Digidexo.com

Albumin utenfor normalområde

Sunn leveren Levels

Sunn leveren Levels


Leger jevnlig måle nivåene av leverenzymer og metabolisme biprodukter i pasientenes blodprøver for å se på tilstedeværelsen eller fremdriften av hepatitt eller andre leversykdommer. Forhøyninger eller reduksjon i noen leverenzymer eller metabolisme biprodukter kan signalisere en midlertidig eller langvarig problem. Når pasienter har nivåer utenfor normalområdet, de trenger å snakke med legen sin om hva de nivåer indikerer og hva, om noe, de trenger å gjøre.

Naser

Transaminaser, som også er kjent som transaminaser, utgjør det mest tallrike og mest mangfoldig gruppe av enzymer som produseres av leveren. Oftest referert til av helsepersonell og i medisinske diagrammer ved sine akronymer i ALAT, ASAT og GGT, disse enzymene er henholdsvis alaninaminotransferase, aspartataminotransferase og gammaglutamyltransferase. Økning i ALAT og ASAT kan indikere hepatitt eller leversykdom. GGT høyder kan indikere skade på leveren eller galle duct. Magen krever galle å full fordøyelsen av maten. Normale nivåer av transaminaser er som følger, med U / L betyr enheter per liter: ALT: 7-56 E / L, AST: 5 til 35 U / L og GGT: 8-78 E / L.

Alkaline Fosfat

Alkaliske fosfat eller ALP, hjelper kroppen forbrenne mat og opprettholde en sunn mengde av benmasse. Måle ALP tillater også helsepersonell å vurdere flyten av galle i blodet. Nivåer av ALP utenfor området 38-126 U / l kan indikere leversykdom.

Proteiner

Leveren produserer flere proteiner, og en, albumin, spiller en nøkkelrolle i transport av medisiner, kalsium og andre næringsstoffer og metabolitter gjennom blodstrømmen. Total protein nivåer under 6,0 til 8,3 gram per desiliter kan indikere leversykdom, som kan albumin nivåer under 03.05 til 04.08 U / L.

Bilirubin

Leveren produserer bilirubin når det bryter ned gamle oksygen-bærende røde blodceller er kjent som hemoglobin. Overskudd av bilirubin i blodcellen forårsaker gulsott og kan indikere leverskade eller dysfunksjon. Det normale området for bilirubin-nivået i blod er 0,2 til 1,3 mg / dl.

Protrombintid

Som definert i en Medline Plus faktaark "Protrombintid (PT) er en blodprøve som måler tiden det tar for den flytende delen (plasma) i blodet til å levre seg." Blodpropp er avhengig av en rekke lever produkter, slik PT gir et generelt bilde av generelle leverfunksjon. Den optimale PT for noen ikke tar blodfortynnende medisiner varierer mellom 11 sekunder og 13,5 sekunder.

L-laktat dehydrogenase

Produsert i mange deler av kroppen i tillegg til leveren, hjelper enzymet L-laktatdehydrogenase kroppen med å produsere og bruke melkesyre. Normale nivåer av L-laktat-dehydrogenase er 42-178 UL, med menn som krever litt mer av enzymet enn kvinner. Store mengder av L-laktat-dehydrogenase kan tyde på leverskade.

Hvordan sjekke leverfunksjon

Hvordan sjekke leverfunksjon


En leverfunksjonstest måler en rekke proteiner, enzymer og avfallsstoffer i blodet for å bestemme leveren din generelle helse. Det er ikke vanskelig å ha en leverfunksjonstest gjort, og å ha testen kan gi deg verdifull informasjon om helsen din. Legen din kan gi deg viktig råd behandling på en rekke tilstander og sykdommer etter å ha vurdert leveren. Selv om en leverfunksjonstest ikke krever at du gjør mye, er det viktig å vite hva du kan forvente når du har en gjort.

Hvordan sjekke leverfunksjon

•  Diskuter behovet for en leverfunksjonstest med legen din. Disse testene kan være nødvendig hvis du er på visse medisiner, drikke mye eller har visse sykdommer.

Spør legen din hvordan du skal tilberede. Du må kanskje å spole eller slutte å ta visse medisiner på forhånd. Dette vil imidlertid være avhengig av det som blir målt i leverfunksjonstest.

Bruk en kortermet skjorte dagen av leverprøver. Legen din vil ta en blodprøve ved å sette inn en liten nål i en blodåre i armen.

Bruk et stykke gasbind og hold den over der nålen ble fjernet fra armen. Påfør litt press for omtrent et minutt. Dette vil stoppe blødninger.

Vent på resultatene dine. Dersom lab analysen er gjort på stedet, kan du bare vente noen timer. Hvis det er gjort utenfor området, må du kanskje vente noen dager.

Diskuter resultatene med legen din. Normale testresultater kan bli funnet på Internett ved Mayo Clinic eller på Dr. Sandra Cabot hjemmeside. Hvis resultatene er utenfor normalområdet, spør legen din hvilke skritt du bør ta for å forbedre helsen.

Hint

  • Det er ingen reelle bivirkninger til testen, med unntak av en liten sårhet der blodet er trukket. Informasjonen som samles inn, derimot, er uvurderlig, og kan hjelpe deg til bedre helse.

Hvordan vet jeg om det implanterte Etterspørselen Pacemaker virker?

Hvordan vet jeg om det implanterte Etterspørselen Pacemaker virker?


Det finnes to hovedtyper av pacemakere, hvorav den ene er etterspørselen pacemaker. Et krav pacemaker fungerer ved å overvåke din hjerterytme og utslipp elektriske pulser for å korrigere en hjerterytme som er for sakte eller for fort. Mens legen din vil kontrollere funksjonen til enheten flere ganger hvert år, kan du også følge med på hvordan det fungerer ved å sjekke pulsen. Hvis pulsen er tidvis uregelmessig, dette er ikke nødvendigvis grunn til alarm, ifølge Clinica Diabetologica. Spør legen din for akseptable hjerterytme klasser.

