Digidexo.com

melkeerstatning av soy

Soya-basert melkeerstatning Produkter

Soya-basert melkeerstatning Produkter


Soya-basert melkeerstatning og produkter laget av dem er et voksende marked som folk gjør valg om egen helse, helsen til dyr og helsen til jorda. Både barn og voksne som har en intoleranse overfor laktose i kumelk kan finne næringsrik og deilige alternativer i soyamelk og produkter laget av det.

Morsmelkerstatning

Laktoseintoleranse er en allergisk reaksjon på laktose, eller melkesukker, som finnes i kumelk. Spedbarn som ikke tåler kumelk eller viser høy allergiske reaksjoner mot melk kan ofte fordøye soyamelk formler. Men kan noen babyer viser allergi mot både kumelk og soyamelk, ifølge Mayo Clinic. Soya formler også fungere godt for foreldre som ønsker å eliminere animalske proteiner fra sine babyer dietter.

Soy Milk

Soyamelk er en soya-basert produkt som brukes som en erstatning for kumelk. Du kan bruke soyamelk samme måte som du bruker kumelk: i frokostblandinger, i kaffe eller te, i sauser og som fortykningsmiddel for supper. Soyamelk kommer i vanlig, sjokolade, vanilje og hasselnøtt. Mange bruker soyamelk fordi de foretrekker smaken til det av kumelk.

Soy Ice Cream

Soya iskrem kan rival kumelk iskrem. Soya iskrem er tykk med en kremet, fyldig konsistens, og det kommer i utallige varianter. Soya iskrem kan brukes i desserter, flottører, vibrering og malten. Det kan blandes med smakstilsetninger som sjokolade, jordbær, karamell og annen frukt eller søt tilsetninger. Blandet med hakkede frukt, gjør soya iskrem en tykk og rik smoothie.

Soya ost

Soya oster er laget av soyamelk og er tilgjengelige i diverse varianter, som cheddar, sveitsisk og amerikansk. Noen har smakstilsetninger som pepper, hvitløk og urter. Soya ost er laktosefri og fungerer godt i matlaging, snacking og smelting.

Best Melkeerstatning

Best Melkeerstatning


Melk erstattere har proliferated på dagligvarebutikker, og hver av dem tilbyr noe annerledes når det gjelder smak, tekstur og ernæring. Alternativer til melk er ikke bare for de som er laktoseintolerante. Noen melkeerstatning inneholder bare halvparten av kaloriene i kumelk, og de er en sunn måte å legge litt variasjon til familiens kosthold. De kan også tillate deg å redusere kalorier og fett i oppskriftene, og mange er beriket med viktige næringsstoffer som finnes i kumelk som vitamin B12 og kalsium.

Soy Milk

Den opprinnelige melk alternativ, er soyamelk veldig populært. Fordi soya er høy i protein, er soyamelk et godt valg for vegetariske og veganske oppskrifter. Takket være sin tykk konsistens, er det et velsmakende substitutt for fløtetilsetningsstoffer. Nær 90 prosent av soyabønner i USA er genmodifisert, så kjøp økologisk soyamelk hvis du ønsker å unngå genmodifisert mat.

Rice Milk

Rice melk har en litt søt smak, som gjør det flott for dessert oppskrifter og frokostblandinger. Laget av brun ris, kommer sødmen fra korn i stedet for tilsatt sukker, noe som gjør det til et sunt alternativ. Nesten vassen, er teksturen av ris melk tynnere enn de fleste andre substitutter på markedet så det er ikke det beste valget for matlaging enkelte retter.

Coconut Milk Beverage

Dette er creamiest av melk alternativer, bra for å skape tykke pastasauser, risretter og smoothies. Kokos smaken er ikke en tung en, så kokosmelk drikke fungerer godt som en Creamer og i oppskrifter som kaller for vanlig melk. Kokosmelk drikke er også en god kilde til sunt fett. Ikke forveksle kokosmelk drikke med hermetisk kokosmelk - de er to forskjellige ting. Du finner den melkeerstatning med alle de andre i ditt lokale marked.

Nut Milk

Du kan lage dine egne mutter melker hjemme ved å blande en kopp din favoritt nøtter som mandler, cashewnøtter, eller macadamias med to kopper vann og deretter strai nøtter gjennom en cheesecloth mens fanger melken i en beholder. Du kan også kjøpe mandel og hasselnøtt melk på din lokale matbutikk. De fleste mutter melker tilbyr en god mengde sunt fett.

Hemp Melk

Hemp melk er en av de mest næringsrike melkeerstatning tilgjengelig. Melken er rik på viktige omega 3 fett, og inneholder alle de 10 essensielle aminosyrer. Det er tykk, kremaktig og lett å bruke i oppskrifter og rister. Det er et flott alternativ for de med soya og mutter allergi.

Kan Soy Hjelp med hetetokter?

En varm flash er en smertefull, vanlig symptom på overgangsalder hos kvinner. Som østrogennivået avta, kan du oppleve intense bølger av varme som passerer gjennom kroppen din. For behandling, noen kvinner slår til østrogen hormonbehandling eller reseptbelagte medisiner. Selv om disse metodene er effektive, har mange kvinner funnet lindring bare fra å spise soya.

Soy

Soyaprodukter som tofu, soyamelk og soya burgere inneholder fytoøstrogener. Dette er naturlige stoffer som etterligner de kjemiske effekten av østrogen når det spises. Av denne grunn har soya vært betraktet som en naturlig alternativ til hormonerstatningsterapi.

Effekt

Effektiviteten av soya i å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter er oppe til debatt. Noen studier, for eksempel en 1998 eksperiment i Italia, fant soya å være svært effektiv i behandling av hetetokter. Andre, følgende lignende tilstander og parametere, har funnet en placebo å være like effektive. Den kliniske rettferdiggjørelse av soya, for nå, er ufullstendig. Imidlertid, de naturlige fytoøstrogener i soya samt utbredt anekdotiske bevis gjør soya en sikker og interessant kandidat for varme flash lettelse.

