Digidexo.com

infarkt i milten

Hva er en Infarkt av milten?

En infeksjon av milten blir vanligvis referert til som milt infarkt. Det er forårsaket av nekrose (vevsdød) innen milten på grunn av en hindring i blodstrømmen. Dette skjer når milten oksygentilførsel blir forstyrret, noe som fører til enten delvis eller full infarkt i orgelet. Dette infarkt oppstår når miltarterien (eller kanskje en av grenene) blir lukket opp.

Årsaker

Det finnes ulike mulige årsaker til infarkt av milten. Disse mulige årsaker inkluderer blodpropp, ulike infeksjoner (som endocartitis), og blodsykdommer (som sigdcelleanemi, som er en livslang medisinsk tilstand der kroppen produserer røde blodceller med unormale figurer).

Behandling

Det finnes ingen spesifikk og definert behandlingsplan for spleniske infarkter. I mange tilfeller er disse infarkter behandles ved i stedet å ta vare på den underliggende tilstand som forårsaker dem (for eksempel endocartitis og blodpropper). Smertelindring kan også bidra til å berolige disse infarkter. I tilfeller av komplikasjoner, kan enkeltpersoner krever en splenektomi (kirurgi for å fjerne en skadet eller syk milt).

Symptomer

Symptomer på miltinfarkt er ekstreme smerter i magen øvre venstre hjørne, som til tider sprer hele veien over til venstre skulder, samt frysninger og feber.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av miltinfarkt inkluderer milt abscess, blødninger, sprukket milt, dannelsen av en pseudo, og i ekstremt alvorlige tilfeller død.

Andre faktorer

Enhver faktor som kan ha en virkning på velværet til de miltarterien kunne føre til milt infarkter, selv om de generelt er forårsaket av de ovenfor nevnte medisinske tilstander (for eksempel blodkoagulering og endocartitis). Disse andre mulige årsaksfaktorer inkluderer aortadisseksjon, miltarterien torsjon (relatert til vandrende milt), og traumer av mageregionen.

Hvordan krympe milten

Hvordan krympe milten


Milten kan bli utvidet for et flertall av grunner, blant annet bakterielle infeksjoner, blodpropp, leversykdom og kan også føre til at orgelet til å bli permanent skadet, noe som resulterer i alvorlige skader. Fordi milten viktigste rolle er å bistå i ditt immunforsvar ved å drepe gamle røde blodceller, lagring sunt blod og bistå til å avgifte kroppen, med forstørret milt kan være svært farlig. Her er noen raske tips om hvordan å krympe milten din, hvis den har faktisk blitt forstørret.

Hvordan krympe milten

Hvordan krympe milten

Før du tar noen skritt for å krympe en forstørret milt, bør du rådføre deg først med en medisinsk faglig. Etter en rekke tester og prosedyrer, vil en medisinsk faglig da kunne mer nøyaktig fastslå årsaken til forstørret milt og bedre forstå hvordan det kan løses. Legen vil mest sannsynlig bestille en serie av tester, inkludert blodprøver, en MR, et CAT scan og eventuelt en serie biopsier.

får rikelig med hvile og unngå anstrengende aktiviteter kan bidra til å redusere miltstørrelse og eliminere ytterligere skade. Tillater kroppen å hvile gjør underverker for immunforsvaret, samt indre organer. Tilstrekkelig hvile gjør at kroppen tid til å helbrede og reparere seg selv, som kan være akkurat hva milten trenger å gå tilbake til normal størrelse. I løpet av denne periode med hvile, sørg for å unngå eventuelle sport eller andre strenge aktiviteter som kan føre til ytterligere skade på milten, som forårsaker milten til brudd, noe som kan være livstruende.

Tar en melk tistel supplement hver dag, kan forbedre den generelle helsen til milt og lever, og kan også brukes til å ta med milten tilbake i riktig balanse. Milk Thistle er viktig for kroppen fordi det arbeider for å beskytte og avgifte leverceller som kan ha blitt skadet. Dette er viktig for milt, fordi en forstørret milt er ofte et resultat av en overarbeidet leveren. Tar melk tistel kan bidra til å rette opp dette underliggende problemet, og bringer milten tilbake i likevekt. Prøv å ta 250 mg av Milk Thistle gang til to ganger om dagen for maksimale resultater.

Strålebehandling er en mer avansert behandlingsalternativ for en forstørret milt som du kan prøve hvis kroppen din ikke klarer å svare på andre behandlinger. Strålebehandling bruker høy drevet radioaktive røntgen for å kraftfullt drepe kreftceller, hindrer celler fra å vokse og dele seg. Denne behandlingsmetoden kan brukes med hell for å behandle en forstørret milt ved å injisere svært drevne røntgen i milten og omkringliggende områder, som igjen vil arbeide for å drepe betent miltceller. Denne behandlingen har mange bivirkninger, inkludert tunge oppkast. Denne behandlingen bør bli sett som siste utvei for å behandle en forstørret milt.

Ved å behandle de underliggende årsakene til en forstørret milt, kan du være i stand til å behandle en allerede eksisterende forstørret milt, eller hindre en forstørret milt helt. Fordi en forstørret milt er ofte et symptom på en allerede eksisterende helseproblem i kroppen, ved å oppdage og behandle denne eksisterende problem, kan du ta med milten tilbake til forsvarlig helse. Noen ganger kan dette være tar antibiotika, eller kan være strålebehandling om problemet er forårsaket av en kreftvirus, slik som leukemi og Hodgkins sykdom.

Yoga har faktisk vært et velkjent alternativ behandling for en forstørret milt i tusenvis av år. Visse yoga øvelser kan faktisk bidra til å massere og støtte milten, hvis det gjøres riktig. Yoga standpunkter som Bound Angle, og Warrior positur, har vært kjent for å være bra for milten og støtte bedre milt helse. Pass på at hvis du allerede har en forstørret milt, å konsultere tettere med en yoga instruktør, for å finne ut de beste yoga øvelser du kan gjøre som ikke vil allerede videre true helsen.

