Digidexo.com

symptomer matforgiftning hund

Allergi medisiner for hunde Dander

Hunder har ofte blitt kalt menneskets beste venn. For hundeelskere, ringer det uttrykket sant. Men for mange, hunder er en viktig kilde for allergier. Heldigvis finnes det noen medisiner og enkle rengjøring tips for å gjøre livet litt mindre prippen.

Pels eller Dander

Mange tror at folk er allergisk mot hund hår eller pels. Folk er faktisk allergisk mot dander (flak av død hud). Om en hund har lang eller kort pels vil ikke gjøre en forskjell.

Symptomer

Symptomer på hund dander allergier omfatter hoste, tungpustethet, kløende øyne, rennende eller tett nese, og nysing. Noen mennesker vil ha hudreaksjoner, som elveblest.

Allergy Control

Den beste måten å kontrollere allergi er å unngå kontakt med hunder eller mennesker som eier hundene siden dander kan klamre seg til dem. Dette er ikke alltid praktisk eller realistisk. Holde huset rent, ved hjelp av et luftfilter, og bli kvitt teppe vil bidra til å holde allergener i sjakk.

Medisiner

Det er mange medisiner som kan hjelpe allergikere. Antihistaminer er tilgjengelig OTC eller ved resept; de blokkerer effekten allergen avtrekkeren. Decongestants redusere nasal hevelse og lunger. Det er også reseptbelagte nasal steroid spray.

Side Effects

Bivirkninger er avhengig av typen av medikamenter tatt. Antihistaminer typisk produsere bivirkninger som søvnighet, tørr munn og nese, og manglende evne til å konsentrere seg. Noen slimhinneavsvellende bivirkninger er søvnløshet, forhøyet blodtrykk og hodepine. Nasale steroider bivirkninger er hodepine, søvnløshet og nasal septum perforering.

Midd som påvirker hunder og mennesker

Midd som påvirker hunder og mennesker


Flere arter av midd føre til mange forskjellige reaksjoner hos både mennesker og hunder. Enten de lever av blod, vev eller andre materialer, kan midd føre til irritabilitet, kløe, nysing og andre symptomer. Midd er små edderkoppdyr, nært knyttet til edderkopper og flått. Noen av midd som påvirker både mennesker og hunder er mikroskopisk, mens andre er akkurat store nok til å være synlige for det blotte øye.

Skabbmidd og beslektede arter

Sarcoptes midd føre skabb, noe som kan påvirke både hunder og mennesker. Skabb - som det er referert til i hunder - produserer håravfall, irritabilitet og ujevn hud. Mange typer skabb midd finnes, som hver har en foretrukket vert å leve på. Arten som rammer hunder som oftest ikke leve lenge på mennesker, og det samme gjelder for hver art og deres foretrukne verter. Midd normalt ikke kan fullføre en full livssyklus på feil vert.

Skabb midd begrave inn i huden og legger egg i tunnelene etterlatt dem. Denne loven fører til mye av irritabilitet som midd går under det øverste laget av huden. Hunder overføre sykdommen til hverandre, og de fleste menneskelige tilfellene er forårsaket av direkte kontakt med en smittet person.

For skabb hos hunder, er det flere behandlinger tilgjengelig. Ivermectin - men ikke FDA godkjent - er en ledende valg blant veterinærer selv om det er flere raser - spesielt herding raser - som ikke kan ta medisinen. Interceptor, Sentinel og Advantage Multi finnes også medisiner effektive i behandling av skabb.

For menneskelig skabb eller skabb, er produkter som er kjent som scabicides foreskrevet. Scabicides er tilgjengelige i fløte og lotion former, og den infiserte person gjelder medisiner til de infiserte deler av kroppen.

For både mennesker og hunder, vaske sengetøy og klær i varmt vann. For mennesker, kan seksualpartnere eller personer i nær kontakt krever behandling i tillegg, ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC).

Chigger Midd

Chigger midd er små midd som påvirker både mennesker og hunder i sommermånedene. Chigger larver, mens de fortsatt anses som midd, bare har seks ben som insekter. Larvestadiet i utviklingen er den eneste scenen for å mate aktivt med hunder og andre pattedyr.

I motsetning til det mange tror, ​​ikke larve chigger mite ikke suger blod. Denne lille parasitt inntar en væske inn i huden som bryter ned vevet. Straks vevet er effektivt flytendegjort, og deretter suger parasitten den opp. Disse biter forårsake røde, kløende flekker, noen ganger med en liten hvit pustel i sentrum. Hos mennesker er disse midd foretrekker områder av kroppen som ankler, under sokken eller belte linje, hvor som helst klær sitter tett, armhulene, lysken og baksiden av kneet. Hos hunder, chiggers vanligvis påvirke bena, magen og hodet områder.

Klipp høyt gress og kratt for å hindre chigger infestations, og alltid bære insektmiddel. Mennesker bør dusj med varmt vann så snart som mulig etter mulige kontakt. De bør også vaske sine klær i varmt vann; kaldt vann kan ikke drepe midd, og de vil bite igjen når klærne er re-slitt.

Hunder befengt med chiggers finne lindring fra enten dips eller Antiparasittiske aktuelle behandlinger.

Støvmidd

Selv om de ikke lever av dyr eller mennesker, støvmidd fortsatt påvirke mennesker og hunder. For mennesker, kan støvmidd forårsake tungpustethet, nysing, kløende og rennende øyne og andre symptomer på allergisk rhinitt. For hunder, den allergiske reaksjonen oppstår vanligvis i form av dermatitt.

Støvmidd mate ut av døde hudceller og kjæledyr dander. De bor et sted i ditt hjem som kan ha en god næringskilde, som for eksempel sengetøy, myke møbler og andre. Folk inhalerer midd og deres avføring når de blir luftbårne, og dermed forårsaker allergisk rhinitt.