Hvordan vet jeg om det implanterte Etterspørselen Pacemaker virker?

•  Gå til legen din for alle planlagte sjekke opp avtaler. Flere ganger i året, vil legen kontrollere funksjonen til pacemakeren og batteriet. Batteriet må kanskje byttes hvert femte til 15 år, i henhold til American College of Cardiology.

Spør legen din hvor mange ganger hjertet ditt behov for å slå hvert minutt. Spør ham for en anbefalt plan for overvåking av hjerterytme.

Sjekk din hjerterytme så ofte som legen anbefaler, eller når du føler at hjertet ditt kan slå for fort eller for sakte. Bruke et stetoskop, eller plassere to fingertupper på innsiden av den andre håndleddet.

Tell antall pulser du føler for 60 sekunder. Hvis du har problemer med å telle mens du ser på en klokke, spør noen til annen.

Ring legen din dersom antall pulser er utenfor normalområdet.

Sunt blodtrykk Levels for barn

Sunt blodtrykk Levels for barn

En stor del av det offentlige forutsetter at høyt blodtrykk er et problem som er reservert for voksne. Dessverre, ifølge Dr. Leann M. Lesperance, foreleser ved Harvard Medical School, som er en feil antakelse. Om lag 5 prosent av alle barn i alderen 8 og 10 lider av denne farlige tilstanden også. På grunn av potensialet for hypertensjon hos barn, er det viktig å lære hva normalt blodtrykk nivåer bør være og hva konsekvensene kan være hvis barn med hypertensjon ikke er behandlet.

Hva er normalt?

Lesperance, som også er en praktiserende barnelege og en klinisk assisterende professor ved SUNY-Upstate Medical University, sier at normal blodtrykk hos barn er ikke vesentlig annerledes enn de er hos voksne. For barn i alderen 8 til 10, foreslår hun at et godt utvalg av systolisk (maks arterietrykk) nivåer ville være 110 til 120 i løpet av diastolisk (minimum arterietrykk) avlesninger mellom 70 og 80. Dr. Alan Greene, en klinisk professor i pediatri ved Stanford University School of Medicine, tar en litt mer konservativt syn, og tilbyr disse maksimale blodtrykksmålinger for barn: 107/69 i en alder av 3, 109/69 i en alder av fem, og 117/75 i en alder av 10..

Optimal Puls

Som med voksne, kan hjerte priser hos barn varierer mye mellom målinger tatt i ro og de som er tatt etter at kraftig mosjon, men normalområdet hos barn er et sted mellom 50 og 180. Lesperance påpeker at mens normale blodtrykk hos barn har en tendens til å tommer opp etter hvert som de blir eldre, deres hjerte priser har en tendens til å komme ned etter hvert som de blir eldre.

Ikke få panikk

Ikke få panikk hvis barnet ditt har en enkel lesning som er utenfor normalområdet. Sporadiske toppene i blodtrykk kan oppstå i alle aldre. Men hvis barnet ditt blodtrykk er unormalt høy ved tre anledninger, adskilt av dager eller uker, søke råd fra barnelege.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for høyt blodtrykk hos barn er lik de hos voksne. De to største synderne er dårlig ernæring, som fører til overvekt og selv fedme og fysisk inaktivitet. Hvis barnet bruker mesteparten av tiden på sofaen å spise høy fett, høy-natrium snacks, og ser på TV eller spiller videospill, så du bare kan ha et problem i å gjøre. I alle fall ville det være klokt å ha barnelege sjekke det ut.

Konsekvenser

Høyt blodtrykk hos barn generelt fører ingen åpenbare symptomer, som ofte er tilfelle hos voksne med hypertensjon. Imidlertid, det faktum at det ikke er noen symptomer på ingen måte reduserer den eventuelle helsemessige konsekvenser av ubehandlet hypertensjon. Hvis det ikke kontrolleres, kan denne tilstanden hos barn føre til hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom når disse barna blir voksne.

Hva fører til en endring i blodtrykk og hvorfor?

Hva fører til en endring i blodtrykk og hvorfor?


Blodtrykket kan være en svært viktig indikator på tilstanden i din generelle helse. Dette er utvilsomt hvorfor de fleste besøk til familien din lege inkluderer å ta en lesning av blodtrykket nivåer. Blodtrykks opplesninger er sammensatt av to tall, gjengitt, for eksempel som 120/80. Den første eller øverste rekke er systolisk teller (et mål på maksimal arterietrykk når hjertet kontrakter), og det andre eller nedre rekke er diastolisk teller (minimal arterielt trykk når hjertet hviler).

Hva er normalt?

Medisinsk fagpersonell til en viss liten grad om omfanget av normale blodtrykksmålinger, men de fleste synes å være enige om at en lesning i nabolaget til 120/80 er nær optimal. Alt over 140/90 er sannsynlig å få legen din oppmerksomhet og ber ham å bestille ytterligere testing. Noe vesentlig lavere enn 120/80 kan også være grunn til alarm. Vær oppmerksom på at en enkelt blodtrykket lesing utenfor normalområdet bør ikke i seg selv være en årsak til bekymring, men tre eller flere målinger utenfor normalområdet over en periode på flere dager eller uker er et klart tegn på at noe er galt.

Hypertensjon

Blodtrykket opplesninger konsekvent høyere enn normalt indikerer at du lider av høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk. Denne tilstanden kan være forårsaket av flere faktorer, hvorav noen kan utgjøre en isolert pigg, men ikke unormalt målinger over lang tid. Dessverre, ifølge American Heart Association (AHA), årsaken ikke kan identifiseres i 90 til 95 prosent av alle tilfeller av høyt blodtrykk, som er en av grunnene til hypertensjon er ofte referert til som "silent killer." De skyldige i 5 til 10 prosent av alle tilfeller kan være nyrefeilfunksjon, en strukturfeil i aorta eller innsnevring av visse arterier, i henhold til AHA. Årsaker til isolerte toppene i blodtrykk inkluderer høy inntak av natrium eller nervøsitet, en reaksjon noen ganger forbundet med et besøk til legen.

