Digidexo.com

Nummen i fingre og lepper kinn

Hva er Tegn og symptomer på Mouth kreft?

Ifølge Cleveland Clinic, er munnkreft klassifisert som oral cancer. Oral kreft oppstår når cellene vokser ukontrollert og skader vev. Kreften kan involvere lepper, kinn, tunge, harde og myke ganen, gulvet i munnen og halsen. Hvis du har noen av symptomene på munn kreft, bør du rapportere det til legen din. Hvis munnhulekreft forblir ubehandlet, kan det være livstruende.

Sår eller klump

Hvis du har en eller flere sår i munnen, på tannkjøttet eller på leppene som ikke leges, lett for å blø og / eller de endres i størrelse, bør du informere legen din slik at du kan bli sjekket for munn kreft. Du bør også informere legen din om du kan føle jevning huden eller en klump i kinnet.

Misfarget hud Patches

Hvis du ser hvite, røde eller rød / hvite flekker i munnen, bør du rapportere det til legen din. Disse flekkene kan være et tegn på munn kreft. Flekkene kan opptre inne i munnen, på tungen eller på tannkjøttet. Disse flekkene kan endre seg i størrelse eller utseende.

Tannproblemer, smerter og nummenhet

Hvis du har tenner som er løse eller tennene blir stadig smertefull, bør du rapportere dette til legen din. Hvis du bruker gebiss og de ikke lenger passer riktig, varsle lege. Munn kreft kan føre til hevelse i kjeven som kan føre til proteser for å ikke lenger passer. Du bør også rapportere eventuelle smerter du føler når du svelger, eller flytte tungen rundt eller nummenhet du opplever i munnen.

Dårlig ånde og Voice Endringer

Dårlig ånde som ikke går bort etter praktisere god munnhygiene --- slik som tannpuss og bruk av tanntråd, og bruker munnen vaske regelmessig --- bør rapporteres til legen din. Du bør også rapportere eventuelle endringer i stemmen din, da dette kan også være et tegn på munn kreft.

Betraktninger

Hvis du har en eller flere av symptomene på munn kreft, betyr det ikke at du har munnen kreft. Du kan ha en infeksjon som lett kan behandles med antibiotika. De eneste måten å vite hva som forårsaker dine problemer er å snakke med legen din.

Slik Cure Alvorlig Canker sår

Slik Cure Alvorlig Canker sår


Canker sår, eller apthous magesår, er ganske vanlig; ifølge eMedicine Health nettsted, mellom 20% og 40% av amerikanske borgere har hatt disse smertefulle, grunne munnsår på et tidspunkt i livet sitt. Canker sår, som ikke er smittsom, vanligvis vises på innsiden av lepper, kinn og tannkjøtt. Legene er ikke sikker på hva som forårsaker dem, men stress, ernæring, matallergier, sure matvarer, mindre munn skader og hormoner kan spille en rolle. Hvis canker sår er svært store, vedvarer i mer enn 14 dager eller skadet så mye at du ikke kan spise eller drikke, bør du kontakte lege. For canker sår som bare er en smertefull plage, men det er skritt du kan ta for å sende dem på vei.

Slik Cure Alvorlig Canker sår

Soothe canker sår ved å kombinere en halv teskje melk av Magnesia - en alkalisk suspensjon med syrenøytraliserende egenskaper - med en halv teskje av flytende difenhydramin, et antihistamin som kan krympe hevelse.

Swish blandingen i munnen for ett helt minutt, noe som gjør at den er i kontakt med sår; så spytte blandingen ut.

Gjenta prosedyren hver fire til seks timer.

Fortynn en teskje natron med en halv kopp med varmt vann, og skylle munnen med løsningen. Natron er også alkalisk, og natrium i den fungerer som en mild antiseptisk. Prøv å unngå å svelge en hvilken som helst av blandingen, som den er meget høy i salt. Dette kan kort svi.

Spis mye mat rik på vitamin B og C, acidophilus og aminosyren lysin for å fremme helbredelse. Mens du har canker sår, unngå sure frukter, som appelsiner - normalt en god kilde til vitamin C - i favør av brokkoli og kål, også rik på dette antioksidant vitamin. Spis fullkorn, fjærkre og egg til B-vitaminer, og rødt kjøtt og ost til lysin. Yoghurt er en god kilde til gunstige bakterier som acidophilus, men sjekk etiketten for å sørge for at den inneholder dette probiotiske.

Ta over-the-counter smertestillende for å lindre smerten. Ifølge Family Doctor.org, er det trygt å ta ibuprofen eller paracetamol for canker sår.

Påfør en aktuell over-the-counter bedøvelse laget for bruk i munnen for å målrette smerten av sår seg selv. Kontroller at medisinen inneholder en effektiv lammende agent, som for eksempel benzocaine, lidokain eller fenol.

Hvis canker sår vedvarer, bør du oppsøke lege som kan foreskrive en anti-inflammatorisk agent eller en collagenase inhibitor, som Peridex.

Følg legens instruksjoner nøye, og bruke medisiner så lenge som forskrevet, selv om canker sår blir bedre. For medisiner som må brukes direkte til canker sår, dab sår først med en vev for å fjerne overflødig spytt, og deretter sette medisinen på med en bomullspinne. Ikke spis eller drikk i 30 minutter etter påføring av medisinering.

Hva er en Mucosal neuroma?

Hva er en Mucosal neuroma?


En slimhinnene neuroma er en svulst av ansikts nerver som vises på slimhinner og mdash, det vil si myke områder av huden slik som de på innsiden av munnen, på og rundt leppene, og under øyelokkene. Selv slimhinne neuromas selv er ikke kreft, er deres utseende ofte forbundet med visse typer kreft.

Utseende

En slimhinnene neuroma vises som en rund, gul-hvit, smertefri knute mellom to og syv millimeter i diameter (omtrent på størrelse med en liten blyant viskelær). Singular slimhinne neuromas noen ganger synes, men mer vanlig de dukker opp i klynger. Et stort antall av slimhinne neuromas opprinnelse dypt i bindevevet i huden kan forårsake generell hevelse på lepper, kinn og øyelokk samt de karakteristiske støt på hudoverflaten.

