Digidexo.com

hvilken glykemisk indeks regnes som lav

Hva regnes som lav glykemisk?

Matvarer med lav glykemisk belastning, eller en lav glykemisk indeks (GI) rating, blir behandlet mer likt av kroppen og ikke skaper det høye blodsukkeret pigg at å spise en høyere GI mat gjør.

Definisjon

Lav glykemisk indeks karakterer er 55 eller lavere.

Mat uten GI Vurderinger

Glykemisk rangeringer gjelder bare for matvarer som inneholder karbohydrater. Matvarer som kjøtt og mange grønnsaker som ikke har noen karbohydrater kan anses å ha en svært lav glykemisk rating, nesten null.

Glykemisk indeks Ranges

På grunn av forskjeller i laboratorier som tester for glykemisk belastning, noen lave glykemisk mat faktisk har et utvalg i stedet for en eksakt glykemisk indeks. Du kan fortsatt telle en mat så lav glykemisk hvis flertallet av sin børsnotert serien er under 55 år.

Betydning

Ifølge glykemisk indeks Foundation, kan en lav glykemisk diett kan hjelpe diabetikere holde strammere blodsukker kontroll, opprettholde eller gå ned i vekt, redusere sult og øke fysisk utholdenhet.

Advarsel

Et mat som har lav glykemisk vurdering når spises rå kan faktisk ha en mid-range eller høy glykemisk belastning når forberedt annerledes. Sørg for å sjekke glykemisk rating for en mat som du forbereder den.

Hva regnes som en lav glykemisk carb?

Hva regnes som en lav glykemisk carb?


Ifølge American Diabetes Association, "glykemisk indeks, eller GI, måler hvordan et karbohydrat-holdig mat øker blodsukkeret." (Se referanse 1) Generelt mottar en numerisk rangering den inneholder karbohydrater mat. Personer med diabetes er spesielt opptatt av glykemisk indeks fordi matvarer som har en høy indeks raise blodsukkeret ved raskt å bli fordøyd og absorbert i blodet.

Fordeler

Kroppen fordøyer lav glykemisk indeks matvarer sakte, slik at de ikke dramatisk øke blodsukkeret og insulinnivået. Disse matvarer generelt har en større metthet kvotient, og er således nyttig for vektkontroll og opprettholde en lav lipidprofil.

Matvarer med lav GI

Matvarer med høyere fiber-og fettinnhold har generelt en lavere glykemisk indeks. Noen lav glykemisk indeks karbohydrater inkluderer frukt, ikke-stivelsesholdige grønnsaker og hele korn brød og korn. Tørkede bønner og belgfrukter har også lav glykemisk indeks. Matlaging metoden, variasjon, foredling, og modenhet og lagringsforhold også påvirke glykemisk indeks.

Måling

For å måle glykemisk indeks, 10 eller flere individer motta en matvareprøve som inneholder 50 gram fordøyelig karbohydrat. Blodsukkernivået til disse personene blir registrert hvert 15 til 30 minutter for de neste to timene. De avlesninger plottes på et diagram for å få en blodresponskurve. Disse målingene blir deretter delt på blodsukkernivået for de samme forsøks når servert en lik andel av ren glukose. At forholdet er så multiplisert med 100 for å få glykemisk indeks rating. Gjennomsnittet av glykemisk indeks rangeringer av individer samplet er erklært glykemisk indeks for at maten.

Anbefalinger

Verdens helseorganisasjon og Food and Agricultural Organization i FN anbefaler at folk i utviklede land ta hensyn til glykemisk indeks av mat når du planlegger måltidene. Gjør du det kan bidra til å redusere forekomst av koronar hjertesykdom, overvekt og diabetes.

Advarsel

Personer med ekstremt høyt blodsukkernivå bør konsultere en registrert kostholdsekspert når du planlegger sine dietter. For diabetikere, kan en feil diett være dødelig.

Matvarer som har en lav glykemisk indeks nummer

Basert på tettheten av karbohydrater i en gitt mat volum og deres rate av inntreden i blodet, er glykemisk indeks hastigheten som helst karbohydrater inn i blodet som den enkle sukker glukose. Karbohydrater som sakte inn i blodbanen som glukose anses lav glykemisk indeks matvarer. Matvarer som de fleste frukter og grønnsaker er det beste alternativet for å spise en lav glykemisk indeks nummer mat.

The Making of lav glykemisk indeks Mat

Ikke alle matvarer er skapt like. Komplekse karbohydrater som poteter inn i blodbanen som glukose på en raskere hastighet enn tabellen sukker. Matvarer med lavest glykemisk indeks ikke opprinnelig inn i kroppen som glukose, men som fruktose.

The Best lav glykemisk indeks Foods

Matvarer som kommer inn i blodstrømmen sakte og er lav tetthet karbohydrater tendens til å være din beste kilde til lav glykemisk indeks matvarer. Disse matvarer inneholder de fleste grønnsaker (unntatt mais og gulrøtter), de fleste frukter (unntatt bananer og rosiner) og utvalgte korn som havregryn og bygg.

Detaljert liste over lav glykemisk indeks Grønnsaker

En mer detaljert og omfattende liste over lav glykemisk grønnsaker er asparges, grønne bønner, brokkoli, kål, blomkål, grønnkål, sopp, squash, spinat, tomat, squash, kikerter, romanosalat, reddiker og sukkererter.

Detaljert liste over lav glykemisk indeks Frukt

Lav glykemisk frukt inkluderer epler, blåbær, kirsebær, druer, grapefrukt, kiwi, appelsiner, fersken, pærer, ananas, bringebær og jordbær.

Matvarer for å unngå

Alle komplekse karbohydrater med unntak av havre og bygg er ikke lavt på glykemisk indeks. Unngå ugunstige karbohydrater som pommes frites, bakt potatos, gulrøtter, bananer, brød og pasta. Også unngå fruktjuice. For å holde glykemisk indeks nummer lav, hold deg til rå frukt og grønnsaker.

Hvordan beregne en lav glykemisk indeks

Glykemisk indeks, som brukes av kjente diett programmer som South Beach dietten og Kimkins kosthold, er et system som rangerer matvarer og deres effekt på blodsukkeret. Matvarer som raskt Spike og slippe blodsukkernivået anses å være høy på glykemisk indeks, mens mat som fremmer jevn blodsukkernivået er lavere på indeksen. Ved å lære de generelle typer mat på hver ende av spekteret, kan du skille de "gode" karbohydrater fra "dårlig", noe som resulterer i en mer næringsrik, hjerte-sunt kosthold så godt som mulig vekttap.