Lavt blodtrykk

Hvis du er plaget av svimmelhet eller besvimelsesanfall, er det mulig at du lider av lavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon. Også dette kan skje på en isolert basis, noe som reflekterer en reaksjon på medisiner eller å komme opp for fort fra sittende stilling. Årsaker til gående lavt blodtrykk, ifølge AHA, inkluderer en nedgang i volum på grunn av overdreven blodtap eller dehydrering blod, langvarig sengeleie, og endokrine eller nerve lidelser.

Hva å gjøre

Selv om legene ikke klarer å finne årsaken til høyt blodtrykk i de fleste tilfeller, de har til rådighet en rekke medisiner som kan holde høyt blodtrykk under kontroll. I tilfelle av hypotensjon, årsakene er generelt mer entydig og ofte kan tas opp uten å ty til medisiner. Uansett tilfelle, unormale blodtrykket opplesninger er et tegn på noen underliggende problem, og må ikke bli ignorert.

Potensiell risiko

Som nevnt ovenfor, er hypertensjon ofte referert til som en "silent killer". Hvis det ikke er nok til å oppfordre deg til å søke hjelp, kanskje du vil bli rørt til handling for å lese om noen av de sykdommer forbundet med ubehandlet høyt blodtrykk. Disse inkluderer hjertesykdommer, hjerneslag og nyresykdom. Hypertensjon er funnet hyppigere hos pasienter som har blitt diagnostisert med diabetes, og kan forklares som "en del av metabolsk syndrom av insulinresistens," ifølge American Diabetes Association.

Hva er en normal Lipid Panel?

Hva er en normal Lipid Panel?


Vanligvis lipid paneler test for total kolesterol, høy tetthet lipoprotein (HDL)-kolesterol, lav tetthet lipoprotein (LDL) kolesterol og triglyserider. Formålet med testen er å oppdage risikofaktorer for hjertesykdom.

Time Frame

Det tar bare noen få minutter å samle blod som kreves for lipidpanel. Det kan ta noen dager, men for å motta resultatene.

Normal Total Kolesterol

Normale verdier for total kolesterol er mellom 75 mg / dL og 169 mg / dL for de under 20. For voksne over 21, er området fra 100 mg / dL til 199 mg / dL.

Normal HDL

Ifølge American Heart Association (AHA), den optimale nivåer for HDL-kolesterol er over 60 mg / dL. Hvis du har HDL nivå som er lav, 50 mg / dl (kvinner) eller 40 mg / dl (menn), er du i større fare for å utvikle hjertesykdom.

Normale Triglyserider

Triglyserider nivåer under 150 mg / dL regnes som normalt, ifølge AHA.

Betraktninger

Røyking, kan tilstander som hypotyreose og medisiner som prevensjon bidra til resultatene av lipid panel. Sørg for å diskutere din medisinske historie med legen din, hvis du mottar resultater utenfor normalområdet.

Hodepine forårsaket av Serotonin

Visse typer hodepine, inkludert migrene og spenningshodepine, er assosiert med serotonin utenfor normalområdet. Medisiner og endringer i livsstil kan bidra til å administrere migrene og spenningshodepine ved å hjelpe serotoninnivået holde seg innenfor normalområdet.

Prevalens

Seksten prosent av amerikanerne oppgir å ha en migrene hodepine lidelse i løpet av livet, mens 78 prosent oppgir å ha tension-type hodepine. Begge typene er knyttet til serotoninnivået som er utenfor normalområdet.

Typer og årsaker

Spenningshodepine skyldes overdreven serotonin, som forårsaker blodkarene seg sammen. Migrene hodepine skyldes mangelfulle serotonin, som forårsaker blodårene utvider seg.

Diet

Visse matvarer, for eksempel rødvin, bearbeidet kjøtt, alderen ost og kultiverte meieriprodukter, kan senke serotonin, som fører til utbruddet av migrene hodepine.

Betraktninger

Utilstrekkelig søvn, mangel på regelmessig mosjon, høyt stressnivå og unngå sollys redusere serotonin, som kan føre til en migrene hodepine.

Behandling

Medisiner, inkludert serotonin selektive reopptakshemmere (SSRI), kan bidra til å behandle migrene og annen hodepine som følge av serotonin mangel. Økende inntak av tryptofan eller ta en 5-HTP supplement kan også hjelpe.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene og morkaken av en menneskelig kvinne. Dette hormonet er ansvarlig for utarbeidelsen av livmor lining å forankre et egg når den er befruktet av sperm. Når befruktning ikke skjer, progesteron nivåer slipp og menstruasjonsblødning begynner. Progesteron er også en god indikator av svangerskapet, siden den øker over 10 ganger i løpet av graviditet. Er det også en indikator for blødning i livmoren. Det er viktig å lære å tolke din progesteron blodprøve.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Skaff laboratoriet rapporten. Søk etter ordet "progesteron." Hvis det er inne i normalområdet, så det betyr at du har eggløsning og er klar til å forsøke å bli gravid. Det normale området for før eggløsningen er mindre enn 1 ng / ml (nanogram per milliliter) og 5 til 20 ng / ml for mid-cycle fase.

Se etter uregelmessigheter i de andre laboratorieprøver bortsett fra progesteron. Disse er alle tilkoblet, og vil bestemme den normale eller unormale av progesteron verdier. Hvis alle testene er utenfor normalområdet, så er det en feil. Dette betyr at blodprøven må gjentas. Ta med resultatene tilbake til legen din.

Se på resultatene og finne ut om dine progesteron nivåene er unormalt høy. Høye nivåer indikerer en falsk graviditet eller binyrene dysfunksjon. Overforbruk av kosttilskudd som vitamin C kan føre til et unormalt høyt antall. Hvis du mistenker at du har tatt et overskudd av vitamin C, må du kanskje gå tilbake til legen din for å gjenerobre progesteron test.