Hunder er mer vanlig allergisk mot enzymer produsert av midd. Mennesker noen ganger viser lignende symptomer til hunder; men det er ikke like sannsynlig som de nyser "allergi angrep."

Tegn og symptomer på separasjonsangst

Tegn og symptomer på separasjonsangst


Separasjonsangst er frykten for å bli forlatt av noen som du har et sterkt bånd. Hos barn kan dette oversettes til foreldre og andre omsorgspersoner. I kjæledyr kan dette oversettes til eiere eller selskapsdyr. Angsten oppstår fordi barnet eller dyret vet at personen er borte, men forstår ikke når eller hvis personen kommer tilbake. I noen tilfeller, er det ingen direkte grunn til separasjon angst. I andre tilfeller, en traumatisk hendelse - som å bli forlatt alene eller plutselige endringer i daglig rutine - kan utløse sykdommen.

Menneskelige Tegn og symptomer

Selv plagsom, er separasjonsangst en normal del av barns utvikling. Babyer under seks måneder justere godt til andre mennesker, men ifølge KidsHealth.org, som babyer blir eldre, utvikler de en følelse av objekt forgjengelighet. De har heller ikke en klar følelse av tid, og 10 minutter kan føles som 10 timer. Når et barn ikke kan se sine foreldre, han vet at de er borte, men han forstår ikke hvor de er eller at de kommer tilbake. Separasjon angst kan manifestere seg som gråt og raserianfall når mor forlater. Barnet kan også fysisk klamre seg til sine foreldre, prøve å blokkere dem fra å forlate, og motstå oppmerksomhet fra andre. I alvorlige tilfeller kan barnet vise panikk symptomer som oppkast og kortpustethet, mareritt om separasjon, og frykt for å sove alene. Han kan også vise overdreven bekymring om å bli mistet eller være ute uten sine foreldre.

Canine Tegn og symptomer

Hunder viser lignende atferd som menneskebarn, inkludert vokal skjermer som hylende, klynking, og bjeffer, og følelsesmessige raserianfall. Hunden kan også klø og tygge på dører og vinduer, og urinere og ha avføring rundt i huset. Når eieren er hjemme, kan hunden følge ham rundt, og blir deprimert eller engstelig når eieren forbereder seg på å forlate, og prøver å hindre ham fra å forlate. Hunden vil også være altfor entusiastisk, selv panisk, når eieren kommer tilbake. Hunder med separasjon angst oppviser disse virkemåtene, uavhengig av lengden av fravær, og virkemåten begynner vanligvis som eieren forlater eller kort tid etter.

Feline Tegn og symptomer

Katter er faktisk veldig sosiale vesener og skjema vedlegg til sitt folk og andre dyr, akkurat som hunder. Katter kan ha avføring eller urinere rundt i hjemmet - spesielt i nærheten av døren eller på eierens personlige eiendeler. I sjeldne tilfeller kan katter også vise destruktive atferd som tygger og skrape. Når eieren er hjemme, kan katten følge henne fra rom til rom, og sulk eller forsøke å hindre henne fra å forlate. Katten kan sulk når eieren kommer tilbake eller være altfor entusiastisk. Katten kan også slutte å spise eller kaste opp når eieren er borte.

Tea Tree Oil Farer

Tea tree olje er brukt i en rekke produkter som en naturlig antiseptisk. Mens det er generelt ansett som trygt når det brukes på huden, kan det være giftig når det tas oralt.

Grunnleggende

Tea tree olje er den essensielle oljen av den australske tea tree, Melaleuca alternifolia. Det er en favoritt av aromatherapists og er viden kjent og brukt for sine antiseptiske egenskaper. Oljen kan brukes alene, i en blanding med andre essensielle oljer eller produkter som tannkrem eller såpe.

Aktuelt Bruk

Brukes lokalt, er tea tree olje ansett som generelt trygt. I motsetning til andre essensielle oljer, kan det brukes 100 prosent ufortynnet på huden på mennesker med allergi eller ingen følsomhet overfor den. Imidlertid har tilfeller av allergisk kontakteksem eller hudirritasjon blitt rapportert. Hvis du opplever rødhet, utslett eller irritasjon etter bruk av tea tree olje eller et produkt som inneholder tea tree olje, slutte å bruke.

Oral bruk

Ikke ta muntlig. Ifølge "Natural Standard" av Ulbricht og Basch, kan tea tree olje forårsake sentralnervesystemet og allergiske reaksjoner på huden ved inntak. Hvis den er inkludert i produkter beregnet for munnen, for eksempel tannkrem, ikke svelge.

Bruke på kjæledyr

Ikke bruk tea tree olje på kjæledyr. Ifølge en studie rapportert i Journal of Veterinary and Human Toxicology i 1994, har tea tree olje er rapportert å gi nevrologiske symptomer hos hunder og katter, som svakhet og sentralnervesystemet.

Advarsler

Ikke bruk tea tree olje i ørene. En studie publisert i Journal of Audiologi og Neurotology i 2000 viste at tea tree olje kan være giftig for øret. Bruk aldri tea tree olje på huden som er ødelagt eller irritert.

Hva er symptomene på Dog Hair allergi?

Hva er symptomene på Dog Hair allergi?


Dog allergi påvirker mennesker på forskjellige måter. Kilden til allergi kan være dander, spytt eller urin, ifølge veterinærer på Pet Education. Dander slippes ut i atmosfæren når hunden røyter håret sitt, noe som resulterer i den tro at allergi stammer fra hund hår. Symptomene på hund hår og dander allergi er lik de andre luftbårne allergier, slik som pollen.