Multiple endokrine Svulst Type 2B

Meget vanlig er utseendet av flere mucosal neuromas forbundet med en DNA-mutasjon som også fører til kreft i skjoldbruskkjertelen, binyrene og andre komponenter i det endokrine systemet. Klyngen av sykdommer presentert av pasienter med denne mutasjonen kalles multippel endokrin svulst typen 2B & ndash; eller MEN-2B & ndash; og er en rask progredierende tilstand som blir tydelig mellom barndom og pubertet. Multiple slimhinne neuromas er ofte et tidlig symptom som fører til diagnose. MEN-2B pasientene har karakteristiske fysiske egenskaper, inkludert en langstrakt ansikt, fremtredende kjeve og øyenbryn, og løse ledd, og de er vanligvis høy med lange armer og ben. Denne gruppen av fysiske egenskaper, kollektivt kalt en "marfanoid" utseende, har noen ganger blitt tilskrevet Abraham Lincoln, og en fersk bok, "The Physical Lincoln," antyder at han kan ha lidd fra MEN-2B.

Pure Mucosal neuroma syndrom

Selv om alle pasienter med MEN-2B har slimhinne neuromas, ikke alle pasienter med slimhinne neuromas har MEN-2B. Fire tilfeller av "ren" mucosal neuromal syndrom & ndash; eller MNS & ndash; der pasienten ikke har DNA mutasjon assosiert med MEN-2B ble dokumentert i en 1998 artikkel i "The Journal of Clinical Endocrinology & amp; Metabolism", og en 2004 sak studie i "British Journal of Oral og Maxillofacial Surgery" rapporterte på en pasient med en enslig slimhinnene neuroma, men ingen andre symptomer på MEN-2B. Omtrent 95 prosent av pasienter med slimhinne neuromas, men er etter hvert diagnostisert med MEN-2B.

Forekomst og behandling

Slimhinne neuromas og menns 2 anses sjeldne, med om lag én av 30.000 personer berørt, ifølge "Essentials of Anatomic Pathology." Vanligvis pasientens første neuromas blir sett etter alder 10. vekster selv er godartet og anses ikke nødvendig kirurgisk fjerning. Hvis pasienten har genetisk mutasjon assosiert med MEN-2B, er umiddelbar kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen ofte anbefalt på grunn av svært høy sjanse for tidlig-utbruddet skjoldbruskkjertelkreft.

Lignende neuromas

Enhver tumor som omfatter det perifere nervevevet er en neuroma. Slimhinne neuromas kan være lik i utseende til andre neuromas, spesielt plexiform nevrofibromer, som er et tegn på en mindre aggressiv sykdom som kalles Nevrofibromatose jeg, og palisaded innkapslet neuromas, som ikke er et tegn på systemisk sykdom. Fordi behandling og prognose for disse forskjellige neuromas er drastisk forskjellig, er det viktig å skille mellom dem klinisk.

Identifikasjon

Slimhinne neuromas kan skilles fra andre neuroma typer på flere måter. Slimhinne neuromas og nevrofibromer vanligvis først vises i små barn eller ungdom, mens penner er vanligvis sett hos eldre pasienter. Leger kan noen ganger identifisere en neuroma som en slimhinne neuroma hvis andre symptomer på MEN-2B er åpenbare eller hvis pasienten har blitt positivt identifisert som har tilhørende genetisk mutasjon. Endringene i det underliggende vevet også variere mellom neuromas, så undersøker en biopsi prøve av veksten under mikroskopet kan hjelpe med differensiering. Histologisk er en mukosal neuroma karakterisert ved overvekst av flere komponenter av nervefiber, særlig bindevevet som omgir de enkelte nerver, kalt perineurium.

Viral lungebetennelse hos barn

Viral lungebetennelse hos barn


Du våkner opp om natten for å høre barnet gisper etter pusten, og du tenker på rask pust du lagt merke til hele dagen lang. Termometeret registrerer 102 grader for den andre dag i en rad. Barnet kan ha viral lungebetennelse, en vanlig sykdom å påvirke barn. Lær å gjenkjenne tegn og symptomer på dette vanlig tilstand slik at du kan ta skritt for å hjelpe barnet ditt føles bedre.

Symptomer og årsaker

Lungebetennelse er en vanlig lungeinfeksjon som gjør at lungene fylles med puss og væske. Dette kan føre til pusteproblemer, feber, utmattelse og en vedvarende hoste. Brystsmerter og magesmerter kan også indikere lungebetennelse er til stede. De fleste tilfeller av lungebetennelse er viral, forårsaket av influensavirus eller adenovirus, ifølge Nemours, et barn helse advocacy gruppe. Barn med RSV (respiratorisk syncytialt virus) kan også utvikle lungebetennelse. Sykdommen kan være forårsaket av bakterier, men dette er mindre vanlig.

Medisinsk diagnose

Barn som har tegn på viral lungebetennelse trenger å bli sett av sin lege for en fullstendig fysisk eksamen. Ethvert barn som har alvorlige problemer med å puste eller brystsmerter behov for å bli sett umiddelbart. Dette gjelder også hvis barnets fingre eller lepper blir blå. Legen vil utføre en kiste x-ray for å bekrefte tilstedeværelse av en lungebetennelse infeksjon. Blodprøver blir brukt til å avgjøre hvorvidt eller ikke barnet mottar tilstrekkelig oksygen og for å verifisere tilstedeværelsen av en infeksjon.

Behandling

Behandling for viral lungebetennelse varierer avhengig av barnets symptomer. Noen ganger barnets lege kan ikke være i stand til å utelukke muligheten for bakteriell lungebetennelse, spesielt hvis barnet er veldig syk. I slike tilfeller, selv om den kan være viral lungebetennelse, legen vil sannsynligvis fore antibiotika. Hvis legen er sikker på at lungebetennelse er ikke bakteriell, vil behandlingen fokusere på å gjøre barnet føler seg så komfortabel som mulig mens kroppen bekjemper infeksjonen. Dette inkluderer over-the-counter medisiner for feber og smerter, masse hvile og mye væske. Barnesykehuset i Boston anbefaler bruk av en kjølig tåke luftfukter for å hjelpe barn å puste mens de hviler.