Finn ut om din progesteron nivåene er svært lave. Unormalt lave nivåer av progesteron indikere eggløsningsproblemer eller en mulig spontanabort. Det kan også føre til søvnløshet og ekstreme humørsvingninger. Må ta kontakt med lege hvis du oppdager at progesteron nivåene er for lave.

Søk etter hormonet "østrogen" i laboratorierapport. Normalt verdiene av østrogen og progesteron er alltid balansert. Det vil være vanskelig å tenke om en er høyere enn den andre. Varierende resultater kan også bety at du har hormonell ubalanse som kan føre til konstant besvimelse. Ta kontakt med din lege hvis du finner en ubalanse mellom østrogen og progesteron.

Hint

  • Du kan lett finne noen unormale testverdi i laboratoriet rapporten, siden de alltid vil bli markert eller fet skrift.

Hvordan virker Fasting påvirker blodsukkernivået?

Hvordan virker Fasting påvirker blodsukkernivået?

Blodsukker og insulin

Kroppen din trenger sukker i blodet, kalt blodsukker, for å overleve. Bukspyttkjertelen produserer et hormon som heter insulin som obligasjoner med blodsukker. Når insulin og blodsukker har limt, er de i stand til å gi kroppen din med en tilførsel av energi. Det er flere medisinske tilstander som kan føre til farlige pigger og fall i blodsukkernivået. En test som kalles en fastende blodsukker test er den beste måten å finne ut om du lider av en av dem.

Årsaker til Svingninger i blodsukkernivået

Normale blodsukkernivået er mellom 70 mg / dl og 120 mg / dl (milligram glukose til dl blod). Det er flere årsaker til mindre svingninger i og utenfor normalområdet: spise et måltid, hard trening, angst eller stress og alvorlig sykdom eller sykdom.

Mange av de matvarer som du spiser inneholder karbohydrater som blir blodsukker i systemet. Etter å ha spist et måltid, spesielt en som er høy i karbohydrater eller behandlet sukker, er systemet oversvømmet med glukose og bukspyttkjertelen ikke klarer å produsere nok insulin til å holde opp. Selv om du ikke lider av noen form for medisinsk tilstand, er det ikke uvanlig å se blodsukkernivået stige til så mye som 180 mg / dl i løpet av den første timen etter et måltid. En person med en insulinforstyrrelse vil se nivåer høyere enn 200 mg / dl.

Når du trener, kroppen din har et økt behov for energi. I løpet av denne tiden, produserer bukspyttkjertelen flere butikker av insulin for å gi deg den energien. Når du slutter å trene, blodsukkernivået midlertidig stige på grunn av mengden av insulin i kroppen din. Når bukspyttkjertelen stopper ekstra utskillelsen av insulin, faller blodsukkeret.

Fysiologi av insulinsekresjon

Det finnes to typer insulin sekresjon: måltidsrelaterte og basal. Måltidsrelatert insulinsekresjon er den raske insulin produksjon som skjer etter at du spiser et måltid. Eventuelle overskytende blodsukkeret lagres som fett.

Basal insulinsekresjon er hva som skjer etter siste måltid er fordøyd. Når du raskt, virker insulin i kombinasjon med andre hormoner for å opprettholde blodglukose er nødvendig for å mate hjernen og bryte ned eventuelle lagret fett som skal brukes som energi.

Under trening, faller basal insulinsekresjon for å gi en økt tilførsel av energi fra blodsukkeret.

Fasting

Når du faster, fortsetter kroppen å produsere blodsukker fra basal insulinutskillelse. Dette opprettholder kroppen din med en jevn tilførsel av energi og hjerneføde gjennom nedbryting av disse butikkene av fett. Hvis du er frisk, bør blodsukkernivået forbli normalt inntil det ikke er nok lagret fett for å holde tritt tilbudet.

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, blodsukkernivået hos en frisk person skal fortsette å være i normalområdet etter en åtte til 12-timers rask. En glukose-nivå høyere enn det som kan signalisere en alvorlig medisinsk tilstand som type 1 eller type 2-diabetes.

Hva er normalt surhet for et menneske?

Kroppen din har en svært liten buffersone for å opprettholde normal syre-base balansen i blodet. Ifølge ernæringsfysiolog Mary Grosvenor, må normal pH-nivået i blodet være mellom 7,35 til 7,45. Alle nivåer utenfor normalområdet kan være dødelig.

Definisjon

Acidose er en forutsetning når blodet har en pH-nivå mindre enn 7,35 og alkalose er å ha en blod ph nivå større enn 7,45. For å opprettholde normal pH balanse, produserer kroppen bufringsmidler, for eksempel ammoniakk og bikarbonater, som holder blod pH-nivå innenfor rekkevidde.

Symptomer

Symptomer på acidose inkluderer alvorlig hodepine, diaré, oppkast, kramper og økt hjertefrekvens. Motparten, alkalose, fører til muskelsvakhet og kramper, forhøyet kalsiumnivå i blodet og tetani. Hvis venstre ubehandlet, kan enten tilstanden føre til koma og død.

Forebygging

Fysiolog Stuart Fox anbefaler at du spiser en rekke matvarer ledsaget av rikelig med vann for å opprettholde sunne blod pH-nivåer. Unngå å spise for mye mat som kan endre pH-nivå i stor grad, for eksempel kjøtt, kaffe, egg og fermentert mat.

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Blodprøveresultater kan være svært komplisert å sortere gjennom hvis du ikke har noen medisinsk opplæring. Ideelt sett bør du diskutere dem med legen din, spesielt hvis du har noen resultater som faller utenfor normalområdet. Når det er sagt, hvis du har unormale verdier, betyr det ikke nødvendigvis at du har et medisinsk problem. Dine resultater kan være unormal på grunn av slike faktorer som kosthold, fysisk aktivitet, alkoholforbruk, reseptbelagte og ikke-reseptbelagte stoffet forbruk som vitaminer, alder og kjønn

Bruksanvisning

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Tolke resultatene av glukosenivået ved å fastslå om det faller utenfor normalområdet. For en fastende glukose test, er normalområdet 60-99 mg / dl. En fastende glukosenivå 126 mg / dl eller høyere er indikativ for diabetes.

