Digidexo.com

serotonin sol

Fakta om å få for mye sol

Fakta om å få for mye sol


Eksponering for moderate mengder sollys kan føre til helsemessige fordeler som økt vitamin D, økte nivåer av melatonin (et hormon som produseres av kroppen som hjelpemidler i søvn og kan bekjempe betennelser og infeksjon) og økt serotonin (en "feel good" kjemisk i hjernen). Men for mye eksponering kan føre til helseproblemer.

Fakta

Menneskekroppen produserer melanin, et pigment i huden for å beskytte den mot for mye sol, eller andre eksponering ultrafiolett lys. Solbrenthet oppstår når nivået av eksponering overstiger kroppens evne til å beskytte seg selv.

Symptomer

Overeksponering til solen, ofte referert til som "solbrenthet," kan resultere i rød hud, som er varmt å ta; blemmer; og sol forgiftning, noe som resulterer i frysninger, feber, utslett og / eller kvalme og kløende, flassende hud.

Farene

For mye soling øker risikoen for å utvikle hudkreft senere i livet. Opplever selv bare ett alvorlig blemmer solbrenthet kan doble risikoen for å utvikle hudkreft.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for solbrenthet inkluderer lyse huden; å være ung (spedbarn og barn er svært følsomme for solens effekter); eksponering for solen mellom klokken 10 16:00 (når strålene er sterkest); bruk av sunlamps; og bruk av visse medisiner som doksycyklin, et antibiotikum.

Forebygging

Bruk solkrem med solfaktor (SPF) på 30 eller høyere og bruke det 30 minutter før du går utendørs. Slitasje hatter, solbriller, klær og badetøy med innebygd SPF og påfør leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Hvordan å balansere serotonin i Gut

Hvordan å balansere serotonin i Gut


Ofte kalt kroppens andre hjernen, er tarmen sitert av folk som lider av emosjonell smerte, angst og frykt. Dette skyldes det faktum at tarmen inneholder 100 millioner nevroner og mer av nevrotransmitteren serotonin enn den menneskelige hjerne. Serotonin er ansvarlig for å holde oss i godt humør samt regulere søvn, appetitt og hodepine. Ikke overraskende, et lavt nivå av serotonin fører til irritasjon, depresjoner og en rekke andre problemer som gjør livet kjedelig. Heldigvis kan vi balansere og øke serotoninnivået i tarmen ved å spise riktig mat, ta de riktige kosttilskudd og gjør noen endringer i vår livsstil.

Hvordan å balansere serotonin i Gut

•  Spis mindre bearbeidet sukker. Sukkerholdige matvarer som kaker, godteri og brus forårsake raske blod pigger av insulin i blodet. Høye insulin nivåer føre til kroppen for å frigjøre adrenalin, som kan forstyrre produksjonen av serotonin. Dette er grunnen til at mange mennesker føler seg sliten, utbrent og lite energi, og de opplever ofte lav stemninger etter å ha spist for mye søtsaker.

Spis mer tryptofan-beriket mat. Tryptofan er en aminosyre som er en forløper for serotonin i den menneskelige fordøyelsessystemet. Tryptofan finnes i rødt og innmat, fisk, egg, bønner, melkeprodukter og hele korn som havregryn. Spise masse tryptofan-beriket mat betyr at kroppen din kan produsere mer serotonin, som er spesielt viktig hvis systemet blir ubalansert gjennom stress, søvnmangel eller overdreven sukker forbruk. Du kan kjøpe tryptofan i tillegg form i helsekostbutikker og gjennom nettbaserte forhandlere.

Få masse mosjon. At trening fungerer som en naturlig antidepressant, forsterke humør nivåer og energigivende kroppen har blitt godt dokumentert. En undersøkelse publisert i tidsskriftet "Physiology & Behavior" i februar 1994, fant at i det minste en del av denne virkning skyldes det faktum at trening øker serotonin-produksjon.

Få litt sol. Kroppen din trenger sol for å lage serotonin, og mangel på sol kan føre til lavt serotonin nivåer - funnet, for eksempel i værsyke, som er preget av lav energi og nedstemthet nivåer i løpet av vintersesongen. Prøv å få 15 minutter med sol daglig på hendene og ansiktet for å holde serotoninnivået på et optimalt.

Kilder av Serotonin

Serotonin er produsert i kroppen din ved hjelp av aminosyren tryptofan, så det er viktig at vi får nok tryptofan via matvarer og kosttilskudd for å lage den. Fordi tryptofan er en forløper for serotonin, finne kilder den vil bidra til en økning i serotonin. Noen matvarer, kosttilskudd og urter kan forbedre inntaket samt mot depresjon, søvnløshet og vektøkning. Hvis du tar en antidepressant medisin som kan påvirke serotonin kan du sjekke med legen din før du tar en tryptofan supplement. Muskelsmerter eller stivhet, skjelving eller følelse svake kan være tegn på en bivirkning.

Hva er Serotonin

Serotonin er et hormon som hjernen produserer og det er en stor nevrotransmitter. Serotonin er produsert i kroppen din ved hjelp av aminosyren tryptofan, som kroppen ikke kan produsere og trenger å komme fra eksterne kilder. Tryptofan øker mengden av serotonin laget av hjernen. Ved å øke tryptofan nivåer, kan du forbedre depresjon og søvnløshet fordi serotonin er hjernens naturlige "feel good" kjemisk.

Matvarer som har Tryptofan

Tyrkia er et av de viktigste matvarer som inneholder tryptofan, og det er grunnen til at du føler deg søvnig etter en stor kalkun middag. Personer med søvnløshet vil noen ganger spiser en kalkun sandwich før sengen for å øke serotonin produksjon. Spise en høy karbohydrat diett av pasta, pretzels, hirse, bokhvete og poteter vil også øke nivået av tryptofan i kroppen din. Noen andre matkilder er nattlysolje frø / olje, bananer, avokado, brun ris, peanøtter og sesamfrø. Prøv å ta dem av seg selv og på tom mage for best absorpsjon.

Urter og kosttilskudd

5-HTP bidrar til å skape serotonin, og det har vært tilgjengelig i flere europeiske land som medisin siden 1970-tallet. Det har blitt foreskrevet det for depresjon, fedme, hodepine, søvnløshet, PMS og fibromyalgi. Oatstraw, yucca, kvann rot, burdock rot og løvetann har også blitt brukt her og andre steder i mange år.

The Serotonin Strøm Diet

The Serotonin Strøm Diet, en bok av Judith J. Wurtman, Ph.D. og Nina Frusztajer Marquis, MD, tyder på at du bør ha en serotonin snack 30 til 60 minutter før neste måltid, for eksempel pretzels, cheerios, popcorn eller kirsebær lakris biter. Dette kan ta kanten av appetitten og energi deg. Ved å utnytte kraften av serotonin, lar Serotonin Strøm Diet deg til å spise mindre, gå ned i vekt og føler seg godt om deg selv. Det vil hjelpe deg i vektkontroll hvis du er på serotonin spesifikke reopptakshemmere (SSRI) som Paxil, Prozac, Zoloft eller Celexa.

