Digidexo.com

tendinopathy i håndledd

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor


Hvis du lider av hjertesykdom eller hypertensjon, regelmessig overvåking av blodtrykket er svært viktig. Blodtrykket varierer i løpet av dagen, og kan variere avhengig av hva du spiser, fysisk anstrengelse, temperatur og personlige vaner som røyking. Self-overvåking av blodtrykket vil hjelpe helsepersonell i behandling av blodtrykket og hjelpe fastslå effektiviteten av behandlingen. Selv om du har normalt blodtrykk, er egenkontroll en god idé som det vil tillate deg å oppdage eventuelle endringer tidlig og reagere deretter, i samråd med legen din. Ved hjelp av en blodtrykks håndledd monitor er en praktisk og enkel måte å overvåke blodtrykket.

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor

Sett i batterier, etter fjerning av dekselet som vil være enten til siden eller baksiden av den blodtrykksleddet monitor. De fleste skjermer virker ved hjelp av to, størrelse AAA-batterier (1,5 V).

Sett opp ditt blodtrykk håndleddet skjerm. Du må angi klokkeslett, dato og år, første gang du bruker ditt blodtrykk håndleddet skjerm, og hver gang du bytter batterier. Innstillingen sekvensen er vanligvis som følger: år, måned, dato og klokkeslett. Les bruksanvisningen nøye på hvordan du setter håndleddet skjerm.

Sett mansjetten sikkert, slik at skjermen og håndflaten er vendt mot deg. Mansjetten skal være ca mellom en fjerdedel og en halv tomme fra din hånd. Fest borrelåsen slik at den er en komfortabel, men ikke en tett passform. Plasser armen på et bord slik at mansjetten er rundt samme høyde som hjertet. Bruk en pute eller pute for støtte hvis nødvendig. Håndflaten skal nå være vendt oppover. Ved montering av mansjett, fjerne alle smykker inkludert klokker.

Start blodtrykksmåling. Sitte stille og rolig i et par minutter, deretter trykker du på "On / Off" knappen. Mansjetten vil bli blåst opp ved hjelp av pumpen. Når den riktige inflasjonstrykk er nådd, vil trykket begynne å falle. Håndledds monitor vil oppdage din puls og "hjertet" symbol vil begynne å blinke. Tallene i displayet vil fortsette å endres før blodtrykket lesing er fullført.

Vise og rekordresultat. Vanligvis hører du en pipelyd signaliserer blod målingen har funnet sted. Det systoliske blodtrykket avlesning bli fremvist på toppen av skjermen, det diastoliske blodtrykk lesing nederst, etterfulgt av puls lesing. De fleste blodtrykk håndleddet skjermer kan lagre opptil 99 Blodtrykk og puls målinger. Disse kan nås ved å trykke på "Memory" knappen. Tid og dato for lesing vil også bli vist. Registrere resultatene i den medfølgende rekord bok, slik at du kan diskutere dem med helsepersonell.

Hint

 • Måle blodtrykket på den samme leddet (vanligvis venstre). Ta blodtrykket regelmessig på samme tid, ettersom blodtrykket varierer i løpet av dagen. Les håndleddet skjermer instruksen, nøye, hvis du opplever problemer med skjermen er det vanligvis en feilsøkingsdelen for å hjelpe deg. Sørg for at du forstår hvordan du skal tolke blodtrykket lesing, ved å snakke med helsepersonell. Kontakte American Heart Association for informasjon, brosjyrer og støtte. Se Resources for en kobling.
 • Hvis du er konsekvent å skaffe uregelmessige avlesninger, diskutere dem med helsepersonell. Du må aldri endre dosen av noen medisiner uten tillatelse fra legen din. En diastolisk blodtrykk lesing på over 120mm / Hg krever øyeblikkelig legehjelp. Ha blodtrykk håndleddet skjerm på hjertenivå. Å ha det lavere kan føre til en falsk høy lese og å ha den høyere enn hjertenivå kan føre til en falsk lav lesing.

Brukket håndledd Øvelser

En brukket håndledd oppstår når en eller flere bein bryte i radius eller ulna. En person kan sprekke håndleddet sitt på jobb, mens du spiller sport eller ved å falle ned. Mangel på kalsium kan også gjøre håndleddet mer utsatt for en håndleddsbrudd. Denne typen skader kan ta opptil 10 uker å helbrede. Øvelser blir så anbefales for å rehabilitere og styrke håndleddet.

Typer håndleddet frakturer

Det er i utgangspunktet to typer håndleddet frakturer: Colle og scaphoid. En Colle er brudd påvirker typisk slutten av radius bein i underarmen (tommelen side) Eldre personer er mer sannsynlig å få denne typen brudd. Scaphoid brudd oppstår mellom radius og Skafoidbeinet - i nærheten av der håndleddet og tommelen er tilkoblet. Denne skaden er vanlig blant unge idrettsutøvere. De ulike øvelsene er lik for begge typer brudd, men du bør ikke starte øvelsene inntil beinet er leget.

Flexing og tøyningsøvelser

Disse øvelsene styrke og bygge fleksibilitet i underarm muskler og håndledd. Folk som har hatt brukne håndledd har vanligvis mistet en betydelig mengde av begge.

Underarm rotasjoner:
Mens på en stol eller stående, trykker armen mot din side og bøy albuen 90 grader. Åpne hånden og hold den ut med håndflaten vendt oppover. Beveg tommelen innover til håndflaten er vendt mot gulvet. Prøv å strekke musklene i noen sekunder, og deretter gå tilbake til startposisjon. Gjør 10 repetisjoner. Denne øvelsen vil bidra til å re-akklimatisere extensor- og flexor musklene i underarmen til bevegelsen igjen.

Wrist Bends:
Sitt på en benk eller stol. Plasser håndflatene ned over kanten på benken eller kneet. Med hånden åpen, senk den så langt du kan og strekke underarm muskler. Deretter heve hånden opp og bøy det mot deg. Gjør dette 10 ganger. Dine underarm muskler har sannsynligvis strammet litt. Denne øvelsen vil få dem vant til bevegelse igjen.

