Digidexo.com

Kyfose

Første tegn på Kyfose

Første tegn på Kyfose


Kyfose er en tilstand hvor rygg kurven er unormalt buet, noe som resulterer i en pukkelrygget utseende. Kyfose kan være enten strukturelle, noe som betyr at kyfose er ukontrollerbar og noen ganger også genetisk, eller postural, noe som betyr at kyfose er et resultat av arbeidsstilling, og kan korrigeres. Kyfose er forskjellig fra skoliose, som innebærer unormal spinal rotasjon. Kyfose kan være tilstede ved fødselen, men som regel går udiagnostisert inntil oppvekst, eller noen ganger også senere i livet. Behandlingsalternativene spenner fra vanlig fysioterapi i mindre saker til kirurgi når kurven er mer enn 75 grader.

Skulder Unormalt

Ett tegn på kyfose er skulder abnormitet. Ofte pasienter med kyfose har skuldre som enten er ujevn i høyde eller stilling. Intens skulder smerter, spesielt tidlig i livet, kan også indikere tilstedeværelse av kyfose.

Leder Positioning

Lederen for noen med kyfose vil ofte synes å stikke ut unormalt lenger enn kroppen. Dette er et resultat av rygg kurve, noe som ofte fører til baksiden for å kollapse og skuldrene til å henge slapt, noe som resulterer i en tilsynelatende bøyd hodet.

Rygg- og nakkesmerter

Smerter i rygg og nakke noen ganger følge kyfose. Den krumning i ryggraden kan øke presset på nedre rygg, nakke og skulder, noe som resulterer i en kjedelig, bankende smerter, spesielt etter å ha sittet i lange perioder av gangen. Men pasienter med kyfose ofte ikke opplever noen smerter i det hele tatt.

Pukkelrygg

Den mest åpenbare og vanlig tegn på kyfose er en krum rygg, selv om dette symptom er ofte den siste til å utvikle seg.

Hva er Thoracic Kyfose?

Hva er Thoracic Kyfose?


Thoracic kyfose er en progressiv sykdom i ryggraden som påvirker mennesker i alle aldre ved å forårsake øvre ryggraden området til kurve frem mer enn normalt, noe som fører til smerter og nedskrivninger.

Diagnose Kriterier

En diagnose av thorax kyfose er gjort når spinal krumning av øvre del av ryggen er mer enn 50 grader.

Typer

Postural og strukturell er de to klassifikasjoner for thorax kyfose.

Funksjoner

Postural thorax kyfose er forårsaket av dårlig holdning og en person klarer å løse problemet på egen hånd. Strukturell thorax kyfose er forårsaket av patologi i bein, mellomvirvelskiver, leddbånd, nerver eller muskler og vanligvis krever hjelp fra medisinske fagfolk.

Symptomer

Symptomer assosiert med thorax kyfose omfatter felles og muskel-skjelettsmerter, ryggsmerter og spenningshodepine.

Behandling

Behandling av thorax kyfose avhenger av hvilken type er til stede. Behandlingen omfatter kirurgisk rekonstruksjon og avstiving, sammen med behandling av underliggende tilstander som osteoporose for å hindre ytterligere mykning av benet.

Hvordan takle KyfoseKyfose er en tilstand som finnes i mennesker i alle aldre, og beskriver rundingen av øvre del av ryggen. "Ringeren" er et annet vanlig begrep som brukes for å beskrive kyfose. Sann kyfose er når rundingen er mer enn 50 grader. Det kan oppstå fra traumer til ryggraden, utviklingsmessige forsinkelser, leddgikt, eller osteoporose. Når kyfose er alvorlig, kan det være smertefullt og føre til problemer med lungene og andre indre organer.

Bruksanvisning

•  Ta anti-inflammatoriske medisiner for å lindre smerten ved å redusere betennelse langs ryggraden. Start med over-telleren medisiner som paracetamol eller NSAIDs. Hvis over skranke medisiner ikke virker, kan legen forskrive noe sterkere. Snakk med legen din før du tar noen over-the-counter medisiner.

Exercise. Ligg på gulvet med knærne bøyd og hendene bak hodet, som om du gjør en sit opp. Hold skuldrene og ryggen presset mot gulvet; Trykk albuene i gulvet. Albuene skal være det eneste som beveger seg. Du skal føle musklene over brystet stretching. Gjenta 8 ganger. Deltar på en pilates øvelse klasse kan også hjelpe med kyfose.

Bruk en spenne. Bukseseler vil bidra til å kontrollere eventuelle smerter forbundet med kyfose. Det finnes ulike alternativer for tannregulering basert på alvorlighetsgraden av ryggen avrunding. Det finnes seler som hjelper riktig holdning og bukseseler som er stiv og holder tilbake i riktig posisjon. Snakk med legen din om riktig type brace for deg.

Ta kontakt med legen din om spinal kirurgi. Kirurgi kan redusere smerte og korrigere kurvatur. Kirurgi er alltid et siste alternativ for kyfose. Osteotomi, spinal fusjon og ballong kyphoplasty er alle muligheter for spinal kirurgi for å hjelpe med kyfose. Etter operasjonen vil du bli pålagt å delta i fysioterapi.

Hva er Focal Kyfose?

Kyfose beskriver en spinal kurve. Et samlings kyfose er produsert av en kilt ryggvirvel. Alle har en kyphotic kurve i sin mid-back region som buer utover, men noen kyfose er for ekstreme.

Beliggenhet

Focal kyfose skjer vanligvis ved "krysset mellom thorax og korsrygg" av en persons ryggrad, i henhold til skoliose Research Society (SRS). Focal kyfose er en form for achondroplasia, en beinvekst lidelse som fører til dverger.