Hint

  • Det første du bør gjøre, hvis du tror du kan ha en forstørret milt, er å gå umiddelbart se en lege. Derfra kan han gi deg de beste råd om hvordan å gå videre.

Hva er åreknuter av milten?

Hva er åreknuter av milten?


Åreknuter eller varicer er unormalt oppblåst årer oftest funnet i mage, tarm og spiserør. Varicer kan også forekomme i miltvenen og i venene i en del av milten kalt milt hilum, som ligger på overflaten av milten hvor milt vene og arterie er satt inn i milten. Venstre ubehandlet, kan de blø kraftig, noe som kan være farlig hvis ikke forvaltes riktig.

Spleen

Milten er et lite organ i øvre venstre side av magen i mellom magen og mellomgulvet. Det er ansvarlig for å hjelpe kroppen å bekjempe infeksjoner. Den miltvenen returnerer blod fra milt, mage og bukspyttkjertel, til leveren via portvenen. Den portvenen forbinder tarm, mage og milt til leveren og transporterer en stor mengde blod fra disse organene til leveren.

Forekomst

Ifølge Sono World, åreknuter av milten er kroppens måte å kompensere for høyt blodtrykk i portvenen, portal hypertensjon. En stor mengde blod føres gjennom portvenen, slik at eventuelle blokkeringer i det hele tatt i leveren er bundet til å føre til en tilbake-strømning, og en økning i trykket, i henhold til Merck håndbøker. Det kan også være en tilsvarende forstørrelse av milten fulgt av åreknuter i venene mellom milten og mage fører til en utvikling av esophageal varicer på et senere stadium.

Årsaker til portal hypertensjon

Den primære årsaken til portal hypertensjon er skrumplever, leversykdom. Andre betingelser som resulterer i skade og blokkeringer i leveren kan også føre til portal hypertensjon som så kan føre til utvikling av åreknuter i milt, tarmer og spiserøret. Portal hypertensjon kan også være forårsaket av blokkeringer i miltvenen eller portalvenen, på grunn av en tumor eller blodpropp.

Regjerings Retningslinjer for behandling

Hensikten med behandlingen av varicer er å forhindre livstruende blødning. US regjeringen retningslinjer for forebygging av variceal blødning anbefaler at hvis du er diagnostisert med åreknuter, bør du behandles med legemidler, som arbeidet ved å senke blodtrykket i portalen blodåre, for å hindre dem fra blødning, ifølge National Guideline Clearinghouse.

Andre behandlinger

Andre behandlinger inkluderer skleroterapi, injisere en løsning i varicer å gjøre dem krympe; kirurgiske ligation, for å kvele de varicer med band hindre blødning gjort kirurgisk; og injisering av et spesielt stoff i løpet av endoskopi for å redusere trykket i varicer.

Hvordan behandle en tarm Infarkt

Hvordan behandle en tarm Infarkt


En tarm infarkt, forårsaket av en begrenset strømning av blod til tarmen, kan være et resultat av en vri i tarmen selv eller en hindring som oppstår etter kirurgi. Hvis ikke behandles, vil en tarm infarkt føre til ødeleggelse av den del av tarmen som er involvert, og kan være fatalt for pasienten. Her er hvordan du behandler den.

Hvordan behandle en tarm Infarkt

En forventer å bo på sykehuset under behandlingen for en tarm infarkt. De fleste pasienter klager over konstant magesmerter og diaré som kan inneholde slim.

Planlegg en laparotomi, der legen gjør et lite snitt i magen og tråder en liten sonde til de berørte tykktarmsområdet. Han vil injisere et fluorescerende fargestoff for å finne hvilken del av kolon er problemet.

Enig til et kirurgisk inngrep for å fjerne den døde delen av tarmen og resect den resterende delen. Kirurgi på tarmen øker fremtidig risiko for en annen tarm infarkt som arr voksn skjemaet.

gjennomgår behandling for å holde hjertet sterk. Tarm infarkt er livstruende tilstander som plasserer ekstra stress på hjertet. Du kan motta oksygen for å berike din blodstrøm og har hjertefrekvensen overvåkes.

Recover mens de får intravenøs væske med spesielle antibiotika for å behandle din kolon. Fordi en tarm infarkt betyr en del av tarmen "døde", er det en økt risiko for infeksjon. Du vil også motta medisiner for smerter.

Ring legen din dersom du har økende magesmerter etter operasjonen for å resect en infarkt tarmen.

Mat til å hjelpe støtte funksjon av milten

Mat til å hjelpe støtte funksjon av milten


Milten er et lite organ som ligger i øvre venstre hjørne av bukhulen. Dette organ filtrerer kroppens blod og produserer antistoffer og lymfocytter for kroppens immunsystem. Uten en tilstrekkelig fungerende milt, immunsystem alvorlig kompromittert. Visse matvarer kan være gunstig for sunn funksjon av milten.

Naturlig søt Foods

Naturligvis søte frukter er tett i næringsstoffer som støtter funksjon av milten. Bananer, blåbær og fiken er ideelt for å gi milten med tilstrekkelig nivå av vitamin C og kalium.

Gul og oransje Foods

Ifølge farge korrespondanse system som brukes i kinesisk medisin, gule og oransje matvarer støtte sunn funksjon av milten. Eksempler på slike matvarer inneholder squash, gulrøtter, honningmelon, gule og oransje paprika og aprikoser.

Myk, varm Foods

Myk, varm mat er lettest for kroppen å fordøye og bearbeide. Sørg for å grundig tygge maten før du svelger å gjøre maten så lett på fordøyelsessystemet som mulig.

Raw Foods

Rå frukter og grønnsaker har alle sine vitaminer, mineraler og fordøyelsesenzymer intakte. Mange av disse næringsstoffene er tapt eller brytes ned i kokeprosessen, og det er derfor å spise rå mat når det er mulig er ideelt for helsen til milten.