Sykehusinnleggelse

Mens de fleste tilfeller kan behandles hjemme med hvile og væske, noen ganger viral lungebetennelse hos barn krever sykehusinnleggelse. Tilstanden fører ofte høy feber kombinert med en manglende appetitt, som kan dehydrere et barn. Hvis alvorlig nok, krever dehydrering intravenøs væske. Noen barn trenger ekstra oksygen mens kroppene deres bekjempe infeksjonen. I små barn og babyer, kan sykehuspersonalet trenger å suge barnets nese og munn for å fjerne tykt slim sekreter og hjelpe barnet puster. Puste behandlinger kan også være foreskrevet for det syke barnet.

Forebygging / løsning

Mayo klinikken innstiller rutine vaksiner som en måte å hindre pneumoni, ettersom infeksjonen ofte kommer etter en annen vanlig sykdom. Pneumokokk konjugatvaksine bidrar til å hindre noen former for lungebetennelse, og anbefales for alle babyer og eventuelle preschoolers som har høyere risiko for sykdommen. For andre, reduserer skikkelig håndvask lungebetennelse risiko. Barn trenger å få rikelig eller hvile og spise en balansert kosthold for å holde seg frisk. Beskytte barn mot lungeskade, noe som gjør dem utsatt for lungebetennelse, ved å holde dem borte fra andre hånden røyk.

Måter å forebygge forkjølelsessår

Måter å forebygge forkjølelsessår


Ved roten av forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, er herpes simplex 1 virus (HSV-1) - noe som du alltid vil ha når du "fange" den. Du kan utvikle forkjølelsessår rundt munnen, lepper, kinn, hake og nese - ikke inne i munnen din. Selv om denne typen herpes virus er normalt sovende, kan du forvente et par utbrudd av forkjølelsessår hvert år. Heldigvis er det noen tiltak du kan ta for å unngå overdreven kviser.

Før Infeksjon

Før du selv utvikle en kald sår, får for vane å ikke dele kjøkkenutstyr, kopper, håndklær og drikke med hvem som helst. Kyssing og munnsex både overføre herpes viruset som forårsaker forkjølelsessår, så avholdenhet er den beste form for forebygging. Husk, mens du kanskje ikke ser en kald sår, kan noen være i begynnelsen stadier av en avslapnings, som du ikke kan se.

Etter infeksjon

Hold leppene fuktig hele tiden med leppepomade. Bruk produkter med solfaktor 15 eller høyere hvis du kommer til å være ute, og prøv å unngå overeksponering for sol og UV-lamper. Vær avslappet og unngå stress, som det kan utløse et utbrudd. Har du en stikkontakt som kan avlaste stress som løping, ser en favoritt film, shopping eller ta en boble bad.

Når du begynner å føle et utbrudd kommer på (prikking, svie og kløe er hyppige tegn), begynner å bruke kaldt sår medisin som Abreva og Valtrex. Selv om dette sannsynligvis ikke vil hindre breakout, vil det hjelpe det gå unna raskere.

Vær forsiktig

Når du har en avslapnings eller er i begynnelsen stadier av en, ta hensyn til andre mennesker. Unngå de atferd som kan overføre viruset til dem. I tillegg må du være forsiktig med deg selv. Vask hendene ofte, og hvis du tar på området rundt munnen, ikke rør noe annet, inkludert din egen kropp, til du grundig vaske hendene.

Kan du kontrakt HPV muntlig?

Reklame i de siste årene har brakt oppmerksomhet til HPV, eller humant papillomavirus, og har knyttet det oftest med kvinner og livmorhalskreft. Sannheten er HPV kan påvirke noen. HPV er en seksuelt overført sykdom som kan påvirke både genital og oral regioner av kroppen, og symptomene kan være smertefullt.

Hva er HPV?

Humant papillomavirus (HPV) er en gruppe av 100 eller flere virus som infiserer epidermis og slimhinner hos mennesker. Virusene får sitt navn fra den type vorte de kan produsere, kalt en papilloma, som er en ikke-kreftsvulst. Selv om det vorte kan være ikke-kreft, har HPV vært direkte knyttet til ikke bare kreft i livmorhalsen, penis og anal regioner av menn og kvinner, men er den største faktoren i den raske økningen i nyere diagnostisering av orale kreftformer.

Hvordan er Oral HPV inngått?

Oral HPV skjer i epitelcellene som finnes under overflaten av huden i munn og svelg. Oral HPV-infeksjon overføres primært gjennom oral sex, men kan også overføres via kyssing hvis infeksjon er til stede i en partner og åpne sår eller skader i huden er til stede i munningen av den annen. Infeksjon føres gjennom slimhinner, kroppsvæsker eller infiserte genital hud.

Hva er symptomene på Oral HPV?

HPV er unik ved at en infisert person kan gå helt symptomfrie, eller de kan ha en rekke forskjellige symptomer. Noen av symptomene forbundet med oral HPV inkludere blemmer, sår eller vorter, samt smerter, betennelse og hevelse. Blemmer og vorter kan vises på utsiden og innsiden av munnen samt tungen og halsen. Lesjoner er symptomatisk for oral HPV, og er sår i munnen som kan inneholde puss og har vært kjent for å blø hvis irritert. Smerter, betennelse og hevelse i munn og svelg kan også forekomme.

I tillegg til smertefulle symptomer, er oral HPV direkte knyttet til orofarynks kreft. Dette kreft påvirker den bløte ganen, undersiden av tungen og mandlene. Det er også knyttet til kreft i lepper, kinn, nese, spiserør og strupehodet.

I sjeldne tilfeller, er HPV ansvarlig for luft papillomatosis, som er et tilbakevendende luftveis sykdom hvor warts utvikle seg på strupehodet eller andre deler av luftveiene.

Hvordan er Oral HPV behandlet?

Det finnes ingen kur for HPV. Oral HPV kan oppstå og være symptomfrie, som immunsystemet kan bekjempe utbruddet vellykket. Utbrudd som resulterer i symptomer kan bli behandlet av en lege. Kreftformer fra oral HPV krever ofte kirurgi. Lesjoner blir ofte behandlet gjennom cryosurgery, som fryser infisert vev. Loop elektro Excision Procedure (LEEP) bruker en hot wire loop for å fjerne vev. Konvensjonell kirurgi kan også anvendes. I tilfeller av luftveis papillomatosis, kan gjentatte operasjoner være nødvendig, som vorter kan gjenta seg og kan potensielt hindre puste.