Forekomst

Focal kyfose ikke løser seg så mye som generalisert kyfose gjør. Focal kyfose utvikler seg også mye raskere, mens generalisert kyfose forekommer oftere. Generalisert kyfose skjer over flere ryggvirvler, mens fokus kyfose bare involverer en enkelt ryggvirvel.

Signs

Leger bør se etter progressive thoracolumbar kyfose, eller den gradvise forstyrrelser av virvel epiphyseal ring, etter at et barn er to år gammel etter tegn på en potensiell fokus kyfose tilstand. SRS anbefaler at ryggraden kirurgisk stabilisert hvis problemet vokser siste 40 grader.

Hva er årsaken til Kyfose?

Hva er årsaken til Kyfose?


Kyfose er den medisinske termen for forover avrunding av en persons øvre del av ryggen, også kalt runde tilbake eller mer vanlig pukkelrygg. Kyfose er en mye mer markert avrunding enn det som er vanlig, ofte mer enn 45 grader. Kyfose kan oppstå i alle aldre og har flere årsaker. Mens et mildt tilfelle vil ikke presentere mange problemer, kan et alvorlig tilfelle få alvorlige komplikasjoner.

Typer

Ryggraden inneholder mange bein, inkludert et dusin midtre rygg virveldyr kalles thorax virveldyr, som kobles til din ribbeina. Kyfose påvirker disse virveldyr. Det finnes ulike typer av tilstanden. Postural kyfose er vanlig hos barn, mer så i jenter. Det er forårsaket av dårlig holdning og slouching som strekker spinal leddbånd, noe som gjør beinet skjemaet unormalt. Med Scheuermann Kyfose barn mellom 10 og 15, for det meste gutter i dette tilfellet, utvikle deformerte virveldyr som fører til krumningen, med ukjent årsak. Medfødt kyfose oppstår når fosteret har misdannelser av ryggsøylen i mors liv. Bone-tynning osteoporose, leddgikt, tuberkulose, kreft og spinal bifida alt kan føre til kyfose hos voksne.

Effekter

Symptomene på kyfose kan ikke være merkbar på første eller i milde tilfeller. Den åpenbare er en pukkelrygg der ryggraden har buede. Ryggsmerter og stivhet i ryggraden vil også være tegn. Eldre voksne med osteoporose har en større sjanse for å få spinal frakturer som kan deretter forvandle seg til kyfose. Personer med sykdommer i bindevev også er mer utsatt for en anelse tilbake.

Identifikasjon

En fremover sving test vil bli gjort av legen din hvis kyfose er mistenkt. I denne testen personen vil bøye seg fremover fra midje mens legen observerer den øvre tilbake for krumning. X-stråler kan bli kalt for som vil avsløre graden av krumning og eventuelle misdannelser hos virveldyr, Arthritis kan dukke opp i voksne X-stråler som vil forklare den kyfose. Dersom tilstanden gjør det vanskelig å puste, og deretter en lungetest vil bli gjort for å se i hvilken grad.

Betraktninger

Kyfose hos barn og voksne kan føre til problemer med deres selvbilde. Hump ​​kan bli så fremtredende at misdannelse er tydelig merkbare for alle. Ryggsmerter med kyfose kan bli uutholdelig og invalidiserende. I de verste tilfellene puste kan bli svekket når ribbeina trykk mot personens lunger. Selv nerveskader kan oppstå under de mest krevende eksempler på kyfose, der bena er svekket på grunn av trykket på ryggraden.

Forebygging / løsning

Behandlingen av kyfose er avhengig av alvorlighetsgraden. I mindre tilfeller back-styrkeøvelser kan være foreskrevet og smertestillende medikamenter tatt. Tilbake bukseseler brukes i de mer alvorlige tilfeller av kyfose for barna, med den type seler diktert av tilstanden. Kirurgi for barn er vanligvis en siste alternativet. Voksne kan også trenge tilbake bukseseler og kirurgi for å fusjonere de virveldyr med biter av bein fra bekkenet og stålstenger, skruer og kroker for å holde ryggraden rett under og etter inngrepet.

Hvordan Reverse Kyfose

Hvordan Reverse Kyfose


Selv om ryggraden har en serie av normale kurver, skal det vises generelt rette sett forfra. Når ryggraden kurver til fronten, er det referert til som kyfose. Postural kyfose er den vanligste formen for denne tilstanden, og skjer fra bøye deg fremover for ofte, noe som resulterer i en pukkelrygg utseende som kan føre til stivhet, ryggsmerter og en endret gangmønster. Yoga Postures er svært nyttig i lessening om ikke å reversere denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Strekk thorax ryggraden ved å ligge på ryggen med et sammenrullet teppe under midten av ryggen. Plasser det rett under skulderbladene, men over de nederste ribbeina. Åpne armene til sidene, og skaper 90-graders vinkler på albuer og skuldre. Hold knærne bøyd og hold denne støttet back-bend holdning i to til fem minutter mens du puster normalt.

Strekk den bakre delen av kroppen (erector spinae) ved å gjøre en gresshoppe positur. Ligge med forsiden ned på gulvet, armene i sidene, og sakte løfte hodet og brystbenet 3-4 inches fra gulvet. Press skambeinet i gulvet for å holde korsryggen fra overordnede for mye. Beskytter nakken ved å holde blikket på gulvet. Hold denne i noen sekunder, til slutt bygge opp til 30 sekunder.

Utfør fjellet positur. Dette gjøres ved å stå rett med baser av dine store tær berøre og holde hælene litt fra hverandre. Hold skuldrene tilbake, klemme skulderbladene. Hold armene langs siden med håndflatene vendt front, og bøy lårene. Bo i denne positur i 30 sekunder til ett minutt. Husk å trykke på føttene ned i bakken, løft brystbenet og forlenge ryggraden oppover.