Venstre mot høyre håndledd Bends:
Mens forutsatt samme posisjon, plasserer håndflatene nedover. Sakte flytte hånden til venstre, deretter til høyre. Strekke dem så langt du kan på hver side. Gjenta for 10 komplette repetisjoner.

I disse øvelsene, er du strekker underarmene forskjellige måter mens du klargjør den for fornyet aktivitet.

Styrke Øvelser

Følgende øvelser bygge styrke og mistet muskelstørrelse tilbake i håndleddet og underarm muskler. Begrense disse øvelsene til 2-3 ganger per uke.

Tennis Ball Squeeze:
Holde en tennisball i hånden, klemme den i 5 sekunder, deretter slappe av. Gjenta denne øvelsen i 10 repetisjoner. Dette er ditt første kompresjons øvelse for å bygge styrke.

Wrist Curls:
Plukk opp et lys dumbbell. Sitt på en benk og legg hånden din over kanten av det (håndflatene vendt oppover). Sakte krølle dumbbell mot deg, og senk den ned. Gjør 10 repetisjoner. Du vil etter hvert være å bruke mer vekt, men starter lett, slik at du blir vant til bevegelsen.

Reverse Wrist Curls:
Ved hjelp av en enda lettere dumbbell (håndflatene vendt nedover), senk vekten ned så ta det opp igjen. Extensor musklene på utsiden av underarmen er ikke så sterk som flexors. Sørg for å bøye musklene i hver ende.

Hvordan å bade med en håndledds Cast

Hvordan å bade med en håndledds Cast


Iført en cast på håndleddet er ikke moro. Det kan bli kløende, tung og gnage huden din. Så ubehagelig som en støpt kan være, får det vått kan gjøre ting enda verre. En våt cast kan irritere huden din, lukter dårlig og forårsake infeksjon. Hvis du er ansatt eller livsstil krever at du er i vannet mens iført en støpt på håndleddet, spør legen din om å bruke en glassfiber støpt. Dette er trygt for svømming eller bading. Men hvis den ekstra kostnaden for en vanntett cast er ikke i budsjettet, vil litt ekstra omsorg sikre at du og din cast bli så tørr som mulig.

Bruksanvisning

Trekk en plastpose over håndleddet. Posen bør være lengre enn cast, lenge nok slik at toppen hviler på bar hud.

Skyv en stor gummistrikk over den felte for å holde posen på plass. Ikke legg strikken på håndleddet eller armen. Hold det på gipsen.

Tape posen direkte til huden din med en vannfast tape, for eksempel førstehjelp tape. Vikle rundt posen grundig for å forsegle støpt i posen.

Hold pakket armen over kanten av badekaret for å holde det så tørt som mulig mens bading. Legg et håndkle på kanten av badekaret for å hvile det komfortabelt.

Hint

 • Følg de samme instruksjonene Hvis du er dusjing med et håndledd cast. Hold innpakket arm utenfor dusjen for å beskytte den.
 • Spør en nær venn eller et familiemedlem til å hjelpe deg med å vaske håret mens håndleddet er i en støpt. Hvis beskjedenhet er et problem, vask den i kjøkkenbenken i stedet for mens du bader.
 • Hvis du får din cast våt eller annen grunn, satt en hårføner på lav og peker på utsiden av kastet. Med tiden vil den varme luften trenge inn i gips og tørk den indre padding av kastet.
 • Kjøp en vanntett støpt dekke på et full-service stoffet butikken hvis du er bekymret for at du ikke vil være i stand til å holde håndleddet cast tørr.
 • Prøv aldri å klø en kløe innsiden av støpt ved å skyve et objekt inne i den. Elementer kan bryte, falle i støpt eller forårsake skade på anbud lag av huden.
 • Selv om du tror det var forårsaket av å få det vått, ta kontakt med lege hvis det er en ubehagelig lukt som kommer fra din cast. En dårlig lukt kan være et tegn på infeksjon.

Tegn og symptomer på en brukket håndledd

En brukket håndledd er en ganske vanlig skade, spesielt hos barn som deltar i kontaktsport eller eldre med osteoporose. En ødelagt leddet er definert ved et brudd i en av de mange bein innenfor håndleddet og vanligvis skjer etter ekstreme trykk eller støt er plassert på hånden. Hvis den ikke behandles riktig, kan det hende at håndleddet ikke gro godt og kan være mer utsatt for senere brudd og komplikasjoner.

Fakta

En brukket håndledd er mer vanlig hos barn og eldre rett og slett fordi deres ben er myke eller sprø. Den vanligste måten å pådra seg en brukket håndledd er ved å falle forover og bruke hendene som en barriere mot bakken. Den ekstreme kraft og vekt på håndleddet utsettes for kan føre bein å spenne og bryte. Men mange frakturer antas å være forstuinger og gå udiagnostisert og ubehandlet. En feil behandlet brudd kan resultere i en økt sannsynlighet bruddet vil skje en gang, og kan svekke de motoriske ferdighetene til hånden.

Tegn og symptomer

De vanligste tegn og symptomer på en brukket håndledd er stivhet i ledd, fingre eller tommelen, ømhet, blåmerker, hevelse, sterke smerter mens gripende eller klemme hånden, nummenhet eller kulde i fingre og alvorlig misdannelse. En håndleddet kan brytes uten misdannelse og sterke smerter. Disse bruddene er oftest forveksles med forstuing eller ingenting i det hele tatt og har en tendens til å gå ubehandlet.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan en håndleddsbrudd resultere i senere stivhet eller smerter i leddene. Denne smerten har en tendens til å forsvinne etter to eller tre måneder, men hvis bruddet var alvorlig nok, kan smertene være permanent. En alvorlig brudd kan også skade omkringliggende blodårer og nerver og kan forårsake nummenhet eller sirkulasjonsproblemer. Etter en håndleddsbrudd, er du også på et høyere risiko for slitasjegikt.

Behandlinger

Legen din vil bremse den brukket håndledd ved hjelp av en splint eller støpt. Han vil da foreskrive medisiner for smerter og hevelse. Vanligvis en over-the-counter medisiner er tilstrekkelig, men han kan foreskrive et opiat hvis smertene er alvorlig. Når gipsen er fjernet, kan det hende du trenger visse øvelser eller terapi for å rehabilitere musklene i håndleddet. Dette bidrar til å sikre en lavere risiko eller stivhet og smerte, og kan gjenopprette full bevegelse til hånden. Noen ganger kan operasjon være nødvendig å korrigere et brudd.