Behandling og diagnostisering av Multi-infarkt demens

Noen ganger kalt MID, er multi-infarkt demens et tap av hjernefunksjonen på grunn av gjentatte slag som står for om lag 10 til 20 prosent av alle tilfeller av demens, ifølge US National Library of Medicine. Selv om det er ingen kur for multi-infarkt demens, behandle årsaken til multi-infarkt demens, når det er diagnostisert, kan bremse eller stoppe sin progresjon.

Typer Symptomer

Det første trinnet i diagnostisering av multi-infarkt demens er erkjenner sine symptomer. Disse inkluderer forvirring om natten, redusert interesse for daglige gjøremål som å spise eller bade, problemer med beslutningstaking, uro, frustrasjon, depresjon, humørsvingninger, hukommelsestap, problemer med å svelge, ufrivillig le eller gråte, og urininkontinens.

Diagnose

Å diagnostisere multi-infarkt demens, leger stole på bildediagnostikk som magnetic resonance imaging (MRI), eller datastyrte tomografi (CT scan).

Typer medisiner

Leger kan foreskrive antipsykotiske medisiner, betablokkere og antidepressive medikamenter som øker nivåene av hjernen kjemiske serotonin for å kontrollere aggresjon eller depresjon hos pasienter med multi-infarkt demens. Fordi noen medikamenter øker demens, for eksempel anticholingerics, sentrale nervesystemet depressiva, halsbrann medisinering cimetitide og noen smertestillende midler, leger ofte erstatte disse medikamentene med andre legemidler hos pasienter som lider av MID.

Underliggende betingelser

For å bremse utviklingen av multi-infarkt demens, leger også foreskrive behandlinger for årsakene til tilstanden, for eksempel medisiner for å kontrollere kolesterol eller tynne blodet. Andre forhold som gjør multi-infarkt demens verre som anemi, hjertesvikt, lavt blod oksygen og skjoldbrusk lidelser, forklarer det amerikanske National Library of Medicine.

Forebygging

Den beste måten å behandle multi-infarkt demens er å redusere risikofaktorer for sykdommen tidlig i livet, melder National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Et sunt kosthold og mosjon i kombinasjon med å unngå røyking og høyt alkoholforbruk alle bidra til å forhindre multi-infarkt demens.

Hva er funksjonen til milten?

Hva er funksjonen til milten?


Milten er et internt organ, omtrent på størrelse med en knyttneve, som finnes i den menneskelige magen. Milt fungerer som en del av immunsystemet og bidrar til produksjon og lagring av blodceller som en del av sirkulasjonssystemet. Selv om milten er et viktig organ, er det ikke avgjørende for menneskelig overlevelse.

Funksjon av Spleen

Størstedelen av milt funksjoner er relatert til immunsystemet eller blodtilførsel. Milten fjerner gamle røde blodceller, kalt erytrocytter, fra blodtilførselen og fjerner, lagrer og frembringer hvite blodcelle lymfocytter. Disse lagrede lymfocytter produserer antistoffer og hjelpe til ved fjerning av mikrober og annet rusk fra blodtilførsel.

Karakteristikker av Spleen

Milten er en myk, mørk-lilla organ som finnes i øvre venstre del av magen. Som ligger mellom magen og diafragmaet under brystkassen, er milt et gjennomsnitt på 12 cm lange, 7 cm høye og 4 cm tykk. Vekten og størrelsen av milten variere noe gjennom livet, og det kan veie 100 til 250 g i en voksen.

Funksjoner av Spleen

Milten er sammensatt av to typer vev: hvit masse og røde masse. Den hvite massen av milten deltar i immunsystemet ved fremstilling av lymfocyttene. Den røde masse virker som et filter og lagringsreservoaret for blodet. På grunn av sin funksjon i immunsystemet og sirkulasjonssystemer blir milten omgitt av et mangfold av blod- og lymfekar.

Betraktninger etter kirurgisk fjerning av milten

Et individ kan overleve uten en milt. Hvis milten er alvorlig skadet, kan den fjernes med en kirurgisk prosedyre kalles en splenektomi. Flertallet av funksjonene til milten overtas av leveren etter en splenektomi. Når milten er fjernet, men gjør et individ har en økt mottakelighet for infeksjoner på grunn av tap av immunfunksjon for hvilken leveren er i stand til å kompensere.

Forstørret milt

Milten kan bli utvidet som et resultat av infeksjon, anemi eller kreft. Denne utvidelse er et resultat av et overskudd av fangede blodceller som kan ødelegge milten funksjon. Forstørrelse av milten blir behandlet ved å ta opp den underliggende sykdom. En forstørret milt kan oppdages av lege eksamen eller via bildediagnostikk.

Multi-infarkt demens vs. Alzheimers

Multi infarkt demens og Alzheimers både produsere symptomer på hukommelsestap, forvirring og upassende oppførsel. Årsakene til disse to sykdommene er svært forskjellige, imidlertid, og bør behandles som sådan.

Multi infarkt demens

Multi infarkt demens forårsaket av multiple slag som reduserer blodtilførsel til hjernen. Symptomer inkluderer forvirring, kortsiktig hukommelsestap, vandrende, tap av tarm eller blære-kontroll og går med raske, subbende skritt. Diagnose skjer med en hjerne MR eller CT scan.

Alzheimers

Ifølge Alzheimers Association, er Alzheimers en progressiv hjernesykdom som ødelegger hjerneceller. Symptomene ligner på multi infarkt demens og inkluderer hukommelsestap, forvirring, romlig anerkjennelse vanskelighetsgrad og personlighetsforandringer.

Multi infarkt demens Behandling

Behandlingen fokuserer på forebygging av fremtidige slag. Skade på hjernen forårsaket av et slag er irreversible.