Verdict

Det er ikke bevist, men det er verdt et skudd. Mange leger og gynekologer vil anbefale å legge soya i kostholdet ditt; det kan fungere, og hvis den ikke gjør det, er du fortsatt spise et hjerte-sunn mat. Men ikke gå over og begynne å spise soyaprodukter tre måltider om dagen; det er mulig at overdreven mengder soya, takket være fytoøstrogener, kan føre til en økt risiko for brystkreft.

Nyresyke Soy Diet

Mat produsert fra soya kan være en ideell måte for personer med kronisk nyresykdom til inntak protein minus mange av negativer forbundet med dyre-baserte proteiner. Men hvor mye er for mye og hvilke former for soya faktisk kan være skadelig? Vil ulike nivåer av kalium og fosfor i soyaprodukter faktisk akselerere nyreskader? Eller er det hele bare et spørsmål om balanse og utvalg?

The Challenge

Personer med kronisk nyresykdom (CKD) står overfor en utfordring når du prøver å møte sine kosttilskudd protein krav. For mye animalsk protein plasserer en overdreven belastning på allerede ødelagte nyrer. For å gjøre vondt verre, visse andre proteiner er også skadelig, forårsaker en opphoping av nitrogen avfall i blodet som fører til tretthet. Heldigvis gir soyaprotein et utmerket alternativ.

Fordeler

Aminosyrer er de immaterielle byggesteinene som bestemmer styrken og kvaliteten på protein i noe mat. Den populære illusjonen kan være at en pent grillet biff er en mye bedre kilde til protein enn en stor skive av tofu. I virkeligheten er den amino-syreinnholdet i soyabaserte proteiner sammenlignbar med den som stammer fra dyr. Soya også går langt utover "tradisjonelle" protein ved å tilby fordeler for nyre helse matches av forbruket av animalske produkter, inkludert en sunn nedgang i kolesterol og andre lipider i blodet. Og soya inneholder også isoflavoner, som har vist seg å være en positiv jagerfly i kroppens krig mot nyresykdom.

Potensielle problemer

The University of Maryland Medical Center sier at selv om soya er den ernæringsmessige like animalsk protein, er den fosfor og kalium innholdet av soya større enn den for protein som produseres av dyr. Av denne grunn, leger sterkt at personer med nyresykdom oppsøke nedsatt kostholdsekspert før inkludert soya i kostholdet.

Legge Soy

Det er relativt enkelt å legge soyaprodukter til frokost, lunsj og middag, mens også begrense hvilke typer soya som kan være noe skadelig for de med nyreproblemer. For eksempel 4 oz. av fast tofu inneholder 13g av soya protein; en soya "burger" inneholder 10 til 12g protein; og en 8 oz. glass rent soyamelk inneholder 10g protein.

Tofu, tempeh og soyamelk er de tre soyaprodukter fleste nyrepasienter kan bruke med litt frykt for skade. Mens dagligvarebutikker er lastet med velsmakende produkter som veggisburgere, veggie hotdogs, veggie pølse og mer, bør disse produktene være svært begrenset i en nyre-vennlig diett. De er velsmakende på tungen, men sette en belastning på nyrene med sine høye nivåer av natrium, kalium og fosfor. Andre soya elementer til bruk i streng modere inkluderer soya nøtter, soyabønner, edamame, miso og lav-natrium soyasaus.

Hypoallergenic Formula Vs. Soy Formula

Hypoallergenic Formula Vs.  Soy Formula


De fleste barneleger vil være enige i at morsmelk er den tryggeste, sunneste og mest næringsrike valg for fôring spedbarn. Imidlertid kan noen mødre ikke kunne amme på grunn av en medisinsk tilstand, og andre kan velge å ikke amme for personlige eller religiøse grunner. Uansett tilfelle, hvis du planlegger å formel-mate babyen din, er det viktig å vurdere alle de tilgjengelige alternativene på markedet. Den store utvalg av tradisjonelle kumelk formler, soya og hypoallergeniske formler kan gjøre å velge den rette formelen vanskelig.

Hvorfor ikke kumelk?

Noen babyer er ikke i stand til å tolerere tradisjonelle kumelk formler på grunn av en melkeproteinallergi. Symptomer på en melkeproteinallergi er diaré, oppkast, utslett, eller blod i avføringen. I sjeldne tilfeller kan et spedbarn utvikler forbigående laktoseintoleranse som et resultat av en tarminfeksjon. Dette kan føre til nedbryting av et essensielt enzym som bryter ned laktose i magen. Symptomer på laktoseintoleranse kan omfatte gassiness og oppblåsthet. I begge tilfeller kan legen forskrive en laktosefrie soya formel eller hypoallergenic formel.

Hypoallergeniske formler

Ifølge University of Colorado barnesykehus nettside, er det to hovedtyper av hypoallergeniske baby formler tilgjengelig. Den første typen inneholder hydrolysert melkeprotein, noe som betyr at melkeproteiner er brutt ned i mye mindre partikler slik at de er lettere å fordøye. Flertallet av spedbarn med melkeallergi kan tolerere denne type formel, selv om noen kan likevel ha allergiske reaksjoner. Den andre typen av hypoallergeniske formel er amino-syrebasert. Aminosyrer er byggesteinene i protein og derfor er anerkjent som den enkleste formen for protein. Hvis barnet ditt er fortsatt å ha reaksjoner på en hydrolysert protein formel, kan barnelege anbefale et bytte til dette enklere formel.