Øv disse utgjør flere ganger daglig for best resultat.

Tips og advarsler

  • Bruk stoler som støtter ryggen og vil ikke føre til at du nedgangen over.
  • Scheuermann s kyfose og medfødt kyfose er de to andre former for kyfose. Førstnevnte er et resultat av en strukturell deformitet i ryggvirvlene og er vanligvis først lagt merke til i ungdomsårene. Sistnevnte er den minst vanlige og er forårsaket av unormal utvikling i ryggvirvlene før fødselen. Andre årsaker til kyfose inkluderer osteoporose, ryggmargs infeksjoner og svulster, degenerativ leddgikt og Bekhterevs sykdom.
  • Sjekk med legen din eller helse ekspert før du begynner en yoga diett for kyfose.

Posture Øvelser for Kyfose

Posture Øvelser for Kyfose


Kyfose er en ekstrem avrunding av den øvre del av ryggen. Når denne avrunding er mer enn 45 grader, er det noen ganger referert til som pukkelrygg. Dette kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting fra spinal frakturer til leddgikt av ryggraden og kan påvirke folk i alle aldre. Mindre tilfeller av kyfose, noen ganger kalt postural kyfose, kan lett korrigeres med noen øvelser som styrker ryggen.

Skulder Blade Squeeze

Sitte på en krakk og brette haken til brystet. Mens du holder brystet høyt, trekk skulderbladene sammen. Hold i fem sekunder før hvile, deretter gjenta.

Omvendt Fly

Denne øvelsen krever en lett sett med manualer og bruker bare et lite utvalg av bevegelse. Hold ryggen rett og abs stramt gjennom denne øvelsen. Sitt på en krakk, grep vektene og bøye seg med hodet ned og vektene under knærne. Løft armene ut til sidene opp til skulderhøyde, klemme skulderbladene sammen som du gjør. Hold albuene bøyd og ikke løft armene noe høyere enn skulderhøyde. Lavere og gjenta.

Dumbbell Shrug

Nok en gang, kaller denne øvelsen for lette manualer og bruker bare et lite utvalg av bevegelse. Stå med føttene skulder bredde hverandre og hold manualer på sidene. Deretter løfter skuldrene så høyt som mulig. Ikke rull dem, men løfte dem rett opp. Senk dem og gjenta bevegelsen.

Forebygging av Kyfose

Forebygging av Kyfose


Kyfose er en unormal ytre krumning av ryggraden. Et vanlig begrep som brukes for å beskrive kyfose er "pukkelrygget," fordi tilstanden gjør skuld bøye seg fremover. Det er flere årsaker til kyfose; noen er forebygges og noen er ikke. Noen av de nonpreventable årsakene til kyfose er medfødte misdannelser, leddgikt, fødselsskader, endokrine lidelser, og visse sykdommer. Kyfose som er forårsaket av kroppsholdning og osteoporose kan forebygges gjennom visse livsstil praksis. Ifølge Barnesykehuset, "postural kyfose er den vanligste formen" av kyfose, noe som betyr at de fleste kyfose tilfeller kunne vært forhindret.

Posture

Opprettholde god holdning til enhver tid for å unngå holdning relaterte kyfose. Når du sitter og står, holde ryggen rett, skuldrene tilbake, haken opp, og hodet rett. En person som ikke er vant til å sitte og stå med god holdning, kan ha problemer med å gjøre det. Dette er fordi forskjellige muskler blir brukt til å holde legemet i god stilling. Hvis du finner ut at du ikke kan opprettholde god holdning, kan du se en fysioterapeut, som vil bruke fysioterapi for å hjelpe deg å bygge de riktige musklene som trengs for god holdning.

Bentetthetsmåling

Ha en bentetthet test for å finne ut om du har osteopeni eller osteoporose, slik at du kan øve ekstra forholdsregler mot osteoporose-relaterte kyfose. Hvis du har osteoporose, kan legen forskrive en osteoporose medisiner for å hjelpe kroppen din å bygge benmasse.

Trening

Gjør vektbærende øvelser for å bygge benmasse. Gode ​​eksempler på vektbærende øvelser er på tur, aerobic, dans, og løfte vekter. Alltid få godkjenning fra legen din før du starter et treningsprogram.

Kosthold og kosttilskudd

Spis en diett rik på kalsium og vitamin D for å holde skjelettet sterkt. God mat å spise er melk, ost, brokkoli og vitamin D-beriket korn. Snakk med en ernæringsfysiolog eller lege for ytterligere råd og tips på en kyfose forebyggende kosthold. Du kan også ta kalsium og vitamin D-tilskudd hvis du er bekymret for at kostholdet ditt mangler. Hvis du bestemmer deg for å ta kosttilskudd, snakk med legen din først for å være sikker på at kosttilskudd ikke føre til at du får for mye kalsium og vitamin D i kosten.

Quit Smoking

Slutte å røyke, hvis det er aktuelt. Røyking reduserer kroppens evne til å absorbere og bruke kalsium. Du kan bruke en over-the-counter nikotin erstatning program for å bidra til å redusere cravings når slutte å røyke, eller du kan be legen din for en reseptbelagte medisiner for å hjelpe deg å slutte å røyke.

Hormonbehandling

Snakk med legen din om fordelene ved hormonbehandling (HRT) hvis du er en menopausal kvinne. HRT reduserer sannsynligheten for osteoporose. Det må bemerkes at mens HRT er bra for osteoporose forebygging, det øker en kvinnes risiko for å få slag og utvikle visse typer kreft. Legen din vil veie risiko og fordeler ved HRT, vurderer akkurat din helse historie, før de bestemmer om HRT er riktig for deg.