Slik unngår du at Oral HPV

Den eneste måten å hindre oral HPV er ved å avstå fra seksuell aktivitet. Hvis seksuelt aktiv, kan det treffes tiltak for å redusere eksponering for HPV. Begrense antall seksualpartnere reduserer sannsynligheten for smitte samt unngå kontakt med infisert hud.

Hva er behandlingen for Second Degree Burns?

Burns er kategorisert basert på mengden av vev berørt og hvor dypt skaden går. En andre grads forbrenning er når både epidermis (øverste lagene av huden) og noen av dermis (dypere lag) er involvert i brenningen. Andre grads forbrenning kan betraktes som mindre hvis de er ikke større enn 3 inches og er ikke på ansikt, hender, føtter, rumpe eller over store ledd. Hvis de er større enn dette, eller på en av de nevnte områdene, bør brenne bli ansett som en stor forbrenning. Behandling vil variere avhengig av om det er mindre eller mer alvorlig.

Symptomer

Andregrads forbrenninger er veldig rød og har blemmer. Huden vises splotchy. De brenner kan vises våt på grunn av tap av væske. De er smertefullt og på grunn av dette kan føre til at pulsen til å øke. Den brente huden og området rundt det kan også ha noe hevelse.

Behandling av en Minor Second Degree Burn

En mindre andre grads forbrenning kan behandles hjemme. Det eneste unntaket er en elektrisk brenning, selv om det passer alle andre parametere av mindre forbrenning kategori. Elektriske brannskader skal alltid behandles som store brannskader. For mindre brannskader, bør det første kurset av handlingen skal kjøle ned brannskaden. Sett det forbrente området under kaldt, rennende vann i minst fem minutter. Hvis det ikke er mulig å sette under rennende vann, dypp den i et kaldt bad eller sette kalde omslag på det berørte området. Ikke legg is på brenne. Etter avkjøling behandling, dekker brenne med et sterilt gasbind for å beskytte den mot for mye eksponering for luft. Ta en over-the-counter smertestillende for smerte.

At-hjem behandlinger for å unngå

Det er noen tradisjonelle behandlinger for andre grads forbrenning som bør unngås. Den første er å avstå fra å bruke is på såret, fordi det vil skade vevet. Ikke legg smør, andre oljer eller brenne salver på den berørte vev fordi det hindrer helbredelse. Det er også meget viktig å ikke bryte blemmer, som de er utsatt for infeksjon.

Andre symptomer på Major Second Degree Burns

Store andre grads forbrenninger kan føre til et individ for å gå inn i sjokk (i tillegg til de brann symptomer som allerede er nevnt). Støt skjer når blodtrykket blir for lavt til å presse blod til hjernen og vitale organer. Blodtrykket blir farlig lav på grunn av tap av væske. Noen symptomer på sjokk er rask puls, grunne pust, besvimelse, kvalme, blek og fuktig hud, og blått skjær på fingre og lepper.

Behandling av Major Second Degree Burns

Alle større andre grads forbrenning må ha øyeblikkelig medisinsk hjelp. Derfor er det første prioritet er å finne ut hvordan du får brent individ til et sykehus. Det beste alternativet er å ringe lokale nødetatene via 911. Mens du deltar på brannskaden før fagfolk ta over, sørg for at det forbrente området er hevet hvis det er mulig å unngå hevelse. Dekk området med gasbind eller et løst ark. Unn for støt ved å legge personen på bakken, heve føttene ca 12 inches og dekker dem med et teppe for å holde dem varme.

Medisinsk intervensjon

Medisinsk intervensjon vil begynne med erstatningsvæsker via en intravenøs linje. Legen vil undersøke brenne. Hvis han mener det vil bli arrdannelse, kan han foreslå en hud pode. Dette betyr at huden fra en uskadd område er transplantert på det forbrente området. Dette er ikke så vanlig for andre grads forbrenning som det er for tredje grad. Vanligvis for andre grads forbrenning primær løpet av oppfølgende behandling er smertebehandling og smittevern. Hvis du er usikker på om den brenne trenger legehjelp, feile på siden av forsiktighet.

Forskjellen mellom en delvis & Full protese

Forskjellen mellom en delvis & Full protese


Tenner er ikke bare viktig for å spise og snakke, de gir også støtte for kinn og lepper. Å miste tennene, eller enda en tann, kan være ødeleggende. Når tann tap oppstår, kan en delvis eller komplett sett av proteser erstatte manglende tenner. Brukeren vil trenge tid til å tilpasse seg de nye tennene og lære å spise, snakke og ta vare på proteser i de første ukene av slitasje, men etter å ha blitt komfortabel, kan han nyte fordelene av proteser.

Delproteser

Partielle proteser erstatte bare en eller noen få manglende tenner eller hindre andre tenner fra å endre posisjoner. De partials legge til en gummi-farget plast base, koble til med en metallramme, feste med en metallspenne og fjerne enkelt. Partials kjent som presisjon vedlegg er usynlige, men krever kroner på regelmessige tenner for å sikre riktig passform. De presisjon vedleggstyper koste mer enn metall lås partials.

Full Proteser

En full protese erstatter alle de naturlige tennene og bidrar til å støtte lepper, kinn og sagging ansikts muskler samt hjelpe til tale og spising. Vanligvis er full proteser montert etter tannkjøtt vev har helbredet; Imidlertid er umiddelbare proteser innsatt umiddelbart etter fjerning av tennene. Det er en fordel og ulempe for umiddelbare proteser. Fordelen med dette er at brukeren har tenner selv under helbredelsesprosessen. Ulempen er at pasienten kan kreve rebasing eller relining etter tannkjøtt vev er grodd og hevelse er nede.

Å spise med proteser

I begynnelsen kan spise ta litt praksis, men når brukeren blir vant til de nye tennene, er generelt spise mer behagelig opplevelse. Å spise myk mat de første dagene og matvarer kuttet i små biter hjelpe så vil tygge på begge sider av munnen for å holde trykket selv på proteser. Vær forsiktig med mat som er klissete, hard eller som inneholder bein eller skjell. Unngå tyggegummi til du komfortabel med proteser.