Soya formler

Soya formler er populære i Amerika, som utgjør en fjerdedel av alle formel salg, ifølge barnesykehuset ved University of Colorado School of Medicine. Men American Academy of Pediatrics advarer om at 10 prosent til 14 prosent av spedbarn som har en melkeallergi kan også ha en soya allergi. Det er bare noen få tilfeller der et spedbarn skal gis soyamelk formel som et alternativ til tradisjonelle formelen. Først, hvis barnet har blitt diagnostisert med ekte laktoseintoleranse og ikke bare en melkeproteinallergi, kan soyamelk være det beste alternativet, som det er laktosefritt. Et annet tilfelle der soyamelk er hensiktsmessig er når barnet er diagnostisert med medfødt galactosemia, en tilstand som ifølge Barnesykehuset, mangler barnet enzymet å konvertere galaktose til glukose, forårsaker en opphoping av sukkeret i babyens system. I tillegg kan foreldre som er strenge veganere eller vegetarianere mate sin baby soya-baserte formler fordi de er kjøtt og meieriprodukter gratis.

Bottom Line

Til tross for mange nyvinninger i utviklingen av morsmelkerstatninger, American Academy of Pediatrics holder at morsmelk er det ideelle valget for spedbarnsernæring. Likevel, bryst melkeerstatning gi tilstrekkelig næringsstoffer for å støtte sunn vekst og utvikling. Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha en allergi, ta kontakt med barnelege om de aktuelle alternative formler for barnet ditt.

Vil Soy Milk gjøre deg feit?

Vil Soy Milk gjøre deg feit?


Soyamelk er en drikk laget av soyabønner. Den er produsert ved å dyppe de tørre soyabønner i vann og slipe dem med vann. Den inneholder omtrent samme mengde protein som kumelk.

Fettinnhold

Soyamelk har vanligvis 2 til 4 gram fett per servering. Hele kumelk har 8 gram, men skummet kumelk har nær 0 gram. Imidlertid er fettet i soya ikke mettet. Mens overdreven fett inntak av noe slag kan gjøre deg opp i vekt, kan små doser av flerumettet fett senke kolesterolet og bistand i absorpsjon av mineraler, noe som faktisk kan dra stoffskiftet.

Kalorier

Soyamelk har 100-140 kalorier per porsjon. Hele kumelk har 150, og skummet kumelk har 80. Drikker soyamelk vil gi deg flere kalorier per kopp enn skummet melk, men hvis du drikker litt mindre, så kaloriene vil være lik. Så lenge du ikke drikker for mye, vil du ikke få vekt.

Protein og andre næringsstoffer

Soy melk inneholder mer protein per porsjon enn kumelk (10 gram versus 8). Protein hjelper deg å føle deg mett, noe som kan hjelpe deg å spise mindre totalt. Protein er også bra for fordøyelseskanalen, og soyaprotein hjelper opprettholde muskelmasse - en viktig komponent for å brenne fett i ro - fordi den inneholder alle aminosyrene kroppen din trenger. Soya inneholder også en betydelig mengde kalsium, og i henhold til British Journal of Nutrition, kan økt kalsiuminntak faktisk hjelpe deg å miste vekt hvis du ikke allerede spiser nok kalsium.

Soy Protein Vs. Whey Protein å miste vekt

Forskning og kliniske studier publisert på PubMed Central bekrefte at protein både whey og soya kan bidra til vekttap og reduksjon av kroppsfett. Avhengig av din og kosttilskudd helse må du kanskje bruke det ene for vekttap.

Typer

Pure soya protein kommer fra soyabønner og er en vegetabilsk protein. Myseprotein er et biprodukt fra ost-gjør prosessen og er animalsk protein.

Kvalitet

Den aksepterte mål på proteinkvalitet er proteinfordøyelighet korrigert aminosyre poengsum (PDCAAS). Både myse og soya er vurdert en 1.0 og gi mengder aminosyrer som kreves av kroppen din.

Betydningen av Whey

En studie publisert i Nutrition and Metabolism Journal konkluderte med at pasienter som tok en whey supplement mistet fett og viste en større bevaring av muskelmasse.

Betydningen av Soy Protein

Ifølge undersøkelser utført av International Journal of Medical Sciences soya protein i kosten reduserer kroppsvekt og kroppsfett masse. Det reduserer også plasmalipider.

Teorier / Spekulasjoner

Science Daily viser studier utført av University College London viser at å spise en større mengde protein i kosten kan bidra til å redusere sult og hjelpe vekttap.

Betraktninger

Whey protein er vanligvis brukt for å bygge muskler og vekttap. Soy Protein benyttes for vekttap, sunt hjerte og av vegetarianere. De er begge nutrionally lyd.

Fordeler med Soy Protein for bryst vekst

Protein fra belgfrukter, slik som bønner, gir et sunt alternativ til animalsk protein. Soyabønner er vanlig dyrket belgfrukter som er et fast innslag i det asiatiske kostholdet, og blir stadig mer vanlig i vestlige kjøkken. Soyabønner er behandlet i melk, tofu, kjøtt erstatter og mel. Soyabønner er høy i vitaminer og fiber, så vel som protein. Soyabønner inneholder en plante-avledet østrogen kalt phytoestrogen. Østrogen er et kvinnelig hormon nødvendig for brystutvikling; økende soya forbruk er vist å øke brystvekst.

Historie

Soyabønner er antatt å ha vært opprinnelig dyrket i Kina begynner i det 11. århundre f.Kr. De var en viktig kilde til mat, sammen med ris, hvete og hirse. De ble introdusert til resten av verden på 1700-tallet som misjonærer begynte å reise til Kina og sende bønner tilbake til sine hjemland. Soyabønner er først bemerket i Amerika på midten av 1700-tallet, da de ble plantet som et grovfôr avling. Siden da har de blitt en stor amerikansk landbruks avling, dyrkes primært for husdyr feed.