Alzheimers Behandling

Det er flere medisiner tilgjengelig for å hjelpe bremse utviklingen av denne sykdommen og overvinne emosjonelle vansker. Det er ikke noe er tilgjengelig for å stanse denne sykdommen.

Multi infarkt demens Prognose

Prognose for denne sykdommen er dårlig. Død vanligvis oppstår på grunn av slag, lungebetennelse, hjertesykdom eller infeksjon.

Alzheimers Prognose

Alzheimers sykdom gir en gradvis nedgang i kognitive og fungerende evner og resultater i døden. Varigheten av denne sykdommen er 3-20 år.

Fetal Infarkt som en årsak til Cerebral Parese

Cerebral parese er en tilstand som skyldes hjerne unormalt og forårsaker sykdommer i hjernen og nervesystemet som påvirker hjernens funksjoner som læring, bevegelse og se. Fetal infarkt kan forårsake cerebral parese under et barns fødsel.

Infarkt

Ifølge Medterms.com, er et infarkt et område av kroppen vev som dør på grunn av mangel på oksygen Fetal infarkt kan føre til at deler av et barns hjerne å mangle tilstrekkelig oksygen under fødsel og føre til cerebral parese, som rapportert av Mayo Clinic.

Andre årsaker

Spedbarn med hjernehinnebetennelse, viral encefalitt og medfødte hjerneforandringer kan utvikle cerebral parese. Strokes før fødselen og alvorlig gulsott kan også føre til cerebral parese.

Risikofaktorer

Premature babyer født mindre enn 37 uker etter unnfangelsen, babyer med en fødselsvekt på mindre enn 5,5 pounds og spedbarn som ble født med føttene først har en større risiko for å utvikle cerebral parese.

Symptomer

Spedbarn med cerebral parese kan ha en forsinket evne til å nå med sine hender, og kan ha sen utvikling av gå, sitte og krypende ferdigheter, ifølge US National Library of Medicine.

Behandling

Legene kan ikke kurere cerebral parese, men de kan anbefale spesialundervisning, fysioterapi eller kirurgi på nervene å lindre smerte for spedbarn med denne tilstanden.

Hva skjer hvis milten er fjernet?

Hva skjer hvis milten er fjernet?


Milten er et organ som er ansvarlig for å bekjempe infeksjon. Det er også nyttige ved behandling av røde blodceller. Selv om det er viktig, kan legemet fungere uten at den slik at den kan fjernes hvis det er nødvendig.

Splenektomi

Operasjonen for milt fjerning er kjent som en splenektomi. Det er gjort når milten er skadet eller syk.

Prosedyre

Milten fjernes under en generell anestesi. Laparoskopisk kirurgi kan gjøres for milt fjerning.

Risiko

Det er risiko både under og etter fjerning av milten inkludert, men ikke begrenset til skade på nærliggende organer, infeksjon, blodpropper og kollapset lunge.

Infeksjoner

De som har hatt en fjernet milten er mer utsatt for infeksjoner og kan trenge å ta antibiotika for å forebygge infeksjoner. Barn er mer utsatt for infeksjoner enn voksne.

Kompensasjon

Andre organer i kroppen, og gjør kompensere de funksjoner som normalt er forbundet med milten etter at milten ble fjernet.

Hva er Multi-infarkt demens?

Hva er Multi-infarkt demens?


Demens beskriver verdifall i intellektuelle prosesser, daglige aktiviteter og relasjonsfunksjoner som følger en rekke sykdommer som påvirker hjernen. Multi-infarkt demens (MID) er en type av vaskulær demens, den nest vanligste formen for demens etter Alzheimers sykdom.

Funksjoner

Multi-infarkt demens (MID) er forårsaket av flere slag, eller infarkter som forstyrrer blodstrømmen til hjernen og føre til skader på hjernevev. MID rammer flere menn enn kvinner, har en utbruddet alder vanligvis mellom alderen 60 til 75, og en progressiv nedadgående kurs, ifølge National Institutes of Health.

Effekter

Avhengig av den berørte delen av hjernen, symptomer på MID inkluderer forvirring, hukommelsestap, får mistet i kjente steder, inkontinens og vanskeligheter med daglige aktiviteter som pengetransaksjoner. MID kan også manifestere seg som le eller gråte upassende, så vel som andre atferdsmessige og personlighetsforandringer.

Distinction

MID og andre former for demens som Alzheimers sykdom dele symptomer og kan oppstå sammen. Fast diagnose, er derfor ofte utfordrende. I motsetning til Alzheimers sykdom, som har en tendens til å ha snikende og gradvis progresjon, har MID ofte en plutselig innsettende og en trinnvis progresjon, preget av perioder med liten endring i symptomene, eller enda bedre, før neste forverring.

Forebygging / løsning

Behandlingen fokuserer på å forebygge fremtidige slag ved å administrere hjerneslag risikofaktorer: diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og hjerte-og karsykdommer. Den beste forebygging av MID er å spise et sunt kosthold, trene, ikke røyke, bruke alkohol i moderate mengder og opprettholde en sunn vekt.

Misforståelse

The National Institutes of Health heter det at selv om vanlig blant de aller eldste, er demens ikke er en normal del av aldringsprosessen. Mange mennesker nå sine 90-tallet og til og med 100s uten lider av noen demenssymptomer.

Advarsel

Plutselige symptomer, slik som sløret tale, sløret syn eller svakhet på den ene siden av kroppen - selv om midlertidig - kan være forårsaket av avbrudd i blodtilførselen i hjernen. The National Institute of Aging anbefaler å få akutt medisinsk behandling for disse symptomene fordi, hvis venstre ubehandlet, kan de føre til irreversibel skade.

Definisjon av Cerebral Artery Infarkt

Ifølge Medline Plus, er hjerneinfarkt annen måte å henvise til et strøk. Mer spesifikt, er en cerebral arterie infarkt en type slag som oppstår når en av blodårene som forsyner blod og oksygen til hjernen blir blokkert av en blodpropp, forårsaker skade eller død for hjernecellene.

