorten vil falle av i løpet av to uker. Å gi denne typen forslag fører ofte til herding vorte uten videre behandling. Dr. Greene sier "vorte sjarmerende" metoder som dette er diskutert i "Color Textbook of Pediatric Dermatology."
 • Ikke la barnet plukke på eller klø hans fotvorter. Dette kan spre dem til andre deler av foten og til og med til andre steder på barnets kropp, noe som kan komplisere behandlingen av vorter.

Behandling Plantar fasciitis

Plantarfascien, som finnes på undersiden av føttene, spiller en viktig rolle i å støtte dine buer. Plantar fasciitis oppstår når plantarfascien er strukket og revet til det punktet at det blir betent og irritert. Personer som er overvektige eller som er atletisk løpere, samt gravide og personer som ikke bruker sko med tilstrekkelig støtte er spesielt utsatt for å utvikle plantar fasciitt. Den mest fremtredende symptomet er en stikkende smerte i hælen.

Medisiner

Det er noen over disk produkter du kan prøve å lindre smerte. Prøv en non-steroide anti-inflamatory som ibuprofen eller naproxen. Disse kan også bidra til å redusere inflammasjon. Du kan også diskutere kortikosteroider med legen din. Kortikosteroider kan injiseres; men hvis du har flere injeksjoner, kan kortikosteroider svekke konseptet og det kan også sprekke. Kortikosteroider kan også gis med en prosess som kalles iontophoresis. I denne metoden blir den kortikosteroid løsning påføres topisk på huden, og en elektrisk strøm blir brukt til å hjelpe den absorbere. Den elektriske strøm er ikke smertefull.

Fysioterapi

Diskuter dine symptomer med en fysioterapeut. Hun kan hjelpe deg å lære hvordan du bruker atletisk taping å gi foten med ekstra støtte. Din terapeut kan også veilede deg i flere øvelser og strekninger som vil bidra til å styrke musklene rundt hælene og anklene og å strekke konseptet og akillessene.

Orthotics og splinter

Orthotics er enkle innretninger som du kan sette i dine sko for ekstra støtte. Du kan kjøpe dem over disk eller har tilpassede orthotics laget for å passe dine føtter. Orthotics kan bidra til å lindre smerte og gi hælene ekstra polstring. Du kan også vurdere å bruke en kveld splint, som er en enhet som du bruker mens du sover. Night splinter vil hjelpe strekke konseptet og akillessene, og kan bidra til å redusere morgen smerte.

Andre rettsmidler

Det er viktig å hvile så ofte som du kan. Å være på føttene hele dagen er ikke bidrar til helbredelse plantar fasciitt. Stretching kan også hjelpe. Rull buen av foten din forsiktig på en tennisball eller lignende gjenstand. Du kan også stå på en skrå bord eller på kanten av et trinn med hælen over kanten å strekke kalvene, som vil hjelpe plantarfascien. For mer umiddelbar smertelindring, bruke en ispose til området i ca 20 minutter om gangen, flere ganger per dag. Ikke bruk is lenger enn dette, da dette kan skade huden din og andre vev.

Kirurgi

Kirurgiske prosedyrer for behandling av plantar fasciitis er ansett som en potensielt farlig, siste utvei alternativet og bør bare vurderes når alle andre behandlingsalternativer mislykkes. Kirurgen kan skille hælbenet fra plantarfascien, som frigjør spenninger. Denne operasjonen kan føre til buen på foten din svekkelse. Hvis du har en hæl anspore i tillegg til plantar fasciitt, ​​kan legen også fjerne hæl anspore.

Mest effektive behandling for Plantar warts

Plantar warts er virusinfeksjoner forårsaket av humant papillomavirus, eller HPV som vises av fotsålene. Ifølge Mayo Clinic, plantar vorter er ikke kreft, og mens de er heller ikke et alvorlig helseproblem de kan være svært smertefullt. Det er mange effektive måter å fjerne plantar vorter, og legen din vil bestemme hvilken behandling som er hensiktsmessig. I mange tilfeller er valg av behandling rett og slett en lege preferanse.