Soy Foods

Soyabønner er veldig allsidig, og blir behandlet i mange matvarer. En populær mat er en ost-lignende stoff kalt tofu. Tofu kan bakes, som brukes til å tykne sauser eller brukes som en erstatning smuldrete ost. Soyabønner er også behandlet i miso, en salt, gjæret suppe base; tempeh, hele kokte soyabønner infused med en levende bakteriekultur; og soyamelk, en søt, kremet drink. I tillegg, soyabønner produsere olje som kan brukes i matlaging.

Helse Fordeler

Soy matvarer er lav i fett og kolesterol, og høy i fiber, vitamin B og kalsium. The Food and Drug Administration sier at det å spise soya matvarer kan redusere risikoen for hjertesykdom ved å senke kolesterolet. Soya matvarer er også en stor kilde til Omega 3 fettsyrer. Omega 3, i henhold til studier fra 1980-årene, er antatt å forebygge hjertesykdom og redusere risiko for Alzheimers sykdom. Soyamelk inneholder phytoestrogen, som etterligner det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Forskere mener at østrogen i soya matvarer kan bidra til å forebygge brystkreft og osteoporose og lindre symptomer på overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er nødvendig for utvikling av kvinnelige kjønnskarakteristika og reproduksjonssystemet, inkludert bryst utvikling. Østrogen fra soya, dersom det tas i høye doser, som fungerer på en måte som ligner på human østrogen; det vil øke bryststørrelse. En studie publisert av Cornell University i 2001 bemerker at det var målbar vekst i melkekanalene av kvinner som tok soyatilskudd. Flere tester er nødvendig for å validere fordelene av soya i brystvekst.

Risiko

Sammen med de mulige fordeler til brystvekst er mulig helserisiko. Selv om soya er en sunn mat, studier finansiert av National Cancer Institute i 1990-årene viste at i store doser, soya fører til en økt risiko for brystkreft. Dette antas å være forårsaket av økningen i melkekanalen vekst, noe som er typisk hvor brystkreft utvikler seg. Forskere er også bekymret for at store mengder soya kan medføre fare for babyens utvikling, og menns hjernefunksjon.

Hva er forskjellen mellom Whey Powder & Soy Powder?

Whey protein pulver og soya protein pulver er begge kosttilskudd som legger protein i kostholdet. De viktigste forskjeller mellom dem stammer fra de matvarer som benyttes for å lage dem.

Kilder

Whey protein pulver er laget av myse, den flytende delen av melk igjen fra ost produksjon. Soyaprotein pulveret er laget av soyabønner.

Protein Content

Den nøyaktige proteininnholdet varierer etter merke. Men det er liten forskjell mellom proteininnholdet i soyaprotein-pulver, og at av myseproteinpulver.

Allergener

Whey protein pulver inneholder melkeproteiner, som kan utløse en allergisk reaksjon hos personer med et meieri allergi. Soya protein pulver kan forårsake en allergisk reaksjon hos personer med en soya allergi.

Soy Foods

Folk som ønsker å legge til flere soya mat til kostholdet kan bruke soya protein pulver for å øke sin soya forbruk. De som søker å redusere sin soya forbruk bør unngå det.

Smak

I 2004, Dr. Tara Alexandra Russell forskning funnet at soyaproteiner er "preget av smaken attributter mel, stekt, frokostblanding." (Ref. 3.) Whey proteiner er "preget av papp, brothy og såpevann smaker." Både soya og whey protein pulver er tilgjengelig med et utvalg av smakstilsetninger som hjelper maskere disse smakene.

Soy Protein Concentrate Vs. Soya Protein Isolate

Soy Protein Concentrate Vs.  Soya Protein Isolate


Begge soya protein konsentrater og soya protein isolater er svært raffinert og bearbeidet former av soya, en belgfrukt naturlig høy i protein. Av denne grunn, soya bønner og soyaprodukter som soya protein konsentrater og soya protein isolater er en populær proteinkilde blant vegetarianere og veganere.

Soy Protein Concentrate

Soyaprotein-konsentrat er gjort ved først å fjerne alt fettet naturlig finnes i soyabønner. Etter at soyabønner er blitt avfettet, er alle ikke-proteinbestanddeler som er vannløselige og deretter fjernet. Resultatet er en konsentrasjon av soyaprotein med noen andre komponenter, som for eksempel karbohydrater og fiber.

Soya Protein Isolate

Soyaproteinisolat er gjort på samme måte som soyaproteinkonsentrat, bortsett fra alle ikke-proteinkomponenter, inkludert karbohydrater og fiber, er fjernet fra Den avfettede soyabønner. Det resulterende produkt er nesten alle proteiner, noe som gjør soyaprotein isolere en mer ren protein enn soyaproteinkonsentrat.

Smak

Siden bare vannløselige komponenter har blitt fjernet i inngåelse av soya protein konsentrat, fortsatt smaker sluttresultatet mye som den opprinnelige soya. Soyaprotein isolere på den annen side er praktisk talt smakløs, siden de naturlige bønne smaker er også blitt fjernet under behandlingen.

Protein Beløp

Soyaprotein-konsentrat inneholder i det minste 65 prosent protein på tørr basis, mens soyaproteinisolat er 90 prosent protein-basis. Med andre ord, soya protein konsentrat pulver er 65 prosent protein og soya protein isolat pulver er 90 prosent protein.

Bruksområder

Soya protein isolater blir ofte brukt i kosttilskudd som protein pulver, mens soya protein isolater brukes i mange kommersielle matvarer for å forbedre ernæringsmessige verdier.

Forskjeller mellom Soy & Whey

Forskjeller mellom Soy & Whey


Soya og whey er begge former for protein, tilgjengelig i pulverform som en ernæringsmessig eller sport supplement. Protein er viktig, spesielt for idrettsutøvere og kroppsbyggere, som bruker slike kosttilskudd for å hjelpe utvinning og fremme muskelvekst. Forstå de viktigste forskjellene mellom soya og myse og gjøre et informert valg når du kjøper proteintilskudd.