Hoste

Hoste og tungpustethet er vanlige symptomer på hund dander allergier hos mennesker. Avhengig av alvorligheten av allergi, kunne hoste og hvesing føre til en pusteproblemer. Hvis den allergiske personen har en annen medisinsk tilstand som forårsaker pusteproblemer, som for eksempel astma, kan symptomene være enda mer alvorlig, ifølge Web MD.

Itchy Eyes

Røde, kløende øyne er et annet symptom på hund dander allergier hos mennesker, ifølge Web MD. Denne kalde lignende symptom er vanlig for mange typer nasal allergi, og legen din kan forskrive allergi medisiner for å holde dette under kontroll.

Rennende nese

En rennende, kløende, tett nese er et symptom på en hund dander allergi. Nysing ofte oppstår langs rennende nese. Allergi medisiner kan hjelpe, og det er allergidempende spray tilgjengelig for kjæledyr å hjelpe lindre symptomene, ifølge Pet Education.

Hudreaksjoner

Alvorlig hund dander allergier kan føre til en person å ha hudreaksjoner, som elveblest, ifølge Web MD. Disse har en tendens til å utvikle seg på ansiktet og halsen. Hvis du opplever en slik ekstrem reaksjon på en hund, se en lege for en sjekk og råd.

Tegn og symptomer på Staphylococcus Aureus matforgiftning

Tegn og symptomer på Staphylococcus Aureus matforgiftning


Staphylococcus aureus matforgiftning er ganske vanlig i USA. Det er vanligvis forårsaket av uriktig håndtering av mat, spesielt de som er holdt ved romtemperatur. Hyppige kilder til stafylokokk matforgiftning inkluderer fjærfe eller eggprodukter, majonesbaserte salater som tunfisk, kylling, potet og makaroni og krem-fylt eller krem ​​toppet desserter,

Gastrointestinale symptomer

De primære tegn på stafylokokk matforgiftning er gastrointestinal karakter. Disse inkluderer kvalme, oppkast, magekramper og hevelse og diaré. Oppkast episoder kan vare opp til 24 timer, og gjenoppretting tar vanligvis to dager, men det kan ta lengre tid i noen tilfeller.

Fever

I noen tilfeller er en mild feber forbundet med stafylokokk matforgiftning, men ikke alle mennesker er berørt av det vil vise alle symptomene.

Alvorlige tilfeller

I mer alvorlige tilfeller kan personer med stafylokokk matforgiftning opplever hodepine og muskel kramper og endringer i blodtrykk eller puls.

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Enten det er magen influensa eller matforgiftning, er du mest sannsynlig elendig. Det kan være vanskelig å se forskjellen mellom de to sykdommene, som både bringe på oppkast, diaré, frysninger, dizzyness og dehydrering. Men magen influensa er gastrointestinale og forårsaket av ulike virusstammer, mens matforgiftning er stort sett et resultat av edibles som var forberedt eller håndteres feil.

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Identifisere Sykdom

•  Lag en liste over hva du spiste nylig. Har du spist noe eller et sted du vanligvis ikke gjør det? Er andre som spiste hva eller hvor du gjorde også syk? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha matforgiftning.

Kjenn dine bekjente. Har du vært rundt noen på jobben eller i familien din som er syk? Er et virus som går rundt på kontoret eller dine barns skole? Har du unngått å vaske hendene regelmessig? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha mage influensa.

Kjenn symptomene. Har du luftveisproblemer inkludert nysing, lunger av brystet eller hodet eller hoste? Disse symptomene kan (men ikke alltid) følge magen influensa. Hvis svaret er "ja", da du mest sannsynlig har mage influensa.
På den annen side, hvis de fleste av dine symptomer involverer tarmen, er du opplever mer diaré enn noen andre symptomer? Hvis svaret er "ja", så du kan ha matforgiftning.

Vær oppmerksom på lengden av sykdommen. Mange influensa virusstammer vare 24 til 36 timer. Den mest alvorlige komplikasjon er vanligvis bare dehydrering. I matforgiftningstilfeller, er det mulighet for andre skader på kroppen. Hvis du er syk i en lengre periode og føler verre i stedet for å bli bedre, bør du oppsøke lege. Hun kan kjøre tester som ville være mer nøyaktig i diagnostisering årsaken til sykdommen.

Hint

  • Hvis sykdommen er alvorlig, bør du oppsøke lege og ikke selv-diagnostisere. I tillegg, drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering.

Hva er noen symptomer på Entropion i en hund?

Hva er noen symptomer på Entropion i en hund?


Entropion er en genetisk tilstand som påvirker en hunds øyne, forårsaker øyelokk å kaste innvendig. Entropion vanligvis påvirker valper og kan påvises bare noen måneder etter fødselen, men eldre hunder kan bli påvirket. Entropion kan noen ganger bli reversert med et enkelt kirurgisk prosedyre utføres av en veterinær. Det er mer vanlig hos raser med flate ansikter.

Innad Rolling Øyelokk

En av de vanligste symptomene på entropion er en innad rullende øyelokk. Ifølge The Pet Wave nettside, kan entropion oppstå på øvre øyelokk, nedre øyelokk, eller begge deler. Inversjon av øyelokket fører pels å gni mot en hund hornhinnen, som kan alvorlig påvirke synet. Inverterte øyelokkene kan også forårsake magesår å danne på en hund cornea som resultat av øyevippene gni mot den del av øyet. Veterinærer bruker et fargestoff for å påvise magesår.

Skraping på Eyes

Entropion er en smertefull, ubehagelig tilstand for hunder. Av denne grunn, riper eller skraper med poten på øynene er et vanlig symptom. Denne atferden, mens varsler en eier til hans hundens ubehag, ikke lindre smerten forbundet med entropion. Din veterinær kan foreskrive øyedråper for smertelindring. Dyrlegen kan også kreve at hunden din bære en spesiell kjegleformet krage rundt halsen som forbyr hund fra skraping på det angrepne øyet. Selv om hunden kan mislike iført dette apparatet, vil kjeglen spare hunden unødvendig smerte for uhell skrape hennes øye øyet helbreder

Rive eller Discharge

Mange hunder som lider av entropion erfaring overdreven rive fra de berørte øyet, noe som gjør området rundt det øyet vått å ta på. I tillegg til å rive og myse øynene, kan en hund som led av entropion oppleve en tykk, slim-aktig utladning.

