Digidexo.com

bivirkninger tuberkulose medicin

Bivirkninger av tuberkulose Medicine

Tuberkulose er en sykdom som er forårsaket av bakterier. Sykdommen spres til andre mennesker når en smittet person hoster eller nyser, og slipper bakterier i luften. Tuberkulose primært påvirker lungene, men kan også påvirke andre organer i kroppen. En person kan bli smittet med en av to typer TB, aktive eller latente. Aktiv TB betyr at en person har blitt smittet med tuberkulose, og viser symptomer på sykdommen. Noen med aktiv tuberkulose er smittsomt for andre. Latent TB betyr at en person er smittet med TB bakterie, men ikke lider noen symptomer. Det betyr også at personen er i stand til å spre sykdom til andre.

Typer medisiner

Tuberkulose behandles vanligvis ved bruk av en kombinasjon av flere antibiotika. Leger foreskrive denne kombinasjonen for å effektivt bekjempe sykdommen. Denne behandlingsmetoden gjør også at tuberkulosebakterier ikke utvikler evnen til å motstå medisinering. Medikamentet blir administrert til pasienten i minst seks måneder. Noen pasienter vil motta ca 12 måneder med antibiotika. Ethambutol; Pyrazinamide; Rifampicin, eller RIF; og Isoniazid, eller INH, er de antibiotika som oftest foreskrevet for aktiv tuberkulose. Pasienter med latent tuberkulose vil bli foreskrevet INH, som de tar i seks måneder.

Mindre bivirkninger

Som med tar noen reseptbelagte medisiner, kan personer som mottar TB antibiotika oppleve mindre bivirkninger, inkludert orange spytt, urin eller tårer. Kvinner som tar p-piller eller bruker implantater må bruke andre forebyggende tiltak siden antibiotika redusere effekten av disse formene for prevensjon. Pasienter som er foreskrevet tuberkulose antibiotika ofte finne seg mer følsomme for sunlight.and bør bruke en effektiv solkrem for å forhindre solbrenthet.

Alvorlige bivirkninger

Noen mennesker kan oppleve mer alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp. Hvis noen opplever kvalme, brekninger eller svimmelhet, hun trenger å kontakte lege så snart som mulig. Andre pasienter kan oppleve tåkesyn eller magesmerter. Atter andre kan lide av øresus eller hørselstap. Ømme ledd og nummenhet rundt munnen, finger eller tær er andre alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp. Ytterligere bivirkninger kan være feber som varer i mer enn tre dager, gulsott, blødninger og blåmerker.

Bivirkninger forbundet med andre legemidler og alkohol

Folk på TB medisiner bør fortelle sine leger om eventuelle andre medisiner de tar fordi tuberkulose antibiotika kan forstyrre effekten av andre legemidler. Andre medisiner kan også samhandle med tuberkulose antibiotika, noe som resulterer i alvorlige bivirkninger. Enhver som er foreskrevet antibiotika for det formål å behandle tuberkulose bør ikke bruker alkohol under behandling for sykdommen.

Betydningen av å ta foreskrevne medisiner

Tuberkulose kan kureres, men bare hvis pasienten tar antibiotika medisiner som foreskrevet av legen. Hvis en pasient ikke ta medisiner, kan han eller hun dø. På den annen side, dersom pasienten stopper å ta medisinen eller hopper det fordi han eller hun føler seg bedre, kan tuberkulose tilbake. Den gjentakelse av tuberkulose kan gjøre det mer vanskelig å behandle.

Bivirkninger av Exforge Medicine

Bivirkninger av Exforge Medicine


Exforge er en kombinasjon stoffet inneholdt amlodipin, en kalsium-kanal blokker, og valsartan, en angiotensin receptor blocker. Produsert av Novartis Pharmaceuticals Corporation, er medisiner foreskrevet i tablettform som en behandling for høyt blodtrykk. Det er i hovedsak beregnet for personer som ikke responderer tilstrekkelig på behandling med en enkelt medikament. Exforge har mange mulige bivirkninger, men de fleste er uvanlig.

Funksjon

Exforge er vanligvis foreskrevet enten for folk hvor blodtrykket ikke er effektivt kontrollert på en medisin, eller som initial terapi for folk hvor blodtrykket er farlig høy. Den er tilgjengelig i varierende styrker slik at leger kan begynne med å foreskrive den laveste dosen og deretter re-evaluere situasjonen.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier var den vanligste bivirkningen av Exforge medisinering var perifert ødem, en hevelse i hender, ben, ankler og føtter forårsaket av væskeretensjon. Over fem prosent av folk i forsøkene opplevd denne effekten. Andre bivirkninger som forekommer i løpet av to prosent av pasientene inkludert nasal betennelse, øvre luftveisinfeksjon, og svimmelhet.

Advarsel

Gravide kvinner bør ikke ta Exforge fordi det kan skade og kan også være dødelig for det ufødte barnet. Alle som blir gravid mens du tar Exforge bør avslutte medisinering umiddelbart og fortelle henne lege. The United States Food and Drug Administration krever en svart boks advarsel på Exforge på grunn av dette.

Ekstra effekter Side

Exforge kan forårsake blodtrykket å slippe for lavt, angitt med symptomer på svimmelhet og besvimelse. I tillegg kan Exforge øke kalium i blodet, noe som kan føre til problemer for personer som er utsatt for høyt kalium grunn av andre medisinske tilstander, slik som nyresykdom. Dette er også en vurdering for folk som tar andre medisiner som kan føre til høyt kaliumnivå. Folk som bruker salterstatninger er mer utsatt også, fordi disse produktene inneholder ofte kalium.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger av Exforge medisinen inkluderer brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, vektøkning, angst og høyt blodsukker. Noen mennesker har opplevd en allergisk reaksjon, med symptomer på utslett eller elveblest og hevelse i ansiktet. I tillegg har Exforge blitt forbundet med depresjon. Fordi mindre enn 2 prosent av pasientene har rapportert denne effekten, har det vært vanskelig for forskere å finne ut om de to er faktisk knyttet sammen, men alle med følelser av depresjon mens du tar Exforge bør nevne det til legen.

Bivirkninger av Acid Reflux Medicine

Det finnes et bredt utvalg av syre reduksjonsgir og antacida tilgjengelig for å lindre halsbrann eller behandle acid reflux, både OTC (over-the-counter), eller med en resept fra lege. Antacida er vanligvis foreskrevet for milde symptomer. H2-blokkere og protonpumpehemmere er noe sterkere. De begge arbeidet med å redusere syreproduksjonen. Det finnes også kombinasjons medisiner som inneholder to eller flere medikamenter.

Snakk med legen din for å finne en som fungerer best for deg. Hvis du har et problem med bivirkninger Legen din kan ha noen ideer om hvordan å minimere disse bivirkningene eller foreslå en annen narkotika.