Source

Soy protein er hentet fra belgfrukter soyabønner anlegget. Myse er avledet fra melk, en fortynnet biprodukt fra ostefremstillingsprosessen.

Vitaminer og mineraler

Soya har en betydelig større vitamin og mineralprofilen. Soya er en god kilde for jern, sink, kalium, fosfor, vitamin E og B-vitaminer.

Aminosyre

Myse er gullstandarden når det gjelder protein pulver, og dette er i stor grad på grunn av sin godt balansert aminosyre-profil - byggesteinene i proteiner. Soya er også et fullstendig protein, noe som betyr at det inneholder alle de essensielle aminosyrer, men det er ikke så balansert som myse. Når det er sagt, soya inneholder større mengder av glutamin og arginin, som begge bistå muskel-building prosess.

Utnyttelse

Myse har en betydelig høyere biologisk verdi. I hovedsak innebærer dette at protein fra myse i en form som er lettere tilgjengelig for å bli utnyttet av kroppen. Dette gjør det til et perfekt valg som en gjenoppretting eller post-workout supplement, slik at du får de næringsstoffene du trenger raskt.

Hormoner

Isoflavins, som finnes i soya, har vist seg å rokke hormonbalanse. Soya inneholder en phytoestrogen som kan føre til en reduksjon i testosteron og en økning i det kvinnelige hormonet østrogen. I ekstreme tilfeller kan soya tilskudd føre til hypertyreose eller infertilitet, spesielt hos menn.

Kostnad

Whey kosttilskudd er mer utbredt, og er større etterspørsel enn soyaprodukter, og som sådan er generelt dyrere.

Hvordan virker Soy Milk skiller seg fra vanlig melk?

Produksjon

Soyamelk og vanlig melk blir produsert på forskjellige måter - ene kommer fra en plante, og den andre kommer fra et dyr. Soyamelk er laget av soyabønner som er fuktet med vann, og så malt. Når vannet er anstrengt, er den resulterende fluid soyamelk.
Vanlig melk, også kalt kumelk, er produsert av kyr og ekstraheres for hånd eller med en maskin. Kyrne er matet og melket på lokale mjølkeproduksjon. Melken er pasteurisert og deretter sendt til lokale butikker.

Fordeler

Begge melkeprodukter har mange vitaminer og næringsstoffer. Kumelk inneholder mange vitaminer og aminosyrer, inkludert kalium (stabiliserer blod åreveggen), kalsium (sterke bein), sink (rask tilheling av sår), jod (opprettholde arbeider hjernen), magnesium (styrker hjertet og nervesystemet), tyrosin ( oppfordrer spenstighet av hormoner), vitamin B2 (visjon skarphet) og jern (sunn hud). Soyamelk er forsterket, slik at den har mange av de samme vitaminene som kumelk.

Forskjeller

Soyamelk ikke har laktose (melkesukker), og er lavere i kolesterol og mettet fett. Den kalsium i kumelk er mer lett absorberes av kroppen enn kalsium i soyamelk. Soyamelk er ofte dyrere enn kumelk og er søtet, siden den mangler laktose eller melkesukker. Soyamelk er ofte solgt i aseptisk emballasje, noe som gjør at den kan oppbevares på hyllen den er åpnet. Når den er åpnet, må den være nedkjølt og bør brukes innen 5 dager. Kumelk skal være nedkjølt, og er tilgjengelig i plastbeholdere og kartonger laget av papp; må det kastes 2 eller 3 dager etter at "utløpsdato" trykt på beholderne.

Regelmessig eller Soy Milk?

Du bør bytte fra kumelk, eller vanlig melk, til soyamelk hvis du opplever matallergier. Melkeallergi kan være forårsaket av overspising av meieriprodukter. Symptomer på meieri allergi er hodepine, hyppige forkjølelser, oppblåsthet, gass, intestinal opprørt, kløende øyne eller ører, postnasal drypp, tett nese, verkende ledd eller Fogged tenkning.

Helsemessige fordeler av Soy Protein

Interessen for soyaprotein har vært økende de siste ti årene på grunn av økende antall mennesker som ønsker et sunt alternativ til meieriprodukter og animalsk protein. Soyaprotein brukes mye i mat produksjon og matlaging på grunn av sin allsidighet og ernæringsmessige fordeler. Det er ofte foretrukket i bakevarer som det holder fuktighet godt, bleker brød, reduserer smuldrer, og forlenger holdbarheten. Soyaprotein brukes gjennom alle matvarekategorier, er et sunt alternativ til meieriprodukter for de med allergi eller intoleranse, og tilbyr en rekke hjerte-og andre helsefordeler.

Fordeler

Forbruket av soyaprotein har blitt vist å senke kolesterol, redusere risikoen for slag og kardiovaskulær sykdom, og kan hindre utvikling av osteoporose, tykktarmskreft og prostatakreft.

Funksjon

I henhold til Food and Drug Administration, er soyaprotein er et utmerket alternativ til kosten animalsk protein fordi soyabønner inneholder hele spektret av essensielle aminosyrer som kreves for optimal helse.

Kilder

De vanligste kildene til soya protein inkluderer tofu, soyamelk, tempeh, soya mel og miso, en gjæret pasta primært brukt i suppe lager.

Betraktninger

Soy protein er en av de "store åtte" matallergier, og en allergi mot soya kan forårsake symptomer som spenner fra kvalme, elveblest og rennende nese til anafylaksi.

Expert Insight

For optimal kardiovaskulær helse, oppfordrer American Heart Association tillegg av soya protein til en diett som er også høy i grønnsaker, frukt, hele korn, fisk, fjærkre og magert kjøtt.

Positivt og ulemper ved å drikke Soy Milk

Positivt og ulemper ved å drikke Soy Milk


Selv om soyamelk har eksistert i tusenvis av år, er det fortsatt fordeler og ulemper når det gjelder å velge å drikke soyamelk. Vurdere for deg selv, og se om fordelene oppveier ulempene ved å drikke soyamelk.