Når å se legen

Hvis du er usikker på om du har brutt håndleddet eller forslått det, prøv å vente 24 timer for å se om blåmerker og hevelse forsvinner. Håndtere smerte med en over-the-counter smertestillende. Hvis symptomene er fortsatt rundt neste dag, kan du ringe legen din og sette opp en avtale.

Hvordan Tape Svake håndledd Sport

Hvordan Tape Svake håndledd Sport


Deltakelse i idrett er en fin måte å holde seg i form, men det er også viktig å ta nødvendige forholdsregler for å unngå skader. For svake ledd og muskler, bukseseler og taping blir ofte brukt metoder for å forebygge skade eller belastning. Her er noen tips for å følge når taping svake håndledd.

Bruksanvisning

•  Kjenn dine svake punkter. For å effektivt tape svake håndledd når du spiller sport, må du forstå problemet og hvordan du kan unngå skader. Før du begynner noen idretter som tennis, basketball eller fotball som kan forårsake håndleddsskade, diskutere dine helsespørsmål med en lege som fullt ut kan forklare årsakene til at taping håndleddene vil være fordelaktig.

Bruk kvalitetssportstape. Rimeligere tape, enten disponibel eller gjenbrukes, kan virke som et godt kjøp, men billigere produkter vil slites ned raskere, må skiftes oftere og vil ikke tilby håndleddene så mye støtte. Billig tape kan også være mer slitende på huden og gnage håndleddet når du svetter.

Tape i én retning. Påfør tape over håndleddet og pakk i en konsistent nedadgående bevegelse. Innpakning i en retning og deretter overlappende i motsatt retning vil ikke gi deg ekstra støtte og faktisk vil begrense bevegelsen til håndleddet for mye.

Påfør tape jevnt. Vikle båndet omtrent samme tykkelse over, over og under håndleddet. Hvis du er usikker på hvor mange lag med tape du bør bruke eller hvor tykk lag med tape bør være, bør du oppsøke lege.

La håndleddet for å flytte. Den sportstape bør støtte håndleddet, men bør ikke holde den fra å bevege seg helt. Gjør du det kan føre til skade eller belastning til andre deler av armen eller hånden.

Få hjelp fra en ekspert. Sport leger og personlige trenere er svært kunnskapsrik om muskel og ledd svakhet og måter å unngå skade. Dobbeltsjekk pakketeknikken med en av disse fagfolk til å sørge for at du har gjort alt rett.

•  Vær forsiktig. Hold din oppgave diett moderat og unngå aktiviteter som kunne sliter på håndleddene og andre svake ledd på tross av båndet.

Hvordan Leddgikt Treatment Fungerer på Hender & Håndledd

Hvordan Leddgikt Treatment Fungerer på Hender & Håndledd


Leddgikt behandling av hender og håndledd er i stor grad rettet mot bevaring av funksjon. Uten våre hender, håndledd og fingre, ville vi være i hovedsak ikke-fungerende. Det er noen vanligvis benyttes behandlingsmetoder som vi vil diskutere. En form for behandling kan omfatte vannterapi, terapi som er utført i et basseng miljø. Vanligvis disse bassengene er varmere enn de fleste fritids bassenger og gir bedre komfort og mobilitet til stive ledd generelt. I vannet, det trykk som utøves på hendene ved vannet bidrar til å redusere enhver hevelse som kan være til stede, og den høyere temperatur forbedrer bevegelse.

Non-invasiv, ergoterapi (OT) er en mye brukt form for behandling for hånd og håndledd leddgikt. Vanlig brukte modi for behandling kan inkludere slike aktiviteter som parafin bad (hender er dyppet i varmt parafinvoks, varmen øker blodtilførselen til hender og fingre, og bringer sårt tiltrengt healing oksygen til de områdene det også bidrar til å løsne stive ledd.). Andre OT aktiviteter kan inkludere "dagliglivets aktiviteter," eller ADL-tallet, som fokuserer på å utføre slike ting som daglig stell og måltid forberedelse til å holde hender, håndledd og fingre kvikk.

Når ikke-invasiv konservativ behandling er bare ikke nok, tidvis bruk av kirurgi for å forbedre bevegelse og livskvalitet er nødvendig. Prosedyrer kan inkludere sene overføringer, som gir økt styrke og funksjonalitet. Andre mer involvert prosedyrer kan omfatte felles implantater i håndledd og fingerledd. Disse implantatene er vanligvis laget av materiale kalt Silastic (silikonbasert) og brukes når leddene er alvorlig utartet og bevegelse er sterkt begrenset.

En kirurgisk prosedyre som av og til brukes i de mest alvorlige tilfeller av håndleddet leddgikt kalles et håndledd fusjon, eller "arthrodesis." Dette kan ofte innebære fjerning av noen av de mindre bein av håndleddet, og håndleddet felles gjort permanent stiv. Mens bevegelse er tapt, hvis det var der til å begynne med, er så smerten. Håndleddet er vanligvis "smeltet" i en posisjon av maksimal komfort og funksjon.

Charlie Horse Krampe i venstre håndledd

En "charley horse" vanligvis refererer til et ben muskelspasmer eller krampe. Det kan også henvises imidlertid til en spasme i andre deler av kroppen, slik som håndleddet. Denne ufrivillige muskelsammentrekninger kan være svært smertefullt, men kan behandles og forebygges.

Årsaker

De to viktigste årsakene til muskelkramper er overforbruk og / eller skade på muskelen, eller dehydrering. Fordi musklene i håndleddet er brukt tungt i enkelte aktiviteter, for eksempel å skrive eller sy, utføre disse oppgavene i lange perioder kan føre til muskelkramper. Spasmer av mange muskler også kan bringes videre av dehydrering.

Behandling

Med utbruddet av en muskel krampe, stoppe din nåværende aktivitet og sakte massere området. Bevege hånden forsiktig i motsatt retning til krampe.