Scheuermann er Kyfose alternativer

Scheuermann er kyfose, også kjent som Scheuermann sykdom, er en medisinsk tilstand som forårsaker ryggrad til å vokse unormalt. Det er anslått at 4-8 prosent av USAs befolkning har Scheuermann er kyfose. Tilstanden er vanligvis oppdaget mellom 13 og 16. Utvikling dårlig holdning er en vanlig indikator på Scheuermann sykdom. De fleste tilfeller av Scheuermann er kyfose er ikke-dødelig. Men tilstanden kan føre til ryggsmerter. Personer med Scheuermann er kyfose har ulike alternativer for behandling av sykdommen.

Fysioterapi

Behandling Scheuermann sykdom med fysisk terapi er kontroversiell, fordi den tro at tilstanden eksisterer ikke har negative konsekvenser, og trenger derfor ikke å bli behandlet. Imidlertid er fysioterapi brukes til å behandle Scheuermann sykdom, og er et alternativ for pasienter med et umodent skjelett. Terapeuter jobber på å begrense misdannelse forårsaket av Scheuermann er kyfose. De kan også bruke orthotics for å hjelpe en person med tilstanden holde god holdning.

Medisinering

Standard ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som aspirin arbeid for å lindre mild ryggsmerter forårsaket av Scheuermann er kyfose. Smertestillende medikamenter bør tas når ryggsmerter oppstår. Hvis du finner deg selv stadig tar smertestillende medikamenter for å lindre ryggsmerter, bør du snakke med legen din.

De med Scheuermann er kyfose bør unngå å bære tunge vekter som setter stress på baksiden, slik som ryggsekker med masse bøker. Ikke deltar i anstrengende aktiviteter også kan unngå skjerpende ryggsmerter forbundet med tilstanden.

Kirurgi

Spinalfusjon er en kirurgisk metode for behandling av sykdom Scheuermann. Legen setter en metallstang i ryggen for å rette ryggraden. I de fleste tilfeller er spinalfusjon utført for kosmetiske formål. Men i sjeldne tilfeller der ryggraden kurver i en vinkel større enn 75 grader, kirurgi er nødvendig av medisinske grunner. I disse tilfeller, uten kirurgi den krumme ryggraden vil hindre organene fra å operere skikkelig, noe som fører til potensielt fatale konsekvenser. For å oppdage hvorvidt kirurgi vil være nødvendig, vil legene ta røntgen av ryggraden og måle ryggraden vinkel kurvatur på X-ray.

Typer Kyfose

Ryggraden har naturlige kurver på forskjellige steder. Den har en innadrettet kurve ved hals og nedre del av ryggen. Denne kurven kalles lordose. Tilsvarende ryggraden kurver utover ved midten av baksiden (regionen kalt thorax ryggraden), og på bekkenet. Dette utsving kalles kyfose. Når utsvinget i thorax ryggraden blir for avrundede (mer enn 45 grader), er tilstanden kalles hyperkyphosis (eller bare kyfose). Personer med kyfose utvikle en anelse eller en hump. Det er tre hovedkategorier av kyfose: postural, medfødte og strukturelle.

Postural Kyfose

Postural kyfose, også kalt "rund tilbake", er forårsaket av en dårlig holdning. Folk som slentre for mye eller har dårlig holdning i løpet av sine formative år er mer sannsynlig å utvikle en rund, glatt pukkel på ryggen. I de fleste tilfeller kompenserer ryggraden for kyfose ved å øke den indre kurve (hyperlordosis) av den nedre del av ryggen. Hjelp riktig postural kyfose ved å gjøre noen tilbake styrke øvelser og bedre holdning.

Medfødt Kyfose

Det finnes to typer av strukturelle kyfose: primær og sekundær. Medfødt kyfose er en type av primær strukturell kyfose. Uttrykket medfødt kyfose blir brukt til å definere kyfose forårsaket av fødselsskader i ryggraden. Et antall ryggvirvler smelter sammen og føre til overdreven krumning av ryggraden. Siden ryggraden og store organer (som hjerte og nyrer) utvikle seg på samme tid, kan folk med medfødt kyfose også lider av nyre og hjerteproblemer.

Scheuermann er Kyfose

Scheuermann s kyfose, også kalt juvenil kyfose, er en annen type av primær kyfose. Det påvirker vanligvis unge (mellom 10 og 15 år). Ryggvirvlene er ment å være rektangulær form. Scheuermann er kyfose oppstår når forsiden og baksiden av ryggvirvlene utvikle seg på ulike priser, noe som fører dem til å bli kileformet. En person er diagnostisert med Scheuermann er kyfose når ryggraden kurver mer enn 50 grader, og ryggvirvlene danner brokk.

Sekundær Structural Kyfose

Sekundær strukturell kyfose er forårsaket av en annen medisinsk tilstand. Eksempler på forhold som forårsaker sekundære strukturelle kyfose inkluderer: osteoporose, degenerativ leddgikt, Bekhterevs sykdom, bindevevssykdommer, tuberkulose, lammelser og kreft.

Andre typer

Post-traumatisk kyfose oppstår som et resultat av noen form for fysisk skade på ryggraden. Et brudd i thorax eller korsryggen (nedre rygg) ryggraden, som ikke gro skikkelig kan også forårsake kyfose. Fysioterapi, oppkvikkende, og kirurgi kan hjelpe behandle denne type kyfose. Post-kirurgisk kyfose oppstår når ryggraden svikter å gro skikkelig etter operasjonen; det krever ytterligere kirurgi.

Hva er årsakene til Kyfose?

Kyfose er en videreutvikling av en hump i øvre del av ryggen. Den har en rekke årsaker, og kan være ganske smertefullt.