Andre hensyn

Serotonin er sagt å øke følelsen av velvære, selvfølelse, trygghet, trivsel og optimisme, og når vi har høye nivåer vi kan være i stand til å konsentrere seg lettere og sove dypere. Serotonin forbedrer også smerte nivåer. Dessuten kan regn og mørke vinterværet føre til en nedgang i serotonin nivå, så prøv å få rikelig med sol, moro og mosjon.

Hvordan du heve Serotonin Naturligvis

Hvordan du heve Serotonin Naturligvis


Hvis du lider av depresjon, søvnløshet eller angst, kan det hende du har lave nivåer av serotonin - et signalstoff i hjernen som påvirker humøret, søvnmønster og matlyst. En normal til høy balanse av serotonin fremmer godt humør, sunn appetitt, avslapning og en god natts søvn; mens lave nivåer resultere i den motsatte. Mens visse medisiner, for eksempel Prozac, kan øke serotoninnivået, og kan anbefales for alvorlige tilfeller av depresjon, kan du selvsagt heve serotoninnivået og gi humøret et løft med noen endringer og tilføyelser til din livsstil og kosthold.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig, utføre en god balanse av moderat kardiovaskulær aktivitet og styrketrening - i 30 til 60 minutter - 3-5 dager i uken. En naturlig anti-beroligende, mosjon øker nivåene av serotonin og andre signalstoffer, som for eksempel endorfiner og dopamin, som påvirker humøret.

Få minst syv timer søvn hver natt, så lite eller ingen søvn reduserer serotonin produksjon som oppstår under søvn. For å sikre at du får kvalitet søvn, unngå trening og sentralstimulerende midler, som for eksempel koffein, et par timer før sengetid og slå av TV-en og datamaskinen og dempe lysene en time før sengetid.

Spis mat som er høy i tryptofan, en aminosyre som hjelper kroppen produsere serotonin. Du kan bare få tryptofan fra kosten, som kroppen ikke produserer det naturlig. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer rødt kjøtt, kylling, kalkun, tofu, egg, tunfisk og annen fisk - nøtter, frø, peanøttsmør, soyabønner og soyaprodukter - samt bananer og ost, melk og andre meieriprodukter.

Ta vitamin B kosttilskudd og spise mat rik på vitamin B, som hele korn, grønne grønnsaker og meieriprodukter. B-vitaminer ikke bare gi energi, men heve serotoninnivået. Vitamin B6 i særdeleshet, er avgjørende for tryptofan evne til å øke serotonin.

Ta kalsium og magnesium kosttilskudd eller inkludere mer kalsium- og magnesiumrike matvarer i kostholdet ditt, for eksempel meieriprodukter og nøtter. Både kalsium og magnesium hjelper kroppen produsere serotonin; mens magnesium øker energinivået.

Legg essensielle fettsyrer, eller sunt fett i kostholdet ditt. Friske fett er viktig for effektiv hjernefunksjonen, i tillegg til hormonproduksjon og neurotransmitter. Gode ​​kilder til sunt fett inkluderer smør, avokado, nøtter og frø og linfrø, oliven og kokos oljer.

unngå eller begrense inntaket av sentralstimulerende midler og andre kjemikalier, for eksempel sukker, koffein, alkohol og kunstige søtningsmidler - og unngå røyking. Sentralstimulerende midler kan gi en rask humør boost, men midlertidig effekt kan resultere i ubalanserte serotonin med hyppige stimulerende forbruk.

Leder utenfor for å slikke sol, i minst 30 minutter om dagen. Sollys stimulerer serotonin produksjon og øker energinivået, ved å redusere kroppens produksjon av søvndyssende melatonin, en nighttime versjon av serotonin.

Hvordan kan jeg øke min Serotonin Produksjon?

Hvordan kan jeg øke min Serotonin Produksjon?


Serotonin er en viktig neurotransmitter i den menneskelige hjerne. Nevrotransmittere tillate cellene å sende signaler til hverandre. Mangel på serotonin kan bidra til søvnforstyrrelser, depresjon og avhengighet. Matinntak, kosttilskudd og fysiske handlinger alle påvirke serotonin produksjon. Ved å endre daglige handlinger og kosthold, kan du øke serotonin produksjon.

Bruksanvisning

Rest. Mangel på søvn forstyrrer hjernen fra å produsere nok serotonin, og kan skape kaos på hormonproduksjonen, ifølge NaturalNews.com. Start en svingete ned aktivitet og dimming lysene en time før du planlegger å gå i dvale, men husk at de fleste mennesker trenger minst syv timer søvn om natten for å skikkelig forynge og forberede seg til neste dag.

gå, løpe, danse eller benkpress blues unna. Regelmessig mosjon er en enkel måte å manipulere nevrotransmittere og produsere høyere serotoninnivået. For beste feel-good resultater, prøv å trene minst 30 minutter, 3-5 dager i uken. Slå opp cardio med styrketrening for optimale resultater.

Konsumere kvalitet næringsstoffer. Serotonin produksjon er avhengig av kvalitet næringsstoffer. Balansere dine måltider med protein og karbohydrater og unngå svært bearbeidet eller raffinert mat.

Spis nok sunt fett. Sunt fett som linfrø og olivenoljer er avgjørende for nevrotransmitter produksjon. Smør og kokosolje også bidra til rette for bruk av essensielle fettsyrer, og er ideelle for å oppmuntre serotonin skapelsen.

supplere din diett med vitamin B, kalsium og magnesium. Vitamin B er raskt brukt i tider med stress, så en daglig kompleks pille sikrer du gir deg selv med nok for maksimal hjernen kjemiske funksjon. Kalsium og magnesium er forløperne serotonin konstruksjon, så supplere kosten med et daglig inntak av de to er fordelaktig. Du kan også prøve et supplement som 5-hydroxy-L-tryptophan, en over-the-counter supplement tilgjengelig i de fleste helsekost og vitamin butikker, som hevder å naturlig øke serotoninnivået. Johannesurt er også et supplement som kan øke serotoninnivået.

Snakk med legen din om reseptbelagte medisiner som kan øke serotoninnivået. Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) som Zoloft eller Prozac kan øke serotoninnivået i hjernen.

Få litt solen. Sollys stimulerer naturlig produksjon av serotonin, så tillater deg selv å sole seg i naturlig lys vil øke humør og energinivå.

Hint

  • Snakk med legen din før du starter noen supplement rutine for å sikre at det er hensiktsmessig for deg. Hvis du på noe tidspunkt føler deg mer deprimert eller suicidal, unngå å bruke kosttilskudd umiddelbart og kontakte helsepersonell.
  • Ikke ta 5-HTP med en resept antidepressiva mindre uttrykkelig instruert av legen din.