Finn ut om testresultatene inkludere elektro teller. Den del av testresultatene som indikerer elektrolytter henviser både til kalium, natrium, og CO2-nivåene. Disse nivåene kan falle utenfor det normale området hvis du er på medisiner eller har en sykdom eller skade. Eksempler på dette er vanndrivende eller hjerte piller (påvirker kaliumnivået), diabetes medisiner (påvirker natrium nivåer) og metabolske forstyrrelser, nyresykdom, og ukontrollert diabetes (påvirker CO2-nivå).

Etabler din Blood Urea Nitrogen (BUN) nivå. En høy verdi kan tyde på at nyrene ikke fungerer som de skal, men dette kan også være forårsaket av en høy protein diett eller anstrengende trening. Hvis du er gravid, vil Bolle nivå falle under normalområdet.

fastslå om dine enzymverdier er på grunn av din livsstil eller et forhåndsdefinert medisinsk tilstand. Hvis du har høye enzymverdier, kan dette tyde på høyt alkoholforbruk, samt en rekke medisinske tilstander. For eksempel, hvis din CPK (et enzym) nivåene er høye og du ikke har hatt et hjerteinfarkt i løpet av de siste 3-4 timer, kan du ha en skjelettmuskelsykdommer.

Mål kolesterolet ved å måle om det er over den sikre grensen. Low Density Lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet som ideelt sett bør være mindre enn 130 (100 er bedre). En LDL verdi høyere enn 160 er ansett som en høy risiko. På den annen side, High density lipoprotein (HDL) - det "gode" kolesterolet - bør ideelt sett være en høy verdi, som HDL beskytter mot hjertesykdom. Triglyserid er en annen blod fett.

Tips og advarsler

  • Noen vanlige akronymer som refererer til blodprøver er CBC, eller Complete Blood Count, CMP, eller Complete Metabolsk Panel, og TSH, eller Thyroid hormon.
  • Å ha unormale testresultater betyr ikke nødvendigvis at du har en medisinsk tilstand; være sikker på å få en medisinsk faglig råd.

Effekten av blodtrykk medisiner på Chest & Nyrer

Effekten av blodtrykk medisiner på Chest & Nyrer


Selv om blodtrykket medisiner er et ekstremt nyttig og effektiv middel for regulering av blodtrykk, kan de har alvorlige bivirkninger på andre områder av kroppen. Mens du tar blodtrykket medisiner, er det viktig å være forsiktig med noen tegn eller symptomer som medisinen påvirker ditt hjerte eller nyrer.

Funksjon

Blodtrykk medisiner er gitt enhver tid en persons blodtrykk konsekvent faller utenfor normalområdet. Normalt blodtrykk er vanligvis betraktet 120/80 mm Hg, selv om blodtrykket er teknisk sett ikke er ansett som "høy" til den når 140/90 mm Hg og over. En blodtrykket 90/60 mmHg under ville bli betraktet som signifikant lav. Medisiner kan være foreskrevet for både høyt og lavt blodtrykk, med et mål om blodtrykket tilbake til en mer normal og sunn rate.

Identifikasjon

En rekke blodtrykket medisiner kan være foreskrevet av legen din til å regulere blodtrykket. Disse medikamentene er diuretika, alfablokkere, betablokkere, ACE-hemmere og direkte vasodilatorer, blant andre. Hver type medisiner fungerer på en annen måte til enten å heve eller senke blodtrykket, avhengig av behovet.

Nyrer

Fordi nyrene er ansvarlige for å filtrere alle medisiner ut av kroppen, kan de bli skadet av de harde blodtrykket medisiner. Langvarig eller utstrakt bruk av disse medikamentene kan føre til nyreskader og mulig nyresvikt.

Bryst

Hvis blodtrykket medisiner tas i overskudd, kan de føre til ytterligere problemer. For eksempel, hvis en pasient med høyt blodtrykk er å ta for mange blodtrykket medisiner, kan det føre ham til å utvikle konsekvent lavt blodtrykk. Helst blodtrykk svinger drastisk som dette, det fører til stress på hjertet og pustefunksjoner.

Betraktninger

Hvis du opplever alvorlige bivirkninger mens de tok blodtrykket medisiner, er det ekstremt viktig å kontakte legen din. Alvorlige bivirkninger inkluderer slapphet, svakhet, forvirring, kramper, lav urinmengde og en rask eller uregelmessig hjerterytme.

Hvordan virker Blood Testing arbeid?

Hvordan virker Blood Testing arbeid?

Hva er en Blood Test?

En blodprøve er en prosedyre der en medisinsk faglig tar en blodprøve fra armen din, og sender den til et laboratorium som skal testes. En blodprøve kan bestemme mange ting om den enkelte. Blodprøver kan gjøres for alt fra narkotikabruk eller sykdom deteksjon, for å overvåke nivåene av vitaminer og mineraler i kroppen.

Prosedyre

En blodprøve kan gjøres på to måter. Den vanligste, samt mest detaljerte blodprøve gjøres gjennom tegning ampuller med blod fra en blodåre i armen. Dette gjøres ved hjelp av en nål koblet til hetteglasset. En blodprøve kan også gjøres ved å stikk fingeren. I denne metoden tuppen av fingeren er stukket av en liten nål. Et lite rør er plassert mot området, og blod presses inn i røret.

Testing

Når blodprøven er tatt, blir ampullene sendt til et laboratorium. I laboratoriet en medisinsk teknolog vil teste blod i henhold til grunn for testing. Forskjellige grunner krever egne testmetoder. Imidlertid kan samme prøve av blod vanligvis brukes for alle testprosedyrer. De vanligste årsakene til blodtesting inkluderer: farskap testing, blodtyping, STD testing, blodlegemer, kolesterol testing, og glukose testing.