Posture

Slouching gir deg en krum utseende. Dette er vanlig i tenåringer. Fortsatt slouching forårsaker muskel gjennom brystet og forsiden av skuldrene for å stramme, og musklene i øvre rygg å strekke. I dette tilfellet er problemet reversible ved ganske enkelt å korrigere din holdning. Jo lenger problemet er overlatt til å utvikle seg, jo vanskeligere er det å korrigere.

Degenerasjon

Knoklene svekkes med alderen. Frakturer i ryggvirvlene av den øvre del av ryggen forårsake en pukkel skal vises. Dette er ofte sett hos personer som lider av osteoporose.

Scheuermann sykdom

Scheuermann sykdom, en spinal misdannelse sett det meste i tenåringer, kan ikke bli løst bare med korrigert holdning. Sykdommen fører til stivhet langs ryggsøylen i thorax området. Det er en smertefull tilstand.

Medfødt defekt

Når et foster ryggrad ikke utvikler riktig i livmoren, kan barnet bli født med kyfose. Kirurgi må utføres for å løse problemet.

Ernæring

Mangel på vitamin D bevirker at benene skal være myk. Dette kan føre til tap av integritet i vetebrae, gi noen en krum utseende.

Kyfose Symptomer

Kyfose, mer kjent som pukkelrygg, er en tilstand som forårsaker overdrevet avrunding opp den øvre ryggraden. Mens noen avrunding av ryggen er en normal del av aldringsprosessen, avrunding som overstiger 40 grader anses kyfose. Det finnes ulike typer av kyfose, hver demonstrerer små forskjeller i symptomer. I den mest mild form, kan ryggraden ser relativt normal, mens mer aggressive former føre til vekst av en hump, alvorlige problemer med lungene, nerve og organfunksjon samt sterke smerter.

Årsaker

Kyfose oftest oppstår som et resultat av andre utviklings eller degenerative problemer. Ulike typer leddgikt er den vanligste årsaken, for eksempel benskjørhet og degenerativ leddgikt, noe som øker risikoen for vertebrale slipping og brudd som deretter føre til unormal avrunding av ryggraden. Bindevev problemer, for eksempel Marfans syndrom, kan også føre til kyfose, som kroppens evne til å opprettholde ledd i sin naturlige stilling avtar.

Spinal infeksjon, som tuberkulose, svulster som trykker på ryggraden, fødselsskader som ryggmargsbrokk eller forhold som fører til lammelse som polio og cerebral parese kan også føre til kyfose.

Scheuermann Kyfose

Scheuermann kyfose eller Scheurermann sykdom, begynner som regel hos ungdom mellom 10 og 15 år, mens bein fortsetter å utvikle. Denne sykdommen fører kyfose som ryggvirvlene bli deformert, tar på seg en kileform i motsetning til en rektangulære shape.This form for kyfose er dobbelt så sannsynlig hos gutter enn hos jenter.

Medfødt Kyfose

Når ryggsøylen ikke utvikler skikkelig under fostervekst, kan kyfose være tilstede ved fødselen. I denne form av kyfose, kan ryggvirvler smelte sammen og / eller kan ikke utvikle seg normalt. Medfødt kyfose blir vanligvis verre med alderen og kan ofte føre til paraplegi, eller underkroppen lammelser.

Hyper-Kyfose

Hyper-kyfose eller postural kyfose er en annen type kyfose som utvikler i ungdomsårene; derimot, er denne typen mindre vanlig hos gutter enn jenter. Progresjon av hyper-kyfose er generelt treg, så det er forårsaket når spinal leddbånd strekke grunn lute fra dårlig holdning. Ikke alle tenåringer som slentre vil utvikle kyfose; faktisk, de fleste tilfeller av hyper-kyfose er reversible og ikke forårsake permanent misdannelse.

Ikke-kirurgisk behandling

Til syvende og sist avhenger kyfose behandling av årsaken og alvorlighetsgraden av krumning. Ofte styrkeøvelser er nok til å holde kroppen aktiv og redusere progresjon. I noen tilfeller kan ryggbukseseler være nødvendig for å støtte ryggsøylen og hindre kyfose fra forverring.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er vanligvis anbefales kun for de verste formene for kyfose, eller i tilfelle der krumningen overstiger 75 grader. Kirurgiske prosedyrer inkluderer forankrings kroker og / eller skruer i ryggvirvlene og feste dem til en stang som retter ryggen eller til og med fusing ryggvirvlene sammen for å begrense en videre sving. I de mest alvorlige tilfeller kan en lege kirurgisk slipper ligaments funnet langs fronten av ryggraden, noe som øker fleksibiliteten og omfanget av rygg bevegelse.

Kyfose hos barn

Kyfose er en tilstand som forårsaker ryggen til kurven utover i en pukkelformet mote. Barn kan bli født med kyfose eller det kan være et resultat av en annen tilstand som spin bifida. Forstå symptomene på kyfose kan hjelpe deg med å oppdage denne tilstanden tidlig, noe som er avgjørende for de beste behandlingsresultatene.

Typer

Flere forskjellige former av kyfose eksisterer. En tilstand som kalles hyper-kyfose resultater på en overdreven hump i den øvre delen av et barns rygg. Scheuermann kyfose er en mer alvorlig form av sykdommen som er et resultat av deformiteter i ryggvirvlene. Barn som lider av Scheuermann kyfose vil utvikle en krumning i ryggraden etter hvert som de vokser, fordi den bakre delen av ryggsøylen utvikler seg raskere enn den fremre del. Medfødt kyfose er en fødsel defekt sett i babyer som er et resultat av misshaped ryggvirvler.