Manglende reaksjon på anestesi

Den omvendte øyelokk av en hund som lider av entropion vil ikke reagere på en bedøvelse. Dette er viktig å skille den fra en annen tilstand-blefarospasme-som ofte forveksles med entropion. Hvis en veterinær administrerer en aktuell bedøvelse, vil den omvendte øyelokk forsvinne dersom hunden lider av blefarospasme. Hvis øyelokket forblir invertert, er det sannsynlig at en hund lider av entropion.

Tegn og symptomer på meslinger, kusma og røde hunder

Tegn og symptomer på meslinger, kusma og røde hunder


Meslinger, kusma og røde hunder er tre forskjellige virussykdommer. Alle tre var en gang vanlige barne plager som ofte ført til dødsfall i ekstremt ung eller svekket immunforsvar individer. Den utbredte bruken av MMR (meslinger, kusma og røde hunder) vaksine har sterkt redusert antall tilfeller av alle tre sykdommene, selv om forholdene er fortsatt et problem i utviklingsland og blant barn som ikke har blitt innpodede. Hver tilstanden gir en karakteristisk sett av tegn og symptomer, og alle som viser disse symptomene bør sees av en lege så snart som mulig.

Aspekter

Meslinger, kusma og røde hunder er alle overført fra person til person gjennom innånding eller svelging dråper i luften eller ved kontakt med spytt av en infisert person. Alle tre kan også inngås dersom det infiserte individ forlater virus på en overflate, og en annen person berører overflaten og viruset er innført i øynene, nesen eller munnen. Fordi alle tre er virussykdommer, antibiotika er ineffektive; de eneste tilgjengelige behandlinger er de som kan redusere ubehaget av symptomene.

Meslinger

Meslinger infeksjon er preget av to faser av symptomer. Den første fasen varer ca tre til fire dager og består av influensalignende symptomer som tretthet, vedvarende hoste, rennende nese, rosa øye (også kjent som konjunktivitt) og en moderat feber. Den annen fase begynner med utvikling av flekker i munnen kjent som Koplik største flekker. Disse flekker hvitaktig med en blålig sentrum. Kort tid etter at utviklingen av stedene, vil feber pigge opp til så høyt som 104 grader og en flat, rødt, kløende utslett vil utvikle over hele kroppen.

Kusma

Kusma er i hovedsak preget av hevelse i spyttkjertlene. Symptomer vanligvis forekommer i enkelt flere uker etter at de er utsatt for kusmavirus, og omfatter en moderat feber, tretthet uvanlig, smertefull svelging og munn bevegelse, og hevelsen i spyttkjertlene på begge sider av ansiktet.

Rubella

Rubella, også kjent som tysk meslinger, har symptomer som ligner de av normale meslinger; Imidlertid, de to er forårsaket av forskjellige virus. Hvis en gravid kvinne utvikler røde hunder, er det ufødte fosteret i fare for å utvikle en alvorlig fødselsdefekt. Røde hunder symptomer kan være svært mild og kan vare så lite som tre dager. Disse symptomene er de som ligner på en influensa eller forkjølelse: en mild feber, rennende nese, hodepine, verkende ledd, sensitive øyne og hovne lymfeknuter. Den mest karakteristiske symptomet er et hudutslett som utvikler seg først i ansiktet, deretter sprer seg i kroppen.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan alle disse tre virussykdommer være komplisert av andre faktorer som forårsaker dem til å være dødelig, spesielt hos små barn. Oppsøk lege omgående hvis du mistenker noen viser symptomer på meslinger, kusma eller røde hunder. Det er også svært viktig for gravide å være sikker på at de har blitt vaksinert mot de tre forholdene - særlig røde hunder - siden eksponering av en uvaksinert kvinne under svangerskapet kan føre til uopprettelig skade på det ufødte barnet.

Hvor lenge må matforgiftning Symptomer Siste?

Symptomer

Typisk mat forgiftning symptomer kan starte alt fra timer til 48 timer etter å ha spist en berørt mat. En av de første symptomene kan være et hode eller vondt i magen, som deretter utvikler seg til oppkast eller diaré. Disse symptomene streik raskt og sterkt og er ofte ledsaget av smerter i kroppen og frysninger eller feber. Diaré forårsaket matforgiftning kan noen ganger være blodig. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer eller personen kan ikke holde på væske, eller mer enn én person i familien er berørt, søker medisinsk behandling.

Behandling

Den viktigste behandling er å gjenopprette tapt væske til kroppen. Diaré og oppkast fører til en person til å bli dehydrert svært raskt, særlig i små barn og eldre eller personer med nedsatt immunforsvar. Utvannet juice, søtet te eller elektro forbedret vann er alle gode alternativer for en person med matforgiftning. Drikk væske minst hver time eller annenhver time for å holde fra dehydrerende. Når matvarer kan holdes nede, vanlig, ikke-fettete matvarer som tørre kjeks og lette supper er de beste alternativene. Kokt kyllingbryst eller magert kjøtt kan også spises med måte.

Varighet

Hvor lenge matforgiftning symptomer siste vil avhenge av kilden til forurensning og hvor mye som ble inntatt. Skalldyr og andre typer sjømat er lett bedervelige, spesielt ved romtemperatur eller i varmt vær. Hvis personen med matforgiftning bare spiste en liten mengde, for eksempel en bortskjemt reker, vil matforgiftning symptomene forsvinne i løpet av en dag. Men det finnes mange typer matforgiftning, for eksempel salmonella eller botulisme, som kan ta opp til fire dager til flere uker å forsvinne helt. Reisende som lider av diaré fra lokal mat krever antibiotika og bør se forbedring innen en uke. Igjen, bør noen symptomer på matforgiftning som varer mer enn en dag bli behandlet av en lege.