Hvor mye sollys trenger du for å øke Serotonin?

Eksponering for solen er en nødvendig komponent for å leve et sunt liv. Solen gir vitaminer og næringsstoffer som trengs for å fremme sunne bein og tenner mens balansere hormoner som påvirker humøret. Sun deprivasjon kan føre til angst, depresjon og tretthet. Selv om for mye sollys kan forårsake hudkreft og andre helsemessige plager, er det viktig å få nok sollys for å opprettholde en sunn fysisk og mental tilstand.

Fordeler med Sollys

Å få nok eksponering for sollys hver dag er viktig for din helse og mental velvære. Sollys øker vitamin D produksjon som hjelper kroppen absorbere og bruke kalsium. Sollys gir også kroppen med vitamin C.

Sollys bidrar til å regulere hormoner som melatonin og serotonin. Melatonin hjelper kroppen søvn mens serotonin effekter humør. For mye eller for lite melatonin eller serotonin kan føre til redusert energi, depresjon og tretthet.

Serotonin og depresjon

Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon. Seasonal Affective Disorder (SAD) er vanlig i vintermånedene. Økt skydekke, regn, snø og kalde temperaturer hindre folk fra å få nok soleksponering. Ta muligheten til å gå ute på solfylte vinterdager kan bidra til å redusere følelser av depresjon og angst. Lysterapi og medisiner som inneholder serotonin kan gis for å øke hormonnivået.

Studier utført av Universitetet i Helsingfors National Public Health Institute i Finland og andre har vist at kroppen lagrer Vitamin D lenge etter sommeren er over. Vitamin D er en komponent som brukes i etableringen av serotonin. Får rikelig med sol eksponering i sommermånedene kan hjelpe deg å unngå økt følelse av depresjon i løpet av vinteren.

Økende Serotonin

Du bør prøve å få minst 30 minutter av soleksponering hver dag (to timer er anbefalt å opprettholde balanserte serotonin). Ta en morgen eller kveldstur, sitte ute under lunsjpauser eller planlegger utendørsaktiviteter i helgene. Beskytt huden din ved hjelp av solbeskyttelse.

Trene og meditasjon aktiviteter som sykling, tennis, fotturer og yoga oppmuntre serotonin produksjonen i kroppen mens fremme god helse. Meditere utenfor, for eksempel, fører til en nedgang i stress, større forståelse for livet og økt energi i løpet av dagen mens utsette kroppen for sollys.

Praktisere yoga, tai chi eller andre meditative kunst i morgentimene når solens stråler er svake for å unngå hudskader eller heteslag.

Legg fullkorn karbohydrater som bygg, havre og søtpoteter til kosthold for å øke serotonin produksjonen i hjernen. Helkornbrød og havregryn er produkter som inneholder disse karbohydrater. Magre proteiner som kylling, svinekjøtt og fisk samt fettfattig ost og melk også stimulere serotonin produksjon.

Hva Urter Hjelp Stabil Serotonin

Hva Urter Hjelp Stabil Serotonin


Medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) er utformet for å korrigere serotonin ubalanse har fått foreskrevet i årevis for å behandle sykdommer som depresjon og angst. Et mirakel stoffet til noen, har de vist seg å være en økonomisk belastning og selv dødsdom til andre - Food and Drug Administration har "svart eske" mange av dem, og tvinger hver resept for å gjennomføre en selvmordsrådgivende. Problemer som disse har oppfordret publikum til å søke alternative løsninger for å hjelpe dem i serotonin balanse.

Johannesurt

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, er johannesurt en gul-leaved plante som har blitt brukt i hundrevis av år for å behandle brannskader, insektbitt, nervesmerter, depresjon, søvnforstyrrelser, angst og en rekke psykiske helseproblemer. Nyere vitenskapelige tester avslørte i "New England Journal of Medicine" har vist urt å være nyttig i behandling av mild til moderat depresjon, men leger og forskere uttrykker bekymring om "den metodiske kvaliteten på de randomiserte, kontrollerte studier og om potensiell publikasjonsskjevhet" . Johannesurt har sine bivirkninger i tillegg; tørr munn, tretthet, angst og økt Søn følsomhet er alle muligheter. Interaksjon er også en risiko med johannesurt, som det kan forstyrre måten kroppen bryter narkotika ned

5-HTP

Den umiddelbare forløper til serotonin, 5-hydroxytryptophan (5-HTP), selges på nettet og i helsekostbutikker. Advokater og forhandlere som WholeHealth.com, av dette produktet hevder det løfter serotoninnivået, lindre problemer med angst, søvn, tvangslidelser, migrene, fibromyalgi og overspising. En studie gjort av "British Journal of Psychology" viste ingen effekt på alvorlig depresjon. Marty L. Hinz, MD, direktør for klinisk forskning for NeuroResearch klinikker, Inc., minner forbrukeren om at "disse næringsstoffene har enormt potensial på grunn av sine kjemiske egenskaper ... bare fullt ut realisert i hendene på en profesjonell."

Same

Tilgjengelig til nettet, samme er en ny naturlig måte å øke serotonin, men bør brukes med forsiktighet. Ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, samme, eller S-adenosyl-L-metionin, er et naturlig forekommende molekyl i kroppen som påvirker en rekke andre viktige molekyler - inkludert, hormoner, fettsyrer, DNA, proteiner, cellemembranmolekyler og signalstoffer. Forskere ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center mener at samme "kan være knyttet til syntese av nevrotransmittere som serotonin og dopamin" og skal teste den for bruk i behandling av depresjon. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center advarer ikke å bruke den hvis du tar andre SSRI. Så langt forskning som til hvor effektivt det er har vært mangelfulle.

Omega-3

Omega-3 fettsyrer regnes som "essensielle fettsyrer" fordi de er avgjørende for en sunn hjerne og kropp. Studier fra University of Maryland Medical Center viser at personer som har en diett høyere i omega-3 lider mindre av følelser av fiendtlighet og depresjon. Bare funnet i noen få mat kilder, hovedsakelig fisk og nøtter, den enkleste måten å innlemme omega-3 i kostholdet ditt på en jevnlig basis kan være i pilleform via fiskeoljekapsler.

Akupunktur

Etter undersøkelser på urter og lære om bivirkninger, kan akupunktur være et annet alternativ. Det kan innebære å bli stukket med nåler, men det faktisk produserer glede: den 2 desember 2002 "Newsweek" artikkel med tittelen "Læring fra Kina" av Anne Underwood og Melinda Liu viser at akupunktur utløser frigjøring av endorfiner - naturlige opiater gjort av kroppen - og øker serotonin. Andre naturlige måter å øke serotonin inkluderer trening, sol og meditasjon.