Hva er Soy Milk?

Soyamelk er en drikk laget av gjennomvåt, så slipte, soyabønner. Etter at bønnene er fuktet, vanligvis natten over, de blir deretter slipt inn i "slurry" og kokt i bedre smak og klarere utseende. Blandingen blir deretter avkjølt. Etter avkjøling, er soyamelk klar til å drikke.

Næringsrik

Soyamelk er svært næringsrik og rik på protein. Soyamelk inneholder isoflavoner (sekundær vegetabilske stoffer, som kan virke som østrogener i kroppen og har en beskyttelsesfunksjon). Soyabønner er lav i fett og kolesterol gratis.

Ikke bare er soyamelk næringsrik, men det er også inneholder en rikelig mengde protein. Ifølge brystkreftforskere, isoflavoner i soya melk ta på en østrogen-lignende kvalitet som er en agent i kampen mot brystkreft. Soyamelk er ikke farlig eller skadelig når forbrukes i et mangfoldig og moderat kosthold.

Kamper Kolesterol

I oktober 1999 Food and Drug Administration godkjent og fremmet soya som en måte å senke kolesterolet. Imidlertid må soyamelk oppfylle visse retningslinjer for å være kvalifisert til som et kolesterolsenkende drikke. For en soyamelk merkevare for å gjøre krav på å senke kolesterolet, må den ha 6,25 g av soya protein per servering.

Laktose-Free

Soyamelk er et alternativ for personer som er allergiske mot kumelk. Det er også et annet alternativ for laktoseintoleranse. Soyamelk gir riktig mengde protein til folk som trenger de næringsstoffene uten konsekvensene av å drikke kumelk.

Uvanlig Taste

Soyamelk har en svak beany smak som i Vesten er ikke spesielt glad i. Av den grunn, mange mennesker drikker vanilje-flavored eller sjokolade-flavored melk å maskere beany smak.

Fordi soyamelk på ingen måte smaker som kumelk, det tar litt tid å bli vant til. Det vil ta tid å venne seg til et bestemt merke og sin smak. Barn spesielt kan motstå smaken, når du prøver å få dem til å bytte til soyamelk. Begynne å drikke soyamelk i sakte tempo og på bestemte tider av dagen for å se hvordan kroppen vil reagere på det.

Mindre Kalsium

Soyamelk naturligvis ikke har kalsium som kumelk gjør. Selv om det ikke er kalsium i soyabønner, blir den viklet innenfor bønne og frigjør ikke selv under maleprosessen. En ekstra kalsiumtilskudd kan være aktuelt dersom du bytter til soyamelk. Soyamelk kan kjøpes med kalsium lagt til den.

Hvis for mye soyamelk blir tatt på en gang, kan det forårsake mageproblemer, som for eksempel gass smerter. Soyamelk kan kobles til noen skjoldbruskkjertelen og reproduktive system problemer, for det meste om drukket fra en tidlig alder.

Hva er fordelene med Soy Milk for kvinner?

Hva er fordelene med Soy Milk for kvinner?


Soyamelk er næringsrik og drikker det kan holde deg ungdommelig og frisk hele livet ditt, spesielt hvis du er en kvinne som er perimenopausal eller i overgangsalderen.

Historie

I århundrer har soyamelk blitt laget i Japan og Kina ved bløtlegging og knusing soyabønner, så anstreng dem. Soyamelk forbrukes varme, kulde, eller som en krydret suppe.

Expert Insight

En studie ved Vanderbilt University School of Medicine i Tennessee 2005 viste forbruker soya "kan redusere risikoen for brudd hos postmenopausale kvinner", spesielt rett etter overgangsalderen.

Effekter

Dr. Christiane Northrup, en kvinners helse ekspert, foredragsholder og bestselgende forfatter av "The Wisdom of Menopause" sier, "Soy bidrar til å regulere østrogen, så hvis du har for mye østrogen i forhold til progesteron, vil soya fungere som en østrogen blocker på vev-nivå. "

Fordeler

Ifølge Dr. Northrup, drikke soyamelk legger til en "superior form for protein" til kosthold, balanserer hormoner, beskytter bein, senker kolesterolet og styrker hjernens funksjon.

Advarsel

Judy Lindberg McFarland, ernæringsfysiolog og eier av Lindberg ernæring anbefaler å kjøpe ikke-genmodifisert soya melk. Hvis en melk er ikke-GMO, vil produktet være merket som sådan.

Snakk med legen din om eventuelle bekymringer med forbruker soyaprodukter.

(Se Resources 3)

Soy Milk Mat Protein Diet

Mange helsearbeidere er enige om fordelene ved en soya melk mat protein dietter. Disse fordelene kan omfatte fremme et sunt hjerte, senke kolesterolet, fremme sterkere bein, og lindrer menopausale symptomer, som studier beskrevet på HealthCastle, har com indikert. Det er også mulig at soyamelk inntak kan redusere risikoen for kreft. Soyamelk inneholder store mengder protein, kalsium og andre viktige mineraler, B-vitaminer og fiber. Hvis du er interessert i å tilpasse en høy-protein diett basert på soya melkeprodukter, først konsultere legen din og vurdere mulige fordeler.

Kolesterol

Det er mulig at en soyamelk kosthold kan redusere de samlede "dårlig" kolesterol og triglyserider samtidig opprettholde dine nivåer av "gode" kolesterolet. Selv om forskjellen er moderat, som ernæring forfatter Gloria Tsang notater i "kraftige fordeler av soya" (februar 2006), er det likevel sannsynlig å være betydelige fordeler til en soyamelk protein diett. Hvis du begynner en soyamelk protein diett diett, vurdere å starte med 20 gram per dag av en soyamelk proteinrik mat. Du kan velge enten en pulverisert formel eller en pre-laget drikke. Hvis du ønsker å se på sukkerinntak, sørg for å se etter usøtet soya melkeprodukter siden noen soya melkeprodukter har sukker lagt under behandlingen.