Forebygging

Det har ofte blitt sagt at forebygging er den beste medisin. Aldri spise noe kjøtt eller sjømat som har en ubehagelig "off" lukt. Fisk og skalldyr bør ha liten eller ingen lukt når frisk. Majones spoils raskt, så butikken majonesbaserte potet eller egg salater i en kjøligere eller kjøleskap og bare fjerne dem for servering. Når du reiser til destinasjoner med tvilsom vannet, eller mens camping, bare drikke kokt eller flaskevann. Puss tennene med kokt eller flaskevann også. Ikke godta isen i brus og bare spise kokte grønnsaker eller frukt du kan skrelle. Å ta disse forholdsreglene kan beskytte deg mot matforgiftning.

Slik Cure matforgiftning Symptomer

Du kan få matforgiftning fra å spise kjøtt som ikke er ferdig kokt, som er forurenset av bakterier, eller som er bortskjemt, så vel som fra å bruke urene kjøkkenutstyr. Symptomer på matforgiftning alvorlige magekramper, feber, kvalme, diaré og frysninger, vanligvis innen to dager for å bli utsatt for årsaken til sykdommen. Matforgiftning kan gjøre deg ulykkelig og føre til at du blir dehydrert. Det er viktig å finne rask, effektiv lindring for å bidra til å kurere symptomene dine.

Slik Cure matforgiftning Symptomer

•  Fyll en varmeflaske med varmt vann og legg den på magen der du føler kramper, for å hjelpe i lettelser dem.

Få tak i noen aktivt kull. Du kan få det fra en helsekostbutikk i kapselform og bør ta to kapsler med vann hver time til symptomene lette eller som anvist av merking. Aktivt kull kapsler vil bidra til å flytte giftstoffer og skadelige bakterier ut av systemet. Holde en flaske med dette midlet i ditt hjem vil være en klok ting å gjøre i tilfelle av fordøyelses nødhjelp. Konsultere legen din om du bruker aktivt kull hvis du er på noen reseptbelagte medisiner eller er gravid eller ammer.

Få litt komfort med et par skiver av vanlig hvitt brød. Men avstå fra å sette noen form for pålegg på den. Brødet vil sop opp giftstoffer som har forårsaket din matforgiftning og å bli kvitt symptomene.

Spis en banan eller to. Bananer har en sunn mengde av kalium, som du sannsynligvis har mistet mye gjennom diaré og oppkast. Mash opp noen bananer og spise hele dagen for å gjøre magen føles mindre kvalm.

Begrens ditt kosthold for å blid retter. Selv om du føler at dine symptomer begynner å lette, bør du avstå fra å spise mat som er salt, tung, fet, krydret, svært rutinert, eller rik. Spise ting som havregryn, kylling suppe, usaltet kjeks og yoghurt, som er svært lys.

Husk å holde riktig hydrert. Diaré som kommer med mat forgiftning kan føre til at kroppen din å bli dehydrert og svekket. Av den grunn, nipp væsker som vann, buljong, sportsdrikke, eplejuice, ingefærøl, eller koffeinfri te ved romtemperatur. Unngå å drikke koffeinholdige drikker.

Hint

  • Unngå restaurant menyelementer som rå egg, rå fisk og rått kjøtt. Pass på at du koker mat før det er gjort. Vask hendene og alt utstyr grundig når du håndterer rått kjøtt, for å unngå krysskontaminering. Se legen din med en gang hvis du opplever symptomer som ikke bedres innen en dag eller som inkluderer blodig avføring eller vanskeligheter med å puste eller svelge.

Tegn og symptomer på matforgiftning Vs. Magen influensa

Tegn og symptomer på matforgiftning Vs.  Magen influensa


Anslagsvis 6-33 millioner mennesker i USA kontrakt matforgiftning hvert år, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine. Dessverre er matforgiftning vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ligner den vanlige magen influensa.

Relaterte symptomer

Sammenlignbare symptomer på matforgiftning og magen influensa er tretthet, magekramper, diaré, oppkast og feber.

Ulike årsaker

Både matforgiftning og magen influensa faller under gastroenteritt klassifisering, men årsakene er forskjellige. Mat forurenset med bakterier, slik som E. coli eller Salmonella, er den mest vanlige årsak til matforgiftning. Magen influensa er virus-relaterte og overfører fra person-til-person eller gjenstander til folk.

Diagnose

Symptomer og en grundig medisinsk eksamen fastslå en positiv diagnose av magen influensa. Matforgiftning krever ytterligere diagnostiske metoder, for eksempel en avføringsprøve og blodprøver.

Symptomlindring

Symptomer på matforgiftning og mageinfluensa kan bli løst med grunnleggende egenomsorg tiltak. Drikk rikelig med væske for å unngå dehydrering og spise mat som er tørt og lett på magen, slik som toast eller eplemos.

Advarsler

Unngå å ta aspirin og andre smertestillende midler når lidelse med gastroenteritt. Hvis symptomene forverres, for eksempel en topp i feber, økt oppkast eller blodig diaré, søke øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Peanut Butter

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Peanut Butter


En barndom favoritt snack eller lunsjtid sandwich, bærer peanøttsmør gode minner for mange mennesker. I de senere årene har imidlertid peanøttsmør gjennomført noe langt mindre hyggelig: matforgiftning forårsaket av Salmonella. Kjent for å leger som Salmonella enterokolitt, er denne smertefulle og ofte alvorlig infeksjon av den følsomme slimhinnen i tynntarmen forårsaket av Salmonella bakterier. Du kan forhindre et tilfelle av Salmonella vanligvis ved ganske enkelt å vaske hendene etter at du bruker badet og før du lager mat. Hvis du har vært utsatt for noen med matforgiftning, lære å gjenkjenne de tidlige symptomer på matforgiftning å avverge en alvorlig infeksjon.