Hvordan beregne en lav glykemisk indeks

Hvordan beregne en lav glykemisk indeks

•  Lær den grunnleggende ideen bak glykemisk indeks. Den ble utviklet for å hjelpe folk å måle mengden glukose tas i sine dietter, for å hjelpe kontroll helseproblemer som diabetes eller fedme. Husk at jo høyere tall på glykemisk indeks, jo mer glukose i maten.

Ikke bli for fanget opp i tallene. Snarere enn å forsøke å huske hver og matens GI ranking, gå over listen og få et generelt bilde av hvor bestemte typer matvarer stå. All mat som har en GI på 55 eller mindre regnes som lav. Matvarer med en GI på 70 eller mer regnes som høy. For eksempel bakervarer som kaker og donuts tendens til å være svært høyt på listen, i 60 og 70-serien, mens grønne grønnsaker som brokkoli og spinat hastigheten betraktelig lavere på indeksen, på rundt 10. Alt i 100s rekkevidde tendens å være 100 prosent glukose (sukker) eller er en høy kompleks karbohydrat som hvitt brød.

•  Være praktisk. De sunneste matvarer også en tendens til å være de samme mat som er lav på glykemisk indeks. Hele korn (quinoa, fullkorn ris, brød og frokostblandinger), bønner, grønnsaker og andre fiberrik mat alle rangerer svært lavt på indeksen, som gjør hjerte-sunne oljer som oliven og raps. Contrastingly, svært bearbeidet mat som godteri (cookies, godteri, iskrem) er for det meste ansett usunn og rangeres høyere på indeksen.

Se en pålitelig kilde når du har et spørsmål om spesiell mat. Mens du følger en diett lav på glykemisk indeks, kan det være nyttig å bære med deg en guide som inneholder en komplett liste over matvarer og deres GI nivåer før du føler deg helt komfortabel måle en matens GI på egen hånd. En grundig liste over matvarer og deres soldater kan bli funnet i Arthur Agatston bok, "The South Beach Diet:. Good Fett / gode karbohydrater Guide"

Hint

  • Sjekk alltid med legen din før du starter en ny diett regime.

En liste over lav glykemisk indeks karbohydrater og Acne Foods

En liste over lav glykemisk indeks karbohydrater og Acne Foods


Glykemisk indeks nettsted forklarer glykemisk indeks (GI) som "ranking [av] karbohydrater i henhold til deres effekt på vår blodsukkernivået." Mat lavt på GI kan hjelpe til vektkontroll, diabetes ledelse og forbedre hjerte helse og blodtrykk nivåer. I mellomtiden kan spise mat som arbeider for å fjerne giftstoffer fra kroppen din å hindre acne avslapnings.

Frukt og grønnsaker

Epler, banan, druer, grapefrukt, kiwi, mango, appelsin, fersken og pære er lavt på GI, ifølge MyFit hjemmeside. De fleste grønnsaker er lave, men poteter, fava bønner, pastinakk og hermetisert rødbeter bør unngås da de rangerer høyt.

Brød

Mange brød og korn rangere høyt på GI. Men surdeig, pumpernickel, lin, egg nudler, müsli, stål kuttet havre, bokhvete, quinoa og bulgur har lav GI karakterer.

Andre lav glykemisk indeks Foods

Alle melkeprodukter rangerer lavt på GI, som gjør mørk sjokolade, langkornet ris, honning og 100 prosent frukt, syltetøy.

Acne Fighting matvarer

The Best Health Magazine nettside forklarer at akne lider bør innlemme visse matvarer i sitt daglige kosthold. Sink rike matvarer som bønner, østers og fisk kan bidra til å redusere akne. Omega-3 fettsyre rik mat, for eksempel linfrø, laks og tunfisk hjelp med betennelse. Oransje matvarer rike på betakaroten, som gulrøtter, paprika og søtpoteter, er bra for huden din. Vitamin E rik matvarer, som mandler, egg og grønne greener, bidra til å helbrede huden blemishes.

Betyr Rye Bread Hev glykemisk indeks?

Betyr Rye Bread Hev glykemisk indeks?


Glykemisk indeks priser matvarer basert på deres effekt på blodsukkeret. Ifølge University of Sydney i Australia, vel vitende om glykemisk indeks rating for en mat, for eksempel rugbrød, kan hjelpe med vektkontroll og blodsukkerkontroll for personer med diabetes. Lære å senke glykemisk indeks på rugbrød og andre matvarer kan også være nyttig når du planlegger ut noen diett.

Definisjon av glykemisk indeks

Den glykemiske indeks er en skala fra null til ett hundre som måler effekten av karbohydratmetabolismen på blodsukkernivået. Foods mellom 0 og 55 på glykemisk skala anses lav glykemisk mat, fordi de øker blodsukkeret veldig sakte i respons til de langsomme frigjørende karbohydrater i maten. Matvarer som måler 56-69 anses mellom på skalaen, mens matvarer 70 og over regnes som høy glykemisk mat. Glykemisk indeks er stadig brukt for å bestemme hvilken type matvarer er egnet for personer med diabetes og de som ser sin vekt.

Rye brød og glykemisk indeks

Rye brød er ca 58 på glykemisk indeks. Dette priser medium på glykemisk indeks, noe som betyr at den har en middels effekt på blodsukkernivået. The Journal of American Medical Association viser at det er tilrådelig å spise lav glykemisk mat mer enn middels eller høy glykemisk mat for dem som lider med helseproblemer som diabetes og fedme. Legge rugbrød til et måltid som allerede inneholder en stor mengde karbohydrater øker glykemisk indeks av måltidet.

Senking av glykemisk indeks

Det er mulig å senke glykemisk indeks av et måltid, slik at blodsukkeret ikke vil stige raskt. Å spise protein, fett og / eller fiber på et måltid vil drastisk redusere glykemisk indeks, siden disse matvarene forsinke nedbrytningen av karbohydrater. Å spise rugbrød på et måltid som inneholder mer protein enn stivelsesholdige karbohydrater vil redusere glykemisk indeks av måltidet, og dermed brødet.