Riktig vare på proteser

Begge typer protese krever skikkelig rengjøring. Alltid stå over en vask med et mykt håndkle i tilfelle du slippe proteser fordi de er skjøre, spesielt full protese. Børst protesen to ganger om dagen for å fjerne mat, plakk og hindre flekker. Bruk en børste laget for proteser eller en myk-stritter tannbørste. Alltid plassere proteser i en soaking løsning når ikke blir slitt fordi proteser kan miste formen hvis de tørker ut.

Hjem rettsmidler for en Fever Blister

Munnherpes er smertefulle, væskefylte blemmer. Også kjent som forkjølelsessår, de ofte danner på utsiden av munnen eller lepper, kinn og hake, på innsiden og utsiden av neseborene. Munnherpes er en form for herpes simplex virus type-1 (HSV-1) og kan smitte fra person til person. Mens feber blemmer leges på egen hånd i et sakte tempo, kan noen naturlige eller hjemme rettsmidler hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Lysin

Lysin undertrykker vekst av HSV-1 og, når det brukes i kremform, kan brukes direkte til sår. En aminosyre, hjelper lysin kroppen produserer antistoffer og kan finnes i kosttilskudd i form av L-lysin.

Sitronmelisse

Sitronmelisse er en plante innfødt til Sør-Europa og Nord-Afrika som antas å fremme antivirale aktiviteter i kroppen. Sitronmelisse er tilgjengelig i te og i lotion skjema.

Is

Is kan lindre smerten av munnherpes. Plasser tre eller fire isbiter i en fuktig klut og gni den over tingly området for å lindre smerten. Du kan gjøre dette i 5 til 10 minutter hver time for å redusere smerte.

Teposer

Te, spesielt svart, inneholder garvesyre som har antivirale egenskaper. Når sår første formen, legg fuktet teposer over infiserte området for å bidra til å minske omfanget av sårene 'utvikling.

Lip Balm

Eksponering for sterkt sollys kan føre til feber blemme utbrudd. Bruk en leppepomade med solfaktor rating på 15 eller høyere for å beskytte sårbare områder.

Chlorella bivirkninger

Chlorella bivirkninger


Spioneringen som en av naturens super mat, er chlorella et stadig mer populært kosttilskudd i helsekostbransjen, spesielt i Japan. Chlorella absorberer giftstoffer fra tarmen, bidrar til å avlaste forstoppelse, forbedrer bakteriefloraen i tarmen og eliminerer tarmgass. Rapporter om bivirkninger av chlorella er få og langt mellom, som bare legger til at etterspørselen etter den.

Mild

Milde bivirkninger fra chlorella som har blitt rapportert inkluderer kvalme, oppblåsthet og magebesvær, selv om disse forsvinner vanligvis etter kort tids bruk. Noen mennesker bruker chlorella har utviklet en følsomhet for sollys.

Allergisk reaksjon

Chlorella forårsaker en allergisk reaksjon hos noen brukere, som manifesterer seg som pustevansker, en tetthet i halsen eller brystet, brystsmerter, hud elveblest, utslett, kløe eller hoven hud. Hvis du opplever noen av disse allergiske symptomer, slutte å ta chlorella umiddelbart og kontakte legen din

Malabsorpsjon

Chlorella tøffe, cellulose celleveggen er vanskelig å fordøye. Som et resultat, kan mennesker som lider av cellulaseenzym insuffisiens ikke tolerere inntak av chlorella, fordi de mangler enzymet er nødvendig for å fordøye den. For å bruke dette tillegget, vil de måtte ta det i forbindelse med en fordøyelseskanal enzym supplement som inneholder cellulase å lette fordøyelsen av chlorella. Dette cellulaseaktivitet fordøyelses supplement er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker.

Mercury

Det er anekdotiske bevis for at chlorella er relativt høy i kvikksølvinnhold, på nivåer som er høyere enn det som regnes som trygt. Inntak av høye nivåer av kvikksølv kan føre til prikking i tær, fingre og lepper, samt hodepine, tretthet, irritabilitet, muskelsvakhet og tap av konsentrasjon. Det er imidlertid ingen kliniske studier for å understøtte dette.

Urinsyre

Chlorella har blitt funnet å øke urinsyre i blodet. Dette har en tendens til å forverre gikt, som er en reumatisk sykdom der urinsyrekrystaller dannes i leddene. Høye uric nivåer også presentere en risikofaktor for hjertesykdom.

Betraktninger

Siden chlorella er solgt som et supplement snarere enn et medikament, er det ingen krav om omfattende kliniske studier på sine bivirkninger eller interaksjoner. Av denne grunn, fulle studier på skadelige bivirkninger er ikke lett tilgjengelig, og detaljert informasjon om negative effekter og interaksjoner er ufullstendige.

Advarsel

Med så lite forskning på dette populært supplement, bør gravide kvinner feile på siden av forsiktighet og unngå å ta den. Dette er enda viktigere på grunn av den potensielt høye kvikksølvinnholdet nivå.

Canker sår Vs. Forkjølelsessår

Canker sår og forkjølelsessår tendens til å være forvirret. Ikke bare gjør disse små helseplager påvirker vår munn, men de også høres likt. Likhetene mellom de to forholdene, men er få.

Symptomer på kalde sår

Forkjølelsessår begynner som små blemmer rundt leppene. De vokser, briste, skorpe over og deretter helbrede.

Symptomer på canker sår

Canker sår fremstå som sirkulære sår med en gråaktig eksteriør, som vises på innsiden av lepper, kinn og hals.

Årsaker

Herpes simplex virus (HSV) forårsaker forkjølelsessår. Årsaken til canker sår er fortsatt ukjent.

Er det smittsomt?

Canker sår er ikke smittsom. Forkjølelsessår, på den annen side, er forårsaket av HSV, som er svært smittsom.

Behandling

Antivirale midler som acyclovir eller valacyclovir kan anvendes for behandling av munnsår å redusere antall utbrudd. Antibiotika som tetracyklin behandle canker sår ved å fremme helbredelse, selv om canker sår vanligvis leges uten inngrep.

Hva er farene ved tannregulering?

Hva er farene ved tannregulering?


Tenker på å få tannregulering kan trylle frem bilder av en "metall munn," smertefulle innstramnings prosedyrer og med latterliggjøring. Selv med nyere, mindre åpenbare versjoner på markedet som kan føre til rettere tenner og en bedre smil raskere, er det fortsatt en ulemper til tannregulering. Bukseseler er stort sett risikofritt, men det er noen farer for å vurdere om kjeveortoped har anbefalt dem.