Magekramper og svakhet

Ikke overse magekramper eller smerte ledsaget av hevelse eller ømhet. Drikk klare væsker og unngå fast føde. Dette bør lette smerter i en dag eller to. Hvis smertene fortsetter med uforminsket styrke og svakhet oppstår, er det på tide å ringe legen din for å lære hans råd.

Diaré Kvalme og oppkast

Disse ekstremt ubehagelige symptomer på matforgiftning vil føre til dehydrering hvis de vedvarer. Drikk så mye vann som du er i stand til og igjen holde fast føde til et minimum. Ta klar suppe eller buljong. Husk også at diaré og oppkast redusere sårt tiltrengte elektrolytter. Rådfør deg med apoteket for å se hva hun anbefaler for å erstatte elektrolytter hos voksne og barn.

Hodepine Feber og frysninger

Feber med tilhørende frysninger bidrar til en følelse av svakhet. Reduser feber ved å drikke mye vann og ta en over-the-counter feber redusering som aspirin eller paracetamol.

Når å se din lege

Salmonella medfølgende matforgiftning kan raskt bli alvorlig. Overvåke et ellers friskt barn eller voksen til symptomene avtar. Hvis symptomene ikke bedrer seg, søke medisinsk hjelp.

I tilfelle av svært små barn, eldre mennesker, kvinner som er gravide og alle som har en kronisk sykdom eller svekket immunforsvar bør ikke vente når matforgiftning eller Salmonella er mistenkt. Folk i disse høyrisikogrupper bør oppsøke lege med en gang.

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Bad Meat

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Bad Meat


For noen folk, det er ingenting bedre enn å spise en feit, saftig biff eller et stativ med svinekjøtt ribbeina. Men kjøttspisere bør være årvåken om kvaliteten på maten og dens forberedelser som det er en sjanse det kan være forurenset med bakterier. Som kan føre til et tilfelle av matforgiftning, en form for sykdom som tærer med fordøyelsessystemet.

Årsaker til matforgiftning

Bakterier, virus og andre stoffer kan forderve kjøtt og forårsake matforgiftning i alle som bruker den. Mest vanlig er problemet en form for bakterier, slik som salmonella, Clostridium perfringens eller E. coli. Bakterier ofte er funnet på rått kjøtt, men matforgiftning generelt kan unngås hvis du hindre at antall bakterier i å vokse gjennom matlaging og unngå re-forurensende kjøtt ved et uhell å spre bakterier.

Symptomer og tegn på Meat matforgiftning

De vanligste symptomene på matforgiftning forårsaket av dårlig kjøtt inkluderer magekramper, kvalme, diaré og oppkast. Andre symptomer inkluderer frysninger, hodepine, feber og blod i avføringen. De spesifikke tegn kan variere, avhengig av den spesifikke årsaken til kjøttet forurensning. For eksempel kan spise kjøtt forurenset med E. coli forårsake et tilfelle av diaré hos hvilke det er mye blod, men ikke mye avføring. Å spise kjøtt med botulisme kan føre til problemer med å snakke eller svelge. Det kan også utløse et tilfelle av lammelser som sprer seg i hele kroppen, som påvirker din evne til å puste, og potensielt forårsake respirasjonssvikt. Andre tegn på kjøtt matforgiftning kan omfatte smerter i kroppen og synsproblemer, som ser dobbelt eller en følsomhet for lys. Symptomene kan dukke opp alt fra 30 minutter til fire uker etter å ha spist forurenset kjøtt, men de vanligvis dukker opp innen 12 til 72 timer.

Behandling

Vanligvis en person med matforgiftning ikke trenger legehjelp, men det finnes unntak. Du bør oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlige symptomer, inkludert oppkast som varer mer enn 12 timer eller problemer med å puste. En helsepersonell kan foreskrive medisiner, for eksempel antibiotika, eller pumpe giftstoffer ut av magen din om nødvendig. For mildere tilfeller av matforgiftning, inkludert tilfeller forårsaket av dårlig kjøtt, en viktig del av behandlingen er å holde seg hydrert. Drikk vann og andre drikker å bidra til å eliminere giftstoffer og for å erstatte tapt væske og elektrolytter. Du kan også ta over-the-counter medisiner som er spesielt formulert for å lindre ubehaget ved diaré og mageproblemer.

Tegn og symptomer på menneske Allergi mot hunder

Tegn og symptomer på menneske Allergi mot hunder


De som lider av hund allergi ofte vise en eller flere fysiske symptomer i reaksjon på kontakt med en hund. Fordi symptomene er lik de som er forårsaket av mange andre allergener, kan det være nyttig å ha en lege foreta en konkluderende diagnose.

Hoste og / eller tungpustethet

Dog allergi kan forårsake lider å ha problemer med å puste, alt fra mild til alvorlig.

Røde og kløende øyne

Dog dander kan irritere en allergi lidende øyne, spesielt hvis hun berører øynene etter å ha berørt en hund.

Tett eller rennende nese

Mye som sesongmessige allergier, kan hunden allergi forårsake stuffiness i lider. Ofte slim produsert som en allergisk reaksjon er tynn og klare, i motsetning til de tykke eller opake slim som ofte følger en kald.

Nysing eller kløende nese

Dog-allergikere kan føle behov for å klø nesen eller nyse flere ganger på rad.

Hudreaksjon

Noen folk med hund allergi, spesielt mer alvorlige tilfeller, kan utvikle et utslett hvis slikket eller nuzzled av en hund. Også noen mennesker bryte ut i elveblest når du er i kontakt med en hund.