Medisinering

Medisinering kan fjerne plantar warts. Ifølge PodiatryChannel.com mange leger bruke en medisinsk syre slik som salisylsyre eller dikloreddiksyre å brenne vorter off. Løsningen påføres direkte på vortene over en periode på dager, fjerner død hud, og viruset med det. Imiquimod er et antiviralt middel som brukes i kremer som påføres direkte på vorten å bekjempe viruset. Medikament som brukes for å bekjempe plantar vorter er nesten alltid brukes direkte til vorter.

Utskrapning

En populær form for kirurgi brukes til å fjerne plantar vorter, utskrapning, er, ifølge PodiatryChannel.com, mest brukt når det er bare noen få isolerte vorter å fjerne. Leger kan også bruke utskrapning å fjerne vorter som kan forbli etter en annen løpet av behandlingen. I utskrapning, som kan utføres på legekontoret i en enkelt avtale ved hjelp av lokalbedøvelse, legen fjerne vorter med en serie av elektrisk ladde nåler.

Specialized Surgery

Laserkirurgi er ny og effektiv til å drepe viruset som forårsaker infeksjonen. Det er kostbart, men, og det kan være vanskelig å rettferdiggjøre kostnadene bare for å fjerne vorter. I kryoterapi, fryses legen viruset ved hjelp av flytende nitrogen; vorter bli svart og falle av. Plantar vorter har en tendens til å være en dypere form av vorter, og i noen tilfeller kryoterapi kan ikke nå dypt nok under overflaten av foten for effektivt å drepe viruset.

Om Stretching i behandling av plantar fasciitt

Hvis det er vanskelig å gå, gjør det vondt å gå ned på en fot, og hælen er øm, kan du ha plantar fasciitt, ​​som er betennelse eller rive av fascia (vev på bunnen av foten). Stretching kan forbedre denne tilstanden betraktelig, men kan ikke kurere det uten andre remedier.

Årsaker

Hvis føttene rulle innover når du går, pronere deg. For mye av dette fører plantar fasciitt. Også, løping, dans, turgåing og sette i miles over tid kan føre til denne tilstanden. Bære ekstra vekt, graviditet eller leddgikt kan utløse det også.

Symptomer

Hvis du har plantar fasciitt, ​​kan du føle verkende, brennende, skyting smerte, rive, tetthet, hæl smerte eller alle disse. Smerte er vanligvis verre første om morgenen eller etter en periode med hvile. Bevegelse reduserer smerte, men ikke forbedre tilstanden.

Strekke Fascia

For å lindre smerter i buen og forsiktig strekke konseptet, kan du rulle foten på en ball (en golfball eller kickboxing fungerer best). Sitt med ryggen rett og sette en ball under foten. Trykk ned som du gjør små sirkler og flytte ballen frem og tilbake og fra side til side.

Stretching kalv Muscles

Du må strekke begge leggen (gastrocnemius og soleus) for å redusere tetthet i plantarfascien området. Du kan gjøre tå / hæl øker, kalv strekninger mot en vegg eller assistert strekninger med en partner eller strekke enhet.

Night splinter

Bruk en rettvinklet natt splint og sove på ryggen. Splint vil holde foten bøyes (tær trukket opp) og strekke plantarfascien hele natten. Morning smerte bør reduseres, ifølge Dr. Andrew Feldman, forfatter av "The Jock Doc Body Repair Kit."

Behandlingsplan

Stretching alene kan ikke helbrede plantar fasciitt. Fysioterapi, akupunktur, is, massasje, erke støtter og til slutt kortison injeksjoner kan behandle den. Sjekk med en lege for en vurdering, og holde seg til behandlingsplan for raskere restitusjon.

Slik behandler Plantar Digital neuromas

En plantar digital neuroma er også kalt en Mortons neuroma. Dette er en fortykkelse av vevet rundt en nerve som går mellom de tredje og fjerde tær. Tilstanden kan være forårsaket av dårlig tilpasset fottøy, feil fot funksjon (slik du foten verker) eller strukturen av foten din. Det kan også forekomme med andre forhold, for eksempel bunions eller leddgikt. Noen ganger er det ingen merkbar årsak.