Bakterier og tannråte

En av de største bekymringene med tannregulering er skikkelig rengjøring og stell av tenner. Tennene er nå dekket med braketter og ledninger der mat kan sette seg fast og bakterier kan bygge opp, som fører til forfall. Det er viktig å børste og floss tre ganger om dagen, og Thinkquest anbefaler også en antiseptisk vask munnen. Holde tennene, tannkjøttet og tannregulering ren og avstå fra klissete, sukkerholdige matvarer vil bidra til å redusere risikoen ved forfall.

Betennelse og irritasjon

Braketter og ledninger som stikker ut fra tannregulering kan irritere dine lepper, kinn eller tannkjøtt. Ifølge Orthodontics.org, disse irritasjonene vanligvis leges raskt, og voks kjeveortoped gir deg til å dekke fremspring vil bidra til å redusere problemet. Tannkjøttet kan bli irritert av en mangel på stimulering til full tann, som også er grunnen til at det er viktig å børste og floss regelmessig med bukseseler.

Jaw Ubehag

Fra innstramming av ledningene på tannregulering, eller bruk av et hodeplagg, er kjeve ubehag vanlig. Hvis du hører noe popping, klikking eller andre lyder i kjeven din, eller opplever noen smerter eller ubehag i dette området, informere din kjeveortoped med en gang. Ofte er disse kjeve problemer er små og kan lett behandles, men ukontrollert de kan føre til mer alvorlige problemer.

Hvordan å holde lavere proteser I

Hvordan å holde lavere proteser I


Holde lavere protese stabil kan være en utfordring. Ifølge DoctorSpiller.com, kan en lavere protese være vanskelig å holde på plass fordi det er beholdt primært av lepper, kinn og tunge. Dette kan føre til at protesen å løfte ofte når du forsøker å spise eller snakke. Plassere proteseadhesiver kan bidra til å stabilisere den nedre plate. Mens mye mer kostbart enn klebemidler, kan mini tannimplantater gi som en protese bærerens en stabilitet som kan sammenlignes med naturlige tenner.

Bruksanvisning

•  Rengjør lavere protese med en protese børste og lunkent vann. Rist av overflødig vann.

Påfør tre eller fire dråper proteseadhesivene, på størrelse med en ert på innsiden av nedre protese.

Sett på den nedre ryggen av munnen din og trykk ned med fingrene. Tørk bort overflødig lim. Påfør lim i løpet av dagen etter behov.

Kontakt tannlegen din om protesen ikke oppholder seg sikker. Diskuter med legen din muligheten til mini tannimplantater for å avgjøre om du er en kandidat.

Hva er Tooth Plaque?

Hva er Tooth Plaque?


Dental plakk er en klebrig, hvitaktig-farget film som dannes på og mellom tennene. Hvis plakk ikke fjernes kan det etter hvert stivne i kalkulus eller tartar, som er vanskeligere å fjerne. Ifølge MedlinePlus nettstedet, er plakk den viktigste årsaken til tannråte og tannkjøttsykdom. Dannelse av plakk fører ofte en uklar eller furry følelse på overflaten av tennene dine. Plakett må fjernes ved regelmessig børsting og bruk av tanntråd, eller det kan migrere under tannkjøttet til roten av tannen din og føre til forringelse av den bærende bein.

Plakk Elements

Plakk er et komplekst mikrobiell fellesskap som inneholder epitelceller, leukocytter, makrofager og opp til 400 bakteriearter, ifølge Dr. Susan Kinder Haake, professor i Peridontics ved University of California Los Angeles. Plakk inneholder også uorganiske komponenter som kalsium og fosfor, som er bidratt med spytt. Den primære bakterier i plakk er streptokokker sanguis, Streptococcus mutans og actinomyces viscosus. Etter festing av bakterier til tannoverflaten, eksisterende bakterier multipliserer og gir et gjestfritt underlag for nye bakterier å feste til.

Årsaker

Når du spiser, bakterier fra mat utgivelser syrer som klamrer seg til overflaten av tennene dine. Matvarer som inneholder sukker eller stivelse, for eksempel brus, godteri og melk er de viktigste gjerningsmannen når det kommer til syreproduksjon i munnhulen. Hvis igjen på tennene, disse matvarene gir mat for bakteriene å trives i. Denne prosessen resulterer i plakk bygge opp.

Plakk Identification

En måte å bestemme mengden av plakk bygge opp på tennene er å bruke spesielle gjenkjenning tabletter, ifølge MedlinePlus. Disse tablettene inneholder et rødt fargestoff som når tygges vil farge plakk. Hver tablett skal tygges grundig, og deretter spyttet og dye blandingen bør være spredt over tennene og tannkjøttet. Områder som slår rosa indikerer plakk. Disse tablettene kan midlertidig misfarge dine lepper, kinn og tunge.

Forebygging

Fordi plakk kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom, er det viktig at du øver riktig oral hygiene for å forhindre plakk. For å hindre forfall, anbefaler American Dental Association at du pusser tennene to ganger daglig med fluortannkrem; dun daglig; spise en balansert diett og begrense snacks mellom måltidene; gå til tannlegen for vanlige tannlege eksamener og profesjonelle rengjøringer; og vurdere å ha tannlegen gjelder dental tetningsmasse for å beskytte tennene fra forfall.

Indikasjoner for Iført en Munnbeskyttelse

Indikasjoner for Iført en Munnbeskyttelse


Mouthguards er dental apparater tilgjengelig i generisk størrelser på apotek samt skreddersydde alternativer gjennom tannlegekontor. Laget av solid plast, både barn og voksne bruker mouthguards for å beskytte tenner, lepper, kinn og munn fra skader. Deltakere i sport, visse fritidsaktiviteter og de med spesielle medisinske tilstander kan ha nytte av beskyttelsen mouthguards gir. Før du bruker en tannbeskyttelse, først konsultere en tannlege for anbefalinger og diagnose.