Medisinske Symptomer på Salmonella matforgiftning

Salmonella er en bakterie som påvirker en persons tarmkanalen. Symptomene på salmonella matforgiftning normalt vises innen åtte til 12 timer etter inntak av forurenset mat. Det tar ca 4-7 dager for symptomene til å forsvinne.

Body Pain

Abdominal smerte og magekrampe kan oppstå som et resultat av salmonella. Enkelte personer kan også oppleve hodepine eller smerter i kroppen som ligner på influensa-lignende symptomer.

Diaré

salmonella matforgiftning kan også forårsake diaré. Avføringen vil fremstå som vassen og løs. Til tider vil diaré synes å være blodig. Hvis det vedvarer i mer enn en uke, kontakt lege.

Feber

Hvis en person har blitt infisert av salmonella, kan han kjøre en feber på 100-102 grader. Til tider kan det også være frysninger.

Kvalme

Kvalme, i forbindelse med oppkast er et annet symptom på salmonella matforgiftning. Det er kroppens måte å bli kvitt giftstoffer. Kvalme er vanligvis det første symptomet berørte enkeltpersoner merke til.

Dehydrering

Hvis en person blir dehydrert, til noen tegn lete etter ville være en tørr munn og tunge og øyne som ser ut til å bli senket. Tørkede individer kan også legge merke til en reduksjon i mengden av urin frigjøres, og deres produksjon av tårer kan bli redusert.

Tegn og symptomer på matforgiftning

De fleste stammer av matforgiftning er ikke livstruende, men det er noen få, slik som botulisme og sykdommer forårsaket av marine toksiner, som kan være dødelig. Ofte er matforgiftning resultatet av maten ikke blir riktig håndtert under nedkjøling og matlaging.

Identifikasjon

Tegn og symptomer på matforgiftning kan inkludere magekramper, diaré, feber, utslett, hodepine, slapphet, kvalme og oppkast. En person som lider av matforgiftning kan oppleve noen eller alle av disse symptomene.

Time Frame

Ifølge National Library of Medicine, vil symptomene på vanlig matforgiftning vises innen 2-6 timer etter å ha spist de berørte mat selv om matforgiftning fra fisk kan skje innen 20 til 30 minutter etter å ha spist. De fleste vil komme seg fra matforgiftet innen 24 til 48 timer. Hvis symptomene varer lenger enn 48 timer, bør en lege konsulteres.

Behandling

De fleste mennesker ikke krever medisinsk behandling for å gjenopprette fra matforgiftning. Riktig hjemme behandling stort sett består av å forebygge dehydrering forårsaket av diaré og oppkast. Den berørte bør drikke rikelig med væske unngå koffeinholdige drikkevarer og meieriprodukter som de kan gjøre diaré og dehydrering verre.

Forebygging / løsning

Matforgiftning kan unngås ved å vaske hender og kjøkkenutstyr før du tilbereder mat. Mat skal være skikkelig nedkjølt og tilberedt til en trygg indre temperatur som er 140 grader C for fisk, 160 grader C for storfekjøtt, og 180 grader C for fjørfe. Man bør også unngå å spise matvarer forbi sin utløpsdato eller matvarer med en bortskjemt smak eller lukt.

Advarsel

Ring 911 umiddelbart hvis symptomer inkluderer pustevansker, lammelser, blødning under avføring, sløret tale eller svelgeproblemer. Dette er symptomer på flere farlige former for matforgiftning og krever profesjonell medisinsk behandling.

Hvordan gjenkjenne matforgiftning Symptomer

Hvordan gjenkjenne matforgiftning Symptomer


Matforgiftning rammer millioner av mennesker hvert år, med enkeltsaker som spenner fra svært mild til livstruende. Matforgiftning kan være forårsaket av mat som har blitt forurenset med bakterier, virus eller skadelige kjemikalier. Ved å være i stand til å raskt og nøyaktig gjenkjenne symptomer på matforgiftning, vil du være i stand til å søke medisinsk hjelp og arbeide for en full gjenoppretting.

Bruksanvisning

•  Lær deg å gjenkjenne spesifikke symptomer på matforgiftning, som alle er knyttet til betennelse i mage og tarm på grunn av virus, bakterier eller kjemikalier. Disse symptomene er alvorlige kramper i magen, diaré, oppkast og feber. En av de mest definitive symptomer på matforgiftning er når diaré og oppkast forekommer på samme tid.

Legg merke til symptomer på dehydrering, som er den farligste bivirkningen av matforgiftning, og er et resultat av overdreven væske evakuering gjennom diaré og oppkast. Symptomer på dehydrering inkluderer mangel på energi, mørk urin, kvalme, kramper i armer og ben, tørr munn og nese, svimmelhet og kvalme.

Merk at noen typer matforgiftning kan føre til vanskeligheter med å puste, siden viruset kan delvis lamme lungene. I dette tilfellet, blir øyeblikkelig medisinsk hjelp ikke nødvendig, slik at en pusterøret kan føres inn i luftveiene, mens intravenøse fluider blir administrert.

Gjør deg kjent med forskjellene mellom symptomer på matforgiftning og andre gastrointestinale forstyrrelser. Med matforgiftning, gjør symptomene ikke minske etter at maten er fordøyd, og de kan øke i intensitet som forgiftningen utvikler seg gjennom blodstrømmen. En enkel urolig mage er også sjelden ledsaget av feber, mens tilfeller av matforgiftning er utsatt for høye temperaturer.

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen av symptomene på enten matforgiftning eller dehydrering. Mens mildere tilfeller av matforgiftning kan passere uten medisinsk behandling, mer alvorlige former krever intravenøs væske og antibiotika for å demme effektene av bakterier, virus eller kjemikalier. Gjenkjenne symptomene og søke hjelp før du blir arbeidsufør av effektene av dehydrering.