Bruksanvisning

•  Før du kan administrere en plantar digital neuorma, må du vite at du har en. Den vanligste symptom er smerter i den fremre av foten. Smerten kan være en "skyte" eller "brennende" smerte som stråler opp eller ned foten. Du kan også oppleve nummenhet eller merkelig følelse i en av tærne, vanligvis den fjerde tå (ved siden av den lille tå).

Som med alle smerter, kan du velge å hvile og is foten først for å se om smertene dine legger seg. Ettersom det er svært vanskelig å holde seg på føttene, kan du avstå fra å spille sport eller kjører på en stund for å se om smertene forsvinner.

Hvis du har det kan være en neuroma, bør du prøve å endre fottøy. Ta oppmerksom på hva sko bringe på symptomene. Smerten er vanligvis verre i sko som er for stramt, for løst, høyhælte, tynn såle eller slip-on. Ideelt sett bør du velge en sko som ikke klemme foten og har en godt polstret såle. Du bør sørge for at skoene passer godt, og velge en sko som har en blonder eller en stropp.

Hvis symptomene vedvarer, er det på tide å se en podiatrist. Hun vil diagnostisere smerte og avgjøre om du har en neuroma. Tidlig diagnose og behandling kan eliminere behovet for kirurgi. Det er alltid best å søke medisinsk hjelp hvis du har smerter som varer lenger enn noen få dager.

Behandlingen vil avhenge av årsaken til problemet. Podiatrist kan gi deg fottøy råd hvis han mener dette er den viktigste saken. Han kan også passe en orthotic eller en pute i skoen om problemet er forårsaket av foten struktur.

Hvis du fortsatt er i smerte, deretter en kortison-injeksjon kan gjennomføres for å redusere inflammtion.

Kirurgi anbefales når alle andre behandlinger ikke har løst problemet. Kirurgisk fjerning av neurom er vanligvis svært vellykket, men dette kan resultere i nummenhet i den berørte tå, som nerve blir også fjernet.

Hint

 • Det er alway best å seak legehjelp før heller enn senere. En neuroma starter vanligvis med en irritasjon av nerven som kan være fullt løst. Det er først etter en periode som kreves av en neuroma former.

Hvordan behandle Plantar fasciitis og bli kvitt Heel Pain for Good

Hvordan behandle Plantar fasciitis og bli kvitt Heel Pain for Good


Plantar fasciitt (noen ganger stavet feil plantar fascitis) er betennelse i plantarfascien i foten, ofte forårsaket av en idrettsskade. Fascia (bindevev) på undersiden av foten blir betent, forårsaker smerte i hælen, og noen ganger bue på siden av foten. Den hæl smerter som følge av plantar fasciitt er vanskelig å bli kvitt. Det tar flere trinn og omsorgsfull hjelp til å behandle plantar fasciitt.

Bruksanvisning

•  Bruk god bue støtte med god demping. God bue støtte som passer din naturlige buen er viktig å behandle plantar fasciitt. Se en podiatrist og få montert for orthotics, eller slitasje komfort sko som Birkenstocks eller Mephistos, som mold til føttene. Eller prøv god kvalitet erke støtter eller innleggssåler slik som varmetilpasses orthotics. Wear bue støtter på begge føttene, ikke bare foten som har hæl smerter.

Tape bunnen av foten for å gi ekstra støtte til buen. Ved hjelp av 1-2 "sportstape eller bare om noen sterk tape (jeg har hørt om å bruke duct tape!), Bruke tape til bunnen av foten en gang om dagen, og fjerne tapen på kvelden.

Do kalv strekker til å hjelpe med hæl smerter. Strekk forsiktig. Calf strekninger slipper musklene nedover leggen din, sammen akillessene, og i bunnen av foten. Dette i sin tur gjør det enklere belastning på sener (fascia), som ikke er laget for å strekke veldig mye. Gjør en enkel kalv strekningen sittende eller liggende ved å rette ut beinet og vippe tærne mot ansiktet ditt. Eller, gjør en klassisk kalv strekning mot veggen.