Funksjoner

Bivirkninger av anti syrer eller syre reducers er vanligvis milde og forsvinner av seg selv. Dette kan omfatte forstoppelse, diaré, hodepine, eller kvalme.
Legemidler som er brukt på lang sikt for å undertrykke syre tilhører to grupper. Den første gruppen er den H2 blocker familien, inkludert ranitidin (Zantac), cimetidin (Tagamet), nizatidine (Axid), og famotidin (Pepcid). Denne gruppen legemidler som vanligvis har få bivirkninger. Pasienter kan oppleve diaré, muskelsmerter, hodepine, svimmelhet. Mindre vanlig er feber, utslett, forstørret eller smertefulle bryster, alvorlig kløe, impotens, og forvirring eller hallusinasjoner.
Den andre gruppen er de protonpumpehemmere, inkludert omeprazol (prilosec, Prilosec OTC), esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid), pantoprazol (Protonix, Pantoloc), og rabeprazole (Aciphex). En svært liten prosentandel (5%) opplever diaré eller hodepine. Andre mulige bivirkninger er forstoppelse, tåkesyn, muskel eller leddsmerter, kløe, svimmelhet, magesmerter, hovne ankler, eller utslett.

Betraktninger

Begge H2-blokkere og protonpumpehemmere reduserer magesyre. Magesyre styrer vanligvis bakterier i magen, slik at uten denne syren pasientene kan oppleve bakterievekst i magen. Disse bakteriene har vanligvis ikke forårsake noen skade, men med syre reflux de kan bli sprutet oppover der de kan skrive inn luftrøret ("luftrør") og øvre luftveier. Dette er en bekymring fordi det kan føre til folk på anti-syre narkotika for å få lungebetennelse.

Betydning

Ofte er disse stoffer er brukt lang sikt, og dette kan skape andre bivirkninger. Nesten alle syrenøytraliserende brukt lang sikt kan øke risikoen for nyrestein. Syrenøytraliserende eksempel Alka-2, Tums eller Tutrakax kan føre til en oppsamling av kalsium i blodet, noe som fører til nyresvikt. Melk av Magnesia kan forårsake diaré fra noen antacida og forstoppelse er vanlig fra andre som Amphogel og Alternagel.

Potensiell

Når du reduserer syre i magen kroppen din har problemer med å absorbere vitamin B12. Dette vitamin er nødvendig av nerver og en mangel kan føre til tretthet eller anemi, prikking, svakhet, nummenhet eller smerte i huden. Du legen kan ta en blodprøve for å fastslå om du har en B12 mangel.

Advarsel

Hvis bivirkningene blir alvorlige, eller hvis ett av følgende skjer, må du kontakte lege umiddelbart disse inkluderer kløe, prikking, nummenhet i tær eller fingre, pustevansker, tetthet i brystet, tap av muskelkoordinasjon, problemer med å fatte med hendene, utslett, eller hevelse i munn, lepper, tunge eller ansikt.
Alvorlige allergiske reaksjoner (utslett, elveblest, kløe, pustevansker, tetthet i brystet, hevelse i munn, ansikt, lepper eller tunge), problemer med å fatte med hendene, vanskeligheter med å gå, kløe, prikking eller nummenhet i fingre eller tær , tap av muskel koordinering.

Bivirkninger av Cold Medicine

Mens kalde medisiner er nyttig å lindre mange av symptomene knyttet til forkjølelse, kan de forårsake en rekke bivirkninger i tillegg. Over-the-counter kulde medisiner er vanligvis en kombinasjon av medisiner avhengig av symptomene. Hver medisiner kan forårsake et forskjellig område av bivirkninger. Rådfør deg med lege før du tar kaldt medisiner hvis du lider av en hjertesykdom, nyresykdom, glaukom, eller annen medisinsk tilstand. I tillegg er kaldt medisiner anbefales ikke for små barn.

Antihistaminer

Antihistaminer i kaldt medisiner lindre kløende og rennende øyne, nysing, en kløe i halsen, og en rennende nese. Mens tretthet er den vanligste bivirkningen av antihistaminer, svimmelhet, hodepine, tørr munn, tørre øyne, og følelsen av trøtthet er også mulig. Alkoholforbruket mens du tar antihistaminer kan øke døsighet og tretthet.

Decongestants

Slimhinneavsvellende midler - for eksempel pseudoefedrin eller fenylefrin - vil bidra til å redusere flaskehalser i bihulene, men de kan også øke blodtrykket og hjertefrekvensen. Rastløshet, søvnløshet, skjelvinger, og angst er mulige bivirkninger av slimhinneavsvellende legemidler også. Ifølge Minnesota Poison Control, kan koffein forbruk forverre disse symptomene.

Hoste suppressants & Expectorants

Dekstrometorfan reduserer hoste og bryter opp slim i bihulene. Ifølge FamilyDoctor.org kan hoste suppressants og expectorants forårsake døsighet, kvalme, forvirring og svimmelhet. Hoste suppressants kan føre til forstoppelse, mens expectorants kan føre til diaré. Spør legen din hvis hosten er kronisk eller hvis du produserer gult eller grønt slim.

Smertestillende midler

Smertestillende - for eksempel ibuprofen eller paracetamol - vil bidra med hodepine og smerter i kroppen i forbindelse med forkjølelse. Paracetamol og ibuprofen er både trygg når riktig dosering følges. Paracetamol er på mange forskjellige typer medisiner så vær påpasselig med hvor mye du tar i løpet av dagen. Hvis du er utsatt for mageproblemer, ta ibuprofen med et måltid, siden det kan føre til ubehag i magen.

Sleep Aids

Sleeping hjelpemidler som difenhydramin vil hjelpe deg med å sovne om natten når du er forkjølet. Difenhydramin kan også la deg følelsen groggy neste dag og mildt desorientert. Munntørrhet, urinretensjon og reduserte sekret fra luftveiene er også bivirkninger av sove hjelpemidler i kalde medisiner.

Kontra

Ifølge Minnesota Poison Control System, kan narkotika i mange kalde medisiner samhandle negativt med andre medisiner. MAO-hemmere - som Marplan, Nardil og Parnate - er en klasse av antidepressiva som vil føre til en legemiddelinteraksjon, hvor bivirkningene kan bli forverret. Selektive serotonin reopptakshemmere - som Celexa, Prozac og Paxil - vil også samhandle med kalde medisiner. Rådfør deg med lege hvis du har noen bekymringer om disse medikamentene eller andre medikamenter som du kan ta.

Bivirkninger av Sleep Medicine

De fleste søvn medisiner må forskrives av leger under føderale lover, fordi mange har potensielt avhengighetsskapende narkotiske midler for å hjelpe folk sovner. Det finnes også noen over-the-counter søvn rettsmidler. Alle søvn medisiner har potensialet for bivirkninger og allergisk reaksjon, og i tilfelle av reseptbelagte legemidler kan de være spesielt alvorlig.