Glykemisk indeks Diet Foods

Glykemisk indeks kosthold kan fremme bedre helse og vekttap hvis de følges riktig. Visse matvarer er sunnere enn andre på glykemisk indeks. Dermed vite hvilke matvarer å velge kan hjelpe deg å oppnå optimal helse og vekttap.

Om Diet

Hver mat er tildelt et nummer fra 1 til 100 på glykemisk indeks (heretter referert til som bare "GI"). Foods er kategorisert som høy, moderat og lav. De som står høyt på GI er ranket 70 og oppover. Middels GI matvarer er mellom 56-69, og lav-GI matvarer er på 55 og under. Hvis en mat står høyt på GI, betyr det at maten utgivelser sukker raskt inn i blodet. Mat lavt på GI utgivelsen sukker sakte. Hvor raskt eller langsomt matvarer slipper sukker påvirker stoffskiftet og dermed hvor raskt vi blir sulten igjen etter å ha spist. Målet mens følge dietten er å spise mat lavt i GI - disse matvarene avverge sult og hjelpe deg å miste vekt. Dietten kan også hjelpe diabetikere, som må se sitt sukkerinntak; mat lavt på GI ikke føre til en topp i blodsukkeret.

Hvorfor glykemisk Diet Foods hjelpe deg å miste vekt

De fleste, men ikke alle, av mat lavt på GI tendens til å være sunnere matvarer. Mange frukt og grønnsaker er lavt på GI, mens raffinerte, stivelsesholdige matvarer som er høy i kalorier og fett er høyt på GI. Eksisterer derfor en sammenheng mellom riktig kaloriforbruk og nivået på glykemisk indeks. Likeledes, kan matvarer som påvirker stoffskiftet skape følelser av sult eller metthet; mat lavt på GI, som bær, kan øke metabolismen mens mat høyt på GI kan roe det ned.

Best Foods å konsumere

Frukt lavt på GI inkludere epler, druer, kirsebær, mango, grapefrukt, fersken, plommer og jordbær. (High-GI frukt er vannmelon, dadler, ananas og bananer.) Alle grønnsaker unntatt stivelse (som poteter) er lavt på GI. Melkeprodukter som yoghurt og melk er også fint på GI diett. Havregryn og kli frokostblandinger er lavt på GI, og derfor kan inntas. Bønner fra nyre til linse til marinen er alle gode valg på diett, som de er næringsrik, høy i fiber og lavt på indeksen. Noen korn er også gode valg, som bygg, brun ris og bulgur.

Verste Foods å konsumere

De verste mat på glykemisk indeks kosthold som også er høy i kalorier og lite næringsstoffer inkluderer vafler, donuts, hvite rundstykker, baguetter, makaroni og ost, pasta, chips, gelé bønner og annet godteri.

Advarsel

Ikke alle mat lavt på GI er sunt, og noen veldig næringsrik mat står høyt på GI. Ved hjelp av slike svart-hvite standarder for "høy GI = dårlig" og "lav GI = bra" skaper motstridende resultater. Som et eksempel hentet fra en GI diagram (se Ressurser), er lav på GI på 54 pund kake, mens en riskake er høy på 82. Tufts School of Nutrition publiserte en studie utført ved Cardiovascular Nutrition Laboratory: det fastslått at bruk GI for å vurdere helse er vanskelig når hvert individs evne til å produsere insulin varieres. Et annet problem, fant studien, er at å kombinere mat med hvert måltid (som i en sandwich) skaper ulike GI nivåer. Skulle du være vurderer hva slags carb å spise hvis diskutere mellom en bagel eller en bran muffin, kanskje GI være en god ressurs. Ellers for mange faktorer eksisterer i healthiness av en matvare, som sine kalori, vitamin, mineral og nærings profiler. For ytterligere hjelp på hvordan å gjøre sunne valg på glykemisk indeks kosthold, ta kontakt med en registrert kostholdsekspert.

Glykemisk indeks Definition

I 2008, Centers for Disease Control og Prevention kunngjorde at mer enn 24 millioner amerikanere hadde diabetes, en tilstand som resulterer i overskytende blod sukker i blodet. På grunn av risikoen, diabetikere benytter en rekke metoder for å redusere sine sukker nivåer, inkludert glykemisk indeks.

Identifikasjon

Glykemisk indeks er en tabell som rangerer karbohydrater i vanlige matvarer basert på hvor raskt de blir fordøyd av kroppen din.

Funksjon

Kroppen bryter karbohydrater ned til sukker, øke blodsukkeret. Jo raskere du fordøye maten, jo større er økningen i sukker nivåer. Glykemisk indeks fungerer som en referanse for diabetikere når du planlegger måltidene.

Effekter

Med glykemisk indeks, kan diabetikere kombinere mat med høy og lav glykemisk indeks verdier for å balansere et måltid og ha et minimum effekt på blodsukkernivået.

Fordeler

Ifølge glykemisk indeks offisielle nettsted, dets fordeler inkluderer administrasjon blodsukkernivået; gjør kroppen mer mottakelig for insulin, som senker sukker nivåer; vekttap; og redusere diabetes risiko som hjertesykdom og høyt kolesterol.

Betraktninger

The American Diabetes Association advarer at selv om effektiv, bør du bruke glykemisk indeks med et program for karbohydrat telling for å optimalisere effektiviteten. En registrert dietetiker kan hjelpe deg å lære å telle karbohydrater.

Glykemisk indeks Nutrition

Glykemisk indeks (GI) av mat er antallet gitt å rangere karbohydratinnhold i mat og hvor fort det øker blodsukkeret. Skalaen for måling av maten går fra 0 til 100. Jo høyere GI, desto raskere går inn i blodbanen. Det ble først antatt at hvitt sukker og mat laget med det forårsaket den mest rask økning i blodsukkeret, men hvitt brød, poteter og hvit ris kan score enda høyere på glykemisk indeks.

Diabetes

Mange personer med diabetes bruke glykemisk indeks tabellen som et hjelpemiddel til å velge mat, spesielt karbohydrater, ifølge Dr. Maria Collazo-Clavell fra Mayo Clinic. Figuren er hevdet å ha mange fordeler for de som teller karbohydrater, men det er noen faktorer som påvirker glykemisk indeks på bestemte matvarer. Dr. Collazo-Clavel har konkludert med at det ikke er nok positive bevis for å bruke GI helt for generell bruk i en diabetiker diett.