Fortsett å gå. Selv om føttene såre, dette er ikke en tilstand der bor av dem hjelper. Unngå overdreven pronasjon eller supinasjon. Walking bør ikke vondt overdrevet og bør føle seg bedre etter de første minuttene.

Ice de berørte foten for å redusere betennelse. En perfekt måte å glasur foten din er en brus kan oppbevares i kjøleskap. Ta av deg sko og sokk, sitte på en stol med føttene flatt på gulvet, og rull kan godt langs bunnen av buen til hælen i ca fem minutter. Dette både massasje muskler og ices betennelsen, redusere smerter i hælen.

Gjør massasje som en del av behandlingen av plantar fasciitt. Noen sjanse du får, grave fingrene inn i buen og bløtvev av foten der det gjør vondt. Masser hælen, og bringer healing blod til stedet og slippe foten muskler. Aldri massere til det punktet av smerte; en verke som gjør at du stønner er fine. Se Ressurser for en annen artikkel om hvordan du gjør massasje for plantar fasciitt.

Forhindre reinjury av fascia. Når du har vært sengeliggende i lengre tid, unngå å sette vekten på skadet fot før du har massert foten din og helst gjort en kalv strekning. Re-skade av fascia oppstår hver gang leddbånd må ta belastningen av å bære vekten - belastningen som burde falle på de mer elastiske foten muskler. Når du slapper av foten muskler festet til fascien med massasje og stretching, kan de nå strekke fullt, hindrer konseptet fra å rive.

Prøv hæl heiser. Kjøp dem på drugstores og farmasøyter eller helse forsyne butikkene fot. Pass på å ha heisene på begge føttene, ikke bare skadet den ene.

9. Vær tålmodig. Bli kvitt plantar fasciitis og hæl smerter kan ta tid. Hold gjør rutinen til å behandle plantar fasciitt. Det vil lønne seg. Din hæl smerter kan ta flere måneder å forsvinne helt, og noen ganger opp til ett år. I noen tilfeller kan operasjonen bli indikert, men ikke-invasiv behandling slik som de som er beskrevet ovenfor blir vanligvis angitt først.

Tips og advarsler

 • Vanligvis bare den ene foten er berørt.
 • Plantar fasciitis er forbundet med den tilknyttede tilstand av en hæl sporen. Hælen sporen, en type kalsium-innskuddet, og i de fleste tilfeller ikke er hva som forårsaker smerte. I stedet kommer den smerte fra skade på bindevev i foten.
 • Plantar fasciitis kan være forårsaket av noe som setter press på bindevev i foten. Utilstrekkelig bue støtte i flate sko, belastningen av å gå i flip-flops, og rask side-til-side foten bevegelse, slik som det som skjer i tennis eller kickboxing kan føre til at fascia å rive og blir betent.
 • Ikke strekk leggen din umiddelbart etter glasur foten.
 • Night splinter kan hjelpe å bli kvitt plantar fasciitt.
 • I ca 5% av tilfellene av klinisk plantar fasciitt, ​​er kirurgi kalt for å kvitte seg med hælen smerter og kunne behandle plantar fasciitt.
 • Heel heiser og natt splinter er vanligvis en midlertidig løsning og ikke alltid nødvendig å helbrede. Iført dem for lenge kan ha uheldig innvirkning. Sjekk med din podiatrist.
 • Ikke ta denne artikkelen som medisinske råd; sjekke med legen din før du starter behandlingen.

Konservativ behandling for en Plantar fibrom

En plantar fibromer er en godartet knute på buen på foten som vanligvis krever behandling for å bli kvitt det. Siden kirurgisk fjerning kan ikke være attraktivt for noen mennesker med tilstanden, er det flere konservative behandlinger som kan avhjelpe problemet. Men hvis plantar fibromer ikke reagerer på disse behandlingene, eller hvis smertene vedvarer, kan kirurgi være det eneste alternativet.