Unisom

Unisom er en over-the-counter sove medisin sammensatt av doksylamin, i henhold til MedlinePlus. Det anses ikke fysisk vanedannende som narkotiske sove medisiner. Det er imidlertid fremdeles en risiko for bivirkninger eller allergisk reaksjon. Mulige negative symptomer assosiert med Unisom er tørr munn, tørr nese, tørr hals, tretthet, kvalme, økt brystet lunger, hodepine, spenning og nervøsitet. Alvorlige tilfeller av slike bivirkninger eller tåkesyn eller problemer med vannlating anses medisinsk nødhjelp.

Forholdsregler

Narkotiske søvn medisiner bære risikoen for enkelte vesentlige og selv fatale bivirkninger, og er ikke ment for langsiktig bruk. Brukere av noen piller har rapportert avhengighet, og folk har overdose og døde fra å bruke narkotiske søvn medisiner. Noen mennesker har blitt funnet søvngjengeri eller kjøring under påvirkning av sovepiller etter å ha tatt slike piller. Etterpå hadde de ingen minne om hendelsene. Risikoen for slike bivirkninger kan reduseres ved å vie tid og plass til å sove etter å ta slike medisiner.

Halcion

Halcion er et benzodiazepin sove medisin består av triazolam, og dens resepter er strengt overvåket av den føderale regjeringen, ifølge MedlinePlus. Plutselig stopper Halcion etter lang tids bruk kan føre til anfall, koma og muligens død. Bivirkninger forbundet med intermitterende bruk er svimmelhet, tretthet, svimmelhet, hodepine, nervøsitet, koordinasjonsproblemer, kribling i huden, kvalme og oppkast. Alvorlige tilfeller av bivirkninger eller utslett, elveblest, kløe eller pustevansker mandat akutt medisinsk hjelp.

Lunesta

Lunesta er merkenavnet for reseptbelagte sove medisin eszopiclone, ifølge MedlinePlus. Det bør ikke tas etter en tung og / eller fettrikt måltid for maksimal effektivitet. Mulige bivirkninger forbundet med Lunesta behandling er hodepine, dagtid tretthet, smerter, svimmelhet, koordinasjonsproblemer, halsbrann, kvalme, oppkast, mannlig brystkreft utvidelse og smertefull menstruasjon. Alvorlige bivirkninger som krever rask medisinsk intervensjon er heshet, følelsen av at halsen er lukking, elveblest, kløe og pusteproblemer.

Sonata

Sonata er merkenavnet for reseptbelagte sove medisin zaleplon, ifølge MedlinePlus. Som Lunesta, vil det ikke fungere så godt hvis tatt etter en tung og / eller fettrikt måltid. Mulige bivirkninger som følge av å ta Lunesta er nummenhet, prikking eller en brennende følelse i hender og / eller føtter, koordinasjonsproblemer, smerter i øyet, synsproblemer, endret luktesans, smertefulle menstruasjonsperioder, følsomhet for støy, hodepine, svimmelhet, tretthet og appetitt tap. Alvorlige bivirkninger som nødvendig akutt medisinsk hjelp er elveblest, kløe, pusteproblemer, hevelse i øyne, lepper, tunge, svelg eller ansikt.

Bivirkninger av Kelp Supplements

Bivirkninger av Kelp Supplements


Tare, en form for brun tang, er et populært kosttilskudd spioneringen for vekttap, lav skjoldbrusk funksjon, leddgikt og kreft forebygging. Ifølge National Library of Medicine, tare kosttilskudd inneholder en kombinasjon av brunalger som blæretang. NLM indikerer noen dyr og menneske testing har vist fordeler for disse forholdene og andre, men anser ikke bevisene sterke nok til å anbefale bruk for disse problemene. Tare, som alle supplement, inneholder kjemikalier og stoffer som kan utøve visse handlinger i kroppen, noe som resulterer i en rekke bivirkninger. Tare er jodinnhold-et spor mineral som er nødvendig for thyroid funksjons spesielt kan føre til en rekke problemer.

Forurensning

Tare og andre kosttilskudd avledet fra vannet alltid har potensial for forurensning med tungmetaller og andre giftstoffer som følge av høsting fra forurensede vannkilder. Ifølge legens Desk Reference nettside, har det vært rapporter om arsenikkforgiftning som følge av inntak av tare kosttilskudd.

Thyroid Funksjon

Mens tare eller andre jod kosttilskudd kan hjelpe med lav skjoldbrusk funksjon, bør alle som har noen form for skjoldbrusk problem snakke med en lege før du bruker tare kosttilskudd eller noen tilskudd som inneholder jod. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan overskytende jod tilskudd blokkere skjoldbrusk hormon produksjon hos personer med normal skjoldbrusk funksjon, forstyrre skjoldbrusk hormon medisiner og øke risikoen for skjoldbrusk sykdommer som Graves sykdom og Hashimotos sykdom.

Andre Jod-relaterte betingelser

Jod nivået i tare kosttilskudd kan også føre til andre problemer. De inkluderer acne-noen ganger alvorlige, i henhold til NLM-mage irritasjon, metallisk smak i munnen og økt spyttsekresjon. The University of Maryland Medical Center bemerker at overflødig jod kan være giftig, spesielt for folk som lider av nyresykdom eller tuberkulose.

Blod Issues

NLM indikerer tare kosttilskudd kan påvirke blodsukkernivået, og alle med diabetes, lavt blodsukker eller annen tilstand som krever medisiner for å regulere nivåer bør snakke med en lege før du bruker tare kosttilskudd. Dette tillegget kan også ha blodfortynnende egenskaper og NLM sier det har vært rapporter om unormal blødning og andre blødningsforstyrrelser med denne medisinen. Alle med blødningsforstyrrelser eller tar blodfortynnende medisiner som Warfarin bør diskutere bruk med en lege.

Allergisk reaksjon

Forhold som tyder på en allergi mot supplement inkluderer kløe, elveblest, utslett, hevelse, pustevansker og tetthet i halsen eller brystet.

Tuberkulose Behandling

Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som primært påvirker lungene. I noen tilfeller kan bakteriene spres til andre deler av kroppen, oftest bein, ryggraden, hjerne og nyre. Bakteriene er identifisert av en enkel test som kalles en PPD test der fem tuberkulin enheter (TU) av PPD som injiseres i huden. Hvis det oppstår irritasjon, legen "leser" eller identifiserer hevet hud som indikerer tilstedeværelse av tuberkulosebakterier. Når testen er positiv (den irritasjon) behandling er nødvendig.

Tuberkulosesmitte

Behandling avhenger av om tuberkulose er aktiv eller er bare til stede som en tuberkulosesmitte. En tuberkulose er diagnostisert når bakterier som forårsaker tuberkulose er funnet i lungene, men er ennå ikke aktivert. Ifølge Family Doctor, bare 10 prosent av personer som har bakteriene i lungene faktisk utvikle aktiv tuberkulose. Når tuberkulosebakterier er identifisert på en hudtest, er røntgenundersøkelse vanligvis utføres for å fastslå om infeksjonen er aktiv TB eller om bakteriene er tilstede, men ikke ennå en aktiv infeksjon. De med inaktive bakterier er ikke smittsom, og ingen kan ta tuberkulose fra dem. Når bakteriene ikke er blitt aktivert, blir det vanligvis behandlet med et antibiotikum, kalt isoniazid, som dreper infeksjonen.