Definisjon

Strokes forårsaket av blodpropp som blokkerer blodårene kalles iskemisk slag. Ifølge StrokeCenter.org, omtrent 88 prosent av alle Stokes er iskemisk slag.

Typer

En trombotisk slag, også referert til som cerebral trombose, er forårsaket av blodpropper som har opphav i hjernen. En embolisk hjerneslag er et slag forårsaket av en blodpropp som reiser til hjernen fra andre steder i kroppen.

Risiko

Personer med en familie historie av cerebral arterie infarkt, diabetes og / eller noen form for hjertesykdom kan være økt risiko for hjerneslag. Selv iskemisk slag kan forekomme i mennesker i alle aldre, de er mer vanlig blant personer over 60 år, ifølge StrokeCenter.org.

Symptomer

Symptomer på en cerebral arterie infarkt kan, men ikke nødvendigvis, omfatte alvorlig hodepine, svekket tale og visjon, nummenhet langs den ene siden av kroppen, tap av koordinasjon og balanse og desorientering.

Advarsel

Cerebral arterien infarkter kan føre til varig uførhet og død. En annen, mindre vanlig, type slag er et hemoragisk slag, som er forårsaket av en burst og blødende blodkar i hjernen.

Infeksjon og fjerning av milten

Milten er et organ som fjerner gamle eller ødelagte blodceller og er en del av lymfesystemet; det hjelper kroppen din kampen mot infeksjon. Det ligger over magen og under brystkassen.

Årsaker til infeksjon

Det finnes ulike typer infeksjoner som kan påvirke milten, inkludert virusinfeksjoner (mononukleose), bakterielle infeksjoner (syfilis) og parasittinfeksjoner (malaria).

Symptomer

Symptomer på infeksjon i milten inkluderer magesmerter, tretthet og mett etter å ha spist en liten mengde mat.

Diagnose

Hvis legen mistenker at infeksjonen har påvirket din milt, kan han føle milten under en fysisk eksamen (milten ville være hovne og kan føles under brystkasse), ta blodprøver eller bestille en computertomografi (CT) scan av magen .

Behandling

Selv infeksjoner kan ofte behandles med antibiotika, noen ganger kirurgi for å fjerne milten er nødvendig. Milten kan fjernes gjennom åpen kirurgi (et stort snitt) eller laparoskopisk (03:57 små kutt på magen).

Utvinning

Du må kanskje bli på sykehuset i en uke etter åpen kirurgi eller en eller to dager etter laparoskopisk kirurgi. Du bør være helt leget innen et par uker, men fordi du vil være mindre i stand til å bekjempe infeksjoner, diskutere med legen din om vaksinasjoner kan være nødvendig.

Multi-infarkt demens Symptomer

Tegn på aldring - glemsomhet og atferd endringer - kan ikke være normale aldringstegn. Alle glemmer fra tid til annen. Det er graden og hyppigheten som må tas i betraktning ved bestemmelse av om dette er normalt glemsomhet eller noe annet. Når vi blir eldre, blir vi ofte medisinert for forhold vi ikke hadde da vi var små - hjerteproblemer, lungeproblemer og leddgikt. Kan være noe problem å ta medisiner som ikke er nødvendige eller i for store mengder. Et dårlig kosthold kan være den underliggende årsaken. Mangel på søvn, også kan føre til glemsel, humørsvingninger og atferdsendringer. Men hvis disse andre faktorer kan elimineres, kan årsaken være noe mer alvorlig. Det kan være demens, forårsaket av skade på hjerneceller, og dermed endre måten de som hjernen fungerer. I eldre voksne er den mest vanlige formen for demens av Alzheimers sykdom. Vaskulær demens er den nest vanligste formen for demens. Blant vaskulær demens lider, er multi-infarkt demens mest vanlig. Vanligvis påvirker multi-infarkt demens flere menn enn kvinner og symptomene begynner å vise mellom 60 og 75.

Årsaker til Multi-infarkt demens

Multi-infarkt demens kan utvikle seg fra flere slag. I et slag, er blodstrømmen kuttes til hjernen, forårsake oksygentap og skade på hjernevevet. Blodpropp eller plakk kan føre til blokkering, som fører til et hjerneslag. Et slag kan også oppstå når et blodkar i hjernen brister. Strokes kan oppstå uten merkbar innvirkning, som betyr at du kan ha et hjerneslag og vet aldri det. Disse slags slag kalles "tause slag" eller ministrokes. Nøkkelen er å forstå årsakene til slag og vite om du er i faresonen. Slag kan være forårsaket av flere faktorer, blant annet ubehandlet høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og hjertesykdommer.

Symptomer på Multi-infarkt demens

Fordi skadene fra individuelle tause slag kan være svak, symptomene har en tendens til å dukke opp først etter nok skade har samlet, noe som betyr at tegnene på demens vil komme plutselig. Som hjerneskade forverres, symptomene forverres, vanligvis utvikler seg i trinn. Med MID kan du føle deg forvirret eller har vansker med å huske de siste hendelsene. Kjente steder kan ikke lenger virke kjent, forårsaker du å vandre, følelse tapt. Din normal gangart kan påvirkes, noe du stokke raskt. Tap av blære eller tarm kontroll kan også forekomme. Enkle daglige saker, som for eksempel å telle ut penger eller beregne riktig mengde endring, kan bli vanskeligere. Du kan finne deg selv å gråte eller le på upassende øyeblikk, selv om den grunnleggende personlighet forblir den samme - noe som er tapt over tid med Alzheimers. Og følge instruksjonene eller retninger kan bli altfor vanskelig.