Fritidsaktiviteter

Folk som deltar i fritidsaktiviteter som har potensial for ansiktsskader kan ha nytte av beskyttelse av en tannbeskyttelse. Aktiviteter som skateboard eller sykling ofte resultere i fall mot betong, noe som kan føre til skader, inkludert chipped, sprukket, revnet eller slått ut tenner. Iført en tannbeskyttelse i løpet av disse aktivitetene kan bidra til å beskytte tennene og munnen fra denne type traume.

Lagidrett

Mens du spiller en lagidrett er en måte å øke fysisk form og samarbeidsevner, disse aktivitetene også øke risikoen for tannskader. En tannbeskyttelse kan bidra til å forhindre skader på tenner, kinn, lepper og munn og begrense skader forårsaket av et slag mot ansiktet. Spillere i idretter som basketball, bryting, hockey og fotball kunne ha nytte av beskyttelse av en tannbeskyttelse.

Snorking

Snorking er ikke bare en plage for sengepartnere og romkamerater, men det kan også bety et helseproblem. Mayo Clinic nettsiden forklarer at nese problemer som kronisk lomme lunger eller en merkelig septum kan føre til snorking, som kan søvn apnea, en alvorlig medisinsk tilstand hvor vev av halsen delvis eller helt hindrer luftveiene. Munnbeskyttelse er en ikke-invasiv, rimelig alternativ til kirurgiske prosedyrer for å redusere eller forhindre snorking. Pasientene må ha tannbeskyttelse sjekket to ganger i året for en god passform og for å sikre deres medisinske tilstand er ikke verre, forklarer Mayo Clinic nettsiden.

Bruksisme

Bruxism, mer vanlig referert til som tenner sliping, innebærer sliping og knuger av tennene i løpet av dagen og om natten. Over tid kan dette problemet føre folk til å utvikle tannskader, herunder bruk av emalje, følsomhet, chips og sprekker i tennene. Bruk av en tannbeskyttelse kan bidra til å forhindre denne type skade på tennene.

Slik fjerner nikotin flekker fra tannkjøttet & Lips

Bortsett fra helserisikoen, har røyke en annen ekkel bivirkning: nikotin flekker. Disse flekker påvirker ethvert område som er i nær kontakt med sigaretten, som inkluderer fingre, tenner, lepper og tannkjøtt. Røyking filtrert eller lette sigaretter hindrer ikke nikotin flekker. Disse nikotin flekker kan være en skjemmende synlig tegn på at du er en røyker.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke. Dette kan virke innlysende, men det er langt den mest kritiske trinnet for å fjerne nikotin flekker fra tannkjøttet og leppene. Mens det er en rekke måter å fjerne flekker fra tannkjøttet og leppene, fortsetter å røyke vil bare gjøre flekker verre i stedet for å fjerne dem.

•  Påfør sitrus. Nyklipt sitroner kan brukes til å bleke nikotin flekker på leppene. Skjær en liten skive sitron og bruke den (kjøtt del ned) på leppe flekker og hold den der i mellom to og fem minutter. Gjør dette daglig.

Ta vitaminer. Vitamin C og E er viktig for etterfylling av huden, og tar disse vitaminene vil bidra til å øke vev omsetningen i tannkjøttet og leppene, noe som vil redusere synligheten av nikotin flekker.

Floss og pusser tennene regelmessig. Nikotin flekker i tannkjøttet er forårsaket delvis av nikotin evne til å innsnevre blodårene, noe som reduserer blodstrømmen. Tanntråd og stimulere tannkjøttet med tannbørsten din øker blodtilførselen til tannkjøttet, noe som motvirker effektene av nikotin og oppfordrer også nytt vev til å vokse, som vil bli kvitt flekkene.

Hold leppene fuktes. Tørre lepper er mer sannsynlig å bli farget av nikotin og flekkene vil også bli mer synlig på tørre lepper. Påføring vaselin eller annen fuktighetskrem vil redusere forekomsten av nikotin flekker og også hjelpe leppene helbrede, som vil fjerne flekker.

Hvordan fortelle om en Choking Victim er Breathing

Hvordan fortelle om en Choking Victim er Breathing


Ser noen choke kan være skummelt. Men hvis du holder hodet, kan du hjelpe. Før du hopper inn i handlingen for å hjelpe en choking offer, bør du vite hvordan du kan fortelle om han puster.

Bruksanvisning

Sjekk for Breathing

•  Lytt etter pust. Hvis en kvelnings offer blir noe luft, vil de gjøre en tungpustethet lyd og deres magemusklene vil lempe. Hvis de ikke får noe luft, kan de ikke lage noe lyd.

Se på deres ekstremiteter. Hvis de ikke puster, vil deres ekstremiteter (fingre og lepper) begynner å bli blått.

Se for å puste. Hvis offeret er bevisstløs, mager i tett og se for brystet å stige og falle. Hvis den ikke gjør det, er de sannsynligvis ikke puste. Hvis du mistenker at pasienten puster grunt, hold et lite speil under nesen og se om tåke former. Indikerer tåke puste.

Hvis offeret ikke er puste

Utfør Heimlich manøver hvis personen er ved bevissthet. Stå bak ham og sette foten mellom beina hans. Plasser knyttneve, tommelen side først, inn i hans buk. Dekke neve med den andre hånden. Thrust innover og oppover for å presse elementet blokkerer luftveiene ut. Fortsette inntil han spytter ut elementet eller mister bevisstheten.

Begynn HLR hvis personen er bevisstløs. Løft haken hennes og sjekk igjen for å puste. Gi to raske åndedrag og deretter starte 30 brystkompresjoner. Kontroller at du sjekke munnen i mellom pust og brystkompresjoner for å sørge for at varen blokkerer luftveiene har ikke blitt utgitt. Hvis det har, trekke det ut av munnen. Ikke stikke fingrene ned en kvelnings offerets munn for å forsøke å finne en fast element. Du kan ende opp med å skyve den lenger ned i luftveiene.

Utfør HLR i 2 minutter. Hvis offeret ikke har passert element eller kom til bevissthet, kontakt 911.

Sikreste Astma Medisiner

Sikreste Astma Medisiner


Ifølge Mayo Clinic, er astma en kronisk sykdom som forårsaker luftveisbetennelse som constricts puste. Selv om astma er en uhelbredelig tilstand, kan symptomene være trygt styres og administreres med anti-inflammatoriske og bronkodilatorer. Anti-inflammatoriske midler anvendes for å forhindre astmasymptomer. Bronchodilators brukes for rask lindring under astmaanfall.