Isoniazid

Når du tar isoniazid å drepe tuberkulosebakterien og hindre tuberkulose fra å bli aktiv, er det viktig ikke å gå glipp av en dose av p-piller. Vanligvis resepter instruere at pillen tas hver dag i seks måneder. Leger kan be om månedlige besøk i løpet av denne tidsperioden for å sikre at tuberkulose har ikke blitt aktiv. Du kan ikke drikke alkohol eller ta paracetamol (som Tylenol) når du tar Isoniazid.

Aktiv tuberkulose

Aktiv tuberkulose er en symptomatisk sykdom, som vanligvis forårsaker hoste og trøtthet. Fire legemidler brukes i behandling av aktiv tubercuslosis: Ethambutol, Pyrazinamide, Rifampicin og Isoniazid. Vanligvis vil du ta alle fire av disse stoffene til tuberkulose er løst (enten bakteriene blir drept eller blir inaktive). De fleste er på disse stoffene for omtrent seks måneder. Alvorlige bivirkninger kan oppstå som et resultat av å ta disse medikamentene, inkludert kvalme, magesmerter, en gulfarging av huden, feber, utslett, mørk urin, kløe, nummenhet eller prikking i føttene, tretthet og tåkesyn. I tillegg er det nødvendig å avstå fra å drikke alkohol eller tar acetaminofen for å unngå skader på leveren. Vanligvis vil du trenge periodiske røntgenundersøkelse for resten av livet ditt for å sikre at bakterier ikke kommer tilbake og / eller bli aktiv igjen.

Berberine bivirkninger

Berberin er en kraftig urte produkt som har mange bruksområder, blant annet som et immunsystem booster og en antioksidant. Berberin har vært brukt i mange år i tradisjonell kinesisk og ayurvedisk (indisk) medisin for å behandle tarm og lungelidelser, hudsykdommer og diverse andre sykdommer, blant annet urinveisinfeksjoner, ifølge "Materia Medica", en samling av kinesisk urtemedisin.

Identifikasjon

Berberin er en isoquinoline alkoaloid som kan finnes i røttene, stammen og barken av Berberis anlegget. Den har en dyp gul farge, og i tillegg til sine medisinske formål, har det også vært brukt som fargestoff.

Bivirkninger

Berberin kan føre til livmor sammentrekninger og abort hos gravide kvinner, og det har vist seg å forårsake neonatal gulsott, slik at bruken ikke er anbefalt for gravide eller ammende kvinner og nyfødte.
Den sikre dose synes å være rundt 200 til 400 mg som en enkelt dose daglig. Tar Berberine for mer enn fire til seks uker i store mengder kan forårsake leverproblemer.
Bruken av Berberine har forårsaket kvalme, brekninger, høyt blodtrykk, pusteproblemer, brystsmerter, hud elveblest og utslett.

Dagens bruk

Noen av de gjeldende kliniske anvendelser av berberin omfatter behandling av bakteriell diaré, parasitt-infeksjoner, okulære trachoma infeksjoner, Alzheimers sykdom, bekjempelse av E.coli, redusere blodsukker hos diabetespasienter og støtte hjertesykdommer.
Berberin er også sies å være nyttig i bekjempelsen av sopp, gjær, parasitter, bakterier og virusinfeksjoner på grunn av sine antimikrobielle egenskaper.

Potensielle bruksområder

Berberin blir studert ved Mount Sinai School of Medicine for sin evne til å senke kolesterolet ved hjelp av en annen mekanisme enn statinene som hadde blitt brukt til dette formålet, men som har blitt trukket fra markedet. Det kan være mulig at berberine kan være en erstatning for de statin narkotika for de som ønsker å senke kolesterolnivået. Den bruker blir også testet i hjertearytmi og leukemi.
Bruken av berberine blir nå studert ved Unversity of Alabama som en lovende kandidat for prostatakreft behandling, og ved Kunsan National University for sin bruk mot MRSA, den resistente Staphylococcus bakteriell infeksjon.

Advarsler

Berberin bruken har ikke blitt betydelig studert hos mennesker, så det er sikkerhet og nivåer av toksisitet er ikke godt kjent i Vesten, der det har nylig blitt oppdaget og brukt til medisinske formål.
Berberin kan samhandle med eller forstyrre visse medikamenter, og det kan senke blodsukkernivået, så vær forsiktig når du tar den hvis du allerede tar andre blodsukkersenkende medisiner. Informer legen din at du tar berberin før hun foreskriver noen nye medisiner.

Hvilken type medisin behandler tuberkulose?

Tuberkulose er en svært smittsom lungeinfeksjon. En tredjedel av verdens befolkning er tenkt å ha en sovende tuberkulose infeksjon, ifølge stoffet maker Merck; infeksjonen blir aktiv i 5 prosent til 10 prosent av disse. Det er vanligvis behandles med antibiotika og andre medikamenter, med en herdegrad på 95 prosent.

Medictions brukes til å behandle TB

Isoniazid, også kjent som Nydrazid, er den viktigste antibiotika som brukes til behandling av tuberkulose. Det kan føre til nummenhet i hender og føtter, så det er vanligvis kombinert med pyridoksin å bidra til å eliminere nummenhet. Det kan også føre til leverproblemer.

Rifampicin er en annen TB medisinering. Det kan føre til misfarging av urin, leverproblemer, diaré og kvalme. Pyrazinamid, et annet antibiotikum, har lignende bivirkninger.

Ethambutol kan også være foreskrevet. Mulige bivirkninger omfatter hørsel og synsproblemer.

Disse stoffene er ofte kombinert i en pille for å gjøre behandlingen enklere. Moxifloxacin er en kombinasjon stoff som begynte å bli brukt mye i 2007 Det letter ikke bare komplikasjon av å ta flere medisiner flere ganger om dagen, hjelper det å redusere behandlingstiden fra 6 måneder til 2 måneder i mange tilfeller.

Anti-inflammatoriske medisiner er også brukt i behandling av tuberkulose. Noen brukte de er etanercept, infliximab og adalimumab. Disse fungerer mye som kortikosteroider ved å styrke immunforsvaret og øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Noen pasienter får beskjed om å bruke "direkte observert terapi" fordi regime for behandling av tuberkulose er svært utmattende, og hvis doser er savnet et tilbakefall kan forekomme. I sin tilnærming, er medisiner gis direkte av en helsearbeider for å sikre at de blir tatt. Dette gjør ofte medikamentet å bli gitt for en kortere periode, og flere ganger daglig, i stedet for daglig.