Varianter

En normal lesing på en blodprøve kan variere mellom hver enkelt. Ulike faktorer som alder, reseptbelagte medisiner, hormoner, kosthold og stressnivå kan føre til tester for å variere utenfor normalområdet. Leger forstår dette og så sette opp referanseområder.

Hjem Kits

Hjem blod testing kits er blitt et mer populært alternativ for blodprøve fra komfort til ditt eget hjem. Det er imidlertid viktig å huske på at en hjemmetest ikke vil være så nøyaktig, eller kontrollert som en test gjort i en lege kontor. Noen resultater du får fra en hjemme test bør verifiseres av en medisinsk faglig. Et hjem blodprøve innebærer å bruke den medfølgende steril nål til å stikke fingeren. Du kan deretter sette dråpe blod på en spesiell del av gitt papir, forsegle papir i en konvolutt og sende blodet til et laboratorium for testing.

Hvor å Test din testosteronnivå

Hvor å Test din testosteronnivå


Selv om det er oftest forbundet med mannlig seksuell helse, har hormonet testosteron mange roller i kroppen for menn og kvinner. Som med andre hormoner, kan en testosteron nivå utenfor normalområdet føre til helseproblemer. Høy testosteron hos et barn kan føre til tidlig pubertet og lavt testosteron i en voksen mann kan føre til sterilitet og relaterte problemstillinger. Hos kvinner, kan lavt testosteron påvirker sexlysten, og høy testosteron kan føre til overdreven hårvekst, vokalendringer, og menstruasjons dysfunksjon.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en lege hvis du er bekymret for at din testosteronnivå er enten for lavt eller for høyt.

Forklar legen din grunnene til at du er bekymret for din testosteronnivå. Hvis legen din er enig i at det kan være et problem, vil du mest sannsynlig få en lab skjema for en blodprøve.

Besøk lab og presentere skjemaet du fikk fra legen din. Regner med å ha blod trekkes, mest sannsynlig fra innsiden av armen. Du må kanskje gå til laboratoriet først i morgen, da testosteronnivå er høyest på den tiden av dagen. Sjekk med legen din hvis du ikke er sikker på om når du skal ta testen.

Delta på en oppfølging avtale med legen din, hvis man ble bedt om, eller vente til legen din for å ringe deg med resultatene av testosteron test. For total testosteron, normale nivåer for menn er 300-1200 nanogram per desiliter (ng / dl), og for kvinner, 30-95 ng / dL. Frie testosteronnivået er lavere, med normale nivåer for en mann å være 50 til 210 pikogram per milliliter (pg / ml) og for en kvinne 1,0 til 8,5 pg / ml. Hvis nivået var utenfor dette området, vil legen gi anbefalinger for behandling.

Tips og advarsler

  • Kronisk alkoholbruk kan føre til lavt testosteronnivå. Hvis du er bekymret for lave nivåer, bør du vurdere å kutte ned på alkohol. Men alltid utvikle en plan sammen med legen din for å løse dine bekymringer, da det kan være andre grunner til et lavt testosteronnivå som krever legebehandling.

Hvordan å bli gravid over 40 år gammel

Bli gravid i alle aldre er ikke alltid lett, og som en kvinne blir eldre blir det vanskeligere å bli gravid. Men er det mulig for kvinner i 40-årene for å bli gravid, og kunne levere en sunn baby. For å bli gravid når over 40 år gammel mye tålmodighet og planlegging er ofte nødvendig. Riktig kosthold, sunn livsstil og en positiv holdning må alle opprettholdes for å øke sjansen for suksess.

Bruksanvisning

Hvordan bli gravid over 40 år gammel

•  Slutt å ta prevensjon og se etter menstruasjonssyklusen å bli vanlig. Det kan ta to til tre måneder for en kvinnes menstruasjonssyklus for å bli konsistent etter avsluttet bruk av prevensjon. Mens fruktbarhet returnerer vanligvis 30 dager etter at prevensjon er ikke lenger brukes, kan menstruasjons og eggløsning syklus være uregelmessig. Venter til menstruasjonssyklusen har blitt vanlig igjen vil hjelpe hvis samleie er under planlegging rundt eggløsning sykluser.

oppnå og opprettholde en sunn vekt. Bli gravid over 40 år gammel er vanskeligere hvis BMI (Body Mass Index) er utenfor normalområdet siden en kvinne som er under eller over vekten er mindre sannsynlighet for å unnfange et barn. Overvektige kvinner som gravid er også mer sannsynlig at lider av høyt blodtrykk og diabetes under svangerskapet enn gjennomsnittlig vekt kvinner. For å øke sjansene for å bli gravid en kvinne bør ha en BMI som er mellom 20 og 30.

Avvikle bruk av alle giftstoffer, inkludert koffein og alkohol. Ved hjelp av illegale rusmidler, røyke sigaretter og drikke alkohol eller koffein kan redusere fruktbarheten. I tillegg til å redusere fruktbarheten, kan giftstoffer som alkohol og tobakk føre til lav fødselsrate og svangerskapskomplikasjoner. Bytt alkoholholdige drikkevarer med alkoholfrie alternativer og begrense koffein forbruk til en kopp per dag. Hvis du har en hard tid å redusere det daglige koffein grensen prøve å erstatte kaffe med milkshake eller melk-utvannet avkjølt kaffe drikker.

Slutt å bruke tamponger, Douches og feminine rensemidler / spray. Det er viktig å holde det vaginale område infeksjon fri, og ved hjelp av invasive feminin produkter øker risikoen for bakterieinfeksjon. I tillegg til å øke risikoen for infeksjon, feminine rensemidler pleier å fjerne slimet i livmorhalsen som er nødvendig for unnfangelse. Mens du prøver å bli gravid bruke sanitetsbind under månedlige perioder og rengjør vaginal området med vann og mild såpe.