Forebygging

Forbli hydrert ved å drikke vann ofte. Du kan forebygge håndleddet muskelkramper av vekslende oppgaver som er avhengige tungt på hender og håndledd med andre aktiviteter. Sørg også for å ta hyppige korte pauser under lange perioder med aktivitet.

Slik Care for en brukket håndledd

Håndleddet skader er ofte forårsaket av støt under fossen, uansett om du slip på parkeringsplassen på matbutikk, krasj mens riding snowboard, eller bli taklet under en fotballkamp. Riktig behandling og pleie av et brukket håndledd er viktig slik at knoklene vil gro rett og sant. Hvis du ikke søker behandling tidlig, kan du oppleve at dine bein ikke er healing riktig. Du må kanskje kirurgi som kunne vært unngått med tidligere intervensjon.

Bruksanvisning

•  Plasser en kald pakke eller is pose på håndleddet umiddelbart etter skaden. Dette vil holde hevelsen ned, noe som vil øke hastigheten helbredelse (og vil gjøre det mulig legen din til å søke en effektiv splint).

Legg et håndkle rundt håndleddet for å holde det så stabilt som mulig mens du reiser til legevakta eller legekontor.

Oppsøk lege umiddelbart. Når du kommer på sykehus eller klinikk, vil en medisinsk faglig undersøke håndleddet og bestille et sett med røntgen for å finne ut om bein er brukket, og omfanget av skaden. Dersom kirurgi ikke er nødvendig, vil du mest sannsynlig bli utstyrt med en skinne på dagen av din skade.

Plasser is på skadde håndleddet i 10 til 20 minutter noen få timer i løpet av de neste tre dagene.

Ta medisiner som bestilt av legen. Hvis du fikk smertestillende medikamenter, følg apoteket anvisninger nøye. De fleste smertestillende medikamenter bør ikke tas før du bruker en bil og kan ha uønskede effekter når forbrukes med alkohol.

Hev håndleddet med en pute eller slynge i flere dager etter pause. En pute kan bidra til å stabilisere håndleddet og redusere smerte, og vil også bidra til å holde hevelse i sjakk.

Følg opp med legen din etter ditt første besøk. Noen ganger vil legen vente til første hevelse går ned før du påfører en støpt. Ring for å gjøre en avtale om morgenen etter kneskaden.

Følg legens instruksjoner om stell av gipsen. Hvis kastet er ikke vanntett, ikke la det bli vått. Dette kan føre til kløe, utslett og en stygg lukt.

Ring legen din dersom du opplever noen av de følgende alvorlige symptomer. Legehjelp er nødvendig hvis du ikke kan bevege fingrene, har prikking eller nummenhet i hendene, føler svie eller smerte, eller har overdreven hevelse eller sterke smerter.

Tips og advarsler

 • Vanlige pauser vil kreve ca 12 uker med utvinning tid. For de første fire ukene, vil armen være i en støpt som strekker seg fra midten av din hånd, over albuen. Følgende fire uker, vil håndleddet være i en mindre cast. I løpet av de siste fire ukene av utvinning, kan legen din foreslå at du bære en håndleddet spenne.
 • Ikke ta ut støpte eller splint uten legens samtykke.

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt i håndledd

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt i håndledd


Verkende hender, problemer med å gjøre enkle oppgaver, og en generell følelse av sykdom er alle vanlige tegn på revmatoid artritt (RA), en sykdom som rammer om lag 1,3 millioner amerikanere. Forståelse tegn og symptomer kunne bety forskjellen mellom å kontrollere sykdommen og å la sykdommen spredt over hele kroppen.

Definisjon

Revmatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom. Ifølge Artritt Foundation, er det ingen enkelt årsak til RA. Faktisk kunne RA være et resultat av en rekke faktorer. Det som er kjent er at noe utløser leddene, oftest håndledd, knær, eller hofter. Det er også kjent at RA kan spre seg fra ledd til ledd. Dette betyr at personer diagnostisert med RA bør ta vare ved akutte fakkel-ups slik at sykdommen ikke sprer seg.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på RA kan lett forveksles med influensa eller generell sykdom. The Arthritis Foundation sier tidlige symptomer er stivhet, tretthet, tap av appetitt og smerter (spesielt når du sitter i lengre perioder av gangen.) Tegn på RA som anemi, vekttap, lavgradig feber, og en nedgang i tårer og spytt produksjon ( en tilstand som kalles Sjøgrens syndrom).

Er det Revmatoid?

Det er flere kjennetegn som skiller revmatoid fra andre typer leddgikt. RA påvirker leddene bilateralt-begge håndledd, for eksempel-mens andre typer typisk påvirke en enkelt felles. RA kan blusse og gå inn i remisjon, i motsetning til andre typer som er konstant. RA kan føre til misdannelser i de berørte ledd, som følge av ødeleggelse av leddbånd og sener forårsaket av sykdommen. Til slutt, folk med RA har en tendens til å være mer utsatt for sykdom og smitte, og kan oppleve huden sår og en nedgang i den generelle helsen.

Fordi RA påvirker hver person individuelt, er det best å snakke med legen din om dine symptomer og om de peker til RA eller annen tilstand.

Forsiktighetsregler

Det er mulig for RA å spre seg, ikke bare til andre ledd, men på indre organer. Dette er sjelden, men ifølge sykehuset for Special Surgery, kan RA forårsake betennelse i indre organer som lunger, øyne og nerver. Heldigvis kan disse forholdene enkelt behandles med medisiner.

Hvordan vet jeg om du har en brukket håndledd

En brukket håndledd er en vanlig skade, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. Den vanligste bein å bryte i håndleddet er den distal radius, den store bein i underarmen. Du kan også bryte scaphoid, bein som er plassert på bunnen av tommelen. Medisinsk vurdering og imaging tester kan definitivt diagnostisere en brukket håndledd, men å lære om symptomer som kan oppstå kan hjelpe deg å fortelle om din skade er et brudd eller en forstuing.