Diagnose

Vanligvis vil en lege stille spørsmål pasienten om hans livsstil og eventuelle senere, stressinduserende hendelser som en del av hans diagnose. Hvis pasienten har en historie med slag eller høyt blodtrykk, legen vil trolig bestille en CT (computertomografi) skanne eller en MR (magnetisk resonans) test for å se på hjernen i seksjoner. Disse testene tillate legen å finne svulster, tegn på hjerneslag skade eller andre årsaker til hjerneskade. Dessverre, kan Alzheimers sykdom og multi-infarkt demens har lignende opptredener, noe som gjør en diagnose vanskelig. Dessuten kan pasienter rammes av begge forhold.

Behandling

Uheldigvis er det ingen gjeldende metode for å reversere hjerneskade. Men når tilstanden er diagnostisert, kan behandlingen fokusere på å forebygge ytterligere slag, derfor hindre ytterligere skade. Som med mange forhold som påvirker oss som vi blir eldre, er den beste "behandling" for å ta forebyggende tiltak i vår ungdom - som betyr å opprettholde en sunn livsstil (f.eks trening, spise en balansert kosthold, opprettholde en sunn kroppsvekt, håndtere stress, røyker ikke, og hvis du drikker, drikker alkohol moderat.) For pasienten diagnostisert med MID, legen vil behandle disse forholdene forårsaker slag (høyt blodtrykk eller hjertesykdom, etc.).

Å leve med Multi-infarkt demens

Å bidra til å takle prøvelser av MID, bør pasienter utvikler daglige rutiner. Hjernen trenger å være "utøves" for å forsterke minner og utvikle nye veier. MID pasienter bør bli involvert i sosiale aktiviteter og ta opp hobbyer og lære nye ting. Slike aktiviteter antas å lage nye baner i hjernen. Skriv lister og sjekklister; holde kalendere for å markere avtaler, hendelser og viktige datoer. Bruke vekkerklokker for å minne deg på når du skal ta medisiner - eller for å minne deg om andre tidskritiske hendelser i dag. Hvis det er nødvendig, søke hjelp fra sykepleiere eller terapeuter eller din familie. Du kan også finne en støttegruppe med hjelp fra legen din.

Hva er et tilbehør Spleen?

Et tilbehør milt er ett eller flere ytterligere Miltene som vokser i tillegg til den primære, full størrelse milt. Disse Miltene er vanligvis mye mindre i størrelse, som måler ikke mer enn tre centimeter i diameter. Noen tilbehøret Miltene funksjon som vanlige Miltene gjøre, mens andre ganske enkelt vokse og funksjon som tumor-liknende masser.

Frekvens

Ifølge Medical College of Wisconsin, tilbehør milt forekommer i 10 til 30 prosent av befolkningen, og mindre enn ti prosent av pasienter med et tilbehør milt vil ha mer enn en.
Tilbehør Miltene er vanligvis funnet i magen, selv om enkelte mannlige pasienter har hatt tilbehørs spleens i området av testiklene.

Årsaker

Mange tilfeller av tilbehør milt er utløst av abdominal traumer, spesielt traumer som forårsaket miltruptur. I andre tilfeller, er det ingen kjent årsak til et tilbehør milt.

Symptomer

Det er ofte ingen avslørende tegn på et tilbehør milt. Med mindre en diagnose for anemi, magesmerter eller mistanke om indre blødninger er søkt, kan tilbehøret milt aldri bli oppdaget, eller hvis det er, vil det bli oppdaget ved en tilfeldighet. Skanner og ultralydundersøkelser gjort for andre medisinske formål kan varsle din lege til tilstedeværelsen av et tilbehør milt i kroppen din.

Risiko

På egen hånd, tilbehør milt er vanligvis ikke skadelig og kan stå alene, så lenge de forblir i magen. Men hvis det er smerte, eller en risiko eller angivelse av et infarkt (vev død forårsaket av mangel på blodtilførsel), et brudd eller en vaskulær torsjon (a vri i struktur), vil operasjonen bli anbefalt.

Behandling

Tilbehør Miltene kan fjernes med en laparoskopisk kirurgisk prosedyre som kalles en splenektomi. Operasjonen er minimal invasiv, og de fleste tilbehørs milt kan fjernes uten å forårsake mye forstyrrelse for noen nærliggende organer eller vev. Imidlertid, hvis et tilbehør milt ikke forårsaker noen problemer for pasienten, kirurgi vil ikke være en anbefaling, ganske enkelt fordi behandlingen er ikke nødvendig.

Hva er en migrene Stroke?

For mange år migrene har blitt misforstått, feildiagnostisert og ubehandlet; de har vært antatt å være litt mer enn en dårlig hodepine i stedet for en alvorlig nevrologisk sykdom. Det var ikke før tidlig på 1990-tallet at legene begynte å forstå at migrene er en sykdom; den typiske ensidig hodepine er et symptom assosiert med sykdommen. Andre symptomer er kvalme, oppkast, overfølsomhet for lys eller støy og synsforstyrrelser. Årsaken til denne sykdommen er under undersøkelse; Imidlertid, er det antatt å være forårsaket av forandringer i nerveceller, hjerne kjemi eller intermitterende innsnevring av blodårer.

Den samme atmosfæren misforståelse som omringet begrepet "migrene" fortsetter å omringe et annet begrep som de offentlige bruksområder, "migrene slag." Migrene hjerneslag er en foreldet begrep. Den korrekte betegnelsen på en migrene slag eller en migrene-indusert hjerneslag er en migrainous infarkt. Migrainous infarkt er en av en myriade av komplikasjoner fra migrene.

Strokes I Generelt

Strokes oppstår når oksygenrikt blod strømme blir forstyrret til deler av hjernen som resulterer i mobilnettet død. Omtrent tre fjerdedeler av alle hjerneslag inntreffer som følge av iskemi. Strokes er i utgangspunktet delt inn i to forskjellige typer. De aller fleste er kjent som iskemisk slag. Om lag 17 prosent, faller i den andre kategorien, kjent som hemoragisk hjerneslag.