Primær Bruker for Serotonin

Primær Bruker for Serotonin


Serotonin er et hormon som fungerer som en nevrotransmitter. Utskilles av pinealkjertelen, som ligger i den eksakte sentrum av hjernen, viser forskning serotonin regulerer overføring av nerveimpulser. I tillegg til å være en stemning regulator, er serotonin brukes til å behandle post traumatisk stress syndrom (PTSD), Seasonal Affective Disorder (SAD), generell stress, og fibromyalgi. Det daglige behovet for dette hormonet er mindre enn 1,5 mg per kilo kroppsvekt.

Post Traumatisk Stress Syndrom

PTSD er en angstlidelse som påvirker enkeltpersoner som har vært utsatt for en katastrofal hendelse, som kan ha truet sine liv eller inkludert vitne tragisk skade som blir rammet. Denne lidelsen er oftest relatert til personer som har opplevd kamp. Pasienter behandles med SSRI-selektive serotonin Beholder hemmere som har en beroligende effekt på kroppen. Resultatet for pasient er en beroligende effekt på kroppen og reduksjon av følelse av angst og aggresjon.

Seasonal Affective Disorder

SAD er en form for depresjon relatert til forkorting av dagslys i høst. Serotonin humørforbedrende egenskaper bidra til å løfte ånder av PRSD lidende samt de som lider av generell uorden. Naturlige kilder til serotonin inkluderer bananer, tørket datoer, cottage cheese, melk, fisk, kjøtt, kalkun og peanøtter. Lys terapi hvor en pasient er utsatt for økte mengder av naturlig lys, enten gjennom et vindu eller fra en sol-lampe, er også effektive i behandlingen av SAD.

Fibromyalagia

Fibromyalgi er en lidelse preget av utbredt smerte i muskler og sener ledsaget av variert anbud peker over hele kroppen og generell tretthet. Fibromyalgi rammer flere kvinner enn menn, og forekommer i to prosent av befolkningen i USA. Som serotonin er en smerte-kampene hormon, er det ofte brukt til å behandle fibromyalgi. Mange medisinske fagfolk er enige om fibromyalgi er forårsaket av lave nivåer av serotonin. Foruten å ta kosttilskudd, kan serotonin tas fra naturlige kilder til tryptofan. Tryptofan er en aminosyre som hjelpemidler i kroppens produksjon av serotonin, og finnes i soya, kalkun, kylling, kveite, bønner og cheddar ost.

Generelt Stress

Serotonin humør regulere nevrotransmittere bidra til å lindre stress i lider. Personer som lider av kronisk stress nytte av å supplere sitt vanlige kosthold med serotonin, eller tryptofan til å øke sin produksjon. I noen tilfeller kan ved hjelp av lavendel indusere følelser av ro og lykke. Kjent som en feel good hormon, er serotonin faktisk senket med høye nivåer av stress og må derfor legges tilbake.

Serotonin & Metabolism

Serotonin er en viktig kjemisk i kroppen som regulerer humør, stoffskifte og andre kroppsfunksjoner. For lite serotonin kan ha en virkning på stoffskiftet, og fører til vektøkning.

Betydning

Omtrent 22% av amerikanerne er overvektige. Oppdage faktorer som fører til fedme er nødvendige for gjennomføringen av offentlig helsepolitikk og behandlingsprogrammer for å dempe den.

Funksjon

Serotonin øker frekvensen av fordøyelsen ved å utløse muskelbevegelser kalt peristaltiske sammentrekninger i tarmen. I tillegg er lave serotoninnivået i hjernen som er assosiert med depresjon, noe som kan føre til overspising som en måte å takle depresjon.

Betraktninger

Noen matvarer som er høy i tryptofan, en forløper til serotonin, kan være ineffektivt på å øke serotoninnivået. Andre proteiner kan konkurrere med tryptofan, med det resultat at serotonin er senket.

Misforståelse

SSRI medisiner øker serotoninnivået i hjernen, men ikke i mage-tarmkanalen. Dette er grunnen til at de har liten effekt på metabolismen; i noen tilfeller kan de også føre til vektøkning.

Forebygging / løsning

Tar en vitamin B6 supplement eller øke forbruket av mat med høyt vitamin B6, inkludert brokkoli, spinat, hvitløk, selleri, fisk og fjærfe, kan bidra til å øke serotoninnivået i kroppen. Et balansert kosthold, inkludert matvarer som valnøtter, bananer, ananas, bananer, kiwi, plommer og tomater kan også øke serotonin produksjon.

Tegn på lavt serotonin

Tegn på lavt serotonin


Serotonin er en neurotransmitter som er ansvarlig for regulering av naturlige prosesser i kroppen som søvn, kroppstemperatur, og libido. Men når kroppen er under stress, kan den bruke mer serotonin enn det skaper. Dette er enkelte tegn på at kroppen din kan ha lavt serotonin nivåer.

Focus Issues

Når serotonin er litt lav, kan du ha problemer med å fokusere oppmerksomheten på noen ting, sier Joseph M. Carver, Ph.D., forfatter av "Serotonin: Fra Bliss til fortvilelse". For eksempel kan du stadig mister din tankegang mens du har en samtale med en venn eller finne deg selv i et rom i huset ditt, men glemmer hvorfor du er der.

Fatigue

Et annet symptom på moderat lavt serotonin nivåer, sier Carver, er tretthet. Gang utenfor til å plukke opp post eller mate hunder kan begynne å føle seg som en krevende oppgave. En indikator på at lavt serotonin kan være den skyldige av din trøtthet er hvis du har fått nok av søvnkvalitet, og du fremdeles føler altfor utslitt til å utføre enkle oppgaver.

Søvnproblemer

Hvis du sovner raskt, men har problemer med å sove på grunn av en racing tankene, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Du kan også finne deg selv å våkne opp tidlig om morgenen, da faller tilbake til å sove er vanskelig.

Emosjonell følsomhet

Hvis du føler deg følsom for andres kommentarer på grunn av lav selvfølelse eller du finner deg selv å gråte på litt triste reklamer, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Faktisk, hvis lav serotonin er en gjerningsmann, du kan også finne at du har problemer med å stoppe tårene.

Tap av interesse

Hvis du ikke føler for å henge ut med venner lenger, eller du finner ut at du ikke ønsker å engasjere seg i seksuelle aktiviteter med signifikante andre, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Det er spesielt viktig å huske på de aktivitetene du brukte til å nyte, slik at du kan bestemme hvor mye du har endret.

Appetitt Change

Moderat lavt serotonin kan føre til at appetitten for å endre. Du kan føle ingen interesse i å spise lenger, eller du kan finne det du begjærer mat, spesielt søtsaker og karbohydrater. Sier Carver, prøver hjernen å bruke søtsaker og karbohydrater for å øke serotoninnivået.