Bruksanvisning

•  Vurdere intensiteten av smerter i håndleddet og hånd. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS), vil bryte distal radius gi akutt smerte i håndleddet og armen umiddelbart etter skaden. Hvis du har brutt Skafoidbeinet, vil tommelen vondt, spesielt når du holder inne på noe med den berørte hånden. I motsetning til en forstuing, ikke smerten av en brukket håndledd ikke gå bort hvis venstre ubehandlet.

Kontroller håndleddet for hevelse og blåmerker. Folk som opprettholde beinbrudd kan oppleve begge disse symptomene, spesielt hvis de brukte armen for å bryte et fall.

Undersøk plasseringen av hånden og håndleddet etter at du har påført skaden din. Du har mest sannsynlig har brukket håndleddet hvis du ikke kan holde armen i en normal posisjon. The Mayo Clinic sier at "deformitet" i leddet indikerer et brudd i håndleddet.

gjenkjenne symptomer på et brukket håndledd som kanskje ikke er opplagt. Noen mennesker som har et håndleddsbrudd erfaring endret følelse i fingrene i tillegg til smertene. Nummenhet og har kalde fingre kan være tegn på et bein pause.

Få Røntgenbilder tatt av håndleddet ditt. Imaging studier er den definitive måte å fortelle om du har en brukket håndledd.

Om forstuet håndledd

Håndleddet sprains kan være så smertefullt som sprekker, selv om skaden er sjelden varig. Denne artikkelen beskriver hvordan å diagnostisere og behandle en forstuet håndleddet, og forteller deg hva du kan forvente under restitusjonsprosessen.

Identifikasjon

Håndleddet skader er vanlig i idrett og etter fall. Hvordan vet du om din håndleddsskade er en forstuing, eller noe mer alvorlig? Noen ganger kan det være vanskelig å fortelle. Mild forstuing kan rett og slett føle seg litt sår etter et fall, mens mer alvorlige håndleddet forstuinger kan forårsake omfattende blåmerker og problemer med å bevege seg. Noen kan være så smertefullt som et brukket håndledd. Hvis du har hatt en håndleddsskade som fører til intens smerte og hevelse, se en lege. Han vil utføre røntgen for å finne ut om du har brutt et bein eller bare skadet et leddbånd.

Funksjoner

Når du forstuer håndleddet, du sprenger og noen ganger rive ett eller flere av leddbånd som holder dine carpal bein sammen. Leddbånd er laget av en tøff, bindevev, og i motsetning til muskler de ikke umiddelbart sprette tilbake etter å ha blitt strukket. Det tar tid for leddbånd til å gro, og det er derfor legene beskjed om å hvile etter en håndleddet forstuing.

Typer

Håndleddet forstuinger er delt inn i tre kategorier: klasse en, klasse to og klasse tre. Grade tre er den mest alvorlige, der leddbånd er alvorlig revet eller kuttet. Hvis du har en klasse tre håndleddet forstuing, ikke bli overrasket hvis legen foreslår kirurgi. Grade tre forstuinger forlate deg sårbar for ustabilitet i håndleddet, noe som kan føre til ytterligere problemer hvis venstre ubehandlet. En klasse to leddet forstuing er en hvor ligamentet er bare delvis revet, men det kan fremdeles være ganske smertefull. Fysioterapi kan være nødvendig for en full gjenoppretting. En karakter som en forstuing er den minst alvorlig, hvori senene er blitt strukket, men forblir intakt. Disse vanligvis leges med hvile.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du har forstuet håndleddet, hva skal du gjøre? Det første trinnet er å oppsøke lege for å utelukke et brudd, og for å bestemme karakteren din forstuing. Med mindre du har betydelig skade på leddbånd, vil de fleste leger anbefaler at du følger RICE behandling for idrettsskader: hvile, is, kompresjon og høyde. Med andre ord, lå utenfor idrett for en stund. Når du kan, legg en ispose på håndleddet, og støtte den opp på flere puter. Når håndleddet er ikke på isen, pakk den i en stretchy bandasje starter på hælen av hånden din og på vei mot albuen.

Time Frame

Du kan forvente håndleddet forstuing å helbrede i så lite som noen få dager, selv om du kanskje føler smerte eller ubehag under aktiviteter for et par uker som du gjenopprette. Jo mer alvorlig forstuing, jo lenger du kan forvente å være i bedring. Alvorlige forstuinger kan ta uker å helbrede. I fremtiden, ta forholdsregler mot håndleddet forstuinger av seg en spenne eller innpakning håndleddet før du deltar i idrett.

Hvordan behandle et brukket håndledd

Hvordan behandle et brukket håndledd


En brukket håndledd er en av de vanligste frakturer, hovedsakelig på grunn av instinkt å stikke en arm ut til å bryte et fall. Faktisk, er en brukket håndledd den vanligste frakturen for personer over 65 år Mens det er også en av de mest smertefulle typer av frakturer, på grunn av den økede følsomhet nerve i hendene, kan en fullstendig utvinning oppstå når man behandler det riktig.

Bruksanvisning

Behandle en brukket håndledd

Hvil armen på en pute umiddelbart etter skaden, spesielt hvis du merker en nummenhet eller misdannelse i håndleddet. Bruk puten som en midlertidig splint å immobilisere armen.

Påfør en ispose for å redusere hevelse. Unngå å plassere isen direkte på huden din ved å bruke et rent håndkle til å vikle rundt den skadde området. Heve leddet hvis du er i stand til å gjøre det.

Oppsøk lege umiddelbart. Vanligvis er en X-ray vil bli utført umiddelbart for å bestemme plasseringen og alvorlighetsgraden av frakturen.

Har legen din finne den beste måten å behandle brutt håndleddet. I alvorlige tilfeller kan være nødvendig kirurgi. Vanligvis er en skinne eller en støpt anvendt, immobilisering av det meste av hånden.

Fortsett å hvile håndleddet i flere dager etter at splint eller støpt påføres. Legen din kan foreskrive smertestillende og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å hjelpe deg å føle deg mer komfortabel.

Informer legen dersom de avgitte sprekker eller pauser. Bruk aldri en skarp gjenstand til å klø under gipsen - bruke beroligende lotion i stedet. Unngå å få støpt våt ved å sette en plastpose over det når du bader. Hvis du får det vått, bruk en hårføner for å tørke den av umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av bruddet, kan det hende du har å bære kastet i inntil 3 måneder.