Iskemisk og hemoragisk slag

I medisinsk terminologi, iskemi betyr at det er en mangel på blodtilførsel til et organ eller vev i kroppen. Iskemi er vanligvis forårsaket av en blokkering. I hjernen, er den vanligste årsak til en blokkering er fettstoffer plakk i arterier. Denne oppsamlingen er aterosklerose. Før den nye nomenklaturen, ble migrainous infarkter tenkt en undergruppe av denne gruppen.

En hemoragisk hjerneslag er når det er blødning i hjernen. Det skjer som regel, når en av de store arteriene som forsyner hjernen med blod brudd. Selv hemoragisk hjerneslag er sjeldnere enn iskemisk hjerneslag, dreper det så mange mennesker.

Migrene og Stroke Link

Det har vært kjent i noen tid at det er en sammenheng mellom slag og migrene. Ikke alle mennesker som opplever migrene har et hjerneslag. Risikoen for både migrainous infarkt og hjerneslag øker når risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk og høyt kolesterol er tilstede.

Det er antatt at under et migreneanfall er det nedsatt blodtilførsel til hjernen, som det er i løpet av et slag. Dette reduserer mengden av oksygen og næringsstoffer som når hjernevevet.

Klassisk migrene

De med klassisk migrene noen ganger oppleve en aura, som starter før migrene og varer i mindre enn en time. En aura er en forstyrrelse i det visuelle feltet, slik som å se bølget eller hakkete linjer. Auras kan oppleves som smaker eller lukter ting som ikke er der. Med auraer, kan lydene bli forvrengt, magesmerter, svakhet eller nummenhet følte.

Migrainous Infarkt

Hvis en klassisk migrene blir langvarig de nomenklatur endringer. Ifølge International Headache Society, "Hvis auraen varer lenger enn en time, men mindre enn en uke, begrepet migrene med langvarig aura er brukt. Hvis tegnene vedvarer i mer enn en uke eller en Diagnostiske fremgangsmåte viser et strøk, en migrainous infarkt har oppstått. "

Andre typer slag er forbundet med migrene. Dette kan skje før utbruddet av migrene eller i løpet av migrene.

Funksjonshemming

Enten årsaken til hjerneslag er fra en migrainous infarkt, en hemoragisk hjerneslag eller en iskemisk hjerneslag, er hjerneslag nummer 1 årsak til uførhet i USA. Vanlige funksjonshemminger forbundet med hjerneslag er lammelser, tale underskudd, svelgeproblemer, nedsatt hukommelse, endring i humør, og redusert mental årvåkenhet.

Ødeleggelsene fra iskemisk og hemoragisk hjerneslag har blitt anerkjent av både publikum og den føderale regjeringen; som sådan, disse slagrammede har liten nei til ingen problemer med å skaffe personnummer uførhet. Dette er ikke tilfelle for overlevende av migrainous infarkt.

Det var ikke før på slutten av 1990-tallet at migrainous infarkt overlevende var i stand til å ha de samme rettighetene utvidet til dem som ble utvidet til andre "hjerneslag" overlevende; dette er fordi det var så lite forstått om migrene. Mange mennesker som har overlevd en migrainous infarkt fortsetter å slite i et forsøk på å ha sin funksjonshemming anerkjent av Social Security.

Betraktninger

En 1998 studie utført av National Migrene Association fastslått at flere mennesker døde av migrainous infarkt enn ble drept av håndvåpen. Michael John Coleman, grunnleggeren av MAGNUM bemerket under en 8 juni 2009, telefonsamtale som migrainous infarkt er en spesiell bekymring for de under en alder av førtifem. En fjerdedel av alle dødsfall fra slag i denne aldersgruppen, er et resultat av migrainous infarkter.

Migrene et alvorlig helseproblem, og bør ikke behandles lett. Det er viktig hvis du lider av migrene for å se din lege regelmessig og ta medisiner som foreskrevet.

Differensialdiagnose av migrene hodepine

Pasientene kan bli diagnostisert med migrene når de faktisk har en annen type medisinsk tilstand eller sykdom. Riktig diagnose kan ta tid og flere tester.

Symptomer

Migrene er karakterisert ved symptomer så som alvorlig hodepine plassert enten på forsiden av hodet eller på bare en side, øye smerter, kvalme, oppkast, synsproblemer og følsomhet for lys og lyd. Migrene kan bli innledet av en aura, som forårsaker blinkende lys til å skje i synsfeltet, talevansker, kropps prikking og forvirring.

Andre typer hodepine

Differensialdiagnoser for migrene omfatte andre typer hodepine som en klynge hodepine, vanlig hodepine, spenningshodepine og muskelkontraksjon hodepine.

Andre medisinske tilstander

Andre medisinske tilstander kan også være differensialdiagnoser av migrene. Slike forhold inkluderer hjernesvulst, bihulebetennelse, multi-infarkt demens, TIA, temporal arteritis, subaraknoidalblødning, blyforgiftning, parestesi og lysskyhet.

Sykdommer

Sykdommer som syklisk oppkast syndrom, epilepsi, Lyme sykdom og meningokokksykdom er også mulige differensialdiagnoser for migrene.

Diagnose

Migrene er vanligvis diagnostisert basert på fysisk eksamener, pasient beskrivelse av symptomer og sykehistorie. Men hvis diagnosen er uklart, tester som CT-scan, MR eller Spinal Tap kan være nødvendig for å utelukke andre tilstander.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Hva gjør Spleen Do?

Hva gjør Spleen Do?


Milten er en del av kroppens lymfesystemet, som ligger i underkant av brystkassen på venstre side av kroppen. Selv om folk kan overleve uten en milt fordi andre organer kan ta over noen av sine funksjoner, er det risiko, for eksempel en økt mottakelighet for infeksjoner.

Funksjon

Milten har en viktig rolle i kroppens evne til å produsere antistoffer som motstår infeksjon. Den fjerner også skadelige mikroorganismer fra blodet og blir kvitt gamle blodceller. Før fødselen, produserer milten røde blodlegemer før etter fødselen når benmargen kan ta over denne prosessen. I kinesisk medisin, er milten ansett som en viktig komponent i å gjøre qi og blod.