Vekttap

For de som er på low-carb dietter den gycemic indeksen er svært nyttig. Hvis du begrenser karbohydratinntaket til et bestemt antall gram, kan det hjelpe deg å beregne disse gram. Hvitt sukker, hvetemel og raffinert mat er høy på glykemisk indeks diagrammet, mens de fleste grønnsaker og helkorn rangere lavere. Dette gjør det enkelt å planlegge kostholdet og handle for matvarer.

Glykemisk indeks Viktig

Selv om du er frisk og sukker faller innenfor akseptable parametere, er det likevel viktig å holde blodsukkeret regulert, da det kan hjelpe deg å unngå å utvikle diabetes. Sunne valg som frukt og grønnsaker, hele kornprodukter og ikke-fett meieri generelt er lavt på GI diagrammet. Noen frukter og grønnsaker som rangerer høyere på GI diagram - for eksempel søtpoteter, vinter squash, mango, vannmelon, druer og bananer - er svært næringsrik.

Faktorer som påvirker GI

Det er flere faktorer som påvirker glykemisk indeks av mat. Riper frukt og grønnsaker har en høyere GI. Bearbeidede matvarer som hermetisert frukt, potetmos og forberedt middager har høyere GI enn fersk frukt, bakte poteter og ferskt kjøtt. Tilberedningsmetoder også vil endre glykemisk indeks på mange matvarer. Næringsrik verdien av mat er ikke alltid synonymt med glykemisk indeks.

Glykemisk belastning

Glykemisk belastning sammen karbohydrater basert på deres glykemisk indeks og servering størrelse. Dette konseptet ble introdusert av forskere ved Harvard University for å kvantifisere den totale glykemiske del av mat. En langsiktig diett av matvarer med høy glykemisk belastning er assosiert med en høyere risiko i entreprenør diabetes.

Lav glykemisk indeks kosthold Foods

Lav glykemisk indeks kosthold Foods


Glykemisk indeks måler effekten visse matvarer har på blodsukkernivået. Høy glykemisk indeks matvarer vil øke blodsukkeret mye raskere enn lav glykemisk indeks matvarer. De to matvarer som benyttes som en referanse for å bestemme den glykemisk indeks på hvilken som helst mat er hvitt brød og glukose (sukker), som begge har en indeks på 100. En lav glykemisk indeks kosten kan brukes til å kontrollere vekten, diabetes og være en hjelp i redusere risiko for kardiovaskulær sykdom.

Grønnsaker og belgfrukter

Mat lavt på glykemisk indeks har en verdi på 50 eller mindre i sammenligning med referanse matvarer som er 100. Grønnsaker og belgfrukter som anses som lavt på glykemisk indeks inkluderer kikerter, kokte bønner, linser, soyabønner, grønne erter, søtpoteter , smør bønner, gule erter, bønner og bønner i tomatsaus.

Frukt

Frukt har naturlig forekommende sukkere, men likevel kan brukes i en lav glykemisk indeks diett siden mange inneholder fiber, som bremser fordøyelsen av disse matvarer og tillater blodsukkeret til å stige til en lavere takt. Disse matvarer inneholder appelsiner, usøtet eplejuice, epler, pærer, grapefrukt, druer og fersken.

Korn og pasta

Korn og pasta i lav glykemisk kategorien er bulgur, bygg, spaghetti, hele hvete spaghetti, hvete kjerner og instant ris. Mat som vafler, donuts, brød og cornmeal er relativt høyere på indeksen og ikke anses hensiktsmessig for en lav glykemisk indeks kosthold.

Dairy

Dairy kan nytes på en lav glykemisk diett i tillegg. Matvarer, slik som lav-fett yoghurt, skummet melk og helmelk, alt faller godt under glykemisk indeks på 50. Iskrem er ansett som en middels glykemisk indeks mat (mellom 50 og 70) og rangerer rundt 62 på indeksen. Høy glykemisk indeks matvarer faller i området av 70 og høyere.

Andre Foods

Snacks som peanøtter, mais chips og sjokolade er også lavere på glykemisk indeks. Søtningsmidler, slik som fruktose og laktose, er å foretrekke for lav glykemisk indeks dietter, hvor som honning og sukrose fall i det øvre området, og vil øke blodsukkernivået. Foods høy i protein og fett raise blodsukker svært lite og som en generell regel er ikke notert på indeksen.

Hvordan å miste vekt på en lav glykemisk indeks kosthold

Hvordan å miste vekt på en lav glykemisk indeks kosthold


Slanking ved hjelp av glykemisk indeks er en av de enkleste måtene å spise sunt og gå ned i vekt. Når du spiser på denne måten, trenger du ikke pigg blodsukkeret ditt, og finner du at mange av dine mat cravings gå bort.

Hvordan å miste vekt på en lav glykemisk indeks kosthold

Hvis du skal gå ned i vekt ved å følge en lav glykemisk indeks kosthold, sørg for at du er forpliktet til det. Hvis du spiser et element som er høy på glykemisk indeks, vil du spike blodsukkeret og kan ha uimotståelige cravings. Så ingen juks!

Vær oppmerksom på at du ikke skal spise sukker på denne dietten. Sukker tilbaketrekking kan skje, men bør gå bort i løpet av en uke eller to.

Finn et nettsted som viser hvilke matvarer er lav på glykemisk indeks (GI) og som er høy GI. Unngå høy GI matvarer. Hvis du ønsker å miste mye vekt, spise middels GI matvarer i svært begrensede mengder.

Husk at selv om nøtter og ost er lav GI matvarer, er de veldig kalori tett. De er tillatt på en lav glykemisk diett, men bare i små mengder.

Du kan alltid spise rikelig med magert kjøtt (men ikke noe som er behandlet med honning eller sukker) og nonstarchy grønnsaker. Bønner er en god mat å legge inn også. Spis korn som havre i moderate mengder.

Hvis du føler deg mat cravings begynner å gå tilbake, se på hva du spiser. Korn er mest sannsynlig føre til krav om å vende tilbake, og er ikke så lav glykemisk som grønne grønnsaker og kjøtt. Frukt bør også spises i moderate mengder.