Årsaker

Barn kan utvikle kyfose av forskjellige grunner. Visse metabolske problemer kan disponere et barn til å utvikle kyfose. Barn med en nevromuskulær tilstand kan være i faresonen for å utvikle kyfose. Benskjørhet er antatt å spille en rolle i utviklingen av tilstanden. Barn som lider av spina bifida kan også lider av kyfose. I noen tilfeller kan en medfødt versjon av kyfose påvirke et barn ved fødselen.

Symptomer

Hvert barn berørt av kyfose kan utvise forskjellige symptomer. En av de mest vanlige symptomer på tilstanden er ujevne skuldre. Noen barn med kyfose vil lene hodet forover forbi resten av kroppen sin når de står. Barn kan ha skulderbladene som sitter i ulike høyder. Stramme hamstrings er ofte funnet i barn som lider av kyfose. En pukkel i det øvre parti av baksiden kan også være merkbar.

Diagnose

Leger kan stole på en rekke forskjellige metoder for å diagnostisere kyfose i et barn. X-stråler blir ofte brukt til å generere et bilde av ryggraden som vil tillate legen å fastslå graden av krumning som måtte foreligge. Leger vil bruke magnetic resonance imaging (MRI) for å undersøke de ulike strukturene rundt ryggraden. MRI kan avsløre noe unormalt som kan bidra til krumning av ryggraden.

Behandling

Behandlingsmulighetene for barn som lider av kyfose vil variere avhengig av alvorligheten av tilstanden. Leger vil bruke behandlingsalternativer for å stoppe ryggraden fra kurvet videre for å hindre skade på ryggmargen eller misdannelse. Avstiving er ofte brukt under et barns voksende år å stoppe videre kurvatur. Tidsperioden avstiveren må brukes, bestemmes av en lege. I mer alvorlige tilfeller av kyfose, kan kirurgi være nødvendig for å behandle tilstanden. En metallstang kan opereres inn i en barnets rygg. Ankere blir så satt inn i hver av ryggvirvlene. Disse ankere blir deretter brukt for å feste ryggvirvler til metallstang.

Kyfose & Back Pain

Kyfose er et begrep som brukes for å beskrive en hunching holdning. Ringeren holdning er en spinal misdannelse som vanligvis innebærer thorax eller halsvirvler. Kyfose oppstår i alle aldre, og kan være forårsaket av degenerative sykdommer, utviklingsproblemer eller tilbake traumer. Kyfose symptomer inkluderer en krum utseende, ryggsmerter, tretthet, vanskeligheter med å puste og stivhet i ryggen.

Postural Kyfose

Dårlig holdning eller kontinuerlig slouching fører postural kyfose. Denne typen kyfose vises vanligvis i tenårene og påvirker kvinner mer enn menn. Dette er på grunn av de naturlige fysiske endringer at en jente går gjennom på dette stadiet av livet hennes. God holdning er viktig for å trene ryggmuskulaturen. Den vane slouching kan bli permanent og postural kyfose kan føre til en permanent kurve i ryggraden. Hos voksne kan postural kyfose utløse alvorlig hodepine, ryggsmerter og leddsmerter.

Medfødt Kyfose

Medfødt kyfose streik spedbarn som har ryggrad aldri helt utvikler seg. Som barnet vokser bein i ryggen danner ikke riktig. Dette fører til en anelse å utvikle det blir verre etter hvert som barnet vokser. Medfødt kyfose er ofte tydelig hos barn med ryggmargsbrokk.

Scheuermann er Kyfose

Scheuermann er Kyfose er der tre eller flere ryggvirvler er uregelmessig formet og bli maste på en fem graders vinkel hver. Denne typen kyfose blir klart i ungdoms år med utvikling. Den rammer menn mer enn kvinner, og er ikke smertefullt i begynnelsen. Det er mer en kosmetisk misdannelse på dette stadiet. Som Scheuermann er Kyfose utvikler det blir smertefullt og fører til nevrologiske symptomer.

Komprimering Fracture

Kompresjons fraktur er kollapsen av ryggvirvlene i øvre del av ryggen forårsaket av osteoporose, tumor eller infeksjon. Denne type av kyfose skader det myke vevet rundt ryggraden. Dette er svært smertefullt og er assosiert med nevrologiske utfall.

Behandlinger

Postural kyfose kan behandles gjennom styrketrening av rygg og magemusklene. Stabiliteten av ryggen er avhengig av sterke magemuskler. Medfødt kyfose behandles medisinsk eller kirurgisk etter når et barn kommer fem år gammel. Scheuermann er kyfose er behandlet av oppkvikkende ryggen. Holde osteoporose i sjakk med kalsiumtilskudd og andre medisiner som styrker benmassen kan hindre en spinal kompresjon brudd. Kirurgi kan også være et alternativ når bruddet oppstår.

Kyfose Definition

Kyfose er en progressiv ryggrad lidelse der øvre del av ryggen viser en unormal frem avrunding eller kurvatur, noe som resulterer i en skjelett abnormitet noen ganger beskrevet som knølhval eller pukkelrygg. Selv om alle piggene er avrundet til en viss grad, er kyfose diagnostisert hvis krumningen er mer enn 50 grader, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). MayoClinic.com antyder en lavere terskel for en diagnose av kyfose, nemlig en krumning på 40 grader eller mer.

Typer

Den AAOS gjenkjenner tre hovedtyper av kyfose: medfødte, Scheuermann menn og posturale. Medfødt kyfose er preget av unormal utvikling av ryggraden i utviklingsperioden foster. I løpet av denne viktige fasen, kan bein ikke utvikle seg som den skal, eller to eller flere ryggvirvler kan smelte sammen. Som et resultat, blir barnet er født med kyfose, en tilstand som forverres progressivt mindre det er kirurgisk inngrep. Scheuermann er kyfose generelt vises først i løpet av tenårene, som gjør postural kyfose. Imidlertid er graden av misdannelse mye større i Scheuermann s.