Rådfør deg med fastlegen om en henvisning til en fruktbarhet spesialist. Kvinner i 20-årene har omtrent 25% sjanse for å bli gravid hver måned. Denne sjansen minker som kvinne aldre, og hvis en kvinne i 40-årene ikke har unnfanget etter 6 måneder hjelp kan være nødvendig. En fruktbarhet spesialist vil kunne oppdage om det er noen medisinske problemer som påvirker deg eller din partner som hindrer befruktning.

Tips og advarsler

  • Etter samleie heve hofter og lår for ti til femten minutter for å øke sjansene for unnfangelse.

Riktig Sugar nivå for diabetikere

Riktig Sugar nivå for diabetikere


Diabetes er en medisinsk tilstand hvor bukspyttkjertelen produserer for lite insulin. Insulin er et hormon som obligasjoner med glukose i blodet for å slå den inn i drivstoff for kroppen. The American Diabetes Association anslår at åtte prosent av den amerikanske befolkningen lider av noen form for diabetes.

Normalt blodsukkernivå

Et normalt nivå av blodglukose, ofte referert til som blodsukker, er mellom 70 og 120 mg / dl (milliliter til dl glukose i blod). Disse nivåene kan svinge etter et måltid eller trening eller i tider med alvorlig sykdom eller stress. Vedvarende blodsukker nivåer utenfor normalområdet bør behandles av lege for å unngå alvorlig helserisiko.

Testing

Blodsukkeret er testet ved hjelp av en blodsukkermåler, også kalt en glukosemåler. Diabetikere bør teste deres nivå før hvert måltid og ved sengetid, på minimum.

Behandling

Behandling for type I diabetes, også kjent som juvenile diabetes og type II diabetes, også kjent som voksen angrep diabetes, har en lav-karbohydrat, lav-sukker kosthold og regelmessig mosjon. Type I diabetes krever også daglige injeksjoner av insulin. Type II diabetikere bruker oral medisin for å kontrollere blodsukkernivået.

Hyperglykemi

Hyperglykemi oppstår når blodsukkeret stiger over 120 mg / dl. Hvis høyt blodsukker vedvare over en lengre periode, kan medisiner eller insulin injeksjoner være nødvendig. Ubehandlet hyperglykemi kan føre til visjon, nyre, hjerte og sirkulasjon problemer; koma; eller død.

Hypoglykemi

Hypoglykemi oppstår når blodsukkeret faller under 70 mg / dl. Forslag til behandling inkluderer inntak av sukkerholdig drikke, etterfulgt av noen solid protein og karbohydrater. En bevisstløs diabetiker kan behandles med en glukose gel eller kake frosting penslet på innsiden av kinnet, eller glukose injeksjon. Ubehandlede episoder av alvorlig hypoglykemi forårsake kramper eller død.

Instruksjoner om hvordan du kalibrere et Contour Diabetes Meter

Instruksjoner om hvordan du kalibrere et Contour Diabetes Meter


Diabetes er en kronisk sykdom som kjennetegnes av blodsukker nivåer som er utenfor normalområdet. Følgelig er folk som har diabetes oppfordres til å overvåke blodsukkeret regelmessig for å opprettholde en sunn livsstil. Contour diabetes meter benyttes for hjem overvåking av blodsukkernivået. Produsenten av konturen måleren (Bayer Pharmaceuticals) innstiller rutinekalibrering av apparatet for å sikre nøyaktige resultater.

Instruksjoner om hvordan du kalibrere et Contour Diabetes Meter

Bekreft at Bayer Contour teststrimler og kontrolløsningen ikke er utløpt. Hvis enten produktet er utløpt, må du ikke forsøke kalibreringstesten før utløpte forsyninger er tilgjengelige.

Ta en strimmel fra hetteglasset og lukk lokket umiddelbart. Strimlene bør ikke utsettes for luft i lange perioder av gangen. Inspiser teststrimmelen etter tegn på skader, som en skadet stripe kan gjengi feilaktige resultater for kalibreringen.

Sett den grå enden av strimmelen inn i apparatet. Et ikon av en blinkende bloddråpe vises på skjermen.

Rist flasken med kontrolløsningen, og deretter plassere en dråpe av løsningen på voks papir (eller en annen ren, ikke-absorberende overflate).

Trykk på tuppen av teststrimmelen til dråpe kontrolløsning, og vente på måleren til å pipe som løsningen trekkes inn i strimmelen. En fem-sekunders nedtelling begynner etter pipetonen, som er angitt på skjermen. Når nedtellingen er ferdig, vil måleren vise resultatene.

Les resultatet på skjermen, og sammenligne den med den normale reguleringsområde oppført på løsningen flaske. Bunnen av teststrimmelen boksen viser også det normale reguleringsområde. Hvis resultatet er innenfor et akseptabelt område, er kalibreringen ferdig. Bare fjern teststrimmelen fra apparatet og kast den. Hvis resultatet er utenfor området oppført på flasken med kontrolløsningen, gå til neste trinn.

Kontroller at teststrimler og kontrolløsningen ikke er utløpt, og sjekk at oppløsningen er Bayer Contour kontrolløsning.

8. Rull flasken med kontrolløsningen forsiktig for å sikre at den er godt blandet, og utføre kalibreringen testen på nytt. Hvis resultatet er fortsatt utenfor det akseptable området, kontakt Bayer Pharmaceuticals på 1-800-348-8100.

Hint

  • Haken vises etter kalibreringsresultatet gjengis indikerer ikke at kalibreringen var vellykket. Haken betyr bare at systemet erkjent at kontrolløsning, og ikke blod, ble brukt til måleren.
  • Bruk kun trimlene og kontrolløsningen er beregnet for bruk sammen med Bayer Contour meter. Hvis dette ikke gjøres kan gjengi unøyaktige resultater på kalibreringstesten.
  • Bruk aldri en meter for glukose testing hvis den har feilet kalibrering.