Ekstremt lavt serotonin

Når serotonin har begynt å "bunnen ut", så å si, må du kanskje holde et øye for alle disse skiltene for å sørge for at tilstanden er adressert av en profesjonell:
-Racing / Plagsomme tanker
-Emotional Nummenhet
-Crying Og / eller sinte utbrudd
-Thoughts Av rømmer din nåværende omstendigheter
-Fysisk Endringer som for eksempel varierende kroppstemperatur, smerter / smerter, kramper, tarm / blære problemer og smothering opplevelser
-Obsessive / Tvangstrekk som paranoia om bakterier og sykdom
-Thoughts Av selvmord

Slik Lavere serotonin

Serotonin er en viktig kjemisk i kroppen som er ansvarlig for å kontrollere humør, energinivå og evne til å sove. Lavere serotoninnivået kan føre til alvorlig depresjon, konstant tretthet og søvnløshet. Her er de vanligste måtene å redusere serotonin.

Slik Lavere serotonin

Senking serotonin

•  Dårlig kosthold og mosjon kan forårsake alvorlige dråper i serotoninnivået, uavhengig av alder eller vekt. Mangelfull trening og immobilitet, kombinert med regelmessig angst, kan få ned disse nivåene. Dietter som består av lav-karbohydrat, høy-protein måltider også lavere serotonin mengder.

Mangel på sollys er en annen ledende årsak til lavt serotonin nivåer. Hvis du er stadig inne eller ikke utsettes for sollys over lengre tid, kan serotoninnivået faller. Dette er en viktig årsak til depresjon i løpet av vinteren.

Høye nivåer av stress er også en vanlig årsak til lavt serotonin nivåer. Angst, depresjon eller en hektisk timeplan kan bidra til problemet. Prøv å ta litt tid hver dag til å slappe av og meditere.

Slankepiller, narkotika, smertestillende medikamenter eller reseptbelagte legemidler kan føre til serotoninnivået til å slippe inn noen individer. Spør legen din om dine medisiner 'effekter på serotonin.

Naturlige ting for å øke Serotonin

Serotonin er et naturlig forekommende kjemisk i menneskekroppen er ansvarlig for styring av humør, appetitt, søvn, muskelkontraksjon og andre funksjoner. Serotonin er først og fremst finnes i mage-tarmkanalen. Resten ligger i serotonerge nevroner hvor det tjener mange funksjoner. Hvis kroppen din ikke produserer nok serotonin, kan du lider av søvnløshet, depresjon, migrene og angst. Medisiner kan erstatte serotonin, men du kan også velge naturlige måter å erstatte den kjemiske i kroppen din.

Foods

Mat som er rik på karbohydrater kan øke kroppens serotonin-nivå. Når man spiser karbohydrater, kroppens insulinnivået øker, forårsaker kroppen til å skape og slipp tryptofan i hjernen. Tryptofan, i sin tur fører til at kroppen for å lage serotonin. Noen av de sunneste karbohydrater å spise er knapt, havre, bokhvete, yams og squash. Noen kjøtt er også høy i tryptofan og kan øke produksjonen av serotonin. Disse kjøtt omfatter kylling, hvit fisk, magert svinekjøtt, kalkun, melkeprodukter og noen bønner.

Omega 3

Omega 3 oljer er funnet i fisk samt kosttilskudd som er serotonin-boosters. Å spise fisk eller ta et omega 3 tilskudd øker produksjonen av serotonin, samt å ha andre fordeler.

Sleep

Når du sover, øker kroppens produksjon av hormoner, blant annet serotonin. Den anbefalte mengde søvn for de fleste er åtte timer hver natt, men hver person er forskjellig og kan trenge mer eller mindre søvn for å produsere serotonin i riktige mengder. Hvis du har spørsmål om søvnvaner, bør du kontakte lege.

Sollys

Har du noen gang lurt på hvorfor en vakker solskinnsdag gjør at du føler deg bra? Eksponering for sollys fører kroppen din til å produsere serotonin i større mengder. Dette er også grunnen til steder rundt om i verden som ikke har så mye sollys har høyere forekomst av depresjon og selvmord enn sunnier steder.

Hvordan behandle huden for Sol Poisoning

Hvordan behandle huden for Sol Poisoning


Mange av oss bli solbrent fra tid til annen, men noen mennesker er svært følsom for sollys. Søn forgiftning er en alvorlig solbrenthet som ofte forårsaker røde, kløende nupper på huden. Noen mennesker også utvikle utslett, blemmer og hodepine, sammen med frysninger og kvalme. Hvis du opplever disse flere symptomer, ring din lege. Du kan trenge profesjonell medisinsk hjelp hvis du har hatt en alvorlig reaksjon på sollys. Ellers kan noen hjemme omsorg rettsmidler som kalde kompresser og aloe vera gel hjelpe behandle huden din.

Hvordan behandle huden for Sol Poisoning

•  Ta en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel ibuprofen, for å lindre hevelse og smerte.

Dypp en vaskeklut i kaldt vann, vri ut overflødig vann og bruke den til huden din. Dette kan bidra til å avlaste den brennende følelsen.

Sug i et kjølig bad hvis du har sol forgiftning på et stort område av huden. Klapp huden tørr forsiktig med et mykt håndkle for å unngå skrapes det.

Massasje aloe vera gel forsiktig inn i huden for å hjelpe berolige den og lindre smerten.

Påfør en hydrokortison krem til noen utslett som har utviklet seg på huden din.

Hint

  • Unngå å plukke på noe blemmer som danner på huden din. Påfør en løs gasbind bandasje hvis du har problemer med å forlate dem alene.
  • Noen antibiotika eller urte kosttilskudd, slik som johannesurt, kan øke følsomheten for sollys.

Kolloidalt Sols Experiments

Kolloidalt Sols Experiments


Nysgjerrighet basert på homeopatiske krav kombinert med produksjonsselskapenes behov for bevis for å støtte patentsøknader bedt kliniske studier av kolloidale sol eller løsninger av suspendert metallic. Dokumenterte eksperimenter av vannholdige kolloid sol bevise påståtte bærekraft av den hydrofobe atom ansvaret for suspenderte metallic. Eksperimenter også gi bevis av den kliniske effektivitet i behandling av farlig, ødeleggende sykdom.

Bevis på Plausibilitet

Et samarbeidsprosjekt mellom ulike universitetsmaterialvitenskap og medisinske professorer viste plausibilitet eller selve eksistensen av kolloid sol. Deres undersøkelser ikke søker å bekrefte effektiviteten av kolloide sol i behandling av sykdom. I stedet for å studien sammenlignet før og nåværende forskning bekrefte plausibility at kolloide sol er i stand til å endre strukturen av vann på et molekylært nivå. Denne muligheten har blitt avvist av den vitenskapelige og medisinske samfunnet for øvrig på grunn av fravær av vitenskapelig dokumentasjon. Studieresultater bekrefter at kolloidene er faktisk opphengbar i vann på grunn av den molekylære strukturelle fleksibilitet av vann og elektrisk ladning av de overflate atomer av kolloider.