Sjekk elektroniske ressurser som eMedicineHealth hjemmeside for flere måter å behandle et brukket håndledd (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

 • Et flertall av håndleddsbrudd involverer Skafoidbeinet, som er plassert under tommelen. Siden plasseringen av dette benet i håndleddet fører til litt hevelse, mange mennesker tror de har bare forstuet håndleddet, og ikke søker medisinsk hjelp. Finn ut mer om Skafoidbeinet frakturer ved Mayo Clinic hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Håndledd Cutting i Women

Håndledd Cutting i Women


Leddet skjæring er en form for selvskading. Det er ikke-suicidal i hensikt og det er anslått at flertallet av selv Harmers er kvinner mellom 13 og 30.

Selvskading

Selv håndledd-skjæring er tradisjonelt forbundet med selvmordsforsøk, er selvskading generelt ikke et forsøk på å ta sitt eget liv. Snarere er det en mestringsmekanisme for stress eller press, eller et forsøk på å hevde kontroll over ens liv. Mange som selvskading er lider fra tidligere traumer, slik som voldtekt.

Kjønn

Selv om flere selvmordsforsøk er laget av menn, de fleste av selv Harmers er kvinner. Bortsett fra individuelle traumer, kan dette bli satt ned til de spesielle press samfunnet setter på unge kvinner, både når det gjelder seksualitet og i form av suksess i utdanning, relasjoner og arbeid.

Myter

Noen kan tro at selv Harmers er "gal", eller at selvskading er bare en «rop om hjelp». Generelt sett, ingen av disse er sanne. Selvskading er et forsøk på å håndtere følelser.

Få hjelp

Hvis du er selvskading, bør du søke hjelp umiddelbart. Snakk med legen din, eller be om å bli henvist til en spesialist, eller psykiatrisk profesjonell. Hvis du ikke føler deg klar til å gjøre dette, snakke med en venn eller et familiemedlem. Det finnes også nettsteder og fora på Internett som du kan rådføre, inkludert recoveryourlife.com.

Hvordan måle Body Fat Bruke håndledds

Hvordan måle Body Fat Bruke håndledds


Å være bevisst på kroppen din fettprosent er viktig når du prøver å oppnå en sunn kroppstype. Enten du prøver å gå ned i vekt eller opprettholde din nåværende vekt, er det en nyttig indikator mot å måle fremgangen din. Leddet omkrets er bare en faktor å vurdere ved beregning kroppen fett prosentpoeng. Du vil også trenge å vite dine midje, hofte og arm målinger samt din vekt. Dave Draper, fitness-ekspert og forfatter av mange spesialiserte bøker, inkludert "Vekttap Straight Talk" og "Your Body Revival", har skreddersydd dette systemet for kvinner å beregne sitt kroppsfett.

Hvordan måle Body Fat Bruke håndledds

•  Vei deg på en skala. Noter vekten din på et stykke papir.

Mål håndleddet på sitt smaleste punkt ved hjelp av et målebånd. Skriv dette tallet ned (i inches) på et stykke papir. Du trenger dette tallet for dine beregninger.

Mål hofter, underarmer og midje. Hofter og underarmer skal måles på sitt bredeste punktene. Skriv disse tallene ned på papiret.

Bruk kalkulatoren til å multiplisere vekten din med 0.732, og deretter legge legge 8,987 til dette nummeret. Dette er resultatet 1. Skriv ned dette nummeret og alle påfølgende resultater på papir. For resultat 2, dele håndleddet måling med 3,14. For resultat 3, multiplisere din midje måling av 0.157. For resultat 4, multiplisere omkretsen av hoftene ved 0.249. For resultat 5, multiplisere din underarm måling av 0.434.

Legg resultat 1 og resultere 2. Dette nummeret blir resultatet 6. Resultat 6 minus resultat 3 er nå resultatet 7. Resultat 7 minus resultat 4 blir resultatet 8. Legg resultater 8 og 5 og skrive ned dette nummeret. Dette er din lean body mass. Ta din lean body mass bort fra din totale vekt og multipliser svaret med 100. Divide dette tallet med din kroppsvekt og du har kroppen fett prosentpoeng.

Hint

 • Resultatene kan ikke være nøyaktig 100 prosent, avhengig av størrelsen på rammen.

Tegn og symptomer på HIV Utslett på håndledd

Utslett er vanlige problemer for mennesker med HIV. Som antallet hvite blodceller dråper, hyppigheten av utslett øker. Nye og gamle medisiner kan også forårsake utslett i løpet av årene som medikamenter kan endres gjentatte ganger. Bakterielle infeksjoner og smitte av skabb kan også forekomme, noe som fører til kløe og ubehag for de med HIV. Videre pasienter er utsatt for hudkreft, som har sine egne bivirkninger, og kan innebære invasive fremgangsmåter for å behandle.

Hudutslett og HIV

Ifølge Australasian College of Hudleger, vil om lag 90 prosent av HIV-pasienter opplever hudforandringer. Spekteret av hudforandringer er omfattende, fra serokonversjon sykdom, som er kontrahert to til fire uker etter eksponering for HIV, for virusinfeksjoner, for eksempel herpes, helvetesild og vorter. HIV-pasienter er også utsatt for soppinfeksjoner, for eksempel trost, bakterielle infeksjoner og parasittinfeksjoner. I de siste stadier av sykdommen, kan mer alvorlige hudkreft utvikles, for eksempel Kaposis sarkom og melanom. God viruskontroll og stabilisering av immunsystemet bidra HIV-pasienter unngå alvorlige hudsykdommer eller cancer assosiert med sykdommen.

Skabb

Skabb kan være i kjernen av et utslett på håndleddet. Den skabb parasitten kan manifestere seg som et utslett på håndleddene, mellom fingrene, eller i genital regionen, bryster, rumpe eller albuene. Utslettet vil være rosa til rød i fargen og veldig kløende. Skabbmidden lever på menneskers hud og spres ved seksuell kontakt, befengt klær, sengetøy eller nær personlig kontakt. Den tilstand er behandlet med en krem. Klær og sengetøy må vaskes i varmt vann for å forhindre reinfestation.