Spis rikelig med bær. De er svært lav glykemisk, og tilfredsstille en søt tann! Bjørnebær og blåbær er de beste til å spise på denne dietten.

Planlegg fremover. Mange restauranter har lav glykemisk matvarer, f.eks. Planlegg å spise på en meksikansk restaurant (unngå ris, ha kjøtt og bønner) og holde en lav GI snack som mandler med deg til enhver tid, slik at du ikke gir opp trang til å gå gjennom stasjonen gjennom.

Legg meg til som venn på eHow!

Hint

  • Som med alle diett, sørg for å drikke mye vann.
  • Bearbeidet mat er sjelden lav glykemisk. Unngå dem.

Om lav glykemisk indeks dietter

Om lav glykemisk indeks dietter


Glykemisk indeks (GI) måler hvor mye en mat påvirker din blod sukker ved hjelp av 50 g er en fast enhet per porsjon. En mat med høy glykemisk indeks øker blodsukkernivået betraktelig; matvarer med lav glykemisk indeks ikke heve blodsukkernivået veldig mye.

Fordeler

Spise lav glykemisk indeks dietter hjelpe enkeltpersoner kontrollere blodsukker og insulin nivåer. Høyt blodsukker er konsekvent knyttet til type II diabetes og fedme.

Betraktninger

De fleste lav glykemisk mat er høy i fiber, noe som bremser fordøyelsen. Treg fordøyelse gir jevn energi gjennom hele dagen uten å forårsake en energi "crash".

Misforståelse

Selv om noen frukter og grønnsaker er høy på glykemisk indeks skalaen, betyr det ikke at de er dårlig for deg. Husk at GI score er basert på 50 g per porsjon, noe som er betydelig mer enn de fleste porsjoner med frukt og grønnsaker inneholder.

Typer

Lav glykemisk indeks dietter inneholder mange porsjoner med hele korn, spiret korn og ikke-stivelsesholdige grønnsaker.

Expert Insight

Å spise lav glykemisk indeks dietter garanterer ikke vekttap. Overspising noen matvarer, kombinert med lite eller ingen trening, vil føre til vektøkning.

Bivirkninger av en lav glykemisk indeks kosthold

Basere kostholdet på glykemisk indeks (GI) skala er en måte å innlemme sunnere hele korn, frukt og grønnsaker inn i din livsstil. Glykemisk indeks er nyttig for de som ønsker å gå ned i vekt, for diabetikere og prediabetics som trenger å kontrollere sine insulin nivåer, eller rett og slett for alle som ønsker å leve et sunnere livsstil.

Definisjon

Glykemisk indeks kosthold er basert på glykemisk indeks, som rangerer matvarer i henhold til deres karbohydrat egenskaper - spesifikt, hvor fort eller sakte disse karbohydrater er absorbert inn i blodstrømmen. En lav GI rangering betyr at karbohydratene frigjøres sakte.

Metabolske effekter

Når karbohydrater frigjøres sakte, dette resulterer i mindre betydelige svingninger i blodsukkernivået, og dermed insulinnivå. Når blodsukkernivået svinge betydelig, kroppen din er presset til det ekstreme for å holde alt i sjakk. De som er hypoglycemic, hyperglykemiske eller diabetisk behovet for å unngå blodsukker ytterpunktene.

Energi

En bieffekt av lav GI matvarer er at fordi karbohydrater frigjøres sakte, er du utstyrt med mer stabil energi gjennom hele dagen. Blodsukker pigger som følge av høy GI matvarer kan føre til en "crash" i energi noen timer etter å ha spist.

Andre måltid Effect

Den offisielle glykemisk indeks nettsiden refererer til en annen bivirkning som "andre måltid effekt." Dette betyr at det ikke er nødvendig å spise lav GI matvarer på hver enkelt måltid, som effekten av tidligere spist lav GI matvarer bærer over til neste måltid. For eksempel, hvis du spiser lav GI matvarer på supper, kroppen din vil fortsatt ha de gunstige effektene til frokost neste dag.

Vekttap

Den lave GI dietten er et effektivt vekttap verktøy og kan hjelpe deg å nå dine vekttap mål i en mer sunn måte enn mange kjepphest dietter. Lav GI matvarer hjelpe deg å føle mer full i løpet av dagen, noe som reduserer ønsket om usunn småspising.

Unntak

Selv om noen grønnsaker og frukt har høy GI rangeringer (som gresskar eller pastinakk), de faktisk har en lav karbohydrat-per-serving rangering - i motsetning til en mat som poteter. Så gjerne spise så mange sunne grønnsaker og frukt som du vil, uavhengig av deres høye GI rangeringer.

Hvordan velge matvarer med lav glykemisk indeks vurdering for bedre helse

Ikke alle karbohydrater er de samme. Velg matvarer med lav glykemisk indeks (GI) vurdering snarere enn en høy GI kan hjelpe deg å kontrollere appetitten samt blodsukker og kolesterol nivåer. Dette i sin tur kan redusere risikoen for hjertesykdom og type 2 diabetes.

Som du gjør dine valg av mat, spise et bredt utvalg av matvarer og tar sikte på å spise mat som har en lavere glykemisk indeks (GI) rating.

Hvordan velge matvarer med lav glykemisk indeks vurdering for bedre helse

Først noen grunnleggende om hvordan du bruker glykemisk indeks:

GI rangerer karbohydrater etter hvor mye de heve blodsukker levels.Carbohydrates som øker blodsukkernivået sakte har en lavere rangering enn de matvarer som øker blodsukkeret raskt. Velg karbohydrater og mat med karbohydrater som har lavere GI karakterer til å høste fordelene av mer tilfredsstillende karbohydrater som styrer appetitten og gjør deg i stand til å oppnå bedre helse.

Snarere enn sortering karbohydratkilder som lav eller høy, er det mer fornuftig å sortere dem som lav, middels eller høy når det gjelder deres vurdering på glykemisk indeks. Det gir deg flere valg og flere muligheter til å finne en ernæringsmessig livsstil som du kan leve med og likevel få fordelene ved å spise sunnere ved GI karakterer.
Lavere GI matvarer er vurdert på <55. Medium er mellom 55 og 70. Høyere GI matvarer er vurdert på 70.