Symptomer

Kardinalen symptom på kyfose, som nevnt tidligere, er en fremtidskrumning av øvre del av ryggen. Men, avhengig av graden av abnormitet, andre symptomer kan oppleves. Ifølge MedlinePlus, slike symptomer inkluderer mild ryggsmerter, tretthet, ømhet og / eller stivhet i rygg og pustevansker, som oftest blir sett i tilfeller av ekstrem kurvatur.

Diagnose

Legen kan bruke en rekke tester for å bekrefte en diagnose av kyfose i barnet eller deg. Den enkleste av disse testene er en visuell inspeksjon av ryggraden mens pasienten bøyer seg frem i livet. Unormale krumninger av ryggsøylen er enda mer uttalt når pasienten er i denne stilling. Andre tester kan omfatte røntgen av ryggraden, samt tester av lunge og nevrologisk funksjon for å finne ut om tilstanden forårsaker pustevansker eller nerveskader.

Behandling

Den AAOS indikerer at form for behandling, avhenger av alvorligheten av forstyrrelsen. Postural kyfose vanligvis kan rettes med et program for trening for å styrke ryggmusklene er svekket av lute, mens en kombinasjon av målrettet trening og anti-inflammatoriske medisiner kan lindre symptomer assosiert med Scheuermann er kyfose. Kirurgi er generelt ikke anbefalt med mindre grad av spinal kurvatur er 75 grader eller mer. Hovedmålet for kirurgi, i henhold til den AAOS, er å rette ut og smelte sammen de aktuelle segmentene i ryggraden.

Høyrisikogrupper

De som har størst risiko for å utvikle kyfose, ifølge MayoClinic.com, er unge jenter med dårlig holdning, eldre voksne med osteoporose og folk som har lidd av Marfans syndrom eller andre bindevevssykdommer. Trusselen om å utvikle Scheuermann er kyfose er størst blant gutter i alderen 10 og 15. Faren for de med osteoporose er muligheten for spinal frakturer som kan bane vei for utviklingen av kyfose.

Graviditet og Kyfose

Kyfose er karakterisert ved ryggkrumning som resulterer i en bøyning av ryggen, forårsaker en slouching holdning eller pukkelrygg. Det kan være forårsaket av utviklings, degenerative eller traumatiske forhold. Kyfose kan vises under utvikling som et resultat av visse medfødte misdannelser som ryggmargsbrokk.

Symptomer

Personer med kyfose kan oppleve ryggsmerter, rygg ømhet og stivhet, tretthet og pustevansker. Baksiden har generelt en avrundet utseende.

Årsaker

Selv kyfose ved fødselen er sjelden, kan misdannelse oppstå under utvikling på grunn av fødselsskader som myelomeningocele, en type ryggmargsbrokk. Hos voksne kan kyfose være forårsaket av ulike forhold, blant annet osteoporose, leddgikt, infeksjon, polio og svulster.

Ryggmargsbrokk

Spina bifida er en fødsel defekt som oppstår når ryggvirvlene ikke danner ordentlig rundt ryggmargen. Ifølge National Institutes of Health, kan miljø, viral og ernæringsmessige faktorer spiller en rolle i ryggmargsbrokk.

Diagnose under graviditeten

I andre trimester, kan gravide kvinner gjennomgår en blodprøve som heter firedoble screening som sjekker for ryggmargsbrokk og andre medfødte sykdommer. Ultralyd eller amniocentesis, testing av fostervann, kan utføres for å bekrefte diagnosen.

Behandling

Ifølge National Institutes of Health, når alvorlig ryggmargsbrokk blir oppdaget tidlig i svangerskapet, er genetisk veiledning anbefales og terapeutisk abort kan vurderes. Etter fødselen, er kirurgi vanligvis utføres for å løse problemet. Spesielle hensyn må tas med spedbarn som har ryggmargsbrokk for å unngå skade på den eksponerte ryggmargen.

Postural Kyfose Exercise

Postural Kyfose Exercise


Postural kyfose er den mest mindre av alle former for kyfose. Det kan dukke opp i ungdomsårene og kan bli vedtatt som slumping mindre diagnostisert. Når diagnosen, kan postural kyfose korrigeres med noen styrkeøvelser som er rettet mot de "holdningsmusklene" av trapezius og rhomboids.

Lateral Hever

Dette er en vanskelig øvelse fordi den utføres ved å holde armene rett. I motsetning til en bøyd arm lateral raise, kan du ikke være i stand til å bruke en svært tung vekt. For å utføre denne øvelsen, grep manualer i hendene og roter armene slik at albuene ansiktet utover i stedet for nedover. Hold albuene bare litt bøyd. Løft armene rett ut. Ikke la dem heve høyere enn skuldrene. Som du løfte dem, forestille seg en liten streng er festet til albuen, ikke håndleddet, og det er det som trekker armen opp. Når armene har løftet til skulderhøyde, lavere og gjenta.

Cat Stretch

Plasser deg på gulvet på hender og knær. Sakte la ryggen og magen sag mot gulvet. Så sakte bøy ryggen som om du skulle trekke ryggen og magen mot taket. Tilbake til utgangsposisjonen og gjenta.

Oppreist Row

Den oppreist rad rettet mot de øvre rygg, skuldre og biceps på en gang. Hold hendene tett sammen og bruke en kort utvalg av bevegelse for å få den mest effektive, sikreste skulder trening. Stå med føttene skulder bredde hverandre og vektene midje høyt med håndflatene vendt innover. Bøy albuene og trekk vektene opp til de er brystet nivå. Albuene skal være litt over skuldrene og håndleddene skal være rett. Senk vektene og gjenta.