Triggere

Allergier som pollen, støvmidd, mat og yrkes kjemikalier, gasser og røyk er vanlig astmaanfall utløses. Non-allergen triggere inkluderer trening, tobakksrøyk, luftveisinfeksjoner og enkelte medisiner, samt emosjonelle faktorer som inkluderer ler, gråter og stress.

Anti-inflammatoriske

Langsiktige medisiner og inhalatorer er foreskrevet for å hindre luftveisbetennelse forårsaket av astma triggere. Inhalerte / orale kortikosteroider, cromolyn, nedocromil, anti-leukotriene modifikatorer, teofyllin og Serevent er vanlige controller medisiner. Slike medisiner er ikke vanedannende, og er trygt for daglig bruk. Legen din kan forskrive kontrolleren medisiner hvis du opplever astmasymptomer mer enn en gang i uken, har søvnen avbrutt av astma komplikasjoner, erfaring mange astma episoder, eller trenger å bruke quick-lettelse inhalatorer daglig.

Bronchodilators

For rask lindring under et astma episode, bruker rednings inhalatorer som inneholder atrovent, albuterol, Levalbuterol, pirbuterol eller ipratropium. Hvis du trenger å bruke akuttinhalator hver dag, kan du kreve controller medisiner for å forebygge astma symptomer. Ring legevakten eller legen din dersom du fortsatt puster fort og hardt etter å ha brukt hurtig-lettelse inhalator. Andre tegn som kan indikere en mer alvorlig angrep inkluderer ekstremt rask puls eller hjerterytme, gråning av fingre og lepper, og problemer med å gå eller snakke.

Over-the-counter narkotika

Den tryggeste astmamedisiner er de foreskrevet av legen din. Unngå å bruke over-the-counter inhalatorer dersom legen har diagnostisert astma. De er ikke så effektive, og kan ikke stoppe astmaanfall.

Side Effects

Anti-inflammatoriske og bronchodilators kommer i spray, piller, væsker, skudd og pulver. Ifølge American Lung Association, kan enkelte astmamedisiner forårsake sår hals, kvalme, nervøsitet, søvnproblemer, tap av appetitt og økt hjertefrekvens. Vanlige kortikosteroidtabletter bivirkninger inkluderer økt appetitt, vektøkning, magesmerter, hodepine, humørsvingninger og søvnvansker. Langvarig bruk av denne resepten kan også svekke immunforsvaret, øker kolesterolnivået, og resultere i benskjørhet og grå stær. Konsultere legen din dersom du opplever sjeldne bivirkninger som tåkesyn, utslett, muskeltretthet eller kramper.

Sklerodermi og periodontal sykdom

Sklerodermi og periodontal sykdom


Om man i 4000 mennesker er rammet med sklerodermi, en progressiv sykdom som fører til at huden og bindevev å stramme og bli hard. Sklerodermi symptomer varierer i henhold til hvilken organsystem er påvirket. Når sklerodermi påvirker huden i munnen og ansikt, kan det resultere i periodontal sykdom.

Sklerodermi

Sklerodermi er, bokstavelig talt, "hard hud". De to greske ord som utgjør navnet (sclera for hardt og derma for huden) nøyaktig beskrive sin viktigste symptom. Diagnostisering av sklerodermi er noen ganger vanskelig fordi sitt fulle spekter av symptomer etterligne problemer som er felles for mange mennesker. For eksempel, dårlig sirkulasjon i fingrene, sure oppstøt, og hudforandringer er symptomer på sykdommen. Skleroderma, derimot, har en enkelt årsak - overproduksjon av kollagen. Når denne fibrøs protein som normalt komponerer bindevev akkumuleres i overkant, fører det til problemer.

Typer

Sklerodermi har blitt brutt ned i to typer: lokalisert og systemisk. Lokalisert sklerodermi påvirker bare huden, noe som resulterer i fortykket ovale flekker av hud med hvitt i midten og lilla rundt grensen. Systemisk sklerodermi påvirker huden, men også skader blodårer og indre organer. Den internasjonale Sklerodermi Network advarer om at systemisk sklerodermi kan «forårsake en rekke tannproblemer når det påvirker ansiktet og munnen."

Periodontal sykdom

Ofte følger munntørrhet sklerodermi. Dette symptomet kan gi økt hulrom, problemer med å tygge og svelge og periodontal sykdom. Periodontal sykdom resultater fra en infeksjon av skadelige bakterier. Fordi sklerodermi kan føre til innstramming av vev i lepper, kinn og tannkjøtt, kan bevegelsen av leppene trekker tannkjøttet fra nakken av tennene. Til slutt, kan sunn tannkjøtt vev svekkes. Resultatet er tannråte og periodontal sykdom. I siste instans kan kirurgi være nødvendig for å gjenopprette den stilling av tannkjøttet.

Forebygging

Planlegge vanlige tannlege eksamener, diagnostiske røntgen og vanlige cleanings er avgjørende for sklerodermi pasienter. Den Raynauds og Sklerodermi Association sier at hvis du har sklerodermi, bør du pusse tennene minst to ganger daglig, og bruk tanntråd. Foreningen foreslår også at du bruker en tannbørste utformet for å fjerne plakk. Velg en børste med middels harde, nylon bust. Vinklede børster med små hoder er ideelle. Myk bust er ikke anbefalt av Association som de kanskje ikke tilstrekkelig fjerne plakk, og heller ikke er hard bust da disse kan forverre tannkjøtt lavkonjunktur.

Tips

Bør andre symptomer gjør gripende en tannbørste vanskelig, kan du bore et hull i en svamp-gummi ball og plassere den rundt tannbørstehåndtaket. Dessuten kan elektriske tannbørster eller de designet for å lydmessig fjerne plakk øke effektiviteten av børsting. Ved hjelp av fluortannkrem anbefales også, og en fluor skyll er spesielt nyttig for pasienter med munntørrhet. Disse kan brukes hver dag eller en gang i uken, i tillegg til fluortannkrem. For å redusere plakk og forfall videre, bør du begrense mengden sukker du spiser, spesielt klissete sukkerholdige matvarer. Til slutt, diskutere med tannlegen din en skikkelig teknikk for børsting, avhengig av din nåværende tannhelse.

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.