Bruke eksempler på matvarer i disse høy, middels, kan lave kategorier bringe GI rating systemet i focus.Here er noen matvarer på den høye siden av indeksen. Disse bør du spise sjeldnere:

Instant hvit ris, poteter, cornflakes, ris korn, kjeks, noen brød, pasta, bagels, vannmelon, godteri, etc.

Du kan minimere dem, og fortsatt spise godt ved å velge karbohydrater på middels nivå av GI rating. For å gi deg en idé om hva dette inkluderer, her er noen, men sørg for å bruke GI å finne andre.
bananer, strimlet hvete frokostblanding, rugbrød, popcorn,
nypoteter, ananas, brun ris, basmatiris,
rosiner, grovbrød, couscous, havregryn

Her er noen eksempler på lav GI valg:
Skummet melk, vanlig yoghurt All-Bran
soya drikke, havrekli brød, linser / nyre / bakte bønner,
epler, plommer, appelsiner, konvertert eller parboiled ris, søtpotet pumpernickel brød, Al dente (fast) pasta

Lavere rangerte GI matvarer er:
1) de som øker blodsukkeret mer langsomt og mindre dramatisk.
2) høyere i næringsstoffer, vanligvis lavere i kalorier og fett
3) høyere i fiber
4) i stand til å hjelpe deg å øke nivåene av HDL (sunt) kolesterol
5) høyere på antioksidanter

Nå kan du se mange helsemessige fordeler ved å betale oppmerksomhet til glykemisk indeks rating system og bruke i å gjøre dine matvare beslutninger.

Hint

  • Høyere GI karbohydrater er bra for å hjelpe deg å kontrollere appetitten ved at du føler deg mettere lenger
  • Prøv å velge minst en lav GI mat ved hvert måltid.
  • Spis mer ubehandlet mat som har fiber.
  • Prøv supper og salat som har bønner, belgfrukter og linser.
  • Unngå hvitt brød. Spis fullkorn, Pumpernickle og havrekli brød.
  • Frukt og grønnsaker har lav GI, så inkluderer fem på ti porsjoner med frukt
  • Spis sunn del størrelser.

Glykemisk indeks Lav Sugar Diet

En diett sukker lavt hjelp av glykemisk indeks hjelper deg å administrere blodsukker og vekt på samme tid. Indeksen viser at ulike karbohydrater har en annen virkning på kroppen og blodsukkeret. Matvarer med et lavere tall på glykemisk indeks har en lavere effekt og er gode valg for en diett lav sukker.

Karbohydrater

Karbohydrater utgjør en større del av våre måltider enn noen annen type mat. Velg komplekse karbohydrater, som kroppen konverterer tregere enn raffinert sukker og enkle karbohydrater. Gode ​​valg for komplekse karbohydrater er frukt og grønnsaker. Hold deg unna raffinert sukker og bearbeidet mat.

Langsomtvirkende karbohydrater også hjelpe deg å holde deg fornøyd lenger mellom måltidene.
En sunn diett lav sukker også bør inneholde hele korn i stedet for mat laget med hvitt raffinert mel. Komplekse karbohydrater og hele korn inneholder fiber, som er nødvendig for et sunt kosthold, og det hjelper også med vekttap.
Mat som er rangert med lave tall på glykemisk indeks også hjelpe deg med å holde kolesterolnivået under kontroll. De fiberrik mat bidra til å fjerne dårlige LDL kolesterol fra blodet.

Glykemisk indeks nettstedet gir online et søkeverktøy som lar deg finne rangeringen av noe mat på glycemicindex.com.

Sunt kosthold

En sunn diett lav sukker må også inneholde andre typer mat å være godt balansert. Magre proteiner og sunt fett er en viktig del av kostholdet ditt. Velge gode kilder til protein som kylling og fisk. Bruk soyaprodukter hvis du ikke spiser fisk eller kjøtt. Unngå rødt kjøtt så mye som mulig på sunt kosthold. Hold inntaket av rødt kjøtt begrenses til bare én eller to ganger i uken.

Et lite sukker glykemisk indeks diett bør gå lenger enn bare å fjerne sukker og høy glykemisk indeks mat. De som sliter med å håndtere høyt blodsukker eller hyperglykemi må oppfylle alle sine ernæringsmessige behov samtidig som man reduserer blodsukkernivået.

Godt fett

Mye fett og kalorier føre til en økning i blodsukkernivået. Transfett bør unngås på en lav diett så mye som raffinert sukker sukker. Bearbeidede matvarer inneholder transfett og vil bli notert på ingrediens etiketter som hydrogenert olje eller delvis hydrogenert olje. Unngå disse matvarene på sunt kosthold for å unngå en topp i blodsukkeret.
Sunt fett som olivenolje og rapsolje er bedre valg. Nøtter er også en god kilde til sunt fett til kostholdet ditt. Overvåking blodsukkernivået er en god måte å finne ut hvor godt kostholdet ditt er i orden. Diabetikere og de som har hyppige forhøyede blodsukkernivå bør sjekke blodsukkeret etter måltider.

Metabolske Virkninger av en lav glykemisk indeks Diet

En av de mest avgjørende skritt du kan ta for å sikre langsiktig suksess for din slanking innsats er å sikre at metabolic rate er fortsatt høy, selv mens opererer i et kaloriunderskudd. Noen dietter er bedre eller verre på denne oppgaven, slik at du velger riktig type kosthold er viktig for en bærekraftig vekttap. Mens en lav glykemisk indeks kosthold kanskje litt kompromiss glukose metabolisme sammenlignet med en diett bestående av høy GI matvarer, er det likevel andre metabolsk effektive elementer i kostholdet som gjør en lav-GI tilnærming levedyktig som en sunn løsning for vekt kontroll problemer .

Metabolisme

I motsetning til hva du kanskje tror, ​​er stoffskiftet ikke fast i et sett rate. Stoffskiftet endringer tempo hele tiden avhengig av en rekke faktorer, inkludert frekvensen av trening, treningsintensitet, kaloriinntak, makronæringsstoff forholdstall, og en rekke andre faktorer. Ditt hovedmål når kosten bør være å maksimere de faktorene som øker stoffskiftet samtidig som de faktorene som vil påvirke metabolske prosesser.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks er en tabell som rangerer karbohydrater avhengig av hvor raskt de blir fordøyd av kroppen (og tilsvarende økning i blodsukker og insulin i forbindelse med at fordøyelsen). Som en generell regel, raskere fordøyd karbohydrater (som raffinert mel og bearbeidet mat) gir en liten metabolsk boost, mens tregere fordøyd karbohydrater (som frukt og grønnsaker) holde stoffskiftet relativt jevn. Stund etter vurderer dette du kanskje tror det er gunstig å lager din diett med disse høyere GI karbohydrater for deres effekt på stoffskiftet, at liten fordel oppveies i forhold til den resulterende fettlagring som skjer ved stadig skyter blodsukkeret med høy GI karbohydrater.