Noen stammer av TB har utviklet resistens mot de vanlige antibiotika. Det krever ulike medisiner eller sterkere doser. Fordi TB bakteriene dør langsomt, er flere alternative medikamenter gitt på en gang.

Pasienter med HIV er ofte diagnostisert med TB også. De må være nøye behandlet, som noen TB medisiner kan samhandle med medisiner mot HIV. Pasienter som tar antiretrovirale stoffer for å behandle HIV kanskje trenger å ha dosene endret under behandling for tuberkulose.

Melatonin bivirkninger hos barn

Melatonin er et hormon som produseres av pinealkjertelen, generelt økende i sen ettermiddag eller tidlig kveld, og avtagende i løpet av dagen. Voksne bruker noen ganger melatonin kosttilskudd for å hjelpe dem å sove. Publisert vitenskapelige data på melatonin bruk hos barn er svært begrenset.

Snaut Forskning

Studier av barn som bruker melatonin for søvnforstyrrelser har vært svært kortsiktig, noen ganger bare 30 dager. De to viktigste studiene også bare innebære rundt 150 barn, ingen av dem småbarn og babyer.

Melatonin bivirkninger

Dokumenterte bivirkninger hos voksne er hodepine, tretthet, magesyke, og allergiske reaksjoner som forårsaker pustevansker, hals lukking, hevelse i ansiktet og elveblest.

Forsiktig

Ingen av disse bivirkningene har forekommet hos barn under melatonin studier og med 2009, men forskningen er veldig slank.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge University of Maryland Medical Center, noen forskere teoretisere at melatonin tilskudd mellom 1 til 5 mg daglig til barn kan føre til anfall, særlig hos pasienter med nevrologiske lidelser.

Expert Insight

En studie publisert i Journal of Pineal Forskning i 1996 og et annet publisert i 2002 i Developmental Medicine & Child Neurology fant ingen bivirkninger i totalt 146 barn undersøkt.

Bivirkninger av Orapred hos barn

Orapred ODT er mest brukt til å behandle alvorlige allergier, astma, luftveissykdommer og revmatiske lidelser. Generisk kjent som prednisolon natriumfosfat, har dette steroidet et bredt spekter av andre anvendelser, inkludert behandling av hud-sykdommer, magesår, øyesykdommer, pusteproblemer og leukemi. Leger også foreskrive Orapred for multippel sklerose, tuberkulose og hjernehinnebetennelse, blant andre sykdommer.

Vanlige bivirkninger

Når du bruker denne medisinen, kan barn oppleve problemer med å sove, følelser av depresjon, økt svetting og appetitt, vektøkning, kvalme og oppblåsthet. Sine sår kan leges saktere og de kan føle seg svak og ukoordinert. Du kan også legge merke thinning av deres hud og økt hårvekst. Andre bivirkninger er mulig, og kan tyde på alvorlige problemer. Alltid fortelle legen din hvis du merker noe uvanlig eller problematisk i et barn å ta Orapred.

Alvorlige bivirkninger

Straks varsle barnets lege hvis det oppstår alvorlige bivirkninger. Disse inkluderer tungpustethet, vektøkning på mer enn fem pounds i to dager, hevelse, alvorlig øyesmerter eller tåkesyn, hodepine, brystsmerter, diaré, nummenhet eller uvanlige tanker eller atferd. Humørsvingninger og personlighetsforandringer noen ganger oppstå hos barn som tar denne medisinen. Orapred kan også redusere eller hemme vekst. Av denne grunn bør vekst overvåkes nøye dersom denne medisinen er tatt i lengre perioder.

Tegn på allergisk reaksjon og Overdose

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis barnet viser tegn til en allergisk reaksjon eller overdose. Tegn på en allergisk reaksjon på Orapred inkluderer problemer med å puste, elveblest, hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg. Tegn på overdose inkluderer blåmerker, tørr skjellende hud, oppblåsthet, hodepine, økt appetitt og svetting, mental ustabilitet og svakhet.

Dosering og Dosering

Hold Orapred i sin pakke til barnet er klar til å ta den. Tabletten skal da plasseres på barnets tunge. Det kan svelges, med eller uten vann, eller tillates å oppløses i munnen. Aldri kuttet eller dele en tablett. Legen bør bestrebe seg på å finne den laveste effektive dose for å minimere Orapred mulige effekt på vekst. Dosene bør alltid bli redusert gradvis. Hvis medisinen er stoppet brått, kan enkelte tilstander forverres.

Betraktninger

Orapred gjør det vanskeligere for barn å bekjempe infeksjoner. Barn som nylig har fått en live immunisering eller som har en alvorlig soppinfeksjon bør ikke ta Orapred. Det kan også påvirke blodsukkeret. Hvis barnet ditt har diabetes, sørg for å sjekke blodsukkeret ofte. Alle barn som bruker denne medisinen bør overvåkes for vekt, høyde, blodtrykk, infeksjoner, sår og osteoporose på en jevnlig basis.

Advarsler

Grunnet Orapred effekter på immunsystemet, kan vannkopper og meslinger føre til alvorlige eller fatale konsekvenser for barn som ikke har mottatt disse vaksinasjoner. Denne medisinen kan også forårsake grå stær, grønn stær eller Kaposis sarkom. Orapred skal aldri avbrytes brått eller uten veiledning fra en medisinsk faglig.

Bivirkninger av Remicade for Crohns sykdom

Bivirkninger av Remicade for Crohns sykdom


Remicade, merkenavnet for infliximab, er en biologisk behandling som brukes til behandling av Crohns sykdom, så vel som revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt, psoriatisk artritt og psoriasis. Den brukes når konvensjonelle behandlinger er ikke effektive. Ved å hemme effekten av TNF-alfa-(tumornekrosefaktor alfa) immunceller, kan det redusere inflammasjon. Det er levert gjennom en intravenøs dryppinfusjon. Mens du bruker Remicade, kan du oppleve noen bivirkninger.

Allergisk reaksjon

Du kan ha en allergisk reaksjon på Remicade under eller rett etter infusjon. Bivirkninger som tilsier en slik reaksjon kan omfatte høyt eller lavt blodtrykk, pusteproblemer, brystsmerter, hevelse i ansiktet og på hendene, kløe, utslett, feber og frysninger. I noen tilfeller kan administrasjonen av Benedryl før du mottar Remicade lindre denne reaksjonen. Hvis din reaksjon er alvorlig at du sannsynligvis ikke vil være i stand til å motta Remicade behandlinger.

Infeksjoner

Ditt immunsystem er svekket mens du mottar Remicade. Som et resultat du er mer utsatt for infeksjoner, for eksempel luftveiene og urinveisinfeksjoner. Du bør unngå folk som er syke mens de får Remicade. Hvis du utvikler en infeksjon, må du slutte Remicade før infeksjonen er borte, så det kan forverre infeksjonen.