Anti-bakterielle effekter av kolloidalt sølv

Brigham Young University mikrobiologi og molekylærbiologi forskere eksperimentert med en patentert kolloidalt sølv, markedsført som ASAP, å bedømme dens effektivitet som en anti-mikrobiell. Organismer som resulterer i kroniske og invalidiserende infeksjoner ble effektivt drept i løpet av fem minutter av eksponering for kolloidalt sølv. Organismer inkluderer Shigella boydii, salmonella Arizona, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes, Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, streptokokker faecalis, Haemophilus influenzae, Streptococcus gordonii og Salmonella typhimurium.

Effekter av kolloidalt gull på Revmatoid Artritt

Ifølge Dr. Guy Abraham, oppløsninger av gull-kolloid er i stand til å trenge inn i humane celler, og ligge i lysosomer ved normal kroppstemperatur uten noen resulterende cytotoksisitet. Guy og kollega Dr. Peter Himmel testet kolloidalt gull for lindring av revmatoid artritt symptomer hos pasienter som var betydelig funksjonshemmet og ikke svarer til tidligere behandlinger. Studiens resultater viste at etter 24 uker med oral behandling, alle frivillige opplevde klinisk respons i form av redusert hevelse og leddsmerter og en eventuell retur til normale daglige aktiviteter.

Kolloidalt sølv i forbindelse med farmasøytiske antibiotika

I 2006 indiske mikrobiologer Deshmukh Meghshree og Zeenal Shah isolert syv sykdomsfremkallende organismer, inkludert Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, meticillinresistente Staphylococcus aureus, candida albicans, Shigella flexneri, salmonella typhi og bacillus subtillus. Alle ble tillatt å vokse på agarplater, og ble deretter utsatt for 19 antibiotika for å teste for motstand. Av de syv, pseudomonas aeruginosa viste fullstendig motstand mot såle behandling med alle 19 antibiotika. De andre organismer som viste varierende grader av følsomhet. Men da antibiotikabehandling ble kombinert med sølv kolloid-løsning, ble resistente organismer utryddet.

Har Økende Serotonin hjelpe til med vekttap?

Serotonin er et naturlig forekommende neurotransmitter i hjernen. Høy karbohydrat måltidene oppmuntre serotoninnivået i hjernen, slik at når det er et lavt nivå av serotonin presentere kroppen vil begjærer karbohydrater. Karbohydrater er nødvendig for å helse, men et høyt forbruk av karbohydrater vil forlate kroppen med mer energi enn det kan brenne, og dette legges energi vil slå inn i fett. Ved å øke serotoninnivået kan du støtte vekttap.

Beskrivelse

Serotonin er et kjemisk i hjernen som kommuniserer meldinger til forskjellige sider av hjernen. Dette gjelder appetitt, energinivå, hukommelse og humør, blant annet. Den støtter sunn funksjon av hjertet, muskler og hormoner. Selv om det først og fremst fungerer i hjernen, er serotonin finnes hovedsakelig i fordøyelseskanalen og blodplater.

Problem

Dietter som inneholder mye karbohydrater støtte serotoninnivået i hjernen. Så når nivået av serotonin er lav, er det et sug for karbohydrater. Karbohydrater er en viktig del av dietten, men i store mengder at de gir kroppen med mer energi enn legemet kan brenne og så ekstra energi blir til fett. Derfor øker serotonin kan støtte et vekttap program.

Løsning

Serotonin kan økes gjennom kosttilskudd som sam-e og 5-HTP, som benyttes for å øke serotonin i den hensikt å lindre depresjon. Disse også kan være til hjelp i vekttap. Øke dosen gradvis når du tar disse kosttilskudd. Ikke begynn på den maksimale dosen og sørg for å konsultere legen din dersom du allerede bruker medisiner mot depresjon.

Forebygging

Det er andre faktorer som kan bidra til å støtte serotonin. Sørg for å få tilstrekkelig eksponering for sollys på en daglig basis. Daglig mosjon sies å øke serotoninnivået i hjernen og førti minutter med trening om dagen vil øke serotoninnivået og støtte vekttap. Sørg for at du får nok vitamin B6 i kosten. B6 bidrar til å omdanne aminosyren tryptofan til serotonin.

Betraktninger

For å gå ned i vekt må du ha et sunt kosthold som inneholder et treningsprogram. Kostholdet bør være balansert og en anbefaling av forbruker 20% fett, 30% proteiner og 50% karbohydrater er en formel som har vært å hjelpe mange med vekttap. Denne slags balanse i kosten vil bidra til å hindre at serotonin fra å bli lav og en vanlig øvelse rutine vil oppmuntre til produksjon av serotonin, slik at vekttap kan støttes.

Virkninger av Excess Serotonin

Virkninger av Excess Serotonin


Bilen er laget for å cruise på 70 mph. Hvis du hele tiden kjøre på 125 mph, vil bilen bli skadet og til slutt bryte ned. Beslektet med dette, hjernen fungerer best med visse nivåer av serotonin, som er et signalstoff som er involvert i søvn, minne og andre nevrologiske funksjoner. Skadevirkninger oppstå hvis for mye serotonin er til stede. Et overskudd av serotonin utvikles når serotonin selektive reopptakshemmere (SSRI) er foreskrevet. Disse legemidler brukes for å bekjempe depresjon, obsessiv-kompulsiv lidelse, panikk og bulimi, og gjør dette ved å øke serotonin i hver bane, og reseptoren i hjernen. Fordi SSRI øker serotoninnivået betydelig, kan det bli gitt ut til områder av kroppen der det ikke er nødvendig.

Symptomer som påvirker hjernen

Nevrologiske symptomer forekommer i nervesystemet, som er kommunikasjonsnettverket i kroppen. Noen av de nevrologiske symptomer på overflødig serotonin som er oppført av Mayo Clinic er som følger.

De med overskytende nivåer av serotonin noen ganger urolig eller rastløs.
Noen mennesker med forhøyede nivåer av serotonin erfaring forvirring eller hallusinasjoner.
Høye nivåer av serotonin kan produsere hypomani, som er definert som unormal spenning som er ofte preget av optimisme, overaktivitet og uvøren penger utgifter.
Enkelte føler engstelig og utvikle søvnløshet. Noen kan utvikle hodepine.

Symptomer påvirker kroppen

Kardiovaskulære symptomer er de som påvirker hjerte og bevegelse av blod gjennom kroppen. Sammen med flere andre symptomer - som skissert av Medline Plus - Følgende er et resultat av overflødig serotonin.

Noen individer opplever en forhøyet hjerterytme eller økt kroppstemperatur.
En forhøyet serotonin-nivå kan føre til raske endringer i blodtrykk.
Noen mennesker med overskytende nivåer av serotonin erfaring seksuell dysfunksjon.
De med høye nivåer av serotonin kan oppleve et tap av koordinasjon, rykninger muskler eller overaktive reflekser.
Gåsehud eller skjelving tider følge forhøyede nivåer av serotonin.
Kvalme, diaré og utvidede pupiller er noen av de mer milde symptomer forårsaket av forhøyede nivåer av serotonin.