Hvordan måle Kyfose

Hvordan måle Kyfose


Kyfose refererer til en unormal krumning av ryggraden som kan forårsake en bøyning eller avrunding av ryggen. Mulige årsaker til tilstanden inkluderer degenerative spinal sykdommer som leddgikt, infeksjoner som tuberkulose, traumatisk skade på ryggraden eller osteoporose. Ofte kyfose visuelt manifesterer gjennom en krum rygg eller lutede holdning. Å riktig diagnostisere kyfose, vil din lege utføre en grundig fysisk undersøkelse som kan omfatte spinal imaging tester som en X-ray studier eller magnetisk resonans imaging (MRI) og måling av graden av spinal kurvatur bruker Cobb metode eller modifisert versjon av denne teknikk.

Bruksanvisning

Spinal Imaging og måling

•  Skaffe radiografiske bilder, eller røntgen, av ryggraden. Har pasienten stå oppreist for bildene. For en side-visning, sørg for pasientens armer holdes over skuldrene.

Bestem de øvre og nedre ryggvirvel organer som definerer kurven på X-ray filmer. Med andre ord, finn toppen og bunnen av kurven.

•  Tegn en rett linje som strekker seg fra den øvre del av kurven, og en rett linje som strekker seg fra den nedre del av kurven. Legg merke til at disse to linjene vil sannsynligvis hodet mot dannelsen av en V.

Tegn en vinkelrett linje gjennom midten av hver av de to eksisterende linjer ved hjelp av en vinkel regel. Legg merke til at de vinkelrette linjer vil møtes.

Mål kryssende vinkel for å oppnå den grad av ryggkrumning, ved hjelp av regelen vinkelen.

Langsiktige mål for Kyfose

Kyfose er en lidelse som spinal misshapes den øvre del av ryggen, ofte kalt en "pukkel tilbake." Tilstanden er hovedsakelig sett hos eldre menn og kvinner. Men unge mennesker også ofte diagnostisert med kyfose. Forårsaket av flere forhold, som for eksempel osteoporose eller leddgikt, langsiktige mål for behandling av kyfose er universelle, uavhengig av hva som forårsaker tilstanden.

Kronisk smerte

Smerte forårsaket av alvorlig krumning av ryggraden eller tilstedeværelse av en hump på øvre del av ryggen tvinger ofte en person til å bli bøyde seg over, noe som fører til smerter i musklene i nakke og skuldre. Manglende evne til å rette ryggen uten smerte er også vanlig i de diagnostisert med tilstanden. Kroniske smerter er ofte ødeleggende for eldre, noe som også fører til depresjon, tap av mobilitet og redusert livskvalitet.

Pustefunksjon

På grunn av den bøyde-over stilling forårsaket av kyfose, lungene blir ofte komprimert i brysthulen, noe som fører til pustevansker. Mangel på tilstrekkelig lunge inflasjon kan føre til redusert oksygen, noe som fører til en rekke andre problemer, inkludert svakhet og svimmelhet.

Kroppsbevissthet

Unge mennesker er ikke de eneste som er opptatt av sitt utseende. Personer diagnostisert med kyfose ofte lider kroppen bilde problemer som kan hemme arbeidsprestasjoner, endrer sosiale relasjoner og føre til redusert selvtillit og selvfølelse. Forbedre tilstanden ved bruk av tannregulering, kirurgi, trening eller fysioterapi for å styrke ryggmuskulaturen og gjenopprette holdning så mye som mulig gå en lang vei å styrke en persons mentale og følelsesmessige status.

Kyfose i Voksne

Kyfose, også kjent som Scheuermann sykdom og postural kyfose, er en unormal krumning av ryggraden som vanligvis ses hos voksne. Dette frem avrunding eller bøyning av ryggen kan føre til lute holdning eller en pukkelrygg. Ifølge Mayo Clinic, "Noen avrunding er normalt, men begrepet 'kyfose" refererer vanligvis til en overdrevet avrunding, mer enn 50 grader. " Med kyfose, kan du utvikle en hump eller ryggraden kan se normalt. Behandlingene er varierte og avhenger av din alder og dens årsaker.

Årsaker

En av de tingene som kan forårsake kyfose er spina bifida, som er en fødsel defekt der ryggraden ikke helt danne. Spina bifida fører også til defekter i ryggvirvler og ryggmargen.

Lidelsen kan også være forårsaket av osteoporose, særlig hos eldre voksne. Osteoporose er en sykdom som forårsaker benskjørhet og er assosiert med brudd i ryggvirvlene. Disse sprekker kan medføre at ryggraden til å bli komprimert, og bidra til kyfose. En annen årsak til kyfose er bindevevssykdommer. Et eksempel på dette er Marfans syndrom, hvor bindevevet ikke er i stand til å holde leddene sammen i riktig stilling.

Symptomer

Noen av symptomene på kyfose har problemer eller vanskeligheter med å puste, samt stivhet og ømhet i ryggraden. Du kan også oppleve trøtthet og mild ryggsmerter, i tillegg til en avrundet rygg utseende. Milde tilfeller av kyfose, men kan ikke gi noen merkbare symptomer.

Behandlinger

Behandling for kyfose er avhengig av dens årsak. For mindre alvorlige saker, som for eksempel postural kyfose, kan tilbake styrkeøvelser brukes til å korrigere holdning, samt sove på en fast seng. Smertestillende kan også tas for å lindre noe av smerten. For mer alvorlige tilfeller av kyfose, kirurgi kan være nødvendig. Tilfeller der legen kan anbefale operasjon inkludere når du opplever ødeleggende smerte som ikke svarer til medisinering, eller når kyfose er relatert til en infeksjon eller svulst. I tillegg kan kirurgi være nødvendig dersom kyfose resulterer i nevrologiske problemer, for eksempel lammelser.