Tuberkulose

Remicade kan føre til reaktivering av inaktiv tuberkulose. Derfor, før du starter behandling vil legen utføre en tuberkulose hudtest for å fastslå om du har eller har hatt sykdommen. Du bør overvåkes under Remicade behandling for å se etter tegn på tuberkulose.

Blodsykdommer

Mens får Remicade behandlinger du kan ha redusert blodverdier i hvite celler, røde celler og blodplater. Disse kan føre til symptomer på lett blåmerker eller blødning, blek hud eller en vedvarende feber. Legen din bør utføre regelmessige blodprøver for å overvåke dine blodverdier.

Lymfom

Hvis du har Crohns sykdom, er du på et høyere risiko for å utvikle lymfom, en kreft i immunsystemet. Mens du mottar Remicade din risiko for lymfom er økt. Ifølge Remicade.com, denne risikoen oftest oppstår hos unge voksne menn som også tar azatioprin eller 6-merkaptopurin.

Andre bivirkninger

Gulsott, som et resultat av leverskade, kan forekomme. Symptomer inkluderer gulnet hud og øyne, magesmerter på høyre side, ekstrem tretthet, feber og mørk urin. Nevrologiske problemer kan oppstå som resultat i svakhet, nummenhet, prikking, kramper og endringer i synet ditt. En Lupus-lignende syndrom kan utvikle som inkluderer kortpustethet, leddsmerter, ubehag i brystet og et utslett på kinnene eller armer som blir verre med eksponering for solen.

Betraktninger

Du bør rapportere bivirkninger av Remicade til legen din og diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha om behandling. Sørg for å informere legen din om alle medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner og kosttilskudd.

Slik unngår du at Spinal Tuberkulose

Slik unngår du at Spinal Tuberkulose


Spinal tuberkulose, en infeksjon i ryggraden av Mycobacterium tuberculosis bakterien, er en av de eldste kjente menneskelige sykdommer og er fortsatt vanlig i utviklingsland. Spinal tuberkulose kan forårsake varige nevrologiske skader og alvorlige misdannelser, men kan kontrolleres. Den innledende infeksjon er vanligvis i lungene og sprer seg til ryggraden bare 1 til 2 prosent av tiden. Følgende trinn viser hvordan du kan forhindre rygg tuberkulose.

Slik unngår du at Spinal Tuberkulose

•  Reduser overfylte og uhygieniske forhold der mange mennesker lever. Dette er de viktigste virkemiddel for å redusere spredningen av spinal tuberkulose.

Bruk ultrafiolett lys som et antibakterielt middel i sykehus innstillinger.

•  Administrere Bacillus Calmette-Guerin (BCG) vaksine mot tuberkulose. BCG-vaksine er avledet fra en art av mycobacterium som infiserer kveg, men utløser en immunrespons mot Mycobacterium tuberculosis. Imidlertid er det mer effektivt i noen deler av befolkningen enn andre.

Gi isoniazid hver 6 til 12 måneder for folk som har høy risiko for eksponering for tuberkulose. Dette bør omfatte helsepersonell som arbeider med tuberkulosepasienter, HIV pasienter, sprøytebrukere, alle som har hatt positive renset protein derivative tester med unormale røntgenundersøkelse og pasienter med deprimerte immunforsvar.

Vurdere risiko og nytte av isoniazid nøye. Det bærer risikoen for bivirkninger som endringer i humør og atferd, leverbetennelse og nerveskader. Isoniazid synes å være mest gunstig for personer under 25 år.

Behandlingstilbud for tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av bakterier som kalles Mycobacterium tuberculosis. Det er en luftbåren sykdom som spres når en infisert person nyser eller hoster eller snakker, og deretter dråper gå i luften og infisere andre mennesker rundt ham. Folk som tilbringer tid med smittet person hver eneste dag er mest utsatt for sykdommen. Tuberkulose vil vanligvis påvirke lungene, men det kan spres til andre organer i kroppen. For å forstå de ulike behandlingstilbud for tuberkulose, eller TB, må vi forstå de to ulike typer TB.

Sovende TB

Hvis du er utsatt for TB, kan du bli smittet; dette betyr ikke at du vil vise symptomer, skjønt. Du kan ha den sovende type TB som forblir inaktive i kroppen din. Bilde bakterier bare gjemmer seg i kroppen din inntil immunsystemet feil eller annen grunn, enten det er på grunn av HIV eller kreft behandlinger eller en annen grunn. Når dette skjer, kan de komme ut og vokse og forårsake full blåst tuberkulose. Hvis du har sovende TB, så har du sannsynligvis bare funnet ut om det fordi du hadde en positiv TB test; du vil ikke vise noen andre symptomer. Du er heller ikke smittsomt for andre mennesker.

Aktiv TB

Du kan ha den sovende type TB for en stund, og da kan det aktivere i kroppen din; eller du kan selv bli syk med en gang med aktiv tuberkulose etter å ha blitt utsatt for. Dersom du har aktiv tuberkulose, er du nødt til å ha symptomer, og du vil være smittsomme til andre mennesker rundt deg. Du vil ha en svært dårlig hoste som varer i ukevis, nattesvette, dårlig appetitt, frysninger og feber, og du kan hoste opp blod, samt ha brystsmerter. Du vil også føle seg veldig svak og bare ikke har noen styrke eller energi.

Behandling for Dormant TB

Behandlingen for sovende TB er bare en forebyggende metode for å holde bakterier fra å aktivere og forårsaker TB sykdom. Denne behandlingen vil faktisk bli kvitt bakteriene helt. Legen vil foreskrive en enkelt medisin for deg som heter INH, eller Isoniazid. Du er nødt til å ta denne medisinen enten en gang en dag eller to ganger i uken i ni måneder. Denne medisinen er svært giftig for leveren og kan føre til legemiddelindusert hepatitt. Du bør ikke ta Tylenol eller drikke mens du er på INH. Du bør holde regelmessige avtaler med legen din, slik at han kan se etter eventuelle unormale effekter av medisinen.

Behandling for aktiv TB

Dersom du har aktiv tuberkulose, legen vil mest sannsynlig foreskrive fire forskjellige medisiner for deg å ta. Det er viktig at du ikke slutter å ta disse medikamentene med mindre legen din sier at du skal gjøre det fordi dette kan føre til at bakterier for å bli multiresistent, noe som kan føre til mye frustrasjon i å prøve å behandle. Disse fire medisiner er Isoniazid, Rifampicin, Ethambutol og Pyrazinamide. I begynnelsen vil du ta disse medikamentene i to måneder, så legen kan gjøre endringer, mens du holder deg på medisiner for 4-7 måneder. Disse medisinene igjen er svært giftig for leveren din, så regelmessige avtaler med legen din er nødvendig, og det er viktig for deg å melde fra om bivirkninger, for eksempel urolig mage / kaster opp, øvre høyre magesmerter, og en gul tone på hvite i øynene og huden. Hvis du har et barn med tuberkulose, kan etambutol ikke brukes, men streptomycin kan brukes i stedet. Også, hvis du er gravid, pyrazinamid bør ikke tas.