Narkotika Utslett

Narkotika utslett er den vanligste årsaken til endring av HIV-medisiner. Disse utslett kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert håndleddene. Sulfonamider og andre antibiotika er vanlige årsaker til utslett. Nyere antivirale medisiner er også bidragsytere til utslett, slik som nevirapin, efavirenz, delavirdin, amprenavir og abacovir. Hudreaksjoner oppstår vanligvis over en treg periode og kan ta år å fullt manifest.

Slik Care for en brukket håndledd hjemme

Som alltid er det lurt å oppsøke lege umiddelbart, og bryr seg om du mener at du har brutt noen bein i kroppen din. Men hvis en eller annen grunn ikke kan gjøre det til et sykehus så snart som mulig, ta disse få enkle skritt for å beskytte din bein (e) fra ytterligere skade.

Bruksanvisning

Etter at det oppstår skade, legg så lite stress og spenninger på håndleddet som mulig. Dette bør være ganske enkelt, siden du kan bruke den andre hånden og føttene til å flytte rundt eller ta andre ting. Hvis noen andre er til stede med deg, sitte eller ligge og tillate dem å ta vare på deg.

Pakk håndleddet med et fint lin klut eller annen type lys, men støttende materiale som kan hindre drastiske bevegelse av håndleddet. I utgangspunktet er du prøver å hindre håndleddet fra krampetrekninger rundt, og dette provisorisk splint vil holde den inntil du får profesjonell legehjelp.

Aldri, under noen omstendigheter forsøk på å bruke hånden eller grep noe hvis du tror håndleddet kan være brutt. Alltid ta de nødvendige forholdsregler. Det er bedre å være safe than sorry. Hvis smerten er uutholdelig, du definitivt ikke bør gjøre noe med håndleddet før en lege kan videre diagnostisere situasjonen.

•  Vurder innpakning armen i fatle for å holde det immobilisert til du kan få legehjelp. Bruk en lang skjerf eller stoffstykke å holde skadde armen i en avslappet stilling, bøyd ved albuen og holdt mot magen. Har noen andre tie seilet om nødvendig - ikke bruk hånden din skadet arm å gjøre noe.

Hvordan Tape Håndledd

Hvordan Tape Håndledd


En forstuet håndleddet er en vanskelig ting å fungere med og kan ta uker å lege dersom det ikke håndteres riktig. Derfor, hvis du forstuer håndleddet, er det viktig å tape det å begrense sin mobilitet, gi den støtte og hjelpe med den generelle helbredelsesprosessen. En standard sirkulære håndleddet kan gjøres i løpet av minutter og vil gi håndleddet med alle disse tingene mens det fremdeles slik at du kan bruke den i å utføre dagligdagse oppgaver.

Bruksanvisning

Start pre-wrap om to inches under håndleddet felles. Vikle den rundt håndleddet ved å trekke den fra utsiden av håndleddet på innsiden av håndleddet. Med hvert vikle rundt, bør pre-wrap overlappe seg selv halvveis. Jobb deg vei forbi håndleddet felles til hælen av hånden.

Spre fingrene på den skadde hånden.

Start atletisk tape ca to inches under håndleddet felles - på samme sted der du startet pre-wrap. Vikle tape ved å trekke den fra utsiden til innsiden og jobbe deg oppover håndleddet til håndballen. Med hvert vikle rundt, bør tape overlappe seg selv halvveis. Båndet bør påføres med ensartet trykk opp håndleddet.

Arbeidet vei ned igjen håndleddet - fortsatt overlapphalvveis - når du kommer til håndballen. Når du kommer frem til start tape plassering, rive eller klippe båndet for å fullføre håndleddet.

Om Dystoniske Posture

Om Dystoniske Posture


Muskelgrupper vri eller fryses inn Postures med dystoni, en nevrologisk lidelse. Alvorlighetsgraden av tilstanden varierer fra mild til alvorlig. Det manifesterer det meste i nakke, kjeve og armer, men kan også ses i bena og tær. I alvorlige tilfeller personen kan ha en holdning som er ganske bulkete. Dystoni kan påvirke et enkelt område av legemet (kalt fokal dystoni), eller en halvdel av legemet (hemidystonia), eller det kan påvirke mange forskjellige områder samtidig. Dystoni har mange årsaker og noen kurer.

Årsaker til Dystoni

Årsakene til dystoni er ikke klart. Det kan være noen sammenheng med basalgangliene, et område av hjernen som styrer bevegelse, og dermed tilstanden kan karakteriseres som "cross talk" mellom nervene. Pasienten ønsker å flytte ett sett av muskler og et annet sett av muskler utilsiktet påvirket.

Cerebral parese, hjerneslag, svulster og ulike sykdommer kan manifestere seg som dystoni. Videre, mange stoffer og kjemiske tilstander i kroppen føre til dystoni.

Det er isolerte tilfeller av musklene blir dystoniske grunn av den langsiktige adaptive bruk av noen muskler for andre funksjoner. Det er også tilfeller av dystoni grunn av vanskelige fødsler. Noen dystonier er begrenset; for eksempel kan en person se problemer bare når han skriver, gripende hans penn hardt. Noen dystoni er genetisk.

Muskler Wrestling mot hverandre

Et aspekt av dystoni er at muskel parene (Adduktoren / abduksjon), som vanligvis arbeider i konsert med ett kontrahering og den andre slapper av, er både kontrakt, forårsaker en unormal stilling. Enhver tilsvar men upåvirket muskler kan forsøke å normalisere kroppsholdning. Dette kan resultere i en tonic tilstand (stivhet), eller noe som ser ut som en krampe eller risting. Personen kan prøve å motvirke dystoniske muskler, fordi det kan være smertefullt, noe som kan føre til endringer i posisjon.

Posisjoner på dystoni

I nakken på dystoni kan kalles torticollis og kan gjøre hodet tilt til den ene siden, vrir frem og / eller vippe bakover. De aktiverte musklene kan endre seg, og dermed posisjonen kan endre seg, eller at musklene kan endres uten synlig forskjell.

Hender kan virke som om de har "skrivekrampe", med fingrene foldet innover i ujevn måter og håndledd svinges innover. Albuene kan heves og fingrene kan bli påpekt. Arms kan slå i ved albuen.