Alvorlig serotonergt syndrom

Serotonergt syndrom er en potensielt livstruende tilstand forårsaket av et overskudd av dette kjemikaliet. Ifølge American Headache Society, migrene medisiner kombinert med vanlige antidepressiva som Celexa, Prozac, Zoloft, Paxil og Lexapro ofte føre til enkeltpersoner for å utvikle denne tilstanden. Alvorlige symptomer på serotonergt syndrom inkluderer høy feber, kramper, uregelmessig hjerterytme og bevisstløshet. Vanligvis er denne lidelsen diagnostiseres hvis tre av de nevnte symptomene er erfarne etter å ha tatt en SSRI. Selv om serotonergt syndrom vanligvis er løst innen 24 timer etter behandling, utvikler sykdommen seg raskt og fører til de berørte å bli syk svært raskt.

Serotonin og vekttap

Serotonin og vekttap


Tenk på serotonin som tilfredshet kjemisk i hjernen. Serotonin nivåer er svært viktig i å hjelpe du føler deg fornøyd med din spising plan slik at du kan oppnå vekttap. Når hjernen din produserer nok serotonin, slår appetitten før du overspise. Du føler deg bra, og du mister vekt lettere. Det er ikke at serotonin selv gjør at du mister vekt; følelsen fornøyd og ha humøret forhøyet hjelper deg til å spise mindre. Hvis du noen gang har forspist å føle deg bedre, kan du ha blitt reagerer på lavt serotonin nivåer.

Å spise for å heve serotoninnivået

Når serotonin-nivået er lavt, vil kroppen begjærer karbohydrater, og mer slik som dagen går. Problemet er at mange av oss tilfredsstille det craving med feil type karbohydrater og sabotere vår vekttap. Judith J. Wortman, Ph.D., forfatter av "Serotonin Strøm Diet," anbefaler "å spise protein, lite fett meieriprodukter og grønnsaker i første del av dagen." Hun råder å ha lav-fett eller fett-fri karbohydrater senere på dagen og til middag. På denne måten er din karbohydrat craving fornøyd, og du får de næringsstoffene du trenger.

Høy Carb "jukse" Meals

Lyle McDonald sin bok "A Guide to Flexible Dieting: Hvordan blir mindre strenge med din diett kan gjøre det fungere bedre," anbefaler å ha en høy karbohydrat "jukse" måltid en gang eller to ganger i uken som en løsning på lavt serotonin nivå problem. Dette betyr ikke at du kan ha en hel jukse dag og likevel gå ned i vekt, men en og annen sunt måltid med et høyt karbohydratinnhold kan hjelpe serotoninnivået og ikke arrestere vekttap.

Naturlige kilder til Serotonin

Noen matvarer er rike på tryptofan, som blir til en naturlig kilde til serotonin. Prøv å innlemme disse i din diett plan: laks, tunfisk, kalkun, ost og bananer. Andre naturlige kilder til serotonin inkluderer gresskarfrø, solsikkefrø og valnøtter. Vitamin B6 og magnesium kan også heve serotonin-nivå, ifølge Dr. Allan Lieberman i en artikkel på Cure-your-depression.com.

Redusere serotonin

Å drikke alkohol, røyke sigaretter eller ved hjelp av en nikotin erstatning, tar i for mye koffein eller aspartam kunstige søtstoffer kan få ned serotonin. For lite protein, for lite sollys og for lite mosjon kan gjøre det samme. Diabetes, fibromyalgi og hypoglykemi kan påvirke serotonin negativt også.

Hvorfor lav Serotonin er knyttet til fedme

Du kan føle deg nesten tvunget til å spise for mye hvis serotoninnivåene er lave. Når du har et karbohydrat eller sentralstimulerende "fikse", kan du føle deg bedre med en gang, men bare midlertidig. Når effekten av sukker, koffein eller nikotin slites av, serotoninnivået stupe, den behagelige effekten går bort og cravings komme tilbake, ledsaget av angst, uklar tenkning og irritabilitet. I siste instans kan dette opp og ned syklus forårsaker en kronisk serotonin feilfunksjon og, selvfølgelig, vektøkning. På en måte, koblingen mellom redusert hjernens serotonin og fedme er gode nyheter. Det betyr at det ikke er et tegn feil, og det er ikke håpløs. Hvis du legger til trening, protein og sunne karbohydrater og eliminere stoffer som lavere serotoninnivået, vekttap er oppnåelige.

Hva er funksjonen av serotonin?

Serotonin er et kjemisk stoff som bidrar til å overføre meldinger og tilbake langs nerveveiene for kroppen. Det er et hormon - en nevrotransmitter - med en stor jobb å gjøre. Mood, fordøyelse, søvn og seksualitet for å nevne bare noen få elementer som serotonin kontroller. Det finnes bevis på at det kan også spille en rolle i regenerering av celler.

Alltid nok

En "feel good" stemning er et resultat av serotonin gjør jobben sin riktig. Som rettferdighetens vektskåler, avhenger det sentrale nervesystemet på balansert nivå av serotonin å tillate kroppen til å fungere på sitt optimale effektivitet. Dette er viktig når målet er å unngå medisinske situasjoner som depresjon, angst / panikk, bipolar lidelse og migrene.

Forårsaket av aminosyren tryptofan, serotonin stige og falle i hjernen. Dette hormonet er en kjemisk kreditert med å opprettholde den "lykkefølelse" fordi det bidrar til å holde våre stemninger på en jevn bane. Det roer angst, lindrer følelser av depresjon og hjelper oss å ha en god natts søvn.

Hormon og Chemical

Som en nevrotransmitter, dirigerer det nerveimpulser mellom hjernen og andre steder i kroppen og tilbake igjen til hjernen. Konsentrasjonene av serotonin er høyere på kritiske steder langs det sentrale nervesystemet, så som basalgangliene og hypothalamus. Det naturlige hormon er også i celler, perifere vev og karsinoide tumorer.

Hvis serotonin hormonet er naturlig i lav tilførsel, vil leger noen ganger fore 5-hydroxytryptamine å lette milde symptomer på depresjon som påvirker noen mennesker. Science, nok en gang, gjør sitt bidrag. Denne gangen er det å produsere følelsen av ro.

Mennesker er skapninger av mønstrede levende. De har døgnrytmemønster knyttet til å våkne og sove perioder. Det er viktig å unngå lange dager og sene timer hvis du ønsker å opprettholde sunne nivåer av serotonin, som fylles i perioder med søvn akkurat som det renner med unormale perioder med våkenhet. Å få opp veldig tidlig hjelper ikke mye, heller.

Mer Serotonin Vennligst

Noen narkotiske stoffer påvirker nivået av serotonin som er tilgjengelig for å opprettholde vår "happy feeling" og ecstasy er en av de nyere de på gaten. Ecstasy blander meldingene som serotonin sender langs nervebanene ved å slippe beløp som er utenfor behovene til kroppen.