Kalsium

Fordi mange produkter soya melk er høy i kalsium - eller kalsium-forsterkede --- de anses gunstig for bein vedlikehold. Kvinner som lider av overgangsalderen kan ha nytte av en soyamelk regime. For eksempel kan soya redusere risikoen for benbrudd som menopausal kvinne legeme har en tendens til å miste benmasse tetthet. For soyamelk alternativer, vurdere Silk Soyamelk, Soy drøm eller Soy Fusion. Legg soyamelk til din frokostblanding eller din frokost shake. Vanligvis kommer soyamelk i vanlig, vanilje, veldig vanilje, sjokolade, usøtet, mocca, chai, pluss fiber, eller pluss Omega-3 DHA alternativer. Rundt helligdager, se etter gresskar krydret soyamelk eller Silk nog.

Protein

Soya matvarer anses verdifull som et proteinsupplement. Kroppen trenger store mengder protein for utvikling av muskler, bygge og reparere vev, hjelpe produksjonen av enzymer og hormoner, slik at blodet å frakte oksygen rundt i kroppen, opprettholde den generelle styrken på hjertet og luftveier, og bistå i å håndtere sult . En høy-protein diett kan bidra til å decease uønskede sukker oppturer og nedturer som noen ganger fører til overspising.

Andre Soya alternativer

For å legge til mer soya i kostholdet ditt, bør du vurdere soya nøtter, tempeh, miso, soya karbonader, soya ost, soya yoghurt og frokostblanding. Mange matvarer har en soya alternativ. Disse inkluderer shakes laget med soyamelk, soya potetgull, soya cookies, protein barer laget med soyamelk, chai, soyasaus, soya iskrem, majones laget med soyamelk, svarte soyabønner, og soya fusjon.

Soy Protein Isoler Farene

Soy Protein Isoler Farene


Soya er tradisjonelt behandlet for å lage tofu, miso og tempeh ved mosing hele soyabønner. Soya protein isolat er avledet gjennom kjemisk ekstraksjon. Det er ofte brukt som en ingrediens i kjøtterstatninger, for eksempel meatless burgere. Det er også brukt som et protein supplement og inkludert i baby formel. Noen ganger er den lagt til bearbeidet mat for tekstur. Og soyaproteinisolat har vist seg å ha helsemessige fordeler, men det kan også ha helserisiko i høye doser som når den er isolert ved anvendelse av vann i stedet for alkohol.

Soy Protein Processing

Isoflavoner er fytoøstrogener, noe som betyr at de har en østrogen virkning, og de forekommer naturlig i soyabønner. Når soyaproteinisolat ekstraheres fra soyabønner, enten vann eller alkohol som brukes i prosessen. Når alkohol anvendes, er det isoflavon innhold reduseres vesentlig. Når vann brukes, en høy mengde isoflavoner forbli.

Farene ved Isoflavoner

Vitenskapelig litteratur generelt antyder at det ikke er noen helserisiko i forbruker isoflavoner fra soya produkter. Kliniske studier for å vurdere den langsiktige sikkerheten til store mengder soya isoflavoner mangler, imidlertid, og Food and Drug Administration har ikke standardisert trygge mengder soya isoflavoner. Forskere er stort sett enige om en øvre grense på 100 milligram isoflavoner per dag. Dette tilsvarer ca 3,5 gram soyaprotein isolat som har blitt behandlet med vann, eller ca 30 gram soyaprotein isolat som har blitt behandlet med alkohol. Men isoflavone konsentrasjoner i produkter som inneholder soya protein isolat har blitt funnet å være inkonsekvent. Det kan heller ikke være nøyaktig merket.

Foods høy i Soy

Foods høy i Soy


Soya matvarer er laget hovedsakelig fra soyabønner, en høy-protein mat som tilbyr en rekke helsemessige fordeler. Foods høy i soya kan brukes som kjøtt erstattere for vegetarianere og folk som ønsker å flytte til en mer lav-fett, lav-kolesterol diett. Soya inneholder også omega-3 fettsyrer, fiber og vitamin B. Det er svært mange matvarer laget av soya og soyaprodukter har lenge spilt en rolle i asiatisk mat, særlig japanske, kinesiske og koreanske. Soya kan gjøres om til mange former, noe som gjør det til et svært allsidig mat å jobbe med.

Tofu

Tofu opprinnelig kom fra Kina, hvor det fremdeles er populære. Tofu ligner ost og vanligvis kommer i en av tre teksturer: myk, medium og hard. Myk tofu faller fra hverandre lett, og er best brukt smuldret, mens hardt tofu holder sammen og kan brukes for stir-frites. Hard tofu er også ofte lagt til supper i koreansk mat. Du kan også finne silken tofu, som er veldig myk og er best brukt most eller blandet som en suppe eller krem ​​base.

Soy Milk

Soyamelk er en nondairy drikk laget av soaking soyabønner og deretter slipe dem sammen med vann. Den resulterende drikk er vanligvis en lys beige eller hvit farge og kan brukes på samme måte som kumelk. Vanlig soyamelk har en liten bønne smak og er best brukt til matlaging, men det er mange flavored soya melker nå tilgjengelig med smaker mer spiselig for den gjennomsnittlige person, slik vanilje og sjokolade soyamelk.

Teksturert vegetabilsk protein (TVP)

Teksturert vegetabilsk protein er laget av soyamel som har hatt all oljen er tatt ut av den. Det er deretter formet til forskjellige former, vanligvis små granuler som ligner malt kjøtt, men det kan finnes i andre former også. Square TVP biter er ofte brukt i supper og stuinger, og indisk mat noen ganger bruker små, runde biter av TVP. TVP må rekonstitueres med varm væske før du kan spise den, men det kan brukes nesten det samme som kjøttdeig i tacos, sauser, Sloppy Joes eller hamburgere.