Ansiktsmusklene kunne trekke til den ene siden, noe som er mer vanlig hos eldre mennesker. Tungen kan også være aktuelle, og kan vris i munnen, noe som gjør spise vanskelig. Kjeven kan være åpen eller lukket klemmes.

I krampaktig dystoni, er stemmebåndene berørt og stemmen kan høres kvalt.

Avslappende de Dystoniske Muskler

En behandling for alvorlig dystoni er injeksjoner av botulisme-lignende stoffer som i utgangspunktet drepe visse nerver, slippe muskelen. I et begrenset antall tilfeller L-dopa, en nevrotransmitter, kan tilby noen lettelse. I alvorlige tilfeller kan legene ty til kirurgisk denervering å hjelpe pasienten slappe av musklene for å oppnå en normal kroppsholdning. I enkle tilfeller normal avslapningsterapi (massasje, varme) kan hjelpe, eller pasienten kan bare tilpasse seg utføre utløsende aktivitet på en annen måte.

Sjansene for å få det

Dystoni anses relativt sjeldne, men fordi det er så mange måter å få det og så mange utløsende faktorer, er betydelig sjansen for noen å ha noen form for dystoni i hans levetid. Bor på god helse for å unngå et slag og unngå psykoaktive stoffer er to ting som lavere en persons risiko for å få dystoni.

Hvordan måle puls per minutt

Hvordan måle puls per minutt

Hensikten med å måle pulsen er å bestemme frekvensen og rytme av hjertet under hvile. Pulsen er vanligvis målt ved håndleddet eller halsen, men de kan også bli tatt på baksiden av knærne, templer, lyske og de beste eller indre sider av føttene. Endringer fra en normal til en unormal pulsfrekvensen angir tilstedeværelsen av en medisinsk tilstand. For eksempel, rask puls prisene kan signalisere dehydrering eller infeksjon, mens langsom puls priser er vanlig hos personer med diabetes eller høyt kolesterol.

Hvordan måle puls per minutt

En hvile i minst 10 minutter før du måler pulsen.

•  Mål ved håndleddet pulsen ved å plassere indeksen og midtre fingre sammen på undersiden av det venstre håndledd, under bunnen av tommelen. Trykk godt å føle en pulserende beat. Foruten håndleddet, kan pulsen også bli følt på halsen ved å plassere de samme to fingre bare til side av Adams eple under kjeven.

Bruk en klokke eller klokke å telle beats i 1 minutt og multipliser med to. Registrere antall på et stykke papir og merke hvis rytmen var rask, treg, byksende eller uregelmessig. Ifølge National Institutes of Health, normal hvilepuls for barn under 10 år er 70-130 slag per minutt, voksne er 60 til 100 slag per minutt og profesjonelle idrettsutøvere er 40 til 60 slag per minutt.

Hint

 • Kontakt lege hvis hvile puls priser er unormal.

Botox & Barn lider med Cerebral Parese

Botox & Barn lider med Cerebral Parese


Unormalt stramme muskler vise seg å være et vanlig symptom på cerebral parese, en nevrologisk lidelse som hindrer kroppen bevegelse og muskel koordinering. Cerebral parese kan være forårsaket av fosterskader, fødselskomplikasjoner eller alvorlige skader påført i løpet av de første årene av livet. De spastiske muskler forårsaket av CP kan gjøre hverdagen vanskelig. Flere cerebral parese behandlinger finnes for å redusere disse problemene. Noen ganger ulike behandlingstilbud kan slås sammen til ett cerebral parese behandlingsplan. Botox terapi er en av disse behandlingsalternativene.

Botox Therapy

Botox terapi er ofte forbundet med kosmetisk medisin, men botox terapi fordeler også personer med CP. Botox kommer fra botulinum toxin type A, en bakterie som forårsaker matforgiftning. Botox virker ved å blokkere overføring mellom nervesystemet og musklene, forårsaker musklene til å slappe av. Botox terapi kan være nyttig for personer med stramme muskler fører til funksjonsproblemer, smerte eller misdannelser som vanskelig gangart eller hip fortrengning.

Prosedyre

Leger administrere botox behandling gjennom injeksjoner. Injeksjonene kan bli gjort til flere små og store muskler. Områder på overkroppen som botox kan være nyttig inkluderer skuldre, albuer og håndledd, mens områder på underkroppen som kan ha nytte av botox terapi inkluderer hofter, knær og ankler. Leger kan gi pasientene en lammende middel før injeksjoner for å bidra til å redusere smerte på injeksjonssteder. Ifølge Cerebral Parese Source, effekten av botox injeksjoner vanligvis ca fire måneder. Når injeksjoner slites av, kan et nytt sett av injeksjoner kan være nødvendig.

Fordeler

Botox terapi kan bidra til å forbedre et barns selvtillit ved å la ham bli mer selvstendig. Den avslappede muskler opprettet av botox behandling kan gjøre omsorgsoppgaver, for eksempel dressing og fôring, enklere å gjøre. I tillegg kan de avslappede muskler redusere smerte forårsaket av spastiske muskler og også forbedre balansen. For fysioterapeuter som arbeider med barn, botox injeksjoner gi terapeuten en økt bevegelsesutslag å jobbe med.

Advarsel

For mye botox kan være dødelig. Botox-injeksjoner kommer i 50-unit og 100-unit ampuller. Ikke på noe tidspunkt bør barnet bli injisert med mer enn 400 enheter av botox, ifølge Institute of Child Development. The Institute of Child Development indikerer også enkeltmuskler bør ikke injiseres med mer enn 50 enheter hver. Neste rekke injeksjoner bør ikke gis før tre måneder er gått.

Betraktninger

Ifølge Cerebral Parese Source, er botox behandling mest effektive hos barn under 6 år eller yngre. I denne alderen barnets kropp er fremdeles under utvikling, slik at botox injeksjoner til å ha en mer permanent virkning på kroppen. For eksempel kan motta botox injeksjoner i hoftene forhindre hip fortrengning. Fysioterapi kan hjelpe barn få maksimal nytte av botox behandling gjennom intens stretching.