Behandling for multiresistent tuberkulose

Hvis stamme av TB er resistent mot medisinen, betyr dette at legen din vil måtte være svært aggressive i behandlingen. Han må kanskje blande et utvalg av medisiner for å bekjempe sykdommen, og dersom behandling ikke fungerer, kan du muligens dø. Du kan være på medisiner for så lenge som to år, hvis du bor, og deretter kan du må opereres for å bli kvitt deler av organer som er for skadet av infeksjonen.

Tuberkulose Disease Information

Tuberkulose er en smittsom sykdom som ofte påvirker lungene, men kan skade andre deler av kroppen, slik som hjerne, ryggrad og nyrer. Spiren Mycobacterium tuberculosis forårsaker bakteriell infeksjon kjent som tuberkulose. Sykdommen kan være dødelig uten rask medisinsk behandling. Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at en person med aktiv tuberkulose vil infisere 10 til 15 andre mennesker årlig. Bare 5 til 10 prosent av en tredjedel av verdens befolkning WHO sier har tuberkulose vil utvikle den aktive formen av sykdommen og bli smittsomme.

Transmission

Tuberkulose eller TB, spres når en person med infeksjon til stede i lungene eller hals, snakker, synger, hoster eller nyser. Andre nær den personen vil puste inn bakterier og utvikle tuberkulose.

Misforståelse

The Centers for Disease Control sier at tuberkulose ikke spres gjennom kyssing, bruke toalettet eller sengetøy av en infisert person, dele en tannbørste, eller dele drinker eller mat.

Typer

De to typer tuberkulose er latent TB-infeksjon og TB sykdom. Personer som har latent tuberkulose er ikke smittsom, ikke har symptomer, og føler ikke syk med mindre TB bakterien i kroppen blir aktiv. Lider vil fortsatt viser en positiv reaksjon på tuberkulintest uavhengig av inaktivitet. Personer med TB sykdommen er smittsom, erfaring sykdom, og har symptomer.

Symptomer

Symptomene på aktiv tuberkulose inkluderer en alvorlig hoste som varer lenger enn tre uker, hoste opp blod eller slim, tretthet og svakhet, vekttap, feber, frysninger, tap av matlyst, brystsmerter og nattesvette.

Behandling

Aktiv tuberkulose sykdom er behandlet med en kombinasjon av medikamenter. Mer enn ett medikament er nødvendig fordi det er så mange bakterier tilstede. De medisiner som brukes til å drepe bakterier inkluderer isoniazid, rifampicin, etambutol og pyrazinamid. Mennesker med aktiv tuberkulose i lungene og halsen må bli hjemme for å unngå å smitte andre. Behandlende lege vil avgjøre når personen kan gjenoppta arbeid eller skole uten risiko for smitte. De med TB kan leve et normalt liv når sykdommen er ikke aktiv.

Betraktninger

Noen stammer av tuberkulose er resistente mot medikamentell behandling. Tilstanden kan fortsatt bli behandlet med kjemoterapi som varer i to år og sterkere andre linjer tuberkulose medisiner. Disse stoffene er dyrere og forårsake verre, men håndterbare, bivirkninger. Verdens helseorganisasjon sier behovet for mer grunnleggende tuberkulosekontroll og gjennomføringen av deres retningslinjer for å redusere forekomster av resistent tuberkulose.

Bivirkninger av tuberkulosebehandlingen

Tuberkulose er en smittsom sykdom som hovedsakelig påvirker lungene. De fleste tilfeller kan kureres med en kombinasjon av medisiner tatt fra seks til ni måneder. Bivirkninger er ikke vanlig, men de kan være alvorlige.

Standard behandling

Isoniazid er standard behandling for tuberkulose som ikke er aktiv, mens den aktive formen av sykdommen vanligvis behandles med Isoniazid sammen med rifampin Rethambutol og Pyrazinamide.

Leverproblemer

Den primære bekymring med tuberkulosebehandling er legemiddelindusert hepatitt fordi medisiner kan være skadelig for leveren. Tegn er gulsott, magesmerter, kvalme og oppkast, tretthet, feber, mørk urin, utslett og kløe.

Influensalignende symptomer

Rifampicin bruk er forbundet med alvorlige influensalignende symptomer, inkludert feber og frysninger, kvalme, oppkast og muskelsmerter.

Ekstra effekter Side

Andre mulige bivirkninger av tuberkulosebehandling er diaré, gass, halsbrann, urolig mage, kviser, hoste, svimmelhet, tretthet, økt svette og søvnløshet.

Fluid Misfarging

Tuberkulosebehandling kan føre til rød-oransje svette, spytt, tårer og urin. Disse bivirkningene forsvinner når medisinen er avviklet. Det kan også misfarge myke kontaktlinser.

Bivirkninger av streptomycin

Streptomycin er et kraftig antibiotika. Oppdaget i 1948, ble det det eneste stoffet i stand til å kurere tuberkulose. Oppdagelsen tjent Nobelprisen for Selman Waksman, en mikrobiolog, i 1952.

Funksjon

Sammen med behandling av tuberkulose, er streptomycin en første-linje behandling for pesten. Det er også brukt for infeksiøs endokarditt.

Typer

Streptomycin er ikke tilgjengelig i pilleform. Det må gis intravenøst ​​eller ved injeksjon.

Effekter

Bivirkningene av streptomycin inkluderer feber, elveblest, utslett, kvalme og oppkast. Mindre vanlige bivirkninger omfatter parestesi av ansiktet (facialisparese), anafylaksi, eksfoliativ dermatitt, "lazy eye", lavt antall hvite blodlegemer, lavt antall blodplater, muskelsvakhet og angionevrotisk ødem. Farlige bivirkninger inkluderer skade på nyrene, og nerveskader som kan føre til døvhet.

Betraktninger

Streptomycin benyttes av veterinærer ved behandling av store dyr, så som hester, geiter og kyr. Ifølge EPA, kontrollerer veksten av sopp, alger og bakterier på produserer streptomycin. Streptomycin brukes for å bekjempe alger i dekorative dammer.

Advarsel

Informer legen om eventuelle bivirkninger som oppleves mens streptomycin terapi, som noen kan utvikle seg til alvorlige komplikasjoner.

Rifampicin bivirkninger

TB eller tuberkulose er en potensielt dødelig infeksjonssykdom som sprer seg lett fra en person til en annen. US Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at i 2008 var det 5283 tilfeller av tuberkulose som oppsto i USA. Antibiotika Rifampicin, eller rifampicin, blir ofte brukt til å behandle tuberkulose, men til tross for dens effektivitet, presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter rifampicin.