Den store utgivelsen av serotonin øker emosjonell bevissthet, tillit og intimitet fordi den eksploderer i en stor, energisk burst som merkbart utarmer beløpet tilgjengelig for normal bruk. Heldigvis kan hjernen fylle sin lagerbygning av serotonin.

Mye mer ... og Fast

Hjernen kan fremskynde produksjonen av serotonin hvis du lå lavt, hvile dagen etter, drikke mye melk og spise bananer. Hjernen vil reagere mye raskere på anmodningen kroppen din gjør for mer serotonin.

Melk og bananer er en kilde mat for tryptofan, som utløser produksjon av serotonin. Legge melk og bananer til denne trigger forbedrer prosessen for å opprettholde en balansert humør og gjenopprette energinivået til kroppen.

I tillegg til å utføre den viktige prosessen med å lage mer serotonin, melk og bananer er "Comfort" matvarer som vanligvis ikke opprørt magen. Mye viktigere er det faktum at de er i stand til å gi ut at "feel good" stemning av den tiden du er ferdig med å nyte dem. Selvfølgelig, naturfødte pille poppers er sannsynlig å sette pris på tilgjengeligheten av naturlig tryptofan oppnåelig på helsekostbutikker.

Selvdiagnose kan være skadelig for din helse

Selv om du vet nøyaktig hva som er galt med deg, hvis depresjon er påfallende oftere, bør du oppsøke lege. Helsekost kontorist har ikke en lisens til å diagnostisere eller foreskrive noe. En mer element kan spille en del i dine følelser av depresjon.

Serotonin kommer fra tryptofan, som er tilstede i blodet. I sin tur, gjør serotonin et stoff som heter melatonin. Forsinket søvn eller veldig tidlig våken er sporbar til lave nivåer av melatonin. Legen kan avgjøre hva som mangler eller lav tilførsel: tryptofan, serotonin eller melatonin. Legen som har lisens til å diagnostisere og behandle ordentlig kan foreskrive riktig fix-it rette.

Serotonin og overgangsalder

Serotonin og overgangsalder


Hvis du er kvinne i overgangsalderen, kan du bli lider av symptomer, inkludert depresjon, angst, humørsvingninger, hårtap, slapphet, manglende libido og tap av klar tenkning og samordning, som kan være forårsaket av en mangel på serotonin. Det finnes måter å øke eller regulere kroppens produksjon av serotonin, som kan bidra til å lindre noen av symptomene forbundet med overgangsalderen.

Serotonin

Serotonin er et signalstoff som bærer nerveimpulser fra hjernen til kroppen din. Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon, lav energi, manglende libido og søvnforstyrrelser. Fordi høye nivåer av serotonin skape følelsen av glede, og mangel på serotonin kan opprette en mangel på glede, kan en serotonin ubalanse også være en medvirkende faktor i avhengighetslidelser.

Østrogen

Østrogen er det hormonet ansvarlig for kvinnelig seksualitet. Det er tre typer av østrogen i kroppen - østron, østradiol og østriol. Under overgangsalderen, nivåer av østradiol nedgang, noe som bidrar til symptomer som hetetokter, depresjon, angst og tretthet.

Effekter av Mangel på østrogen på Seratonin

Fordi østrogen er nødvendig i produksjonen av serotonin i hjernen, reduksjonen av østrogen som oppstår under menopause forårsaker lavere nivåer av serotonin, så vel som symptomer assosiert med lave serotonin. Skjoldbrusk nivåer i kroppen er også nært knyttet til østrogen og kan reduseres i overgangsalderen. Når skjoldbrusk nivåer er redusert, kan serotoninnivået raser nedover, forårsaker symptomer som etterligner depresjon og andre nevrologiske lidelser.

Behandlinger

Hvis du lider av depresjon, angst, mangel på sexlyst, humørsvingninger, søvnforstyrrelser eller andre fysiske tilstander forårsaket av senket østrogennivå i overgangsalderen, kan legen forskrive antidepressiva medisiner for å øke nivåene av serotonin produksjonen i hjernen din. Andre behandlinger inkluderer lysterapi, noe som kan øke mengden av melatonin produksjon i hjernen din. Melatonin er et hormon som bidrar til å øke serotonin-produksjon. Det er påvirket av eksponering for lys, slik at daglig lyskasse bruk kan bidra til å øke melatonin. Hormonbehandling (HRT) kan også være foreskrevet av legen din for kortvarig bruk for å lindre noen av symptomene på overgangsalder, men fordi behandlingen kan øke forekomsten av visse kreft i reproduktive system, må bruken være nøye overvåket av legen din og er ikke foreslått som en langtidsbehandling.

Herbal rettsmidler

I tillegg til tradisjonelle medisinske behandlinger for å øke serotonin i overgangsalderen, er det også urte-behandlinger som kan fungere. Johannesurt er en av de mer populære urte rettsmidler for å øke nivået av serotonin i hjernen og bidrar til å lindre symptomer på depresjon. En studie i 2000 ved St. Johns episkopale Hospital i Far Rockaway, New York, fant at 47 prosent av pasientene som fikk urten hadde en bedring av sine symptomer på depresjon, sammenlignet med bare 40 prosent av de som fikk en antidepressant medisinering. Tryptofan kosttilskudd også bidra til å øke serotonin og melatonin i hjernen, men du kan også finne tryptofan i mat, inkludert soya, gresskarfrø, valnøtter, erter, sesamfrø, hele korn, frukt og magre meieriprodukter. Hvis du spiser disse matvarene med høy kvalitet karbohydrat matvarer, er tryptofan forbruket økt.

Definer Serotonin

Serotonin påvirker funksjon av flere kroppens systemer, inkludert kardiovaskulære, gastrointestinale og immunforsvar. Serotonin bidrar til å regulere stemninger, og en ubalanse i serotonin kan resultere i depresjon og / eller angst.

Definisjon

Serotonin er en neurotransmitter som produseres i hjernen. Det er nødvendig for nerveceller og hjernen til å fungere.

Funksjon

Serotonin funksjoner i hele kroppen i mange andre kapasiteter. Det hjelper kroppstemperatur og metabolisme. Det bidrar til å hemme aggresjon og regulere appetitten samt søvnsyklus.

Ubalanse

En ubalanse av serotonin depresjon, schizofreni, så vel som læring og kompulsive forstyrrelser. En forstyrrelse i serotoninnivået kan også føre til økt aggresjon.

Betydning

Serotonergt syndrom er en potensielt livstruende tilstand som oppstår når to stoffene blir tatt samtidig som både påvirker serotonin ved å øke nivåene utgitt.

Betraktninger

Alkohol, koffein og røyking kan svekke den naturlige produksjonen av serotonin. Helsemessige forhold som diabetes og hypoglykemi samt en genetisk predisposisjon kan også påvirke serotonin produksjonen.