Tempeh

Tempeh er en slags soya bønne kake laget av gjærede bønner. I det siste, var det i hovedsak brukt i indonesisk mat, men dens tetthet og fast struktur har gjort den populær blant vegetarianere overalt. Tempeh kan kuttes i strimler og stekt, så den holder godt sammen. Tempeh er ofte brukt i sandwicher og kan gjøre en god bacon erstatning.

Miso

Miso er fermenterte soyabønner lime lang populær i Japan. Miso er ofte brukt som smakstilsetning, sauser, dressinger eller oppløst i vann som en suppe eller suppe base. Misos kommer i forskjellige farger og forskjellige smaker, med mørkere misos å være tyngre og mer smakfull enn de lysere misos, men også å ha mer natrium.

Forskjellige typer Soy Milk

Forskjellige typer Soy Milk


Talsmenn sier soyamelk gir en oppramsing av helsemessige fordeler. The Mayo Clinic hevder at sterke vitenskapelige bevis støtter rollen soya i å senke kolesterolet. På de fleste andre punkter, alt fra hjertesykdommer til diabetes, Mayo leger mener forskningen er ufullstendig. Vanderbilt University oppdaget at høyt inntak av soya matvarer, inkludert soyamelk, senket brystkreft død og tilbakefall blant kvinner i Kina. Soyamelk kommer i en rekke smaker og stiler.

Nedkjølt Versus Hylle-Stabil

Soyamelk kommer i to typer pakker: nedkjølt og hylle-stabil. Nedkjølt Pakker lagres kaldt på matbutikken. Soyamelk produsent Silk forklarer at du bruke og lagre nedkjølt soyamelk akkurat som du gjør kumelk. Det forblir god, uåpnet, inntil datoen på emballasjen. Etter åpning Silk - og de fleste andre selskaper - garantere det holder seg frisk i syv til ti dager. Hylle-stabil soyamelk kommer i spesialdesignede sterile pakker som bruker teknologi som ligner på hermetisk mat. De bare krever kjøling når det åpnes. De holder seg friske i syv til ti dager etter åpning, ifølge Silk.

Beriket Soy Milk

Soy melk er rik på protein og aminosyrer, rapporterer Mayo Clinic. En en-kopp servering av Silk er vanlig soyamelk, som er lik andre merker, inneholder 100 kalorier, 7 gram protein og like mye kalsium som vanlig melk (30 prosent av anbefalt daglig inntak). Silke kalsium kommer i form av kalsiumkarbonat. De, i likhet med andre soyamelk beslutningstakere, også berike deres produkt med flere vitaminer, blant annet vitamin D, B12, B6 og B2. Soyamelk som går et skritt videre er også tilgjengelig. Silke, for eksempel, gjør en type av soyamelk som inneholder ytterligere kalsium (40 prosent av det anbefalte daglige inntaket og 30 prosent mer enn hva som er i melk, i henhold til silke) og 32 mg av DHA omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er tenkt å forbedre hjernens funksjon og hjertesykdommer, hevder Silk. Flere soya melk selskaper legge til ekstra fiber og andre næringsstoffer til sine produkter.

Flavors

Soyamelk kommer i en stadig bredt spekter av smaker. Mens de fleste merker tilbyr full-fett og lav-fett opprinnelige versjonene, de fleste marked minst sjokolade soyamelk. Litt sjokolade soyamelk inneholder små mengder av koffein. Silke sjokolade soyamelk, for eksempel, inneholder 3,6 mg for hver 8 gram. En kopp vanlig kaffe, påpeker Silke, har mellom 115 og 175 mg koffein. Vitasoy, en annen soyamelk produsent, bemerker at deres full-fett sjokolade soyamelk har 8 mg, mens lav-fett valg har 6 mg per 8 unse servering. Vaniljesmak er også et vanlig sett type soyamelk. Som med de fleste andre matvarer, variantene er ekspansiv og bare fortsette å vokse. Andre flavored soya melker inkluderer Vitasoy grønn te soyamelk og silke er ferie varianter, nog og gresskar krydder.

Hva er farene ved soy Tofu Foods?

Hva er farene ved soy Tofu Foods?


Soya er en plante innfødt til Asia som er medlem av ertefamilien. Det har vært brukt i kosten forbruk i over 5000 år, og ble brukt til å lage tofu i Kina i løpet av det 2. århundre. Tofu er en myk, ost-aktig mat laget av soya melk. Soyabønner, inkludert i tofu form, er høy i protein og kan gi noen helsemessige fordeler, alt fra forbedret hjernen ytelsen til reduserte menopausale symptomer. Men det er potensielt noen negative bivirkninger til forbruker soy tofu.

Økt hormonnivåer

Soy tofu matvarer er høyt i photoestrogens, som ligner på hormoner hos mennesker. Stort forbruk av soya kan føre til symptomer på hormonell ubalanse, slik som hetetokter. I tillegg bør kvinner med risiko for hormon-følsomme sykdommer som kreft i eggstokkene diskuterer forbruk av soya med sin lege på grunn av mulige virkninger på østrogennivået i kroppen.

Økt livmorslimhinnen

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, støtter noen vitenskapelige bevis teorien om at forbruket av soya kan øke eller bli tykkere slimhinnen i livmoren i en tilstand som kalles endometriehyperplasi, noe som kan føre til kreft. Mer forskning er nødvendig på dette området.

Magesyke

Forbruk av soya tofu matvarer kan føre til ubehag i magen i noen mennesker, inkludert kvalme, oppblåsthet og / eller forstoppelse.

Allergier

Noen mennesker kan oppleve allergiske symptomer til soya etter inntak av tofu, inkludert utslett og / eller pusteproblemer.