Funksjoner

To hovedtyper av vev, med ulike funksjoner, finnes i milten: retikuloendoteliale, opptatt med å fjerne gamle blodceller og andre celleleftovers og hvite massen, noe som skaper lymfocytter. Blod inn i milten fra miltarterien og kommer ut gjennom milten vene, fortsetter videre til portvenen som fører til leveren.

Effekter

En forstørret milt (splenomegali) kan føre til problemer i en rekke områder. Det kan ødelegge nyttige blodceller. Andre beslektede tilstander med en forstørret milt inkluderer infeksjoner, kreft i blod-spesifikke sykdommer og tilstander slik som sigdcelleanemi, cirrhose og systemisk lupus erythematosus (SLE). Sprukket milt, vanligvis fra et alvorlig slag, skape mye smerte og ømhet i magen. Dette er kanskje ikke umiddelbart opplagt fordi ofte blodet lekker fra en sprukket milt er treg. Imidlertid er en sprukket milt alltid en nødssituasjon.

Størrelse

På størrelse med en normal milt er vanskelig å fastslå nøyaktig på grunn av endringer som finner sted når en er fjernet (splenektomi). For eksempel, siden milten inneholder blod, blir operasjonen for å trekke ut en milt bære blodtap og andre endringer. Ved hjelp av diagnostiske teknikker, avhengig av typen, kan milten variere fra mindre enn 5 inches lange eller 2 inches tykt, målt ved ultralyd, eller mindre enn 4 inches lange som sett på en CT-skanning. Vekt kan variere mellom 2 oz. og 9 oz.

Betydning

Revmatoid artritt kan være forbundet med en forstørret milt. Smittsomhet mononukleose kan forårsake en forstørret milt. Infeksjoner og abscesser av milten kan forekomme. I eldre, kan en sykdom som kalles polycytemi vera oppstå der altfor mange røde blodceller blir produsert. I denne situasjonen, strømmer blodet saktere til små fartøy og blodpropp er mer sannsynlig å form.The milt kan forstørre fordi det er flere og flere røde blodlegemer til å fjerne.

Identifikasjon

Problemer med milten kan være vanskelig å diagnostisere. Symptomer er forvirrende og kan gjelde for andre forhold. Fordi milten er ved siden av magen, kan det gi en følelse av fylde i magen etter å ha spist en liten mengde, og dermed forveksles med mageproblemer. Smerter fra en milt problem kan bli henvist til venstre skulder, forårsaker symptomer på en mulig hjerteinfarkt eller angina. Blodprøver kan fastslå diagnosen. Andre undersøkelser som benmargsprøver brukes til å sjekke for bein kreft eller andre kreftformer som leukemi eller lymfom.

Om mononukleose

Om mononukleose


Mononukleose, også kjent som Mono og mononukleose, er en vanlig sykdom som oftest rammer ungdom og unge voksne. Siden viruset spres gjennom spytt, er det populært kjent som kyssing sykdom; er det imidlertid også spres via deling drikkeglass, bestikk og springvann.

Funksjon

Mononukleose forårsaket av Epstein-Barr virus. Dette viruset er en del av herpes familien og er også kjent som menneskelige herpesvirus 4. Mange mennesker som blir smittet med Epstein-Barr virus aldri vise symptomer, men 30 til 50 prosent av tiden Epstein-Barr viruset utvikler seg til mononukleose.
Det er anslått at nær 95 prosent av den voksne befolkningen i USA har vært utsatt for Epstein-Barr virus på enkelte punkt. Når viruset er inne i kroppen, angriper den B-cellene og replikerer i dem. Vanligvis tar det åtte uker fra det tidspunkt en person er smittet til den tiden de begynner å oppleve symptomer. Viruset blir deretter spredt seg til andre gjennom spytt.

Effekter

Epstein-Barr virus later mange effekter. Disse symptomene inkluderer vanligvis sår hals, feber, generell tretthet, en forstørret milt og røde og lilla flekker som kalles petekkier. I sjeldne tilfeller kan symptomer inkluderer problemer med å puste, en sprukket milt, forstørret lever og gulsott. Svært sjelden, kan personer med mononukleose utvikle en autoimmun sykdom som kalles autoimmun hemolytisk anemi, noe som fører til ødeleggelse av de røde blodcellene.

Identifikasjon

Identifisere en person som har kyssesyke vanligvis begynner med en vurdering av den enkeltes symptomer. Hvis en person ikke viser de karakteristiske symptomer på sykdommen, er det ingen grunn for en lege til å kjøre flere tester. Dersom man ut fra den enkeltes symptomer, mistenker en lege mono, er blodprøver gjort for å bekrefte diagnosen. Hvis blodprøven er funnet å ha minst 50 prosent av en hvit blodcelle kalles en lymfocytt, og minst 10 prosent atypiske lymfocytter, lymfocytter som er blitt utvidet, og deretter diagnosen er bekreftet.

Forebygging / løsning

Mononukleose går bort av seg selv etter et par måneder uten noen medisinsk behandling. Rikelig med hvile bidrar til å øke hastigheten på utvinning tid. I løpet av den første måneden av infeksjon, bør individer unngå kontaktsport og intens fysisk aktivitet fordi de kan føre til forstørret milt til å sprekke. Når aktiv infeksjon er redusert og en lege har bekreftet at milten er tilbake til normal størrelse, kan normale aktiviteter gjenopptas. For å redusere feber og smerte fra mono, kan enkeltpersoner bruke en over-the-counter smertestillende medikamenter.

Potensiell

For tiden er ingen av de resept herpes behandlinger har vært effektive mot Epstein-Barr-viruset. Et medikament, kalt valacyclovir, er blitt funnet å bidra til å redusere mengden av virus som finnes i et individ. Selv om dette ikke kurere mononukleose, gjør det redusere en persons symptomer.