Vær oppmerksom på symptomer som kan somle i flere uker etter behandling av enkelte typer matforgiftning, som for eksempel salmonella. I mange tilfeller kan disse symptomene ligner leddgikt, med stive ledd og smerter i ekstremiteter.

Tips og advarsler

  • Vær oppmerksom på at symptomer på matforgiftning kan ta litt tid å vises, noe som kan gjøre det vanskelig å fastslå årsaken til forgiftning. Enkelte typer av salmonella, for eksempel, kan ta opp til 72 timer før symptomer.

Tegn og symptomer på rabies etter å få bitt av hund

Tegn og symptomer på rabies etter å få bitt av hund


Mens hundene sjelden bære rabies virus på grunn av moderne vaksinasjonskrav, infeksjon med rabies fra hunden biter er fortsatt mulig. Post-eksponering medisinering er tilgjengelig, men behandlingen er suksessraten er direkte korrelert med hvor snart etter smitte vaksinasjonsregime er begynt. Ikke vent til symptomene vises, fordi på den tiden, har rabies virus spres utover dagens medisinske evner til å kurere sykdommen.

Feber, hodepine og tretthet

Noen av de første symptomene på rabies eksponering er nesten umulig å skille fra influensa. De fleste ofrene viser de første tegn på å være uvel - ofte en høy temperatur, hodepine, tap av matlyst eller ekstrem tretthet - innen to uker til tre måneder for å bli smittet.

Ubehag ved Bite-området

Omtrent halvparten av de mennesker bitt av en rabiat dyr vil oppleve smerter, nummenhet, eller kløe på stedet av deres bite, ofte uker etter at såret skulle ha grodd helt.

Angst, forvirring eller hallusinasjoner

En av de første tegn på at sykdommen har spredd seg til hjernen er utstillingen av ukarakteristisk oppførsel, som kan variere mye, men generelt begynner rundt 10 dager etter at influensalignende symptomer første vises. Ofre kan oppleve alvorlig depresjon eller angst, nedsatt kognitiv evne og forvirring, hallusinasjoner eller søvnløshet.

Hel eller delvis lammelse

Den ultimate dødsårsaken i rabies ofrene er vanligvis luftveiene eller hjertesvikt som følge av lammelser. Som sykdommen sprer seg i hele kroppen, kan den plagede bli ute av stand til å flytte en eller flere av sine ekstremiteter, eller føler ekstremt svak. Etter hvert vil rabies virus lamme kjerne organer som kreves for å holde et menneske i live.

Spyttsekresjon og Hydrophobia

Med lammelse kommer den manglende evne til å svelge på riktig måte, noe som resulterer i overproduksjon av spytt, og tap av evnen til å snakke. Et karakteristisk tegn på sluttstadiet rabies, vannskrekk, er ofte sett på dette punktet. Smittet person kan kreve vann for å slukke tørsten, så panikk eller kvele mens du prøver å drikke det.

Hva du skal ta for matforgiftning Symptomer

Matforgiftning stammer fra å spise forurenset eller dårlig forberedt mat, noe som kan resultere i kvalme, oppkast, diaré, muskelkramper og feber. Symptomene vanligvis vare noen dager, og mens de kan gjøre deg ulykkelig, de er sjelden dødelig hvis behandlet på riktig måte. Barn, gravide og eldre bør ta ekstra hensyn når du arbeider med matforgiftning, men. De kjører den største risikoen. Du bør alltid snakke med en lege uansett siden han kan diagnostisere bestemt type matforgiftning lettere. I tillegg til eventuelle behandlinger han foreskriver, kan du ta noen forholdsregler for å dempe symptomene.

Væsker

Oppkast og diaré ta vann ut av kroppen din, noe som medfører fare for dehydrering. Motvirke at ved å ta i vann, Gatorade eller klare brus, for eksempel 7-Up eller ingefærøl. Unngå koffeinholdige drikker - koffein er vanndrivende - og drikke væske i små slurker i stedet for store slurker. Hvis du er bekymret for ernæringsmessige behov, vurdere boller av kylling kjøttkraft eller buljong. Hvis du har problemer med å holde væske ned, suge på chips av is i stedet. Sørg for at brikkene er små nok til å holde fra choking og erstatte dem ofte som du bruker dem.

Foods

Når du lider av matforgiftning, vil du ikke være i stand til å spise mye, og du bør nok vente minst et par timer før du prøver å konsumere noe. Når du gjør det, hold deg til tørt, lett fordøyelig mat og begynne langsomt. Kjeks, toast, gelatin, hvit ris og bananer anbefales. Hold deg unna noe hardere, og slutte å spise hvis du begynner å føle deg kvalm igjen (oppkast tar væsker og ernæring ut av kroppen). Unngå melk og melkeprodukter - de gjør diaré verre - og aldri ta mer enn du føler du kan håndtere.

Medisinering

The Mayo Clinic og andre fagfolk understreker behovet for å unngå anti-diaré medisiner. Selv om det kan lindre symptomene, det reduserer også kroppens evne til å bekjempe bakterier, noe som kan forlenge ildprøve. I visse tilfeller kan antibiotika være nyttig, men det avhenger av hvilken type mat som har forgiftet deg; få legens anbefaling og ikke ta noen antibiotika med mindre han gir deg greit. I sykehus situasjoner, kan de gi deg intravenøs væske, som gir elektrolytter og bidra til å re-hydrat deg raskere enn å ta væske gjennom munnen. Mesteparten av tiden, leger foretrekker å la symptomene passere uten formell medisinsk behandling. De anbefaler hvile i rolige omgivelser nøye overvåking av hydration nivå, og en "glise og bære det" holdning til ting begynner å bli bedre.