Metabolisme og en lav-GI Diet

Ser vi på situasjonen strengt som en høy GI versus lav-GI problemet, vil konsumere lav-GI karbohydrater ikke har mye av en innvirkning på å øke metabolismen. Men når man tenker på at mange med lav GI karbohydrater er også medfødt thermogenic (de føre til at kroppen til å forbrenne flere kalorier i løpet av prosessen med fordøyelsen, og dermed stimulere stoffskiftet indirekte), på balanse, vil mange med lav GI matvarer føre til en netto økning til metabolisme.

Meal Frequency og metabolske effekter

Bortsett fra de thermogenic egenskaper av mange med lav GI matvarer, er det et ekstra element til stede i de fleste lav-GI dietter som kan bidra til en netto økning i stoffskiftet --- måltid frekvens. Måltid frekvens er vanligvis ganske høyt på en lav-GI diett, som du ofte bedt om å konsumere fem eller seks små måltider gjennom dagen. Disse måltidene bidra til å øke stoffskiftet ved å overbevise kroppen at det alltid vil ha en klar tilførsel av mat, forebygge nedregulering av metabolisme som du avanserer videre i kostholdet ditt. Når forsterket med det faktum at du er forbruker thermogenic lav GI karbohydrater på disse måltidene, er den samlede effekten konstant stimulering av metabolismen.

Kalori Inake på en lav-GI Diet

Totalt kaloriinntak er vanligvis høyere på en lav-GI diett enn sammenlignbare planer. Dette er fordi kun bruker lav-GI matvarer som frukt og grønnsaker naturlig regulerer kroppsvekt, som det er vanskelig å overspise disse kategoriene av mat, og dermed fjerne behovet for å strengt telle eller begrense daglige kalorier. Dette høyere kaloriinntak gir også støtte til økt metabolic rate, som stoffskiftet har en tendens til å "jage" matinntaket --- når du spiser mer mat stoffskiftet hastigheter opp til kamp, ​​og vice versa.

Hva er en lav glykemisk indeks?

Glykemisk indeks priser matvarer på en skala fra 0 til 100. Jo høyere rating, jo mer av en blod sukker pigg spise at mat årsaker. Lav glykemisk indeks matvarer blir behandlet mer jevnt og ikke forårsake dette pigg. De er generelt å foretrekke for diabetikere.

Definisjon

En lav glykemisk indeks vurdering anses 55 eller under.

Betydning

Å spise en lav glykemisk indeks kosthold har blitt kreditert med å senke insulinresistens, økt fysisk utholdenhet, bedre blodsukkerkontroll, og hjelpe folk til å gå ned i vekt, ifølge glykemisk indeks Foundation.

Mat uten GI Vurderinger

Glykemisk indeks fokuserer på mat som inneholder karbohydrater. Matvarer med lite eller ingen karbohydrater, som kjøtt og de fleste grønnsaker, er ikke inkludert i indeksen, fordi de ikke heve blodsukkernivået.

Glykemisk indeks Ranges

Mange matvarer har en glykemisk indeks utvalg i stedet for et eksakt tall. Dette er på grunn av de ulike laboratorier som beregner GI og deres metoder. Hvis de fleste av området er under 55, kan en food fortsatt anses å ha en lav glykemisk indeks.

Advarsel

Vær nøye med å sjekke glykemisk indeks rating for en mat i henhold til måten det er forberedt. En mat kan ha en lav glykemisk indeks rating i sin rå form, men en høyere vurdering når stekt eller bakt eller når konsumert sammen med andre matvarer.

Lav-glykemisk indeks Foods: Rice

Lav-glykemisk indeks Foods: Rice


Hvis du følger en lav-glykemisk diett, tar sikte på å inkludere flere matvarer med lav GI nummer. De GI måler hvor raskt karbohydrater påvirker blodsukkeret i løpet av to timer med inntak. Tenk på det som et rangeringssystem for karbohydrater; jo lavere verdi, desto mindre virkningen på blodsukkeret. Når det gjelder ris og GI, kan det hende du har misoppfatninger om hvorvidt det bør bli klassifisert som en lav, middels eller høy GI mat.

Low, Medium eller Høy GI?

Rice kan variere i GI-verdier avhengig av karbohydratinnhold og måten den er tilberedt. I kliniske studier har ris varierte fra så lavt som 54 til så høyt som 121 på GI. Mye av variasjonen skyldes forskjeller i andelen av stivelse er tilstede som amylose. Varianter som inneholder et høyere beløp av amylose har en tregere hastighet på fordøyelsen og gir lavere glykemisk og insulin svar.

Typer av lav-GI Rice

GI klassifiserer mat som "lav" dersom den har en verdi på 55 eller mindre. Glykemisk indeks Database har en omfattende liste over ris og kategoriserer det i henhold til region, kjede variasjon og forberedelse. Lav GI ris varianter som finnes i databasen inkluderer Bangladesh ris - 37, amerikansk dampet brun ris - 50 og onkel Ben Cajun-stil ris - 51.

Hvit ris er vanligvis høyere på GI, men Japonica, en hvit, kortkornet ris, kommer inn på en lav 48.

Riskli, et biprodukt av oppmalt ris, har en verdi på bare 19, som gjør det ris produkt med den laveste poengsum GI. Rice kli er en næringsrik, glutenfritt alternativ til hvetekli som du kan innlemme i mange matlaging og baking.

Typer av Medium-GI Rice

Rice med en GI-verdi mellom 56 og 69 er middels GI. Typer ris i dette området inkluderer Basmati ris - 58, canadisk villris - 57, kinesisk vermicelli - 58, amerikansk langkornet kokt ris - 61 og risotto ris - 69.