Vanlige bivirkninger

Rifampicin kan føre til mange plagsom eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger som kvalme, oppkast, diaré, halsbrann, tap av appetitt, luft i magen og kramper. Effekter på sentralnervesystemet, slik som hodepine, feber, tretthet, manglende koordinering, svimmelhet, konsentrasjonsvansker, forvirring, smerter i ekstremiteter og nummenhet er vanlig. Noen pasienter rapporterer tåkesyn eller konjunktivitt infeksjoner mens du tar rifampicin.

Hematologiske bivirkninger

Sjelden, rifampicin fører til endringer i blodceller. Noen pasienter utvikler en mangel på blodplater, eller trombocytopeni, under behandling med stoffet. Disse blodplater er ansvarlig for blodpropp, så thrombcytopenia kan forårsake mindre blåmerker eller langvarig blødning etter en skade. I sjeldne tilfeller, til bruk av rifampicin resultater i livstruende cerebrale blødninger på grunn av reduksjon i platenivåer. Bruk av stoffet noen ganger resulterer i anemi og leukopeni, mangel på oksygen-bærer røde blodceller eller sykdomsbekjempende hvite blodlegemer. Disse manglene utgjør en risiko for pustevansker, tretthet og økt forekomst av infeksjoner.

Overfølsomhet

Av og til pasientene utvikler overfølsomhet overfor rifampicin, som ofte produserer bare mindre bivirkninger, slik som kløende utslett eller røde renner på huden. Sjelden, bruk av rifampicin resultater i potensielt livstruende hypersensitivies som Stevens-Johnson syndrom eller toksisk epidermal nekrolyse. Sjelden, rifampicin forårsaker anafylaksi, en farlig allergisk reaksjon som oppstår når kroppen feilaktig tror at stoffet for en utenlandsk trussel og produserer antistoffer for å beskytte seg selv. Anafylaksi kan forårsake tungpustethet, økt hjertefrekvens og selv sjokk.

Nedsatt, lever og reproduktive bivirkninger

Rifampicin kan ha negativ effekt nyrene og leveren, samt urin og reproduktive systemer. Enkelte pasienter opplever alvorlige bivirkninger på nyrene, inkludert passasje av blodig urin, betennelser av de rør som forbinder nyrene til blæren, og med brå nyresvikt. Betennelse eller skade på leveren er også mulig mens du tar rifampicin. I sjeldne tilfeller, bruk av rifampicin resultater i kolitt eller betennelse i tykktarmen. Kvinner tidvis rapportere endringer i regularitet, varighet eller tyngde av menstruasjon mens du tar rifampicin.

Intermitterende bruk bivirkninger

Generelt, bivirkninger av rifampicin er mest vanlig når stoffet brukes midlertidig i stedet for på en jevnlig basis. Noen ganger leger fore tar stoffet annenhver dag eller hver uke, mens andre ganger periodisk bruk er et resultat av pasientens manglende bruk av stoffet daglig som forskrevet. Bivirkninger også øke hvis bruk er plutselig stoppet og startet på nytt. Noen bivirkninger bare skje med intermitterende bruk, slik som såkalte flu syndrom. Symptomer på influensa-syndromet etterligne de som er forårsaket av influensa, og inkluderer en kombinasjon av feber, frysninger, hodepine, svimmelhet og skjelettsmerter. Respiratoriske bivirkninger som tungpustethet og kortpustethet er vanlig under intermitterende bruk, som er lavt blodtrykk.

Bivirkninger av INH

Isoniazid er et antibiotikum som foreskrevet for å forhindre tuberkulose hos pasienter med høy risiko, og med andre rusmidler for å eliminere eksisterende tuberkulose. Teknisk kjent som isonikotinsyre-hydrazid, isoniazid er vanligvis kalt INH. Den er tilgjengelig i generisk form eller som merkevare Niazid. Mange bivirkninger er mulig, noen alvorlige.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med INH er halsbrann, urolig mage, kvalme og svimmelhet. Disse effektene er vanligvis forbigående.

Leverskade

INH er knyttet til alvorlige leverproblemer som hepatitt og leverproblemer er den primære grunnen til pasienter slutter å ta dette stoffet. Risikoen øker med alderen og med alkoholbruk.

Allergiske Reaksjoner

Selv uvanlig, noen mennesker opplever en allergisk reaksjon på INH. Tegn er elveblest, pustevansker, hals lukking og ansiktsbehandling eller munnen hevelse.

Andre bivirkninger

Andre alvorlige bivirkninger kan inkludere perifer neuropati (nerveskader i hender og føtter), uklart syn eller endringer i fargesynet, hovne lymfeknuter, reduksjoner i hvite blodceller eller blodplater, høyt blodsukker, problemer med vannlating og beslag.

Legemiddelinteraksjoner

Mange legemidler samhandle med INH, som kan styrke eller svekke effekten av INH eller det andre stoffet. Disse stoffene omfatter antikoagulantia, koffein, kortikosteroider, visse typer antidepressiva, og medisiner for diabetes og Parkinsons sykdom.

Interaksjoner med mat

Mange matvarer også samhandle med INH, inkludert visse typer ost og kjøtt, men ikke alle pasienter opplever dette samspillet. Effekter inkluderer alvorlig hodepine, oppkast, diaré og uregelmessig hjerterytme.

Tester og behandling for tuberkulose

Hvert år ca 2 millioner mennesker over hele verden dør av tuberkulose (TB), melder US Centers for Disease Control and Prevention. I USA, dødsfall fra TB er sjeldne på grunn av tester og behandling for infeksjonen.

Mantou Test

Under PPD eller Mantou hudtest for tuberkulose, får du en injeksjon av et protein under huden din. Pasienter med tuberkulose vanligvis utvikle alvorlig betennelse rundt injeksjonsstedet innen 48 til 72 timer, slik at legen din vil ha deg å komme tilbake innen tre dager for å ha området sjekket, forklarer det amerikanske National Library of Medicine.

Typer av andre tester

Andre tester som brukes for TB inkluderer brystet x-stråler og magnetic resonance imaging (MRI), blodprøver og analyse av slim eller nesesekreter.

Funksjon av behandling

Formålet for behandling av tuberkulose er å drepe bakterier som forårsaker infeksjonen gjennom bruk av reseptbelagte medikamenter. Legemidler som brukes til å behandle tuberkulose hindre bakterier fra å vokse og spre seg, noe som til slutt fører dem til å dø.

Medisiner

Den hyppigst foreskrive antibiotika medisiner for TB inkluderer isoniazid, rifampicin, etambutol og pyrazinamid. I noen tilfeller, leger fore alle fire av medikamenter på en gang, i henhold til de Mayo Clinic.

Risiko for behandling

Medisiner som brukes som behandling for tuberkulose har potensial til å forårsake skade på leveren din. Symptomer på denne sjeldne, men livstruende bivirkning er kvalme, oppkast, tap av appetitt, gulfarging av hud eller øyne, mørk urin, hevelse i magen og tåkesyn eller fargeblindhet.