Steroid injeksjon

Ett alternativ i nonsurgical behandling av en plantar fibromer er å krympe massen bruker steroider. Under denne behandlingen, er et kortikosteroid medikament som injiseres i fibroma å krympe den og avlaste trykket forårsaket ved å gå. Dette bør redusere eller eliminere smerte --- men effekten kan være midlertidig, og fibrom kan begynne å vokse igjen i fremtiden, ifølge FootPhysicians.com. Denne behandlingen er kun effektiv i de tidlige stadier av utviklingen av lesjonen.

Orthotics

Orthotic enheter er et alternativ for plantar fibromer som har sluttet å vokse. Disse tilpasset skoen setter å arbeide ved å fordele vekten av legemet bort fra fibroma, slik at trykket blir redusert og smerte. Hvis veksten fortsatt er i endring og vokser seg større, kan denne metoden ikke være effektiv for lang. Orthotic produkter er tilgjengelig fra de fleste apotek og er produsert av selskaper inkludert Dr. Scholls, Spenco og Healiohealth. Bruk av klebeputene kan også bidra i å lindre smerte forårsaket av massen.

NSAIDs

Plantar fibromer smerter kan behandles gjennom fysioterapi kombinert med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (NSAIDs) uten behov for injeksjoner. NSAIDs inkluderer både over-the-counter og reseptbelagte medisiner som ibuprofen og naproksen.

Kirurgisk behandling og cryoablation

Dessverre har konservativ behandling av plantar fibromer begrenset resultater i mange tilfeller. Ofte massene fortsetter å vokse, og gjør trykk og smerte mer intens og krever konstant ombygging av orthotics. Selv NSAIDs og steroider kan bare være en midlertidig løsning for en stadig voksende og smertefull masse på foten.

Kirurgisk fjerning av massen kan være den beste behandling hvis andre mer konservative metoder mislykkes. Selv med dette, er tilbakefallsraten for fibrom høy og kan være rask.

I tillegg har cryoablation (frysing av en mistenkt unormal eller sykt vev) vært brukt i noen tilfeller av plantar fibroma. Men ifølge Wellpoint, alle studier knyttet til denne behandlingen har vært finansiert av produsenter, og har ikke gått gjennom en skikkelig fagfellevurdering. Selv om dette kan være en nonsurgical behandling for å diskutere med legen din, er det ikke offisielt anbefalt på grunn av mangel på vitenskapelig støtte.

Regenerativ Injection behandling for Plantar fasciitis

Plantarfascien er et band av vev som går fra hælen over hele lengden av bunnen av foten. Betennelse og tårer til plantarfascien resultat i en smertefull fot tilstand som kalles plantar fasciitt, ​​som er noen ganger behandles med regenerativ injeksjonsbehandling.

Identifikasjon

Regenerativ injeksjon terapi for plantar fasciitis er en medisinsk behandling der dine egne blodplater som injiseres i det smertefulle området av foten din.

Funksjon

Blodplater tiltrekke hvite blodceller til områder av skader og slipp et stoff som hjelper cellene regenerere, som begge har potensial til å helbrede skader og betennelser felles med plantar fasciitt.

Betydning

Omtrent 80 til 90 prosent av personer som mottar regenerativ injeksjonsbehandling rapporterer en reduksjon i symptomer på smerte, ifølge Vermont Naturopathic Clinic.

Time Frame

Regenerativ injeksjon terapi for plantar fasciitis tar mellom 45 og 60 minutter. Pasientene får regenerative injeksjon terapi behandlinger hver 6 til 8 uker før de har mottatt 09:56 behandlinger totalt, ifølge Vermont Naturopathic Medicine.

Betraktninger

Etter en regenerativ injeksjon terapi behandling, er det vanlig å oppleve ømhet eller smerte på injeksjonsstedet, som kan bli løst med vekslende varme og kalde komprimerer og naproxen, ifølge Blatman Pain Clinic.