Typer av høy-GI Rice

Rice med verdier på 70 eller høyere er høy GI, til kategorien unngå hvis du prøver å følge en lav-GI diett. De fleste hvite ris varianter står høyt på GI. Typer ris i denne kategorien inkluderer instant hvit ris - 87; jasmin ris - 89, amerikansk parboiled hvit ris - 72 og kortfibret hvit ris - 83.

Tips for en lav-GI Meal Med Rice

Når inkludert ris med et måltid, inkludere andre lav-GI matvarer for å utfylle den, for eksempel grønnsaker og fjærfe. Ved å inkludere disse komplementære matvarer, vil du balansere ut høyere GI ris og holde blodsukkeret mer stabilt vers spiser ris av seg selv eller supplerer med en høy GI mat. En lav-GI diett er ikke bare gunstig for din generelle helse, men kan redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes.

Når skal man unngå Eating Rice

Hvis du er diabetiker, i fare for diabetes eller glukose intolerant, holde seg borte fra hvit ris helt på grunn av stress det setter på blodsukkerregulerende mekanismer. Hvis du gjør forbruker ris, velger en lav-GI ris variasjon, holde deler små og fordøye det med komplementære matvarer.

Hva regnes som en lav TSH nivå?

TSH, eller skjoldbrusk stimulerende hormon, skilles ut av hypofysen og i sin tur stimulerer skjoldbruskkjertelen til å skille T3 og T4. Når skjoldbrusk produserer for mye T3 og T4 kan det resultere i lavere enn normalt TSH i blodet.

TSH Test

Laboratoriet test for å måle TSH er også kalt TSH og krever en blod uavgjort for testing. TSH er ansett som en rutine lab test og resultatene er generelt oppnådd i løpet av få dager.

Normal Range

TSH nivåer anses normalt for folk som ikke blir behandlet for stoffskiftesykdommer når de er mellom 0,4 og 4,0 mIE / L. For de som allerede blir behandlet for en skjoldbrusk tilstand, TSH mellom 0,5 og 3,0 mIE / L regnes som innenfor normalområdet.

Lav TSH Levels

Når TSH nivåene falle under normalområdet, er den resulterende tilstand som kalles hypertyreose. Hvis nivåene er under 0,5, er det viktig å diskutere dine symptomer med en lege for en mulig diagnose.

Årsaker til lav TSH

Lav TSH er forårsaket av hyperaktiv skjoldbruskkjertelen, som kan være forårsaket av en tumor, unormal vokst, betennelse eller infeksjon av skjoldbruskkjertelen.

Symptomer på hypertyreose

De vanligste symptomene på hypertyreose er tretthet, unormal vekttap, økt hjertefrekvens, angst, skjelving og redusert toleranse for varme.

Behandling av Hypertyreose

Den vanligste behandlingen av hypertyreose er gjennom anti-skjoldbrusk medisiner som må tas daglig. Hvis tilstanden er forårsaket av en tumor eller unormal vekst av skjoldbruskkjertelen, kan det kreve delvis eller til og med total fjerning av pakkboksen.

Om glykemisk indeks og kosthold

Om glykemisk indeks og kosthold


Vitenskapen om mat er av stor interesse for leger, forskere og vektbevisste forbrukere. Glykemisk indeks er en ny utvikling i matvitenskap og studiet av hvordan menneskelige organer behandle karbohydrater.

Definisjon

Ifølge School of Molecular og Microbial biovitenskap ved Universitetet i Sydney, er glykemisk indeks "en rangering av karbohydrater på en skala fra 0 til 100 i henhold til i hvilken grad de øker blodsukkernivået etter å ha spist." Det er et rangeringssystem som identifiserer matvarer som inneholder karbohydrater som øker blodsukkeret raskt (som gir mat en høy glykemisk indeks nummer) og matvarer som inneholder karbohydrater som øker blodsukkeret langsommere (gi mat en lav glykemisk indeks nummer).

Mat Indeksering

Fordi University of Sydney er den institusjonen som vedlikeholder glykemisk indeks, er dens vitenskapelige metode den eneste måten i hvilke matvarer kan inngå i indeksen. Den utfører en studie med maten i spørsmålet ved å mate at mat i bestemte mengder til 10 eller flere frivillige. Den blodsukkernivået av de frivillige er testet i løpet av to timer. De samme frivillige blir deretter matet mat som har en kjent glykemisk indeks nummer og blodsukkeret blir igjen testet i løpet av to timer. Disse to nivåer er beregnet, og en glykemisk indeks for testen maten er tildelt for hver frivillig. Gjennomsnittlig glykemisk indeks verdi av de frivillige regnes glykemisk indeks verdi for maten testet.

Foods indeksert

Bare matvarer som inneholder karbohydrater inkludert i glykemisk indeks. Matvarer som er sammensatt av bare protein og fett er ikke en del av indeksen. Videre kan University of Sydney og andre autoriserte mat laboratorier utfører glykemisk indeks testing på kommersielle matvarer for å tildele en glykemisk indeks verdi til tilberedt mat i spørsmålet. Dette gjør etter en lav glykemisk indeks kosthold enklere for forbrukerne.

GI-baserte dietter

Det er flere diett planer som følger glykemisk indeks eller prinsippene for glykemisk indeks. Noen av disse diett planer er tydelig merket som sådan (for eksempel "Anne Collins Low GI Diet"). Andre populære diett planer, for eksempel South Beach Diet eller Warrior Diet, følger de samme prinsippene for å kontrollere blodsukkernivået ved å velge matvarer en person spiser nøye. Folk er interessert i å gjøre lav glykemisk indeksert mat en del av deres kosthold planer kan også rådføre glykemisk indeks database på egen hånd å finne ut hvilke matvarer passer inn i deres personlige diett planer.

Advarsel

Det er noe uenighet om hvor nyttig glykemisk indeks er for forbrukerne. Det virker som en ideell løsning for personer med type 2 diabetes, siden det løser problemet av blodsukkernivået direkte. Imidlertid, i henhold til Mayo Clinic, er den praktiske anvendelsen av prinsippene for lav glykemisk indeks diett langt mer komplisert enn den gjennomsnittlige forbruker er i stand til å gjøre på hans eller hennes egen. Dette er fordi den glykemiske indeks av matvarer kan svinge innen vide grenser avhengig av hvor maten tilberedes og hvilke andre matvarer blir spist på samme tid.