Farlig nivå av TSH

Farlig nivå av TSH


TSH tester måle om en pasient har hypertyreose eller hypotyreose. En farlig høyt eller lavt nivå av TSH kan føre til mental retardasjon hos nyfødte, og kan føre til hjertesvikt hos voksne.

Hva er en TSH test?

En TSH test er en blodprøve som sjekker dine nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon. Dette sjekker om skjoldbruskkjertelen din fungerer normalt eller ikke.

Når er en TSH Test Bestilte?

En TSH test er bestilt når en pasient viser tegn på hypertyreose, hypotyreose, eller har en forstørret skjoldbruskkjertel. Dessuten er en standard prosedyre å teste hypotyreose for nyfødte.

Hva er det normale nivået av TSH?

Normale TSH nivåer for voksne er 0,4 til 4,5 mIU / L, og normal TSH-nivåer for babyer er 3-18 mIU / L.

Hva er et farlig nivå av TSH?

Jo lengre unna TSH nivået er fra normale nivåer, jo mer farlig det er. En studie av Rodondi viser at det er mer hjerte hendelser for pasienter med TSH nivåer av 7,0 mIE / L eller høyere (35,0 vs 16,5 per 1000), men ikke for pasienter med TSH nivåer mellom 4,5 og 6,9 mIE / L. For nyfødte, thyroid hormonnivået er viktig for hjernens utvikling, så noe unormalt bør behandles umiddelbart.

Når bør Unormal TSH Levels bli behandlet?

Dersom TSH nivået er utenfor normalområdet, bør den behandles, avhengig av råd fra en lege.

Hva er farene ved en rask hjerterytme?

En arytmi er når pulsen er utenfor normalområdet på 60 til 100 slag per minutt. En rask hjerterytme kalles en takyarytmi eller takykardi. Når kroppen din trenger mer oksygen, må ditt hjerte pumpe raskere for å møte behovet. Men hvis pulsen øker når kroppen ikke krever mer oksygen, kan alvorlige problemer oppstår.

Årsak

En økt hvilepuls er ofte forårsaket av et problem med hjertet selv eller ditt hjerte dirigent system. Dirigenten Systemet genererer elektrisitet og gjør at elektrisitet til å reise ned på hjertemuskelen, forårsaker ditt hjerte å slå.

Symptomer

En rask puls kan innebære hjertebank, rask dunkende eller bankende i brystet eller halsen, tretthet, ørhet, besvimelse, kortpustethet og brystsmerter. Disse symptomene kan være tegn på en mer alvorlig tilstand.

Komplikasjoner

Eventuelle komplikasjoner fra en rask hjerterytme avhenge av typen av problem som forårsaker økningen, hvor hastigheten er høy, og varigheten av episode. Mulige komplikasjoner omfatter blodpropp, hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt, besvimelser og permanent skade på hjertemuskelen.

Behandling

De fleste arytmier er harmløse og blir stående ubehandlet. Hvis rask hjerterytme må behandles, kan legen forskrive en medisin som en betablokker. Målet med behandlingen er å holde pulsen innenfor en normal rekkevidde for å redusere risikoen for blodpropp og slag.

Forebygging

Adopter en hjerte-sunn livsstil. Slutte å røyke og kutte ned på alkohol og koffein forbruk. Spis fettfattig mat og trene regelmessig. Administrer kroniske sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Felles Laboratory & Diagnostic Tests

Felles Laboratory & Diagnostic Tests


En gruppe på åtte tester kjent som den grunnleggende metabolske panelet (BMP) blir normalt utført under en fysisk å screene for noe unormalt. Disse åtte testene brukes til å avgjøre om du er frisk eller om det er indikasjoner på at andre tester kan være nødvendig å se om du lider av eventuelle sykdommer. Disse testene krever en enkelt blodprøve, og kan samles tilfeldig, eller du kan rettes til faste i opptil 12 timer før prøven tas.

Prøvetaking

Lege eller sykepleier vil ta en liten blodprøve (noen ganger to) ved å stikke en nål i en blodåre i armen. Prøven vil være omtrent 10 ml og oppsamles i en spesielt forberedt rør. Røret vil bli sendt til et laboratorium for analyse.

Glukose og kalsium

Nivåer av glukose kan tyde metabolske forstyrrelser. Høy glukose kan være en indikasjon på diabetes eller pre-diabetes forhold. Lavt blodsukker kan tyde på hypoglykemi. Kalsiumnivåer kan tyde på skjoldbruskkjertelen eller leversykdommer, osteoporose og en rekke andre forhold.

Elektrolytter

Nivåer av natrium, potassiuim, karbondioksyd og klorid blir rutinemessig sjekket. Ubalanser i natrium kan indikere hypo eller hypernatremia. Skytende natrium noen ganger reduserer mengden av kalium i kroppen din. Ubalanser i natrium og kalium kan føre til arytmi, høyt blodtrykk og høyt eller lavt blodtrykk. Karbondioksid og kloridnivåer kan indikere acidose eller alkalose.

Nyre Funksjonstester

Blod urea nitrogen (BUN) og kreatinin nivåer indikerer nyrefunksjon. Begge er avfallsprodukter av protein sammenbrudd i blodet. Høye nivåer tyder på at nyrene ikke filtrerer disse avfallsstoffer effektivt. Om en i 10 amerikanere lider av kronisk nyresykdom.

Normalområdet for BMP Resultater

Testresultatene er sammenlignet med normale områder avhengig av alder og kjønn. Resultater som er utenfor normalområdet kan skyldes ikke-truende midlertidige omstendigheter eller kan indikere en akutt eller kronisk medisinsk tilstand som krever ytterligere undersøkelser. For eksempel kan overskytende glukose skyldes en nylig høy-kalori måltid. Overflødig BUN eller kreatinin kan være på grunn av nylige anstrengende aktivitet eller trening. La legen din tolke resultatene dine for å avgjøre om videre undersøkelse er nødvendig.